Statsforvaltningen Hovedstaden Borups Allé København NV. 19. juni Frederiksberg Kommunes besvarelse af revisionsberetning nr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statsforvaltningen Hovedstaden Borups Allé København NV. 19. juni Frederiksberg Kommunes besvarelse af revisionsberetning nr."

Transkript

1 Statsforvaltningen Hovedstaden Borups Allé København NV Frederiksberg Kommunes besvarelse af revisionsberetning nr. 4 Hermed fremsendes revisionsberetning nr. 4 vedrørende revision af Frederiksberg Kommunes boligejendomsadministration. Beretningen er tiltrådt af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 18. juni 2012, jf. vedlagte beslutningsreferat. Nedenfor fremgår endvidere forvaltningens uddybende besvarelse af revisionens bemærkninger og øvrige kommentarer: Revisionsberetning nr. 4 er en delberetning for regnskabsåret 2011 og vedrører kommunens administration af beboelsesejendomme. 19. juni 2012 Sagsbeh: BV Sag: 2012/ Dokument: Økonomiafdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg Telefon Telefax okonomiafdelingen@ frederiksberg.dk På baggrund af revisionsbemærkningerne vedr. regnskab 2010 har By- og Miljøområdet anmodet om, at der blev iværksat en udvidet revision på området, hvilket har givet anledning til delberetningen. Revisionsbemærkninger skal forelægges kommunalbestyrelsen og fremsendes til tilsynsmyndigheden. I delberetningen redegør revisionen for den udførte revision samt for forhold, der har givet anledning til revisionsbemærkninger. Forvaltningens bemærkninger til de enkelte revisionspunkter fremgår nedenfor, idet der dog indledningsvis bør nævnes at revisionens samlede konklusion påpeger: [ ] at kvaliteten af regnskabsføringen i kommunens boligejendomsadministration i en længere periode og frem til medio 2011 har været kritisabel, og at dette har medført væsentlige fejl og mangler i tidligere års regnskaber og tillige har medført økonomisk tab for kommunen. Der har i efteråret 2011 været udført et stort arbejde i forbindelse med genopretningen af området og de væsentligste forhold i kommunens regnskab er berigtiget, og arbejdet vil fortsætte i 2012.

2 Det skal henstilles, at ledelsen fortsat har skærpet fokus på kvalitetssikring af boligejendomsområdet, således at de nuværende usikkerheder i regnskabsføringen elimineres i 2012, og at der i forbindelse med udarbejdelse af budget 2013 kan gives et mere retvisende billede af kommunens økonomi på boligejendomsområdet. Procedure for revisionens rapporter og beretninger: Det er revisionens opgave at revidere og revisionspåtegne kommunens årsregnskab. I revisionens arbejde hermed, er revisionen hen over regnskabsåret i direkte kontakt med udvalgte fagområder og kontakten kan i nogen tilfælde medføre, at der udarbejdes en besøgsnotat/revisionsrapport, som følge af revideringen af områdets forvaltning. I forlængelse heraf kan nævnes, at dialogen med revisionen ift. revisionsberetningen vedr. administration af beboelsesejendomme har pågået siden begyndelsen af Besøgsnotatet/revisionsrapporten tilgår fagområdet, Kommunaldirektøren og Økonomiafdelingen, men det er alene fagområdet, som er forpligtet til at besvare rapporten. Såfremt Revisionen vurderer, at de forhold, der afdækkes i besøgs-/revisionsrapporten giver anledning til yderligere afdækning, udarbejdes der en delberetning, som skal tilgå Kommunalbestyrelsen indenfor 7 dage efter færdiggørelse. Delberetningen er fremsendt til Kommunalbestyrelsen den 27. februar Forløbet op til revisionsberetningen: Revisionsberetning nr. 4 kan ses i sammenhæng med den oprydningsindsats vedr. ejendomsadministrationen som i et mindre omfang allerede blev igangsat i efter sommerferien 2010 i dialog med kommunens daværende revision BDO/Kommunernes Revision. Oprydningsarbejdet har imidlertid vist sig større og mere omfattende efterhånden som de forskellige udfordringer er blevet blotlagt. Dette medførte, at By- og Miljøområdet fra foråret 2011 afsatte betydelige ressourcer i form af projektansættelser og ekstern bistand fra KPMG til oprydning. Revisionsberetning nr. 4 er således konklusionen på det arbejdet, der har været iværksat med henblik på at få ryddet op i ejendomsadministrationen og der har i hele processen været en tæt og konstruktiv dialog med kommunens revision. Det iværksatte oprydningsarbejde skal selvfølgelig også ses i sammenhæng med, at By- og Miljøområdet per 1/ har overdraget ejendomsadministrationen til DAB. Revisionsbemærkninger: Overordnet er der tale om 3 revisionsbemærkninger samt 3 bemærkninger vedr. øvrige forhold.

3 Afsnit Åbningsbalance til DAB Ved udgangen af 2011 foreligger der en åbningsbalance, som er overdraget til DAB. Det er oplyst, at åbningsbalancen i løbet af første halvår 2012 vil blive kvalitetssikret, og at der på baggrund af det komplekse afstemningsarbejde må forventes, at der vil forekomme yderligere berigtigelser i forhold til åbningsbalancen, som skal berigtiges i kommunens regnskab. Etablering af åbningsbalancen medfører en korrektion i kommunens balance på 44,4 mio. kr. som væsentligst kan henføres til manglende registrering af akkumulerende hensættelser i kommunens balance gennem årene. Forholdet har haft betydning for kommunens driftsregnskaber i tidligere år, og det vurderes, at driftsområdet igennem årene har været tilført ca. 35 mio. kr. ved manglende hensættelser og forudbetalte huslejer. Forvaltningens svar: Efter boligreguleringsloven skal ejere af udlejningsejendomme bl.a. opkræve en del af huslejen til hensættelser til bl.a. vedligeholdelse. Disse hensættelser skal placeres på særlige konti for at sikre lejerne vedligeholdelsespenge og skal ligeledes være optaget på kommunens balance som kortfristet gæld. Den del af hensættelsesbeløbene som ikke er brugt til den løbende vedligeholdelse indbetales i Grundejernes Investeringsfond (GI). Tilbagebetaling af beløb fra GI sker i takt med at de afholdte vedligeholdelsesudgifter for en given periode (på baggrund af indsendte regnskaber for ejendommene) overstiger indbetalingerne. Saldoen i GI udtrykker dermed kommunens akkumulerede tilgodehavende (nettoindbetalinger) som kommunen skylder udlejningsejendommene og som derfor burde være optaget som kortfristet gæld i kommunens balance. I forbindelse med ejendomsadministrationens overgang til DAB er der udført afstemninger af statusposter for beboelsesejendommene, som har dannet udgangspunkt for udarbejdel se af åbningsbalance i forhold til DAB pr. 1. august By- og Miljøområdet er i forbindelse med afstemningsarbejdet og DAB s overtagelse af administrationen blevet opmærksom på, at den bogføring, som gennem flere år er foretaget af hensættelser, har været forkert og har ført til fejlagtige driftsresultater for ejendommene. Baggrunden for dette er en forkert opsætning af administrationssystemer, som er etableret helt tilbage til , hvor administrationssystemet EG Bolig blev taget i brug.

4 Som problemet nu er afdækket, har den fejlagtige opsætning medført, at der ikke er sket den korrekte registrering på statuskonti af bevægelser på hensættelseskonti. Korrekt bogføring gennem årene ville have medført løbende korrektioner på balancen. Der er således primært tale om en teknisk korrektion, som har til formål at bringe kommunens balancekonti vedr. de enkelte ejendommes hensættelses konti op på det niveau, de ville have været, hvis opsætning af administrationssystemer i sin tid hav de været korrekt. Fejlen skønnes således ikke at have likviditetsmæssige konsekvenser. Fejlen har ikke haft konsekvenser for de løbende hensættelser i relation til boligreguleringsloven. Hensættelserne i Grundejernes Investeringsfond er således retvisende. Efter DAB s overtagelse af ejendomsadministrationen og hertil hørende bogholderi etableres en procedure for løbende bogføring i kommunens økonomisystem, og der udarbejdes forretningsgangsbeskrivelse for opfølgning og afstemning heraf (jf. bemærkninger vedr. afsnit Forretningsgange i forhold til DAB). Afsnit Driftsområdet boligejendomsadministration: Den ovenfor anførte praksis omkring tilbageførsel af hensættelser til driftsregnskabet, sammenholdt med, at der er usikkerhed omkring huslejeberegningen, herunder beregning af omkostningsbestemt leje samt regulering og varsling af huslejeforhøjelser, giver samlet set usikkerhed omkring det reelle billede af økonomien i kommunens boligejendomsadministration. Det er oplyst, at området i løbet af første halvår 2012 vil blive kvalitetssikret, således at eventuelle korrektioner kan indarbejdes i regnskab 2012 og budget 2013 Forvaltningens besvarelse: DAB vil i foråret 2012 gennemgå driftsudgifter for kommunens beboelsesejendomme med henblik på gennemførelse af varsling af lejeforhøjelser. I første omgang vil det for beboelsesejendommene være forhøjelse som følge af skatte- og afgiftsstigninger, som kan varsles inden udgangen af maj 2012 med virkning fra 1. januar Endvidere vil udgiftsposterne til den omkostningsbestemte leje blive gennemgået inden 1. juli med henblik på forelæggelse for beboerrepræsentationer i august og varsling derefter til ikrafttræden den 1. januar Samlet set planlægges indtægtsgrundlaget for beboelsesejendommene at være afklaret den 1. juli 2012, således at der på dette tidspunkt vil foreligge input til budget Den beskrevne gennemgang vil tillige give overblik over driftsudgifter, ligeledes til brug for input til budget 2013.

5 For almene plejeboliger med tilhørende servicearealer vil der blive foretaget en tilsvarende gennemgang af udgiftskonti med henblik på fastsættelse af lejen for Endvidere vil resultatet af tilstandsrapporter for de almene boliger blive indarbejdet i de driftsbudgetter, der skal lægges til grund for lejefastsættelsen. De udarbejdede driftsbudgetter vil blive forelagt på beboermøder i august. Afsnit Afskrivning af tilgodehavender m.v.: Medio 2011 forelå 536 ikke behandlede og afregnede fraflytningssager for perioden 2000 til På grund af forældelsesfristen på tre år er det oplyst, at 160 af sagerne er forældet, og eventuelle tilgodehavender er afskrevet. Endvidere er der i forbindelse med afstemning og berigtigelse af deposita og værdipostkontoen foretaget afskrivning af mellemværender. Der er således afskrevet i alt 4,3 mio. kr. i kommunens balance. Forvaltningens besvarelse: Samtlige flyttesager for fraflytninger før 1. august 2011, hvor DAB overtog administrationen, er gennemgået i efteråret Der er udarbejdet fraflytningsopgørelser og sket afregninger i forhold til de fraflyttede lejere af deposita, lejerestancer og istandsættelsesudgifter. Opkrævninger sker gennem debitorfunktionen. Udover de forældede krav har en række sager vedrørende fraflytninger i forbindelse med dødsfald måttet afskrives, idet proklamafrister ikke er overholdt. DAB arbejder efter specificeret forretningsgangsbeskrivelse for håndtering af flytteafregninger, opkrævninger og restanceopfølgning for disse sager. Afskrivningen af 4,3 mio. kr. er i modsætning til afskrivningen vedr. hensættelser et egentligt indtægtstab for kommunen, som dog skal ses i sammenhæng med at et vist omfang af afskrivninger vedr. tilgodehavender ikke kan undgås ved den aktuelle type beboelsesejendomme. Afsnit Flytteafregninger fraflyttede borgere: Det er aftalt, at ledelsen følger op på, at der foretages opkrævning/afregning vedrørende flytteafregninger, som ikke er forældet, således at kommunen ikke får yderligere tab

6 Vedrørende forældede krav. Forvaltningens besvarelse: Der er afholdt opfølgningsmøde med debitor- og inddrivelsesfunktionen i marts på fremdriften i fremsendte opkrævninger. Opfølgningsmøder vil herefter blive afholdt med 2 måneders mellemrum. Afsnit Snitflade med SSA-området: Der skal etableres og beskrives en forretningsgang vedr. FK Ejendom/DAB s snitflader med SSAområdet vedrørende beboerbetalinger. Der er usikkerhed omkring betaling, afregning mv. Det er aftalt med FK Ejendom, at snitfladerne med SSA undersøges og beskrives. Forvaltningens svar: FK Ejendom får i samarbejde med SSA-området i april 2012 afdækket snitflader, hvor der er behov for at få udarbejdet forretningsgangsbeskrivelser. DAB vil endvidere blive inddraget for at få beskrevet forretningsgange vedrørende lejebetalinger, overførsel og afregning af beboerindskudslån, håndtering af tomgangsleje mv. Eventuelle bevillingsmæssige konsekvenser mellem områder og udvalg afklares ved samme lejlighed og forelægges ifm. 2. forventet regnskab. Afsnit Forretningsgange i forhold til DAB: Vi har modtaget kommunens procedure for tilsyn og kontrol med administrationen af kommunens ejendomme. Det er aftalt, at denne beskrivelse vil blive fulgt op med forretningsgangsbeskrivelser for tilsynsopgaven for nærmere angivne punkter. Det skal anbefales, at der udarbejdes en oversigt over de forretningsgangsbeskrivelser, som vil blive udarbejdet, og en tidsplan herfor. Forvaltningens svar: FK Ejendom er i dialog med DAB om, at kommunen får indsigt i de forretningsgangsbeskrivelser, som DAB arbejder med for de opgaver, som er beskrevet i FK Ejendoms beskrivelse af tilsyn og kontrol med administrationen af kommunens ejendomme. FK Ejendom vil inden udgangen af april 2012 udarbejde forretningsgangsbeskrivelser for tilsyn og kontrol i forhold til DAB med følgende administrationsopgaver:

7 Gennemgang af grundlag for og gennemførelse af lejeforhøjelser med udgangspunkt i tidsplaner i kravsspecifikation Vedligeholdelsesregnskaber og indberetninger til GI Oplæg til budgetlægning Løbende budgetopfølgning Regnskabsaflæggelse Økonomistyring Afstemning af statuskonti Venlig hilsen Birgitte Valentin

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 10. november 2014 beretning om revision

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 4 Notat om supplerende oplysninger

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C Til Århus Byråd Den 9. september 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2160 Jour. nr.: 00.01K01 - M0/2004/03740

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces.

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Revisionsberetning for regnskab 2013 Københavns Kommune har modtaget revisionsberetningerne for regnskab 2013 fra Deloitte

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014 19. februar 2016 J.nr. 2015-0064-12404 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 27.

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

I alt er der i 2012 afskrevet 34,0 mio. kr. (tab), hvoraf 9,7 mio. kr. er opgjort i forbindelse med gennemgangen (jf. afsnit 2).

I alt er der i 2012 afskrevet 34,0 mio. kr. (tab), hvoraf 9,7 mio. kr. er opgjort i forbindelse med gennemgangen (jf. afsnit 2). Bilag 1 12. februar 2013 Sagsbeh: biva Sag: Dokument: Opfølgning på kommunens balance Økonomiafdelingen Baggrund I forbindelse med Magistratens behandling den 27. august 2012 af revisionsberetning nr.

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Syddjurs Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 28. august

Læs mere

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 1 SAG NR. 1 ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Økonomi og Personale arbejder frem mod en løbende rapportering, der understøtter kommunens samlede styringsbehov. Disse opfølgninger vil indeholde viden

Læs mere

Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Rådhuset 4700 Næstved

Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Rådhuset 4700 Næstved Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Rådhuset 4700 Næstved Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Næstved Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 29. august

Læs mere

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION INTERN REVISION 5. januar 2018 RAPPORT Kultur- og Fritidsforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Henrik Poulsen MODTAGER Mette Touborg, KFF Anders Bager

Læs mere

RAPPORT. Økonomiforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION. Peter Stensgaard Mørch, ØKF Mads Grønvall, ØKF

RAPPORT. Økonomiforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION. Peter Stensgaard Mørch, ØKF Mads Grønvall, ØKF RAPPORT INTERN REVISION 29. maj 2018 Økonomiforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Klaus Østrup MODTAGER Peter Stensgaard Mørch, ØKF Mads Grønvall,

Læs mere

RAPPORT. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION

RAPPORT. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION RAPPORT INTERN REVISION 9. maj 2018 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Henrik Poulsen MODTAGER Bjarne Winge, BIF

Læs mere

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser 2. Revisionsbemærkninger til årsregnskabet 2.1 Generelle bemærkninger Revisionen har ikke givet anledning til generelle

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008 Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk Beretning nr. 6 (side 100-109) Delberetning vedrørende regnskabsår 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE 63-65 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 3 7 44 1 O INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring

Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Rebild Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 26. september

Læs mere

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning 2014 for Norddjurs Kommune ALLE BRUGERE KAN BOGFØRE I GAMMELT REGNSKABSÅR (2014) TIL OG MED DEN 15. JANUAR 2015. EFTER DENNE DATO ER DER LUKKET FOR BOGFØRING I

Læs mere

Balancekonklusionsnotat

Balancekonklusionsnotat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Regnskab og Kontrakt NOTAT Balancekonklusionsnotat Balancekonklusionsnotatet giver den endelige status på, om Socialforvaltningens regnskab er rigtigt, og at der

Læs mere

Frederiksberg Kommune Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014

Frederiksberg Kommune Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014 Økonomiafdelingen Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Indledning og formål... 3 1. Fremrykning af regnskabslukningen og

Læs mere

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej Bilag til sag om endelig godkendelse af regnskaber og revisionsberetninger vedrørende 2006 for Forberedelsesudvalget samt for Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Oversigt over revisionsberetninger

Læs mere

Indstilling om behandling af Revisionsberetning og Endelig godkendelse af regnskab 2014

Indstilling om behandling af Revisionsberetning og Endelig godkendelse af regnskab 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 12. august 2015 Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 12. august 2015 Indstilling om behandling af Revisionsberetning

Læs mere

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt forvaltningens balancekonti i overensstemmelse med gældende regelsæt. Koncernservice

Læs mere

RAPPORT. Socialforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum december 2017 MODTAGER INTERN REVISION. Nina Eg Hansen, SOF

RAPPORT. Socialforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum december 2017 MODTAGER INTERN REVISION. Nina Eg Hansen, SOF INTERN REVISION 11. december 2017 RAPPORT Socialforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Henrik Poulsen Kevin Aabrink MODTAGER Nina Eg Hansen, SOF Rapport Indholdsfortegnelse

Læs mere

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

Læs mere

Disse oplysninger fremgår af det følgende, hvor kursivtekst er uddrag af statsforvaltningens brev:

Disse oplysninger fremgår af det følgende, hvor kursivtekst er uddrag af statsforvaltningens brev: Økonomi Statsforvaltningen Syddanmark Storetorv 10 6200 Aabenraa 7. januar 2013 Jr.nr.: 13 / 296 Sagsbehandler: Karsten Damm JOURNAL NR.: 2012-615/451 - SAGSBEHANDLER: SBSOE Statsforvaltningen Syddanmark

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse 1. Revision af åbningsbalancen pr. l. januar 2007 l 1.1 Revisorerklæring om åbningsbalancen

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Dato 6. februar 2008 J. nr. 013-000062 Deres ref. 07-001318-11 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon

Læs mere

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6 Central Økonomi Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Dorrit Mejlholm Direkte 7257 7525 11-08-2016

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision Årsregnskab 2017 3.

Læs mere

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusion KS og KFF tilkendegiver hermed, at afstemningen af forvaltningens balancekonti er udført i overensstemmelse med gældende regelsæt og har været omfattet

Læs mere

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors Næstved Varmeværk Åderupvej 22-24 4700 Næstved Att: Jens Andersen 7. februar 2014 RJE Deres ref. Kære Jens Andersen Du har ved brev af 17. januar 2014 kontaktet sekretariatets direktør Finn Dehlbæk vedrørende

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2015 12.

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 19. august 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE 61-63 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 37 44 10 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1)

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1) Konklusionsnotat: Økonomiudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Økonomiforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

BUF Økonomisk genopretning. Sammenfatning. - status pr. december af BUF pr. december 2008.

BUF Økonomisk genopretning. Sammenfatning. - status pr. december af BUF pr. december 2008. BUF Økonomisk genopretning Sammenfatning - status pr. december 2008 Nærværende udgør Deloittes vurdering af status på den økonomiske genopretning af BUF pr. december 2008. Deloittes vurdering bygger på

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision af årsregnskabet

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 16. maj 2019 Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering Baggrund Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard

Læs mere

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2014 18.

Læs mere

Afskrivninger og kassedifferencer

Afskrivninger og kassedifferencer Efterfølgende er der redegjort for de afskrivninger, som det har været nødvendigt at foretage i regnskabsåret. Herudover er der redegjort for omfanget af konstaterede kassedifferencer. - 330 - Afskrivning

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE REVISIONSREGULATIV for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Den sagkyndige revision 1 Vesthimmerlands Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Vesthimmerlands Kommunes

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer BEK nr 168 af 04/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-325

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse REVISIONSREGULATIV 1. Den sagkyndige revision og revisionens virksomhed I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse antaget Deloitte & Touche Statsautoriseret

Læs mere

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune REVISIONSREGULATIV for NORDDJURS KOMMUNE Norddjurs Kommune Den sagkyndige revision 1 Norddjurs Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Norddjurs Kommunes

Læs mere

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015 Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter og hjælp til flytning Maj 2015 RAPPORT OM REVISIONEN VED NÆSTVED KOMMUNE 1 Næstved kommunes administration af ordninger

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009.

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009. Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/02218 Dato: 16-02-2010 Sag: Administrationens redegørelse vedr. revisionsberetning nr. 8 af 19. februar 2010 Sagsbehandler: Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 Journalnr. 17/17877 Måned Dato Hvem Indhold Aktivitet Hver måned Områderne og Økonomi Budgetopfølgning 2018 De budgetansvarlige

Læs mere

RAPPORT. Teknik- og Miljøforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum november 2017 MODTAGER INTERN REVISION

RAPPORT. Teknik- og Miljøforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum november 2017 MODTAGER INTERN REVISION RAPPORT INTERN REVISION 20. november 2017 Teknik- og Miljøforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Klaus Østrup Henrik Poulsen MODTAGER Pernille Andersen, TMF Michel

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2013/2014... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret Pkt.nr. 3 Revision af regnskabet for året 2005. Afsluttende beretning for regnskabsåret 2005 537275 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk sekretariat indstiller til økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om forskningsmidler på hospitalerne

Rigsrevisionens notat om beretning om forskningsmidler på hospitalerne Rigsrevisionens notat om beretning om forskningsmidler på hospitalerne Januar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forskningsmidler på hospitalerne (beretning nr. 7/2014) 9.

Læs mere

NOTAT. Bemærkninger til revision 2017 på Social-, sundheds- og fritidsudvalgets område

NOTAT. Bemærkninger til revision 2017 på Social-, sundheds- og fritidsudvalgets område SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Bemærkninger til revision 2017 på Social-, sundheds- og fritidsudvalgets område Byråd Dato: 1. august 2018 Sagsbeh.: Maibritt Kuszon Sagsnr.: Hermed

Læs mere

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet.

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. 2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. Resumé: Udtalt, at et byrådsmedlem var berettiget til at fremsætte og få behandlet ændringsforslag ved 2. behandlingen af budgettet.

Læs mere

Notat. Emne Bemærkninger til Revision af årsregnskabet for 2005 Direktøren Kopi til. Den 28. august 2006. Århus Kommune

Notat. Emne Bemærkninger til Revision af årsregnskabet for 2005 Direktøren Kopi til. Den 28. august 2006. Århus Kommune Notat Emne Til Direktøren Kopi til Den 28. august 2006 Det skal indledningsvis bemærkes, at der i revisionsberetningen ikke er forhold vedr. Magistratens 5. afdeling, som Byrådet skal tage stilling til,

Læs mere

REVISIONSRAPPORT. Økonomiforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen. Selinevejens arealer og momsrefusion. 4. september 2017 INTERN REVISION

REVISIONSRAPPORT. Økonomiforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen. Selinevejens arealer og momsrefusion. 4. september 2017 INTERN REVISION INTERN REVISION 4. september 2017 REVISIONSRAPPORT Økonomiforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen Selinevejens arealer og momsrefusion 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Allan Bojer MODTAGER Adm.

Læs mere

Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016

Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016 8800 Vibrog Tel. +45 87285000 koncernoekonomi@stab.rm.dk

Læs mere

Byrådet Gladsaxe Kommune Rådhus Allé, 2860 Søborg Telefon: , Fax:

Byrådet Gladsaxe Kommune Rådhus Allé, 2860 Søborg Telefon: , Fax: Byrådet Gladsaxe Kommune Rådhus Allé, 2860 Søborg Telefon: 39 57 50 01, Fax: 39 66 11 19. E-mail: kommunen@gladsaxe.dk Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa 23. maj 2014 Redegørelse for

Læs mere

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 Indholdsfortegnelse Side 1 INDLEDNING... 11 2 REGNSKABSFØRING OG INTERNE KONTROLLER... 12 2.1 Regulativ for økonomistyring...

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet:

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet: SOLRØD KOMMUNE Revisionsregulativ Godkendt af Byrådet: Den 18. juni 2007 Den sagkyndige revision... 1 Revisionens virksomhed... 1 Revisionens formål... 1 Revisionens område... 1 Revisionens undersøgelsesadgang

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 17. september 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni

Læs mere

Revisionsregulativ for Odense Kommune

Revisionsregulativ for Odense Kommune Revisionsregulativ for Odense Kommune Den sagkyndige revision Revisionens virksomhed 1 ODENSE Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. ODENSE Kommunes afskedigelse

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

FAXE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 4 LØBENDE REVISION Side 61 66

FAXE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 4 LØBENDE REVISION Side 61 66 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 FAXE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 4 LØBENDE REVISION Side 61

Læs mere

24. Til efterretning - Kommunalreform

24. Til efterretning - Kommunalreform " ## ## $% &#$ *12$$ '()*$$')$+),-#).($/#$0(,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$$4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 7#4$$11#$4$1 "7#4$$8#93$74$4$+#111#$4$1

Læs mere

Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement

Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement Indledning Deloitte Revisionsaktieselskab har som led i forberedelsen af den kommende revision for 2009 gennemført en interviewbaseret

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

Flertallet af lejere skal vælge en talsmand, som udøver den kompetence, der er tillagt lejerflertallet.

Flertallet af lejere skal vælge en talsmand, som udøver den kompetence, der er tillagt lejerflertallet. Om beboerrepræsentation fra boligministeriet. Revideret pr. 4. maj 2017. Beboerrepræsentation Lejelovgivningen opererer med to former for beboerdemokrati i private udlejningsejendomme: talsmandsordningen

Læs mere

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Social-

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsen

Vestsjællands Brandvæsen Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg CVR-nr. 37 19 75 80 Revisionsberetning nr. 3 af 25. maj 2018 til årsregnskabet for 2017 Indhold 1 Indledning 17 2 Interne kontroller 17 2.1 Brandvæsenets forretningsgange

Læs mere

Svar til RD august 2007 Status januar/februar 2008

Svar til RD august 2007 Status januar/februar 2008 Bilag 3: Status Særundersøgelser Enhed Revisionsbemærkning beklageligt: Revisionsdirektoratet finder det beklageligt, at s administration af kommunens registreringer har været mangelfuld, herunder særligt

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2014/2015... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk g Att.: Adm. direktør Katja

Læs mere

2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016

2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016 2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016 Hver måned Områderne og Økonomi De budgetansvarlige i Områderne gennemgår hver måned i samarbejde med Økonomi driftsbudgettet

Læs mere

ABCD. Revisionsprotokollat af 3. april 2009. til årsrapporten for 2008. Dansk Squash Forbund. 09-p001 PEL DDNA 061100 08147.docx

ABCD. Revisionsprotokollat af 3. april 2009. til årsrapporten for 2008. Dansk Squash Forbund. 09-p001 PEL DDNA 061100 08147.docx KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsprotokollat af 3. april 2009 til årsrapporten

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere