REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe)"

Transkript

1 REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) Placering: Tønder Rådhus, lokale 108 Videolink: @vrsyd.dk Dato og tid: Mandag d. 26. november 2018 kl Deltagere: Fra Tønder Kommune: Aase Koch, fagchef for Pleje og omsorg Anita Imhof Meggers, distriksleder Tønder Kommunes sygepleje Sonja Olsen, distriksleder Tønder Kommunes korttidscentre og rehab-team Anne Persson, sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant Jonna Bossen, fællestillidsrepræsentant. Carina Scheelke, chefkonsulent, politik og udvikling Fra Sygehus Sønderjylland: Anette Brink, oversygeplejerske medicinske sygdomme Sønderborg / Tønder Helle Overgaard, oversygeplejerske FAM Sygehus Sønderjylland Jonna Bruhn, afsnitsleder Medicinsk Daghospital Janne Jensen, sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant Fra Sygehus Sønderjylland / Tønder Kommune: Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder Fra Region Syddanmark: Kurt Æbelø, afdelingschef tværsektorielt samarbejde, Region Syddanmark. Afbud: Charlotte Frost Larsen, områdeleder Tønder Kommune sygepleje og korttidscentre Mona Fladskjær Andersen, specialkonsulent og sundhedsaftalekoordinator Referent og mødeleder: Bjarke Jørgensen

2 Bilag: - Bilag 1 Referat fra møde i det koordinerende lederforum den 22.oktober Bilag 2 Referat fra møde i den administrative styregruppe d. 24. oktober Bilag 3 - Interviewopsamling ifm følgeskab - Bilag 4 Udkast til dagsorden for møde i det tværgående medarbejdernetværk - Bilag 5 Informationsmappe Samdrift Tønder REFERAT: 1. Velkomst. Godkendelse af referat (Se bilag 1). (2min) Referatet blev godkendt. Ingen kommentarer. 2. Statusorientering fra møde i den administrative styregruppe d. 24. oktober 2018 (Se bilag 2) og statusorientering fra møde i den politiske styregruppe d. 16. november (ca. 10 min) a. Der gives en statusorientering fra de seneste møder afholdt i hhv. den politiske styregruppe og den administrative styregruppe. (Bjarke) Der blev givet en status, herunder om: Ny kommunal styregruppeformand i den adm. styregruppe er Henrik Schou, direktør for børn og skole, pleje og omsorg, der på grund af en organisationsændring i Tønder Kommune overtager pladsen i den adm. styregruppe i stedet for Grethe Høyrup Nielsen. Arbejdet med fælles regional / kommunal forplejningsmodel for aktørerne på sygehusmatriklen i Tønder, hvor en nedsat arbejdsgruppe under den adm. styregruppe arbejder med en såkaldt side-by-side model. Kortidscenter Syd og Korttidscenter Nord betragtes som ét tilbud, hvorfor der ikke ændres på visitationskriterier til korttidscentrene som følge af samdrift. Samtidig anderkenders det, at Korttidscenter Nord og Korttidscenter Syd kan noget forskelligt, og at der er forskellige muligheder som bør og skal udnyttes. Der er en anderkendelse af, at man kan noget forskelligt på de forskellige korttidscentre.

3 Status på byggespor for etablering af korttidscenteret. - Finansiering af ombygningen er på plads - Lejekontrakt er indgået - Rådgiver på byggeopgaven er valgt - Der etableres en kommunal / regional byggegruppe, samt en kommunal / regional og brugergruppe. - Selve ombygningen på sygehusmatriklen er planlagt til foregå i 2. og 3. kvartal Tønder Kommune forventer at ibrugtage de bygninger for korttidscenteret i 1. kvartal Oplæg om samdrift og drøftelse af konkrete samdriftsinitiativer (ca. 40 min) b. Fælleskoordinatoren giver et oplæg mhp. fælles forståelse af samdrift. (Bjarke). Bjarke gav et oplæg (Se vedhæftede PowerPoint slide). c. Det koordinerende lederforum drøfter konkrete samdriftsinitiativer med afsæt i oplægget og i interviewopsamlingen ifm. følgeskab (bilag 3 interviewopsamling ifm. følgeskab) Fællestillidsrepræsentant Anne Persson oplever en problematik om, at nogle borgere i Tønder Kommune indlægges unødvendigt på sygehuset, hvor de måske kunne have fået den tilstrækkelige behandling og pleje i nærmiljøet i stedet. Dette påpeges også i interviewopsamlingen ifm. følgeskab (bilag 3). I den forbindelse nævner Anne Persson et ønske om en tættere kontakt mellem den kommunale akutfunktion og Medicinsk Daghospital om sub-akutte borgere. Ved sub-akutte borgere forstås borgere der ikke kræver en indlæggelse, men som kræver behandling på et højere specialistniveau end den som kan tilbydes i hjemmet. Afsnitsleder på Medicinsk Daghospital Jonna Bruhn påpeger at følgedagene bl.a. har været en øjenåbner for de kommunale sygeplejersker, der har fået større viden og indsigt i hvilke opgaver som kan varetages på Medicinsk Daghospital. På baggrund af ovenstående, påpeger det koordinerende lederforum, at der er et udviklingspotentiale ift. at udvikle konkrete indsatser rettet mod sub-akutte borgere der opspores i den kommunale akutfunktion, fx borgere hvor der er mistanke om urinvejsinfektion. Det aftales at Bjarke kontakter Sygehus Sønderjyllands forbedringsenhed (KPO-enhed) med henblik på at afsøge muligheden for at få hjælp til at afdække ovennævnte problematik mhp. konkrete løsningsforslag.

4 Det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) påpeger, at der er behov for at systematisere processen når der opstår en idé ift. samdrift: idé-opsamling beskrivelse godkendelse implementering. Til næste møde i det koordinerende lederforum har Bjarke ansvar for at udarbejde værktøj til idé-opsamling og beskrivelse af idéer, samt procedure herfor. Det påpeges, at der kan benyttes forskellige typer af redskaber / værktøjer afhængigt af typen af indsatser. Den syddanske forbedringsmodel, audit, ad hoc arbejdsgrupper og workshops er eksempler på sådanne redskaber. Det aftales, at det koordinerende lederforum aftaler indsatsområder og indsatser der skal arbejdes videre med, med afsæt i bilag 3 på næstkommende møde d. 17. december. Medarbejdere og øvrige omkring Samdrift Tønder er altid velkomne til at komme med input til konkrete indsatser til det koordinerende lederforum. 3. Dagsorden for første møde i det tværgående medarbejdernetværk (ca. 10 min) a. Det koordinerende lederforum drøfter dagsordenspunkter til første møde i det tværgående medarbejdernetværk med udgangspunkt i udkast til dagsorden (bilag 4 udkast til dagsorden for det tværgående medarbejdernetværk). Det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) påpeger, at relations-dannelse er et væsentligt formål med det tværgående medarbejdernetværk jf. beskrivelsen af netværket. Det koordinerende lederforum er (udvidet gruppe) er åbne overfor, at der også etableres andre netværk omkring konkrete initiativer som er sideløbende med det tværgående medarbejdernetværk. På første møde i det tværgående medarbejdernetværk præsenteres Og udleveres interviewopsamlingen ifm. følgeskab (bilag 3) til medarbejderne. b. Det koordinerende lederforum drøfter informationsmappe (bilag 5 informationsmappe Samdrift Tønder) Informationsmapperne udleveres til medarbejderne i det tværgående medarbejdernetværk, der sørger for at de kommer du til de respektive aktører.

5 4. Spørgsmål fra medarbejderne om samdrift. (5-10 min) a. Det koordinerende lederforum drøfter eventuelle indkomne spørgsmål fra medarbejderne. Spørgsmål om nattevagt: - Nattevagt er tænkt ind i det nye korrtidscenter og der er sat budget af i Tønder Kommune til nattevagter, så der vil være 2 på nattevagt ad gangen. Spørgsmål om omklædning og parkering: - Det koordinerende lederforum undersøger om der er tænkt omklædningsfaciliteter og parkering ind ift. korttidscenterets medarbejdere og brugere. 5. Orientering til medarbejderne om samdrift. (ca. 5 min) a. Det koordinerende lederforum drøfter og aftaler hvad der i fællesskab er nødvendigt at orientere medarbejderne om. Det aftales, at det koordinerende lederforum er tydelig i formidlingen om hvordan korttidscenter syd og korttidscenternord tænkes som én enhed, og at der ikke ændres på visitationskriterierne hertil. Samtidig anderkender det koordinerende lederforum, at Korttidscenter Nord og Korttidscenter Syd kan noget forskelligt, og at der er forskellige muligheder som bør og skal udnyttes. Det aftales, at der snarligt udsendes et kort nyhedsbrev hvor ovenstående bl.a. er beskrevet. Fællestillidsrepræsentanterne har mulighed for at kommentere og komme med input før nyhedsbrevet sendes ud. 6. Punkter som ønskes løftet til den administrative styregruppe (5 min) a. Det koordinerende lederforum drøfter og aftaler punkter som ønskes løftet til den administrative styregruppe, der holder møde d. 28. november Fra seneste møde i det koordinerende lederforum: Det koordinerende lederforum ønsker, at den administrative styregruppe afstemmer og tydeliggør forventninger ift. udvikling af konkrete samdriftsinitiativer, herunder særligt tidshorisont.

6 7. Eventuelt (5 10 min) a. Andet vigtigt der bør nævnes, orienteres om, eller drøftes. Indkommet forslag fra formand fra ældresagen om at udarbejde pjece med en samlet oversigt og beskrivelse af aktører og tilbud på sygehusmatriklen i Tønder. Jonna Bruhn har til receptionen udarbejdet materiale med oversigt over aktører på sygehusmatriklen i Tønder. Bjarke og Jonna går videre med udarbejdelse af pjece med samlet oversigt over aktører og tilbud på sygehusmatriklen i Tønder. Anne Persson foreslår, at lokalpsykiatrien bør tænkes ind ift. samdrift, da borgere tilknyttet dertil ofte benytter sygeplejeklinikken. 8. Punkter til næste møde (2 min). a. Punkter som ønskes drøftet på næste møde i det koordinerende lederforum mandag d. 17. december Systematisk opsamling og beskrivelse af idé og indsatser - Interviewopsamling ifm. følgeskab (jf. bilag 3)

Dato: 23. April Godkendelse af referat fra seneste styregruppemøde (se vedlagt referat)

Dato: 23. April Godkendelse af referat fra seneste styregruppemøde (se vedlagt referat) REFERAT Dato: 23. April 2018 Tid: 15.30 17.00 Sted: Lokale 108, Tønder Rådhus, Mulighed for videokonference på 9560070010@vrsyd.dk Styregruppen for: Udvikling af muligheder for regional og kommunal samdrift

Læs mere

Referat for møde i den administrative styregruppe for Samdrift Tønder

Referat for møde i den administrative styregruppe for Samdrift Tønder Referat for møde i den administrative styregruppe for Samdrift Tønder Placering: Tønder Rådhus, lokale 108 Videolink: lok108@tkvideo.dk Dato og tid: D. 22. august 2018 kl. 15:30-17:00 Deltagere: Fra Tønder

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere: Referat Mødedato: 5. april 2018 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ikke angivetm50 i Ryslinge Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik 2018-2021 - Politikken Introduktion til Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitikken for Tønder Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget formulerede i november 2016

Læs mere

Temagruppen for behandling, pleje, genoptræning og rehabilitering

Temagruppen for behandling, pleje, genoptræning og rehabilitering Regionshuset Viborg Temagruppen for behandling, pleje, genoptræning og rehabilitering Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 26. januar 2017 kl , Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro

REFERAT. Møde nr Torsdag den 26. januar 2017 kl , Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro REFERAT Møde nr. 01-2017 Torsdag den 26. januar 2017 kl. 09.00 12.00, Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Leif Carøe, Niels Jørgen Lundsgaard, Inge Christensen, Erik Mitens, Anna-Lise

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen, (LJ), Charlotte Larsen (CL), Lene Lebech (LL) og Lise Hansen (LH) (HB)

Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen, (LJ), Charlotte Larsen (CL), Lene Lebech (LL) og Lise Hansen (LH) (HB) Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 01. september 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 19. september 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen,

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Tirsdag den 21. august 2018 kl. 09.30-11.30 Sted: 8002-2105 Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato: 27.

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo Dagsorden og referat Dato: 14. september 2016 Tidspunkt: 18.30 21.00 Sted: Afd. Lindegård på lærerværelset Mødeleder: HD Referent: SNL Deltagere: Forældre: Henriette Døssing, Malene Bidstrup Pedersen,

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET INDHOLDSFORTEGNELSE: VISITATIONSREGLERNES ANVENDELSESOMRÅDE:...2 LOVGRUNDLAG:...2 KRITERIER FOR GODKENDELSE

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune Tilbud til p rłrende til senhjerneskadede i Randers Kommune Udarbejdet af: Tina Bruhn og Lone Aagaard Juni 2009 2 Rehabiliteringsenheden Baggrund P rłrende til senhjerneskadede har et behov for viden og

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 14. november 2007 Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 14. november 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 14. november 2007 Århus Kommune Ledelsessekretariat Borgmesterens Afdeling Godkendelse af helhedsplan for Gellerup og Toveshøj 1.

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

NYHEDSBREV FOR SAMDRIFT TØNDER

NYHEDSBREV FOR SAMDRIFT TØNDER NYHEDSBREV FOR SAMDRIFT TØNDER Ny kommunal sygeplejeklinik på SHS Tønder Af Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator De første borgere. I starten af juni måned slog Tønder Kommunes nye sygeplejeklinik på Sygehus

Læs mere

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode Arbejdstitel: Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers Projektperiode 01.07.2017-31.12-2019 1. Projektresumé Foreningen Jysk børneforsorg/fredehjem har i mere end 100 år udviklet tilbud til udsatte børn,

Læs mere

Referat fra Landsmøde 2017

Referat fra Landsmøde 2017 Postmodtager i 4H klubber, landsledelsen, 4H konsulenter og deltagere på landsmødet samt mødeleder. 29. maj 2017 Referat fra Landsmøde 2017 Mødet blev afholdt den 25. marts 2017 på Dalum Landbrugsskole,

Læs mere

Bruttoliste med forslag til indsatser der kan nedbringe den kommunale medfinansiering (KMF)

Bruttoliste med forslag til indsatser der kan nedbringe den kommunale medfinansiering (KMF) Bilag 1 Bruttoliste med forslag til indsatser der kan nedbringe den kommunale medfinansiering (KMF) Nr. Forslag Område Bemærkning 1. Ansættelse af diætist med henblik på at undgå indlæggelser som følge

Læs mere

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 0 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR LO S EKSTRAORDINÆRE KONGRES 0 / FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE Forslag til kongresvedtagelse:

Læs mere

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Tidsrum: 10-12.30 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø 1 Velkomst og opsamling siden sidst, herunder debatarrangement d. 3. marts Nyt medlem

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

LM ude 2015 i fodbold. Program. LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den august 2015 i Brande.

LM ude 2015 i fodbold. Program. LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den august 2015 i Brande. LM ude 2015 i fodbold Program LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den 29. - 30. august 2015 i Brande www.dgi.dk/fodbold Velkommen til DGI landsmesterskab 2 Vi glæder os til at møde jer og

Læs mere

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær Punkt 5. Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær 2017-016624 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at handlevejledning godkendes og implementeres at PPR s drop-out

Læs mere

7. Ideer til udvikling af idrætsfaciliteterne på Bornholm

7. Ideer til udvikling af idrætsfaciliteterne på Bornholm 7. Ideer til udvikling af idrætsfaciliteterne på Bornholm På baggrund af de fire undersøgelser og andre relevante undersøgelser skal vi her i det sidste afsnit give forslag til, hvordan idrætsfaciliteterne

Læs mere

Referat 8. oktober 2015

Referat 8. oktober 2015 Referat 8. oktober 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 20. oktober 2015 Tid 9.45-16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (12.30 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0267 (NLE) 13535/17 UD 238 CID 5 TRANS 425 FORSLAG fra: modtaget: 20. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram Danmarks Miljøundersøgelser Vejlsøvej 25 Postbox 314 8600 Silkeborg Dansk Ornitologisk Forening BirdLife-Danmark Vesterbrogade 138-140 1620 København V tlf. 33 31 44 04 dof@dof.dk 16. januar 2003 Forslag

Læs mere

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Marts 2012 Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur 1. Indledning Ifłlge folkeskolelovens 5 stk. 7 er Randers Kommune forpligtet til at tilbyde undervisning

Læs mere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere Gør tanke til handling VIA University College TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere v/ og Ulla Ravn 23. Januar 2019 1 Dagens program 9.00 9.45 Velkomst, præsentation og regler og rammer for praktikken

Læs mere

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Hłringssvar vedr. ny styrelsesvedt gt for de kommunale dagtilbud 0-5 r samt forvaltningens indstillinger Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Antal repr

Læs mere

REFERAT. Bilag: Sagsbehandler: MFT J.nr.: 6.kt TURNUSUDVALGSMØDE DEN 28. OKTOBER november 2005

REFERAT. Bilag: Sagsbehandler: MFT J.nr.: 6.kt TURNUSUDVALGSMØDE DEN 28. OKTOBER november 2005 REFERAT Bilag: Sagsbehandler: MFT J.nr.: 6.kt. 04-303-1 TURNUSUDVALGSMØDE DEN 28. OKTOBER 2005. 3. november 2005 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra mødet den 11. november 2004. 2. Orientering fra

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer

Forslag til vedtægtsændringer Forslag til vedtægtsændringer OS2s nuværende organisering tager sit udgangspunkt i generalforsamlingsbeslutning d. 19. maj 2015. På generalforsamlingen 2016 blev resultatet af denne beslutning præsenteret

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2017. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Viborg Kommunes Borgmester ikke mente at de udfaldstruede var Kommunens problem. Man kan jo stille sig det spørgsmål, om borgmesteren ikke også er ans

Viborg Kommunes Borgmester ikke mente at de udfaldstruede var Kommunens problem. Man kan jo stille sig det spørgsmål, om borgmesteren ikke også er ans 2012 var et år der også stod i krisens tegn. Den førte politik der gav danskerne skattelettelser, og den udefra kommende økonomiske stagnation, viste sit sande jeg i den offentlige sektor, der bygger på

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 A. Forslag om nedlæggelse af afdelingsbegrebet (bortset fra ungdomsafdelingen) 1. 2 affattes således: 2. Landsforeningens formål er at arbejde for bøssers,

Læs mere

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer?

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer? Rummelige miljøgodkendelser Lovgivningsmæssige hindringer? Baggrund Retsgrundlaget Rummelighed hindringer eller muligheder? INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER SIDE

Læs mere

Leverandørmøde 28. august 2017

Leverandørmøde 28. august 2017 Leverandørmøde 28. august 2017 1.september 2017 /Henriette Eskelund Markedsdialog august 2017 Digitaliseringsstyrelsen afvikler markedsdialog om det foreløbige udbudsmateriale om Næste generation Digital

Læs mere

Intern prøve 6. semester H56

Intern prøve 6. semester H56 Ledelse og kvalitetssikring af sygeplejen til patienter i ca. 1-3 pleje-og behandlingsforløb (for Rødt team 1-2 forløb) samt kvalitetsudvikling af sygeplejen på det kliniske undervisningssted Tilrettelæggelse

Læs mere

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke 4 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre anvendelse af ca. 1240 m² landbrugsjord til havejord, der ligger på matr.nr. 347 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs Sønderborg

Læs mere

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Handelsfagskolen Rådhusgade 56-58 Postboks 181 DK-8300 Odder Telefon 8654 1700 handelsfagskolen.dk kontakt@handelsfagskolen.dk Introduktion For at kunne

Læs mere

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.:

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.: Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 19. oktober 2009 Br.nr.: Udf rdiget af: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel Sundheds og ldreudvalget

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Lokalafdeling. Viborg. Nyhedsbrev. Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende:

Lokalafdeling. Viborg. Nyhedsbrev. Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende: Lokalafdeling Viborg Nyhedsbrev Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende: Formand: Jacob Vestergaard ansvarlig for nørkleklub og vius Næstformand:

Læs mere

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen.

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 2. oktober 2015 Tlf. dir.: 4477 3495 Fax. dir.: 4477 2711 E-mail: Pension@balk.dk Kontakt: Pernille Hvilsted Udviklingen i hjemmeplejen. Notat Hjemmeplejen gennemførte 1. februar

Læs mere

Referat af møde i Lægeforeningens bestyrelse tirsdag den 26. september 2017 kl Implement, Strandvejen 54, 2. sal, mødelokale Kirkpatrick

Referat af møde i Lægeforeningens bestyrelse tirsdag den 26. september 2017 kl Implement, Strandvejen 54, 2. sal, mødelokale Kirkpatrick Jr. 806994 Udsendt 16. oktober 2017 Referat af møde i Lægeforeningens bestyrelse tirsdag den 26. september 2017 kl. 15 16.30 Implement, Strandvejen 54, 2. sal, mødelokale Kirkpatrick Til behandling 1.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Hospice Limfjord Kompagnigade 11, 7800 Skive 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Status udbredelse telemedicinsk sårvurdering

Status udbredelse telemedicinsk sårvurdering Status udbredelse telemedicinsk sårvurdering 9. juni 2015 OBS! Det har vist sig, at MedCom indtil maj måned 2015 har anvendt for høj indfasningstakt og dermed for høje måltal i monitoreringen af udbredelsen

Læs mere

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder Uddannelsesplan 1. praktikniveau Vestermarkskolen Odder Sidst redigeret september 2015 Dokumentnr.: 727-2014-108798 side 1 Uddannelsesplan 1. niveau Vestermarkskolen - Odder Kultur og særkende: Odder Kommune

Læs mere

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg. PU møde 10. marts Kl Mødested: Mødelokalet 1. sal i Hundige Kirke

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg. PU møde 10. marts Kl Mødested: Mødelokalet 1. sal i Hundige Kirke Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 10. marts 2016. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet 1. sal i Hundige Kirke Alle mødt - afbud fra Arne Nielsen Mødepunkt Beslutning 1 Nyt sognehus i Karlslunde

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Sygehus Sønderjylland, Sønderborg (SØS) og Aabenraa (AAS) Besøgsdato Utilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Sygehus Sønderjylland, Sønderborg (SØS) og Aabenraa (AAS) Besøgsdato Utilstrækkelig. Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002365 Afdelingsnavn Bedøvelse og Intensiv Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland, Sønderborg (SØS) og Aabenraa (AAS) Besøgsdato 23-10-2018 Temaer Score Særdeles problematisk

Læs mere

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Uddannelsesstrategi for 5 kommuner Notatet sendes/sendt til: Arbejdsgruppen Uddannelsesstrategi

Læs mere

Vikard kning p ldreomr det. - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps

Vikard kning p ldreomr det. - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps Vikard kning p ldreomr det - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps 22. december 2009 Indledning ldreomr dets brug af vikarer er meget forskellig fra omr de

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i!

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i! Folkeoplysningsudvalget Udviklingsmidler Laksetorvet 8900 Randers C Ansłgning om łkonomisk stłtte til Randers, den 11. juli 2009 ungdomsnetv rk - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening

Læs mere

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi,

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi, Mødetype: Skolebestyrelsesmøde Dato og sted: 24/11 kl. 18.00 21.00 i mødelokalet ved kontoret (m. forplejning) Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen Referent: Susanne Damsgaard-Larsen (viceskoleleder)

Læs mere

Evaluering af undervisningstilbuddet til elever med behov for basisundervisning i dansk som andetsprog

Evaluering af undervisningstilbuddet til elever med behov for basisundervisning i dansk som andetsprog Evaluering af undervisningstilbuddet til elever med behov for basisundervisning i dansk som andetsprog Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur Indholdsfortegnelse 1. Indledning s. 3 2, ResumØ s. 3 3. M lgruppe

Læs mere

K K R H O V E D S T A D E N

K K R H O V E D S T A D E N D AG SORDEN 2011 K K R H O V E D S T A D E N Dato : 26-08-2011 Tidspunkt: 10:00 Sted: Søhuset, Scion DTU, Venlighedsvej 10, Hørsholm KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 22. og den 23.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 22. og den 23. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 22. og den 23. november 2016 Antal tilbagemeldinger: 216 af 226 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/3 2016 MARIE BILDE, RAMBØLL OPLÆGGETS INDHOLD Litteraturstudiets formål samt lovgivning i en dansk kontekst

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Gl. Strandbjerggaard, Rågeleje Søndag den 31. marts 2019 kl hos Lisbeth, Dæmningsvej 11, Rågeleje

Bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Gl. Strandbjerggaard, Rågeleje Søndag den 31. marts 2019 kl hos Lisbeth, Dæmningsvej 11, Rågeleje Bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Gl. Strandbjerggaard, Rågeleje Søndag den 31. marts 2019 kl. 15.00 hos Lisbeth, Dæmningsvej 11, Rågeleje Referat Deltagere: Jørgensen, Kortevej 8, formand Per H. Jørgensen,

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Vejledning om Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Ansøgningsfrist: 16. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem

Læs mere

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde:

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Børn og Familier NOTAT Et samarbejde på gadeplan mellem BUF og SOF Baggrund I budgetaftaleteksten for 2013 indgår følgende: Parterne er

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor.

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor. FINANS- UDDANNELSEN FINANS- UDDANNELSEN Finansuddannelsen er en 2-årig uddannelse, der veksler mellem praktik og teori. Den praktiske del (80%) foregår i en finansiel virksomhed, og den teoretiske del

Læs mere

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Katalog til bestilling af ad hoc-ydelser

Katalog til bestilling af ad hoc-ydelser Katalog til bestilling af ad hoc-ydelser 1 STATENS EREKRUTTERING AD HOC-YDELSER Dette dokument beskriver, hvilke ad hoc-ydelser HR Manager Talent Solution (leverandøren) tilbyder i forbindelse med implementeringen

Læs mere

Referat. Referat 18. april Etisk Råd 18. april Gurli Petersen 31. maj 2017

Referat. Referat 18. april Etisk Råd 18. april Gurli Petersen 31. maj 2017 Referat Referat 18. april 2017 [T Referat af møde i: Dato for møde: Etisk Råd 18. april 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Gurli Petersen 31. maj 2017 Deltagere: Brian Errebo-Jensen, Lis Jensen,

Læs mere

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker.

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker. Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 23. januar 2011 Br.nr.: Udf rdiget af: Sundhedsteam, konsulenter og Lene Jensen Vedrłrende: Ny sundhedspolitik for Randers Kommune Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Referat. Lørdag d. 7. oktober 2017 i Middelfart. Århus Tina Rosenborg, Birgitte Andreasen, Kristine Løgsted Rasmussen og Citha Johansen Dechlis

Referat. Lørdag d. 7. oktober 2017 i Middelfart. Århus Tina Rosenborg, Birgitte Andreasen, Kristine Løgsted Rasmussen og Citha Johansen Dechlis Referat Lørdag d. 7. oktober 2017 i Middelfart Tilstedeværende: Storstrøm Hanne Marie Hansen og Kirsten Nybroe Ærø Hedvig Holmegaard, Edel Knudsen, Karin Korup og Anette Kock Johansen Skruerne Mia Greve

Læs mere

Model til ansłgning om LBR midler 2012. Personlig r dgiver. 1. Ansłger af projektet SoftAdvice ApS Randersvej 202 8200 rhus N.

Model til ansłgning om LBR midler 2012. Personlig r dgiver. 1. Ansłger af projektet SoftAdvice ApS Randersvej 202 8200 rhus N. Model til ansłgning om LBR midler 2012 Personlig r dgiver 1. Ansłger af projektet SoftAdvice ApS Randersvej 202 8200 rhus N. Kontaktperson: Afdelingsleder Marianne Birkeslund Tlf.: 24 87 77 32 Mail: mb@softadvice.dk

Læs mere

Der kan v re flere form l med en kontaktperson.

Der kan v re flere form l med en kontaktperson. Kvalitetsstandard for personlig r dgiver og kontaktperson for błrn og unge p handicapomr det Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig r dgiver

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Kolding Sygehus Afdeling Medicinsk Afdeling Dato for besøg

Læs mere

Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136

Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136 1. Grundejerforeningen Tingager, Mejdal Bestyrelsesmedlem Mads Vistisen Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136 Det er med

Læs mere

GRAVENE VIBORG TLF J. NR. VH BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup.

GRAVENE VIBORG TLF J. NR. VH BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup. Advokatfirmaet Dahl Koch & BolI ADVOKAT Vibeke Asmin Hansen GRAVENE 2 8800 VIBORG TLF. 87 27 11 00 J. NR. VH-44-033082-BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup. VEDTÆGTER

Læs mere

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Resume af Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Det aktive medborgerskab 2007 Tema: Sammenhængen mellem Beskæftigelse og Sundhed 1 - Udmøntningen af integrationspolitikken 2007

Læs mere

Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej Sulsted

Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej Sulsted Velkommen til Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej 3-5 9381 Sulsted Velkommen Jeg og medarbejderne på plejehjemmet Toftehaven vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, du og dine pårørende vil befinde jer

Læs mere

Mødereferat Ad. 1 Velkomst Uffe Kjærulff bød velkommen til alle deltagere og introducerede dagens emner. Se vedhæftede præsentation.

Mødereferat Ad. 1 Velkomst Uffe Kjærulff bød velkommen til alle deltagere og introducerede dagens emner. Se vedhæftede præsentation. Mødereferat Emne: SICT-aftagermøde Dato: 23052014 Referent: Deltagere: Diana Plejdrup Frank Dan Hyltoft, Research and Innovation Engineer, Alexandra Institute Ltd. Claus Stadel Pedersen, User Experience

Læs mere

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE Ændring af valgperiode for bestyrelsesposter Dansk Surf & Rafting Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby CVR: 34 77 93 33 www.dsrf.dk +45 25 14 20 68 kontakt@dsrf.dk

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE Frivillighedsrådet September 2018 FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR PERIODEN 2018-2021 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet - Formål og opgaver Kommissorium:

Læs mere

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur 1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur Forslaget til den ny juniorklub- og ungdomsklubstruktur har v ret sendt i hłring hos de berłrte institutioner i perioden fra 16. marts

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Forundersøgelse er et større indgreb, der kræver nøje overvejelse, derfor er det nødvendigt at foretage en forundersøgelse før operationen. Ved forundersøgelsen orienteres om metoden, og det aftales, om

Læs mere

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017 SALG AF SØNDERBORG KASERNE NOVEMBER 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 SØNDERBORG KASERNE 3 1.2 RETSGRUNDLAG OG UDBUDDETS TILRETTELÆGGELSE 5 1.3 UDBUDSMATERIALET 5 1.4 TIDSPLAN 6 2. PRÆKVAFIKATIONSBETINGELSER

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Hospitalsrapport for ambulante patienter på Hospitalsenheden Midt 23-03-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2011 for Region Midtjylland Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser.

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. August 2017 NBE er i dag støttet af BRN med 1,65 mio. kr. pr. år til og med 2018. Med dette

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Mandag d. 6. maj. Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder.

Digitaliseringsudvalget Mandag d. 6. maj. Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder. Digitaliseringsudvalget Mandag d. 6. maj Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder. Organisering: Hoved-hypotesen i Samdrift Tønder: Fysisk fællesskab Samdrift Nære og sammenhængende patientforløb

Læs mere