TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE - RESUMÉ AF HØRINGSSVAR FRA HØRINGSMODUL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE - RESUMÉ AF HØRINGSSVAR FRA HØRINGSMODUL"

Transkript

1 VIBORG KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE - RESUMÉ AF HØRINGSSVAR FRA HØRINGSMODUL ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk ARBEJDSNOTAT 1 Baggrund Som led i arbejdet med en ny trafikplan for Viborg Kommune er der indkaldt forslag og idéer til planlægningsarbejdet. I løbet af fordebatten er der i alt indkommet ca. 350 henvendelser via kommunens hjemmeside. I det følgende resumeres hovedtræk i de forslag og idéer, som er kommet fra borgerne. Alle høringssvar i deres helhed kan findes på Viborg Kommunes hjemmeside. Opsamlingen er opdelt geografisk nogle høringssvar er dog samlet i et indledende afsnit, der dækker hele kommunen. Forslagene er ikke vurderet. Der er indkommet en række bemærkninger i relation til driften af fortove, stier og veje. Disse vil blive håndteret sammen med de tip som løbende indkommer til Park og vejservice via "Giv os et tip". Tekst markeret med gult angiver, at enten forslaget eller formålet med forslaget har været uklart. 2 Hele kommunen Generelt: Der er foreslået en bedre skiltning på engelsk i Viborg Kommune med henblik på at forbedre mulighederne for at tiltrække udenlandske gæster og yde en bedre service i forhold til såvel gæster som udenlandske medarbejdere. Forslag om at forbinde Viborg til motorvejsnettet. Formål: Udvikling af turismen. PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT OWJ CRHO OWJ

2 2 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om udbygning af rute 26 mod Aarhus (flere). Formål: Hurtigere adgang til motorvej E45. Forslag om etablering af Hærvejsmotorvejen og udbygning af rute 52 mod Silkeborg (flere). Formål: Bedre overordnede forbindelser mod syd. Forslag om at anlægge statslig motorvej/motortrafikvej fra krydset Nordre Ringvej Randersvej mod syd øst om Tapdrup til krydset Silkeborgvej-Århusvej. Formål: Bedre overordnede forbindelser mod syd. Forslag om at udbygge rute 16 mellem Nordre Ringvej og E45. Formål: Hurtigere adgang til motorvejen. Forslag om et sammenhængende stinet i hele Viborg Kommune med god kortvisning / skiltning til byer, funktioner, attraktioner mm. Formål: Skabe sikre og sammenhængende stiforbindelser. Forslag om udpegning af supercykelstier, bl.a. vil nogle strækninger af stierne i de gamle jernbanelinjer være oplagte muligheder. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om sammenbinding af forbindelser i de udpegede "stjerne ruter". Formål: Skabe sikre og sammenhængende stiforbindelser. Forslag om pop-up overnatningssteder og transport af bagage til og fra overnatningsstedet. Formål: Forbedring af cykelturisme for især turister. Forslag om bedre stiadgang til naturområder og kulturfunktioner i Viborg Kommune. Formål: Bedre natur- og oplevelsesruter. Forslag om bedre skiltning af de services, der er på eksisterende stiruter (shelters, vandposter, naturlejrpladser, osv.). Alternativt vil et kortmateriale med samtlige cykelruter i Viborg kommune være et godt supplement til online kortmateriale. Formål: Udvikling af turismen. Forslag om forsyning af alle større boligområder i Viborg by med stisystemer. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om politisk stillingtagen til lighedstilgang eller markedstilgang for den kollektive trafik i Viborg Kommune. Formål: Afklaring af hvorvidt betjeningen skal fokusere på de mest passagertunge korridorer eller tilbyde en homogen geografisk dækning.

3 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 3 Forslag lufthavnsbusser fra Viborg Station til Midtjyllands Lufthavn eller omlægning af rute 980X eller 953X. Formål: Bedre betjening af Midtjyllands Lufthavn. Flere erhvervs- og ferieturister. Forslag om at genetablere Viborg-Herning banen. Formål: Hurtig opkobling til fjernnettet, som netop Vejle Herning Struer banen er en del af. Forslag om en nærbane med flere stationer i Viborg Kommune og mulighed for cykelmedtagning (flere). Formål: Bedre adgang til og fra Viborg fra flere af oplandsbyerne. Forslag om hurtigere tog mellem Viborg og Aarhus og elektrificeret drift (flere). Formål: Bedre togforbindelser for rejsende mellem Viborg, Aarhus og København. Forslag om ændret anvendelse af skolebusser. Formål: Det skal være muligt at tage en kammerat med hjem i bussen. Forslag om at åbne skolebusruter for medtagning af alle borgere og at de betjener flere af de mindre byer. Formål: Forbedring af kollektiv trafik i kommunens yderområder. Forslag om ensartet takststruktur i hele Viborg Kommune udbredelsen af "Viborgbilletten" (flere). Formål: Forbedring af kollektiv trafik i kommunens yderområder. Forslag om cykelmedtagning i busserne og udlån af kommunale elcykler (flere). Formål: Mere fleksibilitet for transport i landområder og reduktion i den mentale afstand til busstoppesteder. Forbedring af mulighederne for at bruge cyklen som transportmiddel og derved bedre vilkår for mere motion og bedre sundhed. Forslag om at undersøge mulighederne for anvendelse af ny teknologi. Formål: At tænke langsigtet kollektiv trafik. Forslag om bedre information om ruter og priser i den kollektive trafik. Formål: Få flere til at bruge bussen. Forslag om at Viborg Kommune skal stille krav om udvikling af togdriften til Banestyrelsen, DSB og Arriva. Hybridtog indsættes på strækningen Struer Århus. Formål: Flere togrejsende, forbedret service og mindre miljøbelastning.

4 4 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 3 Den sydvestlige del af kommunen 3.1 Frederiks området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af veje og stier herunder også belysning. Forslag om opgradering af rundkørsel fra minirundkørsel. Formål: Fartdæmpning. Forslag om bedre løsning for afsætning ved skolen på Trehusevej (flere). Formål: Mere sikker skolevej. Forslag om etablering af bump/chikane på Bisballevej i Grundvad. Formål: Fartdæmpning og bedre trafiksikkerhed. Forslag om tydeligere markering af bymæssig bebyggelse i Dollerup. Formål: Hastighedsdæmpning på især Ravnsbjergvej og Dollerupvej. Forslag om en ny vej mellem Skelhøje og Dollerup. Formål: Ikke specificeret Forslag om vejbump eller lukning af Holbergsgade. Formål: Fartdæmpning og bedre trafiksikkerhed. Forslag om forbedring af Alhedestien. Formål: Øge attraktivitet for daglige brugere og turister. Forslag om ny stiforbindelse fra Johs. Jensens Vej til Jernbanegade. Formål: Bedre sammenhængende stier i sydøstlig del af byen. Forslag om stiunderføring under Rute 12 (flere). Formål: Sammenbinding til Grønhøj skole/fritid. Forslag om stiforbindelse mod Kjellerup. Formål: Tilgodese daglig pendling. Forslag om stiunderføring under Nørregade. Formål: Mere sikker krydsning af vejen for gående og cyklister. Forslag om cykelsti fra Grundvad til Birgittelyst (flere). Formål: Sikker cykelrute mellem Grundvad og Viborg. Sammenhængende cykelstinet mellem Viborg, Birgittelyst, Grundvad samt Frederiks og Karup via Alhedestien.

5 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 5 Forslag om cykelsti fra Havredal til Skræ. Formål: Mere sikker cykelsti som alternativ til rute 186. Forslag om kollektiv betjening af Grønhøj. Formål: Forbedring af kollektive transportmuligheder. Forslag om opsætning af læskur ved busstop i Frederiks (læskure). Formål: Forbedring af ventefaciliteter. Forslag om bedre muligheder for at krydse vejen ved stoppestedet for 953X nær det gamle postkontor i Karup. Formål: Mere sikker krydsning af vejen for buspassagerer. 3.2 Karup området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af veje og stier. Forslag om genåbning af venstresving fra Aarestrupvej til Gl Banevej (flere). Formål: Undgå omvejskørsel for lokale. Forslag om en omfartsvej ved Karup (flere). Formål: Lede tung trafik uden om byen. Forslag om at omdanne arealet mellem Banestien og Gl. Banevej til parkeringsplads og etablering af fodgængerovergang på Gl. Banevej. Formål: Bedre parkeringsmuligheder ved Seniorhuset og fartdæmpning på Gl. Banevej. Forslag om forbedring af Alhedestien og underføring ved Aarestrupvej. Formål: Forbinde nordlige og sydlig bydel stimæssigt samt øge attraktivitet for daglige brugere og turister. Forslag om at regulere biltrafik ved krydsende fodgængere ved fodgængerovergangen på Herningvej mellem Kølvrå og Flyvestation Karup. Formål: At få en mere trafiksikker overgang. Ingen forslag.

6 6 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 4 Den nordvestlige del af kommunen 4.1 Stoholm området Generelt: Behov for vedligehold af beplantning i kryds. Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af veje og stier samt afstribning på veje. Ønske om tydeliggørelse af vigepligtsforholdene ved Nybro. Forslag om fartbump gennem Lånum. Formål: Reducering af bilers hastighed på Lånumvej. Forslag om at lede gennemkørende trafik (især tung trafik) uden om Søndergade (flere). Formål: Reducering af trafik på Søndergade. Forslag om forlængelse af Anemonevej til Nr. Søbyvej. Formål: Reducering af trafik gennem bymidten i Stoholm. Forslag om at forbinde Ågade direkte med Lundgårdsvej. Formål: Forbedring af vejforbindelse for trafik mod Viborg. Forslag om en vestlig omfartsvej ved Stoholm (flere). Formål: Reducering af trafik gennem bymidten i Stoholm. Forslag om en udvidelse af Birkesøvej-Gammelstrupvej (flere). Formål: Forbedring af trafiksikkerhed for bløde trafikanter. Forslag om en omlægning af Tastumvej (flere). Formål: Forbedring af trafiksikkerhed og reducering af bilernes hastighed. Forslag om en ombygning af krydset Tastumvej / Jordemodervej. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed. Forslag om ombygning af krydset Skivevej / Holstebrovej i Sjørup til rundkørsel eller signalreguleret kryds (flere). Formål: Forbedring af trafikafvikling fra Skivevej i spidsperioderne. Forslag om gadebelysning i Sparkær. Formål: Øge sikkerhed og tryghed. Forslag om gadebelysning i Troestrup. Formål: Øge sikkerhed og tryghed. Forslag om ombygning af den nordlige del af Ågade (flere). Formål: Reducere trafikfarlige situationer pga. dårlig plads.

7 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 7 Forslag om ny linjeføring for rute A26 syd om Stoholm. Formål: Udvikling af Fjends området. Forslag om ombygning af krydset Østergade/Vestergade/Iglsøvej. Formål: Forbedret trafikafvikling i krydset. Forslag om ny øst-vestgående primærrute for gennemkørende trafik i den nordlige del af Stoholm (flere). Formål: Aflastning af midtbyen. Forslag om ændring af kørselsretning, ny struktur for parkering, kys og kør mm. ved skolen i Stoholm (flere). Formål: Forbedring af trafikafvikling og trafiksikkerhed. Forslag om overhalingsforbud på Holstebrovej omkring krydset ved Lånumvej. Forslag om hastighedsdæmpning på Toften. Formål: Reducering af bilers hastighed. Forslag om at samle rute 16 og 26 vest for Viborg. Formål: Reducere den gennemgående trafik gennem Ravnstrup, Mønsted og Daugbjerg. Forslag om cykelsti fra Daugbjerg til Mønsted Skole. Formål: Mere sikker skolevej. Forslag om cykelsti på Lånumvej mellem Lånum og Stoholm. Formål: Mere sikker skolevej. Forslag om at forlænge den kommende cykelsti fra Gammelstrup helt til Birkesø (flere). Formål: Forbedring af adgang til Birkesø for cyklister. Forslag om etablering af fortov og cykelsti i begge sider af Tastumvej mellem Tulipanvej og Byporten (flere). Formål: Mere sikker skolevej og forbindelse til fritidsaktiviteter, forbedring af forhold for fodgængere. Forslag om cykelsti mellem Tastum, Stoholm og Viborg. Formål: Sammenhængende stirute mellem byerne. Forslag om cykelsti mellem Stoholm, Tastum og Skive. Formål: Sammenhængende stirute mellem byerne. Forslag om fortov og cykelsti på Søndergade og Lånumvej (flere). Formål: Forbedring af cykel- og gangforbindelse mellem Stoholm og Mønsted Kalkgruber.

8 8 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om etablering af cykelsti på Skivevej (flere). Formål: Forbedring af muligheder for at cykle mellem Kjeldbjerg og Skive. Forslag om etablering af cykelsti på Solgårdsvej. Formål: Forbedring af muligheder for at cykle mellem Fly og Skive. Forslag om etablering af cykelsti fra Sjørup til Vroue. Formål: Sammenhængende cykelstiforbindelse mellem Sjørup og Vridsted. Forslag om cykel- og gangsti langs Iglsøvej (flere). Formål: Forbedre trafiksikkerhed. Forslag om cykel- og gangsti ved jernbaneoverskæringer på Nørregade og Østergade. Formål: Forbedre trafiksikkerhed. Forslag om etablering af fortov på Solgårdsvej i Fly ved Præstebakken. Formål: Sikker forbindelse til og fra skolebussen. Forslag om flere direkte busafgange mellem Sjørup og Skive. Formål: Forbedring af den kollektive trafik mellem byerne. Forslag om at skolebørn uden for skoledistriktet kan anvende skolebusserne. Formål: At skolebørn i Stoholm kan anvende skolebussen til Mønsted Skole. Forslag om kollektiv trafikbetjening af Sparkær. Formål: At øge tilgængelighed. 4.2 Løgstrup området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af afstribning på veje Virksundvej og Gammelstrupvej nævnes som konkret eksempler. Ønske om mere gadebelysning om natten. Forslag om rundkørsel eller signalreguleret kryds ved Skivevej/Hovedgaden/Rogenstrupvej (flere). Formål: Forbedring af trafikafvikling og trafiksikkerhed i spidsperioderne. Forslag om rundkørsel ved Skivevej/Romlundvej (flere). Formål: Forbedring af trafikafvikling og trafiksikkerhed i spidsperioderne.

9 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 9 Forslag om hastighedsdæmpning på Hovedgaden. Formål: Fartdæmpning. Forslag om fartbump eller hævede flader på Kølsenvej. Formål: Fartdæmpning. Forslag om hastighedsdæmpning på Rogenstrupvej. Formål: Reducere trafikken og bilernes hastighed gennem Kirkebæk. Forslag om vejbump på Kirkebækvej i Romlund (flere). Formål: Fartdæmpning. Forslag om forlængelse af Vennershåbvej langs jernbanen og nord om Gl. Ravnstrup. Formål: Aflastning af Gl. Ravnstrup og andre mindre byer. Forslag om ny fordelingsvej nordøst om Løgstrup (flere). Formål: Aflastning af Østergade, Borgergade og Hovedgaden. Forslag om en gang- og cykelsti eller vejudvidelse på Hjarbækvej. Formål: Forbedring af trafiksikkerheden. Forslag om cykelsti mellem Løgstrup og Kølsen på Kølsenvej. Formål: Forbedring af trafiksikkerheden og bedre stiforbindelse til og fra Løgstrup Skole. Forslag om fortov i begge sider af Skolegade mellem Villumhøj og Hulhøjvej eller stiforbindelse mellem Villumhøj og Hulhøjvej. Formål: Forbedring af tryghed for især skolebørn. Forslag om cykelsti på Løgstørvej mellem Fiskbæk og Virksundvej. Formål: Forbedring af cyklisters forhold på især broen ved Kvols å. Forslag om cykelsti mellem Ravnstrup og Viborg. Formål: Bedre forhold for cyklister. Ingen forslag. 5 Den nordlige del af kommunen 5.1 Skals området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af veje og stier, herunder afstribning, samt vedligehold af gadebelysning.

10 10 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om reduceret hastighed, ombygning af Hovedgaden og ny struktur ved busholdepladsen. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed. Forslag om forbedring af oversigtsforholdene i krydset Løgstørvej / Låstrupvej / Kærbyvej. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed. Forslag om skiltning af reduceret hastighed og kanalisering på Løgstørvej ved Himmerlandsstien, Nederhedevej og Højskolebakken. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed. Forslag om skiltning af reduceret hastighedsgrænse og tydeliggørelse af fodgængerovergange på Hovedgaden. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed for krydsende fodgængere, herunder skolebørn. Forslag om skiltning af reduceret hastighedsgrænse på Skivevej omkring krydset ved Sundvej i Sundstrup. Forslag om fortov på Hovedgaden mellem skolen og det nordlige byskilt. Formål: Mere sikker skolevej. Forslag om cykelsti mellem Ulbjerg og Låstrup. Formål: Sammenhængende stinet til Skals. Forslag om cykelsti eller reduceret trafik på Kærbyvej ud til Løgstørvej. Formål: Mere sikker skolevej. Forslag om at forlænge cykelstien mellem Viborg og Skals til byskiltet. Formål: Sammenhængende stinet til Skals. Ingen forslag. 5.2 Møldrup området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af beplantning langs veje og i kryds. Ønske om bedre gadebelysning, når der er mørkt. Ønske om bedre snerydning af stier og fortov. Forslag om venstresvingsbane på Skivevej ved Skravad Møllevej. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed.

11 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 11 Forslag om forbedring af trafiksikkerhed på Hovedgaden. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed, specielt omkring skolen. Forslag om etablering af fartbump eller chikaner på Gl. Aalborgvej på strækningen ud af byen (flere). Formål: Reducering af bilernes hastighed. Forslag om etablering af chikaner eller anden hastighedsregulerende foranstaltning på indfaldsveje til Vester Bjerregrav især omkring idrætshallen og skolen. Formål: Reducering af bilernes hastighed, forbedring af trafiksikkerhed. Forslag om at ændre chikaner til bump på Tingvej. Forslag om signalreguleret fodgængerovergang ved rutebilstationen. Formål: Bedre trafikafvikling. Forslag om reduceret hastighed på Naundrupvej mellem nr. 11 og 18. Forslag om ændring af trafikforholdene omkring Plejehjemmet Toftegården. Formål: Bedre trafikafvikling til og fra parkeringspladsen og bedre adgangsforhold for fragt- og flyttebiler. Forslag om cykelsti på Skivevej mellem Vester Tostrup og Møldrup (flere). Formål: Forbedring af trafiksikkerhed, mere sikker skolevej. Forslag om sti/cykelsti mellem Møldrup og Roum (flere). Formål: Forbedring af trafiksikkerhed, herunder for forældre og børn i naturbørnehaven Heilskovgaard. Forslag om cykelsti på mellem Vester Bjerregrav og Klejtrup. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed, mere sikker skolevej. Forslag om bedre busforbindelse mellem Møldrup, Skals og Viborg. Formål: Forbedring af den kollektive trafik mellem byerne. 6 Den nordøstlige del af kommunen 6.1 Klejtrup området Generelt: Behov for mere eller bedre gadebelysning i Klejtrup og Troestrup. Bedre vedli-

12 12 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE gehold og afmærkning af veje og stier nævnes af flere. Der er desuden flere kommentarer om ulovlige parkeringer i Klejtrup. Forslag om at lukke Kirkebakken ved Tumlehøj. Formål: Forbedre trafiksikkerheden ved skolen. Forslag om en omfartsvej fra Skårupvej til Viborgvej / Herredsvejen. Formål: Aflaste Klejtrup by. Forslag om bedre skiltning af ensretningen af Kirkebakken. Formål: Minimere kørsel mod ensretningen. Forslag om udvidelse af Søvej. Formål: Forbedre trafiksikkerheden på strækningen. Forslag om parkeringsforbud ved Kirkens Korshær ved krydset Søvej / Brovej / Sandstræde / Viborgvej. Forslag om etablering af en busgrav på Kirkebakken mellem kirken og børnehaven. Formål: Bedre trafiksikkerhed omkring skolen. Forslag om cykelsti mellem Klejtrup og Skivevej. Formål: Forbedre sikkerheden for cyklister, herunder skolebørn. Forslag om cykelsti på Søvej (flere). Formål: Forbedre sikkerheden for cyklister. Forslag om cykelsti på Skårupvej. Formål: Forbedre sikkerheden for cyklister. Forslag om cykelsti på Herredsvejen mellem Bjerregrav og Klejtrup (flere). Formål: Forbedre sikkerheden for cyklister. Forslag om fodgængerfelt på Skårupvej. Formål: Forbedring af krydsningsmuligheder for især skolebørn. Forslag om cykelsti på Søvej fra Klejtrup til Hejring. Forslag om cykelsti på Herredsvejen mellem Bjerregrav og Klejtrup (flere). Ingen forslag.

13 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Rødding området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af veje og stier i Rødding særligt på grund af meget tung trafik i byen. Fortovet på Ingstrupvej nævnes specifikt som værende i meget dårlig stand. Forslag om vejbump på Ingstrupvej (flere). Formål: Reducere bilernes hastighed og forbedre trafiksikkerheden. Forslag om omlægning af en del af Korsbakken til Sødalvej, lavere hastighed gennem Rødding eller begrænsning af den tunge trafik gennem Rødding. Formål: Forbedre trygheden for cyklister og fodgængere. Forslag om signalregulering af krydset mellem Røddingvej og Nordre Ringvej. Formål: Forbedre fremkommeligheden for venstresvingende trafik fra Røddingvej samt forbedre trafiksikkerheden i krydset. Forslag om fartdæmpende foranstaltninger på Korsbakken / Kirkegade. Formål: Reducere bilernes hastighed. Forslag om fodgængerfelt på Ingstrupvej. Formål: Muliggør etablering af en skolepatrulje. Forslag om udvidelse af Drøwten. Formål: Bedre plads til andre trafikanter pga. mange tunge køretøjer. Forslag om ombygning af den ene vej mellem Løvel og Rødding til 2 minus 1 vej. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om cykelsti fra Sjørring til henholdsvis Vammen, Onsild og Vorning (flere). Formål: Bedre forhold for cyklister, mere sikre skoleruter. Forslag om signalregulering af krydset mellem Røddingvej og Nordre Ringvej. Formål: Bedre afvikling af bussen på rute 64, som skal dreje til højre fra Røddingvej i krydset. 6.3 Tjele, Ørum og Hammershøj området Generelt: Behov for belysning på stien mellem Hviddingvej og Pilevej i Hammershøj samt vedligehold af beplantning langs med Tjelevej i Ørum.

14 14 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om at udvide Tjelevej i Ørum. Formål: At sikre plads til store køretøjer, der skal passere hinanden. Forslag om at fjerne bump nærmest hovedvejen på Tjelevej i Ørum. Formål: Ikke specificeret Forslag om bedre skiltning af 40 km/t zone på Frederiksberg i Hammershøj. Formål: Reducere bilernes hastighed på vejen. Forslag. Ikke specificeret Formål: Forbedre trafiksikkerheden på landevejen mellem Vejrumbro og Viborg Forslag om etablering af chikaner eller vejbump på Nørreåvejen. Formål: Reducere bilernes hastighed på vejen. Forslag om at udvide broen mellem Tindbæk og Løvskal. Forslag om omlægning af Tindbækvej vest om Løvskal. Formål: Aflastning af Tindbæk, Skjern Skole og Løvskal. Forslag om gennemkørselsforbud for tunge køretøjer på Grønhøjvej i Kvorning. Forslag om bedre skiltning af fodgængerovergang ved den grønne kile på Nørregade i Vammen. Formål: Mere sikker skolerute. Forslag om ombygning af T-krydset Nørregade / Haugårdsvej. Forslag om skiltning af reduceret hastighedsgrænse på Sødalvej. Formål: Reducere bilernes hastighed på vejen. Forslag om et fodgængerfelt på Vandsågårdvej ved stien til søen mod Åkandevej. Formål: Bedre krydsningsmuligheder. Forslag om en omfartsvej ved Ørum og Hammershøj (flere). Formål: Bedre trafikafvikling mellem Viborg og Randers. Forslag om cykelsti på strækningen mellem Ørum og Aarhus Universitets fakultet samt det kommende Apple datacenter. Formål: Forbedring af forholdene for cyklister i Ørum.

15 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 15 Forslag om cykelsti på rute A16 mellem Blichers Allé og Burrehøjvej ved Ørum(flere). Formål: Forbedring af forholdene for cyklister i Ørum. Forslag om at forlænge cykelstien på Overlundvej fra Ørum til Viborg. Formål: Sammenhængende cykelstirute mellem Ørum og Viborg. Forslag om en sti/cykelsti gennem skoven fra Lindum til Vasehus Rideklub. Formål: Mere sikker skolevej mellem Lindum og Klejtrup Skole. Forslag om en cykelsti på Hobrovej mellem Vammen og Lindum (flere). Forslag om en cykelsti mellem Ørum og Velds. Formål: Sammenhængende cykelstirute mellem Ørum, Velds og Viborg. Forslag om sammenhængende cykelsti på Viborgvej mellem Hammershøj og Overlund. Formål: Sammenhængende cykelstirute. Forslag om cykelsti mellem Hammershøj og Bjerringbro. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om cykelsti over Skals Å. Forslag om en busrute mellem Møldrup og Ørum. Formål: Forbedring af de tværgående kollektive trafikforbindelser. Forslag om flere busafgange i weekenden fra Vammen. Formål: Forbedring af kollektiv trafik i kommunens yderområder. Forslag om flere busafgange fra Vejrumbro om morgenen, i weekenden og i skolernes ferieperiode. Formål: Bedre korrespondance i Viborg og forbedring af kollektiv trafik i kommunens yderområder. 7 Den sydøstlige del af kommunen 7.1 Rødkærsbro området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af veje og stier samt vedligehold af beplantning langs med veje specifikt nævnes beplantning på Frisholtvej ved broen over Tange sø.

16 16 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om udvidelse af Vindumvej mellem Vindum og Rødkærsbro. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed. Forslag om etablering af sydlige ramper ved Bjerrevejs tilslutning til Rødkærsbro omfartsvej. Formål: Reducere omvejskørsel for beboere omkring Bjerrevej, som i dag skal gennem Rødkærsbro for at komme på omfartsvejen. Forslag om ombygning af krydset Tostrupvej / Rindsholmsvej (flere). Formål: Forbedring af trafiksikkerhed. Forslag om bump og hastighedsbegrænsning på 30 km/t på Rindsholmvej ved Rindsholm Mølle. Formål: Hastighedsdæmpning. Forslag om chikaner på Faldborgvej. Formål: Hastighedsdæmpning. Forslag om gennemkørselsforbud for lastbiler på Tange Søvej (flere). Formål: Bedre trafiksikkerhed, mere sikker skolevej. Forslag om ændring af ubetinget vigepligt til fuld stop for bilister på Vindelsbækvej i krydset ved Bjerrevej. Forslag om chikaner på Faldborgvej. Formål: Hastighedsdæmpning. Forslag om bedre oversigtsforhold for bilister på Tostrupvej i krydset Tostrupvej / Kjellerupvej. Forslag om hastighedsdæmpning og ombygning af Gl. Århusvej i Rindsholm til 2 minus 1 vej. Formål: Bedre trafiksikkerhed for cyklister mellem Kjellerupvej og Lindholm Biler. Forslag om bedre oversigtsforhold på Sdr. Rindvej ved Gl. Århusvej i Rindsholm. Forslag om ombygning af Rindsholmvej til 2 minus 1 vej. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om cykelsti på Bjerrevej mellem Nørrehedevej og Bjerringbrovej. Formål: Mere sikker skolevej og sammenhængende stiforbindelse mel-

17 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 17 lem Rødkærsbro og Bjerringbro. Forslag om forbedring af krydsningsmuligheder ved Aarhusvej for cyklende skolebørn, som bor i Blomsterkvarteret. Formål: Mere sikker skolerute. Forslag om cykelsti på vejen mellem Rødkærsbro og Brandstrup (flere). Formål: Mere sikker skole- og motionsrute. Forslag om fortov på Tange Søvej mellem broen og jernbanen og Tange Roklub. Formål: Mere sikker stirute. Forslag om sti mellem Roklubben i Tange og Gudenåcentralen. Formål: Oplevelsesrute og bedre stiforbindelse til og fra Gudenåcentralen. Forslag om flere busser i området omkring Bjerrevej og Vindumvej. Formål: Forbedring af kollektiv trafikbetjening. 7.2 Bjerringbro området Generelt: Behov for øget opmærksomhed omkring vedligehold af veje, fortove og stier. Forslag om at anvende granitskærver på mindre kommuneveje. Behov for mere belysning på cykelstier. Forslag om bedre tilgængelighed for kørestolsbrugere ved op- og nedkørsler på fortove. Forslag om fartdæmpende foranstaltninger ved byskiltet på Vindumvej i Bjerring. Formål: Reducere bilers hastighed. Forslag om vejbump og udbygning af eksisterende chikane på Bjerring Byvej (flere). Formål: Reducere bilers hastighed. Forslag om fartdæmpende foranstaltninger på Vestergade i Bjerringbro. Formål: Reducere bilers hastighed. Forslag om vejbump på Brogade i Bjerringbro. Formål: Reducere bilers hastighed. Forslag om ombygning af krydset Nøddelundvej / Borrevej. Formål: Forbedring af trafiksikkerheden, reducere bilers hastighed.

18 18 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag: Ikke specificeret Formål: Forbedring af trafikafvikling ved udkørsel fra Super Brugsen i Bjerringbro. Forslag om at fjerne vejbump på Mølleengen i Bjerringbro. Formål: Reducering af støjgener fra vejbump. Forslag om at tydeliggøre det signalregulerede kryds ved Skovbrynet / Vestre Ringvej / Markedsgade for at sikre, at trafikanterne erkender det signalregulerede kryds. Forslag om fartdæmpende foranstaltninger på Nørregade mellem Ringvejen og Realskolevej i Bjerringbro. Formål: Reducere bilernes hastighed. Forslag om mere grøntid til venstresvingende biler på Poul Due Jensens Vej i krydset ved Pilevej. Formål: Forbedring af adgang til Grundfos. Forslag om bedre oversigtsforhold fra Engvejen i krydset Vestergade / Engvejen. Formål: Bedre erkendelse af cyklister på Vestergade. Forslag om fodgængerovergang overfor Oasen på Brogade i Bjerringbro (flere). Formål: Forbedring af krydsningsmulighederne på Brogade. Forslag om asfalteret cykelsti mellem Stenshedevej og Hedemøllevej. Formål: Bedre adgang til Hundeskoven. Forslag om etablering af separat cykelsti langs med hele Tange Søvej. Formål: Bedre forhold for cyklister, mere sikker skolevej. Forslag om etablering af en cykelsti på Bjerring Byvej mellem Bjerringbro, Bjerring og Mammen (flere). Formål: Bedre forhold for cyklister, mere sikker skolevej. Forslag om fodgængerovergang på Bjerring Byvej i Bjerring. Formål: Forbedring af krydsningsmulighederne på Bjerring Byvej, mere sikker skolerute. Forslag om etablering af cykelsti på Borrevej mellem kommunegrænsen og Bjerringbro. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed, herunder for elever til og fra Bøgeskovskolen i Gullev. Forslag om gang- og cykelsti på Frisholtvej mellem Sahl og Bjerringbro. Formål: Forbedring af trafiksikkerhed.

19 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 19 Forslag om cykelsti mellem Bjerring, Mammen og Vejrumbro (flere). Formål: Sammenhængende stiforbindelse mellem Bjerringbro og Viborg, som kan anvendes af bl.a. skolerne i Mammen og Vejrumbro. Forslag om cykelsti langs Skibelundvej ud til Møllegården. Formål: Forbedring af forhold for cyklister, bedre trafiksikkerhed. Forslag om cykelsti ad Stærkærvej mod Ulstrup. Formål: Forbedring af forhold for cyklister til og fra Busbjerg. Forslag om etablering af fortov på Jørgens Allé mellem Stenshede kvarteret og Grundfos' nye personaleindgang. Formål: Forbedring af forhold for fodgængere til og fra Grundfos. Forslag om cykelsti på Løvskal Landevej og Sortehøjvej (flere). Formål: Forbedring af forhold for cyklister og cykelturister mellem Løvskal, Lee og Bjerringbro. Forslag om etablering af et nyt og større fodgængerfelt fra Gudenåhuset til parkeringsareal på Realskolevej i Bjerringbro. Formål: Bedre krydsningsforhold for fodgængere. Forslag om etablering af sti mellem Bakkedraget og kirken i Bjerring. Formål: Mere sikker stirute. Forslag om cykelsti på Gamle Tangevej. Formål: Mere sikker skolerute. Forslag om sammenhængende stiudbygning i og omkring Bjerringbro: 1. Cykelbane langs vej: Storegade fra Skovvejen til Markedsgade 2. Cykelbane tovejs i Storegade/over Torvet/videre ad Nørregade tilladt døgnet rundt -24/7 Fra Markedsgade til Realskolevej - Cykelbane tovejs: Torvegade.. og bypark området / parkeringsplads - Storegade spærres for biltrafik uden ærinde (evt hydrauliske stolper) 3. Cykelbane langs vej hele Østergade fra Storegade til Pilevej 4. Cykelbane i Nørregade- fra Realskolevej til Poul Due Jensensvej 5. Cykelbane langs vej Markedsgade fra Storegade til Nordre Ringvej 6. Cykelbane hele Realskolevej 7. Cykelbane langs vej: Nørregade fra Poul Due Jensenvej til Enebærvej 8. Cykelbane langs vej: Jørgens Alle fra Østergade til Nørregade 9. Cykelbane langs vej: Pilevej 10. Cykelsti tovejs: Martin Bachs vej fra Markedsgade til Pilevej: asfaltbelægges fra B8 til Pilevej 11. Cykelbane langs vej: Gudenåvej 12. Cykelbane langs vej: Skibelundvej fra Markedsgade til byskilt 13. Cykelsti tovejs: Skibelundvej fra byskilt til Skibelund ved skovsti til Gudenåcentralen 14. Cykelsti-tovejs: Busbjergvej fra Markedsgade til Østre Omfartsvej 15. Cykelsti-tovejs: Busbjergvej fra Østre Omfartsvej til Kællinghøl

20 20 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE broen videre til sti mod Ulstrup 16. Langs Østre omfartsvej: målet er cykelsti-tovejs mellem Hjermind og Gullev A) Prioritet 1: 300 m Cykelsti tovejs: fra Busbjergvej til Pilevej rampen, forbinder Nord- og Sydbyen B) Prioritet 2: Cykelsti fra Busbjergvej til Gullev via bro over Østre Omfartsvej ved Brokbakken C) Prioritet 3: Cykelsti tovejs: Østre Omfartsvej fra Pilevej rampen til Hjermind, østre side. 17. Cykelsti-tovejs: fra Skibelundvej via Engbroen til Vestergade Formål: Forbedre trafiksikkerhed Forslag om cykelstier i Bjerringbro opland (prioriteret): 1. Busbjergvej øst for Østre Omfartsvej og Borrevej. Borrevej, Sortehøjvej, Frisholtvej og Bjerring Byvej. 2. Nøddelundvej, Ormstrupvej og Borridsøvej. 3. Mammen Byvej og Bromøllevej fra Bjerring Byvej til Løvskal Landevej. Formål: Forbedre trafiksikkerhed Forslag om nye skolebusruter, der sikrer, at skolebørn kan møde til tiden. Formål: Forbedring af skolebusbetjening. Forslag om supplerende stoppesteder for tog i Bjerringbro Øst og Tange. Formål: Flere togrejsende og forbedret service. 8 Viborg området Generelt: Der er bemærkninger om ændret belysningsniveau ved skifte til LED lys (mindre udbredelse) og et heraf følgende behov for tilpasning. 8.1 Vest Forslag om fartdæmpning Agerlandsvej-Lundvej. Formål: Forebygge farlige situationer i kryds. Forslag om rundkørsel mellem Agerlandsvej og Katrinevænget og Kastanievej. Formål: Lette udkørsel fra Katrinevænget og dæmpe fart på Agerlandsvej. Forslag om bedre mulighed for krydsning af Agerlandsvej for biler i krydset ved Gl. Skivevej og Salvievej. Formål: Forbedre trafikafvikling.

21 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 21 Forslag om udbygning af rundkørsel ved Ndr. Ringvej/Aalborgvej (flere). Formål: Forbedre trafikafvikling. Forslag om udbygning af Sdr. Ringvej eller forbud mod traktorer. Formål: Forbedre trafikafvikling. Forslag om rundkørsel mellem Ålandsvej og Vestermarksvej. Formål: Forbedre trafikafvikling. Forslag om nedlæggelse af chikaner og ombygning af Salvievej. Forslag om at udvide Kirkebækvej samt belysning og bedre afmærkning på strækningen forbi kolonihaverne og Undallslund Skov. Formål: Bedre forhold for svage trafikanter og mere tryg krydsning af vejen. Forslag om stiforbindelse mellem Himmerlandsstien og Liseborg. Formål: Forbedre stimæssig sammenhæng. Forslag om belysning på Islandsstien. Formål: Øge tryghed. Forslag om ændring af ramper ved Holstebrovej/Indre Ringvej. Formål: Fjerne risiko for væltning for el-scootere. Forslag om ændring af sti/ramper ved Farvervej. Formål: Fjerne risiko for væltning for el-scootere. Forslag om belysning af stier langs Indre Ringvej syd for Falkevej. Formål: Øge tryghed. Ingen forslag. 8.2 Øst Forslag om østlig omfartsvej (flere). Formål: Aflaste Viborg midtby og øge tilgængelighed til det østlige Viborg. Forbedre trafik ved Søbakken (etablere sti, forbedre oversigt, fjerne sten på Nørresøbakken) mv. Formål: Gøre vejen mere sikker. Forslag om bedre og mere sikre kryds på Houlkærvej.

22 22 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om udbygning af stinet ved flytning af Overlund Skole. Formål: At fastholde/udbygge gode stiforbindelser i skolens opland. Forslag om at reducere beplantning omkring stibroen over Houlkærvej ved Medieskolen. Formål: Undgå konflikt hvor trafik kommer ind på stien. Forslag om at forlænge cykelstien langs Houlkærvej fra Fennebakken til Skovbakkevej. Formål: Forbedre sammenhæng i stinet. Forslag om stiforbindelser mellem Tapdrup, Brunshåb, Vinkel, Sdr. Rind, Rindsholm og den nye bydel Arnbjerg. Formål: Gode stiforbindelser mellem nye og eksisterende byområder, øge brugen af cykel i disse byområder. Forslag om stiplan for Arnbjerg og integration af området i Møllehøj skoledistrikt. Formål: Gode stiforbindelser til skole, forening og handelsliv. Forslag om bedre regulering af cyklister ved udkørsel fra stien øst for Golfhotellet ved fodgængerfeltet på Randersvej (flere). Forslag om betjening af Arnbjerg-området i takt med udbygningen af området. Formål: Sikre busbetjening af nye boligområder. Forslag om fortsat betjening af Overlund Skole, når den flyttes til Vinkelvej. Formål: Sikre gode busforbindelser for skoleelever. Forslag om bedre busbetjening af Overlund. Formål: Bedre busbetjening. 8.3 Syd Forslag om ændring af F-kryds Tostrupvej/Rindsholmvej. Formål: Øge sikkerhed gennem forbedret oversigt. Forslag om ændring af Sdr. Rindvej med fortov/sti, og lavere skiltet hastighed (flere). 2 minus 1 vej nævnes som et konkret forslag. Formål: Øge sikkerhed og dæmpe fart. Forslag om belysning under ringvejsbroen på Koldingvej. Formål: Øge tryghed for alle trafikanter.

23 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 23 Forslag om fuld stop tavler ved indkørsel i rundkørslen fra Sdr. Ringvej til Indre Ringvej. Formål: Dæmpe fart og øge orientering mod trafik fra Plantagevej. Forslag om krydsombygning Finderupvej/Koldiingvej (rundkørsel eller signal) (flere). Formål: Mere overskuelig trafikløsning, bedre trafikafvikling. Forslag om ændring af forsætninger i Hald Ege fra 1 til flere spor. Formål: Forbedre trafikafvikling. Forslag om tydeliggørelse af byområde ved Dollerup. Formål: At sænke farten. Forslag om hastighedsdæmpende tiltag på Lyngvej. Formål: Reducere bilernes hastighed. Forslag om etablering af hævet falde i krydset Sdr. Rindvej / Skaunvej. Formål: Reducere bilernes hastighed. Forslag om etablering af bump på Skaunvej, Klovenhøjvej og Rindsbækvej. Formål: Reducere bilernes hastighed. Forslag om omfartsvej ved Bruunshåb. Formål: Aflastning af Bruunshåb. Forslag om at forbinde en østlig omfartsvej med Plantagevej via en sydlig omfartsvej. Formål: Øge tilgængelighed til det sydlige Viborg. Forslag om belysning på banestien mellem Bruunshåb og Gl. Aarhusvej. Formål: Øge tryghed. Forslag om belysning på Alhedestien fra Søndermarkskirken til Rideskolen. Formål: Flytte skolevejstrafik fra Koldingvej til stien. Forslag om fodgængerovergang på Egeskovvej ved Trinbrætvej (flere) eller ny sti til Hald Ege Skole via Videbechs Allé, Hald Ege Børnehave og Egeskovvej. Formål: Mere sikker skolerute. Forslag om sikker færdsel- eller krydsningsmulighed på Teglgårdsvej. Formål: Sikker stiforbindelse mellem Nonbo Nord og Alhedestien. Forslag om at føre stien langs med Vinkelvej sammen med banestien. Formål: Mere sikker skolerute.

24 24 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om oplyst cykelsti på Søndersøvej mellem Vinkelvej og Aarhusvej. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om etablering af cykelsti på Gl. Århusvej mellem Brunshåbvej og den etablerede cykelsti overfor Lindholm Biler. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om cykelsti mellem Sdr. Rind og Rindsholm. Formål: Bedre forhold for cyklister. Forslag om at trække cykelstien tilbage i krydset Skaldehøjvej/Randersvej. Forslag om bedre busbetjening af området syd for Søndersø. Formål: Bedre busbetjening. Forslag om at betjene Rindsholm, Bruunshåb, Birgittelyst og Hald Ege med bybusnettet. Formål: Bedre kollektiv trafikbetjening af de nærmeste forstæder til Viborg. Forslag om genåbning af stationen i Rindsholm (flere). Formål: Bedre kollektiv forbindelse mellem Østbyen og Aarhus. 8.4 Midtbyen Forslag om at reducere biltrafik over Nytorv ved at genetablere ensretning af Ll. Skt. Hans Gade. Formål: Fjerne uvedkommende trafik og undgå konflikt mellem gående og bilister. Forslag om at supplere signalkryds med ekstra standere efter stoplinjen (f.eks. Jegstrupvej/Indre Ringvej). Formål: Forbedre trafikafvikling for venstresvingende. Forslag om jævn sti i St. Skt. Hans Gade. Formål: Øge komfort for cyklister og el-scootere. Forslag om fodgængerovergang over Gl. Aalborgvej ved Nørremøllevej. Formål: Lette krydsning for ældre. Forslag om udvidelse af Indre Ringvej til 4 spor (evt. ved flytning af stier). Formål: Øge kapacitet.

25 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE 25 Forslag om parkering for autocampere ved Prinsens Allé frem for Nørresøvej. Formål: Bedre placering med færre trafikale gener. Forslag: Ikke specificeret. Formål: Forbedre trafikafvikling på Sct Ibs Gade-L. Skt. Mikkels Gade. Forslag om at fjerne bump i Gravene. Formål: Øge komfort for handicappede i el-scooter. Forslag: Ikke specificeret. Formål: At forbedre sikkerheden i signalkrydset Indre Ringvej/Gl. Skivevej. Forslag om signalregulering af krydset Gl Skivevej/H.C. Andersens Vej. Formål: Mere sikker skolevejskrydsning. Forslag om fartdæmpere på H.C. Andersens Vej. Formål: Mere sikker skolevej. Forslag: Ikke specificeret. Formål: At forbedre sikkerheden for cyklister i signalkrydset Indre Ringvej/Jegstrupvej. Forslag om bedre chikaner eller anden hastighedsdæmpning på N. F. S. Grundtvigsvej (flere). Formål: Reducere bilernes hastighed. Forslag om at Ll. Sct. Hans Gade til Sct. Ibs Gade anlægges som sivegade og ensrettes mod øst indtil Sct. Leonis Gade. Formål: Reducere eller fjerne biltrafik. Forslag om at lukke St. Sct. Hans Gade, Nytorv, Kompagnistræde samt Sct. Mathias Gade mellem Kompagnistræde og Sct. Mogens Gade for kørende trafik. Formål: Bedre sammenbinding af den historiske bymidte. Forslag om bedre parkeringsmuligheder samt en af-og pålæsningsplads for busser på Domkirkepladsen. Formål: Bedre adgang til Domkirken for besøgende. Forslag om at øge cykelparkering i Viborg midtby. Formål: Forbedre tilgængelighed og mindske gener fra parkerede cykler. Forslag om en bredere perronbro. Formål: At skabe plads til cykeltrailere. Forslag om cykelsti/cykelbaner i Grønnegade/Gravene. Formål: Stiforbindelse helt frem til gågaderne.

26 26 TRAFIKPLAN FOR VIBORG KOMMUNE Forslag om fodgængerovergange på N. F. S. Grundtvigsvej. Formål: Mere sikker krydsning af vejen. Forslag om et sammenhængende cykelstinet i midtbyen (flere). Formål: Bedre adgang til rejsemål for cyklister. Forslag om en gangbro mellem Borgvold-området og den øverste del af Bispestien. Formål: God sammenhæng mellem det historisk/rekreative Borgvold og middelalderbyen i øvrigt. Forslag om en alternativ hærvejsvandrerute fra Viborg midtby. Formål: Tilpasning af ruten til den stigende pilgrims- og vandreturisme. Forslag om udvidet busdrift til Klostervænget. Formål: Bedre betjening om aftenen. Forslag om bedre bybusnet i Viborg. Formål: Bedre busbetjening i Viborg, bedre kollektive transportmuligheder for ældre. Forslag om at føre flere/alle bybusruter via Sct. Jørgens Vej (flere). Formål: Bedre betjening af byens næststørste stoppested. Forslag om betjening af Banebyen. Formål: Ikke specificeret. Forslag om at flytte bybusterminalen fra Trappetorvet til Fælledvej. Formål: Ikke specificeret Forslag om at lukke Randersvej for biltrafik eller etablere en BRT-linie fra Overlund bydelscenter (Løvbjerg mv.) til Bilka mv. i vest. Formål: Mere højklasset kollektiv trafik.

Cykelstier i Bjerringbro og omegn

Cykelstier i Bjerringbro og omegn Cykelstier i Bjerringbro og omegn Forslag til nye cykelstier og cykelbaner og opdatering og forbedring af eksisterende. Ved Vagn Overgaard og Erik Albrechtsen Bosætningsgruppen i forbindelse med Bjerringbro

Læs mere

Oversigt over trafikfarlige skoleveje Oversigten er opdelt efter skoledistrikter

Oversigt over trafikfarlige skoleveje Oversigten er opdelt efter skoledistrikter Oversigt over trafikfarlige skoleveje Oversigten er opdelt efter skoledistrikter Som hovedregel er oversigten ikke gældende for veje inden for byzonetavlerne, dvs. inden for tavle E 55, Tættere bebygget

Læs mere

Gennemgang af renseanlæg

Gennemgang af renseanlæg Gennemgang af renseanlæg 1 Indhold 1. Bjerregrav Renseanlæg...3 2. Bjerringbro Renseanlæg...3 3. Borup Renseanlæg...3 4. Daugbjerg Renseanlæg...4 5. Fiskbæk Renseanlæg...4 6. Hammershøj Renseanlæg...5

Læs mere

Vejnavn Sted Problem ifølge borgerhenvendelse Løsningsforslag Overslag [kr.]

Vejnavn Sted Problem ifølge borgerhenvendelse Løsningsforslag Overslag [kr.] Vejnavn Sted Problem ifølge borgerhenvendelse Løsningsforslag Overslag [kr.] Uhrevej Fallesgårdevej Kløvermarken / Rødkløvervej / Hvidkløvervej / Kornvænget Genvej Sejbækvej 14 Iglsøvej Vrouevej Kølvrå

Læs mere

Retningslinje 5 Støj og lys. Uhrbanen ved Karup

Retningslinje 5 Støj og lys. Uhrbanen ved Karup Retningslinje 5 Støj og lys Uhrbanen ved Karup 73 5. Støj og lys Retningslinjer 1. Etablering af støjende virksomhed og anlæg skal ske således, at der ikke opstår støjulemper for eksisterende eller planlagt

Læs mere

(se spec. bilag x) Sum ændringer 2015 2016 2017 2018 2015 2016 2017 2018

(se spec. bilag x) Sum ændringer 2015 2016 2017 2018 2015 2016 2017 2018 Påvirkning af 2015-2018 af ændret vurdering til ændringer 60 Teknisk Udvalg -21.030.721 14.935.721 715.000 6.000.000 0 620.000 64.520.000 145.917.000 92.532.000 31.308.000 79.455.721 146.632.000 98.532.000

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Arkitekturpolitik kvalitet og dialog

Arkitekturpolitik kvalitet og dialog Ny bydel - Arnbjerg kvalitet og dialog Ny bydel - Viborg Baneby Ny Vestre Landsret Hvad er arkitektur? Om en bygning er smuk vil altid kunne dis- enige. ken skal derfor ikke handle om smuk eller grim arkitektur.

Læs mere

Arkitekturpolitik kvalitet og dialog

Arkitekturpolitik kvalitet og dialog Ny bydel - Arnbjerg kvalitet og dialog Ny bydel - Viborg Baneby Ny Vestre Landsret Hvad er arkitektur? Om en bygning er smuk vil altid kunne dis- enige. ken skal derfor ikke handle om smuk eller grim arkitektur.

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

Cykelregnskab 2010 Godkendt af Teknisk Udvalg den 30. november 2011

Cykelregnskab 2010 Godkendt af Teknisk Udvalg den 30. november 2011 Cykelregnskab Godkendt af Teknisk Udvalg den 0. november 2011 INDHOLD 1. Forord... 2. Cykelregnskab...4. Et sammenhængende stinet...5 4. Trafiksikkerhed....6 Ulykker med cyklister....6 Cyklisternes følelse

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Oversigtskort Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr:

Læs mere

Retningslinje 7 Værdifulde kulturmiljøer og bevaringsværdige bygninger. Hald Hovedgård

Retningslinje 7 Værdifulde kulturmiljøer og bevaringsværdige bygninger. Hald Hovedgård Retningslinje 7 Værdifulde kulturmiljøer og bevaringsværdige bygninger Hald Hovedgård 85 7. Værdifulde kulturmiljøer og bevaringsværdige bygninger Retningslinjer 1. Inden for de særligt beskyttelsesværdige

Læs mere

Retningslinje 11 Værdifulde landskaber, kystlandskaber og geologiske områder. Ulbjerg Klint

Retningslinje 11 Værdifulde landskaber, kystlandskaber og geologiske områder. Ulbjerg Klint Retningslinje 11 Værdifulde landskaber, kystlandskaber og geologiske områder Ulbjerg Klint 109 11. Værdifulde landskaber, kystlandskaber og geologiske områder Retningslinjer 1. Byggeri og anlæg uden for

Læs mere

Resumé af ideer og forslag fra Borger Plan Konference den 11. april 2012

Resumé af ideer og forslag fra Borger Plan Konference den 11. april 2012 Bilag nr. 5 til ØK den 13. juni 2012 Resumé af ideer og forslag fra Borger Plan Konference den 11. april 2012 Notatet opsummerer alle de ideer og forslag som borgerne fremførte på Borger Plan- Konferencen

Læs mere

Arkitekturpolitik VIBORG TAPDRUP MØLDRUP KLEJTRUP BJERREGRAV SKALS HAMMERSHØJ KVORNING MOLLERUP TINDBÆK ØRUM RØDKÆRSBRO FREDERIKS KARUP KØLVRÅ

Arkitekturpolitik VIBORG TAPDRUP MØLDRUP KLEJTRUP BJERREGRAV SKALS HAMMERSHØJ KVORNING MOLLERUP TINDBÆK ØRUM RØDKÆRSBRO FREDERIKS KARUP KØLVRÅ Arkitekturpolitik FLY KOBBERUP TASTUM IGLSØ KJELDBERG VRIDSTED GAMMELSTRUP STOHOLM SMOLLERUP SPARKÆR MØNSTED RAVNSTRUP VROUE SJØRUP DAUGBJERG HALD EGE HAGEBRO FINDERUP RESEN GAMMEL HVAM HVAM STORE TORUP

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Retningslinje 4 Vindmøller. Vindmøller ved Gørup

Retningslinje 4 Vindmøller. Vindmøller ved Gørup Retningslinje 4 Vindmøller Vindmøller ved Gørup 65 4. Vindmøller 66 Retningslinjer Store vindmøller med totalhøjde på mindst 25 meter og under 150 meter 1. Store vindmøller kan kun opstilles i de udpegede

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Notat vedr. konsekvenser for Viborg Kommune af Region Midtjyllands forslag til ændringer i det regionale rutenet 2009-2011

Notat vedr. konsekvenser for Viborg Kommune af Region Midtjyllands forslag til ændringer i det regionale rutenet 2009-2011 Notat vedr. konsekvenser for Viborg Kommune af Region Midtjyllands forslag til ændringer i det regionale rutenet 2009-2011 1. Indledning Med udgangspunkt i den regionale administrations forslag til gennemførelse

Læs mere

Avis-maraton træningsprogram 2013 Hver torsdag kl Start fra Viborg Atletik stadion.

Avis-maraton træningsprogram 2013 Hver torsdag kl Start fra Viborg Atletik stadion. Avis-maraton træningsprogram 2013 Hver torsdag kl. 19.00 Start fra Viborg Atletik stadion. Bemærk: Uanset hvilket træningsprogram, du løber efter - så er distancen om torsdagen altid ens for alle løbere.

Læs mere

MATRIKEL EJERLAV pr. 1. marts 2009

MATRIKEL EJERLAV pr. 1. marts 2009 1 AGERSKOV 750451 AGERSKOV, FINDERUP 2 ALMIND BY 800151 ALMIND BY, ALMIND 3 ASMILDKLOSTER HG 2005753 ASMILDKLOSTER HGD., VIBORG JORDER 4 ASMILDKLOSTER HG 750151 ASMILDKLOSTER HGD., ASMILD 5 BATUM BY 751251

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon Simon Skovly

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon Simon Skovly [Udarbejdet til: Viborg Kommune] Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 25-10-2011 12.11.00 1-30-75-1-211-1-10 Simon Skovly ssk@midttrafik.dk 87 40 83 23 Notat - Viborg bybus 2012 i tal Notat Omlægning

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009 Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 11 Cykelregnskab 9 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Transportvaner....5 4. Cykeltællinger....8 5. Trafiksikkerhed...9 6. Brug af cykelhjelm... 7. Vedligeholdelse

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Bemærk: Uanset hvilket træningsprogram, du løber efter - så er distancen om torsdagen altid ens for alle løbere.

Bemærk: Uanset hvilket træningsprogram, du løber efter - så er distancen om torsdagen altid ens for alle løbere. Avis-maraton træningsprogram 2017 Hver torsdag kl. 19.00 Start fra Viborg Atletik stadion. Bemærk: Uanset hvilket træningsprogram, du løber efter - så er distancen om torsdagen altid ens for alle løbere.

Læs mere

Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune. Drøftelse i Teknisk Udvalg

Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune. Drøftelse i Teknisk Udvalg Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune Drøftelse i Teknisk Udvalg Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune Udfordringen Der sker i disse år store ændringer i samfundet også indenfor den måde, hvorpå

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

INDKOMNE FORSLAG til nedrivnings- og oprydningsprojekter

INDKOMNE FORSLAG til nedrivnings- og oprydningsprojekter INDKOMNE FORSLAG til nedrivnings- og oprydningsprojekter Erhvervs- og Socialministeriets indsatspulje til forbedringer i landdistrikterne. Prio- Indsatstype ritet Nr. Adresse Pulje Ravnstrupvej A, 8800

Læs mere

BILAG til trafikplan for Viborg Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008

BILAG til trafikplan for Viborg Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 BILAG til trafikplan for Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 Indholdsfortegnelse: Side 1: Kort 1: Overblik Side 2: Kort 2: Jernbane, X bus og regionale ruter Side 3: Tabel 1 og 2: oversigt for

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

En hilsen fra det ukendte cykelrutenet i Viborg Kommune

En hilsen fra det ukendte cykelrutenet i Viborg Kommune En hilsen fra det ukendte cykelrutenet i Viborg Kommune 1. Udfordringer hos os i Viborg Kommune? 2. Hvad har vi gjort? 3. Vores resultater, hvad har vi lært og kan andre bruge vore erfaringer? Seminar

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR OG 21 MARTS. BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM TRAFIKALE FORHOLD VISION

Læs mere

EMNELISTE TIL INVESTERINGSOVERSIGT (ANLÆG)

EMNELISTE TIL INVESTERINGSOVERSIGT (ANLÆG) EMNELISTE TIL INVESTERINGSOVERSIGT (ANLÆG) 2008-2011 Prioritet Projekt nr. 2008-priser (2007 + 3,2%) (1.000 kr.) 2007 2008 2009 2010 2011 Afl. drift Godkendt Forslag Godkendt Forslag Godkendt Forslag Godkendt

Læs mere

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Den Midtjyske Cykelstjerne bidrag til et sammenhængende pendlercykelnet omkring Viborg

Den Midtjyske Cykelstjerne bidrag til et sammenhængende pendlercykelnet omkring Viborg Den Midtjyske Cykelstjerne bidrag til et sammenhængende pendlercykelnet omkring Viborg BILAG 1 AUGUST 2009 Den Midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommunes cykelstrategi er udarbejdet af Trafik og Veje i Viborg

Læs mere

Trafikale forhold ved 3 skoler

Trafikale forhold ved 3 skoler Vedrørende: Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnavn: Ny skolestruktur. Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnummer:

Læs mere

Udkast til folder vedr. byplankonkurrence om stationsområdet i Viborg

Udkast til folder vedr. byplankonkurrence om stationsområdet i Viborg Udkast til folder vedr. byplankonkurrence om stationsområdet i Viborg Folderen skal i sin endelige form trykkes i et langt stykke som vist nedenfor. I bilaget er dog folderen opdelt i mindre stykker, der

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Marathongruppens søndagsture 1. halvår 2015

Marathongruppens søndagsture 1. halvår 2015 Dato Tid Sted Rute Distance 4. januar 10:00 Atletikstadion Serieløb derefter en eller to søer 5,72 / 11,7 / 17,5 km 11. januar 10:00 Atletikstadion Avis-maraton opstart 6 / 12 / 17,8 km 18. januar 10:00

Læs mere

Arbejdspapir fremtidens skolevæsen. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Arbejdspapir fremtidens skolevæsen. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Arbejdspapir fremtidens skolevæsen Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Trafikale forhold Økonomi Der er i forslaget til ny skolestruktur afsat i alt 4 mio. kr.

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Marathongruppens søndagsture 2. halvår 2015

Marathongruppens søndagsture 2. halvår 2015 Dato Tid Sted Rute Distance 5. juli 10:00 Atletikstadion Klostermarken og Nørreåstien 12,8 km 12. juli 10:00 Atletikstadion Søndersø inkl. Nørreåstien og Ødalen 11,7 km 19. juli 10:00 Undallslund De tre

Læs mere

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej.

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej. Løsning Elevtal: ca. 500. Klassetrin: 0. til 9. Lavet registreringer 6 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde

Læs mere

Afmærkningsplan for. Vammenruten. Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune. Udarbejdet for Viborg Kommune. 2012 (revideret jan 2014)

Afmærkningsplan for. Vammenruten. Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune. Udarbejdet for Viborg Kommune. 2012 (revideret jan 2014) Afmærkningsplan for Vammenruten Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune Udarbejdet for Viborg Kommune 2012 (revideret jan 2014) af Jens Erik Larsen Dansk Cykel Safari Kolofon Notatet er udarbejdet for

Læs mere

Den midtjyske Cykelstjerne bidrag til et sammenhængende pendlercykelnet omkring Viborg

Den midtjyske Cykelstjerne bidrag til et sammenhængende pendlercykelnet omkring Viborg Bilag 1: Nærmere beskrivelse af projektet Den midtjyske Cykelstjerne bidrag til et sammenhængende pendlercykelnet omkring Viborg Der mangler illustrationer i notatet bagest er der angivet en liste over

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Retningslinje 6 Turisme, oplevelser og ferieanlæg. Kongenshus Hede

Retningslinje 6 Turisme, oplevelser og ferieanlæg. Kongenshus Hede Retningslinje 6 Turisme, oplevelser og ferieanlæg Kongenshus Hede 79 6. Turisme, oplevelser og ferieanlæg Retningslinjer 1. Det er Viborg Byråds målsætning: - at alle kommunens borgere inden for en rimelig

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO UDKAST Glostrup Kommune Den regionale cykelpulje Forslag til projekter NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Cykelstier på Herstedøstervej... 3 2 Cykelsti på Birkeskoven... 4 3 Cykelstier

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Gennemgang af kloakoplande

Gennemgang af kloakoplande 1. maj 2014 Gennemgang af kloakoplande Indhold 1. Almind...5 2. Birgittelyst...5 3. Bjerregrav...5 4. Bjerring...6 5. Bjerringbro...6 6. Borup...7 7. Brandstrup...8 8. Bruunshåb...8 9. Bækkelund og Hald...9

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Forsamlingshuse i Viborg Kommune Oversigt over ansøgninger om indvendig vedligeholdelses- og renoveringsopgaver i 2017 og 2018

Forsamlingshuse i Viborg Kommune Oversigt over ansøgninger om indvendig vedligeholdelses- og renoveringsopgaver i 2017 og 2018 Forsamlingshuse i Viborg Kommune Oversigt over ansøgninger om indvendig vedligeholdelses- og renoveringsopgaver i 2017 og 2018 Komm. (K) Inventar: Bygnings- Indvendige vedligeholdelses- og renoveringsopgaver:

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2013-2028 Udarbejdet april 2013 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej 1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej F1 - Nye enkeltrettede stier / cykelbaner (evt. fællesstier/ delte stier) Fortov på begge sider af Rådhusvej øst for Præstøvej

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken Virum Bymidte, Helhedsplan Trafikken Trafikken generelt Der er i myldretiderne bilkø gennem Virum ad Frederiksdalsvej. Der er brug for både at fjerne uvedkommende, gennemkørende trafik og at få trafikken

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder.

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. BILAG 2 Dato: 21-04-2016 Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. De er prioriterede i 3 grupper. Gruppe 1 er projekter der anbefales udført

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A NOTAT Projektnavn Trafiksanering af område A Projektnr. 1100033463 Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Version 1 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Udarbejdet af LRT Kontrolleret af CM Godkendt

Læs mere

STIPLAN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Udpegning af hovedruter 2. 3 Tiltag for at realisere stiplanen 4. Indholdet af stiplanen

STIPLAN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Udpegning af hovedruter 2. 3 Tiltag for at realisere stiplanen 4. Indholdet af stiplanen FAXE KOMMUNE STIPLAN NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Udpegning af hovedruter 2 3 Tiltag for at realisere

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan Aabenraa Kommune August 2017 1 Indhold A Adgang til skolen fra Rise samt krydsning af jernbanen mod syd 4 B Trafiksanering af Hærvejen 5 C Krydsning af Østergade 6 D Øvrige

Læs mere

ViborgMidtbyplan FORSLAG UDKAST. Rettelser til planforslag forelagt på Økonomiudvalgets møde den 18. juni 2008

ViborgMidtbyplan FORSLAG UDKAST. Rettelser til planforslag forelagt på Økonomiudvalgets møde den 18. juni 2008 Rettelser til planforslag forelagt på Økonomiudvalgets møde den 18. juni 2008 FORSLAG UDKAST Bilag 1 Erhvervs- og Udviklingsudvalget 16. juni 2008 Bilag 1 Økonomiudvalget 18. juni 2008 Sag nr. ViborgMidtbyplan

Læs mere

Hej Peter, Arne og Poul

Hej Peter, Arne og Poul From: Arne Gynther Sent: 23 May 2017 10:38:22 +0200 To: Else-Lone Jørgensen Subject: VS: 'Vejproblemer' og successer i Hornslet Venlig hilsen Arne Gynther Veje og ejendomschef Syddjurs Kommune, Veje og

Læs mere