KulturMetropolØresund 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KulturMetropolØresund 2012"

Transkript

1 KulturMetropolØresund 2012 Modtagelse. Kulturaftalesamarbejdet er modtaget med stor interesse - og mange tilkendegivelser om samarbejde på både strategisk og praktisk niveau. Således ser eks. WOCO, Øresundskomiteen og Region Skåne KMØ som en attraktiv og naturlig samarbejdspartner. Flere af landets andre kulturaftaler er interesserede i at etablere tværgående samarbejdsrelationer. Flere forskere har desuden vist interesse for at følge aftale og projekter. Igangsættelse KMØ aftalegrundlaget indeholdt en rammebeskrivelse af aftalens projekter. Første år har været præget af etablering af de konkrete projektsamarbejder, forberedelse og afholdelse af aktiviteter. Der er blevet lagt stor energi i at konkretisere aktiviteter i projekterne, herunder at involvere og inddrage de forvaltninger og kulturinstitutioner, der indgår i det kommunale system og de institutioner og organisationer, der ikke er en del af det kommunale system, men spiller en stor rolle for borgerne og kulturprojekter i regionen. Formidling: Der arbejdes på flere samtidige platforme for at engagere og formidle projekternes aktiviteter og initiativer. Internt og eksternt. Projekterne varetager den konkrete formidling til målgrupper og presse, mens sekretariatet tegner sig for den bredere formidling og kommunikation til deltagere og interessenter. 7. marts 13 gik aftalens nye hjemmesideformat i luften. Adressen er stadig men den nye platform giver mulighed for at formidle aftalens arbejde og resultater i levende billeder og fortællinger. Desuden udsender sekretariatet løbende nyhedsbreve samt twitterbeskeder

2 KMØ 2012 Konference Kulturudvalgsmedlemmer og -politikerne fra aftalens deltagende parter, mødtes i forbindelse med KMØs kulturkonference 25. oktober 2012, der havde Partnerskaber på kulturområdet som tema. Konferencen blev holdt på det tidligere Hørsholm Hospital, der i uge 42 dannede rammen om innovationsfestivalen Afdeling I, der indgik i kulturaftalens projekt ProjektSpace. Øresund Der er allerede i år etableret dialog omkring etableringen af et mere integreret kultursamarbejde på tværs af Øresund. I Region Skåne er der iværksat en proces, der sigter på etableringen af en samarbejdsstruktur som pendant til KulturMetropolØresund. Der vil i løbet af 2013 blive udarbejdet forslag til temaer og struktur for fremtidige samarbejder. Økonomi & styring. Samtlige midler for 2012 er sendt ud til aftalens projekter, med medfølgende regnskabsinstruks og fælles budgetskabelon. Sekretariatet indhenter 2012 årsregnskaber for alle projekter og afrapporterer til Kulturministeriet på indsatsområdeniveau 1. september 2013.

3 Festival+ ORG.: Styregruppe (deltagerkommuner), Tovholderkommune (KBH), Projektorganisation (Golden Days), GD projektleder, kommunale koordinatorer. Den historiske festival Golden Days var udvalgt af Festival+ projektets styregruppe som den (første) prioriterede festival, der skulle samarbejdes om og udbredes til hele regionen gennem KMØ. Aktiviteter: Golden Days har ansvaret for at etablere en række gennemgående aktiviteter, markedsføring, fundraising mv. samt facilitere og yde sparring til en række lokale arrangementer i de deltagende kommuner. Golden Days festivalen blev afholdt i september 2012 og forløb over 17 dage i hovedstadsområdet med deltagelse af 80 forskellige kulturinstitutioner og et samlet program med op til 400 arrangementer. GD kunne i 2012 indgå partnerskabsaftale med P4, der sendte fra lokationer i hele regionen gennem festivalperioden. Et samarbejde der ikke havde været muligt uden den brede forankring. Golden Days er desuden blevet tildelt støtte fra private fond på baggrund af den regionale udbredelse, hvilket de ellers ikke var kommet i betragtning til.

4 I 2012 blev der udviklet særlige aktiviteter til kulturaftalen, herunder: Charterbussen: Charterbussen skabte blikfang omkring festivalen, når den besøgte kommunerne. Forestillingen Storke-Ekspressen med de 10 stewardesser gav perspektiver på husmorens forsøg som karrierekvinde, og havde bred folkelig gennemslagskraft. Charterbussen akkompagnerede lokale arrangementer. The Motorway that Sang: I samarbejder med arkiver langs Helsingørmotorvejen skabtes lydbilleder og historie til Thirdear-podcastet The Motorway that Sang og webplatformen 1001fortællinger.dk Lokalhistoriske byskilte: Lokalarkiverne producerede stedsspecifikke historier til skilte, der blev opstilt i det offentlige rum. På den måde 50 ernes historier om byrummet synliggjort for borgerne i det offentlige rum. Rejsekino: I samarbejde med CINEMA Closer vistes der i Brønshøj, Helsingør og på Vesterbro udendørs film, som drive in eller familiepicnic. Festivalen har i år opnået et stort kendskab. 90 % af både hovedstadsdeltagere og deltagere fra omegnskommunerne svarer ja til, at de vidste arrangementet var en del af Golden Days, hvilket må siges at være en markant stigning. Sidste år var tallet 81 %.

5 Idrætsevents ORG.: Tovholderkommune (København), projektleder (København), Styregruppe (projektdeltagere) Aktiviteter Med tidshorisonten for tiltrækning af større idrætsbegivenheder in mente, og med det formål at etablere en infrastruktur for fælles udrulning og forankring af begivenheder i kulturregionen, er det blevet besluttet, at der inden for aftalerammen prioriteres to events, der ligger i pipeline inden for tidsrammen Det er besluttet, at der i dialog med de respektive forbund, vælges mellem: VM Halvmaraton 2014 VM Badminton 2014 EM Håndbold 2014 / VM Håndbold 2015 Københavns Kommune udarbejder i samarbejde med de øvrige projektdeltagere en drejebog indeholdende formålsbeskrivelser, målgrupper, metodikker, værktøjer, effektmålinger etc. i forhold til aktivering af store idrætsbegivenheder. Øvrige interessenter (Wonderful Copenhagen, Sport Event Danmark og DIF) skal inddrages i projektet, og yderligere kommuner inviteres til at deltage i udrulning og reach-out aktiviteter, når begivenhederne er udvalgt. Der skal søges om yderligere finansiering til afvikling af aktiviteter i forbindelse med de to udvalgte begivenheder.

6 Kulturens Motionsdag ORG.: Projektorganisation (Golden Days), GD projektleder, forretningsudvalg (KMØ, Reg. H., Helsingør), kommunale koordinatorer, advisoryboard (Statens Museum for Kunst, Dansk Orienteringsforbund, Kulturnatten, Dansk orienteringsforbund, VIBE) I 2012 blev første udgave af Kulturens Motionsdag afholdt på motionsruter i hele hovedstadsregionen. Hver rute blev suppleret med kulturoplevelser i og omkring kulturinstitutioner langs ruten, og alle ruter startede eller sluttede på et kulturelt samlingssted. I 2012 blev det til 11 forskellige arrangementer spredt ud over hele hovedstadsregionen: Fra Stevns i syd til Gribskov i nord. Fra Frederikssund i vest til Fredensborg i øst. Aktiviteter: Oktober maj 2012, Planlægning af Kulturens Motionsdag i 11 kommuner i kulturregionen 13. maj 2012, Afvikling af Kulturens Motionsdag! 14. maj 1. juni 2012, Evaluering af aktiviteter, kampagne, presse, dato og indfrielse af formål i ejerkreds 7. juni, Valby, Inspirationsmøde for alle nuværende og potentielle samarbejdspartnere. Idrætsforeninger, kulturaktører og institutioner. Indlæg til hvordan man skaber nye målgrupper i krydsfeltet mellem kultur og motion. 18. juli. København. Deltageranalyse Kulturens Motionsdag.

7 Kulturens Motionsdag = Jagten gennem historien Pointer fra publikumsundersøgelsen: 70 % af deltagerne deltog sammen med deres familie inkl. børn. Flest deltager fordi de synes, det er et nyt og spændende initiativ og en god måde at kombinere kultur og motion på. Høj kvalitetsvurdering: 4,2 på en skala fra % af deltagerne er enige eller helt enige i, at KM er en event, de vil anbefale andre at deltage i. 81 % siger at det er sandsynligt eller helt sandsynligt, at de vil deltage næste år. På baggrund af deltageranalysen og i samråd med koordinatorerne i kommunerne er det blevet besluttet, at Kulturens Motionsdag i 2013 vil præsentere op mod tolv tematisk opbyggede orienteringsløb i hele hovedstadsområdet i tæt partnerskab med Dansk Orienteringsforbund, hvoraf tre af orienteringsløbene vil have status af fyrtårne pga. sit publikumspotentiale og programindhold. Kulturens Motionsdag skifter i forlængelse heraf også navn til Jagten gennem historien. Da Kulturens Motionsdag desuden har taget en drejning over mod det mere historiske, er der opstået muligheden for sammentænke Jagten.. med Golden Days øvrige aktiviteter. Det gælder både i forhold til brug af festivalens netværk, kommunikationsplatforme, i kampagner, den visuelle identitet og ikke mindst det konkrete indhold på motionsdagen. Denne synergitænkning arbejdes der videre med fremadrettet. Økonomi: KM har de nødvendige midler til at afvikle de næste års Kulturens Motionsdag. Ikke mindst i kraft af den økonomiske støtte fra Nordea-Fonden. Projektets bæredygtighed forudsætter dog, at der udvikles et format, som kan realisere projektets deltagerpotentiale.

8 Sæt kulturen i spil ORG.: Projektledelsesgruppe (projektleder + kommunale team-koordinatorer), tovholderkommune (Frb), projektleder (Frederiksberg, overgået fra Betty Nansen) I det første år er der afholdt 6 heldagsmøder for alle ca. 50 deltagere i Sæt Kulturen i Spil. Programmet for møderne har været sammensat, så de både har haft fokus på konceptudvikling og dannelse af faglige netværk på tværs af de lokale kommunegrupperinger. For at sikre udvikling og forankring af projektet har møderne haft både eksterne oplægsholdere og facilitatorer, men har også benyttet sig af den stærke faglighed, der er blandt deltagere indenfor de involverede kulturinstitutioner. FORÅR 2012 Marts, workshop for projektets koordinatorer om forandringsteori. Betty Nansen Teatret April, 2 Busvandringer for alle deltagere i SKIS med besøg på tværs af kommunerne i de 6 udvalgte boligsociale områder. Juni, Fælles inspirationsmøde. Tingbjerg. EFTERÅR 2012 Oktober, workshop for alle deltagere i SKIS om retning på hver kommunes aktivitetsplaner Workshoppen var med eksterne facilitatorer og oplægsholdere. Pilot-aktiviteter i de boligsociale områder. Eksempelvis projekt Hvem er jeg i Folehaven, i København. November, heldagsworkshop afholdt af ekspertise indenfor SKIS deltagerfelt om emnerne: Unge & medier, arbejdet i boligsociale områder, børn & viden.

9 Sæt Kulturen I Spil De overordnede temaer der arbejdes med i 2013, er: Institutionernes relationsskabende arbejde i de boligsociale områder. Foråret 2013 samler sig omkring pilotprojekter i de 6 deltagende kommuner, og kulminerer med store åbningsarrangementer i slut april/start maj. Metodeudvikling. Opbygning af videnpanel. CKI (Center for Kunst og Interkultur) knyttes i foråret til et pilotprojekt i én kommune. Tanken er, at erfaringer herfra skal bredes ud til hele SKIS i løbet af efteråret 2013 og videre i 2014 og Desuden er der aftale med BL (Danmarks Almene Boliger) om præsentation af SKIS på deres årskonference i september. Fondssøgningsstrategi. Sikring af økonomi samt midler til gennemførelsen af fælles tema i 2014 samt fokus på inreach arbejde i 2015.

10 Hemmelige stier ORG.: Samarbejdespartnere (5 lokalhistoriske kulturmuseer + kommuner), projektleder (Gribskov Kommune), projektansat museumsfaglig koordinator. Målet med Hemmelige stier er at udvikle nye metoder og platforme til formidling af den stedbundne kulturarv i samarbejde mellem lokalhistoriske museer, så museernes historier bringes ud i kulturlandskabet, og formidlingen blandt andet sker via mobil teknologi. i 2012 er der derfor udviklet en applikationen (app), Hemmelige stier, der gør det muligt at finde frem til og opleve kulturhistorien ude i landskabet og ikke nødvendigvis inde på museerne. Hemmelige Stier viser vej i det Nordsjællandske kulturlandskab. Applikationen hjælper med at finde spændende steder og opleve historiens vingesus. Samtidig er applikationen det konkrete omdrejningspunkt for et øget praktisk og formidlingsmæssigt samarbejde mellem de kulturhistoriske museer, som kan aktivere kulturarven på nye måder. Applikationen blev lanceret i oktober I 2013 vil der primært være fokus på at øge indholdet i app en i form af flere stier og mere materiale, i form af tekst og billeder. Desuden vil der være fokus på videreudvikling af Hemmelige stiers rolle og funktionalitet.

11 Udvikling af rammer for idræt og bevægelse ORG.: Tovholderkommune (KBH) Aktiviteter: projektet blev i 2012 søgt aktiveret gennem en fælles Interreg ansøgning med Øresundskomiteen som leadpartner. Den fælles formulerede ambition med interreg projektet flugtede og udbyggede intention og målsætninger i projektet ved, at sigte mod at skabe blivende effekter inden for idrætten i hele Øresundsregionen, herunder både forbedrede muligheder og mere rationel udnyttelse på facilitetsområdet samt på sigt øget idrætssamkvem mellem Øresundsregionens borgere, især over Sundet. Interreg ansøgning blev ikke tildelt midler. Fremtid: Projektet afventer Lokale og anlægsfondens opdaterede facilitetsdatabase over faciliteter i regionen. Når den foreligger, udarbejdes et kommissorium for projektet.

12 Mungo Park Teaterbattle ORG.: Projektorganisation (Mungo Park), projektleder (Mungo Park), Følgegruppe (deltagerkommuner), kommunale tovholdere. Aktiviteter Marts 2012, Opstartsmøde med præsentation af følgegruppe og samarbejdspartnerne. Maj 2012, Møde, målsætninger, effekt-evaluering og succeskriterier, produktionsplan og kommunikationsplan. Etablering af setup i kommunerne, Markedsføring (viral, sociale medier) workshop # 1. Køge. Dramaturgi og projektudvikling v. Simon K: Boberg, t. direktør Husets Teater. workshop # 2. Køge. Stanislavskijs skuespilteknik v. Mikkel Flyvholm, Sceneinstruktør. workshop # 3. Gladsaxe. Det fysiske teaterarbejde v. Charlotte Munksø, Koreograf & sc.instruktør. workshop # 4. Gladsaxe. Rum og visualitet v. Ralf Richardt Strøbech, Statens Teaterskole. Selve TeaterBattlen blev afviklet over 3 dage på Mungo Park i Allerød og kulminerede med finale på Mungo Park teater. Der var i alt 21 optrædende grupper i løbet af de tre dage TeaterBattle varede. De optrådte i blokke af minimum to grupper og max 3 grupper. Til forestillingerne var der gennemsnitligt 40 tilskuere, udover juryen. Til selve finalen var der reserveret 170 billetter, som er max. kapacitet i Mungo Parks sal!

13 Projectspace ORG.: Tovholderkommune (KBH), projektleder, følgegruppe, netværksgrupper, kommunale koordinatorer. Fællesmøder for alle deltagende kommuner. 6 stormøder fokus har været at udvikle en fælles ramme og målsætninger for de enkelte delelementer, så netværksgrupperne kan arbejde mere selvstændigt videre med hver enkelt delelement. Igangsatte konkrete aktiviteter. Afsnit I I forbindelse med delelementet Fælles Regional Event blev der indgået partnerskab med Hørsholm Kommune omkring afvikling af Innovationsfestival/camp Afsnit I, der var en fællesregional begivenhed fra oktober 2012 på det nedlagte Hørsholm hospital. Afsnit I er en festival, der har fokus på unge igangsættere og kulturentreprenører + et rigt sammensat kulturelt tilbud til regionens borgere. På Afsnit I afviklede Projektspace workshop om udvikling af en fælles digital platform med deltagelse af politkere, unge og embedsmænd, samt videndelingskonceptet Projektduel for gymnasieklasser fra København og Gentofte. Digital platform Den fælles digitale platform har både unge kulturelle igangsættere og ansatte i kommunerne som målgruppe. Begge parter skal kunne finde værktøjer, viden og have mulighed for videndeling. Derudover skal de unge have mulighed for at få online projektrådgivning. Der er i 2012 udarbejdet et overordnet koncept for den digitale platform det er udarbejdet på baggrund af inputs og beslutninger fra fællesmøde, diskussioner i netværksgruppen, unges input fra Afsnit I og i dialog med tre eksterne firma, som hver har givet deres bud på hvordan opgaven kunne løses.

14 Projectspace Projektværksteder I de kommuner hvor der ikke er etableret projektværksteder, skal der i forbindelse med Projektspace oprettes sådanne. De enkelte kommuner står i den sammenhæng for finansiering og skalering. Der arbejdes individuelt med at finde afsæt for etablering i de kommuner der ikke allerede har projektværksteder. ProjektUddannelse for unge Forventes igangsat medio På et fællesmøde holdt Projektakademiet et inspirationsoplæg omkring deres projektlederuddannelse for unge i København. På baggrund af det, er der udarbejdet en skitse til fælles pejlemærker for en fritidsbaseret projektuddannelse for unge i regionen. Der er ligeledes nedsat en arbejdsgruppe er nedsat. Inddragelse Det er en af grundtankerne i Projektspace, at de unge fra regionen skal inddrages i projektet. I 2012 har fokus været på at skabe et fælles billede af projektelementerne i Projektspace i de 11 kommuner. Det er derfor primært i forbindelse fælleseventen Afsnit I, at de unge har været i direkte berøring med Projektspace. Det er både som deltagere i hovedkonkurrencen, som arrangører af koncertprogram og i forbindelse med udviklingen af koncept for den digitale platform at de unge fra regionen har været involveret. 150 unge var med i en idéfase og 40 unge arbejdede i 2 dage med at skabe deres bud på, hvordan en digital løsning kunne få flere unge til at realisere deres egne kulturelle ideer.

15 Kreative Børn ORG.: 3 Tovholderkommuner, projektleder, kommunale tovholdere, samarbejdspartnere (Buster & Dansens hus), dialogpartnere (Læreruddannelsen Metropol, Zahles seminarium, DPU) Aktiviteter: Kreative Børn har i indgået et samarbejde med Dansehallerne og BUSTERs Medieakademi. De to kulturinstitutioner har på den måde været afsæt for at aktivere en række unge professionelles kompetencer i en kontekst, hvor æstetikken taler sig ind i den pædagogiske didaktik - og bliver meningsgivende på en ny måde. I 2012 har der været gennemført ca. 160 workshops i skoler og daginstitutioner børn i regionen har mødt undervisere fra Dansehallerne eller BUSTERs Medieakademi. - Ca. 135 lærere har været på et forberedende introkursus - Ca. 25 pædagoger har haft forberedende møder med en danser. Det har været forskelligt fra kommune til kommune, hvordan workshoptilbuddene er blevet anvendt. Nogle kommuner har taget den tilbudte pakke (8 forløb i alt) og fordelt efter først til mølle. Andre har fordelt ud fra strategiske overvejelser i forhold til skolers profil, vision og behov. Målet er, at workshoptilbuddene bliver brugt som incitament til at (op)dyrke det lokale netværk for børnekultur og særligt kontakten til og med skolerne.

16 Kreative Børn Handleplan/børnekulturplatform Der er i 2012 blevet arbejdet frem mod udviklingen af en fælles regionale handleplan som undervejs har ændret navn til Regional Børnekulturplatform. Formålene med den Regionale Børnekulturplatform er at fungere som: Dynamisk oversigt over kompetencer, initiativer, ressourcer på det børnekulturelle område. At samarbejde og erfaringsudveksle i regionen. Opkvalificere arbejdet med tilbud inden for børnekulturen. Forudsætningerne herfor er videndeling og samarbejde på tværs. Regionen skal være førende inden for børnekultur/børn og kultur Styrke det børnekulturelle fokus regionalt Dette arbejde fortsætter i Metodeudvikling For at fastholde ambitionen metodeudvikling og udviklingen af vidensfeltet for kreative kompetencer, har MAstuderende i Materiel Kultur, Bettina Nielli Briand, DPU, gennemført et virksomhedsprojekt om: Hvordan man i det regionale samarbejde Kreative Børn under kulturaftalen KulturMetropolØresund, søger at stimulere børns kreative kompetencer gennem børns møde med kunst og kreative arbejdsprocesser. Rapporten kan rekvireres hos Bettina Nielli Briand på: bettinanielli@hotmail.com Desuden har syv 3. års lærerstuderende fra Zahles taget deres Praktik i andre skoleformer i forbindelse med BUSTERs workshops i De studerende deltog i forberedende kurser for lærer og tog del i de æstetiske undervisningsforløb med elever på skolernes mellemtrin.

17 Det aktive byrum I første halvdel af 2012 var der i projektet Aktive Byrum fokus på: At indsamle behov, ønsker og forventninger til projektet hos de 7 deltagerkommuner At ansætte en projektleder At planlægge og afholde et seminar med eksterne oplægsholdere og efterfølgende workshops til inspiration og idéudveksling 7. juni i Køge. I anden halvdel af 2012 var der fokus på: At fastlægge organisering, herunder nedsætte en styregruppe At revidere de formulerede delprojekter og sortere i dem At redefinere indholdet i delprojekterne og udvikle koncept for Mobile faciliteter At definere opgaven og samarbejdet med KØS i forhold til konceptudviklingen af Kunstneriske indgreb. Mobile faciliteter : Målet med delprojekt er at udvikle en ny, mobil facilitet til piger i alderen år ved at teste forskellige former for dialog med pigerne, med henblik på at indsamle viden om adfærd, præferencer og behov, der kan anvendes til at udvikle en ny, mobil facilitet. Erfaringer og evaluering af de forskellige dialogformer, viden om pigernes adfærd og ønsker indsamles lokalt af kommunens projektgruppe og regionalt af By X. Kunstneriske indgreb: I forlængelse af i Mobile faciliteter udvikler KØS Museum for kunst i det offentlige rum et overordnet koncept for en række kunstbegivenheder i de 7 deltagerkommuner med henblik på afvikling i perioden Konceptet udvikles i samarbejde med styregruppen. Begivenhederne skal foregå enten samtidig eller i rotation imellem kommunerne og sætte fokus på både hver enkelt kommunes særlige profil og på de fælles forudsætninger, regionens kommuner har. Begivenhederne skal foregå i samspil mellem professionelle kunstnere, borgere og lokale aktører. Konceptet skal formulere et bud på et fælles greb, der tager afsæt i

18 Regional Filmfond 2012 har handlet om at få finansiering til filmfonden på plads. Det er lykkedes at opnå et samlet minimumsbudget på 35 millioner kroner. Det videre arbejde i regi af KulturMetropolØresund vil fremadrettet være at arbejde for at øge budgettet og sikre fortsættelsen af fonden efter 2015 at følge fondens arbejde at undersøge om der kan igangsættes støttende initiativer. Forventningen til Filmfonden er: Tiltrækning af internationale filmproduktioner til Hovedstadsområdet, som ellers ville vælge området fra. Skabelse af vækst og beskæftigelse i filmbranchen og relaterede erhverv. Skabelse af en meromsætning på minimum 3,25 gange for alle erhverv Dertil kommer en række sekundære positive effekter, såsom: Filmturisme Omsætning i serviceerhverv Spill-overeffekter til den danske filmbranche, eksempelvis inddragelse af danske major eller minor producenter, sikring af dansk distribution, praktik- og assistentjobs, synergi til andre filminstitutioner eksempelvis filmfestivalerne mv. Filmfonden etableres af Producentforeningen som en erhvervsdrivende fond med sin egen bestyrelse.

Hvordan er KMØ kommet fra land?

Hvordan er KMØ kommet fra land? Hvordan er KMØ kommet fra land? Modtagelse. Kulturaftalesamarbejdet er modtaget med stor interesse - og mange tilkendegivelser om samarbejde på både strategisk og praktisk niveau. Således ser eks. WOCO,

Læs mere

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme Organisationsmodel Formål Projekter Fagligt netværk Event 13. maj 2012 Presseklip 2012 Deltageranalyse Nyt format 2013 Event 24. maj 2013 Forandringsteori

Læs mere

Kreative Børn. projektstatus 2012

Kreative Børn. projektstatus 2012 Kreative Børn projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme* Mål* Afsættet* Delprojekter/aktiviteter* Laboratorier: udvikling af workshops. Afvikling af workshops i skoler (-og dagtilbud) Viden og erfaringsopsamling/deling

Læs mere

Indhold. Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder

Indhold. Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektstatus 2012 Indhold Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektlederuddannelse Unge, involvering og deltagelse

Læs mere

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Hemmelige Stier Projektstatus 2012 Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren KMØ Ramme Organisationsmodel Mål Afsæt Mødeaktivitet Digital platform Forandringsteori Udfordringer 2013 Gevinster

Læs mere

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013 Hemmelige Stier Årsrapport 2013 KMØ Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som er et af 9 projekter under kulturaftalen Kulturmetropol-Øresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden

Læs mere

Kreative Børn Status 2013

Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn - 2013 Kreative Børn er et samarbejde mellem 12 kommuner og er en del af hovedstadsregionens kulturaftale KulturMetropolØresund. De 12 kommuner er: Allerød, Herlev,

Læs mere

KulturMetropolØresund. Foto: Golden Days 2012 Fotograf: Tobias Fønsmark

KulturMetropolØresund. Foto: Golden Days 2012 Fotograf: Tobias Fønsmark KulturMetropolØresund Foto: Golden Days 2012 Fotograf: Tobias Fønsmark Intern sammenhængskraft, ekstern gennemslagskraft KulturMetropolØresund er en unik kulturaftale mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden

Læs mere

Aktive Byrum Projektstatus 2012

Aktive Byrum Projektstatus 2012 Aktive Byrum Projektstatus 2012 Indhold KMØ ramme Indsatsområde og mål Målgruppe Delprojekter Organisering Mobile faciliteter Kunstneriske indgreb Tidsplan 2013-15 Det aktive byrum 2012 Fagligt netværk

Læs mere

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Resume XX skal tage stilling til, om XX Kommune skal indgå i en 4-årig regional kulturaftale (KulturMetropolØresund) for 2012-2015,

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Jagten gennem historien Status 2013

Jagten gennem historien Status 2013 Jagten gennem historien Status 2013 Indhold KMØ Indsatsområder og målsætning Nyt format Forandringsteori Forandringsmodel Årets aktiviteter Årets resultater Presseomtale Brugerrettede effekter Utilsigtede

Læs mere

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde 29. november 2011 Allerød Kulturhus Dagsorden 1. Velkomst 2. Deltagerkredsen i KMØ 2012-2015 3. Forhandling med Kulturministeriet 4. Projekter og økonomi 5. Evt.

Læs mere

Projektstatus FESTIVAL + 2012

Projektstatus FESTIVAL + 2012 Projektstatus FESTIVAL + 2012 Indhold KMØ Ramme* Mål* Afsættet* Organisationsmodel Delprojekter/aktiviteter* Fagligt netværk Aktiviteter Festivalaktiviteter Fælles events Omtale Sammenhængskraft Publikumsanalyse

Læs mere

Indhold. KMØ Ramme Mål Afsættet Organisationsmodel Aktiviteter Workshops TeaterBattle

Indhold. KMØ Ramme Mål Afsættet Organisationsmodel Aktiviteter Workshops TeaterBattle Projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme Mål Afsættet Organisationsmodel Aktiviteter Workshops TeaterBattle Evaluering Udfordringer Forandringsteori Det kommende år 2013 Regnskab 2012 KMØ ramme Mungo Park

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner Hemmelige Stier Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner og Region Hovedstaden Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Det aktive byrum Status 2013

Det aktive byrum Status 2013 Det aktive byrum Status 2013 KulturMetropolØresund Det aktive byrum er et ud af ni projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Indledning Kulturmetropolens fælles vision er at synliggøre det mangfoldige kulturliv i metropolen, styrke samarbejdet på tværs af

Læs mere

Status 2013. Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft

Status 2013. Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft Status 2013 Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft KulturMetropolØresund Kulturaftalen er med 26 kommuner, Region Hovedstaden og kulturministeriet landets største aftale. Aftalen arbejder med

Læs mere

- gennem historien. Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem

- gennem historien. Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem - gennem historien Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem SKAL DIN KULTURINSTITUTION VÆRE EN DEL AF JAGTEN GENNEM HISTORIEN 2016? I 2015-16 arbejder vi på at udbrede Jagten udover hovedstadsregionen.

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2017 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2016 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet Udgangspunktet for ungeindsatsen er Kulturmetropolens fokus på at udvikle innovative, demokratiske og aktive medborgere til fremtidens samfund. Med afsæt

Læs mere

Idrætsevents Status 2013

Idrætsevents Status 2013 Status 2013 KMØ er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra 2012 15. Af de 26 kommuner

Læs mere

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST Ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST I løbet af den danske vinter byder døgnet på mange mørke timer, hvilket gør København til en perfekt udstillingsplatform, hvor

Læs mere

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 Årsrapport 2014 Indhold Kontekst i KMØ Delelementer Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektpionererne Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 KMØ Projektspace

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

Festival og events 2.0 Status 2016

Festival og events 2.0 Status 2016 Festival og events 2.0 Status 2016 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen 2016-19, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren.

Læs mere

På Frederiksberg er det boligområdet Stjernen, der er projektets omdrejningspunkt. Målgruppen er børn og unge.

På Frederiksberg er det boligområdet Stjernen, der er projektets omdrejningspunkt. Målgruppen er børn og unge. NOTAT Status på Kultur Metropol Øresund (KMØ) februar 2015 10. februar 2015 Sagsbehandler: Kultur og Fritid Kulturmetropol Øresund (KMØ) status på projekter Kulturmetropol Øresund (KMØ) er en kulturaftale

Læs mere

Først Gavin Brian skriver til

Først Gavin Brian skriver til Emne Fokuspunkter Skribent 1) Ideen bag Images 2016 CKUs vision med IMAGES er, at den på sigt udvikles til Europas mest attraktive kunstneriske platform for nye talenter fra Afrika, Mellemøsten og Asien

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

kulturaftale 2012 2015

kulturaftale 2012 2015 JANUAR 2012 kulturaftale 2012 2015 kulturaftale 2012 2015 mellem kulturministeren og kulturmetropoløresund Kulturaftale mellem kulturministeren og kulturregion KulturMetropolØresund KULTURAFTALE MELLEM

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014.

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014. Notat 23. januar 2014 Kommunikationsplan Aarhus som breddeidrætskommune Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers Indledning Kulturstyrelsen har i forbindelse med sit

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Roskilde, september 2010 Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Projektansvarlig: Museumsinspektør Tine Seligmann (tine@samtidskunst.dk

Læs mere

Sæt kulturen i spil Status 2013

Sæt kulturen i spil Status 2013 Sæt kulturen i spil Status 2013 KMØ Sæt kulturen i spil er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Interregionalt samarbejde og lokal kultur. Erfaringer fra Kreativ Metapol

Interregionalt samarbejde og lokal kultur. Erfaringer fra Kreativ Metapol Interregionalt samarbejde og lokal kultur. Erfaringer fra Kreativ Metapol Søren Buhl Hornskov 25.10.2010 Nordisk seminar, Oslo Det vil jeg sige Intro: Øresundsregionen som Kreativ Metapol Baggrund: Hvordan

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Mungo Park TeaterBattle Status 2014

Mungo Park TeaterBattle Status 2014 Mungo Park TeaterBattle Status 2014 KMØ Mungo Park TeaterBattle er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg

Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg Deltagere: Jane Strange (V), Region Sjælland Flemming Pless (A), Region Hovedstaden

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

kulturaftale 2012 2015

kulturaftale 2012 2015 JANUAR 2012 kulturaftale 2012 2015 kulturaftale 2012 2015 mellem kulturministeren og kulturmetropoløresund Kulturaftale mellem kulturministeren og kulturregion KulturMetropolØresund KULTURAFTALE MELLEM

Læs mere

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet Udvikling af Kulturtorvet - Aktionsproces Kommissorium og procesbeskrivelse, 03.03.16 1 Baggrund Allerød Byråd har besluttet at prioritere udvikling af et Kulturtorv på området omkring Byens Plads. Det

Læs mere

Sammen står vi stærkere

Sammen står vi stærkere Kulturmetropolen Sammen står vi stærkere Kulturmetropolen er landets største kulturaftale mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Sammen arbejder vi for at skabe flere og bedre kulturtilbud til borgerne

Læs mere

Kulturpartnerskaber i Region Hovedstaden

Kulturpartnerskaber i Region Hovedstaden Kulturpartnerskaber i Region Hovedstaden vedbørne-ogkulturdirektør Flemming Olsen, Herlev Kommune Danmarksturné Kultursamarbejde. Helsingør den 9. september 2009. Dialogmøde mellem kulturminister Carina

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Procesplan for den kommende kulturaftale

Procesplan for den kommende kulturaftale Procesplan for den kommende kulturaftale Primo december Lokal afklaring ift. rammeforslag og hensigtserklæring. Januar indsendelse af hensigterkæring til sekretariatet. Forår Budgetforhandlinger i gang.

Læs mere

Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol.

Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol. Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol. Udgangspunkt/baggrund Det overordnede mål med Kreativ Metapol er, at styrke og videreudvikle visionen om Øresundsregionen som et kreativt vækstcenter for et bredt

Læs mere

Mungo Park TeaterBa/le Status 2013

Mungo Park TeaterBa/le Status 2013 Mungo Park TeaterBa/le Status 2013 KMØ Mungo Park TeaterBa/le er et ud af 9 projekter under kultura

Læs mere

KULTURPILOTER i en dansk forstad

KULTURPILOTER i en dansk forstad KULTURPILOTER i en dansk forstad Nordisk Kulturforum, Oslo den 11. maj 2011 Hvem er jeg? Anne Sophie Madsen Chefkonsulent i Pluss Leadership Cand.scient.pol. Arbejder med evalueringer, processer og projekter

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Indholdsfortegnelse Principper for deltagelse... 3 Organisationsmodel... 4 Økonomi... 6 Tidsplan... 7 Tilslutning:... 8 2 Principper

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Cykling meget mere end VM. Motion, sport, transport og oplevelser for alle på to hjul

Cykling meget mere end VM. Motion, sport, transport og oplevelser for alle på to hjul Cykling 2012-2015 - meget mere end VM Motion, sport, transport og oplevelser for alle på to hjul Cykling 2012-2015 meget mere end VM Motion, sport, transport og oplevelser for alle borgere på to hjul.

Læs mere

Kreative Børn Status 2014. www.facebook.com/krea.veborn kulturmetropol.dk/node/220 goo.gl/6go5kd

Kreative Børn Status 2014. www.facebook.com/krea.veborn kulturmetropol.dk/node/220 goo.gl/6go5kd Kreative Børn Status 2014 www.facebook.com/krea.veborn kulturmetropol.dk/node/220 goo.gl/6go5kd Kreative Børn - 2014 Kreative Børn er et samarbejde mellem 12 kommuner og er en del af hovedstadsregionens

Læs mere

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Hvad er kultur & kapital? Kultur & Kapital er et målrettet kursustilbud til kulturorganisationer, der arbejder med ekstern finansiering

Læs mere

kulturaftale

kulturaftale JANUAR 2012 kulturaftale 2012 2015 kulturaftale 2012 2015 mellem kulturministeren og kulturmetropoløresund Indhold Kapitel 1:Kulturpolitik og kulturaftaler... 3 1.1 Formål med kulturaftaler...3 Kapitel

Læs mere

PÆDMUS - et pilotprojekt mellem pædagoguddannelse og museer 2014-2015 under Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling i Jelling

PÆDMUS - et pilotprojekt mellem pædagoguddannelse og museer 2014-2015 under Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling i Jelling Notat Afdeling/enhed Direktionen Oprettelsesdato 04-sep-2014 Udarbejdet af TWHV Journalnummer Dokumentnavn pædmus p-479173 Dokumentnummer PÆDMUS - et pilotprojekt mellem pædagoguddannelse og museer 2014-2015

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer. Cirkulær Byinnovation. 1. Oplysninger om ansøger

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer. Cirkulær Byinnovation. 1. Oplysninger om ansøger Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Cirkulær Byinnovation 1. Oplysninger om ansøger Navn, Adresse, Kontaktperson, tlf, mailadr, CVR nr. CLEAN NAVITAS Inge Lehmannsgade 10

Læs mere

Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017

Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017 Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017 Serviceområde 15 Kultur Brugerdrevet og flexibel kulturforvaltning Udfordring Den måde, der uddeles kulturstøtte på, skal være mere brugerdefineret, brugerdreven,

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk

Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk UDKAST December 2016 Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk 1. Baggrund I England, Tyskland, USA og Canada har man god erfaring med at etablere forpligtigende BID s (Business Improvement Districts)

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Indledning I 2010 udgav Styrelsen for Bibliotek og Medier rapporten Folkebibliotekerne i vidensamfundet (FIVS). Rapporten præsenterer

Læs mere

Stillings- og Personprofil. Administrationschef Dansehallerne April 2018

Stillings- og Personprofil. Administrationschef Dansehallerne April 2018 Stillings- og Personprofil Administrationschef Dansehallerne April 2018 Kort om Dansehallerne Dansehallerne en national platform og vigtig aktør inden for ny koreografisk scenekunst i Europa. Det er en

Læs mere

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Referat Dato: 02-02-2010 /FO Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Mødedeltagere: Flemming Olsen, Jørgen Sprogøe Petersen, Joan Kamstrup, Kai

Læs mere

De levende kulturbyer. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd

De levende kulturbyer. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd De levende kulturbyer Kulturaftale 2016-2017 mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd EKSPERIMENTARIUM FOR KULTUREL BYUDVIKLING OG UNGEKULTUR Kulturaftale 2016-2017 Kulturministeriet

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2008

Årsberetning og regnskab 2008 Årsberetning og regnskab 2008 Kultursamarbejdet år 2 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets

Læs mere

KULTUR I KØGE KOMMUNE

KULTUR I KØGE KOMMUNE KI K K KULTUR I KØGE KOMMUNE KIKK er Køge Kommunes nye kulturstrategi. KIKK skal skabe puls, impuls og udvikling af et allerede mangfoldigt kulturliv i Køge Kommune. Kulturstrategien tilvejebringes gennem

Læs mere

Sideevents i forbindelse med WMOC 2018 ( juli)

Sideevents i forbindelse med WMOC 2018 ( juli) Sideevents i forbindelse med WMOC 2018 (6. 13. juli) Om WMOC 2018 De officielle verdensmesterskaber i orienteringsløb for atleter over 35 år afholdes i 2018 i Danmark for kun anden gang i stævnets 35-årige

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Det tværfaglige kulturprojekt i praksis 02 Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Målgruppe: Faglige medarbejdere i kulturforvaltninger og -institutioner Kultur inviteres i en kommunal sammenhæng stadig

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

EVENTS, DER ER VÆRD AT REJSE EFTER

EVENTS, DER ER VÆRD AT REJSE EFTER EVENTS, DER ER VÆRD AT REJSE EFTER EVENT BORNHOLM F.M.B.A STRATEGI 2012-2015 UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED VIBE - VIDENCENTER FOR BEGIVENHEDER & PANKOKE CONSULT DEN EURO PÆISKE UNION Den Europæiske Fond

Læs mere

En del af aktiviteterne er obligatoriske og gratis, og andre kan tilvælges og benyttes mod medfinansiering.

En del af aktiviteterne er obligatoriske og gratis, og andre kan tilvælges og benyttes mod medfinansiering. ISHØJ KULTURPAKKE RAMMEBESKRIVELSE FOR AKTØRER Ishøj Kulturpakke en kulturgaranti for børn Ishøj Kulturpakke er resultatet af projektet Kreative Børn* Børn og unges møde med kultur og kreativitet inspirerer

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

Sundhedsprojekt. Københavns nye Bevægelsesrum. Bilag 1 - web

Sundhedsprojekt. Københavns nye Bevægelsesrum. Bilag 1 - web Sundhedsprojekt Københavns nye Bevægelsesrum Bilag 1 - web 1 Overordnet projektbeskrivelse Sundhedsprojektet Københavns nye Bevægelsesrum Formål Projektleder Dato 28.10.08 At udvikle og etablere faciliteter

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Vejle Bibliotekerne Projekttitel:(Max.

Læs mere