NYT om naturbeskyttelsesloven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYT om naturbeskyttelsesloven"

Transkript

1 Genoptrykning af Skov- og Naturstyrelsens NYT om naturbeskyttelsesloven December 1999 Indrykning nr Indhold 254. Bekendtgørelse nr. 569 af 25. juni 1999 om retningslinier for fastlæggelsen af klitfrednings- og strandbeskyttelsesliniens forløb 255. Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr. 676 af 23. august 1999 om opsætning af mindre oplysningsskilte samt reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land 256. Beplantning i eksisterende haver indenfor sø og åbeskyttelseslinjen berigtigelse af Naturstyrelsens vejledning fra 1993 om naturbeskyttelsesloven 257. Kan afgørelse efter NBSKL 3 undværes ved, at naturhensynet varetages i en afgørelse efter anden lovgivning, der forudsætter, at der ved administrationen af den kan/skal tages naturhensyn (vandindvindingssag) 258. Ved godkendelse af et vandløbsrestaureringsprojekt meddelt efter 37 a i vandløbsloven kræves der ikke en godkendelse efter naturbeskyttelsesloven Højesteretsdom om begrebet "bebyggelse" i naturbeskyttelseslovens 17, stk. 1 (NBSKL 17) 260. Overtaksationskommissions kendelse med præjudiciel stillingtagen til bortfald af en dispensation fra åbeskyttelseslinien (NBSKL 16 og 66, stk. 2) 261. To naturklagenævnsafgørelser om jorddiger (NBSKL 4) 254. Bekendtgørelse nr. 569 af 25. juni 1999 om retningslinier for fastlæggelsen af klitfrednings- og strandbeskyttelsesliniens forløb Bekendtgørelse nr. 569 af 25. juni 1999 Bekendtgørelsen trådte i kraft den 1. august 1999 og erstatter bekendtgørelse nr. 800 af 5. oktober 1995, der indeholder de nærmere retningslinier for Strandbeskyttelseskommissionens arbejde med at vurdere, hvor de udvidede beskyttelseslinier bør være mindre end 300 m fra kysten. Ændringen er en følge af den ved lov nr. 282 af 12. maj 1999 om ændring af lov om naturbeskyttelse og af lov om planlægning og lov om naturbeskyttelse fastsatte bestemmelse i 2, nr. 1 ( 8, stk. 4) og 2, nr. 2 ( 15, stk. 3), om fastlæggelsen af den udvidede klitfrednings- og strandbeskyttelseslinie i byzone.

2 255. Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr. 676 af 23. august 1999 om opsætning af mindre oplysningsskilte samt reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 573 af 25. juni 1992 om opsætning af mindre oplysningsskilte samt reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land, er den 1. september 1999 afløst af bekendtgørelse nr. 676 af 23. august 1999 om opsætning af mindre oplysningsskilte samt reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land. Den reviderede bekendtgørelse indeholder følgende nye regler: 2, stk. 3 om hvilke farver, der må anvendes på mindre oplysningsskilte, er ændret, således at også skiltets tekst - i modsætning til bekendtgørelsens krav - skal holdes i afdæmpede farver. Der er endvidere indsat et særligt krav til benyttelse af logo. I 4 er indsat en særbestemmelse om opsætning af sponsorreklamer på golfbaner. Bestemmelsen regulerer, hvor mange sponsorreklamer, amtet kan tillade opstillet, samt krav til disses placering og udformning. Reglen supplerer bestemmelsen i 3 om reklamer på idrætsanlæg. Om bekendtgørelsens 8, stk. 3, om ophævelse af de tidligere gældende regler bemærkes, at bestemmelsen ophæver Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr. 568 af 15. juni Denne bekendtgørelse trådte i kraft den 1. august 1999 og ophævede bekendtgørelsen fra Bekendtgørelse nr. 568 indeholdt imidlertid en fejl i 1, og er derfor nu erstattet af bekendtgørelse nr. 676 af 23. august (SNS skr. af 8. sept. 1999, j.nr. SN /Lan-0001) 256. Beplantning i eksisterende haver indenfor sø og åbeskyttelseslinjen berigtigelse af Naturstyrelsens vejledning fra 1993 om naturbeskyttelsesloven Vejledning om naturbeskyttelsesloven Efter 16 om sø- og åbeskyttelseslinjen må der bl.a. ikke foretages beplantning indenfor beskyttelseszonen. Bestemmelsen i stk. 2 indeholder en række undtagelser fra forbudet, og det fremgår af 16, stk. 1, nr. 2, at forbudet ikke gælder for "gentilplantning af skovarealer og beplantning i eksisterende haver".

3 Naturstyrelsens vejledning fra 1993 om naturbeskyttelsesloven (lov nr. 9. af 3. januar 1992, som med senere lovændringer er bekendtgjort ved Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr. 835 af 1. november 1997) oplyser i kapitel 7.3.2, side 78 om undtagelser fra åbeskyttelseslinjen, at bestemmelsen i stk. 2 stort set indeholder de samme undtagelser, som var gældende efter den tidligere lov. Det fremgår endvidere, at "skæringstidspunktet med hensyn til eksisterende haver her er fastsat til 1. september 1977". Den nævnte skæringsdato er imidlertid ikke rigtig. Skæringsdatoen er den 1. september 1972, hvilket også fremgik direkte af lovteksten i den tidligere lov, jf. 47a, stk. 2, nr. 3 i Miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 530 af 10. oktober Denne skæringsdato er derfor også lagt til grund i Naturklagenævnets afgørelse af 6. januar 1999, jfr. Naturklagenævnet Orienterer, nr. 183, august 1999, i en sag om lovliggørelse af et haveanlæg indenfor åbeskyttelseslinjen Kan afgørelse efter NBSKL 3 undværes ved, at naturhensynet varetages i en afgørelse efter anden lovgivning, der forudsætter, at der ved administrationen af den kan/skal tages naturhensyn (vandindvindingssag) En amtskommune forespurgte om muligheden for samlet afgørelse om vandindvinding og naturhensyn i forbindelse med et projekt om indvinding af overfladevand fra en sø, således at der i den konkrete sag kun blev truffet afgørelse efter vandforsyningsloven og vandløbsloven, men ikke efter naturbeskyttelsesloven. Forespørgslen begrundedes bl.a. med hensynet til forenklet administration, herunder at Naturklagenævnet ikke ville blive involveret som ankeinstans. Naturstyrelsen udtalte bl.a. følgende: "s 3 foreskriver bl.a., at tilstanden af søer og vandløb ikke må ændres. 65 angiver, at amtsrådet kan tillade undtagelser, dvs give dispensation til ændring af tilstanden. Der findes ikke i naturbeskyttelsesloven hjemmel til at se bort fra bestemmelsen i 3 ved at indarbejde hensynet til naturen i en afgørelse after anden lovgivning. Det bliver dermed afgørende, om der i den konkrete sag kræves en afgørelse efter naturbeskyttelsesloven, dvs om de ansøgte foranstaltninger vil ændre tilstanden af sø/vandløb eller ej. Vurderingen heraf må amtet foretage.

4 Det fremgår af Naturstyrelsens vejledning til naturbeskyttelsesloven (s ), at mange vandindvindinger ikke ændrer tilstanden af sø/vandløb og derfor ikke behøver behandling efter naturbeskyttelseslovens 3. Såfremt en søs vandspejl ændres, eller der sker andre ændringer, kræves dog dispensation. I "Nyt om 3 og 4" fra april 1995, indrykning 144, er det præciseret, at "kun i de tilfælde, hvor der er tale om indvinding af overfladevand fra vandløb og søer, som vil have væsentlig indvirkning på vandstandsforholdene, kræves en særlig tilladelse efter naturbeskyttelseslovens 3." Det er således Naturstyrelsens vurdering, at en afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3 kun kan undværes, såfremt det af redegørelsen til en afgørelse efter anden lovgivning klart fremgår, at der ikke vil ske ændring af tilstanden af de omhandlede 3-områder, jf. ovennævnte citat fra "Nyt om 3 og 4". (SNS skr. af 15. juli 1999, j.nr ) 258. Ved godkendelse af et vandløbsrestaureringsprojekt meddelt efter 37 a i vandløbsloven kræves der ikke en godkendelse efter naturbeskyttelsesloven 3. Vandløbsloven Naturstyrelsen modtager fra tid til anden forespørgelser om forholdet mellem administrationen af 3 i naturbeskyttelsesloven og en godkendelse til etablering af faunapassage og nedlæggelse af stemmeværk i et vandløb iht. vandløbsloven. 37 a i vandløbsloven blev indføjet med lov nr. 402 af 14. juni Bestemmelsens stk. 1 giver amtsrådet bemyndigelse til at gennemføre de nødvendige foranstaltninger, herunder regulere vandløbet, for at genskabe en tilfredsstillende natur- og miljøkvalitet i vandløb påvirket af døde å-strækninger og opstemningsanlæg. Stk. 3 fastslår, at 3, stk. 1, 1. pkt. og stk. 2 og 3 i naturbeskyttelsesloven ikke gælder for foranstaltninger, der gennemføres af amtsrådet efter stk. 1. Af forarbejderne til vandløbslovens 37 a fremgår følgende: "I de tilfælde, hvor en foranstaltning efter stk. 1 gennemføres i vandløb, der er omfattet af bestemmelsen i 3 i naturbeskyttelsesloven, vil det ofte være nødvendigt, at der træffes afgørelse om fravigelse af disse bestemmelser. Det er amtsrådet, der efter 65, stk. 2 i naturbeskyttelsesloven kan meddele dispensation fra 3. Amtsrådets afgørelse kan indbringes for Naturklagenævnet.

5 Ved behandling af disse sager, som netop har til formål at forbedre vandløbenes natur- og miljøkvalitet, er der imidlertid behov for at undgå en besværlig og tidsrøvende dobbeltadministration. Det foreslås derfor i stk. 2, at bestemmelsen i 3 i naturbeskyttelsesloven ikke gælder for foranstaltninger, som amtsrådet beslutter at gennemføre efter stk. 1." Under Folketingets behandling af lovforslaget blev det oprindelige stk. 2 ændret til stk. 3, jf. ovenfor, og et nyt stk. 2 indføjet. Stk. 2 fastslår, at der ikke kan gennemføres foranstaltninger efter stk. 1, hvis der derved tilsidesættes væsentlige kulturhistoriske interesser. Det er en selvfølge, at amtsrådet, der er den ansvarlige myndighed efter naturbeskyttelsesloven, i forbindelse med behandlingen af sagen efter vandløbsloven må sikre, at både kulturhistoriske interesser og de hensyn, som generelt skal varetages i medfør af 3 i naturbeskyttelsesloven, bliver tilgodeset. Tilsvarende vil selvfølgelig både de naturmæssige og de kulturhistoriske interesser blive inddraget i Naturstyrelsen administration af den tilskudsordning, der er knyttet til vandløbslovens 37 a og i eventuelle klagesager Højesteretsdom om begrebet "bebyggelse" i naturbeskyttelseslovens 17, stk. 1 (NBSKL 17) Den i indrykning nr. 206 omtalte Østre Landsretsdom, hvorefter 6 lysmaster til belysning af en ridebane blev anset for omfattet af bebyggelsesbegrebet i naturbeskyttetseslovens 17, stk. 1 (og planloven), er stadfæstet af Højesteret ved dom af 3. juni Østre Landsrets dom er af 13. marts 1998 og ikke som fejlagtigt angivet i indrykning nor. 206 af 7. marts (Højesterets dom af 3. juni 1999 (II 218/19998), j.nr. SN Dommen findes i UFR 1999, s ff. Østre Landsrets dom er optaget i Miljøretlige Afgørelser og Domme 1998, s. 156, ff.) 260. Overtaksationskommissions kendelse med præjudiciel stillingtagen til bortfald af en dispensation fra åbeskyttelseslinien (NBSKL 16 og 66, stk. 2)

6 I forbindelse med en ekspropriation til et vejanlæg havde ejeren fremsat krav om kommunal overtagelse af nogle afskårne arealer. Vurderingen af kravets berettigelse måtte i henhold til taksationskendelsen bedømmes efter arealernes anvendelsesmuligheder på tidspunktet for kravets fremsættelse, hvori indgik blandt andet, at arealerne lå inden for åbeskyttelseslinien. På denne baggrund var overtaksationskommissionen nødsaget til også at tage stilling til, om en tidligere af fredningsnævnet meddelt dispensation stadig var gældende. Det hedder herom i kendelsen: "Det fremgår af sagen, at naturfredningsnævnet for Århus amts sydlige fredningskreds den 28. sept dispenserede fra naturfredningslovens åbeskyttelseslinie med henblik på tilladelse til opfyldning af arealer med jordfyld langs Egeåen. Dispensationen var betinget af, at opfyldningen skete efter en nærmere angivet plan, som i øvrigt kun i begrænset omfang afviger fra Viengevejs nordlige grænse. Tilladelsen blev ikke gjort tidsbegrænset, idet det var forudsat, at den skulle ske over en årrække. Ved en ændring af den dagældende naturfredningslov i 1978 indførtes en bestemmelse om, at bl.a. dispensationer af denne karakter bortfalder, såfremt de ikke udnyttes i en periode på fem år. Den nugældende naturbeskyttelseslov af 1991, 66, stk.2, indeholder en tilsvarende forældelsesfrist for sådanne tilladelser, der dog nu er nedsat til tre år. Loven forudsætter dog, at dispensationer efter tidligere lovgivning fortsat er gyldige inden for rammerne af denne lovgivning. Herefter er forældelsesfristen i den foreliggende sag fem år. Da det fremgår af sagen, at arbejdet med at foretage opfyldning på arealerne ophørte omkring 1985, lægger kommissionen til grund, at yderligere opfyldning af arealerne må forudsætte en ny dispensation efter naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2 fra den kompetente myndighed (amtsrådet for så vidt angår landzonearealer, byrådet for så vidt angår byzonearealer og sommerhusområder). Kommissionen må herefter gå ud fra, at ejeren ikke har nogen særlig adkomst til at anvende arealerne til fyldoplæg eller til anden mere intensiv anvendelse " Kommentar: Overtaksationens præjudicielle afgørelse om, at en uudnyttet del af en dispensation forældes efter de almindelige forældningsregler i loven, svarer til afgørelsen refereret i Overfredningsnævnet orienterer, indrykning nr Samme afgørelse fastslog i øvrigt, at den i den pågældende sag foreliggende kun delvise udnyttelse af tilladelsen ikke kunne medføre tilladelsens bortfald, for så vidt angik de allerede udførte arbejder. Spørgsmålet herom var - formentligt på grund af karakteren af dispensationen ikke relevant i sagen i Overlandvæsenskommissionen.

7 Hvis de foranstaltninger, som en dispensation vedrører, i det væsentlige er færdiggjort før 3- års fristens udløb, bortfalder dispensationen ikke, selvom et eller flere vilkår ikke er opfyldt inden fristens udløb jfr. Nyt om 3 og 4, indrykning nr. 131 og Nyt om, indrykning nr (Overtaksationskommissionen for Århus og en del af Ringkøbing amtsrådskreds, kendelse af 10/ (1/1996) jfr. "Kendelser om fast ejendom", 1998, s. 285ff) To naturklagenævnsafgørelser om jorddiger (NBSKL 4) A. Et amt meddelte tilladelse til fjernelse af i alt 425 m jorddiger, som forløb i øst-vestlig retning på en ejendom. Digerne stammede fra tiden efter udskiftningen i slutningen af tallet og indgik i et større, velbevaret dige- og skelsystem, som markerede udskiftningsstrukturen i ejerlavet. Til amtets tilladelse til at fjerne digestrækningerne var knyttet vilkår om etablering og vedligeholdelse af 3 nord-sydgående læhegn. Begrundelsen for tilladelsen var, at digerne lå uhensigtsmæssigt for den jordbrugsmæssige udnyttelse. Kommunen anbefalede det ansøgte, men det lokale kulturhistoriske museum og DN påklagede afgørelsen med begrundelsen, at det velbevarede net af jorddiger og løvtræshegn markerede udskiftningsstrukturen og ville miste udsagnskraften ved fjernelse af digestrækningerne og efterfølgende etablering af nye læhegn med en anden placering. Ejeren anførte, at en del af digestrækningen var ganske lav, ikke synlig på afstand, og at der i øvrigt var mange diger i området. NKNs afgørelse (et flertal på 12), som ændrede amtets tilladelse til et afslag, var begrundet med, dels den generelle, samfundsmæssige interesse i at opretholde naturtyperne, herunder sten- og jorddigerne, som lovens beskyttelsesregler var udtryk for, og som almindelige driftsmæssige eller andre økonomiske interesser ikke var tilstrækkelige til at begrunde en dispensation fra, dels at de pågældende diger også efter en konkret vurdering måtte anses som værdifulde, navnlig på grund af deres kulturhistoriske betydning. B. Samme amt havde meddelt lovliggørende dispensation til fjernelse af i alt 615 m jorddiger på en ejendom. Digerne indgik som en væsentlig del af en større og velbevaret dige- og skelstruktur og var med deres krumme forløb sandsynligvis væsentligt ældre end udskiftningen o Ud fra resterne bedømte amtet digerne til at have været 0,50 til 0,75 m høje og med en fodbredde på godt 2 m. Digerne havde haft en blandet bevoksning med buske og store løvtræer (eg og ask).

8 Amtet havde standset fjernelsen af beskyttede diger på ejendommen og meddelt standsningspåbud. Ejeren ansøgte om efterfølgende tilladelse til fjernelse af de første 490 m samt om dispensation til fjernelse af yderligere 125 m. Amtet konstaterede efterfølgende, at også sidstnævnte digestrækning var blevet fjernet, før amtets afgørelse forelå. Fjernelsen, den efterfølgende ansøgning om lovliggørelse samt ansøgningen om tilladelse til fjernelse af de yderligere 125 m senere fjernede - jorddiger var af ejeren begrundet med driftsmæssige hensyn. Der ville samtidig med fjernelsen af digerne blive plantet et tilsvarende læhegn med et for driften mere hensigtsmæssigt forløb. Amtets dispensation var begrundet med digernes "uhensigtsmæssige" beliggenhed. Til dispensationen knyttedes vilkår om anlæggelse af 3-rækkede læhegn af en tilsvarende længde andre steder på ejendommen. Naturstyrelsen, DNs lokalkomité og DN, hovedforeningen, påklagede afgørelsen. Naturstyrelsen tilsluttede sig amtets vurdering af digernes formodede alder og funktion og fremhævede, at da området var grænseland mellem danske (kongelige) og slesvigske (hertugelige) besiddelser, var digerne også grænser mellem hhv. danske lovs og jyske lovs funktionsområde. Endvidere påpegedes digernes landskabelige og biologiske betydning. Styrelsen indstillede, at amtets tilladelse blev omgjort til et afslag, og at ejeren blev pålagt at retablere de fjernede diger. DN fremhævede bl. a., at digernes kulturhistoriske, landskabelige og biologiske værdier var væsentlige, at dyrkningsmæssige interesser ikke kunne begrunde en dispensation, samt at fjernelse af digerne efter standsningspåbudet var en skærpende omstændighed. NKNs afgørelse (et flertal på 12) omgjorde amtets tilladelse til et afslag. Endvidere pålagdes ejeren at retablere de fjernede diger inden 6 måneder. Der henvistes som under A til den generelle samfundsmæssige interesse i, at de beskyttede naturtyper blev opretholdt, samt at driftsmæssige eller andre økonomiske interesser ikke var tilstrækkelige til at begrunde en dispensation. De pågældende diger indgik i en velbevaret digestruktur, havde væsentlige kulturhistoriske og landskabelige værdier og fungerede som markante ledelinier. En retablering af digerne ville, uanset at de autentiske diger var fjernet, være af væsentlig landskabelig, biologisk og kulturhistorisk værdi. (Klagenævnets afgørelser af 15. februar 1999, NKN j. nr / og NKN j. nr / ).

9 Kommentar: I begge sager blev der især lagt vægt på digernes kulturhistoriske værdier, men også den landskabelige og navnlig i B den biologiske betydning af et velbevaret net af biologiske forbindelseslinier. Afgørelserne lægger sig i forlængelse af en lang række tidligere afgørelser fra NKN i lignende sager (se også NYT om naturbeskyttelsesloven, juni 1998, indrykning nr. 209 og december 1998, indrykning nr. 233). Det fastslås atter, at "almindelige driftsmæssige eller andre økonomiske interesser ikke (er) tilstrækkelige til at begrunde en dispensation". Naturklagenævnet har tidligere redegjort for de tre hovedkriterier, der lægges til grund for vurderingen af digernes bevaringsværdier (se Naturklagenævnet orienterer, indrykning nr. 122, juni 1997), nemlig: om diget fremtræder som et væsentligt element i landskabet i kraft af dets længde, profil eller som del af et sammenhængende digesystem. digets kulturhistoriske betydning, navnlig som gammelt ejerlaugs- eller ejendomsskel og digets betydning som biotop eller økologisk spredningskorridor.

Ministerielle skrivelser m.m.

Ministerielle skrivelser m.m. Den danske Landinspektørforening Landinspektørens Meddelelsesblad - De blå sider januar 1998 Ministerielle skrivelser m.m. Om jorddiger - Praksis i tilladelsessager - retablering af jorddiger af væsentlig

Læs mere

Kapitel 19. Dispensation

Kapitel 19. Dispensation Kapitel 19. Dispensation 19.1. Dispensationsadgangen 19.2. Kompetencesystemet 19.3. Særlige procedureregler 19.4. Betingelser 19.5. Bortfald af uudnyttede tilladelser 19.6. Rækkefølgen i tilfælde hvor

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af dige i Horsens Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af dige i Horsens Kommune 17. december 2018 Sagsnr. 18/05277, NMK-600-00192 JMJ-NH AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af dige i Horsens Kommune Miljø-

Læs mere

Bilag - Bemærkninger og lovgivning

Bilag - Bemærkninger og lovgivning Bilag - Bemærkninger og lovgivning (Jf. Kulturstyrelsens vejledning om beskyttede sten og jorddiger og Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser) Sten- og jorddiger er kulturarv og fortæller historie. Sten-

Læs mere

Afslag på ansøgning om at nedlægge 940 meter beskyttede jorddiger, Hedelundvej

Afslag på ansøgning om at nedlægge 940 meter beskyttede jorddiger, Hedelundvej Margit og Gunner Duus Hedelundvej 15 8762 Flemming Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.25-P19-3-14 20.12.2016

Læs mere

STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af diger i Assens Kommune

STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af diger i Assens Kommune 4. oktober 2018 Sagsnr. NMK-600-00162 KlageID: 180425 EBRAU-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om

Læs mere

I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen.

I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen. Notat om dispensation fra Åbeskyttelseslinjen i kulturhavnens etape 2 3. marts 2016 I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen. 1. Er beregningsmåden for dispensationen

Læs mere

Kapitel 4. Sten- og jorddiger

Kapitel 4. Sten- og jorddiger Kapitel 4. Sten- og jorddiger 4.1. Indledning 4.2. Oplysning om beskyttelsesordningen 4.3. Definition 4.4. Historisk baggrund 4.5. Biologiske interesser 4.6. Foranstaltninger der kræver dispensation 4.7.

Læs mere

Lovliggørende dispensation til nedlæggelse af dige på Skovby Lundvej 3, 6500 Vojens

Lovliggørende dispensation til nedlæggelse af dige på Skovby Lundvej 3, 6500 Vojens Tom Christensen Skovby Lundvej 3 Vojens 6500 Haderslev Kommune www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342150 bimy@haderslev.dk 4. januarr 2018 Sagsident: 14/33262 Sagsbehandler: Birgitte Myrtue Lovliggørende dispensation

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Folketings Miljø- og Planlægningsudvalg J.nr. SNS-145-00041 Den 19. maj 2006 Redegørelse for anvendelsen af planlovens bestemmelser om

Læs mere

Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker

Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 20. maj 2015 Sag NMK-522-00219 Natur- og Miljøklagenævnet har tru et afgørelse

Læs mere

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad 13-12-2010 10/43032 Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen samt landzonetilladelse til etablering af 4 vandhuller samt ændring i terrænet

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes dispensation til fjernelse og gennembrud af diger på matr. 2a, Løgismose Hgd., Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes dispensation til fjernelse og gennembrud af diger på matr. 2a, Løgismose Hgd., Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2016 J.nr.: NMK-600-00091 KlageID: 88042 Ref.: EBRAU-NMKN AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes dispensation til

Læs mere

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden Rønde. Beskyttede naturområder i Girafmosen

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden Rønde. Beskyttede naturområder i Girafmosen Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde 30-03- 2011 TILSYNET Beskyttede naturområder i Girafmosen Danmarks Naturfredningsforening i Syddjurs har den 2. december 2009 rettet henvendelse til

Læs mere

Du har efterfølgende ansøgt Assens Kommune, Miljø og Natur om lovliggørende dispensation, og denne er hermed behandlet.

Du har efterfølgende ansøgt Assens Kommune, Miljø og Natur om lovliggørende dispensation, og denne er hermed behandlet. Anders Jesper Hansen Nellemosevej 43, 5683 Haarby 24. september 2015 Sags id: 14/33122 Dispensation og afslag på dispensation til fjernelse af diger Kulturstyrelsen har tidligere varslet dig påbud om retablering

Læs mere

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden Kapitel 20. Tilsyn 20.1. Tilsynsmyndigheden 20.2. Tilsynets udøvelse 20.3. Selvhjælpsbestemmelser 20.4. Pligt til lovliggørelse 20.5. Istandsættelse af fortidsminder 20.6. Myndighedernes adgang til offentlige

Læs mere

HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED MILJØGODKENDELSE

HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED MILJØGODKENDELSE KØBENHAVN. AARHUS. LONDON. BRUXELLES ADVOKATFIRMA RÅDHUSPLADSEN 3 DK-8000 AARHUS C TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 14 11 HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. marts 2017 Sag 116/2016 (2. afdeling) Landbrug & Fødevarer og Sydvestjysk Landboforening som mandatarer for I/S Sommersgård (advokat Håkun Djurhuus) mod Miljø- og

Læs mere

DIGERS HISTORIE, NATURVÆRDI OG LOVGIVNING JONAS VALHØJ KLEFFEL NIELSEN, SEGES

DIGERS HISTORIE, NATURVÆRDI OG LOVGIVNING JONAS VALHØJ KLEFFEL NIELSEN, SEGES DIGERS HISTORIE, NATURVÆRDI OG LOVGIVNING JONAS VALHØJ KLEFFEL NIELSEN, SEGES DIGER - LOVGIVNING MUSEUMSLOVENS 29 A, STK. 1 Der må ikke foretages ændring i tilstanden af sten- og jorddiger og lignende

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Marie Sølgaard Bang Sendes pr mail til: MarieSolgaard.Bang@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00033 Ref. APJEN Den 8. juli 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø

Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø 1 Temaer 1. Passivitet 2. Retlig lovliggørelse 3. 3 4. Dispensationer 2 2 Passivitet/indrettelsessynspunktet 3 Indrettelse/passivitet NKO 334: Det er dog i

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende I medfør af 29 b - 29 d, 29 l, stk. 2, 29 v, stk. 5, og 38 i lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumslov, som senest

Læs mere

Afgørelse i sagen om Københavns Amts afslag til reklamebærende buslæskærm på Skodsborg Strandvej.

Afgørelse i sagen om Københavns Amts afslag til reklamebærende buslæskærm på Skodsborg Strandvej. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. maj 2006 J.nr.: 03-132/150-0024 Skr Afgørelse i sagen om

Læs mere

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail:

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail: Efterskolen Ådalen Brogårdsvej 4 8362 Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail: [finn.pedel@efterskolen-aadalen.dk] Tilladelse og dispensation til opstilling af containere til lager Der meddeles

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø

AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø 20. december 2017 Sagsnr. NMK-33-04176 KlageID: 189245 SAL AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø Fanø Kommune har den

Læs mere

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1)

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) Bekendtgørelse nr. x af x 2013 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) I medfør af 3 i lov nr. 550 af 18. juni 2012 om frikommuner og 29 b-29 d, 29 l, stk. 2, 29 t, stk. 3, 29 v,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. august 2013 J.nr.: NMK-33-01380 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om afslag på dispensation til at opsætte hegn omkring matr.

Læs mere

Holger Jensen Skivumvej 92 Skivum 9240 Nibe. Landzonetilladelse på ejendommen Løgstørvej 141, Trend, 9640 Farsø.

Holger Jensen Skivumvej 92 Skivum 9240 Nibe. Landzonetilladelse på ejendommen Løgstørvej 141, Trend, 9640 Farsø. Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Holger Jensen Skivumvej 92 Skivum 9240 Nibe Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Landzonetilladelse på ejendommen

Læs mere

Dispensation fra og sø- og åbeskyttelseslinje samt skovbyggelinje til byggeri på Borgergade 9-17

Dispensation fra og sø- og åbeskyttelseslinje samt skovbyggelinje til byggeri på Borgergade 9-17 Laban Arkitekter Torvet 9 8600 Silkeborg Att. René Rosendahl Andersen Sendt som digital post og på: ra@laban.as 9. juli 2018 Dispensation fra og sø- og åbeskyttelseslinje samt skovbyggelinje til byggeri

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 197 Offentligt. Resumé: Ny praksis

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 197 Offentligt. Resumé: Ny praksis Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 197 Offentligt KEN nr 11009 af 11/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 12. november 2015 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Kommunen meddeler afslag i medfør af museumslovens 29j, stk. 2, jf. 29a (beskyttede sten- og jorddiger).

Kommunen meddeler afslag i medfør af museumslovens 29j, stk. 2, jf. 29a (beskyttede sten- og jorddiger). Hans Ole Jacobsen Kragelundvej 34 6330 Padborg Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 12-03-2018 Sagsnr.: 17/32006 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. september 2014 J.nr.: NMK-33-02251 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Infrastruktur og Transport. Tjørnevej Uldum. Dispensation til gennembrud af beskyttet dige ved Gludvej

Infrastruktur og Transport. Tjørnevej Uldum. Dispensation til gennembrud af beskyttet dige ved Gludvej Infrastruktur og Transport Tjørnevej 6 7171 Uldum Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.25-P19-1-15 21.10.2015

Læs mere

Afgørelse i sagen om dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til opførelse af et sommerhus ved Dyndby Strand i Odder Kommune

Afgørelse i sagen om dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til opførelse af et sommerhus ved Dyndby Strand i Odder Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk J.nr.: 03-132/700-0009 kpa Afgørelse i sagen om dispensation

Læs mere

Dispensation fra Regulativ for Lindenborg Å (tidligere amtsvandløb nr. 119) fra juli 2003

Dispensation fra Regulativ for Lindenborg Å (tidligere amtsvandløb nr. 119) fra juli 2003 Center Natur og Miljø Rebild Kommune Center Natur og Miljø Team Natur Hobrovej 110 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.00-P25-1-18

Læs mere

Afgørelse i sagen om opsætning af pæle på strandbredden på en ejendom i Rudersdal Kommune

Afgørelse i sagen om opsætning af pæle på strandbredden på en ejendom i Rudersdal Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 25. marts 2008 J.nr. NKN-1321-00153 inv Afgørelse i sagen om opsætning

Læs mere

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013 Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Att. Janus Storland Høhne Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Notat. Opsummering af praksis med hensyn til fastlæggelse af skovbyggelinjer. Oversigt over ejers spørgsmål og CTMs vurderinger

Notat. Opsummering af praksis med hensyn til fastlæggelse af skovbyggelinjer. Oversigt over ejers spørgsmål og CTMs vurderinger Notat Opsummering af praksis med hensyn til fastlæggelse af skovbyggelinjer. Oversigt over ejers spørgsmål og CTMs vurderinger Luftfoto med bebyggelse fra før 1968 markeret Luftfoto 2013. Skovbyggelinjen

Læs mere

Søren Naldahl Højmosevej 3 8382 Hinnerup. Lovliggørende landzonetilladelse til anneks samt ændring af jagthytte til fritidshus.

Søren Naldahl Højmosevej 3 8382 Hinnerup. Lovliggørende landzonetilladelse til anneks samt ændring af jagthytte til fritidshus. Søren Naldahl Højmosevej 3 8382 Hinnerup Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Lovliggørende landzonetilladelse til anneks samt ændring af jagthytte

Læs mere

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015 Vandløbslauget GST 24. november 2015 Høringssvar Forslag til Fællesregulativ For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 28 Hedemarken 10, 9500 Hobro

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 28 Hedemarken 10, 9500 Hobro Henrik Vandborg Hedemarken 10 9500 Hobro Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.38-P19-2-13 Ref.: Charlotte

Læs mere

Afgørelse om reduktion af sø- og åbeskyttelseslinjerne inden for området for lokalplan nr. 143 i Billund Kommune

Afgørelse om reduktion af sø- og åbeskyttelseslinjerne inden for området for lokalplan nr. 143 i Billund Kommune Billund Kommune Att. Thomas Løbner Maigaard Sendes pr. mail til: thm@billund.dk Naturforvaltning J.nr. Svana-520-00089 Ref. GIOSI Den 20. december 2016 Afgørelse om reduktion af sø- og åbeskyttelseslinjerne

Læs mere

Frits Nielsen Thorupvej 77 Aggersund. 9670 Løgstør. Landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen Vestergårdsvej 17, Aggersund,

Frits Nielsen Thorupvej 77 Aggersund. 9670 Løgstør. Landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen Vestergårdsvej 17, Aggersund, Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Frits Nielsen Thorupvej 77 Aggersund 9670 Løgstør Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Dato: 4. marts 2014

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om gennembrud af dige i Horsens Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om gennembrud af dige i Horsens Kommune 18. december 2018 Sagsnr.: NMK-600-00166/18/05595 KlageID: 187779/1001553 EBRAU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om gennembrud af dige

Læs mere

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon:

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Peter Westh Slotsparken 20 2880 Bagsværd 26. januar 2010 Udkast til dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinie,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. september 2014 J.nr.: NMK-512-00086 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af en sti i Faxe Kommune Natur- og

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Jyllinge Syd. Domme. Taksations komm iss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Jyllinge Syd. Domme. Taksations komm iss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 06322.00 Afgørelser - Reg. nr.: 06322.00 Fredningen vedrører: Jyllinge Syd Domme Taksations komm iss ione n Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 17-03-1977 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Ikke fundet grundlag for at kritisere, at miljøministeriets departement fandt, at en tidligere ejer af en ejendom, som havde modtaget afslag på en ansøgning

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 26. august 2019 Sagsnr.: 19/43521 Ejendomsnr.: 18160 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Allerød Kommune har vedtaget lokalplan nr Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Allerød Kommune har vedtaget lokalplan nr Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej. 10. maj 2017 Sagsnr. NMK-33-03550 KlageID: 93904 CLARI-NMKN AFGØRELSE i sag om Allerød Kommunes vedtagelse af lokalplan 1-135 - Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej Planklagenævnet har modtaget en klage

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

Lovliggørende dispensation til fjernelse af dige mellem matr.nr 21 og 14f, Stubberup By, Løsning, Stubberup Skovvej 33, 8723 Løsning

Lovliggørende dispensation til fjernelse af dige mellem matr.nr 21 og 14f, Stubberup By, Løsning, Stubberup Skovvej 33, 8723 Løsning Bjarne Jensen Stubberup Skovvej 33 8723 Løsning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.25-P19-4-14 11.5.2016

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang i Helsingør Kommune

AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang i Helsingør Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. maj 2014 J.nr.: NMK-522-00190 Ref.: MEH-NMKN AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang

Læs mere

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse af et stuehus på en ejendom ved Gurre i Helsingør Kommune

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse af et stuehus på en ejendom ved Gurre i Helsingør Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 10. november 2015 J.nr.: NMK-31-01726 KlageID: 86487 Ref.: MTJ-NMKN AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse

Læs mere

Administrationsgrundlag

Administrationsgrundlag Administrationsgrundlag Naturbeskyttelseslovens bygge- og beskyttelseslinjer, 16 19 samt reklameskiltning i det åbne land, 21. Museumslovens beskyttede sten- og jorddiger, 29 a. Januar 2019 Side 1 af 8

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Lyngby-Taarbæk Kommune Att.: Gert Juhl Via e-post: gej@ltk.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Afslag på lovliggørelse af fjernet strækning af hhv. dige nr. D og D på matr. nr. 253 Uge ejerlav, Uge

Afslag på lovliggørelse af fjernet strækning af hhv. dige nr. D og D på matr. nr. 253 Uge ejerlav, Uge Frede Melgaard Åbenråvej 145 6360 Tinglev Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 12-12-2016 Sagsnr.: 15/13165 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-m ail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017 Sag 61/2017 A (advokat Karsten Høj) mod Region Hovedstaden (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4.

Læs mere

Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage

Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage Arne Nørgaard Hedevej 5 Mou 9280 Storvorde 28. marts 2017 Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage Dispensation

Læs mere

Lokalplan Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37

Lokalplan Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37 Lokalplan 1.37.1 Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej Tillæg til lokalplan 1.37 Ishøj Kommune 2007 Indholdsfortegnelse: LOKALPLANOMRÅDET...3 BAGGRUND FOR LOKALPLAN 1.37.1...3 Ændrede bestemmelser

Læs mere

Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner.

Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner. N O T A T SKOV- OG NATURSTYRELSEN Naturområdet J.nr. SN 2001-320-0012 Ref. ELA Praksis for tilladelse til anlæg af golfbaner i fredskov Den 28. november 2005 Der har efter den tidligere skovlov været en

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. august 2016 J.nr.: NMK-33-03545 KlageID: 94015 Ref.: CHUDE-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje ved Nebel- Lønne Bæk i Varde Kommune.

AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje ved Nebel- Lønne Bæk i Varde Kommune. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 06. maj 2013 J.nr.: NMK-501-00086 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att: Mikkel Bigum Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. juli 2017 Sagsnr.: 17/19516 Ejendomsnr.: 19151 Kontakt: Lis Bækkelund

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt J.nr. SN 2001-401-1373 Den 25. august 2005 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 47 stillet af Folketingets

Læs mere

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald Peter Thomsen Teglumvej 1 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til opførelse af stald Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre en stald på 99,2 m 2 på matr.

Læs mere

Vejledning om ophævelse af lokalplaner uden tilvejebringelse af ny lokalplan planlovens 33

Vejledning om ophævelse af lokalplaner uden tilvejebringelse af ny lokalplan planlovens 33 UDKAST af 27. november 2013 Vejledning om ophævelse af lokalplaner uden tilvejebringelse af ny lokalplan planlovens 33 1 / 8 Med vedtagelsen af lov nr. 579 af 18. juni 2012 om ændring af planloven er kommunernes

Læs mere

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning Henrik Tange Flintehøjen 14 3600 Frederikssund Sendt til: tange.henrik@gmail.com Dato: 14. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-21336 Dokumentnr.:

Læs mere

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 12. november 2009 J.nr. NKN-131-00343 NKN-1322-00095 AUP Afgørelse i sagen om opfyldning

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til opførelse af

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til opførelse af JHS Stenagervej 11 A 6230 Rødekro!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 7. juli 2016 Sagsnr.: 16/16042 Ejendomsnr.: 26158 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73 76 82 14 E5mail: pmu@aabenraa.dk

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen Stationsvej 1, Højer

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen Stationsvej 1, Højer Plan & Byggeri Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-140-18 17-12-2018 Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen Stationsvej 1, Højer Afgørelse Vi giver

Læs mere

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Sendt pr. mail: Tilladelse og dispensation til opførelse af bygning til skoleformål

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Sendt pr. mail: Tilladelse og dispensation til opførelse af bygning til skoleformål Efterskolen Ådalen Brogårdsvej 2 8362 Hørning Sendt pr. mail: [thomas@aaskolen.dk] Tilladelse og dispensation til opførelse af bygning til skoleformål Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35

Læs mere

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 11 Hønkys, Egvad

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 11 Hønkys, Egvad Dan Torp Jepsen Hydevadvej 34 6230 Rødekro Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 08-03-2018 Sagsnr.: 18/2417 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land Side 1 af 5 LovText Teknisk Forvaltning Schultz Information Vis dokumenter sorteret efter emne Vis dokumenter sorteret alfabetisk efter titel Vis dokumenter sorteret efter år Vis nyeste dokumenter bogekomm

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. ELKÆRHOLM v. Hans Peter Søeberg Elkærholmvej 6 6040 Egtved By- og Udviklingsforvaltningen Plan Lovliggørende landzonetilladelse til etableret ridebane Elkærholmvej 6, 6040 Egtved Kolding Kommune har den

Læs mere

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium (indhold og omfang) 1. Baggrund 2. Formål 3. Succeskriterier 4. Produkt 5. Bindinger 6. Organisering 7. Tidsramme 8. Økonomi 9.

Læs mere

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje.

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. oktober 2012 11/07286 AFSLAG PÅ DISPENSATION FRA VEJBYGGELINJE I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø ENERGIMIDT NET A/S Tietgensvej 4 8600 Silkeborg Dato: 20. februar 2017 Projekter og Ejendomme Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-4847 Dokumentnr.: 820-2017-48377 Sagsbehandler: Kim Stadsvold

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV. 20. maj 2015

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV. 20. maj 2015 Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Ringsted Kommune Att. Birgitte Korslund Jensen Rønnedevej Ringsted Sendt på mail:

Ringsted Kommune Att. Birgitte Korslund Jensen Rønnedevej Ringsted Sendt på mail: Ringsted Kommune Att. Birgitte Korslund Jensen Rønnedevej 9 4100 Ringsted Sendt på mail: bkje@ringsted.dk Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 og landzonetilladelse til midlertidig opstilling af

Læs mere

Morten Holmboe Andersen Sundgade 39 6320 Egernsund

Morten Holmboe Andersen Sundgade 39 6320 Egernsund Morten Holmboe Andersen Sundgade 39 6320 Egernsund Lovliggørende landzonetilladelse til at udvide boligarealet ind i tilstødende udhus på ejendommen matr.nr. 369 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Lundtoftvej

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. juni 2006 J.nr.: 03-33/800-0496 SNI Afgørelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning og udvidelse af et sommerhus ved Fuglsø Strand, Ebeltoft Kommune

Afgørelse i sagen om udskiftning og udvidelse af et sommerhus ved Fuglsø Strand, Ebeltoft Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-121/700-0012 03-132/700-0012 kpa

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Fagligt og juridisk notat i sag nr. 13/12371 vedrørende ansøgning om dispensation til nedlæggelse af vandhuller på matr. nr. 31 n.

Fagligt og juridisk notat i sag nr. 13/12371 vedrørende ansøgning om dispensation til nedlæggelse af vandhuller på matr. nr. 31 n. Den 1. oktober 2013 Fagligt og juridisk notat i sag nr. 13/12371 vedrørende ansøgning om dispensation til nedlæggelse af vandhuller på matr. nr. 31 n. Naturbeskyttelsesloven. Ifølge naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Afgørelse. i sagen om indretning af lager, kontor og/eller feriebolig i maskinhus på en landbrugsejendom ved Resendal i Silkeborg Kommune.

Afgørelse. i sagen om indretning af lager, kontor og/eller feriebolig i maskinhus på en landbrugsejendom ved Resendal i Silkeborg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 31. marts 2003 J.nr.: 03-121/700-0004 BEJ Afgørelse i sagen om indretning

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en redegørelse af 16. marts 2009 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en redegørelse af 16. marts 2009 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 28. august 2009 (J.nr. 2009-0018589) Ikke part og anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedsloven 14. (Niels Bolt Jørgensen, Suzanne

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Knud Jensen Over Isen Vej Ikast. 4. november 2013

Knud Jensen Over Isen Vej Ikast. 4. november 2013 Knud Jensen Over Isen Vej 10 7430 Ikast 4. november 2013 Anmeldelse om etablering af opbevaringsanlæg til husdyrgødning, Over Isen Vej 9, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 8. oktober 2013 modtaget

Læs mere

Klage Tilladelsen kan påklages for retlige og skønsmæssige forhold. Reglerne er nærmere beskrevet i vedlagte klagevejledninger.

Klage Tilladelsen kan påklages for retlige og skønsmæssige forhold. Reglerne er nærmere beskrevet i vedlagte klagevejledninger. Bjarne Kjølby Jensen Ulveskovvej 7 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opførelse af en medhjælperbolig i Frederikssund Kommune

AFGØRELSE i sag om opførelse af en medhjælperbolig i Frederikssund Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-01421 og NMK-501-00087 Ref.: LEVES AFGØRELSE i sag om opførelse af en medhjælperbolig i Frederikssund

Læs mere

- At brugen af arbejdspladserne er ophørt senest 1. marts 2019, og at arealet er retableret, således at det tilbageføres til den hidtidige anvendelse

- At brugen af arbejdspladserne er ophørt senest 1. marts 2019, og at arealet er retableret, således at det tilbageføres til den hidtidige anvendelse Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af midlertidige arbejdspladser samt støjvolde Der meddeles hermed tidsbegrænset tilladelse efter planlovens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37558/2018 HJR (1. afdeling) A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afvisning af en anmodning om fri proces i en sag om

Læs mere