RASMUS RASK SPEJDERNE BELLINGE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RASMUS RASK SPEJDERNE BELLINGE"

Transkript

1 RASMUS RASK SPEJDERNE BELLINGE

2 1 Indhold Mission, vision, værdier og mål... 2 Børn i centrum... 3 Beretning fra bestyrelse og ledelse... 4 Referat grupperådsmødet... 6 Sponsorater, tilskud, donationer... 8 Billeder fra spejderlivet hos Rasmus Rask Spejderne... 9 Planer for Regnskab Budget Aktivitetsudvalgene Hvad skal der ske? RASMUS RASK SPEJDERNE Det Danske Spejderkorps Her bor vi: Tlf.: Nicole Egesby Brændekildevej 41C Mail: info@rasmus-rask.dk Bellinge CVR: Odense SV Web: FB: facebook.com/rrspejder

3 2 Mission, vision, værdier og mål Mission Spejder for børn og unge i Bellinge og omegn. Med fokus på at udvikle børn og unge i alderen 6-23 år, til vågne og selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste evne at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det lokale samfund, det danske samfund og ude i verden. Rasmus Rask Gruppens vigtigste opgave er, at lære vores børn og unge spejderfærdigheder gennem attraktive og motiverende aktiviteter, hvor færdighederne indlæres på en sjov og levende måde. Vision 2020 Rasmus Rask spejderne er 70 spejdere, i en attraktiv hytte, med gode udearealer. Der er et godt fællesskab med mange engagerede leder og samarbejde med forældre, der støtter op og indgår i gruppens aktiviteter. Værdier - Fælleskab - Oplevelser - Tage ansvar - Vi ser muligheder og styrke i forskelligheder Mål - Alle ledere skal på minimum et lederkursus fra Oplevelse af øgetforældre involvering - Løbende renovering af hytte - Ny bålplads i Rekruttering af 5 nye leder i Planlagte arrangementer gennemføres med så meget succes som muligt - Minimum 40 spejdere ved afslutning af Rasmus Rask Spejderne vil være de unges første valg, når de skal vælge fritidsinteresse.

4 3 Børn i centrum Rasmus Rask Spejderne er en del af Det Danske Spejderkorps (DDS) De Blå Spejdere. Vi er beliggende i Bellinge, og tilbyder spændende og udfordrende aktiviteter til børn og unge i alle aldre. Vores spejderaktiviteter er fordelt på henholdsvis weekend aktiviteter i dagtimerne og aftenmøder på hverdagseftermiddage i løbet af måneden. Vi har en god og rummelig hytte i Bellinge, hvor vi afholder møder i hverdagene. Når der er weekend aktiviteter, kan det både være i/omkring hytten, eller vi tager ud og oplever naturen. Ved at være spejder i Rasmus Rask får du en masse spændende oplevelser og har det sjovt. Vi tager på lejre i området omkring Odense. Vi forsøger at tilbyde spejderne at komme på spejderlejr så ofte som muligt. Det gør vi, fordi vi ved, at turene er det bedste ved at være spejder! Antallet af spejderlejre er afstemt efter spejdernes alder, således at de ældre er oftere på lejr end de yngste. Vi er konstant i gang med at udvikle den støt voksende forening. Tilbuddene bliver tilpasset spejdernes sammensætning, niveau og ønsker. Vi prøver altid at spejderlivet skal være attraktivt og spændende for både spejderne, lederne og forældrene.

5 4 Beretning fra bestyrelse og ledelse Status på medlemmer m.m. Der var pr. 1. februar spejdere og 4 ledere. Medlemstallet betragtes som tilfredsstillende for nuværende. Der mangler ledere og hidtidige forsøg på at tiltrække ledere har ikke givet resultat. Bestyrelsen og lederne er i samarbejde gået i gang med en længerevarende proces, der blandt mange andre ting skal resultere i en løbende rekruttering af ledere. Aktiviteter Udover de ugentlige aftenaktiviteter har der i 2015 været afviklet følgende arrangementer: I marts var hele gruppen på tur til Arendal, hvor der blandt andet var besøg fra prinsesse Elsa. I april var der junior divisionstur med Harry Potter-skole. Ligeledes i april vikingeweekend for minierne. I maj blev der afholdt mikrodag på Stige Ø med Star Wars-tema. Torvedag i Bellinge, hvor spejderne havde rejst telt og fortalte besøgende om det at være spejder. Vinspecialisten Bellinge havde doneret en gavekurv, som blev udlovet ved en konkurrence arrangeret af foreningen. Yderligere smurte spejderne rundstykker og solgte nøgler til torvedagens konkurrence, og tjente derved penge til foreningen. Salg af lodsedler for Diabetes-foreningen, hvilket også gav penge til foreningen. I juli blev der afholdt fire dages sommerlejr på Houens Odde ved Kolding. Af aktiviteterne kan nævnes kano- og kajaksejlads, kreativt værksted og natløb med mordgåde. For juniorerne sluttede sommerlejren med en dag i Legoland! I august blev der afholdt arbejdsdag, hvor hytten fik en tiltrængt gang træbeskyttelse sideløbende med almindelig oprydning. Der blev også ryddet godt op på arealet bag ved hytten, og en masse blev smidt ud. Minierne holdt i september divisionsaften med HC Andersen-tema. I oktober var der fælles piratweekend for minier og mikroer. Og afslutningsvist juletræstænding på torvet, hvor spejderne solgte gløgg og æbleskiver. Hytten samt redskaber m.m. En donation fra Fionia Fond har betydet, at der nu er skiftet ruder, hvoraf de fleste var punkteret. En donation fra Nordea Fonden er brugt til anskaffelse af telte og patruljekasser. Hjælp fra forældre har resulteret i opsætning af tre nye el-radiatorer.

6 5 Lederne To af vores erfarne ledere er i 2015 begyndt på et kursusforløb, der hedder lederakademi. Formålet er at styrke foreningen og fællesskabet. Bestyrelsen Der har været afholdt en række bestyrelsesmøder med blandt andet fokus på foreningens økonomi, som ikke er prangende, men hænger sammen. Arbejde med fondansøgninger fortsætter! På seneste bestyrelsesmøde blev der taget hul på en proces, hvor Odense Kommune yder støtte til en erfaren rådgiver. Målet er at udvikle foreningen på en række punkter, som skal fastlægges nærmere i løbet af 2016.

7 6 Referat grupperådsmødet Generalforsamling / Grupperådsmøde, 29. februar 2016 kl i Spejderhytten. 1. Valg af dirigent og referent. Dirigent Torben Referent Lisbeth 2. Beretning fra formanden Formanden var forsinket, videre til næste punkt. 3. Beretning fra gruppelederne Nicole fortalte: Der er stadig tilgang af spejdere, både små og lidt større. Bl.a. derfor, er der også hårdt brug for nye ledere, lige p.t. er der kun 4. 2 ledere har trukket sig i løbet af året, pga. arbejde. Det er hårdt for de resterende ledere. Af aktiviteter i årets løb kan nævnes: Fællestur i hytten med Frost -tema. Spejderne har støttet Diabetes-foreningen, ved salg af lodsedler, der blev indsamlet 8.000,- kr., heraf 10% til klubben. Sommerlejr i Houens Odde, her deltog 2 ledere, et par forældre kun få børn var tilmeldt. Det lå i uge 29, hvor forældrene også har fri, og andet er planlagt. Her var mange aktiviteter, som fx Mosehuset, kano/kajak, natløb m.m. FEDT! En tur for de små i november, hvor de skulle prøve at sove ude. Gik godt. Af kommende arrangementer kan nævnes: LEGO tur i Geelskov, hvor næsten alle skal med, kun 2 afbud. Jan træder af som gruppeleder, og Andreas Ditlevsen tiltræder som ny gruppeleder sammen med Nicole. Henrijette og Nicole har deltaget på Lederakademi i Odense Kommune med Vivian. I den forbindelse har Rasmus Rask Spejderne ansøgt, og er blevet tildelt, en møderække med Peter Erkmann fra Køge-spejderne, med det formål at udvikle gruppen. Køge-spejderne er Danmarks største med ca medlemmer. De tilbyder bl.a. weekendspejd, har ingen hytte, og kan alligevel tiltrække spejderne fra både nær og fjern. Første møde er afholdt. Det var MEGET inspirerende og har givet bestyrelsen blod på tanden til at prøve nye metoder. Der var mange gode ideer. Vi er inviteret til Køge den 8. maj, for at se hvordan de afholder deres møder. Det handler meget om forældreinddragelse, langtidsplanlægning, sponsorpenge og fondsansøgninger. Forløbet kommer til at strække sig over 9 måneder.

8 7 4. Fremlæggelse af årsregnskabet og det foregående år til godkendelse. Regnskabet godkendt 5. Behandling af indkomne forslag. A) Forslag om udvalg. Formålet er at uddelegere flere opgaver, så bestyrelsen og ledere ikke skal tage sig af alle opgaver. Forslaget er valgt på grupperådsmødet, og der blev også valgt ind på nogen af posterne i de forskellige udvalg. Følgende udvalg og deltagere blev valgt: Hytte- og redskabsudvalg: Peter Noack, René Rhode, Andreas Ditlevsen, Lasse Freitag-Weigt. Aktivitetsudvalg: Henning Westphal, Lisbeth Jensen Sponsorudvalg: Lasse Freitag-Weigt, Lisbeth Jensen B) Ændring af gruppens navn. Da Rasmus Rask Gruppen ikke siger noget om det er spejdergruppe er det vedtaget, at vi nu hedder Rasmus Rask Spejderne. Navneændringen meldes ud til relevante parter. C) Ændring af møder fra aftenaktivitet til delvis weekendaktiviteter. En af ideerne der er udsprunget fra møder med Køge-Spejderne, er at flytte møderne fra sen eftermiddag/aften til weekenderne. Dette har flere årsager. Bl.a. er de mindre børn ofte trætte og sultne, og har ikke mere energi sidst på eftermiddagen. Der er meget uro, og det er begrænset hvad lederne kan nå at sætte i gang, inden der skal sluttes af igen. Det foreslås at der afholdes 2 hverdagsmøde på 1½ time, og 1 weekendmøde på 3 timer pr. måned. Dette svarer til samme timetal. Det foreslås at prøve en periode og se hvordan det går. Håbet er at der kommer endnu flere spejdere og ledere til gruppen, og at der til weekendmøderne kan komme mere spejderaktivitet, herunder lave bål, tage ud i naturen og meget andet. Det er besluttet at prøve i perioden fra sommerferie til juleferie i Vedtagelse af budget for indeværende år, herunder fastsættelse af medlems kontingent. Budget er vedtaget. Torben fortæller at grundet udfordringer i regnskabsprogrammet, er det ikke så ligetil at ændre i budgetkolonnen. Denne fortsætter p.t. som tidligere år. Kontingent fastholdes på 1000,- kr. pr år. Der skal det næste år forventes at bruge penge på PR, reklame for weekendspejd og Rasmus Rask Spejderne.

9 8 7. Valg til bestyrelsen Formand: Christian Pugaard Forældrerepræsentanter: Lasse Freitag (2 år), Henning Westphal (2 år), Peter Noack (2 år), Lisbeth Munk (2 år), Christel Rønhave (1 år) Ung i bestyrelsen: Laura Skrydstrup (1 år) Ledere i bestyrelsen: René Rohde (1 år) To medlemmer til korpsrådsmøde: Henrijette Larsen, Nicole Egesby Fem medlemmer til divisionsrådsmøde: Nicole Egesby, René Rohde, Christian Puggaard, Laura Skrydstrup, Christel Rønhave. Revisor: Birte Damgård Madsen Sponsorater, tilskud, donationer Vil du have dit logo i næste årsrapport? Det er ingen hemmelighed, at det koster at have en spejderklub. Hytten skal opvarmes om vinteren, der skal indkøbes telte og lejrudstyr. Det koster også at tage på lejr, og købe udstyr som fiskenet, bålgryder, rafter og meget andet. Der vil blive sat meget stor pris på enhver økonomisk eller materiel hjælp til Rasmus Rask Spejderne, til gengæld vil vi gerne gøre plads til dit logo i vores næste årsrapport. Årsrapporten vil blive sendt rundt til klubbens medlemmer. Den vil også blive brugt til fondsansøgninger, og ved forespørgsler om sponsorater. Så støt spejderne med et sponsorat fra kr. 500,- og opefter. Kontakt Nicole Egesby for yderligere oplysninger. Vi modtager naturligvis også gerne tilskud og donationer! Dette hæfte er trykt med hjælp fra LaserTryk.dk

10 9 Billeder fra spejderlivet hos Rasmus Rask Spejderne Kano ved Houens Odde, sommerlejr 2015 Udendørsaktivitet ved spejderhytten Brandøvelser Minikrabbe bliver undersøgt

11 10 Planer for 2016 Weekendspejd I efteråret 2016 vil vi prøve at tilbyde weekendspejd. I første omgang vil tilbuddet være i august december 2016, hver 2. søndag hver måned fra kl Der vil både være aktiviteter i hytten og andre steder ude i naturen. Renovering af hytte Der er søgt og bevilliget penge til udskiftning af ruder i hytten. Der er p.t. ansøgninger ude til renovering af udhæng og etablering af nyt varmeanlæg. Indvendigt er der planlagt en arbejdsdag, hvor der skal shines op inde i hytten. Hytten skal vaskes og males. Der skal nye dekorationer på væggene. Spejderne skal i høj grad selv være en del af dette, med hjælp fra forældrene. Etablering af bålplads Bålpladsen skal flyttes til om bagved hytten, hvor der sidste år blev ryddet et område. Der søges penge til materialer hertil, og forhåbentlig er den klar til bål allerede til foråret. Bålpladsen skal udvides, så der er plads til flere omkring bålet. Det bliver fantastisk med et stort bålsted, hvor spejderne kan lære at lave bål og bålmad og ikke mindst opleve hyggen og fællesskabet omkring bålet.

12 11 Ud i naturen Spejderne skal mere ud i naturen. Derfor prøver vi nu at slå 2 af månedens møder sammen til ét møde af 3 timers varighed, og placere dette i weekenden. Dette vil give mere tid til bl.a. bålmad, ture, mærker og meget andet. Vi vil også tage mere ud på ture, og opleve mere natur og udfordringer for både drenge og piger! Se en skrubtudse, klatre i træerne, skattejagt i skove, og meget mere. Vi er altid på jagt efter nye steder at besøge! Forældreopbakning Vi opfordrer forældre til at tage del i børnenes spejderaktiviteter. Sørg for korrekt påklædning spejderne skal UD HVER gang! Der er også ofte brug for hjælp til praktiske ting som kørsel, kagebagning, stå ved en post, en vandbærer og meget andet. Det vil være en STOR hjælp for lederne, og vil give børnene oplevelse af at der er tid til både omsorg og sjove aktiviteter! Tag en ven med! Har du en god ven, en klassekammerat eller nabo, der gerne vil prøve at gå til spejder? Tag ham eller hende med men aftal gerne med lederen af gruppen, hvilken dag der passer bedst!

13 12 Regnskab 2015 Driftsregnskab, Budget 2015 INDTÆGTER Medlemskontingent , ,00 Tilskud fra offentlige myndigheder Aktivitets- og medlemstilskud , ,00 Lokaletilskud 5.000,00 Kursustilskud 1.500,00 Andre offentlige tilskud 0,00 Tilskud i alt , ,00 Ture og lejre 5.450, ,00 Sommerlejr 4.900, ,00 Arrangementer og aktiviteter 270, ,00 Gaver/støtteforening ,27 600,00 Salg af lodsedler 4.742, ,00 Diverse 200,00 0,00 Renter 0,00 Indtægter i alt , ,00 UDGIFTER Korpskontingent , ,00 Divisionskontingent 1.150, ,00 Ture og lejre 2.446, ,00 Sommerlejr 4.567, ,00 Arrangementer og aktiviteter 559,90 0,00 Materialer mm mini/mikro , ,00 Materialer mm junior 5.871,09 500,00 Materialer mm Trop 500,00 Materialer mm. Klan 0,00 Kurser og møder 858, ,00 Køb af lodsedler 3.150,00 0,00 Administration 2.890, ,00 Forsikring 2.823,04 0,00 PR 0,00 Materiel 5.308, ,00 Lokaleudgifter Hytteleje 3.900, ,00 Vandafgifter mm og bygningsforsikring 3.080, ,00 Vedligeholdelse og rengøring 8.094, ,00 Opvarmning og belysning , ,00 Renovation 0,00 Lokaleudgifter i alt , ,00 Renter og gebyrer 397,92 500,00 Udgifter i alt , ,00 RESULTAT , ,00

14 13 Balance, AKTIVER Bankkonto ,37 Kassebeholdning Tilgodehavende kontingent Rådighedsbeløb Andre tilgodehavender Inventar og materiel Hus, hytte og grund Debitorsamlekonto Aktiver i alt ,37 PASSIVER Gæld til korps og division Andre skyldige omkostninger Bankgæld Prioritetsgæld Kreditorsamlekonto Gæld i alt Formue Formue ved årets begyndelse ,11 Resultat ,26 Formue ,37 Hensættelser Passiver i alt ,37 Budget 2016 Driftsregnskab, INDTÆGTER Medlemskontingent ,00 Tilskud fra offentlige myndigheder Aktivitets- og medlemstilskud ,00 Lokaletilskud 5.000,00 Kursustilskud 1.500,00 Andre offentlige tilskud 0,00 Tilskud i alt ,00 Ture og lejre 6.000,00 Sommerlejr 4.000,00 Arrangementer og aktiviteter 1.000,00 Gaver/støtteforening ,00 Salg af lodsedler 2.000,00 Diverse 0,00 Renter 0,00 Indtægter i alt ,00

15 14 UDGIFTER Korpskontingent ,00 Divisionskontingent 1.500,00 Ture og lejre 2.500,00 Sommerlejr 3.000,00 Arrangementer og aktiviteter 600,00 Materialer mm mini/mikro 7.500,00 Materialer mm junior 5.000,00 Materialer mm Trop 500,00 Materialer mm. Klan 0,00 Kurser og møder 1.000,00 Køb af lodsedler 1.500,00 Administration 3.000,00 Forsikring 3.000,00 PR 0,00 Materiel 6.500,00 Lokaleudgifter Hytteleje 4.500,00 Vandafgifter mm og bygningsforsikring 3.500,00 Vedligeholdelse og rengøring 3.000,00 Opvarmning og belysning ,00 Renovation 2.500,00 Lokaleudgifter i alt ,00 Renter og gebyrer 0,00 Udgifter i alt ,00

16 15 Aktivitetsudvalgene Hvad skal der ske? Ved grupperådsmødet blev det vedtaget at der blev nedsat 3 nye udvalg. Udvalgene består af 2-4 medlemmer, sammensat som følgende: Mindst ét medlem fra bestyrelsen, øvrige medlemmer spejdere over 15 år, forældre, leder. Aktivitetsudvalgene skal stå for specifik udvalgte opgaver. Øvrige opgaver kan ikke uddelegeres til udvalgene! Alle forældre eller spejdere der har en speciel interesse i at deltage i udvalgene, er ALTID velkomne! Gruppelederne vil herved få mere tid til deres arbejde med at planlægge spændende og udfordrende aktiviteter for spejderne og øvrige opgaver, som gruppeledelsen varetager. I 2016 bliver opgaverne følgende: Sørge for at hytten bliver godt vedligeholdt og repareret hvor der er behov. Bl.a. skal der afholdes 2 årlige oprydningsdage, hvor alle forældre og spejdere forventes at deltage i større eller mindre grad efter tid og behov. Der skal afholdes torvedag og juletræstænding på byens torv vanen tro. Da der i år er Miniskæg samme weekend som Torvedagen, bliver der ekstra behov for forældreopbakning. Og som altid, skal der søges sponsorater, fonde og legater, til hyttens vedligehold og materiel til spejderne. Det aftales internt i udvalgene hvor tit der afholdes møder, og i hvilken form. Det er vigtigt at der til hvert møde bliver ført referat, og dette bliver sendt til bestyrelsen, for overdragelse af viden, og sikre fremdrift. Vil du høre mere om udvalgene, eller vil du gerne være med i et af udvalgene, kan du kontakte Nicole for nærmere info.

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Grupperådsmøde 2012 Kære forældre, ledere og medlemmer over 14 år. Myretuen Gruppe Engløbet 22 2730 Herlev www.dds.dk/hareskov/myretuen Vi håber, at rigtig mange

Læs mere

Regnskab 2015. Driftsregnskab

Regnskab 2015. Driftsregnskab Regnskab 2015 Driftsregnskab INDTÆGTER Regnskab 2015 Budget 2015 Medlemskontingent 246.150,00 190.000 Aktivitets/medlemstilskud 113.475,07 40.000 Kursustilskud 30.000 Lokaletilskud 115.243,52 108.000 Ekstraordinære

Læs mere

Grupperådsmøde. Kære spejdere og forældre i Ballerup Gruppe

Grupperådsmøde. Kære spejdere og forældre i Ballerup Gruppe Grupperådsmøde Kære spejdere og forældre i Ballerup Gruppe Kom til det årlige grupperådsmøde og informationsmøde om Spejdernes Lejr onsdag den 22. februar fra 18.00 til 20.00 i Kantinen på Egebjergskolen.

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde søndag d. 28-02-2016

Referat af Grupperådsmøde søndag d. 28-02-2016 Referat af Grupperådsmøde søndag d. 28-02-2016 Formand Berit, byder velkommen 1. Valg af dirigent og referent Anders Bennetsen bliver indstillet og valgt som dirigent Daniel Michaelsen indstilles og vælges

Læs mere

Budget og udviklingsplan

Budget og udviklingsplan 2010 Regnskab og beretning 2011 Budget og udviklingsplan Indhold Nibe Spejdernes DDS værdier og mål 3 Beretning for år 2010 4 Regnskab 2010 5 Budget 2011 9 Børneattester 10 Udviklingsplan for Nibe Spejderne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Broager Drenge 29/4 2015 kl. 19.00

Referat fra bestyrelsesmøde Broager Drenge 29/4 2015 kl. 19.00 Referat fra bestyrelsesmøde Broager Drenge 29/4 2015 kl. 19.00 Deltagere: Aage, Carsten, Ursus, Tina, Charlotte, Gregers, Flemming, Henrik, John, Lindy, Tine, Flemming J. Ikke til stede: Vicki Elling,

Læs mere

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK Alle skal have mulighed for at blive en del af vores fællesskab En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK EN GUIDE TIL AF NYE SPEJDERE Spejdergrupper over hele landet laver uge efter uge gode

Læs mere

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven DET DANSKE SPEJDERKORPS Grupperådsmøde Vi vil gerne invitere spejdere, forældre

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Skovfolkets grupperådsmøde

Skovfolkets grupperådsmøde Skovfolkets grupperådsmøde Søndag den 24. februar kl. 13-15 i Spejderskoven - Bastillen Program 1) Valg af dirigent og referent. 2) Beretning 3) Regnskab 2012 4) Behandling af indkomne forslag 5) Væsentlige

Læs mere

Grupperådsmøde 2013 Bent Byg Gruppe. 23. februar 2013

Grupperådsmøde 2013 Bent Byg Gruppe. 23. februar 2013 Grupperådsmøde 2013 Bent Byg Gruppe 23. februar 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Beretning a) lederne og bestyrelsen fortæller om deres oplevelser fra 2012 og viser billeder fra ture og

Læs mere

Referat af ordinær Generalforsamling i Landsgrav Friskoles Venner d. 30/9 2010

Referat af ordinær Generalforsamling i Landsgrav Friskoles Venner d. 30/9 2010 1 Referat af ordinær Generalforsamling i Landsgrav Friskoles Venner d. 30/9 2010 Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Bestyrelsens beretning ved formanden Bente Arnika Skydsgaard 4) Regnskabsaflæggelse

Læs mere

Vi vil gerne invitere forældre, ledere og spejdere i Brundurs Gruppe til grupperådsmøde (generalforsamling) onsdag den 15. februar kl. 19.00.

Vi vil gerne invitere forældre, ledere og spejdere i Brundurs Gruppe til grupperådsmøde (generalforsamling) onsdag den 15. februar kl. 19.00. GRUPPERÅDSMØDE BRUNDURS GRUPPE Onsdag den 15. februar 2012 Kl. 19.00 Spejderhytten, Jyllandsgade 61 i Brønderslev. Vi vil gerne invitere forældre, ledere og spejdere i Brundurs Gruppe til grupperådsmøde

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008 Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008 1000 INDTÆGTER B2009 B2009 R2008 B2008 R2008 B2008 1001 Kontingentindtægt 1010 Medlemskontingent 154.575 154.575 139.255

Læs mere

Frivillig i LIK - Fællesskabet

Frivillig i LIK - Fællesskabet Frivillig i LIK - Fællesskabet - Langå Idrætsklub Klubben vi mødes i. Vil du også være en del af Frivillig i LIK fællesskabet? Få timers bidrag om året gør en KÆMPE forskel! Vil du også være en del af

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune Dannelse af ny forening En ny forening dannes ved at afholde en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Posterne på løbet til Agitationskampagnen:

Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Pigerne: de nye piger på besøg Pigespejderne: de gamle piger Eventyrverdenen omkring posterne For at redde pigespejderne og perlerne skal pigerne igennem otte

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2015

NYHEDSBREV NR. 1/2015 NYHEDSBREV NR. 1/2015 april 2015 Kære alle SKK ere Her er sæsonens sidste nyhedsbrev.allerede! Det har på trods af forskellige udfordringer været en rigtig god sæson. Vi har sammen haft mange hyggelige

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3.

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3. VEDTÆGTER FOR TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club) 1 NAVN OG FORMÅL. Foreningens navn er TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club). Foreningens formål er at fremme rosport, herunder muligheden for at dyrke roning i udstationerede

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

Tonkawa-Stammen. ResultatopgØ relse. Regnskab Tonkawa-Stammen. Hjemkommune. Næstved. Periode: I CVR: DK

Tonkawa-Stammen. ResultatopgØ relse. Regnskab Tonkawa-Stammen. Hjemkommune. Næstved. Periode: I CVR: DK @***ttt* Resultatopgørelse Regnskab 2018 (01-01 -2018-31 -12-2018) Udskrevet: 1 5-01 -201 9 ResultatopgØ relse Regnskab 2018 Hjemkommune Næstved Periode: 01-01 -201 8-31 -1 2-201 I CVR: DK29742081 Godkendt

Læs mere

Læring under åben himmel

Læring under åben himmel Tirsdagsture Som noget nyt vil Natur- og Sejlklubben tilbyde at børnehuse og dagplejere, kan komme på tirsdagsture til Natur- og Sejlklubben. På tirsdagsturene vil der være forskellige aktiviteter, der

Læs mere

INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør

INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør Kære forældre, spejdere over 14 år og ledere i 1. Helsingør, I inviteres hermed

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Aarhus Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og relationer.... 3 1 Navn......... 3 2 Relationer.... 3 Kapitel 2: Vision og formål... 3 3 Vision...

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk Egedal Kommunes Ungestrategi 2015 1 2 Forord 138 unge i Egedal har besøgt campingvognen Egedal

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk Indhold Bianca Rauff Hofman Martin Opstillede til generalforsamlingen 2016

Læs mere

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Vi vil gøre opmærksom på at oplysningerne i dette brev vil blive revurderet i løbet af året dokumentet skal ses som en vejledning, så du som træner føler

Læs mere

Marts 2012. Dienesmindes Venner Furvej 41 7800 Skive Tlf. 9759 7013

Marts 2012. Dienesmindes Venner Furvej 41 7800 Skive Tlf. 9759 7013 Marts 2012 Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling på Dienesminde, Furvej 41, 7800 Skive Søndag den 25. marts 2012 kl. 14.00 Dienesmindes Venner Furvej

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted.

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted. Foreningshuset Holmegaard. Foreningen. Foreningens formål er primært at udleje og bruge ejendommen til at fremme, støtte og udvikle idrætsfritids- kultur- kreativ- og folkeoplysende aktiviteter samt øge

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Hermed følger indkaldelsen til vores generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne. Det plejer at være rimelig

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Kære Førskole forældre

Kære Førskole forældre I ABC Til forældre Kære Førskole forældre Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn begynder i Førskolen i ABC. Det bliver noget nyt og spændende vi går i møde nogle måneder vi alle ser frem til. Da det er

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune.

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Vedtægter for Basketballklubben BMS 1. Klubbens navn og formål Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Klubbens formål er at give medlemmerne mulighed

Læs mere

Børnehuset Molevittens formål;

Børnehuset Molevittens formål; Den 4.9.2012 Børnehuset Molevittens formål; Institutionens formål er at skabe et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring. Vi vil sikre barnets

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Tarup-Paarup Idrætsforening

Tarup-Paarup Idrætsforening Tarup-Paarup Idrætsforening Forårsopvisning 2016 Søndag den 3. april kl. 13.00 i Paarup Hallen Entre i Paarup Hallen: Voksne 50 kr. Børn til og med 15 år Gratis Gymnaster der deltager i opvisningen er

Læs mere

Svebølle Antenneforening

Svebølle Antenneforening Svebølle Antenneforening Referat fra generalforsamling d. 27. september 2012 i Svebøllehallen Bestyrelsen: Torben, Jacob, Søren, Brian, Arne og Thomas Referent: Thomas M. Hiorth Antal fremmødte: 30 inklusive

Læs mere

VI VIL GERNE INVITERE ALLE FORÆLDRE, SPEJDERE OVER 14 ÅR OG LEDERE I 1. HELSINGØR GRUPPE TIL VORES ÅRLIGE GRUPPERÅDSMØDE

VI VIL GERNE INVITERE ALLE FORÆLDRE, SPEJDERE OVER 14 ÅR OG LEDERE I 1. HELSINGØR GRUPPE TIL VORES ÅRLIGE GRUPPERÅDSMØDE VI VIL GERNE INVITERE ALLE FORÆLDRE, SPEJDERE OVER 14 ÅR OG LEDERE I 1. HELSINGØR GRUPPE TIL VORES ÅRLIGE GRUPPERÅDSMØDE MANDAG DEN 23. FEBRUAR 2009 KL: 19 - ca. 21 I SPEJDERGÅRDEN, STUBBEDAMSVEJ 70C,

Læs mere

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Birkelse Ryaa antenneforeningen.

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Birkelse Ryaa antenneforeningen. Birkelse 5. marts 2012 Birkelse Ryaa Antenneforening FORMANDENS BERETNING 2011 Velkommen til den ordinære generalforsamling i Birkelse Ryaa antenneforeningen. 2011 her været på flere måde et almindeligt

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO September 2010 Siden sidst.. D. 26. august om aftenen fik mange børn, fra Karup skole, en rigtig god oplevelse ved at deltage i Karup Å-løbet. Tak til alle jer forældre,

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Grupperådsmøde 2012 Forældrerepræsentanter (5 i alt, der skal vælges 4):

Grupperådsmøde 2012 Forældrerepræsentanter (5 i alt, der skal vælges 4): 1) Valg af dirigent (Forslag: Susanne Hillbrandt) 2) Valg af referent (Forslag: Anders Skytte) 3) Beretning fra lederne samt bestyrelsen 4) Regnskab 2011 og Budget 2012 5) Indkomne forslag. Forslag skal

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015 BERETNING 2015 Indledning Året 2015 er gået og det er tid for en ny beretning. Beretningen beskriver, hvordan året 2015 er gået for vores forening og butik. Helt naturligt tager beretningen udgangspunkt

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Hvad kan børn få ud af at opleve forkyndelse på en sommerlejr? Hvordan kan forkyndelsen blive stærkere af at hænge sammen med et sommerlejrtema?

Hvad kan børn få ud af at opleve forkyndelse på en sommerlejr? Hvordan kan forkyndelsen blive stærkere af at hænge sammen med et sommerlejrtema? Hvad vil I gøre, hvis ingen vil stå for forkyndelsen? Hvad kan børn få ud af at opleve forkyndelse på en sommerlejr? Kan I inddrage børn i tilblivelsen af forkyndelsen? Hvordan i alverden kan børn lære

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Referat af Bestyrelsesmøde, lørdag den 4. oktober 2014 i dommerteltet på Mosede Fortet Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Afbud: Jan

Læs mere

LTU MODELLEN Læring, trivsel og udvikling. Fase 8 Vi følger op på tiltag hvordan går det med eleven? Forberedelse

LTU MODELLEN Læring, trivsel og udvikling. Fase 8 Vi følger op på tiltag hvordan går det med eleven? Forberedelse Fase 8 Vi følger op på tiltag hvordan går det med eleven? Forberedelse Fase 7 Vi gennemfører tiltag, der skal støtte elevens trivsel og udvikling Fase 1 Hvilken observeret adfærd er vi bekymrede for? Fase

Læs mere

Hawerthi-1. Rødovre. Grupperådsmøde 2019

Hawerthi-1. Rødovre. Grupperådsmøde 2019 Hawerthi-1. Rødovre Grupperådsmøde 2019 Grupperådsmøde Grupperådsmøde - fortsat Grupperådsmøde - fortsat Grupperådsmøde - fortsat Bestyrelsens beretning Ledelsens beretning Ny version af hjemmesiden Mikro

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Til eleverne på Formatskolen

Til eleverne på Formatskolen Til eleverne på Formatskolen Nr. 94 Formatskolen har til næste skoleår fået 375.000 kroner ekstra af kommunen. I Skolebestyrelsen har vi udarbejdet 4 forslag til, hvordan pengene kan bruges. Da de fire

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Man skal forandre for at bevare

Man skal forandre for at bevare U D G I V E S AF : R O L A N D S G R U P P E S K A L B J E R G ROLANDSPOSTEN Årgang 54, nummer 1 28. Juni 2014 Man skal forandre for at bevare I bestyrelsen har vi i samarbejde med spejderlederne drøftet

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Grupperådsmøde 2014 Bent Byg Gruppe. 23. februar 2014

Grupperådsmøde 2014 Bent Byg Gruppe. 23. februar 2014 Grupperådsmøde 2014 Bent Byg Gruppe 23. februar 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Beretninger fra bestyrelsen og grenene 3. Gruppesommerlejr til Italien 2015 4. Fremlæggelse af regnskabet

Læs mere

Vejen Kommunale Tandpleje

Vejen Kommunale Tandpleje Vejen Kommunale Tandpleje 1 - sunde tænder hele livet Indhold Praktiske informationer... 3 Værd at vide... 4 Førstegangs besøg 1½ år... 5 2½ - 5 år... 6 6-8 år... 7 9-15 år... 8 16-18 år... 9 Tandregulering...

Læs mere

Resultatopgørelse for perioden 1/1-13 - 31/12-13 2013 2012 INDTÆGTER:

Resultatopgørelse for perioden 1/1-13 - 31/12-13 2013 2012 INDTÆGTER: Note Resultatopgørelse for perioden 1/113 31/1213 2013 2012 INDTÆGTER: 1 Medlemsbaserede indtægter: kr 145.335,00 kr 120.189,50 2 Indtægter ture og lejre kr 112.945,00 kr 119.329,33 3 Kurser kr 10.769,00

Læs mere

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Formål: At sørge for at juniorarbejdet (miniputter, lilleputter, juniorer, ung seniorer) i Odense Golfklub skaber de bedst mulige rammer

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere