Pt. er der nu afviklet to møder mellem UBST og KU. Til forberedelse heraf her der været holdt tre møder på mellemlederniveau.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pt. er der nu afviklet to møder mellem UBST og KU. Til forberedelse heraf her der været holdt tre møder på mellemlederniveau."

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 54, 15. juni 2011 Pkt. 6 bilag 1. Bestyrelsen SAGSNOTAT 6. JUNI 2011 Vedr.: Afrapporteringsnotat nr. 1 Sagsbehandler: Rektorsekretariatet 1. Indledning Nærværende notat er afrapporteringsnotat nr. 1. I notatet kan bestyrelsen orientere sig om status på de tilsyn, undersøgelser og handlingsplaner, som Milena Penkowa sagen har afstedkommet enten initieret af bestyrelsen selv eller af tredjemand. Notatet er udarbejdet i henhold til det besluttede på bestyrelsesmødet den 28. april Det skærpede tilsyn Med skrivelse af 28. april modtog KU en præcisering af rammerne for det skærpede tilsyn fra Universitets- og Bygningsstyrelsen(UBST), jf. bilag 2. REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 POSTBOKS KØBENHAVN K TLF DIR MOB trk@adm.ku.dk REF: TRK Pt. er der nu afviklet to møder mellem UBST og KU. Til forberedelse heraf her der været holdt tre møder på mellemlederniveau. UBST har fået tilsendt en betydelig dokumentation til brug for tilsynet. Temaet på de to første møder har været kompetencefordelingen internt i KU s øverste ledelse, herunder opfølgning på det fremsendte materiale, samt kompetenceforholdet mellem det centrale KU og fakulteterne. UBST har i tilsynet primært interesseret sig for KU s organisation, instruktions- og delegationsbeføjelser samt sagsgange.

2 Den 14. juni afvikles det fjerde formøde. Og det næste tilsynsmøde er aftalt til den 21. juni. Temaet her er fortsat kompetenceforholdet mellem det centrale KU og fakulteterne. SIDE 2 AF 8 Endvidere har UBST meddelt, at Rigsrevisionens rapport af 23. maj 2011 giver UBST anledning til også at lade det skærpede tilsyn omfatte spørgsmål afledt af Rigsrevisionens rapport. Rapporten og status på opfølgningen behandles nedenfor i pkt. 3. KU arbejder på at få offentliggjort relevante dokumenter fra UBST, så universitetsbefolkningen kan orientere sig i karakteren af det skærpede tilsyn. 3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed ved KU Rigsrevisionen har den 23. maj 2011 rapporteret fra deres revision af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed ved KU. Rapporten indeholder bl.a. en gennemgang af forvaltningen af tilskudsfinansierede forskningsprojekter ved to institutter på KU. Rigsrevisionen konkluderer, at de overordnede retningslinjer og systemer på KU er tilfredsstillende. I redegørelsen kritiserer Rigsrevisionen dog bl.a. KU for i en række tilfælde i de konkrete sager, som Rigsrevisionen har gennemset, ikke konsekvent at følge de interne regler for økonomistyring samt for manglende journalisering og dokumentation af fondsbevillinger. Som led i den videre udvikling af økonomiforvaltningen og som opfølgning på de seneste revisionsrapporter fra Rigsrevisionen og Institutionsrevisor (PricewaterhouseCoopers) vil der, som bestyrelsen også blev orienteret om på bestyrelsesmødet d. 28. april, i den kommende tid blive gennemført en række tiltag i KU s økonomiorganisation og forvaltning. 1. Alle økonomimedarbejdere skal fremover referere til en administrativ leder med økonomifaglig indsigt og kompetence. 2. Der foretages en vurdering af kompetencer og udviklingsbehov hos økonomimedarbejderne, som bl.a. skal sikre rette kompetenceniveau i forhold til økonomiopgaverne 3. Alle økonomimedarbejdere skal fremover beskæftige sig med økonomiforvaltning i hele deres arbejdstid og må ikke have andre arbejdsopgaver (delt arbejdsfunktion), da det vanskeliggør en rendyrkning af den enkeltes kompetence på økonomiområdet 4. Der skal etableres større faglige centre på økonomiområdet, hvor alle økonomimedarbejdere skal indgå i et stærkt fagligt miljø, hvor den fysiske samlokalisering er en væsentlig faktor, som styrker den kollegiale sparring og læring.

3 Der arbejdes pt. med opdatering af forvaltningsgrundlaget, som en stor del af den daglige økonomiforvaltning hviler på som fx retningslinjer for forvaltning af eksternt finansierede projekter, betalingskort, kontokort, repræsentation samt regnskabsinstruks mv. Derudover planlægges i den kommende tid en proces med kompetenceudvikling af alle medarbejderne i økonomisøjlen. Der stiles mod at opnå støtte fra Statens Center For Kompetenceudvikling. Endelig er der den 31. maj igangsat en intern revision med henblik på at få et mere klart billede af forvaltningen af de eksternt finansierede projekter på tværs af organisatoriske enheder på KU. Den interne revision gennemføres ved udvalgte institutter, monofakulteter, BRIC og Fællesadministrationen og er forankret hos fakultetsdirektører/-økonomichefer og i Fællesadministrationen hos vicedirektøren for Koncern-økonomi med reference til universitetsdirektøren. Disse har ansvaret for, at gennemføre, vurdere og rapportere i forhold til den interne revision på deres respektive områder. Resultatet af den interne revision foreligger primo september og vil blive anvendt i den videre proces med at udvikle og styrke forvaltningen af eksternt finansierede projekter på alle 3 organisatoriske niveauer. Samtidig vil det indgå som en del af dokumentationen til såvel Rigsrevisionen som Institutionsrevisor i forbindelse med efterårets revisionshandlinger. 4. Politiets undersøgelser: Den 3. februar 2011 anmeldte KU Milena Penkowa til politiet for mistanke om dokumentfalsk og bedrageri i forbindelse dokumentation af forsøg med rotter, der er omtalt i en artikel i det videnskabelige tidsskrift Glia i Efterfølgende har politiet anmodet KU om yderligere oplysninger, som er afgivet. Den 18. marts sigtede politiet Milena Penkowa for dokumentfalsk og bedrageri. Samme dag foretog politiet ransagelse af Milena Penkowas kontor og laboratorium på SUND. KU har medvirket og medvirker fortsat til at oplyse sagen, når Politiet anmoder herom. Derudover afventes Politiets videre stillingtagen i sagen. SIDE 3 AF 8 5. Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU): I november 2010 oversendte KU to sager til UVVU om konkrete mistanker vedr. uredelighed i Milena Penkowas forskning til behandling. Herudover har professor Benthe Klarlund Pedersen, SUND, den 2. april 2011 oversendt en ny sag vedr. Milena Penkowas forskning til UVVU, da der er begrundet mistanke om manipulation og genbrug af det samme immunhistokemiske billede i to forskellige artikler.

4 Udfaldet af sagerne afventes. UVVU har om det to første sager uformelt meddelt, at udvalget forventer en sagsbehandlingstid på 6 12 måneder. KU har ikke modtaget nye informationer om disse sager. SIDE 4 AF 8 6. Universitetets undersøgelse af Milena Penkowas videnskabelige produktion KU bad tidligere på året Det Frie Forskningsråd (DFF) om at rådgive KU om, hvordan der kan gennemføres en undersøgelse af Penkowas samlede forskningsproduktion. DFF vendte tilbage med rådgivning og forslag om undersøgelse, internationalt panel, tilhørende uafhængigt sekretariat m.v. Med bistand fra kammeradvokaten og højst estimeret juridisk ekspertise foreligger nu et kommissorium, som DFF har erklæret sig enig i de overordnede linjer i. På den baggrund kan KU iværksætte undersøgelsen. På KU er prorektor Thomas Bjørnholm ansvarlig for undersøgelsens rammer. Universitetet har indgået aftale med et privat konsulentfirma, Civilingeniør Pia Jørnø, og efter forslag fra Det Frie Forskningsråd med professor emeritus Lars Terenius fra Karolinska Instituttet, Stockholm om at varetage panelets sekretariatsfunktion på henholdsvis det administrative og det sundhedsfaglige område. Københavns Universitet har endvidere tilknyttet fhv. præsident for Højesteret Torben Melchior og fuldmægtig hos Folketingets Ombudsmand Michael Thuesen, som juridiske sagkyndige til undersøgelsen. Det videnskabelige panel er ved at blive nedsat og her tages udgangspunkt i en bruttoliste af eksperter inden for Penkowas forskningsfelt, som KU har modtaget fra DFF. Som den faglige ekspertise i det sekretariat, der skal betjene panelet, rådgiver Lars Terenius om sammensætningen af panelet, så det sikres at panelet samlet dækker det forskningsfaglige område, Penkowa beskæftigede sig med. Penkowas videnskabelige produktion tæller ca. 100 videnskabelige artikler. Udfordringen bliver i første omgang at få medforfatterne til at medvirke til at få identificeret de dele af det videnskabelige grundlag, der stammer fra Penkowa. På baggrund heraf vil det videnskabelige panel udvælge det forskningsmateriale, der konkret ønskes undersøgt. Næste udfordring bliver at få fremskaffet det videnskabelige grundmateriale, og derefter rejser sig så spørgsmålet om, hvilken fysisk forfatning mate-

5 rialet vil være i, og i hvilken grad det er muligt ud fra grundmaterialet at rekonstruere eller kontrollere Penkowas resultater. SIDE 5 AF 8 Når det videnskabelige panel har afsluttet sin undersøgelse, afgiver den en rapport til KU, der derefter vurderer om der skal tages yderligere skridt og indgives flere sager til UVVU. Undersøgelsen kommer til at pågå i efteråret 2011 og vil blive afsluttet hurtigst muligt, men under hensyntagen til at, det er afgørende, at gennemførelse af undersøgelsen sker så grundigt og omhyggeligt som muligt. Universitetet afholder alle udgifterne til undersøgelsen. 7. Opfølgning på videnskabsministerens svar på spm. 183 (alm. del) vedr. gennemgang af ph.d.- og specialestuderende, der har haft Milena Penkowa (MP) som hovedvejleder, vejleder eller på anden måde har samarbejdet med MP om deres forskningsprojekter I videnskabsministerens svar på spm. nr. 183 (alm. del) til Folketinget anmodes Københavns Universitet (KU) om at gennemgå samtlige konkrete sager vedrørende ph.d.- og specialestuderende, der har haft Milena Penkowa (MP) som hovedvejleder, vejleder eller på anden måde har samarbejdet med MP om deres forskningsprojekter. I forlængelse heraf har SUND på opdrag fra rektorsekretariatet iværksat en forvaltningsmæssig gennemgang. Gennemgangen fokuserer på de ph.d.- eller specialestuderende, der har haft MP som hovedvejleder, vejleder, været ansat i hendes laboratorium, eller hvor ph.d.-afhandlingen delvist består af en eller flere artikler, hvor MP er medforfatter. Efter gennemgangen udarbejder SUND en samlet rapport, som også vil tilgå KU's tilsynsmyndighed UBST. Pt. er status på SUND's gennemgang af MP s speciale- og ph.d.-studerende er, at der er identificeret 6 ph.d.-studerende, hvoraf 1 fortsat er i gang, som har haft MP som hovedvejleder eller anden vejleder. Der er foretaget en gennemgang af de 6 studieforløb, og kun i ét tilfælde er der noget at bemærke. Nok ikke helt uventet drejer det sig om den igangværende ph.d.-studerende, som er blevet forsinket med sit projekt pga. af hovedvejlederskiftet.

6 SUND arbejder endvidere på identifikation af specialstuderende. Der er foreløbig den umiddelbare vurdering, at det drejer sig om meget få studerende. SUND vil ultimo uge 24 tilskrive de berørte om gennemgangen. SIDE 6 AF 8 8. Status på implementering af rektors handlingsplan 8.1 Status på De studerendes forhold / tarv. JUR-dekan Henrik Dam har indvilliget i at være formand for udvalget. Udpegning af udvalgets øvrige medlemmer er i proces og forventes afsluttet ultimo juni Formanden for udvalget mødes d. 10. juni 2011 med sekretariatet med henblik på udarbejdelse af kommissorium. Kommissoriet forventes fastlagt primo juli Udvalgets første møde forventes at finde sted primo september I handlingsplanen indgår betegnelsen studenter-ombudsmand. Ombudsmanden har pålagt KU at finde en ny betegnelse for enheden, da ombudsmandstitlen er beskyttet ved lov. Pt. er arbejdstitlen derfor "instans til varetagelse af de studerendes tarv". 8.2 Status på Nye regler for indstillinger priser og hæderspriser KU's Forsknings- og Innovationsråd (KUFIR), som har prorektor som formand og blandt andre prodekanerne for forskning som medlemmer har fået i opdrag at udarbejde et forslag. KUFIR er pt. ved at færdiggøre sit forslag, som derefter udsendes til høring i de akademiske råd med henblik på behandling i Ledelsesteam (LT) i august måned. 8.3 Status på Generel kritik (forskeruddannelse) KU's forskeruddannelsesråd (KUFUR), som har dekan Sven Frøkjær som formand og dertil ph.d.-skolelederne som medlemmer har fået i opdrag at udarbejde et forslag til forbedring af forskeruddannelsens elementer vedr. god videnskabelig praksis, metode osv.. KUFUR har på sit møde den 11. april diskuteret opgaven og har i den forbindelse meddelt, at de fleste fakulteter har allerede et ph.d.-kursus i god videnskabelig praksis eller et kursus hvor god videnskabelig praksis indgår. Kurset er i nogle tilfælde en del af fakultetets introduktionsforløb for nye ph.d.-studerende. Det er på nuværende tidspunkt ikke praksis, at et kursus i god videnskabelig praksis m.m. er obligatorisk. KUFUR foreslår derfor, at det pålægges de enkelte ph.d.-skoler at etablere et obligatorisk kursus i god videnskabelig praksis m.m. inden for en fælles KU ramme. Ph.d.-skolen vil have mulighed for at udbyde kurset alene eller i samarbejde med andre fakulteter. Dette vil give de bedste muligheder for at

7 målrette kurset, så det afspejler de ph.d.-studerendes behov på de enkelte fakulteter. KUFUR finder, at det vil være uhensigtsmæssigt, om der etableres ét obligatorisk kursus for alle ph.d.-studerende på KU. Forskellene mellem karakteren af den forskning der udføres på KU s fakulteter og dermed det faglige normsæt er så store, at der er behov for målrettede kurser. KUFUR vil derfor udarbejde et forslag til fælles overordnende minimumsrammer for kursus i god videnskabelig praksis. Forslaget vil omfatte: Rammer for indhold (herunder forskningsetik, ophavsret, plagiarisme, datahåndtering/-opbevaring, forfatterskab m.m.) Organisering Omfang De fælles overordnede rammer vil tage udgangspunkt i de udstukne linjer fra handlingsplanen og allerede eksisterende ph.d.-kurser på KU i god forvaltningspraksis m.m. Forslaget behandles indenfor følgende tidsplan: Juni 2011: Forslag til fælles rammer for et ph.d.-kursus i god videnskabelig praksis behandles i KUFUR Juni- september 2011: Forslag sendes i høring i praksisudvalget, Akademisk råd og ph.d.-udvalgene Oktober 2011: Forslaget forelægges Ledelsesteam (LT) til endelige stillingtagen og beslutning. Ultimo 2011: Implementering på de enkelte fakulteter SIDE 7 AF Status Projektstyring/økonomi I forlængelse af afsnit 3 om opfølgning på Rigsrevisors rapport skal endvidere gives følgende status på gennemført en række tiltag i KU s økonomiorganisation og -forvaltning. Der er senest pr. 31. maj 2011 i alt gennemført ændring i referenceforhold for 28 medarbejdere på KU mhp. at sikre, at økonomimedarbejderne refererer til en leder i den administrative streng. Ændringerne fordeler sig således: TEO (0), JUR (0) HUM (3), SAMF (0), FARMA (1), BRIC (0) SUND (17), SCIENCE (5), LIFE (2). Der er pr. 6. juni afholdt møder på 6 fakulteter og BRIC mellem respektive fakultetsledelser, universitetsdirektør og Koncern-økonomis ledelse om organisering af økonomisøjlen, hvor der er drøftet referenceforhold, vurdering

8 af medarbejdernes udviklingsbehov og potentiale, eliminering af delt arbejdsfunktion ( rene økonomimedarbejdere) samt etablering af større faglige centre på økonomiområdet. De resterende 2 møder med SCIENCE og SUND afholdes den 16. juni Status på Håndtering af videnskabelig uredelighed og praksis SAMF-dekan Troels Østergaard Sørensen har indvilliget i at formandsbetjene udvalget. Udpegning af udvalgets øvrige medlemmer er i proces og forventes afsluttet primo juli d.å. Formanden for udvalget og formanden for Praksisudvalget mødes den 7. juni d.å. med sekretariatet med henblik på udarbejdelse af kommissorium. Kommissoriet forventes fastlagt primo juli Udvalgets første møde forventes at finde sted primo september d.å. 8.6 Status på Andre forhold (Universitetets rutiner og generelle ressourceberedskab samt forvaltningsmæssige forhold) Overskriften dækker over en række notater, som skal udarbejdes til brug for KU forvaltning. Håndtering af politianmeldelse generelt (responsum fra JUR FAK) Udarbejdes i efteråret 2011 Dekorum (Kammeradvokaten udarbejder kort responsum om dekorum til brug for KU) forventes udarbejdet i august 2011 Notatpligt Forventes udarbejdet og udsendt ultimo august 2011 Journalisering Forventes udarbejdet og udsendt ultimo august 2011 SIDE 8 AF Status Intern kommunikation Rektoratet besøger pt. fakultetssamarbejdsudvalg (FSU) på alle fakulteter for at drøfte rektors handleplan som opfølgning på MP-sagen. Fsva. rektors handlingsplan er der, som det fremgår ovenfor, i øjeblikket en række processer i gang enten vedr. høringer i de akademiske råd eller udpegninger til deltagelse i udvalg med henblik på at medinddragelse i rektors handleplan

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 7. Bilag 1. Bestyrelsen SAGSNOTAT 10 OKTOBER 2011 Vedr.: Afrapporteringsnotat nr. 3 Sagsbehandler: Rektorsekretariatet REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 55, 15. september 2011 Pkt. 8. Bilag 1. Bestyrelsen SAGSNOTAT 6 SEPTEMBER 2011 Vedr.: Afrapporteringsnotat nr. 2 Sagsbehandler: Rektorsekretariatet REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011.

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 7. Bilag 1 til notat 4 Opfølgning på MPsagen rektors handlingsplan Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Som opfølgning på

Læs mere

Offentlig høring: Hvad har vi lært af Penkowa-sagen? 3. november 2011 Dias 1

Offentlig høring: Hvad har vi lært af Penkowa-sagen? 3. november 2011 Dias 1 Offentlig høring: Hvad har vi lært af Penkowa-sagen? Dias 1 Indledning Ordstyrer Professor Peter Harder Dias 2 Velkommen til offentlig høring på Københavns Universitet og gennemgang af sagens forløb Formand

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Kommissorium for et uafhængigt internationalt ekspertpanels undersøgelse af Milena Penkowas forskning

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Kommissorium for et uafhængigt internationalt ekspertpanels undersøgelse af Milena Penkowas forskning KØBENHAVNS UNIVERSITET Kommissorium for et uafhængigt internationalt ekspertpanels undersøgelse af Milena Penkowas forskning 1. juli 2011 1. Indledning I begyndelsen af februar 2011 anmeldte Københavns

Læs mere

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 09. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 21. MAJ 2012 Vedr.: Notat om afslutning og opfølgning

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Praksisudvalget AAU (PU AAU) Regler FORMÅL OG AFGRÆNSNING

Praksisudvalget AAU (PU AAU) Regler FORMÅL OG AFGRÆNSNING Rektorsekretariatet Dokument dato: 29.06.2017 Dokumentansvarlig: Signe Hernvig Senest revideret: 29.06.2017 Senest revideret af: Signe Hernvig Dato for næste revision: Godkendt dato: 28.06.2017 Godkendt

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Rektorsekretariatet Bestyrelsen for Københavns Universitet

Rektorsekretariatet Bestyrelsen for Københavns Universitet DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Rektorsekretariatet Bestyrelsen for Københavns Universitet Forvaltningsmæssig gennemgang af speciale- og ph.d.-studerende, der har haft Milene

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 192 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 192 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 192 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person. Named person ordning på HUM. Vedr.: Sagsbehandler: Inge-Lise Damberg

Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person. Named person ordning på HUM. Vedr.: Sagsbehandler: Inge-Lise Damberg DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person SAGSNOTAT 31. OKTOBER 2013 Vedr.: Named person ordning på HUM HR- OG PERSONALEAFDELINGEN Sagsbehandler:

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU AMKU S A G S N O T A T 16. NOVEMBER 2011 Vedr.: Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Bestyrelse. Rektor. Prorektor Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 3

Bestyrelse. Rektor. Prorektor Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 3 Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 6. Bilag 1 Bilag 1 Københavns Universitet: Organisationsdiagram* Bestyrelse Rektor Prorektor Direktør Ledelsesfora, råd og udvalg s. 2 FA Fællesadministrationen

Læs mere

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 62. 19. april 2012 Pkt. 9. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 12. APRIL 2012 Vedr.: Pkt. 9. Strategiopfølgning:

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser.

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 5. Bilag 1. SAGSNOTAT 1. OKTOBER 2011 Vedr.: Input fra fakulteterne til beslutningsgrundlag, der skal forelægges bestyrelsen inden udgangen

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

Møde afholdt: 23. juni 2011

Møde afholdt: 23. juni 2011 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 5. AUGUST 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: 23. juni 2011 Sted: Referent: Mødesal A Kirsten Breddam

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra 2012 Marts 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens

Læs mere

Bestyrelse. Rektor. Prorektor for forskning og innovation Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 6

Bestyrelse. Rektor. Prorektor for forskning og innovation Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 6 Bestyrelsesmøde nr. 75, den 2. december 2014 Pkt. 9. Bilag 1 Bilag 1 Københavns Universitet: Organisationsdiagram* Bestyrelse Rektor Prorektor for forskning og innovation Direktør Prorektor for uddannelse

Læs mere

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Sagsbehandler: Peder Andersen

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst.

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl. 9-10 Sted: Lokale 19.1.1 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE MØDET I DAG Har præsenteret de endelige beslutninger Vil fokusere på: de administrative beslutninger betydning og bagvedliggende overvejelser

Læs mere

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske Fakultet Ifølge ph.d.-bekendtgørelsens 25, stk. 1, nr. 6), jf. 19, stk. 1 skal universitetet

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Aarhus Universitets regelsæt til håndtering af videnskabelig uredelig og tvivlsom forskningspraksis ved Aarhus Universitet

Aarhus Universitets regelsæt til håndtering af videnskabelig uredelig og tvivlsom forskningspraksis ved Aarhus Universitet Aarhus Universitets regelsæt til håndtering af videnskabelig uredelig og tvivlsom forskningspraksis ved Aarhus Universitet I medfør af 20 i lov om videnskabelig uredelighed m.v., jf. lov nr. 383 af 26.

Læs mere

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Brev fra rektor Til alle KU s ansatte Organisation og strategi 13. JUNI 2006 Kære ansatte ved Københavns Universitet REKTOR Universitetet står overfor at skulle

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål

Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål l. Studenterambassadørens formål er at styrke retssikkerheden og vejlede de studerende i deres møde med Københavns Universitet

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Vejledning vedrørende behandling af sager ved mistanke om videnskabelig uredelighed og tvivlsom forskningspraksis på DTU

Vejledning vedrørende behandling af sager ved mistanke om videnskabelig uredelighed og tvivlsom forskningspraksis på DTU Vejledning vedrørende behandling af sager ved mistanke om videnskabelig uredelighed og tvivlsom forskningspraksis på DTU Indledende bemærkninger Behandling af sager ved mistanke om videnskabelig uredelighed

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade 43 1260 København K Udviklingskontrakt

Læs mere

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok.

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 10. marts 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU, jf. afrapportering til rektor pr. 1. oktober 2015 Sagsbehandler Uddannelsesservice

Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU, jf. afrapportering til rektor pr. 1. oktober 2015 Sagsbehandler Uddannelsesservice KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 83, d. 27. april 2016 Pkt. 12. Bilag 4 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 15. APRIL 2016 Vedr. Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU,

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Lønmodtagernes Dyrtidsfond (beretning nr. 13/2007)

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Studenterambassadørens kvartalsrapport

Studenterambassadørens kvartalsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterambassadørens kvartalsrapport 1. kvartal 2013 1. Studenterambassadørens formål og opgaver Studenterambassadøren ved Københavns Universitet er den første

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme.

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme. KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. JANUAR 2012 Forum 60. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. januar 2012 kl. 9.15-14.00. Sted: Københavns Universitet, udv. 1. NØRREGADE 10 1017 KØBENHAVN

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2009 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2009 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET SYDDANSK UNIVERSITET VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET De overordnede bestemmelser vedrørende bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandlingen

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN MAJ/JUNI 2019 Københavns

Læs mere

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Af Universitetsloven 2 stk. 2, fremgår det, at universitetet har forskningsfrihed og skal værne om denne og om videnskabsetik. Københavns Universitets

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 4b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. NOVEMBER 2018 Vedr. Danske Universiteters og Danske Studerendes Fællesråds

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen hos Institut for Menneskerettigheder Februar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Uregelmæssigheder i projektforvaltningen

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2010 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2010 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Arbejdsformidlingens (AF) administration af løntilskudsordningen BESKÆFTIGELSESMINISTERIET Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Orienteringen af Folketinget

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Center for Driftsunderstøttelse Abel Cathrines Gade 13 1654 København V

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Center for Driftsunderstøttelse Abel Cathrines Gade 13 1654 København V Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Center for Driftsunderstøttelse Abel Cathrines Gade 13 1654 København V Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Møde for Fællesadministrationens medarbejdere den 31. august 2010 Ved universitetsdirektør Jørgen Jørgensen Formålet med AU s faglige udviklingsproces Fagligt mål: Udvikle

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

Penkowa-sagen. Formand for bestyrelsen for Københavns Universitet Nils Strandberg Pedersen

Penkowa-sagen. Formand for bestyrelsen for Københavns Universitet Nils Strandberg Pedersen Penkowa-sagen Formand for bestyrelsen for Københavns Universitet Nils Strandberg Pedersen Lidt om mig selv Læge 1978, dr. med. 1983 1989 Forskningsdirektør på SSI 1998 - Adm. Dir. på SSI 2009 - Formand

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget BESLUTNING Dagsordenspunkt 8: Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2011 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2011 hovedområdeopdelt Indledning...2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger...2 Nøgletal

Læs mere

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på?

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hans Gregersen Formand for det videnskabelige råd kommissorium (1) Center for Kliniske Retningslinjer er en institution, der samler, organiserer,

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 4. februar 2016 Kontor: Økonomikontoret

Læs mere

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen VEJLEDNING ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Vejledningen er til brug for bedømmelsesusvalg Vejledningen kan med relevante modifikationer tillige anvendes

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Repræsentantskabsmøde 25. november 2015 Beretning Margit Roed dasys@dasys.dk dasys.dk 2015 et år med sygeplejefaglighed Stabilt og godt grundlag administrativt og økonomisk De planlagte 4 bestyrelsesmøder

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere