Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget, regnskab og likviditet Slotvedgård - frigivelse af bevilling til udvidelse af dyrehaven 3 3 Forpligtende aftale på biler Anmodning om fastlæggelse af vilkår for eventuel overdragelse af Højene 8 Hallen til selveje 5 JCE Biennale 15 6 Forslag til budget 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S 17 7 Vedtagelse af ændringsforslag til vedtægter for Modtagestation Vendsyssel 19 8 Godkendelse af nyt forslag til betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab 21 9 Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsområde ved 24 Mads Sørensensvej i Tornby 10 Kommuneplantillæg om revision af detailhandelsbestemmelserne Frederikshavnsvej A, Hjørring. Forslag til lokalplan for en udvalgsvarebutik Guldagervej 525, Hjørring - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan 33 for erhvervsformål (Kornets Hus) 13 Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen Eventuelt 40

2 Hjørring Kommune Side Ø Budget, regnskab og likviditet 2017 Sagsfremstilling Direktionen orienterer om aktuelle forhold vedr. budget, regnskab og likviditet med henblik på efterfølgende drøftelse. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen.

3 Hjørring Kommune Side Ø Slotvedgård - frigivelse af bevilling til udvidelse af dyrehaven Resumé Der er indgået aftale med Naturstyrelsen om en udvidelse af dyreparken ved Slotved Skov. Hjørring Kommunes andel af udgifterne er på 1,200 mio. kr. Økonomiudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at frigive anlægsudgiftsbevillingen på 1,200 mio. kr., finansieret af Puljen til Turismefremme. Sagsfremstilling Hjørring Kommune har i partnerskab med Naturstyrelsen købt arealet omkring Slotvedgård. I partnerskabet indgår et samarbejde om videreudvikling af skov- og naturområdet Slotved. Det nye projekt vedrører en udvidelse af dyrehaven på 202,5 ha ved Slotved Skov, både nord og syd for Astrupvej. Hjørring Kommunes andel i projektet består i at etablere 3 fæ-riste samt opstilling og drift af et toilet. Naturstyrelsen står for etableringen af hegn, hjortevildt, alm. drift, etablering af stier og rekreative faciliteter, p-plads osv. Efterfølgende er der planlagt etablering af MTB-spor. Lovgrundlag Styrelsesloven 40. Økonomi Der er afsat 2,000 mio. kr. i en pulje til turismeudvikling, som kan finansiere udgiften på 1,200 mio. kr. til udvidelse af dyreparken ved Slotved.

4 Puljen er disponeret som følger: Mio. kr. Puljen til Turismefremme 2,000 Hjørring Kommune Side 4. Disponeret Dansk Kyst- og Naturturisme - Turismefremmeprojekt ved Løkken- Blokhus, ØKU 23. august Udvidelse af dyreparken ved Slotved, Sindal -0,500-1,200 Rest 0,300 Hjørring Kommune skal forestå driften af det etablerede toilet. Driften indpasses i den øvrige drift i forvaltningen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser En udvidelse af dyreparken vil tiltrække flere besøgende. BILAG Ingen. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,200 mio. kr. til udvidelse af dyreparken ved Slotved Skov, under ØKU i 2017, og at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved delvis frigivelse af puljen til Turismefremme på 2,000 mio. kr. i budget 2017 Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges med den tilføjelse, at de resterende 0,300 mio. kr. frigives til forbedringer af toiletfaciliteter i kystbyerne.

5 Hjørring Kommune Side Ø Forpligtende aftale på biler Resumé I henhold til Økonomiaftalen, som er indgået imellem Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) og Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) om indgåelse af forpligtende indkøbsaftaler, igangsætter SKI udbud vedrørende indkøb af Biler. SKI s forpligtende aftale på biler er den første aftale, der er på tværs af kommuner, stat og regioner. Kommunens udbudspligt kan afløftes enten via den koordinerede forpligtende fælleskommunale indkøbsaftale, som gennemføres som et dynamisk indkøbssystem, eller via selvstændige udbud. Sagsfremstilling Kommunens samlede indkøb af biler, inkl. reparationer, har gennemsnitligt i perioden udgjort kr. 8,8 mio., hvoraf hovedparten af delområderne overstiger tærskelværdien og er derfor udbudspligtigt i henhold til EU s udbudsregler. Kommunen er pt. aftaledækket vedr. indkøb af hjemmeplejebiler ved eget gennemført EU-udbud. SKI udbyder rammeaftalen via et dynamisk indkøbssystem, hvilket medfører, at potentielle leverandører løbende kan tilslutte sig aftalen, samt at Hjørring Kommune skal gennemføre en konkurrenceudsættelse blandt de tilsluttede leverandører hver gang der indkøbes biler (dog med mulighed for løbende suppleringskøb). Aftalen er uden udløbsdato. Aftalen er opdelt pr. region, med følgende kategorier: personbiler, arbejdsbiler, miljøbiler, andre køretøjer og operationel leasing. Baggrunden for denne opdeling er at sikre den optimale konkurrencesituation og imødekomme de specialiserede behov inden for de enkelte produktområder, samt de lokale særegenheder på markedet. Tildeling på aftalen skal gennemføres efter én af følgende to modeller: Bedste forhold mellem pris og kvalitet (vurderes på baggrund af APV, herunder ergonomiske forhold) Pris/omkostning (nærmere gennemgang i vedlagte bilag 1)

6 Hjørring Kommune Side 6. Da udbud gennemføres via et dynamisk indkøbssystem, er kravspecifikation ikke fastlagt på forhånd. Hermed vil Hjørring Kommune efter behov kunne indskrive og tilrette materialet, således det passer til netop det enkelte indkøb og behov, fx. vedr. levering, behov for serviceaftale, erstatningsbiler osv. Jf. Økonomiudvalgets beslutning af d. 3. december 2011 tilmelder Hjørring Kommune sig de forpligtende indkøbsaftaler på de indkøbsområder, hvor der er en klar forventning om, at Hjørring Kommune kan opnå yderligere indkøbsbesparelser. Da det er en omfattende proces at gennemføre EU-udbud, vurderer Indkøb- og Udbudsafdelingen, at en tilslutning til SKI s aftale vil være fordelagtig og attraktiv for Hjørring Kommune, herudover forventes en skarp konkurrence mellem potentielle leverandører. Lovgrundlag Udbudsloven (Lov nr af 15/12/2015). Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser BILAG 1. Notat vedr. sagsfremstilling af Biler. Lukket/fortroligt bilag. Direktionen indstiller, at Hjørring Kommunes indkøb af biler aftaledækkes via SKI s forpligtende aftale 50.86

7 Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen. Hjørring Kommune Side 7.

8 Hjørring Kommune Side P Anmodning om fastlæggelse af vilkår for eventuel overdragelse af Højene Hallen til selveje Resumé Der skal på baggrund af en henvendelse fra arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen tages principiel stilling til de kommunale udgifter, vilkår og betingelser i forbindelse med en eventuel omlægning af Højene Hallen fra kommunal hal til selvejende hal. Sagsfremstilling Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget havde på udvalgets møde 22. maj 2017 besøg af arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal hal til selvejende hal. På mødet fremlagde gruppen deres ønsker til fremtidig drift af Højene Hallen. Der er efter fremlæggelsen afholdt 2 møder mellem arbejdsgruppen og forvaltningen. Arbejdsgruppen har herefter 7. juli 2017 fremsendt anmodning om fastlæggelse af vilkår, jf. bilag 1, hvor arbejdsgruppen anmoder om svar på følgende spørgsmål: 1. Rammerne for de forventede årlige tilskud. 2. Éngangstilskud til nyt gulv. 3. Éngangstilskud til nyt tag. 4. Skolens brug af hallerne og vederlæggelsen herfor. 5. Tilskud til SHI omklædningsrum. 6. Prisen for hallen i det tilfælde, at kommunen udnytter den tinglyste forkøbsret. De enkelte punkter i henvendelsen er besvaret i bilag 3 og skal ses i sammenhæng med, at Hjørring Kommune har forskellige hensyn, der må iagttages. Dette betyder, at der tegner sig følgende principielle overvejelser i forbindelse med en eventuel overdragelse: HØJENE UNDERVISNINGSSTED Højene Undervisningssted er det eneste undervisningssted i kommunen, der ikke har egen gymnastiksal. I blev gymnastiksalen på Højene Undervisningssted bygget om således, at der blev indrettet klasselokaler i bygningen. Dette blev muligt, fordi Højene Hallen samtidig blev ombygget, så denne kunne stille tilstrækkelige faciliteter til rådighed for skolen.

9 Som kommunal hal kan Højene Undervisningssted på den baggrund benytte Højene Hallens hal og træningssal i tidsrummet på hverdage samt træningssalen både dag og aften ved særlige lejligheder som eksamen, motionsdag, skolefest m.m. Desuden benytter nogle af Hjørring Skolens specialklasser også Højene Hallen i dagtimerne. Skolen betaler 0,125 mio. kr. årligt for den nuværende adgang til hal og træningssal. Hjørring Kommune Side 9. Højene Undervisningssted har knap 750 elever, og anvender hallen, udover idræt, til eksamen, forberedelse til afgangs- og terminsprøver, musikarrangementer, valgfagsuger, fællessamlinger, skolefester, skole-hjem-samtaler m.v. Det er ikke muligt at sætte timetal på disse aktiviteter og dermed beregne en forventet udgift. F.eks. bliver der i forbindelse med afholdelse af skriftlig eksamen opstillet borde, som skal stå i 3-4 dage, og dermed blokerer for anden brug af hallen i både dag- og aftentimerne i den periode. For at sikre Højene Undervisningssteds muligheder for at leve op til skolereformens bevægelsesaspekter og overgangen fra fast skemastruktur til fleksibel afvikling af skoledagen, er det vigtigt i forbindelse med en eventuel overdragelse af Højene Hallen til selveje, at Højene Undervisningssted fortsat har fri råderet over både hal og træningssal i dagtimerne og fortrinsret til træningssalen i aftentimerne på hverdage. Forvaltningen anbefaler således, at en eventuel overdragelse af Højene Hallen sker på vilkår, der sikrer Højene Undervisningssted uændrede betingelser for anvendelsen af hal og træningssal. AFLEDTE DRIFTSKONSEKVENSER FOR HJØRRING HALLERNE Højene Hallen indgår i dag i den daglige drift som en del af Hjørring Hallerne. Højene Hallen er således med til at understøtte de mange aktiviteter, der foregår i Hjørring Kommunes kommunale haller. For Hjørring Hallerne vil en overdragelse medføre mindre fleksibilitet i anvendelsen af de forskellige kommunale haller. I dag flyttes aktiviteter mellem kommunens haller for at få plads til så mange aktiviteter som muligt og på denne måde holde udgifterne til lokaletilskud nede. Ydermere udfordres fleksibiliteten i anvendelsen af personalet hos Hjørring Hallerne, idet personalet idag arbejder fleksibelt i hallerne, afhængig af arrangementer og aktiviteter. Jo færre steder i drift, jo vanskeligere vil det være at udnytte personale og arbejdstid optimalt. I yderste konsekvens kan arbejdstidsregler mv. gøre det nødvendigt at ansætte mere personale.

10 VURDERING AF ØKONOMISKE KONSEKVENSER Omlægning af Højene Hallen fra kommunal til selveje vil påvirke tre budgetområder: Haldrift selvejende haller i form af driftstilskud under Haltilskudsmodellen. Folkeoplysning i form af lokaletilskud og tab af gebyrindtægt. Undervisning i form af halleje for Højene Undervisningssted. Hjørring Kommune Side 10. En indplacering af Højene Hallen i Haltilskudsmodellen samt de som følge af selveje ændrede tilskud til folkeoplysende foreninger og Højene Undervisningssteds øgede halleje vil, ud fra de nuværende modeller og takstniveauer, medføre en samlet årlig merudgift for Hjørring kommune på op til 1,544 mio. kr. Ved overgang til selveje vil den samlede kommunale udgift udgøre i alt 2,274 mio. kr., med udgangspunkt i det antal timer, skolerne i 2016 har anvendt Højene Hallen. Hallen drives i dag kommunalt for budgetlagt 0,856 mio. kr. Den kommunale merudgift på 1,544 mio. kr.vil påvirke de tre budgetområder på følgende måde: Aktiviteter i mio. kr. Selveje Kommunalt eje Kommunal merudgift ved omlægning til selveje Udgift til haldrift Driftstilskud Haltilskudsmodellen*) 0,890 0,730 0,160 Folkeoplysning Lokaletilskud Lokaletilskud til omklædningsrum Tab af gebyrindtægt 0,357 0,330 0,172 0,000 0,859 Undervisning Halleje 0,687 0,126 0,561 I alt 2,436 0,856 1,580

11 *) Der er i ovenstående tabel indsat maksimal udnyttelse af rammen op til tilskudsloftet i Haltilskudsmodellen. Lige nu er der ingen gæld i Højene Hallen, og derfor vil der lige nu ikke indgå tilskud til lån, hvilket nedsætter den kommunale årlige udgift fra 0,890 mio. kr. til 0,559 mio. kr. Arbejdsgruppen bag overdragelse af Højene Hallen fra kommunal til selveje har imidlertid tilkendegivet ønske om udbygning og modernisering af anlægget, hvorfor maksimal udnyttelse af rammen må forventes i forbindelse med en eventuel overdragelse. Hjørring Kommune Side 11. ANLÆGSUDGIFTER VED EVENTUEL OVERDRAGELSE Arbejdsgruppen bag Højene Hallen som selvejende vurderer, at et nyt gulv vil koste 0,900 mio. kr. Denne vurdering er baseret på, at der er i overslagsåret 2019 afsat 0,900 mio. kr. på budgettet til nyt gulv i Højene Hallen i FKB's budgetforslag for Arbejdsgruppen bag Højene Hallen som selvejende har endvidere udtrykt ønske om, at nyt tag indgår i en eventuel overdragelse. Arbejdsgruppen vurderer, at omkostningerne til nyt tag vil beløbe sig til 1,500 mio. kr. Til sammenligning har Tannisbugt-Hallen for nyligt indhentet tilbud på nyt tag til 1,700 mio. kr. For Tannisbugt-Hallens vedkommende valgte Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget en model, hvor den energibesparende andel blev lånefinansieret, mens den resterende andel er givet som anlægsbevilling. Alternativt kan overgang til selveje ske helt uden anlægsudgifter, hvis salget sker som beset. I så tilfælde må den ovenfor beskrevne maksimale udnyttelse af rammen for driftstilskud til lån under Haltilskudsmodellen forventes iværksat. Et eventuelt lån og dettes konsekvenser for den kommunale økonomi vil bero på en konkret vurdering af det pågældende lån, idet lån til selvejende institutioner påvirker den kommunale økonomi på forskellig vis, alt efter lånetype og eventuelt deponeringskrav. ORGANISERING OG FORANKRING Arbejdsgruppen udspringer fra Skibsby-Højene Idrætsforening (SHI) med et bagvedliggende ønske om at opdatere faciliteterne i Højene Hallen. Hvis Højene Hallen bliver selvejende, påtænker arbejdsgruppen således at iværksætte større modernisering og ombygning af hallen. Der er endnu ikke fastlagt form på den fremadrettede juridiske enhed ved overgang til selveje, men arbejdsgruppen tilkendegiver, at de arbejder ud fra en foreningskonstruktion. Da den endelige organisering endnu ikke er beskrevet, kan der ikke foretages en præcis juridisk vurdering af en eventuel salgspris, idet dette kræver vurdering af

12 købers vedtægter i forhold til, hvorvidt disse er forenelige med varetagelse af saglig kommunal interesse. Eventuel overdragelse eller salg under markedspris forudsætter således, at aktiviteterne også fremadrettet er forenelige med aktiviteter, der ville kunne drives som inden for kommunalfuldmagtens bestemmelser. Hjørring Kommune Side 12. Ved et eventuelt salg under markedspris, som det er sket ved tidligere haloverdragelser, er der indsat tilbagekøbsret i købsaftalen. Kommunen er i sådanne situationer forpligtet til at sikre, at der ved salg til under markedspris, alene varetages saglige kommunale interesser. Derfor er tilbagekøbsret til samme pris blevet indskrevet som en rådighedsindskrænkning, således at køber ved et eventuelt videresalg ikke vil kunne opnå formuefordel ved den reducerede købspris. En eventuel overdragelse af Højene Hallen forventes derfor at skulle ske under lignende betingelser og vilkår. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Folkeoplysningsloven. Bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v. (BEK nr af 17. december 2013). Bekendtgørelse om offentligt udbud ved salg af kommunens, henholdsvis regionens faste ejendomme (BEK nr. 799 af 24. juni 2011). Økonomi Imødekommelse af alle ønsker fra arbejdsgruppen bag Højene Hallen som selvejende vil indebære en kommunal merudgift på godt 1,500 mio. kr. årligt og en éngangsanlægsudgift på 2,500 mio. kr. Beløbet fordeler sig på følgende budgetområder: Driftstilskud til selvejende haller: 0,890 mio. kr. Folkeoplysning: 0,823 mio. kr. Undervisning: 0,687 mio. kr. Der er i dag budgetteret med en kommunal udgift til drift af hallen på 0,729 mio. kr., og en halleje fra skolen på 0,125 mio. kr., i alt 0,856 mio. kr. Ved overgang til selveje på de vilkår, som arbejdsgruppen anmoder om, vil der skulle anvises finansiering af den forventede årlige merudgift på 1,500 mio. kr.

13 Der er ikke budgetramme til dækning af merudgiften, og der vil derfor skulle foretages omprioritering inden for udvalgets område eller anmodes om udvidelse af budgetrammen til formålet, hvis overdragelsen gennemføres på de skitserede vilkår. Hjørring Kommune Side 13. For så vidt angår anlægsudgifterne, så er der i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets forslag til anlægsprioritering indarbejdet 0,900 mio. kr. til halvgulv i Højene Hallen i 2019, mens der ikke foreligger forslag til anlægsprioritering vedr. nyt tag. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Det forventes, at der i forbindelse med overdragelse af Højene Hallen fra kommunal hal til selvejende hal, i lighed med tidligere overdragelser, vil ske virksomhedsoverdragelse af medarbejdere, der i dag er ansat i Højene Hallen, under Hjørring Hallerne. Såfremt dette ikke er tilfældet, vil Hjørring Hallerne være nødsaget til at reducere med 2,3 årsværk, svarende til en lønsum på 0,695 mio. kr. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser BILAG 1. Henvendelse fra arbejdsgruppen for overdragelse af Højene hallen fra kommunal hal til selveje. 2. Konsekvensberegning ved omlægning af Højene Hallen til selveje gennem salg. 3. Notat med uddybende svar på Arbejdsgruppens 6 spørgsmål for overdragelse af Højenes Hallen fra kommunal hal til selveje. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til, om det vil anbefale Byrådet, at der arbejdes videre med overdragelse af Højene Hallen til selveje, på de vilkår, som arbejdsgruppen anmoder om, og at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tilkendegiver, hvilke muligheder for anvisning af finansiering af den forventede merudgift, der ønskes belyst

14 Hjørring Kommune Side 14. Historik Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget , 4. september 2017: Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er optaget af, at der er et ønske om modernisering og opdatering af faciliteterne ved Højene Hallen. Drøftelserne tog afsæt i drøftelserne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets møde 22. maj 2017, hvor et flertal i udvalget principielt ønskede at give mulighed for overgang til selveje. Der beskrives derfor forslag til anlægsprioritering, beregnet ud fra låneomkostning i Haltilskudsmodellen, som sendes fremt til budgetdrøftelserne. Udvalget gør opmærksom på, at driftsscenariet er beskrevet ud fra den maksimale forventede merudgift, med udgangspunkt i de takster, der i øvrigt anvendes for kommunens afregning med selvejende haller. Der ønskes en byggeteknisk vurdering af taget på Højene Hallen i forhold til tagets beskaffenhed og forventet restlevetid på taget. Forvaltningen anmodes om at gennemføre dialog med arbejdsgruppen om vilkår fra overdragelse med udgangspunkt i arbejdsgruppens eget oplæg. Der ønskes specielt dialog om vilkår for lokaleleje i omklædningsrum og Højene Skoles brug af halkapacitet. Dette med henblik på at mindske udgiftsniveauet. Det forudsættes dermed også, at der etableres en selvstændig juridisk enhed, før der kan indgås endelige aftaler om vilkår. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget besluttede, at der ikke arbejdes videre med overdragelse til selveje med henvisning til dels de forventede forøgede driftsomkostninger og manglende muligheder for optimering på tværs af hallerne i Hjørring By, hvis en eller flere af dem overdrages til selveje. I stedet vil Økonomiudvalget indarbejde midler i forslaget til Budget 2018 til omklædningsfaciliteter i tilknytning til hallen.

15 Hjørring Kommune Side P JCE Biennale Resumé Kunstbygningen i Vrå er i 2018 igen vært for JCE Biennalen og søger om støtte til deltagelse i biennalen Der skal tages stilling til om der kan bevilges støtte på 0,230 mio. kr. til deltagelse i biennalen. Sagsfremstilling JCE Biennalen er en international biennale for ung samtidskunst. JCE Biennalen er blevet vist hvert andet år siden år 2000 og turnerer rundt i en række europæiske lande. Hvert land er repræsenteret med 8 kunstnere, som det enkelte land udvælger. Betydelige internationale museer og kunsthaller som eksempelvis Amadeo Cardoso Museet i Amarente, Portugal, og Villa Olmo i Como, Italien, har været med fra begyndelsen. JCE Biennalen viser eliten af den helt nye europæiske samtidskunst altid med start i Montrouge, Paris, hvorfra biennalen oprindeligt udspringer. I udgaven af JCE Biennalen udvides deltagerlandene med Rumænien og Tjekkiet. I Rumænien indvies en helt ny kunsthal for samtidskunst i byen Cluj- Napoca i forbindelse med visningen af biennalen. Projektet er støttet af kulturministeriet i Rumænien, som vægter deltagelsen i biennalen meget højt. I Tjekkiet vises udstillingen i byen Brno i den internationalt anerkendte kunsthal Fait Gallery. Fait Gallery er på UNESCOs Verdensarvsliste. Indtryk fra biennalen og beskrivelse af biennalen findes i bilag 1 og 2. Kunstbygningen i Vrå deltog for først gang i JCE Biennalen , hvor 7 lande var repræsenteret og med visning i Kunstbygningen i april Hjørring Kommune støttede Kunstbygningens deltagelse i JCE Biennalen med 0,230 mio. kr. Forberedelserne til JCE Biennalen er indledt og alle kunstnere under 40 år kan søge om optagelse på JCE Biennalen. Kunstbygningen i Vrå står for udvælgelsen af de 8 danske kunstnere samt visningen af biennalen i Danmark. JCE Biennalen åbner i efteråret 2017 i Montrouge i Frankrig og når til Vrå i foråret Den sidste udstilling vises i det tidlige forår Kunstbygningen søger nu om støtte på 0,230 mio. kr. til deltagelse i biennalen

16 Baggrund om Kunstbygningen: Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen huser den største eksisterende samling af værker af maleren Svend Engelund og viser hvert år i august Vrå-udstillingen, som byder på værker af nogle af landets mest anerkendte kunstnere og arkitekter. Derudover vises årligt 4-6 udstillinger med moderne kunst og helt ny samtidskunst. Hjørring Kommune Side 16. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Der søges om støtte på 0,230 mio. kr. ud af et samlet budget på 0,525 mio. kr., jf. bilag 3. Finansiering af støtte på 0,230 mio. kr. kan ske fra Udviklingspuljen. Disponering af udviklingspuljen findes i bilag 4. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser BILAG 1. Kort beskrivelse af JCE Biennalen. 2. Indtryk og beskrivelse af JCE Biennalen. 3. Budget JCE Biennalen fra Kunstbygningen. 4. Dispositionsoversigt for Udviklingspuljen. Direktionen indstiller, at der tages stilling til bevilling af støtte på 0,230 mio. kr. til Kunstbygningen i Vrå til deltagelse i JCE Biennalen Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen med finansiering fra udviklingspuljen i 2018.

17 Hjørring Kommune Side S Forslag til budget 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S Resumé Modtagestationen Vendsyssel I/S (MV) har fremsendt forslag til drifts- og anlægsbudget for 2018 til godkendelse i ejerkommunerne. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende budgetforslaget for 2018 for MV. Sagsfremstilling Modtagestationen Vendsyssel I/S har fremsendt forslag til budget 2018 til godkendelse i ejerkommunerne (Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Læsø). Forslaget er godkendt af MV's bestyrelse 6. april Der er regnet med samme aktiviteter og retningslinjer som for budget GRUNDBETALING OG DEKLARATIONSGEBYR MV opkræver kommunerne en grundbetaling til dækning af modtagestationens basisomkostninger. Grundgebyret indgår i kommunes takst for "Erhvervsgrundgebyret". Hjørring Kommunes grundbetaling til modtagerstationen falder med 11 % i forhold til budget 2017, og ligger i 2018 på 1,24 kr./indbygger og 21,00 kr./cvr registreret virksomhed. Virksomheder der afleverer affald til modtagestationen betaler et deklarationsgebyr i forbindelse med afleveringen. Gebyret ligger i 2018 uændret på 59 kr./deklaration. KLINISK RISIKOAFFALD Ordningen fungerer efter hvile-i-sig-selv princippet, hvor afregningen sker direkte mellem modtagestationen og kunden. Ordningen indeholder flere abonnementsordninger, og taksten er i budgetforslaget uændret i forhold til TØMNINGSORDNINGEN FOR OLIE- OG BENZINUDSKILLERE Ordningen fungerer også efter hvile-i-sig-selv princippet, hvor afregning sker direkte mellem modtagestation og kunden. Taksten stiger i 2018 med 15,00 kr./tømning til 860,00 kr./tømning, svarende til en stigning på 1,8 %.

18 ANDET EMBALLERET OG UEMBALLERET FARLIGT AFFALD Affaldet indsamles fra virksomheder og genbrugspladser. Behandlingstaksterne justeres løbende i forhold til prisændringer hos slutbehandlerne. Priseksempler i budgettet viser stigning i taksterne fra 0-1,9 %. Hjørring Kommune Side 18. Lovgrundlag Styrelsesloven, affaldsbekendtgørelsen og vedtægter for Modtagestationen Vendsyssel I/S. Økonomi Området er brugerfinansieret. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Modtagestationens ordninger sikrer, at farligt affald i kommunerne håndteres og bortskaffes på en sikker og miljømæssig korrekt måde. BILAG 1. Følgebrev fra Modtagestationen Vendsyssel I/S, dateret 21. juni Budgetforslag for 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S. 3. Referat fra MV's Bestyrelsesmøde 6. april Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at godkende det fremsendte budgetforslag 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

19 Hjørring Kommune Side A Vedtagelse af ændringsforslag til vedtægter for Modtagestation Vendsyssel Resumé Bestyrelsen for Modtagestation Vendsyssel (MV) ønsker et mere enkelt bestyrelsesarbejde, og har fremsendt forslag til vedtægtsændringer, hvor antallet af bestyrelsesmedlemmer reduceres, og at der gives mulighed for afholdelse af elektroniske møder. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende vedtægtsændringerne. Sagsfremstilling Bestyrelsen for MV har ønsket at ændre vedtægterne på to områder: 1. Antallet af bestyrelsesmedlemmer ændres fra 11 til 7 medlemmer. Reduktionen fremkommer ved, at Frederikshavn og Hjørring Kommuner hver afgiver to bestyrelsesmedlemmer, så bestyrelsen fremover består at to medlemmer fra henholdsvis Brønderslev-, Frederikshavn- og Hjørring Kommuner og et medlem fra Læsø Kommune. 2. Det skal være muligt at afholde digitale møder. Vedtægtsændringerne er en del af MV's løbende drøftelser om organiseringen af arbejdet med farligt affald, og et ønske om at forenkle bestyrelsens arbejde. Vedtægtsændringen er blevet forhåndsgodkendt af Statsforvaltningen. Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse. Økonomi Reduktion af bestyrelseshonorarer. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

20 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Hjørring Kommune Side 20. BILAG 1. Gældende vedtægter. 2. Vedtægter med de foreslåede ændringer markeret. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at godkende vedtægtsændringerne. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

21 Hjørring Kommune Side P Godkendelse af nyt forslag til betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab Resumé Hjørring Vandselskab A/S har fremsendt et forslag til revidering af den eksisterende betalingsvedtægt. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende de foreslåede ændringer. Sagsfremstilling Hjørring Vandselskab A/S har fremsendt forslag til en ny betalingsvedtægt for afledning af spildevand i kommunen. Ændringerne i forhold til den eksisterende betalingsvedtægt er dels nogle redaktionelle og lovgivningsmæssige ændringer, og dels nogle mere konkrete ændringsforslag som følger: 1. I afsnit 1.4 er der indlagt en bestemmelse om, at der kun må være et tilløb og et afløb i skelbrønde. 2. Det tidligere afsnit 1.7 om at man kan kloakforsyne i nabokommuner, og omvendt, er udgået. 3. Der er tilføjet et nyt afsnit 1.7 om uvedkommende vand. 4. I afsnit om tilslutningsbidragets størrelse er der tilføjet et afsnit, som oplyser, at såfremt en virksomhed ikke ønsker at betale tilslutningsbidrag for en ubenyttet del af sit areal, kan man ved at udmatrikulere det ikke benyttede areal slippe for at betale tilslutningsbidrag. 5. I afsnit 3.2.6, er der tilføjet et afsnit, som beskriver hvorledes man beregner tilslutningsbidraget, såfremt man på et senere tidspunkt ønsker at inddrage ovennævnte arealer i virksomheden. 6. I afsnit og er der tilføjet et afsnit som præciserer, under hvilke betingelser Hjørring Vandselskab A/S kan overtage eksisterende private spildevandsanlæg og anlæg udført som private byggemodninger.

22 7. Der er tilføjet et afsnit 7.1 om hvorledes en ejendom skal forstås. Hjørring Kommune Side Der et tilføjet et afsnit 7.2, som beskriver hvorledes man afregner spildevandsafledningen i forbindelse med et ledningsbrud på vandledning. 9. Der er tilføjet et afsnit 7.3, som beskriver at afledning af spildevand kun kan forventes ved gravitation fra stueplan. 10. Der er tilføjet et afsnit 7.4 om forældelsesfrister. 11. Der er tilføjet et afsnit 7.5 om afdragsordning efter Betalingslovens 4. stk. 2., som gælder for mindrebemidlede, der bliver påbudt forbedret spildevandsrensning i det åbne land. 12. Der er tilføjet et afsnit 7.6 om, at man kan klage over vandselskabets afgørelser, i henhold til betalingsvedtægten til Forbrugerklagenævnet. Administrationen har været i dialog med vandselskabet om de forskellige ændringer. Specielt spørgsmålet om tilslutningsbidragets størrelse (ad 4.) har været drøftet og undersøgt nøje, idet det kan være svært for en virksomhed, enten at skulle betale et stort tilslutningsbidrag for et areal man ikke anvender, eller at skulle udstykke sin ejendom i flere matrikler, uden at dette skaber merværdi. Hjørring Vandselskab A/S har haft deres advokat til at udrede, hvilke muligheder der er, men er nået frem til, at den beskrevne fremgangsmåde er den eneste farbare vej, jfr. bilag 3, under ad 4). Ud over de ændringer der er indarbejdet i forslaget i dialog med vandselskabet, har administration ikke yderligere bemærkninger. Forslaget til ny betalingsvedtægt fremgår af bilag 1. I bilaget er de tilføjelser, der er foreslået fra Hjørring Vandselskab A/S's side, fremhævet med gult. Lovgrundlag Betalingsloven - bekendtgørelse nr. 633 af 7. juni Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

23 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Hjørring Kommune Side 23. BILAG 1. Det fremsendte forslag til ny betalingsvedtægt. 2. Ansøgning om godkendelse af betalingsvedtægt fra Hjørring Vandselskab A/S. 3. Notat fra advokatfirmaet Energi & Miljø. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at godkende Hjørring Vandselskab A/S's forslag til ny betalingsvedtægt for spildevandsafledning. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

24 Hjørring Kommune Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsområde ved Mads Sørensensvej i Tornby Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 og forslag til lokalplan nr L01 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har ikke modtaget indsigelser til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling På baggrund af ansøgning fra en virksomhed, der ønsker at udvide, er der udarbejdet en lokalplan for udvidelse af erhvervsområdet. I samme område ligger en virksomhed, der endnu ikke er lokalplanlagt. Der planlægges for den virksomhed i samme omgang. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 6. juni til 1. august. I den periode har kommunen ikke modtaget indsigelser. Miljøstyrelsen har indsendt en bemærkning i forhold til drikkevandsinteresser. Det er aftalt, at planforslagene rettes til, således der redegøres for, at virksomheden ikke udgør en risiko for at forurene grundvandet. På den baggrund er der ikke indsendt en indsigelse på planen. Administrationen anbefaler, at kommuneplantillæg og lokalplan tilrettes i overensstemmelse med bilag 1 og 2, således de røde afsnit slettes, og de blå tilføjes, hvormed planerne kan vedtages i overensstemmelse med den aftale, der er indgået med Miljøstyrelsen. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8.

25 Hjørring Kommune Side 25. Økonomi I forbindelse med vedtagelse af planerne skal der tinglyses en 47-erklæring, således ejer fraskriver sig retten til, at arealerne kan overtages, hvis de ikke tages i brug inden for 4 år. Erklæringen er underskrevet af ansøger og tinglyses, hvis planerne endeligt vedtages. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 5 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby. 2. Lokalplan nr L01 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby. Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende drikkevandsinteresser indarbejdes i planerne at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 5 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L01 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby til Byrådet med anbefaling af vedtagelse.

26 Hjørring Kommune Side 26. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 23. august 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

27 Hjørring Kommune Side P Kommuneplantillæg om revision af detailhandelsbestemmelserne Resumé På baggrund af den ændrede Planlov og ansøgning om etablering af henholdsvis en stor udvalgsvarebutik og en dagligvareforretning langs Frederikshavnsvej, er der udarbejdet et tillæg nr. 8 til kommuneplanen. Der skal tages stilling til, om planforslaget skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling BAGGRUNDEN FOR UDARBEJDELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆGGET Planloven er blevet ændret og trådte i kraft i juni Det betyder bl.a., at kommunerne får en række nye muligheder på detailhandelsområdet. Generelt set, skal planlægning give gode rammer for vækst og udvikling. Ved ny planlægning på detailhandelsområdet, bør kommunen overveje, om man medvirker til at fremme et varieret butiksudbud, sikre god tilgængelighed, og hvorvidt man skaber gode rammer for velfungerende markeder med en effektiv butiksstruktur. De nye muligheder skal dog fortsat leve op til en række redegørelseskrav og behov for udvidelse. Nogle væsentlige nye tiltag, som kan medvirke til at understøtte vækst og udvikling for detailhandelen i kommunen er f.eks.: Aflastningsområdet langs Frederikshavnsvej udvides, og der gives mulighed for at blande dagligvarebutikker, udvalgsvarebutikker og butikker med pladskrævende varegrupper. Grænsen for butiksstørrelser på dagligvarebutikker hæves i Hjørring og områdebyernes bymidter. Grænsen for butiksstørrelser på udvalgsvarebutikker hæves i kommunens bymidter. Bymidten i Vrå udvides. Udvikling inden for detailhandelsområdet medvirker til at positionere Hjørring Kommune og Hjørring by som et attraktivt handelsområde. Derfor er det vigtigt, at kommunen fortsat udvikler sig og tilpasser sig nye muligheder. Udviklingen af aflastningsområdet langs Frederikshavnsvej skal ske på en måde, der fortsat sikrer, at bymidten har en væsentlig tiltrækningskraft på de handlende.

28 Dermed er det hensigten med kommuneplantillægget: at danne grundlag for, at der sker investeringer i kommunen, at kommunens indbyggere fortsat handler i kommunen, og at kommunen har et attraktivt handelsmiljø for turister. Hjørring Kommune Side 28. Ændringerne i butiksstørrelserne kan opsummeres som: Maksimale butiksstørrelser Bymidter Bydelscentre Lokalcentre Enkeltstående butikker Regler før lovændringen Dagligvarer m² m² m² m² m² 200 m² * 200 m² * 200 m² * * Udvalgsvarer m² m² * Dagligvarer m² m² * Udvalgsvarer Ingen øvre grænse ** m² m² * m² m² * m² m² * Aflastningsområder m² m² * m² m² * Regler efter lovændringen m² m² m² m² m² * 200 m² * Ingen øvre grænse ** Ingen øvre grænse ** 1 Ingen øvre grænse **² Ingen øvre grænse ** * De 200 m² kan anvendes til personalefaciliteter ** Kommunen skal dog fastsætte en maksimal butiksstørrelse ** 1 Den maksimale butiksstørrelse kan ikke overstige m², som er den maksimale arealramme for et lokalcenter **² Den maksimale butiksstørrelse skal tilpasses efterspørgslen i det lokale opland, således butikken ikke får mere end lokal effekt BESKRIVELSE AF OVERVEJELSER FOR ÆNDRINGERNE I KOMMUNE- PLANTILLÆGGET Gennem kommuneplantillægget udvides aflastningsområdet langs Frederikshavnsvej, geografisk og anvendelsesmæssigt (se bilag 1). Samtidig udvides butiksarealet, således der kan etableres nye dagligvare- og udvalgsvarebutikker. Der kan tages hensyn til livet i bymidten, hvis der alene gives mulighed for at etablere én ekstra dagligvareforretning ved Frederikshavnsvej, som skal placeres vest for Ringvejen. Desuden kan der fastsættes minimumsgrænser for udvalgsvarer på m² vest for Ringvejen og m² øst for Ringvejen, hvormed området fungerer som en reel aflastning for bymidten. For at styrke bymidterne som de primære handelsområder, kan størrelsen på dagligvarebutikker hæves til m² i Hjørring og områdebyerne. Dette for at

29 understrege, at butikkerne primært skal placeres, hvor borgerne bor. I bydelscentrene kan de nuværende grænser fastholdes, således de fortsat understøtter bymidten, fremfor at udkonkurrere den. I lokalcentrene kan butiksstørrelsen ændres til m² (inklusiv personalefaciliteter) fra m² m² personalefaciliteter - hvormed de nye muligheder udnyttes. Hjørring Kommune Side 29. Ligeledes for at styrke bymidterne som de primære handelsområder, er der mulighed for at hæve størrelsen på udvalgsvarebutikker i bymidterne, mens den fastholdes i bydelscentrene og lokalcentrene. I aflastningsområdet er det ligeledes muligt at fjerne den øvre grænse for udvalgsvarer, således det kan tiltrække de store butikker, der ikke kan indpasses i bymidten. I Vrå bør bymidten udvides til også at omfatte den tidligere slagterigrund, med henblik på at arealet bl.a. skal kunne anvendes til butiksformål. Derudover konsekvensrettes kommuneplantillæg 24 En udviklingsstrategi for Frederikshavnsvej. FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED Forud for ændringen af kommuneplanen skal der gennemføres en forudgående offentlighed. Den er på nuværende tidspunkt ikke afsluttet, og der er ikke indkommet idéer eller forslag. Eventuelle bemærkninger præsenteres på mødet. Lovgrundlag Planlovens 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

30 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Sideløbende med den politiske behandling høres berørte myndigheder, om de er enige i vurderingen. Hjørring Kommune Side 30. BILAG 1. Afgrænsning og butikstyper i aflastningsområdet. 2. Kommuneplantillæg nr. 8 Revision af detailhandelsbestemmelserne. Direktionen indstiller: at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 8 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

31 Hjørring Kommune Side P Frederikshavnsvej A, Hjørring. Forslag til lokalplan for en udvalgsvarebutik Resumé På baggrund af en ansøgning om at etablere en m 2 stor ny udvalgsvarebutik er der udarbejdet et forslag til en lokalplan L03. Der skal tages stilling til, om planforslaget skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling BAGGRUNDEN FOR UDARBEJDELSE AF LOKALPLANFORSLAG På baggrund af de nye detailhandelsmuligheder i Planloven ønsker ansøger at etablere en m 2 stor udvalgsvarebutik på en i dag ubebygget grund på Frederikshavnsvej i Hjørring, mellem et eksisterende byggemarked og en autoforhandler. Da den eksisterende lokalplan udelukkende fastlægger anvendelsen til detailhandel med pladskrævende varegrupper, er der udarbejdet en ny lokalplan, der muliggør etablering af en udvalgsvarebutik. Som en forudsætning for lokalplanens vedtagelse er der sideløbende lavet et tillæg nr. 8 til kommuneplanen, der udvider det eksisterende aflastningsområde langs Frederikshavnvej til den omhandlende grund, og åbner mulighed for den ansøgte udvalgsvarebutik. BESKRIVELSE AF LOKALPLANFORSLAG Lokalplanens formål er at muliggøre en udvalgsvarebutik og fastlægge bestemmelser, der regulerer bebyggelsens udseende og omfang, og de ubebyggede arealers disponering, så den nye butik bidrager til en samlet forskønnelse af Frederikshavnsvej, jfr. tidligere beslutninger/drøftelser omkring Frederikshavnsvej. Af hensyn til trafiksikkerhed og fremkommelighed på Frederikshavnvej gives der mulighed for fælles overførsel med naboejendommen. En mindre del af grunden friholdes for bebyggelse og anlæg for at opretholde en økologisk forbindelse gennem området.

32 Hjørring Kommune Side 32. Lovgrundlag Planlovens 13, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planen indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. BILAG 1. Lokalplan nr L03 Udvalgsvarebutik Frederikshavnsvej A, Hjørring. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L03 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

33 Hjørring Kommune Side P Guldagervej 525, Hjørring - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsformål (Kornets Hus) Resumé På baggrund af ansøgning om etablering af et videns- og oplevelsescenter i tilknytning til virksomheden Aurion, er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg og lokalplan. Der blev nedlagt veto mod de første planforslag, men Planloven er imidlertid blevet ændret, således lovgivningen formodentlig muliggør aktiviteten. Der skal tages stilling til, om planforslagene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling BAGGRUNDEN FOR UDARBEJDELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG OG LO- KALPLANFORSLAG I 2015 var der offentliggjort planforslag, der muliggjorde etableringen af et videns- og oplevelsescenter. Der blev imidlertid nedlagt veto mod planforslagene, da det blev vurderet som erhvervsudvikling i det åbne land. Planloven er blevet ændret, således der er mulighed for at etablere besøgsfaciliteter til fødevarevirksomheder i det åbne land, hvorved der er grundlag for at fremlægge planforslagene igen. BESKRIVELSE AF LOKALPLANFORSLAG Lokalplanen giver mulighed for, at området kan anvendes til erhvervsformål i form af fødevareproduktion og til videns- og oplevelsescenter med formidlingsog udstillingsfaciliteter, café, undervisningsfaciliteter, butik, overnatningsfaciliteter med relation til kursusvirksomhed samt personalefaciliteter og administration. Derudover må der etableres udendørsaktiviteter med relation til aktiviteterne i videns- og oplevelsescenteret. Planområdet ligger i landzone, hvilket det fortsat skal gøre. For at sikre bebyggelsen opføres samlet inden for planområdet, er den reguleret ved hjælp af byggefelter. BESKRIVELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG Det ansøgte er ikke overensstemmelse med kommuneplanen. Der er derfor gennemført en forudgående offentlighed og efterfølgende udarbejdet et tillæg nr. 2 til kommuneplanen.

34 Hjørring Kommune Side 34. I den forudgående offentlighed har kommunen modtaget 1 bemærkning vedr. byggeriets fysiske og visuelle sammenhæng med eksisterende bebyggelse. Der er indarbejdet et byggefelt i kommuneplanens rammer, som videreføres i lokalplanen. Det skal sikre, at byggeriet opføres samlet. Derudover fastlægges i lokalplanen bestemmelser om farver, således et kommende byggeri opføres i afdæmpede farver. Kommuneplantillægget udvider derudover rammeområdet og fastlægger anvendelsen til erhvervsformål og videns- og oplevelsescenter. Desuden indeholder tillægget redegørelsen for, at der kan etableres de ansøgte besøgsfaciliteter. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planen/ernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. BILAG 1. Kommuneplantillæg nr. 2 Erhvervsområde ved Guldagervej, Hjørring. 2. Lokalplan nr L09 Erhvervsområde ved Guldagervej, Hjørring.

35 Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 2 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L09 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Hjørring Kommune Side 35. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

36 Hjørring Kommune Side K Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen 2017 Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet har indgået aftale med BDO om at føre tilsyn med henblik på vurdering af kvaliteten af den personlige hjælp og pleje, den praktiske hjælp og rehabilitering af borgere i eget hjem efter Servicelovens 83 og 83a. Årsrapporten for 2017 forelægges Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Sagsfremstilling BDO har gennemført de anmeldte tilsyn i løbet af juli måned 2017 ved besøg hos hver af de 7 kommunale hjemmeplejeafdelinger samt hos de 2 private leverandører. BDO har selv udvalgt de borgere, de har ønsket at besøge, samt de medarbejdere, de har talt med. Borgerne er på selve tilsynsdagen blevet ringet op for at give deres tilladelse til, at der blev foretaget et tilsyn i forhold til den visiterede hjælp og pleje. Der er efterfølgende udarbejdet en tilsynsrapport pr. hjemmeplejegruppe og pr. privat leverandør, der vedlægges som bilag. TILSYNETS OVERORDNEDE RESULTATER Den samlede vurdering fra BDO er, at niveauet for de 9 leverandører generelt er meget tilfredsstillende. Borgerne er som udgangspunkt meget tilfredse med den hjælp, de modtager i forhold til både pleje, omsorg og praktisk hjælp. Leverandørerne har fokus på at planlægge og tilrettelægge plejen og den praktiske hjælp under hensyntagen til den enkelte borgers behov. Borgerne oplever, at medarbejderne yder en omhyggelig og meget tilfredsstillende pleje og omsorg. Det generelle billede er ligeledes, at medarbejderne udviser en engageret og respektfuld adfærd, når de er i borgerens hjem. Derudover har BDO givet samtlige leverandører en individuel score som følger: Den kommunale hjemmepleje Sindal har opnået vurderingen særdeles tilfredsstillende. Den kommunale hjemmepleje Hirtshals, Højene/Tversted, Løkken og Tårs/Vrå samt den private leverandør Blæksprutten har opnået vurderingen meget tilfredsstillende.

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:50 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG Nærværende bilag uddyber de forudsætninger, som ligger til grund ved beregning af konsekvenserne ved omlægning af Højene Hallen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01 BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-27.01 Aflastningsområde, Jernaldervej, Brønderslev Øst Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december 2018. Indholdsfortegnelse Fordebat

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Ny detailhandelsramme for rammeområde 1.C14 Kirkestræde, Smedelundsgade og Jernbanevej i Holbæk Holbæk Kommune har den 6.

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation.

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation. REDEGØRELSE Formål og baggrund Nærværende kommuneplantillæg nr. 29 er udarbejdet på baggrund af byrådets ønske om at muliggøre etablering af en dagligvarebutik ved Skovvejen i Mørkøv. Formålet med planen

Læs mere

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG 2 Kommuneplanens rammer for detailhandel skal revideres Kommuneplanen er byrådets redskab til at tænke udviklingen

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.051 og Lokalplan 4-2-115 Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2016-015115 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Formål Redegørelse Kommuneplantillægget har til formål at skabe overensstemmelse mellem kommuneplantillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling

Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling Dagsordenpunkt Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling Beslutning Ad 1. at: Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag til 2. at: At muligheden

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Teknik & Miljø, juni 2013 1 DEBATOPLÆG - Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Baggrund Bornholms

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2017-2029 Rammebestemmelser for erhvervsområde BBRO.E2.08_T22 og BBRO.E2.03_T22 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 22 2 Tillæg nr. 22 KOMMUNEPLANTILLÆG REDEGØRELSE

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4

Kommuneplantillæg nr. 4 Kommuneplantillæg nr. 4 Bydelscenter Tåstrup Møllevej Status: Kladde Høringsperiode start: 13. september 2018 Høringsperiode slut: 7. november 2018 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Bydelscenter Tåstrup

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2007-2018 for Holbæk Kommune 19.O02 19.B06 19.O01 TØLLØSE 19.B07 VEJ 19.O04 19.C01-T UDVIDELSE AF RAMMEOMRÅDE PV SØNDERSTRU 19.O05 19.B10 EJ 19.J01 19.B05 19.B04

Læs mere

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden Kommuneplantillæg nr.11 For ændring af detailhandelsbestemmelser Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17 Forslag til kommuneplantillæg nr. 11 Offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Erhvervsområde Horsens Syd Erhvervsområde Horsens Syd

Erhvervsområde Horsens Syd Erhvervsområde Horsens Syd 10 2013 Horsens Syd Horsens Syd KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 10 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Horsens Syd Nej Formålet med kommuneplantillægget er at mindske arealet for virksomheder

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel Baggrund Folketinget

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 For et område til centerformål i Farsø. Læsevejledning Når et område lokalplanlægges, fastlægges der i lokalplanen bestemmelser om formål og anvendelse af området,

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at;

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; NOTAT Byrådscentret 09-04-2014 Redaktionel justering af detailhandelstabeller til Kommuneplan 2014 Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; Den samlede eksisterende

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser.

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser. Mål At skabe levende handelscentre med et varieret udbud af butikker i kommunens bycentre. At alle har en nem, hurtig og kort vej til dagligvarebutikker, så afhængigheden af bil nedbringes. At der er mulighed

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Peder Ostersen Direkte telefon 99 74 10 79 E-post planlagning@rksk.dk Dato 23. november 2009 Sagsnummer 2008121247A Forslag

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere