EN PIXIEBOG FOR VÆRTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EN PIXIEBOG FOR VÆRTER"

Transkript

1 1 EN PIXIEBOG FOR VÆRTER

2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Værtskab 4 2. Arrangementets indhold 5 3. At holde oplæg 6 4. Arrangementets form 8 5. Deltagerinvolvering Rummets indretning Drejebog Planlægning Markedsføring Evaluering 22

3 PÅ BESØG I ANDRES ARBEJDSLIV Med Kommune Crawl introduceres en helt ny måde at skabe videndeling på blandt kommunerne i Danmark. Ved at tage på besøg i andres arbejdsliv og høre om aktuelle indsatser, får deltagerne mulighed for at hente nyttig inspiration direkte fra de kommunale arbejdspladser, der har nye erfaringer inden for en lang række personalepolitiske områder. Kommune Crawl er en del af Personalepolitisk Event 2012 (PPE12), som KL og KTO står bag i et samarbejde med Sundhedskartellet. Hvis du har nogle spørgsmål om denne pixiebog eller PPE12 generelt, så kontakt: PPE12 sekretariatet v/ EN:KONFERENCE Flæsketorvet København V 3 Telefon: info@ppe12.dk

4 1. VÆRTSKAB En god vært for et middagsselskab får sine gæster til at føle sig velkomne og godt tilpas. Sådan bør man også være vært til professionelle arrangementer, for her er det lige så vigtigt at skabe en god atmosfære, hvor deltagerne føler sig hørt og set. Det gode værtskab handler om at: Huske tydelig skiltning. Det skal gerne fremgå klart, hvor overtøjet skal afleveres og hvor toiletterne er. Der er særligt én af værterne, som byder velkommen i døren, når deltagerne ankommer til selve lokalet. 4 Sørge for, at lokalet ser hyggeligt og parat ud. Alle værter udviser venlighed og gæstfrihed (og har ikke travlt med alt muligt andet). Det betyder fx at værterne taler med dem, som står lidt alene, både før arrangementets start og i pauserne. Man kan også gå rundt og introducere forskellige deltagere til hinanden. Deltagerne bydes på noget, det behøver ikke være mere end et glas vand eller en kop kaffe. KENDSKAB GIVER VENSKAB Brug gerne A3 skiltene fra kufferten, hvor der er plads til at skrive titlen på jeres arrangement, eller Garderobe eller Toilet eller noget fjerde. På hjemmesiden er der også skilte i A4 format, som I selv kan printe, hvis I har behov for flere.

5 2. ARRANGEMENTETS INDHOLD Jeres gæster er kommet på besøg for at lære noget af netop jeres viden og erfaringer. Når I skal forberede jeres arrangement er det godt at overveje nogle gyldne kommunikationsspørgsmål: Indhold: Hvad vil jeg sige? Budskab: Hvorfor vil jeg sige det? Målgruppe: Hvem vil jeg sige det til? Det kan være svært at finde ud af, hvem man taler til, og hvordan man rammer tilhørerne bedst muligt. Prøv at sætte jer i deltagernes sted: 5 Hvorfor er de kommet? Hvilke forventninger har de? Hvad vil især interessere dem? I kan ikke fortælle det hele, men I kan gøre jer umage med at vælge de vigtigste budskaber. De færreste er interesserede i historier, der begynder med Adam og Eva. De rummer ofte en masse (kedelige) detaljer, som slet ikke interesserer tilhørerne (fx om hvem der sad i projektgruppen, hvilke datoer beslutninger blev truffet på, alt for lange introduktioner af oplægsholderens baggrund og lignende). En grundregel for at lære fra sig er, at man tør stå ved de både gode og dårlige erfaringer, man har gjort sig undervejs. Hvis man alene fortæller succeshistorier, får de, der hører på, mindre ud af det. Der ligger meget læring i de gange, hvor I var i tvivl, og dér, hvor det blev svært. Hvis I tager det med i jeres historie, bliver den meget mere troværdig og værd at lytte på.

6 3. AT HOLDE OPLÆG Manuskript Med mindre man er meget uerfaren og nervøs, er det bedre at holde oplægget uden fuldt manuskript også selvom det betyder, at man kun får sagt 80% af det, man ville sige. Oplægget bliver mere levende, når man formulerer sig live end hvis man står og læser op af et stykke papir. Hvis du har glemt eller udeladt noget, som er oplagt at have med, skal tilhørerne nok spørge om det og på den måde får du også skabt dialog og interaktion med dit publikum. 6 GODE RÅD - FIND JERES STYRKER OG - BEDRE KOMMUNIKATION UDFORDRINGER: - FORANDRINGER TAGER TIDKATION RESULTATER: - LAVERE SYGEFRAVÆR - MERE ENGAGEMENT - BEDRE KOMMUNIKATION - GLADE KOLLEGER- GLADE Brug derfor hellere et stikordsmanuskript, som du skriver ned på en stak talekort der ligger 15 stk. i materialekufferten. Her skriver du kun hovedoverskrifter/dispositionen ned sammen med nogle nøgleord og evt. favoritformuleringer. Vær især godt forberedt på, hvordan du vil indlede og afslutte dit indlæg. Kropssprog og stemmeføring Det allervigtigste for et godt oplæg er oplægsholderens engagement. Hvis dit publikum kan fornemme det, så rives de med af stemningen. Man udstråler engagement eller energi og nærvær ved hjælp af kropssproget og stemmeføringen. Hold øjenkontakt: Der er ikke noget værre end en oplægsholder, som kigger på et usynligt punkt på bagvæggen, eller at man føler, at vedkommende kigger hen over hovedet på én. Lad dit blik vandre stille og roligt rundt i lokalet, fang ind imellem en deltagers blik og hold det fast i nogle sekunder, inden du lader øjnene feje henover publikum og holder fast i en andens blik. Hvis øjenkontakt gør dig nervøs, så se på deres pander.

7 Brug hænderne konstruktivt: Brug ikke hænderne til at pille ved tøjet, håret, manuskriptet eller en kuglepen. Brug hænderne som en del af dit kropssprog til at forklare det, du siger. Det skal ikke gøres bevidst (så bliver det unaturligt), og hvis man ikke er en gestikulerende type, så skal man blot lade armene hænge neutralt ned langs kroppen (ikke over kors eller samlet på ryggen). Tænk på stemmen: Når man er nervøs, har man en tendens til at jappe af sted, tempoet bliver hurtigere og hurtigere, og stemmen (især kvinders) bliver højere og højere. Når du holder et oplæg, skal du helst tale lidt tydeligere og langsommere end normalt. Du skal bevæge munden så kraftigt og udtale ordene så tydeligt (artikulere), at du næsten synes, det forekommer unaturligt. Det virker ikke unaturligt for tilhørerne, men derimod klart og tydeligt. Fagsprog: Overvej brugen af fremmedord og en meget faglig jargon. Det er ikke sikkert, at tilhørerne er velbevandret i emnet på samme måde, som du selv. Husk at forklare særlige ord, forkortelser eller fagsprog, så dit publikum ikke bliver hægtet af. 7 Evnen til at improvisere er nyttig som oplægsholder. Prøv at gribe nuet og ha mod på at improvisere, når fx et spørgsmål eller et teknisk uheld ændrer kursen på det, du havde planlagt at sige.

8 4. ARRANGEMENTETS FORM Alle arrangementer kan deles op i tre dele: Start, midte og slutning. Indenfor denne ramme gælder det om at skabe en god programrytme, hvor det ene afløser det andet på en måde, som fanger deltagernes opmærksomhed og holder den fast. Variation Et godt program har masser af variation. Det er veldokumenteret, at forskellige skift i løbet af en dag er det vigtigste våben til at holde folks opmærksomhed. Variation kan skabes på flere måder, fx ved at: 8 Skifte mellem forskellige måder at præsentere på Skifte mellem lange og korte indlæg Skifte mellem, at deltagerne lytter, og at de selv er aktive Skifte mellem at tale til hjernen og til hjertet i et levende sprog Skifte mellem teori og praksis, begreber og eksempler, holdninger og historier, beskrivelser og anekdoter Skifte tempo noget går hurtigt, andet går langsomt Indlægge små overraskelser, der bryder det vante billede Holde pauser med passende mellemrum

9 Præsentationsformer Hele ideen med Kommune Crawl er at præsentere jeres nyttige viden og gode erfaringer, så andre kan få glæde af den. I kan præsentere den på flere måder. Skrive hovedpointerne ned på en flipover, en tavle eller en powerpoint Billedfremvisning fra jeres projekt Små film (fx fra YouTube som illustrerer en pointe) Demonstrationer af materialer, værktøj m.m. Rundvisning på arbejdspladsen, hvor I fortæller undervejs Et live interview i stedet for et oplæg (projektlederen interviewes af en anden) 9 Stands for alt i verden til tiden især til sidst i programmet. Der er ikke noget værre end et arrangement, der ikke respekterer den planlagte tid.

10 5. DELTAGERINVOLVERING Hilse på I starten af arrangementet er det en god idé at lade deltagerne hilse på hinanden, så der også bliver mulighed for at skabe netværk på tværs af deltagerne de har jo meldt sig til det samme arrangement, så de har helt sikkert fælles interesser, viden og erfaringer, som de med fordel kan udveksle med hinanden. Det kræver bare, at I giver dem muligheden for det. 10 Opskrift Efter velkomst siger værten: Jeg vil gerne give jer lejlighed til at hilse på hinanden, før vi går i gang med dagens program. Når jeg siger til om et øjeblik, vil jeg bede jer rejse jer og bruge 5 minutter på at møde nogen af dem, I ikke kender i forvejen. Præsentér jer selv ved kort at sige hvor I kommer fra, og hvad I laver, bare kort, og så videre til den næste. Værsgo at rejse jer! Når de 5 minutter er gået, så siger værten: Tak for det, alle sammen. Værsgo at sidde! (Baseret på Steen Elsborg & Ib Ravn: Lærende møder og konferencer.) Summe med sidemand Her er en nem måde at give deltagerne mulighed for at reflektere over alle jeres gode input. Potentialet for læring øges, jo mere man får mulighed for at forholde sig til, hvordan den nye viden hænger sammen med det, man ved i forvejen. Derfor er det en god idé at lade deltagerne tænke over, hvordan de kan anvende jeres erfaringer, når de kommer tilbage til deres egen arbejdsplads. Opskrift Efter oplægget siger værten: Tal med jeres sidemand om det, I lige har hørt. Tænk over: Hvad synes jeg er det vigtigste, som blev sagt? Hvordan kan jeg bruge det i mit eget arbejde? Efter 6-8 minutter siger værten: Tusind tak! Er der et par stykker, som vil dele med os andre, hvad I har talt om? Hør 1-3 personer, der melder sig frivilligt.

11 Banko Dette er en aktivitet, som kan bruges undervejs eller som afslutning på jeres arrangement. Deltagerne kommer op af stolen, og det legende element får smil frem på læberne. Opskrift Lav en bankoplade med 1-3 rækker. Emnerne på pladen skal overvejende omhandle det arrangement, der afholdes. Instruer deltagerne på følgende måde: Gå rundt til de andre deltagere og tal med dem om udsagnene i felterne. Når en person siger ja til et af dem, så skriv deres navn. Man må kun bruge det samme navn 1 gang på hver plade, og man kan ikke bruge sit eget navn. Man har BANKO, når der står et navn i hvert felt. Der er en præmie til den, der først råber BANKO. 11 Når vinderen er fundet, gennemgås vinderpladen ved, at man råber navnene op og tjekker, om vedkommende kan stå inde for udsagnet. Man kan vælge at tage en kort dialog om nogen af emnerne undervejs, eller høre en kort forklaring efter behov. Eksempel på bankoplade B A N K 0 Håber på at Er nervøs for at Skal selv besøge Ved hvem Synes det er lære noget af de tale foran et mindst ét andet målgruppen er til udfordrende at deltagere, der publikum KC arrangement vores KC arrange- skulle være kommer til vores ment - og hvordan vært for et KC KC arrangement man får dem til at arrangement komme Har været på Synes, at der Vil lave en dreje- Er faldet i søvn til min nuværende mangler noget på bog for vores KC et foredrag arbejds-plads i tjek-listerne i arrangement mere end 5 år pixiebogen Bryder sig ikke Glæder sig til at Ved hvilket tal Har for nyligt Har lært mindst om at stille være vært for et bankoudtrykket været til et super én ny ting i dag spørgsmål i KC arrangement lange tasker godt fagligt plenum dækker over arrangement

12 6. RUMMETS INDRETNING Stemningsskabere Det er værd at overveje, hvordan I kan skabe en hyggelig ramme om jeres arrangement, uden at der tabes fokus på det faglige formål. Musik skaber stemning med det samme, så sæt gerne musik på, mens folk ankommer og i pauserne. I kan også skabe en hyggelig og indbydende atmosfære med lys og blomster på bordene - en enkelt frisk blomst i en lille vase på hvert bord eller fordelt med strøhånd rundt omkring i rummet kan gøre underværker for et ellers kedeligt lokale. 12 Hvis I har billeder fra jeres dagligdag eller det projekt, I skal fortælle om, så vis dem på lærredet. Tænk over belysningen hvis folk udelukkende skal lytte, behøver der ikke være lige så stærk lys, som hvis de skal skrive ned. Sørg for, at rummet er rent og udluftet, og at der ikke er for mange ting, som forstyrrer (fx bunker fra tidligere arrangementer, overflødige stole, rod på reoler). Bord- og stoleopstilling Der er mange forskellige måder, I kan stille borde og stole på. Overvej hvordan opstillingen bedst understøtter det budskab, I gerne vil formidle. Her er tre gode måder at stille stolene på.

13 Lange rækker med lufthuller Her er stolene stillet i lange rækker, men der er lufthuller mellem stolene, så deltagerne nemmere kan bevæge sig rundt. På denne måde ved folk også med det samme, hvem de skal tale med, hvis der skal summes med de andre deltagere. Lufthullerne er på størrelse med en stol. Stil max. 4 stole sammen mellem hvert lufthul. Mågevinger Hvis rummet skal have endnu mere dynamik, så placer stolene i trioer og fordel dem lidt mere tilfældigt i rummet. 13 Gruppeborde Denne opstilling fungerer godt, hvis deltagerne skal arbejde sammen og skrive ned. Men den er ikke ideel, hvis hovedparten af arrangementet består af præsentation fra jer, fordi mange sidder med siden til oplægsholderen.

14 14 DOWNLOAD ALLE MATERIALER I KUFFERTEN SOM PDF PÅ HJEMMESIDEN PPE12.DK/MATERIALER

15 7. DREJEBOG En drejebog bruges til at holde styr på alle de indholdsmæssige og praktiske ting omkring et arrangement. Her står alt om, hvordan slagets gang skal være helt ned til de allermindste detaljer. Det kan betale sig at bruge tid på at udarbejde en drejebog fordi: Udarbejdelsen giver anledning til at tænke arrangementet igennem fra A til Z og tjekke, om man nu også har styr på alt. Ofte finder man i denne proces ud af, at der er flere ting, man ikke havde helt så meget styr på, som man troede. Ankerpersonen kan bruge drejebogen til at kommunikere med alle om, hvad der skal gøres, og hvem der har ansvar for hvad. Drejebogen er et ledelsesværktøj for den medarbejder, som skal samle trådene og være sikker på, at alle har forstået deres rolle. 15 Projektgruppen, der er ansvarlig for jeres arrangement bruger drejebogen til at huske, hvad der skal gøres hvornår. Det giver tryghed for alle medvirkende at vide, hvad der forventes af dem, og hvad deres opgave helt præcist består i. Se et eksempel på en drejebog på næste side. Der er også et par drejebogsskabeloner i materialekufferten, som I selv kan udfylde for jeres arrangement.

16 DREJEBOGSSKABELON Programpunkt Beskrivelse Ansvarlig Materialer Sidste tilrigning af rummet Oplægsholdere: Jette Flink, leder af Frydenlund Ole Glad, Arbejdsmiljørepræsentant Trine Skov, projektleder for Trivselsprojektet i Crawlkøbing Kommune Alle i projektgruppen Hænge skilte op Blomster på bordene Musik på Talekort klar Deltagerne ankommer Velkomst i døren Hyggesnakke med deltagerne Jette Flink Ole Glad Velkommen Præsentation af projektgruppen Ole tæller, hvor (alle rejser sig, når de bliver nævnt). mange deltagere, der er kommet Dagens program Program på alle stole eller skrevet på en flipover / tavle / powerpoint Baggrund for Trivsel i hverdagen Hvorfor igangsatte vi trivselsprojektet? Hvilke udfordringer stod vi midt i? Hvordan startede vi det helt konkret? Jette Flink Projektets betydning for medarbejderne Hvordan skaffede vi opbakning blandt medarbejderne? Hvornår var det svært? Hvilken effekt har trivselsprojektet haft? Ole Glad En tegning, der viser en kurve over projektets op- og nedture

17 Summe med sidemanden og spørgetid Alle bliver bedt om at summe 5 min. med sidemanden om: 1. Hvad har I bidt særligt mærke i? 2. Hvad kan I bruge hjemme på jeres egen arbejdsplads? Jette Flink faciliterer Dialog og spørgsmål i plenum Ole Glad styrer spørgetiden PAUSE I forhallen er der stillet en forfriskning Gerda Møller, frem kantinen Fastholdelse af projektresultatet i Crawlkøbing Kommune Når nyhedens interesse har lagt sig hvad gør man? Hvad skal der til for at videreføre de gode resultater? Hvad er forvaltningens erfaringer på tværs af kommunens arbejdspladser? Trine Skov Gode råd Vores 5 bedste råd fra tre vinkler: Leder Medarbejder Kommunen generelt Jette Flink Ole Glad Trine Skov Spørgsmål og dialog om trivsel generelt Spørgsmål fra deltagerne Jette Flink faciliterer Ole Glad og Trine Skov står klar til at besvare spørgsmål Kort evaluering og tak for idag! Der opfordres til, at alle udfylder evalueringskortet. Jette Flink og Ole Glad Oplys navn og mail på den person i projektgruppen, som kan kontaktes for yderligere oplysninger efter jeres arrangement. Tak fordi I kom! Kaffe, te og frugt 3 powerpoints, der uddeles i kopi til alle interesserede Evalueringskort og kasse ved døren Skriv kontaktperson på tavlen

18 8. PLANLÆGNING Tre uger før Møde i arbejdsgruppen Udkast til drejebog klar Møder/aftaler med alle involverede Drejebogen justeres og den endelige version sendes ud til alle involverede Tjek AV mulighederne i rummet, og om de passer med jeres behov eller om der skal bestilles udstyr 18 Aftale med køkkenet om forplejning Aftale med fx pedellen om rummets indretning Skaffe blomster, vaser, musik

19 Dagen før Tjek med køkken, pedel m.fl. at de er klar på alle aftaler Tjek at alle i projektgruppen er klar med hver deres opgave Printe program Hav evalueringer klar Hav talekort klar Hav store sprittusser klar til skilte mm. Hav evt. tusser/kuglepenne klar til deltagerne Lav evt. navneskilte eller hav materialer klar, så deltagerne selv kan skrive dem (fx på almindelige hvide labels). 19 På dagen Tjek al teknik inden deltagerne ankommer Hæng skilte op, så folk kan finde vej Skriv programmet på flipover / tavle eller print en stak, som lægges på deltagernes stole Læg materialer klar, som skal udleveres til deltagerne (evalueringskort og andet) Stil drikkevarer frem Modtag deltagerne i indgangen Opstil kasse til evalueringer

20 9. MARKEDSFØRING PPE12 sekretariatet gør en stor indsats for at skabe opmærksomhed omkring de mange Kommune Crawl arrangementer overalt i Danmark. For at få deltagere til netop jeres arrangement er det vigtigt, at I også selv drøfter, hvem I gerne vil tiltrække som deltagere og hvordan I får dem til at komme. Målgruppe Prøv at brainstorme på, hvem der kunne være interesserede i at komme til jeres arrangement. I kan fx overveje: Hvem plejer at komme, når vi inviterer til lignende arrangementer? 20 Hvem (personer, arbejdspladser og samarbejdspartnere) kan have glæde af vores erfaringer? Hvem (personer, arbejdspladser og samarbejdspartnere) står med udfordringer, som ligner vores? Oplagte målgrupper er: Gode kolleger eller samarbejdspartnere fra branchen, som løser de samme eller lignende opgaver, og som vil have særlig forudsætning for at få glæde af jeres erfaringer. Faglige netværk. Overvej om der er nogen fra jeres arbejdsplads, som deltager i netværk, hvor der kan være personer, der er oplagte deltagere til jeres arrangement. Egen organisation. Ofte er man så optaget af at få informeret folk ude fra, at man helt glemmer at fortælle om arrangementet internt. Det er vigtigt at informere alle jeres kolleger og gerne bede dem om at videresende en invitation ud i deres netværk.

21 Kanaler Der er flere måder, hvorpå I kan gøre andre opmærksomme på jeres arrangement. Sende en mail med en indbydelse direkte til navngivne modtagere. Sende en mail til forskellige kontaktpersoner, som I ved har en interesse i at videreformidle arrangementet til andre. Omtale arrangementet på forsiden af jeres hjemmeside. Omtale arrangementet i jeres nyhedsbrev eller andre interne kanaler (fx opslagstavle ved hoveddøren). Omtale arrangementet på facebook eller andre sociale medier, som I benytter jer af. 21 En invitationsmail behøver ikke være mere end den tekst, der står på hjemmesiden om jeres arrangemenet Sæt gerne linket ind til Kommune Crawl ( så modtagerne også bliver opmærksomme på alle de andre Kommune Crawl arrangementer.

22 10. EVALUERING Da Kommune Crawl afholdes for første gang, er vi meget interesserede i at få feedback fra både jer og jeres deltagere, så vi kan evaluere og få indblik i, hvad der gik rigtig godt og hvad der skal gøres anderledes næste gang. EVALUERING Hvad synes du om arrangementet? KOMMENTAR: 22 Hvad var det mest interessante i arrangementet? Hvad ville du gerne have hørt mere om? Andet, du har på hjerte? Uddel derfor gerne et evalueringskort til alle deltagerne i slutningen af jeres arrangement og bed dem om at aflevere deres kort, inden de går. Når Kommune Crawl er overstået, tager vi kontakt til jer for at få at vide, hvor mange deltagere, der kom til jeres arrangement og hvad de syntes om det (fordelingen på smileys). Her vil vi også spørge til jeres oplevelse af at være vært.

23

24 Har du lyst til at få tips til, hvordan I holder et godt arrangement? Vil du gerne lære nogle redskaber fra den professionelle mødeværktøjskasse? Har du mod på at holde et oplæg, der fanger dit publikum? Så læs denne lille bog, der klæder dig og dine kolleger på til at lave et succesfuldt Kommune Crawl arrangement. Både for jer på arbejdspladsen og for jeres deltagere.

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode dialogmetode Dialogspil en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen på arbejdspladsen. Metoden er

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Feedback værktøjer. Skab arbejdsglæde. - en drejebog til mødelederen

Feedback værktøjer. Skab arbejdsglæde. - en drejebog til mødelederen Feedback værktøjer Skab arbejdsglæde - en drejebog til mødelederen Fakta om metoden Mål: Varighed: Deltagere: At fokusere på, hvad der skaber arbejdsglæde og finde frem til, hvordan I kan udvikle den sammen

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Kommunikationsværktøj

Kommunikationsværktøj Hjælp til selvhjælp Kommunikationsværktøj Gode overvejelser til projektlederen om interessenter og kommunikation o o Tænk over projektets interessenter og over kommunikationen af jeres projekt fra start

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

Farvel til kedelige møder

Farvel til kedelige møder Workshop om effektive og lærende møder v/ Nanna Munk Summemøde to og to Tre minutter til hver Spørg hinanden: Hvorfor har du valgt denne workshop? Hvad forventer du at blive klogere på? 1 Det kedelige

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2 Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE INDLEDNING Ung 2 er en opfølgende samtale på Ung 1 og henvender sig til samme målgruppe henholdsvis seniorvæbnere eller seniorer

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1 Feedback DANMARK Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 2 Feedback - hvordan, hvad, hvornår? Feedback kan defineres som konstruktiv kritik. Ingen kan

Læs mere

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16 Det kan være svært at fastholde sit sociale liv, når man bliver berørt af demens. Nogle af de største barrierer kan være, at man mangler nogle at følges med; at det er svært at være ny; og at man ikke

Læs mere

Arbejdsgruppens tjekliste (eksempler på opgaver, der kræver forberedelse): Drejebog Fase 5

Arbejdsgruppens tjekliste (eksempler på opgaver, der kræver forberedelse): Drejebog Fase 5 Fa Skabelonen til drejebogen er et skema, som udfyldes. I højre kolonne er indført en guide, som I kan lade jer inspirere af, når I planlægger jeres etableringsworkshop. Som det fremgår i beskrivelsen

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

BYENS MØDE. Inspirationshæfte. Severin Seminar, maj 2012

BYENS MØDE. Inspirationshæfte. Severin Seminar, maj 2012 BYENS MØDE Inspirationshæfte Severin Seminar, maj 2012 1 Dette lille hæfte samler et par af de modeller og skabeloner, som vi har brugt på Byens Møde på Severin Seminaret. Den skal gøre det let for dig

Læs mere

teknikker til videndeling & networking

teknikker til videndeling & networking teknikker til videndeling & networking et succesfuldt netværksmøde... er et faciliteret netværksmøde I Danmark har vi ikke kultur for at kaste os ud i at tale med fremmede, så selvom mødedeltagere bekræfter

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

Kom i dybden med arbejdsglæden

Kom i dybden med arbejdsglæden Vejledning Kom i dybden med arbejdsglæden Vil du gerne være glad på dit arbejde? Vil du være med til at sprede arbejdsglæde for alle på din arbejdsplads? Vil du sætte arbejdsglæde på dagsordnen på en temadag?

Læs mere

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Facilitering af deltagerinvolverende

Facilitering af deltagerinvolverende Facilitering af deltagerinvolverende undervisning National konference om undervisningspædagogik Det Faglige Fællesudvalg for Ledelse Akademiuddannelserne i Ledelse og HR Tirsdag d. 18. august 2015, kl.

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Indhold. Kære alle invitation til et eksperiment 6 Bidragsydere 12

Indhold. Kære alle invitation til et eksperiment 6 Bidragsydere 12 Indhold Kære alle invitation til et eksperiment 6 Bidragsydere 12 Del I Eksperimentet 16 Kapitel 1 Forudsætninger for fællesskab 17 Kapitel 2 Et spørgsmål om metode 31 Kapitel 3 Fællesskabets tavse stemme

Læs mere

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer?

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Nyborg Strand Den 8. november 2010 Workshop nr. 109 Jette Vangslev og Rikki Hørsted Formålet med Workshoppen Hvordan laver man god formidling om

Læs mere

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde Mødetavle.indd 1 08-09-2011 21:28:44 Indhold Rulles sammen med tryksiden udad Intro Emne Resultat Check-in Tid Start / slut Pause / pauser

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs PRÆSENTATIONSTEKNIK Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs vigtigste råd Print dem ud, så du har de vigtigste råd ved hånden, når du har behov

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen 1. Selve ansættelsen 2. Forbered modtagelsen 3. Den første dag 4. De første 3 måneder Drejebog for ansættelse og modtagelse af nye medarbejdere Yes! Sådan tænker

Læs mere

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL 1. Formål Dette værktøj kan hjælpe jer til at til at udvikle en samlet data- og vidensdelingsmodel for, hvordan I indsamler og opbevarer data, samt hvordan

Læs mere

introduktion tips og tricks

introduktion tips og tricks Tips & tricks 1 tips og tricks Indhold side introduktion Denne vejledning indeholder gode formidlingsråd og er målrettet 7. klassetrin. En Xciter er én som formidler naturvidenskab på en sjov og lærerig

Læs mere

SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET

SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET INDHOLD S. 3 BESKRIVELSE AF AKTIVITEN S. 4 UNDERVISNINGSMATERIALE S. 5 PROGRAM FOR WORKSHOPPEN S. 6 SÅDAN

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

Pernille og personalepolitikken brug personalepolitikken på arbejdspladsen Debatpjece

Pernille og personalepolitikken brug personalepolitikken på arbejdspladsen Debatpjece Pernille og personalepolitikken brug personalepolitikken på arbejdspladsen Debatpjece 1 Arbejdsark og vejledning til en Pernilledebat på jeres arbejdsplads til den ansvarlige Hvis I har lyst til at starte

Læs mere

Fokus på det der virker

Fokus på det der virker Forældre guide Fokus på det der virker Online Version klar til din skærm Børnehuset Søholm ICDP i praksis Information I Søholm samler vi på guldkorn - nogle vi kender fordi vi kender ICDP Barnet kan være

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND VORES PERSONALEPOLITIK Guide BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND Introduktion En personalepolitik kan laves på mange måder, men den bedste personalepolitik skabes, når alle i institutionen bliver

Læs mere

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag INSTRUKTION Aftal interviews med makker inden for de næste 2 dage. Hvert interview varer 10 min. Hold tiden! I behøver ikke nå helt til bunds. Makkerne interviewer hinanden

Læs mere

Drejebog til temadag med Tegn på læring

Drejebog til temadag med Tegn på læring Drejebog til temadag med Tegn på læring DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Drejebog til temadag med Tegn på læring Her finder I idéer til hvordan I i personalegruppen eller dagplejegruppen kommer godt i gang

Læs mere

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher Mødemateriale Anerkendende møde Formål Formålet med det anerkendende møde er at: 1. Indsamle ideer og ønsker til arbejde, trivsel og arbejdsmiljø med henblik på at få udarbejdet en handlingsplan 2. Skabe

Læs mere

Skab kraft i fortællingen

Skab kraft i fortællingen Skab kraft i fortællingen Dette er et værktøj for dig, som vil: - Brænde igennem med dine budskaber på små som store møder. - Gøre dine ord og billeder til en del af dine medarbejderes forståelse. - Skabe

Læs mere

Fokus på det der virker

Fokus på det der virker Fokus på det der virker ICDP i praksis Online version på www.thisted.dk/dagpleje Forord: Gode relationer er altafgørende for et barns trivsel. Det er i det gode samvær barnet udvikler sig det er her vi

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde

Læs mere

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan.

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Kommunikation At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Hvis du har været til en vild fest, er det sikkert

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

Målene for i dag inden opsamling kl

Målene for i dag inden opsamling kl Plan for i dag Velkomst Kl. 09.40 09.55 / Salen Brainstorm ang. den gode præsentation Kl. 09.55 10.10 / Salen Gode råd til præsentationen og til brugen af teknik Kl. 10.10 10.30 / Salen Hardcore gruppearbejde

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne.

Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne. Invitér på gårdbesøg Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne. Rigtig mange mennesker uden for erhvervet

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Case-kataloget kan bruges på en række forskellige måder og skabe bredde og dybde i din undervisning i Psykisk førstehjælp. Casene kan inddrages som erstatning

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

1. klasse. Vores klasse

1. klasse. Vores klasse 1. klasse Vores klasse Vores klasse Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Psykisk arbejdsmiljø Psykisk og fysisk arbejdsmiljø Arbejdsmiljø og læringsstile Besøg i klassen Opgaver i hjemmet og

Læs mere

Modelfoto: Ulrik Jantzen SÅDAN BIDRAGER. personalet i fritidshjemmet, -klubben og SFO en. til en antimobbestrategi, der virker

Modelfoto: Ulrik Jantzen SÅDAN BIDRAGER. personalet i fritidshjemmet, -klubben og SFO en. til en antimobbestrategi, der virker SÅDAN BIDRAGER personalet i fritidshjemmet, -klubben og SFO en Modelfoto: Ulrik Jantzen til en antimobbestrategi, der virker INDHOLDSFORTEGNELSE KORT OM DROPMOB Personalets opgaver i DropMob 3 PERSONALETS

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan træffe karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger

Kompetencemål: Eleven kan træffe karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger Parat til uddannelse Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 8. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Personlige valg Kompetencemål: Eleven kan træffe karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger

Læs mere

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling TO og elevernes egne kreative

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Samlet metodebeskrivelse Anerkendende procesøvelser

Samlet metodebeskrivelse Anerkendende procesøvelser Samlet metodebeskrivelse Anerkendende procesøvelser Vælger I at bruge anerkendende procesøvelser i APVarbejdet, så arbejder I med arbejdsmiljøet ud fra en række positive, "dynamiske" øvelser igennem hele

Læs mere

- Hvad har målet været? - Hvad har der primært været fokus på?

- Hvad har målet været? - Hvad har der primært været fokus på? Undervisningsdifferentiering v.h.a. IKT: Mercantec (levnedsmiddel) Dokumentation af læringsproces via PhotoStory inden for levnedsmiddel 1. Introside PR-side om forløbet. - Hvad er det vigtigt at slå på?

Læs mere

Arbejdsliste : A s arbejdsliste:

Arbejdsliste : A s arbejdsliste: Marte Meo forløb med A B og C. Beskrivelse af personer. A er pædagog i en vuggestuedel, hvor der pt. er 14 vuggestuebørn i alderen 0-2 år. A er interesseret i at lære om Marte Meo metoden, da A i det daglige

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Værtskab i Nationalpark Thy - Vi bygger oven på de første to kurser

Værtskab i Nationalpark Thy - Vi bygger oven på de første to kurser Vision Vi har en vision om at alle nationalparkens interessenter, herunder frivillige værter med personlig kontakt til gæster i nationalparken arbejder bevidst med værtskab. 1 Værtskab i Nationalpark Thy

Læs mere

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed 9 F ASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1.1 Opmærksomhedskurven "Vi lægger hårdt ud, og så øger vi undervejs." Sådan svarede den mangedobbelte

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Visuel og kreativ formidling af budskabet

Visuel og kreativ formidling af budskabet Visuel og kreativ formidling af budskabet Visuel og kreativ formidling af budskabet Sæt billeder på dine budskaber, og inspirér dit publikum Kreative virkemidler inspirerer dit publikum Effektiv formidling

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem?

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem? Efter deres panel om lørdagen fangede pressefrivillig Louise Borum Bech YouTuberne LasseMedHatten, SofiNekoDesu og Son-Michael til et interview omkring at lave YouTubevideoer, passion og at møde følgere.

Læs mere

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling HABIBI og elevernes

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Samarbejde. Skab arbejdsglæde. En drejebog til mødelederen. Forbedringsafdelingen

Samarbejde. Skab arbejdsglæde. En drejebog til mødelederen. Forbedringsafdelingen Samarbejde Skab arbejdsglæde Forbedringsafdelingen En drejebog til mødelederen Fakta om metoden Mål: Varighed: Deltagere: Mødeleder: Mødets form: Mødelokale: At fokusere på, hvad der skaber arbejdsglæde

Læs mere

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Afdelingsmødet 20 råd og tips Det årlige afdelingsmøde er det vigtigste møde i boligafdelingen. I Lejerbos beboerhåndbog kan du læse om de juridiske og lovgivningsmæssige

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Skab interesse, dialog og internalisering for. Ledelseskommissionens anbefalinger

Skab interesse, dialog og internalisering for. Ledelseskommissionens anbefalinger Skab interesse, dialog og internalisering for Ledelseskommissionens anbefalinger Skrevet af Mette Berner og Michael Meinhardt Skab interesse og internalisering for Ledelseskommissionens anbefalinger Tirsdag

Læs mere

Social kapital. Kortlægning af faggruppernes bidrag. Drejebog til lederen

Social kapital. Kortlægning af faggruppernes bidrag. Drejebog til lederen Social kapital Kortlægning af faggruppernes bidrag Drejebog til lederen Fakta Mål: Varighed: Kortlægning: Deltagere: At få en fælles forståelse af kerneopgaven og opgaveløsningen. At få indblik i samspillet

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

PRÆSENTATIONSWORKSHOP DAG 2: PERSONLIG FORMIDLING OG ARBEJDE MED MODSTAND

PRÆSENTATIONSWORKSHOP DAG 2: PERSONLIG FORMIDLING OG ARBEJDE MED MODSTAND PRÆSENTATIONSWORKSHOP DAG 2: PERSONLIG FORMIDLING OG ARBEJDE MED MODSTAND PROGRAM 09.00-15.00 09.00-09.30 Velkomst, program og indflyvning til dagen Tanker fra sidst og opsamling på hjemmeopgaven 10.15-10.30

Læs mere

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG HANDS-ON TOUR HÅNDBOG FORORD Der er mange myter om erhvervsuddannelser blandt unge i folkeskolens afgangsklasser, der skal til at vælge uddannelse. Myter, der påvirker de unges uddannelsesvalg og derved

Læs mere

Præsentationsteknik. Lille guide. Bearbejdet uddrag af materiale om præsentationsteknik fra www.lederne.dk

Præsentationsteknik. Lille guide. Bearbejdet uddrag af materiale om præsentationsteknik fra www.lederne.dk Præsentationsteknik Lille guide Bearbejdet uddrag af materiale om præsentationsteknik fra www.lederne.dk Raymond Kolbæk raymond.kolbaek@sygeplejeskolen.com Temadag om præsentationsteknik november 2006

Læs mere

Sta Stem! ga! - hvordan far vi et bedre la eringmiljo? O M

Sta Stem! ga! - hvordan far vi et bedre la eringmiljo? O M o Sta Stem! ga! o - hvordan far vi et bedre la eringmiljo? / o T D A O M K E R I Indhold En bevægelsesøvelse hvor eleverne får mulighed for aktivt og på gulvet at udtrykke holdninger, fremsætte forslag

Læs mere

Model i fire trin Overordnet kan arbejdspladsen arbejde med en model i fire trin, som er afbilledet herunder.

Model i fire trin Overordnet kan arbejdspladsen arbejde med en model i fire trin, som er afbilledet herunder. PROCESVÆRKTØJ Hvordan kan arbejdspladsen arbejde med at lave retningslinjer? - Forslag til et forløb i fire trin Retningslinjer giver ikke i sig selv bedre forflytninger. Men de rummer fælles aftaler som

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

Projekt god start. Intro i 1.g på AG 2011 - nu med (endnu mere) fokus på klassekultur. Tutorerne får en udvidet rolle:

Projekt god start. Intro i 1.g på AG 2011 - nu med (endnu mere) fokus på klassekultur. Tutorerne får en udvidet rolle: Projekt god start Intro i 1.g på AG 2011 - nu med (endnu mere) fokus på klassekultur Tutorerne får en udvidet rolle: De deltager i planlægningen af makkerpar, laver en bordplan for første dag. De får et

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

Personlig formidling med krop og stemme

Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Stå frem med gennemslagskraft, sikkerhed og overskud Styrk din præsentationsteknik med større gennemslagskraft Sæt fokus

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere