Teknik- og Miljøudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk (

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik- og Miljøudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk ("

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Helle Hardø Tiedemann (A) - Deltog Ali Abbasi (Ø) - Deltog Charlotte Holtermann (A) - Deltog Christian Skjæran (V) - Deltog Irene Jørgensen (A) - Deltog Jack Nør (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog Jens Vedel Jørgensen (konst. direktør) - Deltog Lone Schock (centerchef for By Kultur og Erhverv) - Deltog Steen Pedersen (centerchef for Miljø og Teknik) - Deltog Åben dagsorden Punkt 1 Meddelelser 1. Den 1. juni 2015 indførte Ballerup Kommune kommunal parkeringskontrol. Hver måned modtager Center for Miljø og Teknik en opgørelse over hvilke forseelser, der udstedes parkeringsafgifter for, samt hvor i Ballerup Kommune afgifterne er udstedt. I august 2015 blev der uddelt 148 afgifter, i september 2015 blev der uddelt 140 parkeringsafgifter og i oktober 2015 blev der uddelt 151 parkeringsafgifter. I alt er der fra den 1. juni til den 1. november 2015 uddelt 633 parkeringsafgifter i Ballerup Kommune. Af de tre bilag fremgår en detaljeret oversigt over de udstedte afgifter for august, september og oktober Bilag 3 bilag 2. Ballerup Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opfører en garage på 50 m 2, og en overdækning på 50 m 2 på adressen Lautrupvang 15 (DTU Ballerup).

2 Det ansøgte projekt medfører en overskridelse af bestemmelserne i den for området gældende lokalplan nr Denne fastsætter, jævnfør 7, stk. 6, at bebyggelse skal opføres indenfor den i lokalplanen fastsatte byggezone. De ansøgte bygninger er placeret uden for byggezonen. Sagen har været i nabohøring, som ikke gav anledning til kommentarer. Center for Miljø og Teknik vurderer, at sagen er en mindre sag, og har i lyset af behov for en hurtig beslutning aftalt med udvalgsformand for Teknik- og Miljøudvalget Helle Hardø Tiedemann, at der givet dispensation til det ansøgte projekt. 3. Orientering om det voldsomme snefald den 21. og 22. november 2015, herunder de økonomiske konsekvenser. Beslutning Taget til efterretning Punkt 2 Gebyr for skorstensfejning 2016 Tidligere behandling Teknik- og Miljøudvalget den 1. september 2015 Punkt 1 Indhold Sammendrag Gebyr for skorstensfejning reguleres årligt på baggrund af vejledning fra KL og indstilles til Kommunalbestyrelsens godkendelse. Baggrund Efter bekendtgørelsen om brandværnsforanstaltninger for skorstene og ildsteder, skal Kommunalbestyrelsen fastsætte beregningsmåden for gebyr (takster) og gebyrstørrelse mv. for skorstensfejerarbejde. Endvidere kan Kommunalbestyrelsen beslutte, at gebyrerne for skorstensfejerarbejdet opkræves sammen med de kommunale ejendomsskatter. Ydelsen skal da fremgå af et særskilt punkt på ejendomsskattebilletten. Skorstensfejeren betaler i givet fald kommunen for denne opkrævningsservice.

3 Sagsfremstilling KL har udarbejdet takstblad for Det er tidligere besluttet, at gebyrer opkræves sammen med ejendomsskatter. De vejledende takster er fremskrevet med 1,35 pct. Denne fremskrivning sker på baggrund af tidligere anvendte parametre fra Dansk Arbejdsgiverforenings Strukturstatistik. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Forslaget om, at de regulerede takster for skorstensfejning 2016 fremskrives med 1,35 pct. og indgår i Ballerup Kommunes samlede takstbilag. Beslutning Indstilles til godkendelse Punkt 3 Takster for vand og spildevand 2016 Indhold Sammendrag Ballerup Kommune har modtaget forslag fra Forsyning Ballerup A/S til takstblad for afgifter og gebyrer for vand og spildevand for Den samlede takst i 2016 for vand og spildevand (trin 1), der dækker almindelige forbrugere i Ballerup Kommune bliver således 43,62 kr. pr. m 3 mod 36,38 kr. pr. m 3 ekskl. moms i 2015 (54,53 kr. pr. m 3 mod 45,48 kr. pr. m 3 inkl. moms). Ballerup Kommune skal jævnfør vandforsyningslovens 53, stk. 1, og betalingslovens 3, stk. 1, godkende taksterne for Forsyning Ballerup. Det vurderes, at det fremsendte takstblad for 2016 overholder det prisloft, som Forsyningssekretariatet har udmeldt den 5. oktober 2015 og det foreslås derfor, at takstbladet for 2016 godkendes i deres nuværende form. Forsyning Ballerup har henvendt sig til forsyningssekretariatet for at få ændret deres prisloft for Afløb

4 Ballerup A/S, hvis denne henvendelse giver anledning til justeringer af prisloftet, forelægges sagen igen. Baggrund Ballerup Kommune skal en gang om året godkende takster for vand og spildevand for kommunens forsyningsselskaber jævnfør vandforsyningslovens 53, stk. 1, og betalingsvedtægtens 3, stk. 1. Ballerup Kommune har den 11. november 2015 modtaget forslag til takstblad for 2016 fra Forsyning Ballerup A/S. Sagsfremstilling Takstbladet for vand og spildevand skal principielt dække alle drifts- og anlægsudgifter ved forsyningsvirksomhederne, således at udgifter og indtægter balancerer. Et alment forsyningsanlæg fastsætter en gang årligt anlægs- og driftsbidrag ved levering af vand fra forsyningen, som efterfølgende skal godkendes af kommunen, som er myndighed. Fastsættelsen sker under overholdelsen af det prisloft, der måtte være fastsat for forsyningen i medfør af 6 i lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold. Prisloftet for vand er i 2016 sat til 16,99 kr. pr. m 3 og prisen for spildevand er sat til 26,70 kr. pr. m 3 ekskl. moms. Hvilket svarer til en indtægtsramme for henholdsvis Vand Ballerup A/S på 52,97 mio. kr. og for Afløb Ballerup A/S på 73,84 mio. kr. ekskl. moms. Det er en forudsætning, at taksterne skal dække drifts- og anlægsudgifter i 2016, samt andel i udgifterne til Måløv Rens A/S og BIOFOS. Taksten for vand medfører, at bidraget falder med 0,39 kr. pr. m 3 inkl. moms i forhold til Faldet i vandprisen skyldes et effektiviseringskrav på 0,65 mio. kr. samt en budgetteret reduktion i 1:1 omkostningerne i 2016 samt korrektion for faktiske afholdte udgifter i Taksterne for spildevand medfører en stigning på 9,44 kr. i forhold til Årsgagen til stigningen er, at der i prisloft 2016 korrigeres for det udlæg på 8,5 mio. kr., der blev indbetalt i selskabsskat i Endvidere dækker stigningen over, at der i 2015 var indeholdt regulering for overskuddet i forbindelse med oprensningen af Svanesøen tilbage i 2013.

5 Øvrige gebyrer fremgår af forslag til takstbladet, som er vedlagt som bilag. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser for Ballerup Kommune. Vandbidraget fastsættes til 21,23 kr. pr. m 3, spildevandstaksten til 33,30 kr. pr. m 3 for trin 1, begge bidrag inkl. moms. Den samlede takst i 2016 for vand og spildevand (trin 1) bliver således 54,53 kr. pr. m 3 mod 45,48 kr. pr. m 3 i Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Taksterne for 2016 for vand og spildevand godkendes. Beslutning Indstilles til godkendelse Punkt 4 Serviceniveau i den nye renovationsordning Tidligere behandling Teknik- og Miljøudvalget den 3. november 2015 Punkt 6 Indhold Sammendrag Kommunalbestyrelsen skal træffe beslutning om serviceniveau for Ballerup Kommunes nye renovationsordning "Fællesordning for indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner". Desuden skal der tages stilling til den fremtidige storskralds- og haveaffaldsordning. "Fællesordning for indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner" er en fællesordning, der udbydes af Vestforbrænding I/S og etableres i samarbejde med fire andre kommuner. Den nye affaldsordning vil træde i kraft i Ballerup Kommune den 1. marts 2017.

6 Baggrund Ballerup Kommunes nuværende kontrakt om indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner udløber den 28. februar Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 5. maj 2015 at indtræde i Vestforbrændings ordning "Fællesordning for indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner". Formålet med denne fællesordning er at effektivisere og optimere indsamlingen af affald via fælles udbud med fire andre kommuner, samt indføre kildesortering af affald med henblik på at nå det nationale mål om 50 pct. genanvendelse af husholdningsaffaldet. Med denne indstilling skal der tages stilling til Ballerup Kommunes serviceniveau i fællesordningen og i storskralds- og haveaffaldsordningen. Sagsfremstilling Teknik- og Miljøudvalget besluttede på mødet den 4. juni 2013 at gennemføre et pilotforsøg med det formål at afprøve og vurdere effekten af en fremtidig affaldsløsning for villaer og rækkehuse. Siden maj 2014 har forsøgsfamilier i Skovlunde haft mulighed for at kildesortere deres husholdningsaffald i fraktionerne: Restaffald, madaffald, papir, metal, plast og glas i tre beholdere med hver to rum. Samtidig er storskraldsordningen gået fra fast afhentning til en bestillingsordning, så skraldebilerne kun besøger de borgere, som har bestilt afhentning. Alle har desuden fået udleveret en miljøboks til farligt affald, som hentes sammen med storskrald. Evaluering af forsøget blev forelagt Teknik- og Miljøudvalget den 5. maj 2015 og heraf fremgik det bl.a., at 8 ud af 10 borgere var "tilfredse" eller "meget tilfredse" med den nye ordning og mener desuden, at affaldssortering er "vigtigt" eller "meget vigtigt". "Fællesordning for indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner" er baseret på erfaringerne fra Skovlunde-forsøget således, at der indføres kildesortering af affald i følgende fraktioner: Restaffald, madaffald, papir, plast, glas, metal, batterier og farligt affald, - og alle fraktioner indgår derfor i fællesordningen. "Fællesordning for indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner" implementeres først ved haveboliger fra marts 2017, dernæst ved etageboliger og kommunale institutioner. En udrulningsplan for etageboliger udarbejdes i samarbejde med de almene boligafdelinger. Beskrivelse af den konkrete udmøntning og serviceniveauet i "Fællesordning for indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner" for Ballerup Kommune findes i bilag. Bilaget svarer til den ydelsesbeskrivelse, der blev fremlagt på mødet den 5. maj Forslag til serviceniveau som indstilles til godkendelse:

7 Rest- og madaffald hver uge med valgmulighed for hver 2. uge Papir og plast hver 4. uge Glas og metal hver 8. uge Farligt affald/batterier og småt elektronikaffald hver uge efter behov Indsamling af juletræer i januar måned. I "Fællesordning for indsamling af affald fra husstande og kommunale institutioner" indsamles der materialer som pt. indsamles som storskrald eller på genbrugsstationen fx plastic, metal og glas. Det anbefales derfor, at der tages stilling til den fremtidige udformning af storskraldsordningen. I bilag er der foretaget en vurdering af fire forskellige scenarier for storskralds- og haveaffaldsordning til haveboliger: A. Indsamling af storskrald- og haveaffald hver 2. uge i hele kommunen (nuværende ordning) B. Indsamling af storskrald- og haveaffald hver 4. uge i hele kommunen C. Indsamling af storskrald hver 4. uge og haveaffald hver 2. uge D. Indsamling af storskrald og haveaffald hver 4. uge ved bestilling. Scenarie D i bilaget indeholder en følsomhedsvurdering med skøn over antallet af bestillinger (scenarie D1 - D3). Det skønnes i bilaget, at forskellen mellem den dyreste og billigste ordning for indsamling af storskrald og haveaffald er op til ca. 500 kr. Ved vurderingen jævnfør nedenstående skema er anvendt de nye priser fra EU-udbud for "Fælles indsamling af affald fra husholdninger og kommunale institutioner i Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk" som er modtaget i august Erfaringer fra bl.a. Furesø Kommune og forsøgsområdet i Ballerup Kommune viser, at ca. 10 pct. anvender bestillerordningen for storskrald. I nedenstående tabel er desuden angivet følsomhedsvurderinger på henholdsvis 20 pct. anvendelse og 30 pct. anvendelse af ordningen. Af nedenstående oversigt fremgår det, at den billigste ordning for borgerne er en bestillerordning, og den dyreste er en fast ruteordning med tømningsfrekvens hver 2. uge. Ud fra en vurdering af pris og kvalitet, indstiller Center for Miljø og Teknik, at bestillerordningen vælges. Ordning og pris Storskrald og haveaffald hver 2. uge (nuværende ordning): 575 kr. Storskrald og haveaffald hver 4. uge: 266 kr.

8 Storskrald hver 4. uge og haveaffald hver 2. uge: 431 kr. Bestilling storskrald og haveaffald hver 4. uge (skønnet 10 pct. af haveboligerne vil benytte ordning): 64 kr. Bestilling storskrald og haveaffald hver 4. uge (skønnet 20 pct. af haveboligerne vil benytte ordning): 127 kr. Bestilling storskrald og haveaffald hver 4. uge (skønnet 30 pct. af haveboligerne vil benytte ordning): 191 kr. På Teknik- og Miljøudvalgets møde deltager afsnitsleder Trine Baarstrøm fra Center for Miljø og Teknik i behandling af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser for Ballerup Kommune. Det endelige gebyr for 2017 fastlægges i foråret 2016, når budget 2017 bliver udarbejdet. Samlet set bliver renovationsgebyret reduceret i forhold til i dag. Det betyder, at uafhængigt af hvilken storskralds- og haveaffaldsordning, der vælges, bliver storskralds- og haveaffaldsordningen billigere end i dag og kan rumme den stigning i driftsomkostninger, som den øgede service vil medføre, idet der skal foretages ca. 72 tømninger pr. husstand pr. år i stedet for de nuværende 52 tømninger pr. år. Bilag 2 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Serviceniveau for indsamling af husholdningsaffald i Ballerup Kommune godkendes. 2. Serviceniveau i storskralds- og haveaffaldsordningen fastlægges ved valg af bestillerordningen. Beslutning

9 Indstilles til godkendelse med denne bemærkning: Ved indstillingens punkt 2 indstilles model C Indsamling af storskrald hver 4. uge og haveaffald hver 2. uge. Punkt 5 Potentiel sammenlægning af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en fælles forsyningskoncern Tidligere behandling Kommunalbestyrelsens møde den 26. maj 2015 Punkt 30 Indhold Sammendrag På baggrund af de kommende krav til effektiviseringer i Vandsektoren, indstilles det til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, at der træffes beslutning om, at Ballerup Kommune skal indgå i fase 2 om en fælles forsyningskoncern med kommunerne Allerød, Egedal, Fredensborg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm, og Rudersdal. Baggrund På Kommunalbestyrelsens møde den 26. maj 2015 under punkt 30 blev det besluttet at igangsætte en undersøgelse - fase 1 - med det formål at belyse en mulig sammenlægning af de kommunalt ejede forsyningsselskaber i de ni kommuner Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm, og Rudersdal i en fælles koncern. I dag er der seks forsyningskoncerner i de ni kommuner. Fase 1 er nu afsluttet, og rapporten er vedlagt som bilag. Sideløbende med denne proces har Ballerup Kommune arbejdet med en ejerstrategi for forsyning Ballerup. Ejerstrategien blev besluttet i Kommunalbestyrelsen den 30. november 2015 og tænkes at kunne inddrages i det videre arbejde med fase 2. Sagsfremstilling Fase 1 viser, at der er både væsentlige økonomiske og kvalitative gevinster ved en sammenlægning af forsyningsselskaberne i en fælles koncern. En præmis for undersøgelsen har været, at det også fremover bliver muligt at opretholde differentierede investeringsniveauer og dermed differentierede takster mellem de deltagende kommuner. En holdingselskabsstruktur betyder, at der etableres et holdingselskab med ét

10 serviceselskab og 17 forsyningsselskaber for de 9 kommuner. Vandselskaberne står over for en række udfordringer. Vandsektorloven stiller krav om en fortsat øget effektivisering af driften i selskaberne. Via den statslige benchmarking og prisloftsregulering stilles der krav om en årlig effektivisering af driften på 2-4 pct. Fremadrettet forventes der ligeledes krav til effektivisering af selskabernes anlægsinvesteringer. Klimaudfordringerne stiller stadig større krav til ressourcekrævende indsatser på tværs af kommunegrænserne. Kravene til specialiseret viden og kompetencer inden for området øges markant. Gennemførelse af klimaprojekter vil således ofte være forbundet med større kompleksitet end traditionelle projekter inden for vand- og spildevandsområdet Undersøgelsen har vist, at ovennævnte synergigevinst vil kunne indfri de effektiviseringskrav, der forventes at komme de næste fem til seks år. Ud over at det vil være muligt at effektivisere arbejdsgangene, vil en sådan organisation være væsentlig mere fagligt robust, end de nuværende seks koncerner hver for sig. Der vil tillige være mulighed for at insource en række specialistfunktioner, og dermed sikre en optimal opgaveløsning samtidig med en økonomisk effektivisering. Samlet vurderer revisionsfirmaet PwC en synergigevinst i størrelsesordenen mio. kr. årligt ved etablering af en fælles koncern blandt de seks nuværende forsyningskoncerner. Synergieffekten på driften vurderes at udgøre i størrelsesordenen mio. kr. årligt, mens synergigevinsten på anlægsudgifterne vurderes at udgøre i størrelsesordenen mio. kr. Den samlede synergigevinst er skønnet til en reduktion af prisen pr. m 3 drikkevand og spildevand på henholdsvis 1,06 kr./m 3 og 1,70 kr./m 3, ekskl. moms, opgjort som et gennemsnit. For de forbrugere, der både modtager drikkevand og afleder spildevand, vil det betyde en samlet skønnet besparelse i størrelsesordenen 3,45 kr./m 3 inkl. moms. Effektiviseringsmulighederne forudsætter på sigt, at administrationen samles på en lokation, og at driftsenhederne samles på færre lokationer end i dag. Såfremt der træffes principbeslutning om at sammenlægge alle eller nogle af de ni kommuners forsyningsselskaber, vil der forud for en evt. beslutning herom skulle iværksættes en fase 2 med henblik på tilvejebringelse af forslag til grundlaget for etablering af en fælles koncern. Dette omfatter bl.a. fastlæggelse af den endelige selskabsmodel med fastlæggelse af bestyrelsesmodel og udarbejdelse af selskabsdokumenter som vedtægter, ejeraftale, m.v.. Endvidere skal der ske fastlæggelse af principper for ejerfordeling, fysisk placering af organisationen mv. Processen for fase 2 med forberedelsen af stiftelsen af den fælles koncern vurderes at ville kunne gennemføres inden for et år. I denne proces vil administrationen arbejde for, at ejerstrategiens principper for Forsyning Ballerup vil indgå i det

11 videre arbejde. Der vurderes at være væsentlige økonomiske og kvalitative gevinster ved en sammenlægning af forsyningsselskaberne. De ni kommuner har endvidere en sammenlignelig geografi/topografi på vand- og spildevandsområdet, der giver et naturligt afsæt for arbejdet med klimaløsninger i et geografisk område med stor andel af bystruktur, som giver fælles problemstillinger og dermed grundlag for fælles løsninger. En fælles koncern vil have en stort set ligeværdig ejerfordeling blandt de ni kommunale ejere. Forsyning Ballerup har på deres bestyrelsesmøde den 10. november 2015 drøftet sagen og stiller sig positivt overfor processen om at arbejde videre med en mulig sammenlægning med de andre forsyningsselskaber. Forsyning Ballerups svar er vedlagt som bilag. Måløv Rens har den 19. november 2015 taget sagen til efterretning. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser. Udgifterne til fase 2 finansieres ligeligt mellem de forskellige forsyningsselskaber, som er en del af analysen. Bilag 3 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Der træffes beslutning om, at Ballerup Kommune skal indgå i fase 2 med henblik på tilvejebringelse af selve grundlaget for etablering og stiftelse af en fælles forsyningskoncern. 2. Arbejdet i fase 2 suppleres med fastlæggelse af stillingsprofiler og en åben ansættelsesprocedure for koncernens kommende direktion og andre ledende medarbejdere. 3. Den fremtidige selskabsmodel understøtter Ballerup Kommunes ejerstrategi. Beslutning Indstilles til godkendelse

12 Punkt 6 Fremtidens afløbssystem i fælleskloakerede områder Tidligere behandling Teknik- og Miljøudvalget den 5. november 2013 Punkt 8 Indhold Sammendrag I forbindelse med færdiggørelse af den nye spildevandsplan og Forsyning Ballerups planlægning af renovering og vedligehold af kloaksystemet skal Ballerup Kommune tage stilling til, hvordan det fremtidige afløbssystem skal være i de fælleskloakerede områder. Det er muligt enten at bevare fælleskloakering eller at omlægge til en separat/kombineret løsning, hvor regnvandet separeres fra fællessystemet i egne ledninger eller i kombination med LARløsninger på overfladen. Bevaring af fælleskloakering er billigst på kort sigt, mens separering/kombineret løsning kan sikre borgere mod fremtidige oversvømmelser fra spildevand på længere sigt. Separering/kombineret løsning forebygger samtidigt et potentielt krav fra staten om begrænsning af spildevandsudledning til vandløb. Center for Miljø og Teknik anbefaler at træffe principiel beslutning om at omlægge fælleskloakerede områder til separat/kombineret system i hele Ballerup Kommune over tid. Forsyning Ballerup er enig i anbefalingen. Baggrund I den nye spildevandsplan skal den nuværende og fremtidige tilstand af kloaksystemet beskrives, og det skal fremgå, om et område skal forblive fælleskloakeret, eller om det skal omlægges til et separat/kombineret system. Dette skal også fremgå af Forsyning Ballerups kommende strategi og renoveringsplan. Kloaksystemet Kloaksystemet i Ballerup Kommune består af et separat system og et fælles system. I et separat system løber spildevand i én ledning, og regnvandet i en anden ledning. I et fælles system løber regn- og spildevand i samme ledning. Ca. 95 pct. af kommunens kloakerede områder er separatkloakeret, mens ca. 5 pct. er fælleskloakeret.

13 Ved ekstremregn kan der ske opstuvning af vand fra kloakken. I det separate system er det regnvand, der stuver op. I det fælleskloakerede system er det opblandet spildevand og regnvand med betydelig risiko for borgeres sundhed og for miljøet. Det har tidligere været et problem i blandt andre områderne Jungshøjgård, Gershøj og Måløvhøj, hvor opstuvet spildevand har været tæt på at oversvømme boliger. De fælleskloakerede anlæg er anlagt for år siden og dimensioneret efter datidens regler. Siden er klimaet ændret, og anlægget er flere steder nu for småt og slidt ned, derfor skal det renoveres eller udskiftes de næste 10 til 20 år. Se bilag med figur- spildevandsanlæg og tid. De fælleskloakerede anlæg lever således ikke længere op til nutidens serviceniveau, hvor der højest må ske opstuvning til terræn hvert 10. år i de fælleskloakerede områder. Modelberegninger viser, at ca. 16 pct. af brøndene i det fælleskloakerede system ikke lever op til nutidens serviceniveau, hvor der højest må ske opstuvning til terræn hvert 10. år. Beregningerne viser også, at ca. 70 pct. af fællesledningerne skal opdimensioneres for at overholde nuværende serviceniveau. Vandplaner Det fremgår af forslag til de statslige vandområdeplaner, at en af de primære årsager til, at vandløb ikke overholder god økologisk tilstand er spildevandspåvirkning. Det er tænkeligt, at staten i fremtiden vil stille skærpede krav om at fjerne denne påvirkning. I den netop vedtagne vandhandleplan for Ballerup Kommune indgår separering/kombineret løsning ikke som en mulighed, da det ikke fremgår som virkemiddel i statens vandplaner. Sagsfremstilling Forsyning Ballerup har udarbejdet en vurdering af de fælleskloakerede områder i Ballerup Kommune, med henblik på at afklare de økonomiske konsekvenser for forsyningen, kommunen og private borgere ved at fastholde fællessystemerne og ved omlægning til separat/kombineret løsning. Se bilag. Vurderingen konkluderede, at det i flertallet af de fælleskloakerede områder anbefales at fastholde det nuværende fælles system, mens det i to områder blev anbefalet at etablere et separat/kombineret system. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup har drøftet vurderingen, og der er enighed om, at forudsætningerne for baggrundsberegninger på nogle punkter ikke er beskrevet tilstrækkeligt, og på andre ikke helt følger almindelig praksis på spildevandsområdet. Se bilag. Trods dette forbehold er Forsyning Ballerup og Ballerup Kommune fagligt enige om, at vurderingerne kan anvendes som grundlag for en beslutning om det fremtidige afløbssystem i Ballerup Kommune. Bevarelse af fællessystem

14 Hvis fællessystemet bevares, skal ledningsnettet opdimensioneres, og der skal investeres i bassiner til at opsamle overløb fra systemet. Denne type investeringer betales af fællesskabet over spildevandstaksten. Opstuvning af spildevand vil fortsat være en risiko i de fælleskloakerede områder med gener og omkostninger for kommunens borgere. I de fælleskloakerede områder ledes regn og spildevand til renseanlæg, hvilket påfører forsyningen en øget driftsudgift til bl.a. transport og rensning af regnvand. Hvis staten i fremtiden påviser en sammenhæng mellem spildevandspåvirkning og vandløbenes målopfyldelse jævnfør Vandrammedirektivet, kan Ballerup Kommune blive pålagt at reducere denne belastning. Det kan medføre udgifter til udvidelse af overløbsbassiner og uplanlagt separering. Omlægning til separat system Da forsyningens vurdering blev udarbejdet, var det separate system en traditionel løsning, hvor spildevand og regnvand løber i hver sin ledning under jorden. Siden har der udviklet sig en praksis, hvor separering i højere grad består af spildevand i ledning under jorden og regnvand i LAR-anlæg over jorden. Forsyningens vurdering omfatter derfor ikke beregninger på den nye praksis, men Forsyning Ballerup har oplyst, at den nye praksis på alle måder er billigere for både borgere, forsyning og kommune. Den økonomi for separat anlæg, der er præsenteret i bilag udgør således en worst case for separering. En omlægning til en separeret/kombineret løsning indebærer, at der anlægges nye ledninger i jorden eller som LAR-anlæg på overfladen frem til den enkelte berørte borgers grund. Forsyningen betaler for ledninger frem til skel, mens borgeren betaler for ledninger på egen grund. Hvad enten anlægget er under eller over jorden. Borgeren har herefter tilslutningspligt. Udgiften til tilslutning ligger mellem kr. og kr. pr. stik på privat grund. Erfaringsstal siger et gennemsnitsbeløb på kr. Hvis borgeren kan håndtere regnvand på overfladen og slutte til LAR-anlæg, vil udgiften være mindre. Udgiften kan ligeledes reduceres eller bortfalde, hvis det i spildevandsplanen besluttes, at gøre det muligt, at udtræde ved at håndtere regnvand på egen grund. Spildevandstaksterne vil stige, og stigningen vil blive spredt over en længere årrække jævnfør kommende renoveringsstrategi for Forsyning Ballerup. Antallet af kælderoversvømmelser og efterfølgende sundhedsrisiko reduceres væsentligt for berørte borgere. En omlægning vil understøtte overholdelse af vandområdeplanerne i forhold til god økologisk tilstand i vandløb og søer. Derudover vil belastningen på renseanlæg mindskes, når

15 mængden af regnvand i ledningerne reduceres. Anbefaling Når fordele og ulemper tages i betragtning vil administrationen anbefale, at alle fælleskloakerede områder i Ballerup Kommune omlægges til separate/kombinerede systemer over en længere årrække. Forsyning Ballerup er enig i denne anbefaling. På Teknik- og Miljøudvalgets møde deltager miljømedarbejder Iben Bertelsen fra Center fra Center for Miljø og Teknik i behandling af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Der er ingen økonomiske konsekvenser for Ballerup Kommune. Dog betaler kommunen 8 pct. i vejbidrag til Forsyning Ballerup af deres udgifter til kloakledningsanlæg, og dette bidrag vil stige uanset valg af afløbssystem. Beslutningen har økonomiske konsekvenser for berørte borgere, der får tilslutningspligt til separatkloakering og for Ballerup Forsyning, der over en længere årrække skal omlægge fra et fælles system til et separat system. Bilag 10 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Der træffes principiel beslutning om at omlægge afløbssystemet i fælleskloakerede områder i Ballerup Kommune til separate/kombinerede systemer. Beslutning Indstilles til godkendelse Punkt 7 Lokalplan nr. 141 for serviceerhverv ved Måløv Hovedgade i Måløv inkl. kommuneplantillæg nr. 3 Tidligere behandling

16 Kommunalbestyrelsen den 31. august 2015 Punkt 17 Indhold Sammendrag Lokalplan nr. 141 for et areal nord for Måløv Hovedgade og syd for Måløv Idrætspark danner sammen med et tilhørende kommuneplantillæg plangrundlag for opførelse af serviceerhverv inden for planområdet. Lokalplanen har været i offentlig høring i otte uger som forslag, hvor der indløb én indsigelse. Det indstilles, at lokalplanen med tilhørende kommuneplantillæg vedtages endeligt. Baggrund Lokalplanen er igangsat på baggrund af en henvendelse fra en gruppe læger, som ønsker at opføre et nyt lægehus i Måløv. Sagsfremstilling Lokalplan nr. 141 har været i offentlig høring som forslag i otte uger. Under høringsperioden har der været afholdt et offentligt møde i Kulturhus Måløv, hvor ni personer deltog. Der blev på mødet opfordret til at indsende høringssvar til lokalplanforslaget. Ballerup Kommune har modtaget et høringssvar til lokalplanforslaget, hvor der gøres indsigelse mod, at lokalplanen ikke tager stilling til den "sti", som ligger mellem lokalplanens nordlige afgrænsning og hegningen ind mod idrætsanlægget, samtidig klages der over stiens vedligeholdelsesmæssige tilstand. Den omtalte sti er ikke inden for lokalplanens afgrænsning, og lokalplanen har ikke nogen umiddelbar konsekvens i forhold til stien. Center for By, Kultur og Erhverv anbefaler, at der ikke foretages ændringer i lokalplanen på baggrund af høringssvaret. Stiens fremtid tages op i forbindelse med den igangværende udviklingsplan for Måløv Bymidte. Økonomiske konsekvenser og finansiering Arealet er ejet af Ballerup Kommune. Derfor vil der være forventede indtægter ved salg af grund.

17 Bilag 6 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for By, Kultur og Erhverv indstiller at 1. Lokalplan nr. 141 for serviceerhverv ved Måløv Hovedgade i Måløv med tilhørende tillæg nr. 3 til Kommuneplan vedtages endeligt. Beslutning Indstilles til godkendelse Punkt 8 Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter Indhold Sammendrag Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at der foretages en effektiv bekæmpelse af rotter i overensstemmelse med retningslinjer udarbejdet af Naturstyrelsen. Der skal udarbejdes en handlingsplan, som skal revideres hver tredje år. Effektiv forebyggelse og bekæmpelse gælder for alle. Derfor har enhver, der konstaterer forekomst af rotter ansvar for, at dette straks anmeldes til Kommunalbestyrelsen. Det er Center for Miljø og Teknik, der har ansvaret for, at Naturstyrelsens retningslinjer efterleves. Baggrund I henhold til gældende lovgivning skal Kommunalbestyrelsen udarbejde en handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter på baggrund af Naturstyrelsens minimumskrav og revidere denne minimum hvert tredje år. Nuværende handlingsplan er udarbejdet for årene og skal derfor revideres og gælde for

18 Sagsfremstilling I den foregående handleperiode er rotteanmeldelserne steget med ca. 45 pct. Det kan både skyldes, at Ballerup Kommune i løbet af perioden har indført et nyt elektronisk registreringssystem, som har gjort det nemmere at anmelde forekomsten af rotter, og at der generelt bliver set flere rotter på overfladen. Der er i 2015 til dato anmeldt 762 rottehændelser i Rotteweb. Ballerup Kommune har en aftale med et privat firma, som varetager bekæmpelse og forebyggelse i praksis. Ballerup Kommune lever op til de krav, der gælder for området. Igennem de sidste to år har Ballerup Kommune installeret rottespærrer på stikledninger til alle kommunale institutioner. Det skal gerne reducere forekomsten af rotter på kommunale institutioner, men i 2015 har det vist sig særdeles vanskeligt at sikre enkelte skoler og institutioner mod rotter indendørs. Samtidig med, at rotterne skal bekæmpes, skal det sikres, at rottebekæmpelsesfirmaet anvender godkendte rottegifte med det svageste aktive stof først. Dette har der været en løbende dialog med firmaet om. I den kommende handleplanperiode er følgende handlinger i fokus: Den praktiske del af rottebekæmpelsen skal udbydes i første halvdel af 2016 Der skal gennemføres informationskampagner overfor borgere, virksomheder og institutioner med henblik på rotteforebyggelse. På Teknik- og Miljøudvalgets møde deltager miljømedarbejder Henrik Linder fra Center for Miljø og Teknik i behandling af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Indsatsen er gebyrfinansieret. Bilag 2 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at:

19 1. Statusnotat for handlinger i relation til målsætningerne i handlingsplanen for forebyggelse og bekæmpelse af rotter tages til efterretning. 2. Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter godkendes. Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 9 Ansøgning om sammenlægning af to boliger på Egebjerggård i Ballerup Indhold Sammendrag Ansøgeren, der er ejer af lejligheden på Agernskrænten 62 i Ballerup, har sendt en ansøgning om sammenlægning af denne lejlighed med lejligheden på Agernskrænten 68. Ansøgerens lejlighed er på 90 m 2 og den lejlighed, ansøgeren er interesseret i at købe, er på 63 m 2. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til om ansøgningen kan imødekommes. Baggrund Ansøgningen skal behandles efter boligreguleringslovens 46. Boligerne på Agernskrænten er privatejede rækkehuse, der er opført i Sagsfremstilling Ansøgningen handler om at sammenlægge to ejerlejligheder på Agernskrænten. Ansøgerens lejlighed er på 90 m 2 og den lejlighed der ønskes sammenlagt med ansøgerens, er på 63 m 2. Den sammenlagte lejlighed vil blive på 153 m 2.

20 Ifølge boligreguleringslovens 46 kan Kommunalbestyrelsen ikke nægte samtykke til sammenlægning af boliger, når "ingen af de boliger, der tilvejebringes, må have et bruttoareal på mere end 130 m 2 ". Da en evt. sammenlægning af de to lejligheder overstiger bruttoarealet på 130 m 2, skal Teknik- og Miljøudvalget beslutte om ansøgningen kan imødekommes. Endvidere skal boligerne være ledige, og det bliver lejligheden, da den nuværende ejer, er interesseret i at sælge sin lejlighed. Såfremt ansøgningen om sammenlægning af de to lejligheder kan godkendes, vil en af lejlighederne, blive nedlagt som bolig. Center for By, Kultur og Erhverv vurderer, at ansøgningen kan imødekommes, da sammenlægningen af de to lejligheder vil medvirke til at skabe et mere varieret udbud af lejligheder på Egebjerggård. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for By, Kultur og Erhverv indstiller, at 1. Ansøgningen om sammenlægning af lejlighederne på Agernskrænten nr. 62 og nr. 68 i Ballerup imødekommes. Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 10 Klage over støj fra boldbaner i Skovlunde Tidligere behandling Ingen

21 Indhold Sammendrag: Center for Miljø og Teknik har modtaget en klage over støj fra boldbanerne ved Torvevej i Skovlunde. Center for Miljø og Teknik har siden besigtiget banerne, indhentet supplerende oplysninger fra grundejerforeningen og brugerne af boldbanerne, samt fået foretaget måling og beregning af støjen fra banerne. Undersøgelse af brugen af banerne viser, at banerne bruges til organiseret sport fra april - juni og fra august - oktober. De seneste 10 år er brugen af banerne ikke ændret væsentligt. Støjberegningerne viser, at støjen fra boldbanerne er lavere end forventet. Center for Miljø og Teknik vurderer på baggrund af sagens oplysninger og efter en samlet vurdering, at støjbelastningen fra aktiviteterne på boldbanerne ved Torvevej ikke er af et sådant omfang og medfører så væsentlige støjulemper, at der er grundlag for at meddele påbud om nedbringelse af støjen efter miljøbeskyttelseslovens 42, stk. 3. Baggrund: Parcelforeningen Ravnsletgaard har klaget over støj fra boldbanerne ved Torvevej i Skovlunde. Ballerup Kommune har undersøgt brugen af banerne, heraf fremgår, at Boldklubben SIF Oldboys-Girls er de eneste brugere af banerne i år. SIF Oldboys-Girls har syv hold, der bruger banerne. De træner og spiller kamp fra mandag til torsdag i tidsrummet fra kl Træning og kampe starter i april og slutter i oktober. I klagen er det anført, at brugen af banerne de seneste 10 år har ændret væsentligt karakter. Hertil skal administrationen bemærke, at boldbanernes placering næsten er den samme som for 20 år siden. Støjmålingerne viser, at støjbelastningen nord- nordøst for baner er db (A). Der kan i den forbindelse henvises til Kløvermarken-undersøgelsen, som i 2007 blev udarbejdet af Københavns Kommune, for at belyse miljøforhold omkring støj, belysning og kunstgræsbaner ved boligbyggerier på Kløvermarken. Undersøgelsen viste blandt andet, at støjniveauer fra boldspil på db, også om aftenen og i weekenden, er acceptabelt for de fleste naboer. Sagsfremstilling Ifølge miljøbeskyttelseslovens 42, stk. 3, kan Ballerup Kommune give påbud om, at der skal foretages afhjælpende foranstaltninger overfor idrætsanlæg, fritidsklubber eller lignende fritidsaktiviteter, som medfører væsentlig støjulemper for omgivelserne. Bestemmelsen

22 omfatter aktiviteter, der er organiserede under faste former, fx af Ballerup Kommune eller foreninger. Uorganiserede aktiviteter er derimod ikke omfattet af bestemmelsen. Center for Miljø og Teknik har endvidere overvejet løsninger til nedbringelse af støjen, hvor eneste relevante alternativ, ud over nedlæggelse af boldbanerne, efter Center for Miljø og Tekniks vurdering, er opførelse af en støjskærm. Udgifterne forbundet hermed er i størrelsesordenen 1,2 mio. kr. Center for Miljø og Teknik vurderer på baggrund af sagens oplysninger og efter en samlet vurdering, at støjbelastningen fra aktiviteterne på boldbanerne ved Torvevej ikke er af et sådant omfang og medfører så væsentlige støjulemper, at der er grundlag for at meddele påbud om nedbringelse af støjen efter miljøbeskyttelseslovens 42, stk. 3. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 4 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Der ikke gives påbud om nedbringelse af støjen efter miljøbeskyttelseslovens 42, stk. 3, ved boldbanerne ved Torvevej i Skovlunde. Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 11 Ansøgning om dispensation til indretning af flygtningeindkvartering på Møllevej 3-5 i Ballerup Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 22. juni 2015 Punkt 25 Indhold

23 Sammendrag Der er indgået aftale mellem regeringen og KL om modtagelse og fordeling af flygtninge. Aftalen indebærer en fordeling i alle kommuner, hvor Ballerup Kommune modtager 31 flygtninge i år og anslået 42 til næste år. I Kommunalbestyrelsens bevilling til flygtningeindkvartering, besluttet på mødet den 22. juni 2015, er den kommunalt ejede ejendom Møllevej 3-5 i Ballerup (Møllens anneks) nævnt som egnet til formålet. Bebyggelsen består af fire længer i en etage, som omslutter en indre lukket gårdhave. Bebyggelsen er i dag indrettet med mødelokaler, undervisning og værksteder og anvendes af forskellige foreninger. Fuldt indrettet til flygtningeindkvartering vil bebyggelsen kunne huse mellem 30 og 60 personer. Det er dog tanken at opdele indretningen i to etaper og i første etape indrette ca. halvdelen af bebyggelsen. Det forventes, at den fulde udnyttelse i anden etape vil blive etableret til næste år umiddelbart efter første etape. Baggrund Ejendommen Møllevej 3-5 er omfattet af lokalplan nr Af lokalplanen fremgår det, at ejendommen kan anvendes til offentlige formål, såsom administrations- og undervisningsformål. Den ansøgte anvendelse er således ikke i overensstemmelse med lokalplanens anvendelsesbestemmelser. En tilladelse kræver derfor en dispensation. Sagsfremstilling Normalt kan der ikke dispenseres fra anvendelsesbestemmelserne i en lokalplan, da disse sædvanligvis betragtes som en del af det overordnede formål med lokalplanen. For at gøre det lettere for kommunerne at tilvejebringe de nødvendige akutte boliger til flygtninge, har Folketinget ændret planloven jævnfør lov om ændring af lov om planlægning nr. 539 af 29. april Ændringen gør det muligt for kommunerne i op til fem år at dispensere fra lokalplanens anvendelsesbestemmelser. Planerne om flygtningeindkvarteringen med tilhørende tegningsmateriale har været i nabohøring. Den er sendt til i alt 50 adresser, hvoraf de fleste er beliggende Gl. Rådhusvej

24 Der er indkommet i alt tre indsigelser, se bilag, alle fra naboer i bebyggelsen Gl. Rådhusvej I to af indsigelserne fremhæves det, at flygtningeindkvarteringen vil genere naboernes privatliv, herunder ved indbliksgener, samt få ejendomspriserne til at falde. Én af de tre indsigelser begrundes med, at der angiveligt skulle være skimmelsvamp i bygningen. Der er konstateret skimmelsvamp i bygningen på adressen Møllevej 1, men ikke i de bygninger, der aktuelt søges indrettet til flygtningeindkvartering. For at mindske generne, herunder indbliksgener, foreslås det i de to førstnævnte indsigelser, at placere første etape af flygtningeindkvarteringen i den nordlige og vestlige del af bebyggelsen væk fra ejendommen Gl. Rådhusvej Endvidere foreslås det, at friarealet mellem Annekset og Gl. Rådhusvej ikke anvendes til ophold og leg, samt at Ballerup Kommune enten planter træer eller etablerer et 2-3 m højt hegn mellem ejendommene. Direktør for Center for By, Kultur og Erhverv, Mette Vaaben Mortensen har deltaget i et møde med naboer fra ejendommen Gl. Rådhusvej om indkvarteringen. Bemærkningerne på mødet er i store træk enslydende med bemærkningerne i de indsendte indsigelser, se bilag. Vurdering og begrundelse Center for Miljø og Teknik vurderer, at projektet til indkvarteringen ikke adskiller sig væsentligt fra almindelig beboelse, for så vidt angår de planmæssige hensyn, som skal tages til flygtningene selv og naboerne til ejendommen. På nær et mindre antal ejendomme, herunder ejendommen Møllevej 3-5, som er udlagt til offentlige formål, er hovedparten af området, som lokalplan nr. 012 omfatter, udlagt til boligformål. Det vurderes derfor, at flygtningeindkvarteringen kan indpasses i området. Bebyggelsen vil blive anvendt til beboelse af en længere varighed, end hvad der fx gør sig gældende for hoteller, vandrehjem eller lignende. Naboerne i området vil derfor ikke opleve en stor udskiftning af klientellet. Endvidere forventes behovet for parkering, af naturlige årsager, at være relativt beskedent. Ejendommen har dog en noget større udnyttelsesgrad/tæthed, end hvad der er sædvanligt for områdets boligbebyggelse. Denne større tæthed vil naturligvis betyde relativt flere mennesker og mere aktivitet på ejendommens relativt sparsomme opholdsarealer. Ejendommens primære opholdsareal vil være gårdhaven i midten af bebyggelsen. Herudover er bebyggelsen omgivet af en smal stribe friareal på mellem 2,5 og 3 m beliggende mellem bebyggelsen og de omgivende naboer. Dette friareal vil ikke umiddelbart invitere til ophold på grund af dets udformning og placering.

25 Det vurderes, at det relativt lille opholdsareal på ejendommen kan accepteres på baggrund af, at der er tale om en midlertidig indretning i højst fem år samt at Damgårdsparken med dens rekreative muligheder, kun ligger 150 m væk fra ejendommen. Det vurderes endvidere at der, med den ændrede anvendelse, ikke vil være væsentlige indbliksgener. Hvis ejendommen Møllevej 3-5 fx i lokalplanen var udlagt til beboelse, ville Ballerup Kommune ikke kunne give afslag på en ansøgning om en beboelsesbygning med samme placering, facadelængde og højde som den eksisterende bebyggelse. For at imødegå de indkomne indsigelser fra naboer i bebyggelsen Gl. Rådhusvej kunne Ballerup Kommune bekoste en reparation af det eksisterende levende hegn mellem ejendommene Møllevej 3-5 og Gl. Rådhusvej Administrationen vil kigge positivt på dette. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 4 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Der gives dispensation fra anvendelsesbestemmelsen i lokalplan nr. 012 til indretning af midlertidig flygtningeindkvartering for mellem personer på ejendommen Møllevej 3-5 i Ballerup i op til fem år. Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 12 Permanente fartvisere på Vestbuen i Ballerup - anlægsbevilling Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 29. september 2014 Punkt 16

26 Indhold Sammendrag Administrationen foreslår at omdisponere i alt kr. til etablering af to permanente fartvisere på Vestbuen til reduktion af hastighed. Baggrund Borgere i Ballerup Syd gør opmærksom på, at der køres med høj fart på Vestbuen, hvilket vanskeliggør udkørsel fra Buekvarteret, hvor der også er begrænset oversigt på grund af Vesbuens krumning. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen har på møde den 29. september 2014 frigivet anlægsbevilling til bl.a. mobil fartviser og radar til hastighedsmåling. Disse er endnu ikke indkøbt. Borgere i Ballerup Syd oplever udkørslen fra Buekvarteret er utryg, da mange kører med for høj fart på Vestbuen. Trafikmålinger bekræfter dette billede, der gælder begge retninger. På borgermøde om trafikløsninger i Ballerup Syd denne sommer, kom forslag om permanente fartvisere på Vestbuen op. Permanente fartvisere har en dokumenteret effekt på hastighed. Derfor foreslår administrationen at omdisponere den omtalte bevilling til finansiering af permanente fartvisere på Vestbuen, som en del af den aktuelle trafiksanering i Ballerup Syd. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser. Fra projekt nr Mobil fartviser og hastighedsmålere omdisponeres kr. til opstilling af permanente fartvisere i Ballerup Syd. Bevilling Ønsket bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv kr. Tidligere bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 0 kr.

27 Rådighedsbeløb hentet fra andre projekter 0 kr. Projektets forventede totaludgift (rådighedsbeløb) kr. Fordeling af rådighedsbeløb og afledte driftsudgifter (mio. kr.) Projektets rådighedsbeløb fordelt på år 0,22 Afledte driftsudgifter på ramme under/efter anlægsprojektet Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Miljø og Teknik indstiller, at 1. Det godkendes, at der omdisponeres på projekt nr Mobil fartviser og hastighedsmålere i alt kr. til opstilling af permanente fartvisere i Ballerup Syd. Beslutning Indstillingen ikke godkendt med denne bemærkning: Oprindelig beslutning fastholdes. Punkt 13 Forbedring af Søndergårdspassagen i Måløv - anlægsbevilling Indhold Sammendrag

28 Der er et ønske fra flere borgere både syd og nord for Måløv Station om at forbedre forholdene for de, der er dårligt gående og for de unge usikre cyklister, der i dag oplever området som utrygt. Baggrund I 2010 blev området omkring Måløvpassagen og Søndergård Torv anlagt med Bjørn Nørgaard som kunstnerisk konsulent. Siden etablering af Søndergård Torv er der, sydvest for banen, bygget et plejehjem, hvis beboere færdes i området. Området er i dag flittigt brugt. Foruden togrejsende, bruger både unge og ældre borgere fra syd dagligt tunnelen for at komme til nordsiden for at handle, besøge biblioteket, og deltage i aktiviteter i hallen. Der er indkommet flere borgerhenvendelser, der beskriver utryghed på grund af hurtige cyklister og knallerter i tunnelen samt ved gangarealerne omkring Måløv Station. Administrationen er blevet bedt om at undersøge hvilke muligheder, der er for at forbedre situationen. Sagsfremstilling I dag skal man som togrejsende, krydse tunnelen på tværs for at komme til og fra perronen på Måløv Station. Samtidig er tunnelen både cykel- og gangpassage for de, der skal til og fra Søndergård og Måløv by. Terrænet falder kraftigt fra pladsen ned til tunnelen på tunnellens sydside, og dette betyder, at cyklister får rigeligt med fart på, når de kommer sydfra. Kommer de nordfra, er de tilbøjelige til at få for meget fart på i tunnelen, formentlig for at få momentum til at komme fra tunnelen op til torvet. Grundet tunnelens vinkling mod torvet, er der dårlige oversigtsforhold ved den sydlige indgang til tunnellen, som i øvrigt er utilstrækkeligt belyst. Selv om der er henvist via belægningsskift til en opdeling af trafikken i cyklende og gående, færdes trafikanterne på samme areal.

29 I løbet af dagen er der forskel i fordelingen af de forskellige typer trafikanter. Grundet tunnellens begrænsede plads, lægger denne fordeling op til, at der udarbejdes flere tiltag for at kunne opnå en fleksibel løsning. Både hurtige cyklister og knallertkørende vil altid vælge den hurtigste vej. De svagt gående og handicappede vil vælge den mindst stejle passage med færrest mulige forhindringer. I etablering af fartbegrænsende foranstaltninger skal der sikres, at cyklisterne ikke ændrer deres nuværende rute for at kunne få fart på netop, hvor der er tilgodeset handicappede. Forbedringer skal gøres med hensyntagen til det markante geometriske design, som giver pladsen og passagen deres nuværende identitet. Der skal udarbejdes et forslag, der indeholder flere tiltag, der tilsammen kan løse de trafikale udfordringer i og omkring tunnelen. Forslag bliver udarbejdet i dialog med borgere og brugere. Der søges midler til udarbejdelse af et projekt samt udførelse i forsommeren Administrationen vender tilbage, når projektet og tidsplan er konkretiseret. Økonomiske konsekvenser og finansiering Anlægsbevilling Bevilling Ønsket bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv kr. Tidligere bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 0 kr. Rådighedsbeløb hentet fra andre projekter 0 kr. Projektets forventede totaludgift (rådighedsbeløb) kr. Fordeling af rådighedsbeløb og afledte driftsudgifter (mio. kr.)

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 15.12.2015 kl. 07:15 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Punkt 2 VVM-screening af kunstgræsbane i Måløv Idrætspark

Punkt 2 VVM-screening af kunstgræsbane i Måløv Idrætspark Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 22-06-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 22-06-2015 22.06.2015 kl. 16:15 Mødecenter C, Lokale 30 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015 Forsyningsanalyser t Disposition Tidligere beslutninger Udfordringer og konsolidering i forsyningsbranchen Nordlig( Hillerød ) analyse Midt- Nord (Nordvand) analyse Effektiviserings- og driftsanalyse af

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

KOMMISSORIUM. 1. Baggrund. Udfordringerne i vandsektoren

KOMMISSORIUM. 1. Baggrund. Udfordringerne i vandsektoren KOMMISSORIUM Undersøgelse af muligheder for sammenlægning af de kommunalt ejede vandselskaber i Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal i

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

Gennem fusion mellem vandselskaber til større enheder vil der kunne opnås konsolidering og robusthed til at kunne imødegå disse udfordringer.

Gennem fusion mellem vandselskaber til større enheder vil der kunne opnås konsolidering og robusthed til at kunne imødegå disse udfordringer. Udkast til kommissorium Undersøgelse af muligheder for formelt samarbejde/fusion af de kommunalt ejede vandselskaber i Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Furesø, Hørsholm, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk,

Læs mere

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab 1. Mål og idégrundlag På baggrund af en række gennemførte analyser i 2015 af potentialerne ved øget samarbejde på forsyningsområdet (primært vand- og spildevandsområdet)

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 [Gul markering] udfyldes af den enkelte kommune INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON-

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S Att.: Driftschef Finn Ellegaard Undalsvej 3 3300 Frederiksværk 2. juli 2012 Sag 12/05020 / CGA Deres ref. fiel@halsnaesforsyning.dk Afgørelse om forøgelse af

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Beslutning: Vedtagelse af nyt regulativ for husholdningsaffald Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Separatkloakering Hvad betyder det for dig?

Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Vi er i gang med at separatkloakere, og vi kommer snart til dit område. Hvorfor denne folder? Varde Kommune og Varde Forsyning A/S er i fuld gang med at ændre

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Referat Teknik og Miljøudvalget Mødedato: 13. november 2018 Mødestart: 08:00 Mødested: Mødelokale 271, Rådhusvej 8, 4180 sorø Mødet sluttede kl. 9.00. Indholdsfortegnelse: Bemærkninger til dagsordenen

Læs mere

Separatkloakering i dit område

Separatkloakering i dit område Separatkloakering i dit område Side 2 Hvorfor lægger vi nye kloakker? I følge Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 skal dit område separatkloakeres. Det nye kloaksystem vil blive udført som separatsystem,

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 18:00-18:25 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af Herborg Udarbejdet den 24. juni 2015 Tillæg nr. 11 til spildevandsplan Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner NOTAT Den 14. marts 2019 Maria Kyndi Gravesen (MKG) Godkendt af Bent Sørensen (BSO) Sagsnr. 18-00919 Merbevilling til implementering af ny affaldsordning Baggrund Den 5. maj 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Vestjylland Holstebrovej 31 6950 Ringkøbing Att.: Lone Sørensen [losoe@nst.dk] og [ves@nst.dk] + www.herning.dk/offentlighoering Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning

Læs mere

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Klima og Miljøudvalget

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 09.10.2017 kl. 18:00 Kommunalbestyrelsens mødesal på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Strategi for separatkloakering af eksisterende fælleskloakerede kloaksystemer regn og spildevand i hver sin ledning.

Strategi for separatkloakering af eksisterende fælleskloakerede kloaksystemer regn og spildevand i hver sin ledning. Strategi for separatkloakering af eksisterende fælleskloakerede kloaksystemer regn og spildevand i hver sin ledning. Regn og husspildevand løber i hver sin ledning i de kloaksystemer, som anlægges i dag,

Læs mere

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 6. Godkendelse: Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen vedrørende separatkloakering af ejendomme i den fælleskloakerede del af K-område 3.0.20 i Klarup inden den 31. december 2019.

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Måløv Rens A/S

Bestyrelsesmøde i Måløv Rens A/S Udkast af 8. marts 2018 Bestyrelsesmøde i Måløv Rens A/S Mødedato 6. marts 2018, kl. 17.00 19.00 Mødested Deltagere Måløv Rens A/S, Brydegårdsvej 41, 2760 Måløv Bestyrelsen: Helle Hardø Tiedemann (Ballerup),

Læs mere

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Center for Miljø og Teknik August 2015 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Ballerups Kommunalbestyrelse godkendte i 2014 en Klimatilpasningsplan. Klimatilpasningsplanen

Læs mere

Separatkloakering på din vej

Separatkloakering på din vej Separatkloakering på din vej Lejre Forsyning Hvad er separatkloakering? Hvornår sker der hvad? Hvad skal du selv gøre? Hvorfor denne pjece? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og

Læs mere

Miljøvurdering af Tillæg 2 til spildevandsplan Rødovre Kommune

Miljøvurdering af Tillæg 2 til spildevandsplan Rødovre Kommune Miljøvurdering af Tillæg 2 til spildevandsplan 2013-2020 Rødovre Kommune Juli 2017 INDHOLD 1 Indledning...1 2 Indhold af Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013-2020...1 3 Screening og scoping...1 4 Miljøvurderingens

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden til ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den 17. november 2015 Mødetidspunkt: 7:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Furesø Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 1.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 1.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

NOTAT. Finansiering af indsamlingsløsninger i Furesø Kommune

NOTAT. Finansiering af indsamlingsløsninger i Furesø Kommune NOTAT Den 17. maj 2018 Heidi Juhl Hansen (HJH) Sagsnr. 17-00815 Finansiering af indsamlingsløsninger i Furesø Kommune Byrådet besluttede den 25. juni 2014 at indføre husstandsindsamling af genanvendelige

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

tømningsregulativ for samletanke

tømningsregulativ for samletanke tømningsregulativ for samletanke - med virkning fra 1. april 2011 1 Indhold 1. LOVGRUNDLAG, FORMÅL OG OMFANG 3 2. ODSHERRED FORSYNINGS ORGANISERING 3 3. DEFINITION OG ANVENDELSE 3 4. KRAV TIL SAMLETANKE

Læs mere

Niras workshop: Klimatilpasning i praksis

Niras workshop: Klimatilpasning i praksis Niras workshop: Klimatilpasning i praksis 18. september, 2. oktober og 9. oktober 2012 1 Ny klimalovgivning. Hvis ansvar er klimatilpasningen, og hvem skal betale? v/ Søren Stenderup Jensen, advokat (H),

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 8 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 22. marts 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem (deltog i pkt erne 1-4) Morten

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Tirsdag den 8. oktober 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Katja Lindblad, Ingolf Mathiesen, Niels Jørgensen,

Læs mere

Nyt fælles forsyningsselskab. 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber

Nyt fælles forsyningsselskab. 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber Nyt fælles forsyningsselskab 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber DELTAGENDE KOMMUNER UDFORDRINGEN Øget effektiviseringskrav for sektoren på mindst 2-4 % årligt Organisatorisk og faglig robusthed Udfordringer

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 2. november 2017 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2018 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Den 12. juli 2012 Init. CBP/BEB Sagsnr. 12-01061 Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Baggrund Ishøj og Vallensbæk Kommuner

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Budget forudsætninger 2013 Spildevand A/S Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt 2.737.553 m³ som realiseret i regnskab 2011. Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Fast bidrag Der indføres

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Kolding Åpark 1. st. tv 6000 Kolding 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Rudersdal Kommune og Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) har aftalt, at Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) i perioden

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne.

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Baggrund Furesø Kommune ønsker at bidrage til opfyldelse af det nationale ressourcemål om at genanvende 50 % af

Læs mere

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Forud for første punkt på dagsordenen til hvert ordinært møde i Kommunalbestyrelsen vil eventuelle skriftlige spørgsmål til Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023444 Stevns Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing Udarbejdet den 5. oktober 2017 Vedtaget i Byrådet den 13. marts

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 19 Mødedato: Torsdag den 6. september 2012, kl. 11.30 13.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Teknik- & Forsyningsudvalget

Teknik- & Forsyningsudvalget Ny Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg m.v. i Baggrund Efter lbk. nr 716 af 23. juni 2001, bekendtgørelse af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v. med senere ændringer skal der inden for spildevandsområdet

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 By- og Udviklingsforvaltningen Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 Sagsnr. 14/17738 November 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 PROGRAM 1. Velkomst - rammerne for det fælles affaldsprojekt 2. Erfaringer fra forsøg med affaldssortering 3. Anbefaling til et nyt indsamlingssystem

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand 1.1 RESUME Alle husholdninger, virksomheder og institutioner bruger vand og

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere