ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE"

Transkript

1 ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 12. APRIL 2007, KL PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN

2 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 57 Fraværende: Ingen. Til behandling forelå: 40. Foreløbig orientering om Regnskab 2006 for Otterup, Bogense og Søndersø Kommuner Forslag til Budgetprocedure for Budget Udmøntning af Budget 2007 for Erhvervs- og Fritidsudvalgets område Forslag til lokalplan Ferieboliger ved Barfods Dam, Bogense Endelig vedtagelse af Lokalplan Dobbelthuse på Skovvej i Bogense Otterup - Oplevelser for alle Ansøgning om huslejenedsættelse Solsiden Kloakering Ørritslev by samt afskærende kloakledning fra Ørritslev by til Søndersø by Etablering af regional modtagestation for farligt affald Fastsættelse af fjernvarmepriser for 2007 i Otterup Forespørgsel vedrørende tilbagekøbsret Solsiden 56 i Veflinge Salgsbetingelser for salg af byggegrunde til erhvervsformål Salgsbetingelser for salg af byggegrunde til boligformål Fastsættelse af reservationsregler vedrørende salg af byggegrunde Godkendelse af Sundhedsaftaler Forelæggelse af Skema B vedrørende udbygning af Nordfyns Psykiatricenters fællesarealer Ansøgning vedrørende Nordfyns Kommunes mulige deltagelse i KRAM undersøgelse Ansættelse af specialtandlæge i Nordfyns Kommune Charteraftale mellem Skib på Fjorden og Rederiet Nord-Lind Foreløbigt Regnskab 2006 for Fjordbåden "Svanen" Leasing af biler til Hjemmeplejen Meddelelser LUKKET PUNKT: Alkoholbevilling og godkendelse af bestyrer LUKKET PUNKT: Forespørgsel om salg af vejareal LUKKET PUNKT: Renovering af Bogense Rådhus...80

3 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Foreløbig orientering om Regnskab 2006 for Otterup, Bogense og Søndersø Kommuner Sagsnr J.nr Forelæggelse af foreløbigt regnskab for Otterup, Bogense og Søndersø Kommuner. Foreløbigt regnskab for 2006 for Otterup, Bogense og Søndersø Kommuner Økonomichef Gitte Clemmensen deltager i behandlingen af dette punkt. Til efterretning. 41. Forslag til Budgetprocedure for Budget 2008 Sagsnr J.nr Forelæggelse af Forslag til Budgetprocedure for Budget Forslag til Budgetprocedure Økonomichef Gitte Clemmensen deltager i behandlingen af dette punkt. Godkendt. Budgetproceduren forelægges Kommunalbestyrelsen den 19. april 2007 til orientering.

4 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Udmøntning af Budget 2007 for Erhvervs- og Fritidsudvalgets område Sagsnr J.nr Ø02 Erhvervs- og Fritidsudvalget anmodes om stillingtagen til principfastsættelse og konkret udmøntning af følgende delbudgetter inden for udvalgets samlede budgetområde: o o o o o o o Andre kulturelle opgaver Aktiviteter uden for folkeoplysningsloven Turisme og Erhvervsråd Information, hjemmeside og intranet Markedsføring Initiativpulje (drift) Uprioriteret anlægspulje til fritidsområdet Erhvervs- og Fritidschefen har udarbejdet et notat, der beskriver ovenstående delbudgetter, for så vidt angår økonomien og den forskellige udmøntningspraksis, der har været gældende i de tre gamle kommuner Bogense, Otterup og Søndersø. Notat vedrørende udmøntning af budget 2007 af 15. marts 2007 Notat af 2. april 2007 fra Økonomi Ansøgning om tilskud fra: o Søndersø Musikforening o Ore Sogns Gymnastikforening o Nordfyns Forsamlingshuse samlet ansøgning om tilskud o Lunde Gymnastik og Idrætsforening o Søndersø Boldklub o Bogense Handelstandsforening o Udviklingspark Nord o A/S Castor o Otterup og Omegns Jagtforening o Fjordens Dag o Bolværksmatroserne, Bogense Notat af 2. april 2007 fra Økonomi Erhvervs- og Fritidsudvalget anmodes om stillingtagen til principfastsættelse og udmøntning af ovenstående budgetområder. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 22. marts 2007: Ad 3.64 Andre kulturelle aktiviteter: Erhverv og Fritid anmodes om et oplæg til principper for tildeling af tilskud. Børneaktiviteter prioriteres højt. Der ansøges om konvertering af anlægsmidler på kr til driftsmidler inden for udvalgets budgetområdet mhp. tildeling af tilskud på kr pr. forsamlingshus (private).

5 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 60 Pkt. 18 ad 3.75 aktiviteter uden for folkeoplysningsloven: Godkendt incl. ønsker. Merudgiften på kr. finansieres over kontoen til markedsføring. ad Turisme og Erhvervsråd. Til øget markedsføring gennem Nordfyns Turistforening bevilges kr. De tre handelsstandsforeninger indbydes til et møde med formanden og administrationen mhp. udarbejdelse af retningslinier. Ansøgningen fra Skamby kan ikke imødekommes. ad 6.51 Information. Godkendt men beslutning om ønsker udskydes til senere. ad 6.67 Markedsføring. Godkendt. Uprioriteret anlægspulje til fritidsområdet. Det indstilles at anlægspuljen til fritidsområdet på kr frigives. Af dette beløb overføres kr. til Folkeoplysningsudvalgets 50/50 pulje. Ønsker til anlægspuljen: Indgår i 50/50 puljen under Folkeoplysningsudvalget. Erhvervs- og Fritidsudvalgets indstilles tages til efterretning og følgende indstilles til godkendelse: - der søges frigivelse af kr. af anlægspuljen - der søges om konvertering af anlægsmidler på kr. til driftsmidler inden for udvalgets budgetområde med henblik på tildeling af tilskud på kr. pr. forsamlingshus (private) kr. overføres til drift Folkeoplysningsudvalgets 50/50 pulje. 43. Forslag til lokalplan Ferieboliger ved Barfods Dam, Bogense Sagsnr J.nr P16 Lokalplanområdet har siden 1977 været udlagt til boligformål jævnfør Byplanvedtægt nr. 5 - Rekreativt område.

6 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 61 Der har dog før i 2 omgange været overvejet feriecenter på arealet. Først i 1987 og senest i 2004/2005. Projektet i 1987 omfattede også området umiddelbart vest for lokalplanområdet, hvor der i dag er ved at blive opført 120 ferieboliger. Det har vist sig i de senere år, at Bogense har sin styrke i at satse på turisme. Da arealet rummer en Put & Take sø og er flankeret af en stor campingplads med tilhørende svømmehal, 120 ferieboliger og Fyns største marina, er hensigten med lokalplanen at styrke de turistmæssige tilbud samt at afrunde den samlede planlægning i området således, at det fremstår som ét samlet turistområde. Bogense Kommune satte i efteråret 2006 arealet til salg, hvor buddene skulle ledsages af et konkret projekt. Der kom 3 tilbud ind, hvor Bogense Byråd valgte det projekt, der bedst opfyldte kravene, der var sat i udbudsmaterialet. Lokalplan er udarbejdet på baggrund af det konkrete projekt. I projektet indgår etablering af 2 søer. For at skåne Barfods Dam og områdets grundvand mest muligt, har Orbicon udarbejdet et notat om, hvordan etableringen kunne foregå mest hensigtsmæssigt. Forslag til lokalplan nr Ferieboliger ved Barfods Dam. Notat vedr. miljøforhold omkring Barfods Dam fra Orbicon. Notat fra Teknik og Miljø Administrationen indstiller til Kommunalbestyrelsen, at forslag til lokalplan Ferieboliger ved Barfods Dam godkendes og sendes i offentlig høring. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 27. marts 2007: Det indstilles, at lokalplanen foreløbig godkendes. Det indstilles, at lokalplanen fremlægges. 44. Endelig vedtagelse af Lokalplan Dobbelthuse på Skovvej i Bogense Sagsnr J.nr P16 Lokalplanområdet omfatter en del af Østre Enge, beliggende umiddelbart nord for Skovvej og er m 2 stort. På lokalplanområdet, der består af en matrikel, ligger der en forladt bolig fra 1890, der er i dårlig stand.

7 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 62 Området omkring lokalplanområdet er blevet udbygget i midten og slutningen af 1960'erne og består af rækkehuse og parcelhuse. Der er ved tidspunktet for nærværende lokalplans udarbejdelse stor efterspørgsel på byggegrunde i Bogense. For at undgå spredt byvækst, er det vigtigt at udnytte de muligheder for byvækst, der eksisterer inden for den nuværende bygrænse. Lokalplanen sikrer mulighed for etablering af tæt-lav bebyggelse i form af 4 dobbelthuse, der kan indpasses i området uden genevirkninger i forhold til omgivelserne. Dobbelthuse vil give en ideel overgang fra rækkehusene umiddelbart nordvest for lokalplanområdet til de fritliggende huse umiddelbart nordøst for lokalplanområdet. Der er indgået nogle få indsigelser, der hovedsageligt er gået på, at højden på 8,5 meter burde reduceres til 5,5 meter, samt at udkørsel fra lokalplanområdet burde gå til Skovvej i stedet for til Violvej. Administrationen anbefaler, at maks. højden sættes ned til 5,5 meter i en etage uden udnyttet tagetage, da bebyggelsen således vil indpasse sig bedst i den eksisterende bebyggelse. Facadehøjden bør dog uændret være 3,5 meter. Den øvrige bebyggelse i området bruger Bøgevej som stamvej, hvorfor det er helt naturligt at lade den nye bebyggelse gøre det samme og således bruge Violvej som tilkørsel. Violvej er desuden dimensioneret til at kunne klare den nye trafik. Skovvej er derimod underdimensioneret på denne strækning, og vil kræve en udvidelse. Forslag til Lokalplan Endelig lokalplan Notat fra Teknik og Miljø Indsigelser og Indsigelsesskema med beskrivelse af indsigelserne samt administrationens bemærkninger til disse Købsaftale Skovvej 67 Fuldmagt til ansøgning fra ejeren af Skovvej 67 Kort: Bebyggelsesplan Kommentarer fra PLUSBO vedrørende lokalplanen Det indstilles til Kommunalbestyrelsen, at Lokalplan Dobbelthuse på Skovvej godkendes endeligt. Beslutning i Teknik- Miljøudvalget den 27. marts 2007: Det indstilles, at lokalplanen godkendes endeligt med de indarbejdede ændringer. Indstilles til endelig godkendelse.

8 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Otterup - Oplevelser for alle Sagsnr J.nr P20 I Otterup by er der gennem udviklet projektet Otterup Oplevelser for alle. Projektet er udviklet som et samarbejde mellem en borgergruppe og Otterup Kommune. Projektet består af 11 delprojekter. Otterup Kommune har i 2006 afsat kr. til det samlede projekt. Der er i 2007 afsat kr. til projektet. Der er påbegyndt etablering af en sti nord for Otterup (beløb ca kr.). Af de 11 delprojekter har arbejdsgruppen udvalgt 3 projekter, som er yderligere bearbejdet, og som foreslås etableret i første etape: 1. Hundeskov 5. Borgernes dyr og 8. Søen summer af liv. Den samlede pris for de tre projektet og udarbejdelse af en folder er kr. Der er søgt penge til projektet hos Friluftsrådet, som har tilkendegivet, at der er gode muligheder for støtte til en brochure (beløb ca kr.). Det vil være oplagt at søge yderligere støtte hos Skov- og Naturstyrelsen som et grønt partnerskabsprojekt med mulighed for op til 50 % medfinansiering. Der er endnu ikke sendt en ansøgning til Skov- og Naturstyrelsen, men det vil ske inden for de nærmeste 2-3 uger. På grund af kommunesammenlægningen har projektet ligget stille fra primo november frem til nu. Da der er meget plantearbejde, græssåning og jordarbejde med efterfølgende græssåning, som bedst udføres i marts og april, foreslår administrationen, at Kommunalbestyrelsen godkender etableringen af de tre delprojektet, samt at der frigives kr. af anlægsrammen i 2007 på samlet kr. til gennemførelsen af jord- og plantearbejdet samt til græssåningen. Såfremt projektet ikke opnår de forventede støttekroner fra Friluftsrådet og Skovog Naturstyrelsen, genoptages sagen, hvor der så må tages stilling til en eventuel færdiggørelse af projektet med hegning, etablering af drikkested til dyrene, etablering af opholdsplads m.v. Sagen genoptages under alle omstændigheder, når stien nord for Otterup er etableret, og de tre første delprojekter er gennemført, med henblik på en drøftelse af det videre forløb i det samlede projekt Otterup oplevelser for alle.

9 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 64 Notat Otterup Oplevelser for alle af 7. november 2006 Referat fra styregruppen af 9. november 2006 Forslag til tidsplan for Otterup oplevelser for alle medio 2006 Kortbilag af Borgernes dyr og Søen summer af liv, areal 1 og 2 Notat af 2. april 2007 fra Økonomi Økonomi: Der søges om frigivelse af kr. fra anlægsrammen på kr. i budget 2007 til stiprojekt i Otterup. Administrationen anbefaler, at etablering af delprojekterne 1. Hundeskov 5. Borgernes dyr og 8. Søen summer af liv gennemføres. Samtidig anbefales, at der frigives kr. af anlægsrammen for 2007 på samlet kr. til igangsætning af jord- og plantearbejde samt græssåning. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 227. marts 2007: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Indstilles godkendt. 46. Ansøgning om huslejenedsættelse Solsiden 12 Sagsnr J.nr G01 De Vanføres Boligselskab udlejer Solsiden 12, Veflinge, som er en stor bolig på 130 m². Boligen på Solsiden 12 er en del af afdeling 4 i De Vanføres Boligselskab. Afdelingen har i alt 21 boliger beliggende i 7 forskellige kommuner. Der er ikke udpeget en tilsynskommune, huslejeændringer skal derfor godkendes af den enkelte beliggenhedskommune. Huslejen er relativ høj i forhold til boligens beliggenhed, størrelse og kvalitet. Da huslejen beregnes på grundlag af boligernes samlede udgifter og fordeles mellem boligerne efter deres størrelse, rammes denne bolig hårdere ved udgiftsstigninger end afdelingens mindre boliger.

10 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 65 Der er risiko for genudlejningsproblemer pga. den høje husleje i boligen. Organisationsbestyrelsen i boligselskabet har vedtaget, at huslejen i boligen bør nedsættes med 8%, svarende til kr. 425 pr. måned. Boligens nuværende husleje er på kr pr. måned. En så stor huslejeændring skal godkendes af beliggenhedskommunen, jævnfør reglerne for tilsyn med almene boliger. Efter reglerne om balanceleje vil en huslejenedsættelse i én bolig i afdelingen medføre en tilsvarende huslejestigning i de andre boliger i afdelingen. For afdeling 4 vil den ansøgte nedsættelse af huslejen med kr. 425 pr. måned medføre, at huslejen stiger med 0,45% i de andre boliger, svarende til kr pr. måned. Problematikken har været forelagt Socialministeriet, som har udtalt, at der ikke findes uddybende regler for, hvordan man skal godkende huslejeændringer, når en afdeling har boliger i flere kommuner og der ikke er udpeget en tilsynskommune. En huslejestigning på 0,45% skal dog ikke godkendes af de andre kommuner, da den ligger under bagatelgrænsen på 1% i huslejeændring. Notat af 15. marts 2007 fra Økonomi Udtalelse fra Socialministeriet 14. marts 2007 Lister fra Boligkontoret Danmark med Afdelings 4 s basisleje og antal rum, m² og tilsvar Søndersø Kommunes anmodning til Socialministeriet om udtalelse 8. december 2006 Anmodninger fra Boligkontoret Danmark om godkendelse af lejenedsættelse 31. oktober 2006 og 4. december 2006 Referat fra møde i Organisationsbestyrelsen den 7. september 2006 Brev af 2. november 2006 til Boligkontoret Danmark med oplysning om, at Nyborg Kommune er hjemstedskommune Det indstilles, at den ansøgte huslejenedsættelse på kr. 425 pr. måned for Solsiden 12, Veflinge, godkendes. Samtidig anmodes De Vanføres Boligselskab om at udpege en tilsynskommune for afdeling 4, så lignende sager fremover behandles af samme kommune. Administrationens indstilling indstilles godkendt.

11 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Kloakering Ørritslev by samt afskærende kloakledning fra Ørritslev by til Søndersø by Sagsnr J.nr P20 Af Søndersø Kommunes spildevandsplan fremgår det, at Ørritslev By skal kloakeres i Søndersø Kommunalbestyrelse godkendte i møde den 6. marts 2006, at projekteringen i gangsættes og at arbejdet udbydes i indbudt licitation. Der har den 5. marts 2007 været afholdt indbudt licitation på ovennævnte kloakarbejde. Af licitationen fremgår det: Munkholm & Andersen kr Søndersø Entreprenør- og vognmandsforretning kr BM Bogense kr Verner Olsen kr Det rådgivende firma Carl Bro a/s har indarbejdet licitationsresultatet i de samlede udgifter for separatkloakering af Ørritslev by. Notat fra Teknik og Miljø af 21. marts 2007 Notat fra Økonomi af 29. marts 2007 Beslutning fra møde den 6. marts 2006 i Søndersø Kommunalbestyrelse Økonomisk tidsfølgeplan fra gl. Søndersø Kommunes spildevandsplan Økonomisk overslag på separatkloakering af Ørritslev Økonomiske oplysninger: Søndersø Kommunalbestyrelse har i møde den 6. marts 2006 bevilliget kr til projektering og opstart af projektet. De samlede udgifter udgør kr Tre ejendomme langs den afskærende kloakledning fra Ørritslev by til Søndersø by vil blive nytilsluttet, og der påregnes en indtægt på kr Ejendommene i Ørritslev by er i dag tilsluttet offentlig kloak, og der kan derfor ikke opkræves kloaktilslutningsafgift. Der er i Budget for 2006 afsat et rådighedsbeløb på kr Teknik Miljø anbefaler, at arbejdet overdrages til lavestbydende entreprenør Munkholm & Andersen.

12 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 67 Teknik og Miljø anbefaler endvidere, at det resterende rådighedsbeløb fra 2006 på kr frigives, samt at den resterende udgift på kr frigives og finansieres af kloakforsyningens restmidler fra 2006, samt det afsatte rådighedsbeløb for Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 27. marts 2007: Godkendt at arbejdet overdrages til Munkholm & Andersen. Det indstilles, at der frigives kr yderligere til projektet. Beløbet finansieres med kr af overførte rådighedsbeløb fra Søndersø Kommune og kr kr. af de i budget 2007 afsatte rådighedsbeløb til Spildevandsområdet. Indstilles godkendt. 48. Etablering af regional modtagestation for farligt affald Sagsnr J.nr A06 I forlængelse af Sammenlægningsudvalget beslutning den 10. august 2006, hvor det blev besluttet at tilslutte sig et fælles regionalt selskab, skal der nu tages endeligt stilling til etableringen af en ny regional modtagestation for farligt affald for Syddanmark. Området for farligt affald er igennem de seneste år blevet konkurrenceudsat, og de mængder, som modtagestationerne håndterer, har været faldende. Med det formål at sikre en fremtidig rationel drift, har bestyrelserne for de fire modtagestationer for farligt affald i Region Syddanmark derfor i fællesskab ladet udarbejde forslag til tekniske og organisatoriske muligheder for et tættere samarbejde eller en sammenlægning af regionens modtagestationer. En arbejdsgruppe nedsat af kommunaldirektørforeningen, bestående af en tekniker fra hvert af de tidligere amter, en repræsentant fra Hedensted/Horsens kommune, en økonom samt de 2 ledere af de tre involverede modtagestationer, har udarbejdet et beslutningsgrundlag, som Kommunalbestyrelsen anmodes om godkendelse af.

13 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 68 Beslutningsgrundlaget består af: - Oplæg til vedtægter - Oplæg til regulativer - Åbningsbalance - Foreløbigt driftsbudget - Forslag til gebyrstruktur. Det indstilles til Kommunalbestyrelsen, at Nordfyns Kommune tilslutter sig en modtagestation for Syddanmark på ovennævnte grundlag og at følgende godkendes: A: Oplæg til vedtægter for Modtagestations Syddanmark I/S. B: Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S - Tillæg 1 til Fællesregulativ, Bestemmelser for Klinisk risikoaffald - Tillæg 2 til Fællesregulativ, Bestemmelser for olie- og benzinudskillere C: 1. revision af driftsbudget samt tilhørende likviditetsbudget for Modtagestation Syddanmark for D: At Modtagestation Syddanmarks egenkapital fastsættes til den laveste af de deltagende modtagestationers egenkapital pr. indbygger pr. 31. december (ca. kr. 2,36 pr. indbygger fastsættes endeligt, når regnskab for 2006 foreligger). E: At der gives tilladelse til, at Modtagestation Syddanmark optager en kassekredit på kr Brev af 17. januar 2007 fra Modtagestation Fyn Notat fra Teknik og Miljø af 15. marts 2007 Sammenlægningsudvalgets beslutning fra møde den 10. august 2006 Oplæg til indstilling Ramme for vedtægter for Modtagestation Syddanmark I/S Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S Tillæg 1 Bestemmelser for Klinisk risikoaffald Tillæg 2 Bestemmelser for olie- og benzinudskillere Referat fra infomøde den 7. februar 2007 og eget referat fra samme møde Kommunernes Revisions notat om fusion og åbningsbalance Kommunernes Revisions kommentarer til budget 2008 Budget 2008 for Modtagestation Syddanmark Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 27. marts 2007: Det indstilles, at Administrationens indstilling godkendes. Indstilles godkendt.

14 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Fastsættelse af fjernvarmepriser for 2007 i Otterup Sagsnr J.nr S29 Otterup Fjernvarme havde i driftsåret 2006 et overskud på kr. 1,6 mio. Dette giver en likvid kapital på kr. 1 mio., som vil blive overført til det nye selskab Fjernvarme Fyn A/S. Da der ifølge lovgivningen ikke må opsummeres formue, skal overskuddet reguleres og tilbagebetales. Der er i 2006 solgt MWh á kr. 360 excl. moms. På denne baggrund kan varmeprisen for 2007 nedsættes med kr. 20 pr. MWh. til kr. 340 pr. MWh. Dette giver en tilbagebetaling på kr excl. moms. Mail fra Kaj Johansen, Otterup Fjernvarme til Odense Kommunale Fjernevarme og svar fra Odense Kommunale Fjernevarme Det indstilles, at fjernvarmeprisen fastsættes til kr. 340 pr. MWh excl. moms. Indstilles godkendt. 50. Forespørgsel vedrørende tilbagekøbsret Solsiden 56 i Veflinge Sagsnr J.nr Administrationen har modtaget en forespørgsel om videresalg af ejendommen Solsiden 56, 5474 Veflinge. Ejendommen er en ubebygget grund, der blev købt i 1978 af Søndersø Kommune. I betingelserne for handlen var bl.a., at grunden ikke kan videresælges ubebygget, uden at den skal tilbydes kommunen til samme pris, som den blev solgt til. Nordfyns Kommune skal derfor tage stilling til, om der skal gøres brug af denne tilbagekøbsmulighed.

15 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 70 Det er Administrationens opfattelse, at den oprindelige salgspris og den nuværende salgspris vil ligge meget tæt på hinanden. Der er derfor ikke noget argument for, at Nordfyns Kommune skal gøre brug af denne tilbagekøbsret. Forespørgsel om videresalg af Solsiden 56, 5474 Veflinge ESR-oplysninger vedrørende Solsiden 56 Deklaration af 31. januar 1972 Det indstilles, at Nordfyns Kommune frafalder sig ret til tilbagekøb af ejendommen Solsiden 76, 5474 Veflinge Godkendt. 51. Salgsbetingelser for salg af byggegrunde til erhvervsformål Sagsnr J.nr P22 Administrationen fremlægger opgørelse over byggegrunde til erhvervsformål og til blandet bolig og erhvervsformål med henblik på annoncering af byggegrundene i henhold til Lov om salg af kommunal fast ejendom. Dette medfører, at grundene skal annonceres til salg, hvor salget starter 14 dage efter annonceringen. Salgspriserne på erhvervsjord var forskellig i de 3 gamle kommuner. Forslaget til priser og byggepligt tager udgangspunkt i priserne på Stenhuggervej i Søndersø på kr. 155 pr. m². Dette giver en kraftig stigning i grundpriserne i Bogense og Otterup, men med i overvejelserne er, at priserne til indkøb af ny jord til byggemodningen p.t. ligger fra kr pr. m², samt udgifterne til byggemodning af arealer er stærkt stigende. Forvaltningen foreslår, at der ikke inkluderes tilslutningsbidrag til kloak i grundpriserne, samt at grundene i Veflinge, Gamby og Skamby, der kan benyttes både til bolig og erhverv, prissættes som grunde til boligformål i tilsvarende bysamfund, samt at priserne fremover er excl. alle tilslutningsbidrag.

16 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 71 Grundene til blandet bolig og erhverv kan benyttes udelukkende til boligformål eller udelukkende til erhversformål eller som en kombination af bolig og erhverv. Erhvervsgrunde udstykkes efter aftale med køber. Priserne er incl. udstyknings- og handelsomkostninger, og der er en 3 års byggepligt på grunden. Administrationens forslag til priser og byggepligt på erhvervsjord Bilag I - Oversigt over byggegrunde pr. 26. marts 2007 Bilag 2 til salgsbetingelser boligformål Udsættes til næste møde. 52. Salgsbetingelser for salg af byggegrunde til boligformål Sagsnr J.nr P22 Administrationen fremlægger opgørelse over parcelhusgrunde og sommerhusgrunde med henblik på annoncering af byggegrundene i henhold til Lov om salg af kommunal fast ejendom. Dette medfører, at grundene skal annonceres til salg, hvor salget starter 14 dage efter annonceringen. Salgsbetingelserne fra de 3 tidligere kommuner for de enkelte udstykningsområder fremgår af Bilag 1. Det skal bemærkes ved fremtidige udstykninger bør salgsbetingelserne udover prisen være ens over hele kommunen, for at priserne på byggejord bliver sammenlignelig i kommunen Alle priser en incl. udstyknings- og handelsomkostninger. Der er enkelte gange, hvor en køber ønsker at lægge to grunde sammen til en stor grund. Dette har været håndteret forskelligt i de tre gamle kommuner. Det har været muligt i Otterup og Søndersø, men ikke muligt i Bogense.

17 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 72 Der er derfor behov for afklaring af dette spørgsmål. Salgsbetingelser for byggegrund af 26. marts 2007 bilag 1 og 2 At de nuværende salgsbetingelser fastholdes, som de fremgår af Bilag 1 af 26. marts At det er muligt at lægge op til to parcelhusgrunde sammen til en, mod at køber betaler de ekstra udstykningsomkostninger. Det indstilles godkendt, dog skal det generelt ikke være muligt at sammenlægge 2 eller flere parcelhusgrunde. 53. Fastsættelse af reservationsregler vedrørende salg af byggegrunde Sagsnr J.nr P22 Der er på nuværende tidspunkt stor efterspørgsel på byggegrunde. Potentielle købere har brug for at kunne reservere en byggegrund i en periode, inden de giver endeligt tilsagn om køb. Reservationsreglerne i de 3 gamle kommuner har været forskellige: Bogense Kommune: Mulighed for at reservere én byggegrund i en måned. Ingen mulighed for forlængelse. Dette var også gældende for erhvervsjord. Søndersø Kommune: Mulighed for at reservere en måned ad gangen. Reservationen kan forlænges en måned ad gangen, såfremt der ikke er en anden køber. Otterup Kommune: Har ikke haft specielle reservationsregler. At det er muligt at reservere én grund i en måned. Reservationen kan forlænges, såfremt der ikke er andre, der ønsker at købe eller at reservere grunden i op til 6 måneder. Såfremt der kommer en køber til en reserveret grund, skal den person, der har reserveret grunden, inden 3 arbejdsdage tage endelig stilling til et køb af grunden. Der gælder sammen reservationsregler for boligareal og erhvervsareal. Indstilles godkendt.

18 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Godkendelse af Sundhedsaftaler Sagsnr J.nr P27 Der er administrativt arbejdet med oplæg til Sundhedsaftaler det meste af En arbejdsgruppe med deltagelse udpeget af KKR (Kommunale Kontakt Råd), PLO (Praktiserende Lægers Organisation) og Regionen har herefter udarbejdet oplæg til generelle aftaleudkast i Region Syddanmark benævnt grundaftaler for sundhedsaftalerne på hvert indsatsområde. Grundaftalerne blev tiltrådt af arbejdsgruppe for samarbejde med kommunerne på Sundhedsområdet i møde den 5. oktober 2006 og af det midlertidige Sundhedskoordinationsudvalg i møde den 11. oktober Specifikke aftaler for Nordfyns Kommune er indarbejdet i sundhedsaftalerne. Den 15. februar 2007 var der en politisk drøftelse mellem Regionen og Nordfyns Kommune, hvor man var enige om aftalernes indhold. Sundhedsaftalen fremsendes nu til endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen. Introduktion til sundhedsaftaler mellem Nordfyns Kommune og Region Syddanmark af 1. februar Referat af møde mellem Nordfyns Kommune og Region Syddanmark den 15. februar Forslag af 6. marts 2007 til Sundhedsaftaler mellem Nordfyns Kommune og Region Syddanmark. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 22. marts 2007 Indstilles godkendt. Indstilles godkendt. 55. Forelæggelse af Skema B vedrørende udbygning af Nordfyns Psykiatricenters fællesarealer Sagsnr J.nr Ø22 Sammenlægningsudvalget godkendte den 2. november 2006 skema A vedrørende udvidelse af Centerbygning på Nordfyns Psykiatricenter i Søndersø. Der foreligger nu skema B vedrørende udvidelsen til godkendelse.

19 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 74 I december 2001 blev der taget 8 nye boliger i brug ved Psykiatricentret. På det tidspunkt var der ikke økonomi til udvidelse af Centerdelen (fællesbygningen), hvor alle aktiviteter foregår. Priserne fra 2001 er fremskrevet til prisindex september 2006 kr , og tegningerne er tilrettet. Byggeriet er finansieret som følger: Budgetforlig 2004 (budget 2005) kr Servicearealtilskud, Socialministeriet kr Psykiatricentrets overførsel fra Budget 2005 kr I alt kr Ved afholdt licitation er der indkommet tilbud på en samlet pris på kr Hertil kommer udgifter til byggesagsbehandling, All risks forsikring, kabelfjernelse i jorden samt 10% af byggesummen til uforudsete udgifter i alt kr Samlet byggesum kr ekskl. moms, hvilket betyder en besparelse i forhold til budgetteret i skema A. Besparelsen får ikke indflydelse på servicearealtilskuddet. Ansøgningsskema B Det indstilles, at skema B godkendes, så byggeriet kan påbegyndes. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 22. marts 2007: Skema B indstilles godkendt. Indstilles godkendt. 56. Ansøgning vedrørende Nordfyns Kommunes mulige deltagelse i KRAM undersøgelse Sagsnr J.nr G12 Statens Institut for Folkesundhed (SIF) udbyder i april 2007 et projekt, hvor alle kommuner i Danmark har mulighed for at søge om at blive en KRAM (Kost, Rygning, Alkohol og Motion) kommune. Ansøgningsfristen er 1. maj.

20 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: kommuner bliver herefter udvalgt til at deltage i projektet. Projektet går ud på, at der udarbejdes en KRAM undersøgelse i hver kommune. Det betyder, at alle voksne borgere vil blive inviteret til at deltage i en internetbaseret spørgeskemaundersøgelse om sundhedsvaner og helbred med fokus på fysisk aktivitet. Projektet finder sted fra 2. halvår af 2007 og 1 år frem. I forbindelse med budget 2007 blev der afsat kr. til et tværsektorielt KRAM Projekt. Projektet er ikke beskrevet i detaljer. Målgruppen til projektet er alle borgere i Nordfyns Kommune med specielt fokus på børn og unge samt ansatte i Nordfyns Kommune. Skrivelse af 19. december 2006 fra Statens Institut for Folkesundhed. Notat af 11. august 2006 udarbejdet af Bo Jakobsen. Notat af 12. marts 2007 udarbejdet af Anette Andersen. Økonomiske oplysninger: I forbindelse med budget 2007 blev der afsat kr. til et tværsektorielt KRAM Projekt. Det indstilles, at Nordfyns Kommune ansøger om at blive en KRAM Kommune. Endvidere indstilles det, at kr. anvendes i tilknytning til KRAM undersøgelsen, og at der reserveres kr. til Familie til projekter vedrørende børn og unge. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 22. marts 2007: Udvalget indstiller, at Nordfyns Kommune ansøger om at blive en KRAM kommune. Udvalget finder endvidere, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe med politisk deltagelse fra Social- og Sundhedsudvalget, Teknik- og Miljøudvalget, Familieudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Erhvervs- og Fritidsudvalget med henblik på at udarbejde et tværsektorielt KRAM Projekt. Udvalget foreslår, at de politiske grupper drøfter denne indstilling. Det indstilles, at man ansøger om at blive KRAM-kommune. Det tværpolitiske sikres igennem fællesmøder på initiativ af Socialudvalget.

21 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Ansættelse af specialtandlæge i Nordfyns Kommune Sagsnr J.nr Ortodontien (tandretningen) i Nordfyns Kommune er på nuværende tidspunkt et meget uensartet tilbud. Bogense: Ansat specialtandlæge, der visiterer og behandler alle. Otterup: Regulering varetages af personalet og foregår ved hjælp af specialtandlægekonsulent, der visiterer og vejleder, der arbejdes fortrinsvis lørdag. Søndersø og Morud: Der visiteres ved hjælp af specialtandlægekonsulent og henvises til privat praktiserende specialtandlæge. Administrationen har foretaget beregninger på en eventuel besparelse, såfremt der i Nordfyns Kommune ansættes en specialtandlæge til at dække gl. Søndersø og Otterup kommuner. På længere sigt (4 år) vil der være en besparelse på ca. 20 %, hvorimod der i budget 2007 og 2008 vil være en merudgift på henholdsvis ,- kr. og ,- kr. Denne merudgift søges overført til efterfølgende budgetår. I gl. Søndersø Kommune er der indgået en kontrakt med privatpraktiserende specialtandlæge, og som følge heraf kan henviste patienter ikke behandles i den kommunale tandpleje. Der vil derfor sideløbende være udgifter til denne kontrakt, indtil samtlige patienter er færdigbehandlede, og det er på baggrund heraf, at ordningen med ansættelse af en specialtandlæge i Nordfyns Kommune de første år vil udvise en merudgift. Ansættelse af specialtandlæge i børnetandplejen. Økonomiske oplysninger: I budget 2007 er afsat 96% af de 3 kommuners budgetter for Ovenstående giver en merudgift i forhold til budgettet på ,- kr. i 2007 og ,- kr. i I budget 2009 vil der være en besparelse på ,- kr., og fra 2010 vil forslaget medføre fuld gennemslagskraft med en besparelse på ,- kr. årligt. Det indstilles, at der ansættes en specialtandlæge i Nordfyns Kommune, og at underskuddet på henholdsvis ,- kr. i 2007 og ,- i 2008 overføres til følgende budgetår. Beslutning i Familieudvalget den14. marts 2007: Administrationens indstilling indstilles godkendt med den tilføjelse at budgetterne i overslagsårene tilpasses herefter. Indstillingen anbefales godkendt.

22 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Charteraftale mellem Skib på Fjorden og Rederiet Nord-Lind Sagsnr J.nr Ø39 Der er udarbejdet charteraftale mellem den selvejende institution Skib på Fjorden /Fjordbåden Svanen og Rederiet Nord-Line. Charteraftalen forelægges udvalget til godkendelse. Fjordbåden Svanen har siden 1994 fungeret som transportmiddel for turister, firmaer, skoler, institutioner mm., som ønsker at benytte sig af fjordens tilbud. Båden har samtidig været eksempel på et godt samarbejde fjordkommunerne imellem. Som følge af Kommunalreformen blev der med udgangen af 2006 vedtaget en tilføjelse til fundatsen for Skib på fjorden. Tilføjelsen betyder, at de nye kommuner erstatter de gamle, at bestyrelsen består af 8 personer, og at de nye kommuner (Kerteminde, Odense og Nordfyns Kommune) fremover stiller en driftsunderskudsgaranti. Driften af Svanen har gennem årene været problematisk med tilbagevendende driftsunderskud, skiftende skippere og anløbspladser pga. byggeri på Odense Havn. Som konsekvens heraf blev der allerede i slutningen af 2006 taget initiativer med henblik på en privat overtagelse af Svanen. Under forbehold af de nødvendige godkendelser har den selvejende institution iht. vedlagte charteraftale med virkning fra 1. april 2007 udlejet Svanen til rederiet Nord-Line Græsholm Aps. med henblik på fortsat rutesejlads på Odense Fjord og Nordfyn for minimum sæsonen Udkast til charteraftale mellem Skib på Fjorden og Rederiet Nord-Line. Sagsfremstilling af 26. februar 2007 udarbejdet af Ove Bødker Knudsen, Kerteminde. Økonomiske oplysninger: Den årlige charterafgift er aftalt til 3 % af billetsalget op til kr., derefter 5 %. Skibet er aftalt leveret med gennemgået hovedeftersyn og med gyldig farttilladelse. Der er aftalt forkøbsret til at erhverve fartøjet mod, at lejer fortsætter sejladsen i 5 år. Endvidere er aftalt, at lejer stiller en bankgaranti på kr. for opfyldelse af enhver forpligtelse overfor udlejer. Ovennævnte tiltag medfører ingen økonomiske forpligtelser for institutionen (og dermed de deltagende kommuner) bortset fra udgifter til klargøring af skib (skønnet kr.).

23 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: 78 Herudover vil der være forsikringsdækning for fartøjet frem til overtagelsesdagen samt mindre udgifter til bogføring, revisor mm. Der er alene tale om afviklingsomkostninger, og det givne tiltag har til følge, at de deltagende kommuners underskudsdækning reduceres for Sagen forelægges til politisk stillingtagen. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 22. marts 2007: Indstilles godkendt. Indstilles godkendt. 59. Foreløbigt Regnskab 2006 for Fjordbåden "Svanen" Sagsnr J.nr S55 Kerteminde Kommune fremsender foreløbigt Regnskab for 2006 for Fjordbåden Svanen. Foreløbigt regnskab 2006 Notat af 4. april 2007 fra Økonomi Det samlede underskud er kr Nordfyns Kommunes andel er 25% kr. Der er i budget 2007 afsat kr På baggrund heraf søges om tillægsbevilling på kr kr. i udgift.

24 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: Leasing af biler til Hjemmeplejen Sagsnr J.nr Ø54 Administrationen har udarbejdet status på bilparken ved Nordfyns Kommunes hjemmepleje samt det fremtidige behov for biler. Herunder forslag til indkøb i offentligt nationalt udbud via Fællesindkøb Fyn. Social og Sundheds notat af 12. marts 2007 Offentligt udbudsmateriale fra Fællesindkøb Fyn Notat af 3. april 2007 fra Økonomi Det foreslås, at der pr. 1. juni 2007 eller snarest derefter leases 18 nye hjemmeplejebiler efter udbud gennem Fællesindkøb Fyn. At Myndighedsafdelingen og Økonomi bemyndiges til at beslutte, ud fra de indkomne tilbud, hvilken leverandør der indgås kontrakt med. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 22.matrs 2007: Udvalget indstiller, at den administrative indstilling følges. Christian Sommerlund indstiller, at der leases 16 nye hjemmeplejebiler og at 2 kommunalt ejede biler fortsætter uændret (TT og TT i notatet). Endvidere ønsker Christian Sommerlund, at der træffes leasingaftale med en autoriseret forhandler. Det indstilles, at der leases 18/19 nye hjemmeplejebiler. Det indstilles, at de 2 biler fra Otterup anvendes som administrationsbiler. Administrationsbilen fra Søndersø indgår i handlen. 61. Meddelelser Sagsnr J.nr I00 Til efterretning.

25 Økonomiudvalget 12. april 2007 Side: LUKKET PUNKT: Alkoholbevilling og godkendelse af bestyrer 63. LUKKET PUNKT: Forespørgsel om salg af vejareal 64. LUKKET PUNKT: Renovering af Bogense Rådhus

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 19. APRIL 2007, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 19. april 2007 Side: 87 Fraværende: Bo Jakobsen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TORSDAG DEN 20. DECEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. december 2007 Side: 2

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TORSDAG DEN 22. MAJ 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 22. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Deltagere: Mogens Johansen, Birger Jensen, Arne Ebsen, Finn Olsen, Christian Ulrich Finn Olsen forlod mødet kl. 15.30. Indholdsfortegnelse

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 2. APRIL 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 2. april 2009 Side: 2 Fraværende: Til

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 27 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 15. FEBRUAR 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. februar 2007 Side: 15 Fraværende:

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri)

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Pkt. 173 Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Sagsnr. 213486 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om en storparcel på Ageren i Trekroner må udstykkes

Læs mere

Økonomiudvalget Referat

Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Torsdag den 05-september-2002 Udvalgsværelse

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 363. Orientering 3 364. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Teknisk Udvalg 4 365.

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TORSDAG DEN 24. MAJ 2007, KL. 16.00 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. maj 2007 Side: 2 PÅ NORDFYNSHALLERNE, KRISTIANSLUNDSVEJ 2,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2014 Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Arealerne i lokalplan 818, boligbebyggelse nord for Pannerupvej

Læs mere

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00 , tirsdag den 7. marts 2006 kl. 14:00 Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00 Åben sag: 385. 10 boliger ved Jegindø Havn - Kloakering

Læs mere

Vilkår. for salg af Nordfyns Kommunes. byggegrunde

Vilkår. for salg af Nordfyns Kommunes. byggegrunde Vilkår for salg af Nordfyns Kommunes byggegrunde Udbud af byggegrunde til opførelse af parcelhuse i Stenløkkeparken i Otterup Salg sker efter Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni 2011

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Fastsættelse af grundpriser og øvrige salgsvilkår for 2007

Fastsættelse af grundpriser og øvrige salgsvilkår for 2007 Fastsættelse af grundpriser og øvrige salgsvilkår for 2007 Med henblik på at kunne sælge bolig- og erhvervsgrunde i den nye fra 1. januar 2007 skal der fastsættes grundpriser og øvrige salgsvilkår. Der

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.

Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr. KOMMUNALBESTYRELSEN Dato 26. juni 2019 Side 1/6 REFERAT LUKKET MØDE KOMMUNALBESTYRELSEN Mødested: Rådhuset, Holbækvej 141B, Kalundborg kl. 17:00 20. Meddelelser lukket møde Sagsnr.: 326-2017-43861 J.nr.:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 ONSDAG DEN 19. SEPTEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 19. september 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 8. juni 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-19.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/121

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Center for Byens Anvendelse Dato 11. september 2015 Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan Arealerne i lokalplan, sydvest for Ny Studstrupvej/Lauritshøj

Læs mere

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. oktober 2013 Byggemodning af område til boliger i Brabrand Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 941, Boligområde syd

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

24. Til efterretning - Kommunalreform

24. Til efterretning - Kommunalreform " ## ## $% &#$ *12$$ '()*$$')$+),-#).($/#$0(,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$$4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 7#4$$11#$4$1 "7#4$$8#93$74$4$+#111#$4$1

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Overtagelsesdagen er skæringsdag for de skatter og afgifter, der påhviler parcellen.

Overtagelsesdagen er skæringsdag for de skatter og afgifter, der påhviler parcellen. 2012 - Fastsættelser af grundpriser og øvrige vilkår Med henblik på fortsat at kunne sælge bolig- og erhvervsgrunde skal der fastsættes grundpriser og øvrige salgsvilkår. Derefter annonceres de fastsatte

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1.

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 4. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 904, boligbebyggelse øst for Sabrovej i Sabro foreslås byggemodnet, udstykket og solgt

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 TORSDAG DEN 10. AUGUST 2006, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 10. august 2006 Side: 142 Fraværende: Tessa

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 24. APRIL 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. april 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TIRSDAG DEN 29. MAJ 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Familieudvalget 29. maj 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå: 42.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Nordfyns Kommune Økonomiudvalget 16. september 2009 Side: 1

Nordfyns Kommune Økonomiudvalget 16. september 2009 Side: 1 Økonomiudvalget 16. september 2009 Side: 1 TIL KOMMUNALBESTYRELSENS AFGØRELSE 857. Ansøgning fra Skamby Friskole om fritagelse for den klausul, der indebærer, at kommunen skal godkende skolens låntagning

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 36 TORSDAG DEN 29. OKTOBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 29. oktober 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen,

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 14:00 i Løgstør 214

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 14:00 i Løgstør 214 åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 134. Vegger Idræts- og Kulturhus - ansøgning om tilskud til etablering 241 135. Kultur-

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere