Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen, (LJ), Charlotte Larsen (CL), Lene Lebech (LL) og Lise Hansen (LH) (HB)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen, (LJ), Charlotte Larsen (CL), Lene Lebech (LL) og Lise Hansen (LH) (HB)"

Transkript

1 Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 01. september 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 19. september 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen, (LJ), Charlotte Larsen (CL), Lene Lebech (LL) og Lise Hansen (LH) (HB) Afbud: Lone Guldbæk Kristensen (LGK), Rikke Vigstrup Dalgaard (RVD) Gæst: Tina Lambrecht deltog til sidst på mødet TR-rådets møde 2/2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på beslutninger fra seneste TR-Rådsmøde 3. Ytringsfrihed og whistleblowerordninger 4. Årskonferencen 5. Repræsentantskabsmødet og valg 6. TR-rådets fremtid 7. TR s rolle ved personsager 8. Orientering - Hovedbestyrelsen - Forhandlingsudvalget - TR-rådets medlemmer inkl. hvad sker der i regionerne - Sekretariatet 9. Eventuelt 10. Kommende møder 11. Evaluering af mødet 12. Indstilling til HB Kirsten Ægidius bød velkommen til mødet. 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt med en oplysning om, at Tina Lambrecht havde fået mulighed for at deltage på mødet. Tina deltog sidst på mødet.

2 2. Opfølgning på beslutninger fra seneste TR-Rådsmøde Referatet blev gennemgået for evt. opfølgning fra det seneste møde. Ang. pkt. 4: Der stilles ikke forslag om øget samarbejde med Etf. fra TR-rådet. Emnet kan evt. bringes ind via kommentering af beretningen. Ang. AKUT. Tages op under punktet Nyt fra sekretariatet 3. Ytringsfrihed og Whistleblowerordninger UFLO havde diskuteret emnet på deres møde den 3. juni 2016 (citat fra referatet gengivet nedenfor). På mødet skulle TR-rådet på opfordring fra UFLO drøfte, hvordan vi/man yderligere kan afdække emnet. 5. Offentligt ansattes ytringsfrihed Der har igen været fokus på offentligt ansattes ytringsfrihed og whistleblowerordninger, bl.a. i MED-sammenhænge. Kirsten Ægidius indledte med at sætte fokus på dilemmaet om anonym kritik som modsætning til samarbejdssystemerne, der baserer sig på åben og ærlig dialog. Men er der på den anden side et pres og selvcensur, der berettiger etablering af whistleblower. Det blev i en længere diskussion bl.a. bemærket At fysioterapeuter har en udtalt loyalitet især ift. egen faglig leder En bekymring for debatkulturen især når der forestår reduktioner Krisen styrker arbejdsgiverposition og tilhørende råderum. Der er flere faktorer, der skubber i retningen af selvcensur. W-ordningen kan udligne forskellen i magtrelationen mellem leder og medarbejder. At en del fysioterapeuter fx har det svært med APV som ikke er anonym derfor kan whistleblower ordning være velkommen Ønskescenarie er, at der ikke er brug for W-ordning anonymitet gør det meget svært at handle Paradoksalt, at det drøftes samtidig med at tillidsdagsordenen forsøges udrullet Politikere i fx Region Hovedstaden og Region Syddanmark (der begge har W- ordning) har med rette spurgt, hvor der i konkrete sager var tavshed Politikere har behov for det pga. tvivl om de informeres korrekt og tilstrækkelig af forvaltningerne W-ordning er nødvendig i meget betændte sager, og er nødvendig for at den enkelte kan håndtere et samfundsansvar Vigtigt at være skarp på, hvad W-ordning skal håndtere, når der er andre systemer W-ordning er at behandle ikke forebygge Det blev konkluderet, at emnet forsøges afdækket yderligere i hhv. TR- og Lederrådet og evt. på regionale TR-møder. Kirsten Ægidius kom med et kort oplæg fra UFLO-mødet. TR-rådet vendte erfaringer fra de lokale diskussioner fra arbejdspladserne/hovedmed. Herunder det dilemma lederne står overfor, hvis de er i klemme ift. deres overordnede (jf. Carl Holst-sagen), samt hvordan man håndterer dilemmaer ved spredt geografi.

3 Justitsministeriet har udgivet en meget oplysende vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed. Den kan læses her. Konklusion TR-rådet opfordrer til, at diskussionerne bringes ud i regionerne med vejledningen fra Justitsministeriet og kronikken fra folketingets ombudsmand. TR-rådet foreslår desuden, at emnet burde bringes igen i fagbladet. Gerne med en klar politisk tilkendegivelse. TR-rådet bidrager gerne med diskussionspunkter. Karen sender en nyhed ud til TR om ytringsfrihed til TR med relevante artikler. 4. Årskonferencen a) Der blev givet en status for afviklingen af konferencen Der var vedhæftet program, udkast til afvikling af dagen og udkast til opslag om TR-rådets arbejde de seneste år. Der er pt. 150 tilmeldte. Der sendes program og yderligere materiale ud om en uges tid. TR-rådet mødes dagen inden til endelig planlægning. b) Desuden drøftede vi en plan for fremtidige konferencer (2-dages). Indstilling til HB er sendt. HB har godkendt to-dags årskonference i 2017 og 2018 med en forudsætning om, at det skal holdes inden for budgettet af de samlede TR-aktiviteter. TR-rådet drøftede den økonomiske ramme, som også inkluderer de almindelige TR-kurser. Der skal fortsat være stor opmærksomhed på TR s muligheder for at komme på kursus, og om Danske Fysioterapeuters kursusudbud er dækkende for behovet. Årskonferencearbejdsgruppe for 2017: Karen, Charlotte, Kirsten Æ og Lene. 5. Repræsentantskabsmødet 2016 På dette møde skulle vi gøre status vedr. valg og valgproceduren. Der er desuden indkaldt til et forberedende møde om materialet den 18. oktober Som følge af HB s ønske om, at der er en størst mulig samtidighed i valg til repræsentantskabet, er valget til de to TR-pladser trukket væk fra årskonferencen og foregår nu elektronisk. Der var tre kandidater til de to pladser, som er gået til Kirsten Thoke og Rikke Vigstrup Dalgaard. Stemmeprocenten var 52%. Det er alt andet lige mere end, hvis valget var foregået på årskonferencen, hvor der derimod er mulighed for spørgsmål mm. Emnet tages med videre til temadrøftelsen om TR-rådets fremtid i december. TR-rådet har en plads på repræsentantskabet. Vi afventer valg på årskonferencen, før vi angiver navnet.

4 6. TR-rådets arbejde Opfølgning fra seneste møde. Kirsten Æ ønsker, at TR-rådet skal være mere strategisk og skal fokusere på arbejdet med landspolitiske emner fremfor konkret sagsbehandling/administration. KÆ har siden sidste møde holdt møde med KFN og Nicolai Robinson ift. samarbejdet med sekretariatet, og hvordan vi som TR-råd kan støttes bedst muligt i ovenstående formål. Endelig vil der også være brug for at se på rådets interne arbejde (deltagelse, engagement) på møderne). Kirsten Æ kom med et oplæg og lagde op til drøftelse ud fra følgende spørgsmål: Hvad er vores funktion? Mere brug at temadrøftelser og efterfølgende brug af arbejdsgrupper, hvad rør der sig på arbejdsmarkedet, hvor er foreningen på vej hen, mere forpligtende deltagelse med oplæg Hvordan vælges vi? Sammensætning, valgperiode, udpegning? hvad gør andre organisationer? Hvad er/skal vores opgave(-r) være? TR-uddannelsen, årsplan, dagsorden - hvordan? info fra baglandet. Rammer for TR-rådets arbejde Antal møder, kadence, introduktion til nye i TR-rådet. Det var en løs brainstorm på umiddelbare tanker. Konklusion TR-rådet havde mange spørgsmål og kommentarer til ovennævnte men manglede mere tid til kvalificeret forberedelse. Det blev besluttet at afholde en temadag om TR-rådets funktion evt. med ekstern oplægsholder. Desuden blev det besluttet at få belyst, hvad andre organisationer har af tilsvarende råd/udvalg/inddragelse af TR i uddannelse af TR. Kommissorium fra dbio vedhæftes referatet. Temadagen bliver mandag 5. december ( ) inkl. suppleanterne. 7. TR s rolle ved personsager Det er sekretariatets oplevelse, at der kommer flere og flere personsager bl.a. med medlemmer, der er langtidssygemeldte. Det er også vores opfattelse, at arbejdsgiverne strammer op på gode løsninger herunder muligheder for fratrædelsesaftaler. Aftalen om opgavefordeling i sådanne sager er, at TR tager sygesamtaler mm, men at sekretariatet tager over, når stillingen er på spil. Det er afgørende for forløbet af sagerne, hvordan de starter. Derfor ønskede sekretariatet en dialog om, hvordan TR bedst klædes på til at skabe grundlaget for de bedste forløb for medlemmerne. Der udspillede sig en god debat. Der kom mange forslag til, hvordan vi får budskabet ud til alle medlemmer og til TR. TR oplever det som et dilemma, når Danske Fysioterapeuter kører personsager på deres arbejdsplads, uden at holde kontakt med dem. Det er TR, der skal være med til at varetage alles interesser på arbejdspladsen både under og efter sagen. Det er vigtigt at sekretariatet inddrager TR i håndtering af sagerne på arbejdspladsen og omvendt.

5 Nogle af de kommentarer, der kom frem var: TR skal kontakte sekretariatet ved personsager, når de strammer til Skærpe dette på Sæt TR-rollen i spil Findes der statistik for antal af personsager, der ender med afskedigelse Medlemmerne skal opfordres til altid at inddrage deres TR Konklusion Der skal sættes ind på mange fronter: Nyhedsbrev, Årskonferencen, Fysioterapeuten, Hjemmesiden, TR-regionsmøder mm. 8. Orientering 8 a Hovedbestyrelsen Budget 2017 og 2018 har fyldt meget. Strategi 2018 herunder TR s rolle i forbindelse med den Inddragende fagforening. Dette tages op på det næste møde den 18. oktober. Det er vedtaget, at der de næste to år afholdes todages årskonferencer. Der arbejdes med foreningens grundfortælling, som bliver rullet ud parallelt med forberedelserne til jubilæet i b Forhandlingsudvalget Holdt møde den 3. juni, hvor der især blev drøftet processen med evt. sammenlægning af FTF og LO. Samt indledende orientering om, hvor langt organisationerne er omkring OK2018. Det er vigtigt at følge, hvordan det går med at bruge de mange OK-midler, der blev afsat til arbejdet med trivsel (SPARK: KL, Besøg af rejsehold; Regionerne). Psykisk arbejdsmiljø var også på dagsordenen. TR-rådet ønsker at få referatet fra UFLOmøderne. Næste møde er den 28. september. 8.c TR-rådets medlemmer inkl. Hvad der sker i regionerne? Intet nyt under dette punkt. 8. d. Sekretariatet Direktør Jette Frederiksen er ikke ansat i Danske Fysioterapeuter længere. Der iværksættes en ansættelsesprocedure efter repræsentantskabet. Sekretariatet arbejder med en ny teknisk model for budgettering af TR-aktiviteterne ud fra AKUT-midlerne. Modellen fremlægges den 18. oktober. Regionsformændene vil gerne i tættere dialog med TR. Sekretariatet arbejder på at koordinere breve til nyvalgte TR (sekretariatet, TR-rådet, regionsformændene og den geografisk-valgte i TR-rådet). Desuden blev der udvekslet ideer til hvordan regionsformanden kan komme i kontakt med TR, der aldrig eller sjældent kommer til netværksmøderne. 9. Eventuelt Tina Lambrecht kom på besøg og orienterede om samarbejde mellem FTF og LO. I øjeblikket drøftes organisering og repræsentation. Både på overordnet plan, men også på det mere lokale niveau (MED/SU mm). Det udløste en drøftelse af forskellige scenarier.

6 Tina vil gerne deltage på et snarligt netværksmøde i hver region. Charlotte og Karen gik fra mødet for at deltage i receptionen for Elsebeth Iversens 25 års jubilæum i Københavns kommune. Elsebeth var gennem mange år en markant TR og formand for TR-rådet. 10. Kommende møder 03. oktober: Dagen inden Årskonferencen, hvor temaet er planlægning af konferencen 04. oktober: TR-årskonferencen 18. oktober: Danske Fysioterapeuters strategiområder og forberedelse til repr.mødet. Mødet holdes sammen med AMiR-rådet. 5. december: Temadag om TR-rådets funktion i fremtiden Øvrige emner: Møde med lederrådet 11. Evaluering af mødet 12. Indstilling til HB Det indstilles, at referatet tages til efterretning

Referat. TR-rådet 26. april 2016

Referat. TR-rådet 26. april 2016 Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 26. april 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 10. maj 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lone Guldbæk

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

Referat. TR-rådets møde 3/2015. TR-rådet 2. juni Karen Fischer-Nielsen 11. juni 2015

Referat. TR-rådets møde 3/2015. TR-rådet 2. juni Karen Fischer-Nielsen 11. juni 2015 Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 2. juni 2015 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Fischer-Nielsen 11. juni 2015 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Lene Lebech (LL), Kirsten Thoke

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

TR-rådet 07. juni Karen Fischer-Nielsen 15. juni 2017

TR-rådet 07. juni Karen Fischer-Nielsen 15. juni 2017 Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 07. juni 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 15. juni 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Stine Bøgh Pedersen (SBP),

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4. Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012 Dato for udarbejdelse: 4. december 2013 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Pernille Hoppe, Lisbet Jensen,

Læs mere

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen.

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen. UDVALGSREFERAT Referat af møde i TR-rådet den 1/09/2009 (møde 3/2009) J.nr. 4461 Dato for udarbejdelse: 29.september 09 Fulde navn: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Sussi

Læs mere

Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Lone Guldbæk Kristensen, Charlotte Larsen, Lene Lebech og Lisbet Jensen

Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Lone Guldbæk Kristensen, Charlotte Larsen, Lene Lebech og Lisbet Jensen Referat af møde i TR-rådet den 7. januar 2015 Dato for udarbejdelse: 21. januar 2015 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Lone Guldbæk Kristensen, Charlotte Larsen,

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 26. januar 2017 kl , Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro

REFERAT. Møde nr Torsdag den 26. januar 2017 kl , Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro REFERAT Møde nr. 01-2017 Torsdag den 26. januar 2017 kl. 09.00 12.00, Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Leif Carøe, Niels Jørgen Lundsgaard, Inge Christensen, Erik Mitens, Anna-Lise

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 26. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 13.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 26. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 13. Referat af møde i TR-rådet den 26. marts 2015 Dato for udarbejdelse: 13. april 2015 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Lone Guldbæk Kristensen, Charlotte Larsen og Lisbet

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

Gæster: TR-rådets suppleanter: Ole Kortegaard, Lene Duus og Birgitte Greby

Gæster: TR-rådets suppleanter: Ole Kortegaard, Lene Duus og Birgitte Greby Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 15. december 2015 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Fischer-Nielsen 7. januar 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Lene Lebech (LL), Kirsten

Læs mere

Referat. TR-rådets møde 4/2015. TR-rådet 8. oktober oktober Karen Fischer-Nielsen (pkt. 1-7) Lene Lebech (pkt.

Referat. TR-rådets møde 4/2015. TR-rådet 8. oktober oktober Karen Fischer-Nielsen (pkt. 1-7) Lene Lebech (pkt. Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 8. oktober 2015 For referat: Karen Fischer-Nielsen (pkt. 1-7) Lene Lebech (pkt. 8-12) Dato for udarbejdelse: 22. oktober 2015 Deltagere: Kirsten Ægidius

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Referat. Referat 18. april Etisk Råd 18. april Gurli Petersen 31. maj 2017

Referat. Referat 18. april Etisk Råd 18. april Gurli Petersen 31. maj 2017 Referat Referat 18. april 2017 [T Referat af møde i: Dato for møde: Etisk Råd 18. april 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Gurli Petersen 31. maj 2017 Deltagere: Brian Errebo-Jensen, Lis Jensen,

Læs mere

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 1) Velkomst og godkendelse af dagsordenen Charlotte bød velkommen særlig til de nye TR. Præsenterede Pernille Hoppe, som nu er TRR s medlem. Vi gennemgik

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere: Referat Mødedato: 5. april 2018 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ikke angivetm50 i Ryslinge Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Trindvold

Uanmeldt tilsyn Trindvold 6. januar 2009 J.nr. 09/1594 Uanmeldt tilsyn 2009 Trindvold Uanmeldt tilsyn foretaget den 6. januar 2009. Tilsynsførende: Mette Zierau Kudsk (socialfaglig konsulent) og Hege Margrethe Ekberg (AC-medarbejder).

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE Ændring af valgperiode for bestyrelsesposter Dansk Surf & Rafting Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby CVR: 34 77 93 33 www.dsrf.dk +45 25 14 20 68 kontakt@dsrf.dk

Læs mere

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 0 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR LO S EKSTRAORDINÆRE KONGRES 0 / FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE Forslag til kongresvedtagelse:

Læs mere

Referat 23. august 2016

Referat 23. august 2016 Referat 23. august 2016 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Der udsendes beslutningsreferat til bestyrelsens medlemmer inden én uge efter mødet. DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme

Læs mere

REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe)

REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) Placering: Tønder Rådhus, lokale 108 Videolink: 9560070010@vrsyd.dk Dato og tid: Mandag d. 26. november 2018 kl. 08.00 09.30 Deltagere:

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Facilitators guide til cyberdilemmaøvelse

Facilitators guide til cyberdilemmaøvelse s guide til cyberdilemmaøvelse Øvelsen er udarbejdet af Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse i samarbejde med Center for Cybersikkerhed Guide til dilemmaøvelse Cybersikkerhed Velkommen til Beredskabsstyrelsens

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. TR-rådet den 31. januar Dato for udarbejdelse: 14. februar 2011

Udvalgs-/mødereferat. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. TR-rådet den 31. januar Dato for udarbejdelse: 14. februar 2011 Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 31. januar 2011 Dato for udarbejdelse: 14. februar 2011 [Dagsordens pkt. / Sagstype] L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

1 3REGION HOVEDSTADEN

1 3REGION HOVEDSTADEN 1 3REGION HOVEDSTADEN 1 3Bilag 1 Regionsr 0 2dsformand Vibeke Storm Rasmussen Region Hovedstaden Kongens V 0 3nge 2 3400 Hiller 0 3d 26. marts 2012 Fastl 0 3ggelse af linjef 0 3ring og stationer for en

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Tirsdag den 21. august 2018 kl. 09.30-11.30 Sted: 8002-2105 Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato: 27.

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 A. Forslag om nedlæggelse af afdelingsbegrebet (bortset fra ungdomsafdelingen) 1. 2 affattes således: 2. Landsforeningens formål er at arbejde for bøssers,

Læs mere

Referat 8. oktober 2015

Referat 8. oktober 2015 Referat 8. oktober 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 20. oktober 2015 Tid 9.45-16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (12.30 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Lone Guldbæk Kristensen, Kim Schousboe, Tine Nielsen (HB) og Karen Fischer-Nielsen (sekretariatet)

Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Lone Guldbæk Kristensen, Kim Schousboe, Tine Nielsen (HB) og Karen Fischer-Nielsen (sekretariatet) Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 19. marts 2019 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Fischer-Nielsen 1. april 2019 Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Lone Guldbæk Kristensen,

Læs mere

Temagruppen for behandling, pleje, genoptræning og rehabilitering

Temagruppen for behandling, pleje, genoptræning og rehabilitering Regionshuset Viborg Temagruppen for behandling, pleje, genoptræning og rehabilitering Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 15. maj 2019 A (borgmester i Læsø Kommune og medlem af bestyrelsen i Færgeselskabet Læsø K/S), B (medlem af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr Ref.: SHJ shj@uc-dk.dk +45 33 38 22 00 09. oktober 2014 Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr. 30 98 39 04 VEDTÆGTER 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er "Danske

Læs mere

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Hłringssvar vedr. ny styrelsesvedt gt for de kommunale dagtilbud 0-5 r samt forvaltningens indstillinger Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Antal repr

Læs mere

Visse Vandværk A.m.b.a. afholdt

Visse Vandværk A.m.b.a. afholdt Visse Vandværk A.m.b.a. Ordinær generalforsamling afholdt Mandag, den 16. marts 2015 kl. 19.30 Visse Ladegård, Vissevej 116 REFERAT: DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. Bestyrelsesformand Søren Christensen

Læs mere

Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune

Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune Notat Forvaltning: Dato: 18. januar 2011 Dokumentnr.: Social og Arbejdsmarked 11/000402-2 Afsender: Helle Bonde Vedrłrende: Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune

Læs mere

Referat. Lørdag d. 7. oktober 2017 i Middelfart. Århus Tina Rosenborg, Birgitte Andreasen, Kristine Løgsted Rasmussen og Citha Johansen Dechlis

Referat. Lørdag d. 7. oktober 2017 i Middelfart. Århus Tina Rosenborg, Birgitte Andreasen, Kristine Løgsted Rasmussen og Citha Johansen Dechlis Referat Lørdag d. 7. oktober 2017 i Middelfart Tilstedeværende: Storstrøm Hanne Marie Hansen og Kirsten Nybroe Ærø Hedvig Holmegaard, Edel Knudsen, Karin Korup og Anette Kock Johansen Skruerne Mia Greve

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Indholdsfortegnelse Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse af eleverne i skema

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

SDN-brugergruppen blev præsenteret for oplæg om anvendelse af Splunk i FMK. Splunk bruges hos FMK bl.a.:

SDN-brugergruppen blev præsenteret for oplæg om anvendelse af Splunk i FMK. Splunk bruges hos FMK bl.a.: SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 7. november 2018 kl. 10.00 12.00 STED: Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk Via browser: https://rooms.medcom.dk/webapp/#/?conference=tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE ØKONOMIFORVALTNINGEN Strategisk rapport Svarprocent: 92% (1917/2083) Indhold Del 1 Del 2 Introduktion Plotdiagram af Trivsel og motivation

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dato: 24. august 2009 kl. 17:

Bestyrelsesmøde Dato: 24. august 2009 kl. 17: Emne Bestyrelsesmøde Dato: 24. august 2009 kl. 17:30 21.00 Sted: Klubhuset Mødedeltagere: Henning Larsen (HRL) Michael Østerbye (MØ) Torben Binderup-Jensen (TBJ) Thomas Gadegaard (TG) Betina Pedersen (BEPE)

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 26. august L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 8.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 26. august L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 8. Referat af møde i TR-rådet den 26. august 2014 Dato for udarbejdelse: 8. september 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke Rikke Vigstrup Dalgaard Lone Guldbæk

Læs mere

Digital Post og NemPost er ikke det samme. NemPost leveres af firmaet Assemble A/S. Digital Post leveres af e-boks A/S.

Digital Post og NemPost er ikke det samme. NemPost leveres af firmaet Assemble A/S. Digital Post leveres af e-boks A/S. Notat Forvaltning: IT Dato: J.nr.: Br.nr.: 6. maj 2011 Udf rdiget af: BH Vedrłrende: Digital Post versus NemPost Notatet sendes/sendt til: Digitaliseringsstyregruppen Baggrund Som et led i arbejdet med

Læs mere

Arbejdsplan 2010, 22. januar 2010

Arbejdsplan 2010, 22. januar 2010 Arbejdsplan, 22. januar arbejdsgruppe 1A: Nordiske Byregioner A. Opfølgning af EU s Østersøstrategi I november 2009 afholdt arbejdsgruppen en konference om de to nye Østersøstrategi-dokumenter: - the Long

Læs mere

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Referat Referat af møde: Dato for møde: Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Deltagere: Helle Bruun, Helene Benfeldt, Kirsten Thoke, Tyge Sigsgaard Larsen, Peter Kromann,

Læs mere

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2019-2020 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2019-2020. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn 1 Indledning 1.1 Budgetansvar I punkt 3.4 i Kasse- og regnskabsregulativ er de budgetansvarlige tillagt ansvaret for, at der tilrettelægges et tilstrækkeligt ledelsestilsyn med udmøntningen og administrationen

Læs mere

Beboermøde i Hedelyparken Tirsdag den 26. september 2017.

Beboermøde i Hedelyparken Tirsdag den 26. september 2017. Beboermøde i Hedelyparken Tirsdag den 26. september 2017. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmetællere 3. Afdelingsbestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse af regnskab 2016 til orientering

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo Dagsorden og referat Dato: 14. september 2016 Tidspunkt: 18.30 21.00 Sted: Afd. Lindegård på lærerværelset Mødeleder: HD Referent: SNL Deltagere: Forældre: Henriette Døssing, Malene Bidstrup Pedersen,

Læs mere

Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136

Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136 1. Grundejerforeningen Tingager, Mejdal Bestyrelsesmedlem Mads Vistisen Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136 Det er med

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser.

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. August 2017 NBE er i dag støttet af BRN med 1,65 mio. kr. pr. år til og med 2018. Med dette

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi,

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi, Mødetype: Skolebestyrelsesmøde Dato og sted: 24/11 kl. 18.00 21.00 i mødelokalet ved kontoret (m. forplejning) Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen Referent: Susanne Damsgaard-Larsen (viceskoleleder)

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (180608 Ordinært møde) 08-06-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune

Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune Udarbejdet af Inger Kruse Andersen 18. januar 2010 1 1. Indledning Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, hvor kroppens evne til at oms tte sukkerstof

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 16. august 2016 kl. 17-20. Forældrerepræsentanter: Charlotte Koch Hess, CKH Heidi Lindegaard, HL Lotte Bruun Oslev Jensen, LBO Kim Dabelstein Løwe, KDL Martin

Læs mere

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser NOTAT 4. november 206 Initiativ : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser J.nr. 2065000348 Metoder og Virkemidler (MV) TR og Data og analyse (ADA) PLJ og KCA Indhold Resume...3 Indledning...7

Læs mere

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær Punkt 5. Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær 2017-016624 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at handlevejledning godkendes og implementeres at PPR s drop-out

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Referat af 69. bestyrelsesmøde tors. 1. november 2018

Referat af 69. bestyrelsesmøde tors. 1. november 2018 Ipadefui: GYMNRSIUMl Referat af 69. bestyrelsesmøde tors. 1. november 2018 1. Godkendelse af referat og dagsorden. Referatet blev underskrevet, og dagsordenen godkendt. Fraværende var Christina Kjærsgaard.

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0267 (NLE) 13535/17 UD 238 CID 5 TRANS 425 FORSLAG fra: modtaget: 20. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

REFERAT. Følgende punkter blev behandlet på mødet i overensstemmelse med den fremsendte dagsorden:

REFERAT. Følgende punkter blev behandlet på mødet i overensstemmelse med den fremsendte dagsorden: Side 1025 Referat nr. 215 Hobro, den 23. januar 2019 REFERAT Bestyrelsesmøde onsdag den 17. januar 2019 Deltagere i mødet: Mads Gammelmark (MGM) (deltog fra punkt 8) Ole Bech (OBE) Henrik Kruse (HK) Didde

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0720 Klager: Casa Lezar v/lina Balezantyte Gasværksvej 23, 1560 København Danmark Indklagede: ApS af 22. maj 2018 under konkurs Frederiksborggade 38 1360 København

Læs mere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere Gør tanke til handling VIA University College TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere v/ og Ulla Ravn 23. Januar 2019 1 Dagens program 9.00 9.45 Velkomst, præsentation og regler og rammer for praktikken

Læs mere

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/3 2016 MARIE BILDE, RAMBØLL OPLÆGGETS INDHOLD Litteraturstudiets formål samt lovgivning i en dansk kontekst

Læs mere

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016.

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2016 Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. EKSISTERENDE VISION, VÆRDIER, MÅL OG RESULTATFORVENTNINGER Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2016 Samlet rapport Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2016 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og Miljøområdet Park og

Læs mere

TR-rådets suppleanter: Tilde Randsborg, Nina Sandholdt, Birgitte Greby. Suppleanter: Kathrine Fuglsang, Lene Duus, Mette Hedegård Jensen, Rikke Kruse

TR-rådets suppleanter: Tilde Randsborg, Nina Sandholdt, Birgitte Greby. Suppleanter: Kathrine Fuglsang, Lene Duus, Mette Hedegård Jensen, Rikke Kruse Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 15-01-19 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Fischer-Nielsen 24. januar 2019 Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Charlotte Larsen, Lisbet

Læs mere

GRAVENE VIBORG TLF J. NR. VH BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup.

GRAVENE VIBORG TLF J. NR. VH BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup. Advokatfirmaet Dahl Koch & BolI ADVOKAT Vibeke Asmin Hansen GRAVENE 2 8800 VIBORG TLF. 87 27 11 00 J. NR. VH-44-033082-BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup. VEDTÆGTER

Læs mere

Mødereferat Ad. 1 Velkomst Uffe Kjærulff bød velkommen til alle deltagere og introducerede dagens emner. Se vedhæftede præsentation.

Mødereferat Ad. 1 Velkomst Uffe Kjærulff bød velkommen til alle deltagere og introducerede dagens emner. Se vedhæftede præsentation. Mødereferat Emne: SICT-aftagermøde Dato: 23052014 Referent: Deltagere: Diana Plejdrup Frank Dan Hyltoft, Research and Innovation Engineer, Alexandra Institute Ltd. Claus Stadel Pedersen, User Experience

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.96 Bleer med bevilling Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Udbud af bleer... 2 Inddragelse af repræsentanter

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Tidsrum: 10-12.30 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø 1 Velkomst og opsamling siden sidst, herunder debatarrangement d. 3. marts Nyt medlem

Læs mere

Receptfornyelsesrutiner i almen praksis

Receptfornyelsesrutiner i almen praksis Hanne Nielsen & Flemming Bro UNDERSØGELSE 623 Receptfornyelsesrutiner i almen praksis Et kvalitetsudviklingsprojekt i Århus Amt Fem praksis i Århus Amt gennemførte i foråret 2004 en audit om praksispersonalets

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

Bruttoliste med forslag til indsatser der kan nedbringe den kommunale medfinansiering (KMF)

Bruttoliste med forslag til indsatser der kan nedbringe den kommunale medfinansiering (KMF) Bilag 1 Bruttoliste med forslag til indsatser der kan nedbringe den kommunale medfinansiering (KMF) Nr. Forslag Område Bemærkning 1. Ansættelse af diætist med henblik på at undgå indlæggelser som følge

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram Danmarks Miljøundersøgelser Vejlsøvej 25 Postbox 314 8600 Silkeborg Dansk Ornitologisk Forening BirdLife-Danmark Vesterbrogade 138-140 1620 København V tlf. 33 31 44 04 dof@dof.dk 16. januar 2003 Forslag

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen.

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen. HB-møde/indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 22. oktober 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift

Læs mere

Seniorforeningen Told$Skat 23. juni 2012

Seniorforeningen Told$Skat 23. juni 2012 Til Seniorforeningen Told$Skat 23. juni 2012 bestyrelse, suppleanter, revisorer og klubformænd www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Søvej 13, Nødebo. 3480 Fredensborg Tlf: 4848 1895. Mobil

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Carsten er trådt ud af TR-rådet. Region Syd skal vælge en ny. Kirsten Thoke vender tilbage, når det er sket.

Carsten er trådt ud af TR-rådet. Region Syd skal vælge en ny. Kirsten Thoke vender tilbage, når det er sket. Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 15-09-17 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Fischer-Nielsen 28-09-17 Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Lone Guldbæk Kristensen, Lisbet

Læs mere