AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet..."

Transkript

1 AKTUELLE SAGER nr. 6/ august 6. november 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: Telefax: Website: kto@kto.dk. Ud for hvert emne er angivet initialerne på den eller de sagsbehandlere i KTO, der arbejder med det pågældende område: HKB Helle K. Basse, sekretariatschef, tlf HC Henrik Carlsen, chefkonsulent, tlf HW Henrik Würtzenfeld, vicesekretariatschef, tlf TC Thomas Christensen, konsulent, tlf VP Vibeke Pedersen, cheføkonom, tlf LD Lars Daugaard, chefkonsulent, tlf EA Eva Agerlin, konsulent, tlf HH Henrik Højrup Hansen, chefkonsulent, tlf HEB Henning Bickham, chefkonsulent, tlf HV Henrik Vittrup, chefkonsulent, tlf

2 - 2 -

3 - 3 - Løn- og pensionsvilkår Løndannelse og løntabeller VP Ved OK-08 blev det aftalt at fortsætte med at anvende provenuet fra den fastfrosne regulering af områdetillæggene til at gøre dem pensionsgivende, jf. KTOforliget pkt Pr. 1. oktober 2009 reguleres satserne for henholdsvis maksimal timeløn ved ansættelse med løntilskud og månedslønnen for EGU-elever. Områdetillæggene er på begge forhandlingsområder blevet fuldt pensionsgivende i forbindelse med lønstigningerne pr. 1. oktober Herefter opæves fastfrysningen af reguleringen af områdetillæggene, og med udgangspunkt i nye grundsatser pr reguleres områdetillæggene herefter med den almindelige procentregulering på hhv. KL- og RLTN-området Udsendt til medlemsorganisationerne den 22. september 2009: Tillæg til aftale om lønninger pr. 1. april 2008 om lønninger for kommunalt ansatte. Udsendt til medlemsorganisationerne den 14. oktober 2009: Maksimal timeløn ved ansættelse med løntilskud og månedsløn for EGU-elever. Statistik VP På baggrund af materiale fra Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD) har KTO udarbejdet notater, som beskriver lønudviklingen i 2 og 3. kvt FLD har udgivet Personaleomsætningsstatistik for den kommunale og regionale sektor. Nettoomsætningen er samlet set steget markant i forhold til tidligere år, hvilket delvist kan tilskrives kommunalreformens ændringer i den beskæftigelsesmæssige fordeling på stat, regioner og kommuner. FLD har offentliggjort ligestillingsstatistikken for Nogle af hovedbudskaberne er bl.a. Ca. 77% af de beskæftigede i kommuner og regioner var i 2008 kvinder. Kvindernes samlede løn udgør i gennemsnit 87% af mændenes gennemsnitlige samlede løn i den kommunale og regionale sektor.

4 - 4 - Det opgjorte løngab er samlet set opgjort til +14%. 47% af kvinderne er samlet set deltidsbeskæftigede, mod kun 18% af mændene. KTO har tidligere orienteret medlemsorganisationerne om Danmarks Statistiks (DS) arbejde med at oversætte ILO s internationale funktionsklassifikation, ISCO-08, til dansk. ISCO-08 står for International Standard Classification of Occupations. Oversættelsesarbejdet er nu tilendebragt. Anvendelsen af funktionskoder gør det ideelt set muligt at sammenligne personer med samme arbejdsfunktion uanset medarbejderens formelle titel og uddannelse. Den tidligere anvendte danske version af funktionskoderne på det lønstatistiske område hed DISCO-løn ILO vedtog imidlertid i december 2007 et revideret sæt koder, som nu er oversat af DS til DISCO-08. DISCO-08 bryder på flere punkter med den hidtidige struktur. I løn- og fraværsstatistisk henseende anvendes DISCO-08 af DS fra På det kommunale og regionale område varetages indberetningerne til DS af løndatacentralerne (hovedsageligt KMD og SDC) i samarbejde med Det Fælleskommunale Løndatakontor. Udsendt til medlemsorganisationerne den 7. september 2009: Lønudvikling i den kommunale og regionale sektor 2. kvt Udsendt til medlemsorganisationerne den 8. september 2009: Personaleomsætningsstatistik Udsendt til medlemsorganisationerne den 16. september 2009: FLD s ligestillingsstatistik. Udsendt til medlemsorganisationerne den 14. oktober 2009: DISCO-08. Udsendt til medlemsorganisationerne den 3. november 2009: Lønudvikling i den kommunale og regionale sektor 3. kvt

5 - 5 - Øvrige ansættelsesvilkår Seniorpolitik HH KTO og KL udgav i november måned 2008 en vejledning til rammeaftalen om seniorpolitik. Med henblik på, at KMD kan udvikle et system, der kan håndtere seniordage mv. har KL og KTO på KMD s anmodning aftalt to mindre ændringer vedrørende: udbetaling af seniordage i forbindelse med fratræden og udbetaling af seniorbonus til timelønnede Ændringerne er primært af teknisk karakter. På den baggrund har KL og KTO nu udarbejdet vedlagte rettelsesblad til Vejledning til rammeaftale om seniorpolitik fra november Udsendt til medlemsorganisationerne den 14. september 2009: Vejleding til rammeaftale om seniorpolitik Rettelsesblad. Tjenestemænd EA Der er udsendt følgende nye regler for tjenestemænd: Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd Regler om opslag af tjenestemandsstillinger inden for KL s forhandlingsområde Reglerne er fornyet i forbindelse med den ved OK-08 aftalte tilpasning af regler og aftaler på tjenestemandsområdet i kommuner inden for KL s forhandlingsområde som følge af Københavns og Frederiksberg Kommuners indmeldelse i KL. Udsendt til medlemsorganisationerne den 4. november 2009: Nye regler på tjenestemandsområdet. Aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område mv. LD Ved OK-08 indgik RLTN og KTO aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område m.v. Dog henstod der indgåelse af endelig aftale i relation til aftalens bilag. RLTN og KTO er nu enige om disse bilag og en underskreven aftale er udsendt til KTO s medlemsorganisationer.

6 - 6 - Udsendt til medlemsorganisationerne den 21. oktober 2009: Underskreven aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område m.v. (RLTN og KTO). Ferie HEB KTO har orienteret medlemsorganisationerne om dom, hvor EF-Domstolen har fastslået, at arbejdsdirektivets art. 7 om ret til årlig betalt ferie af mindst fire ugers varighed, indebærer, at en lønmodtager har krav på erstatningsferie, hvis pågældende er sygemeldt under sin planlagte ferie. Af dommen fremgår, at artikel 7, stk. 1, i direktiv 2003/88 skal fortolkes således, at den er til hinder for nationale bestemmelser eller kollektive overenskomster, hvorefter en arbejdstager, der er sygemeldt under sin årlige ferie som fastsat i ferieplanen for den virksomhed, hvor han er ansat, ikke har ret til efter raskmelding at afholde sin årlige ferie på et andet tidspunkt end oprindeligt fastsat, eventuelt uden for den omhandlede referenceperiode. I forhold til KTO s ferieaftaler har dommen ingen betydning for situationer, hvor sygdom er opstået før feriens begyndelse. Derimod er dommens konsekvenser i forhold til situationer, hvor sygdom er opstået under selve ferien p.t. uafklaret. I forhold til sygdom opstået under ferien giver de nuværende bestemmelser i ferieaftalerne dog visse muligheder for, at ferien helt eller delvist kan suspenderes, hvis arbejdsgiveren skønner, at særlige omstændigheder taler herfor. Udsendt til medlemsorganisationerne den 21. oktober 2009: Dom fra EF-domstolen om ret til erstatningsferie i tilfælde af sygdom. Personalepolitik Trivselsaftale HW/HC/TC Som led i opfølgningen på OK-08 aftalen om trivsel og sundhed har RLTN og KTO nu udarbejdet en pjece om sundhedsfremme.

7 - 7 - I pjecen er der navnlig fokus på forståelsen af sundhedsfremme samt forslag til overvejelser og spørgsmål, som kan drøftes i MED-systemet. Pjecen er én blandt fire pjecer, som samlet set udgør vejledningen til aftalen om trivsel og sundhed. Foruden pjecen om sundhed er udarbejdet en pjece om trivsel samt en pjece om vold, mobning og chikane. Pjecen er også udsendt til HovedMED i hver region. Pjecen om sygefravær er under udarbejdelse. Den 21. oktober 2009 afholdte Danske Regioner, Sundhedskartellet og KTO, en konference om trivsel og sundhed på de regionale arbejdspladser. Konferencen er et led i opfølgning på aftale om trivsel og sundhed. Materialet fra konferencen om trivsel og sundhed er nu blevet lagt på Personaleweb på adressen. personaleweb.dk/04z Der kan man udover præsentationerne fra de forskellige oplægsholdere læse nærmere om konferencen i den konferenceavis, som blev produceret og omdelt på dagen. Udsendt til medlemsorganisationerne den 18. september 2009: Vejledning om indsats mod vold, mobning og chikane KL s område. Udsendt til medlemsorganisationerne den 13. oktober 2009: Forhåndsbestillig af vejledning til trivselsaftalen sundhedsfremme. Udsendt til medlemsorganisationerne den 27. oktober 2009: Vejledning til trivselsaftalen sundhedsfremme. Udsendt til medlemsorganisationerne den 4. november 2009: Materiale fra Trivselskonferencen den 21. oktober Personalepolitiske indsatsområde KL s område HV/LD/HW KL og KTO har aftalt, at der i overenskomstperioden skal sættes fokus på tre personalepolitiske områder, nemlig: trivsel for de ansatte, medindflydelse på eget arbejde og rekruttering. Derfor har KL og KTO i fællesskab besluttet, at udgive 4 journalistiske magasiner med fokus på netop disse personalepolitiske emner. Det første magasin udkommer i november Nummer 2 udkommer ultimo januar 2010, nummer 3 udkommer ultimo marts 2010 og nummer 4 udkommer ultimo maj 2010.

8 - 8 - En del af de interview, historier, reportager mv. som vil indgå i magasinerne vil løbende blive offentliggjort og formidlet via og I forbindelse med indsatsområdet om rekruttering er der igangsat en kampagne, som skal bidrage til, at øge de unges kendskab til job i kommunerne. Kampagnen skal ses som en del af en langsigtet rekrutteringsindsats over for unge med henblik på at gøre de unge interesseret i at vælge eller overveje et job i den kommunale sektor. Kampagnen løber fra uge 43 og året ud og er udformet som en konkurrence. Konkurrencen går ud på, at de unge skal lave en kort film fx på deres mobiltelefoner om hvorfor de kommunalt ansatte tør tage de udfordringer op, som de dagligt møder. Filmene oploades på konkurrencesitet (åbner uge 43) og understøttes også af en Facebookside. Et dommerpanel med bl.a. et par af de unges idoler samt repræsentanter for KL og KTO vil udvælge 5 vinderfilm, som vil få overrakt deres præmier på en event i uge 2 (2010), som også pressen inviteres til at overvære. I forbindelse med indsatsområdet trivsel er besluttet en projektaktivitet, med det formål at støtte lokale projekter i kommunerne, der benytter nye metoder til at skabe trivsel på arbejdspladsen. Projektet vil lave en systematiseret opsamling af de erfaringer, arbejdspladserne gør sig i arbejdet med nye metoder samt formidle metoder til at øge trivslen, som er velbeskrevne og let tilgængelige for arbejdspladser, der ønsker at gøre en indsats for trivslen. Udsendt til medlemsorganisationerne den 1. oktober 2009: Magasinet KONZENS. Udsendt til medlemsorganisationerne den 14. september 2009: Filmkonkurrence om rekruttering. Det Personalepolitiske Forum HC Tilmelding til Personalepolitisk Messe, med undertitlen Grib Hverdagen, den 12. januar 2010 i Bella Center København åbnede den 11. september Messen præsenterer en lang række workshops, store arrangementer og cafedrøftelser indenfor de centrale personalepolitiske temaer i denne periode: Trivsel og sundhed, Medindflydelse på eget arbejde og Rekruttering

9 - 9 - men også andre vigtige temaer som Ledelse og Kompetenceudvikling mm. KTO har anmodet medlemsorganisationerne om at medvirke til at udbrede invitation og flyer bredest muligt til de lokale tillids- og sikkerhedsrepræsentanter, medlemmer af MED- og samarbejds- og sikkerhedsudvalg samt lokalafdelinger mv. KTO har samtidig anmodet medlemsorganisationerne om på deres hjemmeside at henlede opmærksomheden på Personalepolitisk Messe 2010 Grib Hverdagen og etablere link til messens hjemmeside Den nuværende frist for tilmelding den 29. oktober 2009, er udskudt til den 15. november 2009, og deltagerantallet er primo november tæt på betalende deltagere. Det er fortsat også muligt at tilmelde sig med en stand på messen frem til 15. november Betingelserne herfor fremgår også på Det Personalepolitiske Forum har iværksat kampagnen Hverdagsmesterskabet. KTO har anmodet medlemsorganisationer om at være behjælpelige med at udbrede kampagnen til de kommunale og regionale tillids-, sikkerheds-, MED- og SU-repræsentanter. Hverdagsmesterskabet er en kampagne, der fungerer som løftestang for Personale-politisk Messe 2010 og messens centrale temaer og budskaber om trivsel og sundhed, medindflydelse på eget arbejde og rekruttering. Kommunale og regionale ildsjæle kan nomineres på kampagnesitet frem til den 26. november På kampagnesitet kan også læses mere om kampagnen. Vinderen kåres på Personalepolitisk Messe, der løber af stablen den 12. januar Præmien til vinderen går til hele arbejdspladsen vedkommende arbejder på. Efter Messen lanceres et online værktøj, hvor man kan arbejde videre med Messens temaer med afsæt i de gode eksempler fra Hverdagens Helte. Udsendt til medlemsorganisationerne den 11. september 2009: Invitation til Personalepolitisk Messe 2010 Grib Hverdagen åben for tilmelding.

10 Udsendt til medlemsorganisationerne den 29. oktober 2009: Personalepolitisk Messe 2010 Grib Hverdagen tilmeldingsfristen er forlænget. Udsendt til medlemsorganisationerne den 4. november 2009: Hverdagsmesterskabet ildsjæle søges. Stresskampagne HC En række projekter i det udvidede stressprojekt i regi af Det Personalepolitiske Forum, er nu ved at gå ind i sin afsluttende fase. Samtidig hermed er den eksisterende hjemmeside om stress blevet relanceret. I den forbindelse har KTO udsendt en redegørelse til medlemsorganisationerne om aktiviteter og nydannelser, bl.a.: En artikelserie om gode erfaringer med implementering af stressretningslinjer En lang række værktøjer der kan bruges i forhold til at identificere og nedbringe den arbejdsbetingede stress et uddannelsestilbud om stress til MED-udvalg, som udbydes via PUF, samt et kompetencespil Trivselspursuit Et elektronisk inspirationskatalog i forhold til hvordan stressorerne indenfor de enkelte jobtyper kan forebygges og bekæmpes ved hjælp af personalepolitiske og arbejdsmiljømæssige virkemidler. KL, Danske Regioner og KTO har udgivet en engelsksproget pjece om parternes implementering af Stressprotokollatet af 24. maj 2005, og den kampagne, som har været iværksat de sidste fem år, for at skabe de bedst tænkelige rammer for forebyggelsen af arbejdsbetinget stress. Pjecen beskriver således de kommunale og regionale arbejdsmarkedets parters opfølgning på de europæiske parters aftale Draft framework agreement on work-related stress. Målgruppen for pjecen er EU-kommissionen samt de europæiske parter. Udsendt til medlemsorganisationerne den 13. oktober 2009: EU-pjece om stressaftalen i kommuner og regioner. Udsendt til medlemsorganisationerne den 4. november 2009: Få overblik over de mange informationer om stress

11 Andet OK-11 HKB/HW/HEB Som led i den fremadrettede proces hen imod OK-11 har KTO s forhandlingsudvalg besluttet at afholde endnu en forhandlingskonference, hvor fokus først og fremmest vil være rettet mod forhandlingstemaer ved OK-11. Konferencen afholdes mandag den 18. januar På konferencen vil der være oplæg fra de kommunale og regionale arbejdsgivere om henholdsvis kommunernes og regionernes synspunkter vedrørende forhandlingstemaer ved OK-11. Endvidere er der oplæg fra forhandlingsudvalgets medlemmer og drøftelser blandt deltagerne samt et oplæg om OK-11 på det statslige område ved CFU s formand. Udsendt til medlemsorganisationerne den 30. september 2009: Invitation til forhandlingskonferencen den 18. januar 2010 på vej mod OK-11. Udsendt til medlemsorganisationerne den 26. oktober 2009: KTO s forhandlingskonference den 18. januar 2010 på vej mod OK-11. Et program. Jobcentre HH Den godkendte aftalepakke, bestående af nedenstående. er nu underskrevet af aftalens parter: Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte i staten, som pr. 1. august 2009 overgår til ansættelse i en kommune i forbindelse med etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem. Aftale om løngaranti for kommunalt ansatte medarbejdere i forbindelse med etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem pr. 1. august Protokollat om TR-beskyttelse ved hvervets ophør i forbindelse med etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem pr. 1. august Medlemsorganisationerne blev i brev af 25. juni 2009 orienteret om aftalernes indhold.

12 Medlemsorganisationerne er endvidere ved brev af 12. oktober 2009 orienteret om, at Justitsministeriet nu har besvaret KTO s henvendelse om overførslen af Kgl. udnævnte tjenestemænd til kommunal ansættelse og forholdet til grundlovens 27, stk. 3. Problemstillingen omkring Kgl. udnævnte tjenestemænd og KTO s brev til Justitsministeriet er omtalt i KTO s brev af 25. juni 2009 til medlemsorganisationerne. Efter KTO s opfattelse, har Justitsministeriet med besvarelsen og henvisningen til udtalelsen af 25. april 2005 (i anledning af advokat Bent Unmack Larsens spørgsmål om tjenestemænds overgang til anden ansættelsesmyndighed som led i kommunalreformen) til det daværende Indenrigs- og sundhedsministerium, fortsat reelt ikke forholdt sig specifikt til overførslen af de kgl. udnævnte tjenestemænd, men til overførsel af statstjenestemænd generelt. KTO foretager sig på nuværende tidspunkt imidlertid ikke yderligere i sagen. Udsendt til medlemsorganisationerne den 18. september 2009: Jobcentre aftalepakke om ansættelsesvilkår for ansatte i staten, som pr. 1. august 2009 overgår til ansættelse i en kommune i forbindelse med etableringen af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem. Udsendt til medlemsorganisationerne den 12. oktober 2009: Jobcentre overførsel af Kgl. udnævnte tjenestemænd. Fravær i forbindelse med influenza A HH KL udsendte den 9. september 2009 en information til kommunerne om fravær i forbindelse med influenza A på deres hjemmeside. På baggrund af KL s information til kommunerne, fandt KTO anledning til at kommentere på denne overfor KTO s medlemsorganisationer og med orientering herom til KL. Som en helt generel bemærkning til KL s informationsskrivelse, fandt KTO at informationsskrivelsen grundlæggende mangler en henvisning til, at arbejdsgiveren og den ansatte i dialog om sygdom og sygefravær er underlagt helbredsoplysningslovens beskyttelsesregler. Som en yderligere helt generel bemærkning, fandt KTO på baggrund af KL s informationsskrivelse anledning til

13 at påpege, at lønmodtager og arbejdsgiver efter KTO s opfattelse har en fælles interesse i at håndtere situationer omkring influenza A på en sådan måde, at der skabes størst mulig tryghed på arbejdspladsen, blandt kolleger og blandt evt. klienter/brugere mv. KTO fandt, at KL generelt med skrivelsen pålægger de ansatte, som går i dialog med deres arbejdsgiver, risikoen i form af manglende løn ved fravær i de situationer, som kan opstå i forbindelse med influenza A. Herudover havde KTO enkelte mere konkrete bemærkninger indenfor følgende emner: Helbredsoplysningsloven En medarbejder med symptomer på influenza A En medarbejder som er under mistanke for at være smittet med influenza A Lokal drøftelse af principper for forebyggende fravær Bekendtgørelse om forholdsregler mod smitsomme sygdomme i skoler og daginstitutioner for børn og unge (nr af 13. december 2007) KL offentliggjorde efterfølgende en opdatering af deres information om influenza A. KL meddelte i den opdaterede information, at der ikke længere er behov for det afsnit i KL s information af 9. september 2009, som handlede om medarbejdere, der er under mistanke for at være smittet med influenza A. Baggrunden herfor er, at Sundhedsstyrelsen har meddelt, at de i deres vejledning til læger og andet sundhedspersonale vil præcisere, at lægen anbefaler en patient at blive hjemme, hvis lægen vurderer, at patienten er syg. Sundhedsstyrelsen vil således ikke fremadrettet anvende begrebet patienter med mistænkt influenza. KTO s medlemsorganisationer bør således se bort fra KTO s bemærkninger til det omtalte afsnit i KL s oprindelige informationsskrivelse. Udsendt til medlemsorganisationerne den 23. september 2009: KL s information til kommunerne om fravær i forbindelse med influenza A. Udsendt til medlemsorganisationerne den 29. september 2009: Opdatering af KL s information om influenza A.

14 EU HV Den 2. december 2009 afholder KL, Danske Regioner og KTO en fælles konference med fokus på hvordan EFdomstolens afgørelser påvirker aftalereguleringen på det kommunale og regionale arbejdsmarked i Danmark. Udsendt til medlemsorganisationerne den 3. november 2009: Bag om stjernerne konference om EF-domstolen som regelsætter. KTO s repræsentantskab HKB KTO s 24. ordinære repræsentantskab afholdes den 16. december Udsendt til medlemsorganisationerne den 3. november 2009: KTO s 24. ordinære repræsentantskabsmøde.

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.51 AKTUELLE SAGER nr. 1/2009 28. november 2008 16. januar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.48 AKTUELLE SAGER nr. 5/2008 25. oktober 28. november 2008 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 7 Andet... 8 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.13 AKTUELLE SAGER nr. 3/2006 14. marts 18. april 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9 AKTUELLE SAGER nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: 33 11 97 00.

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.54 AKTUELLE SAGER nr. 2/2009 17. januar 13. februar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25,

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.14 AKTUELLE SAGER nr. 4/2006 19. april 2006 9. juni 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 3 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... bilag 3.1 AKTUELLE SAGER nr. 4/2005 11. juni 2005 19. august 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.17 AKTUELLE SAGER nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet...11 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.34 AKTUELLE SAGER nr. 7/2007 20. oktober 7. december 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 OK-08... 9 Kommunalreform... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.9 AKTUELLE SAGER nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 9 Andet...14 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.105 AKTUELLE SAGER nr. 3/2012 10. marts - 8. juni 2012 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 9 110.105 KTO Adresse:

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1217.4 JH/jb

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.29 AKTUELLE SAGER nr. 5/2007 13. juni 14. september 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 OK-08... 10 Andet... 12 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

Status for arbejdet med personalepolitiske indsatsområder

Status for arbejdet med personalepolitiske indsatsområder Status for arbejdet med personalepolitiske indsatsområder INDSATSOMRÅDE REKRUTTERING Filmkonkurrence for unge At udbrede kendskab til hvad job i den kommunale sektor rummer. Både i forhold til bredden

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3 af september F-medlemmer i kommuner

NYHEDSBREV NR. 3 af september F-medlemmer i kommuner NYHEDSBREV NR. 3 af september 2009 3F-medlemmer i kommuner læs i dette nummer Lokale lønforhandlinger Personalepolitisk Messe 2010 tager form Værktøj til trivselsmåling Aktuelle kurser og temadage i efteråret

Læs mere

Underskriftindsamling

Underskriftindsamling ONLINE /20071 Nyhedsbrev nr. 6/2009 September Underskriftindsamling > Højere dagpenge NU - underskriftindsamling > Kontingentreduktion > Satsændringer på værnefodtøj rettelse > Ny pjece om trivsel på regionale

Læs mere

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tlf. 35 29 81 00 OK-Nyt Løn nr. 0017-2017 Udsendt på ny på grund af reviderede

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... AKTUELLE SAGER nr. 2/2005 9. april 2005 6. maj 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.22 AKTUELLE SAGER nr. 1/2007 25. november 2006 12. januar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen... 9 Andet...11 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.28 AKTUELLE SAGER nr. 4/2007 20. april 12. juni 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 9 OK-08... 10 Andet... 14

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Maskinmestrenes Forening Nr. 1 april 2010 Indhold 1. Lønudvikling i den kommunale og regionale sektor 1. 4. kvartal 2008-2009 2. KONZENS - Fokus på de tre

Læs mere

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3547.10 VP

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.26 AKTUELLE SAGER nr. 3/2007 20. februar 20. april 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager.

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1215.1 JH/jb

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.24 AKTUELLE SAGER nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik... 110.36 AKTUELLE SAGER nr. 1/2008 8. december 14. marts 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 5 Øvrige ansættelsesvilkår... 8 Personalepolitik... 10 Kommunalreform... 13 Andet... 13 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL)

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) KTO Sekretariatet 10. oktober 2007 Sagsnr.: 1127.27 KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-08

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.11 AKTUELLE SAGER nr. 2/2006 14. januar 2006 13. marts 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse...10 Personalepolitik...10 Kommunalreformen...12 Andet...15 KTO

Læs mere

9.3.C. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret for tjenestemænd inden for KL s

9.3.C. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret for tjenestemænd inden for KL s INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Løn generelt.... 1 2. Pension..... 3 3. Kompetenceudvikling.. 4 4. Seniorinitiativer 4 5. Tillidsrepræsentanter 4 6. Trivsel og sundhed 5 7. Fravær af familiemæssige årsager... 6

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.19 AKTUELLE SAGER nr. 6/2006 19. august 15. september 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 5 Kommunalreformen... 8 Andet...12 KTO Adresse:

Læs mere

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007.

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1202.10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 18. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem RLTN og KTO. /. Også ved den første politiske forhandling på det

Læs mere

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og Aftalenr. Titel Parter 1. Lønaftaler 1_1_1 Aftale om lønninger for kommunalt ansatte pr. 1. april 2002 KL og 1_1_2 Aftale om

Læs mere

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv.

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Arbejdsmarkedsstyrelsen Att.: Birgitte S. Staffeldt Njalsgade 72A 2300

Læs mere

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011 KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling

Læs mere

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011 KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling TR-vilkår

Læs mere

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.49 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 3. maj 2007 Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav I dette brev omtales tre forhold i

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.41 AKTUELLE SAGER nr. 3/2008 15. maj 25. august 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 7 Medbestemmelse... 13 Personalepolitik... 14 Andet... 15 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.:9.02.01-01 17. februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Med henvisning

Læs mere

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004 Til J.nr.: 7.01.01-1 KTO's medlemsorganisationer HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0625 17. juni 2004 Vedr.: Overenskomstforhandlingerne i 2004/2005 Medlemsorganisationerne blev i et brev af 17. maj 2004 orienteret

Læs mere

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU WWW.GRIBHVERDAGEN.NU HIT MED HISTORIEN GRIB HVERDAGEN! 12. JANUAR 2010 BELLA CENTER Hver dag landet rundt søsættes nye initiativer på det personalepolitiske område. Kom og fortæl historien om jeres flagskib

Læs mere

Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Regionernes Lønnings- og Takstnævn Side 1 Regionernes Lønnings- og Takstnævn Juni 2016 AFTALE OM ARBEJDSGIVERENS PLIGT TIL AT UNDERRETTE ARBEJDS- TAGEREN OM VILKÅRENE FOR ANSÆTTELSESFORHOLDET (ANSÆTTEL- SESBREVE) EF s ministerråd vedtog

Læs mere

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3451.15 VP Direkte tlf.nr.:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.20 AKTUELLE SAGER nr. 7/2006 16. september 2006 24. november 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen...11 Andet...15

Læs mere

Sanne Kjærgaard Nikolajsen Offentlig Ansattes Organisationer (LO-gruppen) KTO PUF s sekretariatsgruppe. Aftalens formål

Sanne Kjærgaard Nikolajsen Offentlig Ansattes Organisationer (LO-gruppen) KTO PUF s sekretariatsgruppe. Aftalens formål Sanne Kjærgaard Nikolajsen Offentlig Ansattes Organisationer (LO-gruppen) KTO PUF s sekretariatsgruppe Aftalens formål Skabe grundlag for forbedring og udvikling af de ansattes trivsel og sundhed på arbejdspladsen

Læs mere

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet Medlemsudsendelse 21. august 2007 Organisationsudsendelse Til KTO's medlemsorganisationer Sagsnr.: 732.12 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 20. august 2007 Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Forhandlingsfællesskabet 0.4.11 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 0.4.11 Side

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for ansatte inden for Sundhedskartellets forhandlingsområde O.13 38/2013 Side 1

Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for ansatte inden for Sundhedskartellets forhandlingsområde O.13 38/2013 Side 1 Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for ansatte inden for Sundhedskartellets forhandlingsområde KL Sundhedskartellet 07.30 Side 1 Side 2 Kapitel 1. Hvem er omfattet af aftalen... 3 1. Område... 3 Kapitel

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte (bortset fra Københavns og Frederiksberg kommuner) KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Kapitel 1. Aftalens område...3

Læs mere

Mobning på arbejdspladsen

Mobning på arbejdspladsen Kort og godt om Mobning på arbejdspladsen Få viden om mobning og inspiration til en handlingsplan www.arbejdsmiljoviden.dk/mobning Hvad er mobning på arbejdspladsen? Det er mobning, når en eller flere

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72 C 2300 København S. Sagsnr.: 2823.11 SR/HEB Direkte tlf.nr.: 3347 0627 15.

Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72 C 2300 København S. Sagsnr.: 2823.11 SR/HEB Direkte tlf.nr.: 3347 0627 15. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for kommunalt ansatte O.13 32/2013 Side 1

Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for kommunalt ansatte O.13 32/2013 Side 1 Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for kommunalt ansatte KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 04.30 O.13 32/2013 Side 1 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Aftalens område... 3 1. Hvem er

Læs mere

TR - møde i København den 14. marts Præsentation af det statslige forhandlingsresultat

TR - møde i København den 14. marts Præsentation af det statslige forhandlingsresultat TR - møde i København den 14. marts 2011 Præsentation af det statslige forhandlingsresultat STAT CFU Pr. 1. april 2011 31. marts 2013 1. år er et nul-år, hvor gælden fra 1. april 2010 afvikles, uden at

Læs mere

OG TAKSTNÆVN AFTALE OM NYT GRUNDBELØBSNIVEAU

OG TAKSTNÆVN AFTALE OM NYT GRUNDBELØBSNIVEAU REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM NYT GRUNDBELØBSNIVEAU INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. OMLÆGNING... 3 3. TJENESTEMÆND MED LOKALT AFTALTE KRONETILLÆG, SOM ER AFTALT

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 og 10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 21. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den tredje forhandling

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1349.1 JH/jb

Læs mere

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen.

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. KTO Sekretariatet 18. marts 2005 HKB J.nr.: 7.04-4 Vedr.: OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. Dette notat indeholder KTO

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Side 1 Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Sundhedskartellet Side 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Aftalens anvendelsesområde...

Læs mere

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område KTO Sekretariatet 1. november 2010 HKB/jb Sagsnr.: 2157.61 KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-11 er at skabe

Læs mere

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet.

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet. Forhandlingsfællesskabet Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 03-11-2017 J.nr.: 17/12453 Til

Læs mere

OK 08 personalepolitiske opgaver for MED/SU

OK 08 personalepolitiske opgaver for MED/SU 08-0424 - TOPE - 07.04.2008 Kontakt: Torben Petersen (Tope) - tope@ftf.dk - Tlf: 3336 8838 OK 08 personalepolitiske opgaver for MED/SU Der er i notatet taget udgangspunkt i teksterne fra KTO/KL-forliget,

Læs mere

KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at:

KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at: 1(1 Til Forhandlingsfællesskabet KL's kravsbrev til 0.18 med kommentarer KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at: sikre et

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Side 1 Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0030 Den Til Folketingets Skatteudvalg L130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 27, 30 og 56 af 7. december

Læs mere

KL's kravsbrev til O.15 med kommentarer

KL's kravsbrev til O.15 med kommentarer Til Forhandlingsfællesskabet KL's kravsbrev til O.15 med kommentarer KL s overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2015 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at understøtte kommunernes

Læs mere

Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom

Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom Delpolitik i henhold til den overordnede personalepolitik om Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom Forebyggelse Syddjurs Kommune vil være kendt

Læs mere

Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær

Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær Vedtaget af MED-Hovedudvalget den 27.

Læs mere

[Tilføj denne side i navigationsvisningen for at få vist et sidebanner] Tidsbegrænsede ansættelser

[Tilføj denne side i navigationsvisningen for at få vist et sidebanner] Tidsbegrænsede ansættelser [Tilføj denne side i navigationsvisningen for at få vist et sidebanner] Tidsbegrænsede ansættelser I ansættelsesforhold, hvor en arbejdsgiver ansætter en ergoterapeut, er det hovedreglen, at ergoterapeuten

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU 1 Indholdsfortegnelse 3 5 6 7 8 9 9 10 Overenskomstresultatet for 2015 Løn Minipension Styrket lokalt samarbejde Bedre

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping.

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til «Region» Att.: «Regionsrådsformand» «Regionen» «Adresse» «Adresse1»

Læs mere

OAO-Nyhedsbrev om løn januar 2014

OAO-Nyhedsbrev om løn januar 2014 31-01-2014 12/339/12 OAO-Nyhedsbrev om løn januar 2014 Løn i den offentlige og den private sektor I dette nyhedsbrev ser vi på løn og lønudviklingen fra februar 2011 til august 2013. Vi bruger Danmarks

Læs mere

Seniordage For ansatte i kommuner træder retten til seniordage eller seniorbonus i kraft 2009.

Seniordage For ansatte i kommuner træder retten til seniordage eller seniorbonus i kraft 2009. Kommuner (KL) Seniordage For ansatte i kommuner træder retten til seniordage eller seniorbonus i kraft 2009. KL-området: Den generelle KL-regel: 60 årige = 2 dage 61 årige = 3 dage 62 årige og ældre =

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM LØNNINGER FOR ANSATTE I REGIONERNE

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM LØNNINGER FOR ANSATTE I REGIONERNE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM LØNNINGER FOR ANSATTE I REGIONERNE 2018 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. AFTALENS OMRÅDE... 5 1. OMRÅDE... 5 KAPITEL 2.

Læs mere

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor.

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. NYT OM LØN Nr. 3 / 2012 *** 21. juni 2012 *** Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. Hovedpointer Udmøntningen fra reguleringsordningen

Læs mere

Reguleringsordningen i det offentlige

Reguleringsordningen i det offentlige Reguleringsordningen i det offentlige aftalesystem Fakta Jesper Due, Jørgen Steen Madsen og Nana Wesley Hansen Formålet med reguleringsordningen er at sikre en tilnærmelsesvis parallel lønudvikling i den

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE Dato: 5. maj 2010 2062.35 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2011

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted Koncept for PARTNERSKABSAFTALE Mellem en virksomhed og Jobcenter Ringsted Udarbejdet i juni 2007 1 Redskaber der kan indgå i samarbejdet I herværende aftale om socialt partnerskab mellem x virksomhed og

Læs mere

Bestyrelsens. skriftlige beretning. Redaktionen er afsluttet den 17. november 2010

Bestyrelsens. skriftlige beretning. Redaktionen er afsluttet den 17. november 2010 Bestyrelsens skriftlige beretning 2010 Redaktionen er afsluttet den 17. november 2010 - 3 - Indholdsfortegnelse 1. FORBEREDELSE AF OK-11... 5 1.1 Model for OK-11 forhandlingerne... 5 1.2 Forhandlingsaftaler...

Læs mere

Sygefravær. Sygefraværssamtaler og statistik

Sygefravær. Sygefraværssamtaler og statistik Sygefravær Sygefraværssamtaler og statistik 21 redaktionsgruppe Malene Vestergaard Sørensen, RLTN Nicolaj Krogh Jensen, RLTN Niels Jacobsen, HK/Kommunal Birthe Jeppesen, FOA Susanne Gerner Nielsen, BUPL

Læs mere

Sygefraværet skal ned. Konference MED/SU-hovedudvalg. Konsulent. Jette Høy FTF

Sygefraværet skal ned. Konference MED/SU-hovedudvalg. Konsulent. Jette Høy FTF Sygefraværet skal ned - Jette Høy/FTF - juni 2008 Sygefraværet skal ned Konference MED/SU-hovedudvalg Konsulent Jette Høy FTF Fakta om sygefravær Specielt det langvarige sygefravær er stigende Sygefraværet

Læs mere

Vedr.: Oplysninger og kommentarer til barselsfond-udvalget

Vedr.: Oplysninger og kommentarer til barselsfond-udvalget Økonomistyrelsen Att.: Leif H. Skytt Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K J.nr.: 5.10.03-18 HW Direkte tlf.nr.: 3347 0614 26. november 2003 Vedr.: Oplysninger og kommentarer til barselsfond-udvalget

Læs mere

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 KTO Sekretariatet 19. februar 2004 Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 Den 19. februar 2005 er der opnået enighed mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO om de generelle vilkår for fornyelse af

Læs mere

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området 15. oktober 2018 Oversigt over resultater fra OK18 C.1.4. Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver Oversigt over resultater ved OK18 - stat,

Læs mere

Familieplejeres ferieretlige stilling

Familieplejeres ferieretlige stilling FAMILIEPLEJERES FERIERETLIGE STILLING Familieplejeres ferieretlige stilling Den 27. september 2005 1. Retsgrundlaget I de senere år har familieplejeres ferieretlige stilling været genstand for megen diskussion

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og PF Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for tjenestemands-

Læs mere

Vejledning om lockout mv. Februar 2013

Vejledning om lockout mv. Februar 2013 Februar 2013 Indhold Indhold 1 Vejledning om lockout mv. 2 1.1 Hvem er omfattet af lockouten?...2 1.2 Konsekvenser for ansættelsesforholdet...3 1.3 Udbetaling af løn, pensionsbidrag mv....3 1.4 Sygefravær...4

Læs mere

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i RLTN OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTNområdet den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond den 24. februar 2015 DS har indgået forlig med

Læs mere

Pris- og lønudviklingen , juni udsendt d

Pris- og lønudviklingen , juni udsendt d N O T A T Pris- og lønudviklingen 2006-2008, juni 2007 - udsendt d. 25-06-2007 Sidste skøn for pris- og lønudviklingen blev udmeldt af Danske Regioner i april 2007, og indeholdt skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1 af marts 2009 3F-medlemmer i Staten

NYHEDSBREV NR. 1 af marts 2009 3F-medlemmer i Staten NYHEDSBREV NR. 1 af marts 3F-medlemmer i Staten læs i dette nummer Status aftaler og overenskomster Staten lønninger pr. 1. april Særlige ydelser pr. 1. april Nye satserne for jubilæumsgratiale pr. 1.

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere