Referat fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Mødeleder: Marie Ordstyrer: Lene Sekretær/Mai-Britt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Mødeleder: Marie Ordstyrer: Lene Sekretær/Mai-Britt"

Transkript

1 fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Inden mødet starter. Rundvisning i Skårup Børnehus af Marie og Mai-Britt. Deltagere: Maria, Lene, Mai-Britt, Helle, Søren, Anette, Marie, Mette-Louise Fraværende: Anja og Nina 0. Hvad Kommunikation internt i bestyrelsen. Da jeg oplever at Lene og jeg er helt koblet af den kommunikation der er i bestyrelsen. Hvem Søren Der er sket rigtig meget på det seneste og i den forbindelse har Lene og Søren ikke rigtig haft mulighed for at være med på tråden og dermed ikke haft mulighed for at give deres besyv med i vores skriv til medierne og overfor kolleger før der er kommet ud i medierne. Konklusion: Vi inviterer Søren, Lene og Mai-Britt til vores Facebook gruppe og så lægger vi låg på vores Messenger gruppe. 1. Markedsføring af vuggestue ift. dagpleje. Hvad får vi som forældre for de ekstra penge vi betaler? Markedsføring af vuggestue ift. dagpleje? Hvad får vi som forældre for de ekstra penge vi betaler? Måske dette punkt passer bedst sidst/ længere nede på dagsordenen? Min hensigt med punktet er en drøftelse /bevidstgørelse af, hvad kan dagtilbudsområdet gøre for at virke mere tiltrækkende for nye forældre. Dette med baggrund i, at der skyder private pasningstilbud op - for eksempel vuggestuen i Oure og mange private dagplejere. Hvordan kan vi som bestyrelse være med til at ruste tilbuddene bedre og sikre kommunale pasningstilbud i de små byer? Det kan vi blandt andet ved at hjælpe med at tiltrække børn - og hvordan kan vi så gøre det? Som forældre har vi jo sikkert hver især gjort os tanker om, hvorfor vi har valgt, hvad vi har valgt - men ved vi reelt, hvad vi får, og er det tydeligt, når man står og skal vælge? Jeg kunne tænke mig at dette punkt blev sendt til drøftelse i MED og hos ledergruppen - både hvad vi får, og hvordan de mener, vi kan "markedsføre" området bedre. Og så kan vi jo som bestyrelse efterfølgende se, hvad vi tænker om det. Mette- Louise

2 fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Pt. Heldagslegestuer for dagplejer i Skårup Børnehus og Oure, Nu på vej i Hesselager for at skabe det tætte samarbejde imellem, dagplejer, vuggestuer og børnehavebørn Flere emner er oppe og vende: - Branding Vil vi profilere vuggestue og børnehave alene? Eller skal vi Brande Østerdalen generelt (men den overordnede branding burde ligge vel egentligt ligge kommunalt) Konklusion: Vi ønsker at profilere vores område Østerdalen og vores tætte samarbejde dagpleje, vuggestue, børnehave og overgangen til skolen Med særlig fokus på vores styrker og fællesskab. Vi laver et opslag i vores Facebook gruppe og brainstormer videre. Det er unikt for Østerdalen med overgangen fra dagplejen/vuggestuen over børnehaven og op til skolen. - Det letter arbejdet for alle parter, familier vænner sig til at komme i husene og medarbejderne kender børnene en smule allerede inden de starter fast. - Evt. oplæg til forældre (mor eller far) på barsel om at komme på besøg i børnehusene i den sidste del af deres barsel. Udkast sendes til Mai-Britt som tager det med videre til kommentarer og input til teammøder 2. Feriesamling Den sidste bestyrelse besluttede at der skulle afprøves feriesamling i vinterferien, efterårsferien og i de 3 dage op til påske. Det blev besluttet at der skulle være et børnehus åbent i Stokkebækområdet og et i Skårup området. Der skulle være kendt personale med fra alle Børnehuse. I uge 29 og uge 30 samt mellem jul og nytår er der et børnehus åbnet. Om sommeren har dagplejen feriesamling sammen med Østerdalen. Der kan vi ikke garanterer, at der er kendt personale med fra alle Børnehuse. Der er udarbejdet en smtté model i forhold til beslutningen. Forslaget er kommet fra ledelsesteamet i forhold til at bruge personale ressourcerne bedst muligt, hvor der er flest børn. Se vedlagte bilag Ordningen er evalueret på sidste medmøde samt på ledelsesteammødet. Målet med punktet er at beslutte om ordningen fortsætter, og om der skal justeres i forhold til de styrker, udfordringer og muligheder. fra medmødet:

3 fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Styrker andre tidspunkter vi via besparelse af personaleressourcer i ferieperioder kan være flere kendte voksne på arbejde i alle dage ud over ferie perioderne onalet får større kendskab til hinanden Udfordringer onerne skal passes i et andet børnehus cer end nødvendig set ift. antal børn, da flere forældre meldte fra i sidste øjeblik, eller i ugens løb Muligheder samarbejde (Skårup og Bakkehuset, Oure og Hesselager børnehus, Eventyrhuset og Gudme børnehus Lade det fortsætte, som det er. Aftaler Mai-Britt Fakta: Der spares generelt mange mandetimer ved sampasning. Vi kan aldrig komme helt i mål i forhold til at forældre pludselig alligevel får brug for pasning eller alligevel kan holde fri i relevante dage. Eventyrhuset føler, at de tit sender mange børn til andre børnehuse i forbindelse med sampasning, og kan ikke helt finde ud af om det kunne give mere værdi at holde børnene hjemme i Eventyrhuset, og lade de andre børnehuse lave den fælles sampasning udenom Eventyrhuset. Det vil ikke være muligt at få mandetimerne til at gå op, hvis vi ikke har sampasning så medarbejdere kan afspadsere/holde deres ferier i primært disse perioder, hvor flere familier holder ferie. I forhold til at flytte vuggestue børn, så bliver udfordringen større med de nye vuggestuepladser i Oure.

4 fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Konklusion (sampasning prøveperiode i påske, efterårsferie og vinterferie opretholdes frem til sommerferien 2018 inden næste evaluering) Uge om sommeren og i juleferien har altid været sampasning, og ændres ikke. Det er meget vigtigt at der er et kendt ansigt, i særdeleshed i vuggestuerne. Det er vigtigt, at der er mulighed for offentlig transport for de forældre, som ikke har bil til den længere køretur. Når børnene er meldt til sampasning, så udarbejder lederne mødeplan for de medarbejdere som skal være på arbejde. Planen lægges så den i videst muligt omfang dækker en bemanding, så børnene møder de voksne de kender mest muligt. Sampasning er en af vores muligheder for at holde økonomien nede, i forhold til at samle ferier og bruge mindst mulige vikarer. Vi justerer dog sampasningen, så det frem til sommerferien planlægges og afholdes igennem venskabshuse. Eventyrhuset/Gudme Børnehus Hesselager Børnehuse/Oure Børnehus og Bakkehuset/Skårup Børnehus. Husene imellem skal organisere og arrangere besøgsdage/eftermiddage inden sampasningsperioderne Skal evalueres inden sommerferien Gode idéer fra forældrene til muligheder og justeringer modtages gerne i bestyrelsen. 3. Tilgang til forældresamarbejde Ift. forældresamarbejdet er den løbende og tætte dialog vigtig, men som forældre er det også rart at vide, at der er et mere formaliseret samarbejde, hvor man kan komme i dialog med personalet i fred og ro - og ikke altid i en aflevere/hente situation. Jeg kunne tænke mig et oplæg om, hvad er der af formaliseret samarbejde i dag (jeg har oplevet det forskelligt de 2 steder, vores børn har været) og kan vi som bestyrelse for eksempel ønske os introsamtale - opfølgningssamtale efter 3 måneder - opfølgningssamtale efter hver trivselsvurdering. I et af de børnehuse hvor vi har været, har de været meget tydelige omkring de mål, de arbejdede med for det enkelte barn - kan dette overføres til andre børnehuse, så vi som forældre kan hjælpe til og have samme fokus. Mette Louise Forældresamtaler ved opstart/afslutning i et Børnehus samt ved trivselsvurderinger 2 gange årligt af børnene er beskrevet i målsætningerne for Østerdalen. I Eventyrhuset har der været fællesspisning, hvor alle forældre har haft mulighed for at få et kvarter med relevante medarbejder/leder til en snak om deres barn, også for de børn som ikke er i fokus og egentligt trives rigtig fint. Muligheden for disse samtaler er der, men dette er en måde at gøre det mere tilgængeligt i Eventyrhuset

5 fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Konklusion: Som forældre mangler vi måske lige det sidste i forhold til hvorfor de enkelte børnehuse gør som de gør, og hvad det betyder for vores børn. Fremadrettet skal alle børnehuse lave aktionslæringsskemaer, og flere gør det løbende allerede. Nyhederne på Intra må meget gerne indeholde nyt om hvad der foregår i huset her og nu, og hvor det giver mening også et lille skriv om, hvorfor de gør som de gør, så vi som forældre kan understøtte og bakke op om det derhjemme. 4. Tilpasning af kapacitet til børnetal Jeg vil gerne have en orientering om, hvordan dette fungerer i dag - hvem har hvilke roller ind i det, og hvad er bestyrelsens rolle? Hvordan fungerer garantimodellen, og hvor bliver den brugt? Mette Louise Der tildeles penge til budgettet efter ventelister og prognoser. Der tildeles penge pr. barn. Er der færre børn end forventet, trækkes der centralt fra penge ved årets udgang, og er der flere børn kommer der ekstra penge. Garantitildeling gives til de Børnehuse, hvor der gennemsnitligt årligt er under 32 børn. Børnehuse der modtager garantideling er: Hesselager (lidt), Bakkehuset og Oure Børnehus. Indskrivningen til Oure vuggestue ser ud til at gå planmæssigt. Der kommer prognoser til kommunen to gange årligt, næste prognose for børnetallene kommer til maj. Ledelsesteamet følger løbende indskrivningen og justerer løbende i forhold til personaleresurser. Reducering kan dog ikke foregå fra den ene dag til den anden. Der forsøges at omplacerer personaler fra et børnehus til et andet, hvis det er en mulighed. Ellers er det opsigelse, med individuelle Vi har haft en generel snak om tilpasning af børnetal og tildeling af garantitildeling. 5. Østerdalens bus Østerdalens bus synger desværre på sidste vers. Der er ikke penge i budgettet til en ny(ere). Hvad gør vi? Bussen betyder rigtig meget for Børnehusene Kan vi se nogle muligheder sammen? Mai-Britt Nina, er ikke nået videre med Østerdalens bus endnu, punktet flyttes til

6 fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl næste møde min. Formidling af Østerdalens bestyrelse Hvem er med i bestyrelsen og hvordan kan man kontakte os Alle Marie er i gang med oversigten og sender den rundt til godkendelse i 1 uge af december inden den sendes ud til børnehusene. Søren, Lene og Mai-Britt sender vellignende billede og info om hvordan de helst vil kontaktes til Marie senest 3/12 til en fælles oversigt over hvem der sidder i bestyrelsen min min. Årshjul Emner til årshjul: Dialog med ledere om hvad de ønsker bestyrelsen tager sig af * nærmere indblik i østerdalen - økonomi. Nøgletal. Pædagogisk tilgang m.m. * madordning Marie og Mai-Britt har ikke nået at mødes omkring udarbejdelse af årshjul. Nogle af de punkter der var skrevet ind under punktet årshjul er kommet på som punkter til denne dagsorden. Flyttes til næste møde Gensidig orientering, og mulighed for at stille spørgsmål Evt. og punkter til næste møde. Opdatering af hvad der sker i Børnehusene Mulighed for at spørge om stort og småt Mulighed for at komme med punkter, der ønskes med på kommende møde Inddragelse af suppleanter til bestyrelsesarbejdet (da vi ved at 2 af os kun sidder med for et år) Alle Flyttes til næste møde

7 fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl KOMMENDE MØDER I OG FOR BESTYRELSEN: d forældrebestyrelsesmøde i Hesselager Børnehus kl til kl d forældrebestyrelsesmøde i Eventyrhuset - Gudbjerg kl til kl d dialogmøde med udvalget Rådhuset kantinen 3. sal kl til kl d forældrebestyrelsesmøde i Oure Børnehus kl til kl d.?-9 forældrebestyrelsesmøde i Gudme Børnehus kl til kl d dialogmøde med udvalget Rådhuset kantinen 3. sal kl til kl d.?-11 forældrebestyrelsesmøde i Bakkehuset - Skårup kl til kl

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

B A K K E H U S E T E V E N T Y R H U S E T H E S S E L A G E R B Ø R N E H U S G U D M E B Ø R N E H U S O U R E B Ø R N E H U S S K Å R U P B Ø R N

B A K K E H U S E T E V E N T Y R H U S E T H E S S E L A G E R B Ø R N E H U S G U D M E B Ø R N E H U S O U R E B Ø R N E H U S S K Å R U P B Ø R N ØSTERDALEN B A K K E H U S E T E V E N T Y R H U S E T H E S S E L A G E R B Ø R N E H U S G U D M E B Ø R N E H U S O U R E B Ø R N E H U S S K Å R U P B Ø R N E H U S 1 OM ØSTERDALEN Området Østerdalen

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Rebild Dagpleje Kontaktpersonsmøde Den

Rebild Dagpleje Kontaktpersonsmøde Den Rebild Dagpleje Kontaktpersonsmøde Den 28-09-18 Dagsorden: Kl. 08.00 Velkommen til kontaktpersonsmøde v/helle Præsentation af studerende Mette og Karen, som deltager på mødet som del af deres praksisforløb.

Læs mere

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune BILAG 4 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. ddagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder:

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den 22.08.2017 kl. 19.00 22.00 i Børnehuset Fuglebakken Referat 1. Formalia: Tilstede/fraværende. o Fraværende: Jan Møller, Morten og Heidi Referent:

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Private dag Herudover gives

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Titel: Bestyrelsesmøde 6. september 2017 Resumé:

Titel: Bestyrelsesmøde 6. september 2017 Resumé: Placering: Elverhøjen» Forældremøder, bestyrelse og arrangementsudvalg» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 06-09-2017 kl.:

Læs mere

Referat fra Østerdalens Bestyrelsesmøde Dato: 22-10-12 Mødeleder: Jørn Ordstyrer: Mette Referent: Mai-Britt

Referat fra Østerdalens Bestyrelsesmøde Dato: 22-10-12 Mødeleder: Jørn Ordstyrer: Mette Referent: Mai-Britt Referat fra Østerdalens Bestyrelsesmøde Dato: 22-10-12 Mødeleder: Jørn Ordstyrer: Mette Referent: Mai-Britt Afbud: Søren. Mødested: Skårup Børnehus kl. 19 til kl. 21.30. HVAD: Godkendelse af referat fra

Læs mere

Velkommen til Bakkehuset

Velkommen til Bakkehuset Velkommen til Bakkehuset Bakkehuset er sammen med Skårup bh., Oure bh., Gudme bh., Eventyrhuset og Hesselager bh. en del af området Østerdalen. Østerdalen er Cittaslow certificeret og har fokus på æstetik,

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen Forældrebestyrelsesmøde dagplejen 28.02.19 Deltagere Referent Fraværende Punk t Dagsorden og referat 1 Nyansættelser Der har d. 25.2.19 været afholdt ansættelsessamtaler til stillingen i Blistrup. Vi har

Læs mere

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune BILAG 4 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. Dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder:

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Ørnesten Dato for tilsyn:21.11.11 Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Deltagere ved tilsynet: Camilla pæd. Mette bestyrelsesformand og Thyra Hoier

Læs mere

5 Godkendelse Godkendt

5 Godkendelse Godkendt Gelsted Børneunivers Børnehuset Koldinghave 3 5591 Gelsted Skolen Gelstedvej 29 5591 Gelsted www.gelstedskole.skoleintra.dk Telefon +45 8888 5540 gelsted-skole@middelfart.dk Gelsted 12. januar 2017 Bestyrelsesmøde

Læs mere

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Dagsorden Bestyrelsesmøde: Onsdag den 26/10 kl. 18.45 21.15 Mødeleder: Carsten Kaffe: Anne Mette Afbud: 1. Tidspunkt 18.45 18.50 Godkendelse af referat, dagsorden

Læs mere

Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015

Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015 Børnehuset Midgård Tølløsevej 4340 Tølløse Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015 Deltagere: Poul, Lasse, Ditte, Marlene, Charlotte, Leif, Helle, Rikke, Maria, Jeanita, Dorte og Jeanette

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl. 19.00-21.15 I Vildrosen Afbud: Cathe Punktets Tema art Punkter til evt. 1. I Nyt fra formanden Orientering om, hvad der er af nyt

Læs mere

Der skal vælges en forældrerepræsentant til Skole og Samfund samt andre udvalg. - Skolen 5 min. Referat:

Der skal vælges en forældrerepræsentant til Skole og Samfund samt andre udvalg. - Skolen 5 min. Referat: Forum Fællesbestyrelsesmøde Tid Mandag d. 20. august 2018 kl. 17.00 20.00 Sted Verninge Skole Fraværende: Kira og Linea. Louise deltog 1. Velkommen 2. Godkendelse af referat Referatet blev godkendt og

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

1. Nyt fra dagtilbuddet

1. Nyt fra dagtilbuddet Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag den 1. september 2014 Sted: Deltagere: Fraværende: Referent: Frijsenborgvej 17, 1. sal Forældrerepræsentanter: Anette (Krudtuglen), Katrine (Gadekæret), Stine

Læs mere

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 2018

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 2018 KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 18 Center for Børn og Læring, maj 18 Kvartalsrapporten har til formål at give overblik over udbuddet og efterspørgslen af kommunale dagtilbudspladser, i de enkelte dagtilbudsdistrikter,

Læs mere

LANDSBYORDNING SYDFALSTER

LANDSBYORDNING SYDFALSTER Referat Bestyrelsen Blad nr. 5 Møde: Ordinært møde Afbud fra: Malene(syg), Simon, Lene Fraværende: Dato: mandag d. 30.01.2017 kl. 17.30-20.00 Skolebestyrelsen kl. 17.30-18.30 1. Velkommen/Godkendelse af

Læs mere

Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl Børnehuset Næringen 3

Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl Børnehuset Næringen 3 Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl. 17.00-19.00 Børnehuset Næringen 3 Tilstede:, Gitte, Beatrice, Liv, Katja Afbud: Tina, Anna, Helle Referent: Katja Nr. Emne Ansvarlig Bilag 1 Orientering: 1. Børnegrupperne

Læs mere

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den 05.04.2017 kl. 19.30 22.00 i Børnehuset Fuglebakken 1. Formalia: Tilstede: Helle, Synnøve, Anders, Dorte, Heidi, Anne, Jan og Linda Fraværende:

Læs mere

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Afholdt den 6. september 2016 i Børnehaven Planetens daglige leder, Sus, indledte med at fortælle om målet for mødet. Ledelsen har et ønske om at få en forældregruppe,

Læs mere

Der har ikke været elevrådsmøde siden sidste bestyrelsesmøde så derfor var der ikke noget derfra.

Der har ikke været elevrådsmøde siden sidste bestyrelsesmøde så derfor var der ikke noget derfra. Dagsorden Forum Fællesbestyrelsesmøde Tid Mandag d. 5. marts 2018 kl. 17.00 20.00 Sted Verninge Skole Fraværende: Lone, Lasse og Vibeke Dagsorden 1. Velkommen 2. Elevråd 15 min. Mellemtrinet vil gerne

Læs mere

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur NYHEDSBREV Biller på Helgetur 1 Mens vi venter på, at sommeren skal komme til os her i Skårup, er her lidt nyt fra huset. Vi har haft et forår i børnehuset med mange dejlige aktiviteter og arrangementer.

Læs mere

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt:

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt: Referat af møde i Skolebestyrelsen Aalestrup Skole Data om mødet: Dato: 24. oktober 2017 Tid: 18.00 21.00 - aftensmad fra 17.30 Sted: Personalerummet Forbered: Medbring: Læs Minianalysen Mødedeltagere:

Læs mere

Pernille 17:30-17: Spisning, præsentation og den gode historie Fraværende: Mie Zeilau, Betina Hansen, Lonnie Frydensberg, Maria Retoft

Pernille 17:30-17: Spisning, præsentation og den gode historie Fraværende: Mie Zeilau, Betina Hansen, Lonnie Frydensberg, Maria Retoft EMail: pernillenyland@hotmail.com REFERAT BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DATO: torsdag d. 18.01.2018 TID: 17:30 20:30 STED:, BILAG: REFERAT FRA SIDSTE MØDE 25.10.17 KVALITETER OG UDFORDRINGER

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. Referat. Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. august kl. 17:00-18:30

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. Referat. Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. august kl. 17:00-18:30 Referat Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. august kl. 17:00-18:30 Navn Funktion Fremmøde Anders Kaae Virksomhedsleder & referent X Sandra Forælderrepræsentant Kristina Villumsen Forælderrepræsentant X Louise

Læs mere

bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl

bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl Referat _ bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl. 17.30 20.00 Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj. 2019-25597 Dagsorden 1/19 Konstatering af fraværende. Afbud fra Mette M., David og Heidi. 2/19 Godkendelse

Læs mere

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DAGSORDEN Forældrebestyrelsen for Dagplejen EMail: gac@olos.dk 18. april 2016 REFERAT BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DATO: Mandag den 4. april 2016 TID: 17:30 21:00 STED:, DELTAGERE:

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Tilstede: Holger (forælder, SolsikkenÅby), Jonna (forælder, Heimdalsvej), Trine (pædagogisk leder, Hobbitten), Gitte (forælder, dagplejen), Lone (pædagog, SolsikkenÅby),

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

VESTERLUNDEN. Referat af forældrebestyrelsesmøde (FB) den 4.februar 2016

VESTERLUNDEN. Referat af forældrebestyrelsesmøde (FB) den 4.februar 2016 VESTERLUNDEN Referat af forældrebestyrelsesmøde (FB) den 4.februar 2016 Mødet holdes i Kildebækken, Engdraget 2. Deltagere: Poul Baltzer Heide (Ryttergården) Henriette Hoeks (Skovlinden) Pernille Konradsen

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 16:45 i Mødelokale 5, Rådhuset Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU Udlændingestyrelsens

Læs mere

Høringssvar til Børnepasningskapacitet

Høringssvar til Børnepasningskapacitet Høringssvar til Børnepasningskapacitet Høringspunkt Høringsberettiget 3.1 Høringsberettiget 3.2 Høringsberettigedes bemærkning 3.1. Der arbejdes henimod oprettelse af Vuggestue i alle skoledistrikter 3.

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ den

Fællesbestyrelsesmøde/ den Fællesbestyrelsesmøde/ den 28.06.2017 Sted: Nydam Børnehus Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Camilla(dagplejen), Martin(Dybbølsten), Kirsten (Dybbøl Børnehus) 1 Information: Konstituerende møde den

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere:

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere: Referat bestyrelsesmøde d. 13/11 2018 kl. 17.00 Deltagere: Anne Rasmussen (leder) John G. Pedersen (formand) Henrik Wiingreen (næstformand/stifter) Maria Koordt (bestyrelsesmedlem) Christina S. Jensen

Læs mere

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Mødedata Mødedato 8. september 2016 Mødetidspunkt kl. 19.00 21.30 Mødested Deltagere Afbud Referent/ Mødeleder/ordstyrer: Vrold Børnehus Gl. skolevej

Læs mere

Den gode overgang I Børkop

Den gode overgang I Børkop Samarbejdsaftale 2017-2018 Den gode overgang I Børkop Fra Lilholtgård, Borggården og Børnehuset til Englystskolen Den næste bid af verden er skolen - Hvordan møder jeg verden? Samarbejdsaftalen har til

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Mandag den 22. september 2014 Mødested: Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Bestyrelsesmøde Firkløveren Sted: Jættehøj Børnehave. Tid: Tilstede: Rikke, Jeanette, Lykke, Bente, Maria

Bestyrelsesmøde Firkløveren Sted: Jættehøj Børnehave. Tid: Tilstede: Rikke, Jeanette, Lykke, Bente, Maria Bestyrelsesmøde Firkløveren 04.09.19 Sted: Jættehøj Børnehave Tid: 19.00 21.00 Tilstede: Rikke, Jeanette, Lykke, Bente, Maria Afbud: Inge, Betina, Halima, Moise Forplejning: Bente og Maria Referent: Lisbeth

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 24. august 2018, kl Projektrum A, Bytoften 2, Varde

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 24. august 2018, kl Projektrum A, Bytoften 2, Varde 16-8-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 96784/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 24. august 2018, kl. 8.00 11.00. Projektrum A, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Susanne Berthelsen Referent:

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dagsorden og referat Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dato: 14.9.2017 Tid: kl. 17.00 20.00 Sted: Løgstrup børnehus, Vordevej 1, Løgstrup Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen (formand) Vestervang:

Læs mere

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET Indhold Handleplan for inklusion i Skovvangsområdet.... 2 Sammenhæng... 2 Definition af inklusion.... 2 Område Skovvang... 3 Overordnede principper.... 3 Aktører....

Læs mere

DAGSORDEN. Skolebestyrelsesmøde - Karensmindeskolen

DAGSORDEN. Skolebestyrelsesmøde - Karensmindeskolen DAGSORDEN Skolebestyrelsesmøde - Karensmindeskolen Den 29. august 2016 kl. 18:30 21:00 Mødets formål er.... at få skabt enighed til mødestruktur/datoer (herunder fokusering på tema/drift).. at få etableret

Læs mere

Referat af forældrebestyrelsesmøde

Referat af forældrebestyrelsesmøde Referat af forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 15. november 2011 Sted Langeland

Læs mere

Velkommen. til D.I.I. Perlen

Velkommen. til D.I.I. Perlen Velkommen til D.I.I. Perlen KÆRE FORÆLDRE Hele personalet ønsker jer og jeres barn velkommen i D.I.I. Perlen Det er vores ønske, at denne lille pjece kan hjælpe jer med nogle af de spørgsmål, som måtte

Læs mere

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur Velfærdssekretariatet Sagsnr. 278329 Brevid. 2273661 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af områdestruktur 13. februar 2016 Indledning Som en del af budgetvedtagelsen i

Læs mere

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Institution: Dagtilbuddet Riisvangen Mødedato: Onsdag den 15. januar 2014, kl. 18.00 21.00 Mødested: Deltagere: Afbud: Referent: Afd. Riisvangens Børnehus,

Læs mere

Bestyrelsesmøde d kl

Bestyrelsesmøde d kl Mødeindkaldelse og - referat Bestyrelsesmøde d. 12-12 2016. kl. 18.00 Dagsordenspunkter Ca. min. debat info beslut. Kort beslutningsreferat 1 Godkendelse af dagsorden. B godkendt Ole N Ansvar 2 Økonomi,

Læs mere

Gode råd til den bedste start i VUGGESTUEN ANKERSGADE

Gode råd til den bedste start i VUGGESTUEN ANKERSGADE Gode råd til den bedste start i VUGGESTUEN ANKERSGADE VUGGESTUEN ANKERSGADE Ankersgade 19 8000 Aarhus C Hjertelig velkommen til Vuggestuen Ankersgade Vi glæder os til at lære jeres barn at kende og sammen

Læs mere

Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre

Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre 1. lag: Omsorg og tryghed 2. lag: nærværende voksne, nære relationer, fællesskaber respektere det enkelte barn skabe rum og tid til nærvær give barnet

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere

Skolebestyrelse Stilling Skole

Skolebestyrelse Stilling Skole Skolebestyrelse Stilling Skole Afbud: Kenneth, Mogens. Pernille deltog fra kl. 17.15 Dato 1. juni 2017 Kl. 17-20 Ansvarlig Tid Referat 1 Godkendelse af dagsorden Alle (B) Bilag til punkt 4 har ikke været

Læs mere

PRAKTISK PJECE ALSVEJ

PRAKTISK PJECE ALSVEJ PRAKTISK PJECE ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode år her

Læs mere

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Onsdag den 3. maj 2017 Mødested: Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Lene

Læs mere

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!!

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! ( det med rødt er kopieret direkte fra kommunens rapport). Jeg tager udgangspunkt i argumenterne for hvorfor

Læs mere

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser Kratbjergskolen Skolebestyrelsesmøde Referat af SKB-møde d. 15. maj 2017 kl. 17:00-19:30 Afd. Engholm Mødeleder: Mette Thrane. Deltagere: Michael,, Sanne, Mette Thrane, Merethe, Maibritt, Michael, Mette,

Læs mere

Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Rikke, Thomas, Hanne og Marika (suppleant). Fraværende Dennis (suppleant)

Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Rikke, Thomas, Hanne og Marika (suppleant). Fraværende Dennis (suppleant) Referat af bestyrelsesmøde 7. november 2012 Tilstede: Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Rikke, Thomas, Hanne og Marika (suppleant). Fraværende Dennis (suppleant) Herudover deltog nyvalgte

Læs mere

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referat Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl. 18.00 20.00 Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne

Læs mere

Glade børn lærer bedst

Glade børn lærer bedst Bestyrelsesmøde tirsdag d. 8/5 2018 Rødding Friskole kl. 18-21 Deltagere: Maja, Pia, Stinne, Pernille, Ditte, Henrik, Lars, Jens. Glade børn lærer bedst Fraværende: Poul Forplejning: Jens Ansvarlig Dagsorden

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 6 FREMTIDENS DAGTILBUD

NYHEDSBREV NR. 6 FREMTIDENS DAGTILBUD Vi vil styrke børn sproglige kompetencer i Odder Kommune Barnets sprog er vigtigt for dets personlige og sociale udvikling. Sproget er vores vigtigste middel til at fortælle andre, hvad vi har behov for,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den

Referat fra bestyrelsesmøde den Referat fra bestyrelsesmøde den 12.09.2017 Tilstede fra bestyrelse: Troels, Nis, Lene, Lone, Pernille, Thomas, Tommy, Anne og Carina Fraværende fra bestyrelsen: Lars og Mia Dagsorden: 1. Dagens sang 2.

Læs mere

Velkommen til Helsinge Børnehuse.

Velkommen til Helsinge Børnehuse. Velkommen til Helsinge Børnehuse. Vi glæder os, til at lære jeres barn og jer bedre at kende. Vi ved erfaringsmæssigt, at der er rigtig mange spørgsmål, når man starter et nyt sted, og håber at vi med

Læs mere

Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 26. september kl

Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 26. september kl Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 26. september kl. 17.00-19.00 Bestyrelsens sammensætning: Forældre: Minna Jokumsen (formand), Per Søndergaard Mathiesen (næstformand),

Læs mere

Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg

Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg Forældrebestyrelsesmøde for Skanderborg Vest d. 17. december Kl. 19:00 til kl. 21.30 Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg Dato 17. december 2012 kl. 19.00 21.30 Deltagere Mødeleder

Læs mere

Bestyrelsesmøde d kl

Bestyrelsesmøde d kl Referat af Bestyrelsesmøde d. 22-08 2018. kl. 18.00 Dagsordenspunkter Ca. min. debat info beslut. 1 Godkendelse af dagsorden. 5 B Pkt. 9 arbejdsskade flyttes til at være Ole N pkt. 3a. Tilføjelse til evt.

Læs mere

DAGTILBUDSDISTRIKT VEST

DAGTILBUDSDISTRIKT VEST Referat Referat for bestyrelsesmøde den 8. maj udsat til 27. juni 2019 i Børnehuset Hånbæk kl.7 til 19 Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Hanne Holmberg, Helle Basballe,

Læs mere

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen.

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. 1. Dagplejen hvorfor er den så speciel og så vigtig? Hvad tilbyder

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole 1 Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole Dato: Onsdag d. 26/10-2016 kl. 17.30-20.30 Sted: Nørholm Skoles personalerum Der vil blive serveret en let anretning Fraværende med afbud: Henrik, Jeanette, Tina,

Læs mere

Evaluering af Medieleg i dagtilbud

Evaluering af Medieleg i dagtilbud Januar 2017 Evaluering af Medieleg i dagtilbud sag.nr. 13/30037 lfb Projektet Medieleg startede i efteråret 2013, og evalueres afsluttende december 2016. Der er til projektet brugt 550,000 kr., primært

Læs mere

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård Dagsorden i overskrifter: Punkt 0 Præsentation af børnehus (kl. 18.40 19.00)... 1 Punkt 1 Godkendelse og underskrift af referat, herunder udestående punkter. Valg af referent og ordstyrer. (kl. 19.00 19.05)...

Læs mere

Rudkøbing den 1. juni 2011

Rudkøbing den 1. juni 2011 Referat til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 1. juni 2011 Sted Langeland Rådhus,

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde Mols

Fællesbestyrelsesmøde Mols Molsskolen den 4/12/2014 Fællesbestyrelsesmøde Mols Deltagere: Fraværende uden afbud: Fraværende med afbud: Sted / lokale: Susanne, Eva, Thomas, Carl Oskar, Frants, Mette, Winnie, Trine, Louise, Bjarne,

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2017-2021 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi og Udbud, april 2017. Acadre nr. 17/7506 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...4 2.1 Befolkningsprognosen...4

Læs mere

ÅRSPLAN STENUM BØRNEHAVE 2014/2015.

ÅRSPLAN STENUM BØRNEHAVE 2014/2015. ÅRSPLAN STENUM BØRNEHAVE 2014/2015. FOTOGRAFERING: 29. august AUGUST Vi vil gerne bruge meget tid på at tage imod alle børn og forældre efter ferien. Løveungerne kommer her i august i Den nye løvehule

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år

Referat af møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år Mødetidspunkt 23-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag, den 14. juni 2016 fra kl

Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag, den 14. juni 2016 fra kl Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag, den 14. juni 2016 fra kl. 17-20 Deltagere fra bestyrelsen: Deltagere fra skolen: Stine Flora Kjær, formand Klaus Klitgaard Dorthe Myndal Fogtmann Jacob Lunding Maja

Læs mere

Dagtilbud HobroSYD. Hobro d. 4. september Bemærkninger til dagsorden. Ingen bemærkninger.

Dagtilbud HobroSYD.   Hobro d. 4. september Bemærkninger til dagsorden. Ingen bemærkninger. Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf. 97 11 51 42 moson@mariagerfjord.dk www.dagtilbudhobrosyd.dk Hobro d. 4. september 2017 Referat

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017 Referat mandag den 18. september 2017 Kl. 19:00 i Mødelokale 3, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udlændingestyrelsens opsigelse af Avnstrup

Læs mere

REF. fra : Bestyrelsesmøde på Limfjordsvej Tirsdag den 2. februar 2015

REF. fra : Bestyrelsesmøde på Limfjordsvej Tirsdag den 2. februar 2015 Referat af: Bestyrelsesmøde I det nye Kridthus Tirsdag den 5. maj 2015 Kl. 19.15 21.00 Dagsorden: Nyt fra Kridthuset (økonomi ol /børnetal) - Økonomi for maj 2015 er omdelt med en forbrugs % på 102 % denne

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 30. november 2018. Institutionens navn: Hyllebjerget Pædagogisk leder: Pia Borresen Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

Andst Børne- og Skolecenter. Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 1. juni 2017

Andst Børne- og Skolecenter. Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 1. juni 2017 BESTYRELSEN Andst Børne- og Skolecenter Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 1. juni 2017 Fraværende: Tage, Anita, Mette, Lise, Casper og Anker Referent: Henriette Ø. Thomsen 1 Godkendelse af referat

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, 20.11.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere