Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 59 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 59 Offentligt"

Transkript

1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 59 Offentligt NOTAT Høringsnotat vedrørende lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber (Dækning af krav fra danske forsikringstagere i det lichtensteinske forsikringsselskab Gable Insurance AG under konkurs) 1. Indledning Lovudkastet gennemfører en række ændringer i lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber, der skal medvirke til at sikre danske forsikringstagere i det lichtensteinske forsikringsselskab Gable Insurance AG, der blev erklæret konkurs den 19. november 2016, rimelige vilkår i forbindelse med håndtering af skader. Lovudkastet er sendt i høring den 1. december 2016 med frist for høringssvar den 2. december 2016 kl. 12. Der er modtaget 12 høringssvar, heraf 7 med bemærkninger. 2. Generelle bemærkninger De hørte parter er generelt positive over for den løsning, der er fundet for danske forsikringstagere i Gable Insurance AG under konkurs, og støtter overordnet lovforslaget. Forbrugerrådet Tænk er positiv over for, at der er fundet en løsning på den situation, som forsikringstagerne, der har tegnet en forsikring i Gable Insurance AG gennem Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, står i. Forsikring & Pension er tilsvarende positiv over for sammen med Erhvervsministeriet at sikre de danske forsikringstagere, der står i en vanskelig situation som følge af Gable Insurance AG s konkurs. Forsikring & Pension understreger samtidig vigtigheden af, at de danske myndigheder og især Finanstilsynet hjælper Garantifonden for skadesforsikringsselskaber (Fonden) i den videre proces med henblik på at mindske tabene i Fonden. Parcelhusejernes Landsforening bemærker, at der er opnået en acceptabel løsning på den situation, der er opstået som følge af Gable Insurance AG s konkurs, og at situationen retfærdiggør anvendelsen af Fondens midler. Parcelhusejernes Landsforening udtrykker i den forbindelse forståelse for, at Fonden ikke dækker tabt forsikringspræmie.

2 2/9 Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering vurderer, at lovforslaget medfører administrative konsekvenser for erhvervslivet på under 4 mio. kr. årligt, og at de derfor ikke vil blive kvantificeret yderligere. De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter til de enkelte emner gennemgås og kommenteres nedenfor. Visse høringssvar har givet anledning til redaktionelle og tekniske ændringer og præciseringer i lovteksten og bemærkningerne. Disse ændrer ikke ved substansen i de pågældende forslag til lovbestemmelser og omtales derfor ikke nærmere i dette notat. Derudover indeholder enkelte høringssvar bemærkninger og opfordringer til lovinitiativer, som ikke vedrører nærværende lovforslag. Disse omtales heller ikke nærmere i dette notat. 3. Bemærkninger til konkrete emner 3.1. Dækningsområde Danske Advokater bemærker, at det foreslåede 5 a, stk. 4, bør præciseres, så det sikres, at tilsagn om retshjælpsdækning meddelt inden den 19. november 2016 er omfattet af bestemmelsen, så omkostninger ved en retssag, der er givet tilsagn til, dækkes af Fonden efter de vilkår, der ville have været gældende inklusive aftalt maksimumsdækning, selvrisiko m.v. Danske Advokater bemærker endvidere, at lovforslaget bør præciseres, så det tydeligt fremgår, om krav altid skal anmeldes til Fonden af forsikringstageren, eller om den enkelte håndværker selv skal anmelde eventuelle krav til Fonden. Endelig bemærker Danske Advokater, at der er behov for at få præciseret, hvad der skal forstås ved forsikringstagere her i landet. Forbrugerrådet Tænk bemærker, at det foreslåede 5 a, stk. 2, synes at afskære forsikringstagere med en ejerskifteforsikring fra at kunne få dækket fysiske forhold i bygningen, der giver nærliggende risiko for skader, selv om årsagen til skaden var til stede på tidspunktet for købers overtagelse af ejendommen. Forbrugerrådet Tænk understreger, at sager, hvor skaden består i, at der er en nærliggende risiko for skade, ikke må undervurderes, og at det er afgørende, at Fonden også dækker disse krav. Forsikring & Pension bemærker, at lovforslagets overskrift bør præciseres, så det tydeligt fremgår, at ordningen finder anvendelse for forsikringstagere bosiddende i Danmark. Forsikring & Pension bemærker endvidere, at det foreslåede 5 a, stk. 2, skal udvides, så bestemmelsen tillige omfatter sælgeransvarsforsikringer. Hermed ligestilles forsikringstagere med sælgeransvarsforsikringer og ejerskifteforsikringer.

3 3/9 I henhold til lovudkastet dækker Fonden krav, der er udækkede som følge af forsikringsselskabet Gable Insurance AG s konkurs, for forsikringstagere her i landet, der har tegnet en forsikring i Gable Insurance AG gennem Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS. Fonden dækker endvidere udækkede krav, der vedrører reparationer eller udbedring af skader, som er foretaget af tredjemand efter aftale med Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS i henhold til en forsikring i Gable Insurance AG. Ved formuleringen her i landet menes forsikringstagere bosiddende i Danmark. Dette vil blive præciseret i lovforslaget. Har en forsikringstager indgået en aftale med en håndværker om reparation eller udbedring af en anerkendt skade fra Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, vil det være forsikringstageren, der hæfter for de udgifter, som håndværkeren afholder i forbindelse med reparationen eller udbedringen af skaden. I sådan et tilfælde vil det være forsikringstageren, der vil skulle anmelde et krav til Fonden. Har håndværkeren derimod indgået en aftale direkte med Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS om reparation eller udbedring af en skade, vil det være håndværkeren, der skal anmelde kravet til Fonden. Vurderingen af, om et anmeldt krav udløser en udbetaling fra Fonden, vil ske i henhold til de forsikringsvilkår i den aftale, som forsikringstageren har indgået med Gable Insurance AG. Har en forsikringstager en forsikring i Gable Insurance AG, der omfatter retshjælpsdækning, og har forsikringstageren fået tilsagn om retshjælpsdækning fra Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS inden den 19. november 2016, vil forsikringstageren kunne anmelde et krav forbundet med en retssag, som der er givet tilsagn til, til Fonden. For så vidt angår ejerskifteforsikringer dækker Fonden krav, der hidrører fra skader, som var til stede, da forsikringstageren overtog eller på anden måde fik rådighed over ejendommen, og som konstateres efter overtagelsen af ejendommen. Vurderingen af, om der er tale om en dækningsberettiget skade, vil ske i henhold til de vilkår i den ejerskifteforsikring, som forsikringstageren har indgået med Gable Insurance AG. I det omfang forsikringen dækker fysiske forhold ved bygningen, der giver nærliggende risiko for skade, og der ikke er taget forbehold herfor i forsikringen, vil forsikringstageren kunne anmelde et krav til Fonden. Krav, der hidrører fra sælgeransvarsforsikringer, vil skulle anmeldes til Fonden og kan dækkes efter de regler, der fremgår af det foreslåede 5 a, stk. 4.

4 4/ Selvrisiko Forbrugerrådet Tænk bemærker, at en selvrisiko på kr. for den første skade, som Fonden dækker, forekommer høj henset til, at det for mange mennesker er et stort beløb, og at selvrisikoen i en normal ejerskifteforsikring er på kr. pr. skade med et loft over den samlede selvrisiko. Forbrugerrådet Tænk bemærker i den forbindelse, at det ikke fremgår tydeligt af lovforslaget, om det loft på den samlede selvrisiko, der fremgår af forsikringstagerens ejerskifteforsikring, sættes ud af kraft. Selvrisikoen på en ejerskifteforsikring i Gable Insurance AG kan være højere end kr., fx kr. Selvrisikoen på kr. for den første skade, der dækkes af Fonden, skal ses i lyset af, at priserne på forsikringerne i Gable Insurance AG typisk har været relativt billigere samt i lyset af behovet for at begrænse trækket på Fonden. Ud fra de samme hensyn indregnes den fastsatte selvrisiko på kr. kun med et beløb svarende til den i policen fastsatte selvrisiko i beregningen af, om forsikredes samlede selvrisikobetaling holdes inden for et eventuelt loft for den samlede selvrisiko, der fremgår af forsikringstagerens ejerskifteforsikring Skæringsdato og indbringelse af sager for Ankenævnet for Forsikring Danske Advokater henleder opmærksomheden på det foreslåede 5 a, stk. 5, hvorefter Fonden ikke skal dække krav, der er blevet afvist af Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, og som ikke er indbragt for Ankenævnet for Forsikring inden Gable Insurance AG s konkurs den 19. november Danske Advokater finder ikke fristen rimelig og foreslår, at fristen eksempelvis fastsættes til den 31. marts 2017 svarende til fristen for anmeldelse af krav vedrørende en ejerskifteforsikring til Fonden. Danske Advokater bemærker endvidere, at det i lovforslaget bør præciseres, at afgørelser truffet af Fonden kan indbringes for Ankenævnet for Forsikring. Forbrugerrådet Tænk bemærker ligeledes, at Fonden i henhold til det foreslåede 5 a, stk. 5, ikke skal dække krav, der er blevet afvist af Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, og som ikke er blevet indbragt for Ankenævnet for Forsikring inden Gable Insurance AG s konkurs den 19. november Forbrugerrådet Tænk gør opmærksomhed på, at Ankenævnet for Forsikring ofte omgør afgørelser truffet af Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS og foreslår derfor, at forsikringstagerne får indtil den 15. marts 2017 til at indbringe eventuelle sager for Ankenævnet for Forsikring. Foreningen af Danske Forsikringsmæglere og Forsikringsagenturer understreger det urimelige i, at de forsikringstagere, der ikke har nået at

5 5/9 indbringe en sag for Ankenævnet for Forsikring inden Gable Insurance AG s konkurs, ikke kan anmelde krav til Fonden. Forsikring & Pension bemærker, at det skal være muligt at indbringe afgørelser truffet af Fonden for Ankenævnet for Forsikring. Forsikring & Pension bemærker i den forbindelse, at det foreslåede 5 a, stk. 5, alene har til hensigt at sikre, at der ikke er en mulighed for genoptagelse af ejerskifteforsikringssager i op til 3 år. Forsikring & Pension bemærker endvidere, at krav, der ikke vedrører en ejerskifteforsikring eller en byggeskadeforsikring, ligeledes skal kunne anmeldes til Fonden senest den 31. marts Forsikring & Pension mener ikke, at den foreslåede frist på 4 uger er realistisk i forhold til at kunne anmelde krav. Parcelhusejernes Landsforening bemærker tilsvarende, at der kan være en mindre gruppe af forsikringstagere, der har opgivet at indbringe en sag for Ankenævnet for Forsikring henset til oplysningerne om Gable Insurance AG s situation. Parcelhusejernes Landsforening frygter, at disse forsikringstagere ikke kan få dækning for krav, som burde have været dækket. Forsikringstagere, der har fået afvist et krav af Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, vil kunne få dækket eventuelle krav i Fonden, der måtte følge af, at sagen er indbragt for Ankenævnet for Forsikring inden Gable Insurance AGs konkurs 19. november 2016, og der gives helt eller delvist medhold i klagen. Skæringsdatoen er fastlagt under hensyn til behovet for på den ene side at sikre en rimelig behandling af kunderne og på den anden side at begrænse trækket på Fondens formue, hvis frie midler er begrænset til 130 mio. kr. På den baggrund fastholdes skæringsdatoen 19. november 2016 i lovforslaget. Forslaget afskærer ikke forsikringstageren fra at indbringe sager mod Husejernes Forsikring Assurance Agentur for Ankenævnet for Forsikring. Indbringer forsikringstageren en sag for Ankenævnet for Forsikring efter den 19. november 2016 for at få prøvet en afgørelse, som Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS har truffet, og får forsikringstageren helt eller delvist medhold i klagen, vil forsikringstageren kunne rette et krav mod konkursboet efter Gable Insurance AG og eventuelle genforsikringsselskaber. De sager, som Fonden afgør i henhold til lovforslaget, vil kunne indbringes for Ankenævnet for Forsikring i henhold til de regler, der fremgår af den gældende 17 i lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber. Efter denne bestemmelsen skal en klage over en afgørelse truffet af

6 6/9 Fonden indbringes senest 3 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. For så vidt angår sager, der vedrører andre forsikringer end ejerskifteforsikringer og byggeskadeforsikringer, justeres lovforslagets anmeldelsesfrist til den 31. marts 2017, som det fremgår af den aftale, som Erhvervsministeriet har indgået med Forsikring & Pension Regreskrav Forsikring & Pension bemærker, at det foreslåede 3 a, stk. 2, skal omformuleres, så det sikres, at Fonden kan gøre krav gældende over for eventuelle genforsikringsselskaber, som Gable Insurance AG måtte have indgået aftale med. Forsikring & Pension bemærker endvidere, at forsikringstagere og eventuelle tredjemænd bør træde tilbage til fordel for Fonden med de krav, der ikke dækkes af Fonden som følge af eksempelvis den fastsatte selvrisiko på krav i henhold til en ejerskifteforsikring på kr., med henblik på at sikre en smidig håndtering af regressager mod eventuelle genforsikringsselskaber for de udgifter, som Fonden afholder i henhold til lovforslaget. Med det foreslåede 3 a, stk. 2, indtræder Fonden i det omfang den har ydet dækning i henhold til lovforslaget, i forsikringstagerens og tredjemands krav mod Gable Insurance AG. Dette omfatter også eventuelle krav mod genforsikringsselskaber, som Gable Insurance AG måtte have indgået aftale med, og hvor de dækkede forsikringstagere eller tredjemænd ville kunne have rettet et krav, hvis de ikke var blevet dækket af Fonden. Da Fonden efter lovforslaget ikke dækker de præmier, som forsikringstageren har indbetalt til Gable Insurance AG, indtræder Fonden ikke i dette krav. Det samme gør sig gældende for den selvrisiko, som forsikringstageren med en ejerskifteforsikring skal fratrækkes i henhold til lovforslaget. Her vil det være forsikringstageren, der vil kunne gøre et krav gældende over for konkursboet efter Gable Insurance AG. Det er ikke en del af den politiske aftale eller aftalen mellem Erhvervsministeriet og Forsikring & Pension, at forsikringstagere og eventuelle tredjemænd træder tilbage til fordel for Fonden Fondens formue Rigsrevisionen bemærker, at Rigsrevisionen i revisionsprotokollatet til årsrapporten for Fonden for 2015 har henledt opmærksomheden på, at det ved en eventuel fremtidig lovændring vil være hensigtsmæssigt at overveje, om lovens krav om en minimumskapital på 300 mio. kr. stadig er tilstrækkelig.

7 7/9 Den politiske aftale indgået mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, som tiltrådt af Enhedslisten og Alternativet, indeholder et forslag om, at udenlandske skadesforsikringsselskaber fra andre EU/EØS lande, der via filial eller grænseoverskridende tjenesteydelsesvirksomhed udbyder forbrugerforsikringer på det danske marked, skal have mulighed for at blive medlem af Fonden. Dette forslag vil blive fremsat senere i denne folketingssamling. I den forbindelse vil der blive foretaget en vurdering af niveauet for Fondens nuværende målformue på minimum 300 mio. kr Erstatningsforsikring Forbrugerrådet Tænk bemærker, at det ikke fremgår af lovforslaget, om de forsikringsselskaber, der vil tilbyde at overtage forsikringstagere med ejerskifteforsikringer, må stille krav om, at forsikringstageren på ny skal have udarbejdet en ny tilstandsrapport og ny elinstallationsrapport. Forbrugerrådet Tænk opfordrer i den forbindelse til, at forsikringstagerne skal overtage forsikringstageren uden at kunne stille krav om, at der skal udarbejdes nye rapporter eller andre sagkyndige erklæringer m.v. Forbrugerrådet Tænk bemærker endvidere, at det ikke fremgår af lovforslaget, fra hvilket tidspunkt erstatningsforsikringerne vil gælde fra. Forbrugerrådet Tænk påpeger, at det er afgørende for forbrugernes sikkerhed, at forsikringsselskaberne tegner erstatningsforsikringerne på en sådan måde, så der ikke er en periode, hvor forsikringstageren ikke er dækket. Forsikringsbranchen vil i videst muligt omfang tilbyde de forsikringstagere, der har tegnet en ejerskifteforsikring hos Gable Insurance AG gennem Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, at tegne en erstatningsforsikring på normale forretningsvilkår og på de vilkår, der følger af bekendtgørelse om dækningsomfanget for ejerskifteforsikringer i henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v. Forsikringen vil kunne tegnes indtil den 31. marts 2017 med virkning fra den 1. april 2017, hvilket er det tidspunkt, hvor forsikringstageren ikke længere kan anmelde krav til Fonden. Hermed undgås, at der opstår et hul i dækningen eller dobbeltdækning i forhold til efteranmeldelsesperioden Ansvar Parcelhusejernes Landsforening efterlyser, at det tydeligere i aftalegrundlaget tilsikres, at det skal undersøges, om ledelsen i Gable Insurance AG samt de involverede rådgivere i primært ejendomsformidler- og advokatrådgiverbranchen m.v. kan pålægges et erstatningsansvar. Parcelhusejer-

8 8/9 nes Landsforening gør i den forbindelse opmærksom på, at der tilsyneladende har været en stor sammenhæng mellem, hvad rådgiver har givet af anbefalinger, og hvor stor anvisningsprovisionen har været. Det fremgår af den politiske aftale indgået mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, som tiltrådt af Enhedslisten og Alternativet, at Fonden skal få udarbejdet en advokatredegørelse om muligheden for at pålægge ledelsen i Gable Insurance AG, Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, deres samarbejdspartnere i distribution af forsikringer, herunder ejendomsmæglere samt andre rådgivere, et ansvar for de tab, som forsikringstagere, der har tegnet ejerskifteforsikringer i Gable Insurance AG, og Fonden måtte have lidt. 4. Oversigt over hørte organisationer, myndigheder m.v. Advokatrådet, Andelskassen, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), Arbejdsskadestyrelsen, Børsmæglerforeningen, Danish Venture Capital and Private Equity Association, Danmarks Nationalbank, Danmarks Rederiforening, Danmarks Skibskredit A/S, Dansk Aktionærforening, Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Byggeri, Danske Advokater, Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening, Dansk Ejendomsmæglerforening, Danske Maritime, Danske Regioner, Dansk Erhverv, Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM), Dansk Industri, Dansk Investor Relations Forening DIRF, Dansk Kredit Råd, Dansk Metal, Dansk Pantebrevsforening, Den Danske Aktuarforening, Den Danske Finansanalytikerforening, Ejendomsforeningen, FDFA Foreningen af Danske Forsikringsmæglere og ForsikringsAgenturer, FDIH Foreningen for Distance- og Internethandel, Finans og Leasing, Finansforbundet, Finanshuset i Fredensborg A/S, Finansiel Stabilitet, Finansrådet Danske Pengeinstitutters Forening, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Forbrugerombudsmanden, Forbrugerrådet, Foreningen af Forretningsførere for Udenlandsk Forsikringsselskaber, Foreningen af Interne Revisorer v/ane Marie Christensen, Foreningen af J.A.K. Pengeinstitutter, Foreningen Danske Revisorer, FOREX, Forsikring & Pension, Forsikringsmæglerforeningen v/direktør Flemming Kosakewitsch, FSR danske revisorer, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), Garantiformuen, Garban-Intercapital Scandinavia, Horesta, Håndværksrådet, Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO), Investeringsfondsbranchen, Intertrust (Denmark), ISACA Denmark Chapter, IT-branchen, KommuneKredit, Kommunernes Landsforening, Kuratorforeningen, KøbmandStandens OplysningsBureau, Landbrug & Fødevarer, Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, Landsforeningen af forsvarsadvokater, Landsorganisationen i Danmark (LO), Lokale Pengeinstitutter, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), NASDAQ OMX Copenhagen A/S, Nets, Mybanker, Parcelhusejernes

9 9/9 Landsforening, PostDanmarks Juridiske Afdeling, Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Regionale Bankers Forening, Revisornævnet, Rigsrevisionen, Skibs- og Bådebyggeriets Arbejdsgiverforening, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Telekommunikationsindustrien i Danmark, Thomson Reuters Nordic, Transparency International Danmark, VP Securities A/S, Western Union, Grønlands Selvstyre via Rigsombudsmanden i Grønland, Beskæftigelsesministeriet, Datatilsynet, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Erhvervsstyrelsen, Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Justitsministeriet, Konkurrenceog Forbrugerstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet, Moderniseringsstyrelsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Skatteministeriet, Statsministeriet, Søfartsstyrelsen, Udbetaling Danmark, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Udenrigsministeriet, Udlændinge- og Integrationsministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Børne- og Socialministeriet, Undervisningsministeriet, Kirkeministeriet, Kulturministeriet, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet. 5. Oversigt over organisationer, myndigheder m.v. som har haft bemærkninger med indhold Følgende organisationer, myndigheder m.v. har haft bemærkninger med indhold: Danske Advokater, Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering, Forbrugerrådet Tænk, Foreningen af Danske Forsikringsmæglere og Forsikringsagenturer, Forsikring & Pension, Parcelhusejernes Landsforening og Rigsrevisionen.

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (2. samling) ERU Alm.del Bilag 31 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Høringsliste Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Myndighed / Organisation Advokatsamfundet / advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens

Læs mere

Høringsliste Organisationer

Høringsliste Organisationer Høringsliste Organisationer Advokatrådet Akademisk Arkitektforening Andelskassen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES), Arbejdsmarkedets Tillægs-pension (ATP) Arbejdsskadestyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber. Lovforslag nr. L 96 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber. Lovforslag nr. L 96 Folketinget Lovforslag nr. L 96 Folketinget 2016-17 Fremsat den 6. december 2016 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber (Dækning

Læs mere

De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter til de enkelte emner gennemgås og kommenteres nedenfor.

De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter til de enkelte emner gennemgås og kommenteres nedenfor. NOTAT 28. marts 2017 Høring vedrørende lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om forsikringsformidling (Mulighed for skadesforsikringsselskaber i EU/EØS for at tilslutte

Læs mere

Høringsliste. Erhvervsstyrelsens høringsliste: Organisation

Høringsliste. Erhvervsstyrelsens høringsliste: Organisation Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 Bilag 1 Offentligt Høringsliste Erhvervsstyrelsens høringsliste: Organisation Aalborg Universitet Aarhus Universitet AgroSkat ApS Akademikernes Centralorganisation

Læs mere

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om visse betalingsmodtageres pligt til at modtage betaling med kontanter i hele åbningstiden

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om visse betalingsmodtageres pligt til at modtage betaling med kontanter i hele åbningstiden NOTAT 28. november 2017 17/09414-1 joa-dep Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om visse betalingsmodtageres pligt til at modtage betaling med kontanter i hele åbningstiden 1. Indledning Bekendtgørelsen

Læs mere

De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter til de enkelte emner gennemgås og kommenteres nedenfor.

De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter til de enkelte emner gennemgås og kommenteres nedenfor. NOTAT 28. februar 2018 Høring vedrørende lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed (Fastsættelse af krav om medlemskab af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 132 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 132 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 132 Offentligt Fremsat den [ ] af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om forsikringsformidling

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om forsikringsformidling Lovforslag nr. L 172 Folketinget 2016-17 Fremsat den 29. marts 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om

Læs mere

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love 3F Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Alkohol & Samfund

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 165 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 165 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 165 Bilag 1 Offentligt NOTAT 20. marts 2017 Høringsnotat vedrørende udkast til lovforslag om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 176 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 176 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 L 176 Bilag 1 Offentligt NOTAT 5. december 2017 2. ordførernotat vedrørende lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om

Læs mere

Forslag. til. 1. Efter 14 a indsættes:» 14 b. Økonomi- og erhvervsministeren fastsætter nærmere regler om risikooplysninger for kreditaftaler.

Forslag. til. 1. Efter 14 a indsættes:» 14 b. Økonomi- og erhvervsministeren fastsætter nærmere regler om risikooplysninger for kreditaftaler. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 29 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed og lov om markedsføring (Indførelse af hjemmelsbestemmelser til fastsættelse af regler

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed (Fastsættelse af krav om medlemskab af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber (Fonden)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden Forslag til Lov om ændring af lov om Vækstfonden (Ansvarlig lånekapital til små og mellemstore virksomheder mv.) 1 I lov om Vækstfonden, jf. lovbekendtgørelse nr. 549 af 1. juli 2002, som ændret senest

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed Lovforslag nr. L 176 Folketinget 2017-18 Fremsat den 28. februar 2018 af Erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om

Læs mere

Aftale mellem Erhvervsministeriet og Forsikring & Pension om initiativer som følge af Gable Insurance AGs konkurs mv.

Aftale mellem Erhvervsministeriet og Forsikring & Pension om initiativer som følge af Gable Insurance AGs konkurs mv. 1. december 2016 Aftale mellem Erhvervsministeriet og Forsikring & Pension om initiativer som følge af Gable Insurance AGs konkurs mv. Erhvervsministeriet og Forsikring & Pension (F&P) er enige om at gennemføre

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 252 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 5. november 2014 Vedlagt fremsender jeg til udvalgets orientering

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber Lovforslag nr. L 74 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer. Lovforslag nr. L 2 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer. Lovforslag nr. L 2 Folketinget Lovforslag nr. L 2 Folketinget 1753-54 Fremsat den 12. oktober 2011 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer (Tabskaution

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt NOTAT 4. november 2014 14/08289-1 miv-dep Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til ændring af bogføringsloven (Opbevaring af elektronisk

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om betalinger

Forslag. til. Lov om ændring af lov om betalinger Forslag til Lov om ændring af lov om betalinger 1 I lov nr. 652 af 8. juni 2017 om betalinger, som ændret ved 8 i lov nr. 1547 af 19. december 2017, 17 i lov nr. 503 af 23. maj 2018, 12 i lov nr. 706 af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden 2010/1 LSF 181 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., j.nr. Fremsat den 30. marts 2011 af økonomi og erhvervsministeren

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 103 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 103 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 L 103 Bilag 1 Offentligt NOTAT 13. januar 2016 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om betalingskonti (JAN I) 1. Indledning Lovforslagets hovedformål er

Læs mere

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget L 153 - Bilag 1 Offentligt 13.. januar 2007 /a Høringsnotat - Forslag til lov om ændring af lov om aktieselskaber m.v. (Grænseoverskridende fusion og grænseoverskridende spaltning) Et

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber LBK nr 932 af 06/09/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 13. september 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0040 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 ERU Alm.del Bilag 113 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen Forslag til Lov om ændring af lov om realkreditlån og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v. Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen Forslag til Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v. (Regulering af bestemmelser om rentestigninger (»rentetriggeren«))

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til lovforslag om en terrorforsikringsordning på skadesforsikringsområdet

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til lovforslag om en terrorforsikringsordning på skadesforsikringsområdet NOTAT Høringsnotat vedrørende udkast til lovforslag om en terrorforsikringsordning på skadesforsikringsområdet 1. Indledning Formålet med lovforslaget er at etablere en ny ordning, der yder erstatning

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om god skik for boligkredit

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om god skik for boligkredit Til organisationer og myndigheder anført på vedlagte høringsliste 27. oktober 2017 Ref. hbj J.nr. 1912-0013 Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om god skik for boligkredit

Læs mere

Høringsnotat vedr. undtagelsesbekendtgørelsen

Høringsnotat vedr. undtagelsesbekendtgørelsen Finanstilsynet 18. maj 2017 OPRI J.nr.132-0013 /SUM Høringsnotat vedr. undtagelsesbekendtgørelsen 1. Indledning Der er tale om en ændring af bekendtgørelse nr. 1113 af 9. oktober 2014 om tjenesteydelser,

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste. Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven

Til interessenterne på vedhæftede liste. Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Til interessenterne på vedhæftede liste 6. april 2016 Sag 2016-1425, 2016-465 og 2016-1158 Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Erhvervsstyrelsen har udarbejdet

Læs mere

Høringsliste. 27. april 2017 Sag /EmiWor. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø

Høringsliste. 27. april 2017 Sag /EmiWor. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Høringsliste 27. april 2017 Sag /EmiWor Danmarks Fiskeriforening, Advokatsamfundet/Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Arbejdsgiverforeningen Konditorer, Arbejdsmarkedets

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om finansielle rådgivere (Feb II)

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om finansielle rådgivere (Feb II) Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 151 Bilag 1 Offentligt NOTAT 27. februar 2013 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om finansielle rådgivere (Feb II) 1. Indledning Det overordnede formål

Læs mere

Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed

Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed LOV nr 375 af 01/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juni 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1069-0001 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 73 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 73 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 73 Bilag 1 Offentligt NOTAT Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om betalingstjenester

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber LBK nr 1050 af 08/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 6. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0010 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

efteruddannelseskrav og certificeringsordning alene bør gælde for revisorer i kreditinstitutter, hvor der har været rejst kritik af revisionen.

efteruddannelseskrav og certificeringsordning alene bør gælde for revisorer i kreditinstitutter, hvor der har været rejst kritik af revisionen. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 126 Bilag 1 Offentligt NOTAT 29. januar 2013 Høringsnotat vedrørende lov om ændring af revisorloven og lov om finansiel virksomhed (Revisors uddannelse og

Læs mere

Lovforslaget er sendt i høring den 31. maj 2013 med høringsfrist den 12. juli 2013 til i alt 118 organisationer, foreninger, m.v.

Lovforslaget er sendt i høring den 31. maj 2013 med høringsfrist den 12. juli 2013 til i alt 118 organisationer, foreninger, m.v. 1. oktober 2013 Høringsnotat ad L 23 - Forslag til ændring af årsregnskabsloven, selskabsloven og forskellige andre love om årsrapporter på engelsk og den kønsmæssige sammensætning af ledelsen 1. Indledning

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 115 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 115 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 ERU Alm.del Bilag 115 Offentligt NOTAT 21. januar 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed (Gennemførelse af solvens

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling)

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling) Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Gebyrer for myndighedsbehandling) 1 I lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, som ændret bl.a. ved 1 nr. 30 i lov nr. 466

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Lovbekendtgørelse nr. 419 af 1. maj 2007 Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Herved bekendtgøres lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber, jfr. lovbekendtgørelse

Læs mere

Navn: 92-gruppen Forum for bæredygtig udvikling Advokatsamfundet/Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Navn: 92-gruppen Forum for bæredygtig udvikling Advokatsamfundet/Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Navn: 92-gruppen Forum for bæredygtig udvikling Advokatsamfundet/Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Arbejdsgiverforeningen Konditorer, Arbejdsmarkedets Tillægs

Læs mere

Den fulde tekst. Fremsat den 9. november 2010 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag. til

Den fulde tekst. Fremsat den 9. november 2010 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag. til Skjal 2 Samandráttur: 2010/1 LSF 49 Offentliggørelsesdato: 10-11-2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet Den fulde tekst Fremsat den 9. november 2010 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Læs mere

Uddrag af. I Møntlov, jf. lov nr. 817 af 21. december 1988, foretages følgende ændringer:

Uddrag af. I Møntlov, jf. lov nr. 817 af 21. december 1988, foretages følgende ændringer: Skjal 1 Uddrag af Forslag til Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme, lov om værdipapirhandel m.v., møntloven

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber 2016/1 BTL 96 (Gældende) Udskriftsdato: 10. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 7. december 2016 Betænkning over Forslag

Læs mere

Forsikring & Pensions høringssvar i relation til udkast til forslag

Forsikring & Pensions høringssvar i relation til udkast til forslag Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø Sendt pr. mail til hoeringer@ftnet.dk med kopi til her@ftnet.dk s høringssvar i relation til udkast til forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed 2017/1 BTL 176 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 12. april 2018 Betænkning over Forslag til

Læs mere

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget.

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget. Arbejdsmarkedsudvalget L 73 - Bilag 2 Offentligt Notat Resumé af de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring (Fastsættelse af erstatning for tab af erhvervsevne

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 75 Folketinget Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 75 Folketinget Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) til Lovforslag nr. L 75 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om EKF Danmarks Eksportkredit (Bestemmelse om udbyttepolitik,

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler (Justering af skoleydelse) 1 I lov om produktionsskoler, jf. lovbekendtgørelse nr. 97 af 26. januar 2017, foretages følgende ændringer: 1.

Læs mere

Lovforslaget blev sendt i ekstern høring den 1. november 2018 med høringsfrist den 8. november 2018 kl

Lovforslaget blev sendt i ekstern høring den 1. november 2018 med høringsfrist den 8. november 2018 kl N O T A T Resume af og kommentarer til høringssvar til L 87: Forslag til lov om ændring af lov om Udbetaling Danmark (Udsøgning af målgrupper til brug for rådgivning om aldersforsikring, aldersopsparing

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 187 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 187 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 187 Bilag 1 Offentligt NOTAT Notat vedrørende høringssvar i forbindelse med forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om ejendomskreditselskaber

Læs mere

Høringsliste bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens

Høringsliste bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens Dato: 16. juni 2014 Sag: POL-14/03945-9 Sagsbehandler: /mcm Høringsliste bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed KONKURRENCE- OG 3F Fagligt Fælles Forbund Advokatnævnet Advokatrådet

Læs mere

Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade København Ø. Sendt pr. mail til med kopi til

Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade København Ø. Sendt pr. mail til med kopi til Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø Sendt pr. mail til hoeringer@ftnet.dk med kopi til her@ftnet.dk s svar på høring om udkast til forslag til lov om ændring af lov om en garantifond

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder)

Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder) 7. oktober 2008 Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder) Eksp.nr. /ksh-eogs 1. Indledning Udkast til lovforslag har været sendt i høring

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og revisorloven

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og revisorloven Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 26 Bilag 1 Offentligt 11. september 2012 Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og revisorloven 1. Baggrund og

Læs mere

Høringsnotat Forslag til lov om en terrorforsikringsordning på skadesforsikringsområdet

Høringsnotat Forslag til lov om en terrorforsikringsordning på skadesforsikringsområdet Erhvervsudvalget (2. samling) L 123 - Bilag 1 Offentligt Finanstilsynet 26. marts 2008 J.nr. 105-0002 HF/VOE Høringsnotat Forslag til lov om en terrorforsikringsordning på skadesforsikringsområdet 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 2015/1 LSF 39 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen Fremsat den 29. oktober 2015 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2009-10 L 29 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 1. oktober 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-711-0199 Dok.: IHT40661 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar

Læs mere

Erhvervsudvalget L 133 - Bilag 2 Offentligt

Erhvervsudvalget L 133 - Bilag 2 Offentligt Erhvervsudvalget L 133 - Bilag 2 Offentligt 17. februar 2006 Eksp.nr. 235660 /abn-dep Høringsnotat vedr. udkast til forslag til lov om det europæiske andelsselskab (SCE-loven) 1. Indledning Forslaget er

Læs mere

De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter til de enkelte emner i lovudkastet gennemgås og kommenteres nedenfor.

De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter til de enkelte emner i lovudkastet gennemgås og kommenteres nedenfor. NOTAT 29. september 2017 2. ordførernotat vedrørende ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om kapitalmarkeder, lov om investeringsforeninger m.v. og forskellige andre love (Forhandlede retningslinjer

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 46 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 46 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 46 Bilag 1 Offentligt NOTAT 24. oktober 2014 14/08036-1 Høringsnotat om udkast til lovforslag om Danmarks Grønne Investeringsfond 1. Indledning Regeringen,

Læs mere

Udkast til Vejledning om Revisors levering af tilladte skatte- og vurderingsydelser til revisionskunder af interesse for offentligheden

Udkast til Vejledning om Revisors levering af tilladte skatte- og vurderingsydelser til revisionskunder af interesse for offentligheden Høringsliste Udkast til Vejledning om Revisors levering af tilladte skatte- og vurderingsydelser til revisionskunder af interesse for offentligheden (Udkast til vejledningen er Erhvervsstyrelsens fortolkning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven 2011/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. Fremsat den 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Annemette Ross Sagsnr.: 2013-0032-0567 Dok.: 1041322 Opfølgning på Folketingets By-

Læs mere

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelsen om de organisatoriske krav til værdipapirhandlere

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelsen om de organisatoriske krav til værdipapirhandlere Finanstilsynet 2. juni 2017 OPRI J.nr.132-0015 /SUM Høringsnotat vedrørende bekendtgørelsen om de organisatoriske krav til værdipapirhandlere 1. Indledning Formålet med bekendtgørelsen er at fastsætte

Læs mere

UDKAST. I 8 indsættes som stk. 2:

UDKAST. I 8 indsættes som stk. 2: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om Lønmodtagernes Garantifond (overdragelse af krav til Lønmodtagernes Garantifond ved tvivl om virksomhedsoverdragelse forud for konkurs m.v.) 1 I lov om Lønmodtagernes

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 50 Bilag 1 Offentligt. 13. september / mjo-dep NOTAT

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 50 Bilag 1 Offentligt. 13. september / mjo-dep NOTAT Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 50 Bilag 1 Offentligt NOTAT 13. september 2018 18/05147-2 mjo-dep Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om Dansk Internationalt

Læs mere

Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg

Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 23 Bilag 2 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 11. oktober 2013 Vedlagt fremsender jeg til udvalgets orientering

Læs mere

Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade København Ø. Sendt pr. mail til med kopi til

Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade København Ø. Sendt pr. mail til med kopi til Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø Sendt pr. mail til hoeringer@ftnet.dk med kopi til her@ftnet.dk s høringssvar i relation til udkast til forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister 2008/1 LSF 83 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmjn., Søfartsstyrelsen, sag nr. 200807699 Fremsat den 3. december

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud til lægeundersøgelse)

Forslag. Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud til lægeundersøgelse) Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 62 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag til Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister Lovforslag nr. L XX Folketinget 2008-09 Fremsat den {FREMSAT} 2008 af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen) Forslag til Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister (Kollektive

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om forsikringsformidling

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om forsikringsformidling 2016/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 4. maj 2017 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november Forslag. til. (Pengeoverførsler mellem Danmark og Færøerne)

2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november Forslag. til. (Pengeoverførsler mellem Danmark og Færøerne) 2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0012 Fremsat den 27. marts 2008

Læs mere

29. april EM 2011/115. Fremsat den 29. april af økonomi- og erhvervsminister (Brian Mikkelsen) Forslag. til

29. april EM 2011/115. Fremsat den 29. april af økonomi- og erhvervsminister (Brian Mikkelsen) Forslag. til 29. april EM 2011/115 Fremsat den 29. april af økonomi- og erhvervsminister (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer, lov om finansiel stabilitet

Læs mere

Vildledende informationsmateriale til forsikringstagere - Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S

Vildledende informationsmateriale til forsikringstagere - Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S Att.: Direktionen Industrivej 2 4683 Rønnede 27. oktober 2015 Ref. MFT/UBP J.nr. 591-0225 Vildledende informationsmateriale til forsikringstagere - Husejernes

Læs mere

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser.

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser. 26. marts 2014 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om Nordsøenheden og Nordsøfonden 1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v. og lov om finansiel virksomhed. Lovforslag nr. L 89 Folketinget 2013-14

Forslag. Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v. og lov om finansiel virksomhed. Lovforslag nr. L 89 Folketinget 2013-14 Lovforslag nr. L 89 Folketinget 2013-14 Fremsat den 28. november 2013 af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 38 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 38 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 L 38 Bilag 1 Offentligt NOTAT 28. oktober 2015 Høringsnotat ad L 38 Forslag til Lov om ændring af lov om betalingstjenester og elektroniske penge (Loft over

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt NOTAT 19. marts 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til ændringsforslag til lovforslaget om ændring af lov om en rejsegarantifond (obligatorisk

Læs mere

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex Oil Denmark

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 48 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-311-0057 Udkast 8. november 2010 Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven (Udvidelse af skatteforvaltningslovens

Læs mere

UDKAST 22. juni Forslag til

UDKAST 22. juni Forslag til UDKAST 22. juni 2012 Forslag til Lov om ændring af tilbudsloven og lov om kommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og kommuner og regioners deltagelse i selskaber (Lempelse af annonceringspligten

Læs mere

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag.

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag. 2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsministeriet, j.nr. 70.D.7.a.DAN Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 50 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 50 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 L 50 Bilag 1 Offentligt NOTAT 11. november 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om EKF Danmarks Eksportkredit 1. Indledning Lovforslaget

Læs mere

UDKAST til forslag til lov om ændring af lov om fonde og visse foreninger (Udvidet adgang til uddeling af arv og gaver m.v.)

UDKAST til forslag til lov om ændring af lov om fonde og visse foreninger (Udvidet adgang til uddeling af arv og gaver m.v.) Dato: 11. juni 2018 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christina Grene Thomsen Sagsnr.: 2018-706-0009 Dok.: 762266 UDKAST til forslag til lov om ændring af lov om fonde og visse foreninger (Udvidet adgang

Læs mere

Fremsat den 29. april 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag. til

Fremsat den 29. april 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag. til Lovforslag nr. L 206 Folketinget 2010-11 Fremsat den 29. april 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer,

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Advokatsamfundet Affald Danmark Akademikernes Centralorganisation Amager forbrænding I/S Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Asfaltindustrien

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 L 14 Bilag 1 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civilafdelingen Dato: 1. oktober 2012 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Moya-Louise Lindsay- Poulsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden Lovforslag nr. L 126 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag til Lov om ændring af lov om Vækstfonden (Vækstfondens mulighed for at optage lån

Læs mere