Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej Frederiksberg C Telefon: @dlf.org. Telefontid

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org. Telefontid"

Transkript

1 September 2012 Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej Frederiksberg C Telefon: @dlf.org Telefontid FKF-NYT Et godt arbejdsmiljø er en gratis øvelse! * Opslagstavle * Fælles lærerdag 13. august * Inklusion: Man føler, man sidder alene med lorten * Lærerne på Frederiksberg underviser meget * Digital velfærd et ventende gode i forhandlingerne om kommunens budget på skoleområdet??? * FKF- kalenderen * Lærerens dag Mandag - torsdag: 10:00-15:00 Fredag: 10:00-13:00 Ane Søegaard: Formand Anja H. Løgtholt Næstformand Koordinator for det skole- og uddannelsespolitiske arbejde Annette Juhl Kasserer Koordinator for organisationsarbejdet, kontaktperson for de private grundskoler Cinna Vollmond Koordinator for arbejdsmiljøarbejdet Mads Kyrsting Bestyrelsesmedlem Lars Leed Christensen Bestyrelsesmedlem Ib Hummelgaard Bestyrelsesmedlem Jørgen Thyregod Bestyrelsesmedlem Nummer 26

2 et godt arbejdsmiljø er en fælles opgave at sikre og ledelsen er ba de juridisk og personalepolitisk ansvarlig for arbejdsmiljø et. FKF-NYT Et godt arbejdsmiljø er en gratis øvelse! Jeg lånte engang en guidebog som opfordrede sine læsere til at skrive ind til redaktionen, hvis nogle af de restauranter, som den anbefalede viste sig at være blevet dårlige, for som forfatteren skrev: Good places turn in to bad places, and bad places go bankrupt. Af Ane Søegaard Formand for FKF et samme kan siges om en arbejdsplads: En god arbejdsplads kan D blive til en da rlig en af slagsen og sa ga r vi nedenom og hjem. At skabe et godt arbejdsmiljø er en konstant og dynamisk proces. Den stopper aldrig. I forordet til Ha ndbog om psykisk arbejdsmiljø (Arbejdstilsynet, 2004) sta r der bl.a.: Et godt psykisk arbejdsmiljø øger sandsynligheden for, at medarbejderne investerer det fornødne engagement og lever op til de ændrede krav i arbejdet. Det er således en fordel for virksomheden, hvis arbejdsgiveren skærper sin bevidsthed om, hvilke elementer der udgør et godt psykisk arbejdsmiljø. Hvem bærer ansvaret? Hvad gør vi som lærere og børnehaveklasseledere, psykologer, pædagogiske konsulenter og vejledere, hvis vi oplever at vores arbejdsplads har forandret sig til det værre? Hvordan ha ndterer vi det, na r vi mistrives pa skolen? Na r vores arbejde ga r fra udviklende og skabende til krævende og stressende? Side 2 Reagerer vi hurtigt og aktivt pa vores egen (mis)trivsel? Pa andres? Bider vi tænderne sammen og fortsætter holder fanen højt og ser frem til næste ferie? Drøfter vi det med hinanden pa lærerværelset? I teamet? Med ledelsen? Tænker vi, at det er nok fordi, vi har fa et 6.b i a r og de er uta lelige, præpubertære, grænseoverskridende og dovne og deres forældre urealistisk urimelige i deres krav til skolen og til os? Eller er det den nye teammakker som giver os fornemmelsen af ikke at sla til? Kort sagt: Hvad gør vi, na r vi oplever at arbejdspladsens psykiske arbejdsmiljø er for da rligt? Svaret er vel, at vi reagerer meget forskelligt. Men sagen er, at et godt arbejdsmiljø er en fælles opgave at sikre og ledelsen er ba de juridisk og personalepolitisk ansvarlig for arbejdsmiljøet. At være garant for et godt arbejdsmiljø er ba de en ret og en pligt, lederne har. Og sa kan det faktisk betale sig at udøve god ledelse, ogsa pa det felt det er der mange sparede vikartimer i Herfra skal der derfor lyde en opfodring til at sætte fokus pa, hvad der kan forbedre og sikre det gode psykiske arbejdsmiljø pa jeres skole. Bed din leder om hjælp til den opgave!

3 Nummer 26 Side 3 Nummer 26 Side 3 Opslagstavle Ny mailadresse Hvis du skifter mailadresse, bedes du gøre følgende: Log ind på Min side på og skriv den nye adresse under Kontaktoplysninger - eller kontakt kredsen - eller send en mail til dlf@dlf.org, skriv Ny mailadresse i emnefeltet og husk at opgive dit medlemsnummer. Har du hørt om Ny Nordisk Skole? Hvis ikke, kan det anbefales at kigge forbi: Her kan du læse, hvad hele projektet som bl.a. også involverer DLF handler om og samtidig se, hvad der kræves hvis din skole skal være med på vognen. Ny bog: Læsning og skrivning i alle fag Danmarks Lærerforening har i en årrække forsøgt at skabe en fælles national opbakning til at forbedre elevernes læsekompetencer. Da det ikke var muligt at skabe politisk opbakning til et fælles projekt, valgte foreningen i 2011 selv at lancere læseprojektet Vi læser for livet. Bogen Læsning og skrivning i alle fag er endnu et led i Danmarks Lærerforenings læseprojekt. Mange lærere har i de sidste par år arbejdet engageret med at udvikle faglig læsning og skrivning på deres skoler. Skolernes overraskende store tilslutning til projektet vidner om, at lærerne viser stor interesse og ansvar for at udvikle kvaliteten i deres egen undervisning. Læseforskningen peger entydigt på, at der er behov for mere fokus på læsning på mellemtrinnet og i udskolingen. Efter anbefaling af flere læseforskere blev det derfor besluttet, at begrebet faglig læsning og skrivning er omdrejningspunkt for hele læseprojektet. Både for at forbedre elevernes læse- og skrivekompetencer, men også for at styrke fagligheden i folkeskolen, lyder det fra Anders Bondo Christensen. Alle skoler vil få 1-2 eksemplarer af bogen Læsning og skrivning i alle fag fra DLF spørg din tillidsrepræsentant, hvis du vil vide mere. Læs mere om læseprojektet på Demonstration ved Folketingets åbning 2. oktober Ifm. Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober arrangeres demonstration imod dagpengeforringelser og nedskæringer i den offentlige sektor. FKF deltager og opfordrer medlemmer til også at være med vi planlægger at mødes omkring kl. 14 i vores lokaler på Frydendalsvej 24 på Frederiksberg og så gå i samlet flok mod Slotspladsen foran Christiansborg. Nærmere info får du hos din TR men sæt allerede nu kryds i kalenderen!

4 FKF-NYT Side 4 Inklusion FÆLLES LÆRERDAG 13. AUGUST Af: Ib Hummelgaard, Bestyrelsesmedlem og AMR på Skolen ved Nordens Plads Reducer forstyrrende adfærd 0,86 Lærerstyret undervisning 0,84 Feedback til elever 0,72 det giver en følelse af dårlig samvittighed og at man ikke gør sit arbejde godt nok. andag den 13. august var over 600 M glade lærere tilbage efter en velfortjent ferie. De var samlet til fælles lærer dag med fokus på inklusion og klasseledelse. Dagen bød på to fælles oplæg fra Niels Egelund og Susan Tetler og bagefter 19 forskellige workshops. Niels Egelund fokuserede i sit oplæg på andelen af unge som gennemførte en ungdomsuddannelse med fokus på bl.a. kønsforskellene. Såfremt skolen skal have større succes vil et øget timetal, mindre social segregering og en enhedsskole op til det 15. år fremme succesraten, viser den nyeste forskning. Internt i skolen fremhævede Niels Egelund tre faktorer som også ville forøge udbyttet af undervisningen (Hattie 2009): Derudover berørte han kort, hvorfor der er fokus på en øget inklusion, da der på landsplan indenfor de sidste 10 år er sket en stigning af henvisning til specialområdet på 33 % - 2/3 af alle eleverne i specialundervisningen er drenge og samtidig de mest urolige. Susan Tetler fokuserede i sit oplæg på udfordringerne og faldgruberne ved inklusion. Udfordringerne var ifølge Tetler at få inddraget forældrene og eleverne som medaktører og at der blev sørget for et systematisk, målrettet og differentieret kompetenceløft, således at lærerne blev hørt og medinddraget, ellers vil inklusionen ikke kunne lykkes. Vi kan kun håbe på, at de nødvendige tiltag både kommunalt og på skolerne bliver iværksat, så chancerne for succesfuld inklusion forøges til gavn for alle. Man føler, man sidder alene med lorten Af Anja Hyldgaard Løgtholt næstformand t inklusion er en udfordring i hverdagen oplever mange lærer bl.a. Filippo A Larussi, som er lærer på Skolen ved Søerne. Han har i gennem sidste skoleår oplevet, hvordan inklusion kan skabe problemer, som ingen rigtig ved, hvordan man skal håndtere. Filippo fortæller: Vi har haft mange børn med vanskeligheder og har haft handlingsplaner på 11 forskellige børn. Fire børn er blevet flyttet og vi har nu kun tre PPR sager i klassen. Det har hjulpet rigtig meget for klassen, at vi fik rykket de fire elever. Vi var 26 før og nu har vi 22. (Fortsættes næste side)

5 Nummer 26 Side 5 Inklusion Det har været frustrerende som lærer at man skulle trække af sted med AKT og ledelse der ikke rigtig vidste hvad, der skulle ske, fordi sagen var så anderledes end noget de havde prøvet før. Jeg havde brug for, at der skulle ske noget og at der blev taget en beslutning, men de havde brug for overblik og tid til at vurdere. Forståeligt, men rigtig hårdt når man føler man i sidste ende sidder alene med lorten i hverdagen, og der ikke rigtig sker noget. Der er blevet brugt rigtig mange ressourcer og jeg er sikker på, at ledelsen har gjort deres bedste, men jeg har følt, at det var mig, der sad med ansvaret. Det var selvfølgelig godt at have en AKT-lærer indover, men det har været hårdt at skulle ændre så meget på ens undervisning, når man var mest presset. Der har været mange informationer og handlingsplaner som jeg ikke har været i stand til at huske eller gøre noget ved - og det giver en følelse af dårlig samvittighed og at man ikke gør sit arbejde godt nok. Filippos oplevelse er desværre ikke enestående, men ingen lærere skal føle, at de står alene med ansvaret for inklusionsopgaven. Det er et tydeligt eksempel på, at der er et behov for at Frederiksberg Kommune og de enkelte skoler får lagt en strategi for arbejdet med inklusion, så det bliver tydeligt, hvilke rammer der er gældende, hvem der er ansvarlig for hvad og hvor man går hen og får hjælp både akut og langsigtet. Frederiksberg Kommunelærerforening støtter inklusionen på betingelse af at: - at inklusion aldrig bliver et spørgsmål om at spare ressourcer - at inklusion er et fælles ansvar og aldrig kun den enkelte lærer/lærerteams ansvar - at der er politisk erkendelse af, at ikke alle elever kan eller skal inkluderes; grænsen for inklusion går der, hvor fællesskabet og arbejdsmiljøet for elever og lærere er i fare Læs mere om FKF og inklusion: Hvad mener du? Kan du genkende Filippos historie? Eller har du måske et eksempel på det modsatte: vellykket inklusion? Hvad skal der til, for at vi kan løfte inklusionsopgaven? Uanset hvad, er FKF altid interesseret i at høre om erfaringer, gode ideer, undringer mm. Hvis du har input, du vil dele med os og andre, er du meget velkommen til at sende en mail til næstformand Anja Hyldgaard Løgtholt (ahyl@dlf.org).

6 FKF-NYT Side 6 KL-partnerskab: Lærerne på Frederiksberg underviser meget KL's rapport om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid på Frederiksberg viser, at lærerne i gennemsnit bruger ca. 40,1 % af deres arbejdstid på selve undervisningen. Det tal ligger over gennemsnittet for hele landet. "Det er da positivt - men ikke overraskende - at vi har en høj undervisningsprocent, men det er vigtigt for politikere og andre, der kigger på KL's tal at huske, at det netop kun er tal. KL beskæftiger sig slet ikke med kvaliteten af undervisningen eller skoletilbuddet i det hele taget", siger næstformand i Frederiksberg Kommunelærerforening Anja Løgtholt. Til trods for den høje undervisningsprocent, peger KL på en række mulige omprioriteringer, der vil kunne give mere undervisning indenfor den nuværende ramme - det drejer sig om at fjerne til fra andre opgaver (fx efteruddannelse, mediecenter, vejlederfunktioner eller tid til fælles møder) og bruge tiden til undervisning i stedet. "Der er ingen tvivl om, at man kan lave denne øvelse", siger Anja Løgtholt, "men man skal holde sig for øje, at det ikke er konsekvensfrit. Kvaliteten i undervisningen hænger sammen med lærernes muligheder for efteruddannelse og mediecenter, læse- og matematikvejleder osv. bidrager i høj grad til styrkelse af fagligheden. Det vil være ærgerligt at skære på de felter." Hvilke konsekvenser, KL's rapport evt. vil få for Frederiksbergs skolevæsen, besluttes af kommunalbestyrelsen. Derfor sendte Frederiksberg Kommunelærerforening umiddelbart efter offentliggørelsen af KL s rapport et notat omkring bekymringer for konsekvenserne af KL's omprioriteringsforslag til lokalpolitikerne. Læs notatet her: 20Kommunel%C3%A6rerforening/7%20-% 20KL-partnerskab/120831%20-%20FKF%20- %20KL%20Partnerskab%20-%20rapport%20- %20kommentarer.pdf FKF s egen undersøgelse Frederiksberg Kommunelærerforening lavede med stor hjælp fra tillidsrepræsentanterne og Danmarks Lærerforening vores egen undersøgelse af undervisningsprocenten på Frederiksberg. Vores undersøgelse viser lige som KL s, at der undervises meget på Frederiksberg. Resultaterne ligger tæt på hinanden KL s resultat er en gennemsnitlig undervisningsprocent på 40,1, mens FKF s ender på ca. 40,3. Forskellen kan skyldes forskelle i opgørelsesmetoden, da vi ikke kunne få adgang til KL s regneark og derfor har brugt vores egen model. Er AKT undervisning? KL sætter spørgsmålstegn ved hvorvidt AKT-undervisning bør tælles med som undervisning det er talt med i rapporten, men KL gør opmærksom på, at undervisningsprocenten ville være lavere uden AKT. FKF er ikke i tvivl: den del af AKT-opgaven, der handler om undervisning af hele klasser, grupper af elever eller enkelte elever er selvfølgelig undervisning og skal derfor have fuld forberedelsestid. Dertil kommer andre dele af AKT-opgaven fx vejledning og supervision af kolleger.

7 Nummer 26 Side 7 Digital velfærd et ventende gode i forhandlingerne om kommunens budget på skoleområdet??? Af Jørgen Thyregod, bestyrelsesmedlem ærere erstattes af PC ere, store elever underviser små, mediecenteret beskæres pga. digitalisering L og programudbuddet til skolens undervisning reduceres. Det er, hvad man i kommunens budgetmateriale kalder Digital velfærd. Som andre kommuner skal Frederiksberg spare på udgifterne, og i de kommende forhandlinger indgår Digital velfærd som et bud på besparelser. På skoleområdet foreslår man bl.a. at spare på lærere ved at udnytte IT bedre. Man lægger det ud til den enkelte skole at finde besparelserne, men foreslår følgende: Undervisning på tværs af klasser, hvor IT understøtter et lavere personaleforbrug (computere erstatter lærere!) IT-færdighedsforløb i indskoling og mellemtrin, hvor elever fra udskolingen er medansvarlige for aktiviteter og læringsprocesser. (de ældre elever underviser de yngre elever) Ændringer i prioriteringen ang. åbningstid og aktiviteter i mediecenterregi (der skæres i åbningstiden) Derudover skal der prioriteres kraftigt i de licenser til IT-programmer, som skoler for øjeblikket bruger, og der skal spares på indkøbet af nyt materiel, ved at eleverne kan medbringe deres egne computere. Selv med de meget pæne ord Digital velfærd er det rigtig svært at se forslaget, som andet end et rent besparelsesforslag. For det første er der ingen videnskabelig evidens for at IT i undervisningen virker Niels Egelund nævnte på fælleskursusdagen, at den forskning han kendte til, satte IT langt ned på listen over, hvad god undervisning kræver. Dernæst er det ikke alle skoler, hvor IT fungerer, så man kan basere undervisningsforløb på det. Problemerne er kendte: For få computere, for langsom internetforbindelse og Activeboards, der ikke fungerer. Rent pædagogisk må man som lærer også stille sig tvivlende overfor at erstatte lærere med maskinel. En lærer, to klasser og en masse computere er det måden at drive god undervisning på? Og er der OK at lade de ældre elever undervise yngre elever? Der findes selvfølgelig også andre skolerelevante besparelsesmuligheder i budgetforslaget: Programmeret undervisning synonym for Vandreklasser opstår igen som mulig løsning på kapacitetsproblemerne på skoleområdet. Det kan være lidt bekymrende at forestille sig i disse inklusionstider, hvor visse elever har stort behov for tryghed. Ønsker du selv at se nærmere på budgetforslagene og hvad det eventuelt kan betyde for netop din skole, så spørg din TR. Han/hun har materialet. ommunalbestyrelsen afholder budgetseminar september, hvor budgettet forventes at blive forhandlet på K plads - den endelige behandling finder efter planen sted 2. oktober. Når du læser dette blad, er budgettet altså efter al sandsynlighed faldet på plads FKF holder dig orienteret: og

8 FKF-Kalenderen: Side 8 Tid Begivenhed Sted Tirsdag 2. oktober (eftermiddag, præcist tidspunkt udmeldes gennem TR) Demonstration Folketingets åbning, demonstration imod dagpengeforringelser og nedskæringer i den offentlige sektor. Frydendalsvej 24, Frederiksberg Slotspladsen foran Christiansborg Fredag 5. oktober kl Lærerens Dag Fredagscafe kl hos FKF, Tag dine kolleger med til en hyggelig eftermiddag Frydendalsvej 24, Frederiksberg Fredag 23. november kl. 15 Medlemskursus og -fest Et sted på Frederiksberg Lærerens Dag fredag den 5. oktober Fredag den 5. oktober er international Lærerens Dag. FKF har tidligere meldt ud, at vi i den forbindelse vil holde medlemskursus og -fest. Det har dog vist sig, at mange skoler selv afholder forskellige arrangementer denne dag derfor flytter vi medlemskursus og -fest til fredag den 23. november. SÆT KRYDS I KALENDEREN OG FORTÆL DET TIL DINE KOLLEGER! Vi fejrer dog stadig Lærerens dag d. 5. oktober: Kl holder Frederiksberg Kommunelærerforening reception for alle Frederiksberglærere og deres familier på Frydendalsvej 24, Frederiksberg. Der vil være lidt at spise og drikke, vi arbejder på at skaffe et par underholdende indslag og ikke mindst vil der være mulighed for at være i selskab med en masse dygtige kolleger fra hele Frederiksberg, som alle fortjener at blive fejret på Lærerens Dag! Vi glæder os til at se dig og dine kolleger Velkommen! Frederiksberg Kommunelærerforening byder velkommen til alle nye medlemmer. Får du brug for din fagforening, kan du altid kontakte din TR eller kredsen se mere på eller Ansvarshavende redaktør: Ane Søegaard Billeder: FKF, stock.xchng,

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Juni 2012 FKF-NYT Vi vil have den bedste folkeskole * Dimittendforslaget * Go e ting *

Læs mere

FKF-NYT. Medlemskursus- og fest fredag d. 23. november - du kan na det endnu! Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Medlemskursus- og fest fredag d. 23. november - du kan na det endnu! Frederiksberg Kommunelærerforening November 2012 Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Mandag - torsdag: 10:00-15:00 Fredag: 10:00-13:00 www.fkf.dk Ane Søegaard:

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Maj 2012 FKF-NYT Lærerne skyder kr. 100.000 i den frederiksbergske folkeskole * Generalforsamling

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

Inklusionsundersøgelse 2018

Inklusionsundersøgelse 2018 Inklusionsundersøgelse 2018 1 Inklusionsundersøgelsen 2018 Inklusion er en stor udfordring for folkeskolen i Randers Kommune. Kommunens skoler og elever er i en situation, hvor man fra politisk hold ønsker

Læs mere

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret.

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret. 1 Ane Søegaard Formand I de 2 år, jeg har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, har jeg haft som mål at styrke foreningens position og indflydelse overalt, hvor vi færdes. Vi er som faggruppe

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Frederiksberg Kommunelærerforening

Frederiksberg Kommunelærerforening Notat vedr. Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Efter at have læst KL s rapport Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Frederiksberg Kommune har vi i Frederiksberg

Læs mere

Kandidater til bestyrelsen DET HANDLER OM DIN HVERDAG. 1. april 2014 31. marts 2016

Kandidater til bestyrelsen DET HANDLER OM DIN HVERDAG. 1. april 2014 31. marts 2016 Kandidater til bestyrelsen 1. april 2014 31. marts 2016 DET HANDLER OM DIN HVERDAG GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 12. MARTS KL. 17.30 TRE FALKE SKOLEN SØNDERJYLLANDS ALLÉ 4 2000 FREDERIKSBERG ANE SØEGAARD

Læs mere

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening Fællesskabets skole - en inkluderende skole Danmarks Lærerforening Den inkluderende folkeskole er et af de nøglebegreber, som præger den skolepolitiske debat. Danmarks Lærerforening deler målsætningen

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Referat af TR-møde d.25/8-09.

Referat af TR-møde d.25/8-09. Referat af TR-møde d.25/8-09. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen: medlemskursus d. 11. september v. Annette Paneldebat med politikerne kl. 16-18 om rummelighed, middag 18.30. Afholdes

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org. Telefontid

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org. Telefontid Marts 2011 Frederiksberg Kommunelærerforening FKF-NYT Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Mandag - torsdag: 09:00-15:00 Fredag: 9:00-13:00 www.fkf.dk Ane Søegaard:

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

DLF for alle medlemmer

DLF for alle medlemmer DLF for alle medlemmer Øget fokus på de mindre medlemsgrupper Mit navn er Erik Cloyd Ebsen og jeg er kandidat til Hovedstyrelsen. Jeg er medlem af Aarhus Lærerforenings styrelse samt formand for Foreningen

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Det mener Frederiksberg Lærerforening VEDTAGET PÅ GENERALFORSAMLINGEN 21.MARTS 2013

Det mener Frederiksberg Lærerforening VEDTAGET PÅ GENERALFORSAMLINGEN 21.MARTS 2013 Det mener Frederiksberg Lærerforening VEDTAGET PÅ GENERALFORSAMLINGEN 21.MARTS 2013 Det mener FLF om LØN Lærerarbejdet er lige værdigt og ligeværdigt. Det skal lønnen afspejle. Lønprofilen for medlemmer

Læs mere

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Randers 18/12/2014 Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Følgende udtalelse er lavet af personalet i skolens specialklasser og vedtaget i MED-udvalget på Tirsdalens

Læs mere

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019 Afdelingsformand Lissi Lund viser her, at FOA og herunder også FOA Sydsjælland nu overgår til digital post. 20. årgang, januar-februar 2019, nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet; - 2019 har fokus

Læs mere

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation BUDGETINFORMATION FRA Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Indledning: Som led i budgetdebatten udsender Midtvendsyssel Lærerkreds i år en budgetinformation

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Læsning og skrivning i alle fag

Læsning og skrivning i alle fag Maja Rørvig Abildgaard Michael Wahl Andersen Peter Bejder Lena Bülow-Olsen Mette Rose Eriksen Sofia Esmann Ole Goldbech Lene Herholdt Jette von Holst-Pedersen Fie Høyrup Susanne Karen Jacobsen Lone Skafte

Læs mere

Frederiksberg Kommunelærerforening

Frederiksberg Kommunelærerforening Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Marts 2012 FKF-NYT Drop partnerskabet med KL vi ønsker ligeværdig dialog om folkeskolen

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Til politikerne i BUU

Til politikerne i BUU Fra: Til: Cc: Emne: Københavns Lærerforening Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Niko Grünfeld; Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Maj 11. Side 1 af 5 B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011. Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning

Maj 11. Side 1 af 5 B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011. Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011 Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning Maj 11 Ved aftalen om kommunernes økonomi for 2011 blev der opnået enighed mellem regeringen og KL

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG).

Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG). Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG). Til stede: Henrik D, Mads, Karla, Helle L, Torben, Peter, Tine F,

Læs mere

Formandens beretning 2015

Formandens beretning 2015 Formandens beretning 2015 Den skriftlige beretning er en fortælling om fortiden hvad der er sket. Den mundtlige beretning skal pege ind i fremtiden og de kommende opgaver. Men først OK 15. Det har været

Læs mere

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen KREDS 60 NYT En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen Så blev det virkelighed. Her, to måneder inde i skoleåret, må jeg konstatere, at folkeskolereformen, krydret med Lov 409, er en stærk ret med en til

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Specialundervisning, inklusion og fællesskab

Specialundervisning, inklusion og fællesskab Specialundervisning, inklusion og fællesskab Dette notat er blevet til på baggrund af KLFs arbejde med afdækning af rammer og vilkår i den københavnske folkeskole i forhold til specialundervisning, inklusion

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere

ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S ARBEJDSMILJØPOLITIK

ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S Som lærere og børnehaveklasseledere (fremover samlet lærerne) bruger vi en væsentlig del af vores tid og vores liv på arbejdet. Arbejdet bør derfor være sundt, udviklende og motiverende. Det giver

Læs mere

MEDLEMSUNDERSØGELSE 2014/2015. ROSKILDE LÆRERFORENINGs medlemsundersøgelse har fokus på, hvordan implementeringen af Lov 409 opleves ude på skolerne.

MEDLEMSUNDERSØGELSE 2014/2015. ROSKILDE LÆRERFORENINGs medlemsundersøgelse har fokus på, hvordan implementeringen af Lov 409 opleves ude på skolerne. MEDLEMSUNDERSØGELSE 2014/2015 ROSKILDE LÆRERFORENINGs medlemsundersøgelse har fokus på, hvordan implementeringen af Lov 409 opleves ude på skolerne. 1 Medlemsundersøgelsen 2014/15 er afsluttet. Hvad viste

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl. 19.00 BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg Spisning kl. 17.15 Valg til kredsstyrelsen KANDIDATER VIBORG LÆRERKREDS - GENERALFORSAMLING

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Valgindlæg Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Arbejdstid, overenskomst, lokalløn, arbejdsmiljø, skoleudvikling, det kommunale budget beskæftigelsessituationen, foreningspolitikken

Læs mere

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i.

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i. Kære alle i kreds 3 Horsens den 31. maj 2013 Så er hverdagen ved at vende tilbage til skolerne. Alle har travlt med at nå at indhente forskellige gøremål og det bliver sikkert ikke helt godt igen, før

Læs mere

Referat af TR-møde d.13/

Referat af TR-møde d.13/ Referat af TR-møde d.13/4 2010. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen om:. AMR får lagt 20 timer oveni i år. De a) AMR-akkord v. Ane får 70 timer næste år. b) Timer til suppleanten

Læs mere

Medbestemmelse. Et MED-udvalg i vækst. om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere

Medbestemmelse. Et MED-udvalg i vækst. om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere Medbestemmelse F O A F A G O G A R B E J D E Et MED-udvalg i vækst om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere Et MED-udvalg i vækst er udgivet af FOA Fag og Arbejde i oktober 2005. Politisk ansvarlig:

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Dagsordenspunkt Tid Referat. Referaterne godkendt. 1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 5/10 og TR-mødet 26/10 /B

Dagsordenspunkt Tid Referat. Referaterne godkendt. 1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 5/10 og TR-mødet 26/10 /B Referat af bestyrelsesmøde d.9/11 2011. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 5/10 og TR-mødet 26/10 /B 2) Det mener FKF O/D/B v. Anja og Ane Referaterne godkendt.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

PÅ VEJ MOD NY SKOLE. Februar 2012. Nyhedsbrev nr. 3. Indholdsfortegnelse

PÅ VEJ MOD NY SKOLE. Februar 2012. Nyhedsbrev nr. 3. Indholdsfortegnelse Februar 2012 PÅ VEJ MOD NY SKOLE Nyhedsbrev nr. 3 Indholdsfortegnelse Ny skoleleder er blevet udpeget...2 Interview med den nye skoleleder, Gitte Graatang...2 Spørgsmål og svar om ny skole...4 Navnekonkurrence:

Læs mere

SKOLEUDVIKLING. 2011-2012 16. årgang nr. 2

SKOLEUDVIKLING. 2011-2012 16. årgang nr. 2 2011-2012 16. årgang nr. 2 SKOLEUDVIKLING HVAD ER OP, HVAD ER NED OG HVOR SKAL VI HEN? Der bliver talt meget om skoleudvikling i Rødovre Kommune. Det kan være svært at danne sig et overblik over de mange

Læs mere

3 F har inviteret 60. arbejdspladser til et samarbejde. Blandt andet din.

3 F har inviteret 60. arbejdspladser til et samarbejde. Blandt andet din. 3 F har inviteret 60 arbejdspladser til et samarbejde. Blandt andet din. Sundt arbejde i et sundt liv Kortuddannede dør ofte før dem med længere uddannelse, har problemer med fysisk nedslidning, og mange

Læs mere

Odder er en digital kommune, derfor var den analoge løsning ikke en mulighed. Selv ikke i sparetider.

Odder er en digital kommune, derfor var den analoge løsning ikke en mulighed. Selv ikke i sparetider. Odder satser digitalt i disse år. Ikke blot på skoleområdet, men også inden for andre sektorer. Skoleområdet har fået en del fokus, fordi vi er den første kommune i Europa, som indfører Ipads til både

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar Afdelingsformand Lissi Lund er kommet i julestemning, og her fotograferet med den flotte juledekoration, der er i receptionen i afdelingshuset på Bataljonsvej i Næstved 19. årgang, december 2018, nr. 6

Læs mere

TUBA. Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014

TUBA. Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014 TUBA Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014 Moos-Bjerre Analyse Farvergade 27A 1463 København K, tel. 29935208 moos-bjerre.dk Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

KL og 51 fagforbund har opskriften til at indlemme svage ledige på arbejdspladsen uden brok 10:05:43 - Ugebr

KL og 51 fagforbund har opskriften til at indlemme svage ledige på arbejdspladsen uden brok 10:05:43 - Ugebr GOD PLADS TIL DE SKÆVE KL og 51 fagforbund har opskriften til at indlemme svage ledige på arbejdspladsen uden brok Af Ivan Mynster Mandag den 20. marts 2017 Del: Faste retningslinjer, inddragelse af lokale

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

Sjørring skoles inklusionsindsats

Sjørring skoles inklusionsindsats Sjørring skoles inklusionsindsats Forord Den beskrivelse af Sjørring skoles inklusionsindsats, du sidder med foran dig, er at forstå som et foreløbigt resultat af en proces, der aldrig slutter. I samme

Læs mere

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre onsdag d. 07. marts 2012-02-28 Årsberetning: Jeg vil gerne starte med at byde jer alle sammen velkommen til vores årlige møde med jer forældre. En aften

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl. 19-21.30 i Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Lone Dalsgaard André Fraværende: 51-2012/13: 5 min. Godkendelse

Læs mere

Principprogram Allerød Hørsholm Lærerforening

Principprogram Allerød Hørsholm Lærerforening Principprogram Allerød Hørsholm Lærerforening Principprogram vedtaget på generalforsamling d. 10. marts 2015. Tilrettet på KS-arbejdsdag d. 10. august 2016. Afsked og forflyttelse Allerød - Hørsholm Lærerforening

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Kvalitet i specialundervisningen

Kvalitet i specialundervisningen Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening Kvalitet i specialundervisningen Denne artikel handler om, hvordan man i den danske folkeskole definerer og afgrænser specialpædagogik/specialundervisning.

Læs mere

INKLUSION. - den svære vej fra idealer til praksis

INKLUSION. - den svære vej fra idealer til praksis INKLUSION - den svære vej fra idealer til praksis Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning Camilla B. Dyssegaard Postdoc, autoriseret psykolog Nyere inklusionsteori Inklusion og aktuelle tal fra DK

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 1 Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 På baggrund af den nye specialundervisningslov (april 2012), Favrskov Kommunes Børn- og Ungepolitik samt Hadsten Skoles fokus på inklusion tænkes denne

Læs mere

Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole.

Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole. Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole. Resultater 1. Underviser du i folkeskolens normalklasser? Ja 1.038 93,2% Nej 76 6,8% I alt 1.115 100,0%

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d.18/5 2010.

Referat af bestyrelsesmøde d.18/5 2010. Referat af bestyrelsesmøde d.18/5 2010. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Godkendelse af referater. TR 26/4, 4/5 og 11/5 Best. 4/5 og 11/5 /B 2) A) Orientering fra formanden - Implementeringsmøde med forvaltning

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

- Mere end 80 pct. synes, at undervisningsmiljøet er godt. Og netto 15 procent mener, at det er blevet bedre, siden Knæk Kurven blev iværksat.

- Mere end 80 pct. synes, at undervisningsmiljøet er godt. Og netto 15 procent mener, at det er blevet bedre, siden Knæk Kurven blev iværksat. AN AL YS E NO T AT 15. maj 2012 Evaluering af inklusionsprojektet Knæk Kurven i Herning Danmarks Lærerforening har i samarbejde med Herningegnens Lærerforening gennemført en evaluering af inklusionsprojektet

Læs mere

Søndersøskolen april 2014, 2. del

Søndersøskolen april 2014, 2. del Søndersøskolen april 2014, 2. del Kære forældre Som jeg skrev i Nyhedsbrevet, i starten af april måned, vil jeg i de følgende måneder udsende Nyhedsbrevet lidt hyppigere, for vi er nu nået til den periode

Læs mere

Inklusionsundersøgelse. Allerød Hørsholm Lærerforening Kreds 29

Inklusionsundersøgelse. Allerød Hørsholm Lærerforening Kreds 29 Inklusionsundersøgelse Allerød Hørsholm Lærerforening Kreds 29 Elever med særlige behov Er der i dine klasser elever med faglige, sociale eller adfærdsmæssige problemer? Har du elever i dine klasser, som

Læs mere

Stresshåndtering på gruppeplan øvelsen er delt i opgave A, B, C og D

Stresshåndtering på gruppeplan øvelsen er delt i opgave A, B, C og D Stresshåndtering på gruppeplan øvelsen er delt i opgave A, B, C og D Opgave A: Det psykiske arbejdsmiljø Det psykiske arbejdsmiljø i en personalegruppe kan enten være med til at skabe eller begrænse stress,

Læs mere

dig selv og dine klassekammerater

dig selv og dine klassekammerater Tro på dig selv og dine klassekammerater Øvelser til 4. 6. klasse 6 1 Hvad vil det sige at tro på sig selv? Særlig tre temaer i klassefællesskabet er interessante, når vi skal beskæftige os med elevernes

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Dato Tid Indhold Mandag d. 22.-8. 17.00 20.00 Bestyrelsesmøde. Dialog i forhold til tilsynsrapporten. Forventninger til tilsynet. Gennemgang af tilsynsplan. Torsdag d. 15.-9.

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 25. oktober 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Jeg tror vi har rekord deltagelse for skolebestyrelsens årsberetning men bare rolig den er kort og vi glæder os også til foredraget bagefter.

Jeg tror vi har rekord deltagelse for skolebestyrelsens årsberetning men bare rolig den er kort og vi glæder os også til foredraget bagefter. Skolebestyrelsens årsberetning 2012. Jeg tror vi har rekord deltagelse for skolebestyrelsens årsberetning men bare rolig den er kort og vi glæder os også til foredraget bagefter. Hvad skal vi? Det er skolebestyrelsens

Læs mere

Specialpædagogiske indsats. Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018

Specialpædagogiske indsats. Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018 Specialpædagogiske indsats Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018 KB beslutning december 2016 Kriterier for den specialpædagogiske indsats i Albertslund (0-18 år) Læringsmiljøer /børne og læringssyn

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Referat at TR-mødet d. 11/5 2010

Referat at TR-mødet d. 11/5 2010 Referat at TR-mødet d. 11/5 2010 Mødeleder: Mette Referent: Annette Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen Lokal løn 20 Rasmus orienterede om kampagnekortene, som skal lægges ud på

Læs mere

ALLES VELFÆRD VORES KAMP

ALLES VELFÆRD VORES KAMP ALLES VELFÆRD VORES KAMP Få idéer til lokale aktiviteter, som du kan planlægge sammen med dine kolleger. ALLES VELFÆRD VORES KAMP Kampen for at nå vores mål ved overenskomstforhandlingerne er vigtig. Og

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand TEKNIK-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Reiner Burgwald Formand, Teknik- og Servicesektoren En rimelig løn, et job med fornuftigt indhold, selvstændighed i jobbet og

Læs mere

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel Vejledning til TR på privat apotek Apotekerskift - muligheder og udfordringer Undertitel Maj 2014 Apotekerskift Privat Apotek 2 Apotekerskift Indhold Forord...4 Ny apoteker...6 En apoteksbevilling slås

Læs mere