Analyse af Exiqon A/S

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Analyse af Exiqon A/S"

Transkript

1 Analyse af Exiqon A/S Beskrivelse af virksomheden Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab. Virksomheden har 100 medarbejdere. Ud over at være placeret i Danmark, så har selskabet også et datterselskab i USA, som skal sælge og markedsføre Exiqon s produkter i USA. Dette er væsentligt, da Nord Amerika pr er det største marked for Exiqon s produkter med over 40%. Exiqon er internationalt anerkendt for deres produkter indenfor microrna og RNA sekvensering. Dette har indtil nu været Exiqon s primære forretnings-segment. Det er svært at forstå selskabets produkter helt præcist, men jeg vil forsøge at give en forklaring som indledning til min analyse af selskabet. i Årsregnskabet for regnskabsåret 2015 står der beskrevet følgende: Exiqon vil fremme forskning af hvornår og hvor vores gener udtrykkes. Vi vil give forskere over hele verden best-in-class produkter og brugervenlige forretningsløsninger, designet til at omdanne arbejdsgange i vores branche. Vores mål er at hjælpe med at etablere den biologiske funktion af genetisk variation og fremme forbedret menneskers sundhed. Vi mener, at dette vil blive opnået gennem dedikeret service til vores kunder, som de søger at finde og kontrollere en stadig dybere forståelse af den biologiske funktion af genetisk variation. Exiqon Life Sciences har i første omgang fokuseret på at få en førende position på det nye marked for mirnaanalyse. Fra denne position, udvider vi vores produkter og tjenester til at omfatte en analyse af andre RNA. Vi forfølger en vækststrategi om at blive den førende leverandør af fleksible løsninger til RNA-analyse ved at udnytte eksisterende kapacitet og erobre nye markeder. Man kan ud fra dette konstatere, at Exiqon sælger produkter rettet mod forskning med henblik på at etablere biologiske funktioner som følge af kundskab til genetisk variation af patienter. Og målet med dette er at forbedre menneskers sundhed i en stor grad. De seneste år har Exiqon arbejdet med at udvikle produkter og software. Disse produkter er blevet lanceret i Disse produkter medfører, at Exiqon kan addressere langt større marked for RNA sekvensering og analyse. Disse produkter hjælper forskere med at analysere biologiske funktioner ved genanalyse. I juli 2015 lancerede Exiqon et helt særligt produkt i sin portefølje. Dette produkt bliver nævnt XploreRNA cloud computing. Dette er et unikt produkt, som ingen af konkurrenterne er i nærheden af at kunne tilbyde på verdensmarkedet. Kunderne kan sende deres data til XploreRNA platformen hos Exiqon. Derefter modtager kunderne rapporter i clouden fra undersøgelser i denne. Exiqon s detaljerede computere sorterer alle dataene og genererer rapporter til kunderne og fortæller hvilke data de skal anvende. I denne forbindelse kan der oplyses, at den 5. november lavede Biogazelle, et stort belgisk selskab, et komparativt studie af mange Life Science virksomheder i hele verden. Dette studie konkluderede, at Exiqon s technology er verdens bedste for denn branche.

2 For at skabe mere forståelse for denne branche, så har den administrerende direktør i Exiqon, Lars Kongbak M.Sc. i biologi og Ph.d i molekylerbiologi, jævnligt skrevet kronikker om udviklingen i deres kundskab til menneskers genetik og mulighederne som følger heraf, i henhold til forebyggelse og behandling af alvorlige sygdomme. Specielt to forhold som Lars Kongbak har vist i sine kronikker, har vakt min interesse. 1. At man ved genetisk analyse kan finde frem til hvilken personlig medicin en bestemt genetisk profil skal have, for at behandling skal virke mod dennes sygdom. På denne måde kan sunhedssystemet undgå at anvende meget dyrt medicin som standard procedure, til flere alvorlige sygdomme, og som har lille eller ingen effekt på mange af patienterne. Dette er interessant, fordi faktum er, at der bliver anvendt enorme mængder dyrt medicin, som ingen effekt har på patienterne. Her er et eksempl vist fra en kronik hos Lars Kongbak angående effekten af diverse medicin: 2. Et andet væsentligt forhold, som Lars Kongbak har henvist i sine kronikker er, at man udfra de analyserede genetiske profiler hos patienter i dag, kan aflæse mulige sygdomme som patienter har stor sandsynlighed for at udvikle i fremtiden. Dette giver også væsentlig mulighed for forebyggelse, som kan spare sundhedssystemet utroligt mange ressourcer. Denne udvikling har vækket stor interesse kring hele verden de seneste år, fordi dette kan omdanne hele biotek branchen. Og flere analytikkere vurderer, at markedet indenfor RNA og microrna, vil vokse eksplosivt i de kommende år. Denne udvikling har også fået det danske sundhedssystem til at reagere. Fordi Regionerne i Danmark har besluttet, at danskere skal i løbet af de næste 5 år have deres gener kortlagt med det formål, at kunne skræddersy medicin til en lang række alvorlige sygdomme. I denne forbindelse udtaler Regionerne: Det her kan blive et eksporteventyr på linje med vindmøllerne, hvis vi får udviklet mere præcis medicin. I dag spildes der både tid og liv og penge, fordi medicinen ikke er præcis nok. Eksempelvis er det kun 25 procent af kræftmedicinen, der virker på patienterne.. Det ville være meget mærkeligt hvis ikke Exiqon også ville være en integreret del af dette projekt, da Exiqon er en af verdens førende virksomheder til at foretage disse undersøgelser.

3 Exiqon opererer dog ikke kun i dette tidlige led. Exiqon Diagnostics har de seneste år udviklet molekylære diagnostiske tests, for at hjælpe læger at opdage kræften tidligt, således at patienten får den bedste behandling, og har største chance for overlevelse. Disse tests er baseret på de produkter og teknologier, der allerede sælges af Exiqon Life Sciences. Disse tests er endnu ikke kommercialieseret, men de er tæt på. Dermed kan man sige, at Exiqon er meget tæt på at udvide sin værdikæde. Exiqon s strategi er, at markedsføre positive resultater fra Exiqons diagnostiske programmer i samarbejde med verdens førende diagnostiske selskaber. Med denne strategi forventer Exiqon, at deres produkter kan sikres kommerciel succes. Og planen er at tests for prostata og endetarms kræft allerede skal på markedet i De kræftformer som Exiqon har fokus på, er prostata og endetarmskræft. Og disse må betegnes som de mest væsentlige, da endetarmskræft og prostata kræft, begge er i top 3 over de mest hyppige kræft dræbere hos mænd anno Potentialet i dette segment er dog ikke langt væk. I præsentation fra februar siger Exiqon, at de forventer testene er klar til kommercialisering allerede i 2017, og der forventes enda omsætning allerede i Og for hvad angår markedsmulighederne, så oplyser Exiqon i præsentation i februar 2016, at market opportunity alene for prostata testene er over 3 milliarder dollars.: Exiqon er en lille spiller på verdensmarkedet i øjeblikket med en omsætning på kun 160 mio. kr. Men med den præsenterede vækst for 2015 på 23%, og den udvikling af unikke produkter, som selskabet har foretaget i sit life science segment, og det potentiale som den har i sin diagnostik pipeline på relativt kort sikt, så er Exiqon en utrolig interessant aktie på kort og lang sikt. Exiqon forventer kliniske resultater for prostata testene i 3 kvartal. Exiqon forventer to-cifrede vækstrater frem til Dette er der ikke mange der kan prale af. Jeg har fulgt aktien nu i 2 år. Markedsværdien er i øjeblikket 400 mio.dkk. Efter min opfattelse afspejler dette slet ikke den reelle værdi af virksomheden på nuværende tidspunkt.

4 Regnskabsmæssig analyse. Omsætning Hvis man kigger i 5-år oversigten i regnskabet hos Exiqon, så har væksten i omsætning svinget meget. I 2011 var væksten 20%. Derefter ligger den på kun 5-8% i perioden fra 2012 til Dette svarer i øvrigt til en omsætningsvækst på kun 18% i hele perioden fra 2012 til Derimod, så stiger væksten eksplosivt igen i 2015, hvor selskabet har rekord vækst i omsætningen på 23%. Jeg vurderer ikke at perioden fra 2012 til 2014 har været tilfredsstillende internt i Exiqon. Årsagen til den forholdsvis lave vækst i denne periode kan være, at Exiqon i denne periode og stadigvæk, er en lille aktør på markedet, som indtil nu ikke har havt det store kapitalberedskab. Efter min opfattelse, har denne periode fået Exiqon at fokusere innovativt, og har de søgt at diffrentiere sig fra de andre store aktører på markedet, i forhold til sine produkter i Life Science segmentet. Og denne proces har været succesfuld. I 2015 har selskabet lanceret 5 nye produkter. Detaljer omkring disse nye produkter kan læses på side 7 i årsregnskabet for 2015, og er vist til højre her i analysen. Resultaterne af de lancerede produkter har allerede vist god effekt. Som figuren ovenfor viser, så øges omsætningsvæskten eksplosivt fra 2014 til 2015, fra 8% til 23%. Og der må antages, at de nye produkter har bidraget til denne succes. Som også nævnt i indledningen, så har et anerkendt belgisk selskab ved navn Biogazelle, lavet et komparativt studie af Life Science virksomheder i hele verden, hvor technologien er det primære fokus. Og her blev Exiqon fremhævet som indehaver af den bedste technology, eller som Biogazelle udtrykte det; Best in class.

5 I forhold til Exiqon s position på de geografiske markeder, så oplyser Exiqon dette i regnskabet: Det som er interessant i denne forbindelse er, hvor stor er USD risikoen, da stor del af Exiqon s produkter bliver solgt i USD. Derfor har jeg her lavet en tabel som viser udvikligen i omsætning til Nord Amerika i den analyserede periode fra 2011 til 2015: E2016 E2017 Samlet omsætning 111,5 117,4 123,6 132, Nord Amerika 42,7 42,9 42,3 45,6 61,6 83,2 112,3 omsætning NA i % 38,3% 36,5% 34,2% 34,4% 38,0% 45,0% 50,6% USD kurs ,75-7,00 6,75-7,00 Tabellen viser, at Nord Amerika i perioden fra 2011 til 2014 har været stabilt mio.kr. i omsætning, hvilket svarer til 34%-38% af omsætningen hos selskabet. I 2015 ændres denne tendens, og markedet i Nord Amerika vokser over 35% til 61,6 mio.kr. Da de øvrige markeder også vokser i 2015, så svarer markedet i USA stadigvæk kun til 38% af hele omsætningen. Ud over at vise udviklingen fra perioden 2011 til 2015, så har jeg også vist estimater for 2016 & 2017, som er estimaterne ifølge forventningerne hos Exiqon. Den eneste ekstra forudsætning jeg har foretaget, er at fremskrive væksten i Nord Amerika med 35% i 2016 & Dette er samme vækst som for Resultatet af denne fremskriving er, at enten vil USD risikoen øges, eller er estimaterne for lave, eller vil USD risikoen + estimaterne er for lave. Fordi i forhold til de forrige år, så vil det Nord Amerikanske marked i 2016 & 2017 øges til henholdsvis 45% & 50% af den samlede omsætning. Jeg tror på nummer 3 scenarie. Jeg tror markedet i USA vil vokse mere end de andre, samtidigt som jeg vurderer, at estimaterne er for lave, som i henhold til ledelsen vil være mio. kr. Jeg tror nærmere på minimum mio. kr., fordi: Alle de nye produkter vil indgå i omsætningen for hele 2016 istedet for kun delvist. Samtidigt arbejder selskabet med at forbedre deres produkter(kommer vi til senere). Kapitalberedskabet hos Exiqon er bedre end nogensinde. De har 16 mio. kr. I positivt CF fra drifen i 2015, samtidigt som de har udstedt obligationer for 40 mio. kr. Dermed er kapital ikke et problem for selskabet. Dette giver selskabet muligheder. I hele desember måned 2015 gav selskabet 20% rabat på alle deres produkter. Dette er væsentligt i det perspektiv, at selskabet alligevel formåede at have sit bedste kvartal nogensinde, med 46,6 mio. kr. I omsætning.

6 Jeg vil ikke gøre så meget ud af diagnostikken, men dette har Exiqon utrolig meget fokus på i deres regnskab og deres øvrige præsentationer. Dette vil på relativt kort tid være den ultimative kurstrigger i aktien. Ifølge Exiqon, så er markeds opportunity i forhold til deres prostata tests over 3 milliarder USD, hvilket svarer til 20 mia. kr. Hvis der antages at Exiqon får en partner at markedsføre og sælge deres test, så vil Exiqon formentligt få royalties svarende til 10%, hvilket er meget standard i biotek branchen. Hvis der så antages, at Exiqon får 10% af markedet frem til 2020, så vil det give en extra omsætning på ((( *10%)*10%))= Og her har man slet ikke beregnet potentialet i endetarmstestene, som ifølge planerne også skal kommercialiseres i Til den tid har et opkøb for længst fundet sted. I min værdiansættelse vil jeg af konservative hensigter, ikke indregne dette potentiale, da der er mange oplysninger vi ikke kender i forhold til indtjening af disse produkter. Da resultater fra de kliniske forsøg allerede kommer i 3. Kvartal 2016, så er det snart tid til, at dette skal indprises i aktien. Bruttoresultat Kigger man på grafen for bruttoavancen, så er udviklingen positiv. Bruttoavancen og bruttomarginen er vokset meget mere stabilt end omsætningen. I årsregnskabet for 2014 udtalte ledelsen endvidere som vist til højre: Margins will improve singnificantly with growing product sales. The current production capacity for its proprietaey PCR products is sufficient to support four times current sales. Hvis man ved årsafslutningen i 2014 vidste, at omsætningen ville stige 30 mio.kr. i 2015, så ville man ud fra denne udtalelse være overbevidst om, at bruttoavancen i % ville stige yderligere, fordi i

7 perioden 2011 til 2014, er produktionsomkostningerne kun stiget fra 45,4 mio.kr. til 47,2 mio. kr., hvilket kun svarer til 4%. Derfor undrer det mig meget, at produktionsomkostningerne i 2015 stiger over 12 mio. kr., til 59,5 mio.kr., altså en stigning på 26%. Dette resulterer enda i den udvikling, at bruttomarginen falder fra 64% i 2014 til 63% i 2015, samtidigt som dette er det første år, at omsætningen vokser med raketfart. Dette er bekymrende, da eksperter, analytikkere af aktien samt Exiqon s ledelse har udtalt, at bruttomarginen vil blive 65-70% som følge af øget produktsalg. Dette har regnskabet for 2015 i hvert fald benægtet i første omgang. Jeg ser dette klart som den dårligste nyhed i hele regnskabet hos Exiqon for I forhold til forklaringen til væksten i produktionsomkostningerne, så står det i årsregnskabet: Jeg er ikke overbevist af denne forklaring, fordi kigger man på side 47 i regnskabet, så viser note 3, hvordan omsætningen fordeler sig: Denne note viser, at stigningen i omsætningen af service er kun 4,7 mio. kr. Og ser man bort fra den nedskrivning af varelager på 2,5 mio.kr. som de nævner, så kan stigningen i produktionsomkostninger til service, ikke forklare den samlede stigning i omkostningerne på yderligere 10 mio. kr. Derfor har jeg spurgt CFO Hens Henrik Christensen følgende spørgsmål: Hej Hans Henrik Jeg er igang med en tilbundsgående analyse af Exiqons fremtidsværdi, idet jeg overvejer yderligere investeringer i Exiqon fra mine nuværende stk. Jeg har gennemgået 2015 regnskabet, og der en en post som bekymrer mig og som jeg ikke ser retfærdiggjort i regnskabet. Produktionsomk. er vokset med 26% i forbindelse med en omsætningsvækst på 22%. Dette stemmer ikke overens med, at scalerbarheden i Life science forretningen er stor, som jeg ellers hidtil har bygget min investering på. Hvad er forklaringen på dette, udover de lagerforskydninger som I henviser til i regnskabet, men som ikke opvejer den store omkostningsvækst?

8 Her er svaret fra Hans Henrik Christensen: Forklaringen finder du i vores seneste store tiltag, Next Generation Sequencing Services, som stadig er under opbygning, og derfor har små marginer i Jeg forventer at vi se forbedringer i løbet af 2016, efterhånden som omsætningen i denne nye fortetning vokser, men før 2017 vil vi næppe være helt på plads da vi først skal have udviklet egne kits. Ud fra oplysningerne i regnskabet og dette svar fra Hans Henrik, så må der formodes, at selskabet i løbet af 2016 vil nå en bruttomargin på minimum 65% ved øget salg. Hvis ikke, så vil jeg blive skuffet. Derfor vil jeg følge dette nøgletal nøje i de første kvartals regnskaber i Med nuværende guidence, vil øget bruttomargin på 2% øge EBIT 4 mio.kr. i 2016 & 9 mio. kr. I Derfor har det stor betydning for selskabet, at denne målsætning bliver nået. I min værdiansættelse vil jeg anvende bruttomarginer på 65% i E2016, og derefter vil denne øges langsomt til 67,5% frem til E2020. R&D costs og SG&A costs Exiqon siger i deres estimater for 2017 & 2018, at selskabet forventer, at R&D costs vil være 15% af omsætningen, og SG&A vil være 30% af omsætningen. Hvis vil opstiller dette i en tabel, så vil udvilkingen i disse omkostninger være følgende: E2016 E2017 E2018 Samlet omsætning 111,5 117,4 123,6 132, R&D costs -22,9-22,2-24,2-26,3-32,4-32,4-33,2-39,9 i % af omsætning 20,5% 18,9% 19,6% 19,9% 20,0% 17,5% 15,0% 15,0% SG&A costs -53,5-56, , ,5-80 i % af omsætning 48,0% 48,3% 48,5% 46,8% 41,0% 35,1% 30,0% 30,0% Analyse af disse omkostninger er nødvendigt, for at fastsætte en realistisk EBIT på længere sikt. Og ud fra nøgletallene i regnskabet, opstillet i forhold til estimaterne i tabellen, så vurderer jeg, at denne målsætning er yderst realistisk. De administrative omkostninger vil ikke stige. Og dermed skal selskabet kun forsøge ikke at øge deres salgs og markedsføringsomkostninger markant. Og da der ifølge tabellen er plads til øgede SG&A omkostninger på 20 mio. kr., så skule det være nok til at markedsføre og sælge Exiqon s produkter fremover, for at opnå den forventede vækst. Dermed tror jeg på deres målsætning i forhold til SG&A costs skal være 30% af omsætningen.

9 R&D costs målsætningen bliver derimod ikke noget problem at opnå. Exiqon har allerede sikret sig betragtelig finansiel støtte til produktudviklingen af sit diagnostik segment på kort og længere sikt. Nedenfor er overblik over finansieringen af produktudviklingen og markedsføring af deres diagnostik pipieline: Dette viser, at hele Exiqon s produktudvikling er nærmest fuldt finansieret af tredjeparter. Og den del som er selvfinansieret, er næsten allerede betalt. Derfor kan man sige, at den finansielle risiko er meget lav, og Exiqon skule formå at opnå deres R&D cost guidence ud fra dette faktum. Ved bruttoavance på 65%, R&D costs på 15% af omsætningen og SG&A costs på 30% af omsætningen, så vil selskabet have en EBIT margine på 20%. Værdiansættelse Baseret på disse observationer og disse forudsætninger, hvad bør Exiqon så reelt være værd? Jeg har udarbejdet en DCF analyse for Exiqon. Forudsætningerne som DCF modellen er baseret på er følgende: Omsætningsvækst på 20% frem til 2020, og derefter 5,5% i terminalperioden. Bruttoavance på 65% i 2016, som vokser til 67,5% frem til EBIT margine på 20% At Exiqon ikke skal betale skat af de første 372 mio.kr., som de har i overskud. Når jeg opstiller disse forudsætninger ind i min DCF analyse, får jeg en virksomhedsværdi af alle fremtidige cash flows, hvor aktien skal være kr. 30 i nutidsværdi. Dette er baseret på en WACC på 10%, hvilket jeg i øvrigt synes er relativt højt på nuværende tidspunkt, da selskabet allerede er Cash flow positivt, og har meget høje forventninger til fremtiden på kort og lang sikt. Hvis jeg havde valgt WACC på 8%, 9%, eller 11%, så ville nutidsværdien af en aktie være følgende: Wacc 8% 9% 10% 11% kr. pr. aktie 54,5 38, ,7 Jeg vurderer, at hvis man skal ind i aktien, så skal det være nu. Lige nu og her vurderer jeg aktien er kr. værd, og derudover er der et kæmpe potentiale i deres diagnostik segment, hvor der kommer nyheder i 3. Kvartal, og hvor prostata tests måske allerede bidrager med indtjening i 2017.

10 Ved årsafslutning vurderer jeg at gode nyheder fra prostata valideringen og evenuelt en opjustering som jeg tror på, vil være store kurstriggere. Investor 1989 har tidligere foretaget analyse af dette selskab. I denne forbindelse nævnte Investor 1989, at Lars Kongbak nævnte Exiqon som en opkøbsmulighed. Jeg lyttede selv til denne præsentation, og jeg er fuldstændig enig med denne vurdering. Og da selskabet nu efter Investor 1989 analyse sidste år, har vist hvor store vækstrater den kan generere som følge af de nye produkter + den positive respons de har fået på produkterne, samtidigt som resultater fra deres diagnostik venter lige rundt om hjørnet, så har en opkøbsmulighed aldrig været mere aktuelt end nu. Jeg vil slutte med de samme ord som Investor1989 skrev, i en analyse han foretog for ca måneder siden tror jeg det var: Alt i alt mener jeg, at Exiqon er en ekstremt attraktiv investering og en overset dansk diamant med usædvanlig lav analytikerdækning. Selskabet har underpræsteret i årene , men er nu ællingen der er og bliver til en endnu smukkere svane. Herudover mener jeg, at de analytikere der følger selskabet kun gør det meget overfladisk og ikke er ude og tale med ledelsen dybdegående, snakke med konkurrenterne og gennemse markedet. Jeg mener klart de overser de stordriftsfordele Exiqon vil høste de kommende år og det betydelige cash flow der vil komme som følge heraf. Der er ikke længere den risiko, at de nye produkter ikke vil levere den vækst som selskabet troede. Og diverse rapporter viser, at markedet er i eksplosiv vækst. Dette har vi fået bevis for i Der er dog stadigvæk risiko for, at de ikke lykkes med deres diagnostiske produkter. Jeg anser dog denne mulighed for ikke at være særlig stor, hvis man skal tro de præsentationer, som selskabet selv har fremlagt.

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

Exiqon Skandinaviens største genomics selskab

Exiqon Skandinaviens største genomics selskab Exiqon Skandinaviens største genomics selskab København, den 25. november 2015 En investering i Exiqon er en investering i fremtidens brug af genetik til ny medicin og diagnostik Dagsorden Introduktion

Læs mere

Ekstraordinær Generalforsamling 31 januar, 2008

Ekstraordinær Generalforsamling 31 januar, 2008 February 1, 2008 1 February 1, 2008 Ekstraordinær Generalforsamling 31 januar, 2008 February 1, 2008 2 February 1, 2008 Dagsorden 1. Bemyndigelse til bestyrelsen til at udvide aktiekapitalen med op til

Læs mere

8/2 2013 Exiqon Analyse / Made by Investor1989

8/2 2013 Exiqon Analyse / Made by Investor1989 Exiqon en fantastisk turn around case Exiqon aktien er en jeg har fulgt igennem længere tid og købt stille og roligt op i inden regnskabet i går. Det er en aktie der har haft nogle usikkerhedsmomenter

Læs mere

Redegørelse fra Bestyrelsen i Exiqon A/S

Redegørelse fra Bestyrelsen i Exiqon A/S Redegørelse fra Bestyrelsen i Exiqon A/S Redegørelse fra Bestyrelsen i Exiqon A/S ( Bestyrelsen ) i henhold til 23 i Finanstilsynets bekendtgørelse nr. 562 af 2. juni 2014 om overtagelsestilbud ( Overtagelsesbekendtgørelsen

Læs mere

MR- skanning forbedrer diagnostik af prostatakræft

MR- skanning forbedrer diagnostik af prostatakræft MR- skanning forbedrer diagnostik af prostatakræft MR-skanning er det bedste billedværktøj til at finde kræft i prostata og kommer til at spille en stor rolle i diagnostik og behandling af sygdommen i

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2010

Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2010 København, den 26. november 2010 Meddelelse nr. 14/2010 Danionics A/S Dr. Tværgade 9, 1. DK 1302 København K, Danmark Telefon: +45 70 23 81 30 Telefax: +45 70 30 05 56 E-mail: investor@danionics.dk Website:

Læs mere

Delårsrapport 2. kvartal 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

Delårsrapport 2. kvartal 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Delårsrapport 2. kvartal 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Agenda Udviklingen i 2. kvartal 2011/12 Status på GPS Four Forventninger til 2011/12 Hovedpunkter i 2. kvartal 2011/12 Væsentlig

Læs mere

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014. Det danske venturemarked investeringer og forventninger

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014. Det danske venturemarked investeringer og forventninger OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014 Det danske venturemarked investeringer og forventninger Kvartalsopgørelse det danske venturemarked DVCA og Vækstfonden samarbejder om at lave kvartalsvise opgørelser af det

Læs mere

NASDAQ Aktionæraften, 9. juni June 9, 2010

NASDAQ Aktionæraften, 9. juni June 9, 2010 NASDAQ Aktionæraften, 9. juni 2010 1 June 9, 2010 Exiqon kort fortalt Patenter og teknologier Life Sciences-forretningen (LS) Diagnostics-forretningen (DX) Finansielt overblik 2 June 9, 2010 Exiqon kort

Læs mere

Erhvervscase Fur Bryghus

Erhvervscase Fur Bryghus 2010 Erhvervscase Fur Bryghus Køge Handelsskole Indhold Virksomheden... 3 Problemstilling:... 3 Problem 1... 4 Problem 2... 4 Problem 3... 5 Bilag... 6 2 Virksomheden Fur bryghus blev åbnet den 30. september

Læs mere

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden!

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Nyhedsbrev Kbh. 2. jun. 2016 Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Maj blev en god måned på aktiemarkederne godt hjulpet af fornuftige nøgletal og en bedre markedstillid

Læs mere

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne!

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Nyhedsbrev Kbh. 5. apr. 2016 Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Marts blev en mere rolig måned på aktiemarkederne godt hjulpet på vej af lempelige centralbankerne. Faldende

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

NOTAT. Lægemiddeludgifter. Dato: 4. december 2015

NOTAT. Lægemiddeludgifter. Dato: 4. december 2015 NOTAT Dato: 4. december 2015 Lægemiddeludgifter Danske Regioner har den 2. december 2015 rundsendt notat, der indeholder en række bemærkninger til udgiftsudviklingen på lægemiddelområdet. Lif redegør nedenfor

Læs mere

OVERDRAGELSE AF MINDRE VIRKSOMHEDER. - undersøgelse gennemført af Håndværksrådet og match-online.dk

OVERDRAGELSE AF MINDRE VIRKSOMHEDER. - undersøgelse gennemført af Håndværksrådet og match-online.dk OVERDRAGELSE AF MINDRE VIRKSOMHEDER - undersøgelse gennemført af Håndværksrådet og match-online.dk Indhold 1. Resume og konklusion 2. Mange virksomhedsejere står umiddelbart over for at skulle overdrage

Læs mere

Nordicom A/S Koncernen Q1 Delårsrapport 2006

Nordicom A/S Koncernen Q1 Delårsrapport 2006 17. maj Delårsrapport Nordicom A/S Koncernen Delårsrapport Nordicoms resultat udgør 129,3 mio. kr. før skat, hvilket er en fremgang på 101,9 mio. kr. ( 2005: 27,4 mio. kr.). Omsætningen i perioden udgør

Læs mere

Delårsrapport 1. halvår 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S.

Delårsrapport 1. halvår 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S. Københavns Fondsbørs Børsmeddelelse nr. 2004/17 Aalborg den 26.august 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S. Hovedkonklusionerne for første halvår 2004: - Resultatet før skat (EBT) for 2. kvartal 2004 er et

Læs mere

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Konklusioner Foreningernes samlede formue er vokset med 206 mia. kr. i 2005, og udgjorde ved udgangen af året

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 2016 02 1. marts 2016 Offentliggørelse af Årsrapport 2015

Selskabsmeddelelse nr. 2016 02 1. marts 2016 Offentliggørelse af Årsrapport 2015 Selskabsmeddelelse nr. 2016 02 1. marts 2016 Offentliggørelse af Årsrapport 2015 William Demant leverer solid vækst i både omsætning og indtjening Organisk vækst på 8 % i engrossalg af høreapparater i

Læs mere

LØRDAG. Dansk app sparker døren op til USA

LØRDAG. Dansk app sparker døren op til USA LØRDAG 12. MARTS NR. 11 / 2015 LØRDAG Dansk app sparker døren op til USA Kort efter en opringning fra universitetshospitalet i San Francisco fløj medstifter og direktør i AidCube, Allan Murphy Bruun, til

Læs mere

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. Investeringsrådgiver. HP Fondsmæglerselskab A/S Kronprinsessegade 18, 1. sal DK-1306 København K

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. Investeringsrådgiver. HP Fondsmæglerselskab A/S Kronprinsessegade 18, 1. sal DK-1306 København K Status for HP Hedge ultimo juli 2011 I juli opnåede afdelingen et afkast på 0,35% og har dermed givet et afkast i 2011 på 3,73%. Kilde: Egen produktion At afdelingen har haft positivt afkast i en måned

Læs mere

Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser

Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser Siden 1938 har de danske kommuner haft pligt til årligt at indberette oplysninger om den kommunale rottebekæmpelse til de centrale myndigheder. Myndighederne anvender

Læs mere

Præsentation af Jobindex

Præsentation af Jobindex Præsentation af Jobindex Program for Præsentation Hvorfor investere i Jobindex? Lidt om jobannonce markedet og en frygtelig masse grafer Lidt om historien bag Jobindex og hvor firmaet står lige nu Fremtidsvisioner

Læs mere

Kapital til Medicovirksomheder

Kapital til Medicovirksomheder Kapital til Medicovirksomheder Nicolaj Højer Nielsen nhn@nhn.dk +45 25 46 25 80 www.linkedin.com/in/nicolajnielsen DET ER IKKE HELT SÅ SLEMT SOM RYGTERNE SIGER Min baggrund Medarbejder Iværksætter Konsulent

Læs mere

Økonomi. Colliers STATUS. 3. kvartal 2015. Opsvinget har bidt sig fast. Årlig realvækst i BNP. www.colliers.dk > Markedsviden

Økonomi. Colliers STATUS. 3. kvartal 2015. Opsvinget har bidt sig fast. Årlig realvækst i BNP. www.colliers.dk > Markedsviden Colliers STATUS 3. kvartal 15 Økonomi Opsvinget har bidt sig fast Den danske økonomi er vokset de seneste syv kvartaler i træk, hvilket afspejler, at opsvinget i den danske økonomi nu for alvor har bidt

Læs mere

Valutarelaterede obligationer

Valutarelaterede obligationer Valutarelaterede obligationer Strategi Uge 24 Se aktuelle anbefalinger på: Vi ser stadig potentiale i EM landene https://markets.sydbank.dk Vigtige kommende nøgletal: Tyrkiet 17/06 Rentemøde 30/06 Handelsbalancen

Læs mere

Værdiansættelse af virksomheder: Sådan fastlægges afkastkravet i praksis

Værdiansættelse af virksomheder: Sådan fastlægges afkastkravet i praksis www.pwc.dk/vaerdiansaettelse Værdiansættelse af virksomheder: Sådan fastlægges afkastkravet i praksis Foto: Jens Rost, Creative Commons BY-SA 2.0 Februar 2016 Værdiansættelse af virksomheder er ikke en

Læs mere

DELÅRSRAPPORT Q1 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

DELÅRSRAPPORT Q1 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai DELÅRSRAPPORT Q1 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai AGENDA Udviklingen i 1. kvartal 2009/10 Strategi GPS Four opfølgning Forventninger til 2009/10 HOVEDPUNKTER (1) FORRETNINGSMÆSSIG UDVIKLING

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende selvmonitorering Velfærdsteknologi i Forfatter: Af Julie Bønnelycke, vid. assistent,

Læs mere

Hold styr på dit stamtræ også når det gælder prostatakræft Arv og øvrige dispositioner for prostatakræft

Hold styr på dit stamtræ også når det gælder prostatakræft Arv og øvrige dispositioner for prostatakræft Hold styr på dit stamtræ også når det gælder prostatakræft Arv og øvrige dispositioner for prostatakræft www.propa.dk Fejl i DNA molekylet er årsag til alle former for kræft også prostatakræft. Arvelighed

Læs mere

Aktiebrev : Bet at home.com AG:

Aktiebrev : Bet at home.com AG: Aktiebrev 3 2014: Som jeg har nævnt flere gange på det sidste, så er de nuværende aktiemarkeder ikke præget af en masse flotte tilbud og man skal nærmest lede efter nålen i en høstak for at finde investeringer

Læs mere

Høringssvar fra. Bekendtgørelse om anmeldelse af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere mv.

Høringssvar fra. Bekendtgørelse om anmeldelse af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere mv. Høringssvar fra Bekendtgørelse om anmeldelse af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere mv. Indhold Indledende kommentarer... 1 Gebyrpriser baseret på fejlfortolket WHO rapport... 2 Proceduren

Læs mere

Direkte investeringer Ultimo 2014

Direkte investeringer Ultimo 2014 Direkte investeringer Ultimo 24 4. oktober 25 IGEN FREMGANG I DIREKTE INVESTERINGER I 24 Værdien af danske direkte investeringer i udlandet og udenlandske direkte investeringer i Danmark steg i 24 efter

Læs mere

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011 FAQTUM brancheanalyse Brancheanalyse Automobilforhandlere august 211 FAQTUM Dansk virksomhedsvurdering ApS har beregnet udviklingen hos de danske automobilforhandlere for de seneste 5 år, for at se hvorledes

Læs mere

Omsætning. 900 Omsætning

Omsætning. 900 Omsætning Analyse SP Group A/S En anden aktie vi har taget en større position i er en aktie der de seneste 3 4 år har foretaget en rigtig turn around, og nu ser ud til at være på rette spor mod fremtidige gevinster.

Læs mere

Det er en glæde for mig på vegne af H. Lundbeck A/S bestyrelse at byde velkommen til årets generalforsamling.

Det er en glæde for mig på vegne af H. Lundbeck A/S bestyrelse at byde velkommen til årets generalforsamling. Formandens beretning - Generalforsamling 2014 Det er en glæde for mig på vegne af H. Lundbeck A/S bestyrelse at byde velkommen til årets generalforsamling. Som de foregående år overføres generalforsamlingen

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S)

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Søborg, den 31. maj 2016 Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Generalforsamlingen blev afholdt på selskabets adresse den

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale 1 2011-04-15 Posten Norden generalforsamling 2011 Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Det er en stor glæde for mig at tale her i dag

Læs mere

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning Statens salg af DONG til Goldman Sachs vil indirekte staten koste 6,86 mia. kr., hvis DONG børsnoteres med 50 procent værdistigning. Kun hvis DONGs

Læs mere

Rapport for 2. kvartal 2004/05 (1. januar - 31. marts 2005)

Rapport for 2. kvartal 2004/05 (1. januar - 31. marts 2005) 10. maj 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 8-2004/05 Rapport for 2. kvartal 2004/05 (1. januar - 31. marts 2005) Salget af nye produkter udviklede sig positivt i 2. kvartal 2004/05 og bidrager væsentligt til

Læs mere

Andersen & Martini leverede et overskud før skat på godt 2 mio. kr. for 2011

Andersen & Martini leverede et overskud før skat på godt 2 mio. kr. for 2011 Nasdaq OMX Copenhagen A/S Meddelelse nr. 4 /2012 Nikolaj Plads 6 Fondskode DK 10283597 1067 København K CVR nummer 15313714 Den 29. marts 2012 Andersen & Martini leverede et overskud før skat på godt 2

Læs mere

Boksor V d irksomhed 4 pharma juli 2015

Boksor V d irksomhed 4 pharma juli 2015 Boksord Virksomhed 4 pharma juli 2015 Af Christian K. Thorsted / Foto Camilla Schiøler Avilex Pharma: Endelig en effektiv behandling af slagtilfælde? Avilex Pharma er et af de få biotekfirmaer, som er

Læs mere

Delårsrapport 1. kvartal 2006 for Aalborg Boldspilklub A/S.

Delårsrapport 1. kvartal 2006 for Aalborg Boldspilklub A/S. Københavns Fondsbørs Børsmeddelelse nr. 2006/9 Aalborg den 28. april 2006 for Aalborg Boldspilklub A/S. Hovedkonklusionerne for første kvartal 2006: - Resultatet før skat (EBT) for Aalborg Boldspilklub

Læs mere

Periodeoplysning for 2. kvartal 2007

Periodeoplysning for 2. kvartal 2007 Deadline Games A/S - Fondskode DK0060021962 København, den 30. august 2007 First North Meddelelse nr. 15-2007 Periodeoplysning for 2. kvartal 2007 Resumé Deadline Games A/S perioderegnskab for 2. kvartal

Læs mere

MEMETECH A/S Investor information 2014

MEMETECH A/S Investor information 2014 MEMETECH A/S Investor information 2014 Fremtidens sikkerhed i kredit- og id kort er Made in Denmark. Forord I 2011 blev der produceret ca 30,5 mia kort til en værdi af ca 17,1 mia US dollars. Disse tal

Læs mere

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Som psoriasispatient, og desværre en af dem der har en meget aggressiv form, brænder jeg efter at indvie dig i mine betragtninger vedrørende den debat

Læs mere

DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET

DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET Selvforsyning, miljø, jobs og økonomi gennem en aktiv energipolitik. Socialdemokratiet kræver nye initiativer efter 5 spildte år. Danmark skal være selvforsynende med energi,

Læs mere

Boconcept Holding A/S

Boconcept Holding A/S Boconcept Holding A/S Fair value: 323 DKK Markedsværdi: 170 DKK Upside: 94 % Indhold Om:... 3 Facts:... 3 Forretningsmodel:... 4 Omsætning:... 5 Same store sales growth:... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Lobbyismen boomer i Danmark

Lobbyismen boomer i Danmark N O V E M B E R 2 0 0 9 : Lobbyismen boomer i Danmark Holm Kommunikations PA-team: Adm. direktør Morten Holm e-mail: mh@holm.dk tlf.: 40 79 23 33 Partner Martin Barlebo e-mail: mb@holm.dk tlf.: 20 64 11

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret 29. februar 2012 Indhold Kære aktionær Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse

Læs mere

Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde

Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde MIRANOVA ANALYSE Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde Over 100 mia. kroner er investeret i danske aktive investeringsfonde, der opererer uden et sammenligningsindeks. Investorerne

Læs mere

Omsætningen blev 165,1 mio.kr. (sidste år 158,2 mio.kr.), en stigning på 4%.

Omsætningen blev 165,1 mio.kr. (sidste år 158,2 mio.kr.), en stigning på 4%. Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K Fondsbørsmeddelelse nr. 11 2005/06 19. maj 2006 Rapport for perioden 1. oktober 2005 til 31. mats 2006 InterMail har fulgt sin VækstPlan med fokus

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Redegørelse til Folketinget om det nordiske samarbejde og om arktisk samarbejde Folketinget d. 17. november 2011

Redegørelse til Folketinget om det nordiske samarbejde og om arktisk samarbejde Folketinget d. 17. november 2011 SIUMUT ORDFØRERTALE Redegørelse til Folketinget om det nordiske samarbejde og om arktisk samarbejde Folketinget d. 17. november 2011 Doris Jakobsen På Siumuts vegne skal jeg starte med at takke den nye

Læs mere

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION Denne analyse, lavet i dec. 2006, viser, at ca. 30 % af de organiserede små og mellemstore virksomheder har for lille eller ingen pension eller formue, selvom

Læs mere

Markedskommentar januar: Aktieudsalg giver historisk dårlig start på året!

Markedskommentar januar: Aktieudsalg giver historisk dårlig start på året! Nyhedsbrev Kbh. 2. feb. 2016 Markedskommentar januar: Aktieudsalg giver historisk dårlig start på året! Januar blev en hård start på det nye år med fald på mellem 1,2 % - 3,7 % i vores 3 afdelinger. Aktiemarkedet

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Analyse af 1. halvårs 2012 finansieringsomkostninger for udvalgte pengeinstitutter (Banker i Danmark 05/10-2012) Lars Krull 05/10-2012

Analyse af 1. halvårs 2012 finansieringsomkostninger for udvalgte pengeinstitutter (Banker i Danmark 05/10-2012) Lars Krull 05/10-2012 Analyse af 1. halvårs 2012 finansieringsomkostninger for udvalgte pengeinstitutter (Banker i Danmark 05/10-2012) Lars Krull 05/10-2012 Mine analyser Når danske pengeinstitutter aflægger rapport om deres

Læs mere

Horsens Kraftvarmeanlæg Måbjerg Kraftvarmeanlæg Affaldplus (Slagelse og Næstved)

Horsens Kraftvarmeanlæg Måbjerg Kraftvarmeanlæg Affaldplus (Slagelse og Næstved) Affaldsforbrænding Stranded cost 1. Indledning Miljøstyrelsen overvejer i øjeblikket forskellige modeller for modernisering af forbrændingssektoren. Som led i den proces herunder Kammeradvokatens undersøgelse

Læs mere

Markedskommentar juli: Regnskaber, stimuli og nøgletal sender aktierne op

Markedskommentar juli: Regnskaber, stimuli og nøgletal sender aktierne op Nyhedsbrev Kbh. 4. aug. 2016 Markedskommentar juli: Regnskaber, stimuli og nøgletal sender aktierne op Juli måned blev særdeles god trukket af gode regnskaber med fine forventninger til fremtiden, udsigten

Læs mere

Landmandsbarometer. December 2010

Landmandsbarometer. December 2010 Landmandsbarometer December 2010 Forventning til ændring i virksomhedens resultat efter finansiering Indeværende år i forhold til sidste år Næste år i forhold til i år Stigning på mere end 750.000 kr.

Læs mere

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10 Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2-1 Analysepapir. maj 213 Danmark attraktivt for udenlandske investorer Analysens hovedkonklusioner Udviklingen i de direkte investeringer bør ikke

Læs mere

esoft systems FIRST NORTH-MEDDELELSE NR. 64-06.08-2013 Halvårsmeddelelse esoft systems a/s esoft systems

esoft systems FIRST NORTH-MEDDELELSE NR. 64-06.08-2013 Halvårsmeddelelse esoft systems a/s esoft systems - 06.08-2013 esoft systems Halvårsmeddelelse esoft systems a/s 2013 2 HALVÅRSMEDDELELSE 2013 Omsætning Resultat Investeringer Omsætning Esoft systems a/s, der omfatter alle aktiviteter i gruppen, har i

Læs mere

Finansiel planlægning

Finansiel planlægning Side 1 af 8 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Reeksamen Finansiel planlægning Tirsdag den 12. juni 2007 kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler er tilladte.

Læs mere

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading:

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading: 13/01-16 Kommentar fra Nordic Sales Trading: Ansvarsfraskrivelse: følgende handelsmuligheder skal ikke betragtes som købs- eller salgsanbefalinger, men skal derimod betragtes som generel information om

Læs mere

Rapport for 1. kvartal 2004/05 (1. oktober - 31. december 2004)

Rapport for 1. kvartal 2004/05 (1. oktober - 31. december 2004) 22. februar 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 7-2004/05 Rapport for 1. kvartal 2004/05 (1. oktober - 31. december 2004) I 1. kvartal 2004/05 har der været fokus på markedsføring og produktionsoptimering af

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd A-B om lungekræftbehandling og diagnostik. Torsdag den 4. november 2010 kl. 14.30 i SUU

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd A-B om lungekræftbehandling og diagnostik. Torsdag den 4. november 2010 kl. 14.30 i SUU Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling) SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 120 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Tid og sted: SUU m.fl. Samråd A-B om lungekræftbehandling

Læs mere

BOLIG&TAL 9 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1

BOLIG&TAL 9 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 9 VIDENCENTER Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGPRISERNE I 4. KVARTAL 215 Sammenfatning For første gang ser Boligøkonomisk

Læs mere

Copyright 2010, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. DDF BØRSNOTERING HVAD HAR VI LÆRT DET SIDSTE ÅR?

Copyright 2010, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. DDF BØRSNOTERING HVAD HAR VI LÆRT DET SIDSTE ÅR? Copyright 2010, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. DDF BØRSNOTERING HVAD HAR VI LÆRT DET SIDSTE ÅR? AGENDA Hvad er fondsbørsens rolle Hvad skaber eller sikrer en succesfuld notering eller

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 Notat om Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 1.1 Indledning Ved indgangen til 2014 vil Midtjylland have en langfristet gæld på 4,4 mia. kr., jf. tabel 1. Den langfristede gæld bliver

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

VOKSEVÆRK I VACCINEPIPELINEN ROLF SASS SØRENSEN, VICE PRESIDENT INVESTOR RELATIONS & COMMUNICATIONS INVESTORDAGEN AARHUS 7.

VOKSEVÆRK I VACCINEPIPELINEN ROLF SASS SØRENSEN, VICE PRESIDENT INVESTOR RELATIONS & COMMUNICATIONS INVESTORDAGEN AARHUS 7. VOKSEVÆRK I VACCINEPIPELINEN ROLF SASS SØRENSEN, VICE PRESIDENT INVESTOR RELATIONS & COMMUNICATIONS INVESTORDAGEN AARHUS 7. JUNI 2016 BAVARIAN NORDIC Omsætningsgenererende med vedvarende nulresultat Fuldt

Læs mere

DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI

DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI 1 AGENDA Udviklingen i 3. kvartal 2010/11 Status på GPS Four Forventninger til 2010/11 2 HOVEDPUNKTER 3. KVARTAL 2010/11 Omsætningsvækst

Læs mere

International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 06.35.02.11.41

International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 06.35.02.11.41 UFT 104.c.100.b.. IPM. Ekstra generelt bidrag til International Partnership for Microbicides. International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 2002: 2,0 mio. kr., 2003: 3,0 mio. kr.,

Læs mere

Faktaark: Iværksættere og jobvækst

Faktaark: Iværksættere og jobvækst December 2014 Faktaark: Iværksættere og jobvækst Faktaarket bygger på analyser udarbejdet i samarbejde mellem Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Djøf. Dette faktaark undersøger, hvor mange jobs der er

Læs mere

af mellemstore virksomheder Hvad er værdien af din virksomhed?

af mellemstore virksomheder Hvad er værdien af din virksomhed? Hvad tilbyder vi? Processen Hvilke informationer får du? Eksempel på værdiansættelse Værdiansættelse af mellemstore virksomheder SWOT-analyse Indtjeningsmultipler Kontantværdi Følsomhedsananlyse Fortrolighed

Læs mere

Åbne markeder, international handel og investeringer

Åbne markeder, international handel og investeringer 14 Økonomisk integration med omverdenen gennem handel og investeringer øger virksomhedernes afsætningsgrundlag og forstærker adgangen til ny viden og ny teknologi. Rammebetingelser, der understøtter danske

Læs mere

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland 25. marts 2008 Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland Næsten en ud af ti er utilfreds med udviklingsmulighederne hvor de bor Nogle virksomheder mangler arbejdskraft,

Læs mere

J.nr.: 09/12776. WindPowerTree. Projektnavn: A/S Brdr. Kurt Hansen & Co. Ansøger: Adresse: Nordre Ringvej 50 5700 Svendborg Kontaktperson:

J.nr.: 09/12776. WindPowerTree. Projektnavn: A/S Brdr. Kurt Hansen & Co. Ansøger: Adresse: Nordre Ringvej 50 5700 Svendborg Kontaktperson: Bilag 25b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 2.756.000 kr. 2.756.000 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Stor prisforvirring på boligmarkedet under finanskrisen

Stor prisforvirring på boligmarkedet under finanskrisen N O T A T Stor prisforvirring på boligmarkedet under finanskrisen Med introduktionen af den nye boligmarkedsstatistik fra Realkreditforeningen og tre andre organisationer er en række interessante tal blevet

Læs mere

Varighed: 3 timer VEJLEDENDE LØSNING. Common Size og Indeks analyser for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 2 og 3)

Varighed: 3 timer VEJLEDENDE LØSNING. Common Size og Indeks analyser for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 2 og 3) Vedlagt findes følgende materiale for NEG Micon-koncernen: Rådata for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 1) Common Size og Indeks analyser for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 2 og 3) Nøgletalsberegninger

Læs mere

Effekter af Fondens investeringer 2013-2015 Christoffer H. Theilgaard, Niels Christian Fredslund og Martin H. Thelle 13.

Effekter af Fondens investeringer 2013-2015 Christoffer H. Theilgaard, Niels Christian Fredslund og Martin H. Thelle 13. Effekter af Fondens investeringer 2013-2015 Christoffer H. Theilgaard, Niels Christian Fredslund og Martin H. Thelle 13. april 2016 Copenhagen Film Fund (Fonden) er en erhvervsdrivende fond med et klart

Læs mere

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille 2005K4 2006K2 2006K4 2007K2 2007K4 2008K2 2008K4 2009K2 2009K4 2010K2 2010K4 2011K2 2011K4 2012K2 2012K4 2013K2 2013K4 2014K2 2014K4 2015K2 2015K4 Løbende priser, mia kroner ANALYSENOTAT Eksporten til

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Hovedpinepiller har aldrig været testet ordentligt på dyr

Hovedpinepiller har aldrig været testet ordentligt på dyr Hovedpinepiller har aldrig været testet ordentligt på dyr Af: Sybille Hildebrandt, Journalist 8. november 2010 kl. 12:24 Smertestillende håndkøbsmedicin er blevet brugt af millioner af mennesker. Først

Læs mere

AMGROS REGIONERNES LÆGEMIDDELORGANISATION

AMGROS REGIONERNES LÆGEMIDDELORGANISATION AMGROS REGIONERNES LÆGEMIDDELORGANISATION Amgros indkøber lægemidler og høreapparater for det offentlige sundhedsvæsen. Vi følger aktivt med i, hvad der rører sig hos sygehusapoteker og øvrige samarbejdspartnere,

Læs mere

Massiv kvalitetsforbedring i dansk kræftbehandling

Massiv kvalitetsforbedring i dansk kræftbehandling Massiv kvalitetsforbedring i dansk kræftbehandling Der var for nogle år tilbage behov for et væsentligt kvalitetsløft i dansk kræftbehandling, i det behandlingen desværre var præget af meget lange patientforløb

Læs mere

Randers, 26. maj 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 16/2005 Side 1 af 5

Randers, 26. maj 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 16/2005 Side 1 af 5 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K Randers, 26. maj 2005 Side 1 af 5 Administrerende direktør Ditlev Engel har fremlagt rammerne for en strategisk handlingsplan for Vestas Wind Systems

Læs mere

Kvartalsrapportering KAB 3. kvartal 2013. 3. kvartal 2013 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET

Kvartalsrapportering KAB 3. kvartal 2013. 3. kvartal 2013 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET Kvartalsrapportering KAB Rapportering fra KAB investeringsforeninger Kvartalskommentar September måned er overstået og ud over at markere afslutningen på 3. kvartal, som må siges at være et volatilt kvartal,

Læs mere

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold April 2016 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder Indhold Opsummering...2 Metode...2 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder...3 Ansættelse af studerende... 10 Tilskudsordninger... 11

Læs mere

Caretech Innovation Hemolab@Home

Caretech Innovation Hemolab@Home 1 Projektevaluering Caretech Innovation Hemolab@Home Deltagere/partnere: Caretech Innovation, v. Alexandra Instituttet A/S Unisensor A/S Århus Sygehus, Hæmatologisk afdeling R Dato: d. 26.1 2012 Version:

Læs mere

esoft systems a/s regnskab 3. kvartal 2008/09

esoft systems a/s regnskab 3. kvartal 2008/09 First North meddelelse nr. 27-2009 12.5.2009 Periodeoplysning for perioden 1.7.2008-31.3.2009 esoft systems a/s regnskab 3. kvartal 2008/09 - Forsat tilfredsstillende tilgang af ny kunder i Danmark og

Læs mere

Ny chip sætter navn på kræften

Ny chip sætter navn på kræften Page 1 of 6 Ny chip sætter navn på kræften 19. juni 2009 kl. 11:12 Danske forskere på vej med en chip, der ud fra en vævsprøve fra en svulst hurtigt kan se hvad slags kræft, patienten har. Det skærer udredningstiden

Læs mere

Historiske sammenligningstal for nye forretningssegmenter

Historiske sammenligningstal for nye forretningssegmenter SELSKABSMEDDELELSE København, den 16. april 2013 Historiske sammenligningstal for nye forretningssegmenter Som omtalt i regnskabsmeddelelsen for 1. halvår 2012/13 vil IC Companys kvartalsvise rapportering

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

FORDELING AF ARV. 28. juni 2004/PS. Af Peter Spliid

FORDELING AF ARV. 28. juni 2004/PS. Af Peter Spliid 28. juni 2004/PS Af Peter Spliid FORDELING AF ARV Arv kan udgøre et ikke ubetydeligt bidrag til forbrugsmulighederne. Det er formentlig ikke tilfældigt, hvem der arver meget, og hvem der arver lidt. For

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 30TH OF MAY 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN

Q&A ZEALAND PHARMA 30TH OF MAY 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 30th of May 2016 Denne session starter kl. 15. Hej Hanne, Er du online? Jeps Super...Vi starter om få minutter. :-) Velkommen til IR Hanne Leth Hilmann.

Læs mere

Indhold. Resume. 4. Analyse af indtjeningsvilkår Betjeningsdækningens indvirkning Flextrafikkens og OST-tilladelsernes indvirkning

Indhold. Resume. 4. Analyse af indtjeningsvilkår Betjeningsdækningens indvirkning Flextrafikkens og OST-tilladelsernes indvirkning Indhold Resume 1. Indledning Formål og baggrund Overordnet om undersøgelsen 4. Analyse af indtjeningsvilkår Betjeningsdækningens indvirkning Flextrafikkens og OST-tilladelsernes indvirkning 2. Taxivognmændenes

Læs mere