REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. Mandag den 11. august 2008 kl i mødelokale 134 Sct. Michael i Slangerup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. Mandag den 11. august 2008 kl i mødelokale 134 Sct. Michael i Slangerup"

Transkript

1 REFERAT Mandag den 11. august 2008 kl i mødelokale 134 Sct. Michael i Slangerup Mødedeltagere: Anne-Mette Worch, Jesper Henriksen, John Schmidt Andersen, Guri Bjerregaard Fraværende: Mads Bondo Dydensborg (afbud) Mødet slut: Kl

2 Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Sag nr. 57 Forslag til forbedring af legestueforhold Sag nr. 58 Indgåelse af politisk aftale om partnerskab om dagtilbud Sag nr. 59 Tilpasning af kapacitet og principbeslutning om service på dagtilbudsområdet 0-2 år Sag nr. 60 Frigivelse af anlægsmidler til sammenbygning af Daginstitutionen Skuldshøj Sag nr. 61 Skolebestyrelse på Gyldenstenskolen Sag nr. 62 Skolestrukturdebatten Høringsmateriale for de 5 skoler i Frederikssund området Sag nr. 63 Meddelelser Lukket dagsorden Sag nr. 64 Personsag

3 Åben dagsorden Sag nr. 57 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Forslag til forbedring af legestueforhold A00 Pkhn Dagtilbudschefen Dagtilbudsloven Frederikssund Kommune har i dagplejeregi 6 kommunale legestuer. Hertil kommer 2 private legestuer. Legestuerne i Frederikssund er beliggende i Fiomabygningen og i Pedersholm, i St. Rørbæk i et klubhus, i Slangerup i Sælen (ved hallen) i Jægerspris på Femhøj og i Skibby i en pavillon ved Skolevejen. De kommunale legestuer er generelt af varierende standard for så vidt gælder bygningernes og udearealernes indretning, tilstand og vedligeholdelse. Den store variation gør, at legestuerne har meget forskellige vilkår i forhold til dels overholdelse af hygiejniske procedurer dels de pædagogiske sundhedsmæssige muligheder i legestuerne, herunder leg/bevægelse, kost, og adgang til udearealer/frisk luft mm. I løbet af sommeren/sensommeren 2007 har alle kommunens legestuer haft besøg af kommunallægen i forbindelse med et hygiejnetilsyn. Ved dette besøg er der drøftet emner som rengøring, fysiske forhold, udearealer, sikkerhed, alkohol- og rygepolitik, kost/måltider, bevægelse/motion, sygelighed og hygiejne, herunder de forskellige hygiejniske procedurer ved f.eks. bleskift, næsepudsning samt håndhygiejne generelt. Endelig blev der foretaget en egentlig gennemgang af rengøringen/hygiejnen i de forskellige områder af legestuen såsom garderober, badeværelser, toiletter og opholdsrum. Der har således været mulighed for at drøfte og vurdere forskellige faktorer af betydning for at bryde smittekæden og dermed forhåbentlig nedsætte sygeligheden/sygefraværet blandt børn og personale. Kommunelægerne konkluderer på baggrund af tilsynene, at det kunne være ønskeligt med en opkvalificering af forholdene i flere af kommunens legestuer. Dagplejens bestyrelse har i brev af 13. maj 2008 rettet henvendelse til kommunen med henblik på ønske om at indlede en dialog med kommunen om en forbedring af forholdene i kommunens legestuer. Bestyrelsen fremhæver legestuerne i Frederikssund og Jægerspris som særligt ringe lokaliteter. Bestyrelsen skriver videre at de er bekymret for at lade børn opholde sig i lokaler med dårlig hygiejne og indeklima, manglende børnemøbler og køkkenforhold. At særligt legestueforholdene i Frederikssund og Jægerspris fremhæves kommer ikke bag på Afdelingen for Dagtilbud der allerede i forbindelse med s møde den 4. februar 2008 indstillede, at en opkvalificering af forholdene ville indgå i budgetprocessen frem mod vedtagelsen af budget Afdelingen for Dagtilbud kan pt. ikke pege på en mulighed for at løse legestueforholdene i Jægerspris.

4 Forslag til løsning på legestueforholdene i Frederikssund Med de aktuelle prognoser for børnetalsudviklingen i Frederikssund by er der både for nuværende og i de kommende år en fysisk overkapacitet af 3-6 års pladser. I centrum af Frederikssund by på Kong Dansvej har daginstitutionen Skuldshøj et hus som tidligere rummede en selvstændig børnehave. Daginstitutionen anvender i dag huset til diverse aktiviteter for de ældste børn i daginstitutionen. Huset vil med meget begrænsede ombygninger kunne danne en god ramme for dagplejen i Frederikssund by og således frigøre lokalerne i Fioma og på Pedersholm. De børn der i dag anvender huset vil kunne rummes i lokalerne på Skuldshøj. Bevilling: Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Bilag: Indstilling: Ingen kr. til ombygning / nyindretning, som foreslås finansieret delvist af overførslerne fra Hygiejnetilsyn i daginstitutionen Udført af kommunelægerne i Direktøren for Opvækst og Uddannelse anbefaler, at Opvækst- og Udannelsesudvalget indstiller til Økonomiudvalg og Byråd: 1. at der optages dialog med daginstitutionen Skuldshøjs bestyrelse med henblik på at overdrage bygningen til dagplejen med årets udgang. Beslutninger: den 11. august 2008, sag nr. 57: Indstillingen godkendt.

5 Sag nr. 58 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Indgåelse af politisk aftale om partnerskab om dagtilbud A-00 pkhn Dagtilbudschefen Dagtilbudsloven I Danmark er størstedelen af børn i alderen 1-6 år i dagtilbud. Det giver rige muligheder for at sætte ind i forhold til det enkelte barns opvækst og læring ved at give et dagtilbud med et pædagogisk indhold af høj kvalitet. Der er samtidig en tiltagende samfundsdebat om dokumentation af kvalitetsudviklingen i den offentlige sektor og i tilknytning hertil en dagtilbudslov, der trådte i kraft den 1. august Med den er fokus på området flyttet fra service og pasning til indhold og kvalitet. For at kommunerne kan dokumentere, at de løbende sikrer en udvikling af kvaliteten på området og kan løfte ansvaret for dagtilbudsområdet uden yderligere central styring, er 38 kommuner og KL enige om at indgå denne aftale om Partnerskab om God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud. Partnerskabsaftalen er gældende for perioden april 2008 til december Partnerskabet bygger på en politisk aftale mellem de deltagende kommuner og KL, hvor kommunerne og KL gennem gensidigt forpligtende samarbejde styrker udviklingen af god kvalitet og høj faglighed i dagtilbuddene. Samarbejdet bygger på tillid, åbenhed og fleksibilitet for at fremme synergi, skabe netværk og opnå innovative fordele i udviklingen. Der inddrages forskning, så forskningsresultater kan bidrage til kvalitetsudviklingen og kommunernes arbejde med formålene i dagtilbudsloven om fremme af børns trivsel, udvikling og læring samt forebyggelse af negativ social arv og eksklusion. Fra Frederikssund Kommune deltager: Medlem af politisk styregruppe: Udvalgsformand Anne-Mette Worch Deltagere i administrativt netværk: Direktør Ole Jacobsen og Dagtilbudschef Paw Holze Nielsen Leder af projektgruppe: Pædagogisk konsulent Ulrik Moll Herudover deltager medarbejdere fra Kvalitet og Særopgaver samt Afdelingen for Dagtilbud. Afdelingen for dagtilbud indstiller, at kommunens indsatsområder i partnerskabet bliver: at sætte fokus på den pædagogiske praksis og faglighed og udarbejde forslag til, hvad der beskriver god kvalitet i dagtilbud. at sikre en systematisk kvalitetsudvikling i kerneydelsen i dagtilbuddene fremme af børns og unges trivsel, udvikling og læring og dokumentation heraf.

6 Bevilling: Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Bilag: Indstilling: Deltagergebyr for partnerskabskommunerne på kr. pr. kommune pr. år, i alt kr. Udgifterne foreslås finansieret af udvalgets rådighedsbeløb indenfor Opvækst- og Udannelsesudvalgets ramme. Projektet forløber fra april 2008 til december Der er et deltagergebyr for partnerskabskommunerne på kr. pr. kommune pr. år, i alt kr. Herudover bidrager KL med økonomiske resurser. 1. Politisk aftale God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud Partnerskab om dagtilbud Direktøren for Opvækst og Uddannelse anbefaler, at Opvækst- og Udannelsesudvalget indstiller til Økonomiudvalg og Byråd: 1. at politisk aftale om partnerskab om dagtilbud tiltrædes. Beslutninger: den 11. august 2008, sag nr. 58: Godkendt med finansiering af udvalgets rådighedsbeløb.

7 Sag nr. 59 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Tilpasning af kapacitet og principbeslutning om service på dagtilbudsområdet 0-2 år P10 pkhn Dagtilbudschefen Dagtilbudsloven Af de nyeste prognoser for befolkningssammensætningen og udviklingen i Frederikssund Kommune fremgår det, at antallet af 0-2 årige vil være faldende fra godt børn til under børn i Antallet af 3-6 årige vil derimod være stabilt indtil år 2010, hvorefter det vil være svagt faldende. De store fald i især de 0-2 årige gør, at der løbende skal ske en tilpasning i den pasningskapacitet som Frederikssund Kommune tilbyder. Siden kommunesammenlægningen er denne tilpasning på 0-2 års området primært sket ved nedgang i antallet af dagplejepladser, hvorfor der således er lukket 160 dagplejepladser siden 1. januar At tilpasningen er sket i dagplejen skyldes primært, at nedjusteringen er sket med udgangspunkt i brugernes præference. Således ønsker hele 68 % af kommunens forældre en vuggestueplads som 1. prioritet, mens kun 32 % ønsker en dagplejeplads til deres børn. Den store efterspørgsel efter vuggestuepladser gør, at mange forældre får afslag på optagelse i vuggestue for i stedet at blive tilbudt en dagplejeplads. Efterspørgslen efter vuggestue eller dagplejeplads er skævt fordelt. Efterspørgsel % Dagpleje Vuggestue Jægerspris Skibby Slangerup Frederikssund (kilde: seneste optælling juli 2008) Ovenstående fordeling afspejler den umiddelbare præference fra forældrene til 91 børn, der skal begynde i dagtilbud i oktober, november og december Fordelingen afspejler ud over forældrepræferencer det kapacitetsudbud som Frederikssund Kommune i forvejen udbyder. Således udbydes der i Skibby distrikt kun 36 vuggestuepladser mod 132 dagplejepladser, hvilket svarer til en procentvis fordeling på 79 % dagplejepladser og 21 % vuggestuepladser, mens man i Frederikssund distrikt udbyder hele 305 vuggestuepladser mod kun 141 dagplejepladser, hvilket svarer til en procentvis fordeling på 32 % dagplejepladser og 68 % vuggestuepladser. Med andre ord kan man antage, at efterspørgslen efter et pasningstilbud tilpasser sig udbuddet. Det er derfor Afdelingen for Dagtilbuds vurdering, at flere end de 31 % i Skibby vil efterspørge vuggestuepladser, hvis dette tilbud blev udbudt i større omfang.

8 Umiddelbare er det dagplejens åbningstid og sårbarheden ved sygdom og fravær, som forældre nævner som grund til at foretrække vuggestue frem for dagpleje. En anden væsentlig forklaring er, at forældre ofte foretrækker at deres børn går i samme institution som eventuelle søskende - et ønske som bedst opfyldes i en integreret institution. De forældre der vælger eller tildeles en dagplejeplads bliver ofte meget tilfreds med kvaliteten i dagtilbuddet og valget af vuggestueplads som 1. prioritet er således ikke udtryk for utilfredshed med dagplejen. Geografisk tilpasning af service I yderområder af kommunen oplever man i stigende grad, at de ansatte dagplejere ikke kan få 4 børn som de kontraktlig er ansat til, hvorfor der her er flere ubenyttede pladser. Dette betyder, at Frederikssund Kommunes dagpleje i disse områder har en meget høj pladspris for en dagplejeplads, hvilket der ikke er økonomisk dækning for i dagplejens budget. Ydermere er et af hovedformålene med dagtilbud at børnene mens de er i tilbuddene bliver stimuleret i kontakten med andre børn. Når dette ikke er tilfældet bliver det også pædagogisk ufordelsagtig at bibeholde tilbuddet. Et af de yderområder som har meget svært ved at opnå en drift- og pædagogisk bæredygtig dagpleje er St. Rørbæk. Pt. bliver kun 6 ud af 14 dagplejepladser benyttet. Afdelingen for Dagtilbud skal derfor indstille, at vuggestuegruppen i Daginstitutionen Rørskov udvides med 6 pladser samt at dagplejerne i St. Rørbæk i det omfang der er normeringsmæssig dækning herfor tilbydes ansættelse i vuggestuegruppen i Rørskov. Et andet yderområde er det tyndtbefolkede område sydvest for Jægerspris. Her indstilles det, at dagplejen afvikles og at forældrene i stedet tilbydes dagtilbud i større byområder eller hvor det økonomisk og pædagogisk er rentabelt at drive dagpleje. Nedlæggelse af halvtidspladser i Slangerup Ved kommunesammenlægningen blev det politisk besluttet, at de halvtidsdagplejepladser, som er i Slangerup fra Gl. Slangerup Kommunes tid skulle bibeholdes i den nye Frederikssund Kommune. Som det var tilfældet med den deltidsinstitution som Byrådet besluttede at lukke med udgangen af 2007 i Slangerup (Daginstitutionen Sælen) så efterspørger forældrene kun i meget ringe grad deltidspladser, hvorfor der ikke basis for en videre drift at pladserne. Det indstilles derfor at pladserne nedlægges. Bevilling: Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Ingen. Der foretages demografiregulering inden for dagtilbud på serviceydelserne. Demografipuljen tager udgangspunkt i eksisterende serviceniveau, dvs. eksisterende forhold mellem vuggestue- og dagplejepladser. I 2008 og budget overslagsårene 2009, 2010 og 2011 er der indarbejdet demografipuljer med negative værdier på dagtilbudsområdet, pga. en nedgang i målgruppen ifølge befolkningsprognosen.

9 Enhedsudgiften pr. plads er for dagplejen opgjort til: kr. Enhedsudgiften pr. plads i vuggestue: kr. Enhedsudgiften er således 39 procent højere for en vuggestueplads i forhold til en dagplejeplads, svarende til kr. Tilpasses nedgangen i efterspørgslen efter dagtilbud for 0-2 årige alene i dagplejen betyder det en merudgift i størrelsesordenen 1,5 mio. kr. for Frederikssund Kommune. I 2007 er der forudsat 50 færre vuggestuepladser som følge af færre 0-2 årige og i færre ved en nedgang på årige, som der er i Merudgift ved reduktion af dagplejepladser og ikke vuggestue i alt Antal pladser Udgift pr. plads Bilag: Indstilling: Ingen. Direktøren for Opvækst og Uddannelse anbefaler, at Opvækst- og Udannelsesudvalget indstiller til Økonomiudvalg og Byråd: 1. at nedgangen i efterspørgsel efter dagtilbud for 0-2 årige tilpasses i dagplejen, svarende til en tillægsbevilling i 2008 på 1,5 mio. kr., og indgår i budget 2009 og overslagsårene. 2. at dagplejen i St. Rørbæk afvikles og vuggestuegruppen i Rørskov udvides til at kunne rumme de 6 børn der pt. er med pasningsbehov i St. Rørbæk. På sigt kan yderligere 4 børn indskrives hvis behov skulle opstå. I det omfang der er normeringsmæssig dækning herfor tilbydes dagplejerne i St. Rørbæk ansættelse i Daginstitutionen Rørskov. 3. at dagplejen i yderområder i kommunen som ikke kan fyldes op med børn afvikles og børnene tilbydes en plads nærmest muligt hjemmet 4. at deltidspladser i dagplejen i Slangerup afvikles. Beslutninger: den 11. august 2008, sag nr. 59: Indstillingen tiltrådt, idet forslagene inden endelig stillingtagen sendes i høring i dagplejens bestyrelse og i Med-systemet.

10 Sag nr. 60 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Frigivelse af anlægsmidler til sammenbygning af Daginstitutionen Skuldshøj S05 Direktør for Opvækst og uddannelse Intet I forbindelse med budgetvedtagelsen af budget 2008 blev der afsat kr. til en sammenbygning af Daginstitutionen Skuldshøj i Frederikssund således at børn og forældre kan færdes tørskoet mellem de to afdelinger i daginstitutionen. Et arkitektfirma har udarbejdet et oplæg til de bygningsmæssige ændringer, der skal gennemføres. De samlede udgifter til sammenbygningen er opgjort til kr. Beløbet indeholder ud over sammenbygningen opførelsen af en liggehal til vuggestuebørnene samt renoveringen af 1 badeværelse til en samlet værdi på kr. Afdelingen for Dagtilbud gør opmærksom på, at opførelsen af liggehal samt renoveringen af 1 badeværelse ikke indgik i det oplæg som politikerne tog stilling til i forbindelse med, at man afsatte anlægsmidlerne med vedtagelsen af budget Afdelingen for Dagtilbud kan imidlertid anbefale, at de ekstra tilbygninger/ombygninger besluttes da de skønnes væsentlige i forhold til at kunne tilbyde vuggestuebørn bedre forhold end de tilbydes i dag, samt i forhold til den generelle vedligeholdelse af daginstitutionen. Sammenbygningen/tilbygningen vil efter planen kunne stå færdig inden udgangen af Bevilling: Udgiften til sammenbygning af daginstitutionen Skuldshøj på kr. finansieres af rådighedsbeløb på investeringsoversigten for 2008: Islebjerg udgift kr. Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Bilag: Indstilling: Sektorbudget har ingen bemærkninger. 1. Overslag over bygningsudgifter. Direktøren for Opvækst og Uddannelse indstiller, at anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet: 1. at der frigives anlægsbevilling på kr. til sammenbygningen/tilbygning af Daginstitutionen Skuldshøj. Beløbet finansieres af det i budget 2008 afsatte rådighedsbeløb på kr.

11 Beslutninger:, den 11. august 2008, sag nr. 60: Godkendt.

12 Sag nr. 61 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Skolebestyrelse på Gyldenstenskolen /bjnie Direktøren for Opvækst og Uddannelse Folkeskoleloven Sagsfremstilling: Skoleinspektør John Hvedhaven fremsender i skrivelse af 13. juni 2008 indstilling til en ændret organisering af skolebestyrelsen på heldagsskolen, Gyldenstenskolen. Gyldenstenskolen har fra Gl. Frederikssund fået aftalt en særlig ordning med etårige valg til bestyrelsen. Årsagen hertil er, at elever ofte undervises på skolen i en kortere periode. Folkeskoleloven giver mulighed for særlige aftaler om etablering af skolebestyrelse på heldagsskoler, jfr. folkeskolelovens 42, stk. 11. Siden 1. august 2007 har Gyldenstenskolen bestået at 4 forskellige afdelinger, henholdsvis Kølholm og Bakketoppen i Frederikssund, Svinget i Jægerspris og Hanghøj i Skibby. Det samlede maksimale elevtal vil kunne være 120 elever. Det har i forældregruppen og i den nuværende skolebestyrelse været drøftet, hvorledes der vil kunne oprettes en hensigtsmæssig skolebestyrelse, der kan fungere i forhold til de vilkår, der er på skolen, og som samlet kan løse de opgaver, der er henlagt til en skolebestyrelse. Der stilles forslag om, at struktur for den formelle forældreindflydelse organiseres på følgende måde, jævnfør vedlagte notat: 1. Forældreråd: Der oprettes et forældreråd ved hver af skolens 4 afdelinger bestående af 4 forældrevalgte medlemmer og 1 medarbejderrepræsentant. Rådet vælger formand og næstformand. Afdelingslederen er sekretær for forældrerådet. Der afholdes mindst 4 møder om året. 2. Skolebestyrelse: Skolebestyrelsen består af de 4 forældrerådsformænd samt næstformanden fra Kølhomafdelingens forældreråd. Herudover vælges 2 af de 4 medarbejderrepræsentanter samt to elevrepræsentanter heraf 1 fra Kølholm til skolebestyrelsen. Skoleinspektøren er sekretær for bestyrelsen. Der afholdes mindst to årlige møder. Ovennævnte forslag har været til drøftet på forældremøder på Svinget og Hanghøj, der tilslutter sig forslaget. Det er tilsvarende godkendt af den nuværende skolebestyrelse på Gyldenstenskolen, der dækker Kølholm og Bakketoppen. Bevilling: Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Bilag: Ingen. Sektorbudget har ingen bemærkninger. 1. Notat af 13. juni 2008 om skolebestyrelsen på Gyldenstenskolen ved John Hvedhaven.

13 Indstilling: Fagchefen for Kvalitet og Særopgaver anbefaler, at Opvækst- og Udannelsesudvalget indstiller til Økonomiudvalg og Byråd: 1. at der etableres skolebestyrelse på Gyldenstenskolen i henhold til de beskrevne retningslinier i sagsfremstilling og notat. Beslutninger: den 11. august 2008, sag nr. 61: Godkendt.

14 Sag nr. 62 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Skolestrukturdebatten Høringsmateriale for de 5 skoler i Frederikssund området P20 (Captiasag ) arams Skoleafdelingen Relevante bekendtgørelser: BEK nr. 500 af 13/06/2003: Bekendtgørelse om fælles ledelse for flere folkeskoler BEK nr. 802 af 13/07/2004: Bekendtgørelse om fælles ledelse for folkeskoler og kommunale dagtilbud i landdistrikter BEK nr. 615 af 19/07/1993 Bekendtgørelsen om proceduren ved en skolenedlæggelse Byrådet behandlede på mødet den 24. juni 2008 forslag vedrørende høringsoplæg for skolestrukturen i område 3 Frederikssund By. Byrådet besluttede at høringsmaterialet samt yderligere supplerende materiale skulle sendes i høring. Det samlede høringsmateriale fremlægges nu til udvalgets endelige godkendelse. Der er foruden høringsoplægget en række bilag. Bilagene består af en oversigt over bygnings- og trafikforhold, visionære tanker om skolestrukturen, notat om fødeskoler og overbygningsskoler vs. tosporede skoler samt et notat med alternative beregninger udfasning af Falkenborgskolen, samt en samlet oversigt over forskellige modeller og scenarier. Det fremgår af det samlede materiale, at det er såvel høringsoplægget som bilagene der sendes i høring. Høringsperioden er fra den 15. august til den 1. oktober I uge 37 - ca. midtvejs i høringsperioden vil der blive afholdt et borgermøde om det samlede høringsmateriale. Forslaget indeholder løsningsscenarier for alle skolerne i område 3 (Græse Bakkebyskolen, Marienlystskolen, Falkeborgskolen Oppe Sundby Skole og Åbjergskolen). Høringsoplægget indeholder løsningsforslag vedr.: en fremtidig skolestruktur i området forslag til placering af et fælles 10. klassecenter for hele Frederikssund Kommune. en centralisering af specialklasserne - alle specialklasser indgår i drøftelserne - forslag til struktur og placering. forslag til primær placering af Ungdomsskolen.

15 Styregruppen har fundet det hensigtsmæssigt at opdele område 3 i to delområder nemlig: et område syd bestående af Oppe Sundby Skoles og Åbjergskolens distrikter samt et område midt nord bestående af Falkenborgskolen, Marienlystskolen og Græse Bakkeby Skolen. Der er for hvert af delområderne udarbejdet en række scenarier. I arbejdet med scenarierne har følgende præmisser været grundlæggende: Optimal udnyttelse af den bestående bygningsmasse Sikre en optimal klassedannelse Sigte mod at skabe de læringsmiljøer som skitseret i Visioner for skolerne i Frederikssund - herunder en afdelingsopdelt skole med sammenhæng mellem skoledel og SFO En sikker og kort skolevej Delområde Syd: S0 Fortsætte den nuværende skolestruktur S1 Sammenlægning af Åbjergskolen og Oppe Sundby skole og Ny skole til ny by. S2 Åbjergskolen som fødeskole til Oppe Sundby Skole. Og ny skole til ny by. Delområde Midt - nord: N0 Fortsætte den nuværende skolestruktur hvilket vil sige at Græse Bakkeby Skoles elever i overbygningen fortsætter på Åbjergskolen N1 At Marienlystskolen er overbygningsskole for Græse Bakkeby Skole og Falkenborgskolen, klasse fra Marienlyst knyttes til Falkenborgskolen N2 At Græse Bakkeby udbygges med overbygning, Marienlyst bliver overbygningsskole mens Falkenborg bliver fødeskole for Marienlyst. N3 At Græse Bakkeby udvides til tre spor i indskolingen og på Mellemtrinnet, så klasse fra Marienlyst knyttes til Græse Bakkeby Skole mens Marienlystskolen bliver overbygningsskole for Græse Bakkeby Skole og Falkenborgskolen. Falkenborgskolen fortsætter 0-6. For udvalgte scenarier er der endvidere udarbejdet en række anbefalinger som indgår høringsmaterialet. I forbindelse med anbefalingerne er der foretaget et skøn over såvel anlægs- som driftsøkonomi for de enkelte løsninger. Bevilling: Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Ingen. Sektorbudgets bemærkninger vil foreligge til mødet i.

16 Bilag: Indstilling: 1. Det samlede materiale vedrørende høring omkring skolestruktur i Frederikssund området (udsendes i papirformat) indeholder: Høringsoplæg vedr. Skolestruktur i Område 3 - Frederikssund By Bilag 1. Skema med oversigt over bygnings- og trafikforhold Bilag 2. Visionære tanker om skolestruktur Bilag 3. Notat. Fødeskoler og overbygningsskoler vs. Tosporede skoler Bilag 4. Notat. Alternative beregninger Udfasning af Falkenborgskolen. Bilag 5. Notat. Samlet oversigt over forskellige modeller og scenarier. (foreligger på mødet) Direktøren for Opvækst og Uddannelse indstiller overfor Opvækst og Uddannelsesudvalget: 1. at det samlede høringsmateriale vedrørende skolestruktur i område 3, Frederikssund by godkendes. Beslutninger: den 11. august 2008, sag nr. 62: Godkendt. Der planlægges offentligt debatmøde den 15. september 2008.

17 Sag nr. 63 Meddelelser Indvielse af Strandstræde den 5. september Dialogmøde med dagtilbudsområdet den 27. august 2008 drøftet. Skadedyrsbekæmpelse drøftet. Orienteret om ledelsessituationen på Ferslev skole. Orienteret om den ansættelsesmæssige situation i Regnbuen, med deraf afledte pasningsmæssige udfordringer. Påmindelse om høringsprocedurerne vedrørende Handicaprådet. Legepladssituationen på Troldehøjen drøftet. Udvalget er umiddelbart positivt stemt overfor en udvidelse. Udvalget ønsker sag om ungdomsskolens struktur fremmet. Egelundshusets situation drøftet.

18 Underskriftsblad. Anne Mette Worch Mads Bondo Dydensborg Jesper Henriksen Guri Bjerregaard John Schmidt Andersen

REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. mandag den 7. januar 2008 kl i mødelokale F5

REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. mandag den 7. januar 2008 kl i mødelokale F5 REFERAT mandag den 7. januar 2008 kl. 15.00 i mødelokale F5 mødet indledes i Byrådssalen med fællesmøde med institutionslederne Mødedeltagere: Anne-Mette Worch, Jesper Henriksen, John Schmidt Andersen,

Læs mere

Referat fra møde i Opvækst- og uddannelsesudvalget

Referat fra møde i Opvækst- og uddannelsesudvalget Referat fra møde i Opvækst- og uddannelsesudvalget Mandag den 02. marts 2009 Kl. 15.30 i F2, Frederikssund Mødedeltagere: Anne-Mette Worch (V) Guri Bjerregaard (A) Jesper Henriksen (A) John Schmidt Andersen

Læs mere

Der er udarbejdet følgende tidsplan for processen:

Der er udarbejdet følgende tidsplan for processen: Børnebjerget Ventevej 23A og Skovvej 2 Frederikssund 6.november 2010 Høringsmateriale i forbindelse med indstilling om nedlæggelse af afdelingen på Børnebjerget. Opvækst- og Uddannelsesudvalget har på

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

REFERAT. Opvækst og Uddannelsesudvalget. Mandag den 26. marts 2007 kl i Slangerup

REFERAT. Opvækst og Uddannelsesudvalget. Mandag den 26. marts 2007 kl i Slangerup REFERAT Mandag den 26. marts 2007 kl. 15.30 i Slangerup Mødedeltagere: Fraværende: Anne-Mette Worch, Mads Bondo Dydensborg, Jesper Henriksen, Guri Bjerregaard, John Schmidt Andersen. Jesper Henriksen med

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2016-2019, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Onsdag den 19. november 2014 kl i F6

Uddannelsesudvalget. Onsdag den 19. november 2014 kl i F6 Uddannelsesudvalget Referat fra EKSTRAORDINÆRT møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 08.30 i F6 Mødet slut kl. 10.40 MØDEDELTAGERE Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Inge Messerschmidt (O)

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon

Læs mere

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Debatoplæg om Skolestrukturen i Frederikssund Kommune

Debatoplæg om Skolestrukturen i Frederikssund Kommune Debatoplæg om Skolestrukturen i Frederikssund Kommune Maj 2007 Processen: I forlængelse af kommunesammenlægningen er tanker om fremtidens skolestruktur i Frederikssund Kommune meget aktuelle. En arbejdsgruppe

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2019-2022, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Gennem fælles værdier i Børne- og Ungepolitikken og ved skolechefens overordnede ledelse skabes

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Dagtilbudskapacitet Hornsherred

Dagtilbudskapacitet Hornsherred NOTAT Dagtilbudskapacitet Hornsherred Syd ombygning af Skibby Rådhus 19. jan 2012 Områdelederen for Horns Herred Syd har i samarbejde med Afdelingen for Dagtilbud pr. 1. januar 2012 opgjort den forventede

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn- og Ungeudvalget 8. august 2006 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 8. august 2006 kl. 17.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Børneudvalget Møde nr. 28 Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Bjarni G. Jørgensen (V), Lone Hansen (E), Poul Albrechtsen (O), Jørgen

Læs mere

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) 102 Opvækst og Uddannelsesudvalget samlet bevilling 877.991 10 Skole og klubområdet 434.250 03 Undervisning og kultur 394.175 22 Folkeskolen m.m. 377.679 01 Folkeskoler

Læs mere

Forslag til kommissorium for arbejdet med dagtilbudsstruktur og budgettilpasninger i 2011

Forslag til kommissorium for arbejdet med dagtilbudsstruktur og budgettilpasninger i 2011 Forslag til kommissorium for arbejdet med dagtilbudsstruktur og budgettilpasninger i 2011 Opgaven Der nedsættes en hurtigtarbejdende projektorganisation, hvis opgave er, inden den 24. marts 2011, at udarbejde

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

Frederikssund Kommunes MED-struktur Bilag 1 HOVED MED- UDVALG Direktion + 4 OAO, 3 FTF, 1 AC Deludvalg Deludvalg Deludvalg Deludvalg Strategi, Service og Koordination Velfærd, Arbejdsmarked og Sundhed

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

REFERAT. Ekstraordinært møde. Byrådet. Mandag den 22. december 2008 kl. 17.00. i byrådssalen

REFERAT. Ekstraordinært møde. Byrådet. Mandag den 22. december 2008 kl. 17.00. i byrådssalen REFERAT Ekstraordinært møde Mandag den 22. december 2008 kl. 17.00 i byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen, Anne-Mette Worch, Knud B. Christoffersen, Hans Henning Bjørnsen, Kim Rockhill, Morten Skovgaard,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

I denne revision af demografipuljerne til Budget 2020 er hovedkonklusionerne følgende:

I denne revision af demografipuljerne til Budget 2020 er hovedkonklusionerne følgende: Forslag til demografiske beregninger til Budget 2020 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2020-2023, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Det er påkrævet at sætte fokus på området. Kommunerne og KL går derfor sammen om projekt God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud.

Det er påkrævet at sætte fokus på området. Kommunerne og KL går derfor sammen om projekt God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud. Projektbeskrivelse: God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud 1. Baggrund I Danmark er størstedelen af børn i alderen 1-6 år i dagtilbud. Det giver rige muligheder for at sætte ind i forhold til det enkelte

Læs mere

Total demografitrykprøvning

Total demografitrykprøvning Hjørring Kommune Trykprøvning demografi -2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen 12-06-2018 Side 1. 00.30.02-Ø00-4-17 Trykprøvning demografi -2021 Indledning Af budgetprocessen for -2022 fremgår det,

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 776.335.822 010 Skole- og klubområdet 464.958.697 03 Undervisning og kultur 445.347.634 22 Folkeskolen m.m. 428.748.442 01 260.629.003 001780 FORSIKRINGER

Læs mere

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009.

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. december 2009 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Dagplejen er karakteriseret ved end dog meget høj tilfredshed

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose November Dagtilbud. 0 6 år

Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose November Dagtilbud. 0 6 år Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose 214-226 November 214 Dagtilbud 6 år Indledning. Det er analysens formål at give et overblik og en aktuel status i forhold til kapacitet og kapacitetsbehov

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn- og Ungeudvalget 13. december 1999 Side 1 af 11 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 13. december 1999 kl. 13.00 i mødelokale 7 Mødedeltagere: Per Bille Henriksen, Finn Vester, Bente

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget onsdag den 13. april 2011 kl. 12.00 i F2, Frederikssund Mødet sluttede kl. 15.07 Mødedeltagere: John Schmidt Andersen (V) Guri Bjerregaard

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Undervisningsudvalgets møde d. 17.05. 2011. Sag nr. 89. NOTAT Dato: 17.05.2011 Ny skolestruktur - tre scenarier Børne- og Undervisningsudvalget

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30 Sidenr. 14 Protokol Mødedato: 28. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Business Case for Sammenlægning af Regnbuen og Carl Nielsen Børnehaven. Version 03, den

Business Case for Sammenlægning af Regnbuen og Carl Nielsen Børnehaven. Version 03, den Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case for Sammenlægning af Regnbuen og Carl Nielsen Børnehaven Version 03, den 09.09.2011 Samlet konklusion I Carl Nielsen Skolens distrikt

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Redegørelse af ændret klubstruktur i Frederikssund by.

Redegørelse af ændret klubstruktur i Frederikssund by. 21. februar 2012 Redegørelse af ændret klubstruktur i Frederikssund by. Indholdsfortegnelse: side 1.0 Indledning 2 2.0 De eksisterende rammer 2 2.1 Beliggenhed, rekruttering, kapacitet og medlems tal for

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 783.919.634 010 Skole- og klubområdet 480.956.015 03 Undervisning og kultur 465.450.436 22 Folkeskolen m.m. 448.750.470 01 Folkeskoler 249.755.599

Læs mere

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014 3. 13/28798 Ungdomskulturhus Indstilling: Direktøren for Børn og Undervisning og direktøren for By, Land og Kultur indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Børne- og Uddannelsesudvalget og Kultur-

Læs mere

Perspektivnotat Skole og dagtilbud

Perspektivnotat Skole og dagtilbud Perspektivnotat Skole og dagtilbud Ledelsen på skole- og dagtilbudsområdet i per 18.5.2015 Konstitueret Langhøj skole og dagtilbud Langhøjskolen Langhøj SFO Langhøj dagtilbud Dagny Madsen Irma Søndergaard

Læs mere

DAGTILBUD ALS SYD. Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. REFERAT ekstraordinært møde. Augustenborg hallen(glasburet) Stadionvej 19

DAGTILBUD ALS SYD. Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. REFERAT ekstraordinært møde. Augustenborg hallen(glasburet) Stadionvej 19 Den fælles forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd den 18. maj 2016 DAGTILBUD ALS SYD Dagplejen, Fynshav Børnehave, Tandslet Naturbørnehave, Bygadens Børnegård, Børnehuset Tangsmose, Kløverlykke Børnehus,

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

Landsbyordninger. Fagsekretariaterne Dagtilbud-Børn og Undervisning. December 2012

Landsbyordninger. Fagsekretariaterne Dagtilbud-Børn og Undervisning. December 2012 Landsbyordninger Fagsekretariaterne Dagtilbud-Børn og Undervisning. December 2012 1 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM FAGSEKRETARIATERNE

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrunden for notatet markant stigning i antallet af børn og unge i Solrød Kommune

NOTAT. 1. Baggrunden for notatet markant stigning i antallet af børn og unge i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Til: Dagtilbud kapacitetsudfordringer på dagtilbud som konsekvens af vækst i antallet af 0-5. Skitsering af handlemuligheder på kort og lang sigt. Byrådet Dato: 31.

Læs mere

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Høringsoplæg Opvækst og uddannelse juli 2007 Indhold: 1 Indledning... 3 1.1 Metode... 3 1.2 Processen/formalia... 5 1.3 Lovgivningen... 6 2 Hovedkonklusioner...

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområde 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14.

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14. Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 19. februar 2003 kl. 14.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, Selim Yumuk, Anette Lauge

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Uddannelsesudvalget 02.06.2014 Revideret 18.06.2014. Bilag 1 til Skolestyrelsesvedtægt for Frederikssund kommune

Uddannelsesudvalget 02.06.2014 Revideret 18.06.2014. Bilag 1 til Skolestyrelsesvedtægt for Frederikssund kommune Uddannelsesudvalget 02.06.2014 Revideret 18.06.2014 Bilag 1 til Skolestyrelsesvedtægt for Frederikssund kommune 1: Skolestrukturen 1.1 - KOMMUNALE SKOLER I FRDERIKSSUND OG KLASSETRIN SKOLE Byvangskolen

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 INDHOLD Indledning side 3 Beskrivelse af processen vedrørende ny skolestruktur side

Læs mere

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup Giørtz Plads 2, 6760 Ribe Dato 20. juni 2016 Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup I forbindelse med forslaget om at lukke dagplejen i Grimstrup pga. et lavt børnetal sammenholdt med den overskydende fysiske

Læs mere

Spodsbjerg Børnehus- sammenlagt af Spodsbjerg Børnehus og Lynæs Børnehave ved udbygningen af Spodsbjerg i 2013.

Spodsbjerg Børnehus- sammenlagt af Spodsbjerg Børnehus og Lynæs Børnehave ved udbygningen af Spodsbjerg i 2013. Notat Sagsnr.: 2013/0013739 Dato: 11. marts 2014 Titel: Baggrundsnotat om struktur og kapacitet Sagsbehandler: Lena Søgaard Dagtilbudschef Kapacitetstilpasninger 2014 Børnetallet falder fortsat. Den pasningsprognose,

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere