Haderup skole: Ingen bemærkninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Haderup skole: Ingen bemærkninger."

Transkript

1 Høringsskabelon vedr. Strategi for Uddannelse og Job Afleveres senest: 31/ På mail: 1. Bemærkninger til afsnittet Vision Vestervangskolen: Visionen om at skabe helhed i børns og unges læring om erhvervslivet, karrieremuligheder og egne forudsætninger i relation hertil, finder bestyrelsen relevant. Gjellerupskolen: Skolebestyrelsen er enig i visionen om at skabe gode rammer for den enkelte elevers arbejde med egne potentialer i forhold til et fremtidigt uddannelses og arbejdsliv. Engbjergskolen: Det er vigtigt at eleverne bliver klædt godt på til at træffe de rigtige beslutninger i forhold til fremtidige karrieremuligheder og visionen er derfor relevant. Sunds-Ilskov Skole: Det er skolebestyrelsens opfattelse, at det er en ambitiøs vision på et vigtigt område. Haderup skole: Ingen bemærkninger. Lind skole: Vi anbefaler, at gøre visionen kort og klar; Visionen er at skabe helhed i børn og unges læring om erhvervslivet, karrieremuligheder og egne forudsætninger i relation hertil. De to øvrige afsnit under visionen kan flyttes over i mål. Lundgårdskolen: Det er en flot vision, som bestyrelsen kun kan bakke op om. Det er et vigtigt område Vildbjerg Skole: Visionen bør forkortes og skrives i et sprog, man kan forstå og kan forholde sig til. Brændgårdskolen: Generelt er strategien for uddannelse og job et meget brugbart inspirationsmateriale og betragtes ikke som bindende forløb.

2 Sdr. Felding Skole: Skolebestyrelsen ved Sdr. Felding Skole ser det som værende af stor vigtighed, at eleverne i folkeskoleårene stifter bekendtskab med mange forskellige jobs og jobmuligheder for derved med tiden at finde det, der er det rette for den enkelte elev. Sinding-Ørre Midtpunkt: Vi ser positivt for initiativet og glæder os til at arbejde med det - Dette er begrundet i, at der dels er gode overordnet visioner, formål, strategi og handlingsplaner og det er opdelt i hvilke årgange, der skal undervises i hvad og med vejledning til hvordan det udmøntes. Herningsholmskolen: Afsnittet er for langt og ikke præcist nok. 1. sætning fylder fire linjer enhver almindelig læser vil drukne i det. Afsnittet bør kunne skrives meget kortere. Kibæk Skole: En ambitiøs og spændende vision. Åmoseskolen: Skolebestyrelsen på Åmoseskolen, finder, at visionen er god, og har et stort ønske om, at denne vision netop kunne virkeliggøres på specialskoleområdet. S-E gruppen af elever kan for nogle ganske få elevers vedkommende indgå i få enkelte elementer af Visionen. Hovedparten af elevgruppen på Åmoseskolen kan ikke indgå i arbejdet med egen fremtid i gængs forstand. Alle børn og unge er en del af fællesskabet, denne tænkning er vi enige i skal og bør være den rette indgangsvinkel. Tjørring Skole - Stjernen: Intet at bemærke Ungdomsskolen UngHerning: Bestyrelsen er generelt meget positive overfor strategien og vil gerne anerkende visionen med at skabe en helhed i læring, karrieremuligheder og egne forudsætninger. Kildebakkeskolen: Visionen harmonerer slet ikke med virkeligheden Aulum-Hodsager Skole: Skolens bestyrelse udtaler, at det er en flot vision for området, som bestyrelsen betragter som meget vigtigt.

3 2. Bemærkninger til afsnittet Mål Det skal dog bemærkes, at der er brugt ordet lyst. For bestyrelsen handler dette område ikke om lyst, men om at gøre det arbejde, der er nødvendigt. Det foreslås derfor, at ordet lyst fjernes fra visionen. Vestervangsskolen: Målene skal have et eftersyn. Eksempelvis skal skolen sørge for, at mindst 81,6 % af eleverne, som gik ud af skolen i 2014, får en ungdomsuddannelse. Disse elever har skolen ingen mulighed for at påvirke, så udmøntning i lokale tiltage vil ingen effekt have. Ligeledes siger et af målene, at alle elever skal påbegynde en ungdomsuddannelse eller være i job med uddannelsesperspektiv direkte i forlængelse af grundskolen. Betyder det, at 10. klasse skal nedlægges? Det tager skolebestyrelsen afstand fra. Skolebestyrelsen gør opmærksom på, at der i forvejen er opstillet nationale mål for det timeløse obligatoriske emne Job og uddannelse. Gjellerupskolen: Skolebestyrelsen er enig i målet vedr. unges behov for en ungdomsuddannelse. Skolebestyrelsen mener dog, der er en modsætning mellem at angive et nøjagtigt procenttal på søgningen til bestemte ungdomsuddannelser, og samtidig have en overordnet målsætning der siger, at alle børn skal blive så dygtige, de kan. Man kan ikke vide, om børnenes maksimale potentiale passer med en procentsats. Engbjergskolen: Intet at bemærke Sunds-Ilskov Skole: Ambitionen er at øge procentsatsen af unge, der vælger erhversfaglige uddannelser. Der er ikke umiddelbart noget i visionen, der understøtter denne ambition direkte. Haderup Skole: Det er vel i høj grad politisk bestemte mål, så der har vi ikke yderligere kommentarer. Lind Skole: Vi anbefaler, at skal fjernes så der kommer til at stå Strategi for Uddannelse og Job udmøntes. Lundgårdskolen: Fint - ingen kommentarer. Vildbjerg Skole:

4 Alle elever udarbejder en realistisk og målrettet uddannelses-, jobog karriereplan inden afgang fra grundskolen. Det er vigtigt at få præciseret, hvad grundskolen er. Hvis der med grundskolen menes efter 9. klasse, er det ok. Det er urealistisk at tro, at unge mennesker i den alder kan lave en realistisk job- og karriereplan. Toget kører så hurtigt, at halvdelen af de jobs, de unge mennesker på sigt får, ikke eksisterer i dag. Det er problematisk, at børnene ikke længere får en alsidig UU-vejledning. Hvis det højestprioriterede mål er, at man vil have flere ind på erhvervsuddannelserne, så bør det fremgå tydeligere. Brændgårdskolen: Brændgårdskolen ligger allerede højt procentvis ift mål for ungdomsuddannelse. Skolebestyrelsen bakker op om visionen/målsætningen og samarbejdet med UU-vejledning. Dog bemærkes det, at eleverne endnu ikke klar til at træffe et afsluttende valg i folkeskolen ift. karriere og beskæftigelsesplan- mere realistisk med en ungdomsuddannelsesplan. Sdr. Felding Skole: Skolebestyrelsen ved Sdr. Felding Skole finder det afgørende, at hver enkelt elev får en uddannelse efter folkeskolen, hvad enten den er erhvervsrettet eller akademisk og kan kun håbe at tallene vil blive endnu højere. Sinding-Ørre Midtpunkt: Vi mener at målsætningen, for uddannelse efter endt 9. klasse er meget ambitiøs ift. hvad vi i kommunen levere i dag. Herningsholmskolen: 1. pind: det er fint, at eleverne skal have en plan for deres valg efter grundskolen, men det virker urealistisk at skulle have en realistisk KARRIEREplan i den alder. 4. pind: hvordan er de 22% kommet frem? Hvordan ses det realistisk at gennemføre det? Faktisk har vi også svært ved at gennemskue, hvem det egentlig er, der skal gennemføre er EUD/EUX i Kibæk Skole: Den første pind opleves som urealistisk den burde evt. omformuleres (Alle elever udarbejder en realististk og målrettet uddannelses-, jobog karriereplan inden afgang fra grundskolen)

5 Åmoseskolen: Det er et krav i målene, at strategien og handleplanen skal udmøntes i lokale tiltag. Det er ikke muligt for Åmoseskolens bestyrelsen at pege på hvilke måder elevgruppen, skolen og forældre kan indgå i arbejdet på baggrund af de beskrevne mål. Skolebestyrelsen finder, at der burde udarbejdes forslag, der kunne rumme elevgruppen i specialskolen. Tjørring Skole Stjernen: I det sidste punkt er målet at 22% af en afgangsårgang gennemfører en erhvervsuddannelse i Det giver ikke rigtig mening at have dette mål for 2020 taget i betragtning at vi nu er i april 2017 og ikke rigtig længere kan påvirke hvor mange der afslutter en erhvervsfaglig uddannelse i I stedet mener bestyrelsen at der bør opstilles et ambitiøst mål for 2024, som er fuldt på højde med det nationale mål. Ungdomsskolen UngHerning: Med de mange udfordringer, som eleverne i UngHernings Heltidstilbud er præget af, er det positivt, at det nu også er et mål, at elever kan påbegynde et job med uddannelsesperspektiv. Kildebakkeskolen: Vi finder, at vi hæmmer og presser børnene ud over det rimelige, når de skal udarbejde en realistisk og målrettet uddannelses-, job- og karriereplan inden de forlader grundskolen. Vi skal først og fremmest danne mennesker med et godt og solidt selvværd og mod på livet. Som afslutning af grundskolen skal børnene ikke presses ned i et forudbestemt forløb der skal være frihed til at blive klogere undervejs. 3. Bemærkninger til Sammenfatning, hvori der er beskrevet at hver skole skal formulere sit lokale tiltag, som udmøntes i en årsplan der laves i samar- Aulum-Hodsager Skole: Intet at bemærke Vestervangskolen: Skolebestyrelsen mener, at de syv søjler er relevante, og skolen vil gerne forholde sig til disse uden at formulere lokale tiltag i en skoleårsplan. Emnet ligger i teamene ved lærerne. Gjellerupskolen: Intet at bemærke Engbjergskolen: Det fremgår ikke tydeligt hvilken rolle UU har i forhold til udarbejdelse af årsplan/årshjul og hvor stort et ansvar der ligger på den enkelte skole. Sunds-Ilskov skole:

6 bejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning Intet at bemærke Haderup Skole: Det er lidt uklart i teksten, hvilke søjler der er tale om, som skolen skal forholde sig til. Lind skole: Forslag til formulering: Vi anbefaler, at der i samarbejde med UU udarbejdes årshjul inden skolernes årsplanlægning går i gang. I forhold til sammenfatningen, så mangler vi et svar på hvad der sker med de unge som ikke lever op til målsætningerne fx 02 i dansk eller matematik. Lundgårdskolen: Fint - ingen kommentarer. Vildbjerg Skole: Det er positivt, at vi får lov til decentralt på den enkelte skole at formulere vores egne tiltag. Brændgårdskolen: Årshjulet for skolens indsatser sammenholdt med årshjulet for uddannelse og job er en ambitiøs plan, som kan være svær at realisere med skolens øvrige indsatser. Mindset i strategien for uddannelse og job er meget positivt og understøtter skolens dannelses- og værdisæt. (Gøre sig umage, vedholdenhed, gribe udfordringer). Ved erhverspratikken er der opmærksomhed på elever, der kan have svært ved at finde en praktik og der appelleres til virksomheder om at tage vel imod eleverne. Brændgårdskolen vil gerne understøtte tiltag ifbm. EUD-uddannelser og er rigtig glad for det nye tiltag, hvor UU-vejleder deltager på ressourcecentermøder. For ensidig en antagelse hvis strategien kun skal tænkes ifbm. job og uddannelse. Det er lige så vigtigt, at der er deltagelse i andre fælleskommunale tilbud f.eks. SI-arrangementer, musikarrangementer, kulturudvalgsarrangementer etc. Kompetenceudvikling af lærere skal gerne understøtte og modsvare skolens lokale indsatsområder og metoder: idræt-atk(aldersrelaterettræningsuddannelse), LP-analyse (Læringspædagogik og lærings-

7 miljø), sprogbaseret indsats-stilladsering/modellering), Lego-education- innovation og virksomhedssamarbejde- plus kompetenceudvikling af fag- og vejledningsfunktioner. Sdr. Felding Skole: Skolebestyrelsen ved Sdr. Felding Skole støtter en indsats på området, der bygger på samarbejde med det nære lokale miljø, skolen og UU vejledningen. Vi kan konstatere, at vores skole allerede i dag er meget langt i processen med planer for, hvad der sker på de enkelte årgange i relation til, hvad eleverne skal efter 9. klasse. Samtidig ser vi det som afgørende, at fokus er på jobbet efter endt uddannelse mere end, hvilken skole uddannelsen skal foregå på. Selvfølgeligt er det vigtigt, at eleverne vælger en skole, der passer den til enkelte, og brobygningsaktiviteterne er derfor en vigtig byggesten i processen. Det er dog vigtigt at huske på, at de videregående uddannelsesinstitutioner er midlet til at nå målet en uddannelse - og ikke målet i sig selv. I dag bruger overbygningseleverne forholdsvis lang tid på at komme rundt på STX, HHX, HTX, EUX, SOSU mm. Det er godt på mange områder, men der er mange veje til målet, og selve målet forsvinder lidt i tågerne. Man kan møde mange elever i 9. klasse, der vil svare, at de skal på eks. HTX, men de ved faktisk ikke, hvad de så vil bagefter, og mange har helt glemt, at HTX i sig selv kun er endnu et skridt på vejen. Derfor er det vigtigt, at der kommer mere fokus på præsentation af forskellige job i stil med gamle tiders erhvervspraktik, der gav stor afklaring for eller i mod et bestemt job. Sinding-Ørre Midtpunkt: Det går fint i tråd med de initiativer vi har igangsat ifm forældreinddragelse. Herningsholmskolen: Samarbejdet med UU fylder ikke meget, som det er nu. Hvordan tænkes det ind, at årsplanen skal laves i samarbejde med UU, når skolerne næsten ikke ser vejlederne længere? Kibæk skole: Intet at bemærke. Åmoseskolen: Bestyrelsen på Åmoseskolen oplever gang på gang, at forældre og skolens personale har et stort ønske om at afklare fremtidsmulighederne for det individuelle barn i et samarbejde med sagsbehandlere og øvrige relevante samarbejdsparter; ligesom der er et stort ønske om, at overlevering af informationer, pædagogiske metodikker mv. foregår i et tæt samarbejdet mellem barn/forældre, afgivende- og modtagende institution/skole.

8 Vi har flere gange erfaret, at en realistisk og målrettet plan for det videre forløb ikke foreligger før meget sent/alt for sent i forløbet til stor frustration for nogle af eleverne og for mange forældre. I afsnittet baggrunden beskrives ligeledes, at koblingen af den unges valg og kvalitetsrapporten og udviklingsplanerne skal fungere som en rød tråd for eleven. Skolebestyrelsen har med det manglende samarbejde og de manglende data omkring fremtiden for eleven, vanskeligt ved at forestille sig dette omsat til praksis. Skolebestyrelsen og Åmoseskolens personale indgår gerne i en samarbejdsaftale med UU-vejledningen, samt med de øvrige enheder i voksenregi mv., der afklarer tilbuddene til eleverne efter folkeskolen; således at elevgruppen på Åmoseskolen også kan inddrages. Oplevelsen er, at overgangen kører som en proces, hvor skolens viden kun en i vis grad inddrages via Udviklings og Lærings Planen. Eleverne på Åmoseskolen har så massive problematikker, at et bredere kendskab og samarbejde ville kunne gavne det enkelte barn og forældrepar i overgangen fra skole til tilbuddet efter folkeskolen. Tjørring Skole Stjernen: De udmøntes i en årsplan.og beskæftigelsesmål Denne 5 linjer lange sætning er læseteknisk helt umulig. Derudover vurderer bestyrelsen at det der pålægges skoler (for grundskolernes vedkommende) er skudt helt over målet. Vi er af den mening at det giver mening at lave en lokal årsplan / årshjul for de obligatoriske aktiviteter der involverer UU, men hvordan strategien ellers udmøntes på skolerne på de øvrige årgange bør være helt op til den enkelte skole så længe man lever op til fælles mål. Vi finder at forløbene på MeeBook og oversigten over uddannelse og job forløb fungerer rigtig godt, som et inspirationskatalog. Den enkelte skole bør selv forholder sig til hvordan de vil benytte dette (undtaget de stjernemarkerede tiltag, som naturligvis skal gennemføres). Ungdomsskolen - UngHerning: UngHerning ser frem til samarbejdet med UU vedr. en årsplan. Kildebakkeskolen: Det er simpelthen for omfattende og for ambitiøst. Det er en meget omfattende handleplan, den enkelte skole skal udarbejde. Aulum-Hodsager Skole: Intet at bemærke.

9 4. Bemærkninger til Vejledning til implementering af strategi og handleplan for Udannelse og Job Vestervangskolen: Skolebestyrelsen mener, at det er en fin oversigt over uddannelse og job, der er med i strategien. Anbefalingen om, at gennemføre tre udvalgte forløb i hhv. 6., 7. og 8. klasse, ser bestyrelsen positivt på. Gjellerupskolen: Det er vigtigt, det forstås, at det netop er en vejledning, som man kan benytte sig af for at opnå målene for uddannelse og job. Det er vigtigt for skolebestyrelsen, at det timeløse fag uddannelse og job får en afbalanceret prioritering i den undervisningstid, der er til rådighed. Engbjergskolen: Det fremgår tydeligt at der er tre emner som er obligatoriske og at resten er en form for idekatalog. Sunds-Ilskov Skole: Det er bestyrelsens opfattelse, at det skal være op til den enkelte skole at beslutte, hvor mange lektioner, der skal bruges på de enkelte tiltag. Strategien er meget detaljeret. Læringsmålene er det der bør styre forløbene. Specifikke værktøjer og materialer bør fremgå af forslagskolonnen. Metodefrihed på de enkelte skoler bør vægtes højt. Haderup Skole: Her bruges udtrykket: anbefales. Det er til gengæld lidt uklart, hvorvidt det er obligatoriske forløb eller forløb til inspiration, der er i oversigten. Vi går ud fra, at det er inspiration, så man kan tilpasse forløbene på den enkelte skole. Lind Skole: Vi anbefaler, at der laves en mere logisk opbygning med en samling af muligheder for indskoling årg., mellemtrin årg. og udskoling årg. Ud for hvert trin, kunne der listes nogle fokuspunkter oven over fx årg: forskellige slags arbejde, sammenhænge mellem fritid, familie og arbejdsliv. Lundgårdskolen: Bestyrelsen vil gerne påpege at det bør være en lokal beslutning i forhold til netop de lokale forhold, hvilket lektionstal der skal være på de enkelte tiltag. Vildbjerg Skole: Vi foreslår, at hele arbejdet omkring udarbejdelsen af uddannelsesog jobplan foregår i overbygningen.

10 Forslag, at 6. klasse: Find og brug informationer om uddannelser flyttes til 7. klasse. Brændgårdskolen: Vi arbejder godt lokalt med UU-vejlederen omkring iværksættelse af tiltag og ser også udviklingspotentiale i at få UU-vejlederen koblet til det fremtidige Pædagogiske Læringscenter. Brændgårdskolens bestyrelse bakker op om evt. nye tiltag som understøtter samarbejdet med UU-vejledningen f.eks. familieklasser/dialogbaserede møder med elev/familie og som er muligt at forankre lokalt. Sdr. Felding Skole: Som helhed virker implementeringen til over årene at præsentere en bred vifte af job, hvilket er en styrke, der er dog enkelte ting, der bør overvejes. 0. klasse: 1 jobpræsentation om måneden virker meget ambitiøst set i relation til, hvor mange år der er tilbage i skoletiden, og det er tvivlsomt, hvor meget eleverne vil kunne huske af dette, når de når overbygningen. 4. klasse: Blot et eksempel, der har været drøftet: Hvad gør man her med den gruppe af børn, hvis forældre aldrig har fået en uddannelse og som er uden for arbejdsmarkedet. Særlig indsats mønsterbrydning? Sinding-Ørre Midtpunkt: Intet at bemærke. Herningsholmskolen: Det virker urealistisk at gennemføre forløbene (fx at få en gæstelærer hver måned i 0. kl). I inklusionens tjeneste byder vi os fx heller ikke om, at eleverne i 1. kl skal lave fortællinger om egen families karriereforløb (det udstiller nogle børn). Fokus bør i det hele taget være et andet sted i indskolingen. Kibæk Skole: Intet at bemærke. Åmoseskolen: Som skolebestyrelse er det vanskeligt endsige umuligt at forestille sig, at eleverne på skolen kan indgå i de forløb der pt. ligger på Meebook, mål og sammenfatning da hvert barns problematik er så specifikt, at man er nødt til at se på det individuelle barns vilkår og muligheder, hvilket i høj grad er afhængig af et begrænset udbud på baggrund af et begrænset elevantal.

11 Skolebestyrelsen finder i dag, at overgangen alt for ofte foregår på baggrund af Udviklings og Læringsplanen og uden eks. sagsbehandlere har deltaget i skolens revisitationsmøder. Der er efter skolebestyrelsens mening potentiale for et struktureret samarbejdet med inddragelse af den viden, som allerede er kendt om barnet på grundskolen. Ligesom forældrene ofte oplever, at viden om hvilke muligheder man som forældre har og beslutningen om fremtiden træffes meget sent i skoleforløbet Elevgruppen på Åmoseskolen er elever med varige problemstillinger, som alle fordrer en god og metodisk overgang. En overgang, hvor pædagogisk viden og metodik sættes i spil til gavn for eleven, således elevens progression fortsætter. Skolebestyrelsen og Åmoseskolen finder, at der er et meget stort behov for, at visionen indeholder gruppen af specialskolelever og, at der udarbejdes samarbejdsaftaler med UU og med respektive dagcentre mv., således, at alle børn og unge ses som en del af fællesskabet Skolebestyrelsen finder, set i lyset af inklusionsstrategien, at tankerne om en helhedsorienteret indsats for netop denne strategi på specialområdet vil være særdeles relevant og, at det bør tydeliggøres at strategien er for alle; således, at indsatsen omkring de elever vi repræsenterer kan blive struktureret og inddraget. Vi står gerne til rådighed for viden og samarbejde omkring dette. Som strategien forligger pt. er det vanskeligt for os, at se Åmoseskolen inddraget. Tjørring Skole Stjernen: Intet at bemærke Ungdomsskolen UngHerning: Det er en meget omfattende værktøjskasse, som bestyrelsen gerne vil anerkende. Kildebakkeskolen: Der er mange gode ideer til forløb. Aulum-Hodsager Skole: Bestyrelsen mener ikke, at der skal sættes lektionstal på de enkelte tiltag. Dette bør være skolernes egen beslutning ud fra egne lokale forhold. Der er stor forskel på at være Hodsager afdelingen af vores skole med 56 elever og fx 8 elever i 0. klasse og en stor trespors skole med mange muligheder for fx Månedens Job. At kalde et forløb i 3. klasse for Bondemanden, han har altid travlt efter en gammel sang med Kaj og Andrea er som vi ser det at bruge stereotype bedagede billeder om et erhverv.

12 5. Supplerende bemærkninger: Bortset fra disse input mener bestyrelsen, at det er et gennemarbejdet og godt materiale. Vestervangskolen: Skolebestyrelsen er i tvivl om, hvad der menes med en implementeringsstrategi og forstår ikke koblingen til kvalitetsrapport og udviklingsplan, hvor det er beskrevet, at der skal tages stilling til en opfølgning af disse. Det er ligeledes usikkert, om det er den lokale kvalitetsrapport og udviklingsplan, der er omtalt, eller det er den kommunale kvalitetsrapport og udviklingsplan. Skolebestyrelsen savner en beskrivelse af, hvilken rolle UU-vejlederne har i forhold til strategien og i forhold til elevernes vejledningsaktiviteter, så målene kan nås. Herningsholmskolen: Generelt vil vi gerne foreslå, at strategien sendes til gennemlæsning i kommunikationsafdelingen. Lix tallet er alt for højt og sætningerne for lange. Det skal gøres skarpere og mere præcist. Lind skole: Der skal laves en gennemskrivning, så sproget ikke bliver en barriere i forhold til at anvende strategien. Sproget bør være mere tilgængeligt. Lundgårdskolen: Materialet fremstår som et godt og gennemarbejdet materiale Ungdomsskolen UngHerning: Skoletilbuddet i UngHerning er et skoletilbud efter Lov om Ungdomsskoler, og det betyder at eleverne i UngHerning hverken er elever i folkeskolen eller elever i en specialskole. Ovenstående kan gøre det svært at agere i forhold til en strategi, som er rettet mod et af ovenstående kategorier. UngHerning vælger derfor at benytte sig af de muligheder, der giver mening i forhold til elevgruppen. Kibæk Skole: Generelt er det et meget fin Strategi for Uddannelse og Job. Det er et meget nemt materiale at gå til og der er mange gode ideer at tage ind i undervisningen.

Strategien understøtter i høj grad den røde tråd

Strategien understøtter i høj grad den røde tråd Høringssvar vedr. Strategi for Uddannelse og Job Fra: Sendes senest 9/12 2016 - på mail: cbltb@herning.dk 1. Strategien og handleplanen samlende bidrag til understøtte den røde tråd i børn læring om erhvervslivet

Læs mere

Elevtals- og klassetalsprognose 2016/ /2030

Elevtals- og klassetalsprognose 2016/ /2030 s- og klassetalsprognose 2016/201-202/2030 Center for Børn og Læring, Juli 2016 Sagsnr. 1.02.00-G01-1-12 0 0 Indhold Forord... 1 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 2 1.1. Skolestruktur...

Læs mere

Formålet med Uddannelse og job er at give de unge det bedste udgangspunkt for at vælge den ungdomsuddannelse, som passer dem bedst.

Formålet med Uddannelse og job er at give de unge det bedste udgangspunkt for at vælge den ungdomsuddannelse, som passer dem bedst. Indledning Baggrund Emnet Uddannelse og job er et obligatorisk emne i Folkeskolen fra børnehaveklasse til 9.klasse. Undervisningen er opdelt i tre trinforløb, Børnehaveklasse til 3.klasse, 4-6.klasse samt

Læs mere

Herningegnens Lærerforening

Herningegnens Lærerforening Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 FAX 97 21 27 19 Analysenotat juni 2017 Undersøgelse vedr. inklusion i almenklasserne

Læs mere

Elevtalsprognose 2012/2013-2022/2023

Elevtalsprognose 2012/2013-2022/2023 sprognose 2012/2013-2022/2023 Indhold Indhold...1 Forord...3 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose...4 1.1. Skolestruktur...5 1.2. Overbygningselever... 2. Resultater af prognosen... 2.1.

Læs mere

Indledning. Baggrund. Formål. Visionen

Indledning. Baggrund. Formål. Visionen Indledning Baggrund Emnet uddannelse og job er et obligatorisk emne i Folkeskolen fra børnehaveklasse til 9.klasse. Undervisningen er opdelt i tre trinforløb, Børnehaveklasse til 3.klasse, 4-6.klasse samt

Læs mere

Elevtals- og klassetalsprognose

Elevtals- og klassetalsprognose s- og klassetalsprognose 2013/2014-2023/2024 Center for Børn og Læring, januar 2014 Indhold Indhold... 1 Forord... 3 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 4 1.1. Skolestruktur... 5 1.2.

Læs mere

Kursus i Uddannelse og Job masterplan for grundskolelærere UDDANNELSE OG JOB (UJ)

Kursus i Uddannelse og Job masterplan for grundskolelærere UDDANNELSE OG JOB (UJ) Kursus i Uddannelse og Job masterplan for grundskolelærere 2016 UDDANNELSE OG JOB (UJ) Program Uddannelsespolitik, nationalt og lokalt Masterplanen for Uddannelse og Job Teoretisk grundlag Kompetencemål,

Læs mere

Elev- og klassetalsprognose

Elev- og klassetalsprognose Elev- og klassetalsprognose 1/1-31/3 Herning Kommune Center for Børn og Læring August 1 Indhold Forord... 1 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 1.1. Skolestruktur... 1.. Overbygningselever...

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse

Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse SB-SYS: 17.02.00-P08-1-15 Den 8. oktober 2015 ansøgte Herning Kommune Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling om mulighed for at deltage i

Læs mere

BILAG 4: GODKENDT STYRINGSMODEL FOR SKOLERNE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR FEBRUAR 2019

BILAG 4: GODKENDT STYRINGSMODEL FOR SKOLERNE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR FEBRUAR 2019 BILAG 4: GODKENDT STYRINGSMODEL FOR SKOLERNE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2020 20. FEBRUAR 2019 Sammenligning af 2019-fordelinger excl. specialområdet Nuværende tildelingsmodel kontra ny tildelingsmodel Ny tildelingsmodel

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 HØJE TAASTRUP KOMMUNE Indholdsfortegnelse FORORD... 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN... 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 4 RESULTATER... 5 Bliver alle så dygtige,

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015

SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015 SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015 1 Indhold 7. KLASSE... 3 KOLLEKTIV VEJLEDNINGSAKTIVITETER 2 lektioner pr klasse... 3 8. KLASSE... 4 PARATHEDSVURDERING... 4

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat

Læs mere

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling 1. behandlet i Børne- og Skoleudvalget den 22. september 2016 HOVEDMÅL 1. Glostrups skoleelever skal opnå et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen HOVEDINDIKATOR Afgangskarakterer DELMÅL 1.

Læs mere

Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg

Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg Ved Ole Ervolder, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) Formål med workshop Kort oplæg med fokus på (5-10

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 17.00.00-P00-1-17 Dato:9.2.2017 Orientering om uddannelsesvejledning i udskolingen Et af formålene med folkeskolereformen er at sikre

Læs mere

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 7. november 2014 Børn og Unge-byrådet Indstilling om Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Aarhus Kommune fremsendes

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Tjørring skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Tjørring skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Tjørring skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Issø-skolen Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

Afgangsskolestatistik. ekskl. special-, center- og modtageklasser 3. udgave 11. oktober ning

Afgangsskolestatistik. ekskl. special-, center- og modtageklasser 3. udgave 11. oktober ning Afgangsskolestatistik ekskl. special-, center- og modtageklasser 3. udgave 11. oktober 2013 ning Afgangsskolestatistikken sætter fokus på de unge, der har bopæl i og deres uddannelsesmønster. Data bygger

Læs mere

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik Vision Mål for Dragør skolevæsen Prioriteter for skolevæsenet Lokal sammenhængskraft

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet:

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet: Handlingsplan vedr. indsatsområde 2: Valg af erhvervsuddannelse Fokusområde: Vejledning om erhvervsuddannelserne i grundskolen Det er et overordnet mål, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Indsatsområde

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de kan? 4.2. Elevernes

Læs mere

Frederikssund Kommune. Matematikstrategi

Frederikssund Kommune. Matematikstrategi Frederikssund Kommune Matematikstrategi 2016-2020 Matematikstrategi Forord Matematik er et redskab til at forstå verden omkring os og en del af børn og unges dannelse. For at kunne tage aktiv del i livet

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre 1. udgave, juni 2017 ISBN: 978-87-603-3148-0 (webudgave) Udgivet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt. og 15 e i lov

Læs mere

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1.

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1. Notat Læsepolitik for Frederiksberg Kommune oversigt over ændringsforslag i høringssvar Skole/organisation Kommentar Forvaltningens bemærkninger Rettelse Søndermarkskolen Skolebestyrelsen finder positivt,

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Torstorp Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. PRÆSENTATION AF SKOLEN... 4 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING...

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ny ressourcetildelingsmodel til folkeskolerne i Herning Kommune

Høringsmateriale vedrørende ny ressourcetildelingsmodel til folkeskolerne i Herning Kommune Indhold 1. Baggrund. s. 2 2. Præsentation af de tre modeller...s. 4 3. Økonomiske konsekvenser..s. 6 4. Beskrivelse af modellerne...s. 7 4.1 Model 3.s. 8 4.2 Model 7... s. 10 4.3 Model 11.....s. 12 5.

Læs mere

Princip for Understøttende undervisning. Formål: Mål: De næste skridt: De formelle rammer:

Princip for Understøttende undervisning. Formål: Mål: De næste skridt: De formelle rammer: Godkendt i skolebestyrelsen 13-06-2018 Formål: - Den understøttende undervisning bidrager til, at eleverne får mulighed for at lære på forskellige måder, med en høj grad af kobling mellem teori og praksis.

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Brændgårdskolen

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Brændgårdskolen Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Brændgårdskolen 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Langeland Kommune. Hjernen&Hjertet

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Langeland Kommune. Hjernen&Hjertet KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 RAMBØLL KOMMUNE KVALITETSRAPPORT 2013/14 Langeland Kommune Hjernen&Hjertet 1 Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2.1 Formål med kvalitetsrapporten

Læs mere

9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet % af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet % af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. 9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet. 9.1. 95% af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Profilmodellen udarbejdes én gang om året, og bruges til at evaluere

Læs mere

Hornbæk Skole Randers Kommune

Hornbæk Skole Randers Kommune Hornbæk Skole Randers Kommune Udfordring 1: Folkeskolen for alle børn I Randers Kommune er vi udfordret af, at der på distriktsskolerne ikke eksisterer deltagelsesmuligheder for alle børn, idet der fortsat

Læs mere

Forord. Læsevejledning

Forord. Læsevejledning Forord Folkeskolen er en kommunal kerneopgave og Middelfart Kommune har ambitioner for sit skolevæsen. Middelfart Kommunes skolepolitik bygger på et ønske om en folkeskole, der har en fælles retning -

Læs mere

Specialklasser i Herning Kommune

Specialklasser i Herning Kommune Specialklasser i Herning Kommune I Herning Kommune arbejder vi ud fra de to målspor om at alle børn er en del af fællesskabet og at alle børn skal blive så dygtige, de kan. Det betyder samtidig, at det

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021)

Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021) Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021) Indhold Læsevejledning... 2 Indledning... 3 Fagligt fokusområde... 5 Vejlederne... 6 Elever med særlige behov... 8 Evaluering af faglig progression...

Læs mere

24. februar Køge Rådhus

24. februar Køge Rådhus NOTAT Dato Børne- og Ungeforvaltningen Skoleafdelingen Køge Rådhus Kvalitetsrapport 2015 - indkomne høringssvar fra skolebestyrelserne Torvet 1 4600 Køge Der er modtaget høringssvar fra skolebestyrelserne

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg PKRI/17-06-2014 Disposition Indledning Lovgrundlaget Den kommunale synsvinkel: mål for opgaveløsningen o Forberede til EGU og derefter EUD o Erhvervstræning med henblik

Læs mere

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen mere motiverende. Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk

Læs mere

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer.

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer. Forbedring af resultater i folkeskolen DATO 25. juni 2018 Indledning På Børn- og Familieudvalgsmødet den 7. februar 2018 blev det besluttet, at administrationen skulle udarbejde en samlet og flerårig plan

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2 Elevernes

Læs mere

Heibergskolen november 2018

Heibergskolen november 2018 Heibergskolen november 2018 Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlaget beskriver den ledelse vi ønsker, der arbejdes med på Heibergskolen. Skolens pædagogiske ledelse består af en skoleleder og en souschef, derudover

Læs mere

NOTAT Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk

NOTAT Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk SKOLER OG INSTITUTIONER NOTAT Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 9. februar 2015 Tlf. dir.: 4477 3339 E-mail: jsw@balk.dk Kontakt: Janne Schwaner ÆNDRING I SØGEMØNSTERET

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Viby Skole. Lokal Udviklingsplan

Viby Skole. Lokal Udviklingsplan 2014-16 Lokal Udviklingsplan Viby Skole Viby Skole er en moderne og veldrevet folkeskole i Aarhus Kommune, der med sine ca. 80 medarbejdere, 27 klasser og ca. 530 elever formår at være en attraktiv skole,

Læs mere

Forslag til Bornholms Udviklingsplan Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012

Forslag til Bornholms Udviklingsplan Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012 Forslag til Bornholms Udviklingsplan 2012 Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012 Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttede den 7. december 2011 at sende forslaget til Bornholms Udviklingsplan

Læs mere

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 6.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato]

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 6.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato] LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 6.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB 2016-2017 [Vælg en dato] Indeholder en handleplan for det indledende arbejde med Uddannelsesparathedsvurderingen og emnet uddannelse

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af målsætning og samarbejder med Erhvervsskoler

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af målsætning og samarbejder med Erhvervsskoler Punkt 3. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af målsætning og samarbejder med Erhvervsskoler 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaet, "Målsætning og

Læs mere

EUD 10 Erhverv og Sundhed

EUD 10 Erhverv og Sundhed EUD 10 Erhverv og Sundhed Indhold Formål og hensigt... 3 Elevens udbytte... 4 Tilrettelæggelse af EUD10 - Erhverv og Sundhed... 5 Undervisningsforløbets organisering... 5 Linjer på EUD 10 Erhverv og Sundhed...

Læs mere

Skolebestyrelsens udtalelse om Kvalitetsrapport 2015/2016, der tilgår Børne- og Skoleudvalget

Skolebestyrelsens udtalelse om Kvalitetsrapport 2015/2016, der tilgår Børne- og Skoleudvalget Vallerødskolen 30. januar 2017 1) ns resultater bestyrelsen ser med glæde, at der er gode resultater i både Hørsholm kommune og på Vallerødskolen. Bestyrelsen glædes særligt over, at Vallerødskolen har

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Fløng Skole 20 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING Alle grafer bliver der ikke kommenteret på i selve rapporten men hovedkonklusionerne fremhæves i dette afsnit. Kompetencedækningen afspejler

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Kommunalt fastholdelsesberedskab 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Ungdommens Uddannelsesvejledning Aarhus-Samsø (forkortet

Læs mere

Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding

Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding UU-center Kolding August 2015 Alle elever skal have tilbud om vejledning, og alle skal udfordres i deres uddannelsesvalg

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Mølleholmskolen 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de kan? 4.2. Elevernes

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder Skolepolitik 2013-2017: Rejsen mod nye højder Folkeskolen er for alle. Det er ikke bare en konstatering, men en ambitiøs målsætning, som folkeskolerne i Nyborg Kommune hver eneste dag har til opgave at

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn Handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionsstrategi 2016 og på baggrund af Rammenotat folkeskolereformen vs. 3.0. Jf. rammenotatet skal hver skole skal have

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Reerslev Skoles landsbyordning 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR. Reerslev Skoles landsbyordning 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Reerslev Skoles landsbyordning 2017/18 FORORD Igennem de sidste fire år har vi arbejdet ihærdigt og intenst med Reerslev Skoles landsbyordning som en organisation bestående af daginstitution,

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Mølleholmskolen 20 FORORD Her har du mulighed for at indsætte en tekst, der beskriver skolens forord til kvalitetsrapporten. LÆSEVEJLEDNING Formål med kvalitetsrapporten Her har du

Læs mere

Uddannelse & Job klasse

Uddannelse & Job klasse Uddannelse & Job 7. 9. klasse UU Bornholm har i dette kompendie et forslag til undervisningsforløb i det obligatoriske emne uddannelse og job til brug i udskolingen Uddannelse og job i indskolingen På

Læs mere

Notat. 1 - H. Uddannelsesparathedsvurdering. Hører til journalnummer: A Udskrevet den Modtager(e): BSU

Notat. 1 - H. Uddannelsesparathedsvurdering. Hører til journalnummer: A Udskrevet den Modtager(e): BSU Notat 1 - H. Uddannelsesparathedsvurdering Modtager(e): BSU Orientering om uddannelsesparathedsvurdering Skolen skal vurdere elevernes uddannelsesparathed ud fra elevens faglige, personlige og sociale

Læs mere

Bilag 3. Resultat af høring (oversigtsform)

Bilag 3. Resultat af høring (oversigtsform) Bilag Bilag 3. Resultat af høring (oversigtsform) Ny planen for Fritids og ungdomsskoleområdet har været udsendt i høring sammen med indstillingen til byrådet. I dette bilag præsenteres det overordnede

Læs mere

Lokal udviklingsplan for. Skjoldhøjskolen

Lokal udviklingsplan for. Skjoldhøjskolen Lokal udviklingsplan for Skjoldhøjskolen 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser i Område Viborgvej...

Læs mere

EVALUERING AF DEN HÅNDHOLDTE VEJLEDNING I HALSNÆS

EVALUERING AF DEN HÅNDHOLDTE VEJLEDNING I HALSNÆS EVALUERING AF DEN HÅNDHOLDTE VEJLEDNING I HALSNÆS DECEMBER 2014 1 Hvad får den håndholdte fokusunge Arbejdet i grundskolen med håndholdte/fokuselever, UUH, nov. 2014 Den håndholdte vejledning i grundskolen

Læs mere

Kontraktmål for Læringscenter Himmerland

Kontraktmål for Læringscenter Himmerland Kontraktmål for Læringscenter Himmerland Tema Mål Indsats Handling Ansvarlig Evaluering Læring og inklusion - læringsmål De faglige fællesskaber og faglige netværk på tværs af skoler og dagtilbud skal

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole 2016-2020 Skole og Undervisning - november 2016 Version 3.0 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 945 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/05307 Senere ændringer

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

Vejledning på Varde Produktionsskole.

Vejledning på Varde Produktionsskole. Vejledning på Varde Produktionsskole. Produktionsskolen Varde tilbyder erhvervs- og uddannelsesvejledning. Dette gøres med udgangspunkt i de planer, der bliver lagt sammen med eleven. Den røde tråd gennem

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Reerslev Skole Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Reerslev Skole Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Reerslev Skole Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de

Læs mere

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE RANDERS UDDANNER ALLE UNGE - RANDERS UDDANNER ALLE UNGE MÅLSÆTNING: Uddannelse, beskæftigelse, selvforsørgelse og livsduelighed NATIONALE MÅL FOR FOLKESKOLEN 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Herningsholmskolen

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Herningsholmskolen Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Herningsholmskolen 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N

Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsamling... 3 Status for pejlemærker for elevernes læring... 3 Status for pejlemærke om elevernes

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato]

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato] LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB 2016-2017 [Vælg en dato] Indeholder en handleplan for det indledende arbejde med Uddannelsesparathedsvurderingen og emnet uddannelse

Læs mere

En endnu bedre udskoling, i Kerteminde Kommune.

En endnu bedre udskoling, i Kerteminde Kommune. En endnu bedre udskoling, i Kerteminde Kommune. Processen frem mod en endnu bedre udskoling er skudt godt i gang og der iværksættes forskellige tiltag på de enkelte overbygningsskoler i løbet af de kommende

Læs mere

Kvalitetssikringsplan

Kvalitetssikringsplan Kvalitetssikringsplan 2013-2015 En skole i trivsel og udvikling med plads til alle, men ikke til alt! Kvalitetssikringsplan 2014-2015 Indholdsfortegnelse Indledende bemærkninger Side 3 Skolens vision og

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I RAMMER FOR MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I aarhus KOMMUNE UDGIVET AF: Aarhus Kommune Børn og Unge Læring og Udvikling UDGIVET: 2. udgave, juni 2017 COPYRIGHT: Aarhus Kommune Børn og Unge Læring og

Læs mere

Inklusionsundersøgelse 2018

Inklusionsundersøgelse 2018 Inklusionsundersøgelse 2018 1 Inklusionsundersøgelsen 2018 Inklusion er en stor udfordring for folkeskolen i Randers Kommune. Kommunens skoler og elever er i en situation, hvor man fra politisk hold ønsker

Læs mere

Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle

Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 1. juni 2018 Tlf. dir.: 2929 9244 E-mail: sas5@balk.dk Kontakt: Sanne Kjaer Askholm Sagsid: 17.27.00-A00-1-18 Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle

Læs mere