Notat om sagsgangen ved stillingsoprettelse, klassificering, ansættelse, lønfastsættelse,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat om sagsgangen ved stillingsoprettelse, klassificering, ansættelse, lønfastsættelse,"

Transkript

1 Bilag 7 NOTAT Februar 2015 Notat om sagsgangen ved stillingsoprettelse, klassificering, ansættelse, lønfastsættelse, afskedigelse mv. Dette notat knytter sig til Kulturministeriets delegation af kompetence på løn- og personaleområdet til statsinstitutionerne under ministeriet på en række nærmere angivne områder. Notatet beskriver således visse arbejdsgange opgave- og ansvarsfordeling ved stillingsoprettelse, klassificering, ansættelse, lønfastsættelse, afskedigelse mv. Indhold Notatet indeholder følgende afsnit: 1. Procedure for oprettelse og klassificering af stillinger i lønramme 37 og derover 2. Ansættelsesprocedure for stillinger som institutionschef 2.1. Opslag og ansættelsesprocedure generelt 2.2. Besættelse af stillinger som rektor ved musikkonservatorierne og Kunstakademiets Billedkunstskoler 2.3. Institutioner, hvor kompetencen til at ansætte institutionschefen er tillagt en bestyrelse 3. Ansættelsesprocedure for stillinger som administrationschef og sekretariatschef 4. Proces ved ansættelse på tjenestemandsvilkår i stillinger i lønramme Ansættelse på individuel kontrakt 6. Ansættelsesområder 7. Forhandling og aftale om løn, herunder åremålsvilkår 7.1. Chefløn 7.2. Ny løn og lokalløn 7.3. Åremål 8. Proces for uansøgt afskedigelse af tjenestemænd 9. Tilsynsforpligtelse Dok. nr

2 Side 2 1. Procedure for oprettelse og klassificering af stillinger i lr. 37 og derover Indstilling fra institutionerne om en forøgelse af antallet af stillinger i lønramme 37 og derover (tilførsel af nye stillingsnumre), samt omklassificering af stillinger til lønramme 37 og derover ved anvendelse af et eksisterende stillingsnummer stiles til Kulturministeriets Koncern HR. Institutionens indstilling ledsages af en begrundelse, herunder beskrivelse af udviklingen i institutionens/stillingens arbejdsopgaver, gældende og fremtidig organisationsbeskrivelse/-diagram og en stillingsbeskrivelse for den pågældende stilling, herunder forslag til stillingsbetegnelse og lønramme. Koncern HR forelægger sagen for departementets direktion. Hvis der er ledige stillingsnumre på ministerområdet, kan direktionen beslutte, at institutionen tilføres et eller flere nye stillingsnumre. I modsat fald skal departementet godkende, at Finansministeriet ansøges om nyt stillingsnummer. 2. Ansættelsesprocedure for stillinger som institutionschef I pkt er angivet den procedure, der som udgangspunkt følges ved besættelse af stillinger som institutionschef (jf. gældende ydelseskatalog). I pkt er omtalt bestemmelser om ansættelse af institutionschefer, der afviger fra den generelle procedure Opslag og ansættelsesprocedure generelt Når en stilling som institutionschef skal opslås ledig til besættelse, udarbejder Koncern HR i samarbejde med institutionen og den faglige enhed i departementet et udkast til opslag af stillingen, som forelægges ministeren eller departementschefen til godkendelse. Stillinger som institutionschef opslås som udgangspunkt til besættelse på overenskomstvilkår på åremål efter gældende regelsæt. Koncern HR nedsætter et ansættelsesudvalg, der som udgangspunkt består af - en repræsentant for departementets topledelse og/eller - en repræsentant for departementets fagkontor, - en repræsentant for institutionens ledelse, samt evt. - en medarbejderrepræsentant fra institutionen. - Evt. andre med relevant faglig eller ledelsesmæssig ekspertise. Koncern HR varetager sekretariatsfunktionen for ansættelsesudvalget. Ansættelsesudvalget beslutter, hvilke ansøgere udvalget vil afholde samtale med, gennemfører samtaler og indstiller til departementschefen, hvem der ansættes i stillingen. Koncern HR ansætter institutionschefer på vegne af Kulturministeriets departement.

3 Side 3 Institutionen afholder alle udgifter til annoncering, test m.v. i forbindelse med ansættelsen Besættelse af stillinger som institutionschef efter indstilling fra bestyrelse mv. Beslutning om besættelse af stillingen som direktør ved Dansk Sprognævn sker efter indstilling fra et ansættelsesudvalg med medlemmer udpeget af Kulturministeriet og nævnets bestyrelse. Tilsvarende træffes beslutning om besættelse af stillingen som direktør ved Statens Værksteder for Kunst og Håndværk efter indstilling fra Værkstedsrådet. Efter aftale med Værkstedsrådet kan dette ske ved at der nedsættes et ansættelsesudvalg med medlemmer udpeget af Kulturministeriet og Værkstedsrådet. Ved ansættelse i disse stillinger følges i øvrigt den under pkt skitserede procedure Institutioner, hvor kompetencen til at ansætte institutionschefen er tillagt en bestyrelse Beslutning om ansættelse og afskedigelse af generaldirektøren for DR og øvrige medlemmer af DR s direktion træffes af bestyrelsen for Danmarks Radio. Bestyrelsen træffer desuden beslutning om aflønning af direktøren. Tilsvarende ansættes teaterchefen ved Det Kongelige Teater af teatrets bestyrelse, ligesom direktionen ved Det Danske Filminstitut ansættes af instituttets bestyrelse. Proceduren i pkt finder derfor ikke anvendelse ved besættelse af stillingerne som institutionschef i disse institutioner. Dog skal aflønningen af teaterchefen for Det Kongelige Teater og direktøren for Det Danske Filminstitut forelægges for Koncern HR, inden der indgås endelig aftale herom med den kommende teaterchef/direktør, ligesom ansættelseskontrakten skal forelægges for Koncern HR, inden den forelægges teaterchefen/direktøren. Koncern HR sørger for godkendelse i Moderniseringsstyrelsen, hvis det er relevant. 3. Ansættelsesprocedure for stillinger som administrationschef og sekretariatschef Betegnelsen administrationschef og sekretariatschef anvendes her for stillinger, som rummer det overordnede ledelsesmæssige ansvar for institutionens administrative funktioner. Opslag af stillinger som sekretariatschef og administrationschef udarbejdes af institutionen og godkendes af Koncern HR. Stillinger som sekretariatschef og administrationschef opslås som udgangspunkt til besættelse på overenskomstvilkår og på åremål.

4 Side 4 Institutionen formidler stillingsopslaget til offentliggørelse og afholder annonceudgiften. Ansøgninger indsendes til institutionen som også sekretariatsbetjener ansættelsesudvalget. Kulturministeriets departement eller Koncern HR er repræsenteret i ansættelsesudvalget. Sammensætningen af ansættelsesudvalget i øvrigt besluttes af institutionen, herunder omfanget af medarbejderrepræsentation. Institutionschefen er formand for udvalget. Ansættelsesudvalget udarbejder en indstilling om stillingens besættelse. Endelig beslutning herom træffes af institutionschefen. 4. Proces ved ansættelse på tjenestemandsvilkår i stillinger i lønramme 36 eller højere Såfremt der skal ske tjenestemandsansættelse i en stilling i lønramme 36 eller derover, afgiver institutionen indstilling om stillingens besættelse til Koncern HR som grundlag for en af ministeren underskrevet forestilling for dronningen. Ansættelse på individuel kontrakt Individuel ansættelseskontrakt anvendes i særlige tilfælde, hvor man ikke kan anvende kollektivt fastsatte regler. Institutionschefer, der skal ansættes på individuel kontrakt, ansættes af Koncern HR på vegne af Kulturministeriet, jf. proceduren under pkt Ved ansættelse af øvrige medarbejdere, herunder andre chefer samt administrations- og sekretariatschefer, på individuel kontrakt, udarbejder institutionen i givet fald en ansættelseskontrakt på individuelle vilkår, der forelægges Koncern HR til godkendelse. Der vil kunne ske delegation til den enkelte institution til at ansætte på individuel kontrakt til konkrete personalegrupper der ikke er overenskomstdækkede på grundlag af en godkendt standardkontrakt efter en konkret anmodning fra institutionen. Hvis den samlede løn overstiger lønnen i lr. 37, forelægger Koncern HR sagen for Moderniseringsstyrelsen til godkendelse (jf. Budgetvejledningen). 5. Ansættelsesområder Tjenestemænds ansættelsesområde fastsættes i overensstemmelse med Finansministeriets cirkulære nr af 30. juni 2008 om ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd. For øvrige ansatte er ansættelsesområdet institutionen.

5 Side 5 6. Forhandling og aftale om løn, herunder åremålsvilkår 6.1. Chefløn Cheflønspuljen anvendes til ansatte i stillinger, der er klassificeret i lønramme 35-41, bortset fra Departementschefstillingen og chefer, der er ansat i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Koncern HR administrerer cheflønspuljen på vegne af departementet Ny løn og lokalløn Institutionerne har kompetencen til at forhandle og indgå aftale om lønforbedringer til medarbejdere på ny løn og medarbejdere under lokallønsordningen, som er under udfasning. Institutionerne følger lønudviklingen for medarbejdere omfattet af ny løn og sikrer en ansvarlig lønudvikling i forhold til statslige normer Åremål For stillinger som institutionschef forhandler og aftaler Koncern HR åremålsvilkår efter forelæggelse af indstilling om lønniveau for departementschefen, jf. gældende åremålspolitik. 7. Proces for uansøgt afskedigelse af tjenestemænd Ved uansøgt afsked af tjenestemænd i lønramme 1-35 gennemfører institutionen den forberedende sagsbehandling, herunder forelæggelse for Moderniseringsstyrelsen af pensionsspørgsmålet og høring af medarbejderen og centralorganisationen, før indstilling til Koncern HR. Koncern HR varetager herefter den videre sagsbehandling. Ved uansøgt afsked af tjenestemænd i stillinger i lønramme 36 og derover, herunder stillingsnedlæggelser, orienteres Koncern HR skriftligt eller mundtligt, før den forberedende sagsbehandling, som er omtalt ovenfor, indledes. I de tilfælde, hvor tjenestemanden er udnævnt af dronningen, forelægges afskedigelsen for dronningen. 8. Tilsynsforpligtelse Departementet er via Koncern HR rekursinstans for klagesager på personaleområdet i det omfang rekursadgangen ikke er afskåret. Koncern HR varetager på departementets vegne tilsynet med institutionernes løn- og personaleadministration, jf. gældende ydelseskatalog.

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Økonomiudvalget NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Personale Service Personaledirektør Per Krog 24.01.2012/pkr/tht Sagsnr 12/3705 Mulige ansættelsesformer og andre spørgsmål i forbindelse med ansættelse I forbindelse

Læs mere

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet Ledere i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern HR, Løn og Personale Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dato: 8.12.2010 Delegerings- og kompetencefordelingsregler

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd Cirkulære om Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 026-08 J.nr. 08-502-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Ansættelsesområder... 3 Ansættelsesbreve...

Læs mere

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr Cirkulære om Åremålsansættelse 2016 Cirkulære af 19. april 2016 Modst. nr. 022-16 J.nr. 2016-1718-0011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Ændringer ved OK15... 5 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Kontraktansættelse af chefer i staten

Kontraktansættelse af chefer i staten Cirkulære om rammeaftale om Kontraktansættelse af chefer i staten 2019 Cirkulære af 10. juli 2019 Modst. nr. 060-19 J.nr. 2017-38 PKAT nr. for kontraktansatte skal være den samme, som hvis den kontraktansatte

Læs mere

Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE med tilbagegangsret

Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE med tilbagegangsret Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE med tilbagegangsret Denne standardkontrakt vedrører åremålsansættelse med tilbagegangsret efter Rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten (for

Læs mere

Besættelse af stillingen som beredskabsdirektør for det samordnede beredskab i Trekantsområdet.

Besættelse af stillingen som beredskabsdirektør for det samordnede beredskab i Trekantsområdet. Besættelse af stillingen som beredskabsdirektør for det samordnede beredskab i Trekantsområdet. Der knytter sig nogle beslutninger og formalia til at gennemføre processen med ansættelse af en beredskabsdirektør,

Læs mere

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Side 1 af 7 I denne vejledning kan du læse om lønsystemerne: nyt lønsystem og gammel løn og hvordan aftalegrundlaget kan indberettes. Indhold 1. Lønsystemsmarkering...

Læs mere

Ved åremålsansættelse med tilbagegangsret, se særskilt kontraktskabelon.

Ved åremålsansættelse med tilbagegangsret, se særskilt kontraktskabelon. Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE uden tilbagegangsret Denne standardkontrakt vedrører åremålsansættelse uden tilbagegangsret efter Rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten (for

Læs mere

Lederansættelser i Region Syddanmark

Lederansættelser i Region Syddanmark Lederansættelser i Region Syddanmark Indledning Proceduren er udarbejdet med henblik på at sikre en god og kompetent proces for lederansættelser. Der foreslås medarbejderinddragelse som en del af bedømmelsesudvalget,

Læs mere

Vejledning til institutledere, skoleleder, chefra dgiver og administrationschef om ha ndtering af TEKNISK ADMINISTRATIVE ansættelser pa Health

Vejledning til institutledere, skoleleder, chefra dgiver og administrationschef om ha ndtering af TEKNISK ADMINISTRATIVE ansættelser pa Health Vejledning til institutledere, skoleleder, chefra dgiver og administrationschef om ha ndtering af TEKNISK ADMINISTRATIVE ansættelser pa Health Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra XXXXXXXX

Læs mere

Vejledning til skabeloner for ansættelsesbreve til ikke-kongeligt udnævnte tjenestemænd

Vejledning til skabeloner for ansættelsesbreve til ikke-kongeligt udnævnte tjenestemænd Vejledning til skabeloner for ansættelsesbreve til ikke-kongeligt udnævnte tjenestemænd Indledning Skabelonerne kan kun anvendes i forbindelse med ansættelse af ikke-kongeligt udnævnte tjenestemænd, dvs.

Læs mere

Åremålsansættelse i staten i Grønland

Åremålsansættelse i staten i Grønland Cirkulære om Åremålsansættelse i staten i Grønland 2008 Cirkulære af 2. april 2009 Perst. nr. 027-09 J.nr. 07-233-4 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Lovgrundlag... 5 2. Personkredsen...

Læs mere

Nedenfor beskrives følgende mulighederne for ansættelse af ledende embedsmænd og vilkårene ved afskedigelse

Nedenfor beskrives følgende mulighederne for ansættelse af ledende embedsmænd og vilkårene ved afskedigelse Redegørelse for alternative muligheder for ansættelseskontrakter i forbindelse med ansættelse af ledende embedsmænd i kommunen Sagen om underskuddet inden for Børne- og Ungdomsudvalgets område anskueliggjorde

Læs mere

Cirkulære om Aftale om lokalløn og chefløn

Cirkulære om Aftale om lokalløn og chefløn Cirkulære om Aftale om lokalløn og chefløn 1995 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM LOKALLØN OG CHEFLØN Finansministeriet og centralorganisationerne har indgået vedlagte aftale af 12. juni 1995 om lokalløn og chefløn

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten Juni 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ansættelsesformer i staten (beretning nr. 5/06) 4. juni 2014 RN

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Retningslinjer for rekruttering

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Retningslinjer for rekruttering UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Retningslinjer for rekruttering HR og Kommunikation Marts 2016 1. Rekruttering af ny medarbejder... 3 2. Ansættelsesprocedure... 3 2.1 Niveau 1 Direktion... 3 2.2 Niveau 2

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten. December 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten. December 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten December 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ansættelsesformer i staten (beretning nr. 5/06)

Læs mere

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse Københavns Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse 2002 Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår...3 1. Rammeaftalens område...3 2. Åremålsstillingen...3

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse. 07.50 O.13 19/2014 Side 1

Rammeaftale om åremålsansættelse. 07.50 O.13 19/2014 Side 1 Rammeaftale om åremålsansættelse KL Sundhedskartellet Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1 Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår... 3 1 Indholdet i åremålsansættelse... 3 2 åremålsstillingen...

Læs mere

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler Cirkulære om aftale om Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2019 Cirkulære af 10. juli 2019 Modst. nr. 061-19 PKAT nr. 260 J.nr. 2018-5819 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5

Læs mere

Kontraktansættelse af chefer i staten

Kontraktansættelse af chefer i staten Cirkulære om rammeaftale om Kontraktansættelse af chefer i staten 2014 Cirkulære af 9. april 2014 Modst.nr. 018-14 J.nr. 2014-1511-011 PKAT nr. for kontraktansatte skal være den samme, som hvis den kontraktansatte

Læs mere

Cirkulære om åremålsansættelse

Cirkulære om åremålsansættelse Namminersornerullutik Oqartussat Nuuk, ulloq 30. marts 2004 Grønlands Hjemmestyre Personaleadministrationen Aqutsinermut Pisortaqarfik J.nr. 16.11.02 Administrationsdirektoratet lida Cirkulære om åremålsansættelse

Læs mere

Ansættelsesvilkår for ny direktør, Egedal Kommune

Ansættelsesvilkår for ny direktør, Egedal Kommune Ansættelsesvilkår for ny direktør, Egedal Kommune Kommunaldirektør Lars Wilms har anmodet om et notat fra Jura 6 EU om de ansættelsesformer, som Egedal Kommune kan vælge imellem ved den direktøransættelse,

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Rammeaftale om åremålsansættelse KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 04.60 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår... 3 1. Rammeaftalens

Læs mere

Cirkulære om rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten

Cirkulære om rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten CIR nr 9204 af 09/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2014-1511-011 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2000 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM NYT LØNSYSTEM FOR LEDERE VED ERHVERVSSKOLER Generelle bemærkninger Finansministeriet

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd Cirkulære om Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd 2004 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 033-04 PKAT nr. J.nr. 03-205-7 2 Cirkulære om ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd

Læs mere

Økonomiforvaltningen (ØKF) har til besvarelse heraf udarbejdet dette notat.

Økonomiforvaltningen (ØKF) har til besvarelse heraf udarbejdet dette notat. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til Økonomiudvalget Dato: 26. marts 2018 Sagsnr. 2018-0097721 Bestilling fra tidligere borgmester Ninna Thomsen af notat om lønbånd og aflønning

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regler om opslag af tjenestemandsstillinger 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse OPSLAG... 3 1.... 3 2.... 3 UNDTAGELSER FRA OPSLAG... 3 3.... 3 4.... 4 5.... 4 OPSLAGETS

Læs mere

Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE

Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE 2001 1 Cirkulære om åremålsansættelse (Til samtlige ministerier) Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer har den 31. oktober 2001 indgået aftale om løn-

Læs mere

Ansættelsesformer for chefer i Aarhus Kommune

Ansættelsesformer for chefer i Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 12. januar 2016 Ansættelsesformer for chefer i Aarhus Kommune 1. Resume SF har fremsat et beslutningsforslag vedrørende stop

Læs mere

Det er din og min hverdag, der er til forhandling.

Det er din og min hverdag, der er til forhandling. Bestyrelsens overvejelser om OK18 Det er din og min hverdag, der er til forhandling. Offentlige Chefers repræsentantskab Tænk længere 2 // Bestyrelsens forslag til krav Offentlige Chefer i Djøf Repæsentantskabsmøde

Læs mere

04.50 O.18 40/2018 Side 1. Rammeaftale om åremålsansættelse

04.50 O.18 40/2018 Side 1. Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 Rammeaftale om åremålsansættelse KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Åremålsansættelse på Tjenestemandsvilkår.... 3 1. Indholdet af åremålsansættelse... 3 2. Åremålsstillingen...

Læs mere

Procedure for ansættelse af docenter på UCN

Procedure for ansættelse af docenter på UCN Procedure for ansættelse af docenter på UCN 1. Baggrund Stillingsstrukturen på professionshøjskolerne m.fl. blev pr. 1. august 2013 ændret, og docentstilling blev indført som ny stillingskategori. Det

Læs mere

Aftaleresultatet ved OK 13 set i forhold til SKAF s generelle krav

Aftaleresultatet ved OK 13 set i forhold til SKAF s generelle krav 7. februar 2013 12-00432 MSK/MN Aftaleresultatet ved OK 13 set i forhold til SKAF s generelle krav I det følgende gennemgås hovedindholdet i den generelle del af CFU-forliget. Der er særlig fokus på emner/aftaler,

Læs mere

21.11 O.08 30/2009 Side 1. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger i kommuner inden for KL s forhandlingsområde 1664.

21.11 O.08 30/2009 Side 1. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger i kommuner inden for KL s forhandlingsområde 1664. Side 1 Regler om opslag af tjenestemandsstillinger i kommuner inden for KL s forhandlingsområde KL 2009 1664.12 Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Offentligt opslag... 3 2. Avertering... 3 Kapitel 2 Undtagelse

Læs mere

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU AU s personalepolitik og den tilknyttede delpolitik for løn, som er vedtaget af HSU den 18. januar 2011, fastlægger de overordnede rammer for afvikling

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 Rammeaftale om åremålsansættelse KL Forhandlings fælles skabet Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1 Åremålsansættelse på Tjenestemandsvilkår. 3 5 1. Indholdet af åremålsansættelse 3 2. Åremålsstillingen

Læs mere

Afsked mv. af administrerende direktører og øvrige direktionsmedlemmer

Afsked mv. af administrerende direktører og øvrige direktionsmedlemmer Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Ansættelses- og afskedsproces vedr. direktører mv. Notatet beskriver følgende emner: I. Ansættelse mv. af administrerende direktører og øvrige direktionsmedlemmer

Læs mere

Kontraktansættelse af chefer i staten

Kontraktansættelse af chefer i staten Cirkulære af 2. november 2012 Modst.nr. 033-12 J.nr. 10-331-45 PKAT nr. se nedenfor Cirkulære om rammeaftale om Kontraktansættelse af chefer i staten 2011 PKAT nr. for kontraktansatte skal være den samme,

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET Rammeaftale om åremålsansættelse **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende rammeaftale **NYT**

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten

Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten Cirkulære om Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten 2009 Cirkulære af 17. juni 2009 Perst. nr. 035-09 J.nr. 08-352-25 PKAT nr. for kontraktansatte skal være den samme, som hvis den kontraktansatte

Læs mere

Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen

Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen NOTAT Ansættelsesprocedure og forretningsorden Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen I dette notat fastlægges de proceduremæssige rammer og retningslinjer

Læs mere

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler Cirkulære om Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2002 Cirkulære af 3. marts 2004 Perst. nr. 016-04 PKAT nr. J.nr. 03-402-36 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til

Læs mere

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen UDKAST 28. juni 2006 Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen (Til samtlige ministerier mv.) Indledning

Læs mere

Ad dagsordenens punkt 3: Ansættelses- og fratrædelsespolitik

Ad dagsordenens punkt 3: Ansættelses- og fratrædelsespolitik Revideret jan. 08 Til HSU Dato 21. januar 2008 Ad dagsordenens punkt 3: Ansættelses- og fratrædelsespolitik 1. Ansættelsespolitik Formålet med ansættelsespolitikken er at tiltrække og ansætte kvalificerede

Læs mere

Retningslinier for kompetencer m.v. vedrørende ansættelser og afskedigelser

Retningslinier for kompetencer m.v. vedrørende ansættelser og afskedigelser Retningslinier for kompetencer m.v. vedrørende ansættelser og afskedigelser Ansættelse af ledere og medarbejdere kompetenceregler Ansættelse af: 1. Kommunaldirektør og direktører: Ansættes af: kommunalbestyrelsen

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSSKABET Rammeaftale om åremålsansættelse **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende rammeaftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Cirkulære om delegation af forhandlingskompetence vedrørende lokal- og chefløn til visse tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i folkekirken

Cirkulære om delegation af forhandlingskompetence vedrørende lokal- og chefløn til visse tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i folkekirken CIS nr 10228 af 19/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni 2019 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 87154/15 Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulære om delegation

Læs mere

Udkast til høring. 3. december 2010. Forslag

Udkast til høring. 3. december 2010. Forslag Udkast til høring Ændring af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet 3. december 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom DET DANSKE INSTITUT FOR VIDENSKAB OG KUNST I ROM ACCADEMIA DI DANIMARCA Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Navn og hjemsted 1 Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom (Accademia di Danimarca)

Læs mere

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af løn- og fratrædelsesforhold mv. i DR

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af løn- og fratrædelsesforhold mv. i DR Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af løn- og fratrædelsesforhold mv. i DR November 2017 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Stillings- og personprofil. Ret- og administrationschef Energitilsynet

Stillings- og personprofil. Ret- og administrationschef Energitilsynet Stillings- og personprofil Ret- og administrationschef Energitilsynet Marts 2013 Opdragsgiver Sekretariatet for Energitilsynet. Adresse Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: 4171 5400 www.energitilsynet.dk

Læs mere

Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse

Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse mellem Institut for Psykologi, Københavns Universitet og Døgnkontakten for Børn og unge, Socialforvaltningen, Københavns Kommune og Projektkontoret,

Læs mere

Vejledning om ansættelse, aflønning og forhold ved afskedigelse af direktører og andre chefer for fælleskommunale

Vejledning om ansættelse, aflønning og forhold ved afskedigelse af direktører og andre chefer for fælleskommunale Vejledning, Chefer i fælleskommunale selskaber, 2017 Til Fælleskommunale selskaber, att.: Formanden for bestyrelsen og kommuner, att.: Personalechefen Dato: 24. marts 2017 Sags ID: SAG-2015-03442 Dok.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om regionernes forvaltning af løn til chefer

Rigsrevisionens notat om beretning om regionernes forvaltning af løn til chefer Rigsrevisionens notat om beretning om regionernes forvaltning af løn til chefer Juni 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2016

Læs mere

Bilag 10. Delrapport vedrørende klassificering og oprettelse af stillinger samt anvendelse af personel

Bilag 10. Delrapport vedrørende klassificering og oprettelse af stillinger samt anvendelse af personel Arbejdsgruppen vedr. justering af forsvarets personelog uddannelsesstruktur 11-12-2006 Bilag 10 Delrapport vedrørende klassificering og oprettelse af stillinger samt anvendelse af personel Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forvaltning af chefaftalen fra OK18

Forvaltning af chefaftalen fra OK18 Forvaltning af chefaftalen fra OK18 Indhold 1. Indledning... 1 2. Den lokale forvaltning af chefaftalen... 2 3.1. Teknisk indplacering... 3 3.2. Normallønsområdet... 4 3.3 Oplysninger om lønforhold for

Læs mere

Regler om ansættelse

Regler om ansættelse Regler om ansættelse 2010 Holdning Det er holdningen i Ringsted Kommune, at der skal arbejdes professionelt med rekruttering Rekrutteringsprocessen afspejler, at der i Ringsted Kommune arbejdes efter værdierne

Læs mere

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom DET DANSKE INSTITUT FOR VIDENSKAB OG KUNST I ROM ACCADEMIA DI DANIMARCA Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Navn og hjemsted 1 Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom (Accademia di Danimarca)

Læs mere

NOTAT. Ansættelse af og vilkår for kommunale tjenestemænd

NOTAT. Ansættelse af og vilkår for kommunale tjenestemænd NOTAT 24. AUGUST 2016 JOURNALNUMMER SKREVET AF HANS CHRISTIAN ANDERSEN Ansættelse af og vilkår for kommunale tjenestemænd Kommunalbestyrelsen godkendte den 31.03.2016 ny investeringsstrategi for de indbetalte

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. oktober 2015 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalier Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget Lederen tager initiativ til nedsættelse

Læs mere

JANUAR Docent i UCL. Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse af docentstillinger

JANUAR Docent i UCL. Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse af docentstillinger JANUAR 2016 Docent i UCL Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse af docentstillinger Docent i UCL Indhold 1. Baggrund... 3 2. Opslag og internt ansættelsesudvalg... 3 3. Opslag og ansøgninger... 4

Læs mere

Beskrivelse af arbejdsgange ved rekrutteringer i Regionshuset og satellitter

Beskrivelse af arbejdsgange ved rekrutteringer i Regionshuset og satellitter Område: Human Resources Afdeling: Overenskomst og Løn Journal nr.: Dato: 07-01-2015 Udarbejdet af: Vibeke Syshøj E-mail: Vibeke.Syshoj@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631468 Beskrivelse af arbejdsgange

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OG ADMINISTRATIONSCHEF OM TEKNISK-ADMINISTRATIVE ANSÆTTELSER VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OG ADMINISTRATIONSCHEF OM TEKNISK-ADMINISTRATIVE ANSÆTTELSER VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OG ADMINISTRATIONSCHEF OM TEKNISK-ADMINISTRATIVE ANSÆTTELSER Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. marts 2016 INDHOLD 1. Generelt

Læs mere

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten Cirkulære af 14. november 2012 Modst.nr. 035-12 J.nr. 12-340-39 Cirkulære om Akutjob i staten 2012 2 Cirkulære om akutjob i staten 1. Som led i Aftale om akutjob er det besluttet, at der på statens område

Læs mere

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen 2006 Cirkulære af 12. oktober 2006 Perst. nr. 054-06 PKAT

Læs mere

Funktionsbeskrivelser

Funktionsbeskrivelser 3B Funktionsbeskrivelser 3B FUNKTIONSBESKRIVELSER... 1 3B.1 INDLEDNING 3 3B.2 ORGANISATION 3 3B.3 REGELGRUNDLAGET 4 3B.4 RESSORTOMLÆGNING 6 3B.5 KONFIGURATION 6 3B.6 STILLING TITEL JOB/FUNKTION - PERSON

Læs mere

Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd

Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte I medfør af Tjenestemandsregulativ for kommuner inden for KL's forhandlingsområde

Læs mere

RETNINGSLINJE OM REKRUTTERING OG ANSÆTTELSE AF NYE MEDARBEJDERE

RETNINGSLINJE OM REKRUTTERING OG ANSÆTTELSE AF NYE MEDARBEJDERE RETNINGSLINJE OM REKRUTTERING OG ANSÆTTELSE AF NYE Vedtaget af Hovedudvalget maj 2016 SIDE 2 / 5 Formål og indledning Denne retningslinje skal sikre en fælles tilgang til rekruttering og ansættelse af

Læs mere

Godkendelse af ændring af ansættelsesform for direktører - forslag til ændring

Godkendelse af ændring af ansættelsesform for direktører - forslag til ændring Punkt 10. Godkendelse af ændring af ansættelsesform for direktører - forslag til ændring 2018-014675 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at ansættelsesformen for niveau 1-chefer (kommunaldirektør,

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 29.10.03 J. nr. 5.1./02-05-1 Om: Implementering af CFU-forligets Bilag M Den 10. oktober 2003 blev en rapport fra arbejdsgruppen om de generelle principper der er fastlagt i bilag M til

Læs mere

Ændring af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Ændring af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner Udkast til høring Ændring af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet 14. januar 2011 Forslag til Lov om ændring af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger Din henvendelse vedrørende Region Syddanmark

Statsforvaltningens brev til en borger Din henvendelse vedrørende Region Syddanmark Statsforvaltningens brev til en borger 2016-34128 Dato: 21-12-2016 Tilsynet Din henvendelse vedrørende Region Syddanmark Den 22. april 2016 rettede du henvendelse til Statsforvaltningen om åremålskontrakter

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. marts 2016 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalia Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget lederen tager initiativ til nedsættelse af

Læs mere

Vejledning om aftaler om ansættelse af chefer ved institutioner for undervisning,

Vejledning om aftaler om ansættelse af chefer ved institutioner for undervisning, Vejledning om aftaler om ansættelse af chefer ved institutioner for undervisning, uddannelse og forskning på Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriets område Juni 2019 Indhold

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse med KTO s kommentarer - 2 - - 3 - INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 5 Rammeaftale om åremålsansættelse... 7 Kapitel 1. Åremålsansættelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Philip de Langes Allé 10 Tlf. 3268 6000 1435 København K Fax 3268 6111 Danmark info@kadk.dk Journalnr.: 002380 Enhed: Ledelsessekretariatet 15. august 2011 Initialer: MM Forretningsorden for bestyrelsen

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-II

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-II Afsnit J. (jurister & økonomer) NALUNAARUTIT Grønlandsk Lovsamling Serie CII 19. januar 2018 AFTALE Mellem Grønlands Selvstyre og Djøf om løn og ansættelsesvilkår for overenskomstansatte, administrative

Læs mere

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12.

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12. Forretningsorden for bestyrelsen for University College Sjælland I henhold til bekendtgørelse af lov om professionshøjskoler for videregående uddannelse nr. 215 af 27. februar 2013 og vedtægt for Professionshøjskolen

Læs mere

Vejledning Implementering af Overenskomster - IO

Vejledning Implementering af Overenskomster - IO Vejledning 27-06-2019 Implementering af Overenskomster - IO Vejledning om aftaler om ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Undervisningsministeriet og

Læs mere

Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse ved opslag af docentstillinger på Metropol. HR december 2015

Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse ved opslag af docentstillinger på Metropol. HR december 2015 Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse ved opslag af docentstillinger på Metropol HR december 2015 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund 3 2.0 Opslag og internt ansættelsesudvalg 3 3.0 Opslag og ansøgninger

Læs mere

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019 Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse Juni 2019 Indhold 1. En ny karrierevej for akademikere i staten 4 1.1 En ny stillingskategori

Læs mere

Bedste praksis for lønforhandlingsdata

Bedste praksis for lønforhandlingsdata Side 1 af 11 Bedste praksis for lønforhandlingsdata Denne bedste praksis beskriver hvilke løndata/rapporter, der kan anvendes i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Lokale lønforhandlinger er de forhandlinger

Læs mere

Lønningsrådet. Marts 2017

Lønningsrådet. Marts 2017 Lønningsrådet Marts 2017 Indhold 1. Indledning 3 2. Lønningsrådets sammensætning 4 3. Lønningsrådets opgaver 5 4. Lønningsrådets sagsbehandling 9 5. Aktindsigt og forholdet til offentligheden 10 Side

Læs mere

Professionshøjskolen i Region Midtjylland

Professionshøjskolen i Region Midtjylland Møde i den midlertidige bestyrelse for Professionshøjskolen i Region Midtjylland Møde 2007-2 Mødet afholdes mandag, den 27. august, kl. 16-19, hos Vitus Bering Danmark, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700

Læs mere

Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse ved opslag af docentstillinger på Metropol. HR august 2015

Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse ved opslag af docentstillinger på Metropol. HR august 2015 Retningslinjer for bedømmelse og ansættelse ved opslag af docentstillinger på Metropol HR august 2015 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund 3 2.0 Opslag og internt ansættelsesudvalg 3 3.0 Opslag og ansøgninger

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TEAM TEATRET

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TEAM TEATRET VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TEAM TEATRET Navn 1 Foreningens navn er FORENINGEN TEAM TEATRET. Foreningens bestyrelse har ret, men ikke pligt til at lade navnet beskytte gennem anmeldelse til Erhvervs- og selskabsstyrelsens

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Lovforslag nr. L 152 Folketinget 2011-12 Fremsat den 11. april 2012 af børne og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Sekretariatsbetjening af Klagenævnet

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter.

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Forslag til tilretninger og ændringer til ny styrelsesvedtægt

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./ Erstatter:

tat meddelelse J. nr. 5.1./ Erstatter: tat meddelelse 17.10.00 J. nr. 5.1./97-02-0 Erstatter: 19.03.98 Om: Forsøg med nye lønformer Baggrund I de senere år har såvel Finansministeriet som de faglige organisationer arbejdet med en modernisering

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-II

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-II NALUNAARUTIT Grønlandsk Lovsamling Serie CII AFTALE Mellem Naalakkersuisut og De Samforhandlende Akademikerorganisationer (Ingeniørforeningen i Danmark, Arkitektforbundet, Gymnasieskolernes Lærerforening,

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

Vicedirektør til Forbrugerstyrelsen. Job- og kravprofil

Vicedirektør til Forbrugerstyrelsen. Job- og kravprofil Vicedirektør til Forbrugerstyrelsen Job- og kravprofil Dato: 18. marts 2010 Konsulenter: Tina Overgaard og Maja Bjerregaard Have AUSTRALIA AUSTRIA BELGIUM BRAZIL DENMARK ESTONIA FINLAND FRANCE GERMANY

Læs mere

Politikernes rolle i forbindelse med lederansættelser

Politikernes rolle i forbindelse med lederansættelser Til: Udval gene PERSONALE & UDVIKLING Dato: Marts 2006 Tlf direkte: 4477 2420 Fax direkte: 4477 2714 E-mail: lsu@balk.dk Kontakt: Lene Magnussen Politikernes rolle i forbindelse med lederansættelser Nærværende

Læs mere