Implementeringsagenterne bliver eksperter i individuel patientinddragelse og forandring. Foto: Katrina Pitt Winther

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Implementeringsagenterne bliver eksperter i individuel patientinddragelse og forandring. Foto: Katrina Pitt Winther"

Transkript

1 02/15

2 Implementeringsagenterne bliver eksperter i individuel patientinddragelse og forandring. Foto: Katrina Pitt Winther Af Katrina Pitt Winther, projektleder for Planetree Alle steder bliver der arbejdet på at forbedre kommunikationen med patienter og pårørende. Ikke fordi vi har været dårlige til det men fordi det bliver stadigt mere komplekst at være patient og fordi patienter og deres pårørende vil være med til at bestemme over eget liv. Der er udpeget i alt 30 Planetree Implementeringsagenter læger, sygeplejersker og sekretærer. Deres rolle er at fungere som ressourcepersoner ude i eget afsnit i forbindelse med lokale patientinddragelses- og Planetree-initiativer. I tæt samarbejde med afsnitsledelsen kan implementeringsagenten fx være med til at lave undervisning og formidle viden om, hvad der er gang i rundt omkring. Hvis I søger viden om særlige emner eller Planetree-koncepter, så vil implementeringsagenten vide, hvor I kan hente viden - og hvordan I får hjælp til at komme videre. Om eftermiddagen den 4. og 18. juni var implementeringsagenterne på kursus, hvor de blev undervist af Charlotte Bredal Jacobsen fra Videnscenter for Brugerinddragelse og Erik Schrøder, patientrepræsentant fra vores styregruppe for Planetree. Overskrifterne for undervisningen var: 1. Individuel patientinddragelse begrebsapparat, metoder og kommunikationsfif 2. Forudsætninger for forandring hjælp til rollen som implementeringsagent Det er tanken, at Planetree Implementeringsagenterne hjælper med vedvarende at sætte patientinddragelse på dagsordenen og med at øge gejsten og lysten til, at vi bliver stadigt klogere og dygtigere på området. Det er på ingen måde meningen, at de skal gøre det alene men sammen med kollegaer og ledelse. Alle opfordres derfor til at finde nye måder at sætte patient og pårørendeinddragelse i system.

3 Af Cecilia Zacho Woetmann, sygeplejerske og nøgleperson; Rikke Bjolde Nielsen, klinisk sygeplejervejleder og Hanne Søndergaard, afdelingssygeplejerske, Infektionsmedicinsk Klinik I Infektionsmedicinsk Klinik indlægges mange patienter med anden etnisk baggrund end dansk. En gruppe af disse patienter er socialt og psykisk udsatte og uden en særlig indsats, er der stor risiko for, at de får et dårligt forløb og ikke gennemfører behandlingen. Derfor har vi siden sommeren 2014 haft en særlig uddannet nøgleperson med viden om andre kulturer og redskaber, der gør hende i stand til at imødekomme patienternes individuelle behov. En af de største udfordringer vi oplever, er at disse patienter ikke nødvendigvis har tillid til os som plejepersonale. Vi havde f.eks. en afrikansk kvinde, som var utryg ved mange af vores undersøgelser og troede, at vi sugede alt hendes blod ud ved blodprøvetagning. Hvis hun fik lov til at ligge på en bænk i solen og nyde stilheden med hovedet i sygeplejerskens skød, kunne vi tage blodprøver uden, at hun opfattede det som et overgreb. Vi har lært, at det i arbejdet med patienter som hende, er vigtigt at turde slippe vores egne holdninger til, hvordan en indlæggelse skal forløbe og tænke sygepleje på en ny måde. Vi har også haft stor glæde af kontakt og samarbejde med fagpersoner fra Reden International, Etnisk Ressourceteam, flygtningecentre, tolke og socialsygeplejersken, som bl.a. har hjulpet os til at forstå disse patienters kultur, religion og behov. Kontinuitet og genkendelighed er også vigtige elementer i et succesfuldt samarbejde, fordi det styrker relationen mellem patienten og personalet. Det er særlig vigtigt for patienter med sprogbarriere og sparsomt netværk. Vi havde f.eks. en 18-årig pige, som var indlagt i mere end et år. I hendes forløb var det en stor hjælp at anvende den samme tolk, det åbnede os op, så vi kunne grine og tale om ting, som ikke vedrørte sygdommen. Samtidig var det trygt at tale om mindre behagelige ting vedrørende sygdommen og behandlingen, fordi vi ikke var fremmede for hinanden. Der blev skabt et team, som sammen kæmpede for samme sag. Nøglefunktionen har indtil nu betydet, at hele personalegruppen har mere fokus på, at der kan være særlige behov. I dag er der mere opmærksomhed på, hurtigt at identificere patientens behovsområder, at etablere et kontaktlægesygeplejeteam, der sammen med patienten aftaler pleje og behandlingsplaner. Plejepersonalet har fået stor viden og erfaring af at arbejde på denne måde, og vi opnår en høj kvalitet i plejen til en patientgruppe, hvor lighed i sundhed ikke er en selvfølge.

4 Maria Dubin er i gang med at udsmykke væggene i afsnit 4252 med valmuer. Både patienter og medarbejdere er velkomne til at komme forbi og spørge til hendes arbejde. Af centerchefsygeplejerske Jeanette Bech Kunsten har som bekendt en vigtig indflydelse på velværet. Derfor er det en stor glæde at Finsencentret har været så heldige at kommet i forbindelse med kunstner Maria Dubin, som har stor interesse i at hjælpe os med at integrerer hendes kunst på vores vægge i Finsencentret. Maria maler direkte på væggen og maleriet skal derefter lakeres for at holde til slid. Samarbejdet starter med udsmykning at 4 vægge på Onkologisk klinik afsnit 4252 og temaet er valmuer i mange størrelser og facetter. I planlægning af arbejdet har der været deltagelse fra afsnittets medarbejdere og patienter. Arbejdet startede den 22. juni 2015 og tager ca. 14 dage. Det er et stort ønske fra Maria Dubin, at patienter såvel som medarbejdere, kommer forbi og gerne spørger ind til arbejdet, medens det bliver til, for på den måde at inspirere og integrere kunsten i hverdagen. Visionen er, at hele Finsencentret efterhånden kommer til at nyde Maria Dubins smukke valmuer på væggene i alle klinikker og afsnit. Dertil er et stykke vej endnu. Vi skal nemlig bruge de første malerier på 4252, som inspiration til fondsansøgninger til resten af centret og så må vi se, hvad tiden bringer. Vi håber, det bliver en inspirerende proces og alle er velkomne til at kigge forbi. Læs mere om Maria Dubin på

5 Fra venstre: Forløbskoordinator og sygeplejerske Bodil Meier Andersen, Øre-næse-halskirurgisk og Audiologisk Klinik, overlæge Katalin Kiss, Patologiafdelingen, overlæge Claus Andrup Kristensen, Onkologisk Klinik og overlæge Birgitte Charabi, Øre-næse-halskirurgisk Klinik. Foto: Lasse Bruun Jonassen Af Gitte Caspersen, afdelingssygeplejerske Onkologisk Klinik, team 6 Team 6 i Onkologisk Klinik har sammen med fire andre klinikker på Rigshospitalet modtaget Region Hovedstadens kvalitetspris 2015 for vores arbejde med at optimere behandlingsforløbet for hoved-halskræftpatienter. Samarbejdet har blandt andet betydet, at tiden fra henvisning til behandlingsstart er nedsat fra 36 til 26 dage, at patienter med hovedhalskræft får tid til behandling eller videre udredning med hjem samme dag, de får svar, og at patienter kommer hurtigere i gang med onkologisk efterbehandling efter operationen. Overgangen mellem klinikker skaber ofte ophold i forløbet og uklarhed for patienten, derfor har vi i hovedhalskræftforløbet indført en multidisciplinær konference mellem kirurger og onkologer, hvor patienten deltager. Samme dag får de patientundervisning og en ny tid til besøg i ambulatoriet. Vi har også omstruktureret forløbet, så patienterne kan starte strålebehandling inden for 11 dage. Den tætte opfølgning og direkte overlevering betyder, at flere svage patienter fastholdes i deres behandlingsforløb. Gevinsten var kr ,00 og et meget flot diplom. Diplomet er ved at blive mangfoldiggjort i 3 eksemplarer og så skal de pryde væggene i vores afdelinger, for som patienterne i vores brugerpanel sige: I må gerne prale af jeres bedrifter. Det har været fantastisk at blive anerkendt for vores arbejde og vi er meget stolte i team 6. Vi nyder al opmærksomheden fra direktion, centerledelsen og klinikledelsen, og vi vil gerne selv takke bookingen i Afsnit for Stråleterapi uden jer var Region Hovedstadens kvalitetspris 2015 ikke kommet i hus. Vi kan ikke svare for vores samarbejdspartnere, men i team 6 hviler vi ikke på laurbærerne. Vi har allerede planlagt et nyt tværfagligt projekt, hvor de interne arbejdsgange vil være i fokus. Selv om vi gør det rigtig godt i tilrettelæggelsen af patientforløbet, vil vi arbejde med at gøre det endnu bedre.

6 Første tavlemøde i centerrådet. Foto: Katrina Pitt Winther Af centerchefsygeplejerske Jeanette Bech og centerdirektør Leif Panduro Jensen Region Hovedstadens samlede strategi Fokus og Forenkling er ved at blive implementeret i hele regionen, herunder på Rigshospitalet og Finsencentret. Egentlig er det mere end en strategi, da den ikke kun definerer indsatsområder hvad vi skal bevæge os hen imod men også definerer en arbejdsmåde i form af driftsmål og tavlemøder. Så vi arbejder med strategiske elementer (fx styrket forskning) og med indsatser og opfølgning på den daglige drift i form af driftsmålsstyring og tavlemøder. Vi skal definere nogle områder, vi vil arbejde med at optimere og forbedre i det daglige. Nogle områder defineres centralt fra (fx bedre FMK håndtering), nogle decentralt på hospitals-, center-, klinik- eller afsnits-niveau (fx optimering af en Planetree-indsats). Metoden ligger fast, den er baseret på data, der følges i grafisk form og diskuteres ved jævnlige tavlemøder. I Finsencentret er vi ved at være godt i gang. Der er en tavle i centerledelsens konferencerum med data på forskellige mål, og vi har haft det første tavlemøde i centerrådet mellem centerledelsen og klinikledelserne. På samme måde er der flere afsnit og teams, der er godt i gang med egne tavlemøder med data på egne definerede indsatser. Men vi mangler stadig at komme fuldt i gang, det vil ske straks efter sommeren. Undervisning i metoder er afholdt for ledere og mellemledere og tavler er hængt op eller er klar til det. Vi vil over sommeren prioritere hvilke indsatser, vi skal satse på lige nu, og hvilke vi skal lade hvile, både i Finsencentret og de enkelte klinikker. Der er potentiale til noget rigtig godt, hvis vi forstår at udnytte muligheden for at arbejde dataunderstøttet med meningsfulde indsatsområde og med tilpas hyppig opfølgning til, at forandringerne kan vises.

7 Af kvalitetskoordinator Dinne Leth-Miller Herlev og Gentofte er de første, der kommer til at bruge systemet i maj Men inden da er der et stort arbejde med at tilpasse det amerikanske system EPIC til danske forhold. Alle vores arbejdsgange og behandlingsregimer skal lægges ind og det gøres i samarbejde med klinikere fra begge regioner, der fungerer som faglige eksperter hvilket inkluderer klinikere fra Finsencentret. Det betyder for eksempel, at de enkelte behandlingsregimer lægges ind i systemet, så det passer med medicinsk behandling, undersøgelser, blodprøver m.m. Eksempelvis et onkologisk behandlingsregime til brystkræft. Inden systemet tages i brug, vil der være undervisning af alt personale i løbet af efteråret Flere af vores kolleger arbejder for Sundhedsplatformen, enten som fastansatte udlånt i tre år eller som faglige eksperter. Vores centerdirektør Leif Panduro er champion for onkologi modulet, det vil sige sundhedsfaglig ledelsesrepræsentant. Champions opgave er at leder møderne og sikre, at der træffes beslutninger og i nogle tilfælde træffe beslutning, i de tilfælde, hvor gruppen af klinikere ikke kan blive enige. Som faglige eksperter fra Finsen: Ulla Brix Tange, overlæge, Onkologisk klinik Henrik Larsen, overlæge, Onkologisk klinik Peter Brown, overlæge, Hæmatologisk klinik Christina Sass-Petersen, sygeplejerske, Hæmatologisk klinik Rikke Bjolde Nielsen, sygeplejerske, Infektionsmedicinsk Klinik Anne Bjerrum, forløbskoordinator, Onkologisk klinik Dinne Leth-Miller, farmaceut, Finsencentret Fastansatte udlånt i tre år: Louise Wilki, sygeplejerske, Onkologisk klinik Lisbet Kristensen, sygeplejerske, Onkologisk klinik Du kan læse meget mere om Sundhedsplatformen på Intranettet.

8 Af projektleder på Planetree Katrina Pitt-Winther Kl. 8.30: Introduktion til nye medarbejdere. På den månedlige intro underviser centerledelsen og jeg nye medarbejdere i, hvordan vi arbejder med patientinddragelse. Der er stor ledelsesopbakning omkring Planetree projektet, og det er fedt at mærke de nye medarbejderes interesse. Som afrunding på undervisningen beder vi de nye medarbejdere om at udfordre os, mens de stadig har det friske, undrende blik på tingene. For som patienterne fortæller os, så er det de små ting, der kan gøre en stor forskel, hvis vi altså lægger mærke til dem. Kl. 10: Stabsmøde. Hver tirsdag får vi relevant information og lejlighed til at drøfte og koordinere opgaver. I dag snakker vi om de data, vi nu indsamler i forbindelse med Ventet og Velkommen. De data skal på de driftsmålsstyringstavler, som kommer i alle afsnit, og gør det forhåbentligt tydeligere for os alle, hvad vi fokuserer på og giver mulighed for at involvere flere medarbejdere i at finde gode løsninger. Kl. 11: Møde om ændrede arbejdsgange for teamsekretærerne i forbindelse med NY MODTAGELSE på 4. sal, opgang 5 (Onkologisk Klinik). I et år har vi arbejdet på at udvikle et designkatalog som vejledning, når vi skal købe nye møbler og indrette modtage og ventearealer. Der er ikke mange penge til indretning, men hvert år søger vi Servicecentret om penge til mindre ombygninger. I Onkologisk Kliniks team bygger vi nu en fælles åben modtagelse med mange nye muligheder og gode rammer for patienterne også uden for åbningstid. De nye rammer betyder ændrede arbejdsgange for de teamsekretærer, der modtager patienter. Derfor har vi mødtes hen over foråret for sikre fælles klare arbejdsgange. I dag mødes Anne-Grete (ledende lægesekretær), Gitte (afdelingssygeplejerske) og jeg for at få overblik over løse ender. Det er vigtigt, at teamsekretærerne kommer til at føle sig godt tilpas og får gode muligheder for at betjene patienterne i den Gode Modtagelse. Det er Planetree! Kl : Styregruppemøde for Planetree. For nylig har vi udvidet styregruppen med to patient-repræsentanter Erik og Kim, som sørger for et stærkt patientperspektiv. I dag har vi også besøg fra Servicecentret fordi designmanualen for Ventet og Velkommen i Finsencentret skal godkendes. Alle virker tilfredse, og min kollega Maibritt og Julie fra Servicecentret har gjort et fantastisk arbejde med at få alle taget i ed (brand, hygiejne, arbejdsmiljø, portører, elektrikere you name it). Resultatet er et helstøbt, smukt og gennembearbejdet koncept, der efterhånden som det kommer ud at leve bliver til stor glæde for patienter og pårørende. Styregruppen nikker også til planer for efteråret, hvor vi bl.a. får genbesøg af Alan Manning fra Planetree - og hvor vi gentager Patientinddragelsesdag i Finsencentret. Temaet bliver patientkommunikation og fælles beslutningstagen samt pårørendeinddragelse. Kl cykler jeg hjem i dag ret så glad og tilfreds med, hvordan tingene stille og roligt flytter sig og de spændende opgaver, der ligger forude.

9 Mette Rosendal Darmer bliver fra d. 1. september ny centerchefsygeplejerske i Finsencentret, efter at Jeanette Bech har valgt at gå på pension ved udgangen af august. Mette har omfattende ledelseserfaring og kommer aktuelt fra en stilling som ledende oversygeplejerske i Hjertemedicinsk Klinik. Udover sin grunduddannelse som sygeplejerske har Mette en kandidatgrad som cand. cur fra Århus Universitet og en Master of Public Governance fra CBS. Fokus har altid været på høj faglighed, forskning og på bedre inddragelse af patienter og pårørende i forløbene. Med Mettes ansættelse har vi fået en ny Centerchefsygeplejerske med stor erfaring og en profil, der lige passer til det, Finsencentret har brug for. Mette har været dybt involveret i både patientinddragelse, patientforløb og forskning - nogle af de store kerneområder for centret. Mette har opnået gode resultater, og jeg ser meget frem til det fremtidige samarbejde i Finsencentret. Professor, overlæge, dr. med. Lena Specht, Onkologisk Klinik, har pr overtaget funktionen som koordinerende professor i Finsencentret. Hun overtager funktionen efter professor, overlæge, dr. med. Søren Jacobsen, Reumatologisk Klinik, i forbindelse med Reumatologisk Kliniks flytning til Hoved-Orto-Centret. Den koordinerende professor har ansvaret for at koordinere og lokalt organisere samarbejdet mellem hospitals- og klinikledelser på den ene side og Institut for Klinisk Medicin (IKM) på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på den anden side. Desuden varetages møder blandt centrets professorer og lektorer, som også er ansat ved IKM. Lena Specht er udpeget af dekanen for en 5-årig periode.

Reumatologiens sengeafsnit 3062 og ambulatorium 4242 forbliver geografisk, hvor de er på Blegdamsvej matriklen.

Reumatologiens sengeafsnit 3062 og ambulatorium 4242 forbliver geografisk, hvor de er på Blegdamsvej matriklen. 01/15 Af centerdirektør Leif Panduro Jensen og centerchefsygeplejerske Jeanette Bech På grund af fusionen mellem Rigshospitalet og Glostrup Hospital sammenlægges Reumatologien på Rigshospitalet med Videnscenter

Læs mere

attitude og derfor behov for mere empati (vurderet ud fra de fokusgruppeinterview, der blev afholdt med patienter og pårørende).

attitude og derfor behov for mere empati (vurderet ud fra de fokusgruppeinterview, der blev afholdt med patienter og pårørende). Ambitionen Finsencentret er en patientcentreret organisation, der yder behandling, pleje og service af høj faglig kvalitet. Hvor personalet trives og er stolte af at arbejde, og hvor patienter og deres

Læs mere

Funktionsbeskrivelse. Administrative:

Funktionsbeskrivelse. Administrative: Sygehus: Vejle Afdeling: Onkologisk Afsnit: Onkologisk Ambulatorium Stilling: Specialeansvarlig sygeplejerske i Onkologisk Ambulatorium Funktionsbeskrivelse Organisatorisk placering Hvem refererer stillingsindehaver

Læs mere

Rigshospitalet Onkologisk Klinik. Strategi 2015. Kræftbehandling i særklasse. Strategi 2015-2017. Onkologisk Klinik Rigshospitalet

Rigshospitalet Onkologisk Klinik. Strategi 2015. Kræftbehandling i særklasse. Strategi 2015-2017. Onkologisk Klinik Rigshospitalet Strategi 2015 Rigshospitalet Onkologisk Klinik Kræftbehandling i særklasse Strategi 2015-2017 Onkologisk Klinik Rigshospitalet Onkologisk Klinik: Kræftbehandling i særklasse - Strategi 2015-2017 Onkologisk

Læs mere

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Introduktion Med etablering af Nordsjællands Hospital i 2013 har vi samlet den sundhedsfaglige ekspertise i Nordsjælland for at sikre den bedst

Læs mere

Patienttavler et værktøj til patientinddragelse

Patienttavler et værktøj til patientinddragelse Patienttavler et værktøj til patientinddragelse Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Patienttavler Baggrund Magnet Hospitals Baggrund Patient inddragelse Baggrund LUP 2012 Kontaktpersonsordningen Stuegang Udskrivningssamtale

Læs mere

Introduktion til Nefrologisk Klinik. Klinikledelsen Bo Feldt-Rasmussen og Karina Bruun

Introduktion til Nefrologisk Klinik. Klinikledelsen Bo Feldt-Rasmussen og Karina Bruun Introduktion til Nefrologisk Klinik Klinikledelsen Bo Feldt-Rasmussen og Karina Bruun Klinikledelse Bo Feldt-Rasmussen og Karina Bruun Centerledelse Christian Worm og Lone Koch Sekretariat Ledende lægesekretær

Læs mere

Forløbsprogrammer et værktøj i kronikerbehandlingen

Forløbsprogrammer et værktøj i kronikerbehandlingen Forløbsprogrammer et værktøj i kronikerbehandlingen - resultater og erfaringer fra Region Hovedstaden Chefkonsulent ph.d. Anne Hvenegaard Forløbsprogrammerne hvad er målet - og forudsætningerne? 1. Målet

Læs mere

Uddannelsesplan For bacheloruddannelsen i medicin (3. semester klinikophold) ved Onkologisk Afdeling Vejle Sygehus

Uddannelsesplan For bacheloruddannelsen i medicin (3. semester klinikophold) ved Onkologisk Afdeling Vejle Sygehus Uddannelsesplan For bacheloruddannelsen i medicin (3. semester klinikophold) ved Onkologisk Afdeling Vejle Sygehus Indhold: Velkomstbrev... 2 Præsentation af afdelingen....3-4 Mål for Klinikophold........5

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri. Resultataftale 2014. Psykiatrisk Center Nordsjælland. Region Hovedstadens Psykiatri

Region Hovedstadens Psykiatri. Resultataftale 2014. Psykiatrisk Center Nordsjælland. Region Hovedstadens Psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri Resultataftale 2014 Psykiatrisk Center Nordsjælland Region Hovedstadens Psykiatri Introduktion Denne resultataftale beskriver de driftsmål og indsatsområder, som PC Nordsjælland

Læs mere

Internt survey vel overstået

Internt survey vel overstået Nr. 39 10. november 2014 INDHOLD: Internt survey vel overstået Glad eller sur smiley? Farmakonomer øger patientsikkerheden Kom til partnerskabskonference Nyt MUS-koncept Internt survey vel overstået Det

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politikken

Læs mere

Anvendelse af Guided Egen Beslutning i praksis. Patienten for bordenden Vinder af Årets Borgerinddragende Initiativ 2016

Anvendelse af Guided Egen Beslutning i praksis. Patienten for bordenden Vinder af Årets Borgerinddragende Initiativ 2016 PSYKIATRIEN - REGION NORDJYLLAND KLINIK PSYKIATRI NORD Anvendelse af Guided Egen Beslutning i praksis Patienten for bordenden Vinder af Årets Borgerinddragende Initiativ 2016 Kathe Kjær Lyng Konst. Afsnitsledende

Læs mere

Patientens team i Psykiatrien i Region Nordjylland

Patientens team i Psykiatrien i Region Nordjylland Patientens team i Psykiatrien i Region Nordjylland Rammebeskrivelse: Strategi. Organisering. Implementering. Inklusiv regionalt gældende principper for Patientens team i Region Nordjylland. Revideret version

Læs mere

STILLINGSBESKRIVELSE BASISSYGEPLEJERSKE I FINSENCENTRET (ONK)

STILLINGSBESKRIVELSE BASISSYGEPLEJERSKE I FINSENCENTRET (ONK) STILLINGSBESKRIVELSE BASISSYGEPLEJERSKE I FINSENCENTRET (ONK) Navn CPR.nr. Klinik - afsnit Stilling Dato for ansættelse Nærmeste leder Afholdes 3-månederssamtale? Nej Ja dato: Har medarbejderen særlige

Læs mere

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Urologisk ambulatorium Næstved udreder og behandler patienter med sygdomme

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Patientansvarlig læge Amager og Hvidovre Hospital Else Smith 21. September 2017 Patientansvarlig læge nationalt og regionalt Den 6. april 2017 offentliggjorde Danske Regioner Hvidbog for den patientansvarlige

Læs mere

Implementering af systematisk patientinddragelse i praksis

Implementering af systematisk patientinddragelse i praksis Implementering af systematisk patientinddragelse i praksis Erfaringer fra Finsencentret på RH viser, at patientinddragelsen er øget Af Annette Hallum Knudsen, Christine Lærke Witzke og Marie Fuglsang Arbejdet

Læs mere

Strategisk indsats Ventet & Velkommen

Strategisk indsats Ventet & Velkommen Strategisk indsats Ventet & Velkommen FOR Vi gør rigtig meget rigtig godt, men der er plads til forbedringer. Vi har en fælles oplevelse af, at patienter og pårørende bliver unødigt utrygge, bekymrede

Læs mere

Afsnit G2 Vordingborg

Afsnit G2 Vordingborg Afsnit G2 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering

Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering Et samarbejdsprojekt 3 Projektets overordnede formål AT OPSAMLE VIDEN OG UDVIKLE

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Planetree En model for systematisk patientinddragelse

Planetree En model for systematisk patientinddragelse Planetree En model for systematisk patientinddragelse Katrina Pitt Winther, Projektleder for Planetree i Finsencentret på Rigshospitalet Anna.katrina.pitt.winther@regionh.dk Marie Fuglsang, Enhedschef,

Læs mere

Patientinddragelsesdag i Finsencentret. Rigshospitalet Finsencentret. Program for. Patientinddragelsesdag 25. november 2014

Patientinddragelsesdag i Finsencentret. Rigshospitalet Finsencentret. Program for. Patientinddragelsesdag 25. november 2014 Patientinddragelsesdag 25. november 2014 Rigshospitalet Finsencentret Program for Patientinddragelsesdag i Finsencentret Finsencentret Rigshospitalet 25. november 2014 Velkommen til patientinddragelsesdag

Læs mere

Brugerstyret psykiatri

Brugerstyret psykiatri Brugerstyret psykiatri Hvad betyder det i praksis? Til ledere og medarbejdere i Psykiatrien »Brugeren af Psykiatrien skal sikres afgørende bestemmelse over sit behandlingsforløb...«brugerstyret psykiatri

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri. Resultataftale 2015. Psykiatrisk Center Amager. Region Hovedstadens Psykiatri

Region Hovedstadens Psykiatri. Resultataftale 2015. Psykiatrisk Center Amager. Region Hovedstadens Psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri Resultataftale 2015 Psykiatrisk Center Amager Region Hovedstadens Psykiatri Introduktion Denne resultataftale beskriver de driftsmål og strategiske initiativer, som Psykiatrisk

Læs mere

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Patient- og pårørendeinddragelse er vigtigt, når der tales om udvikling af sundhedsvæsenet. Vi ved nemlig, at inddragelse af patienter

Læs mere

Hospitalsenhed Midt. Storyboard LS3 24. 25. marts 2015. Patient Flow. Sikkert

Hospitalsenhed Midt. Storyboard LS3 24. 25. marts 2015. Patient Flow. Sikkert Hospitalsenhed Midt Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Teamet fra Hospitalsenhed Midt 2 Hvem er vi? Tove Kristensen, sygeplejerfaglig direktør Heidi Sabro, afdelingssygeplejerske Lotte Mønster Jensen, klinisk

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Ved Forløbskoordinator Charlotte Ibsen Brystkirurgisk klinik, Rigshospitalet

Ved Forløbskoordinator Charlotte Ibsen Brystkirurgisk klinik, Rigshospitalet Ved Forløbskoordinator Charlotte Ibsen Brystkirurgisk klinik, Rigshospitalet Fra kliniske retningslinier til pakkeforløb Landsdækkende kliniske retningslinjer Indgang til pakkeforlø b Udredning Behandling

Læs mere

Implementering af Forløbsprogrammerne i Lyngby-Taarbæk Kommune

Implementering af Forløbsprogrammerne i Lyngby-Taarbæk Kommune Implementering af Forløbsprogrammerne i Lyngby-Taarbæk Kommune Landskursus for Diabetessygeplejersker Charlotte Dorph Lyng Projektleder, sygeplejerske Fredericia 3.november 2012 Hvordan startede det?

Læs mere

Klinisk sygeplejespecialist Centerleder Nationalt videnscenter for

Klinisk sygeplejespecialist Centerleder Nationalt videnscenter for Dokumentationsrådet, DASYS 2017 Klinisk Sygeplejespecialist og ph.d. studerende Nyresygdomme Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 8200 Aarhus N jeajee@rm.dk Dokumentation i plejeplaner

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb Forløb for modul 11 og 12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb 01-09-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Bornholms Hospital begyndte at arbejde med værdibaseret styring i 2016, Hjertecentret på Rigshospitalet i 2017 og de øvrige projekter i 2018.

Bornholms Hospital begyndte at arbejde med værdibaseret styring i 2016, Hjertecentret på Rigshospitalet i 2017 og de øvrige projekter i 2018. Oversigt over værdibaseret styringsprojekter Der er oprettet 10 projekter der har arbejdet med værdibaseret styring, 8 af dem har været fritaget for aktivitetsstyring og 2 har ikke været fritaget, det

Læs mere

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen N O T A T Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen - Vision og pejlemærker Visionen for Borgernes Sundhedsvæsen er, at forbedre sundhedsvæsenets ydelser, service og kultur, så borgerne bliver ligeværdige

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Vingesus og nærhed Strategi

Vingesus og nærhed Strategi Vingesus og nærhed Strategi 2010-2013 Profil Vingesus og nærhed Gentofte Hospital, som er placeret i Region Hovedstadens planlægningsområde Midt, er nærhospital for patienter fra Gentofte, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge Psykiatri INFORMATION til pårørende til børn og unge VELKOMMEN Som forælder til et barn eller en ung med psykisk sygdom har du et naturligt ansvar for din datter eller søn, og du er samtidig en betydningsfuld

Læs mere

Inddragelse af pårørende - et kvalitetsudviklingsprojekt Onkologisk klinik RH

Inddragelse af pårørende - et kvalitetsudviklingsprojekt Onkologisk klinik RH Inddragelse af pårørende - et kvalitetsudviklingsprojekt Onkologisk klinik RH Jy#e Ørsted, oversygeplejerske Lena Ankersen, udviklingssygeplejerske Om onkologisk klinik 4000 nye pa;enter om året. Seks

Læs mere

Personalepolitikken for Århus Universitetshospital

Personalepolitikken for Århus Universitetshospital Personalepolitikken for Århus Universitetshospital Foreløbig udgave til HMU-studietur Brendstrupgårdsvej 100 DK-8000 Århus N Tlf. 8949 5566 www.skejby.dk Århus Universitetshospital Skejby Region Midtjyllands

Læs mere

SYGEPLEJERSKEPROFIL. for Svendborg Kommune

SYGEPLEJERSKEPROFIL. for Svendborg Kommune SYGEPLEJERSKEPROFIL for Svendborg Kommune FORORD Sundhedsloven og strukturreformen stiller forventninger og krav til sygeplejerskerne i kommunerne om at spille en central rolle i sundhedsvæsenet. I Svendborg

Læs mere

Resume af kortlægning af indsatsen for børn som pårørende i psykiatrien Psykiatri Skåne og Region Hovedstadens Psykiatri maj 2013

Resume af kortlægning af indsatsen for børn som pårørende i psykiatrien Psykiatri Skåne og Region Hovedstadens Psykiatri maj 2013 Resume af kortlægning af indsatsen for børn som pårørende i psykiatrien Psykiatri Skåne og Region Hovedstadens Psykiatri maj 2013 1 Forskning viser, at mindst 30 % af brugerne i voksenpsykiatrien er forældre

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Kom ud af kontoret. Forandringsledelse i sundhedsvæsenet

Kom ud af kontoret. Forandringsledelse i sundhedsvæsenet Kom ud af kontoret Forandringsledelse i sundhedsvæsenet Patientsikkerhedskonference den 27. april 2015 Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth Nordsjællands Hospital Nordsjællands Hospital ligger i Region Hovedstaden

Læs mere

Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling

Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling Hjertecentret 2017 Sygeplejen i Hjertecentret Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling Vi glæder os til at se dig til introduktion til sygeplejen i Hjertecentret.

Læs mere

Velkommen til: Palliation i egen praksis Tirsdag d. 3. oktober 2017

Velkommen til: Palliation i egen praksis Tirsdag d. 3. oktober 2017 Velkommen til: Palliation i egen praksis Tirsdag d. 3. oktober 2017 Program: Dagens program: Velkomst og kort præsentation Værdier og holdninger i den palliative indsats Rundvisning på Hospice Limfjord

Læs mere

Kræftsymposium 2014, Vejle Vibe Hjelholt Baker, antropolog, projektleder.

Kræftsymposium 2014, Vejle Vibe Hjelholt Baker, antropolog, projektleder. Kræftsymposium 2014, Vejle Vibe Hjelholt Baker, antropolog, projektleder. TO UNDERSØGELSER PROGRAM Om ViBIS og vores arbejde Hvad er patientinddragelse? Hvorfor er patientinddragelse vigtigt? To undersøgelser

Læs mere

SAMMEN OPNÅR VI MERE En del af indsatsen Patienten som Partner

SAMMEN OPNÅR VI MERE En del af indsatsen Patienten som Partner SAMLET PRÆSENTATION SAMMEN OPNÅR VI MERE En del af indsatsen Patienten som Partner En del af Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse, maj 2015 PROJEKTETS RAMME KORT FORTALT SAMMEN OPNÅR

Læs mere

Familiesamtaler målrettet børn

Familiesamtaler målrettet børn Familiesamtaler målrettet børn Sundhedsstyrelsen har siden 2012 haft en række anbefalinger til sundhedsprofessionelle om inddragelse af pårørende til alvorligt syge. Anbefalingerne skal sikre, at de pårørende

Læs mere

1.1 Sundhed gennem et rehabiliterende samarbejde med borgeren

1.1 Sundhed gennem et rehabiliterende samarbejde med borgeren Den rehabiliterende tilgang beskrevet i Sundhedsaftalen 1.1 Sundhed gennem et rehabiliterende samarbejde med borgeren Vi skal møde borgeren som en ansvarlig samarbejdspartner, der bidrager til og er medbestemmende

Læs mere

Præcision, patientinvolvering og tværfaglighed en del af dokumentationen

Præcision, patientinvolvering og tværfaglighed en del af dokumentationen Præcision, patientinvolvering og tværfaglighed en del af dokumentationen Klinisk sygepleje specialist, Cand. cur., Birgit Refsgaard Oversygeplejerske, Master off. Ledelse, Lene Thougaard Lungemedicinsk

Læs mere

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital Rigshospitalets fremtid Region Hovedstaden Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2 2010 Rigshospitalets fremtid 3 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Læs mere

Sygehus Thy-Mors. Sikkert Patientflow Storyboard LS4 9. 10. september 2015. Patient Flow. Sikkert

Sygehus Thy-Mors. Sikkert Patientflow Storyboard LS4 9. 10. september 2015. Patient Flow. Sikkert Sygehus Thy-Mors flow Storyboard LS4 9. 10. september 2015 Sygehus Thy-Mors patientflow kvalitet og patientsikkerhed er ingen tilfældighed Klinik Akut Klinik Medicin Klinik Kirurgi Klinik Diagnostik samlede

Læs mere

Dokumentationspraksis mellem faglighed og teknologi

Dokumentationspraksis mellem faglighed og teknologi Dokumentationspraksis mellem faglighed og teknologi Når der prioriteres ressourcer til dokumentationsundervisning, rykker det så? v/ Vicedirektør Anne Gram, Herlev og Gentofte Hospital Ø Baggrund for min

Læs mere

P O L I T I K. Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland

P O L I T I K. Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland P O L I T I K Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politikken udtrykker vores fælles holdning til,

Læs mere

Inddragelse af pårørende - et kvalitetsudviklingsprojekt Onkologisk klinik RH

Inddragelse af pårørende - et kvalitetsudviklingsprojekt Onkologisk klinik RH Inddragelse af pårørende - et kvalitetsudviklingsprojekt Onkologisk klinik RH Jy#e Ørsted, oversygeplejerske Lena Ankersen, udviklingssygeplejerske Om onkologisk klinik 4000 nye pa;enter om året. Seks

Læs mere

Region Hovedstaden Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse PÅRØRENDE I BESLUTNINGS- RUMMET

Region Hovedstaden Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse PÅRØRENDE I BESLUTNINGS- RUMMET PÅRØRENDE I BESLUTNINGS- RUMMET HVEM ER VI? 1998: Enheden for Brugerundersøgelser etableres 2009: Enheden flytter til Frederiksberg Hospital 2014: Navneændring til Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børneafdelingen Regionshospitalet Randers 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Sammendrag af strategier Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Århus Sygehus 2005-2008 Forskning Evidensbasering og monitorering Dokumentation Århus Universitetshospital Århus Sygehus Virkeliggørelse af

Læs mere

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv LEDERRUNDER Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv Baggrund Patientoplevet kvalitet et specifikt indsatsområde på Amager og Hvidovre Hospital siden 2012. Slide 2, 23-04-2015 Baggrund

Læs mere

Læringssæt 8 Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab

Læringssæt 8 Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab Læringssæt 8 Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab Materialesamling Indhold 1. Forslag til standardbrev til afdelingsledelser for den afdeling/afsnit, hvor der skal gås patientsikkerhedsrunde 2.

Læs mere

Socialt sårbar er ikke nødvendigvis noget man er, før man møder systemet som patient

Socialt sårbar er ikke nødvendigvis noget man er, før man møder systemet som patient Socialt sårbar er ikke nødvendigvis noget man er, før man møder systemet som patient Projekt om udvikling og afprøvning af modeller til inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter i onkologisk klinik

Læs mere

Trivselsmålinger Inspiration fra social kapital v. Karin Kell Nielsen Leder organisationsudvikling, arbejdsmiljø og socialrådgivning, HR&U

Trivselsmålinger Inspiration fra social kapital v. Karin Kell Nielsen Leder organisationsudvikling, arbejdsmiljø og socialrådgivning, HR&U Trivselsmålinger Inspiration fra social kapital v. Karin Kell Nielsen Leder organisationsudvikling, arbejdsmiljø og socialrådgivning, HR&U Konference Nyborg Strand 29. november 2010 Bispebjerg Hospital

Læs mere

Klar til varmebehandling - optimering af patientforløb

Klar til varmebehandling - optimering af patientforløb Klar til varmebehandling - optimering af patientforløb Sonja Andersen Saaby, sygeplejerske Erik Lerkevang Grove, læge Merete Clausen, sygeplejerske Louise Faurskov Møller, sygeplejerske Katja Fiedler Holm,

Læs mere

Indhold Hospitalets budget for 2015 2

Indhold Hospitalets budget for 2015 2 Indhold Hospitalets budget for 2015 2 Strategimøde i kantinen 3 TrivselOP indsatsområder 3 Oplev Sundhedsplatformen 5 Kompetenceudviklingspuljen 6 DHL Stafet den 25. august 6 Side 1 / 6 Hospitalets budget

Læs mere

Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen

Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen Den gode Sygepleje -værdigrundlag for sygeplejen, Neurokirurgisk Afdeling U Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen I 2003 blev Den gode neurosygepleje værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Slagelse

Psykiatrisk Klinik Slagelse Psykiatrisk Klinik Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE

BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE ET INTERVENTIONSPROJEKT ET UDVIKLINGSPROJEKT UNDER TVÆRFAGLIGT VIDENSCENTER FOR PATIENTSTØTTE BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE ET INTERVENTIONSPROJEKT Tværfagligt

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning

REFERAT. Punkter til beslutning SFR Oto-rhinolaryngologi REFERAT Møde i: SFR Oto-rhino-laryngologi inkl. audiologi Dato: 28. februar 2017 Kl.: 13.30-15.30 Sted: Rigshospitalet, Biblioteket, afs. 2074 Deltagere: Vicedirektør Susanne Poulsen,

Læs mere

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE Tirsdag den 14. august 2012 Kl. 15.00-17.00 Regionsgården, mødelokale H5 Møde nr. 2 Medlemmer: Lise Müller (formand) (F) Per Seerup

Læs mere

Seminar for sygeplejefaglige forløbskoordinatorer

Seminar for sygeplejefaglige forløbskoordinatorer Seminar for sygeplejefaglige forløbskoordinatorer Tirsdag, den 30. maj 31. maj 2017 Hotel Koldingfjord Fjordvej 154 6000 Kolding Tirsdag, den 30. maj Kl. 09:00-09.30 Kl. 09.30 Registrering og velkomstbuffet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Formål med funktionsbeskrivelsen relateret til kompetencer... 2 Social- og sundhedsassistent - Novice - niveau 1... 4 Social- og sundhedsassistent - Avanceret nybegynder

Læs mere

Velkommen til nye medarbejdere

Velkommen til nye medarbejdere Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Velkommen til nye medarbejdere www.koldingsygehus.dk Velkommen til Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling, Sygehus Lillebælt, Kolding. Nyansat personale tilbydes systematisk

Læs mere

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift FSTAs årskonference 14. oktober 2016 26. oktober 2016 1 Sundhedsplatformen kort fortalt Alle hospitaler øst for Storebælt indfører Sundhedsplatformen

Læs mere

TUE er et samarbejdsprojekt mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital med henblik på at reducere antallet af forebyggelige indlæggelser.

TUE er et samarbejdsprojekt mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital med henblik på at reducere antallet af forebyggelige indlæggelser. Hvad er TUE? TUE er et samarbejdsprojekt mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital med henblik på at reducere antallet af forebyggelige indlæggelser. Organiseret i fysisk enhed på Bispebjerg Hospital,

Læs mere

Styrket indsats til pårørende - Et tværfagligt indsatsområde i onkologisk klinik

Styrket indsats til pårørende - Et tværfagligt indsatsområde i onkologisk klinik Pårørende inddragelse ja, selvfølgelig Styrket indsats til pårørende - Et tværfagligt indsatsområde i onkologisk klinik 2015-1017 Helle Pappot, overlæge og Lena Ankersen, klinisk sygeplejespecialist Onkologisk

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Rehabilitering af kræftpatienter i Københavns Kommune

Rehabilitering af kræftpatienter i Københavns Kommune Rehabilitering af kræftpatienter i Københavns Kommune Centerchef Jette Vibe-Petersen, Sundhedscenter for Kræftramte, Københavns Kommune Årsmøde DSKS, 9. januar 2009 1 Hvad er kræftrehabilitering? Formålet

Læs mere

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) Det Brugercentrerede Hospital

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) Det Brugercentrerede Hospital Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) Det Brugercentrerede Hospital Netværksdage for Sygehusbyggeri Hotel Nyborg Strand Allan Flyvbjerg Centerdirektør og Klinisk Professor 31. august 2017 Agenda Brugerinvolvering

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Brugeren som samarbejdspartner

Brugeren som samarbejdspartner Velkommen til temadagen: Brugeren som samarbejdspartner 20. November 2013 Velkommen Søren Bredkjær Vicedirektør i Psykiatrien, Region Sjælland Dagens program Input Hvad synes I? Velkomst Dialog under fest

Læs mere

Storbymøde. for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland

Storbymøde. for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland Storbymøde for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse 28. maj 2019 BDO, Lounge, Tingvej 1, 2. sal, 8800 Viborg Storbymøde Velkommen

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og formidling af

Læs mere

På Tværs Nr. 23 > 23. august 2012

På Tværs Nr. 23 > 23. august 2012 På Tværs Nr. 23 > 23. august 2012 Nyhedsbrev for Hillerød, Helsingør og Frederikssund hospitaler Nyhedsbrevet indeholder Afklaring af kommende afdelingsledelser Åbent hus i Hillerød og Frederikssund i

Læs mere

Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning

Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning - Det kræver faglig ledelse Oplæg ved Helen Bernt Andersen Sygeplejedirektør Rigshospitalet Fra projekt til program 27. November 2012 Rigshospitalet

Læs mere

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Fremtidens kliniske uddannelse, marts 2011 Sygeplejestuderende modul 11-12 Afd.

Læs mere

Velkommen til Regionshospital Nordjylland. Introduktion for nyansatte

Velkommen til Regionshospital Nordjylland. Introduktion for nyansatte Velkommen til Regionshospital Nordjylland Introduktion for nyansatte Hospitalsledelsen Hospitalsdirektør Plejefaglig direktør Lægefaglig direktør Henrik Larsen Charlotte Fuglesang Claus Brøckner Nielsen

Læs mere

Grete Holch Skalkam Hygiejnesygeplejerske Master of Public Health

Grete Holch Skalkam Hygiejnesygeplejerske Master of Public Health Hygiejnesygeplejerskers udfordringer med de infektionshygiejniske retningslinjer i forhold til forebyggelse af smitte med antibiotikaresistente bakterier Grete Holch Skalkam Hygiejnesygeplejerske Master

Læs mere

Rejsen mod Den Gode Konsultation

Rejsen mod Den Gode Konsultation Rejsen mod Den Gode Konsultation Manglende tid til opgaver oplevelsen af travlhed i alle faggrupper ifølge Trivsel OP Lægegruppen var ved Trivsel OP enige om, at vi skulle arbejde med stuegangsfunktionen

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital

Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital Aarhus Universitetshospital Uddannelsesrådet Indholdsfortegnelse Politik for grunduddannelsesområdet Aarhus Universitetshospital... 1 Formål med

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2017 november 2018 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk 1 : Årsrapport

Læs mere

Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt

Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt Herlev og Gentofte Hospital Akutmodtagelsen Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt Temadag FSOS 2018 Ledende oversygeplejerske Susanne juul Susanne Juul 1 Herlev og Gentofte Hospital

Læs mere

Og så røg jeg i mit eget pakkeforløb

Og så røg jeg i mit eget pakkeforløb Tegning: Lars Andersen Og så røg jeg i mit eget pakkeforløb En Tretrins raket Tanken bag et pakkeforløb Personlig patient oplevelse Anbefalinger i fht brugerinddragelse 2 Hvad er et pakkeforløb Så er der

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere