Notat LHP /-

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat LHP /-"

Transkript

1 Notat LHP /- Vedrørende: Materialeplatformen 2008 og oplæg til handlingsplan 2009 Fordeling: Styregruppen og Brugergruppen for Materialeplatformen, UNI C Skrevet af: Leo Højsholt-Poulsen, Tommy Byskov Lund Version nr.: 1.5 Materialeplatformen 2008 Status for udviklingsarbejdet Udviklingsarbejdet forløber planmæssigt inden for budgettet. Besøgstallet vokser, men der er stadig plads til forbedring. Det samlede antal titler på Materialeplatformen er vokset i 2008 med 12 % til Materialeplatformens hovedindgang pr. januar Se materialeplatform.emu.dk Projektets status kan løbende følges under overskriften Om Materialeplatformen.

2 Side 2 Besøgstal (2009) Materialeplatformen Ugentlige sidevisninger 2007 og 2008 (2009) Antal sidevisninger i 2008 er 16 % større end antal sidevisninger i Bemærk stigningen ultimo november januar 2009, hvor Materialeplatformen annoncerede for Del og vind konkurrencen i lærernes blade, bl.a. Folkeskolen og Gymnasieskolen. Undervisningsmaterialer på Materialeplatformen pr. januar 2009 Materialeplatformen Læremidler Lærer til lærer Mediearkiv Grundskolen Gymnasiet HF HHX HTX Erhvervsuddannelser Voksenuddannelser AMU MVU KVU Total Vækst i løbet af 2008: Læremidler 8 % Lærer til lærer 42 % Mediearkiv 19 %

3 Side 3 Kvalitetssikring Materialesamlingen til MVU og KVU områderne er endnu under opbygning, jf. styregruppens beslutning om, at Materialeplatformen skal dække alle undervisningsområder under Undervisningsministeriet. Nye lærertitler screenes hurtigere i en enklere procedure, og UNI C hjælper løbende nye producenter med mange titler. UNI C har implementeret nye funktioner på sitet - RSS-feeds og Java-udtræk -, som kan bruges til at eksponere Materialeplatformens beskrivelser eksternt i intranetløsninger, på EMUen og på producenternes egne sider. Status i mere detalje Nedenstående oversigt viser status for nogle af de mål, Materialeplatformen satte sig i Materialeplatformen 2008 Status januar 2009 Overordnet drejer det sig i 2008 om at få flere brugere og flere titler. Målsætningen er en vækst på 10 % på alle områder. Målet nås gennem ekstern eksponering af beskrivelser fra Materialeplatformen, øget samarbejde med potentielle indholdsleverandører, øget markedsføring, samt forbedring af selve platformen. Aktiviteterne vil koncentrere sig om at gennemføre allerede trufne beslutninger vedrørende markedsføring, kvalitetssikring, samarbejde og videreudvikling af systemet jf. aktivitetskalender. Samtidig vurderes udviklingsmulighederne på længere sigt. Samarbejde Materialeplatformens samarbejde med Skolekom, EMU en og Fagenes Infoguide udbygges; fx ved at lærernes undervisningsforløb fra Skolekoms konferencer registreres på Materialeplatformen og omvendt, at Materialeplatformen gøres synlig i Skolekom. Det samlede antal sidevisninger er 16% større i 2008 end i 2007; i efteråret 2008 ca pr. md. Der er ultimo læremidler, inspirationsmaterialer og medieklip registreret på Materialeplatformen, dvs. en vækst på 17% ift Titler - Vækst i løbet af 2008: Læremidler 8 % Lærer til lærer 35 % Mediearkiv 19 % Som led i kvalitetssikringen, er det konstateret at en række producenter ikke har været logget på gennem en længere periode (> 1 år). Disse producenter vil blive kontaktet med henblik på at sikre at de titler de har registreret udgør et fuldstændigt og opdateret billede af deres udgivelser. UNI C afholdt i november en fælles session på UFO for Skolekoms ordstyrere af fagsider. Den umiddelbare konklusion var at en tættere integration mellem de to tjenester er nødvendig, for at opnå en synergi-effekt. En nærmere model for dette skal afklares i Alle redaktører af EMUens fagsider har nu mulighed for at benytte Materialeplatformens udtræksmulighed, og indsætte udtræk på EMUsider. Denne mulighed tages i brug i første halvdel af 2009.

4 Side 4 Materialeplatformen 2008 Status januar 2009 Fagenes Infoguide indeholder 50 % udenlandske links; de danske links har meget lille overlap til Materialeplatformen (typisk forlagssider). Den videre proces vil blive analyseret i Samarbejdet med andre samlinger med undervisningsmaterialer intensiveres ved, at vi henvender os til flere eksisterende kataloger/databaser. Vi vil være aktivt opsøgende over for igangværende og nye projekter for at sikre, at de medtænker Materialeplatformen som en mulighed for øget eksponering og fortsat udnyttelse af materiale udviklet i projektet. Dataudveksling med DBC Søgning i Materialeplatformen kan integreres med fx udlån fra informationssamlingen på det lokale Center for Undervisningsmidler (CFU) eller køb af titlen fra ebog.dk eller anden e- handelsløsning, som producenterne måtte ønske. Konkret vil UNI C tage kontakt til CFU erne mhp. et samarbejde med at etablere et link direkte til deres informationssamling. Det danske Filminstituts Skolekatalog er ført over. Vi har i 2008 etableret samarbejde med klimaundervisning.dk. Mediearkiv: Der er overført billeder fra naturgrafik.dk. Problemer med rettigheder har gjort, at UNI C har måttet opgive at føre materiale fra Galatea ekspeditionen over i Mediearkivet. danskebilleder.dk mangler juridisk afklaring (Creative Commons licens). Det skal nøje overvejes, hvordan Mediearkivet bedst videreføres, efterhånden som flere og flere muligheder for at finde lignende indhold fra andre større baser (også gratis og under Creative Commons licenser eller lignende vilkår) til stadighed øges. Metadatabytning med DBC (FAUST og FUIkoder mv.): Siden november 2008 har UNI C trukket FAUST og DK5 koder ud fra DBC sammen med DBCs emneord. Materialeplatformen stiller desuden en webservice til rådighed for DBC, så de kan hente FUI-koder. Dette har DBC dog endnu ikke igangsat (DBC ønsker en ændring fra det oprindeligt specificerede OAI-PMH format til DK-AABM formatet, men mangler endnu at specificere et validt skema for dette format). UNI C tager kontakt til ebog.dk m.fl. i efteråret UNI C og CFU erne har januar 2009 haft et positivt møde, hvor der var enighed om at gå videre med en analyse af: Materialeplatformen kan undersøge, om der er interesse og muligheder hos Centrene for Undervisningsmidler for, at der i deres regi laves en kvalitetsvurdering af undervisningstitler, således at Materialeplatformen kan linke fra en given titel til en sådan evaluering. - Etablering af link til centrenes Informationssamlinger - Mulighederne for at linke til/inkludere anmeldelser/evalueringer foretaget af centrene (i forbindelse med indkøb til udlånssamlinger)

5 Side 5 Materialeplatformen 2008 Status januar 2009 De ansvarlige for CFU ernes udlån ønsker en UNI C har implementeret FUI s ønsker om ny tilpasning af Materialeplatformens format for faktureringsfacilitet i tilknytning til Informationsaftalen. afgangslister og frieksemplarlister. Afgangs- og frieksemplarlister produceres d.d. efter vedtaget format; evt. ændringer, som CFU erne er enige om implementeres også fremover. Systemet Hjælp og vejledning til systemet forbedres, bl.a. med enkle videovejledninger. Samtidig implementeres de allerede besluttede funktioner på sitet, og vi skal sørge for, at de bruges, fx at den eksterne eksponering stilles til rådighed i intranetløsninger, på EMUen og af producenterne. Brugergrænsefladen og centrale arbejdsgange skal gennem en usability-afprøvning, der skal være med til at afklare, hvad der bør forbedres, fx mht. søgninger og registrering. Også medlemmer af brugergruppen fra både producent- og brugersiden inddrages i en behovsundersøgelse for at få tydeliggjort deres respektive ønsker og reelle behov. Producenterne ønsker adgang til statistik for visning og brug af egne materialer. Det skal være nemmere at starte op for et nyt forlag, og de i forvejen tilsluttede producenter skal orienteres og vejledes i de allerede eksisterende muligheder, bl.a. mht. ajourføring og redigering af registreringer. Aktuelle temaer kan trækkes ud, og undervisningsmidler til dette tema gives særlig opmærksomhed i en periode. Klima, Interaktive tavler og Sundhed og kost er sådanne temaeksempler. Hurtigere screening af nye lærertitler, med enklere procedure er gennemført Usability-undersøgelsen viser, at brugerfladen er relativt letforståelig. Derfor udvikles ikke instruktionsvideoer. Mulighed for at abonnere på enhver søgning via RSS er implementeret. Java-udtræk med web-formularløsning er udviklet. Søgefelt, der kan placeres i andre webomgivelser, er udviklet. Mulighederne skal markedsføres aktivt overfor producenter m.fl. primo Den gennemførte usability-afprøvning suppleres med en behovsundersøgelse i 2009, for at sikre at vi fremover prioriterer udvikling for de største brugergrupper, frem for at tilgodese mere snævre behov. Faciliteten er lanceret i januar Udover muligheden for at se statistik over egne materialer, vil der halvårligt blive stillet mere overordnet statistik bl.a. anvendte søgeord til rådighed for producenterne. UNI C hjælper løbende nye producenter med mange titler. Alternative (enklere) metoder for masseupload / høstning/samsøgning bør dog genovervejes i Usability viser, at få tilpasninger kan lette arbejdsgangene. Med muligheden for at anvende udtræk fra Materialeplatformen, er det tanken at sikre at disse fremover integreres i temaer på EMU (og temaerne dermed ikke er en integreret del af Materialeplatformen).

6 Side 6 Materialeplatformen 2008 Status januar 2009 Der er opstillet en forretningsmodel for, hvordan Materialeplatformen kan tilbyde streamingfaciliteter til producenter, både professionelle og skoler/undervisere, og en teknisk løsning færdigimplementeres. Markedsføring UNI C intensiverer markedsføringen med målrettede artikler til undervisningsområdernes og faggruppernes blade og fortsætter med annoncer på Google. UNI C må også arbejde for, at søgemaskinerne får Materialeplatformen med. Annoncer i fx Folkeskolen og Gymnasieskolen kan forsøges igen, selv om effekten er lille ift. pengene. På længere sigt Mediearkivets funktionaliteter skal afklares: vi skal finde ud af, på hvilket niveau vi vil lægge os, mht. bl.a. eksponering, up- og download, indlogning og oversigter, i området fra det meget simple og til de avancerede features i de store mediesamlinger på nettet. Automatisk generering af (dele af) beskrivelser ved upload til filhotellet af materialer, der allerede under produktionen har tilknyttet metadata (eksempelvis SCORM, IMS Content Packages m.v.). Streaming nedprioriteret (ikke dokumenteret behov/ønsker) Lærerne kan enkelt angive en URL til deres video, hvor end den er. Redaktionelle artikler er sendt til faglige foreningers blade, men ingen har optaget dem. Materialeplatformen har desuden været markedsført på UNI Cs roadshows og Uddannelsesforum. UNI C har i november-december 2008 indrykket spot-annoncer i fagforeningernes og udvalgte faglige foreningers blade med annoncering af en konkurrence om registrering af inspirationsmateriale, Del og vind. Annoncerne har resulteret i en tydelig stigning i besøgende i novemberdecember 2008 ift. samme måneder i 2007; men det har dog desværre haft en ret begrænset effekt på undervisernes lyst til at bidrage til området Lærer til lærer. Ingen aktiviteter udover erfaringsopsamling via internationale projekter (se nedenfor). UNI C mangler mere baggrundsviden til prioritering og har haft rigeligt at gøre med at implementere de allerede trufne beslutninger. Andre Web 2 filosofier og teknologier ud over RRS og webservices kan introduceres. Bl.a. skal en database som Materialeplatformen forholde sig til og udvikle sig i forhold til andre/nye brugerformer som social bookmarking, vidensstrukturer i weblogs og wiki er, og søgninger med (Uddannelses-)Google. Erfaringer udveksles løbende med centrale internationale aktører, bl.a. i det europæiske netværk EdReNe Educational Repositories Network, som UNI C koordinerer frem til Materialeplatformen lærer meget fra EdReNe partnerne, og omvendt. Speciel fokus vil være på succesfulde metoder til at tiltrække lærer-produceret indhold startede et ny projekt, ASPECT, koordineret af European Schoolnet, og som UNI C deltager i. Det skal fokusere på standarder for digitale læremidler og lære producenterne at bruge dem. Evt. bliver det muligt for danske producenter at deltage i nogle sessioner.

7 Side 7 Materialeplatformen 2009 Det overordnede mål er en fortsat vækst på 10 % i antal brugere og titler. Det mål nås gennem at arbejde videre på den eksterne eksponering af beskrivelser fra Materialeplatformen, øget samarbejde med potentielle indholdsleverandører, øget markedsføring, samt forbedring af selve platformen. Det vil være særligt i fokus at få mere indhold til Lærer til lærer området. Konkurrencen Del og vind er et forsøg på gennem præmier at øge lærernes incitament til at bidrage. Det samarbejde, der er startet internt i UNI-C med SkoleKom, EMU en og Fagenes Infoguide, udbygges, så tjenesterne gøres mere synlige i hinanden og dermed som kompletterende muligheder for brugerne. Materialeplatformen skal bl.a. samarbejde med EMU en om at trække aktuelle temaer og undervisningsmidler til dette tema ud og give dem særlig opmærksomhed i en periode. Klima, Interaktive tavler og Sundhed og kost er sådanne tema-eksempler. UNI-C implementerer de tekniske muligheder, der er udviklet mhp. ekstern eksponering af udtræk fra Materialeplatformen, i andre systemer som bl.a. EMU og SkoleIntra. Samtidig promoveres de tilgængelige udtræksmuligheder for andre producenter og leverandører til skoleverdenen. Samarbejdet med andre samlinger med undervisningsmaterialer intensiveres ved, at vi henvender os til flere eksisterende kataloger/databaser. Det gælder bl.a..? Vi vil være aktivt opsøgende over for igangværende og nye projekter for at sikre, at de medtænker Materialeplatformen som en mulighed for øget eksponering og fortsat udnyttelse af materiale udviklet i projektet. Sideløbende udbygges samarbejdet med CFU erne på en række områder, bl.a. undersøges mulighederne for at linke direkte til deres informationssamlinger og pædagogisk evaluering af registrerede titler, forudsat at CFU erne får et evaluatorkorps etableret. Søgning i Materialeplatformen kan også integreres med køb af titlen fra ebog.dk eller anden e-handelsløsning, som producenterne måtte ønske. Både nye forlag og de i forvejen tilsluttede producenter skal orienteres og vejledes i de allerede eksisterende muligheder, bl.a. mht. ajourføring og redigering af registreringer. Kvalitetssikringen øges bl.a. ved aktivt at kontakte producenter, der kun sjældent opdaterer materialer. Dialogen med brugerne styrkes i alle undervisningssegmenter, men specielt på MVUområdet, som skal bygges op. Kommunikationen omfatter markedsføring, men UNI-C skal også vide mere fra brugerne om, hvilke undervisningsmaterialer institutionerne anvender, og de skal være at finde på Materialeplatformen. UNI-Cs annoncer for Del og vind konkurrencen i Folkeskolen, Gymnasieskolen og udvalgte faglige foreningers blade i november- december 2008 gav en stor vækst i antal besøgende på Materialeplatformen i perioden (se efterfølgende statistik). Konkurrencen resulterede i 58 nye lærerbidrag til grundskolen, men ingen til ungdomsuddannelserne. Vi vil derfor i

8 Side følge op med ny annoncering (herunder forsøge med konkurrencen for gymnasiet igen), og bl.a. arbejde for at få redaktionel omtale i faglige foreningers blade mv. Der er ikke i 2009 planlagt omfattende tekniske ændringer i Materialeplatformen*. Allerede besluttede funktioner på sitet færdigudvikles. Brugergrænsefladen og centrale arbejdsgange skal fortsat forbedres, fx mht. søgninger, registrering og opdatering. Samtidig videreudvikles andre services, som tilbydes producenterne, bl.a. yderligere statistik over visning af deres titler. * såfremt Lektiehjælp -projektet eller andre nye initiativer igangsættes i et samarbejde med Materialeplatformen, kan sådanne naturligvis influere væsentligt på funktionalitet mv. På længere sigt 2009 er et år med overvejelser og drøftelser om fremtiden. Ikke mindst i lyset af erfaringerne fra det internationale samarbejde i bl.a. EdReNe netværket og ASPECT projektet. UNI-C vil afsøge og planlægge, hvordan Materialeplatformen på længere sigt kan udvikle sig i web 2 med større inddragelse og fastholdelse af brugerne på alle måder. Det gælder fx også nye funktioner, som understøtter brugernes nye og ændrede behov, herunder søgemuligheder, sammenstykning af materialer, opbevaring af filer osv Automatisk generering af (dele af) beskrivelser ved upload til filhotellet af materialer, der allerede under produktionen har tilknyttet metadata (eksempelvis SCORM, IMS Content Packages m.v.). Andre Web 2 filosofier og teknologier ud over RRS og webservices kan introduceres. Bl.a. skal en database som Materialeplatformen forholde sig til og udvikle sig i forhold til andre/nye brugerformer som social bookmarking, vidensstrukturer i weblogs og wiki er, og søgninger med (Uddannelses-)Google. Mediearkivets funktionaliteter skal afklares: vi skal finde ud af, på hvilket niveau vi vil lægge os, mht. bl.a. eksponering, up- og download, indlogning og oversigter, i området fra det meget simple og til de avancerede features i de store mediesamlinger på nettet.

Notat LHP / - kommunernes it-anvendelse omkring færre IP-adresser (unikke brugere).

Notat LHP / - kommunernes it-anvendelse omkring færre IP-adresser (unikke brugere). Notat 22-08-2008 LHP / - Vedrørende: National materialeplatform Status for handlingsplan 2008 Fordeling: Styregruppen for Materialeplatformen, UNI C Skrevet af: Leo Højsholt-Poulsen m.fl. Version nr.:

Læs mere

Notat LHP /-

Notat LHP /- Notat 12-04-2010 LHP /- Vedrørende: Materialeplatformen 2009 2010 (Udkast 2) Fordeling: Styregruppen for Materialeplatformen, UNI C Skrevet af: Leo Højsholt-Poulsen Version nr.: 0.92 Materialeplatformen

Læs mere

NGR Version: 1 Fordeling: Materialeplatformens Styregruppe og Brugergruppe. Undervisningsmaterialer på Materialeplatformen

NGR Version: 1 Fordeling: Materialeplatformens Styregruppe og Brugergruppe. Undervisningsmaterialer på Materialeplatformen Notat Vedrørende: Status og planer Materialeplatformen 2011 09.03.2011 Skrevet af: Niklas Grønlund Lind NGR Version: 1 Fordeling: Materialeplatformens Styregruppe og Brugergruppe Status Materialeplatformen

Læs mere

Notat LHP /- Se materialeplatform.emu.dk

Notat LHP /- Se materialeplatform.emu.dk Notat 21.2.07 LHP /- Vedrørende: National materialeplatform - status 2006 Fordeling: Offentlig Skrevet af: Leo Højsholt-Poulsen m.fl. Version nr.: 1 National materialeplatform en samlet indgang til danske

Læs mere

Status for Materialeplatformen 2012 og handlingsplan for 2013

Status for Materialeplatformen 2012 og handlingsplan for 2013 Notat Vedrørende: Skrevet af: Version: 1 Fordeling: Status for Materialeplatformen 2012 og handlingsplan for 2013 Niklas Grønlund Lind Materialeplatformens Styregruppe 09.01.2013 NGR / ngr Der henvises

Læs mere

Vedrørende: Status på handlingsplan for Materialeplatformen Materialeplatformens Styregruppe og Brugergruppe

Vedrørende: Status på handlingsplan for Materialeplatformen Materialeplatformens Styregruppe og Brugergruppe Notat Vedrørende: Status på handlingsplan for Materialeplatformen 2011 23.09.2011 Skrevet af: Version: 1 Fordeling: Niklas Grønlund Lind og Leo Højsholt-Poulsen Materialeplatformens Styregruppe og Brugergruppe

Læs mere

Notat 02-09-2009 LHP /-

Notat 02-09-2009 LHP /- Ntat 02-09-2009 LHP /- Vedrørende: Udkast til revideret handlingsplan fr Materialeplatfrmen 2009 Frdeling: Styregruppen g Brugergruppen fr Materialeplatfrmen, UNI C Skrevet af: Le Højshlt-Pulsen, Tmmy

Læs mere

Materialeplatformen Læremidler Kollega til kollega. jan-14 jan-13 jan-14 jan-13 Dagtilbud

Materialeplatformen Læremidler Kollega til kollega. jan-14 jan-13 jan-14 jan-13 Dagtilbud Notat Vedrørende: Status for Materialeplatformen 2013 Skrevet af: Niklas Grønlund Lind Version: 1.0 Fordeling: Materialeplatformens styregruppe UNI C Aarhus Olof Palmes Allé 38 8200 Aarhus N Tlf.nr.: 35

Læs mere

UNI C og læringsressourcer

UNI C og læringsressourcer UNI C og læringsressourcer CIL maj 2010 Leo Højsholt-Poulsen Leo.hojsholt-poulsen@uni-c.dk UNI C 06-05-2010 2 1 Hvordan er forholdet mellem EMU og indholdsservices EMU portalen EMU-universer, fagsider

Læs mere

NGR Version: 1 Fordeling: Styregruppen for Materialeplatformen. Indstilling til styregruppen: Nedlukning af Mediearkivet

NGR Version: 1 Fordeling: Styregruppen for Materialeplatformen. Indstilling til styregruppen: Nedlukning af Mediearkivet Notat Vedrørende: Mediearkivets fremtid 14.1.21 Skrevet af: Niklas Grønlund Lind NGR Version: 1 Fordeling: Styregruppen for Materialeplatformen Indstilling til styregruppen: Nedlukning af Mediearkivet

Læs mere

Notat. Status på Materialeplatformen oktober 2015

Notat. Status på Materialeplatformen oktober 2015 Notat Vedrørende: Status på Materialeplatformen Skrevet af: Niklas Grønlund Lind Version: 1.1 Fordeling: Styregruppen for Materialeplatformen Olof Palmes Allé 38 8200 Aarhus N Tlf.nr.: 35 87 88 89 E-mail:

Læs mere

Kravspecifikation. for. Indholdskanalen 2.0

Kravspecifikation. for. Indholdskanalen 2.0 Kravspecifikation for Indholdskanalen 2.0 August 2011 2 Indhold 1. Kort projektbeskrivelse... 3 2. Erfaringer fra Indholdskanalen... 3 Konsekvenser... 3 3. Tekniske krav... 4 Redaktionsværktøjet og indholdsproduktion...

Læs mere

INFORMATIONSAFTALEN. Aftalens parter

INFORMATIONSAFTALEN. Aftalens parter INFORMATIONSAFTALEN Aftalens parter Aftalen er indgået mellem Professionshøjskolerne i Danmark ved Centre for Undervisningsmidler Danmark og Forlæggerforeningen og Brancheforeningen for Undervisningsmidler.

Læs mere

Metadatasæt som anvendes på Materialeplatformen

Metadatasæt som anvendes på Materialeplatformen Metadatasæt som anvendes på Materialeplatformen K: Krævet, : nbefalet Element Læremidler Lærer Eksempel Hjælpetekst LOM element til lærer Identifikator - - http://design.emu.dk/artikler/1007- detdigitalepenalhus.html

Læs mere

Spørgsmål til udbudsdokumenterne

Spørgsmål til udbudsdokumenterne Spørgsmål til udbudsdokumenterne I tabellen nedenfor er listet spørgsmål fra tilbudsgivere til udbudsdokumenterne og svar herpå. Listen opdateres løbende. 17.03.2016: Besvarelse af spørgsmål 29-47. Nr.

Læs mere

SFU s beretning maj 2014 marts 2015

SFU s beretning maj 2014 marts 2015 8. maj 2015 j.nr. AJC-022-018c SFU s beretning maj 2014 marts 2015 Stigende digital piratkopiering af lærebøger Ulovlig kopiering og deling af lærebøger er et stigende problem, som SFU har haft stor fokus

Læs mere

WikiMedia Commons. Gratis lyd, billeder og video. Version: August 2012

WikiMedia Commons. Gratis lyd, billeder og video. Version: August 2012 WikiMedia Commons Gratis lyd, billeder og video Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Wikimedia Commons?...4 Hvad med?...4 Hvorfor bruge Wikimedia Commons?...4 Problemstillinger?...4 Overblik...5

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke I denne gennemgang lægger vi vægt på hjemmesidens opbygning. For at få det optimale udbytte af en hjemmeside skal mange elementer spille sammen.

Læs mere

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket. Vistemmernu Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Vistemmernu på HVAL.DK Forfatter: Susanne

Læs mere

Videndeling. Pit-vejleder uddannelsen

Videndeling. Pit-vejleder uddannelsen Videndeling Pit-vejleder uddannelsen Dorthe Koch 16-04-2008 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Definition af videndeling... 3 Hvilken viden er det relevant at dele?... 3 Hvorfor anvende videndeling

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 13 10 2015 Ny loginside Med SkoleIntra 5.10 introduceres et nyt fælles login, som giver single sign on mellem det nye SkoleIntra, det klassiske SkoleIntra og itslearnings

Læs mere

FAQ. Side 1 af 8 BRANDERO ansøgersite FAQ 1.0_MO.docx

FAQ. Side 1 af 8 BRANDERO ansøgersite FAQ 1.0_MO.docx FAQ Om ansøgersitet, registrering, processen... 2 Hvorfor skal jeg bruge et ansøgersite fra BRANDERO?... 2 Hvad er et ansøgersite fra BRANDERO?... 2 Hvordan får jeg ansøgersitet ind på min virksomheds

Læs mere

Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler

Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler 1 Login på Materialeplatformen... 4 2 Din producentprofil... 6 2.1 Skift profil efter login... 6 2.2 Redigér

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Den pædagogiske konsulentordning. indtægtsdækket virksomhed Informationssamling. Opgaver med brugerbetaling opgaver

Den pædagogiske konsulentordning. indtægtsdækket virksomhed Informationssamling. Opgaver med brugerbetaling opgaver Opsamling af CFU ernes selvevalueringer af Distributionssamlingen - 2010 Den pædagogiske konsulentordning indtægtsdækket virksomhed Informationssamling CFU erne i Danmark Opgaver med brugerbetaling landsdækkende

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Brugerportalinitiativet

Brugerportalinitiativet Brugerportalinitiativet Konference om digital læringsplatform og samarbejdsplatform d. 23. april 2015 Afdelingschef Ralf Klitgaard og projektchef Kit Roesen Agenda 1. Brugerportalinitiativet den politiske

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

Den pædagogiske konsulentordning. indtægtsdækket virksomhed Informationssamling. Opgaver med brugerbetaling opgaver

Den pædagogiske konsulentordning. indtægtsdækket virksomhed Informationssamling. Opgaver med brugerbetaling opgaver Opsamling af CFU ernes selvevalueringer af Distributionsordningen - 2010 Opsamling af CFU ernes selvevalueringer af Distributionsordningen - 2010 Den pædagogiske konsulentordning indtægtsdækket virksomhed

Læs mere

Bilag C - Beskrivelse af nuværende funktionalitet

Bilag C - Beskrivelse af nuværende funktionalitet Bilag C - Beskrivelse af nuværende funktionalitet Dette dokument beskriver den funktionalitet i vores nuværende CMS, som vi synes fungerer godt, og som vi fortsat gerne vil kunne gøre brug af. Det betyder

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol, NCE. Blog om læreproces. Med WordPress.com

Professionshøjskolen Metropol, NCE. Blog om læreproces. Med WordPress.com Professionshøjskolen Metropol, NCE Blog om læreproces Med WordPress.com For særligt tilrettelagt diplommodul / v. lektor Hanne Søgaard 23-01-2017 Indhold Blog om læreproces... 2 Hvad er en blog... 2 Din

Læs mere

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017 Bilag 3.b Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge Stamdata Tabel 1: Stamdata for initiativ 9.1 Digital dannelse for børn og unge Ministerium Institution Styregruppe Projektejer

Læs mere

UNI Login. For udbydere af online læremidler. Ole Windeløv, Steen Lindén og Kristian Johnsen UNI C. 26-02-2013 Side 1

UNI Login. For udbydere af online læremidler. Ole Windeløv, Steen Lindén og Kristian Johnsen UNI C. 26-02-2013 Side 1 UNI Login For udbydere af online læremidler Ole Windeløv, Steen Lindén og Kristian Johnsen UNI C Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer 26-02-2013 Side 1 Program 13.00-14.00 Velkomst og info

Læs mere

BYFORNYELSE. IT i byfornyelsen elektronisk borgerinddragelse

BYFORNYELSE. IT i byfornyelsen elektronisk borgerinddragelse BYFORNYELSE IT i byfornyelsen elektronisk borgerinddragelse Socialministeriet 2007 Udarbejdet af Laura Larvig Andersen og Jonas Bjørn Whitehorn, Kvarterløft Nørrebro Park, Københavns Kommune Omslagsfoto

Læs mere

F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME

F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME Underrubrik Kilde og evt. billedtekst placeres her. 18. April 2016 Temadag om arkæologiske samarbejder SLKS s rolle på det digitale område -set fra museumsloven

Læs mere

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 ITS inviterer til informationsdag 29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 Over det seneste år, har ITS sat en række nye it-ydelser i søen. Informationsmødet er en mulighed for at få et samlet overblik over de nye

Læs mere

Alle vil have apps. En løsning til alle

Alle vil have apps. En løsning til alle Alle vil have apps Der er flere mobiltelefoner end indbyggere i Danmark 86 % af alle nye telefoner er en smartphone 20 % af alle søgninger på nettet er via mobiltelefon Over 80 % af alle køb indledes på

Læs mere

Afrapportering af LibGuide fase 4. Velkomstside fra prototypen

Afrapportering af LibGuide fase 4. Velkomstside fra prototypen Afrapportering af LibGuide fase 4 Velkomstside fra prototypen Uddannelsescenter Holstebro Projektansvarlig: Bent Arnoldsen April 2013 Indholdsfortegnelse Afrapportering af LibGuide fase 4... 1 Præsentation

Læs mere

NOTAT. Brugerportalsinitiativet

NOTAT. Brugerportalsinitiativet NOTAT Brugerportalsinitiativet Den 26. januar 2015 Sags ID: SAG-2014-07107 Dok.ID: 1966628 1. Baggrund Der har i de senere år været stort fokus på og investeret i at bringe folkeskolen ind i den digitale

Læs mere

at der ikke foretages fravalg ud fra en pædagogisk eller en økonomisk vurdering af undervisningsmidlerne,

at der ikke foretages fravalg ud fra en pædagogisk eller en økonomisk vurdering af undervisningsmidlerne, INFORMATIONSAFTALEN Aftalen er indgået mellem Centrene for Undervisningsmidler v/cvu Rektorkollegiet og Brancheforeningen for Undervisningsmidler (BFU). Aftalen er vedhæftet oversigt over centre, der modtager

Læs mere

Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler

Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler 1 Login på Materialeplatformen... 4 2 Din producentprofil... 6 2.1 Skift profil efter login... 6 2.2 Redigér

Læs mere

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 Gennemført af Gymnasieskolernes Lærerforening i samarbejde med de faglige foreninger. Undersøgelsen af de faglige foreningers kommunikation

Læs mere

Studenterportalen. Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter. Professionshøjskolen Metropol, marts 2011

Studenterportalen. Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter. Professionshøjskolen Metropol, marts 2011 Studenterportalen Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter Professionshøjskolen Metropol, marts 2011 Forord Dette materiale har til formål at beskrive hvordan du registrerer

Læs mere

Kvalitetskontrakter Kultur og Fritid

Kvalitetskontrakter Kultur og Fritid Notat Haderslev Kommune Erhvervs- og Borgerservice EB Stab Østergade 48 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 4. april 2011 Sagsident: 11/9328 Sagsbehandler:

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum

Læs mere

Stream II Firmware. Brug af dette dokument:

Stream II Firmware. Brug af dette dokument: Stream II Firmware Dette dokument er oprettet og vedligeholdes af Instrulog A/S. Kopiering af tekster og passager skal ske efter skriftelig aftale. Yderligere information, besøg venligst www.instrulog.dk.

Læs mere

Baggrund Funktionsområder

Baggrund Funktionsområder 1 Baggrund 2 Funktionsområder 2.1 Trænings og øve område 2.2 Elektroniske formularer 2.3 Nyhedsfunktion 2.4 Online vejledninger 2.5 erekruttering 2.6 Personale-, publikations- og projektdatabaser 2.7 Blogs

Læs mere

YouTube. Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012

YouTube. Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012 YouTube Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Youtube?...4 Youtube i undervisningen?...4 Find rundt på Youtube...5 Den hurtige videosøgning...5 Mere præcis videosøgning...5

Læs mere

EPALE. Electronic Platform for Adult Learning in Europe

EPALE. Electronic Platform for Adult Learning in Europe Electronic Platform for Adult Learning in Europe Et unikt og gratis værktøj for dig, som arbejder med voksenuddannelse og læringsaktiviteter for voksne. www. en begivenhed Sådan et blogindlæg Har du kendskab

Læs mere

På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015

På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015 Bilag 3 : På vej mod Digital Dannelse 1 På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015 Forventninger til medarbejdernes it-kompetencer på Skoleområdet It er blevet en stadig mere betydelig del

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer Basis hold, (12072) NATURFAG PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer Basis hold, (12072) NATURFAG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Basis hold, (12072) NATURFAG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011 til en del

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles udgangspunkt for gennemførelse af vurderinger og anerkendelse af realkompetencer... 3 Formål... 3 Elementer i en kompetencevurdering...

Læs mere

Afdækning af digitale kompetencer 2013

Afdækning af digitale kompetencer 2013 Afdækning af digitale kompetencer 2013 Sådan kan du bruge nedenstående skema til at vurdere dine digitale kompetencer Når du skal vurdere dine personlige it og digitale kompetence i forhold til kategorien

Læs mere

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 4.4. Det fælles brugerportalsinitiativ for folkeskolen For at understøtte realiseringen af Brugerportalsinitiativet (BPI) for folkeskolen etablerede KL i 2015 et fælleskommunalt

Læs mere

Center for Undervisningsmidler

Center for Undervisningsmidler Til dig, der er lærerstuderende Kender du Center for Undervisningsmidler - for dig og din undervisning Kære lærerstuderende ved VIA Læreruddannelsen i Nr. Nissum, Silkeborg, Skive og Århus Kender du VIA

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 18 09 2015 Ny version af editor SkoleIntra benytter som bekendt en editor ved navn CKeditor til online redigering af tekster. I SkoleIntra 5.10.0 opdateres editor

Læs mere

Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra

Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra Evaluering erhverv og turisme Dragør Kommune 2017 Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra 2016-2020. Overskrifterne i evalueringen følger de overskrifter,

Læs mere

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler Ver. 03.06.15 Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler 1 Hvad og hvor meget må du kopiere? Digitalkopiering eller fotokopiering? Kildehenvisning skal på kopierne Sådan opgør

Læs mere

Web governance model for SSI

Web governance model for SSI Web governance model for SSI Oplæg til web kommunikationsgruppen December 2008 1 Indledning... 3 Afgrænsning... 3 Roller og ansvar... 4 Webredaktøren... 4 Forfattere... 5 Overordnet ansvarlig... 5 Webredaktører

Læs mere

En uddannelsespolitisk status på opgaver og initiativer i arbejdet med anerkendelse af realkompetencer

En uddannelsespolitisk status på opgaver og initiativer i arbejdet med anerkendelse af realkompetencer En uddannelsespolitisk status på opgaver og initiativer i arbejdet med anerkendelse af realkompetencer Louise Lee Leth Chefkonsulent Malene Christophersen Fuldmægtig Ministeriet for Børn og Undervisning

Læs mere

Streaming video på højere uddannelsesinstitutioner

Streaming video på højere uddannelsesinstitutioner Streaming video på højere uddannelsesinstitutioner -udfordringer og strategier v/ Diba Terese Markus Naturvidenskabeligt IT Kompetencecenter Københavns Universitet Udgangspunktet De studerende Teknologistærke

Læs mere

Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne

Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne Der er mange måder at gøre jeres hjemmeside synlig i søgemaskinerne på. På dette kursus kommer vi omkring de fleste med fokus på, hvad I selv kan gøre for at komme

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

Du kan først gemme artiklen, når du har udfyldt de obligatoriske felter, som er markeret med *.

Du kan først gemme artiklen, når du har udfyldt de obligatoriske felter, som er markeret med *. Opret en Artikel Multisite + kk.dk: Artikel Version: 1 Artiklen er en primær indholdstype, som bruges til indhold med lang holdbarhed. Altså indhold som ikke skal skiftes ud særligt ofte. Artiklen bruges

Læs mere

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser.

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Baggrund Herning Bibliotekerne udviklede i foråret 2016 et konceptet for biblioteksabonnementer

Læs mere

Hvorfor intranet Alfresco?

Hvorfor intranet Alfresco? Hvorfor intranet Alfresco? - en gennemtænkt tilfældighed Dagsorden Baggrund for oplæget Hensigt med oplæg: Dele vores erfaringer vedr. valg af open source og Alfresco Dele vores erfaringer vedr. udbudsproces

Læs mere

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Af Henrik Bro og Martin T. Hansen I har måske allerede en flot, og informativ hjemmeside. Og alle jeres kursister

Læs mere

> Et unikt medieoverblik

> Et unikt medieoverblik > Et unikt medieoverblik Optimalt medieoverblik Unikke søgemuligheder Ny medieportal for online planlægning Unikke eksponeringsmuligheder Search, medieinfo & kreativitet Markedsinformationen i dag FDIM/

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer SPROG, basis hold 2, (12070) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer SPROG, basis hold 2, (12070) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM SPROG, basis hold 2, (12070) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011 til en

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Juni 2015 Overordnet mål/ Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes til

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT. Danmark 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT. Danmark 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT Danmark 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT DANMARK 2017 1. INTRODUKTION 2. VISION 3. MISSION 4. STRATEGI 5. FASTE DRIFTSOPGAVER 6. UDVIKLINGSOPGAVER 2017 7. MÅL OG

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Læs mere

> Giv dit medie optimal Et unikt medieoverblik.

> Giv dit medie optimal Et unikt medieoverblik. > > Giv dit medie optimal Et unikt medieoverblik. opmærksomhed! Medieportal for online planlægning Bliv repræsenteret på førende medieportal med 300 print-medier Unikke eksponeringsmuligheder Search, medieinfo

Læs mere

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune.

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. PLC - Analyseredskab De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. Analyseværktøjet er en del af et dokument, som beskriver vision

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2014 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2013... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

App-strategi for Randers Kommune December 2012. Bilag 2: Procesvejledning for app-udvikling i Randers Kommune

App-strategi for Randers Kommune December 2012. Bilag 2: Procesvejledning for app-udvikling i Randers Kommune Bilag 2: Procesvejledning for app-udvikling i Randers Kommune Procesvejledningen har til formål, at skabe overblik over app-udviklingsprocessen, og skal sikre kvalitet og genkendelighed blandt apps ene

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0

Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0 Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0 Om Netmester Netmester A/S 10 års erfaring med web-udvikling Vinder af Bedst til Nettet 2006 og nomineret i 2007

Læs mere

WiX. Flotte hjemmesider også på mobilen. Version: August 2012

WiX. Flotte hjemmesider også på mobilen. Version: August 2012 WiX Flotte hjemmesider også på mobilen Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er WiX?...4 WiX både til computer og mobil!...4 Opret bruger på WiX...4 WiX til visning i browser...5 Save/gem...8

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Der er til dags dato modtaget og besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Embedding Ændring af video uploadet af andre Live streaming Live streaming intern site Live streaming ekstern site...

Embedding Ændring af video uploadet af andre Live streaming Live streaming intern site Live streaming ekstern site... Governance på video og videosites Indholdsfortegnelse Overordnet... 3 Hvorfor 23 video?... 3 To sites... 3 Den interne site... 3 Den eksterne site... 3 Brugertyper... 3 Roller og privilegier... 3 Hvem

Læs mere

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder:

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder: Webstrategi Rammen Dette er Faaborg-Midtfyn Kommunes første udgave af en webstrategi, version 1.0, der gælder for 2013 og har fokus på den umiddelbare opgave at understøtte kerneydelser på nettet. Webstrategien

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

Projektplan. Selvarkivering

Projektplan. Selvarkivering Projektplan Selvarkivering Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Borgerservice og Biblioteker. Sekretariatet Claus Juhl Knudsen mars 2012 Indhold Indhold... 2 1. Generelle

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere