RandersBolig: Jan Guldmann, formand, Mogens Vive, næstformand, Kaj Herholdt Madsen, bestyrelsesmedlem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RandersBolig: Jan Guldmann, formand, Mogens Vive, næstformand, Kaj Herholdt Madsen, bestyrelsesmedlem"

Transkript

1 Redegørelse Vedrørende: Redegørelse Sagsnavn: RandersBolig styringsdialog 2015 Sagsnummer: S Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen Forvaltning: Sekretariat Dato: Sendes til: Administrationsselskabet RandersBolig Deltagere: RandersBolig: Jan Guldmann, formand, Mogens Vive, næstformand, Kaj Herholdt Madsen, bestyrelsesmedlem Administrationen: Ulla Gregor, sekretariatschef i DAB, Jørgen Henriksen, chefkonsulent i DAB, og Jette Halkjær, teamleder økonomi. Kommunen: Tine Braüner Jung, Boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger. Randers Kommune havde indbudt til styringsdialogmøde den 24. november 2015 med følgende dagsorden: 1. Kort velkomst 2. Administrationsselskabets økonomi, herunder a. Regnskab 2014 b. Udvikling i økonomien i 2015, budgetopfølgning og status på genopretning 3. Momsfri administration 4. RandersBolig og boligorganisationerne a. Forvaltningsrevision b. Status på administration af boligforeninger med økonomiske udfordringer c. Samarbejdet generelt med boligorganisationerne 5. Boliorganisationernes økonomi a. Budgetopfølgning, status b. Udfordringer i forhold til boligforeningernen, herunder status på tab ved lejeledighed og tab ved fraflytning 6. Orientering fra den Boligsociale enhed a. Orientering om etablering af Den boligsociale enhed, Randers kommune b. Nybyggeri behov for små boliger 7. Drøftelse af særlige udfordringer forbundet med anvisning af flygtninge 8. Eventuelt

2 Forløbet er, at der efter dette årlige dialogmøde sendes redegørelse ud til kommentering hos administrationsselskabet. Redegørelsen offentliggøres efterfølgende på kommunens hjemmeside og almenstyringsdialog.dk, som loven tilsiger. Kommunens forventninger til dagens møde er, at det skaber en god dialog, indblik og fundament for et fortsat godt samarbejde mellem tilsyn og RandersBolig. Tilsynet orienterede om, at Steen Sørensen, social og arbejdsmarked, havde meldt afbud til dagens møde. Administrationsselskabets økonomi: Regnskab 2014 Årets resultat blev et overskud på kr., hvilket er en markant positiv afvigelse fra det budgetterede på kr. Differencen skyldes, at indtægten har været væsentlig højere end budgetteret grundet indtægt på administration af afdelingerne under Randersegnens Boligforening på ca. 1,3 mio. kr., samt at der har været væsentligt lavere udgifter til kontingenter og møder, hvilket har medført en besparelse på kr. Derudover har udgift til personale været kr. lavere end budgetteret, hvilket skyldes, at nogle stillinger i administrationen har været ubesatte i en periode. Endelig er der sparet på afskrivninger. Der er i stedet bogført en udgift på ca. 1,6 mio. kr. til afskrivninger i forbindelse med udrangering af IT og ombygning på konto 513, kontorholdsudgifter. Arbejdskapitalen er fortsat negativ med kr., hvilket dog er en markant forbedring, da årets overskud er overført hertil. Sidste år udgjorde arbejdskapitalen ca. -9,5 mio. kr. Der er afdraget 3 mio. kr. af den tålmodige lånekapital til boligorganisationerne i marts Der resterede herefter en gæld til ejerne på 12 mio. kr., samt et lån fra Randers Boligforening af 1940 på 2,5 mio. kr. Bankgælden er nedbragt med kr. i regnskabsåret, og er nu på kr. Bankgælden forventes afviklet planmæssigt inden for 3 år. Egenkapitalen udgør herefter kr. mod kr. sidste regnskabsår, hvilket er en markant forbedring. Administrationsselskabet har fri likviditet for kr., hvilket er en forøgelse på godt 5 mio. kr. i forhold til sidste regnskabsår. Likviditeten er dermed forbedret markant til trods for afvikling af 3 mio. kr. til ejerne i regnskabsåret 2013, og det betyder, at det har været muligt at afvikle yderligere 4 mio. kr. i regnskabsåret 2014 på den tålmodige lånekapital. Gælden til ejerne er herefter på 10,5 mio. kr. Det har således samlet set været et godt år for RandersBolig, hvor der nu sker afvikling af gæld og afskrivning på bygninger og materiel, hvilket tilsynet finder meget positivt. Nettoadministrationsudgiften er faldet til kr. mod kr. i sidste regnskabsår.

3 Der er en revisionspåtegning uden forbehold, men med supplerende bemærkning om ikkereviderede budgettal, hvilket er positivt. Udvikling i økonomien i 2015, budgetopfølgning og status på genopretning Der foreligger et internt halvårsregnskab, der pr. 30. juni 2015 viste et overskud på 1,7 mio. kr., hvilket er væsentligt højere end budgetteret. Differencen skyldes lavere udgifter til kontingenter, møder, personale mv. ligesom i regnskabsåret Der har endvidere været en større indtægt på byggesagshonorar i første halvår af regnskabsåret. Likviditeten er forbedret yderligere, og er pr. 30. juni 2015 forbedret med yderligere kr. Der foretages fortsat afskrivninger, og bankgælden er endvidere nedbragt yderligere i overensstemmelse med planen. Der er aftalt opfølgende dialogmøde mellem RandersBolig og tilsynet i foråret Tilsynet indkalder til dette møde. Momsfri administration Administrationen betragter RandersBoligs økonomi som værende genoprettet som følge af den momsfrie administration. Administrationsselskabet er styrket, og selskabet har nu en egenkapital på knap 10 mio. kr. Der er udarbejdet regnskabsopfølgning for perioden 1. juli 1. november 2015, der viser et overskud på 1,4 mio. kr., hvilket er lidt højere end forventet. Overskuddet overføres til boligorganisationerne med henblik på et resultat på 0 kr. Der er reelt et mindre tilbageværende overskud på ca kr., som hidrører fra tillægsydelser (bl.a. byggesagshonorar). Der forventes at ske kvartalsvis afregning til de boligorganisationer, der er ejere, med endelig slutafregning ved regnskabsårets afslutning. Som følge af den momsfrie administration er lån fra boligorganisationerne eftergivet nogle lån er konverteret til indskud, mens andre er aktiveret i de enkelte boligorganisationer med henblik på afvikling. Plan for afvikling af boligorganisationernes indskud i RandersBolig følges i alle boligorganisationer og forventes afviklet inden oktober 2018, hvor den momsfrie administration forventes at ophøre. Møllevænget og Storgaarden forventes at have afviklet indskud allerede i 2016/2017. Administrationen af den momsfrie administration går godt. Systemet fungerer, men der er fortsat behov for mindre tilpasninger i form af nærmere beskrivelser, således at flere medarbejdere i administrationen får kendskab til systemet. RandersBolig har valgt at administrere ordningen efter en konservativ metode, hvorfor der ikke vurderes at være usikre elementer i systemet. RandersBolig og boligorganisationerne Forvaltningsrevision I regnskabsåret 2014 har administrationen foretaget kvalitetstjek af 6 punkter i forvaltningsrevisionen, som følger:

4 -Markvandringer og drifts- og vedligeholdelsesplaner fungerer og viser et meget tilfredsstillende resultat. -Kontrol af fakturabetaling viser, at 92,7 % af alle faktureringer overholder alle forretningsgange. -Tjek af procedure ved tomgang med deraf følgende lejetab viser, at forøget fokus på genudlejning, korrekt kontering, inddrivelse mv. giver færre tomgange og minimering af lejetab. -Varsling af forhøjelse af leje er 100 % i overensstemmelse med procedure -Forbrugsregnskaber ser positivt ud og er 100 % i overensstemmelse med procedure -Flyttesager (indkaldelse til syn, afregning mv.) har vist et behov for opstramning af procedure, da der er behov for mere dokumentation for rettidig indkaldelse. Det er undersøgt, om forholdet har givet anledning til tabte sager i beboerklagenævnet, hvilket ikke har været tilfældet. -Udarbejdelse af forretningsgange er fortsat et fokuspunkt. Efter planen skal der være forretningsgange på alle væsentlige områder i løbet af 4-5 år. Revisor vurderer, at forvaltningsrevisionen er tilstrækkelig, og at arbejdet med forvaltningsrevision tilrettelægges på en intelligent måde. Forvaltningsrevision for 2015 er afleveret til revisor og fremlægges i den nærmeste fremtid for bestyrelserne. Der er i 2015 foretaget kontrol af inkassoprocedurer, oversigt over dispositionsfonden, trækningsretten og anvendelse af renoveringsoversigt samt forbrugsregnskaber. Der er generelt fokus på god økonomistyring og hurtig reaktionstid i henhold til de vedtagne procedure. Status på administration af boligforeninger med økonomiske udfordringer Boligselskabet af 2014 behandles særskilt og viser gode takter indtil videre. Møllevænget og Storgaarden følger den planlagte genopretningsplan, og boligorganisationen forventes at være i balance fra A/B Gudenå er pt. den mest sårbare boligorganisation under RandersBolig. Boligorganisationens afdelinger har et stort vedligeholdelsebehov, få opsparede midler og et forholdsvist højt lejeniveau, som belaster boligorganisationens økonomi væsentligt. Boligorganisationen yder tilskud til afdelingerne for at styrke henlæggelserne, og anvender trækningsretsmidler til finansiering. Administrationen vil udarbejde strategiplan for boligorgansationen for at sikre driften. Der er fra administrationens side stort fokus på boligorganisationen. Der er udarbejdet prognoser over arbejdskapital, dispositionsfond og trækningsretsmidler, samt udarbejdet renoveringsoversigt for alle boligorganisationerne, og de øvrige boligorganisationer har fornuftig økonomi.

5 Samarbejdet generelt med boligorganisationerne Bestyrelsen oplyser, at der gennemføres flere store renoveringssager, hvor der opleves væsentlige udfordringer i nogle sager, herunder Schousgadeprojektet. Der er igangværende dialog med Kuben Management vedr. afklaring af de uforudsete udfordringer i Schousgadeprojektet og Glarbjergvej, begge projekter under Randers Boligforening af Randers Boligforening af 1940 udtrykker ønske om at være på forkant med hensyn til byudvikling, og oplyser, at boligforeningen gerne vil etablere nybyggeri, hvis der opstår spændende muligheder. Tilsynet ser positivt på, at Randers Boligforening af 1940 har opnået tilstrækkelig styrke til at kunne etablere nybyggeri. Tilsynet orienterede om, at der forventes fornyet prioritering af midler til opførelse af alment boligbyggeri i foråret Prioriteringen forventes at følge byrådets vision for byudvikling. Tilsynet vil orientere boligorganisationerne, når der foreligger afklaring af prioritering af midler. Bestyrelsen oplyser, at RandersBolig har været igennem et turbulent år, men at der nu er ro på driften, og der er ansat en ny daglig leder. Bestyrelsen finder, at det var en god beslutning at indføre momsfri administration, som har givet god økonomi i RandersBolig, som bestyrelsen nu anser for værende genoprettet. Der er fokus på kompetenceudvikling af medarbejderne i RandersBolig, således at administrationsselskabet på sigt kan blive uafhængig af DAB. 3 medarbejdere har sagt op indenfor det seneste kvartal, men 2 ud af 3 stillinger er nu genbesat. Administrationen oplyser, at der er godt samarbejdelse med organisationsbestyrelser og afdelingsbestyrelser, og det er nu den enkelte medarbejder i RandersBolig, der betjener bestyrelserne, hvilket er positivt. Bestyrelsen oplyser endvidere, at der er faldet ro på i Møllevænget & Storgaarden. Bestyrelsen i Møllevænget & Storgaarden oplever, at der er kommet en positiv tone, og der er ikke længere tanker om at trække boligorganisationen ud af RandersBolig. Der er et godt samarbejde med administrationsselskabet RandersBolig. Bestyrelsen udtrykker stor tilfredshed med ansættelsen af daglig leder, Susanne Kyra Jensen, og ønsker samtidigt at kvittere Ulla Gregor for hendes store indsats som midlertidig leder. Der er generelt ro i boligorganisationerne under RandersBolig, og der er en god og konstruktiv dialog og debat. RandersBolig har succes med afholdelse af kurser for beboerdemokrater, hvor der bl.a. undervises i bestyrelsesarbejdet, økonomi og dirigentopgaven. Der er stort fremmøde på alle kurser og positive kursusevalueringer. Der vil også blive afholdt kurser i det kommende år, bl.a. temaaften for Boligselskabet af 2014.

6 Der udtrykkes tilfredshed med ansættelse af den boligsociale økonomimedarbejder i RandersBolig. Der er udarbejdet halvårsrapport, som viser, at arbejdet giver positive resultater i form af færre udsættelsessager og minimering af lejetab. Der er tale om en tidsbegrænset stilling til august 2016, som er finansieret af boligorganisationerne. Der skal ske en evaluering af arbejdet og efterfølgende tages stilling til, om stillingen skal forlænges. Den boligsociale enhed oplyser, at de indgår i et tæt samarbejde med den boligsociale økonomimedarbejder i RandersBolig. Fogedretten har oplyst, at der er et massivt fald i antallet af udsættelsessager, og der arbejdes pt på at få en opgørelse over antal sager i Randers Kommune. Den fælles indsats giver gode resultater. RandersBolig har bestilt nyt hjemmesidelayout hos ekstern leverandør. Levering har været forsinket ad flere omgange pga. travlhed ved leverandør. Lancering af ny hjemmeside er udskudt til Boligorganisationens økonomi Budgetopfølgning, status Administrationen forventer, at der vil blive udarbejdet halvårlige budgetkontroller for afdelingerne i foråret I regnskabsåret har inspektørerne lavet opfølgning på konto 114, 115 og 116 hver måned. I 2015 er samtlige kontokort gennemgået ved regnskabsårets afslutning. Der sker således allerede nu løbende budgetopfølgning på de væsentligste poster. Udfordringer i forhold til boligforeningerne, herunder status på tab ved lejeledighed og tab ved fraflytning Administrationen oplyser, at det kræver en større indsats at sikre genudlejning. Der ses dog klare forbedringer og minimering af tab i forhold til sidste år. Årsag til tomgang skal typisk findes i højt huslejeniveau pga. store lejemål, uhensigtsmæssig indretning, eller at der er tale om ungdomsboliger. Der er fokus på arbejdsgangene i administrationen for at effektivisere procedurer og minimere tab. Det forventede tab ved fraflytning for alle boligorganisationer under RandersBolig er i 2015 på 1,4 mio. kr., hvilket er en markant forbedring i forhold til sidste år. Orientering fra den boligsociale enhed Randers Kommune har valgt at etablere en boligsocial enhed særligt på baggrund af et stort antal sager vedrørende udsættelser af lejere. Enheden arbejder aktivt og udfarende på baggrund af konkrete bekymringer og restancer. Der arbejdes med kontaktflader med bl.a. boligorganisationerne. Organisationerne kan rette henvendelse, hvis der er problemer i forhold til beboere i organisationen.

7 Et af fokusområderne er, at der er et større behov for små boliger med billigere husleje, end hvad der bliver etableret ved nybyggeri i dag. Medarbejderne i den boligsociale enhed deltager gerne på bestyrelsesmøder i boligorganisationerne eller afdelinger for at orientere nærmere om den boligsociale enhed. Næste års boligkonference afholdes d. 8. juni 2016 kl i RandersBoligs lokaler på Marsvej. Drøftelse af særlige udfordringer forbundet med anvisning af flygtninge Steen Sørensen, social og arbejdsmarked havde meldt afbud til dagens møde, hvorfor det blev aftalt, at RandersBoligs kommentarer vil blive ført til referat og videreformidlet til Team integration og Steen Sørensen. RandersBolig udtrykker frustration over, at Steen Sørensen endnu ikke har indkaldt til møde mellem Randers Kommune og RandersBolig, som det ellers blev aftalt på styringsdialogmøder d. 20. oktober og 28. oktober 2015 med henholdsvis A/B Gudenå og Randers Boligforening af RandersBolig har taget kontakt til Steen Sørensen med henblik på fastlæggelse af mødedato, men har ikke fået tilbagemelding herpå. Aftalt at tilsynet tager kontakt til Laila Jerming Jespersen, daglig leder i Team Integration og Steen Sørensen, social og arbejdsmarked med påmindelse om indkaldelse. RandersBolig vil gerne indgå i dialog med Randers Kommune for at finde løsninger på problemstillinger i relation til fremtidens boligbehov. Det kan blive aktuelt for kommunen at anvende anvisningsretten efter almenboliglovens 59, hvorefter kommunen kan kræve indtil hver 4. almene familiebolig, der bliver ledig, stillet til rådighed for anvisning. RandersBolig vil gerne være forberedt og klar, inden situationen bliver akut. Det vurderes, at der vil blive et stort behov for boliger til flygtninge i det kommende år. Det er vigtigt, at alle nye beboere i afdelingerne får en god start, hvorfor det er centralt, at samarbejdet mellem boligorganisationer og kommune er velfungerende. RandersBolig vil gerne indgå udlejningsaftaler med kommunen for at sikre en fornuftig beboersammensætning i afdelingerne. Drøftelse af udfordringer forbundet med anvisning af flygtninge blev ligeledes drøftet på årets styringsdialogmøder med A/B Gudenå og Randers Boligforening af Hermed referat fra styringsdialogmøde med A/B Gudenå d. 20. oktober 2015: Boligorganisationen har ønsket at få en dialog omkring emnet, da der kommer flere og flere familier, der er svære at kommunikere med på grund af sprogbarrierer. Det gør det vanskeligt i dagligdagen, fx svært at forklare anvendelse af vaskefaciliteter, ordensregler mm. Det giver udfordringer for beboerne ude i afdelingerne. Boligorganisationen ønsker at høre, om det fx kunne være muligt at få hjælp til at oversætte fx ordensregler/vedtægter til de nye beboere på deres eget sprog. Kommunens repræsentant for team integration oplyser, at kommunen ved nye flygtninge overordnet forklarer, hvad det vil sige at bo i Danmark, herunder i alment byggeri, men måske er det også et

8 spørgsmål om at give det tid. Kommunen vil gerne medvirke til at løse problemet i det omfang, rammerne tillader det. Det er en god ide at drøfte mulighederne nærmere, herunder også muligheden for at oversætte ordensregler og afholde velkomstmøder, som kommunen faciliterer med lokaler og tolke, og boligorganisationen står for at præsentere boligorganisationerne for de nye lejere. Det har der været stor succes med i andre kommuner. Man kan også drøfte muligheden for at etablere ordning med hjemme-hos er. Flygtningekontoret har et meget stort behov for flere små, billige boliger. I øjeblikket mangler der ca. placering af 100 flygtninge for at opfylde af kvoten for i år, og der er lige nu 125 flygtninge, der er placeret i midlertidige boliger. Der er stor mangel på boliger! RandersBolig oplyser, at boligorganisationerne gerne vil hjælpe og også har evnen til det, men det kræver også en starthjælp til flygtninge. Der er enighed om, at det vil være formålstjenstligt med et fælles møde mellem RandersBolig og kommunens integrationsteam. Aftalt, at Steen Sørensen fra team integration ved Randers Kommune indkalder til møde mellem kommunen og RandersBolig via Susanne Kyra Jensen. Eventuelt Ingen bemærkninger.

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 26-11-2015 Sendes til: Typografernes Stiftelse og RandersBolig

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

A/B Andelsbo: formand Allan Rasmussen, næstformand Jens Ravnsborg

A/B Andelsbo: formand Allan Rasmussen, næstformand Jens Ravnsborg Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 03-11-2015 Sendes til: A/B Andelsbo og RandersBolig Deltagere:

Læs mere

Boligorganisationen: Formand Jan Guldmann, næstformand Mogens Vive og bestyrelsesmedlem Kaj Herholdt Madsen

Boligorganisationen: Formand Jan Guldmann, næstformand Mogens Vive og bestyrelsesmedlem Kaj Herholdt Madsen Redegørelse Vedrørende: Styringsdialog 2016, RandersBolig Forvaltning: Sekretariat Mødedato: 07-11-2016 Sendes til: RandersBolig Deltagere: Boligorganisationen: Formand Jan Guldmann, næstformand Mogens

Læs mere

A/B Gudenå: Knud Spangsø, formand og Lone Jakobsen, næstformand.

A/B Gudenå: Knud Spangsø, formand og Lone Jakobsen, næstformand. Referat Forvaltning: Sekretariat, Miljø og Teknik Møde vedr.: Redegørelse styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 20-10-2015 Sendes til: A/B Gudenå og RandersBolig Deltagere: A/B

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand.

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand. Redegørelse Vedrørende: Randers Arbejderes Byggeforening af 1874, styringsdialog 2017 Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen Mødedato: 06-06-2017 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Fra administrationen: kontorchef Susanne Kyra Jensen, teamleder økonomi Jette Halkjær og forvaltningskonsulent Berit Rudbeck

Fra administrationen: kontorchef Susanne Kyra Jensen, teamleder økonomi Jette Halkjær og forvaltningskonsulent Berit Rudbeck Redegørelse Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Driftscenteret, Bjellerupparken Mødedato: 29-09-2016 Sendes til: A/B Andelsbo og RandersBolig Deltagere: Fra

Læs mere

Boligorganisationen: Peder Damgaard, formand, Poul Erik Jensen, bestyrelsesmedlem

Boligorganisationen: Peder Damgaard, formand, Poul Erik Jensen, bestyrelsesmedlem Notat Vedrørende: Redegørelse styringsdialog Vorup Boligforening Sagsnavn: Vorup Boligforening styringsdialog 2015 Sagsnummer: 03.11.00-S55-3-15 Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen E-mail: lhp@randers.dk

Læs mere

Bestyrelsen: formand Jan Guldmann, næstformand Mogens Vive og bestyrelsesmedlem Lars Krogsdorph-Jensen

Bestyrelsen: formand Jan Guldmann, næstformand Mogens Vive og bestyrelsesmedlem Lars Krogsdorph-Jensen Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialogmøde med RandersBolig Mødested: Laksetorvet, lokale E 1.93 Mødedato: 16-11-2017 Sendes til: RandersBolig Deltagere: Bestyrelsen: formand Jan Guldmann,

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Dato: Forhold drøftet under styringsdialogen

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Dato: Forhold drøftet under styringsdialogen Vedrørende: Notat vedrørende forhold drøftet under styringsdialogen Sagsnavn: Styringsdialog 2012 (12/002941) Sagsnummer: 03.11.00-K00-1-12 Skrevet af: Marianne Sølgaard E-mail: Marianne.Solgaard@randers.dk

Læs mere

Boligorganisationen: formand Peder Damgaard og bestyrelsesmedlem Poul Erik Jensen

Boligorganisationen: formand Peder Damgaard og bestyrelsesmedlem Poul Erik Jensen Redegørelse Vedrørende: Styringsdialogmøde 2016 Mødested: Laksetorvet, lokale D.3.32 Forvaltning: Sekretariat Mødedato: 14-06-2016 Sendes til: Vorup Boligforening af 1945 og RandersBolig Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Boligorganisationen: Kaj Herholdt Madsen, bestyrelsesformand, Lars Krogsdorf- Jensen, næstformand, Peter Rosborg, Preben Søndergaard.

Boligorganisationen: Kaj Herholdt Madsen, bestyrelsesformand, Lars Krogsdorf- Jensen, næstformand, Peter Rosborg, Preben Søndergaard. Redegørelse Vedrørende: Styringsdialog 2016 Møllevænget og Storgaarden Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen Forvaltning: Sekretariat Mødedato: 22-09-2016 Sendes til: Bestyrelsen for Møllevænget og Storgaarden

Læs mere

Boligorganisationen: Knud Spangsø, formand, Lone Jakobsen, næstformand

Boligorganisationen: Knud Spangsø, formand, Lone Jakobsen, næstformand Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog A/B Gudenå 2017 Mødested: Odinsgade 7, lokale D. 3.32 Mødedato: 27-09-2017 Sendes til: A/B Gudenå og RandersBolig Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand.

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand. Redegørelse Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialogmøde 2016 Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 03-06-2016 Sendes til: Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 og RandersBolig Deltagere:

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 3. december 2013 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 3. december 2013 med følgende dagsorden: Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Møllevænget Storgaarden Mødested: Laksetorvet D.3.32 Mødedato: 03-12-2013 Sendes til: Møllevænget Storgaarden, RandersBolig

Læs mere

Bestyrelsen: Formand Jan Guldmann, næstformand Mogens Vive og bestyrelsesmedlem Lars Krogsdorf-Jensen

Bestyrelsen: Formand Jan Guldmann, næstformand Mogens Vive og bestyrelsesmedlem Lars Krogsdorf-Jensen Referat Forvaltning: Sekretariat, Udvikling, Miljø og Teknik Møde vedr.: Styringsdialog RandersBolig Mødested: E. 1.93 Odinsgade Mødedato: 9-11-2018 Sendes til: RandersBolig Deltagere: Bestyrelsen: Formand

Læs mere

Vorup Boligforening: Peder Damgaard, formand, og Frank Jonsen, næstformand

Vorup Boligforening: Peder Damgaard, formand, og Frank Jonsen, næstformand Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Fælles - Referat Mødested: Laksetorvet kundecentret Mødedato: 20-06-2018 Sendes til: Vorup Boligforening og RandersBolig Deltagere: Vorup Boligforening: Peder

Læs mere

Fra boligorganisationen: Mogens Vive, formand, og Jannie Amdi, næstformand

Fra boligorganisationen: Mogens Vive, formand, og Jannie Amdi, næstformand Referat Forvaltning: UMT Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse Mødested: Laksetorvet, Kundecenteret UMT Mødedato: 07-06-2019 Sendes til: Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 og RandersBolig Deltagere:

Læs mere

Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Marianne Schultz og næstformand, Aase Jensen

Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Marianne Schultz og næstformand, Aase Jensen Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog med Domea Randers Mødested: E.1.93 Mødedato: 23-11-2017 Sendes til: Domea Deltagere: Administrationen: Mikki Schougaard Frandsen, kundechef Boligorganisationen:

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Randers Kommune, tilsynet: Kristina Ertmann Nielsen, Mette Lykke Laursen, Flemming Juhl og Inge Qvortrup

Randers Kommune, tilsynet: Kristina Ertmann Nielsen, Mette Lykke Laursen, Flemming Juhl og Inge Qvortrup Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialogmøde 2018, Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 Mødested: Laksetorvet, kundecenter Udvikling, Miljø og teknik Mødedato: 13-06-2018 Sendes

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 29. oktober 2013 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 29. oktober 2013 med følgende dagsorden: Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Styringsdialogmøde A/B Andelsbo Mødested: Laksetorvet, C 3.10 Mødedato: 30-10-2013 Sendes til: RandersBolig, A/B Andelsbo Deltagere: Kontorchef Dennis

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde den 10. januar 2017 med

Referat fra styringsdialogmøde den 10. januar 2017 med Dato: 10.01.2017 Tid: 10:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Emilie Kejlberg Jensen Journalnr.: 16/20623 Referat fra styringsdialogmøde den 10. januar 2017 med Boligselskabet af 2014 Deltagere: Tommy E. Hansen

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde d. 29. september 2015 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde d. 29. september 2015 med følgende dagsorden: Notat Vedrørende: Redegørelse styringsdialog Møllevænget & Storgaarden 2015 Sagsnavn: Møllevænget & Storgaarden styringsdialog 2015 Sagsnummer: 03.11.00-S55-2-15 Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen E-mail:

Læs mere

Administrationen: Berit Rudbeck, forvaltningskonsulent, Jette Halkjær, teamleder økonomi og Kenneth Taylor Hansen, direktør

Administrationen: Berit Rudbeck, forvaltningskonsulent, Jette Halkjær, teamleder økonomi og Kenneth Taylor Hansen, direktør Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse Mødested: Driftscenteret, Bjellerupparken Mødedato: 01-11-2018 Sendes til: A/B Andelsbo og RandersBolig Deltagere: A/B Andelsbo: formand Allan Rasmussen,

Læs mere

Fra Lejerbo Randers: Formand Carsten Gylling, næstformand Bent Hansen. Fra administrationen: forretningsfører Pia Hesselvig

Fra Lejerbo Randers: Formand Carsten Gylling, næstformand Bent Hansen. Fra administrationen: forretningsfører Pia Hesselvig Redegørelse Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse Lejerbo Randers Mødested: Laksetorvet, lokale E 3.11 Mødedato: 21-11-2016 Sendes til: Lejerbo Deltagere: Fra Lejerbo Randers: Formand Carsten

Læs mere

Fra administrationen: kontorchef Susanne Kyra Jensen, teamleder økonomi Jette Halkjær og forvaltningskonsulent Trine Christensen

Fra administrationen: kontorchef Susanne Kyra Jensen, teamleder økonomi Jette Halkjær og forvaltningskonsulent Trine Christensen Redegørelse Møde vedr.: Styringsdialog Randers Boligforening af 1940 Mødested: Laksetorvet, lokale D.3.32 Forvaltning: Sekretariat Dato: 06-10-2016 Sendes til: Randers Boligforening af 1940 og RandersBolig

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 8. marts 2013 Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig Mødedato: 29. januar 2013 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Randers Kommune: Tine Bräuner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger.

Randers Kommune: Tine Bräuner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger. Referat Forvaltning: Miljø og Teknik, Sekretariatet Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 17-11-2015 Sendes til: Lejerbo Randers Deltagere: Lejerbo:

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Vorup Boligforening: Peder Damgaard, formand og Frank Jonsen, næstformand

Vorup Boligforening: Peder Damgaard, formand og Frank Jonsen, næstformand Redegørelse Forvaltning: UMT Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog 2019 Mødested: Laksetorvet kundecentret Mødedato: 29-05-2019 Sendes til: Vorup Boligforening og RandersBolig Deltagere: Vorup Boligforening:

Læs mere

Boligorganisationen: Formand Knud Spangsøe, næstformand Lone Jakobsen

Boligorganisationen: Formand Knud Spangsøe, næstformand Lone Jakobsen Redegørelse Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse Mødested: Laksetorvet, lokale E 3.05 Mødedato: 13-10-2016 Sendes til: RandersBolig og A/B Gudenå Deltagere: Boligorganisationen: Formand Knud

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012 51 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 11. november 2014 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 11. november 2014 med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat af styringsdialogmøde den 11. november 2014 Mødested: Laksetorvet, lokale D.3.32 Mødedato: 11-11-2014 Sendes til: Randers Bolig og

Læs mere

Randers Kommune, tilsynet med almene boliger har indbudt til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden:

Randers Kommune, tilsynet med almene boliger har indbudt til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse Mødested: Laksetorvet, lokale E. 1.93 Mødedato: 14-09-2017 Sendes til: Møllevænget & Storgaarden og RandersBolig Deltagere: Administrationen: Kenneth

Læs mere

Boligorganisationen: formand Knud Spangsø, næstformand Lone Jakobsen

Boligorganisationen: formand Knud Spangsø, næstformand Lone Jakobsen Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse A/B Gudenå styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale E 1.93 Mødedato: 18-09-2018 Sendes til: RandersBolig og A/B Gudenå Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Randers Kommune har indbudt til det årlige styringsdialogmøde, der i år blev afholdt i boligorganisationens driftscenter, Bjellerupparken.

Randers Kommune har indbudt til det årlige styringsdialogmøde, der i år blev afholdt i boligorganisationens driftscenter, Bjellerupparken. Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse Mødested: Driftscenteret, Bjellerupparken Mødedato: 09-11-2017 Sendes til: A/B Andelsbo og RandersBolig Deltagere: Administrationen: Direktør Kenneth

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 7. oktober 2014 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 7. oktober 2014 med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat af styringsdialogmøde 7. oktober 2014 Mødested: Laksetorvet, E.2.72 Mødedato: 07-10-2014 Sendes til: RandersBolig, Gitte Vesti og

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 27. november 2014 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 27. november 2014 med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat af Styringsdialogmøde den 27. november 2014 Mødested: Laksetorvet, D.3.39 Mødedato: 27-11-2014 Sendes til: RandersBolig og Møllevænget

Læs mere

Boligorganisationen: Jan Guldmann, formand, Hans Kristiansen, næstformand, Margrete Stenbæk, bestyrelsesmedlem

Boligorganisationen: Jan Guldmann, formand, Hans Kristiansen, næstformand, Margrete Stenbæk, bestyrelsesmedlem Redegørelse Forvaltning: Miljø og teknik, sekretariatet Sagsnavn: Styringsdialog 2015 Mødested: Laksetorvet, lokale D.3.32 Mødedato: 28-10-2015 Sendes til: RandersBolig og Randers Boligforening af 1940

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55)

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55) Domea Ingen Ingen Ingen Afsluttet A/B Andelsbo 1 Budgetter var ikke kostægte Der udarbejdes fra nu af og fremover kostægte budgetter Ingen Afsluttet Vorup Ingen Ingen Ingen Afsluttet Typografernes Stiftelse

Læs mere

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny.

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny. By- og Udviklingsforvaltningen Sekretariat Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. marts 2012 Sagsnr. 11/31804 Løbenr. 50201/12 Referent Susanne Jensen Direkte telefon 79 79 13 67 E-mail jesu@kolding.dk

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2015

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2015 Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2015 Dato: 13. december 2016 Lokale: Tidspunkt: Sorø Rådhus, lokale 272, Sorø Kl. 1000 1230

Læs mere

Randers Kommune har indbudt Domea til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden:

Randers Kommune har indbudt Domea til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden: Redegørelse Vedr.: Styringsdialogmøde Domea Mødested: Laksetorvet, lokale D.3.11 Forvaltning: Sekretariat Mødedato: 16-09-2016 Sendes til: Domea Deltagere: Administrationen, kundechef Mikki Schougaard

Læs mere

Styrket dialog og fælles løsninger. Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015

Styrket dialog og fælles løsninger. Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015 Styrket dialog og fælles løsninger Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015 1. Styrket dialog og fælles løsninger For andet år i træk afholdte Randers Kommune i samarbejde med RandersBolig en boligkonference

Læs mere

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne 1 Deltagere De Unges Almene Boligselskab v/ UngesBoligService.dk Iben Koch (UngesBoligService.dk) Gregers Andersen (UngesBoligService.dk) Jan Hansen (UngesBoligService.dk) Københavns Kommune Tine Engelbrechtsen

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 1. september 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Mødereferat. Lejerbo Kolding og Kolding Kommune Emne. Styringsdialog. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Lejerbo Kolding og Kolding Kommune Emne. Styringsdialog. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. november 2015 Sagsnr. 15/9311 Løbenr. 175759/15 Referent Ditte Pagh Sørensen Direkte telefon 79 79 16 77 E-mail dipa@kolding.dk

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 5. november 2013 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 5. november 2013 med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat Lejerbo Styringsdialog Mødested: Laksetorvet, D 3.32 Mødedato: 06-11-2013 Sendes til: Lejerbo, Deltagere: Formand Lars Bak og næstformand

Læs mere

Lejerbo: formand Carsten Gylling, næstformand Bent Hansen og forretningsfører Pia Hesselvig

Lejerbo: formand Carsten Gylling, næstformand Bent Hansen og forretningsfører Pia Hesselvig Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse styringsdialog Lejerbo Mødested: Laksetorvet, lokale E 1.93 Mødedato: 11-10-2017 Sendes til: Lejerbo Deltagere: Lejerbo: formand Carsten Gylling,

Læs mere

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Emne Styringsdialogmøde Møde nr. 2015 Dato 13. december 2015 Sagsnr. 15/9309

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014 1 Deltagere Boligselskabet De Unges Almene Boligselskab/ ved Ubsbolig A/S: Jan Hansen, regnskabschef Martin Staal, driftschef Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef

Læs mere

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 BS Nordjylland

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 BS Nordjylland Overskrift Mødedeltagere - Boligorganisationen: Mødedeltagere Hjørring Kommune (HJK): Administrativ enhed: Styringsdialogmøde med Boligselskabet Nordjylland Arsenalvej 20, 9800 Hjørring Formand: Troels

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den. 8. december 2014 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den. 8. december 2014 med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Redegørelse styringsdialogmøde 2014 Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 08-12-2014 Sendes til: Randers Boligforening af 1940, RandersBolig,

Læs mere

Mødereferat. Vamdrup Boligselskab og Kolding Kommune Emne. Referat fra styringsdialogmøde med Vamdrup Boligselskab 2015

Mødereferat. Vamdrup Boligselskab og Kolding Kommune Emne. Referat fra styringsdialogmøde med Vamdrup Boligselskab 2015 By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. november 2015 Sagsnr. 15/9095 Løbenr. 170533/15 Referent Mads Kastrup Forslund Direkte telefon 79 79 16 74 E-mail

Læs mere

Vorup Boligforening: Peder Damgaard, formand og Frank Jonsen, næstformand

Vorup Boligforening: Peder Damgaard, formand og Frank Jonsen, næstformand Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialogmøde 2017 Mødested: Laksetorvet, lokale E 1.93 Mødedato: 13-06-2017 Sendes til: Vorup Boligforening og RandersBolig Deltagere: Vorup Boligforening:

Læs mere

Referat. Vedrørende: Statusmøde med RandersBolig (1. kvartal 2017) Forvaltning: Sekretariat, Miljø og Teknik Dato: Sendes til: RandersBolig

Referat. Vedrørende: Statusmøde med RandersBolig (1. kvartal 2017) Forvaltning: Sekretariat, Miljø og Teknik Dato: Sendes til: RandersBolig Referat Vedrørende: Statusmøde med RandersBolig (1. kvartal 2017) Forvaltning: Sekretariat, Miljø og Teknik Dato: 31-03-2017 Sendes til: RandersBolig Deltagere: RandersBolig: Kenneth Taylor, direktør og

Læs mere

Afdeling Fanø Boligselskab, afd. 1. Styrlngsrapport. Regnskabstal for 2015/2016. UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR

Afdeling Fanø Boligselskab, afd. 1. Styrlngsrapport. Regnskabstal for 2015/2016. UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR Afdeling Styrlngsrapport Regnskabstal for 2015/2016 UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR 078 Styrings rapport Afdelingens LBF-nr 639-101 Antal lejemål: 46 Fordelt på følgende typer: Almene boliger 6 Almene ældreboliger

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 22. oktober 2013 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 22. oktober 2013 med følgende dagsorden: Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat fra styringsdialog 22. oktober 2013 Mødested: Laksetorvet, D 3.32 Mødedato: 23-10-2013 Sendes til: Alle deltagere Deltagere: Formand Jan Guldmann,

Læs mere

Referat fra ordinært organisationsbestyrelsesmøde. Tirsdag den 21. maj 2019 kl

Referat fra ordinært organisationsbestyrelsesmøde. Tirsdag den 21. maj 2019 kl A/B Andelsbo Dagsorden udsendt den 14. maj 2019 Referat udsendt den 23. maj 2019 BMR Referat fra ordinært organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 21. maj 2019 kl. 17.30 Mødested: Driftscentret, Dronningborg

Læs mere

Randers Boligforening af 1940: formand Jan Guldmann, næstformand Hans Kristiansen og bestyrelsesmedlem Margrethe Stenbæk

Randers Boligforening af 1940: formand Jan Guldmann, næstformand Hans Kristiansen og bestyrelsesmedlem Margrethe Stenbæk Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale E 1.93 Mødedato: 30-10-2017 Sendes til: Randers Boligforening af 1940 og RandersBolig Deltagere:

Læs mere

Referet styringsdialogmøde 2016

Referet styringsdialogmøde 2016 Referet styringsdialogmøde 2016 med Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte den 21. november 2016 kl. 13 udvalgsværelse A Deltagere Fra Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte

Læs mere

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed)

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed) Tema: Styringsdialogmøde 2019 Boligforeningen Grejsdalen Tid: 13. september 2019, kl. 13-14 Sted: Kirketorvet 22, 7100 Vejle mødelokale 3 Deltagere Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina

Læs mere

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr Referat Den 3. oktober 2017 Journal nr. 163-2014-975 Dokument nr. 163-2017-147759 Deltagere Fra Michael Judge og Bo Zabel, HaB Peter Mejer Lauridsen Anders Holmgren og Janni Spang, DAB Karen Dilling, Jeanette

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Styringsdialog med kommunen

Styringsdialog med kommunen Styringsdialog med kommunen Boligkontorets boligkonference 2015 Program for workshoppen Velkommen Hvad er styringsdialog? Før, under og efter styringsdialogmødet Inspiration til den gode dialog Eksempler

Læs mere

Boligorganisation: Næstformand, Aase Jensen. Randers Kommune har indbudt Domea Randers til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden:

Boligorganisation: Næstformand, Aase Jensen. Randers Kommune har indbudt Domea Randers til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog med Domea Randers Mødested: Odinsgade, E.93 Mødedato: 15-11-2018 Sendes til: Domea Deltagere: Administration: Mikki Schougaard Frandsen, kundechef

Læs mere

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55)

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55) Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar (sag 55) teret Nr. Udfordring Aftaler maj (ØU 10. juni ) Aftaler juli (ØU 26. august ) Aftaler august/september

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret Tinghuset, Torvet 2, Dianalundstuen, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret Tinghuset, Torvet 2, Dianalundstuen, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2017 Dato: 14. december 2018 Lokale: Tidspunkt: Tinghuset, Torvet 2, Dianalundstuen, Sorø Kl.

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Referat fra styringsdialog med Domea Vojens

Referat fra styringsdialog med Domea Vojens Boligselskabet Domea Vojens Naffet 2 6100 Haderslev Haderslev Kommune Sekretariat, Udvikling og Personale Gåskærgade 26 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 21332050 soli@haderslev.dk 08-05-2018 Sagsident:

Læs mere

Boligselskabet Rosenvænget

Boligselskabet Rosenvænget Boligselskabet Rosenvænget Referat af dialogmøde mellem boligorganisation (BO) og Frederikssund Kommune Onsdag den 7. november 2018, kl. 10.00, i mødelokale F6 MØDEDELTAGERE Jannie Bratfeldt, Politik og

Læs mere

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

Sager til orientering... 4

Sager til orientering... 4 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 3-2014 Langelandsvej 32 Køge kl. 19.00 Torsdag den 25. september 2014 Sager til orientering... 4 Pkt. 27. Udlejningen 4 Pkt. 28. Budgetkontrol

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde. Tirsdag den 9. januar 2018 kl Mødested: Driftscentret, Dronningborg Boulevard Randers NØ

Referat fra bestyrelsesmøde. Tirsdag den 9. januar 2018 kl Mødested: Driftscentret, Dronningborg Boulevard Randers NØ A/B Andelsbo Dagsorden udsendt den 2. januar 2018 Referat udsendt den 12. januar 2018 Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 17.30 Mødested: Driftscentret, Dronningborg Boulevard 91

Læs mere

Årsberetning Lejerbo, Køge Bugt. 1. oktober september 2016

Årsberetning Lejerbo, Køge Bugt. 1. oktober september 2016 Årsberetning 1. oktober 2015-30. september 2016 ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2015/2016 Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 2 Arbejdskapitalens udvikling

Læs mere

Styringsdialog 2018, Domi Bolig

Styringsdialog 2018, Domi Bolig Styringsdialog 2018, Domi Bolig Side 1 af 5 Mødedato: 13. november 2018 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Herdis Larsen Direktør Preben Jacobsen

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 14. december 2010

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 14. december 2010 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 14. december 2010 16 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Møllevænget & Storgaarden

Møllevænget & Storgaarden Møllevænget & Storgaarden Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 3. marts 2014 kl. 17.00 Mødested: Marsvej 1, 8960 Randers SØ Referat bestyrelsesmøde MSBolig 03.03.2014 side 1 Mødedeltagere: Bestyrelsen

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB.

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB. Dato: 13.11.2015 Tid: 09:00 Sted: GAB Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: 15/17953 Deltagere: Forretningsfører Lars Kirstein, GAB Inspektør Jens Holt Poulsen, GAB Formand Hovedbestyrelsen,

Læs mere

Referat. Sorø Kommune Sidenr. 1

Referat. Sorø Kommune Sidenr. 1 Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2014 Dato: 11. december 2015 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Kl.

Læs mere

Revideret dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Heidi Jensen, formand Anne Cathrine Sørensen, næstformand Anna Hynding

Revideret dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Heidi Jensen, formand Anne Cathrine Sørensen, næstformand Anna Hynding Boligforeningen ASBO Referat fra ordinært organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 11. juli 2013 kl. 17.00 Mødet blev afholdt på Boligcenter Augustenborg, Hertugtorvet 14. Augustenborg. Pga. ferie er bestyrelsesmødet

Læs mere

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer. GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet NOTAT Bilag 2: Ejerstrategi for almene boliger Dato: 17. oktober 2017 Af: Jesper Graff Thøger Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Læs mere

Pkt. 1: Velkomst og præsentation Gert Hansen præsenterer sig som ny formand for Sorø Boligselskab.

Pkt. 1: Velkomst og præsentation Gert Hansen præsenterer sig som ny formand for Sorø Boligselskab. Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 14. november 2013 Kl.: 09.00-13.00 Sted: Sorø Stuen i Tinghuset på Torvet i Sorø Deltagere: Sorø

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med Boligselskabet af 2014 den 4. december 2018

Referat fra styringsdialogmøde med Boligselskabet af 2014 den 4. december 2018 Referat Dato: 04-12-2018 Reference: Stina Sejersen Tlf.: 89 59 40 25 E-mail: sta@norddjurs.dk Journalnr.: 18/18123 Referat fra styringsdialogmøde med Boligselskabet af 2014 den 4. december 2018 Deltagere:

Læs mere

Afdeling Fanø Boligselskab afd. 2 (Serviceareal) Styringsrapport. Regnskabstal for 2015/2016

Afdeling Fanø Boligselskab afd. 2 (Serviceareal) Styringsrapport. Regnskabstal for 2015/2016 Afdeling Regnskabstal for 2015/2016 11 8 Afdelingens LBF-nr 639-201 Antal lejemål: 1 Fordelt på følgende typer: Erhvervslejemål 1 Opførelsesdato 01.11.2001 Gennemsnitlig leje pr m^ 1.081,58 c Udarbejdet

Læs mere

Administrationen: Kenneth Taylor Hansen, direktør og Karin Jensen, forvaltningskonsulent.

Administrationen: Kenneth Taylor Hansen, direktør og Karin Jensen, forvaltningskonsulent. Redegørelse Forvaltning: Udvikling, Miljø og Teknik Møde vedr.: Styringsdialogmøde med Møllevænget & Storgaarden Mødested: Laksetorvet, E. 1.93 Mødedato: 11-09-2018 Sendes til: Møllevænget & Storgaarden

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret 2013

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret 2013 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret 2013 Dato: Den 18. december 2014 Kl.: 0900 1300 Sted: Lokale 273, Sorø Rådhus, Sorø Deltagere: Sorø Boligselskab: Formand

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Middelfart Den 3. oktober 2018 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Vejle Den 4. oktober 2017 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

Hvor det var relevant blev hver af de tre boligorganisationer drøftet under de respektive punkter på dagsordenen.

Hvor det var relevant blev hver af de tre boligorganisationer drøftet under de respektive punkter på dagsordenen. By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Bovia (AAB Kolding, Den Almennyttige Andelsboligforening Grønnevangen, Lunderskov Boligforening) og Kolding Kommune Møde nr. 2016 Dato

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus Mødedato: 2. december 2014 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Boligorganisationen: Formand Tommy E. Hansen, næstformand Anita Didriksen, Jan Guldmann, bestyrelsesmedlem

Boligorganisationen: Formand Tommy E. Hansen, næstformand Anita Didriksen, Jan Guldmann, bestyrelsesmedlem Redegørelse Vedrørende: Styringsdialog, Boligselskabet af 2014 Forvaltning: Sekretariat Dato: 17-11-2016 Mødested: Laksetorvet, lokale D.3.32 Sendes til: Boligselskabet af 2014 og RandersBolig Deltagere:

Læs mere