Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 10. januar Mødetidspunkt: 15:00. Sluttidspunkt: 16:35. Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 10. januar 2011. Mødetidspunkt: 15:00. Sluttidspunkt: 16:35. Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:"

Transkript

1 Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 10. januar 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:35 Mødelokale: Borgmesterens mødelokale Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt, idet det besluttedes at behandle tillægspunkt. Knud Erik Langhoff deltog ikke i behandling og afgørelse af sag nr. 10.

2 Indholdsfortegnelse Sidenr. 2 Sagsnr. Side 1. Forslag fra Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti - Vedr. socioøkonomiske virksomheder mv Budgetrealisering 2010, opfølgning pr. 30. november Budgetrealisering 2011, primo januar Budgetprocedure 2012, foreløbig drøftelse Finansbudget 2010, opfølgning pr. 30. november Revisionsberetning nr. 1/ Byggemodning: Prioritering af rammebeløb for Motas I/S - godkendelse af budget og takster for Analyse af administrative funktioner m.v. ud fra en koncerntilgang Godkendelse af forretningsføreraftale med Kolding Spildevand Tillæg til spildevandsplan - Handlingsplan for 2011 og Forslag til tillæg 14 til Spildevandsplan for separering af Viuf Forslag til lokalplan Mindegården - et sommerhusområde Forslag til lokalplan Ved Gl. Tved - et haveboligområde Vedtægter for Domea Kolding (tidligere Kolding Ældreboligselskab) Vedtægter for Boligselskabet Kolding Vedtægter for Boligselskabet BSB Lunderskov Forslag om nedlæggelse af Stepping Skole pr. 1. august Forslag om nedlæggelse af Kongeåskolen pr. 1. august Købstilbud på Kolding Teater (3. udbud) - LUKKET SAG Krav om ophævelse af handler - LUKKET SAG Ansøgning om indgåelse af senioraftale - LUKKET SAG Aftale om seniorordning - LUKKET SAG Bemyndigelse til at lade advokat varetage sag - LUKKET SAG... 61

3 Sidenr Forslag fra Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti - Vedr. socio-økonomiske virksomheder mv. J.nr.: A00 Sagsid.: 10/26734 SAGSFREMSTILLING: Gruppeformand for Socialdemokratiet, Christian Haugk fremsender af mail den 28. september 2010 følgende på vegne af Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti. "Socialdemokraterne og SF ønsker at skabe nye muligheder for socialøkonomiske virksomheder, socialt udsatte og små iværksættere på kanten af arbejdsmarkedet i Kolding Kommune. Socialdemokraterne og SF er overbeviste om, at der gennem en samlet strategi, der inkluderer den nødvendige rådgivning og lånemuligheder, herunder mikrolån, kan skabes både nye og fornyede muligheder for socialøkonomiske iværksættere og socialt udsatte, herunder mennesker med anden etnisk baggrund som ønsker at forsørge sig selv. Ved at sammentænke mulighederne for iværksættere gennem den vækststrategi der er aftalt med Business Kolding, kan der skabes et nyt fundament for såvel socialøkonomiske virksomheder som socialt udsatte med iværkersætter ideer. Samlet set vil en ensartet tilgang for disse grupper sikre den nødvendige rådgivning og udveksling der gør, at nye bæredygtige virksomheder vil se dagens lys samtidig med, at mennesker får skabt et livsindhold og en ny kvalitet i tilværelsen. Socialdemokraterne og SF er overbeviste om, at der med ovennævnte tiltag samlet set kan skabes en bedre samfundsøkonomi også for Kolding Kommune i kraft af reducerede udgifter til overførsler på socialområdet. Derfor foreslår Socialdemokraterne og SF: - AT der stilles kr. 1 mio. til rådighed for en fond hvis formål er at støtte og udlåne midler til etablering af nye socialøkonomiske virksomheder, socialt udsatte. og små iværksættere på kanten af arbejdsmarkedet. der via mikrolån ønsker at etablere egen virksomhed. - AT Business Kolding i samarbejde med Socialforvaltningen udarbejder handlingsplan og udmøntningsstrategi der beskriver de vilkår og procedurer der skal sikres for at udvirke lån og støtte jf. ovennævnte. - AT Business Kolding og Socialforvaltningen søger yderligere eksterne fondsmidler der skal bidrage til finansiering af ordningen. - AT Business Kolding og Socialforvaltningen udarbejder en årlig evaluering der også forholder sig til reducerede overførselsudgifter på socialområdet, og at denne fremsendes til byrådet i Kolding.

4 Sidenr. 4 - AT den nye Omstillingspulje jf. budget 2011 finansierer midlerne til fonden. - AT Fonden og dermed støtte og lånemuligheder er etableret og klar til brug i januar 2011". BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende PROCEDUREAFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Sagen oversendes til Direktionen til behandling med henblik på høring i de respektive fagudvalg. BESLUTNING DIREKTIONEN DEN : Følgende PROCEDUREAFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Forud for høring i de respektive fagudvalg vil et udvalg, bestående af Rikke Vestergaard, Stefan Birkebjerg Andersen, Lars Rasmussen og Bjarke Wolmar, analysere emnet nærmere vedrørende især de juridiske forhold. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Socialdirektøren oplyser, at arbejdet med at udrede de økonomiske og juridiske aspekter af at etablere en socialøkonomisk fond endnu ikke er tilendebragt. Socialdirektøren oplyser, at forslaget indebærer finansiering via midler fra omstillings- og udviklingspuljen på 4 mio. kr. afsat i budgettet for Puljemidlerne anvendes til finansiering af tiltag, der på sigt medfører en nedbringelse af kommunens udgifter. Der skal således opstilles en business-case, hvor det godtgøres, at investeringen kan indtjenes på kort eller lang sigt. Socialdirektøren oplyser, at det p.t. er usikkert, hvorvidt der kan opstilles en business-case, hvor investeringen kan indtjenes via en reduktion af kommunens udgifter. Der er således planlagt ændrede refusionsregler på arbejdsmarkedsområdet, som vil indebære, at indtægtsgrundlaget i nogle socialøkonomiske virksomheder forringes, idet kommunerne fremadrettet ikke har det samme økonomiske incitament til at tilbyde vejlednings- og opkvalificeringsforløb. Forløb som mange socialøkonomiske virksomheder bygger sit indtægtsgrundlag på. Såfremt der skal opstilles en business-case, hvor en investering på 1 mio. kr. skal indtjenes, skal dette primært ske ved at ledige på overførselsindkomst skal overgå til selvforsørgelse. Dette indebærer, at der som minimum skal skabes 15 ordinære jobs, som besættes af ledige borgere på overførselsindkomst, før investeringen kan indtjenes.

5 Sidenr. 5 Derudover viser erfaringer, at iværksættere af socialøkonomiske virksomheder oftest kommer fra erhvervslivet, frivilligverdenen eller den offentlige sektor. De er ofte veluddannede, der i høj grad er drevet af en social indignation over problemer i samfundet. Omvendt kan det ikke udelukkes, at etableringen af en fond vil kunne understøtte en iværksætterkultur blandt de svageste grupper af ledige med begrænsede muligheder for at låne penge. Socialdirektøren oplyser, at der er gennemført et forsøg i Århus med mikrolån, som p.t. er ved at blive evalueret. Evalueringen vil først foreligge i det nye år, og et erfaringsgrundlag fra projektet foreligger således ikke. Socialdirektøren oplyser sammenfattende, at det p.t. ikke er muligt at opstille en business-case, som sandsynliggør at en investering på 1 mio. kr. kan sikres indtjent. FORVALTNINGSINDSTILLING: Socialdirektøren foreslår at der arbejdes videre på at udrede de juridiske aspekter af at etablere en socialøkonomisk fond, og at de forventede effekter og økonomiske konsekvenser analyseres nærmere, når der er skabt et bedre erfaringsgrundlag. BESLUTNING ARBEJDSMARKEDSUDVALGET DEN : Følgende PROCEDURE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Et enigt udvalg besluttede at sagen sendes til orientering i Socialudvalget og Kultur- og Erhvervsudvalget samt til behandling i. BESLUTNING SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Orienteringen toges til efterretning. FRAVÆRENDE: Trine Maria Sloth Ebbesen, Marlene B. Lorentzen BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Socialdirektørens forslag tiltrådtes, idet sagen skal behandles i inden 2. runde af udloding af effektiviserings- og omstillings-

6 Sidenr. 6 puljen, og at Arbejdsmarkedsudvalget forinden indkalder Byrådets medlemmer til fællesmøde om de juridiske og øvrige aspekter ved socioøkonomiske virksomheder.

7 Sidenr Budgetrealisering 2010, opfølgning pr. 30. november 2010 J.nr.: Ø02 Sagsid.: 09/10460 SAGSFREMSTILLING: Kommunaldirektøren fremsender oplysninger pr. 30. november 2010 vedrørende den forventede realisering af det korrigerede budget for FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at den af Byrådet den 13. december 2010 behandlede bevillingskontrol (3 punkter) medfører, at der herefter forventes at være overensstemmelse mellem det korrigerede budget 2010 og det forventede regnskab Den likviditetsmæssige konsekvens heraf fremgår af punktet vedrørende opfølgning af Finansbudget Undtaget fra ovennævnte er udgifter til førtidspension, hvor et revideret skøn udviser et forventet mindreforbrug i 2010 på netto ca. 6 mio. kr. Mindreforbruget vil have en afledt effekt også i 2011, hvorfor der også her vil kunne forventes et mindreforbrug set i forhold til det vedtagne budget for For overførselsadgangen vedrørende uforbrugte budgetbeløb under serviceudgifter forventes en overførsel på ikke under 50 mio. kr. primært vedrørende seniorpolitik, børnepasningspolitik og uddannelsespolitik. Den store overførsel skærper nødvendigheden af en meget stram styring af serviceudgifterne i Med den nuværende sanktionslovgivning vil 60% af en overskridelse af det vedtagne budget skulle betales af den oversridende kommune i form af et reduceret bloktilskud. Det bemærkes, at den endelige beregning af serviceudgiftsrammer fortsat er uafklaret. I forbindelse med behandling af punkt vedrørende budgetrealisering 2011 vil blive anvist styringsmuligheder til sikring af en overholdelse af serviceudgiftsrammen for Kolding Kommune. FORVALTNINGSINDSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår, at tager redegørelsen til efterretning. BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Kommunaldirektørens forslag tiltrådtes.

8 Sidenr Budgetrealisering 2011, primo januar 2011 J.nr.: Ø09 Sagsid.: 10/27395 SAGSFREMSTILLING: Kommunaldirektøren oplyser, at den 1. november 2010 pålagde kommunaldirektøren at udarbejde en månedlig opfølgning vedrørende den forventede realisering af budget FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at de væsentligste udfordringer i forbindelse med realisering af budget 2011 koncentrerer sig om: Serviceudgifter Ekstraordinært salg af jord og fast ejendom Likviditet/sikring af økonomisk robusthed For serviceudgifter gælder, at der for regnskab 2011 er indført en sanktion, der betyder, at såfremt de budgetterede serviceudgifter overskrides vil der ske en reduktion af bloktilskuddet fordelt med 60 % til den overskridende kommune og 40 % kollektivt. Den enkelte kommunes serviceudgiftsramme er ikke kendt, men det må antages, at rammen svarer til det vedtagne budget Kommunernes samlede budgetter ligger dog ca. 1,2 mia. kr. under den samlede aftalte serviceudgiftsramme. Hvordan de 1,2 mia. kr. håndteres er ikke afklaret mellem regeringen og KL. Overførselsadgangen fra 2010 til 2011 betyder, at det korrigerede budget 2011 allerede ligger væsentligt over det vedtagne budget. Overskridelsen nedbringes med overførsler fra 2011 til 2012, der på nuværende tidspunkt skønnes mindre end de tilsvarende overførsler fra 2010 til Såfremt en overskridelse skal undgås, vil der være behov for iværksættelse af tiltag, der reducerer serviceudgifterne f.eks. ved overførsel af engangsudgifter/projekter fra drift til anlæg. Det vedtagne budget indeholder herudover en række udfordringer/endnu ikke realiserede besparelser: Sparemål den politiske organisation, kr. Udgifter til pensionsforsikringspræmier og tjenestemandspensioner forventes i lighed med 2010 at være underbudgetteret. Administrative funktioner, undersøges samlet ud fra en koncerntilgang/ IT-området (konkurrenceudsættelse af delområder) med et sparemål på kr., er endnu ikke realiseret. Det specialiserede socialområde, udgiftsreduktion på kr. afledt af blandt andet Deloitte-rapporten. Projekt effektivisering og omstilling. Aktivitetsbestemt medfinansiering, hvor den samlede udgift i høj grad bestemmes af adfærden hos den enkelte borger, de praktiserende læger og lægerne på sygehusene. Konkret forventning til realisering af budgettet, indenfor de enkelte politikområder samt ovennævnte konkrete forhold, vil fremgå af opfølgnin-

9 Sidenr. 9 gen ultimo januar 2011, der fremsendes til s behandling den 7. marts Ekstraordinært salg af jord og fast ejendom udgør i korrigeret budget 2011 i alt kr. Handlingsplan er under udarbejdelse og vil blive fremsendt til s behandling. For likviditet/sikring af økonomisk robusthed gælder, af Finansbudget 2011 vil kunne danne grundlag for en samlet vurdering. Forslag til Finansbudget 2011 vil blive fremsendt til s behandling på mødet den 7. februar FORVALTNINGSINDSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår, at tilkendegiver, at serviceudgiftsrammen for 2011 skal holdes, hvilket indebærer at alle rammebesparelser og endnu ikke udmøntede tiltag skal realiseres fuldt ud, at Kommunaldirektøren, med udgangspunkt i det realiserede forbrug for 2010, pålægges at foretage budgetomplacering til udmøntning af sparemålet vedrørende den politiske organisation på kr., at Kommunaldirektøren pålægges at undersøge mulige initiativer til nedbringelse af serviceudgifterne i 2011, som følge af stor overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2010 til 2011, at Likviditet/økonomisk robusthed drøftes i forbindelse med s behandling af udkast til Finansbudget 2011 på mødet den 7. februar 2011, at Den budgetterede indtægt vedrørende ekstraordinært salg af jord og fast ejendom på kr. drøftes i forbindelse med fremsendelse af handlingsplan for realisering. BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Kommunaldirektørens forslag tiltrådtes.

10 Sidenr Budgetprocedure 2012, foreløbig drøftelse J.nr.: S01 Sagsid.: 10/29159 SAGSFREMSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår en foreløbig drøftelse af budgetproceduren for FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at presset på den offentlige økonomi også i den kommende budgetperiode vil være voldsomt. Det findes derfor helt afgørende, at budgetproceduren for 2012 fastholder og udbygger den økonomiske styring. Det er vigtigt, at der fortsat arbejdes for langsigtede løsninger, hvor effektiviserings- og omstillingsgevinster indhentes løbende og realiseres på baggrund af konkrete initiativer. I budgettet for 2011 er der, bortset fra enkelte rammereduktioner (fleksibelt ansættelsesstop, sammenlægning af administrative funktioner og konkurrenceudsættelse af IT-delområder), taget konkret stilling til initiativer. Yderligere, endnu ikke realiserede, effektiviserings- og omstillingsmål er først indlagt med virkning fra 2012, hvilket giver tid til gennemarbejdede konkrete tiltag. Det foreslås, at denne overordnede holdning fortsættes i forbindelse med budgetlægningen for 2012: For budgetåret 2012 skal budgetposter være konkretiserede og realiserede i forbindelse med budgetvedtagelsen først fra 2013 må være indeholdt endnu ikke realiserede tiltag. Balancemæssigt er der ikke sket ændringer siden budgetvedtagelsen i efteråret. Udgangspunktet viser et budget i balance med et mindre likviditetsmæssigt overskud. Ligeledes viser de samlede serviceudgifter, at den af regeringen bebudede 0-vækst overholdes. De samlede serviceudgifter i 2012 til 2015 er svagt faldende set i forhold til En fastholdelse af overførselsadgangen for serviceområderne er afgørende for de decentrale budgetansvarlige. Økonomistyringsmæssigt og likviditetsmæssigt er det en fordel, at institutioner mv. ikke sørger for at bruge budgettet 100 % i december måned, men derimod har mulighed for at spare op til eventuelt større indkøb det følgende år. Denne helt klare fordel står i stærk kontrast til det styringsmæssige dilemma, der opstår, når kommunernes samlede serviceudgifter påvirkes af forskydninger i overførsler mellem år. I 2011 bliver det f.eks. problematisk, at overførslen fra 2010 til 2011 er væsentlig større end den overførsel, der forventes fra 2011 til Der skal søges etableret en styring af overførsler mellem år, der fortsat tilgodeser de decentrale budgetansvarlige fuldt ud, samtidig med at udsving i størrelsen af overførsler fra år til år minimeres. Specielt for det skattefinansierede anlægsbudget bemærkes, at bruttoudgifterne er stærkt faldende i 2014 og Proceduren vil beskrive dette i sammenhæng med eventuelt kvalitetsfondstilskud. Ændring af anlægsbudgettet foreslås at ske med udgangspunkt i de af udvalgene udarbejdede ændringsforslag.

11 Sidenr. 11 I forhold til budgetproceduren for 2011 foreslås i øvrigt, at kvalitetskontrakter og udbudsstrategi indtænkes, at proceduren for udvalgenes fremsendelse af ændringsforslag beskrives bedre ligesom temabudgetlægningen fortsættes. Med udgangspunkt i s drøftelse udarbejdes detaljeret budgetprocedure for 2012 inkl. foreløbige bevillingsrammer, der fremsendes til s behandling på mødet den 7. marts FORVALTNINGSINDSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår, at Budgetproceduren for 2011 som udgangspunkt fortsættes uændret i 2012, at Budgettet for 2012 bygger på konkrete og gennemarbejdede tiltag først fra 2013 må budgettet indeholde ikke endeligt afklarede forhold, at Overførselsadgangen for serviceudgiftsområdet, der søges bevaret, søges kombineret med en overordnet styring, der sikrer minimale udsving i den samlede overførsel fra år til år, at Det skattefinansierede anlægsbudget tilrettes i forhold til konkrete beslutninger suppleret med eventuelle ændringsforslag fremsendt af udvalgene, at De overordnede mål omkring uændret skatteprocent, grundskyldspromille og dækningsafgiftspromille samt en gennemsnitlig kassebeholdning på minimum 150 mio. kr. fastholdes, at Kommunaldirektøren med udgangspunkt i s tilkendegivelser pålægges at udarbejde detaljeret budgetprocedure for budgetperioden inkl. foreløbige bevillingsrammer til forelæggelse på s møde den 7. marts BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Kommunaldirektørens forslag tiltrådtes, idet det præciseres, at budgettet for 2012 og frem, vedrørende effektiviseringer og omstillinger, for 2012 bygger på konkrete og gennemarbejdede forslag mens fastholdelsen af effektiviserings- og omstillingsprojektet for 2013 og efterfølgende år i højere grad bygger på måltal.

12 Sidenr Finansbudget 2010, opfølgning pr. 30. november 2010 J.nr.: S02 Sagsid.: 09/10437 SAGSFREMSTILLING: Kommunaldirektøren fremsender opfølgning pr. 30. november 2010 vedrørende Finansbudget FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at der er følgende bemærkninger til opfølgningen: Kassebeholdning/likviditet Opfølgningen pr. 30. november 2010 viser en likviditet, der i forhold til det forudsatte, ser således ud: dages gennemsnittet ultimo november er på 303,2 mio. kr. mod forventet 121,9 mio. kr dages gennemsnittet ultimo 2010 forventes nu at udgøre 303,1 mio. kr. mod forventet 114,9 mio. kr. Månedsgennemsnittet for november 2010 var på 391,0 mio. kr. mod forventet 96,4 mio. kr. Den faktiske kassebeholdning ultimo november 2010 var på 193,7 mio. kr. mod en forventet beholdning på -77,8 mio. kr. (negativ kassebeholdning). I forhold til det oprindelige finansbudget for 2010 kan den markante forbedring blandt andet henføres til følgende forhold: Serviceudgifter Overførsler Anlæg 103 mio. kr. 42 mio. kr. 85 mio. kr. Konkret om ovennævnte forhold bemærkes: Under serviceudgifter er forbruget 103 mio. kr. mindre end forventet på nuværende tidspunkt, hvilket er en marginal forøgelse set i forhold til sidste måneds opfølgning. Beløbet reduceres, da der nu forventes øget overførsel af uforbrugte bevillinger til Største afvigelse findes under lønninger, hvor især lønrefusioner viser en større indtægt end budgetteret. Serviceudgifter er omfattet af overførselsadgang, hvorefter uforbrugte budgetbeløb i 2010 vil blive tilført budgettet for Overførsler viser en mindreudgift på netto 42 mio. kr. set i forhold til det forventede. Afvigelsen kan primært henføres til pensioner, dagpenge, arbejdsmarkedsforanstaltninger, revalidering og løntilskud. Vedrørende pensioner (førtidspensioner) ses en

13 Sidenr. 13 tendens til såvel færre tilkendelser som en større afgang end forventet. Anlæg. Afvigelsen på 85 mio. kr., kan henføres til det forhold, at bevillingerne er frigivet senere end oprindeligt forventet. Den senere frigivelse vanskeliggør en fuld realisering af det korrigerede anlægsbudget for Forskellen mellem forventet forbrug og faktisk forbrug på 90 mio. kr. forventes at blive reduceret i den resterende del af året primært i december måned og i supplementsperioden. For salg af jord og fast ejendom er konteringspraksis ændret, så indtægten bogføres, når salget er realiseret med en modpost på tilgodehavender. Når betaling sker indtægtsføres på tilgodehavender. Tillægsbevillinger Tillægsbevillinger meddelt på Byrådets møder til og med den 13. december 2010 er indregnet. Tillægsbevillingerne har reduceret den budgetterede kasseforøgelse på 134,5 mio. kr. til en kasseforøgelse på 91,9 mio. kr. Der forventes ikke yderligere tillægsbevillinger i Den nu forventede kasseforøgelse i 2010 på 91,9 mio. kr. er en forbedring på 51,1 mio. kr. set i forhold til sidste måneds opfølgning. Forbedringen kan henføres til bevillingskontrollens nettooverskud på 17,2 mio. kr. samt forventede yderligere overførsler af uforbrugte budgetbeløb til 2011 på 33,9 mio. kr. Risikofaktorer Der henvises til punkt optaget på s dagsorden for mødet den 20. december 2010 vedrørende Budget 2010, realisering, opfølgning pr. 30. november FORVALTNINGSINDSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår som udkast til endelig beslutning i, at opfølgningen pr. 30. november 2010 tages til efterretning. BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Kommunaldirektørens forslag tiltrådtes. BILAG: /10 Åben Bilag, opfølgning pr. 30. november 2010

14 Sidenr Revisionsberetning nr. 1/2010 J.nr.: K01 Sagsid.: 10/28855 SAGSFREMSTILLING: BDO Kommunernes Revision fremsender revisionsberetning nr. 1/2010 af 11. november 2010 løbende revision indtil 30. september Delberetning for regnskabsår HØRING: Arbejdsmarkedsudvalget har behandlet revisionsberetningen for så vidt angår afsnit 7 Fokusrevision, i Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 8. december 2010 (sag nr. 5) med indstilling om, at revisionsberetningen tages til efterretning. s område Kommunaldirektøren har udarbejdet følgende forslag til s besvarelse af revisionens konklusion under: 6.1. Møder, rejser og repræsentation Revisionen har konstateret, at repræsentationsbilagene generelt mangler oplysninger om deltagerantal/deltagerkreds og i flere tilfælde mangler der oplysninger om formål/anledning. Revisionens konklusion er taget til efterretning. GENERALFORVALTNINGSBEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at revisionsberetningen i henhold til 45 i bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse skal meddeles og for så vidt angår bemærkninger, der ikke umiddelbart angår den forvaltning, der hører under tillige den pågældende kommunale myndighed til besvarelse. Revisionsberetningen er i medfør af 42b i lov om kommunernes styrelse udsendt til Byrådets medlemmer ved mail af 11. november Kommunaldirektøren oplyser desuden, at revisionsberetningen ikke har givet anledning til bemærkninger. FORVALTNINGSINDSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår, at revisionsberetningen indstilles til Byrådets tiltrædelse.

15 Sidenr. 15 BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Kommunaldirektørens forslag anbefales til Byrådets tiltrædelse. BILAG: /10 Åben Beretning pdf

16 Sidenr Byggemodning: Prioritering af rammebeløb for 2011 J.nr.: S00 Sagsid.: 10/21728 SAGSFREMSTILLING: By- og udviklingsdirektøren sender forslag til prioritering af det i 2011 budgetterede rammebeløb til byggemodning på kr. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: By- og udviklingsdirektøren oplyser, at der i budget 2011 under jordforsyning er budgetteret med en pulje til henholdsvis udgifter (byggemodning) og indtægter (salg af jord). Teknik- og Boligudvalget kan budgetomplacere indenfor det rådighedsbeløb, der er afsat til byggemodning. Udgifter udover det afsatte rådighedsbeløb kan kun afholdes, såfremt der realiseres et salg udover det budgetterede ordinære salg. De afsatte puljer er følgende: Jordpolitik udgift Jordpolitik indtægt Rammebeløb, jordforsyning til byggemodning (Udgift) Rammebeløb, jordforsyning, ordinært salg (Indtægt) Rammebeløb, salg af fast ejendom, ekstraordinært salg (indtægt) Nordic Synergy Park (køb af jord, kan lånefinansieres med 85 %) kr kr kr kr kr kr. By- og udviklingsdirektøren foreslår, at rammebeløbet til byggemodning prioriteres således: Byggemodningsprojekter Beløb i 1000 kr. Boligformål 3019, Ved Dalbygård, forlængelse af Dalbygårdsvej Byggemodning af cirka 10 parceller, ved Hvidkærgårdsvej, Vamdrup

17 Sidenr. 17 Erhvervsformål: 3014 Kolding Åpark (Sti langs Å, grønt område) I alt Færdiggørelser Boligformål 3011, Rytterskolevej , Vamdrup, færdiggørelser , Christiansfeld, færdiggørelser , Ved Dalbygård , Ejersminde Skanderup , Vonsild øst , Kæmpes Ager Vamdrup , Steenbjerg Christiansfeld , Viuf Vesterby II , Lunderskov 150 Erhvervsformål: 3001, Bramdrup Erhvervspark 100 I alt Endnu ikke lokalplanlagte områder: Nordic Synergy Park (opstart) I alt jordforsyning By- og udviklingsdirektøren oplyser, at det budgetterede ordinære salg på kr. er fastlagt med udgangspunkt i et forventet salg af 20 boligparceller til gennemsnitligt kr. pr. parcel samt 8 ha erhvervsjord til gennemsnitligt kr. pr. ha. By- og udviklingsdirektøren oplyser videre, at der med ovenstående forslag til disponering af byggemodningsmidlerne er prioriteret midler til at få igangsat byggemodningen af 1. etape i Nordic Synergy Park. Det medfører så, at der ikke har været mulighed for at prioritere byggemodning af ca. 15 parceller i Viuf Vesterby II, som ellers oprindeligt var hensigten. For så vidt angår det ekstraordinære salg budgetteret til kr. i 2011 henvises til Byrådets bevillingsregler, hvorefter by- og udviklingsdirektøren skal fremsende forslag til handlingsplan for realisering af salg til s godkendelse.

18 Sidenr. 18 Endelig bemærkes, at den budgetterede udgift til ejendomserhvervelser vedrørende Nordic Synergi Park, skal ses i sammenhæng med bevillingsnoten, hvorefter beløbet ikke kan frigives før der i 2011 er realiseret en ekstraordinær salgsindtægt på kr. GENERALFORVALTNINGSBEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at ovenfor nævnte beløb er i overensstemmelse med de på investeringsoversigten for 2011 budgetterede beløb, hvorfor der ikke er yderligere bemærkninger til punktet. FORVALTNINGSINDSTILLING: By- og udviklingsdirektøren forslår som udvalgsindstilling, at prioriteringen af rammebeløbet til byggemodning godkendes. BESLUTNING TEKNIK- OG BOLIGUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: By- og udviklingsdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Teknik- og Boligudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse.

19 Sidenr Motas I/S - godkendelse af budget og takster for 2011 J.nr.: G00 Sagsid.: 10/30754 SAGSFREMSTILLING: Modtagestation Syddanmark I/S (Motas I/S) fremsender forslag til budget og takster for Af vedtægterne for Motas I/S, fremgår det af 11.8, at: De af repræsentantskabet indstillede gebyrer, jf. 8.2, fremsendes til kommunernes godkendelse vedlagt bestyrelsens beretning og årsregnskabet for det forløbne regnskabsår samt budget for det kommende regnskabsår. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: By- og udviklingsdirektøren oplyser, at Motas I/S har fremsendt budget og takster for 2011 til godkendelse. Budgetforslag og takster fremgår af bilaget, mens bestyrelsens beretning og årsregnskab for 2009 forefindes i sagen. By- og udviklingsdirektøren oplyser, at selskabets udgifter til drift, administration og anlægsaktiviteter dækkes af selskabets takster efter hvile-i-sig-selv-princippet. Takster til dækning af selskabets omkostninger til transportører og behandlere opkræves direkte ved selskabets kunder efter udførelse af den relevante ydelse. Derudover påvirkes interessentkommunerne ikke økonomisk. Motas foreslår en række justeringer af taksterne på de enkelte ordninger i forhold til 2010 herunder: at det grundlæggende driftsgebyr på den enkelte ordning stiger fra 0,26 kr. pr. kg farligt affald til 0,28 kr. pr. kg farligt affald, at hæve taksterne for klinisk risikoaffald, da ordningen tidligere har givet underskud, derfor foreslås taksterne hævet for at sikre, at omkostninger medgået til ordningen hos Motas dækkes, og at ordningen dermed økonomisk balancerer. Den største stigning for klinisk risikoordning er for afhentning af opbevaringskasser, som stiger fra 40,00 kr. pr. stk. til 50,00 kr. pr. stk., at sænke taksterne for Olie- og Benzinudskillere, da affaldsmængden fra Olie- og Benzinudskillere (OBU-ordningen) har vist sig større end budgetteret. Det største prisfald for OBU-ordningen er for bundtømning, som falder fra 175,00 kr. pr. stk. til 150,00 kr. pr. stk., at indføre et deklarationsgebyr på 25 kr. pr. deklaration til at dække en del af de ressourcer, der medgår til udarbejdelse af deklarationer,

20 Sidenr. 20 at hæve administrationsgebyret for farligt affald fra virksomheder fra 62,00 kr. til 80,00 da opkrævningsgrundlaget i 2010 blev reduceret som følge af bekendtgørelse om affald nr. 48 af 13. januar By- og udviklingsdirektøren oplyser særskilt vedrørende administrationsgebyret for farligt affald, at dette også indgik i indstillingen af Renovationsafdelingens gebyrer for 2011 under Forsyningspolitikområdet, men på dette tidspunkt var den nye takst fra Motas endnu ikke fremsendt. FORVALTNINGSINDSTILLING: By- og udviklingsdirektøren foreslår som udvalgsindstilling, at det af Motas fremsendte forslag til budget og takster for 2011 godkendes. BESLUTNING TEKNIK- OG BOLIGUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: By- og udviklingsdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Teknik- og Boligudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse. BILAG: /10 Åben Budget 2011 til godkendelse..pdf /10 Åben Budget 2011 til godkendelse, takster..pdf

21 Sidenr Analyse af administrative funktioner m.v. ud fra en koncerntilgang J.nr.: A00 Sagsid.: 10/30237 SAGSFREMSTILLING: Forslag til en handleplan for Analyse af administrative funktioner m.v. ud fra en koncerntilgang fremsendes. Handleplanen beskriver indhold og arbejdsmetode for projektet, organisering samt præsentation af resultater. Endvidere angiver handleplanen hvilke funktioner/opgaver der skal udforskes. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at i forbindelse med vedtagelse af budget 2011 besluttede, at der skal udarbejdes en handleplan til realisering af administrative funktioner undersøges samlet ud fra en koncerntankegang til forelæggelser for i december 2010, med henblik opnå fuld realisering af reduktionsmålet i Der er udarbejdet nedenstående handleplan: Projekt: Analyse af administrative funktioner m.v. ud fra en koncerntilgang Projektejer/ styregruppe Projektgruppe Succes-kriterier Start/slut Rikke Vestergaard, Direktionen Ina Hviid og Henrik Simmelkær (kan udvides efter behov) 1. At nå det i budgettet indarbejdede reduktionsmål. 2. At serviceniveauet ikke forringes 3. At alle administrative funktioner m.v. gennemgåes med henblik på at fjerne eventuelle overflødige arbejdsprocedurer og -kontrolfunktioner. Dette omfatter både funktioner fra forvaltning til udførende led og tilbage samt på tværs af forvaltninger 1/ / Indhold og arbejdsmetode: Indhold: Et antal temadage for ensartede grupper af ledere/stabsfunktionærer, der i dag varetager de enkelte funktioner. Opgave: At dele, sammenligne og udforske den måde funktionerne varetages på, med det formål at inspirere hinanden og finde eventuelle stordriftsfordele. Arbejdsmetode: A: Gennemgang af forvaltningernes egne funktioner fra politisk udvalg til de udførende led (styringskæden) B: Gennemgang på tværs af forvaltninger af de enkelte funktioner.

22 Sidenr. 22 Funktioner/opgaver, der skal udforskes: Kantinedrift, betjentfunktioner, økonomifunktioner, juridiske funktioner, HR-funktioner, forsikringsfunktioner, administration af elevuddannelser. Resultater: Ud fra temadagene samles alle forslag med konsekvensbeskrivelse og indstilles til Administrationsforum. Organisering Hver Direktør udvælger personer, der deltager i de tværgående arbejdsgrupper til hver funktion. I hver gruppe udpeges en formand og en sekretær, med ansvar for afrapportering til projektgruppen. Projektgruppen afrapporterer til Administrationsforum. Forud for temadagene bliver hver funktion bedt om at udfylde et skema med de funktioner der varetages, delfunktioner og hvilken nytte opgaven har for de udførende led. Skemaerne skal anvendes til, at opnå et helhedsbillede for varetagelse af funktionerne på tværs. Et eksempel på et skema ses nedenstående: Arbejdspapirer med eksempler Funktioner overordnet (Backoffice office niveau 1) Delfunktioner (Back- niveau 2) Leverede ydelser især Leverede ydelser som til ledere der har medarbejdere med direkte er foranlediget af Backoffice niveau 1. borgerservice. Et eksempel: Økonomistyring Formidling af budget Bogholderi Delbudgetter til institutioner Periodevis budgetopfølgning Regnskab Direkte nytte for udførende led (institutioner, udvalg eller byråd) Mulighed for ledelsesmæssig prioritering af ressourcer. Regnskab til de enkelte fagudvalg over forbrug, udvikling i forbrug m.v. FORVALTNINGSINDSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår, at: 1. Handleplanen godkendes.

23 Sidenr At handleplanen igangsættes løbende i Det tilstræbes, at der sker afrapportering fra alle områder inden udgangen af Projektejer er Direktionen, med kommunaldirektøren som formand. 4. Projektgruppen er Ina Hviid og Henrik Simmelkær med mulighed for udvidelse. 5. Hver undergruppe udpeger selv sin formand. BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Kommunaldirektørens forslag tiltrådtes.

24 Sidenr Godkendelse af forretningsføreraftale med Kolding Spildevand J.nr.: A21 Sagsid.: 10/27410 SAGSFREMSTILLING: Forslag til forvaltningsaftale med Kolding Spildevand A/S fremsendes til godkendelse. Forvaltningsaftalen vedrører varetagelse af lønadministrative opgaver samt varetagelse af support af IT-netværk. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at der skal være en aftale omkring kommunens varetagelse af opgaver for Kolding Spildevand. Det er aftalt med Kolding Spildevand, at Kolding Kommune indtil videre varetager følgende opgaver: Administrative IT-systemer (support af IT-netværk). Lønadministrative opgaver (herunder lønberegning og udbetaling). For varetagelse af disse opgaver betaler Kolding Spildevand A/S et gebyr til Kolding Kommune. Gebyret er udregnet på baggrund af Kommunens omkostninger til opgaverne og beløber sig til følgende: For lønadministration betales kr. pr. årsopgørelse For support for IT-netværk betales kr. pr. pc. Det årlige gebyr beløber sig derved til kr. Gebyret skal reguleres i henhold til nettoprisindekset. Aftalen er godkendt af Kolding Spildevand A/S. FORVALTNINGSINDSTILLING: Kommunaldirektøren foreslår, at Forvaltningsaftalen godkendes. BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Kommunaldirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. Knud Erik Langhoff deltog ikke i behandling og afgørelse af sagen. BILAG: /10 Åben underskreven: Forretningsføreraftale med Kolding Spildevandsforsyning AS _001.pdf

25 Sidenr Tillæg til spildevandsplan - Handlingsplan for 2011 og 2012 J.nr.: P16 Sagsid.: 10/29895 SAGSFREMSTILLING: By- og udviklingsdirektøren foreslår, at forslag til tillæg nr. 15 til spildevandsplan vedtages og fremlægges i offentlig høring i 8 uger. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: By- og udviklingsdirektøren oplyser, at forslag til tillæg nr. 15 til Kolding Kommunes spildevandsplan (herefter blot kaldet spildevandsplan) er en handlingsplan for 2011 og 2012 og således en forlængelse af den 4 årige handlingsplan , som er indeholdt i spildevandsplanen. Spildevandsplanen skulle oprindeligt have været revideret i 2010 med bl.a. en ny handlingsplan gældende fra 2011 og 4 år frem. Revision af spildevandsplanen blev imidlertid udskudt et år for at allokere økonomiske midler til en række jordforureningssager. En revideret spildevandsplan skal desuden indeholde en beskrivelse af de spildevandsmæssige tiltag som følge af de statslige vandplaner og heraf den kommunale handlingsplan på vandområdet. En udskydelse af revisionen af spildevandsplanen er således i god tråd med de forsinkede statslige vandplaner. Der er dog stadig et aktuelt behov for en konkret handlingsplan på spildevandsområdet for 2011 og Derfor er udarbejdet denne handlingsplan som et supplement til den eksisterende spildevandsplan. Det er stadig spildevandsplanens mål, overordnede principper og kortbilag, som er gældende for nærværende handlingsplan. Handleplanen lægger op til, at der gennemføres kloaksanering i følgende fælleskloakerede områder: (Regnvand og spildevandvand føres i samme ledningssystem) Sydøstkvarteret Brændkærområdet Viuf hvor spildevand- og overfladevand separeres Christiansfeld by Tved og Dalby Vejlevej, Alpedalsområdet Lunderskov by Jævnfør handleplanen vil der endvidere blive gennemført anden gangs renovering i følgende oplande: Slotsøområdet Fynsvejområdet Vonsild

26 Sidenr. 26 Desuden er det planlagt at gennemføre kloakering i det åbne land i følgende områder: Christiansfeld sydvest Vester Nebel Syd og Rådvad Aller Binderup Grønninghoved samt Skamlingsbanken Dalby-Vonsild Christiansfeld syd-øst Hoppeshuse mv. Lunderskov syd De planlagte tiltag i handlingsplanen udføres af Kolding Spildevand A/S og medfører en samlet investering på 87 mio. kr. i mio. kr. i Handlingsplanen udgør således - sammen med den eksisterende spildevandsplan og tilhørende tillæg - plangrundlaget for selskabets aktiviteter i 2011 og Samtidig udgør de samme dokumenter Kolding Kommunes lovbestemte spildevandsplan i denne periode. Handlingsplanen er godkendt i bestyrelsen for Kolding Spildevand A/S. FORVALTNINGSINDSTILLING: By- og udviklingsdirektøren foreslår som udvalgsindstilling, at forslag til tillæg nr. 15 til spildevandsplan vedtages og fremlægges i offentlig høring i 8 uger. BESLUTNING PLAN- OG MILJØUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: By- og udviklingsdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. FRAVÆRENDE: Poul Erik Jensen BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Plan- og Miljøudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse. BILAG: /10 Åben Forslag til tillæg nr. 15 til spildevandsplan

27 Sidenr Forslag til tillæg 14 til Spildevandsplan for separering af Viuf J.nr.: P17 Sagsid.: 10/18695 SAGSFREMSTILLING: By- og udviklingsdirektøren foreslår, at der træffes afgørelse om at vedtage forslag til tillæg nr. 14 til spildevandsplan , for separering af kloak i Viuf, og sende forslaget i offentlig høring i 8 uger. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: By- og udviklingsdirektøren oplyser, at spildevandsplan og dette tillæg til spildevandsplanen er planmæssigt grundlag for gennemførsel af en separering af spildevandet i Viuf. Renseanlægget i Viuf skal af driftsmæssige årsager nedlægges, som det er beskrevet i spildevandsplanen. Renseanlægget er erstattett af en pumpestation, der pumper spildevandet fra det fælleskloakerede område i Viuf via Almind og Kolding til Kolding Centralrenseanlæg i Agtrup. Kloakoplandet i Viuf er fælleskloakeret og i store dele af kloakkerne er der kapacitetsproblemer, og da kloakkerne ydermere er saneringsmodne planlægges det i forbindelse med en sanering af kloaknettet at separere spildevandet. En separering af spildevandet i regnvand og husspildevand, vil betyde at der ikke skal pumpes store mængder regnvand den lange vej til Agtrup, da regnvandet i stedet ledes via bassiner til udledning i Barbrekær grøft. Husspildevandet vil fortsat blive pumpet til rensning på Kolding Centralrenseanlæg. I forbindelse med den planlagte separering har Kolding Spildevand A/S fået udarbejdet et notat, hvor i der er foretaget en vurdering af konsekvenserne ved en separering. Notatet er vedlagt som bilag. Notatet konkluderer, at en separering af spildevandet vil have en klar positiv effekt på miljøet, idet følgende er noteret: den nedbør der falder i vandoplandet forbliver i det naturlige opland til gavn for grundvand, vandløb og søer som følge af at pumpestationen ikke belastes med regnvand, vil overløb af urenset spildevand til recipient ved kraftige regnhændelser ikke forekomme, hvilket betyder at forurening af vandløb og sø med urenset spildevand ophører ved ikke at pumpe de store mængder regnvand den lange vej til Agtrup reduceres CO 2 udledningen fra pumpeaktiviteten med 57% en separering af spildevandet vil bevirke, at der ikke er en risiko for opstuvning af spildevand i kældre etc., som Viuf-området i dag oplever det

28 Sidenr. 28 Alternativet til separering er en traditionel sanering af fælleskloaken, hvor visse dele af af kloaksystemet forøges i kapacitet. Overløb af opblandet spildevand/regnvand vil herved blive reduceret, men vil ikke helt kunne undgås. Separeringen kan Kolding Spildevand A/S i dette konkrete tilfælde udføre for nogenlunde den samme anlægsudgift som en traditionel sanering. Dvs. at man for samme beløb kan opnå væsentlig flere miljøfordele. Dog kommer oveni de private lodsejeres udgift til separering på egen grund. Separat kloakeringen, bassiner og trykledningen med pumpestationer anlægges af Kolding Spildevand A/S. Der opkræves ikke tilslutningsbidrag fra allerede kloakerede grunde, dog skal lodsejeren selv afholde udgifter til de nødvendige ledningsarbejder på egen grund for at adskille regnvandet fra spildevandet. Omkostningerne hertil kan være meget forskellige, da to ejendomme ikke har ens kloakforhold, men et forsigt skøn vil være en udgift på kr. for de flestes vedkommende. Enkelte grunde kan dog være så specielt indrettet at enkelte lodsejere kan få en større udgift. Tillægget omfatter i alt 207 ejendomme, som er markeret på følgende kort over området. Heraf skal 9 ejendomme kun lægge jord til projektet. Nye ledninger over privat grund er markeret med grønt og nye bassiner er markeret med B på kortet.

29 Sidenr. 29 FORVALTNINGSINDSTILLING: By- og udviklingsdirektøren foreslår, som udvalgsindstilling, at forslag til tillæg nr. 14 til spildevandsplan vedtages og fremlægges i offentlig høring i 8 uger.

30 Sidenr. 30 BESLUTNING PLAN- OG MILJØUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: By- og udviklingsdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. FRAVÆRENDE: Poul Erik Jensen BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Plan- og Miljøudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse. BILAG: /10 Åben Forslag til tillæg nr. 14 Separering af kloak i Viuf /10 Åben Miljøvurdering ved separatkloakering af Viuf

31 Sidenr Forslag til lokalplan Mindegården - et sommerhusområde J.nr.: P16 Sagsid.: 10/29412 SAGSFREMSTILLING: By-og udviklingsdirektøren foreslår, at der træffes afgørelse om fremlæggelse i 8 uger af forslag til lokalplan Mindegården et sommerhusområde. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: By-og udviklingsdirektøren oplyser, at Plan- og Miljøudvalget den 17. november 2010 vedtog synopsis for udarbejdelsen af lokalplan Det foreliggende forslag til lokalplan er udarbejdet inden for de retningslinier, der fremgår af synopsis med følgende tilføjelser. Lavenergi Efter nærmere granskning har det vist sig, at der ikke er lovhjemmel til at stille krav om lavenergi til sommerhusbebyggelse. Planlovens 21a henviser til de energirammer for energiforbrug for lavenergibygninger, der er fastsat i bygningsreglementet. Bygningsreglementet skelner mellem helårsbeboelse og sommerhuse og i vejledningsteksten til bygningsreglementets afsnit 7.1 er sommerhuse undtaget alle bestemmelser om energirammer for nye bygninger. Lokalplanforslaget angiver derfor, at kun ny bebyggelse til helårsbeboelse skal opføres som lavenergi. By- og udviklingsdirektøren oplyser, at der i forbindelse med den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget vil blive afholdt et borgermøde for grundejerne i området og andre interessenter. Det forventes at mødet vil blive afholdt den 3. februar 2011 kl på KUC. Borgermødet annonceres i forbindelse med fremlæggelse af lokalplanforslaget samt i direkte brev til de berørte grundejere. By-og udviklingsdirektøren oplyser endelig, at Plan- og Miljøudvalget den 17. november 2010, (sag nr. 5) ved beslutningen om synopsis stemte således: Et flertal i Plan- og miljøudvalget (udvalget med undtagelse af Iver Pedersen) tiltrådte by- og udviklingsdirektørens indstilling om at udarbejde forslag til lokalplan Mindegården med følgende bemærkninger: I forhold til en begrænsning af materialer og farver fastholdes et forbud mod murstenshuse, men herudover skal der ikke ske regulering. Det generelle krav til lavenergiklasse 2015 i alle nye lokalplaner fastholdes også i denne lokalplan. Et mindretal i Plan- og miljøudvalget (Iver Pedersen) tiltrådte by- og udviklingsdirektørens indstilling med følgende bemærkninger: I forhold til en begrænsning af materialer og farver fastholdes et forbud mod murstenshuse, men herudover skal der ikke ske regulering. Det generelle krav om levenergiklasse 2015 i alle nye lokalplaner fraviges i denne lokalplan.

32 Sidenr. 32 FORVALTNINGSINDSTILLING: By-og udviklingsdirekrøren foreslår som udvalgsindstilling, at forslag til lokalplan Mindegården et sommerhusområde fremlægges offentligt i 8 uger. BESLUTNING PLAN- OG MILJØUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: By- og udviklingsdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. FRAVÆRENDE: Poul Erik Jensen BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Plan- og Miljøudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse. BILAG: /10 Åben Forslag til lokalplan pdf

33 Sidenr Forslag til lokalplan Ved Gl. Tved - et haveboligområde J.nr.: P16 Sagsid.: 10/27244 SAGSFREMSTILLING: By-og udviklingsdirektøren foreslår, at der træffes afgørelse om fremlæggelse i 8 uger af forslag til lokalplan Ved Gl. Tved et haveboligområde. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Lokalplanforslaget er udarbejdet efter ønske fra bygherre og tager udgangspunkt i et konkret projekt for 16 tæt-lav boliger på ejendommen Gl. Tved 22. By- og udviklingsdirektøren oplyser, at Plan- og Miljøudvalget den 6. oktober 2010 vedtog synopsis for udarbejdelsen af lokalplan Ved Gl. Tved. Det foreliggende forslag til lokalplan er udarbejdet inden for de retningslinier, der fremgår af synopsis, med følgende bemærkninger: Opholdsarealer Opholdsarealer reduceres fra 50 til 30% af etageaeralet mens de fælles opholdsarealer hæves fra 10 til 15% af grundarealet. Det samlede areal til opholdsarealer forbliver hermed det samme og det er vurderet, at kvaliteten af de private opholdsarealer på terrasser og som gårdhaver er så høj, at størrelsen kan reduceres. Beplantning I forhold til beplantning, er der i lokalplanforslaget arbejdet med at undgå nabogener i form af skygge og forringet udsigt mod fjorden. Derfor medtager lokalplanforslaget bestemmelser om, at der på de højest beliggende friarealer mod naboerne i vest ikke kan plantes træer, men kun buskbeplantning. Træer kan plantes mellem bebyggelsen og på de lavest beliggende friarealer. Kommuneplan Foranlediget af lokalplanforslaget, er der udarbejdet kommuneplantillæg for lokalplanområdet, med følgende indhold: - Hæver bebyggelseshøjden fra 1½ etage til 2 - Hæver bebyggelsesprocenten for tæt-lav fra 30 til 35%. - Ændrer fordelingen af private- og fælles opholdsarealer, som beskrevet ovenfor. FORVALTNINGSINDSTILLING: By- og udviklingsdirektøren foreslår som udvalgsindstilling, at forslag til kommuneplantillæg 15 Ved Gl. Tved et haveboligområde oversendes til og fremlægges offentligt i 8 uger

34 Sidenr. 34 at forslag til lokalplan Ved Gl. Tved et haveboligområde fremlægges offentligt i 8 uger BESLUTNING PLAN- OG MILJØUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: By- og udviklingsdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. FRAVÆRENDE: Poul Erik Jensen BESLUTNING ØKONOMIUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Plan- og Miljøudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse. BILAG: /10 Åben Forslag til lokalplan pdf

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 06.00.05-P16-2-14

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 15.12.2015 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.30. Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol Arbejdsmarkedsudvalget sprotokol 01-09-2014 13:00 Ungeguiden - Kejlstrupvej 85 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 [Offentlig]

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 14 Separering af kloak i Viuf. By- og Udviklingsforvaltningen. Natur og vand. Maj 2011

Spildevandsplan Tillæg nr. 14 Separering af kloak i Viuf. By- og Udviklingsforvaltningen. Natur og vand. Maj 2011 Spildevandsplan 2007 2013 Tillæg nr. 14 Separering af kloak i Viuf By- og Udviklingsforvaltningen Natur og vand Maj 2011 Indledning Dette tillæg er udarbejdet til Spildevandsplan 2007-2013 for at ændre

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 09/2010 Sted : Allingåbro Dato : 17. marts 2010 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.15

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 09/2010 Sted : Allingåbro Dato : 17. marts 2010 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.15 Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 09/2010 Sted : Allingåbro Dato : 17. marts 2010 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.15 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand) Økonomidirektør Eva Holm Iversen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 9. februar 2011 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Fraværende: Udvalgsværelset, Nicolaiplads 6, 4. etage Erik Lund, Christian Kloppenborg-Skrumsager GODKENDELSE

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018 Til: Byrådet m.fl. Dato: 7. januar 2014 Sagsbeh.: AJ Journalnr.: 13/20800 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Byrådet. Protokol fra mødet. nr. 5. Perioden 2007-2009. Mødedato: 26. februar 2007. Mødetidspunkt: Kl. 19.00. Sluttidspunkt: Kl. 19.

Byrådet. Protokol fra mødet. nr. 5. Perioden 2007-2009. Mødedato: 26. februar 2007. Mødetidspunkt: Kl. 19.00. Sluttidspunkt: Kl. 19. Sidenr. 316 Protokol fra mødet nr. 5 Perioden 2007-2009 Mødedo: 26. februar 2007 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 19.40 Mødelokale: Fraværende: Byrådssalen Lis Ravn Ebbesen, Iver Pedersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Afbud fra Hammel Administrationsbygning Michael P. Tersbøl INDHOLD Sagsnr. Side 3. Årsregnskab 2011 - - ÅBENT 8 4. Budgetopfølgning februar 2012

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.25 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Ingen. Mødedeltagere: Den 21-januar-2004

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne:

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne: Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne: Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg Affald A/S Nordborg Kraftvarme

Læs mere

Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14

Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14 Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14 Tillægget omfatter: Spildevandsrensning i det åbne land ved Alken, Boes, Illerup og syd for Låsby Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf.

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 23-04-2013 Tirsdag 23.04.2013 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Nyttejob 3 Seniorjob i Hørsholm Kommune

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

164. Demografimodel Budget 2012

164. Demografimodel Budget 2012 Dagsorden til mødet i Økonomiudvalget den 3. august 2011 kl. 09:00 i Mødelokale,1. sal, Ndr. Kajgade Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 164 Demografimodel Budget 2012 165 Endelige rammer for budget 2012

Læs mere

Separering af fælleskloak i Hovslund St. By. Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan

Separering af fælleskloak i Hovslund St. By. Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Aabenraa Kommune Separering af fælleskloak i Hovslund St. By Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan juni 2013 Udgivelsesdato : juni 2013 Projekt : 14.9500.96 Udarbejdet : Knud Sibbesen Kontrolleret

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand By, Erhverv og Natur Teknisk Bilag Håndtering af regnvand VELKOMMEN Dette bilag er udarbejdet som et teknisk supplement til Strategi for håndtering af regnvand. Udover en generel introduktion til afledning

Læs mere

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer Punkt 3. Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer 2014-15714 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2014 gives tillægsbevillinger

Læs mere

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016 Økonomisk Afdeling 2. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 6 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Torsdag den 21-juni-1 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

DREJEBOG FOR BUDGET 2017.

DREJEBOG FOR BUDGET 2017. Syddjurs Kommune 5. januar 2016 DREJEBOG FOR BUDGET 2017. 1. INDLEDNING Drejebogen omfatter aktiviteter i forbindelse med budgetlægning og fastlæggelse af serviceniveau. Drejebogen tager højde for de aftaler

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse 1. Tilbud om bredbånd 3 2. Budget 2006 for sammenlægningsudvalget 4 3. Budgetprocedure for budget 2007

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter:

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter: SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Til: Byrådet m.fl. Dato: 17. december 2014 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 14/18683 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Beskæftigelsesudvalg Referat Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Afbud: Jesper Nielsen. Karin Schøn. Indkaldt: Irene Kristensen kl. 13.00 Pkt. Tekst Side 19 Orientering 22 20 Meddelelser

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Proces og rammer BUDGET

Proces og rammer BUDGET Proces og rammer BUDGET 2016 Budgetlægning 2016-2019 Indledning Kommunalbestyrelsen vedtog den 27. januar 2015 Tidsplan og proces for budget 2016. Processen er struktureret omkring 3 spor Spor 1 Struktur

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. september 2003 via Magistraten J.nr. 09.11.P20/02/00544 Ref.: Tlf.nr. Hans

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. Punkt 2. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. 2011-45872. Forsyningsudvalget indstiller, at byrådet godkender, at kommunens spildevandsplan ændres vedrørende separatkloakering

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan Kolding Kommune Kloakering af boliger ved Lejrskov, Egholt og Rolles Møllevej August 2007 27. august 2007 Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes Spildevandsplan

Læs mere

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 Ajourført: 13. marts 2014 Økonomi & Løn Østergade 23 5400 Bogense www.nordfynskommune.dk Sagsnummer: 480-2014-9961 Dokumentnr.: 480-2014-61217 Godkendt af Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019.

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Partierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG

HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163050 HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG 1. INDLEDNING OG BAGGRUND Miljø- og Teknikudvalget i Assens Kommune

Læs mere

Resume. Spildevandsplan 2014-2017

Resume. Spildevandsplan 2014-2017 Resume Spildevandsplan 2014-2017 1. Indledning Spildevandsplanlægning handler om hygiejne, håndtering og behandling af spildevand, vandmiljø i vores vandløb, søer, fjorden og havet herunder badevand. Denne

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54482 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2. Lov-

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 13 Økonomirapportering pr. 31. maj 2008 639533 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31.

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Tillæg nr. 4 Separering af kloak i Jordrup og Fynslund Spildevandsplan

Tillæg nr. 4 Separering af kloak i Jordrup og Fynslund Spildevandsplan Tillæg nr. 4 Separering af kloak i Jordrup og Fynslund Spildevandsplan 2012 2019 By- og Udviklingsforvaltningen Spildevandsteamet Sag nr. 13/1433 Dato 30. september 2013 Signaturforklaring: Gul: eksisterende

Læs mere

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015 Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 4. maj 215 3. Budgetopfølgning 31. marts 215 15-714 Sagsfremstilling Administrationen har gennemført opfølgningen pr. 31. marts. Budgetopfølgningen

Læs mere

1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer

1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer - 1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer Planen skal skabe grundlaget for at Skive Vand A/S kan udføre alle kloakeringsopgaver. Det drejer sig om separering af flere

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol 13-06-2016 08:00 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Lars Faarup. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138 Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Omdannelse af område ved Gudme Rådhus, Kirkegade 14 Vedtaget af Miljø,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 21-09-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-14, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Helge Gellert Fraværende: Allan Emiliussen

Læs mere

Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti

Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti Den 21. september 2015 Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk

Læs mere

Møde 21. maj 2013 kl. 08:00 i mødelokale 3

Møde 21. maj 2013 kl. 08:00 i mødelokale 3 Økonomiudvalg Referat Møde 21. maj 2013 kl. 08:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Grethe Hestbech Mødet hævet kl. 10.20 Pkt. Tekst Side 67 Likviditet og resultater pr. 30. april 2013 1 68 Regnskab

Læs mere

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget Notat om: pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 15. juli Til: - J. nr.: 15/007728-001 pr. ultimo juni Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives et overblik

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Notat Dato: 02. oktober 2013 Revision 07. juli 2014 Emne: Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Til: Niels Møller Jensen Fra: Benny Nielsen, Plan og Projekt Herning Vand A/S Ålykkevej

Læs mere

Præsentation af budgetforslaget. v/direktør for Økonomi, Personale og Borgerservice Erik Hattens

Præsentation af budgetforslaget. v/direktør for Økonomi, Personale og Borgerservice Erik Hattens Præsentation af budgetforslaget v/direktør for Økonomi, Personale og Borgerservice Erik Hattens Proces Forslaget til budget er udspil til, hvordan kommunens indtægter og udgifter overordnet skal fordeles

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019. Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12. By- og Udviklingsforvaltningen.

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019. Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12. By- og Udviklingsforvaltningen. Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 By- og Udviklingsforvaltningen Miljø Sagsnr. 14/17738 September 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 01. februar 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Fraværende: Jens Andresen med anmeldt forfald. Gruppemøder: 19. januar 2006 1

Læs mere