25-tilladelse til opførelse af syv vindmøller og et solcelleanlæg ved St. Soels

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "25-tilladelse til opførelse af syv vindmøller og et solcelleanlæg ved St. Soels"

Transkript

1 Side 1/10 0 Dato: Udkast Sagsnr.: P Henv. til: Jane Lærke Hansen Planafdelingen Direkte tlf.: Afdeling tlf.: tilladelse til opførelse af syv vindmøller og et solcelleanlæg ved St. Soels Vindteam ApS har med ansøgning af 25. april 2017 søgt Herning og Holstebro Kommuner om tilladelse til etablering af St. Soels Energipark bestående af syv vindmøller med en totalhøjde på 140 meter og et solcelleanlæg på op til 32 ha. Fire af de syv vindmøller er ansøgt etableret i Holstebro kommune og de tre øvrige vindmøller og et solcelleanlæg er ansøgt etableret i Herning kommune. Anlæggenes beliggenhed fremgår af kortbilaget på sidste side. Herning og Holstebro Kommuner, der som følge af ovenstående begge er myndigheder for projektet, meddeler hermed tilladelse i henhold til Miljøvurderingsloven 1 25, stk. 1 til etablering og drift af syv vindmøller og et solcelleanlæg på matr. nr. 1a, 2a, 1b, 1f, 1g, 1h og 3, alle Solds, Tvis og matr. nr.: 1f og 1d, Horslund, Vinding samt 1av, 1d, 3b, 4d, 3i, Lergrav Hgd, Avlum og 3h, 3n, 3l, 4d, 4g, og 4i, Lundby By. St. Soels Energipark er beskrevet og vurderet i Miljøkonsekvensrapport St. Soels Energipark, December Området er udlagt til formålet med tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan og tillæg nr. 04 til Holstebro Kommuneplan Bestemmelser for anlæggenes placeringer, udseende mv., fremgår af lokalplan nr. 09.T43.1 (Herning Kommune) og lokalplan nr (Holstebro Kommune). Tilladelsens indehaver: Vindteam ApS, Under Linden 29, 7500 Holstebro Indehaverens CVR-nr.: Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. miljøvurderingslovens 39. Tilladelsen meddeles på følgende vilkår: Generelt 1. Vindmøllerne skal i al væsentlighed etableres, drives og nedtages inden for de fysiske og miljømæssige rammer, som er angivet i miljøkonsekvensrapporten for det samlede anlæg. 1 Lovbekendtgørelse nr om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

2 Side 2/10 Anlægsfase Driftsfase 2. Vindmølleejer skal holde Herning og Holstebro Kommuner orienteret om, hvem der er miljømæssigt driftsansvarlig for vindmøllerne. 3. Før den første tårnsektion monteres skal der være indsendt dokumentation til Herning og Holstebro Kommuner om, at boligerne på ejendommene Soelsvej 2, 7500 Holstebro; Soelsvej 4, 7500 Holstebro; Søjborgvej 1, 7500 Holstebro; Søjborgvej 4, 7500 Holstebro; Søjborgvej 6, 7500 Holstebro (Holstebro Kommune) og Vindingvej 6D, 7490 Aulum; Hovedvejen 2B, 7490 Aulum (Herning Kommune) er nedlagt. Lokalplan nr. 09.T43.1 (Herning Kommune) og lokalplan nr (Holstebro Kommune) kan således ikke udnyttes, og vindmøllerne ikke opstilles før boligerne er nedlagt, og før 2, stk. 3, i bekendtgørelsen om planlægning for og tilladelse til opstilling af vindmøller (BEK nr af 10. oktober 2014 eller senere ændringer heraf) er opfyldt. 4. Grundvandssænkning ved etablering af vindmøllefundamenter og medfølgende bortledning af oppumpet vand skal ske ved nedsivning på arealer med vegetation, som ligger mellem møllefundamentet og beskyttede naturtyper. Der må ikke ske erosion eller direkte udledning til recipient. 5. Vindmøllerne og solcelleanlægget må ikke etableres og nedtages i perioden fra d. 1. marts til den 1. juni af hensyn til de nærliggende minkfarme. 6. Såfremt der opstilles færre end syv vindmøller skal vindmøllerækken fremstå komplet, dvs. uden huller i rækken. Krav om dokumentation, der fremgår af vilkårene 7, 8, 9, 10, 11 og 12, skal sendes til Herning og Holstebro Kommuner pr. til henholdsvis virksomheder@herning.dk og virksomhedsmiljo@holstebro.dk. 7. Vindmøllerne skal til enhver tid overholde støjkravene fastsat i Bekendtgørelse om støj fra vindmøller (BEK. nr af 21. december 2015 og senere ændringer heraf). Hvis vindmøllerne skal støjreduceres, skal dette meldes til Herning og Holstebro Kommuner. Dokumentation for støjreduktion af vindmøllerne skal sendes til Herning og Holstebro Kommuner. 8. Der skal for ejers regning udføres støjmålinger og efterfølgende beregninger efter vindmøllernes idriftsætning, også for lavfrekvent støj. I beregningerne skal indgå støjbidrag fra de eksisterende vindmøller i området. Som støjdata fra eksisterende vindmøller skal anvendes tabelværdierne i Vejledning fra miljøstyrelsen nr. 1, om støj fra vindmøller, 2012, bilag 1, eller i det omfang de foreligger, resultater fra målinger på møllerne i området. Af målerapporten skal det fremgå, hvilke vindmøller der kører i støjreduceret mode. Støjmålinger, beregninger og afrapportering skal udføres akkrediteret og i overensstemmelse med retningslinjerne i Miljøstyrelsens bekendtgørelse om støj fra

3 Side 3/10 vindmøller (BEK. nr af 21. december 2015 og senere ændringer heraf) og skal sendes til Herning og Holstebro Kommuner senest 12 måneder efter, at vindmøllen er færdigmeldt og sat i drift. Såfremt dokumentationen ikke er tilsendt Herning og Holstebro Kommuner seks måneder efter vindmøllerne er sat i drift, skal vindmølleejer give en skriftlig status på antal målte vindmøller samt kort skitsere det fremadrettede forløb til Herning og Holstebro Kommuner. Senest 1 måned efter idriftsættelse af vindmøllerne, skal vindmølleejer have bestilt ordre på støjmålinger hos et akkrediteret firma. Ordrebekræftelse sendes til Herning og Holstebro Kommuner. 9. De gældende beregningsmæssige grænseværdier for støj skal overholdes hos alle naboer i hele anlæggets levetid. Herning og Holstebro Kommuner kan kræve, at ejer skal dokumentere, at Vindmøllebekendtgørelsens gældende beregningsmæssige grænseværdier for støj er overholdt. Dokumentationen skal tilsendes Herning og Holstebro Kommuner sammen med oplysninger om driftsforholdene under målingen. Dokumentationen skal gentages, når Herning og Holstebro Kommuner finder det påkrævet. Hvis støjgrænserne er overholdt, kan der kun kræves dokumentation en gang årligt. Kvittering for bestilling af støjmåler skal indsendes til Herning og Holstebro Kommuner senest 1 måned efter, at kravet er fastsat, hvis ikke andet er oplyst. 10. Bygherre skal ved realisering af projektet dokumentere, at ingen nabobolig kan få over 10 timers reel inden- eller udendørs skyggekast om året. Der skal installeres et anerkendt softwareprogram i vindmøllerne, der sikrer, at udendørs opholdsarealer i umiddelbar tilknytning til nabobeboelser ikke udsættes for mere end 10 timers reel skyggekast om året. Dokumentation herfor skal fremsendes til Herning og Holstebro Kommuner 11. Før vindmøllerne sættes i drift skal der sendes en forståelig beskrivelse af det oven for nævnte skyggekontrolsystem heriblandt hvad der forstås ved umiddelbar tilknytning ved de enkelte nabobeboelser, til Herning og Holstebro Kommuner, samt fornøden dokumentation for, at det er etableret. 12. Herning og Holstebro Kommuners miljøtilsyn kan, efter en nærmere vurdering, kræve, at vindmølleejer skal dokumentere, at der er installeret skyggestop, som opfylder kravene om, at ingen naboer kan få over 10 timers reel inden- eller udendørs skyggekast om året på baggrund af klager fra naboer. Herning og Holstebro Kommuner kan forlange årskalendere for skyggekast for de omkringliggende beboelser. Dokumentationen skal tilsendes henholdsvis Herning og Holstebro Kommuner. Dokumentationen skal gentages, når Herning og Holstebro Kommuner finder det påkrævet, dog kan der kun kræves dokumentation en gang årligt. Om fornødent kan Herning og Holstebro Kommuner pålægge vindmølleejeren at justere møllens indstillinger for skyggestop, hvis kravene i VVM-tilladelsen ikke er overholdt. Dokumentation herfor skal ligeledes tilsendes Herning og Holstebro Kommuner.

4 Side 4/ De enkelte vindmøller skal vedligeholdes, så de er driftsklare. 14. Hvis vindmøllen skal rengøres, skal der være opsamlingskar omkring vindmøllerne. Olien i vindmøllerne håndteres så forsvarligt som muligt med henblik på grundvandsbeskyttelsen. Når vindmøllen skal afmonteres skal olie og kemikalier håndteres forsvarligt og køres til godkendt modtager. Afviklingsfasen 15. Ophører driften af vindmøller eller solceller skal vindmølle eller solcelleanlæg inkl. fundamenter, tekniske anlæg og installationer samt arbejdsarealer og veje, der alene anvendes til vindmøllen, fjernes af mølleejer inden ét år efter driften er ophørt. Arealer, der før vindmøllerejsningen var landbrugsarealer, skal af mølleejer reetableres til landbrugsmæssig drift. Dette skal ske uden udgift for det offentlige, det vil sige, at stabilgrus og andet vejmateriale skal fjernes. 16. Fundamenter skal almindeligvis fjernes i en dybde af mindst 1 meter i henhold til miljømyndighedernes krav. Hvis ejeren af den matrikel, hvorpå vindmøllen er opstillet, ønsker at dele af fundamentet skal forblive i jorden, skal grundejeren søge om tilladelse hertil efter den enhver tid gældende miljølovgivning. Dette medfører, at miljømyndigheden på nedtagningstidspunktet tager stilling til, om miljømyndigheden vil tillade at lade dele af fundamentet blive liggende. 17. Hvis fjernelsen og retableringen, jf. vilkår nr. 15 og 16, ikke er sket indenfor 1 år, kan kommunen lade arbejdet udføre for ejers regning. 18. Vilkår 5 og 14 gælder også i afviklingsfasen. Begrundelse for afgørelsen Miljøpåvirkninger ved etablering og drift af St. Soels Energipark er undersøgt, beskrevet og vurderet i Miljøkonsekvensrapport St. Soels Energipark, December På baggrund af undersøgelserne af projektet og de ovenstående vilkår vurderes det, at projektet kan etableres og drives uden væsentlig påvirkning af miljøet. Herning og Holstebro Kommunes bemærkninger VVM-tilladelsen meddeles med baggrund i nedenstående: Ansøgning om etablering af St. Soels Energipark Miljøkonsekvensrapport St. Soels Energipark, December 2018 Tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan 2017 og tillæg nr. 4 til Holstebro Kommuneplan Lokalplan nr. 09.T43.1 (Herning Kommune) og lokalplan nr (Holstebro Kommune) Resultat af høringer

5 Side 5/10 Projektets særkender Projektet St. Soels Energipark består af syv vindmøller med en totalhøjde på 140 meter og et solcelleanlæg på op til 32 ha. Vindmøllerne opstilles på én lige linje langs med Holstebromotorvejen. Solcelleparken opstilles på en gruppe af sammenhængende markarealer umiddelbart syd for møllerækken. Vindmøllerne vil med en højde på 140 meter kunne ses i landskabet selv på store afstande. Helt lokalt vil de fremstå som meget store i forhold til landskabets øvrige elementer. Vindmøllerne udsender støj. Det er særligt vingernes passage, forbi tårnet der generere støjen. På dage med samtidig solskin og blæst fejer vingernes skygger hen over jorden. Ved lavstående sol bliver skyggerne lange, og forårsager derved skyggekast ved nabobeboelserne. Refleksioner vil være minimale som følge af vingernes overfladebehandling, og deres krumme overflade, der spreder reflekserne. På nacellen (møllehuset) installeres lysgiver, som udsender et lavintensivt fast rødt lys. Vindmøllerne opstilles på fundamenter støbt i beton. Fundamentets underkant ligger ca. 2,5-3 meter under terræn. Omkring hver enkelt vindmølle etableres permanente arbejdsarealer og der etableres serviceveje mellem disse. Solcelleanlægget består af solcellepaneler der monteres på stativer. Tilsammen har panel og stativ en højde på op til 2,5-3 meter over terræn. Panelerne er opbygget af alurammer og glas med lavt jernindhold, som har lav overfladerefleksion. Stativerne kobles sammen i rækker, således at alle paneler vender mod syd. Rækkerne placeres med en ensartet indbyrdes afstand på ca. 2-3 meter, stedvist afbrudt af interne køreveje og nettilslutningsanlæg. Visuelt fremstår anlægget som et relativt stort fladedækkende anlæg. Anlægget indhegnet med trådhegn. Den relativt lave højde medfører, at anlæggets synlighed til dels kan skærmes af ved etablering af levende hegn omkring anlægget. I tilknytning til det samlede anlæg etableres en transformerstation, bestående af kabel- og elanlæg, en lynafledningsmast samt en teknikbygning. Foranstaltninger, med henblik på, at undgå, forebygge eller begrænse og neutralisere væsentlige skadelige indvirkninger på miljøet I Miljøkonsekvensrapporten redegøres der for, hvorledes anlæggets placering samt anlæggelse og driften af anlægget forventes at påvirke miljøet og om påvirkningen vurderes som acceptabel eller om der skal tages virkemidler i brug for at minimere en påvirkning. Nedlæggelse af beboelser inden for fire gange møllehøjden Planlægningen for projektet bygger på forudsætningen om, at i alt syv boliger, der på tidspunktet for planlægningen for projektet ligger inden for en afstand på fire gange vindmøllernes totalhøjde, nedlægges. Bygherre har i ansøgningen medsendt oplysninger om aftaler om nedlæggelse af disse beboelser, således at afstandskrav vil kunne overholdes. Med tilladelsens vilkår nr. 3 sikres det, at bygherre sender dokumentation for nedlæggelse af boligerne til Herning og Holstebro Kommuner før vindmøllerne etableres. Støj Der er udført støjberegninger for to vindmølletyper, der kan blive aktuelle inden for området,

6 Side 6/10 og resultaterne heraf indgår i Miljøkonsekvensrapporten. Beregningerne viser at lovgivningens støjkrav vil kunne overholdes ved nabobeboelser. Før vindmøllerne opstilles skal bygherre i henhold til lovgivningen indsende en anmeldelse af vindmøllen vedlagt støjberegninger for den valgte vindmølletype, der dokumenterer overholdelse af støjgrænserne. Med tilladelsens vilkår nr. 7, 8 og 9 sikres det, at der efter opstilling af vindmøllerne, og når Kommunerne finder det påkrævet, udføres støjmålinger, med dokumentation for om støjgrænserne er overholdt. Skyggekast Der er udført skyggekastberegninger for den vindmølletype der har de længste vinger, og resultaterne heraf indgår i Miljøkonsekvensrapporten. Beregningerne viser at, 13 af de nærmeste nabobeboelser vil kunne blive påvirket af skyggekast mere en 10 timer om året. Med tilladelsens vilkår nr. 10, 11 og 12 sikres det, at der installeres skyggestop i vindmøllerne således, at ingen nabobolig kan få over 10 timers reel inden- eller udendørs skyggekast om året. Afstand til motorvejen Under planlægningen for projektet er der taget højde for, at vindmøllerne skal placeres i en minimumsafstand fra motorvejens vejbyggelinje inkl. tillæg svarende til mindst 1 gange vindmøllens totalhøjde. Endvidere må ikke bygges eller udføres blivende anlæg mellem vejen og vejbyggelinjen. Lokalplanerne fastsætter bestemmelser for vindmøllernes placeringer og udseende. De fire nordligste vindmøllers placeringer fremgår af kortbilag 2 i lokalplan nr (Holstebro Kommune) og de tre sydlige af kortbilag 2 til lokalplan nr. 09.T43.1 (Herning Kommune). Vindmøllerne er placeret således at afstandskravet ift. motorvejen vil være overholdt. Øvrige blivende anlæg i form af adgangsveje og solcelleanlægget er placeret udenfor vejbyggelinjen. Grundvandssænkning ved etablering af vindmøllefundamenter Geotekniske undersøgelser viser, at der vil være behov for midlertidige grundvandssænkninger ved etablering af et til to vindmøllefundamenter. Beregninger af sænkningstragtens udbredelse viser at omkringliggende bygninger eller beskyttede naturtyper ikke vil blive påvirket ved den midlertidige grundvandssænkning. Med tilladelsens vilkår nr. 4 sikres det, at bortledning af oppumpet vand sker ved nedsivning på omkringliggende arealer uden direkte udledning til omkringliggende vandløb. Faunapassagen Under planlægningen af projektet er der taget højde for, at solcelleanlægget for nogle større dyrearter kan danne en lokal barriere, hvorfor solcelleanlægget er afgrænset, så dyrene kan trække øst og vest om anlægget. Nærmeste vindmølle er placeret ca. 215 meter fra faunapassagen udenfor det område, der er tinglyst i forbindelse med etablering af faunapassagen.

7 Side 7/10 Minkfarm ved adgangsvej Støj under anlægsfasen kan potentielt være en udfordring, da mink er særligt følsomme når de har hvalpe. Med tilladelsens vilkår nr. 5 sikres det, at anlæggene ikke etableres og nedtages i den periode, hvor minkene vurderes at være sårbare. Overvågningsprogram Vindmøllernes drift overvåges elektronisk af operatøren således at der kan gribes ind ved tekniske problemer. Vindmølleejer er forpligtet til at indberette udført service til Energinet.dk, og ved større skader og skader af sikkerhedsmæssig betydning har vindmølleejeren pligt til at indsende oplysninger herom til Energistyrelsens Godkendelsessekretariat for Vindmøller. Herning og Holstebro Kommuner har myndighedsansvaret for, at støjkrav og tilladelsens vilkår vedrørende begrænsning for skyggekast overholdes. Partshøring samt offentlig høring Parter, der er vurderet at have en væsentlig individuel interesse i 25-tilladelsen og de dertil knyttede vilkår, vil modtage brev med udkast til 25-tilladelsen, og orientering om hvor bl.a. miljøkonsekvensrapporten og bygherres ansøgning kan ses. Bemærkninger fra høringen indsættes nedenfor efter endt høring: Lovgrundlag Afgørelsen er meddelt med hjemmel i 25 i Lovbekendtgørelse nr om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). 25-tilladelsen erstatter ikke tilladelser efter anden lovgivning, som er nødvendige for projektets realisering. Forinden en realisering af projektet skal bygherre sikre sig øvrige relevante tilladelser. Lokalplan nr. 09.T43.1 (Herning Kommune) og lokalplan nr (Holstebro Kommune) indeholder afsnit om, hvilke andre tilladelser der skal indhentes fra offentlige myndigheder i forbindelse med realisering af projektet. Listen i lokalplanene er ikke udtømmende. Vurderingen der danner baggrund for tilladelsen har udgangspunkt i det konkrete projekt, som er beskrevet i ansøgningen og på baggrund af de miljømæssige forudsætninger, som er gældende på udarbejdelsestidspunktet. Hvis projektet ændres, er bygherre forpligtet til at ansøge igen med henblik på at få afgjort om ændringen er omfattet af krav om miljøvurdering (VVM-pligtigt). Offentliggørelse

8 Side 8/10 25-tilladelsen, samt ansøgningen og miljøkonsekvensrapporten og dennes bilag, offentliggøres på Herning Kommunes hjemmeside og Holstebro Kommunes hjemmeside den 31. januar Klagevejledning Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer, jf. miljøvurderingslovens 50. Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt, hvorfor klagen skal være indgivet inden den xx.xx Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Du klager via klageportalen, som du finder via borger.dk eller virk.dk. Du logger på klageportalen med Nem-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Herning eller Holstebro Kommune via klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. for borgere og kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. I klageportalen sendes din klage automatisk først til Herning eller Holstebro Kommune. Hvis Herning og Holstebro Kommuner fastholder afgørelsen, sender Herning eller Holstebro Kommune klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked om videresendelsen. Du kan læse mere om gebyrordningen og klage på Miljø- og Fødevareklagenævnets hjemmeside ( Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Herning eller Holstebro Kommune. Kommunen videresender din anmodning til nævnet, som herefter beslutter om, du kan fritages. Se betingelserne for at blive fritaget. Betingelser mens en klage behandles Klage over afgørelsen har ikke opsættende virkning, medmindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer noget andet. Det betyder, at du kan handle efter kommunens afgørelse. Udnytter du afgørelsen, indebærer dette ingen begrænsning i klagenævnets mulighed for at ændre eller ophæve afgørelsen. Hvis nævnet tillægger en klage opsættende virkning, skal du afvente nævnets afgørelse, før det anmeldte projekt kan gennemføres, og nævnet kan i den forbindelse påbyde påbegyndte bygge- og anlægsarbejder standset. Søgsmål

9 Side 9/10 Afgørelsen kan prøves ved domstolene. Dette forudsætter, at sagen er indbragt for domstolene senest 6 måneder efter, at afgørelsen er truffet. På Herning og Holstebro Kommuners vegne Jane Lærke Hansen Arkitekt

10 Kortbilag - Kortet svarer til kort på side 11 i Miljøkonsekvensrapport St. Soels Energipark, December 2018 Side 10/10

25-tilladelse (VVM-tilladelse) til opførelse af tre vindmøller og et solcelleanlæg

25-tilladelse (VVM-tilladelse) til opførelse af tre vindmøller og et solcelleanlæg BY, ERHVERV OG KULTUR 0 By, Erhverv og Kultur Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 bekte@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Trine Eide Dato: Udkast 31. januar 2019 25-tilladelse (VVM-tilladelse)

Læs mere

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke 4 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre anvendelse af ca. 1240 m² landbrugsjord til havejord, der ligger på matr.nr. 347 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs Sønderborg

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Thomas Lund Jensen Tegnestuen i lejre (sendt pr. mail) Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen, Langbjergvej 30, 9640 farsø

Landzonetilladelse på ejendommen, Langbjergvej 30, 9640 farsø Sendt til: byggeraad@hotmail.dk og fiestepieneliasen@hotmail.com Dato: 23. juli 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.03.03-P19-881-19 Erland Laugesen Telefon:

Læs mere

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 UDKAST til VVM-tilladelse for vindmølleprojekt ved Stakroge Stakroge Vindmøllepark ApS har søgt om tilladelse til at opstille fem

Læs mere

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Dato 10. juli 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Erhvervsstyrelsen sendte den 14. juni 2017 udkast

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 9.013 for området ved Poul Smeds Vej i Gandrup Aalborg Byråd godkendte den 27.

Læs mere

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 64 til Aflysning af retningslinje for kabeltrace for 150 kv ledning til de kystnære vindmøller ved Harboør. Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Linjen A/S Allegade Horsens. Att. Thomas Nørgård

Linjen A/S Allegade Horsens. Att. Thomas Nørgård Linjen A/S Allegade 45 8700 Horsens Att. Thomas Nørgård Landzonetilladelse til opførelse af en ny mandskabsbygning ved Havnbjerg Kirke og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 og på ejendommen matr.nr.

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø LE34 Att: Tommy Steen Nielsen Energivej 34 2750 Ballerup Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

VVM-tilladelse til opstilling af ved Thorsminde vest for Låsby

VVM-tilladelse til opstilling af ved Thorsminde vest for Låsby SFP Wind Denmark Aps steffenlarsson@hotmail.com Att.: Steffen Larsson 14. januar 2016 VVM-tilladelse til opstilling af ved Thorsminde vest for Låsby Silkeborg Kommune meddeler hermed VVM-tilladelse til

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 15. maj 2019 A (borgmester i Læsø Kommune og medlem af bestyrelsen i Færgeselskabet Læsø K/S), B (medlem af kommunalbestyrelsen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at der indbetales et gebyr. Gebyret tilbagebetales ved helt eller delvist med-

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring Att. Carsten Thomsen. Hjørring den

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring Att. Carsten Thomsen. Hjørring den Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Att. Carsten Thomsen Hjørring den 15-10-2018 Sagsnr.: 09.08.26-P19-13-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon

Læs mere

Dato: 31. juli 2017 Sagsbehandler: mfels Sagsnr.: P

Dato: 31. juli 2017 Sagsbehandler: mfels Sagsnr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 101 for boligområde ved Strandvangen i Frederikssund og Kommuneplantillæg

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 55/4 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/293 af 1. marts 2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 850/2004 om persistente organiske miljøgifte for så vidt angår bilag I (EØS-relevant

Læs mere

Afgørelse om VVM-tilladelse til fem nye vindmøller ved Timlundvej, nær Stakroge

Afgørelse om VVM-tilladelse til fem nye vindmøller ved Timlundvej, nær Stakroge ANNONCE den 9. januar 2017 Afgørelse om VVM-tilladelse til fem nye vindmøller ved Timlundvej, nær Stakroge Herning Kommune har truffet afgørelse om at meddele VVM-tilladelse til opføre fem nye vindmøller

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 19 til Ikast-Brande Kommunes gældende Spildevandsplan Generelle rettelser til oplandsgrænser og kloakeringsprincipper

Forslag til Tillæg nr. 19 til Ikast-Brande Kommunes gældende Spildevandsplan Generelle rettelser til oplandsgrænser og kloakeringsprincipper Forslag til Tillæg nr. 19 til Ikast-Brande Kommunes gældende Spildevandsplan 2010-2021 Generelle rettelser til oplandsgrænser og kloakeringsprincipper Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Sjællandsgade

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus samt garagebygning på Koldingvej 71, 6070 Christiansfeld

Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus samt garagebygning på Koldingvej 71, 6070 Christiansfeld Ansøger 12. juli 2019 - Sagsnr. 19/18076 - Løbenr. 165861/19 Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus samt garagebygning på Koldingvej 71, 6070 Christiansfeld Kolding Kommune har den 13. juni 2019

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Århus C Att. Steen Hestbæk Sendt pr. mail til shest@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02128-15 Ref. Lotte Beck Olsen 29-09-2017 Tilladelse til etablering af bølgeskærm

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 2013/1 LSF 132 (Gældende) Udskriftsdato: 4. december 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 14/00941 Fremsat den 6. februar 2014

Læs mere

Udført af: DWB/MGB. Dato: 25/ SagsID: Bymiljø & Landskab Grønne områder x Landskabelig/byarkitektonisk værdi

Udført af: DWB/MGB. Dato: 25/ SagsID: Bymiljø & Landskab Grønne områder x Landskabelig/byarkitektonisk værdi Titel: Screening for Miljøvurdering i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (LBK nr. 448 af 10. maj 2017) af Forslag til Lokalplan 137 for Boliger på Præstefælledvej

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne

Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Planlovsdage 2013 Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2013 godt i gang 25 planer i høring/behandlet Behandling afsluttet

Læs mere

Afgørelse om at flytning af M/R-stationen på H.C. Ørsted Værket og tilhørende intern omlægning af gasrørledninger på værket ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at flytning af M/R-stationen på H.C. Ørsted Værket og tilhørende intern omlægning af gasrørledninger på værket ikke er VVM-pligtigt DONG Energy A/S Nesa Allé 1 2820 Gentofte Att.: Kasper Justesen kajus@dongenergy.dk Virksomheder J.nr. MST-1270-01967 Ref. JOERN Den 24. maj 2016 Afgørelse om at flytning af M/R-stationen på H.C. Ørsted

Læs mere

Klassificering af vandløb

Klassificering af vandløb Mail parter Dato: 16. juli 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.02-P24-1-19 Flemming Andersen Telefon: 99 66 71 16 Mail: fan@vesthimmerland.dk Klassificering

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0720 Klager: Casa Lezar v/lina Balezantyte Gasværksvej 23, 1560 København Danmark Indklagede: ApS af 22. maj 2018 under konkurs Frederiksborggade 38 1360 København

Læs mere

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget 3. januar 2013 Nyhedsbrev Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget Folketinget har den 19. december 2012 vedtaget en ny konkurrencelov, som indfører mulighed for fængselstraf i kartelsager

Læs mere

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende virkning.

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende virkning. (Vedvarende energi) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA Klegod Grundejerforening OVER Energistyrelsens afgørelse af 22. december 2016 OM tilladelse til etablering

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskyttelse af halvlederprodukters udformning (topografi) 1)

Bekendtgørelse af lov om beskyttelse af halvlederprodukters udformning (topografi) 1) LBK nr 105 af 24/01/2012 Udskriftsdato: 28. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 12/4 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

Afgørelse om at tillade etablering af vindmøller nordøst for Skave

Afgørelse om at tillade etablering af vindmøller nordøst for Skave Side 1/1 Annonce Afgørelse om at tillade etablering af vindmøller nordøst for Skave Holstebro Kommune har meddelt Steffen Buskov og Gert Moody Jacobsen tilladelse til, at etablere tre vindmøller med tilhørende

Læs mere

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer?

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer? Rummelige miljøgodkendelser Lovgivningsmæssige hindringer? Baggrund Retsgrundlaget Rummelighed hindringer eller muligheder? INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER SIDE

Læs mere

Afgørelse om dispensation til naturpleje

Afgørelse om dispensation til naturpleje Jon Carlsen Harebjerg 3 4540 Fårevejle 26. april 2018 _ Afgørelse om dispensation til naturpleje Du ønsker, i samarbejde med Odsherred Kommune, at iværksætte græsning med kreaturer på en del af dit areal,

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

Til Kommuneplan , for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil.

Til Kommuneplan , for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil. Forslag til Til, for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil. Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. februar 2017 1 Forord Kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag. Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond. Til lovforslag nr. L 118 Folketinget

Forslag. Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond. Til lovforslag nr. L 118 Folketinget Til lovforslag nr. L 118 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. april 2017 Forslag til Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond

Læs mere

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 BYPLANUDVALGET Herning Varmforzinkning A/S Sverigesvej 13 7480 Vildbjerg Att: Bjarne Jørgensen Mail:

Læs mere

Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond

Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond LOV nr 384 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 17/010167 Senere ændringer til

Læs mere

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Vejledning om Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Ansøgningsfrist: 16. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 9. november 2016 CVR-nummer P-nummer 16 27 12 41 1003126029 Edoc journal nr. 13/027202 (Miljøsagsnr. 1164) Virksomhed

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler*)

Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler*) Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1109 af 15. december 1992 Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler* ) * ) Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører Rådets direktiv nr. 89/655/EØF.

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (180608 Ordinært møde) 08-06-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Lokalplan for et lokalcenter i Sydbyen, Frederikssund. Vedtaget af Frederikssund Byråd 26. juni Lokalplan nr. 005

Lokalplan for et lokalcenter i Sydbyen, Frederikssund. Vedtaget af Frederikssund Byråd 26. juni Lokalplan nr. 005 Lokalplan for et lokalcenter i Sydbyen, Frederikssund Vedtaget af Frederikssund Byråd 26. juni 2007 Lokalplan nr. 005 Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Indledning...3 Områdets beliggenhed...3 Baggrund

Læs mere

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017 SALG AF SØNDERBORG KASERNE NOVEMBER 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 SØNDERBORG KASERNE 3 1.2 RETSGRUNDLAG OG UDBUDDETS TILRETTELÆGGELSE 5 1.3 UDBUDSMATERIALET 5 1.4 TIDSPLAN 6 2. PRÆKVAFIKATIONSBETINGELSER

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram Danmarks Miljøundersøgelser Vejlsøvej 25 Postbox 314 8600 Silkeborg Dansk Ornitologisk Forening BirdLife-Danmark Vesterbrogade 138-140 1620 København V tlf. 33 31 44 04 dof@dof.dk 16. januar 2003 Forslag

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri dgny@di.dk, 3377 3769 APRIL 19 Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Denne kortlægning har til formål at belyse, hvordan betalingsfrister udfolder

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden AFGØRELSE TRUFFET AF ADMINISTRATIONSRÅDET FOR EF-SORTSMYNDIGHEDEN af 25. marts 2004 om gennemførelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1049/2001

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S GAABENSEVEJ 116, 4800 NYKØBING F. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 4. DECEMBER 2018 SAG NR. 18/29909 Udledningstilladelse meddelt

Læs mere

EJERAFTALE. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr.

EJERAFTALE. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr. EJERAFTALE mellem Køge Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243647 Vasebækvej 40 4600 Køge og Stevns Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243655 Fægangen 8, Bjælkerup 4660 Store Heddinge og Solrød Forsyning Holding

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.96 Bleer med bevilling Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Udbud af bleer... 2 Inddragelse af repræsentanter

Læs mere

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Jan E. Jørgensen, Flemming Brank og Simon Aggesen havde meldt forfald. I stedet mødte Malene Barkhus,

Læs mere

Lokalplanlægning hvad siger loven. Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen

Lokalplanlægning hvad siger loven. Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Lokalplanlægning hvad siger loven Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Tværgående planlægning planlovsændringer planlovsadministration generelt kommune-/lokalplanlægning Fingerplanen og Hovedstaden bæredygtige

Læs mere

Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN

Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN Juni 2018 FISKEN behandler personoplysninger og skal overholde lovgivningen og principperne for god databehandlingsskik. Derfor har vi vedtaget denne privatlivspolitik,

Læs mere

Notat. Randers Havn STØJBEREGNINGER. Støjbelastning af omr. 175am, Randers Havn. 9. oktober 2007

Notat. Randers Havn STØJBEREGNINGER. Støjbelastning af omr. 175am, Randers Havn. 9. oktober 2007 Notat NIRAS A/S Vestre Havnepromenade 9 Postboks 119 DK-9100 Aalborg Randers Havn STØJBEREGNINGER Telefon 9630 6400 Fax 9630 6474 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Støjbelastning

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedr rende Odense Kommunes afg relser om afslag pе aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedr rende Odense Kommunes afg relser om afslag pе aktindsigt 2014-223985 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 0 9-0 6-2015 Henvendelse vedr rende Odense Kommunes afg relser om afslag pе aktindsigt Du har i e-mail af 30. september 2014 klaget over Odense

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Godsbanearealerne - et nyt byområde Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved den gamle Godsbanegård. Første skridt

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Sønderborghus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Sønderborghus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Sønderborghus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune

Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune Notat Forvaltning: Dato: 18. januar 2011 Dokumentnr.: Social og Arbejdsmarked 11/000402-2 Afsender: Helle Bonde Vedrłrende: Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0267 (NLE) 13535/17 UD 238 CID 5 TRANS 425 FORSLAG fra: modtaget: 20. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen.

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 2. oktober 2015 Tlf. dir.: 4477 3495 Fax. dir.: 4477 2711 E-mail: Pension@balk.dk Kontakt: Pernille Hvilsted Udviklingen i hjemmeplejen. Notat Hjemmeplejen gennemførte 1. februar

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN

PERSONDATAFORORDNINGEN PERSONDATAFORORDNINGEN PRIVATLIVSPOLITIK Denne gennemgang af Grundejerforeningen Langebjergs politik for behandling af persondata er opdelt i en beskrivelse af generelle bestemmelser og særskilte beskrivelser

Læs mere

Afskedigelsesnævnets forretningsorden

Afskedigelsesnævnets forretningsorden Afskedigelsesnævnets forretningsorden Forretningsorden med ændringer pr. 1. marts 2006 for det i henhold til 4, stk. 3, i Hovedaftalen af 1973 med senere ændringer nedsatte permanente nævn, Afskedigelsesnævnet.

Læs mere

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Handelsfagskolen Rådhusgade 56-58 Postboks 181 DK-8300 Odder Telefon 8654 1700 handelsfagskolen.dk kontakt@handelsfagskolen.dk Introduktion For at kunne

Læs mere

Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 55

Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 55 By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byplan Nørregade 36 5000 Odense C www.odense.dk E-mail Byplankontoret@odense.dk Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 55 DATO 31. maj 2018 Vedtagne

Læs mere

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune Oktober 2016 Indhold 1. VVM-tilladelse til testvindmølle ved Drantum, Ikast-Brande Kommune 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

Slagelse Kommune. Kommuneplantillæg nr. 19 TIL SLAGELSE KOMMUNEPLAN 2017 LANDANLÆGGENE TIL OMØ SYD HAVMØLLEPARK

Slagelse Kommune. Kommuneplantillæg nr. 19 TIL SLAGELSE KOMMUNEPLAN 2017 LANDANLÆGGENE TIL OMØ SYD HAVMØLLEPARK Slagelse Kommune Kommuneplantillæg nr. 19 TIL SLAGELSE KOMMUNEPLAN 2017 LANDANLÆGGENE TIL OMØ SYD HAVMØLLEPARK Slagelse Kommune Kommuneplantillæg nr. 19 TIL SLAGELSE KOMMUNEPLAN 2017 LANDANLÆGGENE TIL

Læs mere

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser NOTAT 4. november 206 Initiativ : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser J.nr. 2065000348 Metoder og Virkemidler (MV) TR og Data og analyse (ADA) PLJ og KCA Indhold Resume...3 Indledning...7

Læs mere

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj.

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. - 1 Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattesager om beskatning af fri bil dukker

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 A. Forslag om nedlæggelse af afdelingsbegrebet (bortset fra ungdomsafdelingen) 1. 2 affattes således: 2. Landsforeningens formål er at arbejde for bøssers,

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr Ref.: SHJ shj@uc-dk.dk +45 33 38 22 00 09. oktober 2014 Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr. 30 98 39 04 VEDTÆGTER 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er "Danske

Læs mere

DEKLARATION. 2 uhindret adgang når som helst til ejendommene med henblik på installation, reparation, eftersyn og andre arbejder vedrørende kablerne.

DEKLARATION. 2 uhindret adgang når som helst til ejendommene med henblik på installation, reparation, eftersyn og andre arbejder vedrørende kablerne. ESV ELFORSYNINGEN SYDVENDSYSSEL Matr. nr. 15, 20, 8, 9>\ 10 ^, Ajstrup By, Ajstrup Aalborg Kommune Nordjyllands Amt Anmelder: ESV Net A/S Strømmen 2 9400 Nørresundby TIf. 96 32 02 02 DEKLARATION Undertegnede

Læs mere

Lokalplan nr Solrød Erhvervskile. med miljørapport og tillæg nr. 8 til Solrød Kommuneplan 2017 UDKAST TIL FORSLAG

Lokalplan nr Solrød Erhvervskile. med miljørapport og tillæg nr. 8 til Solrød Kommuneplan 2017 UDKAST TIL FORSLAG SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Lokalplan nr. 702.1 Solrød Erhvervskile med miljørapport og tillæg nr. 8 til Solrød Kommuneplan 2017 UDKAST TIL Indhold Lokalplanvejledning Hvordan er lokalplanen bygget op? 3 Hvad

Læs mere

LOKALPLAN 150 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 FOR GRENAA LYSTBÅDE- HAVN PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001

LOKALPLAN 150 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 FOR GRENAA LYSTBÅDE- HAVN PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 Anmelder: Grenaa Kommune Teknik og Udvikling Torvet 3, 8500 Grenaa Telefon: 87 58 59 60 LOKALPLAN 150 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 FOR GRENAA LYSTBÅDE- HAVN PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 ORIGINAL

Læs mere

Det bemærkes, at denne VVM-tilladelse ikke omfatter den i lokalplanen beskrevne max. 99,5 m høje mast.

Det bemærkes, at denne VVM-tilladelse ikke omfatter den i lokalplanen beskrevne max. 99,5 m høje mast. Hjørring Kommune Hirtshals Vind K/S Havnegade 66, 1. sal 7620 Lemvig Hjørring den 26-04-2018 Sagsnr.: 01.16.00-P19-1-17 Team Plan og Erhvervsudvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statens brug af konsulenter (beretning nr. 20/2013) 7. august 2017

Læs mere

Studstrupværkets Havn

Studstrupværkets Havn Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 20-3-2017 Studstrupværkets Havn Sidste opdateringer Tekst: 13-6-2012 - Plan 1: 29-10-2010 Beliggenhed Kattegat, Århus Bugt, Kalø Vig 56 15,0'N 10 21,0'E - kort

Læs mere

Forslag til Partnerskabsaftale

Forslag til Partnerskabsaftale Notat Haderslev Kommune CS Udviklingsafdelingen Hansborggade 7 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 11. december 2012 Sagsident: 11/31004 Sagsbehandler: Jørn

Læs mere

Vejle Kommune har i den forbindelse screenet forslag til tillæg nr. 234 til Vejle Kommunes spildevandplan.

Vejle Kommune har i den forbindelse screenet forslag til tillæg nr. 234 til Vejle Kommunes spildevandplan. S C R E E N I N G for miljøvurdering af forslag til tillæg nr. 234 til spildevandsplanen for Vejle Kommune Baggrund for screening Vejle Kommune har udarbejdet et forslag til tillæg nr. 234 til spildevandsplanen,

Læs mere

VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg

VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg Silkeborg Forsyning A/S Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Sendt med mail til: ml@silkeborgforsyning.dk og jj@silkeborgforsyning.dk 20. april 2016 VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg Silkeborg Forsyning

Læs mere

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE Ændring af valgperiode for bestyrelsesposter Dansk Surf & Rafting Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby CVR: 34 77 93 33 www.dsrf.dk +45 25 14 20 68 kontakt@dsrf.dk

Læs mere

H Ø R I N G S S V A R O M R E D E G Ø R E L S E O M M U L I G H E D E N F O R A T S T I L L E S P R O G K R A V M. V. V E D A N S Æ T T E L S E R

H Ø R I N G S S V A R O M R E D E G Ø R E L S E O M M U L I G H E D E N F O R A T S T I L L E S P R O G K R A V M. V. V E D A N S Æ T T E L S E R Økonomi- og Personalestyrelsen (ASA) Aqqusinersuaq 5 Box 1039 3900 Nuuk Greenland Att. Marie Bidstrup W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5

Læs mere

afsagt den 7. december 2018

afsagt den 7. december 2018 ØSTRE LANDSRET KENDELSE afsagt den 7. december 2018 Sag BS-34302/2018-OLR (14. afdeling) Orion Corporation (advokat Nicolaj Josua Kleist) mod Lægemiddelstyrelsen (advokat Rass Markert Holdgaard) Landsdommerne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Trindvold

Uanmeldt tilsyn Trindvold 6. januar 2009 J.nr. 09/1594 Uanmeldt tilsyn 2009 Trindvold Uanmeldt tilsyn foretaget den 6. januar 2009. Tilsynsførende: Mette Zierau Kudsk (socialfaglig konsulent) og Hege Margrethe Ekberg (AC-medarbejder).

Læs mere

FORSLAG LOKALPLAN Vestskoven Gymnasium 2017

FORSLAG LOKALPLAN Vestskoven Gymnasium 2017 FORSLAG LOKALPLAN 4.12 Vestskoven Gymnasium 2017 Indhold Generel orientering... 3 Redegørelse... 5 Indledning... 5 Lokalplanområdet... 5 Lokalplanens formål og indhold... 6 Miljø- og energiforhold... 9

Læs mere

DISKO VEST UDBUDSRUNDE FASE 2

DISKO VEST UDBUDSRUNDE FASE 2 DISKO VEST UDBUDSRUNDE FASE 2 1. august 2007 1. februar 2008 TILLADELSE yyyy/xx MED ENERET TIL EFTERFORSKNING OG UDNYTTELSE AF KULBRINTER I ET HAVOMRÅDE I VESTGRØNLAND Grønlands Hjemmestyre RÅSTOFDIREKTORATET

Læs mere

SØNDRE HAVN - PARAPLYPLAN

SØNDRE HAVN - PARAPLYPLAN KØGE KOMMUNE Støj, vibrationer og grundvandspåvirkning fra byggeaktiviteter Forstudie udført af SWECO, opdateret af Køge Kyst og Køge Kommune, TMF Resumé Der er foretaget en forundersøgelse af støj og

Læs mere

Gert Svith A/S Rugvænget Grenå

Gert Svith A/S Rugvænget Grenå Gert Svith A/S Rugvænget 38 8500 Grenå RÅSTOFTILLADELSE Teknik og Miljø Dato: 31. maj 2013 Reference: Marianne Bager Direkte telefon: 89594023 E-mail: mariab@norddjurs.dk Journalnr.: 12/5400 Tilladelse

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0714 Klager: JH Gulvservice ApS c/o Jannik Hansen Bådehavnen 11 C 4600 Køge Danmark v/tom Andersson Indklagede: Electric Domains Dept 886 43 Owston Road Carcroft

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

Undervisningsudvalget UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Undervisningsudvalget UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Undervisningsudvalget Christiansborg Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail:

Læs mere