Indholdsfortegnelse for faktaark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse for faktaark"

Transkript

1 Indholdsfortegnelse for faktaark Iværksætter- og aktiekultur 1. Aktiesparekonto 2. Lavere skat på aktieindkomst 3. Investorfradrag (fradrag for indskud i små og mellemstore virksomheder) 4. Bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier 5. Øget aftalefrihed og klarhed om reglerne i medarbejderaktieprogrammer 6. Bedre skattevilkår for opsparing i investeringsforeninger 7. Tiltrækning af udenlandsk kapital til danske investeringsforeninger 8. Lempede regler for placering af privatadministrerede pensionsordninger 9. Øget gennemsigtighed i pensionsselskabernes aktieinvesteringer Digitalisering og nye forretningsmodeller 10. Strategi for Danmarks digitale vækst 11. Strategi for deleøkonomi 12. Cirkulær økonomi Lavere omkostninger for borgere og virksomheder 13. Lavere takster for Storebæltsbroen 14. Afskaffelse af nøddeafgiften 15. Sanering af afgifter 16. Udformning af konkret model for ACE 17. Sænkelse af kapitalkrav for aktieselskaber Globalisering 18. Højere skattefradrag for forskning og udvikling (FoU) 19. Udvidelse af forskerskatteordning fra 5 til 7 år 20. Vækstplan for Life Science 21. Udvidelse af DIS-ordningen til søfolk på offshore specialskibe 22. Afskaffelse af registreringsafgifgt på handelsskibe

2 Initiativ 1 Aktiesparekonto Regeringen vil skabe en stærkere dansk aktiekultur, hvor alle danskere har bedre mulighed for at blive medejere af danske virksomheder. Meget få mindre vækstvirksomheder vælger at lade sig børsnotere i Danmark. I Sverige var der i ca. 35 gange så mange børsnoteringer af mindre virksomheder som i Danmark, når der korrigeres for økonomiernes størrelse. Det kan skyldes, at Sverige har formået at udvikle en aktiekultur, hvor flere husholdninger vælger at placere deres opsparing i aktier, bl.a. gennem den såkaldte investeringssparkonto, der blev introduceret i Regeringen foreslår at indføre en aktiesparekonto, hvor fysiske personer kan placere opsparing i noterede aktier og aktiebaserede investeringsbeviser. Aktiesparekontoen vil have en lavere effektiv gennemsnitlig beskatning af afkastet på indeståender end den gældende aktieindkomstbeskatning. Det vil gøre det attraktivt for danskere at placere en del af deres opsparing gennem aktiesparekontoen og vil generelt betyde, at flere danskere vil få en større gevinst ved at købe noterede aktier end i dag. Lempelsen vil øge andelen af husholdningernes opsparing, der er placeret i aktier. Blandt andet har regeringens iværksætterpanel peget på, at der med fordel kan etableres en aktiesparekonto i Danmark efter svensk forbillede. Konkret foreslås en beskatning af aktiesparekontoen, hvor der betales skat på 1,25 pct. af depotværdien på kontoen. For at målrette ordningen foreslås et loft over indeståendet på i størrelsesordenen kr. Depotværdi-beskatningen svarer til den model, der er valgt i den svenske investeringssparekonto. Der kan oprettes én aktiesparekonto pr. person. Loftet indebærer, at der må foretages indskud på kontoen, når den aktuelle saldo er under loftet. Der kan ikke foretages yderligere indskud, når loftet er nået, men investor bliver ikke tvunget til at realisere gevinster og hæve midler fra aktiesparekontoen, hvis investeringerne giver et afkast, så indeståendet efterfølgende overstiger loftet. Tilsvarende kan investoren tage penge ud til forbrug, og efterfølgende fylde op på kontoen, indtil indeståendet når kr. igen. Der kan handles så ofte som investoren ønsker inden for aktiesparekontoen. Der sigtes på at implementere modellen fra januar Regeringen forslår, at der afsættes 125 mio. kr. i 2019 voksende til 400 mio. kr., når ordningen er fuldt indfaset i 2023.

3 Initiativ 2 Lavere skat på aktieindkomst Regeringen foreslår at lempe beskatningen af aktieindkomst ved at forhøje progressionsgrænsen fra kr. til kr. (2018-niveau) fra 2021 (det dobbelte for ægtepar). I 2018 hæves progressionsgrænsen til ca kr. og i 2020 til ca kr. Initiativet medfører en reduktion af den marginale aktieindkomstskat på 15 pct.-point fra 42 til 27 pct. for personer med aktieindkomst mellem kr. og kr. (dobbelte fradragsgrænser for ægtepar) og en markant reduktion i gennemsnitsskatten for personer med aktieindkomst over den nuværende progressionsgrænse. Forslaget vil tilskynde husholdningerne til at øge andelen af opsparingen, der er placeret i aktier og derved bidrage til en stærkere aktiekultur. Samtidig vil forslaget øge den mulige gevinst ved at vælge et liv som iværksætter. Forslaget skal ses i lyset af, at Danmark er kendetegnet ved at have en relativt høj aktieindkomstbeskatning (den høje aktieskattesats) sammenlignet med andre lande. Forhøjelse af progressionsgrænsen skønnes at medføre et mindreprovenu efter tilbageløb og adfærd på 75 mio. kr. i 2018 stigende til 270 mio. kr., når forslaget er fuldt indfaset.

4 Initiativ 3 Investorfradrag (fradrag for indskud i små og mellemstore virksomheder) Regeringen vil styrke markedet for risikovillig kapital til unoterede små og mellemstore virksomheder samt styrke iværksætterkulturen. Regeringen vil derfor indføre et investorfradrag, hvor personer, der investerer i små og mellemstore unoterede virksomheder får et skattefradrag. Investorfradraget lemper beskatningen af midler i unoterede aktier, hvorigennem bliver det mere attraktivt at investere i små og mellemstore virksomheder. Det vil gøre det mere attraktivt for privatpersoner at investere i danske iværksættervirksomheder. Lignende ordninger findes i Sverige og Storbritannien. Regeringens iværksætterpanel har peget på, at der med fordel kan indføres et investorfradrag i Danmark. Investorfradraget giver fysiske personer (uafhængige investorer), der direkte eller indirekte investerer i unoterede små og mellemstore virksomheder (SMV er), mulighed for årligt at fradrage halvdelen af investeringer for op til i størrelsesordenen kr. fra 2019 til Fra 2023 og frem kan halvdelen af investeringer for op til i størrelsesordenen kr. fradrages. Fradraget udformes, så det får en skatteværdi på 30 pct. Skattebesparelsen vil derfor kunne udgøre op til ca kr. årligt fra 2019 til 2022 og ca kr. årligt fra 2023 og frem. Der gives både fradrag for direkte investeringer og for indirekte investeringer gennem en ny fondskonstruktion. Det gør ordningen mere tilgængelig og bidrager til, at investorerne får bedre mulighed for risikospredning i deres investeringer. I forbindelse med det lovforberedende arbejde vil der skulle udarbejdes en række værnsregler for at sikre, at ordningen fungerer efter hensigten. Initiativet skal udarbejdes i overensstemmelse med statsstøttereglerne, inden den kan sættes i kraft. Sverige og Storbritannien har dog tilsvarende ordninger. Ordningen forventes at kunne have virkning fra Det skønnes, at ordningen vil medføre et årligt mindreprovenu efter tilbageløb og adfærd på 100 mio. kr. i perioden , samt et varigt mindreprovenu efter tilbageløb og adfærd på 200 mio. kr.

5 Initiativ 4 Bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier Efter gældende regler kan selskaber tildele ansatte op til 10 pct. af lønnen i form af aktier eller købe- eller tegningsretter til aktier, hvor aktierne beskattes som aktieindkomst frem for lønindkomst hos den ansatte. Den ansatte beskattes først, når aktierne afstås. Selskabet har ikke fradrag for udgiften til aktier mv. Regeringen ønsker at skabe bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier i danske virksomheder gennem to forslag. 4.1 Generelt styrket mulighed for at aflønne med medarbejderaktier Regeringen foreslår som led i forslag til finanslov for 2018 generelt at hæve grænsen fra 10 til 20 pct. for andelen af løn, der kan udbetales i form af aktier eller købe- eller tegningsretter til aktier, hvor aktierne beskattes som aktieindkomst frem for lønindkomst hos den ansatte. Denne justering gælder alle virksomheder. 4.2 Mindre virksomheder skal have bedre muligheder for af aflønne med medarbejderaktier Herudover ønsker regeringen særligt at styrke mindre virksomheders muligheder for at rekruttere kvalificeret arbejdskraft ved at aflønne ved hjælp af medejerskab i virksomheden. Nye vækstvirksomheder har ofte begrænsede muligheder for at udbetale en høj løn. De bruger i stedet medarbejderaktier til at motivere, aflønne og dele ejerskabet af virksomheden med medarbejdere. Regeringens iværksætterpanel har peget på, at vækstvirksomheder bør have bedre mulighed for at aflønne medarbejdere med medejerskab i virksomheden frem for med løn. Regeringen foreslår derfor også at forhøje grænsen til 100 pct. for ansatte i små virksomheder (dvs. virksomheder, der beskæftiger under 50 personer og har en årlig omsætning eller årlig balance under 10 mio. EUR.). Indførelse af en udvidet adgang til tildeling af skattefrie medarbejderaktier for udvalgte virksomheder vil kræve værnsregler for at ordningens hensigt opnås. En medarbejderaktieordning, som er målrettet visse virksomheder, vil desuden som udgangspunkt kræve Kommissionens godkendelse i forhold til de EU-retlige statsstøtteregler. Forslaget kan på denne baggrund tidligst træde i kraft 1. januar En forhøjelse af grænsen for tildeling af medarbejderaktier til 100 pct. for ansatte i små virksomheder vil kunne afholdes inden for en ramme på ca. 45 mio. kr. årligt efter tilbageløb og adfærd.

6 Initiativ 5 Øget aftalefrihed og klarhed om reglerne for medarbejderaktieprogrammer Regeringen vil ændre reglerne for indgåelse af aftaler om medarbejderaktier, herunder optioner og warrants, så der kommer en øget grad af aftalefrihed og skabes større klarhed om reglerne. Det indebærer: At der etableres aftalefrihed til at indgå såkaldte vesting-aftaler i medarbejderaktieprogrammer, herunder at det bliver muligt at aftale, at warrants, der på fratrædelsestidspunktet endnu ikke er tildelt til medarbejdere, bortfalder, når en medarbejder opsiges. At der etableres aftalefrihed til at indgå aftaler om tilbagekøb af aktier til markedspris ved fratrædelse. Aktieoptionsloven regulerer ordninger eller aftaler, der giver en lønmodtager ret til som led i ansættelsesforholdet at købe aktier eller anparter (optioner) eller tegne nyudstedte aktier eller anparter (warrants) på et senere tidspunkt. Aktieoptionslovens regler går ud på, at en lønmodtager, der afskediges, bevarer sin ret til at udnytte tildelte købe- og tegningsrettigheder, mens en lønmodtager, der selv siger op, mister denne ret. Hensigten er således, at optioner kan bruges som et instrument til at fastholde medarbejdere. I praksis indebærer gældende regler, at virksomheder må acceptere, at opsagte medarbejdere får alle de warrants, som de fik stillet i udsigt ved aftalens indgåelse, eller at virksomheden må gennemføre løbende (eksempelvis månedlige) tildelinger af warrants til sine medarbejdere. Det øger den administrative byrde og er besværligt at håndtere for særligt mindre virksomheder. Samtidig gør reglerne det vanskeligt for virksomhederne at kommunikere værdien af en warrantpulje til deres medarbejdere. Samtidigt er der derfor behov for at skabe klare regler for hvornår og under hvilke omstændigheder tilbagekøbsklausuler kan anvendes fx i forbindelse med fratrædelse. Initiativet vurderes ikke at have nævneværdige provenuvirkninger.

7 Initiativ 6 Bedre skattevilkår for opsparing i investeringsforeninger Regeringen vil afsætte en pulje til at skabe mere symmetriske og konkurrencedygtige skatteregler for kapitalforvaltning. De nuværende skatteregler kan udgøre en barriere for, at danskere foretager investering via udenlandske investeringsinstitutter. Det skyldes, at disse ofte bliver beskattet hårdere end danske investeringsinstitutter (såkaldte minimumsbeskattede investeringsinstitutter). Det gælder bl.a., når danskere investerer i aktiebaserede ETF er (Exchange Traded Funds), hvor investor omkostningseffektivt kan sprede risikoen på mange aktier. Således vil danske investorer, der investerer i udenlandske investeringsinstitutter, typisk blive kapitalindkomstbeskattede ud fra et lagerprincip med en skattesats på ca. 33 pct. eller 37 pct. (afhængig af om investor har negativ/positiv nettokapitalindkomst). Det gælder også, selvom instituttet er aktiebaseret. Hvis de danske investorer derimod investerer i et aktiebaseret minimumsbeskattet investeringsinstitut, aktieindkomstbeskattes de efter et realisationsprincip med en skattesats på 27 pct. indtil progressionsgrænsen på kr. for aktieindkomst (2018-niveau). Det bemærkes, at forskellen mellem aktie- og kapitalindkomstbeskatning typisk er af større økonomisk betydning for en investor, end lagerbeskatning er i forhold til realisationsbeskatning. En ensartet beskatning af investeringsinstitutter, hvor alle investorer i aktiebaserede investeringsselskaber bliver aktieindkomstbeskattet af afkastet, vil kunne øge konkurrencen på markedet for kapitalforvaltning. Det vil bidrage til øget produktivitet og give opsparerne mulighed for at investere bredt i aktier med lavere omkostninger. Det skal samtidig undersøges, om det er muligt at ændre beskatningen af såkaldt passive aktiebaserede investeringsselskaber, herunder ETF ere som fx følger et aktieindeks, så afkastet fremover beskattes efter realisationsprincippet. Det vil i de fleste tilfælde indebære en lempelse af beskatningen af denne type investeringsselskaber og kan således bidrage til at fremme brugen heraf. Beskatning af afkastet fra aktiebaserede investeringsinstitutter som aktieindkomst skønnes at medføre et årligt mindreprovenu på 30 mio. kr. efter tilbageløb og adfærd fra 2018.

8 Initiativ 7 Tiltrækning af udenlandsk kapital til danske investeringsforeninger Regeringen foreslår at afsætte 30 mio. kr. årligt til at lempe skatten for udlændinge, der placerer deres opsparing gennem danske investeringsinstitutter. Det kan give danske kapitalforvaltere bedre mulighed for at udbyde deres produkter på det internationale marked. Udenlandske investorer kan opleve det som en hindring, når de investerer i danske investeringsinstitutter, at de skal betale udbytteskat af udbytter fra danske investeringsinstitutter, da beskatningen i Danmark kan være højere, end hvis de investerede direkte i investeringsinstitutternes underliggende værdipapirer. Det gælder fx, hvis de underliggende aktiver er udenlandske aktier. Samtidig vil Skatteministeriet have øget fokus på information overfor udenlandske investorer, der ønsker at investere i danske virksomheder. Uklarhed om skattereglerne for personer, der bor i udlandet, herunder udlandsdanskere, kan afholde dem fra at investere i danske virksomheder. Der afsættes en pulje på 30 mio. kr. årligt efter tilbageløb og adfærd fra 2018 og frem til initiativerne vedrørende bedre skattevilkår for udlændinges opsparing i danske investeringsinstitutter.

9 Initiativ 8 Lempede regler for placering af privatadministreret pensionsopsparinger Regeringen foreslår at justere reglerne for placering af privatadministreret pensionsopsparing i unoterede aktier, så den enkelte opsparer, får større valgfrihed, og der samtidig skabes potentiale for bedre adgang til risikovillig kapital for unoterede virksomheder, herunder for virksomheder med vækstpotentiale. En del af pensionsopsparingerne er placeret i privatadministrerede ordninger i pengeinstitutter. Der er fastsat regler for placeringen af opsparingen, herunder for hvor meget, der kan placeres i unoterede aktier. Hovedprincippet i de gældende regler for placering af privat pensionsopsparing i unoterede aktier er, at jo større pensionsopsparingen er, jo større andel kan placeres i unoterede aktier. Samtidig er der et krav om investering af mindst kr. i et enkelt selskab. Forslaget indebærer, at grænsen for, hvor meget der mindst skal placeres i et enkelt selskab, nedsættes fra kr. til kr. Yderligere hæves andelen af opsparing mellem kr. og 2 mio. kr., som kan investeres i unoterede aktier fra 20 til 25 pct. Ændringerne vil indebære, at der kan investeres kr. i unoterede aktier, når opsparingen når kr. For den del af opsparingen, der ligger over 2 mio. kr., fjernes begrænsningerne for, hvor meget der kan investeres i unoterede aktier. I dag kan der placeres 50 pct. af opsparingen mellem 2 og 4 mio. kr. i unoterede aktier og 75 pct. af opsparingen over 4 mio. kr. Der er ikke tilgængelige data for, hvordan den privatadministrerede pensionsopsparing er placeret i pengeinstitutterne. Det er derfor heller ikke muligt at vurdere potentialet for forøgede investeringer. Forslaget vurderes ikke at have væsentlige statsfinansielle konsekvenser.

10 Initiativ 9 Øget gennemsigtighed i pensionsselskabernes aktieinvesteringer Regeringen foreslår, at der søges indgået en aftale med pensionsselskaberne og ATP om øget gennemsigtighed i deres investeringer i virksomheder, så de årligt fremlægger en udvidet opgørelse over deres investeringer i aktier, fordelt på danske og udenlandske aktier, størrelse og sektorer. Danskerne placerer en relativt stor andel af deres opsparing i pensionsordninger. Pensionsselskaberne investerer en del af de opsparede midler i danske og udenlandske aktier. Pensionsselskaberne opgør imidlertid typisk kun aktieinvesteringerne overordnet, og derfor er det svært for pensionsopsparerne at få indblik i hvilke investeringer pensionsselskaberne har gjort. Med henblik på at styrke aktiekulturen kan det derfor være hensigtsmæssigt at øge gennemsigtigheden i pensionsselskabernes aktieinvesteringer.

11 Initiativ 10 Strategi for Danmarks digitale vækst Regeringen foreslår at afsætte en pulje til initiativer, som kan indgå i den kommende Strategi for Danmarks digitale vækst. Strategien skal understøtte, at danske virksomheder har gode rammer for at udnytte mulighederne ved digitalisering og ny teknologi. Det vil ske ved blandt andet at følge op på anbefalingerne fra Digitalt Vækstpanel. Vækstpanelet har anbefalet at styrke digitaliseringen i danske virksomheder gennem en bred indsats inden for blandt andet: Styrket digitalt vækstmiljø Agil og fremtidssikret regulering Digitale kompetencer Digitalt løft af SMV er Data og IT-sikkerhed Strategien forventes offentliggjort i efteråret Der lægges op til at afsætte en pulje på 125 mio. kr. årligt i perioden og herefter på 75 mio. kr. årligt til udmøntning af strategiens initiativer til gavn for vækst og beskæftigelse.

12 Initiativ 11 Strategi for deleøkonomi Regeringen vil i efteråret 2017 lancere en deleøkonomisk strategi, der vil gøre deleøkonomien til en drivkraft for vækst og innovation, hvor der er styr på skattebetalingen, og forbrugerne understøttes i at kunne få flere og nye muligheder for at øge deres indkomst inden for deleøkonomien. Strategi for deleøkonomi har fokus på at sikre: Danmark skal udnytte deleøkonomiens potentiale både som drivkraft for vækst og innovation og som løftestang til en bedre udnyttelse af kapitalapparat og ressourcer. Klarere rammer for deleøkonomien skal understøtte velfungerende markeder med gode betingelser for tillid, flere valgmuligheder og konkurrence til gavn for danskerne og væksten. Der skal betales skat i overensstemmelse med skattereglerne Danmark skal følge med og være klar til en fremtid, hvor deleøkonomien skal bidrage til, at væksten øges på en bæredygtig og smart måde Initiativerne holdes inden for en ramme på ca. 100 mio. kr. årligt.

13 Initiativ 12 Cirkulær økonomi Regeringen foreslår at afsætte en pulje til initiativer, som kan indgå i den kommende strategi for cirkulær økonomi. Strategien skal understøtte at danske virksomheder har gode rammer for at anvende cirkulære produktionsmetoder. Det vil ske ved blandt andet at følge op på anbefalingerne fra Advisory Board for Cirkulær Økonomi, som foreslår at: Styrke små- og mellemstore virksomheders cirkulære omstilling og forbedre danske virksomheders ressourceeffektivitet. Skabe gode rammer og fjerne barrierer for virksomhedernes omstilling til og udvikling af cirkulære forretningsmodeller. Indtænke cirkularitet, når det kommer til at designe, producere, forbruge og afskaffe nye og gamle produkter Udmøntningen af puljen til konkrete initiativer vil ske i forbindelse med udarbejdelsen af strategien. Initiativerne skal bidrage til at understøtte en grøn omstilling, hvor hensynet til danske arbejdspladser og konkurrenceevne går hånd i hånd med hensynet til miljø og klima. Strategien forventes offentliggjort i efteråret Der lægges op til at afsætte en pulje på 20 mio. kr. årligt i samt 10 mio. kr. årligt i

14 Initiativ 13 Lavere takster for Storebæltsbroen Regeringen foreslår at nedsætte taksterne på Storebæltsbroen gradvist fra 1. januar 2018 til 1. januar 2021, svarende til en samlet takstnedsættelse på 25 pct. Det vil øge sammenhængskraften i Danmark og understøtte både erhvervslivets og arbejdskraftens mobilitet. A/S Storebælt ejer og driver den faste forbindelse over Storebælt. A/S Storebælt indgår i den 100 pct. statsejede Sund & Bælt-koncern. Med udgangen af december 2016 havde A/S Storebælt en rentebærende nettogæld på 21,3 mia. kr., og selskabet forventes aktuelt at være gældfrit i Der foretages en nedsættelse med samlet 25 pct. af taksterne for vejtrafikken på Storebælt og af passageafgiften for persontog. For en personbil, der bruger en Brobizz, indebærer det som udgangspunkt, at taksten nedsættes fra 228 kr. til 171 kr. pr. 1. januar 2021 (2017-priser). For en lastbil på mellem 10 og 20 meter nedsættes taksten fra kr. til 850 kr. inklusive moms. Samlet set vil en nedsættelse på 25 pct. af de nuværende takster give virksomheder og borgere, der krydser Storebælt, en besparelse på ca. 750 mio. kr. året. Den konkrete udmøntning af takstnedsættelsen, herunder i forhold til diverse rabatordninger, vil skulle fastlægges. Tiltaget har ikke statsfinansielle konsekvenser. Takstnedsættelsen vil medføre en forventet reduktion i overskuddet i A/S Storebælt på samlet mellem 525 og 750 mio. kr. årligt frem til Storebæltsforbindelsens gældfrihed. Det vil forlænge tilbagebetalingstiden med 3 år, så Storebæltsforbindelsen forventes at være gældfri i 2031.

15 Initiativ 14 Afskaffelse af nøddeafgiften Regeringen foreslår at afskaffe nøddeafgiften (råstofafgiften) fra Nøddeafgiften består af 8 forskellige afgiftssatser og har ikke sundhedsmæssig begrundelse og giver udfordringer for danske virksomheder, der importerer og sælger nødder. Blandt andet har Virksomhedsforum for enklere regler særligt peget på en sanering af nøddeafgiften, som er kompleks og byrdefuld for fødevarevirksomheder at efterleve. Afskaffelse af nøddeafgiften skønnes at medføre et mindreprovenu efter tilbageløb og adfærd på ca. 185 mio. kr. i samt 180 mio. kr. fra 2020.

16 Initiativ 15 Sanering af afgifter Regeringen foreslår udover en afskaffelse af nøddeafgiften at afsætte en pulje på 115 mio. kr. i stigende til 120 mio. kr. fra 2020 til sanering af andre punktafgifter, som er særligt administrativt krævende og som tiden er løbet fra. Den konkrete disponering af puljen kan blandt andet baseres på analyserne i den kommende afrapportering fra Saneringsudvalget. Saneringsudvalget blev nedsat i februar 2016 for at gennemføre en analyse af de nationale forbrugs- og miljøafgifter med henblik på at vurdere, om en sanering af disse kan medvirke til at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. En række erhvervs- og brancheorganisationer deltager i arbejdet. Der er i dag en række punktafgifter, hvor der igennem en længere årrække ikke har været undersøgt, hvorvidt de statslige indtægter og hensynene bag står mål med de tilknyttede administrative byrder for virksomhederne. Sanering af punktafgifter vurderes at kunne reducere erhvervslivets administrative byrder mv.

17 Initiativ 16 Udformning af konkret model for ACE Regeringen foreslår at igangsætte arbejdet med udformning af en konkret model for et fradrag for normalafkast af egenkapital (et såkaldt ACE-fradrag). Et ACE-fradrag er et fradrag, der friholder "normalafkastet" af egenkapitalen for selskabsskat og reducerer dermed selskabsskattebetalingen. Et ACE-fradrag vurderes at være et målrettet initiativ til at øge investeringer, arbejdsproduktivitet (og lønniveau) samt vækst. Indførelse af ACE blev anbefalet af blandt andet De Økonomiske Råd og senest også IMF. Et ACE-fradrag forventes at kræve et omfattende reform- og lovforberedende arbejde. Mulighederne for at indføre det i Danmark vil blive vurderet, når en konkret model foreligger. Undersøgelsen har ikke statsfinansielle konsekvenser. Når der foreligger en konkret model, vil regeringen tage stilling til finansiering til en sådan model.

18 Initiativ 17 Sænkelse af kapitalkrav for aktieselskaber Regeringen foreslår at sænke kapitalkravet for aktieselskaber fra kr. til kr. Det vil lette muligheden for at etablere aktieselskaber.. Med sænkelsen vil kapitalkravet komme ned på niveau med de lande vi normalt sammenligner os med. Kapitalkravet i både Sverige, Tyskland, Storbritannien og Holland er lavere end det danske. Det fremgår af et nabotjek. EU s selskabsdirektiv stiller et minimumskrav om, at aktieselskaber skal have en tegnet kapital på mindst euro (ca kr.). Kapitalkravet bidrager til at yde investorerne en vis beskyttelse mod at lide tab ved investeringer i aktieselskaber. Kravet i Danmark i selskabsloven er, at aktieselskaber skal have en selskabskapital på kr. Begrundelsen for at have krav til selskabskapitalen er, at man ønsker at yde kreditorerne en vis beskyttelse mod at lide tab. Initiativet vurderes ikke at have statsfinansielle konsekvenser.

19 Initiativ 18 Højere skattefradrag for investeringer i forskning og udvikling (FoU) Regeringen foreslår gradvist at indføre et større fradrag for private virksomheders investeringer i forskning og udvikling (FoU). Det nuværende fradrag for FoU-aktiviteter øges fra 100 pct. til 110 pct. varigt fra 2026 med en indfasning på 103 pct. i 2020, 105 pct. i og 108 pct. i Virksomheder har i dag mulighed for at fratrække (straksafskrive) investeringer i FoU svarende til 100 pct. af de afholdte udgifter i indkomståret. Forslaget vil styrke virksomhedernes incitament til at foretage og fastholde investeringer i FoU, der må forventes at have en positiv afsmittende effekt på andre virksomheders produktivitet, såkaldte positive eksternaliteter. FoU er en internationalt mobil aktivitet, og der er i de seneste årtier kommet stigende fokus på betydningen af vilkårene for placeringen af virksomhedernes FoU-investeringer. En række EU-lande anvender ekstrafradrag for udgifter til FoU, herunder Storbritannien. Vækstteamet for Life Science har blandt andet anbefalet et internationalt konkurrencedygtigt FoU-fradrag. Et permanent fradrag på 110 pct. af virksomhedernes investeringer i FoU skønnes at indebære et finansieringsbehov på ca. 450 mio. kr. årligt. Et fradrag for investeringer i FoU på 110 pct. skønnes at øge strukturelt BNP med ca. ½ mia. kr. BNPvirkningen kan være større, hvis der er positive eksternaliteter på produktiviteten, udover hvad der er afspejlet i de nuværende subsidier til FoU.

20 Initiativ 19 Udvidelse af forskerskatteordningen fra 5 og 7 år Regeringen foreslår at udvide bruttoskatteordningen for forskere og nøglemedarbejdere (forskerskatteordningen), således at ordningen kan benyttes i op til 7 år i stedet for de nuværende 5 år. Den særlige forskerskatteordning indebærer, at godkendte forskere og højtlønnede medarbejdere fra udlandet kan bruttobeskattes i op til 5 år med 26 pct. svarende til 31,92 inkl. arbejdsmarkedsbidrag. For at blive beskattet under ordningen skal en række betingelser være opfyldt herunder at nøglemedarbejdere aflønnes med mindst kr. pr. måned (2018-niveau), og at medarbejderen ikke inden for de seneste 10 år må have været skattepligtig til Danmark. Regeringen foreslår samtidig, at udvidelsen af ordningen finansieres ved at forhøje bruttoskatteprocenten med 1 pct.-point fra 26 pct. til 27 pct. En udvidelse af ordningen er efterspurgt af erhvervslivet og vil styrke dansk erhvervslivs og danske forskningsinstitutioners muligheder for at tiltrække og fastholde højtkvalificerede forsknings- og udviklingsmedarbejdere fra udlandet. Udvidelse af ordningen fra 5 år til 7 år sammen med en forhøjelse af bruttoskatteprocenten fra 26 pct. til 27 pct. medfører, at ordningen samlet set skønnes at være omtrent provenuneutral, når udvidelse en fuldt indfaset.

21 Initiativ 20 Vækstplan for Life Science Regeringen foreslår udover et større FoU-fradrag (se initiativ 18) at afsætte en pulje til initiativer, som kan indgå i den kommende Vækstplan for life science. Vækstplanen skal understøtte fortsat gode rammevilkår for life science branchen fx ved at følge op på anbefalingerne fra Vækstteam for Life Science. Vækstteamets afrapportering indeholder anbefalinger inden for følgende 10 fokusområder: Forskning, herunder privat og offentlig forskning Klinisk forskning Sundheds-IT og sundhedsdata Godkendelse, mærkning og overvågning Kvalificeret arbejdskraft Kommercialisering af forskning Adgang til kapital Rammer for produktion Hjemmemarked Internationalisering Vækstplanen forventes offentliggjort i Regeringen foreslår at afsætte en pulje på 30 mio. kr. årligt til udmøntning af initiativerne i vækstplanen. Hertil kommer, at regeringen forbedrer adgangen til risikovillig kapital og foreslår flere midler til Innovationsfonden, som anbefales af blandt andet Vækstteamet for Life Science.

22 Initiativ 21 Udvidelse af DIS-ordningen til søfolk på offshore specialskibe Med henblik på at fastholde og styrke den danske offshore-sektors konkurrenceevne foreslår regeringen at udvide nettolønsordningen i sømandsbeskatningsloven (DIS-ordningen) til søfolk, der arbejder om bord på de specialskibe, som vagt- og supplyskibe, rørlægnings- og kabelskibe, vindmølle- og konstruktionsskibe, ishåndteringsskibe og ASV er (såkaldte hotelskibe ). Som en udmøntning af Aftale om en vækstpakke fra juni 2014 blev tonnageskatteordningen i 2015 udvidet med en række aktiviteter i offshore sektoren, der typisk udføres af specialskibe som vagt- og supplyskibe, rørlægnings- og kabelskibe, vindmølle- og konstruktionsskibe, ishåndteringsskibe og ASV er (såkaldte hotelskibe ). Der blev ikke foretaget en tilsvarende udvidelse af DIS-ordningen. Vækstteamet for Det Blå Danmark har blandt andet anbefalet at udvide DIS-ordningen til også at omfatte søfolk på offshore skibe for at sikre DIS-ordningens konkurrencedygtighed i forhold til andre lande. Forslaget finansieres delvist ved den tidligere afsatte ramme til udvidelse af tonnageskatteordningen til mobile borerigge, der ikke forventes at kunne opnå statsstøttegodkendelse. Forslaget skønnes på den baggrund at medføre et mindreprovenu på 10 mio. kr. i 2019 stigende til 60 mio. kr. i Udvidelsen af DIS-ordningen skal statsstøttegodkendes, hvorfor udvidelsen først forventes at kunne træde i kraft fra 2019.

23 Initiativ 22 Afskaffelse af registreringsafgiften på handelsskibe Med henblik på at gøre det mere attraktivt at flage skibe ind og drive maritim virksomhed fra Danmark foreslår regeringen at afskaffe tinglysningsafgiften ved indregistrering af handelsskibe i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS). Efter tingslysningsafgiftsloven betales en registreringsafgift der er delt op i en afgift for registrering af ejer, som udgør 1 promille af handelsskibets værdi og en afgift for registrering af pant, som udgør 1 promille af pantets værdi. Det foreslås, at afskaffe hele afgiften. En afskaffelse kan reducere transaktionsomkostningerne i forbindelse med rederiers beslutning om at sejle under dansk flag. Der gives med forslaget en afgiftslempelse for visse skibe (handelsskibe registreret i DIS) i søtransportsektoren, og en afskaffelse af registreringsafgiften vil derfor skulle statsstøttegodkendes. Baseret på det forventede omfang af registreringer skønnes en afskaffelse af registreringsafgiften at medføre et gennemsnitligt mindreprovenu efter tilbageløb og adfærd på ca. 10 mio. kr. årligt.

Indholdsfortegnelse for faktaark

Indholdsfortegnelse for faktaark Indholdsfortegnelse for faktaark Iværksætter- og aktiekultur 1. Aktiesparekonto 2. Lavere skat på aktieindkomst 3. Investorfradrag (fradrag for indskud i små og mellemstore virksomheder) 4. Bedre vilkår

Læs mere

Regeringens vækstudspil

Regeringens vækstudspil Regeringens vækstudspil Få overblikket over de skatteog afgiftsmæssige forslag Kontakter Per Ørtoft Jensen, partner T: 3945 9788 E: poj@pwc.dk Karina Hejlesen Jensen Partner T: 3945 3276 E: khe@pwc.dk

Læs mere

AFTALE OM ERHVERVS- OG IVÆRKSÆTTERINITIATIVER 2017

AFTALE OM ERHVERVS- OG IVÆRKSÆTTERINITIATIVER 2017 Aktiesparekonto Der er behov for at styrke aktiekulturen i Danmark, så ejerskabet af virksomhederne bredes ud til flere danskere, og flere danskere får interesse i at investere i aktier. Dermed får flere

Læs mere

Sammen om fremtidens virksomheder

Sammen om fremtidens virksomheder AUGUST 2017 Sammen om fremtidens virksomheder Erhvervs- og iværksætterudspil Erhvervsministeriet AUGUST 2017 Sammen om fremtidens virksomheder Erhvervs- og iværksætterudspil Erhvervsministeriet Sammen

Læs mere

AFTALE OM ERHVERVS- OG IVÆRKSÆTTERINITIATIVER 2017

AFTALE OM ERHVERVS- OG IVÆRKSÆTTERINITIATIVER 2017 Oversigt over erhvervs- og iværksætterinitiativer Dansk erhvervsliv er fundamentet for det danske velfærdssamfund. Erhvervslivet skaber en stor del af den værdi, som udgør grundlaget for Danmarks velstand

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om ERHVERVS- OG IVÆRKSÆTTERINITIATIVER af 12. november 2017 1 Erhvervs- og iværksætterinitiativer

Læs mere

2025-forløb og reformudspil. August 2017

2025-forløb og reformudspil. August 2017 225-forløb og reformudspil August 217 225-forløb og reformudspil August 217 225-forløb og reformudspil August 217 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Denne publikation

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009 Forårspakke 2.0 Udkast til lovforslag der skal udmønte aftalen Dansk Aktionærforening, der repræsenterer private

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 195 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 195 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 195 Offentligt 25. februar 2016 J.nr. 16-0111050 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 195 af 28. januar 2016

Læs mere

August Penge til vækst. 6 forslag der styrker den risikovillige kapital

August Penge til vækst. 6 forslag der styrker den risikovillige kapital August 2017 Penge til vækst 6 forslag der styrker den risikovillige kapital 1 Penge til vækst udfordringen Danmark er et af de rigeste og tryggeste lande i verden. Det skal vi blive ved med at være. Det

Læs mere

August Penge til vækst. 6 forslag der styrker den risikovillige kapital

August Penge til vækst. 6 forslag der styrker den risikovillige kapital August 2017 Penge til vækst 6 forslag der styrker den risikovillige kapital 1 Penge til vækst udfordringen Danmark er et af de rigeste og tryggeste lande i verden. Det skal vi blive ved med at være. Det

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 16. november 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 (Alm. del) af 16. marts

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 16. november 2017 Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 562 (Alm. del) af 30. august

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere)

Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 248 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 14-3331457 Udkast Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen for udenlandske

Læs mere

Dansk investorfradrag mindre attraktivt end i Sverige og UK

Dansk investorfradrag mindre attraktivt end i Sverige og UK Dansk mindre attraktivt end i Sverige og UK Regeringen foreslår som led i 2025-planen og på DVCA s foranledning at indføre et, der er inspireret af ordninger i Sverige og UK. Men ser man nærmere på regeringens

Læs mere

Presseresumeer. Aftale om Vækstplan DK. 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK. 2. Lavere energiafgifter for virksomheder

Presseresumeer. Aftale om Vækstplan DK. 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK. 2. Lavere energiafgifter for virksomheder Presseresumeer 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK 2. Lavere energiafgifter for virksomheder 3. Bedre adgang til finansiering og likviditet for virksomheder 4. Lavere selskabsskat 5. Løft af offentlige

Læs mere

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse delaftale om Vækstplan DK Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

L 123 skader de danske opsparere og dansk konkurrenceevne

L 123 skader de danske opsparere og dansk konkurrenceevne Skatteudvalget 2015-16 L 123 Bilag 9 Offentligt Folketingets Skatteudvalg København, den 27. april 2016 L 123 skader de danske opsparere og dansk konkurrenceevne L123 førstebehandles d. 28. april i Folketinget.

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGER OG SKAT

INVESTERINGSFORENINGER OG SKAT INVESTERINGSFORENINGER GENERELT Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: Kontoførende foreninger, der skattemæssigt anses som transparente enheder,

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 204 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 204 Offentligt Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 204 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 16. marts 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 204 (Alm. del) af 12. februar

Læs mere

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer.

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer. Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-1544539 Danmark skal helt ud af krisen - Tale til Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 15. maj Dansk økonomi skal tilbage i topform Mange tak for invitationen. Jeg har set

Læs mere

DI s indledende bemærkninger til Produktivitetskommissionens

DI s indledende bemærkninger til Produktivitetskommissionens September 2012 DI s indledende bemærkninger til Produktivitetskommissionens arbejde Vigtigt initiativ Erhvervslivets produktivitetspanel Løbende indspil fra erhvervslivet DI mener, at nedsættelsen af Produktivitetskommissionen

Læs mere

Målrettede initiativer til flere investeringer i teknologi

Målrettede initiativer til flere investeringer i teknologi Målrettede initiativer til flere investeringer i teknologi Investeringer i ny teknologi er afgørende for at sikre fremtidens velstand. Derfor er det vigtigt at sikre gode rammebetingelser for at løfte

Læs mere

UDKAST. I lov nr. 309 af 5. maj 2004 om brug af køberet eller tegningsret til aktier m.v. i ansættelsesforhold foretages følgende ændringer:

UDKAST. I lov nr. 309 af 5. maj 2004 om brug af køberet eller tegningsret til aktier m.v. i ansættelsesforhold foretages følgende ændringer: Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del Bilag 413 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om brug af køberet eller tegningsret til aktier m.v. i ansættelsesforhold (Udvidelse af aftalefriheden

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 114 Bilag 9 Offentligt 16. januar 2019 J.nr. 2017-5308 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 114 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven,

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGER GENERELT. Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer:

INVESTERINGSFORENINGER GENERELT. Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: INVESTERINGSFORENINGER GENERELT Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: Kontoførende foreninger, der skattemæssigt anses som transparente enheder,

Læs mere

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2013 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2013 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Fremsat den 3. oktober 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag. til. (Udvidelse af aftalefriheden i optionsordninger)

Fremsat den 3. oktober 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag. til. (Udvidelse af aftalefriheden i optionsordninger) Lovforslag nr. L 10 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om brug af køberet eller tegningsret til aktier m.v.

Læs mere

Skatteudvalget L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt

Skatteudvalget L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt 17. maj 2016 J.nr. 15-1386553 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 123 - Lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven Lovforslag nr. L 63 Folketinget 2014-15 Fremsat den 12. november 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt 6. april 2018 J.nr. 2018-903 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 222 af 1. februar 2018

Læs mere

Effekter af FoU-ekstrafradrag (130 pct.)

Effekter af FoU-ekstrafradrag (130 pct.) Effekter af FoU-ekstrafradrag (130 pct.) 21. marts 2017 Hovedresultater Faktaboks Analysens hovedresultater Model 130/130 Økonomisk aktivitet. Permanent BNP-effekt på 0,6 pct., svarende til 12,3 mia. i

Læs mere

Skatteregler for udbytte hæmmer risikovilligheden

Skatteregler for udbytte hæmmer risikovilligheden Skatteregler for udbytte hæmmer risikovilligheden Denne analyse sammenligner afkastet ved en investering på en halv million kroner i risikobehæftede aktiver fremfor i mere sikre aktiver. De danske beskatningsregler

Læs mere

2018/1 LSF 10 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj Forslag. til. (Udvidelse af aftalefriheden i optionsordninger)

2018/1 LSF 10 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj Forslag. til. (Udvidelse af aftalefriheden i optionsordninger) 2018/1 LSF 10 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2018-4014 Fremsat den 3. oktober 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels

Læs mere

Karsten Lauritzen / Peter Bach-Mortensen

Karsten Lauritzen / Peter Bach-Mortensen Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt 28. november 2018 J.nr. 2018-7789. Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes revideret svar på spørgsmål nr. 63 af 29. oktober

Læs mere

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2012 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2012 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Lavere og simplere kapitalbeskatning vil øge investeringer i MMV er

Lavere og simplere kapitalbeskatning vil øge investeringer i MMV er Januar 2014 Lavere og simplere kapitalbeskatning vil øge investeringer i MMV er Af chefkonsulent Kathrine Lange, kala@di.dk Mindre og mellemstore virksomheder (MMV er) er i høj grad afhængige af, at danskere

Læs mere

Deleøkonomi i Danmark. Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt

Deleøkonomi i Danmark. Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt Deleøkonomi i Danmark Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt OKTOBER 2017 Deleøkonomi i Danmark Strategi for vækst gennem deleøkonomi kort fortalt OKTOBER 2017 2017/18:4 Oktober 2017 Erhvervsministeriet

Læs mere

Umiddelbart mindreprovenu

Umiddelbart mindreprovenu Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 139 Offentligt Notat 15. december 2015 J.nr. 15-3244828 Selskab, Aktionær og Erhverv Provenunotat Notatet beskriver de overordnede beregningsmæssige

Læs mere

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig Finansudvalget 2010-11 Aktstk. 76 Svar på 8 Spørgsmål 1 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 7. februar 2011 Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig kapital Inspirationspunkter Jeg vil

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt 13. november 2015 J.nr. 15-3006067 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 31 af 16. oktober 2015

Læs mere

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K Notat: Råderum på 37 mia. kr. frem til 2025 ifølge Finansministeriet 07-03-2017 Af cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og chefkonsulent Jørgen Sloth Bjerre Hansen Resumé Frem til 2025 er der ifølge

Læs mere

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Juledag. 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2014 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende

Læs mere

DanBAN Medieanalyse Fra august til medio-september 2017

DanBAN Medieanalyse Fra august til medio-september 2017 DanBAN Medieanalyse Fra august til medio-september 2017 Indhold 1. Uddrag af relevant omtale i medierne 2. Oversigt over vores mærkesager i debatten 3. Oversigt over medier og meningsdannere 4. Oversigt

Læs mere

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene = Juledag, 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2015 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at

Læs mere

Danske Invest og skatten

Danske Invest og skatten Danske Invest og skatten Januar 2010 OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Teksten på side 12 er ikke korrekt, da der forventes nye regler for beskatning af såkaldt blåstemplede obligationer. De nye regler forventes

Læs mere

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 315 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 23. maj 2013 13-434 / Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 13. oktober 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 600 (Alm. del) af 20. september

Læs mere

Vedtaget den 28. maj 2009 Skattereform - Forårspakke 2.0 - Erhvervsbeskatning. 28. maj 2009

Vedtaget den 28. maj 2009 Skattereform - Forårspakke 2.0 - Erhvervsbeskatning. 28. maj 2009 Vedtaget den 28. maj 2009 Skattereform - Forårspakke 2.0 28. maj 2009 Kort overblik Hvad Udbytter og aktieavancer på datterselskabsaktier og koncernselskabsaktier bliver skattefrie uanset ejertid. Der

Læs mere

Vækstplan DK. Vækstplan DK PwC. 26. februar 2013 Slide 1

Vækstplan DK. Vækstplan DK PwC. 26. februar 2013 Slide 1 Kære læser Regeringen har i dag fremlagt forslag til Vækstplan DK. Planen indeholder en række forslag til lempelser på skatte- og afgiftsområdet. Vi skitserer her de væsentligste elementer. Det skal dog

Læs mere

Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer:

Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: SKAT INVESTERINGSFORENINGER GENERELT Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: Kontoførende foreninger, der skattemæssigt anses som transparente enheder,

Læs mere

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation Den 27. maj 2011 Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation 1. Indledning I dag har regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas- Møller indgået aftale

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0352 Den Spørgsmål 64-67

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0352 Den Spørgsmål 64-67 Skatteudvalget SAU alm. del - O Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0352 Den Spørgsmål 64-67 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr.64-67 af den 21. marts 2005. (Alm. del) Kristian

Læs mere

Arveafgiften hæmmer opsparing og investeringer

Arveafgiften hæmmer opsparing og investeringer Af Specialkonsulent Martin Kyed Direkte telefon 33 45 60 32 21. marts 2014 Arveafgiften er en ekstra kapitalskat, der kommer oven på den eksisterende aktie- og kapitalindkomstbeskatning, når værdier går

Læs mere

Januar 2016. Skatteguide. - Generelt om skat. www.bankinvest.dk

Januar 2016. Skatteguide. - Generelt om skat. www.bankinvest.dk Januar 2016 Skatteguide - Generelt om skat www.bankinvest.dk 2 Indholdsfortegnelse Private investeringer i investeringsbeviser...5 Frie midler overgangsregler...7 Pensionsopsparing...8 Unge under 18 år...9

Læs mere

Analyse af beskatningen af investeringsinstitutter og deres investorer

Analyse af beskatningen af investeringsinstitutter og deres investorer objekter lpelinjer skærmen r til gitter Vælg OK Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 179 Offentligt sbillede onet midt på slidet et bagud din tekst lg layout r dit slide t fra

Læs mere

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker Tønder kommune Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker 22. maj 2013 Chefrevisor Erik Bendtsen, BDO Kommunernes revision Skattepartner Ole Sørensen, BDO skatteafdeling Introduktion

Læs mere

Danske Invest og skatten. Juni 2010

Danske Invest og skatten. Juni 2010 10 Danske Invest og skatten Juni 2010 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Strødamvej 46 2100 København Ø Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

kr. til de rigeste med regeringens nye aktieskatter

kr. til de rigeste med regeringens nye aktieskatter 8. kr. til de rigeste med regeringens nye aktieskatter Regeringens aftale om erhvervs- og iværksætterinitiativer indeholder en række tiltag, der letter skatten på aktier og investeringer. Disse tiltag

Læs mere

Lavere aktieskat går til de rigeste

Lavere aktieskat går til de rigeste Lavere aktieskat går til de rigeste Forslaget om at hæve progressionsgrænsen for aktieindkomstskatten vil udelukkende give en skattelettelse i toppen. Mens den ene procent af befolkningen med de højeste

Læs mere

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip Skagen AS Beskatning af investeringsbeviser Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser af salg og udlodning for fuldt skattepligtige danske investorer, der investerer i investeringsselskaber (aktieavancebeskatningslovens

Læs mere

MEN Nye store problemer skabes for selskabers investering i porteføljeaktier

MEN Nye store problemer skabes for selskabers investering i porteføljeaktier Bilag 1 Indledning - del 1 Forårspakken er vel modtaget Reduktion af marginalskatterne. Skattefrihed for 10% aktionærer. Disse ændringer styrker lysten til innovation! MEN Nye store problemer skabes for

Læs mere

Skatteguide ved investering i investeringsforeninger

Skatteguide ved investering i investeringsforeninger Skatteguide ved investering i investeringsforeninger 01.06.2016 Indhold 1. Indledning... 2 2. Privates investeringer i investeringsbeviser - Frie midler... 2 2.1 Beskatning af aktieindkomst... 2 2.2 Beskatning

Læs mere

DI: Giv kommunerne en kontant jobpræmie for at skabe private arbejdspladser

DI: Giv kommunerne en kontant jobpræmie for at skabe private arbejdspladser Jacob Bræstrup jcb@di.dk, 3377 3426 SEPTEMBER 2019 DI: Giv kommunerne en kontant jobpræmie for at skabe private arbejdspladser Hovedpointer: Det danske system for kommunal beskatning og udligning har for

Læs mere

Bedre adgang til risikovillig kapital til iværksættere og små og mellemstore virksomheder

Bedre adgang til risikovillig kapital til iværksættere og små og mellemstore virksomheder Bedre adgang til risikovillig kapital til iværksættere og små og mellemstore virksomheder 1. Baggrund Iværksættere og små og mellemstore virksomheder er centrale for, at vi igen får skabt vækst og nye

Læs mere

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab Temahæfte 5 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004 Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab pensionsmuligheder for hovedaktionærer Indhold Forord Hvorfor etablere en pensionsordning,

Læs mere

Skattereformen. Dansk Aktionærforening Møde 10. december 2009. Skattekommissionens forslag til skattereform februar 2009

Skattereformen. Dansk Aktionærforening Møde 10. december 2009. Skattekommissionens forslag til skattereform februar 2009 Skattereformen Dansk Aktionærforening Møde 10. december 2009 Kuppelsalen v/afdelingsdirektør Marianne Bossen, Tax Skattekommissionens forslag til skattereform februar 2009 Kommisssiorium i 2008 Lavere

Læs mere

UENS BESKATNING AF KAPITALAFKAST

UENS BESKATNING AF KAPITALAFKAST 4. april 2002 Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Resumé: UENS BESKATNING AF KAPITALAFKAST Kapitalafkast beskattes meget forskelligt afhængigt af, om opsparing foretages i form af en pensionsopsparing

Læs mere

SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER

SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER Indhold Skatteguide for privatpersoner, selskaber og lignende ved investering i investeringsforeninger...1 Indhold...1

Læs mere

DANMARK SOM INVESTERINGSLAND

DANMARK SOM INVESTERINGSLAND DANMARK SOM INVESTERINGSLAND DVCA BRIEF Februar 2016 Sådan overføres de britiske iværksætterincitamenter til DK Danmark er et af de EU-lande, hvor iværksættere har dårligst adgang til risikovillig kapital.

Læs mere

Skatteregler for investeringsområdet

Skatteregler for investeringsområdet Inverstering Skatteregler for investeringsområdet Investeringsrådgivning 1 Indledning Vær opmærksom på, at denne brochure ikke kan anses som udtømmende i forhold til skatteregler på investeringsområdet.

Læs mere

Aftale om harmonisering af beskatningen i Nordsøen mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti d. 17. september 2013

Aftale om harmonisering af beskatningen i Nordsøen mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti d. 17. september 2013 Aftale om harmonisering af beskatningen i Nordsøen mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti d. 17. september 2013 1 / 5 Regeringen nedsatte i januar 2012 et tværministerielt udvalg til at foretage

Læs mere

Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S

Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S Nordic Tankers A/S generalforsamling 22. april 2010 Bilag 2. Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S I overensstemmelse

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2007-311-0003 Udkast 31. august 2007

Skatteministeriet J. nr. 2007-311-0003 Udkast 31. august 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 217 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2007-311-0003 Udkast 31. august 2007 Forslag til Lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto (Forbedrede afskrivnings-

Læs mere

Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark

Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 370 Offentligt Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark 7. september, 2016 Niels B. Christiansen,

Læs mere

Tax Matters Udgave nr. 5 2. oktober 2015

Tax Matters Udgave nr. 5 2. oktober 2015 Tax Matters Udgave nr. 5 2. oktober 2015 Regeringen klar med skatte- og afgiftslettelser for 2,4 mia. kr. Regeringen fremlagde i denne uge sit udspil til finansloven for 2016 og heri afsættes der blandt

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Beskatningen skal ske efter reglerne om aktieavancebeskatning. Samtidig skal selskabet ikke have fradragsret for værdien af de tildelte aktier

Beskatningen skal ske efter reglerne om aktieavancebeskatning. Samtidig skal selskabet ikke have fradragsret for værdien af de tildelte aktier 25. juni 2002 Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Resumé: SKATTEFAVORISERING VED AKTIEAFLØNNING Skatteministeren har fremlagt et lovforslag, hvorefter det ved aktieaflønning bliver muligt

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg

Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 78 - Bilag 13 Offentligt J.nr. 2005-511-0048 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L 78 Forslag til Lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven).

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 579 (Alm. del) af 17. april 2019

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 579 (Alm. del) af 17. april 2019 Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 579 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 25. april 2019 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 579 (Alm. del) af 17. april

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 16. november Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 16. november Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF). Skatteudvalget 2018-19 L 26 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt 21. november 2018 J.nr. 2018-6527 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 26 - Forslag til Aktiesparekontolov. Hermed sendes svar

Læs mere

Danske Invest og skatten. Forår 2009

Danske Invest og skatten. Forår 2009 09 Danske Invest og skatten Forår 2009 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Strødamvej 46 2100 København Ø Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

Baggrundsnotat: Model til forenkling af beskatningen af aktieavancer for personer

Baggrundsnotat: Model til forenkling af beskatningen af aktieavancer for personer Departementet 12. oktober 2005 J.nr. 2005-511-0048 Skerh Baggrundsnotat: Model til forenkling af beskatningen af aktieavancer for personer Regeringen har inden valget tilkendegivet, at den ønsker at forenkle

Læs mere

2025 plan- Erhvervs- og vækst samt det grønne område

2025 plan- Erhvervs- og vækst samt det grønne område 2025 plan- Erhvervs- og vækst samt det grønne område Et stærkere Danmark Vækst 2016 I dette notat vil vi gennemgå Vækst 2016, som er den del af 2025-planen, der omhandler to hovedelementer: En række lempelser

Læs mere

Årsafslutning Nyt fra Beierholm med værdifuld viden til vores kunder. Ansatte og skat

Årsafslutning Nyt fra Beierholm med værdifuld viden til vores kunder. Ansatte og skat Nyt fra Beierholm med værdifuld viden til vores kunder Årsafslutning 2018 Ansatte og skat I det følgende har vi kort omtalt forhold, der kan være relevante at overveje før udgangen af 2018. Vi har samlet

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om INITIATIVER I VÆKSTPLAN FOR LIFE SCIENCE af 18. april 2018 1 Initiativer i vækstplan

Læs mere

NYT. Nr. 5 årgang 3 april 2009

NYT. Nr. 5 årgang 3 april 2009 NYT Nr. 5 årgang 3 april 2009 SKAT FORÅRSPAKKEN 2.0 Fredag den 20. marts blev 11 forslag om Forårspakken 2.0. sendt i ekstern høring. Høringsfristen udløb den 26. marts, og vi forventer, at egentlige lovforslag

Læs mere

Danske investorer skal have endnu bedre vilkår

Danske investorer skal have endnu bedre vilkår 2014 Danske investorer skal have endnu bedre vilkår Tre initiativer fra Investeringsfondsbranchen Danske investeringsforeninger er blandt de bedste i Europa til at skabe værdi til investorerne. Men branchen

Læs mere

Investeringsforeningen C WorldWide. Beskatning af investeringsbeviser 18. februar 2019

Investeringsforeningen C WorldWide. Beskatning af investeringsbeviser 18. februar 2019 Investeringsforeningen C WorldWide Beskatning af investeringsbeviser 18. februar 2019 C WorldWide Investeringsforeningen C WorldWide Dampfærgevej 26, 2100 København Skatteguide for investering i Investeringsforeningen

Læs mere

Skatteministeriet J. nr Udkast 2 September 2018

Skatteministeriet J. nr Udkast 2 September 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 275 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2017-5308 Udkast 2 September 2018 Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven, ligningsloven

Læs mere

DANSK ERHVERVS INNOVATIONSPOLITIK VIDEN, INNOVATION OG VÆKST ALLE IDEER SKAL HAVE EN FAIR CHANCE

DANSK ERHVERVS INNOVATIONSPOLITIK VIDEN, INNOVATION OG VÆKST ALLE IDEER SKAL HAVE EN FAIR CHANCE fremtiden starter her... DANSK ERHVERVS INNOVATIONSPOLITIK VIDEN, INNOVATION OG VÆKST ALLE IDEER SKAL HAVE EN FAIR CHANCE dansk erhvervs innovationspolitik / Dansk Erhverv 3 Innovation Innovation handler

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

pwc Skattenyt* for rederier april 2008

pwc Skattenyt* for rederier april 2008 pwc Skattenyt* for rederier april 2008 Indholdsfortegnelse: Ændringer af tonnageskatteloven trådt ikraft Avancer på skibe Afskaffelse af reglerne om tyk kapitalisering Ændring af reglerne om nettofinansindtægter/udgifter

Læs mere

Side 1 af 11 Har du aktier eller investeringsforeningsbeviser? Sprog Dansk Dato for 18 aug 2011 08:09 offentliggørelse Resumé Her kan du læse om reglerne for, hvordan du skal opgøre og oplyse din gevinst

Læs mere

Januar Skatteguide. - Generelt om skat.

Januar Skatteguide. - Generelt om skat. Januar 2017 Skatteguide - Generelt om skat www.bankinvest.dk 2 Indholdsfortegnelse Private investeringer i investeringsbeviser...5 Frie midler overgangsregler...7 Pensionsopsparing...8 Unge under 18 år...9

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 57 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 24. december 2013 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del)

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 148 - Bilag 4 O Skatteministeriet J.nr. 2004-311-0070 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 148 - Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Forenkling af reglerne om begrænset

Læs mere

Der kan tages udgangspunkt i nedenstående talepunkter i dit oplæg. Først og fremmest vil jeg gerne sige mange tak for invitationen.

Der kan tages udgangspunkt i nedenstående talepunkter i dit oplæg. Først og fremmest vil jeg gerne sige mange tak for invitationen. Talelinje 6. april 2016 J.nr. 16-0206530 Koncernkommunikation og presse JBI Oplæg til årsmøde hos Børsmæglerforeningen Sag/problemstilling Du er blevet bedt om at holde et politisk oplæg på 15 min. med

Læs mere