Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct. Knuds Park 6 Fraværende: Claus Mørkbak Højrup og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Arbejdsmarkedsudvalgets mødeplan Integrationsrådets dialogmøde med borgmester og repræsentanter for 5 relevante fagudvalg d. 2. november Frivillig gældsrådgivning 7 4 Slutstatus for Handleplan vedr. kommunens Handicappolitik 10 5 Produktionsrapporter august Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i

2 Side A Arbejdsmarkedsudvalgets mødeplan 2017 Resumé Arbejdsmarkedsudvalget skal fastlægge en mødeplan for Sagsfremstilling 1.0 Sagens baggrund: Efter lov om kommunernes styrelse skal Arbejdsmarkedsudvalget vedtage en mødeplan for Sagens indhold: Byrådet besluttede i møde 31. august 2016 at godkende forslag til mødekalender for Byrådet i 2017 og, at mødeplanen skulle sendes til de øvrige udvalg med henblik på stillingtagen vedrørende fagudvalgenes egne møder. Byrådet anbefaler, at udvalgene tager udgangspunkt i forslaget til mødekalender for Nedenstående forslag til Arbejdsmarkedsudvalgets mødeplan i 2017 er ændret i forhold til den mødeplan, der blev behandlet i Byrådet: møde 22. maj erstatter møde 15. maj møde 26. juni er et ekstra møde møde 28. august erstatter møde 21. august

3 Udvalgets ordinære møder i 2017 afvikles uændret på mandage med start kl. 08:30. Side 3. I vedlagte bilag ses - foruden Arbejdsmarkedsudvalgets møder - Økonomiudvalgets og Byrådets kendte møder, samt datoer for budgetseminarer, KL topmøde og Job Camp. Med henblik på en samlet koordinering, er endvidere indarbejdet forslag til mødedatoer for Integrationsrådet og Det lokale Arbejdsmarkedsråd. Endelig er der i bilaget indarbejdet forslag til: Arbejdsmarkedsudvalget dialogmøde med bestyrelse for Hjørring Produktionsskole (man. 24. april) Arbejdsmarkedsudvalget dialogmøde med bestyrelse for Specialskolen for voksne (man. 26. juni) Arbejdsmarkedsudvalgets dialogmøde med integrationsrådet (ons. 17. maj 2017, 17:00-19:00), dialogmøde mellem Borgmester, repræsentanter for fagudvalgene og integrationsråd (ons. 8. november 2017, 17:00-19:00) Lovgrundlag 20, stk. 1 i lov om kommunernes styrelse. Økonomi Der ydes vederlag i henhold til vederlagsbekendtgørelsen. Vederlagene er uafhængige af antal møder og mødernes varighed. Derimod vil udgifterne til tabt arbejdsfortjeneste kunne variere noget, alt efter hvornår på dagen møderne afholdes. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

4 Bilag: 1. Forslag til Arbejdsmarkedsudvalgets mødekalender 2017 Side 4. Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at udvalget godkender forslag til egen mødeplan for 2017, - at udvalget overfor Det lokale Arbejdsmarkedsråd og Integrationsråd anbefaler de foreslåede mødedatoer, - at udvalget overfor Integrationsrådet anbefaler de foreslåede tidspunkter for afvikling af Integrationsrådets dialogmøder Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget godkendte indstillingerne. Claus Mørkbak Højrup og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet.

5 Side P Integrationsrådets dialogmøde med borgmester og repræsentanter for relevante fagudvalg d. 2. november 2016 Resumé Det årlige dialogmøde mellem Borgmester, repræsentanter for relevante politiske udvalg og Integrationsrådet afholdes planmæssigt onsdag den 2. november Sagsfremstilling Det årlige dialogmøde afvikles onsdag den 2. november 2016 i tidsrummet 17:00-19:00. Dialogmødet afholdes i kantinen på Hjørring Rådhus. Dialogmødet ledes af borgmester og formand for Integrationsråd i fællesskab. Udvalget bedes udpege to repræsentanter for udvalget, der kan deltage i mødet. Det anbefales, at embedsværket deltager efter en konkret vurdering. ARB-sekretariatet står for indkaldelse og udsendelse af dagsorden til dialogmødet. Forslag til dagsordenspunkter fra udvalget, samt udvalgets repræsentanter til mødet, bedes sendt til sekretær for Integrationsrådet, Rikke Ishøy på Roi@hjoerring.dk senest d. 3. oktober Integrationsrådet drøfter de indkomne forslag på Rådets møde d. 5. oktober ARB-sekretariatet udsender herefter dagsordenen til dialogmødet. Integrationsrådet har foreslået nedenstående temaer til dialogmødet: Afvikling af Borgmesterdag i 2017 (se bilag for uddybning). Situationen i skoler og daginstitutioner i relation til det stigende antal af tosprogede børn. Praktikforløb: Hvordan skabes et godt samarbejde med virksomhederne med henblik på at skaffe flere praktikforløb til flygtninge. Muligheden for modersmålsundervisning på frivillig basis varetaget af frivillige undervisere.

6 Sagen behandles parallelt i nedennævnte udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget () Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget () Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget (27. september 2016) Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (27. september 2016) Økonomiudvalget (28. september 2016) Side 6. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: 1. Udviklingen på flygtningeområdet 2. Borgmesterdagen Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at udvalget fra sin midte vælger to repræsentanter til dialogmøde med borgmester, repræsentanter fra øvrige udvalg og Integrationsrådet d. 2. november at udvalget drøfter mulige dagsordenspunkter til dialogmødet og fremsender disse til sekretær for Integrationsrådet Rikke Ishøy på Roi@hjoerring.dk senest d. 3. oktober Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget besluttede, at Jørgen Christensen og Line Kraghede Jensen deltager fra udvalget. Claus Mørkbak Højrup og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet.

7 Side P Frivillig gældsrådgivning Resumé Projekt På Rette Kurs har ydet frivillig gældsrådgivning i Hjørring-, Brønderslev- og Frederikshavn kommuner fra maj 2013 til og med juni Gældsrådgivningen fortsætter via nye puljemidler til ultimo Sagsfremstilling 1.0 Sagen baggrund Projekt På Rette Kurs i daglig tale LO Vendsyssel Gældsrådgivning har ydet frivillig gældsrådgivning i Hjørring-, Brønderslev- og Frederikshavn kommuner siden maj 2013 og var indtil 30. juni 2016 finansieret af Social og Indenrigsministeriets satspulje. Projektet modtog i juli 2015 tilsagn om satspuljemidler fra STAR, så projektet kunne videreføres. Pr. juni 2016 er der desuden modtaget tilsagn om midler fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til frivillig gældsrådgivning. Det betyder, at projektet nu løber til udgangen af Gældsrådgivningen er gratis, uvildig og anonym. Rådgivningens hovedmålgruppe er personer på overførselsindkomst dvs. på uddannelses- og kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, ressourceforløbs- og ledighedsydelse, førtidspension og foregår i et samarbejde med de tre kommuner, Hjørring, Brønderslev, og Frederikshavn, samt LO s medlemsorganisationer, som alle er repræsenteret i projektets styregruppe. Rådgivningen varetages af frivillige rådgivere og er gratis. Rådgivningen tilbydes geografisk i Hjørring (i LO s lokaler), Brønderslev og Frederikshavn. Rådgivningen foregår to timer ugentligt hvert sted. De frivillige rådgivere har en faglig baggrund som bankrådgivere, revisorer, socialrådgivere og jurister. I alt er der tilknyttet mellem frivillige rådgiver samt projektlederen. Pt. er der mangel på enkelte frivillige rådgivere til at varetage rådgivningen. 2.0 Sagens indhold Hvem anvender rådgivningstilbuddet? Totalt set har der fra den 1. maj 2013 til den 25. juni 2016 været 605 personlige henvendelser til gældsrådgivningen. Der er sket en stigning af henvendelser over hele projektperioden. 189 af henvendelserne kom fra borgere bosat i Hjørring Kommune.

8 For yderligere fordybning henvises til oversigten i bilag 1. Side 8. Karakteristik for de borgere, der benytter sig af tilbuddet er, at de er enlige. 75 % af de, der henvender sig, er enlige, heraf er 12 % enlige med børn. Gruppen dækker dels over personer, som altid har været enlig dels personer, der er blevet enlige efter skilsmisse, samlivsophør og dødsfald. 39% af de, som henvender sig, er under 30 år, hvilket er en relativt stor andel. Gruppen af unge består dels af enlige forsørgere på uddannelseshjælp, som udover økonomiske udfordringer har sociale og psykiske barrierer, ofte ingen færdiggjort skolegang og manglende netværk dels unge også på uddannelseshjælp, som har haft problematiske opvækstvilkår, levet i ustabile forhold samt har ringe netværk. En del har eller befinder sig i et misbrugsmiljø og er psykisk skrøbelige. Mange har mistet overblikket og har ikke kendskab til hvor mange kreditorer de har og hvor meget de skylder de enkelte kreditorer. Det er kendetegnende, at mange mister fornemmelsen over gælden, når de får breve fra forskellige inkassofirmaer med trusler om RKI og fogedretten og undlader herefter at åbne brevene og tage kontakt til kreditorerne eller inkassofirmaerne. Samlet set modtager 86% af borgerne, der henvender sig til rådgivningen, offentlig forsørgelse (langt de fleste modtager uddannelseshjælp eller kontanthjælp). Resultater af rådgivningen Slutrapporten, på baggrund af forløbet indtil 2016, indeholder eksempler/cases på rådgivningssituationer, hvor projektet har bidraget til at skabe overblik. Slutrapporten er vedlagt som lukket bilag (Bilag2). I rådgivningen vægtes det højt, at borgeren er involveret i løsningen af egen situation og at rådgiverne ikke påtager sig den fulde opgave. Rådgivningen skal være en hjælp til selvhjælp, således at når rådgivningen er afsluttet, er borgeren rustet til selv at klare sine økonomiske forhold fremadrettet. I forhold til de unge er det en stor hjælp når mentorer deltager i rådgivningen. Mentorerne har kunnet fastholde borgeren i forløbet og sikre at det aftalte bliver udført og således en større succesrate. Da har egne økonomiske mentorer, så benyttes disse oftest i kombination med egen sociale mentorer.

9 I det store og hele formår rådgivningen at medvirke til at borgerens økonomiske situation bedres ved at skabe overblik over gælden. Der bliver taget kontakt til kreditorerne og lavet midlertidige/langevarige aftaler med dem. Projektet hjælper også med til at finde en ny billigere bolig og ansøgninger i den forbindelse og der bliver lagt et nyt budget. 83% af de, der har modtaget rådgivning giver udtryk for at de har fået skabt overblik over deres privatøkonomi. I 80% af sagerne er der taget kontakt til kreditorerne, og der laves aftaler med disse i 51% af sagerne. Der udarbejdes budget i 61% af sagerne og i 28% af sagerne er der lavet ansøgninger til kommune og udbetaling Danmark. Side 9. Lovgrundlag Ingen bemærkninger Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1: Gældsrådgivningen - henvendelser , "På rette Kurs" 2: LUKKET - Gældsrådgivningen - Afsluttende rapport, "På rette Kurs" Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning. Claus Mørkbak Højrup og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet.

10 Side P Slutstatus for Handleplan vedr. kommunens Handicappolitik Resumé Hjørring Byråd vedtog i 2012 en Handicappolitik, der følges op af 2-årige handleplaner. Arbejdsmarkedsudvalget orienteres om slutstatus på Handleplan 2015 og 2016 for udvalgets område. Sagsfremstilling 1.0 Sagens baggrund Byrådet i vedtog februar 2012 en Handicappolitik, der fastlagde målsætninger indenfor syv indsatsområder, herunder bl.a.: skole og uddannelse, beskæftigelse, arbejdsmarked og aktivitetstilbud og tilgængelighed. Politikken er den overordnede retningsgiver for kommunens indsats på handicapområdet, og konkrete initiativer fastlægges i en samlet handleplan som de enkelte fagudvalg bidrager til. En status for de enkelte fagudvalgs handleplaner forelægges Byrådet senere på efteråret Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Arbejdsmarkedsudvalget fastsatte på dets møde den 9. marts 2015 at følgende indsatser skulle indgå i handleplanerne for 2015 og 2016: Den fremrykkede rehabiliteringsindsats Fleksjobambassadører Udbredelse af Mobilplanforalle Arbejdsmarkedsudvalget fik på dets møde den 14. december 2015 en midtvejsstatus for handleplanerne. Der er nu udarbejdet en slutstatus for disse handleplaner (vedlagt i bilag). I bilaget er slutstatus for de enkelte indsatser, indarbejdet under de oprindelige målsætninger med overskriften Status september 2016.

11 Den fremrykkede rehabiliteringsindsats: Det er den overordnede målsætning at forebygge langvarige sagsforløb og få flere personer i job og uddannelse, herunder i job på særlige vilkår. Side 11. Det fremgår bl.a. af statusoversigten, at en lang række af de elementer, der var forudsat som grundlag for investeringsstrategien er gennemført, herunder tilførelse af yderligere sagsbehandlerressourcer samt opkvalificering af medarbejderne. Endvidere er der på indsatssiden enten iværksat eller planlagt påbegyndt nye indsatser målrettet målgruppernes særlige behov. Fleksjobambassadører: Det er den overordnede målsætning, at flere fleksjobberettigede personer bliver formidlet til fleksjob med få timer. Det fremgår bl.a. af statusoversigten, at antallet af personer på ledighedsydelse ikke er faldet i helt samme omfang som det var tilfældet i Dette har i nogen grad sammenhæng med målgruppens karakter, hvor særligt psykiske diagnoser gør sig gældende. Der har været arbejdet med nye tilgange til målgruppen for at tage højde for dette og indsatsen vil blive fastholdt også efter Mobilplanforalle et gratis kognitivt hjælpemiddel i : Det er målsætningen at udbrede anvendelsen af Mobilplanforalle til flere borgere, herunder at introducere det for flere af jobcentrets målgrupper. Det fremgår af statusoversigten, at udbredelsen af løsningen ikke er igangsat som planlagt, idet nye versioner af de mobile styresystemer har bevirket at applikationen ikke fungerer sammen med disse. Det blev derfor besluttet at lukke applikationen ned i april Der henvises bilaget for en uddybning af de enkelte punkter. Lovgrundlag Udarbejdelse af en kommunal handicappolitik er ikke et lovkrav. Politikken udarbejdes med baggrund i Kommunalfuldmagten. Økonomi Der er ikke afsat særskilt økonomi til udmøntning af handicappolitikken. Gennemførelsen af særskilte initiativer i kølvandet på handicappolitikken kan indgå i kommende års budgetprioriteringer.

12 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Side 12. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ved at fremme og synliggøre inkluderende aktiviteter i kommunens forskellige opgaveområder, styrkes den enkelte borgers psykiske sundhed og oplevelse af at være en del af et fællesskab. Bilag: 1. Slutstatus for Arbejdsmarkedsforvaltningens Handleplaner Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsforvaltningen tager orienteringen til efterretning. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning. Claus Mørkbak Højrup og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet.

13 Side P Produktionsrapporter august 2016 Resumé Produktionsrapporten for august 2016 foreligger nu til Arbejdsmarkedsudvalgets orientering. Sagsfremstilling Produktionsrapporten består denne gang af to opgørelser. Dels en opgørelse over udviklingen i ledigheden og dels en opgørelse over udviklingen i de målgrupper, der er registreret i Jobcentrets sagsbehandlingssystem. 1. Udviklingen i ledighed og beskæftigelse Opgørelsen i bilag 1 viser udviklingen i ledigheden opgjort som summen af de forsikrede ledige samt jobparate kontanthjælpsmodtagere. Ledighedstallene og tallene for antal fuldtidsbeskæftigede er opgjort for juli I forhold til juli 2016 har der i absolutte tal været et fald i bruttoledigheden på 87 personer svarende til en nedgang på cirka 8 pct., så der i juli 2016 var bruttoledige. Udviklingen i antal beskæftigede med bopæl i Hjørring kommune viser et svagt fald fra 2015 til 2016 og det kan tyde på, at den nedadgående tendens, der har været i beskæftigelsen i nogen grad er bremset. I bilagets side 5 er medtaget en opgørelse over udviklingen i langtidsledigheden for perioden juli 2015 til juli Endelig er der for juli 2015 og 2016 vist en sammenligning i ledighedsprocenter for kommunerne i arbejdskraftopland Vendsyssel. 2. Jobcentrets målgrupper I opgørelsen for målgrupperne i Jobcentret ses der dels i alt 13 måneder bagud for at se på udviklingen i antallet af sager i perioden, og dels ses der mere uddybende på sagsantallet for den seneste afsluttede måned, i dette tilfælde på sagsstammen i de valgte målgrupper ved udgangen af august måned 2016.

14 Målgrupperne i rapporten omfatter: Side 14. Forsikrede ledige Uddannelseshjælp Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb Personer i fleksjob og modtagere af ledighedsydelse Revalidering Integrationsborgere Ressourceforløb Førtidspension Virksomhedsindsatsen 2.1 Forsikrede ledige Oversigten viser udviklingen i antallet af forsikrede ledige med et kontaktforløb i jobcentret. Samtidig vises en tabel med varigheden af ledighedsforløbet for sagerne ultimo august måned. Aktivitetsniveauet har generelt været faldende i perioden, hvilket i alt overvejende grad skyldes en noget mindre anvendelse af jobrotation. 2.2 Uddannelseshjælp Uddannelseshjælp udbetales til unge under 30 år uden uddannelse. I oversigten er personer på uddannelseshjælp opdelt i henholdsvis uddannelsesparate og aktivitetsparate. Personer, der er uddannelsesparate modtager en ydelse svarende til SU-niveau, mens aktivitetsparate personer modtager en ydelse svarende til den tidligere kontanthjælpssats. Der er endelig medtaget tal for, hvor stor en andel af de unge, der i perioden januar-august i hhv og 2016 er afsluttet til uddannelse i forhold til det samlede antal afsluttede forløb. Antallet af unge på uddannelseshjælp er faldet markant fra juni til august, hvilket i høj grad hænger sammen med ophør til uddannelse. Det samlede antal sager er samtidigt noget under niveauet for den tilsvarende periode året før. Udsvingene i sagsantallet hen over perioden er størst for de uddannelsesparate unge. 2.3 Kontanthjælp Personer på kontanthjælp omfatter borgere over 30 år og under 30 årige med en kompetencegivende uddannelse. I oversigten er personer på kontanthjælp opdelt i jobparate og aktivitetsparate.

15 Af oversigten fremgår, at det samlede antal personer på kontanthjælp har været faldende siden februar 2016, således at antallet af borgere i august måned er noget under den tilsvarende periode i Der er dog i perioden sket en væsentlig forskydning i den samlede gruppe, idet antallet af aktivitetsparate er faldet med over 100 personer, men at antallet af jobparate er steget med omkring 25 personer. Side 15. Det skal dog bemærkes, at en del af nedgangen for de aktivitetsparate skyldes indfasningen af integrationsydelsen, hvor cirka 30 borgere, der tidligere modtog kontanthjælp, nu er flyttet over på den integrationsydelse, der ikke indgår i opgørelsen. Denne overflytning er sket i løbet af juli og august måned. 2.4 Sygedagpenge For sygedagpengesager viser opgørelsen, at antallet af langvarige sager over 52 ugers har været stigende i løbet af 2. kvartal, så der ved udgangen af august måned var 158 sager med over et års varighed svarende til niveauet fra samme periode året før. Stigningen i de langvarige sager er dels sket i intervallet mellem 1-1½ år og dels for de helt lange sagsforløb over 2 års varighed. Samlet set var der i august måned 904 sygedagpengesager med forbehold for senere efterregistreringer. 2.5 Jobafklaringsforløb I oversigten er der medtaget oplysninger om antal personer på jobafklaringsforløb. I rapporten er der dels vist en tabel med antal jobafklaringsforløb opgjort månedsvis siden ordningens ikrafttræden og dels vist en figur, hvor forløbene er opdelt efter deres samlede varighed, inklusive den foregående periode på sygedagpenge, opdelt på henholdsvis under og over 52 uger. 2.6 Fleksjobberettigede og modtagere af ledighedsydelse For fleksjobberettigede personer viser opgørelsen for august 2016 at der nu er lige omkring personer ansat i fleksjob. Dette svarer til en stigning på knapt 10 pct. siden august I oversigten er tilføjet en tabel, der viser det ugentlige timetal for fleksjob etableret i perioden. Således viser oversigten, at samlet 7 ud af 10 nye fleksjob i de seneste 12 måneder (ud af i alt 275) har en ugentlig arbejdstid på 10 eller færre timer om ugen. Timetallet er baseret på den effektive arbejdstid, altså de timer, som borgeren har arbejdskapacitet til i sit fleksjob. Antallet af personer på ledighedsydelse er samtidigt cirka 10 pct. lavere i august måned sammenlignet med samme periode året før.

16 2.7 Ressourceforløb Oversigten viser udviklingen i antal personer på ressourceforløb, hvor der siden august 2015 har været en jævnt stigende udvikling, således at der ved udgangen af august måned var 294 aktive forløb. Stigningstakten har dog været i aftagende de sidste 3 måneder af perioden. I oversigten kan samtidig ses, hvor mange personer, der har afsluttet et ressourceforløb og hvilken status de pågældende har efterfølgende. Af denne oversigt fremgår, at den største del af forløbene er afsluttet til førtidspension. Side Revalidering (inkl. forrevalidering) Antallet af personer i revalidering har efter et faldende niveau i første halvdel af 2016, været stigende fra juli til august, hvilket kan forklares med opstart af uddannelsesforløb. 2.9 Integrationsborgere Denne oversigt viser antallet af borgere under integrationsperioden. Oversigten viser, at antallet af borgere steg markant frem til juni 2016, hvor antallet af personer foreløbigt toppede. Samlet set er der 21 pct. flere borgere under integrationsperioden nu i forhold til samme periode året før. Det høje sagsantal for hhv. til- og afgang i juni og juli måned skyldes overgangen til den nye integrationsydelse, hvor borgerne blev indplaceret på denne nye ydelse og derfor afgik fra deres forudgående kontanthjælpsforløb. Den høje sagsomsætning skal således ikke tages som udtryk for det reelle niveau af til- og afgang for de to måneder Førtidspension Opgørelsen af personer på førtidspension viser dels antallet af personer på førtidspension samt tilgangen fordelt på måneder i perioden. Samtidig vises i figuren aldersfordelingen for nytilkendelser af førtidspension fordelt på hhv. under og over 40 årige. Antallet af nytilkendelser til førtidspension synes at ligge stabilt omkring 10 pr. måned Virksomhedsindsatsen Oversigten viser omfanget af samarbejdet med virksomhederne både hvad angår antallet af kontakter (besøg, kampagneaktiviteter mv.) med virksomhederne, og hvad angår antallet af iværksatte virksomhedsrettede aktiveringsforløb for ledige. Begge opgørelser viser omfanget af dette samarbejde med såvel virksomhederne beliggende indenfor Hjørring kommune såvel som virksomheder beliggende udenfor kommunen. De to figurer viser den relative ændring mellem januar-august for henholdsvis og

17 Side 17. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: 1. Ledighed & beskæftigelse, juli Produktionsrapport, august 2016 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning. Claus Mørkbak Højrup og Michael Vajhøj deltog ikke i mødet.

18 Side G Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i 2016 Sagsfremstilling 1. Formanden - Orienterede om mødet med Integrationsrådet vedr. budget Mødet i Arbejdsmarkedsudvalget den 3. oktober 2016 aflyses. - Mødet med Landbo Nord og Landbrugsskolen i Nibe omkring underskrivelse af partnerskabsaftalen. 2. Medlemmerne - Jørgen Christensen orienterede om seneste møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd. 3. Forvaltningen - Orienterede om planen for de kommende udmøntningssager i forlængelse af budgetvedtagelsen. - Orienterede om mødet med Social- og Indenrigsministeriet vedr. investeringsstrategi, udligning mv. - Orienterede om status på indførelse af de nye regler om kontanthjælpsloft og 225-timers regel. Beslutning

19 Side 19.

20 Side 20. Underskrifter Ivan Leth Helmuth Zickert Claus Mørkbak Højrup Bjarne Mølgaard Jørgen Christensen Michael Vajhøj Line Kraghede Jensen

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale P1 i pavillonerne

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 469, Rådhuset

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra januar 2016 til januar 2017 2016 2017 Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Forsikrede ledige

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra december 2015 til december 2016 2015 2016 Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Forsikrede

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra oktober 2015 til oktober 2016 2015 2016 Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Forsikrede ledige

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra januar 2015 til januar 2016 2015 2016 Målgruppe / Mdr. JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC JAN

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra marts 2015 til marts 2016 2015 2016 Målgruppe / Mdr. MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC JAN FEB MAR

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra august 2015 til august 2016 2015 2016 Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Forsikrede ledige

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra september 2015 til september 2016 2015 2016 Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Forsikrede

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra maj 2015 til maj 2016 Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Forsikrede ledige 1.517 1.514

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde Møde den 13. december Tirsdag 13.12.2016 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Betydningen af arbejdsindtægter for kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Specialskolen for Voksne,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 30/09/15 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Tabel 2.1 Figur 2.2

Læs mere

Antal sagsforløb - alle målgrupper

Antal sagsforløb - alle målgrupper Antal sagsforløb - alle målgrupper Antal personer med sager fordelt på målgrupper fra juli 2016 til juli 2017 2016 2017 Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Forsikrede ledige 1.582 1.506

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra juli 2013 til juli 2014 2013 2014 Målgruppe / Mdr. JUL AUG SEP OKT NOV DEC JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL Forsikrede

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Forslag til Handleplaner 2017 & 2018 Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Indledning Byrådet i Hjørring Kommune vedtog februar 2012 en Handicappolitik.

Læs mere

AMK-Midt-Nord september Status på unge RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord september Status på unge RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord september 2016 Status på unge RAR Nordjylland September 2016 Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser Tabel. 1. Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser, jun. 15 - jun.

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

1. Øget beskæftigelse og flere ledige jobs skal udnyttes til, at begrænse ledigheden i Rødovre.

1. Øget beskæftigelse og flere ledige jobs skal udnyttes til, at begrænse ledigheden i Rødovre. Bilag til beskæftigelsesplan 2016 Hermed fremlægges det statistiske udgangspunkt (juli 2015) for beskæftigelsesplanen 2016, der opgør ledighedsprocenten, antal forsørgede samt de beskæftigelsesrettede

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4 Herlev Kommune Referat Arbej dsmarkedsudvalget Dato: Fra: 19:00 Sted: Mødelokale 325 Indkaldelse Henrik Hilleberg (C) Connie Mankov (A) Bo Zabel (A) Hanne B. Holst (A) Maria Mankov (A) Rene Brohammer (A)

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 08/09/14 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 3. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Spørgsmål 1 Hvor mange personer har kommunens jobcentre formidlet ordinært arbejde til i hvert af kvartalerne i 2015 og 2016?

Spørgsmål 1 Hvor mange personer har kommunens jobcentre formidlet ordinært arbejde til i hvert af kvartalerne i 2015 og 2016? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Jakob Næsager, MB E-mail: Jakob_naesager@br.kk.dk Kære Jakob Næsager 03-05-2017 Sagsnr. 2017-0124645 Dokumentnr. 2017-0124645-15

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Resultater for Indhold: Opfølgning på Beskæftigelsesplan Konkrete mål Evt. supplerende oplysninger Status og tal er på udvalgte steder markeret med trafiklysfarver

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 20-08-2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Januar 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr. 41 Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00 på

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold til Helsingør

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Vedrørende: Udviklingen i Jobcentrets målgrupper i 3. Kvartal 215 Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal 215. et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen, Støvring Møde slut: 16.00 Fraværende: Axel Rene Aubertin, Anna-Birthe Lang Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Temadrøftelse

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 3. november 2015 November 2015 Beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Effektrapport pr. april Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet

Effektrapport pr. april Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Effektrapport pr. april 2017 Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet INDHOLD OVERBLIK Side 03 INDLEDNING Side 06 ALLE YDELSER Side 07 KONTANT- OG UDDANNELSESHJÆLP Side 08 A-DAGPENGE Side 11 LANGTIDSLEDIGE

Læs mere

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges Notat om målfastsættelse i BP2015 Dette notat beskriver hvordan administrationen beregner og giver forslag til konkrete måltal for de politiske mål i beskæftigelsesplanen. Der tages udgangspunkt i tal

Læs mere

Notat. Sagsnr.: 2015/ Dato: 24. maj Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept

Notat. Sagsnr.: 2015/ Dato: 24. maj Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 24. maj 2016 Titel: Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Det nye kvartalsvise statusopfølgningskoncept

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 6. september Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Den kvartalsvise statusopfølgning består af to dele:

Læs mere