Formanden kunne fortælle, at der er fremkommet 3 nye kandidater som suppleant. Da der er fremkommet 3 kandidater skal der afholdes valg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formanden kunne fortælle, at der er fremkommet 3 nye kandidater som suppleant. Da der er fremkommet 3 kandidater skal der afholdes valg."

Transkript

1 Referat af generalforsamling torsdag den 10. april 2014 Referent: Stina Wendt Agenda 1. Valg af dirigent Formanden for bestyrelsen bød velkommen til de fremmødte forældre og medarbejdere. Karina Hoffmeyer blev foreslået og valgt som dirigent med akklamation. Karina Hoffmeyer konstaterede at den ordinære generalforsamling var lovligt indvarslet med 14 dages varsel og derfor var beslutningsdygtig. Herefter blev ordet givet videre til økonomichef Lars Holm-Nielsen. 2. Årsrapport for 2013 ved økonomichef Lars Holm-Nielsen Resultatet for 2013 blev et overskud på tkr. Statstilskuddet er faldet kr selvom vi har fået en 6. klasse mere. Reduktion af tilskudsprocenten er slut nu, men vi kan stadig risikere faldende tilskud, da tilskuddene er afhængige af hvad folkeskolen bruger i gennemsnit. Skolepengene er steget med næsten det samme beløb, som tilskuddet er faldet. Øvrige indtægter falder da vi får mindre i tilskud fra Furesø kommune til SFO, i henhold til den indgåede aftale. Til gengæld er kantineomsætningen, der også indgår her steget med 15 %. Lønudgifterne er en del lavere end i Den primære årsag er naturligvis konflikten i grundskolen, men der er også sparet i gymnasiet. Dels reduceret overtid på grund af ny overenskomst, men også tilpasning til lidt færre elever. Undervisningsudgifterne er stort set uændrede. Der investeres fortsat i nye smartboards, således at vi nu har smartboards i alle klasser. Når udgifterne alligevel ikke stiger, skyldes det, at de først indkøbte nu er fuldt afskrevet. Udgifterne til SFO er også uændrede. På ejendomssiden er der en stigning, der stort set svarer til hvad det har kostet at udskifte alle skolemøblerne i 6. klasserne. I kantinen er både lønninger og vareforbrug steget, men det modsvares af en stigning i salget, så det samlede resultat er uændret. I administrationen har vi brugt en del mere til lønninger. Det skyldes personaleafgang, hvor vi i en periode har haft dobbeltdækning. I 2014 vil niveauet svare til 2012.

2 Generelt er der en stigning på administrationsomkostningerne, det skyldes, som man forhåbentlig har kunnet observere, en kraftig stigning i markedsføringsaktiviteterne, med busreklamer, reklamer på togstationer og meget andet. Renteudgifter er steget med kr selvom vi afdrager på gælden, det skyldes især at bidragssatsen er sat i vejret. Balancen er der ikke store ændringer på, men den største ændring er at den negative værdi på vores SWAP-aftale er faldet med kr. 5 mio., således at vi har kr. 5 mio. mere i egenkapital. Det er et teoretisk beløb, som ikke påvirker skolens reelle økonomi. På pengestrømssiden har vi øget likviditeten med knap kr. 1,4 mio. Det skal dog bemærkes at vi ultimo havde mere leverandørgæld end året før, specielt til smartboards og skolemøbler. 3. Valg til bestyrelsen 2 bestyrelsesmedlemmer 4. Valg af suppleanter 2 suppleanter Der er desuden investeret en del i 2013, det er smartboards i 7. til 10. klasse plus faglokaler og et par lokaler i gymnasiet. Derudover har vi også investeret i en tiltrængt modernisering af lærerværelset. Vi har 2 bestyrelsesmedlemmer der er på valg til bestyrelsen. Dette drejer sig om Berit Behbahani og Flemming Eismark. Da der ikke er kommet yderligere kandidater, kunne dirigenten herefter konstatere, at Berit Behbahani og Flemming Eismark er genvalgt til bestyrelsen. Den eksisterende bestyrelse træder derfor igen i kraft pr. 1. august Dirigenten spurgte formanden om der rettidigt var fremkommet andre kandidater som suppleant til bestyrelsesposterne i henhold til fundats. Formanden kunne fortælle, at der er fremkommet 3 nye kandidater som suppleant. Da der er fremkommet 3 kandidater skal der afholdes valg. Inden valget får alle kandidater mulighed for at præsentere sig selv. Dirigenten kunne herefter konstatere, at Margrethe Bastholm Bille er valgt som første suppleant og Anders Viksø-Nielsen er valgt som anden suppleant til bestyrelsen med virkning fra 1. august 2014.

3 5. Rektors redegørelse Overordnet perspektiv Jeg vil tillade mig at slå fast at 2013 blev endnu et succesrigt år for MARIE KRUSES SKOLE som institution Måske lyder det en anelse selvfedt.. og ja: Hvad mener jeg så med succes? Hvilke succesindikatorer skal vi hæfte os ved? vi kan endnu ikke gå på vandet - og træerne vokser ikke ind i himlen - og piben skal naturligvis stikkes ind. og gode gamle Jante skal jo også tilgodeses. Hvad skal en skoles succes måles på? Faglighed placering på div. ranglister Trivsel Sammenhængskraft og kultur Økonomi Effektivitet Popularitet og søgning Forældretilfredshed Er det på KPI ere? Det mest præcise svar er, at det er der ikke noget præcist svar på. En uddannelsesinstitution som Marie Kruses Skole er netop kendetegnet ved flertydige mål og succesindikatorer. Men for at starte et sted: I mine øjne er det i sig selv en succes når 1100 elever, hvoraf de ca. 700 er teenagere, 140 medarbejdere og et stort antal forældre dag ud og dag ind er i stand til at samarbejde om læring og dannelse. Sådan har det været i Det er vel at mærke tilfældet på trods af lockout og nye overenskomster frustrationer og usikkerheder. Både i grundskolen og i gymnasiet har eleverne opnået særdeles flotte eksamensresultater også bedre end forventet ud fra vores socioøkonomiske score. Søgningen til grundskolen er forsat massiv. Denne kendsgerning er også baggrunden for, at vi fra august 2013 har oprettet to nye 6. klasser Søgningen til gymnasiet er forsat stabil, men det er tydeligt, at vi er eksponeret for en massiv konkurrence fra de omkringliggende gymnasier.

4 Set i det lys blev 2013 et vellykket år for Marie Kruses Skole Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til at takke alle medarbejder, elever og forældre for et fantastisk engagement, opbakning og samarbejdsvilje. Vi har ikke været enige om alt. Synspunkterne og argumenter har været forskellige og vi har prøvet hinanden af, ikke mindst i forhold til de nye overenskomster. Men det har ikke ændret på organisationens sammenhængskraft. Jeg fornemmer, at der bag de forskellige synspunkter er en grundlæggende fælles passion for skolens egentlige mål - for vores værdier dannelse og læring. Grundskolen og skolereformen. Marie Kruses Skole er en fri skole. Det betyder blandt andet, at vi ikke er forpligtet til at implementere skolereformen. Hvordan hænger det nu sammen? Loven om frie skoler sikre en skole som Marie Kruses Skole frihed til at tilrettelægge undervisningen i overensstemmelse forældrenes værdier og ønsker, blot vi tilbyder eleverne en undervisning, som står mål med hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Det vil sige en undervisning som sikre at eleverne kan klare de krav som stilles ved folkeskolens afgangsprøve. Spørgsmålet er derfor: Hvilken vej skal Marie Kruses Skole gå i forhold til skolereformen? Hvordan vil vi bruge vores frihed? Bestyrelsen har i samarbejde med ledelsen valgt at implementere dele af skolereformen. Vi har fx valgt at hæve undervisningstimetallet i lighed med folkeskolen. Men vi har også truffet fravalg: Fx vil eleverne først få engelsk fra 2. klasse. Det har vi gjort på baggrund af en faglig pædagogisk vurdering. Alligevel mener vi, at skolereformens stærke fokus på at styrke fagligheden gennem en udvidet skoledag og et udvidet undervisningsbegreb stemmer overens med vores egne værdier og holdninger. Forandringer i det kommende skoleår I det kommende skoleår vil eleverne i grundskolen få flere timer Det klinger sødt i nogle ører, mens andre er mindre begejstrede. Læring er en kompleks proces hvor mange faktorer har indflydelse på om eleverne udvikler sig fagligt og socialt.

5 Det store spørgsmål er i øjeblikket hvad virker? Spørgsmålet er relevant både i grundskolen og i gymnasiet. Det er relevant fordi det både handler om hvordan vi bruger vores ressourcer bedst muligt og fordi det i sidste ende handler om hvor gode vi er til vores kerneydelse sikre læring og dannelse Er det flere lektier? Er det mere disciplin Er det mere forberedelse til den enkelte lærer? Er det krav fuld tilstedeværelse for alle lærerne Er det mere IT? Mit svar er: Der er findes ingen simple teknikker, ingen færdigsyede koncepter og ingen entydige årsagssammenhænge. Der er gangske enkelt for mange baggrundsvariabler i spil i forhold til simple løsninger og importerede læringskoncepter. Alligevel peger erfaringen og anerkendt forskning på at: Lærens tid til forberedelse virker især når de forbereder sig sammen. Derfor vil vi i den kommende tid arbejde på at skabe bedre fysiske og strukturelle rammer for kollektiv sparring og forberedelse af undervisningsforløb. Det gælder også i forhold til at inddrage pædagogerne i skoledagen, som fra næste år vil blive en vigtig del af skoledagen og læringsmiljøet. Lærerkollegiet skal i højere grad udvikles til et fagligt-fællesskab med et fælles sprog om elever, læring og undervisning. Vi har også behov for at udvikle en stærkere og mere systematiseret individuel feedback kultur.

6 Feedbacken skal i højere grad være basseret på konkrete indsatsområder og læringsmål. Vi er bestemt ikke i mål med alt dette. Men sporet er lagt i forhold til denne udvikling - en udvikling som vil præge både gymnasiet og grundskolen. Vi vil i de kommende år sætte ekstra fokus på at styrke lærerkollegiet som fagdidaktiske fællesskaber. Det vil bl.a. ske ved etablering af flere arbejdspladser og ved at udvikle undervisningsbegrebet. Helikopterperspektivet: Marie Kruses Skole er repræsentant for en stræk skolekultur hvor faglighed og fælleskab udgør de bærende søjler. Men Marie Kruses Skole står også med spændende og krævende udfordringer. Vil det lykkes for os at bevare vores legitimitet og identitet i mødet med skolereformen? Vil gymnasiet forsat kunne eksistere i sin nuværende form hvad med campustanken skal vi tænke i den retning? Spørgsmålet om hvordan vi bedst sikre Marie Kruses Skoles fremtid er spændende og kompliceret at svare på. Derfor vil strategiprocessen som Berit vil fortælle om senere, blive et vigtigt omdrejningspunkt for det kommende års arbejde på Marie Kruses Skole for bestyrelse, medarbejdere og ledelse. Processen er vigtig, fordi det er vores mulighed for at påvirke udviklingen og fremtiden for Marie Kruses Skole. Den bedste måde at forudsige fremtiden på, er ved at skabe den selv Herefter svares der på spørgsmål fra de fremmødte. 1. Hvorfor har vi valgt at sætte elevtallet op til 26 elever fra 4. klasse.? Svar: Der er et økonomisk perspektiv i det, men den overvejende begrundelse er at lærerne oplevere at det er nemmere at integrere eleverne når de starter i de små klasser sammenlignet med de nye 6.klasser. 2. Statistik på fastholdelse af elever fra grundskolen til gymnasiet er det prioriteret.? Svar: % af gymnasieeleverne er fra vores egne rækker og der er stærk fokus på det. Det kan være svært at integrere klasserne, hvis vi har for stor overvægt af vores egne elever.

7 3. Er vi så en leverpostejsfabrik eller eliteskole? Svar: Vi skal være elitære på en bred måde. Vi er rigtig gode til at løfte en bred forskellighed af elever. Vi er ikke ude efter de bedste. 4. Løfter vi de dårlige lige som meget som de gode? Svar: JA det gør vi. Vi bruger mange penge på særlig tilrettelagt undervisning, både for de svage og de stærke elever. Vi er forpligtet til at løfte, også de svage elever. Vi deltager også i mange talentprogrammer. 5. Fremmer vi de dygtige elever? Svar: Ja det gør vi. 6. Hvordan er reglerne for hvor længe man kan sidde i bestyrelsen? Svar: Spørgsmålet skal vente til formanden kommer på. 6. Skolereformen hvorledes arbejder Furesø Kommune med den ved Borgmester Ole Bondo Christensen Redegørelsen er taget til efterretning. Borgmesteren bliver budt velkommen. Borgmesteren udtrykker stor respekt for Marie Kruses Skole. Marie Kruses Skole er vigtigt for Furesø Kommune når vi taler skole. Furesø kommune er ambitiøse på skoleområdet, det kræver blandt andet gode skoler. Det har vi heldigvis, vi har det 10. højeste snit i elevernes afgangseksamen og vi er den kommune i landet der har det 6. højeste uddannelsesniveau. I Furesø skal børnene uddanne og udvikle sig. Udfordringerne er blandt andet vores to-sprogede elever, de får et dårligere eksamensgennemsnit. Vores drenge klare sig også dårligere end vores piger. Inklusion er også en udfordring, vi skal bruge kompetencer til at håndtere dette, men vi har fortsat fokus på dette, blandt andet igennem skolereformen. Grundlæggende handler det om værdier, forventninger til vores børn, lærere og forældre, om at vi stiller krav og gerne høje faglig krav. Vi skal være præcise på værdierne. Vi har ikke været skarpe nok på forventninger og krav fra skolens side. Der er alt for mange der stempler ud, og ikke får opfyldt deres forventninger til folkeskolen, her kan vi lære noget af Marie Kruses Skole. Når vi snakker Skolereformen, så handler det om at de dygtige skal blive dygtigere, og vi skal udfordre dem som er mindre dygtige, mindske forskellen mellem svage og dygtige og have øget fokus på elevernes trivsel. Endvidere skal vi have understøttet undervisning ud mod verden og kompetenceløft af lærerne.

8 Furesø Kommune har etableret et særligt udvalg for at arbejde med skolereformen. Der arbejdes med mål; mål om vi bliver bedre, hvad skal der måles ud fra, ikke blot karakterer, mål af kreativitet, trivsel og samarbejdsevner. Så skal der evalueres på lærerne, samarbejdet mellem lærere og forældre og forældrene skal høres. Fokus på samspil med foreningerne, lade erhvervslivet komme ind og spille en større rolle, længerevarende praktikophold, sport. Der er blevet oprettet en portal, hvor man kan komme med indspark, gode forslag og idéer, alt dette for at åbne skolen mod omverden. Reformen kan blive meget teknisk, og drukne i teknikaliteter. Den skal sælges med begejstring, det skal blive sjovere, rarere at gå i skole og vi skal sikre ejerskab. Vedrørende samarbejdet mellem folkeskolerne og Marie Kruses Skole: I er meget skarpe på forventninger, værdier, det kan folkeskolerne godt lære noget af. Lære noget om hvordan I stiller krav til forældrene? Linjefagsopbygningen, mulighed for at differentiere undervisningen, alle børn kan noget. I dag giver vi nok de samme udfordringer til de forskellige børn, reformen skal give mulighed for at vi kan udfordre børnene forskelligt. På ungdomsuddannelsesområdet er der kun Marie Kruses Skole som valg. Furesø Kommune har ambitioner om at skabe flere ungdomsuddannelser i Furesø. De kreative kan trækkes til Flyvestation Værløse. Alt i alt er vi glade for jer og meget glade for det samarbejde vi har. Tak fordi jeg måtte komme. Herefter svares der på spørgsmål fra de fremmødte. 1. Hvordan kan det være at det kommunale tilskud bliver skåret i til SFO en? Økonomichef Lars Holm-Nielsen svarer: Vi har i mange år haft tilskud til SFO en, men for 2 år siden blev der indgået en ny aftale. Vi har fået en rimelig ordning, og er på niveau med de andre SFO er. 2. FIR (Furesø idrætsrådsmøde) hvorfor udnyttes timerne ikke til idræt igennem sportsklubberne? Svar: Der er mange drøftelse om skoleforventningerne, men vi har et godt og tæt samarbejde med idrætsforeningerne i Furesø Kommune.

9 3. Opsætning af målsætninger kendt fra de udenlandske uddannelsesinstitutioner- Kan dette ikke være en inspiration? Svar: Furesø Kommune har inviteret en forsker fra New Zealand op, som skal afholde inspirations kursus på Flyvestation Værløse for alle lærere i kommunen. 4. Baseline og karakterer? Har man tænkt sig at indlægge nogle vægtninger? Og hvilket overvejelser gør I jer om dette? Svar: Vi vil måle på de nationale test, de to-sprogede skal hæves i karakter, lige nu er der for stor en forskel, børnenes trivsel, bløde værdier, kvalitativ evaluering. Det vigtigste er, at det skal være respektfuldt og ordenligt. 5. Vedrørende de to-sprogede elever underviser man i dansk som 2.sprog.? Svar: Ja det gør man, i vise fag har man også modermålsundervisning, fordi der kan være nogle faglige begreber, som er vigtigt at man forstår for at forstå helheden. 6. Hvordan undgår I, at det bliver mere af det samme.? 7. Formandens beretning herunder strategiproces Svar: Vi skal starte med begejstring, vi vil en ny skole, krav, værdier og forventninger. Vi skal differentiere undervisningen, mere end vi gør i dag. Giv mere valgfrihed til eleverne, sådan så de selv tager ansvar. På grund af formandsskifte giver nuværende formand Berit Behbahani, tidligere formand Flemming Eismark ordet for at sige tak for sin tid som formand. Hvis vi tager et helikopterblik over de sidste par år. Hvor kommer vi fra og hvor langt er vi nået.? Vi har alle muligheder for at bringe Marie Kruses Skole til the next level der er sket rigtig meget i de forgangne år. Der har været generationsskifte i ledelsen. Jeg er stolt af ledelsen, og de har forstået at ændre blikket på hvad forældrene gerne vil have. Ansættelse af ny rektor i sommeren Carsten er flot inde i de nye roller. Personligt har jeg måtte trække mig på grund af manglende tid, men er glad for at Berit kan tage over. Der er mange spændende muligheder og arbejde foran os. Rektor Carsten Gade tager ordet: Jeg vil gerne på vegne af skolen sige tak for din tid som bestyrelsesformand. Du har været en kæmpe gevinst for skolen. Meget stort tak også personligt. TAK FOR EN MEGET STOR INDSATS.

10 Formandens beretning: Tak fordi der er så mange der er mødt op, essensen af Marie Kruses Skole er engagement og fælleskab. Hvad har vi lavet i løbet af året? vi er en velfungerende bestyrelse, der holder ca. 6 møder om året, lige for tiden lidt flere grundet strategiprocessen. Vi har nogle super skarpe elevrepræsentanter, der altid deltager på vores bestyrelsesmøder. Vi har haft en udskiftning af vores byrådsmedlem på grund af kommunevalget. Udtrådt er Jane Isdal (SF) og ind er trådt Egil Hulgaard (C). Arbejdet i 2013 bar præg af lockout og ny overenskomst. Ledelsen har gjort et kæmpe arbejde med at sikre at lærerne blev inddraget i en dialog omkring hvorledes overenskomsten skulle udmøntes, og vi har nu et gymnasium hvor den er trådt i kraft og vi drager de første erfaringer. Grundskolen skal i gang nu, og der arbejdes fra ledelsens side fokuseret på at sikre tryghed omkring lærernes arbejdssituation efter sommerferien. Skolereformen kom også på plads i hvert fald rent politisk og selvom vi er en privatskole og ikke direkte ramt, så forholder vi os naturligvis til den. Som rektor nævnte så har vi valgt at se på fagligheden og bruge vore erfaringer, i stedet for at følge reformen blindt. Omkring inklusion kan det nævnes, at vi har haft en dialog i bestyrelsen om vores forståelse af dette begreb, der kan forstås og fortolkes på mange måder. På Marie Kruses Skole ser vi både på de elever der har brug for støtte og hjælp, samt de elever der har særlige evner og skal udfordres. Som borgmesteren nævnte, så er vi på Marie Kruses Skole gode til at lave forventningsafstemning med vore elever, og deres forældre. Vi sætter krav, men vi støtter også eleverne i at nå nye mål, så vi er gode til at løfte eleverne. Ledelsen har lavet et notat der opridser de tiltag som Marie Kruses Skole allerede har i gang, og heraf kan f.eks. nævnes: specialundervisning i læse-, regne- og sprogkrog TURBO elever med særlige forudsætninger (matematik og engelsk) DSA dansk som andetsprog Dysleksi/ordblindhed der benyttes en særlig IT rygsæk, skolen har valgt at få en lærer særlig uddannet, slåedes at MKS kan teste eleverne selv, og også gør det for andre skoler. Økonomien er et meget vigtigt ansvarsområde for bestyrelsen, og noget vi konstant har fokus på. Marie Kruses Skole har heldigvis helt generelt en god økonomi, og bestyrelsen har i året der gik arbejdet med begrebet sund økonomi, for at definere hvad vi skulle have mest fokus på. Vi har en meget god og konstruktiv dialog med vores revisor Søren Jensen fra Deloitte, som naturligvis med hård hånd sikrer, at vi overholder alle gældende regler, men også byder ind med forbedringsforslag.

11 Bestyrelsens sammensætning sikrer, at mange kompetencer kan bringes i spil. Vi har en meget bredt sammensat bestyrelse, og vi er opmærksomme på at diversitet er vigtig på mange fronter: uddannelsesmæssig baggrund/faglige kompetencer, personlige kompetencer/erfaringer, geografisk tilhørsforhold, alder/børnenes alder, køn (afbalanceret sammensætning jf. lov om ligestilling) mv. Derfor er det også vigtigt for os at der sker en supplering af medlemmerne af bestyrelsen med personer med kompetencer og baggrund, der kan bidrage til nye vinkler og ideer, og sikre et professionelt bestyrelsesarbejde. Vi har nu igangsat en strategiproces, hvor vi starter med at kigge på Marie Kruses Skoles værdibegreber, vores DNA. Vi må ikke miste nogle af vore værdier, de værdier som også borgmesteren refererede til i sit indlæg, men vi skal udvikle os på grundlag af disse værdier. Bestyrelsen har afholdt et strategimøde, hvor vi talte om værdierne, og nogle af de ting der kom frem var: Fyrtårn Skolen er et fyrtårn i forhold til omverden, lærerne er et fyrtårn i forhold til eleverne, og eleverne er et fyrtårn når de forlader os.. Dette meget apropos borgmesterens fortælling om hans bedstemor og hendes stolthed over de dygtige børn og børnebørn. Drivhus skolen skal sikre god trivsel hos eleverne, så der er grobund for viden og vækst. Vi skal kunne løfte både de svageste og de stærkeste. I denne strategiproces er det et ønske fra bestyrelsen at der sker en høj grad af involvering af interessenter, elever, forældre, lærere og til dels det omkringliggende samfund (politikere, sportsklubber, erhvervsliv osv.). Jeg har som formand deltaget i pædagogisk rådsmøde, i både grundskole og gymnasium, og her startet en positiv dialog med lærerne. Forældrene skal også høres, og generalforsamlingen kan være et rigtig godt sted for dialogmøde. Forældrerådsmøderne er også et rigtig godt forum, hvor forældregruppen har mulighed for at sætte præg på udvikling. Bestyrelsen ønsker et meget tættere samarbejde med forældrerådene, og vi starter op på storrådsmødet den 7/5. Her vil bestyrelsesformanden som sædvanligt deltage, men også en del andre bestyrelsesmedlemmer for at sikre en god dialog. Vi har en god og sund økonomi, haft besøg af revisor og godkendt regnskabet for Aftale med kommunen er endeligt faldet på plads med p-pladsen. Marie Kruses Skole kommer aldrig til at stå stille, vi har145 år på bagen, økonomien er sund, elevtallene er gode. Det er som tidligere nævnt en rigtig god bestyrelse og en rigtig god ledelse, så samarbejdet er trygt og tillidsfuldt.

12 Til sidst vil jeg gerne takke ledelsen for rigtigt godt og positivt samarbejde, og takke jer alle for at være mødt op i dag. Tak for nu. Herefter svares der på spørgsmål fra de fremmødte. 1. Hvor længe kan man sidde som bestyrelsesmedlem? Svar: Skolen har en fundats som sætter rammerne for dette. Fundatsen siger ikke noget om at man kun kan sidde et vist antal år. Vi har et ønske om at få moderniseret fundatsen en smule. Der er rigtig god fornuft i at sidde i nogle år for at sikre kontinuitet, men samtidig er det også godt med nye impulser, der kan åbne og løfte bestyrelsen. 2. Kan man integrere suppleanterne mere i bestyrelsen, mere aktive deltagelse på lige fod med resten af bestyrelsen? Svar: Det skal bestyrelsen kigge nærmere på. 3. Hvorfor har Marie Kruses Skole ikke mere samarbejde med de sportsklubber der er i Furesø? Rektor Carsten Gade svarer: Gymnasiet er en team Danmark skole, vi har en del eliteidrætsudøvere. Vi har ingen uvilje imod et tættere samarbejde med de forskellige sportsklubber. 4. Der bliver nævnt, at I gerne vil åbne jer mere ud mod forældrene men med hvilket tiltag? Svar: Helt konkret i forhold til strategiproces, her vil vi invitere elever, lærere og forældre til at diskutere forskellige emner. Vi har forsøgt at indlede et samarbejde med de forskellige forældreråd, og vi deltager i storrådsmødet den 7. maj Så skal vi i bestyrelsen være mere bevidste om at formidle og kommunikere mere ud hvad bestyrelsen arbejder med. Hvad vil det sige at være i bestyrelsen, eller suppleant, have en åben dialog om at tage ansvar. 5. Har I Konkret planer om at indgå samarbejde med sportsklubberne? Svar: Vi vil kigge på de muligheder der foreligger, men vi har ikke nogle konkrete aftaler. Redegørelsen er taget til efterretning.

13 8. Eventuelt Dirigenten spurgte forsamlingen om der var flere punkter under eventuelt. Der kommer et spørgsmål til søgetallet til gymnasiet, og om hvordan vi rekruttere vores elever.? Rektor Carsten Gade fortæller at han har været ude og tale med mange andre skoler og Herlufholm er den skole der har størst erfaring med at aktivere deres netværk af tidligere elever, men vi har ikke været aktive nok. Spørgsmål til MKSeniors hvor stort er medlemstallet og deltagelsen ved arrangementer? Nogle af de fremmødte svarer at der på deres årgange er stort deltagelse. Dirigenten afsluttede derefter generalforsamlingen og takkede for god ro og orden.

Referat af generalforsamling torsdag den 14. april 2011

Referat af generalforsamling torsdag den 14. april 2011 Deltagere: Referat af generalforsamling torsdag den 14. april 2011 Flemming Eismark, formand Christian Grøndahl, bestyrelsesmedlem Mogens Wang Brolin, bestyrelsesmedlem Annemarie Hellebek, bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde torsdag den 31. marts 2016

Referat af Bestyrelsesmøde torsdag den 31. marts 2016 Referat af Bestyrelsesmøde torsdag den 31. marts 2016 Deltagere: Forhindret: Gæst: Referent: Berit Behbahani (BB), Lena Høgh Eichler (LHE), Margrethe Bastholm Bille (MBB), Anders Viksø-Nielsen (AVN), Mogens

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor en ny reform Ny Folkeskolereform Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Vi har en god folkeskole, men den skal være bedre på flere områder vejen til en hel ny version af Parkskolen

Læs mere

Godkendt og underskrevet af alle tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer.

Godkendt og underskrevet af alle tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer. Deltagere: Forhindret: Referent: Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 3. februar 2015 Lena Høgh Eichler (LHE), Mogens Wang Brolin (MWB), Margrethe Bastholm Bille (MBB), Anders Lassen (AL), Marianne Haarsted

Læs mere

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens Invitation til konference Ledelse af Er du med til at lede n? Så ved du, at du netop nu er i centrum for mange danskeres opmærksomhed. Der bliver i særlig grad bidt mærke i, hvad du gør, og hvordan du

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer

Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer Præsentation Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer Visionen Antvorskov Skole er en anerkendende og inkluderende virksomhed,

Læs mere

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Bestyrelsen Skørbæk-Ejdrup Friskole Ejdrupvej 33, Skørbæk 9240 Nibe Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Tilsynet med Skørbæk-Ejdrup Friskole, skolekode 831006, er foretaget af chefkonsulent

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Haslev Privatskole Generalforsamling 2014

Haslev Privatskole Generalforsamling 2014 Haslev Privatskole Generalforsamling 2014 Resultat sammenligning Resultat 2013 Budget 2013 Resultat 2012 t. kr. t. kr. Elevtal i alt 364 346 330 Elevtal SFO 5/9 164 156 132 Statstilskud 15.849.935 15.502

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 8. december 2014 (eksternt)

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 8. december 2014 (eksternt) Referat af bestyrelsesmøde mandag den 8. december 2014 (eksternt) Deltagere: Forhindret: Referent: Lena Høgh Eichler (LHE), Mogens Wang Brolin (MWB), Flemming Eismark (FEI), Margrethe Bastholm Bille (MBB),

Læs mere

OVERSIGT OVER PROCES SKOLEREFORM I HOVEDPUNKTER PÅ HUMLEBÆK SKOLE!

OVERSIGT OVER PROCES SKOLEREFORM I HOVEDPUNKTER PÅ HUMLEBÆK SKOLE! OVERSIGT OVER PROCES SKOLEREFORM I HOVEDPUNKTER PÅ HUMLEBÆK SKOLE! 1. BEKYMRINGER OG FORSLAG I FORBINDELSE MED REFORM SYNLIGGØRES. BEHANDLES PÅ PRM 2. HVORDAN SER EN SKOLEDAG UD FOR VORES ELEVER MED DEN

Læs mere

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Det har igen - været et travlt år på skolen, denne gang ikke mindst pga. Byggeriet af børnehaven og faglokalerne. Men måske er det på sin plads

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Denne del af dokumentet beskriver, hvordan folkeskolereformen udmøntes på Glostrup Skole i skoleåret 2014/15. Folkeskolereformen er en

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen 2013 gældende for 2012

Beretning til generalforsamlingen 2013 gældende for 2012 Beretning til generalforsamlingen 2013 gældende for 2012 Som det fremgår af skolens vedtægter, skal jeg give en beretning om året, der er gået. Jeg vil forsøge at beskrive skolens pædagogiske tiltag dels

Læs mere

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5325 Fax +45 8888 5501 Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19 Pia.Werborg@middelfart.dk

Læs mere

Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010

Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010 Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010 Den 1. juli 2009 oprettede skolen egen børnehave for 3 6 årige børn i henhold til 36a i Lov om Frie Grundskoler m.v. Baggrunden herfor var både et stort

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014. Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik

Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014. Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014 Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik Juli, 2014 Indledning Hvidovre Kommunes etablering af talenthold indgår som en del af

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger på data, som jeg har indsamlet

Læs mere

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 En dn u dre skole e b 3 = + 7 B A C Ko m Va rd e mu ne VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 FREMTIDENS SKOLE I VARDE KOMMUNE At stræbe højt og skue mod nye horisonter Formålet med Varde Kommunes visionsstrategi

Læs mere

NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre

NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre 1. Indledende kommentarer. Nordsjællands Grundskole

Læs mere

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter?

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Tema 5: Læringsledelse Fase A: Nuværende praksis 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Fase B: Analyse og vurdering Hvad kendetegner jeres

Læs mere

Tilsynserklæring maj 2013 april 2014 Marie Mørks Skole, Hillerød

Tilsynserklæring maj 2013 april 2014 Marie Mørks Skole, Hillerød Tilsynserklæring maj 2013 april 2014 Marie Mørks Skole, Hillerød Tilsynets form Mit andet år som skolens tilsynsførende har i sin form lignet sidste år. Men ud over fokus på undervisningen og skolens samlede

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2014 Rejsby Europæiske Efterskole november 2014 1 Undervisningsmiljøvurdering November 2014 Beskrivelse af processen for indsamling af data I uge 39-40 har vi gennemført den

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Odder lille Friskole Bestyrelsens beretning 2014

Odder lille Friskole Bestyrelsens beretning 2014 Kære alle Tak fordi I er mødt frem i dag. Skolereformer, debatten i offentlighed om lektiecafé, helhedsskole, motion, inklusion, længere skoledage, større faglighed og øget samarbejde med forældrene. Alt

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 12. december kl. 16.00 19.30

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 12. december kl. 16.00 19.30 Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 12. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Ole Have Jørgensen. Helle Lindkvist Kjeldsen kom kl. ca. 17.00; Anne Marie Illum gik efter aftale

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Den dynamiske trio SL Østjylland. Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen!

Den dynamiske trio SL Østjylland. Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen! Den dynamiske trio SL Østjylland Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen! Hvad skal vi? Se samarbejdet mellem TR/AMR og ledelse i et nyt perspektiv. Blive klogere på muligheder og begrænsninger

Læs mere

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden Overordnede Mål og indhold i SFO i Mariagerfjord Kommune Skolefagenheden Indhold Forord... Side 3 Værdigrundlag... Side 5 Formål... Side 6 Fritidspædagogik... Side 6 Børn er forskellige... Side 8 Læreprocesser...

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Kort præsentation af kandidater Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Skolebestyrelsesvalg 2014 På valgmødet i april var der 9 forældre, der meldte sig som kandidater til skolebestyrelsesvalget. En

Læs mere

N. Kochs Skole Årsmødeberetning 2014

N. Kochs Skole Årsmødeberetning 2014 N. Kochs Skole Årsmødeberetning 2014 Jeg har som de foregående år fundet nogle billeder fra årets gang på skolen, der kan køre i baggrunden, mens jeg taler. Skolepolitik og overordnede tanker om skoleudvikling

Læs mere

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår. SORØ PRIVATSKOLE Information om kommende skoleår 1 Kære elever og forældre, Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Af tilsynsførende Esen Hayaloglu Baggrund for tilsyn Vejle d. 10. april 2014 Jeg, Esen Hayaloglu, har fået fornøjelsen af at føre tilsyn med Vejle Privatskole

Læs mere

Synlig Læring i Gentofte Kommune

Synlig Læring i Gentofte Kommune Synlig Læring i Gentofte Kommune - også et 4-kommune projekt Hvor skal vi hen? Hvor er vi lige nu? Hvad er vores næste skridt? 1 Synlig Læring i følge John Hattie Synlig undervisning og læring forekommer,

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne og

Læs mere

Pædagogisk årsberetning Fænøsund Friskole 2013.

Pædagogisk årsberetning Fænøsund Friskole 2013. Pædagogisk årsberetning Fænøsund Friskole 2013. Samarbejde og dialog Skoleåret 2013 blev, som beskrevet i sidste års beretning, et år der på mange måder varslede nye tider. Der var lock out i april måned,

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Maglegårdsskolen Marts 2015 Generelle oplysninger Adresse Maglegårdsskolen Maglegård Skolevej 1 2900 Hellerup Telefon: 39 98 56 00 Stilling Skoleleder Reference Ansættelsesvilkår

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013 v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Formål og opdrag Evalueringen gennemført for FolkeFerieFonden Arbejdsmarkedets Feriefond støtter FolkeFerieFondens

Læs mere

Skolebestyrelsen, Søndermarksskolen. Årsberetning 2013/2014

Skolebestyrelsen, Søndermarksskolen. Årsberetning 2013/2014 Bestyrelsen kan se tilbage på et skoleår, der på mange områder må betegnes som historisk og meget anderledes. Et arbejdsår, som ud over den daglige drift, har trukket ekstremt store veksler på skolens

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Årsplan for Børnehusene Nivå

Årsplan for Børnehusene Nivå Årsplan for Børnehusene Nivå Periode: 2014-2015 Årsplan for Børnehusene Nivå Periode: 2014-2015 Hvem er vi? Børnehusene Nivå består af 7 huse med børn i alderen 0-14 år. De 7 huse er organiseret i en områdeinstitution

Læs mere

Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed.

Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed. Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed. Ligger den mellem Sofienlundskolen og Jacksons Five, som de skildrede i årets musical

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014. [Forside overskrift 2- max 2 linjer]

Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014. [Forside overskrift 2- max 2 linjer] Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014 [Forside overskrift 2- max 2 linjer] Da resultaterne for nationale test ikke må offentliggøres er de fjernet fra redegørelsen. 1. Indledning Kvalitetsredegørelsen

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Lejrskolen. en autentisk lejrskole gav en kick-start. Af Birthe Mogensen, lærer, og Birgitte Pontoppidan, lektor

Lejrskolen. en autentisk lejrskole gav en kick-start. Af Birthe Mogensen, lærer, og Birgitte Pontoppidan, lektor Lejrskolen en autentisk lejrskole gav en kick-start Af Birthe Mogensen, lærer, og Birgitte Pontoppidan, lektor 14 Lejrskolen er et eksempel på et forsøgsskoleinitiativ, der blev udviklet i et gensidigt

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling ved den selvejende institution Skanderborg Realskole onsdag den 28. marts 2012. 1) Valg af dirigent Bestyrelsens formand Mads Nysted foreslog advokat Kristian Storgaard,

Læs mere

Referat af generalforsamling torsdag den 23. april 2015

Referat af generalforsamling torsdag den 23. april 2015 Referat af generalforsamling torsdag den 23. april 2015 Der var mødt 29 stemmeberettigede forældre op. Der var endvidere 5 fuldmagter. Referent: Søren Helstrup Agenda 1. Valg af dirigent Formanden for

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

HORSLUNDE REALSKOLE BESTRYELSENS BERETNING FOR ÅRET 2012

HORSLUNDE REALSKOLE BESTRYELSENS BERETNING FOR ÅRET 2012 HORSLUNDE REALSKOLE BESTRYELSENS BERETNING FOR ÅRET 2012 Det er mig en glæde, at jeg i dag på bestyrelsens vegne kan aflægge beretning for regnskabsåret 2012. Horslunde Realskole har igen i 2012 fortsat

Læs mere

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret.

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret. 1 Ane Søegaard Formand I de 2 år, jeg har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, har jeg haft som mål at styrke foreningens position og indflydelse overalt, hvor vi færdes. Vi er som faggruppe

Læs mere

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Vi forventer følgende af kommende rektor: Vi ønsker os en rektor, der respekterer skolens helt særlige karakter og er enig i skolens værdigrundlag. Rektor skal

Læs mere

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Sted: Café Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent 2) Formandens beretning 3) Godkendelse

Læs mere

Udfordringer og perspektiver i arbejdet med to-sprogede elever - en skoleleders refleksioner

Udfordringer og perspektiver i arbejdet med to-sprogede elever - en skoleleders refleksioner 1 Skolelederen René Arnold Knudsen Skoleledelse i 15 år Skoleledelse under forandring Uddannelse Engagement (DRK, DFH, EVA ) 2 Herningvej Skole - fakta Elev og forældre: socio-økonomiske forhold Organisering

Læs mere

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014 Årsberetning 2013/2014 Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse April 2014 Tårnbygårdsskolen, specialskolen i Tårnby Her arbejder vi hen mod; - Inklusion i fællesskabet - Et godt skole hjem samarbejde -

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Generalforsamling Tirsdag d. 14. april 2015 kl. 19:00 21.00 Frivillighuset - Kontakt mellem Mennesker, Havnegade 3 a, 5700 Svendborg

Generalforsamling Tirsdag d. 14. april 2015 kl. 19:00 21.00 Frivillighuset - Kontakt mellem Mennesker, Havnegade 3 a, 5700 Svendborg Referat Børns Voksenvenner Svendborg Generalforsamling Tirsdag d. 14. april 2015 kl. 19:00 21.00 Frivillighuset - Kontakt mellem Mennesker, Havnegade 3 a, 5700 Svendborg Dagsorden for generalforsamling:

Læs mere

Hjemly generalforsamling d. 27/4 beretning

Hjemly generalforsamling d. 27/4 beretning Hjemly generalforsamling d. 27/4 beretning Småt er godt. Det er der en del, der mener. Vi kender fx til Mikrobryggerier, små skoler og børnehaver. Småt er godt, det giver os billeder på nethinden af tryghed

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Herfra hvor jeg står, kan jeg ikke se nogen curlingbørn

Herfra hvor jeg står, kan jeg ikke se nogen curlingbørn DIMISSIONSTALE 2015 Kære studenter. I medierne beskrives de unge ofte som curlingbørn. Curlingbørn fordi deres forældre har fejet alle problemer og forhindringer væk, så de aldrig har oplevet, at noget

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 20 Skoleåret 2009- Delrapport fra Sdr. Bjert Centralskole ved Lars Andersen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Vi har altid opmærksomheden

Læs mere

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Fællesskabets betydning for barnet

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Fællesskabets betydning for barnet Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Fællesskabets betydning for barnet Når et barn møder i skolen den første dag, er det også mødet med et tvunget fællesskab, som barnet sandsynligvis, skal være en

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Tilsyns rapport for Hedegård Friskole 2013/2014

Tilsyns rapport for Hedegård Friskole 2013/2014 Tilsyns rapport for Hedegård Friskole 2013/2014 Skolens navn: Hedegård friskole Skole kode: 611011 Tilsynsførende: Brian Andersen (Certificeret tilsynsførende) Tilsyns besøg: 03.05.13 Matematik 8. kl.

Læs mere

Styrket faglighed og dannelse gennem frihed, tillid og ansvar

Styrket faglighed og dannelse gennem frihed, tillid og ansvar Styrket faglighed og dannelse gennem frihed, tillid og ansvar Fremtidens folkeskole Styrket faglighed og dannelse gennem frihed, tillid og ansvar Skal Danmark opretholde velfærden i fremtiden, så skal

Læs mere

Den gode overgang. fra dagpleje og vuggestue til børnehave

Den gode overgang. fra dagpleje og vuggestue til børnehave Den gode overgang fra dagpleje og vuggestue til børnehave Barnet skal ikke føle, at det er et andet barn, fordi det begynder i børnehave. Barnet er stadig det samme barn. Det er vigtigt at blive mødt på

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 BRØNDBY KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 - En værdig ældrepleje FEBRUAR 2016 Værdighed Brøndby Kommunes ældrepolitik berører mange vigtige emner, der har betydning for skabelsen af et godt, langt og aktivt

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Skolevision for skolerne ved Langeland Kommune

Skolevision for skolerne ved Langeland Kommune Indledning Skolevision for skolerne ved Langeland Kommune Det er vigtigt, at vi altid husker, at vi driver skole for børnenes skyld. Det er fordi, vi vil motivere til og understøtte den maksimale udvikling

Læs mere

Velkommen til Aalborg Universitet 2013

Velkommen til Aalborg Universitet 2013 Velkommen til Aalborg Universitet 2013 God morgen alle sammen. Og rigtig hjertelig velkommen til Aalborg Universitet, og vores smukke campus her i Sydhavnen. Det er en stor dag i dag både for os og for

Læs mere

Personalepolitisk grundlag

Personalepolitisk grundlag Personalepolitisk grundlag Baggrund Køge Kommune er rammen om en mangfoldighed af opgaver og fagligheder, som ledes af ét byråd valgt af kommunens borgere. Vi er én arbejdsplads med meget forskellige arbejdsvilkår

Læs mere

Tilsynserklæring. Certificeret privatskoletilsyn Gråspurvevej 67, 03, 03. L0tL32. Tilsynsførende. Beskrivelse af skolen. Skolen.

Tilsynserklæring. Certificeret privatskoletilsyn Gråspurvevej 67, 03, 03. L0tL32. Tilsynsførende. Beskrivelse af skolen. Skolen. Certificeret privatskoletilsyn Gråspurvevej 67, 03, 03 Nick Stær Anderien Mail: nicksandersen@yahoo.dk Tlf: 50 43 4676 Tilsynserklæring Skolen Skolens navn Skolekode Nørrebro Lilleskole L0tL32 Skolens

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere