U D K A S T T I L R E F E R A T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "U D K A S T T I L R E F E R A T"

Transkript

1 It-Styregruppen, møde 32 - mandag den 23. april 2012, kl Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Kordegn Stephen Larsen (STLA) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Chefkonsulent Rasmus Paaske Larsen (RPL) IT-chef Torben Stærgaard (TS) Observatører: Sekretariatschef Ole Wind Chefkonsulent Martin Løvenkjær-Pearson (MBL) Driftsleder Jesper Kennet (JEKE) Projektchef Ulla B. Kristiansen (UBK) Supportleder Thomas Feddersen (THF) Afbud: Kommunikationschef Jesper Moll (JM) Specialkonsulent Bo Peiter Hansen Jens Kaltoft (JKA) Som repræsentant for: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Biskopperne Landsforeningen af Menighedsråd Den Danske Provsteforening Danmarks Kordegneforening Stiftskontorcheferne Ministeriet for Ligestilling og Kirke Folkekirkens It Landsforeningen af Menighedsråd Kirkeministeriets Økonomikontor Folkekirkens It Folkekirkens It Folkekirkens It Landsforeningen af Menighedsråd Den Danske Præsteforening Den Danske Præsteforening Dokument Folkekirkens nr.: IT Side Dato: 123. april 2012 Dokument nr /12 Sagsbehandler: Torben Stærgaard U D K A S T T I L R E F E R A T 1. Godkendelse af dagsorden Fra sekretariatet var der et ønske om at udvide dagsorden med 2 orienteringspunkter. Et pkt. 2c om udvidelse af plads i samt et pkt. 2d om et kommende udbud af Sharepointydelser. Desuden et nyt pkt. 3a om adgangskonti til kirkefunktionærer og frivillige. Med disse ændringer blev dagsordenen godkendt. 2. Orienteringspunkter a) Meddelelser fra formanden Formanden bød velkommen til chefkonsulent Martin Løvenkjær-Pearson, som på vegne af økonomikontoret erstatter Jan Stampe Madsen b) Igangværende projekter i. FLØS 2 og FLØS-portal TS orienterede om arbejdet med FLØS 2 og implementering af en FLØS Portal. FLØS 2 understøtter i højere grad formålskontering end det nuværende FLØS. Det blev oplyst, at der er nedsat en styregruppe med Bilag/bemærkninger:

2 repræsentanter fra de 3 stifter(rib, HAD og ROS), der fremtidigt skal afvikle løn for kirkefunktionærer og fra det stift (FYN), som skal afvikle løn for præster og stiftsmedarbejdere desuden med en repræsentant fra Adf og de øvrige stifter. Det oplystes, at Adf fortsat skal afvikle løn for uddannelsesinst. og Folkekirkens It. Med FLØS 2 understøttes aftalen om opgavefordeling mellem ministeriet, stifterne og Landsforeningen. TS orienterede også om portalens adviseringsfunktion, der kan benyttes i forhold til refusion ved fravær. Desuden er der nedsat arbejdsgrupper vedr. FLØS 2 og FLØS portalen. Endelig er det planlagt at nedsætte en arbejdsgruppe vedr. uddata og rapportering samt om lønspecifikationer. Det oplystes endelig, at Landsforeningen inviteres til at deltage i arbejdsgrupper vedr. uddata og i øvrigt i andre arbejdsgrupper efter behov og ønske. Det blev endelig oplyst, at FLØS 2 sættes i drift fra 1. januar 2013 samt at portalen sættes i drift fra 1. april. Fra 1. januar 2013 virkeliggøres dermed kontraktens ambition om direkte indberetning til lønsystemet. Økonomien til omlægningen til FLØS 2 finansieres indenfor rammerne af bevillingen hvorimod portal funktionen vil indgå i nye budgetønsker for Til OW s forespørgsel om tilknytning af statistik til FLØS 2, eks. i forhold til lønniveau oplyste TS, at dette vil blive implementeret, hvis det ønskes. Det nærmere behov herfor vil blive afklaret i arbejdsgruppen vedr. uddata. AWG tilføjede, at tastning sker i det lokale stift for menighedsråd, der ikke selv vil løfte opgaven. Side 2 ii. KAS-GIAS (kapitaladministration og administration af gravstedsaftaler) TS orienterede om projektet vedr. et nyt kapitaladministrationssystem og et system til administration (KAS)af gravstedsaftaler (GIAS), som udføres for Stiftsrådene. Det er Viborg og Århus stifter, der varetager opgaven med kapitaladministration og forvaltning af gravstedsaftaler. Projektet er i øjeblikket i pilottest, som forløber godt. Der synes at være problemer med at konvertere historiske data (vedr. kapitaler og gravstedsaftaler) som pt. analyseres. Systemet sættes i drift i løbet af efteråret. Også her har menighedsrådet muligheden for at varetage opgaven selv eller fortsætte med stiftets bistand.

3 Der vil blive indgået en aftale med de to kirkegårdsforeninger således, at disse kan bidrage med lokal undervisning for menighedsrådene. AWG oplyste, at der bliver udarbejdet en standardvedtægt for alle stifter. Side 3 iii. iv. Udrulning af NemId TS orienterede om - som tidligere aftalt at NemId nu sættes i drift for menighedsrådene. Brugen af NemId er indtil videre et tilbud idet man fortsat kan anvende den nuværende adgangskode. Det oplystes, at Datatilsynet har lempet på brugen af NemId for ansatte (som hidtil ikke har været tilladt) nye regler er imidlertid ikke rigtig brugbare idet brugeren ikke må få adgang til fortrolige opl. med sit loginin. Da den væsentligste gevinst ved at bruge NemId forventes at kunne nedbringe antallet af henvendelser om glemt password (pt. ca. 10 % af årlige henvendelser ; svarende til ½ årsværk ) ses der på en løsning, hvor NemId kan anvendes til (via mail) at få et nyt password. JEKE orienterede nærmere om de 2 løsninger og oplyste, at NemId som login på DAP lægges på produktion den 8. maj 2012, men at der først åbnes for brugerne, når den tilhørende information er aftalt med Landsforeningen. OW oplyste, at der fortsat er tilsagn fra Landsforeningen til NemId på DAP, og at LM vil anbefale NemId ift. alm. login. Det aftaltes af information afstemmes med LM. Udvidelse af plads i postkasser TS orienterede om, at den planlagte udvidelse til 500 mb pr. postkasse er gennemført tillige med oprettelsen af fælles og personlige drev til alle Kirkenetbrugere. STLA supplerede med egne gode erfaringer med daglig brug af fælles drev til samarbejde og deling af dokumenter. JEKE sender informationsmat. og skærmbilleder til LM s Jesper Moll. v. Kommende udbud af SharePoint ydelser I løbet af foråret vil FIT annoncere udbud af SharePoint ydelser således, at SharePoint-opgaverne konkurrenceudsættes. 3. Regnskab 2011 Kort gennemgang af årsrapporten derefter besvarelse af spørgsmål og/- eller kommentarer til årsrapporten. It-styregruppen skal i følge resultataftalen forelægges regnskabet til udtalelse. TS orienterede kort om resultatet for 2011, herunder især om B1: Årsrapport 2011

4 opfyldelse af resultataftalens mål. Efter TS s gennemgang spurgte SB om der var kommentarer til eller spørgsmål om årsrapporten. AWG spurgte til, om renteindtægter tilfalder FIT eller fællesfonden, hvortil TS oplyste, at de tilfalder førstnævnte. TS henledte opmærksomheden på, at årsrapporten i den forløbne uge er tilsendt Rigsrevisionen og dermed inden den var forelagt itstyregruppen. SB konkluderede, at styregruppen tilsluttede sig årsrapporten uden bemærkninger. 3a: Orientering om gennemført licensreview, leverance- og anlægsstyring samt forslag vedr. brugerkonti. TS uddybede det gennemførte MS-licensreview, som har vist, at vi stort set er compliant (har det antal licenser vi skal have). Forskellene viser sig især omkring licenser, som er installeret lokalt (hvilket man må jf. sikkerhedscirkulæret). Der tages initiativ til at gøre opmærksom på problemstillingen, der hvor der har vist sig at være foretaget installation man skal sørge for at kunne fremvise en gyldig licens. Desuden oplystes det at licensreviewet fortsætter i en frivillig complianceanalyse hvor Microsoft deltager. I særdeleshed udgør vikarer en stor gruppe, der ikke konstant er aktive brugere. Der er derfor taget initiativ til at etablere en cloud for kirkefunktionærer og frivillige, som kun anvender DAP, og kalender samt CPR/Den elektroniske Kirkebog samt andre ikke MSsystemer. Licensudgiften er væsentlig lavere pr. cloud-bruger (kr. 250 pr. medarbejder pr. år). Der lægges op til, at fulde licensbrugere omfatter administrative medarbejdere, som har en fast stilling. I sognene betyder det alle præster, provster, kordegne og provstisekretærer, mens øvrige medarbejdere oprettes som cloud-brugere. Det oplystes, at bl. a. officelicenser købes til pc en, hvorimod licens til post, kalender og DAP (SharePoint) købes til brugeren. Kirkenetbrugere, som er oprettet som cloudbrugere vil derfor frit kunne arbejde på en vilkårlig Kirkenet-pc uden licensmæssig konflikt. Styregruppen tilsluttede sig den foreslåede model uden bemærkninger. Side 4 FIT: Information til institutionerne. 4. Resultat 2012 Forelæggelse af budgetrapport vedr. 1. Q 2012 TS omdelte en budgetrapport vedr. 1.Q Rapporten viser et samlet forbrug på 88 % af budgettet. Et merforbrug af lønmidler skyldes bl. a. at folkekirken.dk s lønsumbudget ikke er reguleret efter foretagne ansættelser. Der var ingen bemærkninger fra styregruppen, men det aftaltes, at spørgsmål og bemærkninger efterfølgende kan fremsættes.

5 5. Budget 2013 a) Rammebevilling Orientering og høring om i. Udvikling af services vedr. begravelse og modernisering af personregistrering.dk TS og THF orienterede om et forslag vedr. en udvidelse af selvbetjeningsløsningen med services til begravelse. Det oplystes, at der netop havde været afholdt et møde med Person-erfa-gruppen samt repræsentanter fra kirkegårde (fk s og kommunale), som har udvist stor interesse for løsningen. AWG spurgte til, om der er taget højde for evt. bemyndigelse til kordegnen til at være begravelsesmyndighed, hvortil THF tilføjede, at dette ikke tidligere har været systemmæssigt understøttet kun ved den kirkebogsførendes manuelle oprettelse af en profil til kordegnen. Løsningen forventes at kunne realiseres for ca. 1. mio kr. og ca. 200 tkr. årligt i drift. Der lægges op til at gøre løsningen brugerbetalt for kirkegårde og krematorier med en betaling pr. ekspedition på 7 kr. pr. anmeldelse. Baseret på ovenstående udgifter, afskrivning over 6 år og den forudsætning at der betales for årlige datasæt (svarende til det årlige antal registrerede dødsfald). Såfremt løsningen skal kunne være til rådighed pr. 1. januar 2013, skal arbejdet igangsættes nu, men udgiften først vil få regnskabsmæssig konsekvens for Løsningen lever op til digitaliseringsstrategien. Side 5 B2: Forslag om services vedr. begravelse AWG spurgte til, om præsterne kunne få adgang til systemet, hvilket TS bekræftede. På forespørgsel fra STLA oplyste TS, at denne løsning vil blive udviklet i en anden teknologi end den nuværende selvbetjeningsløsning, hvilket er årsagen til den meget lavere løsningspris. Også i Sønderjylland vil løsningen kunne anvendes. PKA tilsluttede sig brugerbetaling og ikke finansiering af fællesfonden, men henledte opmærksomheden på, at opgaven med fakturering skal kunne svare sig det kan den grundet den nuværende fakturering af menighedsrådene, som FIT foretager én gang årligt. AWG foreslog, at afregning af forbrug er bagudrettet således, at der kun faktureres for det faktiske forbrug. Derudover drøftedes, at det skal tænkes ind hvordan der kan tages højde for uenighed i afdødes familie mht. ønsker (flere anmeldere er forudsat som løsningen ser ud lige nu)

6 samt at handlingerne ikke skal være i strid med afdødes ønske. Der var bred tilslutning fra styregruppen til at indstille løsningen til realisering (budgetønske). Side 6 ii. modernisering af øvrige services på personregistrering.dk og services vedr. gebyrbetaling TS orienterede om at man var indstillet på at bruge samme programmel til en modernisering af resten af personregistrering.dk men at dette måtte afvente erfaringerne med ovenstående. Det oplystes desuden, at gebyrløsningen (navnelov) skal moderniseres, men også at dette skal finansieres af gebyrindtægten. Styregruppen tilsluttede sig forslaget. iii. Modernisering af CPR/Den elektroniske Kirkebog TS orienterede om arbejdet med et nyt CPR/Den elektroniske Kirkebog og omdelte en artikel, som CPR- Kontoret/CW står bag. Desuden om den ansøgning/ orientering som efter sidste møde blev fremsendt til budgetfølgegruppen. Der forventes behov for en investering på ca. 7 mio. kr. Det er desuden forventningen, at Personregistreringen over en årrække igen vil ligge på et årligt udgiftsniveau på mio. kr. FIT har fået en principgodkendelse fra budgetfølgegruppen vedr. arbejdet. Styregruppen tilsluttede det skitserede moderniseringsarbejde. Drøftelse/godkendelse af budgetønsker vedr På forespørgsel fra OW oplyste TS, at budgetforslaget og -ønsker er i overensstemmelse med it-strategien og beslutningen om fortsat konsolidering. AWG spurgte til fremskrivningsprocenten og om budgettet er realistisk. TS oplyste, at budget 2013 er inden for den aftalte ramme på 89,6 mio. kr. Der var en drøftelse at problemstillingen med at retablere bevillingsrammen efter nogle års meget lave udgifter til personregistreringen. SB fremhævede, at business casen på de beskrevne ønsker giver sig selv, og at den tidligere trufne beslutning om CPR/Personregistrering som væsentligt system vil kræve løbende investeringer. SB konkluderede, at styregruppen tilsluttede sig. Det aftaltes, at der udarbejdes budgetønsker vedrørende: B3: Artikel vedr. CPR Vedlagt referatet B4: Rammeudmelding, vedlagt referat B5: Ansøgning, budgetønsker, Udfyldte ansøgningsskemaer eftersendes

7 - Ovenstående vedr. CPR/Den elektroniske Kirkebog samt Personregistrering.dk - FLØS-portal - Aflevering af provsti-esdh Side 7 b) Budgetforslag ver Drøftelse/godkendelse af budgetforslag TS omdelte en oversigt over alle projekter omfattende: - regnskabstal for budget for udkast til budget vedr Til forslaget knyttede TS den kommentar, at de senere års fald i bevillingen gør det vanskeligt at få enderne til at nå sammen. Der er udsigt til stigninger i licensomkostninger, som gør forslaget vedr. lejlighedsvise brugere (3a) meget nødvendigt. ligesom det vil være helt afgørende, at den midlertidige nedgang i CPR/DEKomkostninger imødekommes af bevillinger efterhånden som dette område kommer tilbage i et normalt leje. Der er grund til at være meget opmærksom på hvilke steder der kan spares ikke mindst i forbindelse med et fald i udskrivningsgrundlaget (jf. også resultatkontrakten vedr TS lagde op til at arbejdet med budgetforslaget tager udgangspunkt i det omdelte. SB konkluderede, at der er tilslutning til at arbejde videre med budgetforslaget på det foreliggende grundlag Det aftaltes, at et færdigt udkast til budget sendes i høring til styregruppen senest den 11. maj med en høringsfrist frem til den 21. maj B6: Budgetforslag vedr Budgetforslag sendes i høring i styregruppen senest den 11. maj. 6. Telefoni Folkekirkens It har indgået SKI-aftaler vedr. IP-telefoni, fastnet- og mobiltelefoni og datalinjer. Drøftelse af de muligheder aftalerne giver og herunder præsentation af informationsmaterialer, som påtænkes udsendt til alle folkekirkens institutioner om brug af aftalerne. TS og JEKE orienterede om de nye SKI-aftaler vedr. telefoni og datalinjer. JEKE omdelte brochurer, som med et følgebrev påtænkes udsendt til alle institutioner. TS fremhævede FIT s eventualforpligtelse til at dække de TDCregninger, som sognene evt. ikke betaler. PKA foreslog, at såfremt et menighedsråd ikke afholder sine forpligtelser, skal FIT sende forpligtelsen videre til provstiet. Dette forslag er der bred enighed om i styregruppen. JEKE omdelte brochurer, som med et følgebrev påtænkes udsendt til alle institutioner.

8 OW spurgte til videreførelse af aftalen hos de menighedsråd, der allerede har tilmeldt sig, hvortil TS oplyste, at deres aftaler vil blive konverteret. Pt. har ca. 800 menighedsråd tilmeldt sig, hvilket betyder, at der er et stort besparelsespotentiale. (pt. ca. 7 mio. kr. årligt) Side 8 PKA bemærkede, at der lokalt bør kigges på brugen af mobiltelefoner i stedet for fastnettelefoner, eks. på graverkontorer. OW tilbød FIT en artikel i MR-bladet, hvilket blev aftalt. Desuden aftaltes, at FIT orienterer herom på en stand på LM s årsmøde. Nuværende omstillingsanlæg kan erstattes af sky-løsningen, og eks. stifterne kan derfor komme i gang omgående. Tilvalgsløsninger kan tilkøbes mod en ekstra månedlig afgift. Aftalt, at FIT færdiggør brochure og følgebrev og sender dette til styregruppen til udtalelse inden udsendelse. Portoen betales af TDC, men der udsendes i FIT-kuverter. Styregruppen tilsluttede sig udsendelse af det omdelte materiale, som inden udsendelse sendes i en kort høring i styregruppen. 7. Sogn.dk Præsentation af den app, som præsenterer sogn.dk på smartphones og tablets herunder orientering om møde med biskopperne om sognenes anvendelse af sogn.dk. TS præsenterede den nye app og orienterede herunder om at biskopperne vil komme med en stærk opfordring til sognene om at anvende sogn.dk. Det oplystes at DKM, Kirkeweb og Kirkesys understøttes af sogn.dk snitfladen, så oplysninger, som lægges ind i disse systemer, kommer ud på sogn.dk. Det er aftalt med biskopperne, at den nye app ikke offentliggøres, før sognene har fået mulighed for at lægge gudstjenester og arrangementer ind på sogn.dk. OW fremsatte ønske om, at Landsforeningen involveres i at skubbe på sognene, og tilføjede, at Landsforeningen støtter tiltaget. Ønsket blev modtaget med tak. Styregruppen tilsluttede sig planerne. TS: Kontakt med LM om artikel i bladet 8. Provstiernes ESDH-system Provstierne har siden 2007 anvendt et ESDH-system fra firmaet cbrain. Efter aftale med Statens Arkiver skal provstierne aflevere arkivalier med udgangen af 2012 og en ny journalperiode påbegyndes i Orientering om aflevering og drøftelse af forslag om fortsat at anvende de eksisterende ESDH-system. TS orienterede kort om ovenstående og oplyste at et budgetønske vedr. aflevering indgår i budgetønskerne vedr PKA redegjorde for provstiernes tilfredshed med det nuværende

9 system, og der er ikke er behov for at undersøge andre systemer. PKA fremsatte overvejelsen om, at udgiften til aflevering burde afregnes af den part, som får ydelsen (eks. fordelt i forhold til indbyggertal), og ikke af fællesfonden, hvilket der var generelt enighed om. Side 9 SB lagde op til, at man (budgetmyndighederne) kunne tildele FIT den ønskede budgetforøgelse på kr og samtidigt sikre viderefakturering således, at FIT ikke skal bære ansvaret herfor, men blot levere den aftalte ydelse. OW tager et lille forbehold, da han ikke umiddelbart kan overskue konsekvenserne af en sådan aftale. Der er tilslutning fra styregruppen til budgetønsket og den fortsatte anvendelse af cbrain ESDH-systemet. 9. Brugerundersøgelse Præsentation af spørgeramme og forslag om den praktiske gennemførelse af undersøgelsen. TS oplyste, at den aftalte brugerundersøgelse udføres som en mindre kvantitativ undersøgelse suppleret med kvalitative interviews. Spørgeramme udsendes til styregruppens orientering primo maj. Styregruppen tilsluttede sig den foreslåede måde at gennemføre undersøgelsen på. Under punktet henledte STLA opmærksomheden på, at nogle kordegne føler sig gjort dumme ved kontakt til FIT, og dette arbejdes der allerede på forbedring af. TS oplyste desuden at et meget lille antal brugere tegner sig for en meget stor del af kaldene til supporten På foranledning af KNI drøftedes support til DAP lør-/søndag, og TS redegjorde for, hvor omkostningstungt dette vil være. 10. Eventuelt AWG bragte op, at de breve, som udsendes i forbindelse med sognebåndsløsning, af mange opfattes som uforståelige. Hertil oplyste TS, at Jørgen Lützau Larsen og Bodil Abildgaard har gennemgået samtlige breve og forbedret forståeligheden, og at disse vil blive lagt ind i SBL-systemet. PKA orienterede om, at vejledninger på intranettet til nye pc er bør gennemgås, da enkelte links ikke længere virker, og at nogle vejledninger ikke længere er aktuelle. Men udtrykte i øvrigt generel tilfredshed med vejledningerne. Som respons hertil fortalte TS kort om det interne FIT-projekt om dokumenthåndtering, herunder gennemgang af vejledninger og overførsel til DAP samt udarbejdelse af videovejledninger. THF: Orientering til stifterne når nye brev er sat i drift NMB/pc-support sikre af links fungerer Mødet sluttes kl

Biskopperne Kirkeministeriet U D K A S T T I L R E F E R A T. v/ejvind Jørgensen, Rambøll

Biskopperne Kirkeministeriet U D K A S T T I L R E F E R A T. v/ejvind Jørgensen, Rambøll IT-styregruppen, møde 31 - mandag den 23. jan. 2012 kl. 12.30-16.00 i Rådhusstræde - it til folkekirken Side Dato: 16. februar 2012 ItK-Dok. nr.: 10406-12 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst

Læs mere

Referat. It-Styregruppen, møde 34 - onsdag den 23. januar 2012, kl. 9.30 R E F E R A T

Referat. It-Styregruppen, møde 34 - onsdag den 23. januar 2012, kl. 9.30 R E F E R A T It-Styregruppen, møde 34 - onsdag den 23. januar 2012, kl. 9.30 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Bygningskonsulent Keld Nielsen Stiftskontorchef Asger

Læs mere

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00 - it til folkekirken Side Dato: 17. marts 2011 ItK-Dok. nr.: 23915-11 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Provst Johanne Haastrup

Læs mere

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen IT-Styregruppen Referat af møde nr. 19 den 22. september 2008 Til stede var: Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Afdelingschef Steffen Brunés

Læs mere

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT IT-Styregruppen Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009 Til stede var: Bygningskonsulent Keld Nielsen Biskop Steen Skovsgaard Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA)

Læs mere

U D K A S T T I L R E F E R A T

U D K A S T T I L R E F E R A T It-Styregruppen, møde 33 - tirsdag den 30. oktober 2012, kl. 12.00 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Bygningskonsulent Keld Nielsen Jens Kaltoft (JKA)

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Kordegn Stephen Larsen

Læs mere

U D K A S T T I L D A G S O R D E N

U D K A S T T I L D A G S O R D E N IT-styregruppen, møde 30 - tirsdag den 10. maj 2011 kl. 10.00-13.00 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Afdelingschef

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl. 10-12 i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen Christensen (JFC)

Læs mere

Notat. Referat af møde nr. 16 i it-styregruppen - den 10. maj 2007. 1 Dagsorden og næste møde. 2 Orienteringspunkter

Notat. Referat af møde nr. 16 i it-styregruppen - den 10. maj 2007. 1 Dagsorden og næste møde. 2 Orienteringspunkter Notat Referat af møde nr. 16 i it-styregruppen - den 10. maj 2007. Dato: 11. 16. maj 2007 Kirkeministeriet IT kontoret Sagsbehandler Heidi Duelund Laulund Til stede var: Afdelingschef Steffen Brunés, formand

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl. 11.45-12.30 i KM / via Skype Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand (Skype) Inge Kjær Andersen(IKA) (Skype) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 27 - tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 R E F E R A T

Referat. IT-styregruppen, møde 27 - tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 R E F E R A T IT-styregruppen, møde 27 - tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 - it til folkekirken Side Dato: 126. oktober 2010 ItK-Dok. nr.: 105314-10 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard (SSK) *) Bygningskonsulent

Læs mere

Folkekirkens It R E F E R A T

Folkekirkens It R E F E R A T It-Styregruppen, møde 39 - onsdag den 20. januar 2016 kl. 9:30, Folkekirkens It, Rådhusstræde Deltagere: Biskop Henning Toft Bro (HTB) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Provst Johanne Haastrup (JOST)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl. 10-11.30 via skype Folkekirkens It Dato: 3. juli 2018 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Referat. It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. R E F E R A T

Referat. It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. R E F E R A T It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Provst Johanne Haastrup (JOST) Kordegn Finn Poulsen (FPO) Stiftskontorchef

Læs mere

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2015. Referat

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2015. Referat Godkendt PU-møde 12. august 2015 2016 Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2015 Referat EGEDAL KOMMUNE Samrådet blev afholdt i Rytterskolen, Østergade 1, Ganløse, 3660 Stenløse, tirsdag den 16. juni 2015,

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Referat. It-styregruppen, møde 36 - torsdag den 5. marts 2015 kl. 8:30, Dublin R E F E R A T

Referat. It-styregruppen, møde 36 - torsdag den 5. marts 2015 kl. 8:30, Dublin R E F E R A T It-styregruppen, møde 36 - torsdag den 5. marts 2015 kl. 8:30, Dublin Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Provst Johanne Haastrup (JOST) Kordegn Finn Poulsen (FPO) Sognepræst Jørgen Degn

Læs mere

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Præsentation v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Viborg Stift strækker sig fra Aggersborg i nord til Blåhøj i syd og fra Fjaltring i vest til Hammershøj

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Henrik Wigh Poulsen, Erik Vind, Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Krogh Jakobsen, Mikael

Læs mere

It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2

It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Stiftskontorchef Asger

Læs mere

Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 25. marts 2014. Kl. 16 Mødested: Christiansvej 6

Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 25. marts 2014. Kl. 16 Mødested: Christiansvej 6 Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 25. marts 2014. Kl. 16 Mødested: Christiansvej 6 Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2 Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendt. 3 Sag: Lyng

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: Den 21. oktober 2015 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Jens

Læs mere

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2014. Referat

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2014. Referat Godkendt PU-møde 20. august 2014 2015 Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2014 Referat EGEDAL KOMMUNE Samrådet blev afholdt i Veksø Sognehus, Kirkestræde 8, 3670 Veksø, tirsdag den 17. juni 2014, klokken

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 25 - torsdag den 8. april 2010 kl. 13.00-16.00. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orienteringspunkter

Referat. IT-styregruppen, møde 25 - torsdag den 8. april 2010 kl. 13.00-16.00. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orienteringspunkter IT-styregruppen, møde 25 - torsdag den 8. april 2010 kl. 13.00-16.00 - it til folkekirken Side Dato: 111. april 2010 Dokument nr 37235-10 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard Provst Paw Kingo Andersen (PKA)

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET REFERAT af Menighedsrådsmødet Tirsdag den 17. januar 2012 kl. 19.00 i Sognehuset Til stede: Karen Bjørn Juhl, Børge Juhl, Hans Henrik Christensen (medarb. rep.), Sonia Ellinor Pedersen, Mogens Skjøth,

Læs mere

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd IT-Styregruppen Referat af møde nr. 18 den 16. januar 2008 Til stede var: Som repræsentant for: Bygningskonsulent Keld Nielsen Landsforeningen af Menighedsråd Biskop Jan Lindhardt Biskopperne Provst Paw

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl. 10-12 på skype Folkekirkens IT Dato: 20. juni 2018 Side 1 Dokument nr. 31888/18 Sagsbehandler: Ulla Brynning Kristiansen Deltagere: Henning

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: Den 3. december 2015 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Jens

Læs mere

2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Forslag. til

2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Forslag. til 2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, 103937/12 Fremsat den 10. oktober 2012 af

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 18. marts 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

Vedtægt. for samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 (lovbekendtgørelse nr. 611 af 6. juni 2007 42a og 43a) om

Vedtægt. for samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 (lovbekendtgørelse nr. 611 af 6. juni 2007 42a og 43a) om Vedtægt for samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 (lovbekendtgørelse nr. 611 af 6. juni 2007 42a og 43a) om Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikshavn Provsti Frederikshavn

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A504/05

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A504/05 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A504/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Statens Ejendomsinformationssystem (SE) (beretning nr. 6/01) I. Indledning 1. I

Læs mere

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Referat 7. august 2015 Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Tirsdag den 23. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse: Mandag den 5. september 2011 kl. 8.00-9.15. DAGSORDEN:

Referat af møde i VUF s bestyrelse: Mandag den 5. september 2011 kl. 8.00-9.15. DAGSORDEN: Referat af møde i VUF s bestyrelse: Mandag den 5. september 2011 kl. 8.00-9.15. DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivelse af godkendt referat fra mødet den 23.5.11. 3. Økonomi- og budgetopfølgning

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 17. september 2015 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra Ole Pagels 1. Godkendelse af dagsorden. Ad. 1. Ingen bemærkninger

Læs mere

Fraværende: Kjeld Madsen (afbud) og Jann Hedelund Jørgensen (afbud). Webmaster Søren Larsen deltager i behandlingen af pkt. 2.2 og 4.7.

Fraværende: Kjeld Madsen (afbud) og Jann Hedelund Jørgensen (afbud). Webmaster Søren Larsen deltager i behandlingen af pkt. 2.2 og 4.7. Der er spørgetid kl. 19.00 Fraværende: Kjeld Madsen (afbud) og Jann Hedelund Jørgensen (afbud). Webmaster Søren Larsen deltager i behandlingen af pkt. 2.2 og 4.7. Godkendt, at webmaster deltager uden stemmeret

Læs mere

Referat fra 18. februar 2014 kl. 19.00 i Rindum Sogns Menighedsråd

Referat fra 18. februar 2014 kl. 19.00 i Rindum Sogns Menighedsråd Rindum Kirke, Menighedsrådet, Rindumvej 2, 6950 Ringkøbing Referat fra 18. februar 2014 kl. 19.00 i Rindum Sogns Menighedsråd Til stede: Tage Høj Kristiansen, Poul Sørensen, Knud Føhns, Heidi Sandholm,

Læs mere

8680 RY Torsdag den 8. oktober 2015 klokken 18,30

8680 RY Torsdag den 8. oktober 2015 klokken 18,30 Dagsorden Fraværende Referat Ole Hefsgaard med anmeldt forfald 117. Godkendelse af dagsorden 118. Godkendelse af referat fra mødet den 10. september 119. Meddelelser 1. Provstiet 2. Stiftet 3. Kirkeministeriet

Læs mere

Folkekirkens It R E F E R A T

Folkekirkens It R E F E R A T Referat It-Styregruppen, møde 41 - tirsdag den 7. februar 2017 kl. 9:30 13:00 Folkekirkens It Dato: 7. februar 2017 6. marts 2017 (endeligt) Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Stiftskontorchef

Læs mere

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1890 Dagsorden

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1890 Dagsorden Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1890 for bestyrelsesmøde den 18. og 19. maj 2015 på Sekretariatet i Vejle. Mødet begynder med kaffe, mandag kl. 10.15, og der sluttes med frokost tirsdag kl. 13.00.

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Tid: Tirsdag den 8 december kl. 16.30 ca. 19.30 Sted: Konfirmandstuen, Sognegården, Sunds Afbud: Orla Villekjær Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Provstiudvalgsformand Svend Aage Pedersen Provstiudvalgsnæstformand Anders Jensen Provstiudvalgsmedlem

Læs mere

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet REFERAT Kirkeministeriet Folkekirkens It It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl. 13-16:30 i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger

Læs mere

Beslutning og ansvarlig for opfølgning. med henvisning til bilag.

Beslutning og ansvarlig for opfølgning. med henvisning til bilag. Menighedsrådsmøde nr. 329, 12.08.2015 kl. 19.00 Indleder: Ingerlise Sørensen Deltagere: Sigfred, Steen Victor, Bent, Henrik, Knud, Poul, Lise, Ingerlise, Erik, Jesper Henning, Mie, Torben Jette ankom til

Læs mere

Solvang Sogn Dato: Blad nr. 26. november Formandens initialer: 2014

Solvang Sogn Dato: Blad nr. 26. november Formandens initialer: 2014 På mødet deltog: Svend Erik Gerberg Simonsen, Minna Irene Siegumfeldt, Jan Friberg, Jakob Riis, Jens Henrik Jakobsen, Heidi Olsen, Kevin Bøgelund Pihl, Jens Andersen, Per Rønager Bøjstrup, Per Frederiksen,

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

Afbud fra Børge Dahslund Anne-Sophie Olander Christiansen deltog fra kl. 17:50 (konfirmandtræf)

Afbud fra Børge Dahslund Anne-Sophie Olander Christiansen deltog fra kl. 17:50 (konfirmandtræf) Referat for: Roskilde Domprovstiudvalg PU møde 2. februar 2016. Kl. 17:00-20:00 Mødested: Domprovstegården Afbud fra Børge Dahslund Anne-Sophie Olander Christiansen deltog fra kl. 17:50 (konfirmandtræf)

Læs mere

Menighedsrådsmøde tirsdag den 9. februar 2016, kl. 19.15 i Vedsted Sognegård

Menighedsrådsmøde tirsdag den 9. februar 2016, kl. 19.15 i Vedsted Sognegård 109 Menighedsrådsmøde tirsdag den 9. februar 2016, kl. 19.15 i Vedsted Sognegård Dagsordenstekst: Fraværende: Protokollat: Afbud fra Hans Jørgen Sørensen, Aase Holst og Lise Hammershøj Jensen Godkendelse

Læs mere

1 Gennemgang og drøftelse af tidligere planlagte vedligeholdelsesopgaver og

1 Gennemgang og drøftelse af tidligere planlagte vedligeholdelsesopgaver og Indkaldelse/ referat Mødeart Mødedato/ tidspkt. Mødested Deltagere Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Dagsorden Tirsdag d. 26.02.13 Kl. 19.30-22.00 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber,

Læs mere

Den Danske Præsteforening. Kirkeministeriet/IT-Kontoret. Kirkeministeriet. Kirkeministeriet/IT-Kontoret

Den Danske Præsteforening. Kirkeministeriet/IT-Kontoret. Kirkeministeriet. Kirkeministeriet/IT-Kontoret Notat Referat 13. møde i styregruppen vedr. it-strategi - den 17. maj 2006. Til stede var: Biskop Jan Lindhardt Bygningskonsulent Keld Nielsen Afdelingsleder Lone Toftgård (observatør) Provst Leif Arffmann

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904.

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904. M enighedsrå d Hvad er et menighedsråd? Et menighedsråd er den danske folkekirkes mindste demokratiske enhed, og i Danmark er der omkring 2.000 menighedsråd, som bestyrer landets sognekirker I 1856 blev

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!)

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Referat Mødeforum: Projektgruppen for projekt Styr på styringen Sagsnr.: 2010-23412 Dokumentnr. Mødedato: Fredag d. 15. oktober 2010 Tid: Kl. 8.30 12.00 (BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Sted: Mødelokale

Læs mere

Velkommen til det nye menighedsråd

Velkommen til det nye menighedsråd Velkommen til det nye menighedsråd Herning Nordre og Søndre Provsti Den 20. november 2012 kl. 17.00-18.30 i Hedeagerkirken Vær velkommen, Herrens år 1 Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Julenat,

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde

Referat af menighedsrådsmøde Referat af menighedsrådsmøde Tirsdag den.2.februar 2016. kl. 19.00 til 22.00 i Teglgården. Bogense. 02.02. 2016. Tilstede: Kjeld Bruun, Jannie Bruun, Dorthe Årø, Kirsten Nielsen, Lise Jørgensen, Birgit

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 15. september 2016, kl. 10.30-14.00 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Af Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Af Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat Af Handicaprådet Dato: 10.12.2015 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Camilla Schwalbe, Jan Jakobsen, Anders Krantz, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier, Jan

Læs mere

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet. Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 2. februar 2016 Tidspunkt: 19.00-22.00 Sted: Kærvej 34, Onsild 9500 Hobro Deltagere: Fra bestyrelsen: Vagn Bach, Jacob Ellemann, Annie Borgersen, Allan

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 20. august 2012. Kl. 15.30 Mødested: Domprovstegården

Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 20. august 2012. Kl. 15.30 Mødested: Domprovstegården Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 20. august 2012. Kl. 15.30 Mødested: Domprovstegården Mødepunkt 1 Godkendelse af referat fra mødet den 14. juni 2012 Beslutning Godkendt og underskrevet på originalen.

Læs mere

Tilslutningsaftale. Folkekirkens It og [dataleverandør] digital indberetning af anmodning om begravelse eller ligbrænding via et bedemandssystem

Tilslutningsaftale. Folkekirkens It og [dataleverandør] digital indberetning af anmodning om begravelse eller ligbrænding via et bedemandssystem Tilslutningsaftale mellem Folkekirkens It og [dataleverandør] om digital indberetning af anmodning om begravelse eller ligbrænding via et bedemandssystem Itk dnr. 26986 13 1. Parter Denne aftale om brug

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Peter Nørrevang, Deloitte og Svend F. Sørensen deltager i punkterne 1,2 og 3. Velkommen til Adam Dam, der som

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 05. maj 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Cæsar Funch Jensen, Erik Eriksen,

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 11. oktober. 2012 Blad nr. 1

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 11. oktober. 2012 Blad nr. 1 Solrød Menighedsråd indkaldes hermed til ordinært menighedsrådsmøde tirsdag den 11. oktober 2012 kl.18.00. Forventes afsluttet senest kl. 22.00. Mødepligt ved regnskabsgodkendelse Den 11. oktober. 2012

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET REFERAT af Menighedsrådsmødet Torsdag den 27. oktober 2011 kl. 19.00 i Sognehuset Tilstede: Lona Meisnow, Johanne Markvart, Henning Dahl Madsen, Mogens Skjøth, Sonia Pedersen, Martin Frøkjær-Jensen (medarb.

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 19. september 2013 Blad nr. 1

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 19. september 2013 Blad nr. 1 Solrød Menighedsråd indkaldes hermed til torsdag den 19. september 2013 Spisning kl. 18, mødet begynder kl. 18.30. Afbud bedes meldt til kontoret. Den 19. september 2013 Blad nr. 1 Fraværende med afbud:

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30. Referat

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30. Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde I Menighedsrådet: Henrik V Pedersen, Lene

Læs mere

Referat af REUs Møde nr. 84 Fredag den 14. marts 2014 Afholdt i Undervisningsministeriet

Referat af REUs Møde nr. 84 Fredag den 14. marts 2014 Afholdt i Undervisningsministeriet Referat af REUs Møde nr. 84 Fredag den 14. marts 2014 Afholdt i Undervisningsministeriet Ad dagsordenens pkt. 1 Godkendelse af dagsorden og referat af rådets møde nr. 83 den 31. januar 2014 Formanden bød

Læs mere

Fruering og Vitved Menighedsråd

Fruering og Vitved Menighedsråd Fruering og Vitved Menighedsråd 1 Referat af fællesrådsmøde Tirsdag den 22. januar 2013. Referatet sendes til: MR- medlemmer, kirkeværger, suppleanter, sognepræst, ansatte, regnskabsfører samt lejer af

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Offentlig Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Orientering ved personalekonsulenten Dette punkt udgår,

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård BUDGETSAMRÅD Mødepunkt 1 Redegørelse for de økonomiske forhold i provstiet. Provsten redegjorde for de

Læs mere

REFERAT. Byggeudvalget består af den samlede bestyrelse. Bent Nielsen blev genvalgt som foreningens repræsentant i Vojens Fjernvarme.

REFERAT. Byggeudvalget består af den samlede bestyrelse. Bent Nielsen blev genvalgt som foreningens repræsentant i Vojens Fjernvarme. REFERAT Bestyrelsesmøde 26. juni 2014 17:00 Møde indkaldt af Helle Nilsson Schmidt, administrationen Deltagere: Henrik Brønd HB Bent Nielsen BN (afbud) Kjeld Petersen KP Bo Bierbaum BB Jacob Nilsson JN

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 11. januar 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Michael J., Michael H., Katrine, Sisse, Kennet,

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET REFERAT af Menighedsrådsmødet Torsdag den 25. august 2011 kl. 19.00 i Sognehuset Indledning ved Flemming Baatz Kristensen Til stede: Flemming Baatz Kristensen, Agnes Petterson, Georg Kjeldsen, Henning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi 2008/1 LSF 58 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin. Fremsat den 13. november 2008 af kirkeministeren (Birthe Rønn Hornbech) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Udkast til arbejdsbeskrivelse for kordegn Supplerende kommentarer fra udvalget

Udkast til arbejdsbeskrivelse for kordegn Supplerende kommentarer fra udvalget Aktivitetsudvalget og andre udvalg nedsat af menighedsrådet Grøndalslunds venner og andre frivillige ved kirken være med til at arrangere udflugter, ture, m.m. Bestille busser administrere kirkebilen booke

Læs mere

Referat for: Kongens Lyngby Provstiudvalg PU møde 4. december 2012. Kl. 18.30 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Kongens Lyngby Provstiudvalg PU møde 4. december 2012. Kl. 18.30 Mødested: Provstikontoret Referat for: Kongens Lyngby Provstiudvalg PU møde 4. december 2012. Kl. 18.30 Mødested: Provstikontoret Til stede: Søren Ødum Nielsen, Philip Marcussen, Inger Christensen, Beate Andreassen og Eigil Saxe.

Læs mere

Fruering og Vitved Menighedsråd

Fruering og Vitved Menighedsråd Fruering og Vitved Menighedsråd 1 Referat af fællesrådsmøde Onsdag den 13. marts 2013. Referatet sendes til: MR- medlemmer, kirkeværger, suppleanter, sognepræst, ansatte, regnskabsfører samt lejer af forpagtergårdsboligen.

Læs mere

Faaborg Vest Antenneforening. Referat fra ordinær generalforsamling mandag den 21.03.2016 på Toftegårdsskolen. Dagsorden

Faaborg Vest Antenneforening. Referat fra ordinær generalforsamling mandag den 21.03.2016 på Toftegårdsskolen. Dagsorden 1. Valg af dirigent. Dagsorden 2. Valg af referent og stemmetællere. 3. Beretning fra bestyrelsen om foreningens virksomhed i det forløbne år, og planer for det kommende år. 4. Forelæggelse af beslutninger

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Kirkernes Hus Bestyrelsesprotokol

Kirkernes Hus Bestyrelsesprotokol Blad nr. 106 Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Mandag den klokken 16.30 i, Christiansvej 6 Til: Carsten Jørgensen (næstformand), Sonja Pilgaard Andersen (kasserer), Johannes Lund Nielsen, Lisbeth Kjær

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Udkast til Forslag. Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi

Udkast til Forslag. Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi Udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi (Samarbejder mellem menighedsråd m.v.) 1 I lov om menighedsråd, jf. lovbekendtgørelse nr. 79 af 2. februar 2009,

Læs mere

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned.

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Årlig statusrapport Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Oplysninger og dokumentation som afgives nedenfor under pkt. 2. vil blive offentliggjort

Læs mere

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen.

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen. Afdelingsmøde for Klintevej/Rosendals Allé afd. 35. Mandag, den 21. september 2015 kl. 19.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse,

Læs mere

Mødet indledes med en rundvisning på Energicentralen med henblik på at få indsigt i varmepumpeløsningen v/charles W. Hansen

Mødet indledes med en rundvisning på Energicentralen med henblik på at få indsigt i varmepumpeløsningen v/charles W. Hansen Referat 11. møde 2015 Vedr. : Ordinært møde Sted : Bjerringbro Varmeværk, Jørgens Allé 32, 8850 Bjerringbro Tid : Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Ewa Sørensen

Læs mere