TEMA møde om Vejplan 2012 Teknik- og Miljøudvalget den 18. juni 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEMA møde om Vejplan 2012 Teknik- og Miljøudvalget den 18. juni 2014"

Transkript

1 TEMA møde om Vejplan 2012 Teknik- og Miljøudvalget den 18. juni 2014

2 1.0 Indledning og historik

3 Historik af politisk behandling af Vejplan 2012: Byrådet vedtog i sit møde den 27. november 2012 Vejplan 2012 efter at forslaget til vejplanen havde været udsendt i offenligt høring i perioden 27. juni september 2012.

4 I ht budgetaftalen og investeringsoversigten for 2014: Det er forligspartiernes ønske at realisere Vejplan 2012 over de næste 8 år. Vejplanen betyder gennemførelse af større enkeltprojekter for ca. 300 mio. kr. og mindre projekter primært vedrørende optimering af kryds for ca. 50 mio. kr., ialt 350 mio. kr. Midlerne afsættes som en pulje over 8 år, således at der afsat 10 mio. kr. i 2014, 35 mio. kr. i hvert af årene 2015 og 2016, 40 mio. kr. i 2017, 50 mio. kr. i 2018 og 60 mio. kr. i hvert af årene 2019, 2020 og 2020.

5 Kommuneplanens målsætninger udmøntet i forhold til vejplanen medfører at: Vejene skal effektivt og sikkert understøtte den ønskede fremkommelighed og mobilitet i Horsens Kommune under hensyntagen til trafiksikkerheden, miljøet og prioriteringen mellem de forskellige trafikarter. Gennemkørende trafik skal afvikles på de primære trafikveje, og i størst mulige omfang ledes uden om bycentrene herunder Horsens midtby. Vejplanen skal medvirke til at realisere den ønskede byudvikling beskrevet i kommuneplanen. Der skabes en endnu bedre forbindelse mellem det kommunale vejsystem og det statslige vejnet, så udvekslingen mellem det overordnede vejnet og de trafikale mål i Horsens Kommune foregår mest hensigtsmæssigt.

6 2.0 Trafikken fremtidig.

7 Prognose Horsens Kommune Prognoserne forudser, at befolkningen i kommunen vil vokse med 22 % i perioden mellem 2007 og 2030 og således i 2030 nå op på indbyggere. Befolkningsudviklingen i perioden frem til 2020 vil ifølge Statistikbanken stige med ca indbyggere i perioden mellem 2011 og Behovet for nye boliger vil i samme periode udgøre ca boliger. Udviklingen i nye erhvervsarealer i perioden vil ifølge Statistikbanken være ca kvm pr. år i perioden mellem 2011 og 2020.

8 Trafikken i Horsens Kommune forventes øget bl.a. pga.: Den forventede bosætning i de nye boligudbygningsområder i kommunen Den forventede erhvervsudbygning i kommunen Den forventede byfortætning og omdannelse af utidssvarende byområder til nye attraktive byområder, eksempelvis: Planerne for området ved Banegården i Horsens, herunder omdannelse af Slagterigrunden ved Kongensgade/Andreas Steenbergs Plads/Konsul Jensens Gade. Planerne for omdannelse af det gamle fængsel i Horsens Planerne for omdannelse af Horsens Havn

9 3.0 Trafikal struktur og større nyanlæg

10 Kommunens veje opdelt i følgende kategorier Primære trafikveje, der er gennemfartsvej og hovedindfaldsveje, og som forbinder kommunen med de øvrige kommuner og landsdele, samt kommunens byer med hinanden Sekundære trafikveje, der er fordelingsveje og som indenfor byområderne tjener som fordelingsveje mellem de enkelte delområder i byen, herunder ringveje som ikke indgår som primære trafikveje. Primære lokalveje, der er stamveje i boligområder og veje i erhvervsområder. Disse veje forbinder de enkelte lukkede bolig- og erhvervsområder med hinanden og tilsluttes de sekundære trafikveje. Sekundære lokalveje, der er de øvrige veje, herunder boligveje. Disse veje er ofte blinde og forbinder den enkelte bolig med de primære lokalveje.

11 Trafik-/vejstruktur og nye vejanlæg

12 Eksempel på trafik-/vejstruktur

13 4.0 Trafikberegninger

14 Trafiktekniske termer og ord: Årsdøgntrafik (ÅDT): Trafikken pr. døgn opgjort som et gennemsnit over hele året Morgen- og eftermiddagsspidstimetrafik: Er trafikken i den time om morgenen, henholdsvis om eftermiddagen, hvor trafikken er størst Personbilenheder (pe): Anvendes ved kapacitetsberegninger, idet køretøjsarter omregnes med en personbilsækvivalent Personbilsækvivalenten (Æpe): Omregningsfaktor for andre køretøjer til personbil Belastningsgrad: Belastningsgraden er forholdet mellem trafikintensiteten og vejens kapacitet Kapacitet: Ved kapaciteten forstås en trafikstrøms størst mulige trafikintensitet, der kan forventes afviklet på strækningen eller i krydset. Serviceniveau: Serviceniveau A, svarer til helt uforstyrret og fri trafikafvikling ved meget lille trafikintensitet og høj hastighed, beskriver inddelingen en gradvis dårligere kvalitet af trafikafvikling. Trafikintensitet ved nedre grænse for serviceniveau E svarer pr. definition til vejstrækningens kapacitet. Serviceniveau F beskriver en instabil trafikafvikling med lav hastighed, trafikintensiteter mindre end kapaciteten og hyppige sammenbrud.

15 Serviceniveau

16 Trafiksituation ved belastningsgrad ca. 0,2 (kørebanen til venstre) Trafiksituation ved belastningsgrad ca. 0,4 (kørebanen til venstre) Trafiksituation ved belastningsgrad ca. 0,6 (kørebanen til venstre) Trafiksituation ved belastningsgrad ca. 0,8 (kørebanen til venstre) Trafiksituation ved belastningsgrad ca. 0,9 (kørebanen til venstre) Trafiksituation ved belastningsgrad ca. 1,0 (kørebanen til venstre)

17 Landsdækkende trafikmodel Vejdirektoratet forventer at der udvikles en landsdækkende trafikmodel med henblik på at styrke grundlaget for strategisk planlægning på transportområdet. Modellen forventes færdigudviklet i 2014.

18 Fremskrivningsscenarier Trafikvækst (Vejdirektoratet)

19

20 Fremskrivningsforudsætninger for trafikbelastningen benyttet frem til 2020 i Horsens: Gennemkørende ture stiger med 2,5 % pr. år Oplandsture ture stiger med 1,5 % pr. år Interne ture stiger samlet set ikke - den stigning der opstår som konsekvens af udbygninger i Horsens modsvares af fald andre steder i byen

21 Trafikberegningsmodel Horsens Til beregning af trafikbelastningen i Horsens er anvendt trafikmodellen Emme 2. Nærmere beskrivelse af trafikmodellen kan ses i baggrundsnotatet Trafikberegninger i forbindelse med Vejplan Trafikmodellen er anvendt til konsekvensvurderinger af planlagte vejanlæg og byomdannelser, og er også anvendt i forbindelse med disponering af Slagterigrunden.

22 Forventede antal bilture (til og fra) nye boligområder pr. døgn Mht Nordhavnen er trafiktallene ændret Forventede antal bilture (til og fra) nye erhvervsområder pr. døgn

23

24 Scenarier Der er i trafikmodellen for Horsens gennemført en række beregninger af forskellige scenarier: Scenarie 0: 2010 basis Scenarie 1: 2010 basis + Nørregade lukkes for gennemkørsel Scenarie 2: 2012, Slagterigrunden udbygges med lav andel butiksareal Scenarie 3: 2012, Slagterigrunden udbygges med mellemstor andel butiks-areal Scenarie 4: 2020, Slagterigrunden udbygges med mellemstor andel butiks-areal (udgør 2020 Basis) Scenarie 5: 2020 basis + Ny vejforbindelse mellem Silkeborgvej/Emil Møllers Gade og Banegården Scenarie 6: 2020 Basis + Omfartsvej Syd mellem Vejlevej og Bjerrevej Scenarie 7: Scenarie 6 + Omfartsvej Syd mellem Bjerrevej og Bollervej (Udgået) Scenarie 8: 2020 Basis + Vejforbindelse nord om Hatting og en 4. motorvejstilslutning Scenarie 9: 2020 Basis + Omfartsvej Nord Scenarie 10: Scenarie 7 + Omfartsvej Syd til Horsens Havn (Udgået)

25 Lukning af Nørregade (Scenarie 1) Der er gennemført en trafikberegning med trafikbelastningen i 2010, hvor Nørregade lukkes for gennemkørende trafik med undtagelse af kollektiv bustrafik. Sammenfattende vil den trafik, der i dag benytter Nørregade, blive flyttet til flere af de veje som går parallelt med Nørregade, Amaliegade og Rædersgade. Disse trafikstigninger vurderes at være uhensigtsmæssige, da der er tale om sivetrafik som overflyttes til andre veje som ikke bør belastes med yderligere trafik

26 2012, Slagterigrunden udbygges med lav andel butiksareal (Scenarie 2) 2012, Slagterigrunden udbygges med mellemstor andel butiks-areal (Scenarie 3) 2020, Slagterigrunden udbygges med mellemstor andel butiks-areal (udgør 2020 Basis) (Scenarie 4) Beregningerne viser den øgede trafikbelastning på de eksisterende veje hvis der ikke gennemføres vejændringer. Sammenfattende viser beregningerne at der visse steder i det centrale byområde vil blive trængselsproblemer

27 Simulering af trafikafviklingen på Niels Gyldings Gade og Høegh Guldbergs Gade. - Eftermiddag 2020, (Scenarie 4)

28 Ny vejforbindelse mellem Silkeborgvej/Emil Møllers Gade og Banegården (Scenarie 5) Sammenfattende flyttes trafikken fra vejene øst for den nye vejforbindelse over på den nye vejforbindelse.

29 Omfartsvej Syd fra Vejlevej til Bjerrevej (Scenarie 6) Udgået i Vejplan 2012 Sammenfattende vil den nye omfartsvej mellem Vejlevej og Bjerrevej medføre en aflastning af vejene i den vestlige del af Dagnæs, men medføre en mindre stigning i den østlige del af Dagnæs.

30 Vejforbindelse nord om Hatting og en 4. motorvejstilslutning (Scenarie 8) Sammenfattende flyttes trafik fra de to eksisterende motorvejstilslutninger nr. 56 og 57 til den nye motorvejstilslutning mellem motorvejstilslutning nr. 56 og 57, og føres via Hattingvej og Sverigesvej og Torstedallé til erhvervsområderne syd for Hattingvej, samt via Bygholm Parkvej til midtbyen. Midtbyens trafikbelastning ændres generelt, men ikke markant

31 Omfartsvej Nord (Scenarie 9) Sammenfattende flyttes trafikken fra nord ved Haldrupvej og Stensballe mod vest over på Gl. Århusvej og Skanderborgvej.

32 5.0 Forslag til ændringer af eksisterende vejanlæg i Horsens 6.0 Forslag til ændringer af eksisterende vejanlæg i Brædstrup 7.0 Forslag til ændringer af eksisterende vejanlæg i Gedved 8.0 Forslag til ændringer af eksisterende vejanlæg i kommunens mindre byer

33 Brædstrup Forlængelse af Virkelyst

34 Hovedgård Forlængelse af Coldingvej

35 Den indre ringvej Ring 1 O1: Rædersgade, Mælketorvet, Nørregade, Kattesund, Amaliegade, Gasvej, Niels Gyldings Gade, Lichtenbergsgade, Gl. Jernbanegade og Allégade Den ydre ringvej Ring 2 O2: Adelgade, Langmarksvej, Sundvej, Sølystvej, Strandpromenaden, Niels Gyldings Gade, Høegh Guldbergs Gade, Bjerrevej, Strandkærvej, Thorsvej, Ringvejen, Schüttesvej, Silkeborgvej, Vestergade og Nørrebrogade.

36 De undersøgte kryds i Horsens

37

38

39

40

41

42 Prioriterings- og økonomioversigt

43

44

45

46

47 Slut Tak for opmærksomheden

TRAFIKBEREGNINGER I FORBINDELSE MED VEJPLAN 2012 INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis

TRAFIKBEREGNINGER I FORBINDELSE MED VEJPLAN 2012 INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis HORSENS KOMMUNE TRAFIKBEREGNINGER I FORBINDELSE MED VEJPLAN 2012 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DOKUMENTATION AF TRAFIKMODELBEREGNINGER

Læs mere

MOBILITET I ROSKILDE SYD

MOBILITET I ROSKILDE SYD MOBILITET I ROSKILDE SYD BORGERMØDE D. 3 MAJ Velkomst Aftenens møde og program Trafikken i Roskilde syd Pause og mulighed for at kommentere på planen Spørgsmål og synspunkter til trafik- og mobilitetsplan

Læs mere

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Vedr. Svar på indsigelser til lokalplan 921, Gl. Kongevej Viby J Hermed svar på indsigelser til lokalplan

Læs mere

NOTAT Dato: 26/10, 2009 Sagsb.: JJK Sagsnr.: Dir.tlf.: 72367318 E-mail: jjk@holb.dk

NOTAT Dato: 26/10, 2009 Sagsb.: JJK Sagsnr.: Dir.tlf.: 72367318 E-mail: jjk@holb.dk NOTAT Dato: 26/10, 2009 Sagsb.: JJK Sagsnr.: Dir.tlf.: 72367318 E-mail: jjk@holb.dk Vedr.: Trafikal analyse for Ugerløse syd. Indledning I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslag 16,03, Ugerløse

Læs mere

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET 87.000 borgere - vokser med 700 pr. år en procentvækst på niveau med Storkøbenhavn og Aarhus Er i top 3 for vækst i arbejdspladser siden

Læs mere

Vejklassificering differentierede vejnet

Vejklassificering differentierede vejnet Vejklassificering differentierede vejnet Af Ole Thomsen, Nordjyllands Amt, og Frank Studstrup, COWI Introduktion Vejmyndighederne - staten, amterne og kommunerne - har på hver deres veje til opgave at

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ

Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ Forord I Vejplan 2012 for Horsens Kommune har Byrådet beskrevet sine ønsker til den overordnende infrastruktur og hvordan den søges udbygget og reguleret frem til 2020. Vejplan

Læs mere

1 Indledning og baggrund

1 Indledning og baggrund VESTFORSYNINGEN ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV BILAG Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse BILAG A. VINTERVEJKLASSER, VEJTYPER, SERVICEMÅL OG METODER... 3 BILAG B. VINTERSTIKLASSER, STITYPER, SERVICEMÅL

Læs mere

Trafikmodelberegninger for havneområdet i Svendborg

Trafikmodelberegninger for havneområdet i Svendborg Notat Dato: 02.10.2018 Projekt nr.: 100-9520 T: +45 3373 7123 E: jah@moe.dk Projekt: Trafikmodelberegninger for havneområdet i Svendborg Emne: Scenarier for vejløsninger 2025 Notat nr.: 01 Rev.: 2 1 Indledning

Læs mere

Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ

Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ Udsnit af Kort- og Matrikelsstryrelsens kort er gengivet med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse. 1992/KD.086.615 2 Forord I Vejplan 2012 for Horsens Kommune har Byrådet

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler.

Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler. Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler. I forbindelse med udbygningen af Motorring 3 forventes anlægsarbejderne at medføre en omlejring af trafik til bl.a. (se figur 1). For

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B Middelfart Øst Skitseforslag til udbygning af det kommunale vejnet i forbindelse med ny motorvejstilslutning, og planer for byudvikling i den østlige del af Middelfart. Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Vejtrafikkens udvikling

Vejtrafikkens udvikling Vejtrafikkens udvikling Trafikindikatorer, fjerde kvartal 214 I nyhedsbrevet er samlet 12 forskellige indikatorer, som giver et aktuelt overblik over vejtrafikkens udvikling i det seneste kvartal. Vejtrafikkens

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig. 1. Resume

Indstilling. Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. juni 2015 Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Baggrundsnotat for Horsens Vejplan 2012

Baggrundsnotat for Horsens Vejplan 2012 Horsens Kommune Baggrundsnotat for Horsens Vejplan 2012 Teknisk beskrivelse af kapacitet i kommunens vejkryds Februar 2012 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk

Læs mere

Notat. Bilag 2. Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2

Notat. Bilag 2. Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2 Notat Bilag 2 Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2 COWI s vurdering af ture til og fra dagligvarebutikken er baseret på erfaringstal fra etablering af lignende dagligvarebutikker og er CO- WI

Læs mere

Forslag til. Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ

Forslag til. Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ Forslag til Vejplan 2012 TEKNIK OG MILØ Udsnit af Kort- og Matrikelsstryrelsens kort er gengivet med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse. 1992/KD.086.615 2 Forord I forslag til Vejplan 2012 for Horsens

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 VARDE KOMMUNE VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato:

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato: Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-1-17 Dato:5.5.2017 Sikring af cyklisters sikkerhed i kryds i Horsens by prioritering af bevilling I forbindelse med at fremme cyklisters

Læs mere

Indstilling. Forbedret fremkommelighed via intelligente transportsystemer (ITS) 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forbedret fremkommelighed via intelligente transportsystemer (ITS) 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juni 2011 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forbedret fremkommelighed via intelligente transportsystemer (ITS) 1. Resume

Læs mere

Afstandsmærker på motorveje. april 2011

Afstandsmærker på motorveje. april 2011 Effekt efter 3 år Afstandsmærker på motorveje april 2011 Indhold Resumé 3 1. Introduktion 4 2. Analysestrækninger og dataindsamling 5 2.1 Analysestrækninger 5 2.2 Dataindsamling 5 2.3 Databehandling 6

Læs mere

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering Notat Sagsnummer Sagsbehandler JEG Direkte +45 36 13 16 78 Fax - jeg@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. februar 2014 Baggrundsnotat om taxi i busbaner Opsummering Taxikørsel i

Læs mere

Områdefornyelse Teknisk Forvaltning, 5. maj 2011

Områdefornyelse Teknisk Forvaltning, 5. maj 2011 Kort om områdefornyelse Den offentlige støtte til områdefornyelse kan medvirke til at trække en økonomisk udvikling af et problemramt byområde i gang. Hvad kan der søges til Kommuner kan søge om støtte

Læs mere

PRESSSEMEDDELELSE MARSELISTUNNELEN FREMTIDSSIKRER AARHUS-TRAFIKKEN

PRESSSEMEDDELELSE MARSELISTUNNELEN FREMTIDSSIKRER AARHUS-TRAFIKKEN DEN 13. JANUAR 2012 PRESSSEMEDDELELSE MARSELISTUNNELEN FREMTIDSSIKRER AARHUS-TRAFIKKEN Med Aarhus Havns bidrag til Marselistunnelen kan der nu sættes fuld skrue på arbejdet med at sikre trafikfremkommeligheden

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej.

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej. Aalborg Kommune Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77

Læs mere

Udviklingen i byernes folketal

Udviklingen i byernes folketal Udviklingen i byernes folketal Af Jan Christensen, jnc@kl.dk Formålet med dette analysenotat er at belyse udviklingen i folketallet for byerne i Danmark. Herunder belyses udviklingen forskellige størrelsesgrupper

Læs mere

VURDERING AF DAGLIGVAREBUTIK VED VÅRSØVEJ INDHOLD. 1 Dagligvarebutik ved Vårsøvej 2. 2 Effekter på dagligvarehandlen 2

VURDERING AF DAGLIGVAREBUTIK VED VÅRSØVEJ INDHOLD. 1 Dagligvarebutik ved Vårsøvej 2. 2 Effekter på dagligvarehandlen 2 HORSENS KOMMUNE VURDERING AF DAGLIGVAREBUTIK VED VÅRSØVEJ ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Dagligvarebutik ved Vårsøvej 2 2 Effekter

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3 VIBORG KOMMUNE CITY SENSE VIBORG AFRAPPORTERING, EFTERÅR 2015 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Tlf.: 33 66 35 90, Fax: 33 66 71 31, E-mail: helar@btf.kk.dk NOTAT DATO : 8. oktober 2004 TIL : Vejdirektoratet

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 11/10037 OMLÆGNING OG UDVIDELSE AF VEJ I brev af 23. juni 2011 har I klaget over Kommunens beslutning af 26. april 2011 1 ekspropriation af dele

Læs mere

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Februar 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Notat Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Hillerødgade er i Kommuneplanen klassificeret som overordnet trafikvej og fortsætter i begge ender af vejen ind i Københavns Kommune.

Læs mere

Udvidelse af Skejby Sygehus

Udvidelse af Skejby Sygehus Orientering og debat Udvidelse af Skejby Sygehus Hvordan skal udvidelsen ske? Skal byggeriet eventuelt kunne gå i højden? Samlet trafikplan for Skejbyområdet hvordan? Øverst Planområdet set fra sydøst

Læs mere

Dato: 21-05-2015. Forudsætninger for Befolkningsprognose 2015-27. Journalnr.:

Dato: 21-05-2015. Forudsætninger for Befolkningsprognose 2015-27. Journalnr.: Dato: 21-05-2015 Økonomi Jacob Juhl Christensen Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7258 www.billund.dk Journalnr.: 15/10094 Forudsætninger for Befolkningsprognose 2015-27 Til brug for den fremtidige

Læs mere

Temamøde om kvalitetsaftaler og tilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet Børne- og Skoleudvalgets udvalgsmøde den 13.

Temamøde om kvalitetsaftaler og tilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet Børne- og Skoleudvalgets udvalgsmøde den 13. Temamøde om kvalitetsaftaler og tilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet Børne- og Skoleudvalgets udvalgsmøde den 13. april 2015 1 Dagsorden Kvalitetsaftaler på dagtilbudsområdet Hvordan er processen

Læs mere

Etape 2 Tunnel under Marselis Boulevard

Etape 2 Tunnel under Marselis Boulevard Etape 2 Tunnel under Marselis Boulevard Havnens betydning for Aarhus I kraft af sin beliggenhed har Aarhus udviklet sig i samklang med erhverv relateret til søfart og handel. Aarhus Havn har været porten,

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

En grøn transportpolitik 2009

En grøn transportpolitik 2009 En grøn transportpolitik 2009 Bred trafikpolitisk aftale mellem V,K, S, SF, R, DF og LA af 29. januar 2009. Grøn transportvision, der både skal sikre høj mobilitet og mindske forureningen og andre negative

Læs mere

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. november 2012 Mette Engelbrecht Larsen metl@vd.dk 7244 3348 DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL RESULTATER FRA DEN UDVIDEDE DØDSULYKKESSTATISTIK INDLEDNING Vejdirektoratet

Læs mere

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord l kk Vejdirektoratet Teknisk Notat Marts 2004 Notat vedrørende trafikafviklingen på rampekryds ved frakørsel 55 Horsens Nord. Indholdfortegnelse Side 1. Indledning

Læs mere

Trafikken omkring Langmarksvej

Trafikken omkring Langmarksvej Trafikken omkring Langmarksvej Borgermøde d. 27. november 2018 Aftenens program Velkomst v/ Martin Ravn, formand for Plan- og Miljøudvalget Forslag til ændringer af Langmarksvej v/ Allan Lyng Hansen, afdelingschef

Læs mere

Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret

Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret Rødovre Kommune Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret PERSPEKTIVERING Rekvirent Rådgiver Rødovre Kommune Teknisk Forvaltning Vej- og Trafikafdelingen Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre Orbicon A/S

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

Indstilling. Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for koncerter i 2007. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for koncerter i 2007. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Århus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Den 11. april 2007 Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for

Læs mere

Lokalplanforslag nr. Erhverv m.m. syd for Lægårdvej, Holstebro(PlanNr.: 1113)

Lokalplanforslag nr. Erhverv m.m. syd for Lægårdvej, Holstebro(PlanNr.: 1113) 1 - EnergiMidt oplyser - ingen el og fiberanlæg i områ Hører til journalnummer: 01.02.05-P16-1-15 Holstebro kommune Teknik og Miljø Dato: 23-03-2015 Vor ref.: bch Projektnr.: Inst.nr.: Direkte tlf.: 96152048

Læs mere

Notat TRAFIKANALYSE. Projekt ved Katedralen, Lindholm Brygge. 17. august 2009 / rev. 26. oktober 2009

Notat TRAFIKANALYSE. Projekt ved Katedralen, Lindholm Brygge. 17. august 2009 / rev. 26. oktober 2009 Notat NIRAS A/S Vestre Havnepromenade 9 Postboks 119 DK-9100 Aalborg Telefon 9630 6400 Fax 9630 6474 E-mail niras@niras.dk TRAFIKANALYSE CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Projekt ved Katedralen, Lindholm

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Odense Letbane - etape 1. notat til VVM-anmeldelse. 1 Letbane i Odense

Indholdsfortegnelse. Odense Letbane - etape 1. notat til VVM-anmeldelse. 1 Letbane i Odense notat til VVM-anmeldelse Odense Letbane - etape 1 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Letbane i Odense 1 11 Letbanen binder byen sammen

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg. Den 8. juli 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg. Den 8. juli 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 8. juli 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Ændringer af Haurumsvej, Langkærvej og Tilst Østervej 1. Resume Denne indstilling omhandler dels

Læs mere

Adaptiv Signalstyring i Aalborg Effekt på trafikafviklingen

Adaptiv Signalstyring i Aalborg Effekt på trafikafviklingen Adaptiv Signalstyring i Aalborg Effekt på trafikafviklingen Niels Agerholm Adjunkt Trafikforskningsgruppen AAU Gustav Friis Jens Mogensen Projektleder Projektleder Teknik- og Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Elev Bakker, Trafik og veje baggrundsnotat

Elev Bakker, Trafik og veje baggrundsnotat Notat Elev Bakker, Trafik og veje baggrundsnotat 27. oktober 2010 Udarbejdet af jii Kontrolleret af Godkendt af 1 Turgeneration og turrater...2 2 Turmønster...3 3 Trafikafvikling...4 3.1 Kortlægning af

Læs mere

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. Side 1 af 7 Indledning Der er siden 1999 arbejdet med løsninger til at opbygge et højklasset kollektivt trafiksystem i Aarhusområdet. De forskellige

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Billund Kommune

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Billund Kommune Kommuneplan 2009-2021 for Billund Kommune August 2011 Indledning Tillæggets formål Billund Kommune er blevet opmærksom på, at der er et behov for at justere rammerne for særligt pladskrævende varegrupper

Læs mere

Udenrigsøkonomisk analyse: Globale handelsstrømme mod 2020. Udenrigsøkonomisk analyseenhed, Udenrigsministeriet, 24.

Udenrigsøkonomisk analyse: Globale handelsstrømme mod 2020. Udenrigsøkonomisk analyseenhed, Udenrigsministeriet, 24. Udenrigsøkonomisk analyse: Globale handelsstrømme mod 2020 Udenrigsøkonomisk analyseenhed, Udenrigsministeriet, 24. september 2015 Sammenfatning: Global vækst mod 2020: Det forventes, at den globale økonomiske

Læs mere

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Af civilingeniør Søren Underlien Jensen Vejdirektoratet, Trafiksikkerhed og Miljø Dette paper beskriver resultater fra en før/efter-uheldsundersøgelse

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for 2016. Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling. Lægedækningsundersøgelse

Lægedækningsundersøgelse for 2016. Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling. Lægedækningsundersøgelse Lægedækningsundersøgelse for 2016 Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Lægedækningsundersøgelse for 2016 Lægedækningsundersøgelse for 2016 Regionen foretager hvert år en fastsættelse af

Læs mere

Detailhandel i Horsens Midtby

Detailhandel i Horsens Midtby Detailhandel i Horsens Midtby Forslag til Kommuneplantillæg 10-2007 TEKNIK OG MILJØ 2 KOMMUNEPLANTILLÆG 10-2007 Offentliggørelse For at give borgerne i Horsens Kommune lejlighed til at sætte sig ind i

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram Bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk Bynet 2019 - arbejdsprogram Frederiksberg Kommune,, Københavns Kommune og Trafikselskabet Movia gennemfører i samarbejde

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst CVR 48233511 Udgivelsesdato : Juli 2015 Udarbejdet af : Martin Elmegaard Mortensen, Sara Elisabeth Svantesson Godkendt af : Brian Gardner Mogensen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x EKSPROPRIATION TIL CYKELSTI I brev af 14. december 2012 har advokaterne på vegne af klager klaget over Kommunens beslutning af

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE

RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE Der er gennemført nye beregninger af trafikarbejde

Læs mere

Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter

Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter Samlet bevilling Projekter mærket med * er anbefalet af administrationen. 2.100.000 kr. A. Trafiksikkerhed 1. Horsens by sikring af cyklister i

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x EKSPROPRIATION TIL CYKELSTI - ULOVLIG I brev af 14. december 2012 har advokaterne på vegne af V klaget over Kommunens beslutning

Læs mere

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport.

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport. Økonomiforvaltningen Børne og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til: BUU og ØU Opsummering af KLKrapport vedr. lærernes arbejdstid 08082006 Sagsnr. 305011 Dokumentnr. 1879900 Da KLKrapporten vedr. folkeskoleområdet

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Ønsker til revision af detailhandelsplanlægning

Ønsker til revision af detailhandelsplanlægning Ønsker til revision af detailhandelsplanlægning Baggrund Der er i løbet af det sidste års tid dukket en række ønsker og forslag til ændret detailhandelsplanlægning op. Disse er kort redegjort for i nedenstående,

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om:

Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Læsevejledning Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om: at sende ansøgningen til Forsyningssekretariatet

Læs mere

Udbygning af Helsingørmotorvejen. Isterød og Øverødvej

Udbygning af Helsingørmotorvejen. Isterød og Øverødvej Udbygning af Helsingørmotorvejen mellem Isterød og Øverødvej Debatoplæg December 2006 Borgermøde Onsdag den 10. januar 2007 kl. 19.00 Mariehøj Centret, Blå indgang, Boldsalen Øverødvej 246 A i Holte Udbygning

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Vej- og Trafikteknik 3. semester, 2010

Vej- og Trafikteknik 3. semester, 2010 Aalborg Universitet Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Trafikforskningsgruppen Fibigerstræde 11 DK-9220 Aalborg Ø Vej- og Trafikteknik 3. semester, 2010 Opgave: Turproduktion for byudviklingsområde

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015 Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen Oktober 2015 3. 1. Indledning Som baggrund for tilvejebringelse af et ændringsforslag til lov om letbane på Ring 3 fra februar 2014

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt?

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Opmærksomhed på forældre der kører børn i skole de vil evt. sætte af på Oddervej Problem med beredskabet/redningskøretøjer med

Læs mere

Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2

Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2 Indhold Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2 Tilpasninger og mindre besparelser på drift af kollektiv trafik efter udbud, omlægning af ruter og kørsel efter ferieplan (77)... 3 Reduktion af vejdrift (78)...

Læs mere

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Juni 1997 Gråsten Kommune REDEGØRELSE 2 FORORD 2 LOKALPLANENS FORMÅL 2 ZONE STATUS 2 KYSTNÆRHEDS ZONEN 2 FORHOLDET TIL KOMMUNEPLANEN OG ANDEN

Læs mere

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene.

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene. Bilag 14 Bilag til byrådsindstilling af indsigelser og bemærkninger, lp 972 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaftale og forslag til miljørapport har været fremlagt

Læs mere

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast Skattefinansieret område Økonomi- og Erhvervsudvalget: Jordforsyning, boligformål Salg af boligjord Salgsomkostninger, boligformål -77.050-67.500-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000 2.300 2.300 2.300

Læs mere

Budgethøringssvar til TMU fra Center for Job & Socialservice Høringssvar fra Lokal Med 14. september 2015 i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) 6. Anlægsbudget a. Anlægskatalog inkl. investeringsoversigt

Læs mere

Bilag 2. Indstilling om: Handlingsplan for ungdomsboliger, udmøntning af budget 2014-2017

Bilag 2. Indstilling om: Handlingsplan for ungdomsboliger, udmøntning af budget 2014-2017 Ungdomsboliganalyse prognose for antal Opdatering af prognose i ungdomsboliganalysen 2013 vedrørende antal ved uddannelsesinstitutionerne i Aarhus. Uddannelsesinstitutionernes skøn vedr. bestand Siden

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan Bilag 42 Fremtidens Fritidstilbud ved Nørrebro Park Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådet i Faxe

Trafiksikkerhedsrådet i Faxe Trafiksikkerhedsrådet i Faxe Mødereferat Trafiksikkerhedsrådsmøde nr. 16, den 26. januar 2012 Trafiksikkerhedsrådets medlemmer: René Tuekær [RT], Formand for Teknik- og Miljøudvalget Jørgen Christensen

Læs mere

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMME TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold 1 3 Vurdering

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet NOTAT 3. juni 2015 tfk/ms 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger og metode... 4 2.1 Turrater... 4

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere