Chef- og direktørnetværk referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Chef- og direktørnetværk referat"

Transkript

1 Chef- og direktørnetværk referat Dato: Tid: 9.00 til Sted: Thy Produktionsskole, Gl. Sjørringvej 34A, Thisted Mødeleder: Birgitte Ahlman Pedersen Ref.: Sandie Steenberg Mødt: Lars Graubæk, Thy Produktionsskole, Hanne Korsgaard, Børne- og familierådgivningen, Jens Otto Madsen, Thy-Mors HF & VUC, Ellen Kirk Jensen, Handicap- og psykiatriafdelingen, Hanne Toft Andersen, Børne- og familieforvaltningen, Ann Frederiksen, Jobcentret, Lise Ørbæk Knudsen, Thisted Sprogcenter, Birgitte Ahlman Pedersen og Sandie Steenberg, UU Thy Afbud: Gitte Blaabjerg, SOSU, Thilde Hedemann, EUC, Søren Christensen, Thisted Gymnasium. Flemming West, Thyland Idrætsefterskole var ikke til stede. 1. Velkomst og præsentationsrunde. v/birgitte Ahlman Pedersen Birgitte takkede Thy Produktionsskole for værtskabet herefter en kort præsentationsrunde. 2. Præsentation af Thy Produktionsskoles organisatoriske opbygning og nye tiltag. (Eventuel opdatering af landkortet). v/lars Graubæk. Lars bød velkommen til Produktionsskolen og informerede om målgruppe, linjer, undervisningsform m.m. Produktionsskolen har eksisteret omkring 22 år hvoraf de 5 år har været her på adressen. Kernen på stedet er at eleverne er med i det hele. På skolen er der følgende linjer: Håndværk - Motion, idræt og natur - Design og håndværk - Køkken - dyrepasser. Der er samarbejde med VUC om ordblindeundervisning. Ifølge lovgivningen skal undervisningen på Produktionsskolen foregå via praktisk arbejde og er integreret i de forskellige værksteder. For at komme på Produktionsskolen skal man henvende sig til UU Thy og få udarbejdet en målgruppevurdering sammen med sin vejleder. Man skal være mellem Man må ikke have gennemført en ungdomsuddannelse. Man har ikke umiddelbart forudsætninger for at kunne starte en uddannelse. Man har ikke arbejde. Man har opfyldt undervisningspligten og dermed gået 9 år i skole. Man kan samlet være på Produktionsskolen i maks. 1 år. Pt. er gennemsnitsalderen omkring der er opmærksomhed på, at den helt unge ikke skal falde i dårlig selskab med en ældre. Men ellers fungerer kombinationen af helt ung/ældre rigtig god. Der var en længere drøftelse/dialog i netværket om hvordan overgangen fra Produktionsskolen til eksempelvis en ungdomsuddannelse bliver så god som mulig. Hvordan gøres de unge klar til at komme videre frem for først at mellem lande i Jobcentret. Der kom bl.a. følgende input:

2 De personlige relationer er meget vigtige. Ønske om at afkorte uddannelsespålægget. Fra 1. januar bruges der flere ressourcer på at hjælpe de frafaldstruede. I sommers blev 45 unge udsluset fra Produktionsskolen så der er også succes. Kunne der laves forløb med at Jobcentret kom til Produktionsskolen? Kunne der laves tryghedsklasse á la gymnasiet? F.eks. ved at ansætte mentorer til at følge den unge med videre i uddannelsesforløbet. I den forbindelse blev det nævnt, at det er ønskeligt at der blev lavet en kortlægning af kommunens mentorer /støtte- og kontaktpersoner. En langvarig relation til en tværfaglig mentor ville være et langt bedre udgangspunkt for den unge frem for flere forskellige mentorer. Vigtigt med fælleszone Produktionsskolen vil arbejde videre med det de allerede gør. De unge som kører videre med succes er dem som glider ind i billedet. Problemet er dem som falder igennem og det er dem som mangler noget at komme videre med. Selv om relationer ikke kan overføres, er det vigtigt at opmærksomhed er rette på præmisserne til relation. Der skal oparbejdes kompetencer til at udarbejde relationer. Der opleves barrierer imellem skolerne som ikke bør være. Der bør være få personer som skal være gennemgående. Gode erfaringer med fra mentorstøtten fra UU Thy. UU Thy s mentor betyder en stor del i den fastholdelse. Det handler om prioritering og handlingsplan. Der skal altid arbejdes på at gøre det endnu bedre. Der skal være ansvarlighed fra lærerteams til fastholdelse. En kommune har haft succes med et mentorkorps - et frivilligt korps af ressourcestærke forældre. Det vil nok ikke være muligt med dem som har massive problemer. Her vil en gennemgående person være en bedre løsning. Det er ikke meningen at det frivillige korps skal arbejde med den unge, men være ordentlig med dem. Kan man åbne op lade sig inspirere ved at høre fra andre? Så længe de indbyrdes roller her i netværket er ukendte, kan den frivillige komme til at stå alene. Det er vigtigt at roller er kendte. Det vil være nemmere for den unge at relatere sig. Emnet tages med til næste møde som arbejdspunkt der undersøges i forhold til lovgivning. Hvor mange har vi hver især som arbejder med disse unge. Det gøres op til næste gang. Hvis man har kendskab til nogen som eventuelt kan komme med et oplæg, gives der besked til Birgitte. Problemstilling er overgangsfasen. Hvordan bliver de undervisningsparate vigtigt punkt som tages op til næste gang. 3. Præsentation af Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU). v/ann Skouboe. KUU er en 2-årig uddannelse for elever som ikke kan starte på en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse. Den unge har oftest personlige, faglig eller sociale udfordringer. Der er en del erhvervstræning i uddannelsen.

3 Der er 19 elever i alderen fra Der har ikke været frafald endnu. Der er 111 pladser i hele Nordjylland. 20 tovholderskoler i hele Danmark. EUC er tovholder for KUUNO. Uddannelsen samarbejder bl.a. Produktionsskolen, VUC og SOSU. For at begynde på KUU skal en UU-vejleder have vurderet at tilbuddet passer til den unge. Man må ikke være fyldt 25. Man må ikke have en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse i forvejen, skal have afsluttet 9. eller 10. klasse og være motiveret for en uddannelse. Uddannelsen er SPS- og SU-berettiget. Man er i praktik mellem uger. Der er Ikke løbende optag, men hvert halve år. Drøftelse af hvad målet er for eleverne når de er færdige på KUU. Hvad er næste skridt for den unge hvad er fremtiden? Også et punkt på næste møde. Forslag om udviklingspunkt - kunne der laves kombination med STU? Kunne det være en mulighed for 2-sprogede at komme på KUU? Opmærksomhed på en kombination/et samarbejde mellem EUC og Jobcentret, da begge steder har virksomhedspraktikker ligeledes har UU Thy EGU. Ann, Jobcentret: der arbejdes på at indkalde til møde om samarbejde hertil bl.a. for at undgå at vi alle render kommunens virksomheder på dørene. 4. Uddannelsesgarantien i praksis status på samarbejds- og formidlingsmodel (ambassadørkorps og road-show). v/trine Overgaard. Ambassadørkorpset er nedsat for at få UGT formidlet videre ud til alle kroge af vores netværk. Korpset er i gang med at blive uddannet og klædt på så de kan komme ud og fortælle om UGT på eksempelvis personalemøder hos ungdomsuddannelser og andre samarbejdspartnere i vores netværk. Der forventes afholdt et opfølgende møde i november herefter er korpset klar til at komme ud. Man forpligtiger sig til at modtage et besøg fra en-to personer fra korpset en gang årligt. Opfordringen lyder derfor: at ambassadørerne skal tænkes ind i et besøg på et personalemøde. Ambassadørerne vil gerne have ideer og inspiration med hjem til hvordan dette område også kan gribes an så besøgene bliver handlingsorienteret. 5. SU reformen. v/trine Overgaard SU til videregående uddannelser er justeret til løbende, men det er SU til ungdomsuddannelser ikke. Tidligere var der ikke begrænsninger på hvor mange ungdomsuddannelser man måtte påbegynde, ligesom der heller ikke har været begrænsning på hvor længe en uddannelse måtte vare. Det er der kommet nu. Nu må den unge kun have påbegyndt 5 ungdomsuddannelser. Det specielle er, at det er med tilbagevirkende kraft. Man kan se det antal gange man har søgt SU ved at logge ind på SU.dk Hvis man har været meldt ind og søgt SU 5 gange og ønsker at komme i gang med en 6. uddannelse, kræver det uddannelsespålæg, kun på denne måde kan man få muligheden for at søge SU til den 6. uddannelse. Det undersøges om, en ung kan gå ud og tjene egen løn indtil der er optag på en uddannelse, hvis den unge har fået et uddannelsespålæg og dermed kan søge SU for 6. gang også. Vil den unge stadig være SU-berettiget eller skal der gives et ny pålæg?

4 Der er forskel på hjemmeboende og udeboende. Hvis man er mellem år er det forældreindkomstbestemt. Beløbet er faldet fra over kr. til 916 kr. Man kan få tillæg op til maks kr. Hvis den unges forældre er skilt er beløbet afhængig af husstandsindkomst. Hvis der eksempelvis er flyttet en ny samlever ind på adressen, er størrelsen af SU også afhængig af vedkommendes indkomst. Som nævnt tidligere er KUU også SU berettiget, hvis man er 18. Men det er ikke en erhvervsuddannelse og giver derfor ikke adgang til at bo på skolehjemmet. Måske et punkt fremadrettet. 6. Uddannelsespuljen Region Nord. v/susanne Birk. I forlængelse af vejledningsreformen, er der opstået en slags vakuum da forældre nu selv skal vejlede deres unge mennesker. Derfor er der igangsat et projekt i Region Nord. Projektet indeholder 5 delprojekter og et af dem er Forældreinddragelse i vejledningen, hvor UU Thy deltager. Forældreinddragelse i vejledningen er delt op som beskrevet herunder: Delprojekt 2a: Vi inviterer specifikt 8.klasses forældre og elever til Åben Gade med henblik på, at kvalificere deres valg til Introugerne. Dette projekt uddybes. Delprojekt 2b: Omhandler forældreinddragelse i forhold til uddannelsesparathedsbegrebet: Hvordan kan jeg som forælder være med til at gøre mit barn uddannelsesparat? Delprojekt 2c : Vi vil invitere 9. kl. forældre fra hele kommunen ind på ungdomsuddannelserne hvor skolerne er levendegjort. Det vil sige, man kan prøve at svejse, snedkerere, lave mad eller deltage i realistiske undervisningssituationer på de gymnasiale ungdomsuddannelser Delprojekt 2a, er mundet ud i det som hedder Åben Gade et arrangement som løber af stablen den 14. november 2015, kl Det handler bl.a. om at udfordre 8. klasserne i forbindelse med deres besøg på 5 forskellige ungdomsuddannelser i foråret Disse besøg kaldes Introduktionskurser. Meningen er, at 8.klasses eleverne så vidt muligt skal rundt og besøge alle uddannelsessteder på dagen. Vi ved godt det kan være svært at overtale nogen til at besøge et sted de ikke selv har overvejet og derfor har vi inviteret dem til at starte i UU Thy s vejledertelt, som befinder sig i Campus området. Her vil vi udfordre dem på deres valg. For ungdomsuddannelserne handler det ikke at konkurrere om eleverne, men det ses som et fælles ansvar at samarbejde om, at få de rette unge til de rette ungdomsuddannelser. I sær er det vigtigt for UU Thy, at tydeliggøre vores neutrale position og signalere vores kerneydelse: vejledning. Der er udarbejdet refleksionsspørgsmål som er placeret rundt om i Campus området. De skal fungere som dialogværktøj til Åben Gade arrangementet. Ligeledes er der lavet arbejdssedler til elever og forældre, der skal hjælpe dem med at sikre, de får svar på det, de kom efter. Det betyder ikke mindre arbejde i UU Thy, at man ikke har de individuelle vejledningssamtaler og at optagelsesproceduren ikke mere er UU centrernes ansvar. Den kollektive vejledning skal nu stå alene for de uddannelsesparate elever og dette stiller andre krav til indholdet og mulighederne. Hvilket bl.a. betyder at UU-vejlederne bruger meget tid på forberedelse både til kollektiv vejledning og faget Uddannelse og Job. Desuden er det øgede vejledningsbehov, herunder obligatorisk brobygning i forhold til ikke-

5 uddannelsesparate elever, tidskrævende idet det er individuelle løsninger der skal findes i hvert tilfælde. Herefter kort drøftelse om uddannelsesparathed generelt. Er det det samme man mener i UU Thy og i Jobcentret når man snakker om uddannelsesparat?? 7. Bordet rundt. Hanne A. Udfordret af struktur på folkeskoleområdet. Der har manglet en retning. 2. år af folkeskolereformen der er lavet en evaluering som ser fornuftig ud. Der bygges på sejrene. Skolelederne har været arbejdsmæssigt presset. Opgaven lige nu er man ikke kan honorere alle de nye projekter, men det nye som er sat i gang er: Program for læringsledelse. Håber at kunne se effekten og lyset om ½ år. Ann: Optaget af ny strategiplan på beskæftigelsesområdet. Glade for en 4-års plan og for at der er en retning. Kommer til at kræve noget af alle medarbejdere. Fokus på kerneopgaver fremfor projekter. Andelen af svage unge er meget stor. Jobcentret kommer gerne til UU og fortæller om fremtidige rammer/kriterier. Ellen: Hvordan kan der samarbejdes med Jobcentret. Hvordan kommer de unge videre? Fælles finansiering giver fælles målsætning. Optaget af ny udsatte- og misbrugspolitik. Optaget af den gode grundstruktur som er godt på plads efter 7 år. Jens Otto: Massiv tilgang på almen voksenuddannelse. Fremtiden indenfor vejledningsområdet vi har brug for vejledere som er dedikeret til at være vejledere. Prøver at oprette tilbud af sommerkurser. Lise: Strøm af nye, unge, forskellige borgere. En del er målrettede og kan. Der skal være større samarbejde for at finde muligheder for de unge. Optaget af at lave fællesskaber kulturerne imellem gerne via samarbejde med foreninger. Brug for at UU kommer på banen før. Gruppen af tosprogede er vokset. Lars: Kombinationen af forbrug af ulovlige stoffer og tilgængelighed af samme og boligsituationen. Kommunens tilbud er mangelfulde. Unge hjemløse, stofmisbrugere timer til snak med en misbrugskonsulent er ikke nok til at ændre noget. Samarbejdsrelationer med Thisted Kommune/jobcentret idv-elever, flexjobber, jobpraktik, løntilskud. Hvordan laves en projektbeskrivelse. Tilgangen til de 2-sprogede 8. Emner til samt værtskab for næste møde Anbringelsesgrundlag punkt fra Hanne Korsgaard som i øvrigt påtog sig rollen som vært til næste møde i chef- og direktørnetværket. De gode overgange gerne med oplægsholder. Arbejdspunkt indeholdende statistik. Ann Jobvækst Thy sektionsleder eller medarbejdere fortæller minutter. Lars/VUC tilgangen til misbrugsunge Lars laver oplæg arbejdspunkt.

6 9. Eventuelt. Statistik overgangsfrekvens på 9. og 10. klasse. Erhvervsuddannelse målet var at 33% begyndte. Tallet er 22,58. 69,68% er begyndt på gymnasial uddannelse. Udfordringen er at mange tager den gymnasiealle vej og vælger fra og laver omvalg. STU, KUU og Fiskeriskolen - 1,9% Fiskeriskolen har ikke karakterkrav. Optaget på Produktionsskolen og STU er opadgående. Der skal være megen opmærksomhed på, hvad der skal ske med dem bagefter. Fremgang på 68% på VUC i år. Forventes at det er unge mennesker som vil videre i erhvervsuddannelser.

Mellemledernetværksmøde referat

Mellemledernetværksmøde referat Mellemledernetværksmøde referat Dato: 5.2.15 Tid: 9-12 Sted: Thy Uddannelsescenter Mødeleder: Marianne Kjeldsen Ref.: Sandie Steenberg Mødt: Torben Østergaard, EUC (HHX), Kristian Brøndum, Produktionsskolen,

Læs mere

Chef- og direktørnetværk referat

Chef- og direktørnetværk referat Chef- og direktørnetværk referat Dato: 9.3.16 Tid: 9.00 til 12.00 Sted: Mødesalen, Thisted Rådhuset Mødeleder: Birgitte Ahlman Pedersen Ref.: Sandie Steenberg Mødt: Lars Graubæk, Thy Produktionsskole,

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Skoleåret UU-Center Sydfyn

Skoleåret UU-Center Sydfyn Skoleåret 2015-2016 UU-Center Sydfyn [YDELSESKATALOG] En beskrivelse vejledningen, som UU-Center Sydfyn yder overfor unge fra 8. klasse til det 24. år i tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Læs mere

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde BSU/EBU februar 2018 www.ballerup.dk Ballerup Kommunes 0-25 års strategi Sammenhængen i udviklingen 0-25 år Forpligtende samarbejder Fællesskab for Alle Alle i Fællesskab

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Juni 2015 Overordnet mål/ Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes til

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

Fra Jobcenter til uddannelse

Fra Jobcenter til uddannelse Projekttitel Fra Jobcenter til uddannelse Ansøgningen sendes til: Jobcenter Skive Att. LBR Skive v. Stine Mark Mail: scma@skivekommune.dk Tlf.: 9915 7254 Mobil: 2498 4988 Ansøgningen skal sendes i underskrevet

Læs mere

Bilag 1: Samarbejdsaftale mellem lærere og UU- vejleder

Bilag 1: Samarbejdsaftale mellem lærere og UU- vejleder Bilag 1: Samarbejdsaftale mellem lærere og UU- vejleder Processuelt arbejde med uddannelsesparathed (herunder klassekonference i 7. kl. med fokus på mulige ikke uddannelsesparate elever) Forberedelse og

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt Punkt 6. Orientering og Ungdommens Uddannelsesvejlednings opgaver - herunder særligt om Kombineret UngdomsUddannelse (KUU), ErhvervsGrundUddannelse (EGU) og produktionsskoler 2016-051127 Skoleforvaltningen

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger, og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

Konference Aalborg Kommunes Ungestrategi. Tirsdag d. 25. april 2017 kl VUC & HF Nordjylland i Remisen På Sporet 8, 9000 Aalborg

Konference Aalborg Kommunes Ungestrategi. Tirsdag d. 25. april 2017 kl VUC & HF Nordjylland i Remisen På Sporet 8, 9000 Aalborg Konference Aalborg Kommunes Ungestrategi Tirsdag d. 25. april 2017 kl. 8.30-13.00 VUC & HF Nordjylland i Remisen På Sporet 8, 9000 Aalborg VUC & HF Nordjylland byder velkommen Ved Lene Yding, forstander

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 06.10.2011 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/9 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 6. oktober 2011 1. Godkendelse

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Uddannelse til job - job til uddannelse (UJJU )

Uddannelse til job - job til uddannelse (UJJU ) Formål: Uddannelse til job - job til uddannelse (UJJU ) - et EU-socialfondsprojekt 1. At udvikle nye samarbejdsmodeller, metoder og værktøjer 2. At få et nyt og grundigere kendskab til målgruppen via en

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Erhvervsuddannelses- og vejledningsreform

Erhvervsuddannelses- og vejledningsreform Erhvervsuddannelses- og vejledningsreform Erhvervsuddannelsesreformen (EUD reform) forventes vedtaget juni 2014 med virkning fra 1. juli 2014. I samme reform indgår også en vejledningsreform, som har betydning

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Sagsnr./Dok.nr. 2017-052123 / 2017-052123-13 Læring og pædagogik 09-11-2017 Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til

Læs mere

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Samarbejdsaftale mellem Folkeskolen og UU Skive 2014: Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Formålet med denne beskrivelse At sikre et optimalt samarbejde mellem den enkelte folkeskole

Læs mere

Den svære overgang. Anders Ladegaard Centerleder, UU-Lillebælt

Den svære overgang. Anders Ladegaard Centerleder, UU-Lillebælt Den svære overgang Anders Ladegaard Centerleder, UU-Lillebælt anders@uu-lillebaelt.dk AGENDA BAGGRUND TAL OG FORSKNING DET DANSKE SET UP FOR OVERGANGEN FRA GRUNDSKOLE TIL UNGDOMSUDDANNELSE UNGEPAKKE II

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den 10-12-2014 Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Carl Jørgen Heide, Pia Dam Afbud: Lisa

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes de unge,

Læs mere

Vejlederkonference Region Midtjylland. Anders Ladegaard

Vejlederkonference Region Midtjylland. Anders Ladegaard Vejlederkonference Region Midtjylland Anders Ladegaard størst mulig gavn for den enkelte og for samfundet Globaliseringsaftalen Myndighedskravet EUD-reform og Kontanthjælpsreform Bedre veje til Uddannelse

Læs mere

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version 21.11.2011 1. Indledning Indeværende handleplan er den indledende skitse omkring ungeindsatsen med særligt fokus på tematikker opsat på mål og målopfyldelse.

Læs mere

Ydelseskatalog 2014/15

Ydelseskatalog 2014/15 Grundskoleområdet UU vejledere 1) Kollektiv vejledning i 7. - 9. klasse samt i 10. klasser 2) Gruppevejledning og individuel vejledning for de ikke-uddannelsesparate 3) Forberedelse og udarbejdelse af

Læs mere

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc.

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Kontor v. Skive Kommune, Torvegade 10 Tilknytning til alle

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune:

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Ungdomsuddannelser: Mariagerfjord Gymnasium SOSU Nord Tech College Mariagerfjord Tradium Anden uddannelsesforberedende

Læs mere

Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune

Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune Oplæg ved KL netværk om UU, folkeskolen og ungdomsuddannelserne Fredericia 16. juni 2015 Sonja Krüger Walter SonjaWa@htk.dk Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup

Læs mere

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever Bilag 1: Udspecificering af grundydelser Nedenstående er en oversigt over de opgaver, som Langeland og Ærø Kommuner, jf. samarbejdsaftale om UU Sydfyn, køber af Svendborg Kommune. Nedenstående er opstillet

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Om UU-Aalborg. UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning. UU-Aalborg - Anne Froberg

Om UU-Aalborg. UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning. UU-Aalborg - Anne Froberg Om 1. Hvad er UU 2. Vore opgaver NU og rammerne herfor (Analyse): I grundskolen 15-17-årige 18-24-årige Andre opgaver 3. Nye politiske aftaler: Kontanthjælpsreform Folkeskolereform EUD reform og vejledningslov

Læs mere

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse Vejle, den 4. april 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag

Læs mere

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser - Regeringens reformudspil: Program for orienteringsmødet: 9.30 ankomst og kaffe 10.00 til ca. 12.00 Status efter Regeringens udspil Ca. 12.00 til 12.45: Sandwich,

Læs mere

Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt

Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt Projektforløb fra 1/8-31/12-2013. Deltagere: Lærerteam Inge-Lise Johnsen, Tine Ali Faraj. Skolevejleder: Christina Pedersen UU-vejleder Christel Eriksen Projektledelse:

Læs mere

UU s opgaver. UU Aarhus og Samsø læs mere på

UU s opgaver. UU Aarhus og Samsø læs mere på UU s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen ca. 10 årsværk - 15 17 årige ca. 9 årsværk Vejledning 18 24 år - ca. 6 årsværk Vejledning i Jobinfo ca. 3 årsværk Specialvejledning ca. 3 årsværk Særligt

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Ungeindsats Υνγεινδσατσ Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under 30 år. Der er en række specifikke regler for unge under

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

2020-plan for UU (Ungdommens uddannelsesvejledning)

2020-plan for UU (Ungdommens uddannelsesvejledning) 2020-plan for UU (Ungdommens uddannelsesvejledning) Dette notat beskriver visionen for UU sjælland syd (UUSS, som består af Næstved, Faxe samt Vordingborg) 2020. Notatet inddrager de officielle lovkrav,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat tillægsdagsorden Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 kl. 15:15 Brovst Rådhus, Mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 72. UU Øst

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Pligt til uddannelse?

Pligt til uddannelse? Pligt til uddannelse? - en analyse af unge kontanthjælpsmodtageres uddannelsesmønstre Rapporten er udarbejdet af DAMVAD A/S for DEA af seniorkonsulent Maria Lindhos, Konsulent Magnus Balslev Jensen og

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

Nytårshilsen fra UU 2014

Nytårshilsen fra UU 2014 Nytårshilsen fra UU 2014 Med denne hilsen vil vi forsøge at give et indblik i vores arbejdsområder, beskrevet af UU-vejlederne og redigeret af UU-leder, Henry Hansen UU skal sikre, at de unges valg af

Læs mere

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet VEJLEDNING Mentorordning: De unge skal holdes i hånden ved hjælp af en mentor. Det er vigtigt med nogle, der kan "samle den unge op" og guide den Mentorordningen kan være 1) individuelt tilpassede forløb,

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Bedre veje til Uddannelse og Job

Bedre veje til Uddannelse og Job Bedre veje til Uddannelse og Job Regeringen indgik i oktober 2017 en aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale om Bedre veje til uddannelse og

Læs mere

Udkast til Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2014-2015

Udkast til Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2014-2015 Udkast til Virksomhedsplan for -Center Sydfyn Juni 2014 Overordnet mål/ indsatsområde Centerrådet Konkretisering af indsatsområde. I takt med udviklingen af reformer, samt ændring i demografi, uddannelse

Læs mere

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 7. november 2014 Børn og Unge-byrådet Indstilling om Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Aarhus Kommune fremsendes

Læs mere

Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1

Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1 Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1 1. Vejledning i grundskolen Målgruppe Individuel vejledning Gruppevejledning Kollektiv vejledning 4. - 6. klasse Tilbud om Undervisningsmateriale

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 17.00.00-P00-1-17 Dato:9.2.2017 Orientering om uddannelsesvejledning i udskolingen Et af formålene med folkeskolereformen er at sikre

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG

DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG Læs først nedenstående vigtige information om reglerne samt om hvad du videre skal gøre. Udfyld dernæst skemaet og returner det til receptionen. For at modtage uddannelseshjælp

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

I Aalborg kommune blev drøftelserne i høj grad taget på det bagtæppe af samarbejde om de unge, som udgøres af vore lokale Ungestrategi.

I Aalborg kommune blev drøftelserne i høj grad taget på det bagtæppe af samarbejde om de unge, som udgøres af vore lokale Ungestrategi. Der var engang en lille reform Da de første udspil til kontanthjælpsreformen kom tidligere i 2013, skabte de naturligt nok livlig aktivitet i kommunerne. Hvad var egentlig meningen? Hvad er det nye og

Læs mere

Hvor kan jeg søge yderligere information?

Hvor kan jeg søge yderligere information? Hvor kan jeg søge yderligere information? Du kan læse mere om de forskellige tilbud på: ASV Horsens www.horsenskom.dk/institutioner/asv-horsens.dk Bygholm Landbrugsskole www.bygholm.dk Horsens Gymnasium

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, produktionsskolerne og UU Lolland-Falster September 2008

Samarbejdsaftale mellem ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, produktionsskolerne og UU Lolland-Falster September 2008 Samarbejdsaftale mellem ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, produktionsskolerne og UU Lolland-Falster September 2008-1 - INDLEDNING... - 3 - Aftalens parter... - 4 - Aftalen omfatter... - 4 - A Overgangsvejledning...

Læs mere

Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017

Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017 Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017 Politisk målsætning Flere skal have en uddannelse Flere skal vælge den erhvervsrettede

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2015 Nyt på erhvervsskoleområdet og uddannelsestendenser Informationer om uddannelsesmulighederne Brobygning i uge 47 og

Læs mere

UU Thy Kvartalsrapport. 4. kvartal 2016: Uddannelsesparathed

UU Thy Kvartalsrapport. 4. kvartal 2016: Uddannelsesparathed UU Thy Kvartalsrapport. 4. kvartal 2016: Uddannelsesparathed Kvartalsrapport 4. kvartal 2016 Indledning Denne kvartalsrapport er den 3. rapport, som udgives af UU Thy. Kvartalsrapporten er UU Thys bud

Læs mere

Roskilde/Lejre. Styregruppemøde - Fredag den 8. juni Astersvej 15D, Roskilde

Roskilde/Lejre. Styregruppemøde - Fredag den 8. juni Astersvej 15D, Roskilde Roskilde/Lejre Styregruppemøde - Fredag den 8. juni 2018 - Astersvej 15D, Roskilde Dagsorden 1. Godkendelse af referat 2. Det daglige samarbejde i Uddannelsessamarbejdet Vejledersaloner, herunder tilbagemelding

Læs mere

UU Roskilde/Lejre Vejledning 2016/2017. Ydelseskatalog

UU Roskilde/Lejre Vejledning 2016/2017. Ydelseskatalog UU Roskilde/Lejre Vejledning 2016/2017 Ydelseskatalog INDHOLD Vejledning af elever i grundskolen Alle elever på Folke- og privatskoler I Roskilde og Lejre... 4 1. - 6. klasse - Alle elever... 5 7. klasse

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune RAR Nordjylland 18. januar 2018 Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune Sundheds og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen Opfølgning på RAR møde den 16. september 2016 Hvad gjorde vi i september 2016? Møder de

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Hvem er de? Og hvor mange? Uddannelsesparate unge Aktivitetsparate unge Kort om lovgivning

Læs mere

Baggrund bekendtgørelser

Baggrund bekendtgørelser Baggrund bekendtgørelser 10. Kommunalbestyrelsen skal etablere tilbud og særlige forløb til 15-17-årige unge. De særlige forløb skal have til hensigt at sikre, at unge bliver uddannelsesparate, Sønderborg

Læs mere

Referat af møde i Det Nationale Dialogforum den 27. marts 2015

Referat af møde i Det Nationale Dialogforum den 27. marts 2015 Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af møde i Det Nationale Dialogforum

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 18-09-2014 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune.

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

Egu - Årsmøde januar 2016

Egu - Årsmøde januar 2016 Egu - Årsmøde 12. 13. januar 2016 Stig Nielsen Stig.Nielsen@uvm.dk Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Kontor for Forberedende Uddannelsestilbud og Almen Efteruddannelse Side 1 Nyt fra ministeriet

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Derfor mener Radikal Ungdom, at

Derfor mener Radikal Ungdom, at Erhvervsskolerne I fremtiden kommer Danmark til at mangle erhvervsuddannede. Alligevel er optaget på de gymnasiale uddannelser vokset støt i de sidste mange år, og optagelsen på erhvervsskolerne er faldet

Læs mere

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Forhistorie Fri Ungdomsuddannelse Fleksuddannelse Kombineret Ungdomsuddannelse Et Danmark, der står sammen Til unge, der ikke har forudsætninger for

Læs mere

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter Ungdommens Uddannelsesvejledning Dagens program Vejlednings processen Uddannelses paratheds vurdering (Uddannelses

Læs mere

Uddannelsesvalg. Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011. Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse

Uddannelsesvalg. Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011. Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse Uddannelsesvalg Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011 Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse Indholdsfortegnelse Forod 3 Tilmelding efter 9. klasse 4 Tilmelding efter 10. klasse 5 Fra 9. klasse

Læs mere

NYT om skoleåret Nyhedsbrev. Juni /2020

NYT om skoleåret Nyhedsbrev. Juni /2020 NYT om skoleåret Nyhedsbrev Juni 2019 2019/2020 Ny forvaltningschef Den 3 juni tiltrådte Henriette Krag som ny forvaltningschef for Børneog Kulturforvaltningen. Hun får således ansvaret for kernevelfærdsområder

Læs mere

UU Thy Kvartalsrapport. 3. kvartal 2016: Unges uddannelsesskift

UU Thy Kvartalsrapport. 3. kvartal 2016: Unges uddannelsesskift UU Thy Kvartalsrapport. 3. kvartal 2016: Unges uddannelsesskift Kvartalsrapport 3. kvartal 2016 Indledning Denne kvartalsrapport er den 2. rapport, som udgives af UU Thy. Kvartalsrapporten er UU Thys bud

Læs mere

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Introduktion Med disse Q&A s vil Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Rapporterne vil kredse om de samme aspekter af vejledningen, men der vil

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere