BERETNING & ÅRSRAPPORT 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BERETNING & ÅRSRAPPORT 2016"

Transkript

1 Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING & ÅRSRAPPORT 2016

2 Poul Erik Jakobsen, Formand for Danske Tursejlere Bestyrelsens beretning & årsrapport 2016 Danske Tursejlere har gennem alle årene stået for både tradition og fornyelse. Og én af traditionerne, når årets status gøres op, er at konstatere, at vi endnu engang kan vi føje et fantastisk år til samlingen af fantastiske år. Set ud fra vores nøgletal inden for økonomi, medlemstal og service- og aktivitetsniveau så ser fremtiden lys ud. Økonomien er sund, vi har en stabil medlemsfremgang, vores service får gode karakterer af vores medlemmer. Og så har vores aktivitetsniveau formodentlig aldrig været større. Også på de indre organisatoriske linjer har Danske Tursejlere været i fuld sving for at leve op til den tillid og de forventninger, som vores mange medlemmer og medlemsklubber naturligt har til en moderne organisation. Vi har været meget optaget af at udbygge og konsolidere de mange relationer, vi har i og uden for sejlermiljøet. Ligeledes har vi i det forgangne år været meget opsøgende i forhold til at få ny viden, nye input og ideer til forbedre vores service og medlemstilbud for at være på forkant med udviklingen. Lad os se nærmere på, hvad det er, der har gjort 2016 til et godt og fint år for Danske Tursejlere. Sekretariatet Med adresse på Vesterhavnen 5 i Nyborg kan vi sige, at Danske Tursejlere har domicil lige midt i Sejlerdanmark. Vores vision om at vi fra dette centrale sted ville være bedre i stand til at knytte kontakter til sejlermiljøet, har vist sig at holde stik. Mange sejlere finder vej til Vesterhavnen, når de er på disse kanter. Og vi lægger hus til en mangfoldighed af aktiviteter overfor samarbejdspartner og medlemmer. Her er vores sekretariat ofte primus motor for aktiviteterne. I det hele taget er det sekretariatet, der i det daglige samler trådene, og dem er der nok af i en travl arbejdshverdag. Medlemsudviklingen har igen været positiv. Vi har fået flere medlemmer, og flere bådklubber har meldt sig under Danske Tursejleres stander. Vi er nu knap medlemmer og 212 bådklubber samlet i Danske Tursejlere. Administrationen af medlemskaberne samt serviceringen af medlemmerne er en vigtig opgave, 2.

3 som sekretariatet lægger meget entusiasme og energi i. Det samme kan man også sige om arbejdet med forsikringssiden, som medfører meget kundekontakt og kommunikation til medlemmer. Sekretariatet er i det hele taget omdrejningspunktet i forhold til vores udadvendte kommunikation. Gennem længere tid har vi ønsket at professionalisere kommunikationen yderligere, så derfor har vi ansat en kommunikationsmedarbejder, Sabina F. Hansen, som blandt andet har været med i processen for at opdatere vores elektroniske kommunikation: hjemmeside, Facebook, Instagram, LinkedIn mm. Det sker i erkendelse af, at mange af vores medlemmer benytter både smartphones, tablets og computere. Vi vil gerne holde vores kommunikation døgnåbent, så de kan komme i kontakt med os, når det passer ind i deres program. Denne ekstra service er nu tilgængelig. Medlemsudviklingen Som nævnt har vi igen haft en pæn medlemsfremgang. Vi har dog ikke til sinds at hvile på laurbærrene, hvorfor vi har ønsket at lodde stemningen blandt vores nye medlemmer med henblik på en eventuel fremtidig serviceudvikling. I en spørgeskemaundersøgelse svarer over halvdelen af de nye medlemmer, at DT er blevet dem anbefalet af andre sejlervenner. Men også den lokale havnefoged og den lokale sejlklub har haft indflydelse på valget. Det tolker vi som om, at den service, Danske Tursejlere leverer, som minimum lever op til det lovede og det forventede for en bred aldersmæssig målgruppe. Medlemsundersøgelsen viser også, at Danske Tursejlere har sine primære målgrupper blandt de modne sejlere, hvilket også afspejles i de bådtyper, som medlemmer ejer, nemlig de mere familieorienterede både. Men der er også en stigende tilgang af yngre sejlere, som selvfølgelig sætter pris på de attraktive forsikringsordninger. Vi tager det som et udtryk for, at tur- og fritidssejladsen igen er ved at få tag i yngre kræfter. Og det er glædeligt Når de nye medlemmer skal svare på, hvorfor de har valgt netop Danske Tursejlere som deres sejlerorganisation, så svarer de fleste, at de attraktive forsikringsordninger (ansvar og kasko) er årsagen. Desuden tæller det meget for medlemmerne, at de får tilsendt medlemsbladet Tursejleren, og at de nu kan benytte de mange udlagte Turbøjer. Turbøjerne må siges at være det tilbud, som trækker mest. Men vi har også arbejdet hårdt og målrettet for at få dette medlemstilbud på vores palette. Derfor er det ekstra glædeligt, at dette også påskønnes. 3.

4 I det hele taget så er adgangen til og formidlingen af sejleroplevelser i høj kurs hos vores medlemmer. Og det er blandt andet også her, man fremover vil se nye medlemstilbud fra Danske Tursejlere. Bådmesser Vi har deltaget i to bådmesser i Dels på Egås Flydende Bådmesse, som brancheforening Danboat står bag, og dels på Ferie & Fritid i Herning, hvor vi delte stand med Danboat. I Egå var der pænt med besøgende generelt. På vores stand var der også et pænt ryk-ind af gamle og nye medlemmer, der ville snakke tursejlads og forsikring. Vores sekretariat havde travlt med tilbud på messen og med opfølgning efterfølgende. Ferie & Fritid i Herning var en succes. Både for arrangørerne og for Danske Tursejlere. Ikke mindre end gæster havde lagt vejen forbi messen og rigtig mange kiggede inden for hos Danske Tursejlere. Også i 2016 var vores stand yderst præsentabel og iøjnefaldende med sjove aktiviteter for voksne og børn. Da vi fra vores medlemsundersøgelse ved, at vi får mange nye medlemmer via bådmesserne, så vurderer vi også, det er gode og fornuftige ressourcer, vi lægger i synliggørelsen og markedsføringen på messerne. Messerne viste også en stadig stigende interesse og efterspørgsel efter lystbåde. Det lader til at fritidslivet til vands igen har fået en opblomstring. Det smitter selvfølgelig også af på efterspørgslen på gode forsikringsordninger. Men også på lysten til at være tilknyttet et sejlerfællesskab er i kurs. Det mærkede vi tydeligt gennem vores samtaler med de mange besøgende. 4.

5 Samarbejdet med sejlorganisationerne Danske Tursejlere har udbygget og befæstet samarbejdet med de danske sejlerorganisationer og med aktørerne i det maritime miljø i Vores samarbejde med Dansk Sejlunion om markedsføring af sejlerkurser fortsætter, hvilket også har betydet mere synlighed og mere efterspørgsel efter kurser over en bred kam. Med samme organisation fortsætter det succesfulde samarbejde om Turbøjerne. Vi er glade for det givtige samarbejde med Dansk Sejlunion - et samarbejde vi siger tak for, og som vi også ser store muligheder for at udbygge fremover. I Danske Tursejler har vi den holdning, at vi samarbejder, hvor det giver fornuft. Vi har fælles berøringsflader med mange i vores netværk. Derfor skal vi også udbygge og fastholde de gode relationer for at kunne varetage vores medlemmers interesser bedst muligt. (Se også under Sejlerpolitiske emner ). Det internationale sejlersamarbejde Nordisk Bådråd Danske Tursejlere har deltaget i det internationale sejlernetværk i Nordisk Bådråd og European Boating Association på møder i foråret og efteråret. Det er vores opfattelse, at Nordisk Bådråd har fået fornyet energi og har et stort ønske om at spille en mere aktiv rolle i det nordiske bådsamarbejde. Fremover skal medlemslandene i højere grad kunne bruge Nordisk Bådråd til at drøfte udfordringer og temaer, hvor vi kan bruge de øvrige landes erfaringer til vores kommunikation til vore politikere i temaer, der har sejlernes interesse. Der blev således også lagt nogle spændende spor ud for den fremtidige indsats i Bådrådet vedrørende: Søsikkerhed, herunder tvungen brug af redningsveste. Brug af bundmaling. Skrotning af udtjente lystbåde. Bådskat / statsafgifter. Uddannelse og kompetencekrav. Søsikkerhed, herunder tvungen brug af redningsveste. Brug af bundmaling. Skrotning af udtjente lystbåde. Bådskat / statsafgifter. Uddannelse og kompetencekrav. European Boating Association I 2015 blev der i EBA etableret 4 undergrupper: Det Baltiske område, Nordsøen og Atlantic, Indre Europæiske Vandveje og Middelhavet. Denne regionalisering har vist sig fornuftig. Det er nu lettere at samle enighed om mærkesager indenfor regionerne, da de regionale forskelle på forhold i f.eks. Nord- og Sydeuropa ofte har været for markante til, at der har kunnet findes konsensus i hele EBA-regi. Men det er stadig et stort og tungt arbejde at ændre/påvirke politiske beslutninger i enkeltlande og meget, meget svært på europæisk niveau. Men det er vigtigt at være vedholdende. Det europæiske samarbejde har også sin store værdi i netværkssamarbejdet den gensidige orientering og ideudveksling, som sker i dette forum, har stor værdi som inspirationskilde for vores lokale arbejde. Tursejlertræf Tursejlertræffene har været en fast del af Danske Tursejleres medlemstilbud siden de allerførste år af vores virke. Gennem årene har mange, mange medlemmer fundet sammen til 5.

6 de årlige træf i alle egne af landet. Desværre er interessen for denne form for samvær dalet de senere år. Og i 2016 måtte vi tage konsekvensen af de beskedne tilmeldinger og skride til aflysning. Det samme gælder for en ny aktivitet i vores regi flotillesejladsen i Limfjorden. Trods en pæn forhåndsinteresse var der ikke nok tilmeldinger, da vi nåede tidsfristens udløb. Så aflysningen var uundgåelig. Vi tror dog ud fra bl.a. medlemstilkendegivelser at et sådant arrangement under de rette omstændigheder vil være til at gennemføre. Det var ikke en let beslutning at aflyse hverken træf eller flotillesejladsen, for tursejlertræffene er ligesom Danske Tursejleres DNA. Men arrangementerne skal være båret af medlemmernes interesser og behov. Derfor opfordrer vi også alle vores mange medlemmere til at komme med input, ideer og ønsker til, hvordan vi sammen kan styrke samværet og få sat nyt liv i disse gode gamle traditioner. I bestyrelsen er vi gået i tænkeboks vedrørende træffene og spørger os selv, om tiden er løbet fra disse arrangementer, eller om formen blot skal fornys. Men vi skal også tænke nyt. Hvis medlemmerne ikke har det store behov for de gamle traditioner, så kan vi måske skabe nogle nye, tidssvarende. Vigtigt er det i hvert fald, at vi holder fast i arrangementer, som har fællesskabet i centrum. Hvor vi får lejlighed til at mødes og nyde sejladsen og selskabet. Derfor er alle medlemmers input til fornyelse velkomne. Som eksempel på en anden form for socialt samvær, som kunne være en fremtidig vej at gå, er vores engagement i Visens Skib. Danske Tursejlere er sponsor for Visens Skib, som er en aktivitet, der understøtter fællesskab og samvær. Sæsonen 2016 var en fantastisk succes med næsten fulde huse i alle havne. Disse værdier er Danske Tursejlere glade for at være en del af for det er med til at give vores medlemmer en ekstra oplevelse og glæde på rejsen. Årets Havn 2016 Atter var Danske Tursejlere med ved Foreningen af Lystbådehavne I Danmarks efterårsmøde. Og igen var det bl.a. for at kåre Årets Havn. Vi vil gerne takke vores samarbejdspartner FLID for invitationen til at komme på deres med 6.

7 dette indslag. Vi er i godt selskab sammen med FLIDs medlemmer, som vi også har mange fælles faglige berøringsflader med. Årets Havn 2016 blev Nyborg Marina, som altså havde fået flest stemmer blandt Danske Tursejleres stemmende medlemmer. Der er et spændende perspektiv i valget af Nyborg Marina, som jo netop nu står i en rivende forvandling gennem den omfattende havneudvikling, som Nyborg Kommune har sat i gang. Her forsøger man sig med en progressiv samtænkning af by og havn, der skal fremme mangfoldighed, fællesskab og oplevelser for alle aldersklasser. Vi ønsker naturligvis tillykke og håber, at alle danske lystbådehavne lader sig inspirere og motivere af de havne, som gennem tiderne har vundet Danske Tursejleres eftertragtede pris som Årets Havn. For ud over at vi gerne vil honorere en havn, som har imødekommet vores medlemmers ønsker til en moderne havn, så vil vi nemlig også gerne sende et signal til alle havne om hele tiden at arbejde med havnens faciliteter og service. På det seneste har vi sammen med FLID drøftet, hvordan vi kan udvide samarbejdet. Blandt andet ligger der en oplagt mulighed for samarbejde i forhold til Projekt Sikker Havn. Forsikringssamarbejdet Samarbejdet med Søassurancen Danmark i Marstal har udviklet sig godt og stabilt gennem de seneste år. Vi fornemmer at rigtig mange medlemmer sætter pris på den kvalitet og garanti, der ligger i, at Søassurancen Danmark er coverholder at Lloyds. Dette kvalitetsstempel giver også anledning til, at mange, som endnu ikke er blevet medlem, spørger til vores gode forsikringstilbud, og en rigtig stor andel finder dem også attraktive. Vi opfatter medarbejdere hos Søassurancen Danmark som dygtige og energiske. De støtter også op om Danske Tursejleres indsats, og i fællesskab drøfter og udvikler vi løbende nye tilbud og bedre forsikringsbetingelser til gavn for vore medlemmer. Turbøjerne 2016 var også året, hvor vores bøjeskib M/S Lone Stein satte ny rekord i de danske farvande. Ikke mindre en 1140 sømil sejlede skipper Jensen og frue i foråret for at udlægge 100 turbøjer og i efteråret at bjærge dem igen. Alle turbøjerne er udlagt i samarbejde med vores lokale medlemsklubber, der også har tjansen med at vedligeholde dem. Vores samarbejde med Dansk Sejlunion på bøjeområdet blev i 2016 udvidet, således at der nu er officielt adgang for begge organisationers medlemmer til at benytte de i alt ca. 300 turbøjer, der bliver udlagt i

8 Udlægningen med M/S Lone Stein bevirker, at vi får bøjepositionerne uhyre præcist dokumenteret, hvilket er forudsætningen for, at vi kan markedsføre initiativet med den succes, som er tilfældet. Turbøjerne er en gedigen succes, som vi ofte får meget ros for af vores medlemmer. Medlemsbladet Tursejleren En af hjørnestene i vores kommunikation til omverdenen er medlemsbladet Tursejleren. Ikke blot er det populært hos vores medlemmer og scorer højt i vores medlemsundersøgelse. Det er også eftertragtet af en bredere kreds af sejlere, hvilket vi blandt andet kunne konstatere på messerne, hvor bladet blev revet væk. Vi er glade for at Tursejleren har slået an i sejlerkredse, og vi vil fortsat holde den redaktionelle linje, så der er masser af relevant læsestof og inspiration til sejleroplevelser. Præsentationsfilm Som led i Danske Tursejleres generelle markedsføring, har vi produceret en film på 5 minutters varighed. Filmen er en hyldest til sejlerlivet og sejlerfællesskabet, og den placerer Danske Tursejlere som en vigtig del i dette miljø. Filmen havde premiere på vores hjemmeside og på Facebook i begyndelsen af 2017, og den blev vist på storskærm på Boatshow 2017, hvor den afstedkom megen opmærksomhed og positive kommentarer. Filmen er vores første seriøse forsøg med profilering gennem filmmediet. Vi er positive og glade for modtagelsen af vores film. Og som alle ved, så motiverer ros og anerkendelse jo til yderligere ihærdighed, hvorfor Danske Tursejlere også i fremtiden vil se på filmmediet som en god og mulig markedsføringskanal. Kurser til sejlerne Siden Danske Tursejlere i 2014 sammen med Dansk Sejlunion udgav et fælles kursuskatalog, hvor alle kurser er tilgængelige for medlemmer af Dansk Sejlunion og Danske Tursejlere, så har efterspørgslen efter vores kurser været stigende. Der er ingen tvivl om, at der er et stort og i nogen grad også udækket behov for målrettede kurser, hvor sejlerne kan få præcis viden om sejlads og maritime forhold. Samarbejdet med Dansk Sejlunion er givtigt, for sammen kan vi få flere sejlere på kursus. Danske Tursejlere udbyder hvert år det antal kurser, vi estimerer kan dække de lokale behov, og som vi har ressourcer til at gennemføre. Vi udbyder i alt 9 forskellige kurser, som er målrettet mod tursejlerne, og der er stor søgning til kurserne. Vi kan konstatere, at danske fritidssejlere ønsker at uddanne sig, og det skal vi fremhæve og være stolte af! Sejlerpolitiske emner For nogle år siden satte vi os for i bestyrelsen for at modne Danske Tursejlere til at spille en mere markant rolle på den sejlerpolitiske scene. I erkendelse af at stadig flere samfundspolitiske områder og afgørelser øver indflydelse 8.

9 DT på vores fritidsinteresse både i forhold til aktiviteter på vandet og i havnen - så har det været nødvendigt for os at arbejde på det politiske plan også. Det har også betydet, at vi har været optaget af at udvikle relationer til andre aktører i og udenfor den maritime verden, hvor vi i fællesskab har kunnet finde fodslag. Danske Tursejleres muligheder for at få politisk gennemslagskraft handler meget om, at vi kan samle tilstrækkelig viden om de politiske processer og erhverve de nødvendige input til, at vi kan agere i vores medlemmers interesse. Vi er er optaget af flere sejlerpolitiske emner, hvor vi markerer os med synspunkter og initiativer. Vi følger samfundsudviklingen og deltager i debatten, når relevante emner og temaer er på mediernes dagsorden. Vi forsøger også på de indre politiske linjer, at gøre vores indflydelse gældende inden for blandt andet disse områder: Fokus på indsnævring af sejladsområder til havvindmøller, akvakulturer, brosikring mm. Fokus på den maritime kulturarv, der giver oplevelser og historisk ballast i havnene og på havet. Havneudvikling plads til alle, aktiviteter til alle. Statsafgiften skal væk eller omlægges til en fair fordelingsprofil. Udlejning af private både med særlig henblik på sikkerhed og forsikring. Mere kvalitet i sejleruddannelserne. Søfartsstyrelsen Tilsynet med de danske sejleruddannelser, prøver og udstedelse af kursusbeviser har hidtil ligget hos Søfartsstyrelsen. Imidlertid har man besluttet, at disse opgaver skal udliciteres til de større sejlerorganisationer og/eller andre interessenter i løbet af 2017 og Hos Danske Tursejlere finder vi, at en naturlig udvikling af vores kursussamarbejde med Dansk Sejlunion også kan medføre et samarbejde om denne opgave. Danske Tursejlere bakker derfor op om, at Dansk Sejlunion har budt ind 9.

10 Af Bestyrelsens beretning & årsrapport 2016 Danske Tursejlere NEJ TIL STATSAFGIFT på denne opgave. Men vi ved også, at andre står på spring for at løfte en del af opgaven. Derfor afventer Danske Tursejlere den nærmere udvikling, og vi er om nødvendigt klar til at melde os ind i kampen for at overtage disse nye udfordringer, som gerne skal munde ud i, at de danske sejlere bliver tilbudt en endnu bedre og kvalificeret uddannelse, end tilfældet er i dag. For Danske Tursejlere er det vigtigt, at kvalitet og sikkerhed i sejleruddannelserne har stort fokus. Hvor er Danske Tursejlere så på vej hen? Danske Tursejlere ser ingen tegn på, at vi absolut skal revolutionere os selv. De tilkendegivelser, vi får, handler meget om udvikling. Altså at holde den sikre kurs, der er udstukket men at gribe mulighederne for at forbedre og forny de allerede eksisterende tilbud. Og så handler det om at følge med tiden eller endnu bedre at være på forkant, så vi kan udvise rettidig omhu i forhold til lovgivning, medlemsønsker, behov for andre og nye aktiviteter. Med andre ord: Danske Tursejlere skal fortsætte sin innovative linje. Fremadrettet vil Danske Tursejlere: Fortsætte vores professionelle linje. Udvikle vores bøjeudlægning så den hen ad vejen bliver landsdækkende. Forsat udvikle vores forsikringsprodukt Sejlerforsikring, således at tilbuddet hele tiden er tidssvarende og møder den aktive sejlers behov. Desuden at indføre de stramninger der skal til for at bibeholde et godt og konkurrencedygtigt produkt. Videreudvikle vores service til klubber og medlemmer. Styrke kommunikation til omverdenen, til medlemmer og til samarbejdspartnere. DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS! SIG NEJ TIL AFGIFTEN Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade Købehavn K Regeringens Saneringsudvalg Med afsæt i saneringsudvalgets igangværende arbejde med at gennemgå eksisterende punktafgifter ønsker Dansk Sejlunion (DS) og Danske Tursejlere (DT) med denne henvendelse at rette udvalgets fokus mod afgiften på lystfartøjers kaskoforsikringer. En afgift, der specifikt er nævnt i kommissoriet bag analysearbejdet. Som de største største organisationer inden for fritidssejlads i Danmark har DS og DT et indgående kendskab til kaskoafgiftens negative konsekvenser for sejlsport og tilknyttede erhverv, men tillige på flere punkter rammer uhensigtsmæssigt i forhold til lovens intentioner. Vores viden og erfaringer er bl.a. følgende: Danske forsikringer flytter til udenlandske selskaber Da kaskoafgiften i 2013 med ét slag blev forhøjet med 34 procent, blev afgiften for langt de fleste bådejere end præmien for den båd, man ønskede at forsikre. Dét forhold, at en afgift pludselig stiger med op til flere tusinde kroner årligt - og tilmed overstiger selve ydelsen - fik omgående mange bådejere til at afsøge muligheder for at undgå statsafgiften. Således er der i dag en trafik af sejlere, som forsikrer deres både i udlandet og samtidig "glemmer", at de personligt skal indbetale statsafgiften til SKAT. De udenlandsk forsikrede både underminerer statens provenu på afgiften samtidig med, at SKAT reelt ikke har mulighed for at stoppe denne trafik. En årlig afgift på 1,34 procent af en båds forsikringssum er ubetinget ét af de højeste og mest aggressive afgifter i Danmark. Resultatet er, at der er skabt et marked for spekulation, der undergraver loven. Læg dertil et mærkbart provenutab for både stat og danske forsikringsselskaber. Forsikringsforeninger oprettet for at omgå afgift I direkte konsekvens af danske bådejeres interesse i at undgå afgiften er der i Tyskland etableret en forening, som overtager en minimal andel af ejerskabet af danske fritidsbåde. Med dette ejerskab kan den enkelte båd derved registreres i Tyskland, og det er herefter foreningens påstand, at den danske hovedejer ikke skal betale forsikringsafgift til den danske stat. Modellen blev PÅ KASKOFORSIKRING Folketinget forhøjede i 2013 statsafgiften på kaskoforsikring med 34 %. Statsafgiften udgør nu 1,34 % af bådens forsikringssum. Afgiftsbeløbet er nu typisk markant højere end selve forsikringspræmien. Det finder vi er helt absurd! Dansk Sejlunion og Danske Tursejlere beder om din støtte til fortsat at tale sejlernes sag overfor vores politikere. AFGIFTEN BETYDER HÅRD AFGIFT FOR FORENINGSLIVET Din sejlklub betaler også statsafgift, hvis klubbåden er kaskoforsikret STATSAFGIFTEN ER EN PENGEMASKINE Oprindeligt skulle statsafgiften finansiere Lyngby Radio og redningsarbejdet. I dag er det blot et provenu på ca. 130 mio. kr., som havner direkte i statskassen MANGE FORSIKRER DERES BÅD I UDLANDET Det er helt lovligt, men de fleste glemmer samtidig at betale afgiften til den danske stat MANGE BÅDE VINTEROPBEVARES I SVERIGE ELLER TYSKLAND Herved slipper man for at betale statsafgift i vinterperioden, og vedligeholdelsesarbejdet overlades til udenlandske firmaer (= mistede arbejdspladser) Den 20. september 2016 Møde medlemmerne i det rette miljø, det vil sige på og ved vandet via vores ambassadører, lokale træf og arrangementer samt på bådudstillingerne. Gøre en mere offensiv indsats for at få statsafgiften på kaskoforsikringer væk eller få den omlagt med en mere fair fordelingsprofil. Kåre Årets Havn. Sikre og fortsætte en fornuftig økonomi. Netværk er et must i Vi agter derfor at fortsætte de gode relationer, vi har til vores ligesindede organisationer. Mærkesager har været og er stadig et punkt, hvor Danske Tursejlere skal gøre sin indflydelse gældende. Vi vil derfor fortsat sammen med de andre sejlerorganisationer tale sejlernes sag. 10.

11 Danske Tursejleres bestyrelse har arbejdet flittigt og dedikeret med opgaverne i Men vi ved også, at vi ikke kan nå vores mål alene. En række samarbejdspartnere og personer skylder vi en stor tak for deres engagement i og forståelse for vores sag. At være ægtefælle til et bestyrelsesmedlem kræver en vis velvilje. En stor tak til jer for at måtte låne ægtefællen til vores arbejde. Der skal også herfra lyde en tak til alle vores ildsjæle rundt omkring i det ganske land, til vores klubber, der har lagt klubhus til og været engageret i afholdelse af vore kursusaktiviteter over det ganske land. Også tak til alle de hjælpere og ambassadører vi har rundt omkring i landet. Vores samarbejdspartnere, Danske Sejlunion. Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, Træskibssammenslutningen, Danmarks Fritidssejlerunion, FTLF, Brancheorganisationen Danboat herunder specielt Palby Marine, Søassurancen Danmark, redaktør Frank Pedersen, samt mange andre skal også have en tak for godt samarbejde. Vores 3 medarbejdere Bente, Sabina og Leif samt jeres ægtefæller skal også have en tak for et godt samarbejde med bestyrelsen. Vi har trukket en stor veksel på jer i forbindelsen med årets mange og mangfoldige aktiviteter. Tak for det! Fra formanden skal der også siges tak til bestyrelsen for et godt samarbejde i det forløbne år. Lad os forsætte dette i fremtiden også. Poul Erik Jakobsen Formand 11.

BERETNING & ÅRSRAPPORT 2017

BERETNING & ÅRSRAPPORT 2017 Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING & ÅRSRAPPORT 2017 DANSKE TURSEJLERE BESTYRELSENS BERETNING & ÅRSRAPPORT 2017 Forventningens år Store forventninger er svære at indfri. Men et tilbageblik på 2017

Læs mere

Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING 2015

Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING 2015 Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING 2015 Poul Erik Jakobsen, Formand for Danske Tursejlere Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til generalforsamling i Danske Tursejlere, velkommen til vore medlemmer,

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2014

BESTYRELSENS BERETNING 2014 BESTYRELSENS BERETNING 2014 Poul Erik Jakobsen, Formand for Danske Tursejlere Fritidsliv med perspektiv I Danske Tursejlere har vi i det daglige ofte blikket rettet mod de opgaver, der ligger foran os

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2014

BESTYRELSENS BERETNING 2014 BESTYRELSENS BERETNING 2014 Poul Erik Jakobsen, Formand for Danske Tursejlere Fritidsliv med perspektiv I Danske Tursejlere har vi i det daglige ofte blikket rettet mod de opgaver, der ligger foran os

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2013

BESTYRELSENS BERETNING 2013 BESTYRELSENS BERETNING 2013 Endnu et spændende og udfordringsrigt år er passeret i Danske Tursejlere. Og hvilket et. Vi kan se tilbage på et år, hvor vi har gennemført en masse aktiviteter, og fået mange

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere onsdag den 21. marts 2012 kl. 16.00 20.00. Bestyrelsesmødet blev afholdt i Odense.

Referat. Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere onsdag den 21. marts 2012 kl. 16.00 20.00. Bestyrelsesmødet blev afholdt i Odense. Referat Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere onsdag den 21. marts 2012 kl. 16.00 20.00 Bestyrelsesmødet blev afholdt i Odense. Deltagere: PEJ, EH, SF, VJ, HJ, TM, SG, BH og LN 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING & ÅRSRAPPORT 2018

Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING & ÅRSRAPPORT 2018 Danske Tursejlere BESTYRELSENS BERETNING & ÅRSRAPPORT 2018 Et succesfuldt år År 2018 er igen et år, som Danske Tursejlere kan se tilbage på med tilfredshed. Der var mange indsatser, som gik op i en højere

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Lystfartøjsforsikringsafgiften koster omsætning i bådbranchen

Lystfartøjsforsikringsafgiften koster omsætning i bådbranchen Sune K. Jensen, Sekretariatsleder for Turisme og Oplevelsesøkonomi skj@@di.dk, 3377 3923 Kathrine Lange, Seniorchefkonsulent kala@di.dk, 6136 5157 SEPTEMBER 2018 Lystfartøjsforsikringsafgiften koster omsætning

Læs mere

AFGIFT PÅ LYSTFARTØJERS KASKOFORSIKRING

AFGIFT PÅ LYSTFARTØJERS KASKOFORSIKRING BAGGRUNDNOTAT AFGIFT PÅ LYSTFARTØJERS KASKOFORSIKRING INDHOLD 2 Sejlernes primære argumenter 3 Sejlernes sekundære argumenter 4 Fakta omkring det offentlige og fritidssejlads HISTORIK Afgiften på bådforsikringer

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Mål- og strategiplan

Mål- og strategiplan Mål- og strategiplan 2016-2018 Overordnet: Dansk Epilepsiforenings formål er grundlæggende at arbejde for, at mennesker med epilepsi skal begrænses mindst muligt i deres levevilkår. Det arbejder foreningen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere onsdag den 12. juni 2013 kl Deltagere: PEJ, HJ, SJN, SF, TM, SD, BH og LN. Dagsorden

Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere onsdag den 12. juni 2013 kl Deltagere: PEJ, HJ, SJN, SF, TM, SD, BH og LN. Dagsorden Forhåndsreferat Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere onsdag den 12. juni 2013 kl. 16.00. Deltagere: PEJ, HJ, SJN, SF, TM, SD, BH og LN Afbud: EHJ Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sidste mødereferat

Læs mere

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen]

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen] Talen Mit navn er Bente Nielsen, jeg er valgt for SF og jeg er første næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland. Privat bor jeg i Silkeborg. Tak for invitationen til at komme her i dag og fortælle

Læs mere

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I Gearing til succes Lad os gøre en forskel VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I LOS DE PRIVATE SOCIALE TILBUD E M D R U P V E J 1 1 5 A, 2 4 0 0 K Ø B E N H A V N N V Indhold Indledning...

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere fredag den 6. september 2013 kl

Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere fredag den 6. september 2013 kl Referat fra Bestyrelsesmøde i Danske Tursejlere fredag den 6. september 2013 kl. 14.00 Mødet afholdes i København Deltagere: PEJ, EHJ, TM, SD, SF, HJ, SJN, BH og LN Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2016 Dato: Mandag den 27. februar 2016 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel,

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Vi rigtig glade for, så mange af jer, har valgt at bruge en almindelig hverdagsaften på, at lytte til det netop

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med.

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med. Formandens mundtlige beretning Lilleskolernes Sammenslutnings repræsentantskab Fredag den 8. marts, 2019 På Roskilde Lille Skole ----- Lilleskolernes Sammenslutning er et fællesskab. Et fællesskab for

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde!

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Tale vedr. frivilligcharter, den 29. oktober 2013 Dialogmøde i Hanstholm Kære alle! Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Jeg er meget glad for, at så mange har tilmeldt

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Kære alle Tusind tak for invitationen til festligholdelsen af 100 års jubilæet for Skyum forsamlingshus i dag. Det er en festdag, som jeg er glad for at få

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger?

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Præsentationsrunde Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 Kære medlemmer På bestyrelsens vegne skal jeg her kort gøre status over det sidste års forløb i SKS. Danmark har, som alle ved, været ramt af en økonomisk krise, som vi

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Generalforsamling 2018

Generalforsamling 2018 Generalforsamling 2018 Så er der igen gået et år, og det er tid til at komme med bestyrelsens beretning for året der gik i Hou Lystbådehavn Jeg vil i år, lige som tidligere, først fortælle om hvad der

Læs mere

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år Evaluering af Find vej Dagen 2014 Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år 21. maj 2014 Kort om evalueringen 38 DOF-klubber og tre eksterne arrangører arrangerede 5.

Læs mere

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018 Geoforum og fremtiden Strategi 2018 Virkegrundlag Geoforum er det danske forum for geodata Geoforum er en bredt sammensat interessebaseret forening med medlemmer fra både offentlige institutioner, private

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019)

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Kære generalforsamling. Hvor er det dejligt at være bestyrelse, når vi kan byde mere end 80 aktionærer og medlemmer af Ørsted Kros Venner

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS)

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) 26. april 2013 kl. 15.00 18.20 på Dyssekilde Deltagere: Leif, Thorkild, Catalina, Ib, Elsebeth, Leif, Henny, MaiBritt, Leanne, Claudio, Birgitte,

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Den attraktive arbejdsplads. Personalepolitik

Den attraktive arbejdsplads. Personalepolitik Den attraktive arbejdsplads Personalepolitik Personalepolitik for Region Syddanmark Hovedudvalget for Region Syddanmark har godkendt en overordnet personalepolitik for hele regionen i december 2007. Personalepolitikken

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2018 31.12.2018. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Henrik Hansen fra Stofa. Endvidere en velkomst

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2017

GUIDE Udskrevet: 2017 GUIDE 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige Udskrevet: 2017 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige I kender det måske. I har sat opslag op og holdt informationsmøder for interesserede

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Særudgave september 2015

Særudgave september 2015 Særudgave september 2015 En ny og tidssvarende børne- og ungepolitik sendes i disse dage i høring. Politikken er blevet til i et bredt og inddragende samarbejde på tværs af hele Aarhus Kommune og bysamfundet

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Ønsket er, at politikken skal fremstå vedkommende, relevant, værdifuld og retningsskabende for hele området Forord Brønderslev Kommune har en ambition om,

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige Udskrevet: 2019 Indhold 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige....................................... 3 2 Guide 6 faktorer, der motiverer

Læs mere

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm.

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE I ALTERNATIVET Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. Først og fremmest: tak, tak, tak! Vi kan ikke understrege nok, hvor glade vi er for, at

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Fælles Nyhedsbrev november Amba

Fælles Nyhedsbrev november Amba Fælles Amba Optagning af både i fremtiden Vi er tæt på, at de både, der skal stå i standardstativerne er oppe for i år. Som beskrevet i sidste nyhedsbrev er der indhøstet erfaringer med kørsel af både

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub. November, 2017 FORMANDEN HAR ORDET

Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub. November, 2017 FORMANDEN HAR ORDET Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub November, 2017 FORMANDEN HAR ORDET Sejlsæsonen er slut, og det blev markeret den 28. oktober med standernedhaling, kanonsalut og

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

1. Formål 2. Udførte aktiviteter 3. Tiltrækning af nye sejlere 4. Hvem laver arbejdet? 5. Hvordan + målsætning?

1. Formål 2. Udførte aktiviteter 3. Tiltrækning af nye sejlere 4. Hvem laver arbejdet? 5. Hvordan + målsætning? 1. Formål 2. Udførte aktiviteter 3. Tiltrækning af nye sejlere 4. Hvem laver arbejdet? 5. Hvordan + målsætning? 1. 505 klub - Formål jvf statutter 1 Formål a) Afholdelse af udtagelsesserie med henblik

Læs mere

Dit bibliotek. sammen kan vi mere.

Dit bibliotek. sammen kan vi mere. Dit bibliotek sammen kan vi mere Koldingbibliotekernes Vision 2014-2017 Dit bibliotek sammen kan vi mere Det er Koldingbibliotekernes vision at være en lokal nøglespiller og et nationalt forbillede i forhold

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Politik for det frivillige sociale arbejde MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord SIDE 2 Marts 2010 Eike Albrechtsen, formand for Socialudvalget Uanset, hvor mange paragraffer, der skrives

Læs mere

FORMANDENS BERETNING 2015

FORMANDENS BERETNING 2015 FORMANDENS BERETNING 2015 Tiden ikke bare går stærkt - den løber afsted. Og det skyldes jo heldigvis oftest, at der sker så meget interessant dag efter dag, at man helt glemmer tiden. Ihvertfald føler

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG

Inviter borgerne på NATURENS DAG Inviter borgerne på NATURENS DAG Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 10. september 2017 Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet Naturens Dag for

Læs mere

Årsberetning for 2018

Årsberetning for 2018 Årsberetning for 2018 Hvem er vi? Samarbejdssekretariatet er et rådgivningsorgan for de statslige samarbejdsudvalg. Gennem målrettede tilbud hjælper vi arbejdspladserne i staten med at forbedre dialogen

Læs mere

Salon politikudvikling Hesselet

Salon politikudvikling Hesselet Salon politikudvikling Hesselet Salon: I en salon er du både deltager og medvirkende. Det er et rum til dialog, oplæg og inspiration blandt en kreds af mennesker, som har et fælles udgangspunkt og en interesse

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012 INTERNATIONAL POLITIK for Kolding Kommune 2012 1. Forord Vi lever i globaliseringens tidsalder. Verden er åben og tilgængelig som aldrig før; folk i alle aldre rejser til og kommunikerer ubesværet med

Læs mere

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 Referat af Marianne Rasmussen Antal stemmeberettiget 44 Dagsorden: Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 1. Valg af dirigent - Bent Garsted 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem.

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem. Sidste nyt april 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Tak for jeres bidrag til konferencen. Det var dejligt at tilbringe et lille døgn sammen med jer og høre om alle de tiltag og ideer, som praktiseres i lokalafdelingerne.

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Resultater af MDI s kvalitetsundersøgelse en gennemgang

Resultater af MDI s kvalitetsundersøgelse en gennemgang MDI Enghavevej 31, 1 1674 København V Tlf. 3324 8100 info@mdi.dk www.mdi.dk Resultater af MDI s kvalitetsundersøgelse en gennemgang I april og maj måned 2014 gennemførte vi en kvalitetsundersøgelse af

Læs mere

Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik

Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik Dokument oprettet 09. juli 2014 Sag 10-2014-00390 Dok. 166248/kp_dh Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik Indledning Frivillighed har i de seneste år haft en fremtrædende rolle i den generelle

Læs mere

MESSE C, FREDERICIA - WWW.BOATSHOW.DK VELKOMMEN OMBORD

MESSE C, FREDERICIA - WWW.BOATSHOW.DK VELKOMMEN OMBORD MESSE C, FREDERICIA - WWW.BOATSHOW.DK VELKOMMEN OMBORD PÅ RETTE KURS I 2015 kan alle bådinteresserede igen lave en samlet pejling på årets spændende bådnyheder og alt det nyeste indenfor tilbehør, når

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Denne årsberetning kommer til at omhandle 2 skoleår, hvor vi, som skole har været i en rivende udvikling. Vi er også

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere