ORDFORKLARING TIL EKF S LANDEHOLDNINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ORDFORKLARING TIL EKF S LANDEHOLDNINGER"

Transkript

1 ORDFORKLARING TIL EKF S LANDEHOLDNINGER I forbindelse med EKF s landeholdninger bruges en del ord og fagudtryk. Disse ord og fagudtryk er markeret med spørgsmålstegn i de landeholdninger, du har hentet ind i din EKF to go. Herunder findes en liste med definitioner og forklaringer. Listen er opstillet i alfabetisk rækkefølge. A VISTA REMBURS (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF stiller krav om remburs uden udskudt betaling. DÆKNINGSVILKÅR (EKSPORT) Dækningsvilkår er de særlige krav, EKF stiller for at dække forretninger i landet, dvs. krav som går udover de normale krav til kreditværdighed. Kravene skal mildne effekterne af de politiske og økonomiske risici i det specifikke land, og kravene kan derfor variere mellem lande inden for samme risikoklasse. Projektfinansieringssager kan være undtaget fra de særlige dækningsvilkår. DÆKNINGSVILKÅR (INVESTERING) Dækningsvilkår er de særlige krav, EKF stiller for at dække risici på investeringer i landet, det vil sige krav som går udover de normale krav til kreditværdighed. Kravene til den konkrete investering skal begrænse de særlige investeringsmæssige risici, som findes i det enkelte land, og kravene kan derfor variere mellem lande inden for samme risikoklasse for investeringer. EKF S HOLDNING TIL LANDET Landeholdningen er EKF s vurdering af, om et land kan og vil leve op til sine internationale betalings-forpligtelser. Herunder hører om de politiske og økonomiske rammebetingelser i landet tillader købere at leve op til deres betalingsforpligtelser og investorer at føre afkast ud af landet. Eksempler på rammebetingelser, der påvirker betalingsevnen i et land, kan være den økonomiske performance i landet som helhed, valutasituationen, transfereringsforhindringer, regeringsbeslutninger om importforbud, eksportforbud, ekspropriation eller betalingsstandsning samt krig eller borgerkrig. Når EKF behandler en ansøgning om garanti, sker det på baggrund af landeholdningen og en kommerciel kreditvurdering af den konkrete forretning. For EKF s vurdering af landets kommercielle klima se Forretningsklima. EKF s landeholdning er udelukkende en vurdering af betalingsevnen eller betalingsviljen i landet, ikke en vurdering af om landets politiske og økonomiske system og dets udvikling er hensigtsmæssigt eller ønskværdigt.

2 FORHØJET PRÆMIE (DÆKNINGSVILKÅR VED INVESTERING) EKF opkræver højere præmie for investeringsgarantier i dette land end i andre lande i samme risikoklasse. FORRETNINGSKLIMA Forretningsklima er et udtryk for EKF s vurdering af de forretningsmæssige rammebetingelser i et land for eksempel retssystemet, kapitalmarkedet, korruptionsniveauet og andre forhold, som er vigtige i vurderingen af, hvor risikofyldt eller besværligt det er at lave forretninger i landet. INGEN RESTRIKTIONER (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF har ingen særlige krav til forretninger eller købere bortset fra de almindelige minimumskrav i kommerciel kreditvurdering. INGEN RESTRIKTIONER (DÆKNINGSVILKÅR VED INVESTERING) EKF har ingen særlige krav til investeringer i dette land bortset fra de almindelige minimumskrav i kommerciel kreditvurdering. KONKRET AFGØRELSE (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF vurderer ansøgninger om garanti fra sag til sag i forhold til de specifikke risici i landet. KONKRET AFGØRELSE (DÆKNINGSVILKÅR VED INVESTERING) EKF vurderer ansøgninger om investeringsgaranti fra sag til sag i forhold til de specifikke risici i landet. KONTAKT EKF (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF har i øjeblikket ikke fastlagt en holdning til at medvirke i forretninger i landet. EKF vil dog muligvis gerne tage risiko på landet, så kontakt EKF for at høre nærmere. KONTAKT EKF (DÆKNINGSVILKÅR VED INVESTERING) EKF har i øjeblikket ikke fastlagt en holdning til at stille garanti for investeringer i landet. EKF vil dog muligvis gerne tage risiko på investeringer i landet, så kontakt EKF for yderligere information. KRAV OM REMBURS/BANKGARANTI (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF stiller som minimum krav om uigenkaldelig remburs eller bankgaranti fra en af EKF godkendt bank. KRAV OM STATSGARANTI (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) Hvis EKF skal medvirke i forretninger i dette land, skal landets nationalbank eller finansministerium garantere for betalingen. KREDITTID Kredittiden er den periode, EKF s garanti skal dække, efter at eksportvarerne er afleveret til kunden. Kredittiden inddeles i perioderne Op til 2 år, 2-5 år og Over 5 år. Særlige garantier dækker de risici, der måtte være i en forretning, inden eksportvarerne er afleveret til kunden. Som eksempler på særlige garantier kan nævnes kontraktgarantier, projektleverancegarantier og nogle former for bondgarantier.

3 KUN GENFORSIKRINGSAFTALER (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) I dette land udsteder EKF kun garantier via genforsikringsaftaler med private kreditforsikringsselskaber. KUN KØBERE MED SÆRLIGE MERITTER (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) Hvis EKF skal medvirke i forretninger i dette land, skal køber have særlige fortrin. Eksempelvis kan forretningen være delvist finansieret af internationale finansielle institutioner, have særlig adgang til udenlandsk valuta eller være styrket udefra på andre måder. KUN ÅBEN FOR FØLGEGARANTIER (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF tager ikke selvstændig kreditrisiko i landet. EKF kan dog udstede følgegarantier i forbindelse med Udenrigsministeriets bistandsordninger. MINIMUM SOLIDE KØBERE (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF dækker kun købere, der lever op til EKF s interne krav til en solid køber eller bedre. Solide købere er købere med en sund risikoprofil, og hvis betalingsevne kun vil blive påvirket af en væsentlig negativ udvikling i landets forretningsmæssige og økonomiske klima. MINIMUM STANDARDKØBERE (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF dækker kun købere, der lever op til EKF s interne krav til en standardkøber eller bedre. Standardkøbere er købere på hvem, kreditrisikoen er gennemsnitlig, og hvis betalingsevne ikke i væsentligt omfang påvirkes af den almindelige udvikling i det forretningsmæssige og økonomiske klima i landet. NORMALT KRAV OM REMBURS/BANKGARANTI (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF stiller normalt som minimum krav om uigenkaldelig remburs eller bankgaranti fra en af EKF godkendt bank. OFFENTLIGE KØBERE: LUKKET (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF stiller ikke garanti for forretninger med købere, som er tilknyttet landets offentlige sektor. POLITISK RISIKOVURDERING (I FORBINDELSE MED EKSPORT OG INVESTERING) EKF foretager en risikovurdering af alle lande, hvor vi deltager i forretninger. Det hedder politisk risikovurdering, fordi der er tale om en vurdering af de overordnede risici i et helt land til forskel fra kommerciel risikovurdering, som foretages på den enkelte forretning. Ud fra den politiske risikovurdering fastlægger EKF en landeholdning, som danner udgangspunkt for vurdering og eventuel accept af de konkrete ansøgninger om garantidækning af forretninger i et land. Når EKF foretager en politisk risikovurdering af et land, kigger vi på de generelle betalingsmæssige risici i landet. I vurderingen indgår blandt andet økonomiske og politiske forhold, som har betydning for, om et land kan og vil honorere deres udenlandske betalinger. Det kan være forhold som eksempelvis valutamangel, krig, borgerkrig, ekspropriation, betalingsstandsning, transfereringsforhindringer eller samhandelsindskrænkninger (import- eller eksportforbud). I vurderingen indgår også andre forhold, som påvirker landets betalingsevne, især landets økonomiske performance i bred forstand.

4 I den politiske risikovurdering tages der udelukkende stilling til betalingsevnen eller betalingsviljen i landet, ikke til om landets politiske og økonomiske system og dets udvikling er hensigtsmæssigt eller ønskværdigt. PRIVATE KØBERE: LUKKET (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF stiller ikke garanti for forretninger med købere fra landets private sektor. REDUCERET GARANTIPROCENT (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) I dette land udsteder EKF kun garantier med lavere garantiprocent end normalt. Det betyder, at eksportøren eller eksportørens bank får en større selvrisiko end normalt. RESTRIKTIV (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF stiller særligt høje krav for godkendelse af forretninger i dette land. RESTRIKTIV (DÆKNINGSVILKÅR VED INVESTERING) EKF stiller særligt høje krav for godkendelse af investeringer i dette land. RISIKOKLASSE (EKSPORT) Risikoklassen afspejler risikoen for, at en køber ikke kan betale på grund af politiske risici som eksempelvis valutamangel, krig, borgerkrig, betalingsstandsning eller samhandelsindskrænkninger i køberens hjemland. Risikoklasserne går fra 0 til 7 ved eksport, og jo højere tallet er, des højere er risikoen. Højindkomstlande i OECD er for eksempel i risikoklasse 0, mens lande i risikoklasse 7 er lande med en betydelig betalingsrisiko. Risikoklasserne kan variere ved forskellige kredittider. RISIKOKLASSE (INVESTERING) Risikoklassen afspejler risikoen for, at politiske hændelser eller forretningsmæssige vilkår i landet forhindrer, at man kan udføre udbyttet af sine investeringer eller tilbagebetale lån. Der kan for eksempel være tale om politiske risici som krig, borgerkrig, ekspropriation, generel politisk ustabilitet og usikkerhed, korruption og hindringer for pengeoverførsler etc. Risikoklasserne går fra 0 til 5 ved investering, og jo højere tallet er, des højere er risikoen. Lande i risikoklasse 0 har en meget lav risiko, mens lande i risikoklasse 5 er lande med en betydelig risiko. SUSPENDERET (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) Der udstedes som hovedregel ingen nye garantier til forretninger med dette land. SUSPENDERET (DÆKNINGSVILKÅR VED INVESTERING) Der udstedes som hovedregel ingen nye garantier for investeringer i dette land. SUSTAINABLE LENDING (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) Ved forretninger med offentlige købere i landet skal en del af kontraktbeløbet have karakter af gave (i form af udviklingsbistand). Kontakt EKF for at høre nærmere. Det er IMF og Verdensbanken, der afgør, om et land er underlagt krav om sustainable lending.

5 SÆRLIGE DÆKNINGSVILKÅR (DÆKNINGSVILKÅR VED EKSPORT) EKF stiller særlige krav for afdækning af risici i dette land. Kravene afhænger af de konkrete risici i landet. Kontakt EKF for yderligere information SÆRLIGE MERITTER (DÆKNINGSVILKÅR VED INVESTERING) Hvis EKF skal garantere investeringer i dette land, skal investeringen have særlige fortrin. Eksempelvis kan investeringen ske i særligt gunstige sektorer eller geografiske områder. TYPE AF GARANTI (GARANTI FOR EGENKAPITALINVESTERINGER) En garanti for egenkapitalinvesteringer er en garanti, der afdækker politiske risici på danske virksomheders indskud af egenkapital og ansvarlig lånekapital i datterselskaber eller projektselskaber i udlandet. Garantien omfatter ikke eksport af udstyr eller lignende.

Eksport Kredit Fonden

Eksport Kredit Fonden Eksport Kredit Fonden - garantier og finansiering i en international krisetid Dansk Industri, den 21. april 2009 Henrik G. Welch, Afdelingsdirektør Agenda Eksport Kredit Fonden Mission, nøgletal og hvad

Læs mere

Større sikkerhed Bedre finansiering Mere salg. Finansiering med EKF

Større sikkerhed Bedre finansiering Mere salg. Finansiering med EKF Større sikkerhed Bedre finansiering Mere salg Finansiering med EKF HVEM ER EKF? EKF er Danmarks eksportkreditinstitut. Vi gør danske virksomheder konkurrencedygtige og hjælper dem sikkert og succesfuldt

Læs mere

Eksport af olie- og gasteknologi Finansieringsmuligheder med EKF. Offshoredagen Esbjerg, 15. juni 2009

Eksport af olie- og gasteknologi Finansieringsmuligheder med EKF. Offshoredagen Esbjerg, 15. juni 2009 Eksport af olie- og gasteknologi Finansieringsmuligheder med EKF Offshoredagen Esbjerg, 15. juni 2009 EKF s mission EKF sikrer dansk erhvervsliv konkurrencedygtige finansielle vilkår på internationale

Læs mere

Beskyt din eksport mod tab

Beskyt din eksport mod tab D ANMAr KS EKSPorTKr EDIT Beskyt din eksport mod tab Lad EKF tage risikoen, når du handler med udlandet, og få sikkerhed for dine betalinger EKF kan sikre dig mod overraskelser, så du får dine penge, når

Læs mere

Finansiering af international vækst med EKF. 29. April 2013, Århus Pavlina Zhivkova Ivanova, Underwriter, SMV & Klima, EKF

Finansiering af international vækst med EKF. 29. April 2013, Århus Pavlina Zhivkova Ivanova, Underwriter, SMV & Klima, EKF Finansiering af international vækst med EKF 29. April 2013, Århus Pavlina Zhivkova Ivanova, Underwriter, SMV & Klima, EKF Om EKF SLIDE 2 SLIDE 3 Hvem er vi? Danmarks Eksportkreditfond 90 års erfaring Ejet

Læs mere

Beskyt din eksport mod tab

Beskyt din eksport mod tab Beskyt din eksport mod tab Lad EKF tage risikoen, når du handler med udlandet, og få sikkerhed for dine betalinger EKF kan sikre dig mod overraskelser, så du får dine penge, når dine internationale forretninger

Læs mere

Eksport Kredit Fonden

Eksport Kredit Fonden Eksport Kredit Fonden Nye muligheder for finansiering af eksporten DI, Odense 4/3 2010 Mission EKF sikrer dansk erhvervsliv konkurrencedygtige finansielle vilkår på international markeder EKF dækker ekstraordinære

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI - PENGEINSTITUT

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI - PENGEINSTITUT VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI - PENGEINSTITUT FORRETNINGEN GENERELT REF. PKT 1 OG 2: ANSØGNINGSFRIST Ansøgningen skal være EKF i hænde inden risikoens indtræden, dvs. typisk inden afsendelse

Læs mere

Nye markeder Eksport & Import

Nye markeder Eksport & Import Nye markeder Eksport & Import Valutarådgiver Bjarne Olesen, Jyske Bank Side 1/21 Valutarisiko kan/skal den elimineres? Klar defineret valutapolitik Valutarisiko en risiko der kan gøres noget ved Terminsforretninger

Læs mere

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T Sælg mere Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg EKF kan skaffe din kunde et lån, som udelukkende kan bruges til at købe dine varer Foto: AAlborg

Læs mere

Problemer og barrierer Projekter der helt eller delvist finansieres gennem optimeringer, energibesparelser og reduktion af vandtab

Problemer og barrierer Projekter der helt eller delvist finansieres gennem optimeringer, energibesparelser og reduktion af vandtab Problemer og barrierer Projekter der helt eller delvist finansieres gennem optimeringer, energibesparelser og reduktion af vandtab Af Carsten MøllerM 22 august 2011 Det Globale Vandmarked Den globale vandindustri

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA OM EKSPORTKREDITGARANTI- EKSPORTØR

ANSØGNINGSSKEMA OM EKSPORTKREDITGARANTI- EKSPORTØR ANSØGNINGSSKEMA ANSØGNINGSSKEMA OM EKSPORTKREDITGARANTI- EKSPORTØR FORRETNINGEN GENERELT 1. Eksportør 2. Køber Navn Adresse Postnr. By Land Tlf. E-Mail Navn Adresse Postnr. By Land Tlf. E-Mail 3. SØGER

Læs mere

EKF s Eksportkautionsordning

EKF s Eksportkautionsordning EKF s Eksportkautionsordning EKF s Produkter Traditionelle Rembursgarantier Nye tiltag Kontrakt- og projektleverancegaranti Eksportkreditgaranti - Sælgerkredit - Køberkredit Eksportlån Genforsikring Bondgaranti

Læs mere

Dansk økonomisk interesse

Dansk økonomisk interesse Dansk økonomisk interesse 2 DANSK ØKONOMISK INTERESSE EKF er sat i verden for at fremme dansk eksport og på den måde skabe værdi for Danmark. Når vi skal vurdere, om vi kan deltage i finansieringen af

Læs mere

Danske Havne. Anlægsinvesteringer i et økonomisk perspektiv - Klaus Ahm, Partner i EY. August 2014

Danske Havne. Anlægsinvesteringer i et økonomisk perspektiv - Klaus Ahm, Partner i EY. August 2014 Danske Havne Anlægsinvesteringer i et økonomisk perspektiv - Klaus Ahm, Partner i EY August 2014 Anlægsinvesteringer i et økonomisk perspektiv Danske havne har ambitiøse udviklingsplaner baseret på nye

Læs mere

Få styr på risikoen, når du eksporterer. Gode råd mod grimme overraskelser

Få styr på risikoen, når du eksporterer. Gode råd mod grimme overraskelser Få styr på risikoen, når du eksporterer Gode råd mod grimme overraskelser Introduktion Enhver eksportvirksomhed har oplevet at blive overrasket. Nogle gange positivt, andre gange negativt. Det har bestemt

Læs mere

VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, / SLIDE 1. Fokus på Tyskland. Væksthus Nordjylland Hjørring Erhvervscenter,

VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, / SLIDE 1. Fokus på Tyskland. Væksthus Nordjylland Hjørring Erhvervscenter, VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, 21-01-2016 / SLIDE 1 Fokus på Tyskland Væksthus Nordjylland Hjørring Erhvervscenter, 21-01-2016 VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, 21-01-2016

Læs mere

Dansk økonomisk interesse

Dansk økonomisk interesse Dansk økonomisk interesse EKF er sat i verden for at fremme dansk eksport og på den måde skabe værdi for Danmark Når vi skal vurdere, om vi kan deltage i finansieringen af din forretning, er vi som statsejet

Læs mere

ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI EKSPORTØR

ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI EKSPORTØR ANSØGNINGSSKEMA ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI EKSPORTØR FORRETNINGEN GENERELT 1. ANSØGER 2. KØBER NAVN ADRESSE POSTNR. BY LAND TLF. FAX E-MAIL CVR NR. NAVN ADRESSE POSTNR. BY LAND TLF. FAX E-MAIL 3.

Læs mere

Finansier din virksomhed

Finansier din virksomhed DanM a RKS EKSPORTKREDIT Finansier din virksomhed Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer Når ekf stiller en kaution, kan banken hæve din kredit, og du kan udvide og udvikle

Læs mere

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer.

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Aftale om depot og handel med værdipapirer Navn Adresse CPR-nr. XXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX-XXXX indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Stamoplysninger

Læs mere

USA: Hvad bremser opsvinget?

USA: Hvad bremser opsvinget? USA: Hvad bremser opsvinget? Opdatering efter BNP for 2. kvartal 2013 Side 1/10 USA: Hvad bremser opsvinget? Her 5 år inde i opsvinget kigger vi på, hvad der har bremset opsvinget Opsving har været ganske

Læs mere

Inkasso. Forretninger på fremmede markeder kan være krævende, komplicerede og risikobetonede.

Inkasso. Forretninger på fremmede markeder kan være krævende, komplicerede og risikobetonede. Inkasso Forretninger på fremmede markeder kan være krævende, komplicerede og risikobetonede. Ved at handle på inkassobasis kan I sikre jer i internationale handler uden at det går ud over den nødvendige

Læs mere

ÅBNINBSTALE TIL KAPITALMARKEDSDAGEN 16. NOVEMBER

ÅBNINBSTALE TIL KAPITALMARKEDSDAGEN 16. NOVEMBER ÅBNINBSTALE TIL KAPITALMARKEDSDAGEN 16. NOVEMBER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for muligheden for at komme og tale i dag. Udvikling på kapitalmarkederne, som er dagens tema, er yderst relevant for regeringens

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA OM EKSPORTKREDITGARANTI- PENGEINSTITUT

ANSØGNINGSSKEMA OM EKSPORTKREDITGARANTI- PENGEINSTITUT ANSØGNINGSSKEMA ANSØGNINGSSKEMA OM EKSPORTKREDITGARANTI- PENGEINSTITUT FORRETNINGEN GENERELT 1. ANSØGER 2. EKSPORTØR S.W.I.F.T.-KODE 3. SØGER Betinget tilbud Garanti Refinansiering under Eksportlåneordningen

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje.

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Nærværende almindelige forretningsbetingelser gælder i ethvert forhold

Læs mere

DDF Cash Management-seminar dag 2

DDF Cash Management-seminar dag 2 DDF Cash Management-seminar dag 2 Trade Finance Overvejelser om risikoafdækning og cash flow optimering Claus Mejlby, Group Treasurer KPMG den 28. maj 2013 Den Danske Finansanalytikerforening - CFA Society

Læs mere

Finansier din virksomhed

Finansier din virksomhed Finansier din virksomhed Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer Når EKF stiller en kaution, kan banken hæve din kredit, og du kan udvide og udvikle din virksomhed Når vækstplaner

Læs mere

Finansiel Politik 2008 Information til ledere og medarbejdere

Finansiel Politik 2008 Information til ledere og medarbejdere Finansiel Politik Forord Kommunen er en stor og mangeartet virksomhed og ligesom hos en privat husholdning har kommunen også både formue og gæld. Den finansielle politik lægger rammerne for en professionel

Læs mere

Letsikring af indtægt ved pension Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode

Letsikring af indtægt ved pension Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode Version 4.1 med investering - december 2013 Brug din smartphone Scan koden og se filmen om Letsikring af indtægt ved pension Du får

Læs mere

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet Innovation X Carole Welton Kaagaard CSR Adviser IFU IFU Investeringsfonden for udviklingslande IFU er en selvejende statslig fond etableret i 1967 Invester

Læs mere

Finansiering i Afrika med EKF

Finansiering i Afrika med EKF EXPORT STEPS AFRIKA / 31 AUG 2016 / SLIDE 1 Finansiering i Afrika med EKF Export Steps Afrika 31 aug 2016 Jørgen Bollesen EKF, Danmarks Eksportkredit EXPORT STEPS AFRIKA / 31 AUG 2016 / SLIDE 2 EXPORT

Læs mere

Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision

Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision www.pwc.dk Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision November 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1 2 3 Lovgrundlag Tendenser og udvikling Forslag til metode for beregning

Læs mere

Finansiering til fødevareeksport

Finansiering til fødevareeksport INTERNATIONALISERING - FØDEVARE TEMADAG / NJFE 13.04.2016 / SLIDE 1 Finansiering til fødevareeksport Internationalisering - Fødevare temadag NJFE 13.04.2016 Jørgen Bollesen INTERNATIONALISERING - FØDEVARE

Læs mere

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T Gælder fra den 1. juli 2016 1. Generelt Vi investerer efter vores eget skøn i aktiver (værdipapirer

Læs mere

Generelle kriterier Virksomheden erklærer ved underskrift, at den opfylder nedenstående Generelle kriterier.

Generelle kriterier Virksomheden erklærer ved underskrift, at den opfylder nedenstående Generelle kriterier. Innovfin kriterier Virksomhedens erklæring vedrørende opfyldelse af generelle og innovationskriterier Virksomhedens navn: Adresse: CVR nr: Generelle kriterier Virksomheden erklærer ved underskrift, at

Læs mere

Særlig eksportforsikring understøtter danske job

Særlig eksportforsikring understøtter danske job Organisation for erhvervslivet April 2010 Særlig eksportforsikring understøtter danske job AF KONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK Genforsikringsordningen, der blev vedtaget i kølvandet på Kreditpakken, kan

Læs mere

1 181 Trafikministeriet. København, den 21. maj 2002. a. Trafikministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at ændre beløbsgrænsen for DSB s investeringer, jf. 12, stk. 1, i lov om den

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 98/29/EF af 7. maj 1998 om harmonisering af de væsentligste bestemmelser vedrørende eksportkreditforsikringsdækning

RÅDETS DIREKTIV 98/29/EF af 7. maj 1998 om harmonisering af de væsentligste bestemmelser vedrørende eksportkreditforsikringsdækning L 148/22 DA RÅDETS DIREKTIV 98/29/EF af 7. maj 1998 om harmonisering af de væsentligste bestemmelser vedrørende eksportkreditforsikringsdækning af mellem- og langfristede forretninger RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018

Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Dette faktablad er Jyske Banks tillæg til markedsføringsmaterialet fra Garanti Invest om SydEuropa

Læs mere

Redegørelse om udlånsudviklingen. i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter - 2. halvår 2013. CVR-nr.

Redegørelse om udlånsudviklingen. i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter - 2. halvår 2013. CVR-nr. Redegørelse om udlånsudviklingen i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter - 2. halvår 2013 CVR-nr. 32 77 66 55 Redegørelse om udlånsudviklingen i henhold til lov om statsligt

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning i Danica Traditionel

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI EKSPORTØR

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI EKSPORTØR VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM EKSPORTKREDITGARANTI EKSPORTØR FORRETNINGEN GENERELT REF. PKT. 1 OG 2: ANSØGNINGSFRIST Ansøgningen skal være EKF i hænde inden risikoens indtræden, dvs. typisk inden afsendelse

Læs mere

Redegørelse om udlånsudviklingen. i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter - 1. halvår 2014. CVR-nr.

Redegørelse om udlånsudviklingen. i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter - 1. halvår 2014. CVR-nr. Redegørelse om udlånsudviklingen i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter - 1. halvår 2014 CVR-nr. 32 77 66 55 Redegørelse om udlånsudviklingen i henhold til lov om statsligt

Læs mere

15. Åbne markeder og international handel

15. Åbne markeder og international handel 1. 1. Åbne markeder og international handel Åbne markeder og international handel Danmark er en lille åben økonomi, hvor handel med andre lande udgør en stor del af den økonomiske aktivitet. Den økonomiske

Læs mere

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Indledning I banken kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. En begrænsning er dog f.eks. gældende lovregler om pensionsmidlernes

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Den 29. april 2009 meddelte Finansiel Stabilitet A/S (i det følgende Finansiel Stabilitet), at selskabet den 16. april 2009 havde

Læs mere

Redegørelse om udlånsudviklingen. 2. halvår 2012. i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter. CVR-nr.

Redegørelse om udlånsudviklingen. 2. halvår 2012. i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter. CVR-nr. Redegørelse om udlånsudviklingen i henhold til lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter 2. halvår 2012 CVR-nr. 32 77 66 55 Denne redegørelse er udarbejdet i henhold til lov om statsligt kapitalindskud

Læs mere

KØBENHAVNS ANDELSKASSE CVR-nr HALVÅRSRAPPORT

KØBENHAVNS ANDELSKASSE CVR-nr HALVÅRSRAPPORT KØBENHAVNS ANDELSKASSE CVR-nr. 82112219 HALVÅRSRAPPORT 2010 Ledelsespåtegning Vi har dags dato aflagt halvårsrapporten for 2010 for Københavns Andelskasse. Vi anser den valgte og uændrede regnskabspraksis

Læs mere

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden skaber vækstvirksomheder Vækstfonden er en statslig investeringsfond, der siden 1992 har medfinansieret vækst i mere end 4.200 danske virksomheder

Læs mere

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER Indledning Lægernes Pensionsbank tilbyder handel med alle børsnoterede danske aktier, investeringsbeviser og obligationer

Læs mere

Selskabers risiko og kreditværdighed

Selskabers risiko og kreditværdighed Selskabers risiko og kreditværdighed - Analyse af A/S ers og ApS ers reviderede og ikke-reviderede årsregnskaber November 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Erhvervsudvalget B 51 - Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget B 51 - Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget B 51 - Bilag 1 Offentligt Finansudvalget Folketinget 1240 København K 4. november 2008 Eksp.nr. 568014 a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at

Læs mere

FAIF Loven DVCA orientering

FAIF Loven DVCA orientering FAIF Loven DVCA orientering Indledning Den 22. juli 2013 trådte den ny lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. ( FAIF loven ) i kraft. FAIF loven implementerer EU Direktiv 2011/61/EU om

Læs mere

Prisoversigt UDLANDS FORRETNINGER

Prisoversigt UDLANDS FORRETNINGER Prisoversigt UDLANDS FORRETNINGER 261018 Udlandsforretninger Garantier Garanti fra udlandet, advisering af garantier Garanti fra udlandet, gebyr for behandling af krav Garanti fra udlandet, ændringsgebyr

Læs mere

Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering. Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012

Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering. Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012 Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012 Er det sandt hvad de siger? Når nu det danske De forlanger en renteniveau er så lavt masse papirer og hvorfor

Læs mere

Value Bonds 2018 Udbyttebetalende

Value Bonds 2018 Udbyttebetalende Value Bonds 2018 Udbyttebetalende - En afdeling med aftagende risiko indtil 2018 Januar 2015 Valuevejen.dk Value Bonds 2 Ι Sparinvest Rating og sikkerhed med eksempler på virksomhed og land Investment

Læs mere

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig Finansudvalget 2010-11 Aktstk. 76 Svar på 8 Spørgsmål 1 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 7. februar 2011 Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig kapital Inspirationspunkter Jeg vil

Læs mere

Efterårskonference Risikostyring i landbruget behov og muligheder fremover

Efterårskonference Risikostyring i landbruget behov og muligheder fremover Efterårskonference Risikostyring i landbruget behov og muligheder fremover Michael Friis Pedersen, IFRO, Frederiksberg den 22. nov. 2018 22/11/2018 2 Risikostyring historisk baggrund Hvordan kan risici

Læs mere

BILAG A til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union

BILAG A til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2010 KOM(2010) 774 endelig Bilag A/Kapitel 14 BILAG A til Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om det europæiske national- og regionalregnskabssystem

Læs mere

Erfaringer med finansiering af infrastruktur i Danmark

Erfaringer med finansiering af infrastruktur i Danmark Statuskonference for strategiske analyser - 26. november 2012 Erfaringer med finansiering af infrastruktur i Danmark Kaj V. Holm Finansdirektør, Sund & Bælt Holding A/S Agenda Beskrivelse af statsgarantimodellen

Læs mere

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Aars, den 11. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 5/2015 Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2015 for Jutlander Bank A/S Yderligere oplysninger:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden Forslag til Lov om ændring af lov om Vækstfonden (Ansvarlig lånekapital til små og mellemstore virksomheder mv.) 1 I lov om Vækstfonden, jf. lovbekendtgørelse nr. 549 af 1. juli 2002, som ændret senest

Læs mere

Guide til eksportkautioner

Guide til eksportkautioner 01. Guide til eksportkautioner Hvad er Eksportkaution? Eksportkaution er et tilbud til danske eksportvirksomheder og deres underleverandører om at lade Eksport Kredit Fonden (EKF) kautionere for deres

Læs mere

Pressemeddelelse. Årsrapport

Pressemeddelelse. Årsrapport Pressemeddelelse 2016 Årsrapport Rekordregnskab i Sparekassen Thy Sparekassen Thy kan med et koncernresultat på 124 mio. kr. før skat præsentere det bedste resultat i sparekassens historie. 2016 har været

Læs mere

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Som EU s bank stiller vi finansiering og ekspertise til rådighed til sunde og bæredygtige investeringsprojekter i EU og den øvrige verden. Vi er ejet af EU s

Læs mere

2/6. Bankens ledelse henvendte sig derfor til Nationalbanken for at få stillet likviditet til rådighed.

2/6. Bankens ledelse henvendte sig derfor til Nationalbanken for at få stillet likviditet til rådighed. Finansudvalget FIU alm. del - 8 Bilag 6 Offentligt 24. november 2008 Eksp.nr. 579816 Redegørelse vedrørende Roskilde Bank Roskilde Bank A/S var landets 8. største bank (målt ved arbejdende kapital) med

Læs mere

Q & A Q & A TIL KOMMUNEKREDITS FORETRÆDE FOR FOLKETINGETS ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAUDVALG 15. NOVEMBER 2018

Q & A Q & A TIL KOMMUNEKREDITS FORETRÆDE FOR FOLKETINGETS ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAUDVALG 15. NOVEMBER 2018 Q & A TIL KOMMUNEKREDITS FORETRÆDE FOR FOLKETINGETS ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAUDVALG 15. NOVEMBER 2018 15. november 2018 Q1: Hvem har adgang til lån i KommuneKredit? A1: KommuneKredit finansierer offentlige

Læs mere

Retningslinjer om grænser for aftaler

Retningslinjer om grænser for aftaler EIOPA-BoS-14/165 DA Retningslinjer om grænser for aftaler EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19; email: info@eiopa.europa.eu site:

Læs mere

Politik for best practice for ledelse af investeringsforeninger

Politik for best practice for ledelse af investeringsforeninger Politik for best practice for ledelse af investeringsforeninger Gældende fra og med den 28. november 2014 1. Baggrund og formål Nærværende politik er fastsat af bestyrelsen i Investeringsforeningen PFA

Læs mere

Aktieindekserede obligationer. Sikker investering i det nordiske opsving

Aktieindekserede obligationer. Sikker investering i det nordiske opsving Aktieindekserede obligationer Sikker investering i det nordiske opsving Norden et unikt vækstcenter I Danske Bank vurderer vi, at den positive udvikling i Norden vil fortsætte. Derfor tilbyder vi to forskellige

Læs mere

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje Invester i din fremtid Hvilke forventninger har du til fremtiden? Ved du, om de er realistiske, sådan som din

Læs mere

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Velkommen Future Greenland 2017 Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Agenda Hvorfor Vækstfonden? Hvem kan vi finansiere? Hvad kan vi finansiere? Hvad lægger vi vægt på?

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Redegørelse vedrørende Statsrevisorernes bemærkning til beretning nr. 1/2011 om tildelingen af individuel statsgaranti til Amagerbanken A/S

Redegørelse vedrørende Statsrevisorernes bemærkning til beretning nr. 1/2011 om tildelingen af individuel statsgaranti til Amagerbanken A/S Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN Redegørelse vedrørende Statsrevisorernes bemærkning til beretning nr. 1/2011 om tildelingen af individuel statsgaranti

Læs mere

Vilkår og betingelser Kreditfacilitet DEGIRO

Vilkår og betingelser Kreditfacilitet DEGIRO Vilkår og betingelser Kreditfacilitet DEGIRO Indhold Indhold... 2 Artikel 1. Definitioner... 3 Artikel 2. Kontraktlig forhold... 3 2.1 Godkendelse... 3 2.2 Afdeling for kredit registrering... 3 2.3 Yderligere

Læs mere

Finansiel politik for Region Syddanmark

Finansiel politik for Region Syddanmark Bilag 13 til Regler for Økonomistyring og Registreringspraksis om finansiel strategi Finansiel politik for Region Syddanmark 1. Formål Region Syddanmarks finansielle politik, som formuleret i dette notat,

Læs mere

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 31. marts 2010

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 31. marts 2010 Individuelt solvensbehov Danmark koncernen 31. marts 2010 1 1 Indledning...3 1.1 Hovedkonklusioner... 3 2 Definition af det individuelle solvensbehov...3 2.1 Individuelt solvensbehov... 4 2.2 Udviklingen

Læs mere

Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012

Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012 ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE Dato: 28. april 2013 NOTAT Sagsbehandler: Niels F.K. Madsen Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012 Indledning Økonomi- og Erhvervsudvalget skal

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST

RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST Gælder fra den 1. november 2014 Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København 1. Generelt Banken investerer efter eget skøn i aktiver (værdipapirer

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse 29. april 2004 KVARTALSRAPPORT. 1. kvartal GrønlandsBANKEN 1. KVARTAL /9

Fondsbørsmeddelelse 29. april 2004 KVARTALSRAPPORT. 1. kvartal GrønlandsBANKEN 1. KVARTAL /9 Fondsbørsmeddelelse 29. april 2004 KVARTALSRAPPORT 1. kvartal 2004 GrønlandsBANKEN 1. KVARTAL 2004 1/9 (1.000 kr.) HOVEDTAL / NØGLETAL I SAMMENDRAG 1. kvartal 1. kvartal Hele året 2004 2003 2003 Netto

Læs mere

VIRKSOMHEDENS ERKLÆRING VEDRØRENDE MILJØ OG SOCIAL BÆREDYGTIGHED, REGISTRERING, EKSPORTOMSÆTNING, ØKONOMI OG IKKE-BESTIKKELSE MV.

VIRKSOMHEDENS ERKLÆRING VEDRØRENDE MILJØ OG SOCIAL BÆREDYGTIGHED, REGISTRERING, EKSPORTOMSÆTNING, ØKONOMI OG IKKE-BESTIKKELSE MV. EKSPORTKAUTION VIRKSOMHEDENS ERKLÆRING VEDRØRENDE MILJØ OG SOCIAL BÆREDYGTIGHED, REGISTRERING, EKSPORTOMSÆTNING, ØKONOMI OG IKKE-BESTIKKELSE MV. VIRKSOMHEDENS NAVN OG ADRESSE: CVR NR.: For et pengeinstitut

Læs mere

flexinvest forvaltning

flexinvest forvaltning DANSkE FORVALTNING flexinvest forvaltning aktiv investeringspleje og MuligHed for Højere afkast Professionel investeringspleje for private investorer Når værdipapirer plejes dagligt, øges muligheden for,

Læs mere

Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions långiver. Vi hjælper økonomien, skaber arbejdspladser og fremmer lighed.

Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions långiver. Vi hjælper økonomien, skaber arbejdspladser og fremmer lighed. Et blik på EIB 2019 1 Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions långiver. Vi er verdens største multilaterale långiver og den største udbyder af klimafinansiering. Vi hjælper økonomien,

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning i Traditionel

Læs mere

Eksportkredit giver adgang til fremtidens markeder

Eksportkredit giver adgang til fremtidens markeder KAPITEL 6 Eksportkredit giver adgang til fremtidens markeder Eksport Kredit Fonden (EKF) er en offentlig forsikringsvirksomhed, der hjælper dansk erhvervsliv med at få fodfæste på nye vækstmarkeder. Mod

Læs mere

Steen Sørensen. Kreditvurdering. Materialesamling. Samfundslitteratur

Steen Sørensen. Kreditvurdering. Materialesamling. Samfundslitteratur Steen Sørensen Kreditvurdering Materialesamling Samfundslitteratur Steen Sørensen Kreditvurdering Materialesamling 1. udgave 2003 Samfundslitteratur, 2003 Omslag: Torben Lundsted Grafisk tilrettelæggelse:

Læs mere

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Som EU s bank stiller vi finansiering og ekspertise til rådighed til sunde og bæredygtige investeringsprojekter i EU og den øvrige verden. Vi er ejet af EU s

Læs mere

MEDDELELSE OM VÆSENTLIGE ÆNDRINGER I DE I TILBUDS- DOKUMENT AF 8. MAJ 2012 ANGIVNE OPLYSNINGER UNITED FOOD TECHNOLOGIES INTERNATIONAL S.A.L.

MEDDELELSE OM VÆSENTLIGE ÆNDRINGER I DE I TILBUDS- DOKUMENT AF 8. MAJ 2012 ANGIVNE OPLYSNINGER UNITED FOOD TECHNOLOGIES INTERNATIONAL S.A.L. MEDDELELSE OM VÆSENTLIGE ÆNDRINGER I DE I TILBUDS- DOKUMENT AF 8. MAJ 2012 ANGIVNE OPLYSNINGER vedr. UNITED FOOD TECHNOLOGIES INTERNATIONAL S.A.L. S pligtmæssige købstilbud til ejerne i AQUALIFE A/S CVR-nr.

Læs mere

Udkast til lovforslag om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter og udkast til lovforslag om ændring af lov om finansiel stabilitet

Udkast til lovforslag om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter og udkast til lovforslag om ændring af lov om finansiel stabilitet Økonomi- og Erhvervsministeriet, Fuldmægtig Ida Bo Jørgensen - ibj@oem.dk Økonomi- og Erhvervsministeriet Att: Fuldmægtig Ida Bo Jørgensen Sendt pr. mail til ibj@oem.dk Udkast til lovforslag om statsligt

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt NOTAT 24. juni 2009 09/03070-1 /lkl-dep Talepapir til samråd i ERU den 24. juni 2009 om Roskilde Bank Spørgsmål AK Ministeren bedes redegøre for

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance 1 Omlægning kort fortalt Vi tilbyder i foråret 2017 en række af vores kunder at omlægge deres pensionsopsparing i Danica Traditionel til Danica Balance.

Læs mere

marts 2018 Indtjening i sektoren

marts 2018 Indtjening i sektoren marts 218 Indtjening i sektoren Bank- og realkreditkoncerners årsregnskaber 217 INTRODUKTION Fremgangen i dansk økonomi har for alvor bidt sig fast. De gode tider slår også igennem i bankerne, som har

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

FINANSIERINGSKATALOG. Finansieringskilder til virksomhederne

FINANSIERINGSKATALOG. Finansieringskilder til virksomhederne Vækstfonden: Vækstkaution: Vækstkaution letter adgangen til lån kredit Vækstkaution hjælper med at skaffe finansiering i banken eller et andet finansieringsinstitut. Kan man ikke stille tilstrækkelig med

Læs mere

Dragør Kommunes Porteføljepolitik Godkendt i Kommunalbestyrelsen den. 26/1 2012

Dragør Kommunes Porteføljepolitik Godkendt i Kommunalbestyrelsen den. 26/1 2012 Dragør Kommunes Porteføljepolitik Godkendt i Kommunalbestyrelsen den. 26/1 2012 Porteføljepolitik Dragør Kommune Indholdsfortegnelse Resumé...3 Politik for aktiv styring af Dragør Kommunes gældsportefølje...5

Læs mere

Velkommen Jeppe Gaardboe. 04-11-2013 Side 1/15

Velkommen Jeppe Gaardboe. 04-11-2013 Side 1/15 Velkommen Jeppe Gaardboe 04-11-2013 Side 1/15 Dagsorden Præsentation af: Henrik Löwe Thomas Ladefoged Jyske Bank Zürich/Private Banking Jyske Bank Wealth Management Hvem er Jeppe Gaardboe? Nuværende økonomiske

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

Postcenter, Modparter og Økonomi

Postcenter, Modparter og Økonomi Generelt I Business Online modulet; Garantier og Trade Finance er der en del funktionalitet, der går på tværs af de forskellige produktområder; Garantier, Remburser og Internationale Inkasso. Disse tværfunktionelle

Læs mere