ATKINS/COWI JV Parallelvej Kongens Lyngby Telefon Telefax Indledning 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ATKINS/COWI JV Parallelvej Kongens Lyngby Telefon Telefax Indledning 1"

Transkript

1 Trafikstyrelsen - Teknisk notat Udbygning af Nordvestbanen mellem Lejre og Vipperød ATKINS/COWI JV Parallelvej Kongens Lyngby Telefon Telefax Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Placering af ny station samt adgangsveje og forplads mv. 2 3 Konstruktioner 2 4 Banetekniske og signaltekniske forhold Spor Sikring Kommunikation Kabelføring 4 5 Miljø Planforhold Natur Støj og vibrationer Vand, jord og forureningskilder Kulturhistoriske interesser og arkæologi 5 6 Arealerhvervelse 6 7 Udførelsesmæssige forhold 7 8 Anlægsudgifter 7 1 Indledning Efter forslag fra en borgergruppe i Tølløse er der, som alternativ til udbygning af banen med to spor gennem Tølløse by ved den nuværende station, i dette notat beskrevet og prissat en løsning, hvor banen forlægges nord om Tølløse. Der er kun udarbejdet planforslag for forlægning af banen uden længdeprofiler, da der endnu ikke foreligger højdedata. Forslaget, som er kaldt Forslag 1, er vist på vedlagte oversigtsplan 1: Ved Soderup forlægges banen, så den krydser ind over Bukkerupvej og Tadrevej. Banen anlægges nogenlunde i terræn med en banebro over begge veje, idet vejene sænkes ned under banen. Dokument nr Revision nr. 0 Udgivelsesdato Udarbejdet Kontrolleret Godkendt LRI, SMP, FFJ FILX EMB

2 2 / 8 Efter Soderup forlægges banen udover åbent land med en banebro over den eks. Kvarmdrupvej, som foreslås afbrudt, idet der etableres en ny omfartsvej ført under banen, som adgangsvej mellem Kvarmdrupvej og Hjortholmvej. Vejen giver samtidig adgang til ny station. Det vil også være mulig at krydse Kvarmdrupvej, uden at afbryde vejen. Det vil dog betyde, at banen formentlig skal hæves lidt og Kvarmdrupvej skal sænkes ned under banen. Høngbanen krydser den eksisterende Nordvestbane (som nedlægges), hvorefter den føres op over Kvarmdrupvej på en banebro for at mindske ekspropriationer af de eks. ejendomme mest muligt. Høngbanen føres frem til stationen, hvor sporet forbindes til Nordvestbanen, så der er forbindelse videre til Holbæk. Denne linieføring svarer til borgergruppens forslag. Som et alternativ er på oversigtsplanen vist en østligere placeret linieføring. Benyttes den alternative linie vil passagen gennem byområdet med den lange banebro over Kvarmdrupvej kunne undgås. Alternativet er ikke yderligere bearbejdet. 2 Placering af ny station samt adgangsveje og forplads mv. Med den ovenfor beskrevne adgangsvej til stationen, vil det være muligt senere at etablere en forbindelsesvej fra bymidten ved den eksisterende station og til den nye station, ved f.eks. at etablere en rundkørsel ved Tølløsevej/Kvarmdrupvej, idet placeringen af ny station kan være omdrejningspunkt for den fremtidige lokale udvikling af byområdet, hvor gode vejforbindelser til bymidten kan binde lokalområdet sammen. Denne vejlinie er vist med punkteret signatur på oversigtsplanen. Udgiften til anlæg af en sådan fremtidig vejforbindelse er ikke indeholdt i anlægsoverslaget. Stationen udføres med en 6 m bred sideperron til Nordvestbanens spor mod Holbæk og en 8,7 m bred midterperron til Nordvestbanens spor mod København og Høngbanen. Perroner og stationsforplads er forbundet med gangtunnel inkl. trapper og elevatorer. Der opføres en ny stationsbygning indeholdende ventesal, billetautomater, toiletter samt faciliteter for vedligeholdelses- og rengøringspersonale. Bygningsbehovet skønnes at være i størrelsen m². Ved stationen anlægges en stationsforplads til busser, taxi og langtidspakering. Herudover etableres der en overdækkede parkeringspladser til cykler. 3 Konstruktioner Der forventes følgende konstruktioner: Banebro over Bukkerupvej Banebro over Tadrevej Banebro over ny adgangsvej (vejen sænkes under banen)

3 3 / 8 Banebro til Høngbanen over Kvarmdrupvej (Banen hæves over vejen). Broen tænkes udført som en let beton bro med brofagslængder på m med frihøjde på 4,5 m. Understøtningerne kan udføres som runde søjler placeret parvis. På en del af strækningen vil disse skulle placeres i midterrabatten af den underførte vej, som forlægges til siden for at skabe plads til midtersøjlerne. Der etableres gangtunnel mellem perroner og forplads inkl. tilhørende trapper og elevatorer 4 Banetekniske og signaltekniske forhold 4.1 Spor De to spor på Nordvestbanen, det eksisterende og 2. sporet, der ligger nord for, føres umiddelbart øst for Bukkerupvej ved Soderup ud i en ny tracé, der fører sporene nord om Tølløse by. Banen anlægges med kurver der svarer til, at togene kører 160 km/t. På en strækning med ret spor anlægges sideperroner for de to spor. Forlægningen føres ind i den eksisterende tracé umiddelbart vest for Lunderødvej, stadig således, at det nye 2. spor ligger nord for det eksisterende. Høngbanen, der er enkelt-sporet, føres i ny tracé begyndende umiddelbart før den kører ind på den eksisterende station og nordpå op til forlægningen af Nordvestbanen. Høngbanen ledes ind syd for Nordvestbanens højre spor, så den deler perron med højresporet. For at give adgang til at enkelte tog kan fortsætte mod Holbæk, etableres et sporskifte, 1:14 med R = 500, vest for perroner fra Høngbanesporet ind i Nordvestbanens højrespor. Da Tølløse skal være togfølgestation anlægges øst og vest for perronerne transversaler med 1:19 sporskifter, efter samme princip som anvendt i fase 1 rapporten af december 1998 Nordvestbanens spor anlægges i terræn. Høngbanens nye spor anlægges dels i terræn dels på bro over Kvarmdrupvej. Langs Nordvestbanen anlægges grøfter for afvanding af sporet. Da forlægningen af Høngbanen på den største del af strækningen føres tæt på eller gennem bebygget areal, anlægges dræn til afvanding af banen. Både Nordvestbanen og Høngbanen lægges i ballasteret spor på hele nybygningsstrækningen. Ved forlægning af Høngbanen bliver der ikke længere adgang til opstillingssporet og remisen, der ligger øst for eksisterende perronspor. Et nyt anlæg kan evt. etableres tæt på den nye station.

4 4 / Sikring Det er i projektet vedtaget at driftsoplægget fra den foreliggende fase 1 rapport fra december 1998 er uændret, og at det skal påregnes, at det eksisterende 54 anlæg skal udskiftes helt. Den sikringstekniske løsning vil være helt analog med den i basisløsningen og den i fase 1 rapporten beskrevne. Der er derfor taget udgangspunkt i den estimerede pris i ovennævnte rapport tillagt en prisudvikling på erfaringsmæssigt %. 4.3 Kommunikation Det forventes at de eksisterende togradioinstallationer flyttes og justeres. Det forventes at radiohytten flyttes, og at den eksisterende antenne flyttes til en ny position i umiddelbar nærhed ved den nye station. På den nye station installeres der passagerinformationsanlæg i et tilsvarende omfang som på de øvrige stationer på strækningen. 4.4 Kabelføring Alle langsgående banetekniske kabler påregnes udskiftet og omlagt til det nye trace. Dette gælder også lyslederkablet som tillige forestår en del af Telias data trafik. 5 Miljø Der er foretaget en overordnet screening af de plan- og miljømæssige konsekvenser ved forlægningen af banen nord om Tølløse. 5.1 Planforhold Hele området er ifølge Vestsjællands Amt, Regionplan beliggende i landzonen. Et areal på ca. 25 ha umiddelbart syd for Lunderød er i regionplanen udpeget som skovrejsningsområde. 5.2 Natur Der er registreret en række mindre søer i gennemsnit på 500 m 2. Søerne er beskyttet efter naturbeskyttelsesloven 3. Det vurderes, at det ikke kan undgå at forringe naturværdierne ved anlæg af banen.

5 5 / Støj og vibrationer Ved at flytte banens linieføring nord om Tølløse vurderes det, at støjen fra togtrafikken vil påvirke et mindre antal boliger. Den ændrede linieføring giver ingen reduktion i kildestyrken, da det forventes at trafikmængderne ikke ændres. Som følge af den ny linieføring og station, vil der ske ændringer i vejtrafikken som har indflydelse på det samlede støjniveau. Specielle forhold gælder, når tog kører på en brokonstruktion, idet broens egenskaber til at videretransmittere vibrationer, afhænger af broens konstruktionstype. Ved at anlægge Høngbanen på en bro gennem boligbebyggelse vil der være behov for en undersøgelse af støj- og vibrationsudbredelserne. 5.4 Vand, jord og forureningskilder Hele området omkring Tølløse er udlagt som et område med særlige drikkevandsinteresser. Da det nye banetrace nord om byen, og forlængelsen af Høngbanen, vil medføre en længere afstand til Kvarmløse-Tølløse vandværk og de tilhørende indvindingsboringer vurderes det, at linieføringen ikke vil påvirke den eksisterende vandindvinding i området. Linieføringen kommer på en mindre del af strækningen inden for et område som er udlagt som geologisk interesseområde. Både det nye spor og det forlængede spor fra Høngbanen vil blive placeret delvis i et område, som Vestsjællands Amt har udlagt som et interesseområde for lerindvinding. Amtet har ikke registreret eller kortlagt forureningskilder i nærheden af de to nye sportraceer. Det vurderes, at forureningsfordelingen af overskudsjorden vil fordele sig med følgende procentværdier efter forureningsklasserne i Vejledning i Håndtering af forurenet jord på Sjælland, Juli 2001 (Jordplan Sjælland): Klasse 1 (60%), klasse 2 (30%), Klasse 3 (5%), klasse 4 (5%). Arealanvendelsen i området nordøst før byen er landbrug. Det må derfor forventes at jorden her er renere, end den er på den eksisterende banestrækning. Der vil formentlig være en noget højere andel af klasse 1 jord her. 5.5 Kulturhistoriske interesser og arkæologi Linieføringen vil berøre den vestligste del af det fredede område omring Åstrup Gods. Området blev fredet i 1972 og omfatter 698 ha. Linieføringen er tæt på Soderup Kirke, som er omfattet af en kirkefredning. Lineføringen gennemskærer kirkebeskyttelseszonen udlagt i regionplanen, hvor placering af trafik- og tekniske anlæg ikke må ske på arealer udpeget som kirkeomgivelser, medmindre der kan ske uden at forringe oplevelsen af kirken, eller såfremt nødvendig byudvikling ikke med rimelighed kan placeres på andre arealer. Lineføringen gennemskærer et kulturmiljø, jf. Regionplan Af regionplanens retningslinier fremgår det, at placering af trafik- og tekniske anlæg,

6 6 / 8 ikke må ske på arealer udpeget som kulturmiljøer, medmindre der kan ske uden at forringe oplevelsen og forståelsen af kulturmiljøet. Endvidere er der et par jord- og stendiger, som gennembrydes. Diger er beskyttet i henhold naturbeskyttelsesloven 4. Ifølge naturbeskyttelsesloven må der ikke foretages ændringer i tilstanden af digerne. Søgning i Kulturarvstyrelsens database med oplysninger om fund og fortidsminder viser løsfund fra en boplads fra stenalderen i nærheden af Soderup, samt overpløjede gravhøje i området. Såfremt der skal anlægges en jernbane vurderes det, at Kulturarvsstyrelsen skal foretage en nærmere undersøgelser af området. 6 Arealerhvervelse Den nye sporforlægning omkring Tølløse by berører hovedsagelig landbrugsjord i landzone, men også nogle enkelte ejendomme som er beliggende i byzone berøres. I alt berøres 16 ejendomme bestående af 21 matrikler, hvoraf 13 matrikler er beliggende i landzone og 8 i byzone. Det bliver nødvendigt at totalekspropriere 4 ejendomme. Forlægning af banen nord om Tølløse medfører totalekspropriation af 3 ejendomme, hvor af den ene er en større landbrugsejendom og de to andre er parcelhusejendomme. På landbrugsejendommen berøres en firelænget gård, som er ejendommens hovedbygning. Det forudsættes at der stilles krav om at hele landbrugsejendommen totaleksproprieres, da ejendommen ikke kan bestå uden hovedbygning. Afgreningen fra dobbeltsporet til Høngbanen ligger, foruden på ovenstående landbrugsejendom, som skal totaleksproprieres, også på to parcelhusgrunde, et stykke af Kvamløsevej og et større græsareal midt i byen. Den ene parcelhusgrund skal totaleksproprieres, mens der fra den anden eksproprieres en ca meter bred stribe. Inddragelse af vejareal vurderes til 0 kr. men vejen skal enten forlægges til en anden placering eller ombygges eventuelt via en tunnel eller bro. Græsarealet benyttes delvist til nyttehaver/kolonihaver. Det nye spor vil berøre 2-3 haver. Ved afgreningens krydsning med den eksisterende jernbane går sporet igennem en remise på Banedanmarks eget areal. Remisen er ejet af Banedanmark og er således vurderet til 0 kr. Det nye spor skærer en del landbrugsejendomme over i 2 og efterlader ved nogle ejendomme landbrugsjorden adskilt fra gården. Det forventes at disse arealer kan lægges til andre landbrug gennem jordfordeling.

7 7 / 8 7 Udførelsesmæssige forhold Banen kan anlægges uden store gener for passagererne, idet den eksisterende bane kan benyttes i hele anlægsperioden. Der vil kun være behov for en kortvarig sporspærring i forbindelse med tilslutningsarbejderne ved den eksisterende bane. Ved anlæg af Høng-banens forlængelse vil et kort stykke ved krydsning af den eksisterende Nordvestbane først kunne anlægges når trafikken på Nordvestbanen er omlagt. Da flere af de eksisterende veje skal sænkes under banen, vil vejtrafikken blive berørt. Alt efter trafikmængden og mulighed for omkørsel, kan der etableres en midlertidig forlægning af vejen, som kan etableres uden om banebroerne i anlægsperioden. 8 Anlægsudgifter Der er i prisoversslaget for forlægning af Nordvestbanen ikke regnet med at der skal foretages blødbundsudskiftning og det er forudsat, at al jord håndteres som ikke forurenet. Det meste af råjorden forudsættes genanvendt inden for baneområdet. Der er ikke medtaget pris for retablering af remiseanlæg og opstillingsspor for Høngbanen. Der er i prisoverslaget medtaget udgifter til demontage af eksisterende banetekniske anlæg og nedrivning af den eksisterende station. Der er medtaget udgifter til etablering af en ny station med tilhørende forplads samt en ny omfartsvej frem til stationen. Der er herudover medtaget udgifter til alle banetekniske anlæg i prisoverslaget. Prisoverslaget indeholder udgifter til udførelse og teknisk rådgivning og bistand. Udgifter til Trafikstyrelsens og Banedanmarks organisation samt udgifter til eventuel busdrift i spærrede perioder er ikke medregnet. Prisoverslaget er estimeret ved hjælp af successiv kalkulation og beregnet i prisniveau og angivet excl. moms. Prisoverslaget er beregnet på et meget overordnet definitionsfaseniveau, hvilket medfører at der i beregningen bl.a. er korrigeret for følgende generelle usikkerheder, som alle korrigerer estimatet i opadgående retning: 1. Forhold vedrørende beslutningsproces. 2. Udestående afklaringer af grundlag og kravspecifikationer. 3. Tidsmæssige forhold. 4. Leverandør forhold

8 8 / 8 5. Ikke identificerede projektdele. De samlede generelle usikkerheder medfører en korrektionsfaktor på 1,57. Prisestimatet for Forslag 1, forlægning af banen nord om Tølløse, er herefter beregnet til følgende: 50 % fraktilen: 378 mio. kr. excl. moms. 90 % fraktilen: 453 mio. kr. excl. moms. 50 % fraktilens overslag er nærmere specificeret i nedenstående hovedposter: Demontage af eksisterende stations- og baneanlæg Broanlæg Vejanlæg Stationsanlæg Sporanlæg Sikringsanlæg Øvrige banetekniske anlæg Ledningsomlægninger Arealer og støj Teknikker omkostninger Generelle usikkerheder 0,8 mio. kr. 70,6 mio. kr. 27,6 mio. kr. 28,2 mio. kr. 32,6 mio. kr. 48,0 mio. kr. 9,2 mio. kr. 3,8 mio. kr. 19,4 mio. kr. 30,5 mio. kr. 108,3 mio. kr. Merudgiften til nærværende løsning i forhold til basisløsningen skønnes i størelsesordenen mio. kr.

Indholdsfortegnelse. Udbygning af Nordvestbanen mellem Lejre og Vipperød. Trafikstyrelsen - Teknisk notat. Anlæg af jernbane i tunnel gennem Tølløse

Indholdsfortegnelse. Udbygning af Nordvestbanen mellem Lejre og Vipperød. Trafikstyrelsen - Teknisk notat. Anlæg af jernbane i tunnel gennem Tølløse Trafikstyrelsen - Teknisk notat Udbygning af Nordvestbanen mellem Lejre og Vipperød Anlæg af jernbane i tunnel gennem Tølløse ATKINS/COWI JV Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Udbygning af NordVestBanen. Danske projekter 11. maj 2011

Udbygning af NordVestBanen. Danske projekter 11. maj 2011 Udbygning af NordVestBanen Danske projekter 11. maj 2011 Martin Lose, Banedanmark Indhold Anlæg & Fornyelse Baggrund Succeskriterier Fysikken Økonomi Tidsplan Hovedudfordringer Anlæg & Fornyelse Områdechef

Læs mere

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendt til: jkr@vesthimmerland.dk Dato: 01. juni 2015 Teknik- og Økonomiforvaltningen, Farsø Sagsnr.: 820-2015-16385 Dokumentnr.:

Læs mere

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Sagsnr: 12/23574 Dato: 16. august 2013 Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Baggrund Nærværende samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt HILLERØD KOMMUNE UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Analyse af opgraderinger af HUR-lokalbaner. Indledning. Forudsætninger og antagelser. Overordnede forudsætninger. Tekniske forudsætninger

Analyse af opgraderinger af HUR-lokalbaner. Indledning. Forudsætninger og antagelser. Overordnede forudsætninger. Tekniske forudsætninger Analyse af opgraderinger af HUR-lokalbaner Opgradering af infrastruktur til nye r Lars Lund, civ.ing. HD og Jan Kragerup, PhD, NIRAS Transport Indledning Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) er blevet ejer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikal og økonomisk vurdering af erstatningsanlæg for baneoverskæring i Tølløse. Holbæk Kommune. Notat.

Indholdsfortegnelse. Trafikal og økonomisk vurdering af erstatningsanlæg for baneoverskæring i Tølløse. Holbæk Kommune. Notat. Holbæk Kommune Trafikal og økonomisk vurdering af erstatningsanlæg for baneoverskæring i Tølløse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Notat Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Aftale mellem Transportministeriet, Københavns Kommune og By & Havn, om løsninger til forbedrede adgangsforhold til Nordhavn station.

Aftale mellem Transportministeriet, Københavns Kommune og By & Havn, om løsninger til forbedrede adgangsforhold til Nordhavn station. Aftale mellem Transportministeriet, Københavns Kommune og By & Havn, om løsninger til forbedrede adgangsforhold til Nordhavn station. Nærværende papir angår aftale om modernisering af Nordhavn station

Læs mere

Overenskomsten omfatter følgende paragraffer: 1. Overenskomstens omfang. 2. Arealerhvervelse og ejerforhold. 3. Anlæggenes projektering og udførelse

Overenskomsten omfatter følgende paragraffer: 1. Overenskomstens omfang. 2. Arealerhvervelse og ejerforhold. 3. Anlæggenes projektering og udførelse Svendborg Trafikterminal OVERENSKOMST for Svendborg Trafikterminal mellem Svendborg Kommune, og DSB om etablering af en ny Trafikterminal i Svendborg med tilhørende busterminal, forpladsarealer samt bil-

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov Langeskov station - Beslutningsgrundlag for perronplacering Ny station i Langeskov Langeskov station Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Langeskov Station Indhold

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken Faxe Kommune Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken 1012945 Stitunnel i Karise 26.04.2018 Stitunnel i Karise under jernbanen Projektnummer: 1012945 Dato:

Læs mere

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025.

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025. Notat Til: Region Sjælland Kopi til: PEG + Regionstog Sagsnummer Sagsbehandler TFR Direkte +45 36 13 16 00 Fax - TFR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. marts 2015 Investeringsbehov

Læs mere

Foreløbigt notat vedrørende placering af Bedstedvej

Foreløbigt notat vedrørende placering af Bedstedvej Foreløbigt notat vedrørende placering af Bedstedvej The New Line Copenhagen Ringsted Alignment and Railway Technology 23. september 2013 Alignment and Railway Technology (ART-contract) Page 1 of 15 Foreløbigt

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 MAJ 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 TILLÆG VEDR. OMLÆGNING AF KLOAKLEDNINGER I FORBINDELSE MED ETABLERING AF NORDHAVNSVEJ FORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg Forbedring af banen på sydfyn April 2003 Forbedring af banen Odense-Svendborg FORBEDRING AF BANEN ODENSE-SVENDBORG Fruens Bøge Odense Odense Sygehus Hjallelse Højby 28 Årslev Pederstrup Ringe Rudme 66

Læs mere

Rødvig Station. Analyse af flytning af 16. MARTS 2018

Rødvig Station. Analyse af flytning af 16. MARTS 2018 Rødvig Station Analyse af flytning af Rødvig Station 16. MARTS 2018 Rødvig Station Analyse af flytning af Rødvig Station for MOVIA og Stevns Kommune Introduktion Forudsætninger Nuværende forhold Eventuelle

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Ringsted Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: xaha Mail: xaha@bane.dk

Læs mere

Overenskomsten omfatter følgende paragraffer: 1. Overenskomstens omfang. 3. Lokalplanlægning. 5. Tidsplan. 6. Betaling af anlæggene

Overenskomsten omfatter følgende paragraffer: 1. Overenskomstens omfang. 3. Lokalplanlægning. 5. Tidsplan. 6. Betaling af anlæggene OVERENSKOMST for Svendborg Trafikterminal mellem Svendborg Kommune, og DSB SOV (herefter benævnt DSB) om etablering af en ny Trafikterminal i Svendborg med tilhørende busterminal, forpladsarealer samt

Læs mere

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 L 152 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 L 152 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt Transportudvalget 2013-14 L 152 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt Notat: Sammenligning af alternativer i relation til L152 20.05.14 Vurdering af anlægspriser kan ikke bygge alene på overordnede

Læs mere

Notat. Anlægsoverslag for Egnsplanvej, Tilslutningsanlæg ved E45 og Ny Dallvej, samt udvidelse af Motorvejen til 6 spor. 1. Baggrund. 2.

Notat. Anlægsoverslag for Egnsplanvej, Tilslutningsanlæg ved E45 og Ny Dallvej, samt udvidelse af Motorvejen til 6 spor. 1. Baggrund. 2. Notat Projekt Kunde Fra Til VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Rambøll Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg Danmark Telefon +45 9935 7500 Direkte

Læs mere

Særtransport rute 3 fra Korskro over Tjæreborg til Esbjerg Havn INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende rute 2. 3 Rute 3 3.

Særtransport rute 3 fra Korskro over Tjæreborg til Esbjerg Havn INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende rute 2. 3 Rute 3 3. ESBJERG KOMMUNE Særtransport rute 3 fra Korskro over Tjæreborg til Esbjerg Havn ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Eksisterende

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2 BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundlag

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn Banedanmark CVR-Nummer 18632276 Adresse Amerika Plads

Læs mere

Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark

Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark 28. marts 2017 Mulige kapacitetsudvidelser i relation til Øresundsbanen Der er en række kapacitetsudfordringer på den danske side: Københavns Lufthavn Station,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. DDO, Copyright COWI. Regionplan Tillæg nr. 12. Omfartsvej vest om Ringkøbing

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. DDO, Copyright COWI. Regionplan Tillæg nr. 12. Omfartsvej vest om Ringkøbing Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø DDO, Copyright COWI Regionplan 2005 Tillæg nr. 12 Marts 2006 Regionplan 2005 Tillæg nr. 12 Marts 2006 Side 2 Datablad Udgiver: Udarbejdet af: Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø

Læs mere

Linjeføring. - Fagnotat, screening. Ny forbindelse - Storstrømmen

Linjeføring. - Fagnotat, screening. Ny forbindelse - Storstrømmen Linjeføring - Fagnotat, screening Ny forbindelse - Storstrømmen PROJEKTNR. A023755 DOKUMENTNR. A023755-6-001 VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO 30.01.2012 Ny forbindelse - Storstrømmen ISBN: 978-87-7126-094-6

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 178 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. Januar 2012 11/14954 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3333 Transportministeriet Center for

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg BILAG 3 TIL MILJØVURDERING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 1 Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg Der foretages i bilaget en systematisk gennemgang af planændringer og afledte miljøpåvirkninger. Dette bilag indeholder

Læs mere

BILAG 2 NY VANDREHAL OG BRUUNS BRO. - beskrivelser, skitser og visualiseringer

BILAG 2 NY VANDREHAL OG BRUUNS BRO. - beskrivelser, skitser og visualiseringer BILAG 2 NY VANDREHAL OG BRUUNS BRO - beskrivelser, skitser og visualiseringer 1 Ny Vandrehal og Bruuns Bro kort beskrivelse af projekt og konsekvenser Projektet omfatter nedrivning af Vandrehallen og Bruuns

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Principbeslutning om forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg A/S med forbehold for, at der opnås de nødvendige myndighedstilladelser.

Principbeslutning om forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg A/S med forbehold for, at der opnås de nødvendige myndighedstilladelser. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. september 2016 Forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg Principbeslutning om forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Alternativ dispositionsplan til Lunden ved Kystvejen - Strøby Ladeplads UDKAST

VALLØ KOMMUNE. Alternativ dispositionsplan til Lunden ved Kystvejen - Strøby Ladeplads UDKAST VALLØ KOMMUNE Alternativ dispositionsplan til Lunden ved Kystvejen - Strøby Ladeplads UDKAST Oktober 2001 Indhold: 1. Indledning... 1 2. Strandbeskyttelse... 1 3. Tværprofil - forslag... 1 4. Planskitse

Læs mere

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Erstatningsanlæg i Svenstrup - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Opgradering Hobro-Aalborg April 2011 Opgradering Hobro-Aalborg ISBN: 978-87-7126-087-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Rishøjgård etape 2, Holbæk vest Ny kommuneplanramme 2.B26. Ca. 100 ha med plads til ca. 690 boliger

Rishøjgård etape 2, Holbæk vest Ny kommuneplanramme 2.B26. Ca. 100 ha med plads til ca. 690 boliger PLAN OG ÅBEN LAND Notat Dato: 18. september 2017 Sagsb.: emn Sagsnr.: Redegørelse for ændringer Nærværende notat indeholder en beskrivelse og redegørelse for de betydende ændringer der er foretaget i forbindelse

Læs mere

Godkendelse af forslag til tillæg nr. 19 og 19-A til Kommuneplan samt lokalplan og A for forlængelse af Drewsensvej

Godkendelse af forslag til tillæg nr. 19 og 19-A til Kommuneplan samt lokalplan og A for forlængelse af Drewsensvej Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til tillæg nr 19 og 19-A til Kommuneplan 2017-2028 samt lokalplan 10-026 og 10-026- A for forlængelse af Drewsensvej Sagsbehandler: DR28377 Sags-ID: EMN-2017-06124

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes MOTORVEJSÅBNING: ODENSE-SVENDBORG Svendborgmotorvejen færdiggøres og åbnes Svendborg er nu forbundet med det øvrige motorvejsnet anlæg af 35 km motorvej fra Odense til Svendborg er afsluttet. Trafikanterne

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

HALVTIMESDRIFT HORNSLET GRENAA INDHOLD NY KRYDSNINGSSTATION VED TRUSTRUP. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Metode 2

HALVTIMESDRIFT HORNSLET GRENAA INDHOLD NY KRYDSNINGSSTATION VED TRUSTRUP. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Metode 2 NORDDJURS KOMMUNE HALVTIMESDRIFT HORNSLET GRENAA ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NY KRYDSNINGSSTATION VED TRUSTRUP NOTAT INDHOLD 1

Læs mere

arbejde i Vordingborg

arbejde i Vordingborg 05 NEW BRIDGE MASNEDSUND Banedanmarks UMENTNR: E3005-10 TEGN./KONTROL: PLU/HRU arbejde i Vordingborg D Ringsted-Femern banen Renovering af jernbanebroen over Hvad skal der ske i Vordingborg Ny perronbro

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 ODENSE LETBANE FORBEDERENDE ARBEJDER BESKRIVELSE AF KONSTRUKTIONSARBEJDER ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1

Læs mere

Miljøvurdering af planer -scoping

Miljøvurdering af planer -scoping Miljøvurdering af planer -scoping Inger Andreasen 22. oktober 2008 1 Scoping (afgrænsning) Miljørapporten skal kun indeholde de oplysninger, som med rimelighed kan forlanges med hensyntagen til den aktuelle

Læs mere

Shunt ide. Indledende screening af ny Aarhus H, ved Kongsvang og etablering af shunt mellem banerne mod syd og nord. Udarbejdet af Atkins og Sweco

Shunt ide. Indledende screening af ny Aarhus H, ved Kongsvang og etablering af shunt mellem banerne mod syd og nord. Udarbejdet af Atkins og Sweco Shunt ide 1011990 Indledende screening af ny Aarhus H, ved Kongsvang og etablering af shunt mellem banerne mod syd og nord Udarbejdet af Atkins og Sweco 19/11 2015 Shunt ide Screening Projektnummer: 1011990

Læs mere

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2011 11/17774 Rasmus Larsen rl@vd.dk 7244 3630 UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY OPGAVEBESKRIVELSE NOVEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

Notat. Begrønning af letbanens tracé. Hovedstadens Letbane. Gladsaxe Kommune. Kopi til: Dato:

Notat. Begrønning af letbanens tracé. Hovedstadens Letbane. Gladsaxe Kommune. Kopi til: Dato: Notat Emne: Fra: Til: Begrønning af letbanens tracé Hovedstadens Letbane Gladsaxe Kommune Kopi til: Dato: 2015-06-12 Dette papir har til formål at understøtte Gladsaxe Kommunes videre overvejelser om begrønning

Læs mere

FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ

FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ Til Fredensborg Kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2014 FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ Revision 1 Dato 2014-06-23 Udarbejdet af RAHH, CM, HDJ Godkendt

Læs mere

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold Memo Rudersdal Kommune Titel Dato 5 marts 2010 Til Kopi Fra Kongevejen - opgavebeskrivelse Rudersdal Kommune COWI A/S COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø. Version: 1.0

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø.  Version: 1.0 Tender Package 3 - Scope of Work Scope of Work Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/københavn-ringsted Version: 1.0 Scope of Work Indhold Side 1 Indledning 4 2

Læs mere

Ringbanen Oktober 2004. Ny Ellebjerg Station

Ringbanen Oktober 2004. Ny Ellebjerg Station Ringbanen Oktober 2004 Ny Ellebjerg Station Forplads A : Før og efter. Parkeringspladsen er privat og ikke til offentlig parkering Forplads A : før Ny Ellebjerg Station Banedanmark bygger Ny Ellebjerg

Læs mere

LETBANE UNDERFØRING, LYNGBY INDHOLD. 1 Resumé. Transportudvalget 2013-14 L 65 Bilag 1 Offentligt. 1 Resumé 1. 2 Formål 2. 3 Løsningsmodeller 2

LETBANE UNDERFØRING, LYNGBY INDHOLD. 1 Resumé. Transportudvalget 2013-14 L 65 Bilag 1 Offentligt. 1 Resumé 1. 2 Formål 2. 3 Løsningsmodeller 2 Transportudvalget 2013-14 L 65 Bilag 1 Offentligt LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE LETBANE UNDERFØRING, LYNGBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

Borgermøde i Skørping. 6. februar 2012

Borgermøde i Skørping. 6. februar 2012 Opgradering Hobro-Aalborg Borgermøde i Skørping 6. februar 2012 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner Påvirkning

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Forudsætninger 3

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Forudsætninger 3 LETBANESEKRETARIATET ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Forudsætninger 3 3 Hovedposter

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 138 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 7. juni 2005 004-000154 (1) Trafikudvalget har i brev

Læs mere

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Notat Modtager: MBU, ØU, KB Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Baggrund I dagsordenspunkt om trafikbestilling 2017 indstiller forvaltningen, at der indgås aftale med Movia

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Togfonden DK, svar på idéfase-høringer Omsorg Aarhus Kommunes svar til Banedanmark om idefasehøringer for elektrificering,

Læs mere

BAGGRUND FOR ANLÆGSOVERSLAG TIL KORRIDORANALYSE DJURSLAND

BAGGRUND FOR ANLÆGSOVERSLAG TIL KORRIDORANALYSE DJURSLAND BAGGRUND FOR ANLÆGSOVERSLAG TIL KORRIDORANALYSE DJURSLAND Projekt Korridoranalyse for Nord/Sydvejen Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 1 revision 2 Dato 2012-06-14 Til Fra Peter Sandell Casper Lars Lykke

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Afgørelserne bortfalder helt eller delvist, hvis de ikke er udnyttet senest 2 år efter at de er meddelt.

Afgørelserne bortfalder helt eller delvist, hvis de ikke er udnyttet senest 2 år efter at de er meddelt. GÅRDEJER JENS JØRGEN JENSEN Volstrupvej 11 8920 Randers NV Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk

Læs mere

Ny bane Hovedgård-Hasselager

Ny bane Hovedgård-Hasselager Ny bane Hovedgård-Hasselager Aarhus Kommune Solbjerghallen, 18. januar 2018 Aftenens program Kl. 19.00 ca. 22.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 17. august 2009 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen på strækningen Ny Ellebjerg Station -.

Læs mere

NOTAT G Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. anlægsprojekter.

NOTAT G Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. anlægsprojekter. NOTAT 05.01.02-G00-1-16 Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. Finansiering af kommunale anlægsprojekter afledt af Fjordforbindelsen.

Læs mere

Teknisk beskrivelse af mulige projekttilpasninger, supplerende VVM

Teknisk beskrivelse af mulige projekttilpasninger, supplerende VVM Teknisk beskrivelse af mulige projekttilpasninger, supplerende VVM Fagnotat Ny bane til Billund Godkendt dato Godkendt af 17. september 2018 Jimi Okstoft Senest revideret dato Senest revideret af 14. september

Læs mere

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup.

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 20 Offentligt Til September 2013 Transportminister Pia Olsen Dyhr Folketingets Transportudvalg Banedanmark Nordjyske Folketingspolitikere Henvendelse med ønske

Læs mere

Lovforslag 152 Ombygning af Ringsted station 1. behandling den 25. marts Ole Lund Jensen, Holstebro / Thomas Albøg Olsen, Ringsted

Lovforslag 152 Ombygning af Ringsted station 1. behandling den 25. marts Ole Lund Jensen, Holstebro / Thomas Albøg Olsen, Ringsted Transportudvalget 2013-14 L 152 Bilag 13 Offentligt Lovforslag 152 Ombygning af Ringsted station 1. behandling den 25. marts 2014 1 1 Ole Lund Jensen, Holstebro / Thomas Albøg Olsen, Ringsted 1 1. Løsningen

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 41. Fanø Kommune. Lokalplan for et område til yderlig stormflodssikring af Sønderho by

LOKALPLAN NR. 41. Fanø Kommune. Lokalplan for et område til yderlig stormflodssikring af Sønderho by LOKALPLAN NR. 41 Fanø Kommune Lokalplan for et område til yderlig stormflodssikring af Sønderho by Oktober 1989 2 Lokalplan 41 Fanø Kommune LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL YDERLIG STORMFLODSSIKRING AF SØNDERHO

Læs mere

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34 Vejadgang via Åsen til del af udstykningen 2015 Fotos er fra Google, Forslag til Lokalplan LK 34 for Hyllegården, Lejre.dk eller taget af MOE A/S. Udarbejdet af:

Læs mere

Billund Kommunes Spildevandsplan

Billund Kommunes Spildevandsplan Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Tillæg nr. 4 Tillægget omfatter: Ny trykledning mellem Donslund og Stenderup-Krogager Nedlæggelse af Donslund Renseanlæg 5. marts 2015 Endelig 14/31068 1. Indledning

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved.

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. På mødet den 10. juni 2013 behandlede Teknik- & Miljøudvalget sagen

Læs mere

Indstilling. Undersøgelse af en overdækning af banegraven. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23.

Indstilling. Undersøgelse af en overdækning af banegraven. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. april 2009 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Teknik og Miljø har med baggrund i budgetforlig 2008 lavet en teknisk

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Borgerrepræsentationen skal godkende forslag til lokalplan og forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 med tilhørende miljøvurdering til offentliggørelse. INDSTILLING OG BESLUTNING Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Svenstrup 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold NOTAT Projektnavn Kryds ved Mejeribakken Projektnr. 1100037209 Kunde Allerød Kommune Notat nr. 1 Version 0 Til Niels C. Nordvig, Allerød Kommune Fra Thomas Bredahl Madsen, Rambøll Udarbejdet af THBM Kontrolleret

Læs mere

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen. Nordhavnsvej. Teknik og Økonomi. Oktober Bilag 1/4. Trafikmængder

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen. Nordhavnsvej. Teknik og Økonomi. Oktober Bilag 1/4. Trafikmængder Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Nordhavnsvej Teknik og Økonomi Oktober 2007 Bilag 1/4 Trafikmængder Trafiktal (antal køretøjer pr. døgn, ÅDT x 1000) for situationen år 2004 Trafiktal

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5 NOVEMBER 2015 TILLÆG 1 2015, TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010. DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. NOVEMBER 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Baggrund 5 2.1 Vandbehov 5 3 Beskrivelse af projektet 8 3.1 Etablering af

Læs mere

Banedanmark krav til VD s rådgiverudbud for projektering af arbejder ved TP45

Banedanmark krav til VD s rådgiverudbud for projektering af arbejder ved TP45 Banedanmark krav til VD s rådgiverudbud for projektering af arbejder ved TP45 OF af M10 over forbindelsesspor til Køge Udvidelse af UF Lille Syd Banen under M10 Nedrivning af eksisterende bro for OF Ølsemaglevej

Læs mere