Fritids- og Idrætspolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fritids- og Idrætspolitik"

Transkript

1 Forslagsnr. Tekst: note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde , etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde , etape 3 FIU-A-03 Udvidelse af Kolding KetcherCenters indendørs faciliteter - afledt drift FIU-A-04 Udvidelse/renovering af Bøgelundhallerne/Kolding Rideklub - afledt drift * * * * FIU-A-05 Renovering af KFUM Hallerne - afledt drift * * * * FIU-A-06 Etablering af ** 6 Svømmefaciliteter ved Vonsild - afledt drift * * FIU-A-07 Etablering af depotrum ved Aktivitetshuset Sdr. Stenderup FIU-A-08 Vonsild Iværk s Vision Moved by nature Vonsild - afledt drift FIU-A-09 Etablering af ny p-plads ved Alminde-Viuf Hallen FIU-A-10 Udvidelse af Bjert-Hallen med mindre aktivitetslokaler

2 FIU-A-11 DcH Kolding (Danmarks Civile Hundeførerforening ansøger om træningshal FIU-A-12 Etablering af ny bane, pitch, kastegård og klubhus til KIF Cricket FIU-A-13 Etablering af Trailcenter ved Stensgaard FIU-S-01 Merudgift som følge af præcisering af regler om momsrefusion til haller FIU-S-02 Finansiering af drifts tilskud til den selvejende institution Arena Syd FIU-S-03 Projekt Aktiv Fritid målrettet 300 udsatte børn og unge FIU-S-04 Opskrivning af Driftsleje og Samarbejdsaftale mellem Kolding kommune og Slotssøbadets Fond * Afledt drift ej beregnet. ** et endnu ikke prissat Note 1 Projektet indeholder renovering af facader, tagkonstruktioner, vinduer på sidebygningen fra 1963 samt opdatering af udearealerne. Note 2 Projektet indeholder renovering og etablering af nye omklædnings- og badefaciliteter incl. separat balanceret ventilationsanlæg, etablering af ventillationsanlæg/cts i både bygning 1 (den gamle chokoladefabrik) og bygning 2 (sidebygningen) samt udskiftning af el hovedtavle og total gennemgang af el-installationer. Note 3 Projektet indeholder udvidelse af Kolding KetcherCenters indendørs faciliteter med en multihal samt moderniserede og nye omklædningsforhold, motionslokale, mødelokale eller udbygning af bestående faciliteter med 4 badmintonbaner.

3 Note 4 Projektet indeholder etablering af ny ridehal, foreningslokaler, elevværelser, ny staldbygning (der opfylder gældende lovkrav) samt nedrivning af gamle stalde m.m. Projektet kan opdeles i 2 etaper, hvilket forøger anlægsprisen med kr. Note 5 Projektet indeholder renovering af KFUM-Hallerne med nyt indgangsparti, modernisering af omklædningsrum, opdeling af hal 1 med en hæve sænkevæg samt energibesparende tiltag. Note 6 Projektet indeholder etablering af svømmehal på m2 med et 50-meters konkurrencebassin med 8 baner, med mulighed for opdeling i 2 bassiner, et 25-meters bassin med 6 baner til udsvømning, tilskuerfaciliteter, varmvandsbassin, saunaer, omklædningsfaciliteter, klub- og caféfaciliteter, faciliteter til 1. hjælp, livredder, dommer, depot og rengøring. Projektet kan reduceres. Udgift til afledt drift er ikke beregnet. (kommunalt projekt). Note 7 Projektet indeholder etablering af et depotrum i tilknytning til Aktivitetshuset. Depotrummet skal anvendes til opbevaring af de mange gymnastikredskaber m.v. Note 8 Projektet indeholder etablering af en kunstgræsbane, stier, redskaber, multibaner samt en cykellegebane. Note 9 Projektet indeholder etablering af ny p-plads med ny tilkørselsforhold til hallen, hvilket betyder, at der ikke vil være gennemgående trafik forbi børnehaven. Det nye p-areal forventes placeret på et kommunalt areal langs Storgaden. Kolding Kommune har i budget 2017 afsat kr. til reetablering af tilbageværende parkeringspladser i forbindelse med etablering af multisalen på det bestående p-areal, etablering af erstatningsparkeringspladser samt et antal nye. Note 10 Projektet indeholder tilbygning til bestående hal med aktivitetslokaler i 2 etager på samlet 350 m 2. Lokalerne skal anvendes til bordtennis, ældreaktiviteter, motorikrum, e-sport samt fitness. Anlægssummen beløber sig til 3,5 mio. kr. Bjert-Hallen har mulighed for at medfinansiere projektet med 1,8 mio. kr. ved brug af opsparet kapital på 1,0 mio. kr. samt 0,800 mio. kr. ved en forlængelse af nuværende lån med 19 år. Bjert-hallen er en selvejende institution og afledt drift og dermed en evt. opskrivning af lejeog støtteaftalen er ikke beregnet i forhold til den selvejende institutions evt. låneoptagning. Note 11 Projektet indeholder anlæg af en ny træningshal til indendørs hundetræningsaktiviteter ved klubbens lejede arealer og klubhus. Note 12 Projektet indeholder etablering af ny bane, pitch, kastegård og klubhus til KIF Cricket i f.eks. Seest Idrætspark. Note 13 Projektet indeholder etableringen af et trailcenter ved Stensgaard. Projektet er estimeret til 5 mio. kr. inkl. nedbrydning og grundudgifter. Såfremt Kolding bliver udvalgt til at indgå som

4 eksempelprojekt forventes Lokale- og Anlægsfonden at finansiere 33 % af anlægsomkostningerne. Note 14 Projektet indeholder en opskrivning af konto for Leje- og støtteaftaler som følge af præcisering af regler om momsrefusion til haller. Note 15 Forslaget indeholder en ændring af et af kommunen ydet årligt rente- og afdragsfrit lån på kr. til den selvejende institution Arena Syd til brug for en opskrivning af leje- og støtteaftalen med den selvejende institution Arena Syd. Note 16 Projektet indeholder tilskud til Aktiv Fritid, der hjælper udsatte børn og unge, som i dag ikke er aktive, med at blive en del af det lokale foreningsliv. Note 17 Projektet indeholder en opskrivning af driftsleje- og Samarbejdsaftalen på 1.1 mio. kr. om året til Slotssøbadets Fond til dækning af det driftsmæssige underskud.

5 FIU-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder renovering af facader, tagkonstruktioner, vinduer på sidebygningen fra 1963 samt opdatering af udearealerne. De skråstillede massive facadeelementer i hele bygningens højde, som ikke er isoleret og som giver træk og kondens problemer, fjernes og erstattes af nye facader, ligesom vinduer og døre udskiftes. Endvidere vil der ske udskiftning af tagpapbelægningen og efterisolering af taget. Udearealerne opdateres til et acceptabelt niveau.

6 FIU-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder renovering og etablering af bade- og omklædningsfaciliteter inkl. separat balanceret ventilationsanlæg. Faciliteterne vil som nu være placeret på de forskellige etager. Den samlede pris for dette arbejde andrager 4,478 mio. kr. Endvidere indeholder projektet etablering af ventilationsanlæg/cts i både bygning 1 (den gamle chokoladefabrik) og bygning 2 (sidebygningen). Bygning 1 indeholder et gammelt anlæg, mens der ikke findes ventilationsanlæg i bygning 2. Indeklimaet er ikke optimalt og med renovering (efterisolering/tætning/nye vinduer i bygning 1) bør der installeres et ventilationsanlæg med varmegenvinding, pris 6,340 mio. kr.

7 FIU-A-03 Udvidelse af Kolding KetcherCenters indendørs faciliteter Nettorådighedsbeløb Nettodrift Projektet indeholder udvidelse af nuværende indendørs faciliteter til brug for både badminton med 4 baner samt en tennisbane, idet den nye tilbygning skal kunne dobbeltudnyttes. De økonomiske anlægsomkostninger beløber sig til ca. 11,9 mio. Udvalget har ikke foretaget placering og dermed prioritering af projektet i overslagsårene

8 FIU-A-04 Udvidelse/renovering af Bøgelundhallerne/Kolding Rideklub Nettorådighedsbeløb Nettodrift * * * * Projektet indeholder etablering af ny ridehal, foreningslokaler, elevværelser, ny staldbygning (der opfylder gældende lovkrav) samt nedrivning af gamle stalde m.m. projektet kan opdeles i 2 etaper, hvilket forøger anlægsprisen med kr. Afledt drift er ikke beregnet.

9 FIU-A-05 Renovering af KFUM-Hallerne Nettorådighedsbeløb Nettodrift * * * * Projektet indeholder nyt indgangsparti, modernisering af omklædningsrum, opdeling af hal 1 med en hæve sænkevæg samt energibesparende tiltag. Det samlede anlægsprojekt andrager 12 mio. kr. Endeligt dispositionsforslag med tilhørende overslagspris vil efter endt udarbejdelse blive fremsendt til forvaltningen. KFUM-Hallerne har sat flg. overordnede mål op for indholdet i Projekt Det nye KFUM Center - Bedre og mere central tilgang til faciliteterne, med et nyt indgangsparti - Bedre udnyttelse af de eksisterende rammer, eksempelvis med en hæve/sænkevæg i hal 1 - Bedre handicapforhold, med indgang i plan med haller og øvrige faciliteter - Bedre arbejdsmiljø for ansatte - Bedre udnyttelse af energien - Ekstra toiletfaciliteter i forbindelse med indgangsparti - Modernisering og kvalitetsløft af faciliteter (omklædningsrum og eksisterende toiletter) - Nyt køkken/cafeteria i forbindelse med indgang og centralt i centeret - Større møde/samlingslokale til 150 personer, med mulighed for opdeling, eks. 3 x 50 personer - Bedre logistik og tilgængelighed af depoter/lagre - skabe et miljø, hvor alle brugere kan samles før og efter aktiviteter. Der er på nuværende tidspunkt ikke lavet en beskrivelse og skitse af projektet dette vil blive næste skridt, hvorefter interessenterne omkring KFUM-Hallerne vil blive inddraget.

10 FIU-A-06 Etablering af svømmefaciliteter ved Vonsild Nettorådighedsbeløb ** Nettodrift * * * * Projektet indeholder etablering af svømmehal på m 2 med et 50-meters konkurrencebassin med 8 baner, med mulighed for opdeling i 2 bassiner, et 25-meters bassin med 6 baner til udsvømning, tilskuerfaciliteter, varmtvandsbassin, saunaer, omklædningsfaciliteter, klub- og caféfaciliteter, faciliteter til 1. hjælp, livredder, dommer, depot og rengøring. Projektet kan reduceres. Udgift til afledt drift er ikke beregnet (kommunalt projekt). Der har været afholdt workshop omkring indhold i nye svømmefaciliteter med mulighed for en evt. reduktion af anlægssummen.

11 FIU-A-07 Etablering af depotrum ved Aktivitetshuset Sdr. Stenderup Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af et depotrum i tilknytning til Aktivitetshuset. Depotrummet skal anvendes til opbevaring af de mange gymnastikredskaber m.v. Anlægsudgiften beløber sig til kr. Sdr. Stenderup Aktivitetshus har mulighed for at medfinansiere projektet med kr. Der er ikke indgået Leje- og Støtteaftale mellem Kolding Kommune og den Selvejende institution Sdr. Stenderup Aktivitetshus.

12 FIU-A-08 Vonsild Iværk s vision Moved by nature Nettorådighedsbeløb Nettodrift Projektet indeholder anlæg af kunstgræsbane, stier, redskaber, multibaner og anlægsprisen er kr. Dertil har de en ide om en cykellegebane på stedet til kr. Projektet placeres på den ene fodboldbane og noget af underlaget er kombigræs/kunstgræs og kan derfor fortsat bruges til fodbold i mindre omfang. I det sydlige Vonsild vil der være et bred udsnit af brugere centreret omkring det nye aktivitetssted moved by nature Alle aldre er repræsenteret; ældrerådet, børnehave, specialinstitution, skole, hal og boligområde. Bevægelse på det ydre og indre plan vil kunne samle folk inspirere og motivere på tværs af alder og formåen. At lade op i krop og sind og også konkret via generering af energi til batterier og lys/lyd vil være en brik i projektet som kan skabe en pulserende liv på stedet. At lade sig bevæge af naturen, både stemningsmæssigt og konkret er endnu et lag som sættes i spil Lyset, solen, regnen, væksten skaber varierende scenarier på stedet og holder opmærksomheden og nysgerrigheden levende. Naturens egen indbyggede konstruktion er inspirator til designet af elementerne. Initiativgruppen, som består af repræsentanter fra foreningerne i lokalområdet og skolen arbejder på en finansieringsplan, hvor de forventer tilskud fra diverse fonde på 1/3 af anlægssummen ligesom der vil være en egenfinansiering på 1/3 af anlægssummen. Afledt drift er beregnet til kr.

13 FIU-A-09 Etablering af ny p-plads ved Alminde-Viuf Hallen Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af ny p-plads med ca. 100 p-pladser med ny tilkørselsforhold til hallen, hvilket betyder, at der ikke vil være gennemgående trafik forbi børnehaven. Det nye p- areal forventes placeret på et kommunalt areal langs Storgaden. I forbindelse med etablering af den nye Multisal på den eksisterende P-plads ved haller skal der etableres erstatnings p-pladser samt yderligere et antal pladser i forhold til de flere halkvadratmeter. Kolding Kommune har i budget 2017 afsat kr. På det nuværende p- areal vil der ske reetablering af tilbageværende parkeringspladser, samt blive etableret et par erstatningspladser grunder nybyggeri. På et kommunalt areal langs Storgaden etableres erstatningsparkeringspladser samt anlæggelse af nye pladser inden for den økonomiske ramme.

14 FIU-A-10 Udvidelse af Bjert-Hallen med mindre aktivitetslokaler Fritids- og Idrætsudvalget Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder tilbygning til bestående hal med aktivitetslokaler i 2 etager på samlet 350 m 2. Lokalerne skal anvendes til bordtennis, ældreaktiviteter, motorikrum, e-sport samt fitness. Anlægssummen beløber sig til 3,5 mio. kr. Bjert-Hallen har mulighed for at medfinansiere projektet med 1,8 mio. kr. ved brug af opsparet kapital på 1,0 mio. kr. samt 0,800 mio. kr. ved en forlængelse af nuværende lån med 19 år. Bjert-hallen er en selvejende institution og afledt drift og dermed en evt. opskrivning af lejeog støtteaftalen er ikke beregnet i forhold til den selvejende institutions evt. låneoptagning.

15 FIU-A-11 DcH Kolding (Danmarks civile Hundeførerforening Kolding) ansøger om træningshal Nettorådighedsbeløb 800 Projektet indeholder anlæg af en ny træningshal til indendørs hundetræningsaktiviteter ved klubbens lejede arealer og klubhus på Bøgestedgaard, Eliassensvej 116. DcH Kolding ønsker at udvikle projekt Hylkedal Hundeland, Kolding, et univers af indendørs og udendørs aktivitets- og træningsmuligheder for hunde og deres mennesker. Klubben mærker stor medlemstilgang for hvalpe og familiehunde og for hunde til agility- og rallytræning. Denne træning foregår primært i aften- og weekendtimer, med mulighed for medlemmerne at selvtræne i dagtimer og tider uden for holdtræning. Klubben har efterhånden en større gruppe af aktive konkurrencedeltagere, som bliver kendte i ind- og udland for deres gode resultater. Klubben har indtil nu måtte leje sig ind i en træningshal væk fra klubbens anlæg, men det er ikke holdbart i længden. Den gamle lade på stedet, skal fjernes, da den er faldefærdig. På dette sted ønsker klubben opført en ny træningshal. Klubben foreslår to modeller for anlæg: 1. Kolding Kommune bygger hallen og vedligeholder den efterfølgende 2. Klubben opfører hallen og drifter den selv fremadrettet og får samtidig en langtidslejekontrakt af arealet med Kolding Kommune. Anlægsudgiften er kr., som financieres ved et anlægstilskud på kr. samt en kommunegaranti for kreditforeningslån på 1 mio. kr. DcH Kolding forventer udgifter til leje af hallen på kr., hvortil der forventes, at der ydes lokaletilskud til.

16 FIU-A-12 Etablering af ny bane, pitch, kastegård og klubhus til KIF Cricket Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af ny bane, pitch, kastegård og klubhus til KIF Cricket i f.eks. Seest Idrætspark. KIF Crickets nuværende klubhus har været udsat for angreb af skadedyr, og der forefindes skimmelsvamp i tagkonstruktionen. Hertil kommer at den nuværende banes størrelse ikke lever op til de gældende krav for afvikling af turneringskampe. En flytning af banen til f.eks. Seest Idrætspark vil samtidigt løse de nuværende problemer for naboer og trafikken omkring Vejlevej, Stadionvej og Marcus Allé, der oplever gener med cricket boldene. Det er vigtigt, at der etableres et klubhus tæt på banen indeholdende rum til udstyr, materialer, lille køkken, depotrum, toilet og opholdsrum til ca. 25 personer, således at der kan foretages løbende resultatopdatering og kontakt til kampens dommere. Anlægsomkostningerne til etablering af klubhus er overslagsmæssigt vurderet til kr. Overslagsmæssigt er udgiften til ny bane kr., ny pitch kr. og nye kastegårde kr., så de samlede udgifter til bane forventes at blive på kr. De anslåede udgifter til det samlede projekt er på kr. Udvalget har ikke foretaget placering og dermed prioritering af projektet i overslagsårene

17 FIU-A-13 Etablering af trailcenter ved Stensgaard Nettorådighedsbeløb Nettodrift * * * * Projektet indeholder etableringen af et trailcenter ved Stensgaard. Danskernes bruger i stigende grad naturen som ramme om et fysisk aktivt fritidsliv. Lokale- og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund udbyder 5 eksempelprojekter for faciliteter, der kan understøtte og stimulere eksisterende- og nye brugergrupper i naturen. Trailcenteret er en facilitet med servicefunktioner, der kan understøtte de mange idræts- og motionsaktive brugere af stier og ruter i naturen, og som kan inspirere nye brugergrupper. Det skal således være en bygning, der rummer den formidling og de servicefunktioner, som brugerne efterspørger. Bygningen skal etableres strategisk i forhold til ruter og spor, således at det bliver et naturligt mødested og et naturligt udgangspunkt for alle, der vil benytte områdets stier, ruter og spor. Bygningen skal både understøtte forpligtende fællesskaber og selvorganiserede brugere. Fokus er at alle både foreninger, institutioner, skoler og selvorganiserede skal benytte samme støttepunkt, med mulighed for at mødes om et aktivitets- og interessefællesskab. Faciliteten skal gøre det lettere, mere bekvemt og mere trygt at tage en gå-, løbe-, cykel- eller rulletur i naturen. Der er på nuværende tidspunkt ikke lavet en beskrivelse og skitse af projektet dette vil blive næste skridt, hvor interessenterne inddrages i processen. Projektet er estimeret til 5 mio. kr. inkl. nedbrydning og grundudgifter. Såfremt Kolding bliver udvalgt til at indgå som eksempelprojekt forventes Lokale- og Anlægsfonden at finansiere 33% af anlægsomkostningerne. Andre fonde kan ligeledes søges om medfinansiering.

18 FIU-S-01 Merudgift som følge af præcisering af regler om momsrefusion til haller Nettodrift Projektet indeholder en opskrivning af konto for Leje- og støtteaftaler. Økonomi og Indenrigsministeriet har lavet en præcisering af reglerne omkring momsrefusion ved tilskud til momsregistrerede modtagere. De har i momsrefusionsordning for regioner og kommuner fastslået, at der ikke ud fra positivlistens bestemmelser kan hjemtages moms af et tilskud ydet af en kommune til en fuldt ud momsregistreret tilskudsmodtager Kolding Kommune indgår hvert år leje- og støtteaftale med 11 haller. Kolding Kommune har gennemgået aftalerne med hallerne og har konstateret, at der er 8 fuldt ud momsregistrerede haller, hvoraf Kolding Kommune ikke kan hjemtage moms af tilskud ydet til disse haller. Konsekvensen heraf er en merudgift på 1.8 mio. kr. årligt for Kolding Kommune ved uændret tilskud til hallerne.

19 FIU-S-02 Finansiering af driftstilskud til den selvejende institution Arena Syd Nettodrift Forslaget omfatter en ændring af et af kommunen ydet årligt rente- og afdragsfrit lån på kr. til den selvejende institution Arena Syd til brug for en opskrivning af leje- og støtteaftalen med den selvejende institution Arena Syd. Beløbet skal tilføres kontoen for leje- og støtteaftaler. Baggrund Kolding Kommune har siden 2009 ydet den selvejende institution Arena Syd et rente- og afdragsfrit lån på kr. til den ordinære drift mod udfærdigelse af et gældsbrev på et tilsvarende beløb. Byrådet har i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 samt overslagsårene besluttet at afsætte midler til ydelse af rente- og afdragsfrie lån til den selvejende institution Arena Syd på kr. i hvert af årene. Byrådet besluttede den 19. december 2016 efter indstilling fra Økonomiudvalget og Fritids- og Idrætsudvalget at pålægge børne- og uddannelsesdirektøren at komme med alternative driftsog finansieringsplaner for Arena Syd. Såfremt ovennævnte forslag om at ændre ydelsen fra et rente- og afdragsfrit lån til en opskrivning af leje- og støtteaftalen med den selvejende institution Arena Syd med virkning fra 2018, vil Byrådets tidligere beslutning om at yde et rente- og afdragsfrit lån i årene 2018 og 2019 bortfalde. Navn: Kurt Smidt

20 FIU-S-03 Projekt Aktiv fritid målrettet 300 udsatte børn og unge. Nettodrift I henhold til bevillingsnote nr Aktiv Fritid er det pålagt Børne- og Uddannelsesdirektøren at komme med forslag til, hvordan kan sikres, at børn og unge fra ressourcesvage hjem kan få adgang til foreningslivet. Målet er over de næste 3 år at få 300 udsatte børn og unge - der ikke i forvejen er aktive ud i foreningslivet. Aktiv Fritid vil løbende blive evalueret. Aktiv Fritid: Projektet indeholder tilskud til Aktiv Fritid der hjælper udsatte børn og unge, som i dag ikke er aktive, med at blive en del af det lokale foreningsliv. Det sker ved at støtte med vejledning, kontingent og udstyr. Aktiv Fritid tager afsæt i de initiativer der allerede findes i Kolding Kommune bl.a. Get2Sport og skabes i samarbejde med lokale NGO er og frivillige i lokalområderne. Den samlede årlige udgift til projektet er kr., der fordeles mellem Fritids- og Idrætspolitik og Socialpolitik (servicelovens afsnit vedr. forebyggelse/tildeling af støtte til fritidsaktiviteter) således: Udgift Socialpolitik 2018: kr kr. 2019: kr kr. 2020: kr kr. Navn: Helle Thiele Tlf.nr hethi@kolding.dk

21 FIU-S-04 Opskrivning af Driftsleje- og Samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Slotssøbadets Fond Nettodrift Slotsøbadets Fond anmoder om en opskrivning af Driftsleje- og Samarbejdsaftalen med 1.1 mio.kr. med virkning fra Anmodningen kommer på baggrund af et driftsmæssigt underskud i 2016 på vedr. Slotsøbadets svømmehal, som Fonden varetager driften af for Kolding Kommune. Slotsøbadets Fond fremsendte i 2015 en lignende anmodning om en opskrivning af aftalen med med henvisning til en stigning i forbrugsafgifter, Kolding Svømmeklubs etablering af flere hold og dermed flere personers benyttelse af faciliteterne herunder vandforbrug samt Kolding Elites brug af badet og dertil flere og større vedligeholdelsesomkostninger. Anmodningen i 2015 nød ikke fremme i forbindelse med budgetlægningen for 2016 og fremefter. Endvidere betyder fondens ændrede regnskabsmetode for afløftelse af moms og afgifter, at det fremtidige driftsunderskud i Slotssøbadets svømmehal vil blive større, samt at de tidligere overskud i Dorotheas Badstue, Sct. Jørgens Gård og Study House Kollegieboliger vil blive reduceret, hvilket igen vil betyde, at det årlige driftsunderskud i Slotssøbadets svømmehal ikke kan forventes dækket grundet disse økonomiske forhold. Endvidere kan det oplyses, at den ændrede regnskabsmetode i forhold til afløftning af moms og afgifter vil få størst negativ indflydelse på det driftsmæssige underskud i relation til Slotssøbadets svømmehal.

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Tekst: 2018 2019 2020 2021 note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde 5.713 1 3-5, etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde 11.232 2 3-5, etape 3 FIU-A-03 Renovering - ombygning ** 3 af Bøgelund

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2017 2018 2019 2020 note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde 5.580 1 3-5, etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde 10.971 2 3-5, etape 3 FIU-A-03 Renovering - ombygning 13.032

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde 5.498 1 3-5, etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde 10.809 2 3-5, etape 3 FIU-A-03 Renovering - ombygning 11.165

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2015 2016 2017 2018 Side Drift: FRI-S-01 Etablering af en særlig pulje til brug for kommunens engagement ved særlig store events * FRI-S-2 Opskrivning af tilskudsrammen til projekt TEAM

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. FRI-S-01 FRI-S-02 FRI-S-03 FRI-S-04 FRI-S-05 FRI-S-06 FRI-S-07 FRI-S-08 Tekst: 2014 2015 2016 2017 Side Drift: Opskrivning af tilskudsrammen til projekt TEAM Danmark 380 380 380 380 Opskrivning

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. FRI-S-01 FRI-S-02 FRI-S-03 FRI-S-04 FRI-S-05 FRI-S-06 FRI-S-07 FRI-S-08 Tekst: 2015 2016 2017 2018 Side Drift: Opskrivning af tilskudsrammen til projekt TEAM Danmark 380 380 380 380 Opskrivning

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt

Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt Søgekriterier Søg i: BUF Børne- og Uddannelsesforvaltningen Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt PDF 19.01. Procesplan Fritidspolitik Kolding

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg 1. Forslag til nyt eller ændret anlæg Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Kulturhuset

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt

Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt Søgekriterier Søg i: BUF Børne- og Uddannelsesforvaltningen Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt 2018 Kolding Motocross Klub - Regnskab

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. september 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund UDVIKLING & ERHVERV Kultur & fritid Dato: 20-10-2014 Kontaktperson: Henning Steen Jensen Dir. tlf.: 7996 6380 E-mail: hsj@vejenkom.dk NOTAT Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter Baggrund

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

Introduktion til Fritids- og Idrætsområdet

Introduktion til Fritids- og Idrætsområdet Børne- og Uddannelsesforvaltningen Introduktion til Fritids- og Idrætsområdet Fritidsrådets møde den 16. januar 2018 Politisk organisation Byråd Økonomiudvalg Fritids- og Idrætsudvalget Fritidsrådet (Folkeoplysning)

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag Nr. A-601 Anlæg i landsbyerne 603 Det kulturelle område Anlægsforslaget indgår i det vedtagne budget 2016-19 med 200.000 kr. i 2016 og 200.000 kr. i overslagsårene. Der er således tale om en genfremsættelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 På Byrådsmødet den 28. juni 2016 blev anbefalingerne fra Udvalget for Kultur og Sundhed i forhold til investeringsstrategien

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection Rosendal IOC Indoor - Outdoor - Connection Formål: At skabe nye, bedre samt optimere eksisterende rammer og muligheder for både organiseret og uorganiseret idræt i området. Målgruppe. Kraftcenter Rosendal.

Læs mere

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet Sag. nr: 09.674 18.02.2013 luftperspektiv Vildbjerg Sports- & Kulturcenter regnes blandt landets bedste, når det gælder faciliteter til træningsophold. DBU`s kvindelandshold & ungdomshold er blandt gæsterne,

Læs mere

Endvidere skal der i 2017 findes reduktioner på kr. svarende til 0,6 % af serviceudgifterne.

Endvidere skal der i 2017 findes reduktioner på kr. svarende til 0,6 % af serviceudgifterne. Internt notatark Børne- og Uddannelsesforvaltningen Fritid og Idræt Dato 11. maj 2016 Sagsnr. 16/4365 Løbenr. 90305/16 Sagsbehandler Ulla Dahl Jørgensen Direkte telefon 79 79 18 33 E-mail ulda@kolding.dk

Læs mere

Støtteforeningen Gymnastik- og Svømmeforeningens Hermes Byggefond (fonden) Steenwinkelsvej 19-21 1966 Frederiksberg C

Støtteforeningen Gymnastik- og Svømmeforeningens Hermes Byggefond (fonden) Steenwinkelsvej 19-21 1966 Frederiksberg C Aftaledokument mellem Hermes Byggefond, Frederiksberg Kommune og KommuneLeasing om overtagelse af Hermes- Hallen på Steenwinkelsvej 19-21, om overtagelse af ejerlejlighed i Den nye svømmehal og gymnastikhal

Læs mere

Budget 2016 Fritids- og Idrætspolitik

Budget 2016 Fritids- og Idrætspolitik Budget 2016 Fritids- og Idrætspolitik Beskrivelse af opga- ver/ --- hele 1.000 kr. --- Fælles formål (1.397) Projekter, jubilæumsgaver, venskabsbybesøg Fritidsfest, hædring af mestre, til foreninger. 92

Læs mere

Trailcenter i Søhøjlandet. Borgermøde / KRADS / 3. maj 2018

Trailcenter i Søhøjlandet. Borgermøde / KRADS / 3. maj 2018 Trailcenter i Søhøjlandet Borgermøde / KRADS / 3. maj 2018 Mål & Ramme - procesdiagram & tidsplan #1 Forberedelse #2 Workshops m. brugere, LOA og DIF / 4 uger #3 Opsamling på workshops / 2 uger Uge 10

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

13.1 L,9 (5,. Kultur- og Fritidsudvalget, forslag til udvidelser og reduktioner. Drift. Anlæg

13.1 L,9 (5,. Kultur- og Fritidsudvalget, forslag til udvidelser og reduktioner. Drift. Anlæg 13.1 L,9 (5,. Kultur- og Fritidsudvalget, forslag til udvidelser og reduktioner Drift Kr. i 2015 - prisniveau 2015 2016 2017 2018 Litteratur- og Multimediefestival 90.000 90.000 90.000 90.000 Yderligere

Læs mere

Guide for ansøgning om. nye fritids- og idrætsfacilitet er med mulighed for aktiviteter for alle generationer

Guide for ansøgning om. nye fritids- og idrætsfacilitet er med mulighed for aktiviteter for alle generationer Guide for ansøgning om nye fritids- og idrætsfacilitet er med mulighed for aktiviteter for alle generationer Processen Hvad er formålet med nye fritids- og idrætsfaciliteter i lokalområdet? Hvilken betydning

Læs mere

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt Politikområde: Økonomiudvalget x Eksisterende Ændring, +/- Udvidelse, nyt Fysisk location (adresse) Projektbeskrivelse, Nyborgvej Overordnet beskrivelse Indtil 2004 var klubbane for Boldklubben Stjernen.

Læs mere

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Resume af beslutningsforslaget: Venstre foreslår, at MKB udarbejder en liste over kendte projektforslag omkring

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Til Københavns Kommunes Kultur- og Fritids-udvalg Valby den 23/2 2017

Til Københavns Kommunes Kultur- og Fritids-udvalg Valby den 23/2 2017 Til Københavns Kommunes Kultur- og Fritids-udvalg Valby den 23/2 2017 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg anmodes hermed om en hurtig behandling af Valby Boldklubs ønsker om en revurdering af

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende Hornbæk idræt og kulturcenter.

Spørgsmål og svar vedrørende Hornbæk idræt og kulturcenter. Spørgsmål og svar vedrørende økonomi. Hvad koster et nyt bevægelseshus? Prisen afhænger af de endelige beslutninger om størrelse og faciliteter, men som udgangspunkt arbejder vi med en byggesum på 15 mio.

Læs mere

Projekt opførelse af Multihus (aktivitetslokaler) i Lyne

Projekt opførelse af Multihus (aktivitetslokaler) i Lyne Projekt opførelse af Multihus (aktivitetslokaler) i Lyne LYNE HALLEN KLOSTERVEJ 3 6880 TARM Tlf. 7525 0383 www.lynehallen.dk hallen@lyne.dk Indhold Beskrivelse af projektet... 2 Formålet med projektet...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Masterplaner - idrætsfaciliteter. Fra knopskydning til udviklingsplaner

Masterplaner - idrætsfaciliteter. Fra knopskydning til udviklingsplaner Masterplaner - idrætsfaciliteter Fra knopskydning til udviklingsplaner Et historisk tilbageblik Politikere med interesse for bestemte idrætsgrene Klubledere med drive, visioner og politiske kontakter Selvejende

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103 Tilskud til Wonderfestiwall Forslag nr. FKU-01 1.000 kr. 2015-priser Nuværende budget 103 103 103 103 Mindre udgift - 103-103 - 103-103 Nettobesparelse - 103-103 - 103-103, anlæg Forslaget omfatter en

Læs mere

Anlægstilskud Renovering af klubhuse/klublokaler (egne og lejede).

Anlægstilskud Renovering af klubhuse/klublokaler (egne og lejede). Forening/beskrivelse Renovering Energiopti- I alt Efter 20% egen- Efter 20% egen- Forvalt- Bemærkninger Inkl. moms mering af klub- inkl. moms finaniering finaniering af ningens hus/klublokale af energi-

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 890 8 - Epost mag@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. marts 00 via Magistraten Tlf. nr.: 890 800 Jour. nr.:

Læs mere

Kommunale facilitetspolitikker. Hvad, hvorfor, hvordan?

Kommunale facilitetspolitikker. Hvad, hvorfor, hvordan? Kommunale facilitetspolitikker Hvad, hvorfor, hvordan? DISPOSITION Hvorfor politik, strategi plan for idrætsfaciliteter? Hvad er en facilitetspolitikog strategi? Hvordan kommer vi i gang? Hvad betyder

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

at udvalget beslutter udmøntningen af reduktioner på fritids- og idrætspolitik.

at udvalget beslutter udmøntningen af reduktioner på fritids- og idrætspolitik. Sidenr. 1 Budget 2019 Sagsid.: 18/2758 Resumé På baggrund af Økonomiudvalgets behandling af Budget 2019 mulighedskatalog den 21/8 2018 skal udvalget beslutte reduktioner af serviceudgifter på fritids-

Læs mere

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng.

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. Udkast, 14. august 2014 Helhedsplan Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. - Fordi der er mange ønsker - Fordi de første skridt skal ses langsigtet - Fordi

Læs mere

Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole. Argumentation. bevilling Ingen

Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole. Argumentation. bevilling Ingen Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole 2 Aarslev Boldklub - analyse og plan for udvikling fra skole til idræts- og foreningshus - bygningsmæssige

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 28. juni 2006 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og

Læs mere

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab Hillerød Kommune Notat Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab INDLEDNING Direktionen besluttede 6. februar 2018, at der i generelle termer skal laves en beskrivelse af tre modeller for ejerskab

Læs mere

Salg af Dalgas Avenue 12 til international skole

Salg af Dalgas Avenue 12 til international skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MBA, MTM, MKB Dato 7. maj 2015 Salg af Dalgas Avenue 12 til international skole 1. Resume Aarhus Byråd har med vedtagelsen af Aarhus Kommunes erhvervsplan

Læs mere

Fritiden i Aalborg. Prioriteringskatalog 2019

Fritiden i Aalborg. Prioriteringskatalog 2019 Fritiden i Aalborg Prioriteringskatalog 2019 Prioriteringskatalog 2019 Prioriteringskataloget har gennem årene med start i 2002 understøttet et stort antal foreningsbyggerier såvel nye byggerier som større

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne

Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 2. september 2014 Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne Vejlby Risskov Hallerne ønsker at omlægge lån for at lave fire

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

11. MUNKEBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Munkevængets Skole

11. MUNKEBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Munkevængets Skole Kolding Kommune 11. MUNKEBO Skoledistrikt: Munkevængets Skole Munkebo er en af Koldings vestlige bydele. Bydelen har boligkvarterer på skråninger mod Kolding Å i syd og på højtliggende arealer mellem Esbjergvej

Læs mere

Udmøntning af Puljen til idrætsfaciliteter 2019/2020

Udmøntning af Puljen til idrætsfaciliteter 2019/2020 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 11. april 2019 Udmøntning af Udmøntning af anlægstilskud til en række projekter om nye eller moderniserede idrætsfaciliteter.

Læs mere

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole Kolding Kommune 17. STEPPING Skoledistrikt: Stepping Skole Stepping er beliggende i kommunens sydvestlige hjørne ca. 23 km fra Kolding by. Den gamle del af landsbyens bebyggelse er anlagt som forteby,

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere.

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere. 2. Social Bolighandlingsplan - Tvedvej Resume: Forbedring af fire eksisterende boliger på Tvedvej til social udsatte. Sagsfremstilling: har vedtaget en bolighandlingsplan for det sociale område for at

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN 2019-2022 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: DGI landsstævne 2025

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Kultur og Borgerservice Justering af driftsaftale for Atletion Aftalen om driften

Læs mere

Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v.

Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v. Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v. 00.30.08P20 08 1676 I forbindelse med budgetlægningen for 2009-2012 foreligger der en lang række anlægsønsker på kultur- og fritidsområdet. Nogle af disse

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Anlæg - Budgetlægningen

Anlæg - Budgetlægningen BILAG NR. 5 NOTAT Haderslev Kommune Økonomi og Udbud Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Fax. 74 34 01 54 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 01 72 bbch@haderslev.dk 26-08-2015 Sagsident: 15/6642 Sagsbehandler:

Læs mere

[Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise. - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub

[Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise. - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub [Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub Idéoplæg til projektering af ny idrætshal i Karise Hermed fremsendes et oplæg af Karise Idræts Klub (KIK) om opførelse af en ny

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

Fritidsudvalget. Protokol. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 13:00. Sluttidspunkt: 15:00. GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt.

Fritidsudvalget. Protokol. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 13:00. Sluttidspunkt: 15:00. GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt. Sidenr. 257 Protokol Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 15:00 Mødelokale: Fraværende: 1.2 øst Ingen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt. Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

KOLDING IF FODBOLD UNGDOM & KOLDING KFUM ATLETIK & MOTION

KOLDING IF FODBOLD UNGDOM & KOLDING KFUM ATLETIK & MOTION KOLDING IF FODBOLD UNGDOM & KOLDING KFUM ATLETIK & MOTION 1 Ansøgning om støtte til anlægsforbedringer Motivation I Kolding IF har vi i længere tid haft en væsentlig problemstilling med at kunne facilitere

Læs mere

Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt

Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt Søgekriterier Søg i: Journalå r BUF Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt De grønne pigespejdere Strandhuse gruppe

Læs mere

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden Prisoverslag 1, Sparsom renovering Enheds- Sum Pos. Ydelse Enhed Antal pris excl. moms kr 1,0 Renovering af eksisterende bygning 1 1,2 Idræts- og omklædningsfaciliteter og fløjbygning: Renovering af tagkonstruktion.

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Velkommen til Skanderborg Kommunes kultur- og sundhedsudvalg 2. oktober 2014

Velkommen til Skanderborg Kommunes kultur- og sundhedsudvalg 2. oktober 2014 Velkommen til Skanderborg Kommunes kultur- og sundhedsudvalg 2. oktober 2014 Formål med mødet - At præsentere svømmehallen - Rundvisning - Fremlægge bestyrelsens tanker og strategier afhængig af, om den

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Kommunegaranti til Vejlby Risskov Hallerne

Kommunegaranti til Vejlby Risskov Hallerne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 12. august 2015 Kommunegaranti til Vejlby Risskov Hallerne Vejlby Risskov Hallerne ønsker at omlægge lån for at finansiere

Læs mere

Idrættens medborgerhus Ansøger

Idrættens medborgerhus Ansøger Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Klubhuspuljen Ansøgningsskema Projekttitel Projektets navn Idrættens medborgerhus Ansøger Forening Boldklubben

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 06. juni 2012 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale NB: Se mail af 31/5-2012 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

SPORTS- & KULTURHUS HJERTING

SPORTS- & KULTURHUS HJERTING SPORTS- & KULTURHUS HJERTING SPORTS- & KULTURHUS HJERTING _ 2016 BYGHERRE HJERTING IDRÆTSFORENING MF ARKITEKT KROGH ARKITEKTER BUDGET 13,4 MIO. KR. OPFØRELSE 2016-17 DET NYE KLUBHUS...ER EN FORTOLKNING

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Frederikssund Idrætsby. Fritids- og Kulturudvalget

Frederikssund Idrætsby. Fritids- og Kulturudvalget Frederikssund Idrætsby Fritids- og Kulturudvalget 05.04.18 Helhedsplan Byrådets beslutninger om idrætsbyen Idrætsvisionen angående fase 1 - Uddrag fra beslutning som del af budget 2016 I første omgang

Læs mere

Renoveringspulje februar 2014

Renoveringspulje februar 2014 Sag 14-2784 dk. 29875-14 Renoveringspulje februar 2014 nr. Foreningens navn Sagsid. Projekt Samlet pris 1 Ansager Jagtforening 14-2704 Værdi eget arbejde Tilskudsgrundlag Tilskud til udskiftning af dør

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere