Frit valg. Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frit valg. Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80"

Transkript

1 Frit valg Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80

2 Lov om social service, 80, giver kommunerne mulighed for at lade forældre vælge et økonomisk tilskud til brug for en privat pasningsordning, i stedet for at benytte en plads i et kommunalt dagtilbud. Kommunalbestyrelsen fastsætter tilskuddet til ordningen jf. dagtilbudslovens 83. Formålet med ordningen er: At give forældrene større indflydelse og valgfrihed med hensyn til, hvordan de ønsker deres børn passet, når andre end forældre selv passer børnene At øge kommunernes handlemuligheder inden for dagtilbudsområdet Det økonomiske tilskud til privat pasning træder som udgangspunkt i stedet for en dagtilbudsplads, med mindre særlige omstændigheder er til stede. Et barn kan således ikke både få tilskud til privat pasning og samtidig have en plads i et kommunalt dagtilbud. Muligheden for at få udbetalt pasningstilskud er knyttet sammen med bestemmelserne om at få en plads i et kommunalt dagtilbud. Således kan forældre, der har fået anvist en plads i dagtilbud omfattet af dagtilbudslovens 19-21, vælge enten at benytte den anviste dagtilbudsplads, eller at få udbetalt et økonomisk tilskud til privat pasning. I praksis finder forældrene privat pasning hvis det ønskes, inden der anvises en plads i det kommunale regi. Afgrænsning af aldersgruppen Favrskov Kommune giver forældre med børn i alderen 26 uger til optagelsestidspunktet i børnehaveklasse mulighed for at vælge økonomisk tilskud til brug for en privatpasningsordning.

3 Der kan ansøges om dispensation før 26. uge. Den enkelte børnepasser godkendes normalt til at have max. fire børn i pasning. Udbetaling af tilskud Favrskov Kommune fastsætter størrelsen af tilskuddet efter 83. Tilskuddet fastsættes ens for alle børn inden for samme aldersgruppe. Tilskuddet skal mindst udgøre 75 pct. af den billigste nettodriftsudgift pr. plads (ekskl. støttepædagogudgifter) i dagtilbuddet - til samme aldersgruppe i kommunen. ( Beregning af max. tilskud efter dagtilbudslovens 83) Tilskuddet kan dog højst udgøre 75 pct. af forældrenes dokumenterede udgifter. Tilskuddet udbetales månedsvis bagud og første gang i den måned, hvor den private pasningsordning påbegyndes og sidste gang i den måned, hvor retten til tilskuddet ophører. Der ydes søskendetilskud jf. gældende regler for privat pasning. Tilskuddet ydes for en minimums periode på 1 måned. Afbrydes pasningsforholdet i utide, skal et evt. uudnyttet tilskud tilbagebetales til kommunen. Hvis forældre eller børnepasseren afbryder et pasningsforhold, eller familien flytter til en anden kommune og forældrene har fået udbetalt tilskuddet, skal det ikke anvendte tilskud tilbagebetales til kommunen. Tilskuddet efter 83 indgår ikke ved beregning af ydelser efter den sociale lovgivning eller lovgivningen om uddannelsesstøtte. Der kan indhentes oplysninger hos Favrskov Kommune om administration af ordningen. Nyt tilbud, hvis den private ordning ophører Forældre, der vælger et tilskud til privat pasning, skal have mulighed for at få deres barn optaget i et kommunalt dagtilbud, hvis den private pasningsordning ophører.

4 Opskrivning foretages på digital pladsanvisning Godkender kommunen aftaler om privat pasning, der finder sted på tidspunkter, som falder uden for de normale åbningstider i de kommunale dagtilbud, kan forældrene ikke senere gøre krav på, at få sådan et pasningsbehov dækket gennem kommunens dagtilbud. Hvis den private pasning finder sted på tidspunkter, som falder udenfor de normale åbningstider i de kommunale dagtilbud, kan forældre ikke samtidig benytte andre dagtilbud. Hvem kan forældre indgå aftale med? Forældre kan indgå aftale med enkeltpersoner eller en privat pasningsordning. Forældre kan, sammen med andre forældre, etablere en privat pasningsordning eller købe sig plads i en privat pasningsordning, der er oprettet af andre Forældre kan indgå aftale med en privat person, som i sit hjem eller i andre lokaler passer barnet/ børnene Børnepasseren kan være ansat med forældrene som arbejdsgiver Børnepasseren kan være selvstændig erhvervsdrivende. Forældre kan indgå aftale med en person om, at vedkommende passer barnet/børnene i barnets/ forældrenes hjem- ansat i huset med forældrene som arbejdsgiver. Det er udelukkende den godkendte pasningsperson der må passe barnet/børnene.

5 Godkendelse af børnepasser og pasningsordninger Udbetaling af tilskud sker under forudsætning af, at Favrskov Kommune godkender pasningsaftalen. Favrskov kommune skal inden opstart godkende de enkelte børnepassere og de fysiske rammer, vurderet i forhold til opgaven. Børnepasseren skal være fyldt 17 år og ikke være over 65 år. Børnepasseren skal kunne tale og forstå dansk. Der er ikke lovmæssig hjemmel til at godkende en au-pair m/k som privat børnepasser. Tilskuddet til privat pasning kan ikke gives til forældre, der indgår aftale med en au-pair om pasning af barnet. Au-pair er et uddannelsesophld, og de opgaver en au-pair varetager hos værtsfamilien, regnes ikke som lønnet arbejde. Arbejdstilladelse skal vedlægges, hvis børnepasseren kommer fra et land uden for EU. Godkendelsen kræver for begge ordninger desuden, at der gives samtykke til, at Favrskov Kommune i henhold til gældende regler indhenter straffe- og børneattest på børnepasseren. Der skal yderligere gives samtykke til, at der indhentes straffeattest på andre personer i husstanden over 15 år. Er børnepasser ikke oprindeligt fra Danmark, og har han/hun været i landet mindre end ti år, skal børnepasseren selv levere en original straffeattest fra sit hjemland. Straffeattesten skal oversættes og godkendes på børnepassers hjemlands ambassade i Danmark. Forældrene skal dokumentere over for kommunen, hvilken udgift de påregner til den private pasningsordning.

6 Hvis forældrene ansætter en person til at passe barnet i forældrenes hjem, og børnepasseren samtidig varetager andre opgaver i hjemmet end børnepasning, skal det fremgå af aftalegrundlaget, hvilke udgifter der vedrører børnepasningen. Favrskov Kommune giver udelukkende tilskud til børnepasningen. Den samlede arbejdsuge kan ikke overstige 48 timer. Favrskov Kommune anbefaler, at der udarbejdes en samarbejdskontrakt, hvori konkrete aftaler nedskrives, eksempelvis daglige arbejdsopgaver, arbejdstid, afholdelse af ferie, sygdom, opsigelsesvarsel, tilsyn mv. Administration af ordningen Forældre, der ønsker at benytte privat pasning, skal ansøge kommunen herom. Ordningen administreres af pladsanvisningen og Dagplejen Favrskov. Aftalen mellem forældrene og børnepasseren skal indeholde: dokumentation af udgifterne (skal dokumenteres hver måned) navne, cpr. nr., adresser på børnepasser, børnene, pasningssteder osv. (Eventuelt CVR nummer for børnepasseren/pasningsordningen) den forventede pasningsperiode børnepasserens arbejdstid og betaling parternes opsigelsesvarsel ansættelsesbevis beskatning, ferie og ferieløn/godtgørelse samt pasning i ferie løn/dagpenge under sygdom, arbejdsskade forsikring Retningslinjer for tilsynet Kommunens tilsyn føres af Dagplejen Favrskov. Dagplejepædagoger skal løbende føre tilsyn med de private pasningsordninger, der benyttes under tilskudsordningen. Hvis kommunen godkender en pasningsaftale, der forudsætter at barnet passes af børnepassere/ pasningsordninger i en anden kommune, er det barnets bopæls kommune, der har tilsynsforpligtelsen. Løbende tilsyn skal aftales med udfører kommunen. Favrskov Kommune har stadig ansvaret for børn fra egen kommune. Den konkrete aftale om opgavefordelingen i forhold til tilsyn skal fremgå af kontrakten. Tilsyn skal være en kombination af anmeldte og uanmeldte tilsyn og kan, ved pasning i forældrenes hjem, falde på tidspunkter, hvor forældrene ikke er hjemme. Der aflægges tilsyn ca. en gang i kvartalet. Der gøres notat efter hvert tilsyn. Er der givet henstillinger eller lignende, skal der ved næste tilsyn følges op på disse således, at henstillingerne bliver fulgt. Hvis henstillingerne ikke følges, eller det konstateres, at barnet eller børnene ikke udvikler sig hensigtsmæssigt, eller der i øvrigt konstateres forhold, som giver grund til bekymring for barnet eller børnenes positive udvikling, kan godkendelsen tilbagekaldes. Klageadgang Kommunens afgørelse om godkendelse af pasningsaftaler og pasningsordninger kan indbringes for det sociale ankenævn. Spørgsmål om retningslinjer i anden lovgivning med betydning for aftaleforholdet mellem forældre og børnepasser kan rettes til følgende myndigheder:

7 Oplysning om ferieregler kan fås ved henvendelse til Beskæftigelsesministeriet (Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering). Lønmodtagere, der ansættes til at udføre husligt arbejde og får kost og logi eller kost alene, er omfattet af lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v.. Oplysninger om denne lov kan fås ved henvendelse til Beskæftigelsesministeriet. Oplysninger om lov om arbejdsgiverens pligt til at underrette lønmodtageren om vilkårene for ansættelsesforholdet kan fås ved henvendelse til Beskæftigelsesministeriet. Lønmodtagere skal have skriftlige oplysninger om arbejdets art, rettigheder med hensyn til betalt ferie, opsigelsesvarsler m.v. dvs. krav om skriftligt ansættelsesbevis. Oplysninger om indsendelse af oplysninger om indbetaling af ATP-bidrag kan fås ved henvendelse til Arbejdsmarkedets Tillægspension. Oplysninger om arbejdsmiljølovgivningen kan fås ved henvendelse til Direktoratet for Arbejdstilsynet. Vejledning om skatteregler, herunder om betaling af arbejdsmarkedsbidrag m.v. kan fås hos Skat. Oplysning om sygedagpenge kan fås ved henvendelse til Jobcentret i bopælskommunen. Oplysning om dagpenge ved graviditet, barsel og adoption kan fås ved henvendelse til Udbetaling Danmark. Oplysninger om pligten til at tegne arbejdsskadeforsikring (når der består et ansættelsesforhold) kan fås i Arbejdsskadestyrelsen. Information om retningslinjer for ansættelse af au pair til børnepasning kan fås i Udlændingestyrelsen. FOA fag og arbejde kan vejlede om området Pjece Ung i huset eller børnepasser Kontaktoplysninger vedr. ordningen Godkendelse og tilsyn: Dagplejen Favrskov Kommune Post adr.: Skovvej 20, 8382 Hinnerup Tlf.:

8 KONTAKTOPLYSNINGER VEDR. ORDNINGEN Godkendelse og tilsyn: Dagplejen Favrskov Kommune Post adr.: Skovvej Hinnerup Tlf.:

Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80

Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Lov om social service, 80, giver kommunerne mulighed for at lade forældre vælge et økonomisk tilskud til brug for en privat pasningsordning,

Læs mere

Kommunen har fastsat et tilskud, der er ens for alle børn inden for samme aldersgruppe.

Kommunen har fastsat et tilskud, der er ens for alle børn inden for samme aldersgruppe. Privat pasning Hvad er privat pasning Kommunen skal give et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte kommunens dagtilbud. Privat pasning indebærer,

Læs mere

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Børn og Unge TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Pladsanvisningen Borgerservicecentret Privat pasning Fredericia Kommune tilbyder forældre et økonomisk tilskud til privat børnepasning

Læs mere

Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen)

Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen) Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen) Informationsfolder/retningslinier vedr. tilskud til forældre bosat i Herning Kommune og som vælger privat børnepasning i stedet for optagelse i kommunalt

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 2013 Generelt om ordningen Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (skolestart) kan benytte ordningen. I

Læs mere

- på børnepasningsområdet Dagtilbud

- på børnepasningsområdet Dagtilbud Privat pasning - på børnepasningsområdet 2017 Dagtilbud Indhold Private pasningstilbud...3 Hvem kan passes?...3 Aftaletyper...3 Selvstændig erhvervsdrivende (privat pasningsordning)...3 Arbejdsgiver/lønmodtager

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? ( Forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen, dog er

Læs mere

Tilskud til privat pasning 2019

Tilskud til privat pasning 2019 Børn og Uddannelse Tilskud til privat pasning 2019 Orientering til forældre Indholdsfortegnelse Den private pasningsordning.3 Generelt-uanset valg-vær opmærksom på.3 Godkendelse af privat passer 5 Tilsyn

Læs mere

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer Du kan få tilskud til at ansætte en person, der passer dit barn i dit eget hjem. Sådan fungerer ordningen Som forælder kan du vælge

Læs mere

- på børnepasningsområdet 2011. Dagtilbud

- på børnepasningsområdet 2011. Dagtilbud Privat pasning - på børnepasningsområdet 2011 Dagtilbud Indhold: Private pasningstilbud...3 Hvem kan passes?...3 Aftaletyper...3 Selvstændig erhvervsdrivende (privat pasningsordning)...3 Arbejdsgiver/lønmodtager

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen. I enkelte

Læs mere

Tilskud til Private pasningsordninger

Tilskud til Private pasningsordninger Tilskud til Private pasningsordninger Sagsnr.: 18/36499 Dato: 25.10.2018 1 Lovpligtig orientering til forældre om forskellen mellem privat pasning og dagtilbud Af Dagtilbudslovens 81, stk. 2 fremgår, at

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3

Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3 Side 1 Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3 Godkendelse/Tilsyn... 4 Lovgrundlag... 4 Tilskud 2011... 4 Tavshedspligt... 5 Klage...

Læs mere

Privat pasning omfatter børn i alderen 24 uger og indtil det tidspunkt, hvor barnet almindeligvis optages i børnehaveklasse.

Privat pasning omfatter børn i alderen 24 uger og indtil det tidspunkt, hvor barnet almindeligvis optages i børnehaveklasse. Privat pasning Hvad er Privat pasning Kommunen skal give et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte kommunens dagtilbud. Privat pasning indebærer,

Læs mere

Informationspjece til forældrene om Frit valg-ordningen

Informationspjece til forældrene om Frit valg-ordningen Informationspjece til forældrene om Frit valg-ordningen 1. Hvad er Frit valg-ordningen? Frit valg-ordningen betyder, at kommunen kan vælge at give et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Frit valg ordningen i Viborg Kommune

Frit valg ordningen i Viborg Kommune Frit valg ordningen Frit valg ordningen betyder, at Viborg Kommune giver et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at benytte privat pasning i stedet for at benytte et kommunalt dagtilbud. Frit Valg

Læs mere

TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE

TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE INDHOLD TILSKUD TIL PRIVAT PASNING... 2 BØRNENES ALDER OG ANTAL BØRN... 2 AFTALER OM TILSKUD TIL PRIVAT PASNING... 3

Læs mere

Frit valg-ordningen 2013

Frit valg-ordningen 2013 Frit valg-ordningen 2013 1. Hvad er Frit valg-ordningen? Frit valg-ordningen betyder, at kommunen giver et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte

Læs mere

Privat pasningsordning

Privat pasningsordning Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset 1 Godkendt af Udvalget for Børn og Familie den 12. april 2011 / Redigeret af Pladsanvisningen den 21. april 2016 grundet ændring af lovgivning. Den

Læs mere

Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset

Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset Godkendt af Udvalget for Børn og Familie den 12. april 2011 / Redigeret af Pladsanvisningen den 21. april 2016 grundet ændring af lovgivning. Den private

Læs mere

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Tårnby Kommune Børne- og Kulturforvaltningen REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Fra hvornår kan jeg få tilskud Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud om

Læs mere

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper PRIVAT PASNING 1 Private pasningsordninger Norddjurs kommune giver jævnfør dagtilbudslovens 80, forældre med børn i alderen 30 uger og indtil det tidspunkt, hvor børn normalt optages i børnehaveklasse,

Læs mere

Privat børnepasning. Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013

Privat børnepasning. Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013 Privat børnepasning Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013 Indhold: Forord 4 Privat børnepasning i eget eller udenfor eget hjem.... 5-6 Generelle bestemmelser for pasningsordninger

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 12-09-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Bilag 1 kombinationstilbud Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Det skal være muligt for forældre at have en almen deltidsplads

Læs mere

Tilskud til privat børnepasning

Tilskud til privat børnepasning Tilskud til privat børnepasning Hvad er Frit valg-ordningen? Kommunalbestyrelsen skal give forældre mulighed for at vælge et økonomisk tilskud til privat pasning i stedet for at benytte en plads i et kommunalt

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2017 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Godkendelseskriterier for og tilsyn med selvstændige børnepassere Dagplejelignende pasningsordninger for 3 eller flere børn. Denne form

Læs mere

BØRN & KULTUR - DAGTILBUD. Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN

BØRN & KULTUR - DAGTILBUD. Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN BØRN & KULTUR - DAGTILBUD Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN December 2009 Forord I stedet for at benytte en plads i et kommunalt dagtilbud, i en puljeordning

Læs mere

Rudersdal Kommunes. Tilskud til private pasningsordninger

Rudersdal Kommunes. Tilskud til private pasningsordninger Rudersdal Kommunes Tilskud til private pasningsordninger Lovgrundlag Det lovmæssige grundlag for private pasningsordninger herunder muligheden for kommunalt tilskud er beskrevet i 78-81 i Lov om dag-,

Læs mere

Informationsfolder til forældre om. Frit valg-ordningen. Kommunernes Landsforening Børne- og Kulturforvaltningen

Informationsfolder til forældre om. Frit valg-ordningen. Kommunernes Landsforening Børne- og Kulturforvaltningen Informationsfolder til forældre om Frit valg-ordningen Kommunernes Landsforening Børne- og Kulturforvaltningen 2 Indholdsfortegnelse Indholdfortegnelse...2 Frit valg-ordningen...3 Forældres muligheder

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Vejledning om tilskud til private pasningsordninger

Vejledning om tilskud til private pasningsordninger Vejledning om tilskud til private pasningsordninger 1. Indledning: Forældre i Horsens Kommune har mulighed for at vælge privat pasning af deres barn. Horsens Kommune yder tilskud til privat pasning i henhold

Læs mere

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Børn og unge Torvet 1-8500 Grenaa - tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Gældende fra juli 2015 1 Hvad er privat pasning: Kommunen skal give

Læs mere

Daginstitutionsafdelingen. Ikast-Brande Kommune. Bellisvej 2. 8766 Nørre Snede. Privat børnepasning

Daginstitutionsafdelingen. Ikast-Brande Kommune. Bellisvej 2. 8766 Nørre Snede. Privat børnepasning Daginstitutionsafdelingen Ikast-Brande Kommune Bellisvej 2 8766 Nørre Snede Privat børnepasning 1 Privat børnepasning Som kommune har vi et ansvar for at tilgodese barnets tarv. Kommunen skal sikre, at

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Information om Privat børnepasning

Information om Privat børnepasning Information om Privat børnepasning Børneafdelingen December 2010 Forældre, som bor i Nyborg Kommune kan få tilskud til privat børnepasning af børn i aldersgruppen fra 24 uger til børnehavestart, som er

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2018 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej Nørre-Snede. Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a

Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej Nørre-Snede. Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej 2 8766 Nørre-Snede Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a Privat pasning Som kommune har vi et ansvar for at tilgodese barnets tarv. Kommunen

Læs mere

Informationspjece til forældrene om Frit valg-ordningen

Informationspjece til forældrene om Frit valg-ordningen Dagtilbudsafdelingen Pladsanvisningen Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Direkte + 45 8888 5431 Ulla.koldkjaer2@middelfart.dk Informationspjece til forældrene om Frit valg-ordningen 1. Hvad er Frit

Læs mere

Retningslinjer for private pasningsordninger. Dagtilbud og Skole

Retningslinjer for private pasningsordninger. Dagtilbud og Skole Retningslinjer for private pasningsordninger Dagtilbud og Skole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Krav til den private passer... 3 Generelle kriterier... 3 Hjemmets fysiske rammer...

Læs mere

Administrationsgrundlag for private pasningsordninger

Administrationsgrundlag for private pasningsordninger Administrationsgrundlag for private pasningsordninger Indholdsfortegnelse Dagtilbudsloven... 3 Definition af private pasningsordninger... 3 1.1. Privat pasningsordning... 3 1.2. Ung i huset ordning...

Læs mere

Private pasningsordninger - information og retningslinjer

Private pasningsordninger - information og retningslinjer Private pasningsordninger - information og retningslinjer 2018 I denne folder kan du læse om: Hvad en privat pasningsordning er Krav til børnepassere i private pasningsordninger Tilsyn med private pasningsordninger

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Assens Kommunes retningslinjer for privat børnepasning Indholdsfortegnelse

Assens Kommunes retningslinjer for privat børnepasning Indholdsfortegnelse Assens Kommunes retningslinjer for privat børnepasning Indholdsfortegnelse 1. Børnepasningen må ikke overlades til en ikke godkendt person... 2 2. Kontrakt mellem børnepasser og forældre... 2 2.1. Udbetaling

Læs mere

Privat pasning information til forældre

Privat pasning information til forældre Privat pasning information til forældre Forord Du kan som forælder til et barn i alderen 0 år- skolestart vælge at få tilskud til privat pasning i stedet for en plads i et kommunalt/selvejende dagtilbud

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud 2012. Revideret 16.12.2013 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til at ansætte

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret 24.september 2014 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til

Læs mere

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger Generelle oplysninger 1 Oktober 2018 18/23683 Forældre kan vælge at få deres barn passet

Læs mere

Hvad er et kombinationstilbud

Hvad er et kombinationstilbud Hvad er et kombinationstilbud Har du som forælder et dokumenteret pasningsbehov der ligger uden for dagtilbuddenes almindelige åbningstid, kan du ansøge om et kombinationstilbud. Det betyder at du både

Læs mere

Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80)

Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80) Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80) Indledende bemærkninger Retningslinjerne for private passere og private pasningsordninger er indskrevet i Dagtilbudslovens bestemmelser

Læs mere

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til privat børnepasning

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til privat børnepasning Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til privat børnepasning Når forældrene ansætter en børnepasser, skal de overholde lovgivning, bl.a. om skat, ATP, forsikring, feriegodtgørelse mv. Vejledningen her

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune. Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning.

Lyngby-Taarbæk Kommune. Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning. Lyngby-Taarbæk Kommune Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning. Privat Børnepasning eller storordning i Lyngby Taarbæk Kommune. Hvad er Privat Børnepasning? Forældre,

Læs mere

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat Center for Skoler, Institutioner og Kultur 4. juli 2017 Notat Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Information om tilskud til Privat børnepasning

Information om tilskud til Privat børnepasning Information om tilskud til Privat børnepasning Børn- og Skoleforvaltningen Juni 2007 Forældre, som bor i Kerteminde Kommune kan få tilskud til privat børnepasning af børn i aldersgruppen fra 24 uger til

Læs mere

Har du overvejet at få dit barn passet privat? Haderslev Kommune giver dig muligheden for et økonomisk tilskud til Privat Børnepasning.

Har du overvejet at få dit barn passet privat? Haderslev Kommune giver dig muligheden for et økonomisk tilskud til Privat Børnepasning. Har du overvejet at få dit barn passet privat? Haderslev Kommune giver dig muligheden for et økonomisk tilskud til Privat Børnepasning. Hvis du selv ønsker at vælge en børnepasser til dit barn, har du

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 07-09-2017 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skrive dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Dagtilbud Dagtilbud er tilbud for børn i alderen 0-6 år og består af: Kommunale dagplejere Kommunale daginstitutioner Selvejende daginstitutioner

Læs mere

Vejledning om privat børnepasning

Vejledning om privat børnepasning Vejledning om privat børnepasning Haderslev Kommune giver dig muligheden for et økonomisk tilskud til Privat Børnepasning Hvis du selv ønsker at vælge en børnepasser til dit barn, har du følgende muligheder:

Læs mere

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune Godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune den 2. december 2013 STRUER KOMMUNE POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK

Læs mere

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU Kriterier for godkendelse Privat pasning i Vejle kommune efter 78 85 i Dagtilbudsloven Vedtaget 12.11.2015 og revideret i BFU 21.06.18 1.0 Lovgivning og standarder på området Dagtilbudslovens 78-79 der

Læs mere

Privat pasning efter Frit valg-ordningen med selvstændige børnepasser

Privat pasning efter Frit valg-ordningen med selvstændige børnepasser Dafolo undervisningskommune æøå Suderbovej 24 9900 Frederikshavn Udfyldes af kommunen Dato 14.01.2019 Sagsidentifikation Privat pasning efter Frit valg-ordningen med selvstændige børnepasser Børnepasser

Læs mere

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v.

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Notat Sagsnr.: 2014/0004315 Dato: 14. april 2014 Titel: Halsnæs Kommunes kriterier for godkendelse af privat pasning, tilskud til privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Sagsbehandler: Torben

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved. Privat børnepasning. i Odense Kommune 2009

Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved. Privat børnepasning. i Odense Kommune 2009 Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved Privat børnepasning i Odense Kommune 2009 Forord Denne pjece er en informationsguide til forældre i Odense Kommune, som ønsker at benytte

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Privat pasning efter Frit valg-ordningen med selvstændige børnepasser

Privat pasning efter Frit valg-ordningen med selvstændige børnepasser Dafolo undervisningskommune æøå Suderbovej 24 9900 Frederikshavn Udfyldes af kommunen Dato 14.01.2019 Sagsidentifikation Privat pasning efter Frit valg-ordningen med selvstændige børnepasser Børnepasser

Læs mere

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende:

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende: Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven 78-79, med tilskud efter Dagtilbudsloven 80) Roller og procedurer

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2 februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat pasningsordning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat pasningsordning... 3 Opstart af privat pasningsordning...

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2. februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse.

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres barn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Privat pasningsordning

Privat pasningsordning Privat pasningsordning Krav til oprettelse og drift [18.7.2018] Indhold PRIVAT PASNINGSORDNING - GENERELLE OPLYSNINGER 3 DAGTILBUDSLOVEN 3 PASNINGSORDNINGENS NAVN 4 KRAV TIL DEN PRIVATE PASNINGSORDNING

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Indledning Det er et lovmæssigt krav, at Haderslev kommune forud for godkendelse af en pasningsaftale skal orientere forældrene

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Dato for besøg: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.:

Læs mere

Vejledning til privat børnepasning 2018

Vejledning til privat børnepasning 2018 Vejledning til privat børnepasning 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat børnepasning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat børnepasser... 3 Opstart som privat børnepasser... 3 Indgåelse af aftale...

Læs mere

PRIVAT PASNING GÆLDENDE RAMMER FOR PRIVAT PASNING

PRIVAT PASNING GÆLDENDE RAMMER FOR PRIVAT PASNING PRIVAT PASNING GÆLDENDE RAMMER FOR PRIVAT PASNING Indhold Privat børnepasser i Tønder Kommune... 3 Generelle oplysninger... 3 Dagtilbudsloven... 6 Pasningsordningens navn... 7 Krav til den private pasningsordning...

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02./10. 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

Servicetjek af frit valg efter dagtilbudsloven

Servicetjek af frit valg efter dagtilbudsloven 2018 Servicetjek af frit valg efter dagtilbudsloven Indhold 1. Indledning... 1 2. Introduktion til dagtilbudsområdet og dagtilbudsloven... 2 2.1 Tilskud til privat pasning... 2 2.2 Tilskud til pasning

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Krav til oprettelse og drift af private pasningsordninger i Esbjerg Kommune

Krav til oprettelse og drift af private pasningsordninger i Esbjerg Kommune Krav til oprettelse og drift af private pasningsordninger i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02.10.2014 - ajourført redaktionelt ift. Vejledning om Dagtilbud

Læs mere

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende Godkendelseskriterier for privatinstitutioner 1. Lovgivningen: Den private leverandør skal dokumentere, at privatinstitutionen lever op til: A. Dagtilbudslovens formålsbestemmelse, Kapitel 1, 1. Formålet

Læs mere

Vejledning om private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Vejledning om private pasningsordninger i Haderslev Kommune Vejledning om private pasningsordninger i Haderslev Kommune Haderslev Kommunale dagpleje Gåskærgade 26-28, 6100 Haderslev, tlf. 74 34 53 60 Rådhuscentret 7, 6500 Vojens, tlf. 74 34 11 47 1. Generelle oplysninger...

Læs mere

Bekendtgørelse om sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere

Bekendtgørelse om sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere BEK nr 1186 af 27/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/14638

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Privat pasningsordning Private pasningsordninger drives uden offentlige midler og er derfor ikke en del af det kommunale dagtilbud. Private passere

Læs mere

Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune

Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune Børn og Pædagogik 2019 Indledning...2 Ansøgning...2 Depositum...2 Behandlingstid...2 Driftsgaranti...2 Økonomisk hæderlighed...2

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning.

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Pkt.nr: 13 Tilskud til privat børnepasning 230407 Indstilling: at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Formål med indstilling: At orientere om lovændring vedrørende

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.: E-mail: Tidligere

Læs mere

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse.

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres barn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Retningslinier for en god ansættelse. værktøj2001. Er du ung i huset eller børnepasser?

Retningslinier for en god ansættelse. værktøj2001. Er du ung i huset eller børnepasser? Retningslinier for en god ansættelse værktøj2001 Er du ung i huset eller børnepasser? Er du ung i huset eller børnepasser er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen har til formål at beskrive,

Læs mere