Bestyrelsesmøde torsdag den juni 2012 henholdvis fra kl og

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde torsdag den juni 2012 henholdvis fra kl og"

Transkript

1 Bestyrelsesmøde torsdag den juni 2012 henholdvis fra kl og Tilstede: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Marco Brodde, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Torp, Flemming Larsen og Kristine Roug. Fra sekretariatet: Jan Eriksen, Henning Enemark, Jakob Simonsen, Anker Madsen, Torbjørn Eriksen, Anne Christiansen og Maria Kock-Jensen (referent). Afbud: Nanna Ilmer, Torben Kaas og Ilsebeth Schlæger. Gæst: Ekstern konsulent Michael Brinch-Pedersen (deltagelse ved punkt 2). 1. Godkendelse af dagsorden Lars Mortensen bød velkommen til dette års 2-dages bestyrelsesmøde på Bornholm, og gennemgik kort dagsordenen, derudover bød han velkommen til Michael Brinch-Pedersen. På anmodning fra Jeppe Jørgensen overførtes til dagsordenen et punkt fra Orienteringsoversigten O2 Kredsarbejdet vedrørende referat fra seneste Regions Kontaktudvalg. På anmodning fra Torbjørn Eriksen overførtes et punkt fra Orienteringsoversigten O 5d) Internationale projekter til dagsordenen under punkt 10, Programmer og projekter. Jan Eriksen ønskede orienteringspunkterne O6 h, Skov & Landskab, bestyrelsen, O6i, FEE og O6m, Fonden Hold Danmark Rent overført til dagsordens punkt 9 - Eksterne udvalg og repræsentationer. Der forelå omdelt yderligere bilag som erstatning for bilag O1a) Tipsudvalget. Dagsordenen blev med tilføjelse af de fem overflyttede punkter godkendt. 2. Fastlæggelse af Friluftsrådets politiske strategi Ekstern konsulent Michael Brinch-Pedersen deltog i behandlingen af dette dagsordenspunkt. Bestyrelsen drøftede strategien, og udviklingen i processen. 3. Konstituering m.v. 3 a) Konstituering, valg af næstformand/næstformænd Ifølge Vedtægter for Friluftsrådet 6 vælger bestyrelsen "af sin midte en eller to næstformænd..." j:\word\bestyrelse\best-m2012\ juni\udkast til bestyrelsesreferat juni 2012.docx

2 I lyset af arbejdet med den nye strategi var det formandskabets opfattelse, at bestyrelsen ikke skal ændre ved personbesættelsen af interne og eksterne udvalg. Bestyrelsen konstituerede sig med genvalg af Kirsten Nielsen og Jeppe Jørgensen som næstformænd. 3 b) Konstituering (tipsudvalg, Regionskontaktudvalget, indsatsområder, politiske udviklingsområder og eksterne udvalg, bestyrelser m.m.) Bestyrelsen gennemgik listen med oversigt over repræsentation i eksterne udvalg, bestyrelser og drøftede behovet for repræsentation i forhold til eksisterende repræsentationer. Bestyrelsen konstituerede sig ved at fastholde eksisterede repræsentation i rækken af interne og eksterne udvalg, bestyrelser m.m., dog med undtagelse af Styregruppen for Viden- og udviklingscenter for samspil mellem natur og menneske, hvor bestyrelsen ikke fandt behov for repræsentation fremover. Bestyrelsen besluttede endvidere, at der undersøges, hvorvidt der stadig er behov for repræsentation i Styregruppen for Friluftsliv og psykisk helse. 3 c) Fordeling af Kredse på bestyrelsesmedlemmer Bestyrelsen har tidligere besluttet at knytte et bestyrelsesmedlem til hver af kredsbestyrelserne og ligeledes udpege en kontaktperson fra Regionskontaktudvalgt og formandskabet til hver af de 5 regioner. Lars Mortensen spurgte, om der var bestyrelsesmedlemmer, der ønskede at skifte fordelingen af kredskontakter. Bestyrelsen besluttede, at fastholde den nuværende fordeling af bestyrelsesmedlemmer på kredse for det kommende år og ligeledes de 5 kontaktpersoner fra Regionskontaktudvalgt og formandskabet til hver af de 5 regioner. Jeppe Jørgensen genudpegedes som formand for Regionskontaktudvalget.. 4. Formalia 4 a) Vedtægter Lars Mortensen indstillede, at der allerede på dette bestyrelsesmøde nedsættes et udvalg under bestyrelsen med det formål at gennemgå vedtægterne med henblik på revision. Bestyrelsen valgte at nedsætte et udvalg med følgende medlemmer: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Torben Kaas og Flemming Torp med Jan Eriksen som sekretær. 4 b) Forretningsorden Bestyrelsen gennemgik forretningsordenen for arbejdet i bestyrelsen. Bestyrelsen tiltrådte forretningsordenen.

3 4 c) Honorar Bestyrelsen tiltrådte en uændret fordeling af honorar. 4 d) Mødedatoer 2012/2013 Bestyrelsen drøftede ændringen af næste års 2-dages bestyrelsesmøde, således der kunne afses tid til repræsentation på Folkemødet Bestyrelsen bekræftede mødeplanen for 2012/2013, med ændring af bestyrelsens 2-dages møde til den juni Bestyrelsen besluttede fremover at afholde hvert andet 2-dages møde på Bornholm i forbindelse med Folkemødet. 5. Økonomi og Regnskab Jan Eriksen gennemgik balancen pr. 31. maj Bestyrelsen tog gennemgangen til efterretning. 6. Kredsarbejdet 0 2) Referat fra seneste Regions Kontaktudvalgsmøde den 22. maj 2012 Jan Eriksen refererede fra mødet og fortalte, at der havde været en god og ligefrem tilbagemelding fra udvalget omkring forpligtelser. Udvalget havde givet udtryk for, at de havde et eget ansvar for at informere og dermed sikre god kommunikation fra kredsene. Lars Mortensen påpegede, at sekretariatet skal være ekstra fokuseret omkring forventnings tilkendegivelser til kredsene. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. 7. Konkrete sager 7 a) Randzoneloven Lars Mortensen redegjorde kort for lovens vedtagelse og markerede, at dette var et betydeligt adgangspolitisk skridt for Friluftsrådet. I forbindelse med administrationen af randzonerne nævnte han, at der kunne være en række udfordringer. Bestyrelsen drøftede, hvorledes Friluftsrådets fremadrettet skal håndtere udviklingen. Anker Madsen redegjorde kort for, at der ikke vil blive udarbejdet et kort over randzonerne, da der er tale om en generel reguleringsbestemmelse og at dette er tilsvarende, at der heller ikke foreligger kort over andre udyrkede arealer. Han oplyste, at NaturErhvervstyrelsen har meddelt, at de iværksætter oplysningsaktiviteter om færdsel i randzoner i forbindelse med, at offentlighedens får adgang til de kommende randzoner.

4 Jan Eriksen, beskrev mulighederne for, efter møde med Landbrug & Fødevarers formand, at indgå et positivt oplysningsarbejde omkring adgangen i randzonerne. Lars Mortensen bemærkede, at det positive signal er vigtigt, primært i forbindelse med de bynære områder. Bestyrelsen havde en længere drøftelse omkring brugen og adgangen i randzonerne. Bestyrelsen besluttede, at følge udviklingen i forbindelse med randzonelovens vedtagelse og ikrafttrædelse. Derudover skal Friluftsrådet undersøge, hvilke samarbejdsmuligheder omkring oplysningsarbejde m.m. i forbindelse med færdsel på arealerne, der er på tværs både med Landbrug og Fødevarer, NaturErhvervstyrelsen og Miljøministeriet. 7 b) Udpegning af medlemmer til Naturråd, Aage V. Jensens Naturfond Aage V. Jensens Naturfond har med brev af 10. maj 2012 anmodet Friluftsrådet om at nyudpege repræsentanter til naturrådene i Lille Vildmose og Æbelø/Gyldensteen og gen- eller nyudpeger et medlem til Naturrådet i Filsø. Lars Mortensen fremlagde indstillingen: Filsø Naturråd: Kredsformand, Hanne Voetmann. Lille Vildmose naturråd: Næstformand, Thyge Steffensen Æbelø/Gyldensteen naturråd: Kredsformand, Søren Larsen Bestyrelsen tiltrådte indstillingen. 7 c) Projekt Højt til Loftet Mads Ellegaard forklarede, at visionen for projektet er, at Projekt Højt til loftet skal bruges som afsæt for at skabe et frivillighedsunivers, og det er et mål, at der om 25 år skal der være lige så mange frivillige i naturen, som der nu er frivillige i den sociale sektor, ca borgere. Han forklarede yderligere, at der arbejdes med et pilotprojekt i den statsejede Lyngby Skov, som skal være frivilligværksted, på forsøgsbasis. Der begyndes med et projektområde, hvorfra erfaringer skal være grundsættende for en udbredelse til hele landet. Flemming Torp spurgte ind til, om der i projektet var tænk på inddragelse af for eksempel den danske folkeskole, skoleklasser med mere, således at børn opdrages med henblik på frivilligt arbejde. Marco Brodde bemærkede, at det er vigtigt at sikre balance i forhold til ansvar. Det er vigtigt, at både kommuner og stat er deres ansvar bevidst og ikke fralægger sig det, så snart frivillige bidrager til drift og pleje. Mads Ellegaard forklarede, at projektet har et langt tidsperspektiv, idet et at formålene med projektet er at skabe en holdningsændring i befolkningen. Bestyrelsen godkendte hensigtserklæringen.

5 8. Politiske Udviklingsområder og Indsatsområder 8 a) Politisk Indsatsområde Kulturmiljøet Friluftsrådets medlemsorganisationer og kredsbestyrelser er blevet inviteret til at indstille medlemmer til det Politiske indsatsområde Kulturmiljøet. Lars Mortensen redegjorde for indstillingerne: 2 repræsentanter fra Friluftsrådets bestyrelse Marco Brodde Et endnu ikke udpeget medlem af bestyrelsen 1 medarbejder fra sekretariatet Thomas Larsen Schmidt 4-5 repræsentanter fra Friluftsrådets medlemsorganisationer Hans Ove Pedersen, Kommunale Park- og Naturforvaltere Kim Clausen, Museumsdirektør, Ringkøbing/Skjern Museum Christina Britz Nicolaisen, Dansk Cyklist Forbund Ann S. Rendbæk, Landsorganisationerne 4H og Landbo Ungdom Erik Jensen, Dansk Vandrelaug. Flemming Lehrmann, Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur Helle Vastring, Danmarks Jægerforbun Mette Marie Burgwald,repræsentant fra Samrådet for de syv spejderorganisationer Jens Reddersen, repræsentant fra Dansk Gymnastik- og Idrætsforbund 2 repræsentanter fra Friluftsrådets kredsbestyrelser Erik Buhl, kredsnæstformand, Kreds Fyn Nord. Flemming Nielsen, kredsnæstformand, Kreds Aarhus bugt. 2 repræsentanter fra henholdsvis Kulturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening Morten Stenak, Kulturstyrelsen Birgitte Bang Ingrisch, Danmarks Naturfredningsforening. Bestyrelsen nedsatte arbejdsgruppen for indsatsområdet kulturmiljø, bestående af alle indstillede personer. Bestyrelsen udpegede Kirsten Nielsen som det andet medlem af bestyrelsen i arbejdsgruppen. 9. Eksterne udvalg og repræsentationer 9 a) FEE's generalforsamling, Lars Mortensen redegjorde kort for den kommende forening af sekretariatet i FEE, som blev vedtaget af generalforsamlingen. Han orienterede om en god generalforsamling ugen før i Dublin i Irland, hvor Jan Eriksen blev genvalgt som præsident for de kommende 4 år. I løbet af de næste halve års tid, skal det afklares hvor FEEs sekretariat skal etableres. Jan Eriksen forklarede, at der i forbindelse med etablering af det nyforenede sekretariat, bliver direktørstillingen slået op.

6 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning 9 b) Fonden, Hold Danmark Rent Jan Eriksen beskrev, hvorledes Fonden Hold Danmark Rent i den kommende tid skal finde fodfæste, efter at Miljøstyrelsen har trukket deres økonomiske støtte tilbage. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. 9 c) Skov og Landskab Jan Eriksen orinterede bestyrelsen om de organistoriske ændringer der er foretaget på Københavns Universitet med relation til Skov & Landskab. Han vurderede, at de organisatoriske ændringer ville kunne have afgørende betydning for en fortsat opretholdelse af Skov & Landskab som en enhed. Det ville måske være problematisk i fremtiden, at opretholde en ekstern bestyrelse for Skov & Landskab som del af de nye sammenlagte institutter på Københavns Universitet. 10. Programmer og projekter 10 a) Projekt Nationalparker På baggrund af de erfaringer som styregruppen har gjort sig gennem de sidste knap 3 års indsats med nationalparkprojekter, bør Friluftsrådets fremtidige indsats i de eksisterende nationalparker overvejes nøje. Der har styregruppen foreslået følgende: 1) At Friluftsrådet fortsætter støtten og serviceringen af rådets repræsentanter i fondsbestyrelserne. Denne opgave varetages af som en del af Rådets almindelige virke. 2) At Friluftsrådet (sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening) arbejder på at styrke natur og friluftsliv i de enkelte nationalparker. Indsatsen skal konkret bestå i at invitere Friluftsrådets medlemsorganisationers samt Danmarks Naturfredningsforenings repræsentanter i nationalparkbestyrelser og -råd, til en workshop en gang om året. På workshoppen skal deltagerne diskutere målrettede indsatser for natur og friluftsliv i nationalparkerne. 3) At Friluftsrådet fortsætter støtten til formidlingskoordinatorer i de tre nationalparker, under forudsætning af, at nationalparkerne går med til at udarbejde fælles formidlingskoncepter, som øger genkendeligheden i de danske nationalparker. Det vil sige, at dele af formidlingen i de tre nationalparker er opbygget efter samme koncept og foregår i samme rammer. Lars Mortensen fremhævede, at Friluftsrådet fremadrettet skal lægge vægt på, de Nationalparker, der er vedtaget, men naturligvis holde øje med eventuelle andre. Lars Mortensen forklarede, at andre nationalparkområder kunne komme på tale i forhold til Projekt Naturpark. Mads Ellegaard bemærkede, at kredsbestyrelserne er indforståede med denne beslutning. Henning Enemark forklarede, at formålet med Nationalparkernes formidlingskoordinatorer er at sikre en ensartethed udadtil, således at gæster i nationalparkerne oplever en synlig og ens formidling, uanset hvilken nationalpark, der er tale om.

7 Bestyrelsen drøftede fordele og ulemper ved at afgrænse deltagerkredsen i et årligt møde arrangeret sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening til udelukkende at bestå af organisationernes repræsentanter i nationalparkbestyrelser og Nationalparkråd. Marco Brodde pegede på, at der i visse situationer kunne være meget at hente ved også at invitere udvalgte engagerede lokale medlemmer af de 3 organisationer med til et sådan årligt møde. Bestyrelsen besluttede, at bakke op om, at satse på de udpegede nationalparker. Bestyrelsen besluttede, at Friluftsrådet arbejder videre med at øge kvaliteten i de tre eksisterende nationalparker som beskrevet i punkt 1-3 ovenfor. 10 b) Projekt Adfærd Der er afholdt brainstormmøde i sekretariatet for at skabe et godt og bredt fundament for det kommende projekt. Det handler både om samarbejdspartnere, samspil med andre af Rådets aktiviteter, om den store og langsigtede udfordring ved at skulle ændre folks adfærd, om de reelle og de potentielle konflikter, om myter og fakta, om de aktiviteter, der udgør de største gener for andre, om at få kontakt til de uorganiserede, lodsejerne og samarbejde med medlemsorganisationerne. Lars Mortensen fremhævede, at rammen på 5 år vil sikre, at der kan fokuseres på forskellige adfærdsformer hen ad vejen. Bestyrelsen drøftede Projekt Adfærd og fastholdt, at kampagnen skal synliggøre Friluftsrådet. 10 c) Projekt Danmarksrejsen Leif Nielsen bemærkede, at der er en positiv udvikling i gang i forhold til projektet, og at der i juli måned 2012 hver dag vil være et indslag fra Danmarksrejsen i forbindelse med DR 1 programmet Sommervejret i hele juli måned. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. 10 d) Internationale projekter Torbjørn Eriksen forklarede, situationen for den kommende programaftale Friluftsrådet i samarbejde med Udenrigsministeriet har arbejdet på. Grundet ændringer i ministeriets systematisering af bistandsorganisationer, ønsker Udenrigsministeriet afsøgt muligheden for om Friluftsrådet kan indgå som en ramme-organisation, idet muligheden for programaftaler bortfalder. Dette betyder, at Friluftsrådet skal sikre en egenfinansiering på 10 %. Lars Mortensen udtrykte sin betænkelighed omkring egenfinansiering og bad sekretariatet lægge pres på Udenrigsministeriet. 11. Tips- og Lottomidler til friluftslivet 11 a) Indstillinger om tilskud og afslag 62. fordeling, 4. uddeling

8 Jakob Simonsen fremlagde indstillingerne om tilskud og afslag i forbindelse med 62. fordeling, 4. uddeling. Lars Mortensen erklærede sig inhabil i forbindelse med sag nr.: s. 54, Marco Brodde erklærede sig inhabil i forbindelse med sag nr.: s. 47, s. 48, Jeppe Jørgensen erklærede sig inhabil i forbindelse med sag nr.: s. 8, : DGI Karpenhøj s.10, : DGI Storkøbenhavn s. 40, : DGI Storkøbenhavn Jakob Simonsen henledte bestyrelsens opmærksomhed på en tidligere sag nr s. 33/36 Vejle kommune, Den flydende kajakklub. Der var uoverensstemmelse mellem beløbet nævnt i indstillingsteksten og beløbet i bevillingsangivelsen. Det rigtige beløb er kr. Flemming Torp spurgte ind til sag nr s. 14/68 København, Byhøst. Jakob Simonsen forklarede, at temaet var interessant, men projektet er meget omkostningstungt, og dertil usikkert forankret. Bestyrelsen godkendte listen af den 7. juni 2012 over behandlede sager i 62. fordeling 4. uddeling. 12. Meddelelser 12 a) Spejdernes lejr 2012 Lars Mortensen orienterede, om et nyt fælles initiativ "Spejdernes lejr 2012". Initiativet er et stort skridt og et tegn på samarbejde, spejderne imellem.. Friluftsrådet er inviteret og Jakob Simonsen bemærkede, at Tipssektionen forventer at stille med en repræsentant. Ligeledes vil Torben Kaas besøger lejren. Bestyrelsen besluttede, at Flemming Larsen alternativt Kirsten Nielsen deltager ved den indbudte reception. 13. Eventuelt Leif Nielsen deltager i Kreds Bornholms sommermøde den 22. august 2012 i stedet for Kirsten Nielsen. Bestyrelsen drøftede Folkemødet Der var enighed om, at Friluftsrådet kan få gavn af deltagelse i Folkemødet fremover. Jakob Simonsen udleverede et fortryk af bogen "Naturrum - naturophold på en anden måde" til bestyrelsen. Mødet sluttede kl Referat: Maria Kock-Jensen, 26.juni 2012

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Tilstede: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Nanna Ilmer, Marco Brodde, Preben Schmidt, Leif Nielsen (10.45 fra punkt 2a ), Flemming

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl. 15.00-20.00

Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl. 15.00-20.00 Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl. 15.00-20.00 Tilstede: Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Torp, Flemming Larsen, Kristine Roug, Marco Brodde, og

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 Tilstede: Marco Brodde, Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde juni 2011

Referat Bestyrelsesmøde juni 2011 Referat Bestyrelsesmøde 17. - 18. juni 2011 Tilstede: Lars Mortensen, Nanna Ilmer (kun lørdag d. 18. juni 2011), Jeppe Jørgensen, Torben Kaas (kun lørdag d. 18. juni 2011), Kirsten Nielsen (fra kl. 16.00

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00

Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00 Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00 Tilstede: Lars Mortensen (ikke punkt 1, 2, 4), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Larsen, Kristine

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011

Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011 Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011 Tilstede: Lars Mortensen (formand), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Torben Kaas, Flemming O. Torp (til og med punkt 7, kl. 17.45), Nanna Ilmer (fra punkt 2,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl. 10.00 11.05 IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V Til stede: Lars Mortensen (formand), Leif Nielsen, Thomas Bach, Helle Stuart,

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013

R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013 R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013 Til stede: Marco Brodde, Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Leif

Læs mere

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 REFERAT Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 Til stede: Kirsten Nielsen, Flemming Larsen, Mads Kolte-Olsen, Flemming O. Torp, Kirsten Skovsby, Stine Sørensen, Leif Nielsen, Marco

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00

R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00 R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00 Tilstede: Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Jeppe Jørgensen, Michael Pedersen, Torben Kaas, Preben Schmidt, Flemming Torp, Leif Nielsen,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Stine Høi Sørensen, Marco Brodde, Leif Nielsen, Preben

Læs mere

2. Orientering om projekterne Danske Naturparker, Kløverstier og Naturens Dag 2013

2. Orientering om projekterne Danske Naturparker, Kløverstier og Naturens Dag 2013 REFERAT Af møde i Regionskontaktudvalget Tirsdag den 4. december 2012 kl. 15.30-19.00 Deltagere: Jeppe Jørgensen, Leif Nielsen, Poul-Erik Pedersen, Anni Juhl Jørgensen, Thomas Elgaard Jensen, Hanne Voetmann,

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00

Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00 Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00 Tilstede: Lars Mortensen (formand), Mads Kolte-Olsen, Stine Sørensen, Kirsten Skovsby, Flemming Torp, Flemming Larsen, Torben Kaas, Marco

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014 Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Marco Brodde, Leif Nielsen, Preben Schmidt, Mads Kolte-Olsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 30. oktober 2012 fra kl

Bestyrelsesmøde tirsdag den 30. oktober 2012 fra kl Bestyrelsesmøde tirsdag den 30. oktober 2012 fra kl. 14.00-20.00 Til stede: Lars Mortensen (fra kl. 15.15), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Torp, Flemming Larsen,

Læs mere

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Hanne Voetmann, Anni Juhl Jørgensen, Kirsten Skovsby og Leif Nielsen. Afbud:

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre Bestyrelsens 8. møde Torsdag d. 10. november 2016 kl. 16:30 senest 18:30 Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre R E F E R A T 8.1 Godkendelse af dagsordenen 8.2 Nationalparkplanen

Læs mere

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET Årsregnskab Beretning Projektoversigt Kapitalforklaring pr. 31. december 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning... 4 Projekter...

Læs mere

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Friluftsrådet Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Præsentation af en paraplyorganisation Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv September 2011 Friluftsrådets formål Friluftsrådets formål

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. december 2011 kl

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. december 2011 kl Referat Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. december 2011 kl. 15.00 19.00 Tilstede: Lars Mortensen (fra kl. 18.25, punkt 5 g), Nanna Ilmer, Jeppe Jørgensen, Torben Kaas, Kirsten Nielsen, Kristine Roug (fra

Læs mere

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder:

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder: Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 15. september 2015 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Bent Holgersen, Jan Karnøe, Kirsten Skovsby, Preben Schmidt, Leif

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl. 16.00-18.30 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere: Leif Nielsen, Kirsten Skovsby, Thomas Bach, Poul

Læs mere

GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014

GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014 GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014 Til stede: Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Leif Nielsen

Læs mere

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød a. Valg af dirigent, stemmetællere og referent.... 2 b. Kredsbestyrelsens

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 1

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 1 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 1 29. maj 2018 kl. 15:00 18.00 Mødested: Esnord, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Deltagere: Formand Jens-Olav Pedersen Næstformand Per Gotfredsen Allan Thomsen Katja Munch

Læs mere

På baggrund af drøftelserne vil REKU videregive følgende gode råd:

På baggrund af drøftelserne vil REKU videregive følgende gode råd: September 2009 Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 24. september 2009 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Jeppe Jørgensen Egon Østergaard Nanna Ilmer William

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Sted: Café Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent 2) Formandens beretning 3) Godkendelse

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 1. oktober Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 1. oktober Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 20.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Alice Linning (DDS), Charlotte

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 9. september 2015 Scandiagade 13, 2450 København SV

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 9. september 2015 Scandiagade 13, 2450 København SV Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 9. september 2015 Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Lars Mortensen (formand), Flemming Torp, Leif Nielsen, Niels-Christian Levin Hansen, Helle Stuart, Preben

Læs mere

De første to år med. V/ Lars Mortensen

De første to år med. V/ Lars Mortensen De første to år med V/ Lars Mortensen Disposition 1. Strategiens indhold 2. Hvordan har vi anvendt strategien? 3. Hvilke samarbejder har strategien medført? 4. Reaktioner fra omverdenen 5. Forbedret kommunikation

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Friluftsrådets kommunikationschef Astrid Bjørg Mortensen deltager i dette dagsordenspunkt.

Friluftsrådets kommunikationschef Astrid Bjørg Mortensen deltager i dette dagsordenspunkt. Dagsorden for møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 8. juni 2016 kl. 15.30-19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 25. maj 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden - Leif Dagsordenen

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet Referat Punkt 2, bilag 2 Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. november 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

D A G S O R D E N Bestyrelsesmødet fredag den 19. juni 2015 kl. 12.00 lørdag den 20. juni 2015 kl. 16.00

D A G S O R D E N Bestyrelsesmødet fredag den 19. juni 2015 kl. 12.00 lørdag den 20. juni 2015 kl. 16.00 D A G S O R D E N Bestyrelsesmødet fredag den 19. juni 2015 kl. 12.00 lørdag den 20. juni 2015 kl. 16.00 1. Godkendelse af dagsorden (LM) 2. Konstituering med videre a) Konstituering, valg af næstformand/næstformænd

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Referat fra møde i Regionskontaktudvalget den 29. januar 2009

Referat fra møde i Regionskontaktudvalget den 29. januar 2009 Til Regionskontaktudvalget (REKU) Februar 2009 Referat fra møde i Regionskontaktudvalget den 29. januar 2009 Deltagere: Lis Nielsen: Bestyrelsen Egon Østergaard: Bestyrelsen Thomas E. Jensen: Region Nordjylland

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Fritidsrådet den 30. april 2014 kl til i Terndrup. Fritidsrådets dialogmøde med KFU den 6. maj 2014 kl til 17.

Fritidsrådet den 30. april 2014 kl til i Terndrup. Fritidsrådets dialogmøde med KFU den 6. maj 2014 kl til 17. Referat Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.15.30-A08-7542-12 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 26-05-2014 Referater fra: Fritidsrådet den 30. april 2014 kl. 17.00 til 19.00 i Terndrup Fritidsrådets

Læs mere

BESTYRELSESMØDE fredag den 13. juni 2014, kl

BESTYRELSESMØDE fredag den 13. juni 2014, kl BESTYRELSESMØDE fredag den 13. juni 2014, kl. 15.00 Medlemmer af bestyrelsen: Afbud: Fra skolen: Jørn Vejgaard, Tage Hjortkjær, Karin Østerby, Michael Nederby, Erik Damborg, Kurt K. Nielsen, Steen Hartmann

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Referat 30. oktober 2012 Dato: 30. oktober Tid: Kl. 13 14.00 Sted: KL-huset, lokale S-08 Afbud: Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Punkter: 0. Meddelelser... 2 1. Kredsenes fremtidige

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Kim (medarbejderrepræsentant) og Maiken (referent) Tid 16. maj 2017 kl. 13.15-18.00 Sted Indkaldere Mødetype Forplejning CISU, Klosterport

Læs mere

Retningslinjer for kredsrepræsentationernes arbejde i Friluftsrådet. Revideret marts 2013.

Retningslinjer for kredsrepræsentationernes arbejde i Friluftsrådet. Revideret marts 2013. Retningslinjer for kredsrepræsentationernes arbejde i Friluftsrådet. Revideret marts 2013. Friluftsrådets bestyrelse har det overordnede, politiske ansvar for kredsrepræsentationerne og de valgte kredsbestyrelser.

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Bestyrelsesmøde den Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017

Bestyrelsesmøde den Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017 Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 16-12-2016. Fremlagt til underskrift. 3. spunkt: Forretningsorden for forretningsudvalget 4.

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

Bestyrelsesmødet lørdag den 18. juni 2016 kl. 9.00-14.00 på HOTEL RYTTERGÅRDEN / GREEN SOLUTION HOUSE, Strandvejen 79, 3700 Rønne

Bestyrelsesmødet lørdag den 18. juni 2016 kl. 9.00-14.00 på HOTEL RYTTERGÅRDEN / GREEN SOLUTION HOUSE, Strandvejen 79, 3700 Rønne D A G S O R D E N Bestyrelsesmødet lørdag den 18. juni 2016 kl. 9.00-14.00 på HOTEL RYTTERGÅRDEN / GREEN SOLUTION HOUSE, Strandvejen 79, 3700 Rønne 1. Godkendelse af dagsorden (LM) 2. Konstituering med

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten.

Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten. Bestyrelsesmøde 1/2019 Skydebaneforeningen Danmark Åbent referat Dag og tid: Torsdag 14. marts 2019 kl. 14.30-17.30 Sted: Deltagere: Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten. Bestyrelsen:

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017.

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Tilstede : Flemming Bo Hansen, Jens Bergholdt, Birgit Olsen, Kaj Kingo, Leoni Petersen, Toni Andersen. Lykke Petersen.

Læs mere

Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm

Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm Tid: Den 12. december 2018, Kl. 9.30-12.30. Sted: Helsingør Rådhus, Skt. Anna Gade 5A, 3000 Helsingør. Lokale:

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

Ulrik Westring (UW), Preben Sørensen (PS), Malthe Emil Bøgh Olesen (MO)

Ulrik Westring (UW), Preben Sørensen (PS), Malthe Emil Bøgh Olesen (MO) Referat af bestyrelsens møde torsdag den 1. oktober 2009 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lars Ole Vestergaard (LV), Lone Ryg Olsen (LO), Nils-Henrik Pedersen (NH), Arne Frier (AF) og Lars Scheibel (LS),

Læs mere

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl. 17.00 20.30 Fremmødt: Jette kammer Jensen (JKJ), Lars Mortensen

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. Deltagere: Formand Lauge Damstrup Brøndum Næstformand Merete Ettrup Kasserer

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Referat HB 01 15. 16. juni 2012 Hotel Scandic Odense Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Dagsorden 00.00 Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

Ot$V!JTNINGSREFERAT. B0RI jholivl. Møde indkaldt af: Jens Skovgaard, Bornholm

Ot$V!JTNINGSREFERAT. B0RI jholivl. Møde indkaldt af: Jens Skovgaard, Bornholm J) Ot$V!JTNINGSREFERAT FAGLIGT FÆLLES FoRBuND 3F BornhoLm B0RI jholivl FAGLIGT FisLLEs FoeBuaiD Sandemandsvej 21 3700 Ronne Postbox 45 Tlf. 70 30 08 00 Fax 70 30 08 01 bom holm 3f. d k www. 3fdk/bornholm

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 BESLUTNINGSREFERAT HB04 2016/2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 i Ceres Park & Arena Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Kl. 10:00-15:00 (mødet slut kl.15.20) Deltagere René Toft, Formand

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard 6. april 016 Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur Møde nr. Mødedato: 9. marts 1. april 016 Tidspunkt: 9.3.: kl.11-17; 30.-31.: kl. 9-14:00; 31.3.: kl. 9-18:00; 1.04.: kl. 9-13:30 Sted: Lokale

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Til stede: Lena Schnack Mertz, Morten Lønborg Friis, Jan Jacobsen, Jens Bloch, Jørgen Graven Nielsen,

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus.

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 23. februar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Hanne Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelsen

Ungdomsskolebestyrelsen Ungdomsskolebestyrelsen Dagsorden møde nr. 1 Perioden 2018-2021 Mødedato: 13. marts 2018 Mødetidspunkt: Kl. 18.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.00 Mødelokale: C.F. Tietgensvej 7C Der serveres mad under mødet.

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

REFERAT DEN 25. JUNI 2014 LEDELSES- OG IDRÆTSPOLITISK SEKRETARIAT

REFERAT DEN 25. JUNI 2014 LEDELSES- OG IDRÆTSPOLITISK SEKRETARIAT REFERAT DEN 25. JUNI 2014 LEDELSES- OG IDRÆTSPOLITISK SEKRETARIAT MØDE I BESTYRELSEN DEN 18. JUNI 2014 FORUM BESTYRELSEN Mødenr.: 5 Mødedato: Den 18. juni Mødestart: Kl. 17.00 Mødested: Bestyrelsens mødelokale

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00 REFERAT Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Dagsordenens punkt 2 og 8 c blev behandlet som de sidste punkter på mødet.

Dagsordenens punkt 2 og 8 c blev behandlet som de sidste punkter på mødet. Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 30. oktober 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Stine Høi Sørensen, Marco Brodde (deltog fra pkt. 6), Leif

Læs mere

AARHUS. Referat af bestyrelsesmøde den 21. juni side nr Formand Chris Cully. Næstformand Vicky E. Jensen

AARHUS. Referat af bestyrelsesmøde den 21. juni side nr Formand Chris Cully. Næstformand Vicky E. Jensen Tilstede: Referat af bestyrelsesmøde den 21. juni 2018 side nr. 340 2.7 Aarhus Kommunes Ghettoplan. 4.4 Ingen afdelingsbestyrelse i afdeling 34. 7.3 Endelig udpegning til beboerklagenævnet. 4.3 Udlejningsaftaler.

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

Protokol fra hovedbestyrelsesmødet

Protokol fra hovedbestyrelsesmødet Dansk Jernbaneforbund Protokol fra hovedbestyrelsesmødet Den 9. oktober 2014 2 Protokol fra hovedbestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 Deltagere: Forbundsformand Henrik Horup Næstformand Preben S. Pedersen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere