Desuden deltog Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), Michael Møllgaard Nielsen (MMN) og Carsten Mortensen (CM).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Desuden deltog Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), Michael Møllgaard Nielsen (MMN) og Carsten Mortensen (CM)."

Transkript

1 REFERAT AF BESTYRELSENS MØDE D. 9. OKTOBER 2013 Deltagere: Karl Vilhelm Nielsen (KVN), John Petersson (JP), René Budde Gade (RBG), Tine Rindum Teilmann (TRT), Lene van der Keur (LvdK), Jan S. Johansen (JSJ), og Even Magnussen (EM). Desuden deltog Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), Michael Møllgaard Nielsen (MMN) og Carsten Mortensen (CM). Afbud: Jannie Hammershøi (JH), Jens Boe Nielsen (JBN). DAGSORDEN Samarbejdsaftaler med atletik og skydning udsendes pr. mail sidst i oktober (CM) Ad 1 Godkendelse af dagsorden. Sager til beslutning 2 Valg af ordstyrer 3 Godkendelse af referat fra bestyrelsens møde d. 21. august Opfølgning på referat af bestyrelsens møde d. 21. august Fastsættelse af datoer og tid for bestyrelsesmøder m.v. 6 Kommende internationale møder/konferencer 7 Økonomi 8 Forslag om strategi for udvikling af eliteidræt for atleter med Udviklingshæmning 9 DHIF/DAFU (floorball) samarbejdsudvalg 10 Indstilling til Udviklingsudvalget Sager til drøftelse 11 Drøftelse af anbefalinger fra arbejdsgruppen for frivillighed - herunder økonomi. 12 Idrætspolitisk deltagelse ved stævner i udlandet 13 Samarbejdsaftale med Syddansk Universitet (SDU) Sager til orientering 14 Kommende priser 15 Møde med svømmeudvalget 24. september Nyt fra bestyrelsens medlemmer 17 Nyt fra ledelsen 18 Eventuelt s.: 1.

2 SAGER TIL BESLUTNING Ad 2 Valg af ordstyrer RBC blev valgt. Ad 3 Godkendelse og underskrift af referatet af bestyrelsens møde den 21. august 2013 Referatet blev godkendt uden bemærkninger og underskrevet. Ad 4 Opfølgning på referatet af bestyrelsens møde d. 21. august 2013 Opfølgningspunkter er flyttet til selvstændige punkter på dagsordenen. Ad 5 Fastsættelse af datoer og tid for bestyrelsesmøder m.v. Bestyrelsesmøder: Datoer for efterårets møder: 28. november Nye mødedatoer for forår 2014 forelægges på næste møde (KVN) Andre møder og arrangementer: 26. oktober Paralympic temadag om SO, Fredericia AFLYST p.gr.a. for få tilmeldte. Ad 6 Kommende internationale møder/konferencer nov. - IPC GA i Athen (KVN, (JP via EPC), (JH via IBSA) Ad 7 Økonomi Resumé: Af bilaget fremgår det helt præcis, hvilke ønsker Eliteudvalget har rent økonomisk for fremadrettet at kunne opfylde forbundet ønske om at opnå minimum det samme antal medaljer ved PL i 2016 som i Budgetterne for EU for perioden viser en samlet stigning på 614 Tkr. i forhold til perioden Med forøgelsen af bevillingen fra Team Danmark er der også behov for yderligere finansiering fra DHIF s side. ØU finder budgetterne fra EU realistiske. Udvalget har tilkendegivet dette overfor EU og lovet at arbejde på at finde de midler, som er skitseret i budgettet fra EU. Anbefaling til bestyrelsen: Det anbefales, at budgettet for eliteudvalget for tages til efterretning. ØU har holdt møde med EU og gennemgået deres budgetter for s.: 2.

3 Beslutning: Indstillingen følges budgettet tages til efterretning. Ad 8 Forslag om strategi for udvikling af eliteidræt for atleter med udviklingshæmning Resumé: Strategien tager udgangspunkt i en gennemgang af de forskellige udviklingstrin: rekruttering, talentidentifikation, talentudvikling og elite (landshold), status på de forskellige trin, samt nuværende økonomiske støtte på de forskellige niveauer. Anbefaling til bestyrelsen: Tages til efterretning Beslutning: Notatet blev taget til efterretning som en udmærket beskrivelse af status dog med den bemærkning, at der skal udvikles en egentlig strategi og målsætning til november mødet. (MMN) Ad 9 DHIF/DAFU (floorball) samarbejdsudvalg Resumé: Der er indgået (afventer dog underskrivelse) samarbejdsaftale imellem DHIF og DAFU. Der skal nedsættes et samarbejdsudvalg af 3+3 repræsentanter. Fra DHIF foreslås godkendt Mogens Wendelef og Nicholai Richelsen som repræsentanter for henholdsvis SO-Floorball og kørestolsfloorball. Samtidig foreslås, at ledelsen bemyndiges kompetence til at finde en passende 3. repræsentant fra DHIF blandt ansatte eller politikere. Anbefaling til bestyrelsen: Mogens Wendelef og Nicholaj Richelsen samt en politiker / ansat udpeget af ledelsen godkendes. Beslutning: Godkendes med bemærkning om, at den 3. repræsentant i udvalg rundsendes pr. mail til godkendelse af bestyrelsen. (CM) Ad 10 Indstilling til Udviklingsudvalget Resumé: Lisa Schlage behøver ingen grundig introduktion. Mangeårigt medlem af Breddeudvalget indtil hun efter eget ønske fratrådte i april Lisa er ansat på Egmonthøjskolen, og hun er kendt for sine meningers mod. Hun vil uden tvivl være en gevinst for Udviklingsudvalget på baggrund af sin personlighed, erfaring og netværk. s.: 3.

4 Anbefaling til bestyrelsen: Lisa Schlage godkendes som fremtidigt medlem af Udviklingsudvalget. Beslutning: Lisa Schlage godkendes som nyt medlem. UU undersøger yderligere emner til udvalget. Rosa Cedermark forespørges og godkendes, såfremt hun ønsker at indtræde (NC). SAGER TIL DRØFTELSE Ad 11 Drøftelse af anbefalinger fra arbejdsgruppen for frivillighed a) Bestyrelsens opgaver drøftes. (JSJ, NC) b) Tilbagemelding fra ledelsesgruppen i forhold til konkrete initiativer i de tre teams og sekretariatet på baggrund af de gennemførte dialogmøder. Der skal udarbejdes en handlingsplan på baggrund af dialogmøderne. (CM/SJK) Resumé: DIF kræver, at specialforbundene har en formuleret frivillighedspolitik senest Anbefaling til bestyrelsen: Udarbejdelse af frivillighedspolitik foretages af Udvalget. Den siddende gruppe omkring frivillighedssatsningen arbejder videre med området. Beslutning: Arbejdsgruppen (JES, CM, PK, JSJ) om frivillighed arbejder med et forslag til en frivillighedspolitik. (JSJ) Ledelsens/bestyrelsens input til anbefalinger blev gennemgået tilrettes med kommentarer (NC) Der opsamles på referaterne fra dialogmøderne og skitseres, hvilke handlinger der er igangsat, og hvad der skal arbejdes dybere med (CM) - både i tid og økonomi (udsendes pr. mail). Økonomi: Der bevilges kr til eksternt indkøb af fotograf og journalist til artikel til Handicapidræt. Bestyrelsen ønsker en orientering om praksis vedrørende interne udvalg mv. s køb af artikelplads i forbundets medlemsblad (NC/JH). s.: 4.

5 Ad 12 Idrætspolitisk deltagelse ved stævner i udlandet Resumé: RaceRunning har i flere tilfælde ansøgt breddeudvalget om midler til at sende en person til stævner udlandet med det formål at arbejde for RaceRunnings fremme. Senest til de netop afholdte IWAS-Games, hvor RaceRunning skrev således til breddeudvalget: Det er nu anden gang at RaceRunning er med til IWAS World Games. Første gang var i Sharjar, Emiraterne i december 2011, hvor det var en håndsrækning fra IWAS til CPISRA s atleter til at få flere stævner at vælge i mellem, hvilket var en klar fordel for RaceRunning. Efter disse IWAS Games, begyndte man internt I IWAS at se fordelene ved også at tilbyde RaceRunning, ikke kun for spastikere, men også for sin egen gruppe, altså de kørestolsbrugere som har lidt benfunktion. Denne holdning ligger meget op af den danske, som mener at det skal være lysten som gør at man dyrker RaceRunning og ikke ens handicap. Danmark har derfor i samarbejde med IWAS lavet et klassifikationssystem for den åbne klasse (RR4), som man vil afprøve til disse World Games. For at følge op på denne proces samt gå i dialog med IWAS om flere tiltage, så ledes at RaceRunning i fremtiden bliver en del af IWAS, er det vigtigt at jeg deltager i dette arrangement. I samråd med KVN besluttede breddeudvalget at bevillige ca. kr hertil. Breddeudvalget er dog usikre på, om beslutningen ift. deltagelse ikke bør ligge i bestyrelsen, da det jo ikke handler om konkret idræt men snarere idrætspolitik. Anbefaling til bestyrelsen: Bestyrelsen beslutter hvem der tager stilling til evt. DHIF-deltagelse. Beslutning: Bestyrelsen træffer beslutning omkring international politisk deltagelse, breddeudvalget i forhold til deltagelse i ikke eliteidrætter, men vurderingen af hvad der er hvad gøres konkret fra sag til sag Ad 13 Samarbejdsaftale med Syddansk Universitet (SDU) Resumé: Formålet med forskningsseminaret den 23. september var at vi igangsætter en proces og yderligere motivation til at se potentialerne og mulighederne for at generere mere viden inden for idrætten for personer med funktionsnedsættelser. Det var en rigtig god og varieret tilgang vi fik præsenteret og vi fra DHIF har bestemt fået nyt med hjem. Der foreligger nu et oplæg til en rammeaftale, som ønskes drøftet i bestyrelsen med en godkendelse under forudsætning af at Team s.: 5.

6 Danmark siger ok til at medvirke. Det er en aftale med DHIF som part og hvor vi gerne ser TD s medvirken. Anbefaling til bestyrelsen: Tages til efterretning. Beslutning: Der arbejdes videre med tilretning af rammeaftalen, som forelægges på november-mødet til beslutning incl. forslag om DHIF-medlemmer til styregruppen. (MMN) SAGER TIL ORIENTERING Ad 14 Kommende priser Kandidater til Kulturministeriets Idrætspris 2013 samt Kulturministerens Handicapidrætspris efterlyses. Kandidat til Hans Just pris udpeges af priskomiteen. Ad 15 Møde med svømmeudvalget 24. september 2013 JP orienterede om møde med svømmeudvalget, hvor der bl.a. blev drøftet ansættelse af landstræner, er udvalget en enhed, referat af mødet, fremadrettede tiltag. Der var i bestyrelsen tilslutning til, at DHIF s udgave af referat færdiggøres og eventuelle bemærkninger fra Sv.U. vedhæftes begge dokumenter indgår i arkivet. Bestyrelsen ville på sigt overveje om DHIF skal være medlem af DSOID. Ad 16 Nyt fra bestyrelsens medlemmer JSJ: Har deltaget i SDU arrangement med Jacques Rogge, som blev udnævnt til æresdoktor på SDU LvdK: Har deltaget i DIF s budgetmøde, hvor der ikke var de store sensationer.. Tog sig af de afrikanske gæster, der var i Danmark op til og efter IBSA GA. Deltaget i bestyrelsesmøde i Handicapidrættens Videnscenter. JP: Sponsorer Jeg har sammen med Marianne Holten-Jensen haft møde med den tidligere direktør for Zealand Care Bjarne Henneman, hvor vi drøftede et fremtidigt samarbejde med hensyn til at skaffe sponsorer, indgange til sponsorer m.v. P.t. arbejder vi på at få en indgang til et netværk hvor s.: 6.

7 jeg og Bjarne kan få lov til at fortælle om DHIF og dets sponsorer fra forskellige vinkler. Niels, Marianne og jeg har endvidere haft møde med Rejsebureauet TravelSense, hvor den tidligere håndboldspiller Camilla Andersen er direktør. Vi ønsker et samarbejde med et rejsebureau, men samtidigt er det en forudsætning at rejsebureauet indgår i Team Handicapidræt som sponsor. Vi skal levere lidt oplysninger til TravelSense, som så kommer tilbage med et oplæg. Vi har endvidere kontakt med et andet rejsebureau, hvor vi forventer et møde i nærmeste fremtid. Sammen med Niels har vi afholdt møde med Jysk og drøftet sponsorkontrakten de næste 4 år. Et positivt møde med positivt udfald, idet vi stadigvæk vil have Jysk som hovedsponsor de næste 4 år. Idrættens økonomiske udredning Har deltaget i et heldagsmøde hos KPMG, hvor de foreløbige resultater med arbejdet om idrættens økonomi og struktur blev afrapporteret. Undersøgelsen er p.t. ikke færdig hvorfor det alene var foreløbige resultater, konklusioner, anbefalinger der blev fremlagt. DHIF blev på intet tidspunkt nævnt særskilt og var som jeg så det alene indarbejdet under DIF. Vi er involveret i andre sammenhænge, hvorfor vi sætter energien ind der. EPC Konference og Generalforsamling EPC s konference og generalforsamling er netop blevet afholdt i Dublin, Irland. Alt gik rigtig fint både med hensyn til det praktiske og politiske. EPC underskrev på konferencen et memorandum of understanding (MoU) med EOC, som bevirker at EPC fremadrettet kan arbejde mere sammen med EOC. På generalforsamlingen gik EPC s bestyrelses forslag om ændring af vedtægterne med hensyn til indarbejdelse af en vice præsident i stedet for en general sekretær, samt at technical officer blev slettet og i stedet blev antallet af menige medlemmer i bestyrelsen øget fra 4 til 5. Jeg blev enstemmigt genvalgt som præsident for de næste 4 år. Bestyrelsen blev alene udskiftet med en vice præsident og et ekstra menigt medlem ellers var der genvalg. Strategi for Internationalt arbejde i DHIF Jeg har afholdt møde med en DIF s politiske koordinator om en lobbyaftale med DIF. Vi arbejder videre hermed og jeg arbejder på en samlet strategi for vores internationale arbejde i DHIF, der skal forelægges og godkendes af bestyrelsen. Andre forhold Har været i Seoul og Daegu i Sydkorea efter invitation fra det sydkoreanske forbund. Holdt indlæg på et universitet i Daegu om arbejdet i EPC og holdt endvidere åbningstale ved åbningen af deres nationale mesterskab med deltagelse af over 5000 atleter i 26 idrætter. Jeg deltog i møde med Svømmeudvalget. Information herom andet steds i referatet. s.: 7.

8 KVN: Deltog i hhv. IBSA, EPC og IWAS generalforsamlinger, hvor de danske politiske mål blev realiseret til fulde Janni blev valgt til præsident, John blev genvalgt til præsident og fik er godt afsæt i forhold til sit kandidatur til IPC s GB samt KV blev genvalgt som vicepræsident og generalsekretær til IWAS. Deltog endvidere ved indvielsen af nye faciliteter på SDU sportshal og udendørsanlæg - og ved CareFestivalen, hvor DHIF også havde en bod. Publikumsfremmødet var dog skuffende lavt kun ca. halvdelen af det forventede/ønskede. Vincente tidligere præsident for INAS internationalt og i Spanien er idømt en bod på mere end en million for bedrageriske forhold i Spanien (og sin andel i snyd ved PL i Sydney vedrørende udviklingshæmmede). TRT: Deltog i DIF s budgetmøde. Ad 17 Nyt fra ledelsen Sekretariat Niels IBSA General Assembly 2013 Dansk handicap Idræts-Forbund gennemførte i samarbejde med Dansk Blinde Samfund og IBSA en international generalforsamling i København fra d. 28. august til d. 1. september. Fra 44 lande deltog 136 personer, der skulle igennem en række møder, en konference, en generalforsamling og til slut en længere valgrække til forskellige tillidsposter. Den vigtigste tillidspost posten som præsident for IBSA stod mellem canadiske Robert Fenton og DHIFs bestyrelsesmedlem Jannie Hammershøi. Frem til valget foregik der meget korridor diplomati m.m. og derfor var der set frem til valget med stor spænding. Det var dog en ulige kamp idet Jannie vandt præsidentposten med kæmpe stemme majoritet. Generalforsamlingen blev med stor professionalisme ledet af DHIF, hvilket betød at agenda og tidsplan blev overholdt til punkt og prikke til stor glæde for de udenlandske deltagere. Kulturministeriets udredning af idrættens økonomi KPMG m.fl. er ved at lægge sidste hånd på input til udredningen. Der har været afholdt et heldagsseminar den 13. september og på møder den 11/10 og 21/11 inddrages referencegrupperne (hvor vi er med i den ene) i tilretning af faktuelt indhold. Herefter overgives dokumenterne til ministeriet for videre behandling. Udover den rent økonomiske del har der været afholdt interwiev runder omkring organisering m.m. Spændende at se konklusionerne på dette. s.: 8.

9 Tilskud efter 44 ( kørsel m.m.) Vi har den 11/9 modtaget dette års bevilling af midler til transport m.m. Bevillingen er på kr ,-, hvilket er en dækningsgrad af omkostningerne på 64% ( i 2011 var det 61%) Klubbernes tilskud for 1. halvår er udbetalt (ca ,-) Sidste år modtog vi først bevillingen medio november og vi har således kunnet glæde klubberne ca. 2 måneder før. JYSK hovedsponsorat forlænget i 4 år Hovedsponsoratet med JYSK er på et møde den 16/9 blevet forlænget yderligere 4 år på næsten samme betingelser. Offentliggørelsen vil først finde sted omkring 1. januar 2014, idet sponsoratet har 25 års jubilæum os bekendt det længst løbende sportssponsorat i Danmark. Team Øst og Elite - Michael Aldersrelateret træningskoncept (ATK) DHIF er i et samarbejde med Team Danmark gået i gang med at udarbejde Aldersrelaterede Trænings Koncepter (ATK) inden for 5 idrætter: Svømning, skydning, ridning, bordtennis og atletik. Formålet med et ATK er at omsætte Team Danmarks generelle ATK til et sportsspecifikt ATK. Aftalen med Team Danmark er, at DHIF udarbejder tillæg til de ATK er, der i forvejen foreligger i de 5 idrætter. Tanken er, at tillæggene skal indeholde de forskelle, der måtte være i handicapidrætterne ift. til rask idrætterne. Lykke i Team Syd er projektleder på opgaven, og arbejdet med et ATK tillæg i svømning er gået i gang. Tidshorisonten for færdiggørelsen af de 5 tillæg er 30. juni I forlængelse af færdiggørelsen, skal der udarbejdes en plan for implementering af tillæggene i træneruddannelser og talentarbejdet. DIF Soldaterprojekt Vi er i projektet nu næsten nået til mål og sensommeren bød på et meget vel-gennemført velgørenhedscykelløb, Ride4Rehab. Der deltog ca. 40 mand pr dag, 7 dage i træk. Heriblandt fysisk skadede soldater, paracyklingsmiljøet i Danmark og en række kendte mennesker heriblandt NATO s generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen. Alle kom hele vejen fra København til Skagen og der blev samlet penge ind til de skadede soldater der er kommet hjem med psykiske mén, samt en mindre pulje til de fysisk skadede soldater der har som målsætning at komme til PL i Rio. Vigtigst af alt så var der, takket være vores medie-setup med Fotograf, Chauffør og Marie (PR konsulent) et enormt stort mediedække på projektet dette havde endnu større betydning for målgruppen end det indsamlede beløb. Året bliver sluttet af med en alpincamp i uge 46 hvor der er 25 tilmeldte fra såvel Sverige, som Norge og Danmark. Derudover så arbejdes der for øjeblikket på en ny projektbeskrivelse for DIF Soldaterprojekt. s.: 9.

10 Kommunale støtteordninger: kroner årligt til handicapidrætten i Greve Kommune Greve Kommune har i flere år arbejdet på at en revision af deres støtte til handicapidrætten. Greve Handicapidræt har formået at fastholde et årligt driftstilskud på Derudover kan de som alle aldre foreninger ansøger om handicaptilskud ved at indberette deres specifikke merudgifter til handicapaktivitet til Greve Kommune. Opgørelsen skal omfatte det senest forløbne kalenderår, således betales tilskuddet bagud. Foreninger, som tildeles et tilskud vil modtage hel eller delvis dækning af de indberettede merudgifter i april måned. Det er godt gået af vores venner i GHIF, at de fastholdte en særordning og det er også godt gået med en rund Femmer til handicapidrætten fra hver af de borgere der er i Greve kommune. Nye tilbud i den Fælles Kommunale Idrætspulje Badminton klubben i Høje Tåstrup er i samarbejde med Badminton Danmark blevet bevilget kr til et 2årigt projekt med henblik på at implementere Para-badminton som et tilbud til børn og unge med fysisk handicap i de 14 kommuner. Projektet træder umiddelbart i kraft og Badminton Danmark vil bruge projektet som et pilotprojekt i forhold til at få det udbredt i hele Danmark. Nyt idrætstilbud på Bornholm I samarbejde med Rønne Badminton Klub satses der nu målrettet på at gøre badminton til et fast idrætstilbud for øens borgere med handicap. Der startes med Kom & Prøv dage henholdsvis 25. oktober og 1. november og herefter vil der være faste trænere og træningstider fredage. Der satses på spiller Badminton Danmark har støttet os med ketcher og fjerbolde. Ulands arbejde Kimmie Skafsgaard Madsen, medlem af ulandsudvalget, har skrevet kandidatopgave i idræt på SDU, omkring skadede soldaters inddragelse i idrætten i Uganda. Kandidatopgaven tager udgangspunkt i at Uganda har valgt at samle alle sine skadede soldater på en kaserne ca personer. Dette giver nogle helt fantastiske forhold til at udvikle handicapidrætten på. Der kan trænes i mange idrætter flere gange om ugen og dette udbytte skal fordels til distrikter rundt omkring i Uganda, hvor Uganda Paralympic også er inddraget. På kasernen giver det også muligheder for at få idrætten integreret som en del af den 3 årige rehabilitering som finder sted. Obersten der er leder af kasernen ser helt klart den strategiske betydning af at bruge idrætten som en væsentlig del af rehabiliteringen på kasernen. Dette er hvad Kimmie beskæftiger sig med i sin opgave. Dette skal ses i sammenhæng med den store sport komponent vi arbejder med i et fælles projekt med DHF. Mere om dette i et senere nyhedsbrev. Kimmies kandidatopgave kan rekvireres hos Ole Ansbjerg. s.: 10.

11 Team Nord og Bredde Søren Junior Paralympic play day Den 21. september afholdte Sahva og DHIF Junior Paralympic Play Day i Herlufsholm idrætscenter. 16 børn med bevægelse handicap deltog denne dag. Her fik de mulighed for at prøve kræfter med atletik, bordtennis, kørestols basketball og svømning. Som et helt nyt indslag havde vi akrobatik gruppen No Limits til at lave en workshop med en masse sociale aktiviteter. Det har været en udfordring at rekruttere deltagere til denne dag. At vi kun blev 16 betød bedre tid betød at deltagerne og deres forældre fik rig mulighed for at lade sig inspirere af trænere, talenter og elite udøvere. Sahva og DHIF afholdte også en workshop for forældre om hjælpemidler til sport og om idrætstilbud. Denne workshop gav også anledning for forældrene til at dele erfaringer. Kørestolsbasketball, svømning og atletik identificerede enkelte deltagere til deres talent/boble hold. Desuden er et opfølgende arbejde er gået i gang for at sikre at alle 16 får hjælp til at finde det rette idrætstilbud. Unge Atleter i Front (UAF) samling I samme weekend som Paralympic Play Day blev den første fællessamling for UAF-deltagere afholdt. 9 udøvere fra Atletik, bordtennis og svømning, samt det danske pigelandshold i Goalball var til stede. Med inspiration fra Pressalit sports akademi er der nu startet en version for talenterne med stor succes. Her fik udøverne muligheder for at dele deres håb, drømme og udfordringer med at få en hverdag med træning og skole til at fungere. Samt trænerne fik mulighed for at udveksle erfaringer. Lørdag aften kom repræsentanter fra DIF s soldater projekt med et oplæg og introducerede talenterne til rullebrætbold. Konklusionen er at dette koncept er kommet for at blive, og at udøverne gerne vil mødes på tværs af idrætterne mere end 1 gang om året. Første samling for Bobleholdet Ved Paralympic day i 2012 kom ideen om at etablere et boblehold i svømning. Dette er for svømmere primært i alderen 7 12 år, som med mere træning måske kan komme på talentholdet for fysisk handicappede en dag. Det er vigtigt at have et system hvor svømmerne kan følges, og derfor blev bobleholdet etableret. Målet var i første omgang at mødes 1 gang årligt. Bobleholdet mødtes første gang den 28. september med Jeannette M Christensen fra svømmeklubben Nord i spidsen som havde organiseret alt det praktiske. 7 svømmere deltog og bobletræneren Christina Dahl og talentholdstræneren Christina Vangsø stod for dagen. Dagen var stor succes og er helt klart noget der er kommet for at blive. Socialministeriet pulje til idræt for børn og unge med synshandicap Trods det at projekter støttet af puljen skulle starte den har ministeriet fortsat ikke udpeget de projekter, som skal modtage støtte. Ministeriet har meddelt, at svar kan forventes i løbet af oktober. s.: 11.

12 Budget 2014 Langt de fleste idrætsudvalg har indsendt budgetansøgninger for 2014 til tiden ( ). Breddeudvalget behandler ansøgninger den , og idrætsudvalgene vil få svar i løbet af november. Special Olympics European Summer Games 2014 DHIF deltager i september 2014 i Special Olympics European Summer Games i Belgien med en delegation på godt 40 idrætsudøvere, trænere og ledere. Som forberedelse til stævnet deltog Anette Svejstrup medio september i et seminar i Antwerpen. Her præsenterede de belgiske værter rammerne for stævnet. Der er meget fine idrætsfaciliteter til rådighed for udøverne, bla. skal de danske svømmere konkurrere i det olympiske bassin i Antwerpen. En lille times kørsel udenfor Antwerpen ligger et stort feriecenter med 600 feriehuse og dette bliver stævnelandsby hvor samtlige deltagere bliver indkvarteret. Umiddelbart lyder det til at arrangørerne har tænkt mange gode tanker omkring afholdelsen af stævnet og har sat sig et mål om at det skal afvikles på udøvernes præmisser. Her blev der feks. givet et løfte om at åbningsceremonien maks vil tage 2 timer, - noget der blev hilst meget velkommen fra deltagerne på seminaret. I de kommende måneder vil Breddestaben arbejde tæt sammen med de udpegede trænere om at få sammensat det danske hold. Special Olympics Danmark stiller op i atletik, badminton, cykling, fodbold, judo og svømning. Idræt for alle Kulturministeriets breddeidrætspulje Den var ansøgningsfrist for kommunernes ansøgning til puljen Idræt for alle. I Team Nord har vi konkret været involveret i ansøgninger fra Århus, Viborg og Holstebro kommuner. Om det fører til konkret projekter og aktiviteter afhænger af svaret fra ministeriet, som forventes ultimo DIF s fordelingsnøgle Vi har på flere områder en nedgang i antal støtteberettigede aktiviteter til DIF s fordelingsnøgle ikke mindst på breddeområdet. Det er uklart om det skyldes et reelt fald antal aktiviteter, om definitionerne af støtteberettigede aktiviteter i mindre grad passer til vores aktiviteter eller om vores procedurer omkring indberetning ikke er gode nok. Et møde med DIF s controllere herom viste, at DIF s definitioner af støtteberettigede aktiviteter på en del områder ikke passer ret godt til vores verden. Derfor afholdes et møde for alle de medarbejdere, som udfører støtteberettigede aktiviteter, hvor retningslinjer og procedurer vil blive gennemgået og justeret, ligesom medarbejdere kan komme med tilbagemeldinger. Efterfølgende vil vi så vurdere, om vi skal fortsætte med at indberette til fordelingsnøglen eller om vi skal lægge op til at træde ud af fordelingsnøglen på breddeområdet og så blive låst fast på det beløb, som vi tidligere har modtaget. Team syd og udvikling Carsten s.: 12.

13 Temaften for foreningsledere Skal vi betale for ildsjælen var titlen på en temaaften for foreningsledere, som blev afholdt mandag den 30. september i Kolding. Der var to oplægsholdere, som kom ind over emnet fra forskellige indfaldsvinkler. Rie Frilund Skårhøj, som er sociolog, forfatter og stifter af ledfrivillige.dk og har stor erfaring med at lede, engagere og motivere frivillige i det sociale arbejde. Dernæst Poul Gilling, som er udviklingschef i Dansk Boldspil Union (DBU) og initiativtager til en nylig afholdt temaaften Frivillighed under forandring. Temaaftenen var arrangeret af Idrættens netværk, som er et samarbejde mellem Dansk Bordtennis Union, Dansk Floorball Union, Danmarks Bowlingforbund samt DHIF. Instruktørkursus i Svømning for børn og voksne med fysisk handicap er afholdt med succes med 14 instruktører den september på Hou Søsportscenter. Kurset er et grundkursus, og underviserne Karin Lentz og Sanne Skov har netop færdiggjort et nyt kursusmateriale i form af en DVD. Kurset bliver efter planen udbudt igen næste efterår. DHIF og Syddansk Universitet i nyt samarbejde. DHIF og Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet (IOB)har gennem længere tid samarbejdet om både undervisning, praktik og sportsskoler. Samarbejdet har taget endnu et skridt videre, hvor de to parter er enige om, at der skal skabes mere viden og flere koblinger mellem praksisområdet i DHIF og de forskningsenheder som er til stede på IOB. Indledningen til dette blev sat med et arbejdsseminar d. 23. september hvor IOB og DHIF inviterede personer fra både handicapidrætten, DIF og IOB til oplæg om forskningsattraktive emner, og potentielle nye områder (sorte huller) som ikke er afdækket, og som vi mener kan gøre en forskel for praksisområdet i handicapidrætten. Flere konkrete forslag blev præsentret med både et eliteidrætsligt og deltagerperspektiv, hvor både specifikke tests af udøvere over observationer og brede befolkningsundersøgelser blev drøftet. De næste skridt er at DHIF og IOB samler forslag og input fra arbejdsseminaret og fastholder momentum omkring ønsket, behovet og muligheden for at få skabt mere og større viden om sammenhæng mellem forskning og praksis i handicapidrætten. Skolesport Leg, Liv & Læring. Nye skoler på vej. Højvangskolens Centerafdeling i Horsens har et ønske om at etablere 2 idrætshold - 1 i badminton og 1 i bordtennis. De lokale bordtennis og badminton klubber er også interesseret i at indgå i samarbejdet, og er pt. i gang med at undersøge om de har instruktører, der kan træne i SFO tiden. I Vesthimmerland kommune er vi meget tæt på at få etableret 1 hold i ridning og et floorballhold på Ranum Skole, samt 1 hold i skydning for 8 elever fra A-gruppen på Farsø Skole. s.: 13.

14 Noget tyder på at Specialskoler/SFO er er begyndt at tænke over hvordan de får implementeret den nye Folkeskolelov fra næste skoleår, og i den sammenhæng kan se, at projekt Skolesport LLL er et unikt koncept hertil. I vores indsats for at rekruttere nye skoler/sfo er til projektet er vi i kontakt med ca. 20 Specialskoler/SFO er. Flere af disse skoler er meget interesserede og vil gerne medvirke til at deres børn/unge får et idrætstilbud i fritiden. Udfordringen er at finde idrætsforeninger, der har overskud og de menneskelige ressourcer til at indgå i samarbejdet. Ofte skal træningen foregå i tidsrummet kl , inden eleverne transporteres hjem. Der hvor det lykkedes har foreningen en træner, der jobmæssig evt. har tidlig fri en dag og/eller mulighed for at flexe på sit job. I andre foreninger er træneren gået på efterløn eller af andre grunde ikke tilknyttet arbejdsmarkedet mere. NC supplerede det udsendte nyhedsbrev med, at erfaringerne med afholdelse af IBSA GA gør, at vi gerne byder ind på evt. afholdelse af INAS Europa GA, hvis det stadig ønskes. (JBN) Orienteringen blev taget til efterretning dog med en bemærkning om, at den positive redegørelse vedr. Greve Handicap Idrætsforening bør ses efter i sømmene, idet KVN er orienteret om, at klubben står overfor en lukning på næste generalforsamling. Ad 18 Eventuelt Intet til behandling. Ref.: NC/go Møde slut kl s.: 14.

Desuden deltog: Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), og Michael Møllgaard Nielsen (MMN).

Desuden deltog: Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), og Michael Møllgaard Nielsen (MMN). REFERAT AF BESTYRELSENS MØDE D. 21. JANUAR 2017 TEMAMØDE Mødet blev holdt i mødelokale Preben Elkjær. Deltagere: Karl Vilhelm Nielsen (KVN), John Petersson (JP), Stig Person (SP), Tine Rindum Teilmann

Læs mere

Lene van der Keur (LvdK) Merete Brink Speedtsberg (MBS) Mogens Jensen (MJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV)

Lene van der Keur (LvdK) Merete Brink Speedtsberg (MBS) Mogens Jensen (MJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV) BREDDEUDVALGSMØDE Dato: Fredag, d. 8. juni 2018 Sted: Skype Tid: kl. 10.00 12.30 Deltagere: Fraværende: Charlotte Svarrer (CS) Lene van der Keur (LvdK) Merete Brink Speedtsberg (MBS) Mogens Jensen (MJ)

Læs mere

Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV)

Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV) BREDDEUDVALGSMØDE MANDAG D. 14. november 2016 Sted: Parasport Danmarks kontor i Vejle Tid: kl. 14.00 21.00 Deltagere: Afbud: Charlotte Svarrer (CS) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MJ) Søren Jul

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

Deltagere: Karl Vilhelm Nielsen (KVN), John Petersson (JP), Tine Rindum Teilmann (TRT), Jens Boe Nielsen (JBN), Jannie Hammershøi (JH).

Deltagere: Karl Vilhelm Nielsen (KVN), John Petersson (JP), Tine Rindum Teilmann (TRT), Jens Boe Nielsen (JBN), Jannie Hammershøi (JH). REFERAT AF BESTYRELSENS MØDE D. 24. JANUAR 2013 Deltagere: Karl Vilhelm Nielsen (KVN), John Petersson (JP), Tine Rindum Teilmann (TRT), Jens Boe Nielsen (JBN), Jannie Hammershøi (JH). René Budde Gade (RBG),

Læs mere

-idræt for mennesker med udviklingshandicap

-idræt for mennesker med udviklingshandicap Special Olympics -idræt for mennesker med udviklingshandicap Special Olympics er en verdensomspændende organisation, som organiserer og udvikler idræt for mennesker med udviklingshandicap og via idrætten

Læs mere

Desuden deltog Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), og via Skype Carsten Mortensen (CM).

Desuden deltog Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), og via Skype Carsten Mortensen (CM). REFERAT AF BESTYRELSENS MØDE D. 21. MARTS 2013 Deltagere: Karl Vilhelm Nielsen (KVN), John Petersson (JP), René Budde Gade (RBG), Tine Rindum Teilmann (TRT), Jens Boe Nielsen (JBN), og via Skype Jan S.

Læs mere

Dansk Handicap Idræts-Forbund

Dansk Handicap Idræts-Forbund Dansk Handicap Idræts-Forbund DHIF s historie Dansk Handicap Idræts-Forbund Etableret 1971 Specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) Ca. 18.000 medlemmer 446 klubber Aktiviteter og idrætter DHIF

Læs mere

PARASPORT IDRÆT FOR PERSONER MED HANDICAP

PARASPORT IDRÆT FOR PERSONER MED HANDICAP PARASPORT IDRÆT FOR PERSONER MED HANDICAP Parasport i Danmark Parasport Danmark arbejder for at fremme motionsog konkurrenceidræt for personer med handicap, bl.a. ved at initiere, støtte og kvalificere

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Jan Rasmussen (JR) Lena Malchau (LM) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MEJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV) DHIF-pins

Jan Rasmussen (JR) Lena Malchau (LM) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MEJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV) DHIF-pins BREDDEUDVALGSMØDE ONSDAG DEN 12. JUNI 2013 Sted: Brøndby Tid: kl. 14.30 18.30 Deltagere: Bjørn Georgsen (BG) Jan Rasmussen (JR) Lena Malchau (LM) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MEJ) Søren Jul

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsorden punkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen skal løbende orienteres om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Bestyrelsesrapport samt

Læs mere

REFERAT. 0. Budgetmøde Bestyrelsen drøftede gennemgang af budgetmøde SAGER TIL BESLUTNING: 1. Initiativpulje

REFERAT. 0. Budgetmøde Bestyrelsen drøftede gennemgang af budgetmøde SAGER TIL BESLUTNING: 1. Initiativpulje REFERAT DEN 9. NOVEMBER2017 MØDE I BESTYRELSEN FORUM Mødenr.: 8 BESTYRELSEN Mødedato: Den 6. oktober 2017 Mødestart: Kl. 15 Mødested: Referent: Deltagere: Preben Elkjær RLI Bestyrelsen og chefgruppen.

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2015 Dato: Mandag den 26. januar 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Mads

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Middelfart Bibliotek, Havnegade 6, 5500 Middelfart

Middelfart Bibliotek, Havnegade 6, 5500 Middelfart BREDDEUDVALGSMØDE TORSDAG D. 12. JUNI 2014 Sted: Middelfart Bibliotek, Havnegade 6, 5500 Middelfart Tid: kl. 14.00 19.00 Deltagere: Anne Marie Malling Eriksen (AME) Bjørn Georgsen (BG) Jan Rasmussen (JR)

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Referat Bestyrelsesmøde 05-2005 Idrættens Hus i Brøndby Tirsdag, den 10. maj 2005 11. maj 2005/ik 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 04-2005 3. Budget 3.1. Budget 2005 opfølgning

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 5. december 2012 kl. 16:00 18:00 Deltagere Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Erik Eriksen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Desuden deltog Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), Michael Møllgaard Nielsen (MMN), og Carsten Mortensen (CM).

Desuden deltog Niels Christiansen (NC), Søren Jul Kristensen (SJK), Michael Møllgaard Nielsen (MMN), og Carsten Mortensen (CM). REFERAT AF BESTYRELSENS MØDE D. 26. MAJ 2014 Deltagere: Karl Vilhelm Nielsen (KVN), John Petersson (JP), René Budde Gade (RBG) via Skype, Tine Rindum Teilmann (TRT), Jens Boe Nielsen (JBN), Lene van der

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 punkter. Et orienteringspunkt om tidligere indsamling af statistik på produktionsskoleområdet. 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Special Olympics Idrætsfestival 2018

Special Olympics Idrætsfestival 2018 Special Olympics Idrætsfestival 2018 Helsingør Kommune som værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2018 21-10-2014 Idræts- og Fritidskoordinator Jens Højberg Baggrund: Helsingør Kommune har gennem

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Lørdag den 7. april 2018 kl. 9.00 12.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Mødelokale: Ole Olsen Hovedbestyrelsen:

Læs mere

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet.

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet. REFERAT Bestyrelsesmøde 10. januar 2012 kl. 17.15 på kontoret i Brøndby Deltagere: Afbud: Niels Staun (), Nis Blaxekjær (), Peter Chapman (), Povl Lund Nielsen (PLN), Jesper Laustsen (JL), Lise Usinger

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING Dagsordenpunkt 2 MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING Bestyrelsen orienteres løbende om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2014

Læs mere

BREDDEUDVALGSMØDE TIRSDAG DEN 10. DECEMBER 2013 REFERAT. Tid: kl

BREDDEUDVALGSMØDE TIRSDAG DEN 10. DECEMBER 2013 REFERAT. Tid: kl BREDDEUDVALGSMØDE TIRSDAG DEN 10. DECEMBER 2013 Sted: SKYPE-møde Tid: kl. 10.00 12.00 Deltagere: Afbud: Jan Rasmussen (JR) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MEJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette

Læs mere

Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen

Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen INDBYDELSE TIL HANDICAP IDRÆTS FESTIVAL 6. - 8. maj 2011 Handicap Idræts Festival 2011 DHIF indbyder for 13. gang medlemmerne til idræt og fest denne gang i Rødding og Vejen, hvor festivalen afvikles den

Læs mere

REFERAT DEN 25. JUNI 2014 LEDELSES- OG IDRÆTSPOLITISK SEKRETARIAT

REFERAT DEN 25. JUNI 2014 LEDELSES- OG IDRÆTSPOLITISK SEKRETARIAT REFERAT DEN 25. JUNI 2014 LEDELSES- OG IDRÆTSPOLITISK SEKRETARIAT MØDE I BESTYRELSEN DEN 18. JUNI 2014 FORUM BESTYRELSEN Mødenr.: 5 Mødedato: Den 18. juni Mødestart: Kl. 17.00 Mødested: Bestyrelsens mødelokale

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

REFERAT DEN 26. APRIL 2017

REFERAT DEN 26. APRIL 2017 REFERAT DEN 26. APRIL 2017 MØDE I BESTYRELSEN FORUM BESTYRELSEN Mødenr.: 3 Mødedato: Den 26. marts 2017 Mødestart: Kl. 10.00 fra kl. 9.30 er der morgenmad foran lokalet. Mødested: Preben Elkjær Referent:

Læs mere

At der skal sikres trænings- og instruktionsmuligheder for talenter og eliteidrætsudøvere.

At der skal sikres trænings- og instruktionsmuligheder for talenter og eliteidrætsudøvere. Team Danmark og Århus Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling i Århus Kommune.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 25. marts 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

SPECIAL OLYMPICS IDRÆT FOR PERSONER MED UDVIKLINGSHANDICAP

SPECIAL OLYMPICS IDRÆT FOR PERSONER MED UDVIKLINGSHANDICAP SPECIAL OLYMPICS IDRÆT FOR PERSONER MED UDVIKLINGSHANDICAP foto: SOI Special Olympics Special Olympics er et idrætstilbud til personer med udviklingshandicap. Deltagelse i idræt kan forbedre målgruppens

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde

Referat: Bestyrelsesmøde Referat: Bestyrelsesmøde Dato: 25. oktober 2017, kl. 18.00 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Stadionvej 50D, Odense Leif Meitilberg (LM), Michael Sølling (MRS), Torben Fjordvang (TF), Mikkel Brandstrup

Læs mere

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT. Simon Hamborg, Mads Y. Christensen, Louise Hartvig og Thomas Silfen, Mogens Thygesen

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT. Simon Hamborg, Mads Y. Christensen, Louise Hartvig og Thomas Silfen, Mogens Thygesen RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT Møde om: Trænerudvalgsmøde Deltagere: Afbud: Simon Hamborg, Mads Y. Christensen, Louise Hartvig og Thomas Silfen, Mogens Thygesen Dato: 1.dec. 2016 Sted:

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk Generalforsamling Mandag d. 23. marts 2009 Tilstede: Bestyrelsen og x medlemmer Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2008 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2008

Læs mere

BREDDEUDVALGSMØDE MANDAG DEN 20. AUGUST 2012

BREDDEUDVALGSMØDE MANDAG DEN 20. AUGUST 2012 BREDDEUDVALGSMØDE MANDAG DEN 20. AUGUST 2012 Sted: SKYPE-møde Tid: kl. 13.45 15.30 Deltagere: Referent: Bjørn Georgsen (BG) Jan Rasmussen (JR) Lene van der Keur (LvdK) Lisa Schlage (LS) Mogens Jensen (MJ)

Læs mere

Jan Rasmussen (JR) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MEJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV)

Jan Rasmussen (JR) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MEJ) Søren Jul Kristensen (SJK) Anette Svejstrup (ASV) BREDDEUDVALGSMØDE ONSDAG D. 9. APRIL 2014 Sted: LYNC-møde Tid: kl. 10.00 12.00 Deltagere: Bjørn Georgsen (BG) Jan Rasmussen (JR) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MEJ) Søren Jul Kristensen (SJK)

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. september 2008 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Evaluering af Eliteidræt Århus 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

DIF, uddannelse og Elitekommuner

DIF, uddannelse og Elitekommuner DIF, uddannelse og Elitekommuner Østerbro stadion, 17/11 2011 Indledning Hvad kan trænere bruge uddannelse til? Hvad kan I opnå ved hjælp af uddannelse? DIF og uddannelse 1,7mill udøvere Ca. 12.000 klubber

Læs mere

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 -

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 - Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 97 Offentligt Elitekommune Struktur/organisering Hvilke elever/behov er idrætsklasserne rettet mod? Aalborg Ballerup Esbjerg Pt. ingen folkeskoletilbud

Læs mere

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 UIG: Anne-Mette Lund (formand) AML, Marianne Hulgaard MHU, Ralf Petersen RPE, Henning Johansen HJO, Camilla Møntegaard (CMA) og Ditte Vadsgaard (DVA). Dirigent:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Svømning idræt for alle! FOTO: Peter Kock Hansen

Svømning idræt for alle! FOTO: Peter Kock Hansen Svømning idræt for alle! FOTO: Sonja Iskov FOTO: Peter Kock Hansen FOTO: Brian Rasmussen Svømning idræt for alle! Den folder du sidder med i hånden har til formål at være en øjenåbner for alle landets

Læs mere

Referat af generalforsamling i Allerød Karate Dojo den 28. april 2011

Referat af generalforsamling i Allerød Karate Dojo den 28. april 2011 Referat af generalforsamling i Allerød Karate Dojo den 28. april 2011 1. Valg af dirigent og referent Søren Thomsen blev valgt som dirigent Thomas Skov Hansen blev valgt som Referent Det blev konstateret

Læs mere

d. Ordfører og dirigent

d. Ordfører og dirigent 1) Velkomst og status ved Jesper Jesper bød velkommen og meddelte, at bestyrelsen var samlet, og derudover var Lene Bengtson, Eskil Garner og Steen Madsen inviteret til at deltage, da det forventes, at

Læs mere

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT Møde om: Trænerudvalgsmøde Deltagere: Mads Y. Christensen, Thomas Silfen, Simon Hamborg. Afbud: Louise Hartvig, Mogens Thygesen. Dato: 3. september 2016

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015 Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd Gældende vedtægt v dateret den 17. april 2015 1. Hjemsted Med henblik på at udmønte Roskilde Kommunes Eliteidrætspolitik og med en hensigt

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT Forbundsbestyrelsesmøde nr. 3 / 8. April

BESLUTNINGSREFERAT Forbundsbestyrelsesmøde nr. 3 / 8. April Referat Tirsdag den 8. April 2014 Til stede: Alle Besøg fra: Betina, Hanne ( Forbundskontoret ) Ad 1) Godkendelse af dagsorden OK Ad 2 ) Opfølgning på referat FBST 2/2013 2014 OK Ad 3 ) Besøg fra DIF bestyrelse:

Læs mere

Hovedbestyrelsens beretning for perioden maj 2016 til maj 2017

Hovedbestyrelsens beretning for perioden maj 2016 til maj 2017 AIF har ca. 3300 medlemmer ultimo 2016: Generalforsamlingen den 16. maj 2016 Dorthe Johansen, håndbold blev valgt til næstformand og Lars Jensen genvalgt til hovedkasserer. Hovedafdelingen har således

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken 17.00 19.00. Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Vi serverer lidt smørrebrød ca. 18.30. Holstebro den 22. maj 2014 1. Valg

Læs mere

Aktive børn i dagtilbud

Aktive børn i dagtilbud Aktive børn i dagtilbud Notat Baggrund Svendborg Kommune igangsatte i 2008 Danmarks største idrætsskoleprojekt Svendborgprojektet, hvor 0.- 6. klasse på syv af kommunens skoler fik seks lektioners idræt

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik Mødetidspunkt 05-09-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede:

Læs mere

BREDDEUDVALGSMØDE. Dato: Onsdag, d. 28. februar Parasport Danmarks kontor i Vejle. Tid: kl

BREDDEUDVALGSMØDE. Dato: Onsdag, d. 28. februar Parasport Danmarks kontor i Vejle. Tid: kl BREDDEUDVALGSMØDE Dato: Onsdag, d. 28. februar 2018 Sted: Parasport Danmarks kontor i Vejle Tid: kl. 13.00 18.00 Deltagere: Bjørn Georgsen (BG) Charlotte Svarrer (CS) Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede.

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede. Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag d. 26. januar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens, Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft,

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION HØRING OM STRATEGISPOR 21.11 Ballerup 28.11 Vildbjerg 29.11 - Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION Baggrund for strategiaftale med DIF Historien om Alice i Eventyrland: Søde lille filur-kat, sagde hun

Læs mere

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark TOPMØDE om PROJEKT SKOLESPORT 15. april 2008 Idrættens Hus, Brøndby Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 (mobil)

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt Mødetidspunkt 16-09-2019 17:00 Mødeafholdelse Restaurant Sejlklubberne, Skovshoved Havn 9, 2920 Charlottenlund Indholdsfortegnelse

Læs mere

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28.

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. Referat - Side 1 FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR.3 28. AUGUST 2008 REFERAT Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. august 2008 Deltagere: Bjarne Rasmussen, Frederiksberg Sundhedscenter,

Læs mere

Vedtægter Elite- og Talentråd

Vedtægter Elite- og Talentråd Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune 1. december 2014 Sagsnr. 97162

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 11. december 2017 5. februar 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 18. december 2017 modtog forskningsudvalget 14 ansøgninger af høj kvalitet, og det samlede

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 20. februar 2014 kl. 16:00 18:00 Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

BREDDEUDVALGSMØDE TIRSDAG DEN 28. JANUAR 2014 REFERAT. Tid: kl

BREDDEUDVALGSMØDE TIRSDAG DEN 28. JANUAR 2014 REFERAT. Tid: kl BREDDEUDVALGSMØDE TIRSDAG DEN 28. JANUAR 2014 Sted: SKYPE-møde Tid: kl. 14.00 17.30 Deltagere: Carsten Mortensen (CM) deltog under pkt. 3.a Bjørn Georgsen (BG) Jan Rasmussen (JR) Lene van der Keur (LvdK)

Læs mere

Deltagere (fysisk): Anna Falkenberg Harboe (AH), Jørgen Kilsgaard (JK), Kim Skov Jensen (KSJ), Philip Saerens (PS), Jesper Lund Madsen (JLM)

Deltagere (fysisk): Anna Falkenberg Harboe (AH), Jørgen Kilsgaard (JK), Kim Skov Jensen (KSJ), Philip Saerens (PS), Jesper Lund Madsen (JLM) Referat bestyrelsesmøde den 3. februar 2016 klokken 17:30-20:00 Sted: DSkiFs mødelokale samt virtuelt via SKYPE Deltagere (fysisk): Anna Falkenberg Harboe (AH), Jørgen Kilsgaard (JK), Kim Skov Jensen (KSJ),

Læs mere

Referat til hovedbestyrelsesmøde 4/2015

Referat til hovedbestyrelsesmøde 4/2015 Referat til hovedbestyrelsesmøde 4/2015 Mødested FROS klubhus, Hannerup Engvej 1C, Fredericia Mødedato Tirsdag 12. maj 2015 kl. 17.00-21.50 Mødedeltagere Referat Gæster Afbud: Walther Rahbek, formand (WRM)

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning for 2010 for Rudersdal Idrætsråd 7. Marts 2011

Bestyrelsens årsberetning for 2010 for Rudersdal Idrætsråd 7. Marts 2011 Bestyrelsens årsberetning for 2010 for Rudersdal Idrætsråd 7. Marts 2011 1. Foreningsundersøgelsen Vi kan med glæde konstatere, at samarbejdet med Rudersdal Kommune både hvad angår det politiske system

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

3. Idrætter a. IU Kørestolsdans (bilag 3a) Baggrund: Udvalget har afholdt Landsmøde d. 24. august. Indstilling: Referat tages til efterretning.

3. Idrætter a. IU Kørestolsdans (bilag 3a) Baggrund: Udvalget har afholdt Landsmøde d. 24. august. Indstilling: Referat tages til efterretning. BREDDEUDVALGSMØDE TIRSDAG D. 30. SEPTEMBER 2014 Sted: Skype-møde, - Søren sender link pr. mail Tid: kl. 10.00 12.00 Deltagere: Anne Marie Malling Eriksen (AME) Bjørn Georgsen (BG) Jan Rasmussen (JR) Lene

Læs mere

PSK Bestyrelsesmøde nr. 7 REFERAT

PSK Bestyrelsesmøde nr. 7 REFERAT 16. december 2014 PSK Bestyrelsesmøde nr. 7 REFERAT Dato: 10/12 2014 Tid: 18:00 Slut senest kl.: 22:00 Sted: Kursuslokale 2. sal i den Gamle Toldbygning. Deltagere: 9 Leif Jeberg, Michael Støvring Pedersen,

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Referat Bestyrelsesmøde 02-2005 Idrættens Hus Fredag, den 4. februar 2005 kl. 19.00 16. marts 2005 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 01-2005 3. Budget 1. Budget 2005 2. Finnesvømmer

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den 11.09.2017 Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer i HG fodbold Tid: Mandag d. 11/9-2017 kl. 19.15-21.30 Sted: Klubhuset Mødeleder: Lars Hoppe Søe Referent: Jens-Erik

Læs mere

Vedtægterne blev godkendt. Skoleledernes Samråd har ændret navn til Roskilde Campus, så navnet ændres i vedtægterne.

Vedtægterne blev godkendt. Skoleledernes Samråd har ændret navn til Roskilde Campus, så navnet ændres i vedtægterne. Elite- og Talentrådet Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune Referat

Læs mere

Vedtægt for Fonden Eliteidræt Århus

Vedtægt for Fonden Eliteidræt Århus Vedtægt for Fonden Eliteidræt Århus 1. Navn, hjemsted og selskabsform Fonden er stiftet af Århus Kommune på baggrund af Århus Byråds beslutning på mødet den 3. oktober 2001, og dens navn er "Fonden Eliteidræt

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT Forbundsbestyrelsesmøde nr. 2 / 1. februar

BESLUTNINGSREFERAT Forbundsbestyrelsesmøde nr. 2 / 1. februar Referat fra: Forbundsbestyrelsesmøde 2 / 2013-2014 Tilstede: FKN, JST, HAJE, MAK, LRA, AML, MEM, UBL, HHE (øk), SHO (fordelingsnøglen) Fraværende: LMA, UCH, AJA Lørdag den 1. februar 2014 De bemærkes at

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Jens Müller bød velkommen til årets første Elite- og Talentrådsmøde og til nye medlemmer. Derefter var der præsentationsrunde bordet rundt.

Jens Müller bød velkommen til årets første Elite- og Talentrådsmøde og til nye medlemmer. Derefter var der præsentationsrunde bordet rundt. Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune Referat af Elite- og Talentrådsmøde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13.

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13. Til Fodbold bestyrelsen i HEI samt FU Hermed indkaldes der til bestyrelsesmøde mandag den 20. januar kl. 19.00. Mødet afholdes i Skæring hallen. Dagsorden: 1. Velkomst Fremtidig regnskabsfører Lene Laursen

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i Danmarks Cykle Union 19. januar 2019

Referat. Bestyrelsesmøde i Danmarks Cykle Union 19. januar 2019 Referat Bestyrelsesmøde i Danmarks Cykle Union 19. januar 2019 Tid Lørdag den 19. januar 2019 kl. 17.00 Sted HUSET, Middelfart Deltagere Henrik Jess Jensen (HJJ), Lars Kaspersen (LK), Jakob Knudsen (JK),

Læs mere

BREDDEUDVALGSMØDE. 2. Godkendelse af referat fra seneste møde Referatet er godkendt via ug 18.

BREDDEUDVALGSMØDE. 2. Godkendelse af referat fra seneste møde Referatet er godkendt via ug 18. BREDDEUDVALGSMØDE Dato: Torsdag, d. 20. februar 2019 Sted: Skype-møde Tid: kl. 17.30 20.45 Deltagere: Lene van der Keur (LvdK) Mogens Jensen (MJ) Jannie Thomadsen (JT) Merete Brink Speedtsberg (MBS) Charlotte

Læs mere

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Att.: Fritids- og Folkeoplysningsudvalget og Byrådet Hjørring, d. 29. august 2018 Baggrund Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Læs mere

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2930342 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne 30. oktober 2018 Som Team Danmark

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere