- XV - Bilag 12. Status på investeringsmodeller i regnskab 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- XV - Bilag 12. Status på investeringsmodeller i regnskab 2015"

Transkript

1 Regnskab XV - Generelle Bemærkninger Bilag 12 Status på investeringsmodeller i regnskab 2015 Regnskab 2015

2 Bilag 12 Notat Side 1 af 12 Status på investeringsmodeller - regnskab 2015 Byrådet har i de senere år iværksat en række investeringsmodeller, som grundlæggende har til hensigt at skabe et større samlet råderum i den kommunale økonomi. Det bagvedliggende princip er, at en investering i en øget indsats giver et afkast i form af mindreudgifter/merindtægter på et ikkedecentraliseret områder, der er lig med eller større end investeringen. Der har eksisteret 8 investeringsmodeller i Aarhus Kommune i I opgørelsen nedenfor indgår alle investeringsmodeller, bortset fra Kontrolgruppen 1. I de øvrige 7 modeller har der samlet været investeret 63,3 mio. kr. i 2015 og budgetteret med mindreudgifter/merindtægter på 79,5 mio. kr. som følge af investeringsmodellerne. Magistratsafdelingerne har i forbindelse med regnskabsafslutningen for 2015 lavet en opfølgning på de enkelte investeringsmodeller, og den viser, at der er skønnede mindreudgifter/merindtægter på 88,4 mio. kr. i Effekten af investeringsmodellerne er dermed større end budgetteret, og derfor forøges det økonomiske råderum med skønsmæssigt ca. 8,9 mio. kr. som følge af investeringsmodellernes effekt i 2015, se tabel 1. Det skal bemærkes, at effekten af flere modeller bliver større over tid, ligesom investeringsmodellernes permanente effekt af tidligere års resultater ikke er medtaget. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Budget og Planlægning Rådhuset, Rådhuspladsen Aarhus C Telefon: Direkte telefon: budget@ba.aarhus.dk Direkte mrp@aarhus.dk Sagsbehandler: Marianne Pedersen Tabel 1. Oversigt over investeringsmodeller i 2015 Model Investering Budgetteret Realiseret besparelse besparelse Etablering af midlertidige 22,5-23,5-23,3 fleksjobs 1 AC og professionsbachelorer 7,5-10,3-14,7 Jobrotation 5,2-6,2-3,3 Virksomhedssamarbejde 12,0-18,0-16,0 Ungeindsats 8,0-8,0-8,0 Korrekt cpr-registrering 1,1-6,5-16,0 Forebyggelige indlæggelser 7,0-7,0-7,1 I alt 63,3-79,5-88,4 Note: +=merudgifter/mindreindtægter, - = mindreudgifter/merindtægter 1) Hertil kommer en besparelse på 4,3 mio. kr., fordi flere starter i et ordinært fleksjob efter det midlertidige fleksjob end forventet (39 pct. mod 20 pct.) Efterfølgende gives en kort status på de enkelte investeringsmodeller. 1 Investeringsmodellen vedrørende Kontrolgruppen håndteres anderledes end de øvrige, idet mer- eller mindreudgifter i forhold til det budgetterede udlignes med det decentraliserede område.

3 Etablering af midlertidige fleksjobs Side 2 af 12 Investeringsmodellen har til formål at placere langvarige ledighedsydelsesmodtagere i kommunale fleksjob med central finansiering af arbejdsgiverudgiften, med henblik på at forberede målgruppen til permanente fleksjobs. Investeringsmodellens mål for 2015 var, at 150 fuldtidspersoner skulle være i midlertidige fleksjob. Resultatet i 2015 var 155 fuldtidspersoner. I 2016 er måltallet ligeledes 150 fuldtidspersoner. Der har ikke været lovændringer, der påvirker business casen i Refusionsreformen fra 2016 vil dog fremadrettet påvirke mulighederne for hjemtagning af statsrefusion på fleksjob og ledighedsydelse. Det betyder, at der fremover kun er en positiv business case for de borgere, der er visiteret til fleksjobordningen før 1. juli Investeringen i 2015 var 2 mio. kr. til jobkonsulenter og 20,2 mio. kr. til arbejdsgiverpuljen. n viser, at der isoleret var et overskud på investeringsmodellen i 2015 på 0,8 mio. kr. Ud over det umiddelbare overskud på business casen kommer der en yderligere gevinst ved, at 39 pct. efterfølgende starter i et ordinært fleksjob, hvilket er væsentlig højere end den budgetterede forventning på 20 pct. Samlet betyder det en yderligere besparelse på 4,3 mio. kr. Det anbefales, at modellen fortsætter uændret i dog således at det kun er de borgere, der er visiteret til fleksjobs inden 1. juli 2014, som er omfattet af modellen. Det anbefales ligeledes, at måltallet på de 150 fuldtidspersoner ikke er bundet til et enkelt regnskabsår, men at forløbene iværksættes, når det er mest hensigtsmæssigt. Der blev tilført yderligere midler til arbejdsgiverpuljen i forbindelse med vedtagelse af regnskab 2013, så måltallet kunne hæves fra 100 til 150 fuldtidspersoner. Disse midler udløber med udgangen af Det vurderes, at der også i 2017 er efterspørgsel efter 150 årlige pladser, så hvis byrådet ønsker at videreføre investeringsmodellen på dette niveau, skal byrådet i forbindelse med budgetlægningen for 2017 finde finansiering hertil svarende til i alt 5,5 mio. kr.

4 AC og professionsbachelorer Investeringsmodellerne for ledige AC-dimittender og professionsbachelorer har til formål at skabe beskæftigelse ved at oprette løntilskudsjob og ordinære jobs i private virksomheder, bl.a. gennem forbedret vejledning og forventningsafstemning allerede på uddannelsesinstitutionerne. Der opnås derved en besparelse på dagpengeudgifterne som følge af en beskæftigelseseffekt på løntilskud, og som følge af en forventning om etablering af ordinære jobs. Side 3 af 12 Det samlede måltal for modellen i 2015 var 900 placeringer, fordelt på 250 i ordinær beskæftigelse, 200 i privat løntilskud og 450 i virksomhedspraktik. Resultatet for 2015 blev i alt 951 placeringer, fordelt med 177 placeringer i privat løntilskud, 196 i ordinær beskæftigelse og 578 i virksomhedspraktik. Det overordnede måltal er nået, men den forventede volumen hvad angår ordinære job og løntilskud er ikke nået. Der har ikke været lovændringer, der påvirker business casen i Fra 2016 indføres nye refusionsregler. Herefter er der ikke nogen refusionsgevinst ved at aktivere i løntilskud og virksomhedspraktik. Der vil fortsat være en mindre gevinst på selve forsørgelsesudgiften, idet løntilskud er billigere end dagpenge. Samlet set vil business casen derved blive 0,4 mio. kr. dårligere. Den samlede investering er i 2015 på 7,5 mio. kr. n viser et overskud 7,2 mio. kr. i 2015 fordelt med 0,8 mio. kr. på forsørgelsen, som følge af flere i løntilskud og virksomhedspraktik, og en besparelse på 6,4 mio. kr. som følge af, at de ledige kommer hurtigere i ordinært job, både direkte i jobs, som er fremfundet af virksomhedskonsulenterne, og indirekte som følge af deltagelse i løntilskud. Da modellen genererer ordinære stillinger ud over løntilskud, betyder det, at modellens økonomiske gevinster forbedres frem mod Det anbefales, at modellen fortsætter uændret med 900 placeringer, men at den forholdsmæssige fordeling mellem løntilskud, virksomhedspraktik og ordinær ansættelse tilpasses i forhold til resultatet i På grund af beskæftigelsesreformens reduktion i varigheden på løntilskud har det vist sig sværere at opnå det samme antal som tidligere.

5 Jobrotation Investeringsmodellen omkring jobrotation har til formål at nedbringe ledigheden ved at opkvalificere ledige gennem jobrotationsforløb på offentlige (stat, regioner og kommuner) og private arbejdspladser. Til jobrotationsforløb i Aarhus Kommune er der afsat en kursuspulje for at fremme brugen af jobrotation. Jobrotationerne kan være inden for fag, der kræver korte eller mellemlange uddannelser. Side 4 af 12 Det skal nævnes, at Beskæftigelsesforvaltningen på dette område har været ramt af problemer med dataleverancen fra fagsystemet Momentum i 2015, hvorfor målopfølgningen er behæftet med en vis usikkerhed. Måltallet for investeringen er, at der skabes 400 placeringer i jobrotation i Resultatet i 2015 har været i alt 527 placeringer i jobrotation. Måltallet er derfor nået, selvom antallet af jobrotationer er faldet fra 2014 til 2015, fordi en række lovændringer (se nedenfor) generelt har vanskeliggjort antallet af jobrotationsforløb. Tabel 2. Antal jobrotationsforløb ** Udvikling Private jobrotationsforløb % Offentlige jobrotationsforløb* % I alt Kilde: Workbase ( ), Momentum 2015 * Inkluderer kommunale, statslige og regionale jobrotationsprojekter ** Tallet for 2015 er behæftet med usikkerhed som følge af problemer med fagsystemet Momentum Modellen har generelt været udfordret af en manglende efterspørgsel på jobrotation hos kommunale arbejdsgivere i Aarhus Kommune, men denne har været stigende fra 2014 til 2015, hvor i alt 29 fuldtidspersoner har været i jobrotation betalt af arbejdsgiverpuljen (19 fuldtidspersoner i 2014). Forbruget på kursuspuljen i 2015 er 1,2 mio. kr. Fra 2015 er jobrotationsordningerne målrettet ved, at varigheden af et jobrotationsvikariat for ledige afkortes fra 12 til maksimalt 6 måneder i lighed med reglerne for løntilskudsjob. Muligheden for at lave jobrotationer for elevansættelser er blevet afskaffet, og ordningerne målrettes langtidsledige ved at kravet til forudgående ledighed hæves fra 3 til 6 måneder.

6 Desuden er jobrotationsydelsen fra 1. januar 2015 gået fra at være med 100 % statsrefusion til 60 %. Dette gør ordningen dyrere for kommunerne og svækker dermed business casen. Side 5 af 12 Fra 2016 forbedrer refusionsreformen omvendt business casen. Den kommunale udgift til A-dagpenge stiger, og kommunerne sparer dermed mere ved at sende ledige i jobrotationsvikariater. Der er investeret 3 mio. kr. i 6 virksomhedskonsulenter og 2,2 mio. kr. i en kursuspulje til jobrotationer i Aarhus Kommune. Hidtil har beskæftigelseseffekten været antaget til at være 6-8 uger. Nyeste forskning viser imidlertid, at dette nærmere ligger på 2-3 uger samt en øget sandsynlighed for beskæftigelse fremadrettet. Tages der højde for dette, samt ovenstående lovændringer viser business casen, at modellen i 2015 har givet et underskud på knap 2 mio. kr. Med refusionsreformen forventes investeringsmodellen at give et overskud på 2,1 mio. kr. Da investeringsmodellen forventes at give overskud igen fra 2016, anbefales det, at modellen videreføres trods underskuddet i Det foreslås dog, at der sker en fornyet evaluering i forbindelse med halvårsregnskabet for 2016, bl.a. for at vurdere, hvordan efterspørgslen efter jobrotationsforløb udvikler sig på det private arbejdsmarked. Der er således en handleplan under udarbejdelse for at øge bruge af jobrotation i private virksomheder. Virksomhedssamarbejde Med budgettet for 2015 blev det besluttet at supplere Aarhus Kommunes virksomhedsstrategi med en egentlig investeringsmodel for at styrke samarbejdet med de private virksomheder yderligere. Formålet med investeringsmodellen er at bidrage til flere virksomhedsplaceringer på private arbejdspladser med den hensigt at skabe en større beskæftigelseseffekt og derved mindreudgifter til forsørgelse. Beskæftigelsesforvaltningen har i hele 2015 haft store udfordringer med itunderstøtningen af indsatsen. Ved indgangen til 2015 blev der lavet en konvertering af data om borgernes aktiviteter, samtidig med, at der blev indført et nyt system til registrering af aktiviteterne. Dette system har været fejlbehæftet gennem hele året, men særligt i starten af året blev indsatsen påvirket af de manglende muligheder for at registrere og følge op på indsatsen

7 for borgerne. Der er senere anvendt ressourcer på at rekonstruere og efterregistrere. Det er på den baggrund forvaltningens vurdering, at ressourcetrækket til disse opgaver i 2015 har haft negativ indflydelse på indsatsen i Side 6 af 12 Det har været målet for 2015 at øge antallet af aktiverede i private virksomheder i forhold til 2014 med i alt personer. Antallet af virksomhedsplaceringer i 2015 har dog vist sig kun at ligge på niveau med antallet i Investeringsmodellen kan dog alligevel konstateres at have en effekt, da der bl.a. er en generel øget virksomhedskontakt, er kommet et større fokus på formidling af ledige til ordinære jobs, og fordi en større andel af aktiveringstilbuddene nu foregår i private virksomheder. Samlet set betyder det, at den gennemsnitlige varighed på A-dagpenge er faldet fra 2013 til 2015, og at den er faldet mere end i hele landet og i 6-byerne generelt - se tabel 3 nedenfor. Tabel 3. Gennemsnitlig varighed på offentlig forsørgelse for a- dagpengemodtager Gnsn. varighed, uger Hele landet Periode København Aarhus Aalborg Odense Esbjerg Randers ,0 17,4 16,7 16,6 17,1 15,9 15, ,8 17,5 16,4 16,6 16,7 14,3 15, ,9 16,2 15,1 15,8 15,7 14,4 15,2 Udvikling -1,10-1,20-1,60-0,80-1,40-1,50-0, Udvikling i pct Kilde: Jobindsats.dk På sygedagpengeområdet har virksomhedsstrategien også været medvirkende til, at antallet af delvise raskmeldinger er øget fra 10,9 pct. til 12,2 pct. Varigheden af privat løntilskud er med beskæftigelsesreformen blevet reduceret fra 12 til maksimalt 6 måneders varighed. Med beskæftigelsesreformen kom der derudover et øget fokus på den direkte kontakt mellem jobcentret og de ledige dagpengemodtagere, og afledt heraf et mindre fokus på at igangsætte aktiviteter. Der er investeret 12 mio. kr. i 22 nye virksomhedskonsulenter. De blev ansat i løbet af 1. og 2. kvartal Selvom selve indsatsen først er implementeret i løbet af 2015, indikerer den reducerede varighed på offentlig forsørgelse, jf. ovenfor, at en del af gevinsten allerede er indfriet for Investeringen har foreløbig givet en betydelig øget kontakt til virksomhederne, med fokus både på almindelig jobformid-

8 ling til ordinære job, og på oprettelse af praktikker og løntilskud m.v. Med forbehold for data, bl.a. som følge af den mangelfulde it-understøttelse, viser business casen en skønnet besparelse på offentlig forsørgelse 2 - som følge af et fald i varigheden på A-dagpenge siden på 16 mio. kr. i og dermed et samlet overskud på modellen i 2015 på 4 mio. kr. Dette er korrigeret for virkningen af de øvrige investeringsmodeller. Investeringsmodellen blev dog budgetteret til at have en samlet besparelse på 18 mio. kr. Side 7 af 12 Da beskæftigelsesreformen har et større fokus på ordinær jobformidling og dermed et mindre fokus på aktiviteter for de ledige anbefales det, at den almindelige jobformidling fremover indgår som en del af aktiviteterne i investeringsmodellen, da det isoleret set er den mest effektive måde at nedbringe varighed på offentlig forsørgelse. Ordinære jobformidlinger ligger pt. på et niveau på omkring 100 job om måneden. Frem mod halvårsregnskabet for 2016 vil der blive arbejdet med en model herfor. Generelt vurderes den forøgede virksomhedskontakt at være forløberen for, at der kommer endnu flere almindelige jobformidlinger og øvrige virksomhedsrettede aktiviteter i gang i løbet af Selvom investeringsmodellens måltal således ikke er nået i 2016 anbefales den med overstående ændring videreført, da den i sig selv vurderes at have medvirket til at reducere varigheden på offentlig forsørgelse for dagpengemodtagere og at have øget andelen af delvise raskmeldinger for sygedagpengemodtagere. Ungeindsats Investeringsmodellen vedrørende ungeindsatsen har til formål - via en intensiv og koordineret indsats og opfølgning mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning, uddannelsesinstitutioner, virksomhedsskolerne samt sundhedssystemet - at forebygge og forkorte varigheden på uddannelseshjælp for de unge. Målet for investeringsmodellen har været at få 100 flere i uddannelse eller selvforsørgelse årligt. Da der er tale om et effektmål og ikke et produktionsmål, er det vanskeligt at opgøre effekten direkte. En række indikatorer følges dog løbende: I forhold til at forebygge at færre unge kommer i den situation at skulle søge uddannelseshjælp er antallet af unge, der afbryder en 2 Tallet er beregnet som forskellen mellem den faktiske udvikling i varigheden på dagpenge og et alternativt scenarium, hvor sagsvarigheden udviklede sig som på landsplan. I resultatet er indregnet, at varighedsreduktionen også er et resultat af AC-vækstgenerator modellen. Der er således modregnes godt 6 mio. kr. som er den beregnede effekt af ACvækstgeneratormodellen.

9 ungdomsuddannelse faldet med 139 personer fra skoleåret til skoleåret På virksomhedsskolerne er 67 unge påbegyndt et forløb i 2015, og heraf er kun 9 på offentlig forsørgelse primo Side 8 af 12 Antallet af aktivitetsparate unge på uddannelseshjælp er faldet siden medio 2015 med 239 unge. Årsagen er ikke éntydig, men en medvirkende faktor kan være, at der via investeringsmodellen er tilført ekstra ressourcer, bl.a. i form af en styrkelse af den koordinerende sagsbehandlerfunktion, hvorved de unge modtager en mere tværfaglig og koordineret indsats. Fra 2013 til 2015 er antallet af unge årige i Aarhus Kommune steget med over personer. I samme periode er antallet af unge årige på offentlig forsørgelse reduceret med 169 helårspersoner. Hvis udviklingen i antal offentligt forsørgede havde udviklet sig som befolkningen, ville antallet have været 358 fuldtidspersoner højere end i Det er især antallet af unge på uddannelseshjælp og førtidspension, der er reduceret markant. Erhvervsuddannelsesreformen betød en markant reduktion budgettet til Ungdommens Uddannelsesvejledning. Ved interne omprioriteringer og midler fra investeringsmodellen er det lykkedes at minimere konsekvenserne af reformen for uddannelsesvejledningen, således at serviceniveauet ikke blev nedbragt så markant. Den samlede investering på ungeområdet var på 8 mio. kr. i Heraf blev 2,3 mio. kr. anvendt til en styrkelse af Ungdommens Uddannelsesvejledning og virksomhedsskoler, mens de resterende midler er anvendt til en styrkelse af indsatsen til unge på uddannelseshjælp, herunder den koordinerende sagsbehandlerfunktion. Det fremgår, at antallet af unge på offentlig overførsel ville have været 358 helårspersoner større, end hvis udviklingen havde fulgt befolkningsvæksten i aldersgruppen. Antages det, at 30% af effekten skyldes investeringsmodellen, giver det en effekt på 107 helårspersoner, hvilket svarer til en anslået besparelse på 8 mio. kr. Hertil kommer at kommunens bidrag til produktionsskoler i samme periode er faldet med 2,2 mio. kr. Det skønnes således, at investeringsmodellens indsatser har bidraget til, at business casen går i 0. Det anbefales, at investeringsmodellen fortsætter uændret. Korrekt cpr-registrering

10 Investeringsmodellen har til formål at sikre korrekt registrering af borgernes betalingskommune forhold og derigennem sikre korrekt hjemtagning af dels mellemkommunal refusion og dels bloktilskud. Side 9 af 12 I forhold til bloktilskuddet (via aldersbetinget udgiftsbehov) opstår provenuet for kommunen ved at sikre, at Aarhus er registreret som betalingskommune i Folkeregistret for alle sager. I forhold til mellemkommunal refusion opstår provenuet ved at sikre korrekt refusionshjemtagelse på områderne Førtidspension, Boligstøtte, Servicelovsydelser og Kontanthjælp. Provenuet opstår som følge af efteropkrævning for foregående år samt som følge af sparede udgifter fremadrettet. Der har ikke været lovændringer, som har påvirket investeringsmodellen i Fra 2016 er der nye refusionsregler på førtidspensionsområdet, som vil gøre gennemgangen af sagerne mere krævende. Der har i 2015 været investeret 0,9 mio. kr. i to økonomimedarbejdere samt 0,1 mio. kr. til konsulentbistand. n viser, at indsatsen i 2015 har medført en samlet merindtægt på 16 mio. kr., svarende til en samlet gevinst på 15 mio. kr. Der var budgetlagt med merindtægter på 6,5 mio. kr. Provenuet er udspecificeret på områder i tabel 4. Tabel 4. Investeringsmodellens provenu i 2015 Sager behandlet i 2015 Merindtægter (1.000 kr.) Folkeregisterlister (udligning og bloktilskud) Førtidspension - efteropkrævning Førtidspension - besparelse i Boligstøtte - efteropkrævning Boligstøtte - effekt i Servicelov og beskæftigelsesindsats 986 I alt I opgørelsen af provenuet medtages udelukkende resultatet af de sager, som er gennemgået og behandlet i Den akkumulerede effekt af sager gennemgået i foregående år er ikke medtaget. Ligeledes er den fremadrettede effekt (besparelse/merindtægt) i de kommende år for sager gennemgået i 2015 heller ikke medtaget. Investeringsmodellens reelle effekt for Aarhus Kommune er derfor væsentligt større over tid end resultatet opgjort for et enkelt år.

11 Det anbefales, at investeringsmodellen videreføres og at nedenstående initiativer igangsættes inden for investeringsmodellen. Side 10 af 12 Sociale Forhold og Beskæftigelse er i gang med at udbygge modellen med et big-data analyse- og opfølgningsværktøj, der vil kunne analysere data fra alle relevante fagsystemer med henblik på automatisk at genere en positivliste af mellemkommunale sager til manuel sagsbehandling. Det er planlagt, at positivlisten skal laves med faste tidsintervaller. Derudover vil der blive udviklet en scoreliste til løbende at kunne rapportere om investeringsmodellens resultater. Scorelisten skal integreres i bigdata analyse- og opfølgningsværktøjet. Endeligt vil der i 2016 blive taget kontakt til Børn og Unge med henblik på vurdering af mellemkommunal refusion vedrørende skolepenge og dagpasningsudgifter. Forebyggelige indlæggelser Formålet med investeringsmodellen er at reducere udgifterne til forebyggelige indlæggelser for de 65+ årige med 7 mio. kr. i forhold til et forventet udgiftsniveau uden investering og baseret på en befolkningsfremskrevet udgiftsudvikling. Samlet set er udgifterne reduceret med 7,1 mio. kr. i 2015, hvorfor måltallet er nået. Det har ikke været lovændringer, der har påvirket målopfyldelsen i Der er investeret 7 mio. kr. i Indsatser, der er iværksat, er bl.a. følgende: Udgående teams (fælles akutteam med Aarhus Universitetshospital og et udgående team så presset på korttidspladser kan reduceres) Tidlig opsporing af begyndende sygdom Forstærket indsats for borgere med KOL og luftvejssygdomme Tættere samarbejde med hospitalet ( Sputnik og ledelse på tværs) Fagagenter på lokalområderne Kompetenceudvikling af forskellige faggrupper. Ovennævnte indsatser skal ses som et supplement til indsatsen i regi af sundhedsaftalen og den solide indsats, som Sundhed og Omsorg udfører for rehabilitering og sundhed. Man skal dog være opmærksom på, at da det jo ikke er kommunen der beslutter, om borgerne skal indlægges, er der ikke en

12 en til en sammenhæng mellem indsatserne og antallet af forebyggelige indlæggelser. Side 11 af 12 n viser, at der er mindreudgifter i forhold til det forventede udgiftsniveau (uden investering og korrigeret for befolkningsudvikling) på 7,1 mio. kr. i Samlet set har modellen således givet et overskud på 0,1 mio. kr. i Det anbefales, at modellen videreføres i Hvis byrådet ønsker at videreføre investeringsmodellen udover 2016, skal byrådet beslutte det eksplicit i forbindelse med budgetlægningen for Kontrolgruppen Formålet med investeringsmodellen er at opprioritere en aktivt opsøgende indsats i forhold til snyd med sociale ydelser og skatter/afgifter for derved at opnå en række mindreudgifter på sociale ydelser. En forstærket indsats forventes endvidere at udgøre en præventiv effekt. Provenuet fra Kontrolgruppen er mindre i 2015 end måltallet på 5,7 mio. kr. Derfor har Kultur og Borgerservice indarbejdet en negativ statuskorrektion på 2,5 mio. kr. i forbindelse med regnskabet. Dette svarer til forskellen mellem det realiserede provenu og måltallet. Ankestyrelsen er klageinstans i kontrolsager og har ændret praksis, så borgerne får medhold i flere klagesager. Det betyder, at Kontrolgruppen i samarbejde med Pladsanvisningen har reduceret antallet af sager, hvor der rejses et tilbagebetalingskrav. Tilbagebetalingssager er ressourcekrævende at rejse. Derfor skal der være en stor sandsynlighed for at bevisbyrden for bevidst snyd tilbage i tid kan løftes. Hovedparten af kontrolsagerne afsluttes med, at parterne flytter sammen og fremtidige tilskud bortfalder. n bygger på, at en kontrolmedarbejder kan skaffe et provenu i form af mindreudgifter på overførselsområdet, som overstiger udgiften til en kontrolmedarbejder. I den oprindelige indstilling om udvidelsen af Kontrolgruppen fra 2007 fremgår: Der er over de sidste 6 år set en positiv sammenhæng mellem det kommunale provenu og antallet af årsværk i Kontrolgruppen. Kultur og Bor-

13 gerservice har således opgjort, at en kontrolmedarbejder i gennemsnit over de seneste 6 år har tilvejebragt et årligt provenu på kr. Dette skal ses i sammenhæng med det forhold, at den kommunale omkostning pr. medarbejder er opgjort til ca kr. Side 12 af 12 I modellen har Kultur og Borgerservice en udgiftsbevilling til kontrolindsatsen (3 medarbejdere), hvoraf en andel er afhængig af Kontrolgruppens resultater. Opnår Kontrolgruppen ikke det forventede provenu, afleveres mankoen til kommunekassen via en statuskorrektion. Tabel 5. Økonomien i Kontrolgruppen kr. Grundbevilling til generel kontrolvirksomhed Bevilling til forebyggende indsats i forbindelse med logiværtserklæringer Indtægtsafhængig udgiftsbevilling Samlet udgiftsbevilling Forventet provenu som følge af grundbevilling Provenu til dækning af ekstra udgiftsbevilling Nødvendigt indtægtsprovenu for fuld rammekorrektion Realiseret Provenu Rammekorrektion I 2015 er måltallet ikke realiseret. Kultur og Borgerservice har derfor indregnet en statuskorrektion på 2,5 mio. kr. i regnskabet. Der henvises i øvrigt til notatet Kontrolindsats med socialt snyd 2015, som er vedlagt regnskabsmaterialet. Der henvises til notatet Kontrolindsats med socialt snyd 2015, som er vedlagt regnskabsmaterialet.

Opfølgning, status og anbefalinger vedrørende investeringsmodeller på beskæftigelsesområdet. Regnskab 2013.

Opfølgning, status og anbefalinger vedrørende investeringsmodeller på beskæftigelsesområdet. Regnskab 2013. Opfølgning, status og anbefalinger vedrørende investeringsmodeller på beskæftigelsesområdet. Regnskab 13. 3. 14 Side 1 af 9. Indledning og resume De investeringsmodeller, som blev vedtaget i budgetforliget

Læs mere

- XV - Bilag 17. Opfølgning på business case - korrekte CPR-registrering på det sociale område

- XV - Bilag 17. Opfølgning på business case - korrekte CPR-registrering på det sociale område Regnskab 2012 - XV - Generelle Bemærkninger Bilag 17 Opfølgning på business case - korrekte CPR-registrering på det sociale område Regnskab 2014 Opfølgning på business case Korrekt CPR-registrering på

Læs mere

Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Oktober 2015, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Regnskab XV - Bilag 16

Regnskab XV - Bilag 16 Regnskab 2012 - XV - Generelle Bemærkninger Bilag 16 Afrapportering på investeringsmodeller regnskab 2014 Regnskab 2014 Opfølgning, status og anbefalinger vedrørende investeringsmodeller på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Januar 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Investeringsmodeller. Status og principper. Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune

Investeringsmodeller. Status og principper. Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune Investeringsmodeller Status og principper Status Følgende byrådsvedtagne investeringsmodeller er aktive: Investeringsmodel vedrørende mellemkommunal refusion Etablering af midlertidige fleksjob for personer

Læs mere

Øget brug af jobrotation via en investeringsmodel.

Øget brug af jobrotation via en investeringsmodel. Punkt 8. Øget brug af jobrotation via en investeringsmodel. 2012-45796. Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der iværksættes en investeringsmodel med henblik på at forøge antallet

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Orientering om status på investeringsmodel på beskæftigelsesområdet

Orientering om status på investeringsmodel på beskæftigelsesområdet Punkt 6. Orientering om status på investeringsmodel på beskæftigelsesområdet 2016-000196 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på investeringsmodel på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

Investeringsmodeller. Økonomiudvalget 15. september Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune

Investeringsmodeller. Økonomiudvalget 15. september Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune Investeringsmodeller Økonomiudvalget 15. september 2015 Generelt om investeringsmodeller Investeringsmodeller kan være fornuftige at anvende og kan medvirke til at øge det økonomiske råderum Investeringsmodeller

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes i gang via småjobs

Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes i gang via småjobs Bilag 3 Fra Dato Klik her for at angive tekst. Klik her for at angive en dato. Bilag til byrådsindstillingen Flere Aarhusianere skal i job eller uddannelse. Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes

Læs mere

Bilag 11. Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område. Brug i Magistratens budgetforslag. Den 20. august 2013.

Bilag 11. Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område. Brug i Magistratens budgetforslag. Den 20. august 2013. Bilag 11 Til: Brug i Magistratens budgetforslag Den 20. august 2013 Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Baggrund Før sommerferien

Læs mere

Aarhus Kommune. Halvårsregnskab. Status på investeringsmodeller

Aarhus Kommune. Halvårsregnskab. Status på investeringsmodeller Halvårsregnskab 2016 XV Generelle Bemærkninger Aarhus Kommune Halvårsregnskab Status på investeringsmodeller Bilag 5 Status på investeringsmodeller - halvårsregnskab 2016 Dette bilag indeholder en status

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness?

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness? Notat Side 1 af 6 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Venstres byrådsgruppe om beskæftigelsestilbud i Beskæftigelsesforvaltningen Spørgsmål 1: Hvor mange borgere

Læs mere

Investering i øget virksomhedssamarbejde og STU

Investering i øget virksomhedssamarbejde og STU Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 22. august 2014 Investering i øget virksomhedssamarbejde og STU Provenuet fra øget virksomhedsindsats anvendes til

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet ARBEJDSMARKED Dato: 01-06-15 Kontaktperson: E-mail: NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet De senere år har budt på en række reformer af beskæftigelsesindsatsen: førtids- og fleksjobreform

Læs mere

Resultatrevision Svendborg og Langeland kommune. Resultatrevisionen viser indsatsen og resultater for Jobcenter Svendborgs område i 2012.

Resultatrevision Svendborg og Langeland kommune. Resultatrevisionen viser indsatsen og resultater for Jobcenter Svendborgs område i 2012. Svendborg og Langeland kommune Resultatrevisionen viser indsatsen og resultater for Jobcenter Svendborgs område i 2012. ejcacj 01-04-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ministermål Scorecard...

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 18. november 2016

Sagsnr.: 2015/ Dato: 18. november 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 18. november 2016 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Den kvartalsvise statusopfølgning består af to dele:

Læs mere

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resultatoversigten... 4 2.1. Ministermål... 4 2.1.1. Flere unge skal have en uddannelse.... 4 2.1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Aarhus Byråd Orientering Spørgsmål fra Venstre og Konservative om langtidsledighed og Kommunebeskrivelse 2014 Kommunebeskrivelsen fra beskæftigelsesregionen, som der

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. BORGMESTERENS AFDELING Budget og Planlægning Aarhus Kommune

Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. BORGMESTERENS AFDELING Budget og Planlægning Aarhus Kommune Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge Der er i forbindelse med prognosen for antal flygtninge og familiesammenførte i Aarhus Kommune i et tværmagistratligt

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-501 X Generel driftsreduktion af Ungdommens Uddannelsesvejledning Politikområde 502 Arbejdsmarkedsindsats Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

Businesscase - Dimittender fra universitetet skal hurtigere i job

Businesscase - Dimittender fra universitetet skal hurtigere i job Bilag 5 Fra Dato Klik her for at angive tekst. Klik her for at angive en dato. Bilag til byrådsindstillingen Flere Aarhusianere skal i job eller uddannelse. Businesscase - Dimittender fra universitetet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

Notat. Sagsnr.: 2015/ Dato: 24. maj Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept

Notat. Sagsnr.: 2015/ Dato: 24. maj Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 24. maj 2016 Titel: Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Det nye kvartalsvise statusopfølgningskoncept

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper.

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper. Vordingborg Vordingborg 30. april 2014 Resultatrevision 2013 for Jobcenter Vordingborg 1. Generelle betragtninger Jobcenter Vordingborg har i 2013 haft fokus på at stabilere indsatsen og fastholde resultaterne

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 6. september Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Den kvartalsvise statusopfølgning består af to dele:

Læs mere

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget Budgetområde Titel Jobformidler til a-dagpengeområdet Nr.: ø 826-01 Helsingør Kommune har haft et fald i antal langtidsledige på a-dagpenge i 2015 på 21 % svarende til 47 personer. Sammenlignelige kommuner

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster. Sagsnr. 274223 Brevid. 2231646 NOTAT: Temaanalyse vedr. overførselsindkomster 20. november 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. september 2016 Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 1. Resume Magistratsafdelingerne har udarbejdet skøn over regnskabet

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Faktabeskrivelse Serviceområdet indeholder udgifter til forsørgelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp, introduktionsydelse, introduktionsprogram for udlændinge,

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Korr. Budget. Opr. Budget. Øvrig udvalgsramme 26.540 26.976 22.877 24.932-2.044 92% Ungdommens uddannelsesvejledning 5.306 5.306 4.508 5.

Korr. Budget. Opr. Budget. Øvrig udvalgsramme 26.540 26.976 22.877 24.932-2.044 92% Ungdommens uddannelsesvejledning 5.306 5.306 4.508 5. Resultat på drift Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Note Opr. Budget Korr. Budget Faktisk regnskab mer- /mindre s- % (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 697.455 699.684 508.999 693.645-6.039 99% Budgetramme

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Indstilling. 1. Resumé. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. juni Århus Kommune

Indstilling. 1. Resumé. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. juni Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 9. juni 2009 1. Resumé Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Det foreslås, at der sker en styrkelse af den eksterne

Læs mere

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Faktabeskrivelse Serviceområdet indeholder udgifter til forsørgelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp, introduktionsydelse, introduktionsprogram for udlændinge,

Læs mere

Resultatrevision 2014. Indledning

Resultatrevision 2014. Indledning Resultatrevision 2014 Resultatrevision 2014 Indledning Formålet med Resultatrevision 2014 er, at give et samlet overblik over de beskæftigelsespolitiske resultater i jobcenteret i Syddjurs Kommune. Resultatrevisionen

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning...3 1.1 Resumé...3 2.0 Scorecard...4 3.0 Resultatoversigt...5 3.1 Ministerens mål...5 3.1.1 Arbejdskraftreserven...5 3.1.2 Permanente forsørgelsesordninger...6

Læs mere

Business-case Investering i tidlig og intensiveret samtaleindsats for a-dagpengemodtagere. Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation

Business-case Investering i tidlig og intensiveret samtaleindsats for a-dagpengemodtagere. Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation Business-case Investering i tidlig og intensiveret samtaleindsats for a-dagpengemodtagere med 5-26 ugers ledighed Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation Odense Kommune har med landets tredjehøjeste

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Forslag 1 Afkortning af ressourceforløb Medio 2017 er der i Norddjurs Kommune ca. 125 personer i ressourceforløb. Antallet af deltagere

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Principper for brug af investeringsmodeller i Aarhus

Principper for brug af investeringsmodeller i Aarhus Principper for brug af investeringsmodeller i Aarhus Kommune Side 1 af 12 0. Begrebsafklaring og overordnede økonomistyringsprincipper Hovedprincippet i økonomistyringen i Aarhus Kommune er Økonomisk Decentralisering.

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Resultatrapport 3/2015

Resultatrapport 3/2015 November Resultatrapport 3/ Kvartalvis effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Hermed følger nummer tre af de kvartalvise effektopfølgninger på arbejdsmarkedsområdet for. Resultatrapporten giver en status

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Resultatrevision Ishøj Kommune

Resultatrevision Ishøj Kommune Resultatrevision 2010 Ishøj Kommune April 2011 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj kommune 2010 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2010... 3 2. Scorecard ministermål...

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Scorecard... 4 3.0 Resultatoversigt... 5 3.1 Ministerens mål... 5 3.1.1 Arbejdskraftreserven... 5 3.1.2 Permanente

Læs mere

BI5: Investering i lavere sagsstammer

BI5: Investering i lavere sagsstammer KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI5: Investering i lavere sagsstammer Baggrund Som en del af budgetaftalen for 2017 blev det besluttet at det skal undersøges,

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs -, Beskæftigelses - og kulturudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015

Læs mere

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2017 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2017 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 3/2014 Indledende kommentarer Hermed følger den tredje resultatrapport for effektstyring på

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Den 25. juni 20013 Lone Englund Stjer og Jakob Jensen Forløbet Oktober 2012 Budgetforlig for 2013 Nedsætte forbruget på området April

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere