FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009"

Transkript

1 FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009

2 Fagforening: FOA/KLS Smallegade 14-18, 2000 Frederiksberg Telefon: Fax nr.: Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Lokalenhed-FOA/KLS Smallegade 18, 2000 Frederiksberg. Telefon: Fax nr.: Åbningstider for fagforening og lokal A-kasse FOA/KLS: Personlige henvendelser Telefoniske henvendelser Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag lukket Mandag efter afslutning af en dagpengeperiode holder lokalenheden lukket. (næstsidste mandag i hver måned)

3 Indholdsfortegnelse Side 1 Navn og hjemsted Formål Værdier Medlemskab Kontingent Frikontingent Tillidsrepræsentanten Generalforsamling Ekstraordinær generalforsamling Urafstemning Valg til fagforeningen Bestyrelsens virksomhed FOA s kongres Regnskab Revision Teknik-og servicesektor Kongres- sektor og årsmødedeltagelse Repræsentantskabsmøder Faglige udvalg Arbejdspladsklubber Fællesklubber Seniorklub Nedlæggelse af fagforeningen, sammenlægning eller ændring m.v., samt udmeldelse af forbundet Tillæg til lovene: Udkast til vedtægt for arbejdspladsklubber. NB Fremhævede paragraffer er obligatoriske.

4 L O V E 1 Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA/KLS. Fagforeningen er medlem af FOA, Fag og Arbejde. Fagforeningen har hjemsted i Frederiksberg kommune. 2 Formål Fagforeningens formål er: at organisere offentlige og private ansatte indenfor fagforeningens område. at arbejde for medlemmernes fælles faglige interesser, at hjælpe og støtte fagforeningens tillidsvalgte at påvirke samfundsudviklingen fagligt, politisk, økonomisk, socialt og kulturelt samt fremme ligestilling til gavn for medlemmerne, at arbejde for de bedst mulige løn-, pensions- og arbejdsforhold, at forbedre medlemmernes uddannelsesmuligheder og kompetencer at sikre medlemmerne mod uberettiget afskedigelse, at skabe sunde og trygge arbejdspladser, herunder et bedre arbejdsmiljø, Ændringsforslag: at arbejde for sunde og trygge arbejdspladser.. at arrangere møder, kurser, temadage, konferencer og lignende om fagpolitik, Ændringsforslag: at arrangere møder, kurser, temadage og lignende til gavn for medlemmerne at lade afholde studiekreds, medlemsmøder, faggruppemøder, offentlige møder og socialt samvær, Ændringsforslag: at arrangere oplysningsarbejde, herunder afholde studiekreds, medlemsmøder, faggruppemøder, offentlige møder og socialt samvær at der afsættes 15 % af fagforeningens indtægter (fra akut og kontingent) til uddannelse og oplysningsarbejde. 3 Værdier

5 Det fælles faglige arbejde bygger på værdierne tryghed og faglighed. 4 Medlemskab Som medlemmer optages alle, som er beskæftiget eller er under uddannelse inden for fagforeningens faglige og geografiske område. Medlemmer, der forlader arbejdsmarkedet og overgår til pension, kan fortsætte deres medlemskab, idet de dog ikke er valgbare og ikke har stemmeret. Medlemmer kan klage over sagsbehandling m.v. til FOA Fag og Arbejdes klageinstans. Stk. 4 Af hensyn til korrekt postforsendelse bør medlemmerne meddele navne-adresse ændring samt ændring af arbejdssted. Ændringsforslag: Af hensyn til korrekt postforsendelse bør medlemmerne altid meddele navn, adresse eller ændring, samt ændring af arbejdssted. 5 Kontingent Medlemmerne betaler et månedligt kontingent til at dække fagforenings drift. Kontingentet kan ved bestyrelsens beslutning reguleres i forhold til pris-og lønudviklingen én gang årligt med virkning fra 1. januar. Hvis der skal ske yderligere kontingentforhøjelse, skal dette besluttes på fagforeningens generalforsamling. Kontingentforhøjelser, der pålægges fagforeningens medlemmer af Fag og Arbejdes hovedbestyrelse, kan uden godkendelse af generalforsamlingen opkræves hos fagforeningens medlemmer. Dette gælder også kontingent besluttet af Hovedbestyrelsen for Fag og Arbejdes arbejdsløshedskasse. Kontingentet betales forud. Restancer medfører slettelse i overensstemmelse med de i lovgivningen fastsatte bestemmelser.

6 Stk. 4 Ved konflikt på arbejdsmarkedet, kan generalforsamlingen med almindeligt stemmeflertal vedtage, at der skal pålignes medlemmerne et ekstrakontingent, hvis størrelse fastsættes i hvert enkelt tilfælde. Stk. 5 Medlemmer hæfter alene med deres kontingent. stk. 6 - Udmeldelse Udmeldelse af afdelingen kan ske med 1 måneds varsel til den første i en måned. 6 Frikontingent Ved eksempelvis langvarig ledighed/sygdom, kan der ansøges om eventuel økonomisk støtte i form af frikontingent. Denne hjælp ydes efter ansøgning, og foregår efter en vurdering foretaget af et udvalg nedsat af bestyrelsen. Den samlede ydelse kan ikke overstige et beløb svarende til seks måneders kontingent. Stk. 4 Et års medlemskab af FOA/KLS er en forudsætning for at få bevilget frikontingent. 7 Tillidsrepræsentanten Hvert arbejdssted vælger af sin midte en tillidsrepræsentant, der tager sig af af kollegernes sag overfor institutionen og deltager i forhandlinger vedrørende disse. Ændringsforslag: Tillidsrepræsentanten er bindeleddet mellem medlem og fagforening og varetager kollegernes interesser på arbejdspladsen.

7 Tillidsrepræsentanten sørger for indmeldelse i fagforening og A-kasse, og er din repræsentant i alle spørgsmål omkring dit arbejde på arbejdspladsen. Ændringsforslag: Tillidsrepræsentanten sørger for indmeldelse i fagforening og A- kasse og er medlemmets repræsentant i alle spørgsmål omkring forholdene på arbejdspladsen. Tillidsrepræsentanter kan modtage et honorar i forhold til medlemstallet efter de gældende regler, som bestyrelsen indstiller til generalforsamlingens godkendelse. 8 Generalforsamling Generalforsamlingen er fagforeningens øverste myndighed. Kun generalforsamlingen kan give, ændre eller ophæve en lovbestemmelse. Ingen ændring i lovene kan finde sted uden tydeligt at være angivet i dagsordenen. Ændringsforslag kan fås i afdelingen 8 dage før generalforsamlingen. Vedtagelsen skal desuden ske med 2/3 af de afgivne stemmer. Ordinær generalforsamling indkaldes med mindst 21dages varsel og bekendtgøres i KLS- NYT samt gennem opslag som tilsendes alle tillidsvalgte på arbejdspladserne. Stk. 4 Kun medlemmer med gyldig dokumentation for medlemskab har adgang. Pensionistmedlemskab giver ikke adgang til generalforsamlingen. Bestyrelsen i seniorklubben har dog ret til at overvære generalforsamlinger uden tale-og stemmeret. Ændringsforslag 1: Pensionistmedlemskab giver ikke adgang til generalforsamlingen. Bestyrelsen i seniorklubben samt valgte medlemmer af en klubbestyrelse i en arbejdspladsklub har dog altid ret til at overvære generalforsamlingen uden tale- og stemmeret. Ændringsforslag 2: Pensionistmedlemskab giver ikke adgang til generalforsamlingen. Seniorklubbens medlemmer samt valgte medlemmer af en klubbestyrelse i en arbejdspladsklub har dog altid ret til at overvære generalforsamlingen uden tale- og stemmeret. Stk. 5 Generalforsamlingen skal mindst have følgende punkter på dagsordenen: 1. Valg af dirigenter og stemmeudvalg

8 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bestyrelsens beretning 4. Regnskab 5. Forslag 6. Valg (hvert andet år lige årstal) Stk. 6 Valg af fagforeningens ledelse foregår på generalforsamlingen ved almindelig afstemning For at blive valgt, skal man have mindst en over halvdelen af de afgivne stemmer. Dog skal der, såfremt generalforsamlingens flertal kræver det, foretages urafstemning i henhold til reglerne i 10. Stk. 7 Generalforsamlingen vælger 2 dirigenter, som leder mødet i overensstemmelse med den vedtagne forretningsorden. Stk. 8 Beslutninger tages uden hensyn til, hvor mange, der er mødt. Stk. 9 Alle afstemninger sker ved håndsoprækning, og simpelt stemmeflertal giver gyldig beslutning, hvor ikke lovene eller forud foretagen afstemning sætter andre regler. 1 På den ordinære generalforsamling aflægger formanden beretning og den økonomiansvarlige forelægger regnskab. 2 Ethvert forslag fra et medlem skal behandles og uddeles til de fremmødte. Sådanne forslag skal dog være fagforeningen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse. 3 Forslag til fagligt valgte skal være fagforeningen skriftligt i hænde senest 4 uger før generalforsamlingen afholdes. 4 Generalforsamlingen optages på bånd, dvd el.lign., som opbevares i 2 år. Ændringsforslag: sætningen udgår af lovene (det er ikke praktisk muligt at optage på bånd de fleste steder) Der udarbejdes et beslutningsreferat, som indgår i fagforeningens protokol.

9 9 Ekstraordinær generalforsamling Bestyrelsen kan indkalde til ekstraordinær generalforsamling med 8 dages varsel, hvis der foreligger en sag af indgribende betydning for fagforeningen. Ligeledes skal bestyrelsen indkalde en ekstraordinær generalforsamling når 5% af medlemmerne indgiver skriftlig begæring herom med angivelse af, hvilke sager de ønsker behandlet. Dersom ikke mindst 3/4 af underskriverne er tilstede når generalforsamlingen åbnes, kan denne ikke afholdes. Forslag til fagligt valgte skal være fagforeningen i hænde mindst 5 dage før den ekstraordinære generalforsamlings afholdelse. 10 Urafstemning Besluttes det på generalforsamlingen, at der skal være urafstemning, nedsættes der et stemmeudvalg på 7 medlemmer til at lede urafstemningen og optælling af stemmesedlerne. Forslagsstillerne samt eventuelle kandidater kan ikke være medlem af stemmeudvalget. Tidspunktet for urafstemningen og ligeledes resultatet af denne bekendtgøres i KLS-NYT eller FOA-bladet og på fagforeningens hjemmeside. Bestyrelsen fastsætter de nærmere regler for urafstemningen. stk. 4 Alle medlemmer, undtagen pensionistmedlemmer har stemmeret. 11 Valg til fagforeningen Fagforeningens ledelse er bestyrelsen. Den vælges på generalforsamlingen i lige år og består af: 1 formand, 1 næstformand og et antal faglige sekretærer. De valgte lønnede udgør fagforeningens daglige ledelse. Herudover vælges et antal bestyrelsesmedlemmer, samt et antal suppleanter.

10 Det ene bestyrelsesmedlem skal repræsentere teknik- og servicesektoren. Ændringsforslag: Sætningen udgår, idet FOA/KLS ikke har nogle medlemmer i Teknik-og servicesektoren. Generalforsamlingen træffer beslutning om antallet af valgte lønnede og øvrige bestyrelsesmedlemmer. Antallet af eksterne bestyrelsesmedlemmer skal overstige antallet af valgte lønnede med mindst én. Formanden leder det daglige arbejde og repræsenterer afdelingen, bistået af næstformanden og de faglige sekretærer. Funktionstiden er 4 år for alle valgte. Suppleanter er på valg hvert andet år. Stk. 4 Ingen kan opstille til nyvalg efter det fyldte 56. år. Ændringsforslag bestemmelsen udgår. Nyt stk. 4 indsættes: Alle medlemmer er valgbare og har stemmeret, indtil de ophører i beskæftigelse og fuldt ud overgår til offentlig pension. Fagforeningens ansatte er ikke valgbare til bestyrelsen. Stk. 5 Valgperioder: Det år, hvor formanden er på valg, vælges halvdelen af de faglige sekretærer og halvdelen af bestyrelsen + en revisor, en dørvagt og en fanebærer. Det år, hvor næstformanden er på valg, vælges den anden halvdel af de faglige sekretærer og bestyrelsen + en revisor, en dørvagt og en fanebærer. Suppleanter er på valg hvert andet år. Stk. 6 Afgangsalder for fagforeningens valgte lønnede er 65 år. Ændringsforslag: Valgte lønnede skal afgå ved udgangen af den måned, hvor folkepensionsalderen indtræder. Stk. 7 Der ydes en fratrædelsesgodtgørelse på 3 måneders løn til valgte lønnede i daglig ledelse, som fratræder på grund af alder eller efterløn. Ændringsforslag: Der ydes en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 3 måneders løn til valgte lønnede i daglig ledelse, som fratræder på grund af alder, efterløn eller død.

11 Stk. 8 I tilfælde af manglende genvalg/sygdom udbetales der en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 6 måneders løn til valgte lønnede i daglig ledelse. Ændringsforslag 1: Forslag om at 6 måneders løn ændres til 3 måneders løn. Ændringsforslag 2: Ny formulering af gældende bestemmelse: Ved afgang i utide på grund af lægelig dokumenteret sygdom eller manglende genvalg udbetales en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 6 måneders løn. Stk. 9 Til valgte lønnede i daglig ledelse, som må afgå på grund af ændret struktur, ydes en fratrædelsesgodtgørelse på 6 måneders løn. 12 Bestyrelsens virksomhed Bestyrelsen er fagforeningens øverste myndighed mellem generalforsamlingerne. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsen nedsætter de udvalg, den finder nødvendigt. Udvalgene konstituerer sig selv. Stk. 4 Bestyrelsesmøder afholdes mindst 4 gange årligt eller når 2 bestyrelsesmedlemmer forlanger det. Ved disse møder føres en forhandlingsprotokol, som skal godkendes af bestyrelsen og fremlægges på generalforsamlingen. Det skal tilføres forhandlingsprotokollen, når et bestyrelsesmedlem udebliver fra bestyrelsesmødet. Udebliver et medlem fra to på hinanden følgende møder uden gyldig grund (arbejde, sygdom eller ferie), udtræder den pågældende af bestyrelsen. Stk. 5 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når én over halvdelen er til stede. Stk. 6 Næstformanden træder i formandens sted, når denne er forhindret i at udøve sin funktion. Stk. 7

12 Ved afgang i utide kan bestyrelsen konstituere sig frem til førstkommende generalforsamling med valg. Stk. 8 Generalforsamlingen godkender efter indstilling fra bestyrelsen løn- og arbejdsvilkår for alle valgte lønnede i afdelingen. Stk. 9 Lønninger til fagforeningens funktionærer indstilles af formandskabet til bestyrelsens godkendelse. Honorarer fastsættes af bestyrelsen. Kørselsgodtgørelse betales efter statens regler. Fagforeningen yder erstatning for daglønstab, der skyldes vedkommende medlems arbejde for fagforeningen. 0 Bestyrelsen kan på fagforeningens vegne optage lån, f.eks. ved konflikt og huskøb. Som sikkerhed herfor gives pant i fagforeningens ejendom 1 Ingen anden end bestyrelsen kan føre nogen forhandling på fagforeningens vegne. Større sager, også overenskomstforhandlinger skal, for så vidt der er mulighed herfor, forelægges en generalforsamling. 2 Bestyrelsesmedlemmer har pligt til at deltage i relevante kurser. 13 FOA`s kongres Formand og næstformand er delegerede til forbundets kongres. Yderligere delegerede vælges på generalforsamlingen efter indstilling fra bestyrelsen. Valget gælder for en kongresperiode og foretages i de år, hvor Fag og Arbejde afholder ordinær kongres. 14 Regnskab Daglig ledelse udpeger iblandt sig én, der er politisk ansvarlig for afdelingens pengesager, herunder midler og værdipapirer.

13 Der må som hovedregel ikke være mere i kontantbeholdning end det beløb som forsikringen dækker. Beløb der ikke er nødvendige til den daglige drift, skal overføres til et pengeinstitut fortrinsvis Arbejdernes Landsbank - som arbejdskonto eller anden investering. Kontoen skal lyde på fagforeningens navn. Tegningsretten tilkommer formand, næstformand og den økonomi-ansvarlige i daglig ledelse. Ved alle dispositioner kræves to underskrifter. Stk. 4 Fagforeningens regnskab skal - foruden af de to på generalforsamlingen valgte revisorer - revideres af et statsanerkendt revisionsfirma. Stk. 5 Regnskabsåret er løbende fra 1. januar til 31. december. Stk. 6 Regnskabet skal i revideret og trykt stand omdeles til medlemmerne ved den ordinære generalforsamling samt offentliggøres på fagforeningens hjemmeside.. Regnskabet udleveres i fagforeningen 8 dage før generalforsamlingen. Stk. 7 Den økonomi-ansvarlige er pligtig til, når som helst, at forelægge regnskab og kassebeholdning for revisorerne og bestyrelsen. Stk. 8 Bestyrelsen gennemgår budget- og regnskab én gang i kvartalet. Stk. 9 Ansvaret for fagforeningens regnskab påhviler bestyrelsen. 15 Revision Valgte interne revisorer kan ikke være bestyrelsesmedlemmer. De valgte interne revisorer kan alene eller i forbindelse med de statsautoriserede revisorer til enhver tid foretage uanmeldt kasseeftersyn.

14 Foruden valgte interne revisorers adgang til at foretage kasseeftersyn skal de stikprøvevis gennemgå bilagsmaterialet og særligt beskæftige sig med bevillinger, mødeudgifter, herunder honorarets størrelse samt bedømme usædvanlige dispositioner. Herudover skal de sikre sig, at afdelingens formue er til stede. Stk. 4 De valgte interne revisorer skal have adgang til referaterne af bestyrelsesmøderne, og de har pligt til at gennemgå disse og notere sig oplysninger af økonomisk interesse, og efterfølgende påse, at dispositionerne er korrekt udtrykt i regnskabet. Stk. 5 De valgte interne revisorers gennemgang af bilagsmaterialet skal foretages 6 gange årligt. Bilagene skal stemples: godkendt af intern revision. Revisionen skal føre en særlig revisionsprotokol, som dels skal indeholde noteringer om, hvilken periode der er gennemgået, dels eventuelle bemærkninger hertil. Denne protokol skal forelægges bestyrelsen sammen med protokollen fra den statsautoriserede revisor. 16 Teknik- og servicesektor FOA/KLS har en teknik- og servicesektor på baggrund af medlemmernes faggruppetilhørsforhold. Sektoren afholder en årlig generalforsamling. Sektoren har ret til at lade sig repræsentere i fagforeningens bestyrelse. Ændringsforslag: Paragraffen udgår, da FOA/KLS ikke har nogle medlemmer, som er i disse faggrupper længere. 17 Kongres-, og sektorårsmødedeltagelse m.v. Deltagelse i ovennævnte repræsentative organer følger bestemmelserne herom i forbundslovene. Yderligere fastlæggelse af fagforeningens og sektorens regler for deltagelse sker af generalforsamlingen efter indstilling fra bestyrelsen. 18 Repræsentantskabsmøde

15 Med det formål at give arbejdspladsernes repræsentanter direkte indflydelse på fagforeningens virke og politik, samt understøtte en hurtig formidling og debat om aktuelle tiltag afholdes repræsentantskabsmøde 2 gange om året i marts og september måned. Repræsentantskabsmødet i september måned indstiller budget for FOA/KLS for det kommende år. Deltagere er tillidsrepræsentanter, suppleanter, kontaktpersoner, sikkerhedsrepræsentanter og klubbestyrelsesmedlemmer. Der indkaldes med mindst 21 dages varsel. 19 Faglige udvalg Fagforeningens medlemsgrupper opdeles i faggrupper, efter overenskomst eller efter arbejdets art. Faggruppens medlemmer vælger et fagligt udvalg. Faggruppeudvalget vælger en formand og en repræsentant til at deltage i faggruppemøder i FOA Fag og Arbejde. 20 Arbejdspladsklubber Indenfor fagforeningen kan der oprettes klubber. Oprettelse af klub skal godkendes på fagforeningens generalforsamling. Klubberne udarbejder selv love. Dog er fremhævede paragraffer i udkast til klublove obligatoriske. Ændringsforslag: Nyt stk 3. FOA/KLS s generalforsamling fastsætter hvert andet år størrelsen af det økonomiske tilskud pr. måned pr. medlem, der ydes til arbejdspladsklubbern.

16 Ændringsforslag: Nyt stk 4. Hvis en arbejdspladsklub misligholder love eller ikke aflægger regnskab, kan fagforeningens bestyrelse træffe beslutning om at fratage klubben dens økonomiske tilskud. En sådan beslutning skal efterfølgende forelægges på FOA/KLS s generalforsamling. 21 Fællesklubber En i forvejen etableret arbejdspladsklub/kommuneklub kan indenfor region/kommune indgå i en fællesklub. Fagforeningen yder ikke ekstra kontingent til fællesklubber. Fællesklubben kan søge bestyrelsen om økonomisk støtte til faglige aktiviteter. Ændringsforslag: Paragraffen udgår, da der ikke findes fællesklubber. 22 Seniorklub I fagforeningen er oprettet en seniorklub, som får økonomisk tilskud fastsat af fagforeningens bestyrelse. Seniorklubben udarbejder selv sine love. 23 Nedlæggelse af fagforeningen, sammenlægning eller ændring m.v., samt udmeldelse af forbundet Fagforeningen kan kun nedlægges, sammenlægges eller ændres som følge af en generalforsamlingsbeslutning med 2/3 af de fremmødte stemmer på en generalforsamling. Beslutningen herom skal efterfølgende godkendes af FOA s hovedbestyrelse. Fagforeningens midler og ejendele overgår da til formål som generalforsamlingen fastsætter. Fagforeningen kan melde sig ud af forbundet med 1 års varsel, såfremt en generalforsamling vedtager dette med 2/3 af de afgivne stemmer, og dette efterfølgende bekræftes af en urafstemning blandt afdelingens medlemmer - ligeledes med 2/3 af de afgivne stemmer.

17 26 Ikrafttræden Disse love træder i kraft d. 28. april 2009

FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016

FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016 FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016 1 Fagforening: FOA/KLS Vilhelm Thomsens Allé 9, 2500 Valby Telefon: 46 97 15 00 Fax nr.: 46 97 14 99 E-mail: kls@foa.dk Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ordinære generalforsamling den 15. november 2017 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen. Fagforeningen

Læs mere

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord 1 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Mariagerfjord Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. Afdelingens geografiske område er:

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ekstraordinære ordinære generalforsamling den 30. marts 2016 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen.

Læs mere

. 1. Afdelingens navn og hjemsted

. 1. Afdelingens navn og hjemsted 1 . 1. Afdelingens navn og hjemsted Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer i Hjørring og Brønderslev

Læs mere

Love FOA Nordjylland

Love FOA Nordjylland Love FOA Nordjylland 1: Navn, hjemsted og organisationstilknytning Fagforeningens navn er FOA Nordjylland. Fagforeningen har hjemsted i Aalborg med fagforeningshuse i Thisted og Aalborg. Fagforeningens

Læs mere

Afdelingslove. FOA Vendsyssel

Afdelingslove. FOA Vendsyssel Afdelingslove FOA Vendsyssel . 1. Afdelingens navn og hjemsted. Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer

Læs mere

Klublove for TSM - Teknik og skole

Klublove for TSM - Teknik og skole Klublove for TSM - Teknik og skole 1 Klubbens navn Klubbens navn er TSM Teknik og skole under FOA Århus afdeling Klubben skal til enhver tid overholde afdelingens og forbundets love og bestemmelser. Foretager

Læs mere

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg 1: Navn og hjemsted og organisationstilknytning Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Aalborg. Afdelingen har hjemsted i Aalborg. Afdelingen er tilsluttet FOA Fag og

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København.

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. VEDTÆGTER FOR PERSONALEFORENINGEN I FTF/A 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. 2. Personaleforeningen er en sektion

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hjallerup Idrætsforening. Den er hjemmehørende i Hjallerup, i Brønderslev Kommune. 2 Formål Foreningens primære formål, er

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus

Foreningen Søby Forsamlingshus Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Vedtægter 1 Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse som aktivt eller passivt medlem 05: Hæftelse, forpligtigelser.

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet. Forslag til fremlæggelse på generalforsamling februar 2014.

Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet. Forslag til fremlæggelse på generalforsamling februar 2014. Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Forslag til fremlæggelse på generalforsamling februar 2014 Vedtægter Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål At medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening Vedtægter for DøvBlindes Kontaktpersons Forening Foreningens navn, stiftelse og hjemsted 1.1 Foreningens navn er " DøvBlindes Kontaktpersonsforening" - forkortet DBK. 1.2 Foreningen er stiftet den 15.

Læs mere

Dansk Metal - KLUB 107. Love og bestemmelser

Dansk Metal - KLUB 107. Love og bestemmelser Dansk Metal - KLUB 107 Love og bestemmelser Vedtaget d. 31. maj 2013 Love og bestemmelser for klub 107. Stiftet den 1. januar 2007 under Dansk Metal. Klubbens formål: 1 At værne om de lokale interesser

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK)

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Stabyhoun Klub (forkortet DASK). Klubben er stiftet den 4. december 2004 Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur...

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur... Vedtægter for Al tekst på grå baggrund er taget direkte fra Forbundssektorbestyrelsens eksempel vedtægter og minimumsbestemmelser. Øvrige afsnit er der, hvor vores struktur og lokale forhold har nødvendiggjort

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN MØLLEDAMMEN OMRÅDE VII

VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN MØLLEDAMMEN OMRÅDE VII VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN MØLLEDAMMEN OMRÅDE VII 1. Foreningens navn og formål: 1.1 Foreningens navn er beboerforeningen Mølledammen Område VII, med hjemsted i Slangerup Kommune og med værneting ved

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening med forslag til vedtægtsændringer gældende fra 11. marts 2015

Vedtægter for Østjysk Landboforening med forslag til vedtægtsændringer gældende fra 11. marts 2015 Vedtægter for Østjysk Landboforening med forslag til vedtægtsændringer gældende fra 11. marts 2015 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ 1. Foreningens navn og hjemsted. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rødtjørnvej

Læs mere

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Cykle Clubben Hjørring, klubben har hjemsted i Hjørring Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål er at virke for

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening 1 Hvidovre Lærerforening, med hjemsted i Hvidovre Kommune, udgør kreds 14 af Danmarks Lærerforening, har til formål, - at varetage medlemmernes økonomiske, tjenstlige samt pædagogiske interesser og at

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Bornholm

FOA Fag og Arbejde Bornholm Love side 1 1 Navn og hjemsted s Afdeling. I daglig tale FOA Bornholm. er medlem af Forbundet FOA Fag og Arbejde med hjemsted i København. har hjemsted i Bornholms Regionskommune. er medlem af LO Sektion

Læs mere

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub.

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Holstebro Speedway Klub, i det følgende forkortet HoSK. HoSK er tilsluttet Danmarks Motor Union (DMU), og er til enhver tid underlagt

Læs mere

SBA s vedtægter. Klubbens navn er Sejlklubben BUGTEN Aarhus, forkortet S.B.A., og dens hjemsted er Aarhus.

SBA s vedtægter. Klubbens navn er Sejlklubben BUGTEN Aarhus, forkortet S.B.A., og dens hjemsted er Aarhus. Navn og stander 1 Klubbens navn er Aarhus, forkortet S.B.A., og dens hjemsted er Aarhus. 2 Klubbens stander er hvid-rød med anker og propel. Formål 3 Klubbens formål er: 1. At fremme lyst- og kapsejlads.

Læs mere

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Forslaget er stillet af bestyrelsen. Begrundelse: Landsforeningen Skole og Forældre har ændret deres

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Stk.1 Foreningens navn er Personaleforeningen i Tryg. Foreningens hjemsted er: Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup Foreningen er en sektion

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

L O V E F O R V I B O R G K O R E T

L O V E F O R V I B O R G K O R E T L O V E F O R V I B O R G K O R E T 1 Foreningens navn er Viborg Koret. Foreningen er stiftet den 4. september 1968 og har hjemsted i Viborg. Dens formål er dels med korsang at medvirke til at bevare den

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Vedtægter Vedtaget 3. oktober 2015

Vedtægter Vedtaget 3. oktober 2015 Vedtægter Vedtaget 3. oktober 2015 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Gb-foreningen, og dens hjemsted er på den til enhver tid siddende formands adresse. 2. Foreningens formål: Foreningens

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål Medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017

Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017 Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017 Paragraf 1 Foreningens navn er Pedersminde med hjemsted i Hønsinge i Odsherred kommune. Paragraf 2 Foreningens formål er at varetage og fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN

VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN 1. Navn: Foreningens navn er: "BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN". 2. Formål: Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser samt, at styrke det sociale

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Klublove og vedtægter for: De Timelønnedes Klub i Gate Gourmet Danmark

Klublove og vedtægter for: De Timelønnedes Klub i Gate Gourmet Danmark Klublove og vedtægter for: De Timelønnedes Klub i Gate Gourmet Danmark 1. Klubbens formål: At samle timelønnede ufaglærte medarbejder i Gate Gourmet Danmark ApS. At i samarbejde med de øvrige faglige klubber

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning.

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Kommunale Park- og Naturforvaltere (Municipal Park and Nature Managers). Foreningens hjemsted er foreningens sekretariatsadresse, der er placeret hos formanden.

Læs mere

1 Klubbens navn er Tved motions cykelklub a 2015 Klubben er stiftet den 19 marts 2015

1 Klubbens navn er Tved motions cykelklub a 2015 Klubben er stiftet den 19 marts 2015 Vedtægter Navn 1 Klubbens navn er Tved motions cykelklub a 2015 Klubben er stiftet den 19 marts 2015 Formål 2 Tved Motions Cykelklub har til formål at virke for cykelsportens og motionscyklingens fremme,

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Svendborg afdeling Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde, Svendborg afdeling Møllergade 56 5700 Svendborg Tlf. 4697 2727 Fax. 4697 2718 Faglig afdeling Fax. 4697 2719 A-kassen

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening Foreningens navn er Rødskebølle Jagtforening Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Revideret den 28. november 2012 Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Sydsjælland 1. Organisationens navn og hjemsted FOA Sydsjælland afdeling er hjemmehørende i Næstved kommune, med områdekontorer i Vordingborg,

Læs mere

Foreningsvedtægter for Sydfyns Linedancers

Foreningsvedtægter for Sydfyns Linedancers Foreningsvedtægter for Sydfyns Linedancers Navn og hjemsted: Foreningen Sydfyns Linedancers Linedance for Joy er stiftet d. 26. August 2009 og har hjemsted i Svendborg Kommune. På den årlige ordinære Generalforsamling

Læs mere

PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE

PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE VEDTÆGTER Marts 2018 1 - FORENINGENS NAVN Foreningens navn er Personaleforeningen for Norddjurs Kommunes rådhuspersonale. 2 FORMÅL Foreningens

Læs mere

Gamle love Ny vedtægter Klublove 1 1 Foreningens navn er: Foreningens navn er: Foreningens formål er: Foreningens formål er:

Gamle love Ny vedtægter Klublove 1 1 Foreningens navn er: Foreningens navn er: Foreningens formål er: Foreningens formål er: Klublove 1. Foreningens navn er: Sporvejsfunktionærernes Brancheafdeling Klubben for tjenestemænd og overenskomstansatte ved Århus Sporveje Foreningens formål er: At styrke det enkelte medlems medbestemmelse

Læs mere

Love for Ebeltoft judo klub

Love for Ebeltoft judo klub Love for Ebeltoft judo klub 1 Navn og hjemsted: Klubbens navn er Ebeltoft judo klub, stiftet 1. november 1969, forkortet EJK. Klubbens hjemsted er i Ebeltoft. 2 Formål: Klubben har til formål at udbrede

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub Vedtægter for Ganløse Fitness Klub 1 Klubbens navn, hjemsted og hjemmeside Stk. 1 Klubbens navn er Ganløse Fitness Klub. Stk. 2. Klubbens hjemsted er Egedal Kommune. Stk. 3. Klubbens hjemmeside er www.ganløsefitnessklub.dk

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HK KLUB NORDDJURS KOMMUNE

VEDTÆGTER FOR HK KLUB NORDDJURS KOMMUNE VEDTÆGTER FOR HK KLUB NORDDJURS KOMMUNE Revideret 05.03.14 2 Vedtægt for HK-klubben Klubbens navn: HK Klub Norddjurs Kommune Klubbens område: HK medarbejdere ansat ved Norddjurs Kommune 1 Område og formål

Læs mere

Foreningens adresse er: Stationen, Hovedgaden 4, 8961 Allingåbro. (slettes: Rougsø Kommune, Århus Amt.)

Foreningens adresse er: Stationen, Hovedgaden 4, 8961 Allingåbro. (slettes: Rougsø Kommune, Århus Amt.) Vedtægter. 1. Foreningens navn Foreningen Djursland for fuld Damp. Foreningens adresse er: Stationen, Hovedgaden 4, 8961 Allingåbro. (slettes: Rougsø Kommune, Århus Amt.) 2. Beliggenhed ændres til Hjemsted.

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 1.0 Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er Hadsund Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Mariagerfjord kommune. 2.0 Forholdet til Danmarks Jægerforbund.

Læs mere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Vedtægter for Netværk Modermærkekræft (NeMo) 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Stk. 1. Foreningens navn er Netværk Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid værende formands

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Vedtægt for Borup Kino

Vedtægt for Borup Kino Vedtægt for Borup Kino Side 1 af 11 8. februar 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side: 1 Navn og hjemsted 3 2 Formål 3 3 Medlemskab 4 4 Hæftelse 5 5 Foreningens ledelse 5 6 Bestyrelsen 6 7 Arbejdsgrupper 7 8 Administration

Læs mere

Vedtægter for Havnearbejdernes Klub af 1980

Vedtægter for Havnearbejdernes Klub af 1980 Vedtægter for Havnearbejdernes Klub af 1980 Vedtaget 23. marts 2013 Formål: 1. Klubbens navn er Havnearbejdernes Klub af 1980", og dens formål er at samle alle beskæftigede havnearbejdere hos Copenhagen

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Vedtægter for Høng Bridgeklub DANMARKS BRIDGEFORBUND 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Høng Bridgeklub og klubben er hjemmehørende

Læs mere

Vedtægter. Helsingør Motorbådsklub. Nordhavnsvej 6D 3000 HELSINGØR

Vedtægter. Helsingør Motorbådsklub.   Nordhavnsvej 6D 3000 HELSINGØR 2019 Vedtægter Nordhavnsvej 6D 3000 HELSINGØR VEDTÆGTER FOR HELSINGØR MOTORBÅDSKLUB 1. Navn og hjemsted 2. Formål Klubbens navn er HELSINGØR MOTORBÅDSKLUB(HMK). er stiftet den 7. august 1934. s hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre København

Vedtægter for Skole og Forældre København Vedtægter for Skole og Forældre København 1. Foreningens navn er Skole og Forældre, København under Landsforeningen Skole og Forældre. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Som medlemmer i Skole

Læs mere

FOA Viborg Grønnegade Viborg Tlf

FOA Viborg Grønnegade Viborg Tlf FOA Viborg Grønnegade 13 8800 Viborg Tlf. 46 97 30 30 AFDELINGENS LOVE FOA Viborg INDHOLD 1 Navn og hjemsted 2 Afdelingens grundlag og formål 3 Medlemmet 4 Medlemskab 5 Kontingent 6 Generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen Vedtægter for Grindsted Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted [ Vedtægter for foreningen Foreningens navn 1. Foreningens navn er Single Rock Cafe Grindsted. Foreningen er hjemmehørende i Billund kommune.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig.

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Navn, hjemsted, formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken, og hjemstedet er Ringkøbing- Skjern kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED

VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED 1 VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED Navn, Hjemsted og formål Boligorganisationens navn er Postbudenes Alderdomshjems Selvejende Byggevirksomhed. Stk. 2. Boligforeningen

Læs mere

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love 1 Navn og hjemsted Stk. 1, Organisationens navn: Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Lillebælt afdeling. Stk. 2, Organisationens hjemsted: Afdelingens hjemsted er Middelfart Kommune. Stk. 3, Organisationens

Læs mere

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden.

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden. Vedtægter - DPV 1 Navn og hjemsted Stk.1. Foreningens navn er Dansk Pony Væddeløbsforening. (Forkortet: DPV). Foreningen har hjemsted i Helsingør Kommune. 2 Formål Stk.1. Foreningens formål er at støtte

Læs mere

Vedtægter for Skive Søsports Havn

Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Skive Søsports Havn. Foreningens hjemsted er Skive kommune. Foreningens adresse er

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36.

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. V E D T Æ G T E R for Viborg Håndbold Klub 1. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. Dets hjemsted er Viborg kommune. 2. Foreningens formål er at fremme interessen og bedre

Læs mere

Vedtægter. 3. Foreningens forsyningsområde er Faxe kommune i byområderne Faxe, Karise og Faxe Ladeplads og tilhørende lokaliteter.

Vedtægter. 3. Foreningens forsyningsområde er Faxe kommune i byområderne Faxe, Karise og Faxe Ladeplads og tilhørende lokaliteter. Vedtægter NAVN OG HJEMSTED 1 1. Foreningens navn Faxe-Faxe Ladeplads Antenneforening. 2. Foreningens hjemsted er Faxe. 3. Foreningens forsyningsområde er Faxe kommune i byområderne Faxe, Karise og Faxe

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 VEDTÆGTER For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vesterled beboerrepræsentation efterfølgende kaldet Foreningen.

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen er stiftet den 17. marts 1964

VEDTÆGTER. Foreningen er stiftet den 17. marts 1964 VEDTÆGTER Foreningen er stiftet den 17. marts 1964 1 1. Foreningens navn er Seniorklubben TDC Jylland 1a. Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesse ved at arbejde for de til enhver tid bedst

Læs mere

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS NORDSJÆLLANDS POLITIKREDS I Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er Foreningen for Politiets Beredskabs-Ordenskorps (POBROK). 2. Foreningens

Læs mere

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser.

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser. VEDTÆGTER for SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 1 Klubbens hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg (forkortes til SSV). Klubbens hjemsted er Vordingborg. 2 Klubbens formål Klubbens formål

Læs mere