AKTUELLE SAGER. nr. 3/ august 11. oktober 2013 OK Løn- og pensionsvilkår Personalepolitik Andet... 9

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9"

Transkript

1 AKTUELLE SAGER nr. 3/ august 11. oktober 2013 OK Løn- og pensionsvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: Telefax: Website: kto@kto.dk. Ud for hvert emne er angivet initialerne på den eller de sagsbehandlere i KTO, der arbejder med det pågældende område: HKB Helle K. Basse, sekretariatschef, tlf TB Tue Bjerborg, chefkonsulent, tlf HW Henrik Würtzenfeld, vicesekretariatschef, tlf HC Henrik Carlsen, chefkonsulent, tlf VP Vibeke Pedersen, cheføkonom, tlf LD Lars Daugaard, chefkonsulent, tlf EA Eva Agerlin, chefkonsulent, tlf SR Susanne Rehm, chefkonsulent, tlf HEB Henning Bickham, chefkonsulent, tlf

2 - 2 -

3 - 3 - OK-13 Reviderede pris- og lønskøn for OK-13 VP Sekretariatet har revideret vurderingen af KTOforligene fra OK-13 i lyset af den opgjorte udmøntning fra reguleringsordningen pr. oktober 2013 og af de senest offentliggjorte lønstigningstakter og lønskøn. Som følge deraf korrigeres skønnene for KTOforligene incl. de gennemsnitlige organisationsmidler marginalt. På KL-området opjusteres værdien til 2,17 % og på RLTN-området til 2,20 %. Udsendt til medlemsorganisationerne den 28. august 2013: Reviderede pris- og lønskøn for OK-13-perioden. Løn- og pensionsvilkår Maksimal timeløn ved ansættelse med løntilskud VP Den maksimale timelønssats til personer i løntilskudsjob hos offentlige arbejdsgivere reguleres i takt med lønudviklingen i den offentlige sektor. Det kan oplyses, at timelønssatsen stiger fra 115,03 kr. pr. time (pr. 1. april 2013) til 115,10 kr. pr. time (pr. 1. oktober 2013). Timelønssatsen må forventes at blive reguleret næste gang pr. 1. januar Udsendt til medlemsorganisationerne den 29. august 2013: Maksimal timeløn ved ansættelse med løntilskud.

4 - 4 - Lønudvikling VP På baggrund af materiale fra KRL har KTO udarbejdet et notat som beskriver lønudviklingen i 2. kvt Udsendt til medlemsorganisationerne den 26. august 2013: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor 2. kvt Introduktion til KRL s statistikker VP KTO har i samarbejde med KRL (Kommunernes og Regionernes Løndatakontor) udviklet et introduktionsarrangement til KRL s statistikker. Arrangementet er afholdt tre gange. Fokus er på alle de andre oplysninger som KRL ligger inde med, og som kan anvendes til at besvare spørgsmål som fx: Hvor mange ansatte på ekstraordinære vilkår er der i dine faggrupper? Hvor mange elever har de forskellige kommuner ansat? Udsendt til medlemsorganisationerne den 27. august 2013: Introduktionsarrangement til KRL s statistikker. Lokal løn - råderum HW På en række organisationsområder blev det ved OK-13 aftalt, at foretage en modernisering af bilaget om det økonomiske råderum. Elementer fra fælleserklæringen af 13. februar 1998 kan indgå heri. Det moderniserede råderumsbilag er nu forhandlet på plads af repræsentanter fra organisationerne. Bilaget erstatter eksisterende bilag om det økonomiske råderum i aftaler om lokal løn mv., og vil derfor indgå i den kommende redigering af aftaler mv. mellem organisationerne og KL. I forbindelse med implementeringen af det moderniserede bilag udgår Fælleserklæringen af 13. februar 1998 om gennemførelse af nyt lønsystem i kommuner og amter i de overenskomster/aftaler på KL-området, hvor Fælleserklæringen i dag er bilag til overenskomsten/aftalen. Det er vurderingen, at det moderniserede råderumsbilag medvirker til at skabe en bedre forståelse for og grundlag for anvendelse af bilaget i lokallønsforhandlingerne i kommunerne. Udsendt til medlemsorganisationerne den 24. september 2013: Moderniseret råderumsbilag til aftaler om lokal løndannelse mv.

5 - 5 - Statistikaftale TB KTO og RLTN har revideret og fornyet aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger. Det er tilføjet i aftalens 2, stk. 2, at statistikken leveres elektronisk i regnearksformat til repræsentanten for den forhandlingsberettigede organisation. Endvidere er diskretionsgrænsen nedsat fra 5 til 3 fuldtidsstillinger. Og endelig skal statistikken som noget nyt indeholde en angivelse af lokale tillæg i procent af nettolønnen. Udsendt til medlemsorganisationerne den 27. august 2013: Underskrevet aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger RLTN. Pension HEB KTO har udsendt aftale om engangsbeløb til tjenestemænd efter optjening af 37 års pensionsalder på KL s område. Aftalen er udarbejdet med baggrund i det mellem KL og KTO ved OK-11 aftalte, jf. KTO-forligets pkt. 5.4.c. Aftalen har virkning for tjenestemænd, der har optjent 37 års pensionsalder den 1. januar 2019 eller senere. En tilsvarende aftale på RLTN s område forventes udsendt snarest. KTO har endvidere udsendt rammeaftaler om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension på henholdsvis KL s og RLTN s område. Rammeaftalerne træder i kraft den 1. april Udsendt til medlemsorganisationerne den 23. august 2013: Aftale om engangsbeløb til tjenestemænd efter optjeniing af 37 års pensionsalder. Udsendt til medlemsorganisationerne den 23. august 2013: Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension. KL. Udsendt til medlemsorganisationerne den 12. september 2013: Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspenion RLTN.

6 - 6 - Personalepolitik PUK LD KTO har orienteret medlemsorganisationerne om den endelige bemanding af PUK på både arbejdsgiversiden og lønmodtagersiden. Udsendt til medlemsorganisationerne den 12. september 2013: Partssamarbejde om Udvikling af Kerneydelsen (PUK) - bemanding. Kompetenceudvikling LD Aftale om kompetenceudvikling indgået ved OK-13 er udsendt til medlemsorganisationerne i underskreven stand. Ved OK-13 blev det blandt andet aftalt, som følge af ændringer i MED-rammeaftalen, at indsætte en bemærkning til aftalens 4, stk. 2 om fravigelse af bestemmelse, såfremt det øverste medindflydelse- og medbestemmelsesudvalg er enige herom. Aftalen trådte i kraft 1. april 2013 og erstatter aftale om kompetenceudvikling af 1. december Udsendt til medlemsorganisationerne den 17. september 2013: Aftale om kompetenceudvikling KL. AUA LD Aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på KL s område er underskrevet og udsendt til medlemsorganisationerne. Aftalen indeholder en større nyskabelse, nemlig etablering af Partssamarbejde om Udvikling af Kerneydelsen (PUK). Derudover bemærkes det, at Personalepolitisk Forum ( 4 i OK-11 aftalen), Personalepolitisk indsatsområde ( 5 i OK-11 aftale) og Større personalepolitisk arrangement 12 i OK-11 aftalen) med indgåelsen af den nye aftale ikke er blevet videreført. Aftalen, som trådte i kraft 1. april 2013, erstatter AUAaftalen, som blev indgået ved OK-11. Udsendt til medlemsorganisationerne den 11. september 2013: Underskrevet aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på KL s ormåde (AUA-aftalen) OK-13.

7 - 7 - Ny inspiration til Trivselsprocessen HC Som et led i et personalepolitisk projekt under aftalen om udviklingsmæssige aktiviteter ( 5) har KTO og KL på udarbejdet en model, der giver overblik over trivselsprocessens faser og dermed kan hjælpe kommunale arbejdspladser med at komme fra måling til handling i trivselsarbejdet. KL og KTO har samtidig udarbejdet en pamflet, der kan bruges som et overbliks- og refleksionsværktøj for trivselsprocessens faser, og som kan inspirere arbejdspladser til at læse mere på personaleweb.dk. Pamfletten er ligeledes tilgængelig på Pamfletten er tiltænkt ledere og medarbejderrepræsentanter, der er involveret i trivselsprocesser. Organisationerne er opfordret til at henlede medarbejderrepræsentanternes opmærksomhed på sitet på personaleweb, samt at sende pamfletten til ledere og medarbejderrepræsentanter via organisationens lokale afdelinger, eller ved at uddele den ved møder og konferencer mv. Udsendt til medlemsorganisationerne den 29. september 2013: Ny inspiration til trivselsprocessen kom fra måling til handling Senioraftalen TB/SR KTO har udtaget klageskrift ved Den Kommunale og Regionale Tjenestemandsret med påstand om, at KL tilpligtes at anerkende, at 7 i rammeaftalen om seniorpolitik skal forstås således, at en tjenestemand, der ved aftale indgået den 1. april 2002 eller senere er overgået eller overgår til en seniorstilling, bevarer sin ret til supplerende pension efter lønnen og beskæftigelsesgraden i den hidtidige stilling. Bilag 1 og 2 pr samt pr til Rammeaftale om seniorpolitik på KL s område er udsendt. Bilagene reguleres i takt med de kommunale satser for tjenestemandspensioner og der udsendes løbende nye tabeller, når satserne reguleres. Udsendt til medlemsorganisationerne den 3. september 2013: Rammeaftale om seniorpolitik sag ved Den Kommunale og Regionale Tjenestemandret om fortolkning af aftalens 7. Udsendt til medlemsorganisationerne den 3. oktober 2013: Bilag 1 og 2 til Rammeaftale om seniorpolitik KL.

8 - 8 - Institutionsbegrebet i MEDrammeaftalen EA KTO har afgivet klageskrift i en faglig voldgiftssag mod KL vedrørende forståelsen af institutionsbegrebet i MEDrammeaftalen. Voldgiftssagen tager afsæt i en konkret sag på BUPL s område fra Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune har samlet et antal selvstændige institutioner under en fælles ledelse i en områdeinstitution, hvilket efter KL s opfattelse har indflydelse på, hvor mange tillidsrepræsentanter, der kan vælges. I Fredensborg Kommune er flere daginstitutioner således sammenlagt i én områdeinstitution med én områdeleder, hvor institutionen fortsat er placeret på forskellige geografiske lokaliteter, og hvor daginstitutionslederne er blevet daglige ledere. I voldgiftssagen har KTO nedlagt påstand om, at KL tilpligtes at anerkende, at der i Fredensborg Kommune kan vælges tillidsrepræsentanter i de institutioner, der er i områdeinstitutionerne. Det begrundes blandt andet med, at institutionslederne fortsat har en række selvstændige ledelsesbeføjelser og dermed opfylder bestemmelserne i MED-rammeaftalens 10, stk. 1, hvorpå der er ret til at vælge 1 tillidsrepræsentant i hver enhed af områdeinstitutionen, såfremt de øvrige betingelser i 10, stk. 1 er opfyldt. Udsendt til medlemsorganisationerne den 5. september 2013: Faglig voldgift om fortolkning af institutionsbegrebet i MEDrammeaftalen - KTO mod KL Organisering af arbejdsmiljøarbejdet i MED HC KL, Sundhedskartellet og KTO har udarbejdet en supplerende vejledning om organisering af arbejdsmiljøarbejdet i MED. Baggrunden for vejledningen er at det ved OK-11 blev aftalt, at de centrale parter gennemgår de lokale MED-aftaler med henblik på at påse, at de lokale MED-aftaler lever op til arbejdsmiljølovens betingelser med hensyn til organisering af arbejdsmiljøarbejdet. De centrale parter påser navnlig om en række forhold i den lokale MED-aftale er beskrevet vedr. organisering af arbejdsmiljøarbejdet. Den supplerende vejledning indeholder bemærkninger til de emner, hvor de centrale parter har vurderet, at der er behov for en uddybning, og er derved et supplement til MED-rammeaftalen. De centrale parters intention med vejledningen er at vejlede de lokale forhandlere i deres arbejde med fornyelse af deres lokale MED-aftale.

9 - 9 - KTO har opfordret medlemsorganisationerne til, at den supplerende vejledning udsendes til de lokale forhandlingsberettigede organisationer, med henblik på at de kan rette henvendelse for uddybende vejledning til de enkelte punkter ad de sædvanlige kanaler. Udsendt til medlemsorganisationerne den 13. september 2013: Gennemgang af MED-aftaler ift. organisering af arbejdsmiljøarbejdet. Udsendt til medlemsorganisationerne den 10. oktober 2013: Supplerende vejledning om organisering af arbejdsmiljøarbejdet i MED. Den lokale AKUT-pulje EA KL og KTO har udarbejdet et papir vedrørende forståelsen af den lokale AKUT-pulje (i Frederiksberg og Københavns kommuner puljen til lokale formål). Papiret vedrører den ved OK-13 aftalte permanentgørelse af den lokale AKUT-pulje og indeholder vejledning vedrørende puljens gyldighedsområde samt de lokale parters regnskabsaflæggelse og frist for anvendelse af lokale AKUT-midler. Papiret er udsendt til formand og næstformand for det øverste medindflydelses- og medbestemmelsesudvalg i kommunerne og indholdet vil blive indarbejdet i den redigerede udgave af MED-håndbogen. Udsendt til medlemsorganisationerne den 11. oktober 2013: Forståelse af den lokale AKUT-pulje. Andet Ændring af forvaltningsloven m.fl. SR Efter høring hos medlemsorganisationerne har KTO afgivet høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af forvaltningsloven m.fl. (underskriftskrav). Udsendt til medlemsorganisationerne den 29. august 2013: KTO s udkast til høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fovaltningsloven m.fl. (underskriftskrav).

10 Udsendt til medlemsorganisationerne den 20. september 2013: Høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fovaltningsloven m.fl. (underskriftskrav). Indsats mod social dumping HW/LD KTO s forhandlingsudvalg har 9. oktober 2013 rettet henvendelse til landets borgmestre og regionsformænd med en opfordring til at anvende arbejdsklausuler og sociale klausuler i alle kontraktforhold med private leverandører. Det vil sige både i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder og i forbindelse med andre udbudskontrakter. Anvendelse af klausuler er centrale redskaber til at imødegå social dumping ved løsning af samfundsopgaver. KTO ønsker med henvendelsen at skabe synlighed omkring kommunernes og regionernes indsats på området. Kommunernes og regionernes svar på henvendelsen lægges på KTO s hjemmeside Udsendt til medlemsorganisationerne den 9. oktober 2013: Aktiv indsats mod social dumping.

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.48 AKTUELLE SAGER nr. 5/2008 25. oktober 28. november 2008 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 7 Andet... 8 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.51 AKTUELLE SAGER nr. 1/2009 28. november 2008 16. januar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.54 AKTUELLE SAGER nr. 2/2009 17. januar 13. februar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25,

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.105 AKTUELLE SAGER nr. 3/2012 10. marts - 8. juni 2012 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 9 110.105 KTO Adresse:

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.13 AKTUELLE SAGER nr. 3/2006 14. marts 18. april 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3451.15 VP Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.14 AKTUELLE SAGER nr. 4/2006 19. april 2006 9. juni 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 3 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.17 AKTUELLE SAGER nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet...11 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... bilag 3.1 AKTUELLE SAGER nr. 4/2005 11. juni 2005 19. august 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.34 AKTUELLE SAGER nr. 7/2007 20. oktober 7. december 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 OK-08... 9 Kommunalreform... 10 KTO Adresse:

Læs mere

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler, der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet.

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler, der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet. Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Aftalen er en sammenskrivning af

Læs mere

FOKUS PÅ KL S POLITISK BESLUTNINGSKALENDER FOR SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 2006 INSPIRATION TIL

FOKUS PÅ KL S POLITISK BESLUTNINGSKALENDER FOR SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 2006 INSPIRATION TIL FOKUS PÅ KL S POLITISK BESLUTNINGSKALENDER FOR SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 2006 INSPIRATION TIL MEDARBEJDERREPRÆSENTANTER I MIDLERTIDIGE TVÆRGÅENDE HOVEDSAMARBEDSUDVALG (MTSU) Indledning KTO s primære sigte

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE

SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE AFTALE MELLEM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) OG HENHOLDSVIS KOMMUNALE

Læs mere

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007.

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1202.10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 18. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem RLTN og KTO. /. Også ved den første politiske forhandling på det

Læs mere

Nye lønsatser i kommuner og regioner

Nye lønsatser i kommuner og regioner NOTAT 15-0635 - POUL - 02.06.2015 KONTAKT: POUL PEDERSEN - PP@FTF.DK - TLF: 33 36 88 48 Nye lønsatser i kommuner og regioner Efter at Danmarks Statistik har offentliggjort kvartalsstatistikkerne for lønudviklingen

Læs mere

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping.

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til «Region» Att.: «Regionsrådsformand» «Regionen» «Adresse» «Adresse1»

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLETS GUIDELINES FOR. FLEKSJOBBERES LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR Juni 2013

SUNDHEDSKARTELLETS GUIDELINES FOR. FLEKSJOBBERES LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR Juni 2013 SUNDHEDSKARTELLETS GUIDELINES FOR FLEKSJOBBERES LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR Juni 2013 Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen,

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE

SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE AFTALE MELLEM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) OG HENHOLDSVIS KOMMUNALE

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2013 FOR MEDICINSTUDERENDE, DER ANSÆTTES SOM VIKAR I UNDERORDNET LÆGESTILLING

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2013 FOR MEDICINSTUDERENDE, DER ANSÆTTES SOM VIKAR I UNDERORDNET LÆGESTILLING Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF DANSKE LÆGESTUDERENDE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2013 FOR MEDICINSTUDERENDE, DER ANSÆTTES SOM VIKAR I

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.29 AKTUELLE SAGER nr. 5/2007 13. juni 14. september 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 OK-08... 10 Andet... 12 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder?

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder? Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform hvad gælder? Denne publikation er tilrettelagt af: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) Løngangstræde

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Fællesaftale om lokal løndannelse 2013

Fællesaftale om lokal løndannelse 2013 Fællesaftale om lokal løndannelse 2013 KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-Forbund Dansk Metal Dansk Socialrådgiverforening Fagligt Fælles Forbund 3F Forhandlingskartellet HK/Kommunal Malerforbundet

Læs mere

Rammeaftale om det sociale kapitel

Rammeaftale om det sociale kapitel Rammeaftale om det sociale kapitel KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune 05.41 Side 1 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 2 Indledning...4 Kapitel 1. Aftalens område

Læs mere

Fællesaftale om lokal løndannelse 2013

Fællesaftale om lokal løndannelse 2013 Fællesaftale om lokal løndannelse 2013 KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-Forbund Dansk Metal Dansk Socialrådgiverforening Fagligt Fælles Forbund 3F Forhandlingskartellet HK/Kommunal Malerforbundet

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72 C 2300 København S. Sagsnr.: 2823.11 SR/HEB Direkte tlf.nr.: 3347 0627 15.

Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72 C 2300 København S. Sagsnr.: 2823.11 SR/HEB Direkte tlf.nr.: 3347 0627 15. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... AKTUELLE SAGER nr. 2/2005 9. april 2005 6. maj 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: november Til medlemsorganisationerne. Vedr.: Lønudvikling 3.

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: november Til medlemsorganisationerne. Vedr.: Lønudvikling 3. Til medlemsorganisationerne Sagsnr.: 16-0331.5 VP Direkte tlf.nr.: 3347 0626 30. november 2016 Vedr.: Lønudvikling 3. kvartal 2015-2016. /. KRL offentliggjorde den 20. oktober 2016 deres seneste lønstatistik,

Læs mere

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område KTO Sekretariatet 1. november 2010 HKB/jb Sagsnr.: 2157.61 KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-11 er at skabe

Læs mere

Aftale om aflønning af chefer

Aftale om aflønning af chefer Aftale om aflønning af chefer KL Arkitektforbundet Danmarks Jurist- og Økonomforbund eningen af Kommunale Chefer HK/KOMMUNAL Ingeniørforeningen i Danmark Lærernes Centralorganisation 30.01 Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tlf. 35 29 81 00 OK-Nyt Løn nr. 0017-2017 Udsendt på ny på grund af reviderede

Læs mere

Bilag 1 Pensionsgivende lønninger pr. 1. april 2005 (inkl. procentregulering 115,2381) til tjenestemænd, der er pensioneret før 1. april 2005.

Bilag 1 Pensionsgivende lønninger pr. 1. april 2005 (inkl. procentregulering 115,2381) til tjenestemænd, der er pensioneret før 1. april 2005. Bilag 1 Pensionsgivende lønninger pr. 1. april 2005 (inkl. procentregulering 115,2381) til tjenestemænd, der er pensioneret før 1. april 2005. 1 147.194,00 169.624,00 29 231.191,00 266.420,00 2 149.455,00

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2011 INDEN FOR DJØF, IDA og HK/KOMMUNAL s FORHANDLINGSOMRÅDE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2011 INDEN FOR DJØF, IDA og HK/KOMMUNAL s FORHANDLINGSOMRÅDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN DANMARKS JURIST OG ØKONOM FORBUND INGENIØRFORENINGEN, IDA HK/KOMMUNAL FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2011 INDEN

Læs mere

Retningslinier for lokale lønforhandlinger

Retningslinier for lokale lønforhandlinger RMU 8/2 2007 bilag pkt.11 Region Midtjylland HR Viborg Udkast Overordnede Retningslinier for lokale lønforhandlinger i Region Midtjylland for 2007 30. januar 2007 Indledning Region Midtjylland står overfor

Læs mere

OK-11. KTO-forliget - med KL

OK-11. KTO-forliget - med KL OK-11 KTO-forliget - med KL 1. april 2011 Indholdsfortegnelse KTO s beskrivelse af hovedelementerne i forliget... 3 KTO s plancheserie om forliget... 9 KTO s pressemeddelelse... 23 Protokollat om KTO-forliget

Læs mere

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 ISBN 978-87-7266-085-1. Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 ISBN 978-87-7266-085-1. Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011 Urafstemning 2011 Urafstemning 2011 Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 ISBN 978-87-7266-085-1 Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk, mekanisk

Læs mere

Aftale om medindflydelse og medbestemmelse for Dragør kommune

Aftale om medindflydelse og medbestemmelse for Dragør kommune Aftale om medindflydelse og medbestemmelse for Dragør kommune Afsnit 1. Formål 1 Denne aftale følger reglerne i den til enhver tid gældende rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse, som er indgået

Læs mere

Urafstemningsmateriale til hjemmesiden

Urafstemningsmateriale til hjemmesiden Urafstemningsmateriale til hjemmesiden Indledning Sundhedskartellet har den 28. februar indgået forlig med både Danske Regioner og KL. Begge aftaler er 2-årige og indeholder blandt andet følgende forbedringer:

Læs mere

i praksis en pjece til dig, som forhandler løn til Sundhedskartellets

i praksis en pjece til dig, som forhandler løn til Sundhedskartellets Lokal løndannelse i praksis en pjece til dig, som forhandler løn til Sundhedskartellets medlemmer Lokal løndannelse i praksis -en pjece til dig, som forhandler løn til Sundhedskartellets medlemmer Redaktion:

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

LPnyt nr. 2015:2 Forlig med Forhandlingsfællesskabet

LPnyt nr. 2015:2 Forlig med Forhandlingsfællesskabet LPnyt nr. 2015:2 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2015 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Indhold... 2 Generelle lønstigninger... 2 Reguleringsordningen og Privatlønsværnet... 2 Økonomien ved organisationsforhandlingerne...

Læs mere

Arbejdsbetinget stress Indgå en retningslinie

Arbejdsbetinget stress Indgå en retningslinie Inspirationsnotat nr. 4 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 4.11.2007 Arbejdsbetinget stress Indgå en retningslinie Anbefalinger o Bemærk at der er forskel på en retningslinie og en stresspolitik. o Retningslinien

Læs mere

(REVIDERET ( i nte r n pr. 1729/3-09) UDGAVE - ÆNDRINGER

(REVIDERET ( i nte r n pr. 1729/3-09) UDGAVE - ÆNDRINGER Side 1 Protokollat til [overenskomst/aftale] for [ansatte]i regionerne, der i perioden til og med 31. marts 2011 overgår til ansættelse i en kommune som led i kommunens overtagelse af regionale tilbud

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.9 AKTUELLE SAGER nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 9 Andet...14 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.26 AKTUELLE SAGER nr. 3/2007 20. februar 20. april 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

Bestyrelsens. skriftlige beretning. Redaktionen er afsluttet den 19. november 2008

Bestyrelsens. skriftlige beretning. Redaktionen er afsluttet den 19. november 2008 Bestyrelsens skriftlige beretning 2008 Redaktionen er afsluttet den 19. november 2008 - 2 - - 3 - Indholdsfortegnelse 1. OK-08 FORLØB, RESULTAT OG EVALUERING... 5 1.1 Forhandlingsforløb... 5 1.2 Løn...

Læs mere

11.25.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN RAMMEAFTALE OM SUPPLERENDE PENSION TIL TJENESTEMÆND OG AN- SATTE MED RET TIL TJENESTEMANDSPENSION

11.25.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN RAMMEAFTALE OM SUPPLERENDE PENSION TIL TJENESTEMÆND OG AN- SATTE MED RET TIL TJENESTEMANDSPENSION Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SUPPLERENDE PENSION TIL TJENESTEMÆND OG AN- SATTE MED RET TIL TJENESTEMANDSPENSION Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1.

Læs mere

Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse. 08.86 O.13 8/2014 Side 1

Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse. 08.86 O.13 8/2014 Side 1 Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse KL Sundhedskartellet 08.86 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 08.86 Side 2 Bilagsoversigt... 3 Forord... 4 Kapitel 1. Rammeaftalens område, formål m.v.... 6

Læs mere

Konkret eksempel Lokal løndannelse i Region Midtjylland - Oversigt over bilag

Konkret eksempel Lokal løndannelse i Region Midtjylland - Oversigt over bilag Konkret eksempel Lokal løndannelse i Region Midtjylland - Oversigt over bilag Brev af den 11. september 2013 fra Region Midtjylland til lederne i Region Midtjylland. Brev af den 6. november 2013 fra Region

Læs mere

PROTOKOLLAT. 1. Løn generelt KT, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. 1.1. Generelle lønforhojelser. 1.2. Reguleringsordning

PROTOKOLLAT. 1. Løn generelt KT, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. 1.1. Generelle lønforhojelser. 1.2. Reguleringsordning KT, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Tid Den 16. februar 2013 Sted KL Emne Overenskomst- og aftalefornyelse pr. 1. april 2013 Deltagere Repræsentanter for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3547.10 VP

Læs mere

Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler

Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SHK11.05.2 Side 1 SUNDHEDSKARTELLET Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler 1999 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. AFTALENS OMRÅDE... 3 2. AFTALENS FORMÅL... 4 3. DECENTRALE

Læs mere

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal 2 Indholdsfortegnelse Opgaveflytning fra det statslige område til det kommunale område og omvendt... 5 I hvilken udstrækning flyttes der opgaver fra det offentlige

Læs mere

RAMMEAFTALE om medindflydelse og medbestemmelse

RAMMEAFTALE om medindflydelse og medbestemmelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE RAMMEAFTALE om medindflydelse og medbestemmelse **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.19 AKTUELLE SAGER nr. 6/2006 19. august 15. september 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 5 Kommunalreformen... 8 Andet...12 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.24 AKTUELLE SAGER nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AFTALE om godtgørelse for benyttelse af eget transportmiddel på tjenesterejser samt forsikringsdækning ved tjenesterejser i udlandet

AFTALE om godtgørelse for benyttelse af eget transportmiddel på tjenesterejser samt forsikringsdækning ved tjenesterejser i udlandet Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE om godtgørelse for benyttelse af eget transportmiddel på tjenesterejser samt forsikringsdækning ved tjenesterejser i udlandet **NYT**

Læs mere

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Yngre Læger, marts 2015 OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 15 resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne,

Læs mere

RAMMEAFTALE OM DET SOCIALE KAPITEL

RAMMEAFTALE OM DET SOCIALE KAPITEL AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.08.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE RAMMEAFTALE OM DET SOCIALE KAPITEL 2004 Side 2 INDLEDNING... 4 KAPITEL 1. AFTALENS

Læs mere

Aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger

Aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger Side 1 Aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side 04.39

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN KTO sagsnr.: 505.1 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er, at beskrive proceduren for behandling

Læs mere

Temakursus 20.-22. nov. 2013

Temakursus 20.-22. nov. 2013 Temakursus 20.-22. nov. 2013 Hvad skal vi nå..? - Overblik over det offentlige overenskomstsystem - Opmærksomhed på juraen: Hvad er der hjemmel til? - Lidt om lokale aftaler og formalia Uddannelsesforbundets

Læs mere

22.02.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN HK/KOMMUNAL AFTALE OM LOKAL LØNDANNELSE FOR CHEFER

22.02.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN HK/KOMMUNAL AFTALE OM LOKAL LØNDANNELSE FOR CHEFER Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN DANMARKS JURIST- OG ØKONOMFOR- BUND INGENIØRFORENINGEN I DANMARK HK/KOMMUNAL AFTALE OM LOKAL LØNDANNELSE FOR CHEFER **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.41 AKTUELLE SAGER nr. 3/2008 15. maj 25. august 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 7 Medbestemmelse... 13 Personalepolitik... 14 Andet... 15 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

November 2002 ARF J.nr. APV1100-168487

November 2002 ARF J.nr. APV1100-168487 Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 November 2002 ARF J.nr. APV1100-168487 Rammeaftale om virksomhedsoverenskomster De (amts)kommunale arbejdsgiverparter og Kommunale

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Repræsentantskabsmøde Dato 20. maj 2015 Dagsordenspunkt 6.1. Emne Baggrund: Forløbsbeskrivelse OK 2015 m.v. OK 2015 forhandlingerne i stat og kommuner Hovedbestyrelsens arbejde Januar 2014: På hovedbestyrelsens

Læs mere

Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav. pr. 1. april 2015 på RLTN s område

Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav. pr. 1. april 2015 på RLTN s område FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 10. december 2014 HKB/jb Sagsnr.: 3852.44 Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2015 på RLTN s område Forhandlingsfællesskabets overordnede

Læs mere

OG OVERENSKOMSTANSATTE

OG OVERENSKOMSTANSATTE AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.27.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Aftalen er en sammenskrivning

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR FEBRUAR 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR FEBRUAR 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 12. maj 2016 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Indstilling. Ansættelsesformer for chefer i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 31. maj 2006.

Indstilling. Ansættelsesformer for chefer i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 31. maj 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 31. maj 2006 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling 1. Resume Byrådet vedtog den 26. april 2000 en indstilling om

Læs mere

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i RLTN OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTNområdet den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond den 24. februar 2015 DS har indgået forlig med

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet... 110.66 AKTUELLE SAGER nr. 6/2009 21. august 6. november 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 11 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København

Læs mere

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 Tryk: Eks-Skolens Trykkeri Oplag: 1.500 eksemplarer

Urafstemning 2011. Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 Tryk: Eks-Skolens Trykkeri Oplag: 1.500 eksemplarer URAFSTEMNING 2011 Urafstemning 2011 Layout: Sundhedskartellet Grafisk Enhed 10-182 Tryk: Eks-Skolens Trykkeri Oplag: 1.500 eksemplarer Copyright Sundhedskartellet 2011 Marts 2011 Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Bilag 3 Notat om mulighederne for medarbejderne i RD

Bilag 3 Notat om mulighederne for medarbejderne i RD Økonomiforvaltningen NOTAT Bilag 3 Notat om mulighederne for medarbejderne i RD 13-09-2007 Sagsnr. 2007-7705 Håndtering af medarbejdere i Revisionsdirektoratet (RD) i forbindelse med udbuddet af Københavns

Læs mere

Opmandskendelse. 12. oktober 2011. faglig voldgift (FV 2011.0083) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Opmandskendelse. 12. oktober 2011. faglig voldgift (FV 2011.0083) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Opmandskendelse af 12. oktober 2011 i faglig voldgift (FV 2011.0083) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for Graff

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og MED-HÅNDBOG. Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse. Med de (amts)kommunale parters fælles vejledning

Kommunale Tjenestemænd og MED-HÅNDBOG. Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse. Med de (amts)kommunale parters fælles vejledning KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) MED-HÅNDBOG Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse Med de (amts)kommunale parters

Læs mere

ernærings- og husholdningsøkonomer aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte

ernærings- og husholdningsøkonomer aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte Cirkulære af 18. april 2012 Modst.nr. 016-12 PKAT nr. 150 J.nr. 10-333-51/27 Cirkulære om organisationsaftale for Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte

Læs mere

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede,

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede, 3HUVRQDOHIRUKROGYHGGHQIRUHVWnHQGHNRPPXQDOUHIRUP LO har modtaget udkast til en række af regeringens lovforslag i forbindelse med den forestående kommunalreform med henblik på vores bemærkninger. LO vil

Læs mere

Til medlemsorganisationerne. Aktivitetsnr.: VP Direkte tlf.nr.: december 2018

Til medlemsorganisationerne. Aktivitetsnr.: VP Direkte tlf.nr.: december 2018 Til medlemsorganisationerne Aktivitetsnr.: 18-0392.1. VP Direkte tlf.nr.: 3347 0626 17. december 2018 Vedr.: Nyt og lønudvikling 3. kvt. 2017-2018 Lønudviklingen for ansatte i kommuner og regioner følges

Læs mere

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor.

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. NYT OM LØN Nr. 3 / 2012 *** 21. juni 2012 *** Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. Hovedpointer Udmøntningen fra reguleringsordningen

Læs mere

04.00 O.11 XX/2011 Side 1. Protokollat om generelle ansættelsesvilkår

04.00 O.11 XX/2011 Side 1. Protokollat om generelle ansættelsesvilkår Side 1 Protokollat om generelle ansættelsesvilkår KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Indledning... 4 Side 2 Kapitel 1. Ansættelsesbreve... 4 1. Ansættelsesbreve...

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 28. april 2018 17-0310.5 Hovedelementerne i forliget på RLTN s område Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Odder Spildevand A/S Att.: Michael Lind-Frandsen Rude Havvej 9 8300 Odder Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02407 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Oplæg til budgettering af løn i Langeland Kommune

Oplæg til budgettering af løn i Langeland Kommune Løn budgettering 2007 Notat fra arbejdsgruppen vedr. Ledelse og Budget. BILAG 3 Oplæg til budgettering af løn i Langeland Kommune INDLEDNING...2 PROCEDURE 2007...2 SÆRLIGE OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER i 2006 vedr.

Læs mere

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014 OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014 20. maj 2015 OVERENSKOMSTSTATISTIKKEN FOR 2014 ER UDKOMMET OG KAN SES PÅ KRL S HJEMMESIDE, KRL.DK INDHOLD Hovedtal, Kommuner Hovedtal, Regioner 1 3 Statistikken indeholder oplysninger

Læs mere

- 1 - Diskussionsoplæg vedrørende OK-02

- 1 - Diskussionsoplæg vedrørende OK-02 - 1 - Diskussionsoplæg vedrørende OK-02 - 2 - - 3 - INDHOLD LØN- OG PERSONALEPOLITISKE FOKUSPUNKTER... 5 A) UDVIKLING I GENERELLE LØN- OG PENSIONSVILKÅR... 7 I. Indledning... 7 II. Generelle lønstigninger...

Læs mere

Kongresdokument 1. 2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres.

Kongresdokument 1. 2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres. Kongresdokument 1 1/15 Retningslinjer for ansøgning om tjenestefrihed og ansættelsesforhold for medlemmer, der vælges til at varetage organisationsarbejde i Socialpædagogerne 1. Beslutning om frikøb, der

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Overenskomst2005. 1 kost&ernæringsforbundet. Urafstemning. Kost & Ernæringsforbundets hovedbestyrelse

Overenskomst2005. 1 kost&ernæringsforbundet. Urafstemning. Kost & Ernæringsforbundets hovedbestyrelse Overenskomst2005 Urafstemning Sæt kryds ved ja eller nej på den vedlagte stemmeseddel Brug den vedlagte svarkuvert - porto er betalt Læg brevet i postkassen senest søndag d. 20 marts I pjecen hér kan du

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.22 AKTUELLE SAGER nr. 1/2007 25. november 2006 12. januar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen... 9 Andet...11 KTO

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN KTO sagsnr.: 2604.35 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er at: beskrive proceduren for behandling

Læs mere

PROTOKOLLAT OM FREMTIDIG UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET

PROTOKOLLAT OM FREMTIDIG UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORNING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE PROTOKOLLAT OM FREMTIDIG UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ordinært møde Kenneth Kristensens kontor Mandag 19.08.2013 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 2. behandling af Mediestrategi for folkeskolerne

Læs mere

AFTALE MELLEM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) OG FORHANDLINGSFÆLLESSKABET OM OVERENSKOMST- OG AFTALEFORNYELSEN PR. 1.

AFTALE MELLEM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) OG FORHANDLINGSFÆLLESSKABET OM OVERENSKOMST- OG AFTALEFORNYELSEN PR. 1. Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE MELLEM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) OG FORHANDLINGSFÆLLESSKABET OM OVERENSKOMST- OG AFTALEFORNYELSEN PR. 1. APRIL

Læs mere

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Maskinmestrenes Forening Nr. 1 april 2010 Indhold 1. Lønudvikling i den kommunale og regionale sektor 1. 4. kvartal 2008-2009 2. KONZENS - Fokus på de tre

Læs mere

Redigeret udgave: Forslag til ændringer: 1, stk 2. Nyt stk. 2.

Redigeret udgave: Forslag til ændringer: 1, stk 2. Nyt stk. 2. Vedtægter for Frederikshavn Kommunes Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere