Priser og leveringsvilkår

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Priser og leveringsvilkår 2013 10.01.2013"

Transkript

1 Priser og leveringsvilkår

2 Side 2 af 18 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2013 I 2013 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: SLS, herunder HR-løn og Job-i-Staten Campus erekruttering Økonomiydelser, herunder Navision Stat, RejsUd og IndFak Hosting Service og Support Institutioner, der benytter Statens Administrations Økonomiservicecenter (ØSC), betaler for løn- og økonomiydelser via betalingsordningen for anvendelse af ØSC. Der henvises til Statens Administrations pris- og betalingsbestemmelser for For økonomisystemerne dækker betalingen til Statens Administration basisabonnementerne. Øvrige priser på systemydelser afregnes særskilt til Moderniseringsstyrelsen, med mindre andet er angivet. Institutioner uden for ØSC herunder selvejende institutioner betaler for Moderniseringsstyrelsens ydelser i overensstemmelse med de priser og leveringsvilkår, der fremgår af nærværende prisfolder for I forhold til 2012 indeholder Prisfolder 2013 følgende ændring: a. Enhedspriserne for lønydelser er nedsat med 6 pct. b. Betalingen for SLS omfatter fra 2013 også anvendelsen af statens fælles jobportal: Job-i-Staten. Der skal således ikke længere betales særskilt for annoncering af stillingsopslag i den statslige jobportal. c. Omlægning af betalingsmodel for anvendelse af Navision Stat d. Betalingsmodel for hosting af Navision Stat og ØS LDV Enhedspriserne for IndFak og RejsUd fastholdes uændret fra 2012 til Enhedspriserne for Navision Stat følger nu de samme løn-intervaller, som anvendes til IndFak og RejsUd. Med mindre andet fremgår, sker opkrævning af betaling kvartalsvis.

3 1. Lønydelser Side 3 af 18 I 2013 omfatter betalingsordningen følgende ydelser: SLS inkl. HR-løn, supportservice og institutionsspecifikke ændringer mv. Individuelle ydelser SLS datafiler, rapporter ØS LDV SLS webservice Job-i-Staten 1.1 Lønydelser inkl. HR-Løn og support Betalingen for lønydelser dækker indrapportering, beregning og anvisning af løn, obligatoriske og lovpligtige ydelser i tilknytning til lønopgaven, faciliteterne HRløn, løntest, forespørgsler, ferie/fravær, E-indkomst, anvendelse af SLS webservice, ØS LDV og Job-i-Staten. I 2013 omfatter betalingen for lønydelser uændret supportservice og institutionsspecifikke ændringer mv. Betaling for lønydelser baseres uændret på antallet af lønregistre i SLS i den enkelte institution. For institutioner, der indgår i et servicefællesskab, sker betalingen på grundlag af det samlede antal lønregistre. For at servicefællesskaber kan omfattes af samlet afregning for lønydelser gælder følgende vilkår: - Servicefællesskabet skal være godkendt og registreret af Moderniseringsstyrelsen. Der henvises til Moderniseringsstyrelsens hjemmeside - Opkrævning af betaling sker via servicefællesskabet, der herefter evt. må fordele udgiften til de omfattede institutioner. I 2013 er betalingen for lønydelser fastsat således: Måneds-/halvmånedslønnede: For de første 50 lønregistre betales minimum For de følgende lønregistre: For de følgende lønregistre: For lønregistre og derover: Engangsanvisninger: Inaktive registre: 79,30 kr. pr. register pr. kvartal 76,85 kr. pr. register pr. kvartal 71,20 kr. pr. register pr. kvartal 64,90 kr. pr. register pr. kvartal 15,85 kr. pr. register pr. kvartal 33,35 kr. pr. registre pr. kvartal

4 Ydelserne vedrørende supportservice i forbindelse med løn omfatter basisanvendelsen af: Side 4 af 18 o SLS o HR-Løn o SLS Ferie/Fravær o SLS Løntest o ØS LDV o SLS webservice o Job-i-Staten Eksempler på hvad supportservice dækker fremgår af bilag Individuelle løn ydelser Individuelle ydelser i forbindelse med sagsbehandling og fejlrettelse betales fuldt ud af den enkelte institution. Betaling for individuelle ydelser vil normalt være baseret på antallet af anvendte timer vedrørende opgaven. Betalingen sker på grundlag af Moderniseringsstyrelsens timepris for konsulenttimer. Ved løsning af individuelle opgaver udarbejdes forud for opgaven et estimat for det forventede timeforbrug. Først når institutionen har godkendt dette, vil opgaven blive løst. Der vil normalt blive opkrævet en minimumsbetaling for opgaver svarende til 3 konsulenttimer. For større og/eller mere vedvarende opgaver kan der indgås særlig aftale om levering af ydelser og betaling. Alle henvendelser om individuelle ydelser rettes til Moderniseringsstyrelsens Service og Support, modstlon@modst.dk. 1.3 SLS datafiler, rapporter mv. Alle standardrapporter i SLS indgår i betalingen for grundvederlaget for lønydelser, mens individuelle rapporter for den enkelte virksomhed/institution eller institutionsområde betales særskilt. Endvidere betales særskilt for bl.a. følgende supplerende ydelser: Levering af udvalgte SLS-data til lokal viderebearbejdning (datafiler) Bistand til udvikling af institutionens egne rapporter. Levering af udvalgte SLS-datafiler til lokal viderebearbejdning, herunder til brug for egne lokale økonomi- og personalesystemer mv. sker via Moderniseringsstyrelsens dataudvekslingspunkt (ØDUP). Prisen for datafiler er 490 kr. pr. leverance. Der henvises i øvrigt til vejledningen vedrørende SLS-uddata og udtræk.

5 Bistand til udvikling af institutionens egne rapporter afregnes på grundlag af Moderniseringsstyrelsens timepris for konsulenttimer. Før opgaven igangsættes, udarbejdes et pristilbud. Før virksomheden/institutionen har godkendt tilbuddet, igangsættes opgaven ikke. Moderniseringsstyrelsen forbeholder sig ret til, i særlige tilfælde, at opkræve betaling for timer til analyse og udarbejdelse af prisoverslag, i fald institutionen vælger ikke at godkende tilbuddet. Side 5 af ØS LDV ØS LDV rapportpakke for 2013 består af: Et antal kuber i Microsoft Analysis services til ØS LDV, der fx kan anvendes sammen med Excel Et antal skabeloner i Microsoft Reporting Services der kan anvendes ved web-distribution af information. 1.5 SLS webservice Ved tilslutning til SLS webservice betales for gennemførelse af tilslutningsprøven, mens selve anvendelsen af webservice er dækket af grundvederlaget for lønydelser. Der henvises til vejledningen vedrørende SLS webservice. 1.6 Job-i-Staten Betalingen for anvendelse af statens fælles jobportal Job-i-Staten er fra 2013 indeholdt i betalingen for lønydelser. Der vil derfor ikke længere blive opkrævet særskilt betaling for annoncering af stillingsopslag i Job-i-Staten. 2. CAMPUS Campus er statens fælles læringsløsning, der indeholder et bredt udbud af e-læring, som er frit tilgængelig for de institutioner, der er omfattet af Campus. Derudover kan den enkelte institution vælge at bruge Campus til administration af læringsaktiviteter, understøttelse af MUS og kompetencestyring. Der er dog en række tilvalg, som er underlagt betaling: 2.1 Tilslutning til web-service for vedligeholdelse af stamoplysninger Der betales et engangsbeløb for etablering af den web-service, som Moderniseringsstyrelsen stiller til rådighed, og som gør det muligt at oprette og vedligeholde en institutions brugeroplysninger i Campus fra et andet fødesystem (fx via et lokalt HR system) end SLS. Der er således tale om en alternativ løsning til den standardløsning, som anvendes i Campus, hvor brugeroplysninger oprettes og vedligeholdes fra SLS.

6 Side 6 af 18 Ydelse Engangsbeløb for etablering af web-service Pris ,- kr. Beløbet omfatter planlægning, testindlæsning i sandkassemiljø, godkendelse og omlægning til produktion. 2.2 Tilslutning til Campus for selvejende statsinstitutioner, regioner og kommuner Selvejende statsinstitutioner, regioner og kommuner har mod betaling mulighed for at tilslutte sig Campus på nærmere vilkår. 2.5 Support Support af slutbruger varetages af institutionen selv, mens adgangen til 2. level support for lokale administratorer er inkluderet i prisen pr. bruger. I øvrigt findes information om Campus på Øvrige priser Timepris for konsulentbistand, kursuspriser, timepris for rejsetid etc. henvises til afsnit 6. Konsulentydelser og afsnit 7. Kurser. 3. Statens erekruttering 3.1 Statsinstitutioner Moderniseringsstyrelsen har frem til udgangen af 2011 afholdt udgifterne til implementering for statsinstitutioners anvendelse af Statens erekruttering. Fra 2012 og fremefter betaler statsinstitutioner, der ønsker at blive tilsluttet erekruttering selv udgifterne til implementering af systemet. Moderniseringsstyrelsen afholder uændret udgifterne vedrørende drift og support også for statsinstitutioner tilsluttet efter Ændringer i systemopsætning, herunder ændringer som følge af ressort- og organisatoriske omlægninger afholdes af det enkelte ministerium/institution. Tilsvarende gælder udgifter til uddannelse af nye HR-medarbejdere i anvendelsen af erekruttering. Tilbud på ad hoc ydelser kan fås ved henvendelse til leverandøren af erekruttering HR Manager A/S, se nedenstående tekstboks. 3.2 Selvejende institutioner Selvejende institutioner kan købe adgang til Statens erekruttering via den kontrakt Moderniseringsstyrelsen har indgået med HR Manager A/S. Institutionen afholder selv udgifterne til implementering, drift og support. Vejledende priser kan fås ved henvendelse til Moderniseringsstyrelsen via modstlon@modst.dk.

7 Tilbud på ad hoc ydelser kan fås ved henvendelse til leverandøren af erekruttering HR Manager A/S, se nedenstående tekstboks. Side 7 af Support Moderniseringsstyrelsen har indgået aftale med HRM Talens Solution om support vedrørende erekruttering. Henvendelse rettes til: Supportcenter: HRM Talent Solutions Support Danmark Telefon: ser-support@hr-manager.dk Online Support System: 4. Økonomiydelser I 2013 er der følgende abonnementer på økonomisystemer; Systemanvendelse af Navision Stat, IndFak og RejsUd samt Hosting af Navision Stat og ØS LDV Betalingen for basisabonnementerne beregnes på grundlag af institutionens anvisning af faste løndele i SLS. Betaling for systemanvendelsen opkræves kvartalsvis på baggrund af opgjort lønforbrug i timelønskørslen og månedslønskørslen for kvartalets midtermåned. Beregning foretages pr. institution, sådan at der ikke indregnes rabat for servicefællesskaber. Hvis institutionen ikke benytter Statens Lønsystem (SLS), skal institutionen give besked til Moderniseringsstyrelsen om størrelsen af institutionens lønforbrug. Beregning af lønforbruget er angivet i bilag 3. Moderniseringsstyrelsen skal have oplyst lønsummen straks, når den pågældende måneds lønsum er kendt. Lønforbrugsoplysningerne skal sendes til konokoteammodst@modst.dk med emnebetegnelsen Lønforbrugsoplysning. Moderniseringsstyrelsen vil efterfølgende kunne foretage stikprøvekontroller af det oplyste lønforbrug. I 2013 er betalingen for økonomisystemydelser fastsat som angivet i nedenstående tabel.

8 Side 8 af 18 Abonnement Navision Stat, [Kr/år] Hosting af Navision Stat og ØS LDV [Kr/år] Abonnement RejsUd, [Kr/år] Abonnement IndFak, [Kr/år] Årlig lønsumsudgift Interval < < < < < < < < < < < < < < < Hvis en institution med CVR nr. x, således har et årligt lønforbrug opgjort på basis af forbruget for februar, maj, august og november på kr., skal der på årsbasis betales som følger: Abonnement Navision Stat: Hosting af Navision Stat og ØS-LDV: Anvendelse af RejsUD: Anvendelse af IndFak: I alt: DKR , svarende til DKR i kvartalet I det følgende er det kort angivet hvad basisabonnementet omfatter samt øvrige priselementer for de enkelte systemer. 4.1 Anvendelse af Navision Stat For Navision Stat 5.1 og nyere versioner dækker betalingen følgende tilhørende standardapplikationsmoduler: Indrapportering til ØSC Økonomistyring Salg og marketing Køb Lager Produktion Sager Ressourceplanlægning Service Personale Administration

9 I abonnementsbetalingen indgår desuden ret til anvendelse af ØS LDV, som er den lokale platform for rapportering på løn- og økonomidata. Side 9 af 18 Moderniseringsstyrelsen leverer nye versioner af Navision Stat, mens institutionen som udgangspunkt har ansvaret for implementering af disse. Institutionen afholder selv hermed forbundne udgifter. Øvrige priser for anvendelse af Navision Stat Udover grundabonnementet er der følgende priselementer: Inaktivt regnskab kr. årligt pr licens Ydelse Pris Beskrivelse Navision Stat licens kr Pr licens For institutioner, der ikke anvender Navision Stat, men ønsker at konvertere eget økonomisystem til Navision Stat. Licensen omfatter et ubegrænset antal brugere og regnskaber på én produktionsdatabase. For institutioner, der ikke længere anvender Navision Stat som økonomisystem, men ønsker adgang til at foretage historiske opslag i regnskabsdata 4.1 Hosting af Navision Stat og ØS LDV Ydelsen omfatter hosting af Navision Stat og ØS LDV, herunder driftsmiljø til produktionsdata, mulighed for opsætning af testmiljø med Navision Stat database og integrationer samt brugeradministrationsmodul med mulighed for bestilling af ændringer til brugere, rettigheder og passwords. Institutioner der ikke anvender Navision Stat men ønsker ØS LDV driftet på aftalen, får 50% rabat på basisabonnement og etablering. Ydelsen omfatter desuden opgraderinger til nye versioner, når der benyttes standardsystemer uden tilpasninger. Institutioner, der ikke betjenes af ØSC, kan vælge at få Navision Stat tilpasset individuelt og skal så selv levere opdaterede versioner til idriftsættelse og dermed selv afholde omkostninger i forbindelse med opgraderingen. For institutioner tilsluttet Statens Økonomiservicecenter (ØSC) forestår Moderniseringsstyrelsen implementering af nye versioner og afholder eventuelle udgifter i forbindelse hermed. Øvrige priser for hosting af Navision Stat og ØS LDV

10 For etablering af aftalen betales et etableringsgebyr afhængig af lønforbrug: Side 10 af 18 Etableringsgebyr Årlig lønforbrugs Interval [Kr] < < < < < < < < < < < < < < < Herudover er der følgende priselementer: Ydelse Ekstra brugere Pris Oprettelse Pris Drift 420 kr. årligt pr. bruger. Beskrivelse Dette er prisen for ekstra navngivne brugere med adgang til miljøet via Citrix. Der er 15 navngivne brugere inkluderet basisabonnement. Antallet af brugere opgøres den sidste dag i den midterste måned i kvartalet. sftp-site Linked Server 825 kr. pr site 5160 kr. årligt pr site. 415 kr. pr. server 2580 kr. årligt pr. server Alle brugere er inkluderet i prisen for ØSCinstitutioner. Et sftp-site giver adgang til fx at udveksle backup er mellem hostingmiljøet og institutionens ITmiljø. Linked server er en forbindelse mellem en SQLserver i hostingmiljøet og en SQL-servere i institutionens IT-miljø. VPN forbindelse kr. pr.forbindelse 7900 kr. årligt pr. forbindelse Bemærk, linked server kræver en sikker forbindelse - typisk en VPN-forbindelse (se pris for denne) VPN forbindelsen bruges til at etablere sikre forbindelser mellem to forskellige netværk.

11 Ydelse SMTP server Opdatering af Navision Stat testdatabase Udlevering af back-up Pris Oprettelse 825 kr. pr. server Pris Drift 5160 kr. årligt pr. server. 825 kr pr. gang 700 kr. pr gang Beskrivelse Side 11 af 18 SMTP-server bruges, hvis institutionen har behov for at sende mails fx hvis der ønskes at sende salgsfakturaer eller kreditnotaer fra Navision Stat via til debitorer. Opdateringen består i at der indlæses en ny backup som testdatabase. Gamle opsætninger slettes. (1 opdatering pr. år er inkluderet for for ØSC-inst.) Der udleveres en Navision Stat eller SQL backup. 4.3 RejsUd Betalingen for systemanvendelsen dækker over anvendelsen af RejsUd med tilhørende standardmoduler og dertil hørende vejledninger. Dette omfatter abonnement til leverandøren, drift, vedligeholdelse og support samt løbende videreudvikling af systemet. Der betales særskilt af den enkelte institution for omkostninger forbundet med implementering, uddannelse samt tilslutningsafgift til leverandøren. Implementering afhænger af institutionens størrelse og kompleksitet, og betalingen sker på grundlag af Moderniseringsstyrelsens timepris for konsulenttimer. Uddannelse, bestilles via Som en tilkøbsydelse er det muligt at få adgang til et bestillingsmodul i RejsUd. Hvis du har interesse i at tilkøbe bestillingsmodulet, skal du kontakte Moderniseringsstyrelsens RejsUd implementeringsteam på rejsud@oes.dk. Øvrige priser for anvendelse af RejsUd Udover grundabonnementet er der følgende priselementer: Ydelse Pris Beskrivelse Tilslutningsafgift kr. Tilslutningsafgift for opsætning af én RejsUd Pr licens database og indlæsning af institutionsspecifik Bestillingsmodul (Licens) Bestillingsmodul (Abonnement) kr. Pr licens kr. årligt pr licens data i databasen. Tilslutningsafgift for opsætning af bestillingsmodul i én RejsUd database. Tillægsabonnement for anvendelse af Bestillingsmodul i én RejsUd database.

12 I ØS LDV er der i forbindelse med RejsUd udviklet rapporter og kuber med Rejs- Ud data. Side 12 af IndFak Betalingen for systemanvendelsen dækker over anvendelsen af IndFak med tilhørende standardmoduler og dertil hørende vejledninger. Dette omfatter abonnement til leverandøren, drift, vedligeholdelse og support samt løbende videreudvikling af systemet. Der betales særskilt af den enkelte institution for omkostninger forbundet med implementering og uddannelse. Implementering afhænger af institutionens størrelse og kompleksitet, og betalingen sker på grundlag af Moderniseringsstyrelsens timepris for konsulenttimer. Uddannelse, bestilles via ØS LDV ØS LDV er den lokale platform for rapportering på løn- og økonomidata. Anvendelse af ØS LDV indgår i den samlede ydelse for enten SLS eller Navision Stat. ØS LDV er opsat lokalt og anvendes lokalt hos institutionen. Installationsprogrammet hentes fra Heraf fremgår Moderniseringsstyrelsens leveringsbetingelser i forbindelse med anvendelsen af datavarehuset. Rapportpakken for 2013 består af: Data o Alle moduler i Navision Stat o Løn og fravær data fra SLS o Rejseadministrations og rejseregnskaber fra RejsUD Et antal kuber i Microsoft Analysis services til ØS LDV, der fx kan anvendes sammen med Excel Et antal skabeloner i Microsoft Reporting Services der kan anvendes ved web-distribution af information. Et Antal Excel skabeloner 5. Support Moderniseringsstyrelsen leverer vejledning via i tilknytning til systemanvendelsen. Bistand udover vejledning på hjemmesiden sker på basis af Moderniseringsstyrelsens support, som er omfattet af betalingen for løn- og økonomiydelser. Betingelserne for at anvende Moderniseringsstyrelsens support videreføres uændret fra 2012 til 2013.

13 Sådan henvender du dig: Side 13 af 18 Institutioner tilsluttet ØSC Bestillinger eller spørgsmål i forbindelse med den løbende anvendelse af Moderniseringsstyrelsens løn- og økonomisystemer rettes til institutionens team i ØSC. Henvendelser eller spørgsmål om systemer, faciliteter, systemsammenhænge og regler rettes derimod til Moderniseringsstyrelsens Support. I tvivlstilfælde kan henvendelse altid ske til Moderniseringsstyrelsens Support. Institutioner uden for ØSC Institutioner, der ikke benytter ØSC, henvender sig til Moderniseringsstyrelsens Service og support, enten direkte eller via et servicefællesskab. Se også: 6. Konsulentydelser Konsulent- og rådgivningsydelser koster efter regulering i henhold til prisstigningsloft kr. pr. time. For større og/eller mere vedvarende opgaver kan der indgås særlig aftale om levering af ydelser og betaling. Hertil kommer betaling for edb-kørsler, transport, trykning med mere. Der indgås normalt særskilt aftale om opgaven. 7. Kurser Udbud, priser samt vilkår for tilmelding og afmelding af deltagelse i Moderniseringsstyrelsens kurser, seminarer og konferencer fremgår af Moderniseringsstyrelsens kursus-site under

14 Side 14 af 18 BILAG 1: Generelt vedrørende Moderniseringsstyrelsens supportservice I dette bilag er kort beskrevet betingelserne, der knytter sig til anvendelse af Moderniseringsstyrelsens supportservice. Supportservicen vedrørende lønydelser (SLS), økonomiydelser (Navision Stat, RejsUd og IndFak) og anvendelsen af datavarehus ØS LDV dækker skriftlige henvendelser. Konkrete eksempler herpå fremgår i nedenstående tabel. Bistand til egentlig sagsbehandling Hovedreglen er, at har institutionen brug for bistand til egentlig sagsbehandling, som institutionen selv burde kunne foretage, vil der blive opkrævet betaling for bistanden. I disse tilfælde vil institutionen blive orienteret herom, ligesom pris vil blive oplyst. Før der er indgået en aftale om bistand og tilhørende betaling, vil der ikke ske en nærmere behandling af sagen. Betalingen sker i henhold til Moderniseringsstyrelsens konsulenttimepris i 2013, kr. pr. time. Eksempler på lønsagsbehandlingsydelser, hvor der opkræves særskilt betaling: Rettelse af engangsregistre Lister med brugerkoder for SLS og HR-Løn Opsætning af institutionsspecifikke ændringer på lønmodtagerregister I nedenstående tabel fremgår eksempler på, hvad Moderniseringsstyrelsens supportservice dækker: Eksempler på Moderniseringsstyrelsens supportservice dækning: Lønydelser Support i brug af SLS og HR-Løn ifm. indrapportering Rådgivning ifm. kontrol og opfølgning hhv. før og efter lønkørsler Bistand til brug af diverse koder i SLS og HR-Løn ifm. sagsbehandling og indrapportering Bistand til årsafslutning Bistand ifm. manuelle omposteringer Bistand til indrapportering i og anvendelse af SLS- Ferie/fravær Bistand til anvendelse af løntest og løntjek, herunder testresultater Bistand til anvendelse af SLS webservice Bistand til diverse uddata og rapporter fra lønsystemet Bistand til anvendelse af kontostreng og afvigende kontering i SLS og HR-Løn, herunder systemændringer i tilknytning til ny kontoplan Økonomiydelser Navision Stat Support i brug af Navision Stat Import og eksport af data og poster Support ifm. anvendelse af Navision Stats moduler i standardopsætning, herunder anvendelse af lager- personale- og anlægsmodulerne Bistand til indlæsning af objekter Rådgivning ved systemopgraderinger og anden teknisk bistand ifm. den generelle anvendelse af systemet, herunder Service Packs, hotfixes og fejlmeddelelser Opsætning af kontobro Vejledning i metoder til løsning af afstemningsproblemer Løsning og viderebearbejdelse af sammenhæng og grænseflader ift. MODSTs øvrige systemer IndFak

15 Bistand til udarbejdelse af supplerende oplysningssedler Bistand ift. skyldige beløb Bistand ift. fratræden, herunder indberetning af feriegodtgørelse ved fratræden Bistand ift. fratrædelsesgodtgørelse, herunder evt. indbetaling til pensionsordning Bistand ift. omlægninger i SLS, f.eks. ifm. fusioner, ny finanslov og aktstykker Bistand ift. diverse beregningsregler i SLS, f.eks. knyttet til skatteregler og særlige feriedage Bistand knyttet til registrering af diverse forhold ifm. eksempelvis barsel, beskæftigelsesordninger og pension Side 15 af 18 Support i brug af IndFak, herunder opsætninger Bistand til opsætning af konti og kontering Håndtering af fejlmeddelelser Mailnotifikationer Vedhæftning af dokumenter Synkronisering mellem IndFak og Navision Stat Overførsel af data til Navision Stat RejsUd Support i brug af RejsUd, herunder opsætninger Brug og opdatering af alias Overførsel af data til Navision Stat SKB Automatisk bankkontoafstemning og kvitteringsafstemning mellem Danske Bank Business Online og Navision Stat SKS Support i brug af SKS, herunder afstemning ift. Navision Bistand til håndtering af differencer Brug af ØS LDV og tilhørende kuber og rapporter, herunder bistand ifm. opdateringer og ændringer, der ydes support i forbindelse med anvendelsen af rapporteringsværktøjerne Microsoft Reporting Services og Excel i forbindelse med kuber på ØS LDV. Vejledning i tilknytning til afstemning og anvendelse af uddata Analyse og fejlfinding i tilknytning til systemomlægninger, herunder nye regler og aftaler Bistand til diverse informations- og vejledningsmateriale via Spørgsmål kan rettes til: Lønydelser Moderniseringsstyrelsens Lønsupport: modstlon@modst.dk Økonomiydelser Moderniseringsstyrelsens Økonomisupport: modstoko@modst.dk

16 BILAG 2: Standardvilkår Side 16 af Standardvilkår for levering af Moderniseringsstyrelsens ydelser gælder for de af Moderniseringsstyrelsens ydelser, der tages betaling for. 2. Betaling for Moderniseringsstyrelsens ydelser sker efter de til enhver tid gældende priser. 3. Priserne for Moderniseringsstyrelsens ydelser fastsættes hver første januar. Styrelsen kan dog, såfremt forudsætningerne for prisfastsættelsen m.m. ændres væsentligt, regulere priserne i løbet af året. 4. Forud for udarbejdelsen af ministeriernes bidrag til forslag til finanslov for det kommende år bestræber Moderniseringsstyrelsen så vidt det er muligt at give meddelelse om eventuelle pris-reguleringer m.m. for det kommende finansår. 5. Moderniseringsstyrelsen har ansvaret for, at institutionen får de bestilte ydelser i henhold til gældende tidsplan. 6. Opstår der forsinkelser pga. fejl fra Moderniseringsstyrelsens side, vil institutionen ikke blive pålagt eventuelle ekstra omkostninger i forbindelse med udarbejdelse af bestilte ydelser. 7. Moderniseringsstyrelsen udsender kørselskalender for SLS og SKS, se Det er herefter institutionens ansvar at indrapportere i henhold til tidsfristerne i kørselskalenderen. Ligeledes udarbejder Moderniseringsstyrelsen brugervejledninger til systemerne samt udsender informationer m.m., som det er institutionernes ansvar at holde sig orienteret om. 8. Såfremt Moderniseringsstyrelsen på grund af institutionernes manglende overholdelse af tidsfristerne i kørselsplanerne, informationerne i brugervejledningerne samt meddelelser i informationer m.m. ikke kan levere ydelserne til tiden, hæfter institutionen selv for ekstraomkostninger i forbindelse med Moderniseringsstyrelsens udarbejdelse af bestilte ydelser. 9. Hverken institutionen eller Moderniseringsstyrelsen hæfter over for den anden part for forsinkelse og/eller mangler, der skyldes strejker, lockout, naturkatastrofer eller andre forhold, der kan henføres til force majeure.

17 BILAG 3: Beregning af lønforbrug Side 17 af 18 Betalingen for basisabonnementerne på økonomiydelserne beregnes på grundlag af institutionens anvisning af faste løndele i SLS. Betaling for systemanvendelsen opkræves kvartalsvis på baggrund af opgjort lønforbrug i timelønskørslen og månedslønskørslen for kvartalets midtermåned. Beregning foretages pr. institution, sådan at der ikke indregnes rabat for servicefællesskaber. Fra og med finansår 2013 opsamles alt lønforbrug, der findes i SLS både fra timeog månedslønskørslerne stemplet som SAMKO 2, Forudløn, og SAMKO 3, Bagudløn, på nedenstående konti. Institutioner, der ikke anvender SLS skal således indberette deres eget lønforbrug efter en tilsvarende model. Selve indberetningen samt spørgsmål til beregningen kan rettes til konokoteammodst@modst.dk. SKS konto nr. SKS Kontonavn 1150 Husleje og boligbidrag 1160 Leje af arealer forpagtning mv 1180 Salg iøvrigt af varer 1805 Lønbidr. vedr. tværmin. ordn Egentlig løn 1821 Lønref. udlånt persm.årsv Overarbejde 1841 Merarbejde 1851 Løn/O.arb. u. årsværk 1861 Særskilt vederlæggelse 1871 Friv. fratr.ordning 1872 Overførs./fradr. vedr. løn/pen 1881 Pensionsbidrag mv Refus. besk. ordn. u årsv Refus. udlån pers.m.årsv 1889 Tilsk. fra Barselsf. m. års 1890 Tilsk. fra eft.uddan Øvrig kompens. frav Øvr. tilsk./ref. besk Øvrige driftsindtægter 2210 Rejser og fribefordring 2220 Repræsentation 2232 Arbejdsmarkedsbidrag 2236 Kontante godgørelser 2238 AER tilskud / refusion 2240 Øvrige driftsudgifter 2265 Køb af IT-tjenesteydelser 2270 Køb af tjenesteydelser

18 SKS konto nr. SKS Kontonavn 2280 Køb af varer i øvr. (t. forbr) 2291 Kasse, kurs og momsdiff Morarenter 3092 Bøder og Konfiskationer 3097 Øvr.obligatoriske bidrag, bøde 3410 Øvr. løbende ovrf.indtægter 4190 Udland iøvrigt 4191 Tilsagnsordning 4210 Kommuner 4310 Interne statslige overførsler 4421 Tjenestemandspensioner 4423 Fratrædelsesordninger for tjm Supplerende ydelser 4643 Løbende overførs. tilskudsins 4654 Engangstilskud i øvrigt 6121 Ref. berettiget købsmoms.drift 6133 Refusion af udgifter 6150 Udb. t./sene udlign. v/indb 6155 Forudbetaling af varer og tj.y 6170 Mellemregningskonto 7795 Hensættelser 9511 Gæld vedr. køb af varer mv 9730 Anden kortfristet gæld 9750 Indb./indeh. t. senere udlign Interimskonto Side 18 af 18

Priser og leveringsvilkår. Februar 2016

Priser og leveringsvilkår. Februar 2016 Priser og leveringsvilkår Februar 2016 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2016 I 2016 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: Statens Lønløsning, herunder Statens

Læs mere

Priser og leveringsvilkår 2015. Juli 2014

Priser og leveringsvilkår 2015. Juli 2014 Priser og leveringsvilkår 2015 Juli 2014 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2015 I 2015 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: SLS, herunder HR-løn og Job-i-Staten

Læs mere

Priser og leveringsvilkår. Januar 2017

Priser og leveringsvilkår. Januar 2017 Priser og leveringsvilkår Januar 2017 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2017 I 2017 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: Statens Lønløsning, herunder Statens Lønsystem

Læs mere

15.12.2004. Priser og leveringsvilkår 2005. D:\inetpub\netpub\netpub\client_projects\Okonomistyrelsen\project\4155\working_files\pdffriendly.

15.12.2004. Priser og leveringsvilkår 2005. D:\inetpub\netpub\netpub\client_projects\Okonomistyrelsen\project\4155\working_files\pdffriendly. 15.12.2004 ØS Priser og leveringsvilkår 2005 D:\inetpub\netpub\netpub\client_projects\Okonomistyrelsen\project\4155\working_files\pdffriendly.doc Økonomistyrelsens betalingsordning i 2005 I 2005 omfatter

Læs mere

Priser og leveringsvilkår. Januar 2018

Priser og leveringsvilkår. Januar 2018 Priser og leveringsvilkår Januar 2018 Indhold 1. Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2018 3 1.1 Ændringer fra 2017 til 2018 3 2. Lønydelser 5 2.1 Lønydelser inkl. HR-Løn og support 5 2.2 Individuelle

Læs mere

Pris i DKK pr. enhed. Enhed. Basisabonnement Lønsum 0,00496 Pr. lønsumskrone i anden måned i kvartalet

Pris i DKK pr. enhed. Enhed. Basisabonnement Lønsum 0,00496 Pr. lønsumskrone i anden måned i kvartalet Statens Administrations prisfolder for 2019 Statens Administration (SAM) er som statsligt shared service-center inden for primært løn- og regnskabsadministration finansieret ved afregning med SAMs kunder.

Læs mere

eindkomst og årsskiftet

eindkomst og årsskiftet eindkomst og årsskiftet Supplerende oplysningssedler begrænses i SLS På baggrund af de erfaringer vi har gjort i 2008 med hensyn til SKAT og eindkomst, begrænses mulighederne for at danne supplerende oplysningssedler

Læs mere

Priser og leveringsvilkår. Januar 2019

Priser og leveringsvilkår. Januar 2019 Priser og leveringsvilkår Januar 2019 Indhold 1. Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2019 3 1.1 Ændringer fra 2018 til 2019 3 2. Lønydelser 5 2.1 Lønydelser inkl. HR-Løn og support 5 2.2 Individuelle

Læs mere

Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser

Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser Indhold 1 Indledning 4 1.1 Hvorfor nye retningslinjer for beregning af feriepengeforpligtelser 4 1.2 En årlig opgørelse af feriepengeforpligtelsen 4 1.3

Læs mere

Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser

Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser Oktober 2010 Indhold 1 Indledning 4 1.1 Hvorfor nye retningslinjer for beregning af feriepengeforpligtelser 4 1.2 En årlig opgørelse af feriepengeforpligtelsen

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.)

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 03/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. februar 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Overgangen til RejsUd fra andet rejseafregningssystem

Overgangen til RejsUd fra andet rejseafregningssystem Overgangen til RejsUd fra andet rejseafregningssystem Januar 2010 Det nye fællesstatslige rejse- og udlægsafregningssystem, RejsUd, bliver i løbet af 2010 implementeret i de offentlige institutioner under

Læs mere

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse]

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse] Kontrakt Leverancesystemet Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 Vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren) [1] Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ferieafregning i HR-Løn

Ferieafregning i HR-Løn Ferieafregning i HR-Løn Side 1 af 10 I denne vejledning kan du læse, hvilke oplysninger du skal indberette i ferieafregningsbilledet i HR-Løn. Indhold 1. Brug af ferieafregningsbilledet i HR-Løn... 3 2.

Læs mere

HR-Løn: Vejledning i lønkontrol. Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn

HR-Løn: Vejledning i lønkontrol. Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn HR-Løn: Vejledning i lønkontrol Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn August 2011 Introduktion Formålet med denne vejledning er at beskrive de kontroller, som jeres institution har

Læs mere

Tidsplan til årsafslutningen 2015

Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplanen til årsafslutning 2015 henvender sig til kunder og medarbejdere i. Planen indeholder en beskrivelse af hvilke opgaver, der skal løses i forbindelse med omtalte

Læs mere

Forretningsgang 4: Feriepengeforpligtelser

Forretningsgang 4: Feriepengeforpligtelser Forretningsgang 4: Feriepengeforpligtelser 1. Indledning Indregning af skyldige beløb til feriepenge er en væsentlig post i balancen. Dette stiller store krav til den regnskabsmæssige opgørelse, opfølgning

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 22. september 2015 (LG 10/15, 2.)

Løninformation nr. 20 af 22. september 2015 (LG 10/15, 2.) Løninformation nr. 20 af 22. sept. 2015 (LG 10/15, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 10/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. september 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal Kommunal medfinansiering og mellemkommunal udligning Træk af kommunernes andel af de ydelser, som Udbetaling Danmark udbetaler og udligning vedrørende boligstøtte og pension - udmøntning af opgavesplit

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af ministerieinstrukser

Vejledning om udarbejdelse af ministerieinstrukser Vejledning om udarbejdelse af ministerieinstrukser April 2010 Indhold 0 Indledning 3 0.1 Godkendelse og distribution 3 1 Forretningsområde og opdeling på virksomheder 4 Beskrivelse af forretningsområde

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

Støttesystemet Organisation. Organisation. Et af de otte Støttesystemer

Støttesystemet Organisation. Organisation. Et af de otte Støttesystemer 1 Organisation Et af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemet Organisation Hvad er Støttesystemet Organisation? Stamdatasystem til registrering af organisatoriske data Støttesystemet Organisation

Læs mere

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Orienteringsbrev til bolig Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1 Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Aalborg Varme A/S Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Tlf. 9931 4800 Fax 9931

Læs mere

Oprettelse og vedligeholdelse af rejseprofil hos CWT

Oprettelse og vedligeholdelse af rejseprofil hos CWT Oprettelse og vedligeholdelse af rejseprofil hos CWT Februar 2011 1 Indledning Når Rejse- og Udlægsmodulet i RejsUd implementeres i institutionen, sørger RejsUd teamet i Økonomistyrelsen for at de rejsende

Læs mere

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR]

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] Kontrakt Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren)

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 26. april 2013

Løninformation nr. 10 af 26. april 2013 Løninformation nr. 10 af 26. april 2013 Side 1 af 5 Løninformation om håndtering i statens lønsystem efter lockoutens ophør(ok13) Denne information er målrettet de institutioner der har været omfattet

Læs mere

Bekendtgørelse om Udbetaling Danmarks kontoplan m.v.

Bekendtgørelse om Udbetaling Danmarks kontoplan m.v. Høringsudkast: Bekendtgørelse om Udbetaling Danmarks kontoplan m.v. I medfør af 26, stk. 5, i lov nr. 324 af 11. april 2012 om Udbetaling Danmark fastsættes: Kontoplanen 1. Beskæftigelsesministeren fastsætter

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

Indlæsning fra BS Plus. - modulbeskrivelse

Indlæsning fra BS Plus. - modulbeskrivelse Indlæsning fra BS Plus - modulbeskrivelse Indledning Modulet Indlæsning fra BS Plus drejer sig om at håndtere virksomhedens tilbagevendende betalinger f.eks. forsikringer, abonnementer, rengøring eller

Læs mere

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn Funktionsvederlag i HR-Løn November 2011 Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i HR-Løn. Ved hjælp af løbenummer

Læs mere

Servicebeskrivelse Version 1.0

Servicebeskrivelse Version 1.0 Notat 5. maj 2014 ØSY/KLA/JRN Servicebeskrivelse Version 1.0 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Institutionernes systemanvendelse... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende

Læs mere

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering 2012 AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering Version 2.3 Aarhus Universitet 23-02-2012 Velkommen til AU-HR sharepoint site Databasen Medarbejder indplacering skal anvendes til at sikre, at

Læs mere

Statens Lønsystem. Digitalisering af uddata fra løn- og pensionssystemet. Marts 2013. Side 1 af 16

Statens Lønsystem. Digitalisering af uddata fra løn- og pensionssystemet. Marts 2013. Side 1 af 16 Statens Lønsystem Digitalisering af uddata fra løn- og pensionssystemet Marts 2013 Side 1 af 16 Forord Moderniseringsstyrelsen digitaliserer papiruddata fra løn- og pensionssystemet i 2012. I denne vejledning

Læs mere

Regnskabspraksis for institutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Hvor kan jeg finde reglerne på ØAV. 17.

Regnskabspraksis for institutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Hvor kan jeg finde reglerne på ØAV. 17. Regnskabspraksis for institutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område Hvor kan jeg finde reglerne på ØAV 17. Juni 2016 1 HVEM ER JEG OG HVAD VIL JEG TALE OM Hvem er jeg Søren Ring Hansen

Læs mere

Løninformation nr. 1 af 11. januar 2016 (LG 02/16, 1.)

Løninformation nr. 1 af 11. januar 2016 (LG 02/16, 1.) Løninformation nr. 1 af 11. januar 2016 (LG 02/16, 1.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 02/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. januar 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.)

Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.) Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 02/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. januar 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Økonomistyrelsen. 27. febr. 2007

Økonomistyrelsen. 27. febr. 2007 Økonomistyrelsen 27. febr. 2007 Afstemning af lønposter i Navision Stat (SKBBRUTTO) I denne vejledning kan du læse om hvordan du afstemmer trækkene på bankkontoen SKBBRUTTO via elektronisk bankafstemning.

Læs mere

Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar:

Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar: og svar og svar Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar: 1 om et tilbud der kun berører dagjagter vil komme i betragtning? Naturstyrelsens

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Feriepengeforpligtelse i SLS. Feriepengeforpligtelse

Feriepengeforpligtelse i SLS. Feriepengeforpligtelse Feriepengeforpligtelse i SLS januar 2009 Program for temamødet 1. Baggrund 2. Beregning i SLS 3. Ferieregnskab 4. Kontering 5. Advis fra SLS 6. Feriepengeforpligtelsen i regnskabet (modeller i SLS) 7.

Læs mere

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. Juni 2016

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. Juni 2016 TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY Juni 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Tillægsaftalen...3 1.A. Elektronisk kommunikation...3 2. Brug af TELMORE Play...3 3. Betaling...4 4. Personoplysninger...4 5. Forbud mod

Læs mere

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg)

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Februar 2016 (senest revideret august 2016) Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for brevpost... 3 3.

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 3 Nørrebro / Brønshøj 1. Aftalens Parter Mellem

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014 Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee Maj 2014 Indholdsfortegnelse Abonnementsaftale for Mofibo 1. Tillægsaftalen 4 2. Aftalens parter 4 3. Brug af Mofibo-tjenesten 4 4. Priser 5 5. Betaling 5 6. Personoplysninger

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Købekontrakter. Købekontrakter

Købekontrakter. Købekontrakter Købekontrakter Købekontrakter er et modul, der er udviklet til DSM Navision, til brug for de virksomheder, der sælger varer, maskiner og forbrugsartikler, der skal finansieres ved hjælp af kontrakter.

Læs mere

Bekendtgørelse om det Centrale TilskudsRegister (CTR)

Bekendtgørelse om det Centrale TilskudsRegister (CTR) BEK nr 474 af 29/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, sagsnr. 1300821 Senere ændringer

Læs mere

Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling

Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

KOGEBOG UDBETALING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016

KOGEBOG UDBETALING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 KOGEBOG UDBETALING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1. Regler... 3 2. Proces for udbetaling af dagpenge... 4 3. Eksempler... 8 3.1 Eksempler

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om elforsyning 1)

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om elforsyning 1) BEK nr 196 af 27/02/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 1. oktober 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0134

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Nedenfor finder du de regler, der gælder for erhvervsdrivendes brug af Swipp. Som erhvervsdrivende kan du alene modtage beløb via Swipp i forbindelse med salg

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l.

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. 2015 Cirkulære af 4. februar 2015 Modst. nr. 003-15 J.nr. 2015-7511-0006 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav.

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav. 18. marts 2013 KMJ NOTAT SAPA Udbudsbilag Til brug for SAPA udbudsforretning udarbejdes følgende bilag: Bilag 0 Definitioner I dette bilag vil de definitioner som benyttes i kontrakten og på tværs af bilagene

Læs mere

Pensionister - helbredstillæg

Pensionister - helbredstillæg Pensionister - helbredstillæg Pensionister, som opfylder betingelserne for helbredstillæg har ret til at få betalt op til 85 % af udgiften til briller. Kommunerne kan indgå prisaftaler og på baggrund af

Læs mere

Medarbejder - Løn og ansættelsesforhold (Rapport-ID: 46)

Medarbejder - Løn og ansættelsesforhold (Rapport-ID: 46) Medarbejder - Løn og ansættelsesforhold (Rapport-ID: 46) Indhold 1. Hvad er formålet med rapporten?... 1 2. Overblik over rapporten... 1 3. Den færdige rapport... 2 4. Indbyggede filtre / betingelser i

Læs mere

Almindelige Leveringsbestemmelser El

Almindelige Leveringsbestemmelser El Almindelige Leveringsbestemmelser El 1. Kundens rettigheder og forpligtelser Rettigheder og forpligtelser 1.1 Kundens rettigheder og forpligtelser følger af nærværende vilkår samt af nuværende og fremtidig

Læs mere

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om Indregning af over- eller underskud i taksterne Model 1 Grundvilkåret for opgørelsen af, om der er opstået over- eller underskud ved

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder København Juni 2016 Sagsnr. 023243-0081 psj/psj/ilp Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder Bilag 1: Opgavebeskrivelse 1. Indledning Den af Aftalen omfattede opgave vedrører assistance

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Version 1.1 1. Beskatning af fri telefon Med virkning fra 1. januar 2012 er beskatning af arbejdsgiverbetalt telefon, computer m.v. blevet ændret.

Læs mere

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af.

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. DIN VEJ TIL MÅLRETTET KOMPETENCEUDVIKLING INDLEDNING Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. Kursets 3 dele: 1. Titlen

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Bilag 3 Administration af brugeradgang

Bilag 3 Administration af brugeradgang Bilag 3 Administration af brugeradgang Dette bilag indeholder dels en oversigt over, hvordan institutionerne har adgang til brugeradministration for de forskellige systemer og dels informationer, som kan

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 7. juni 2016 Indhold 1 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo... 2 1.1 Eksempel person 2 er afdød i året og person

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser BEK nr 831 af 05/07/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 2011-4522-1 Senere

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Nr. 1 af 11. januar 2010 (LG 02/10, 1.)

Nr. 1 af 11. januar 2010 (LG 02/10, 1.) Nr. 1 af 11. januar 2010 (LG 02/10, 1.) Indledning Denne SLS-information indeholder emner og beskrivelser, der knytter sig til løngeneration 02/10, 1. lønkørsel. Indhold Dette dokument indeholder følgende

Læs mere

Nr. 16 af 23. august 2010 (LG 09/10, 2.)

Nr. 16 af 23. august 2010 (LG 09/10, 2.) Nr. 16 af 23. august 2010 (LG 09/10, 2.) SLS-information om lønkørsel for LG 09/10, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2010. Til denne lønkørsel er der følgende informationer 1. Nye løndele...1

Læs mere

Opslag Ferie med og uden løn

Opslag Ferie med og uden løn Opslag Ferie med og uden løn Opslag Ferie med og uden løn Overblik Indledning I dette Opslag, kan du se hvordan du skal indrapportere og behandle forskellige situationer der knytter sig til lønsagsbehandling

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.2. Den 19. september 2012. J.nr. 4004-V1340-12

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.2. Den 19. september 2012. J.nr. 4004-V1340-12 Versionsbrev LUDUS Web version 2.28.2 Den 19. september 2012 J.nr. 4004-V1340-12 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Ferieloven og efterløn...

Ferieloven og efterløn... Ferieloven og efterløn... FAGLIG FÆLLES AKASSE 2 Samspillet mellem ferieloven og reglerne for efterløn Indhold 1. Fradrag for ferie - din oplysningspligt 2. Ferie med løn 3. Ferie med feriegodtgørelse

Læs mere

Bilag 7 Forretningsnødplaner

Bilag 7 Forretningsnødplaner Bilag 7 Forretningsnødplaner 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Dette bilag beskriver forretningsnødplaner for de mest kritiske opgaver i følgende systemer: Statens Lønsystem/Statens Pensionssystem/HR-Løn

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3

Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3 Servicebeskrivelse 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende systemer og ydelser... 4 Levering og implementering

Læs mere

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

Vejledning til indberetning af omkostninger for 2010 til indsamlingsordninger af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer til Miljøstyrelsen

Vejledning til indberetning af omkostninger for 2010 til indsamlingsordninger af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer til Miljøstyrelsen Til alle kommuner Jord & Affald J.nr. MST-7034-00001 Ref. jagru Den 7. marts 2011 Vejledning til indberetning af omkostninger for 2010 til indsamlingsordninger af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2016 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2007 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE

Læs mere

Den gode udbudsproces Netværksmøde kontrolbud

Den gode udbudsproces Netværksmøde kontrolbud www.pwc.dk Netværksmøde kontrolbud 14. marts 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1. Lovgrundlag 2. Proces 3. Afklaring af opgavens omfang 4. Dataindsamling og beregning 5. Afstemning 2 Lovgrundlag

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Elektronisk indberetning af engangslønoplysninger og fravær til SLS Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen

Elektronisk indberetning af engangslønoplysninger og fravær til SLS Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen Elektronisk indberetning af engangslønoplysninger og fravær til SLS Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen

Læs mere