ITEM Course Manager API

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ITEM Course Manager API"

Transkript

1 ITEM Course Manager API rev ITEM Course Manager API ITEM Course Manager stiller systemets informationer om kurser og forløb til rådighed for andre systemer igennem et REST API. Samme API gør det muligt at oprette kursustilmeldinger og leads fra andre systemer, typisk fra et website. Begreber ITEM Course Manager opererer bl.a. med følgende begreber: Serie. En helt overordnet kursuslinje, f.eks. Firmakurser eller Uddannelser. Svarer til en mappe i et filsystem. Kategori. Det fælles emne for en samling kurser det kan f.eks. være Design eller Organisering, ledelse og samarbejde. Svarer til en mappe i et filsystem. Kursus. Overordnet kursustype, f.eks. Ledelse i praksis eller Virksomhedsøkonomi. Har en kort beskrivelse, pris ekskl. moms, oplysning om udbyder og leverandør m.m. Kursusforløb. Det samme som et hold, dvs. en faktisk instans af et kursus - med start- og slutdato, fremmødedato(er), lokation, underviser(e), antal pladser m.m. Hvert forløb har en unik forkortelse, som indeholder information om kursustype, id, startdato, lokation og sprog, f.eks. LEDELSE AAR-DA (kursusforløb i Ledelse, 27. august i Aarhus på dansk). Kursusdato. En dato, hvor der foregår noget på et kursus typisk en form for fremmøde. Anvendes på kursusforløb, der varer flere dage. Hver kursusdato indeholder information om dato, mødetidspunkt (f.eks. 9:00-16:00) samt et eller flere tags, der f.eks. fortæller om der er eksamen, virtuelt fremmøde, kick off e.l. Hierarkisk forholder ovenstående begreber sig sådan til hinanden: Firmakurser (serie) Organisering, ledelse og samarbejde (kategori) osv. Ledelse i praksis (kursus) LEDELSE AAR-DA (kursusforløb) (kursusdato) (kursusdato) LEDELSE KBH-DA (kursusforløb) (kursusdato) (kursusdato) Organisation og kommunikation (kursus) ORGKOM ODE-DA (kursusforløb) (kursusdato) (kursusdato) (kursusdato)

2 ITEM Course Manager API rev Tilmelding. En tilmelding til et bestemt kursusforløb. Indeholder information om kursisten, evt. virksomhed, status (ny, godkendt, annulleret m.fl.) og meget andet. Lead. En interessetilkendegivelse fra en person. Gælder typisk et bestemt kursus, evt. på en bestemt lokation. Indeholder information om personen og evt. kursus/lokation. Dataformat Alle data i API et er i JSON format. Her er et eksempel på, hvordan data fra et kursus kan se ud: "course": { "id": 3, "name": "Ledelse i praksis", "abbreviation": "LEDELSE", "description": " Faget er et af de obligatoriske fag på akademiuddannelsen i ledelse.i faget arbejder du med dig selv som leder. Du får indblik i forskellige lederroller og bliver bevidst om din egen ledelsesstil. Du får også viden om motivation og om, hvordan du bedst kan motivere dine medarbejdere.", "category": { "id": 1, "name": "Organisering, ledelse og samarbejde", "series": { "id": 1, "name": "Firmakurser", } }, "price": , "active": true, "iselearningonly": false, "type": 0 } Metoder Alle API-kald kræver et brugernavn og en adgangskode, som skal overføres i en basic authentication header i hvert request. Adgangen til API et kan endvidere være begrænset til bestemte IP-adresser. Den absolutte URL til et API-kald sammensættes på følgende måde: Hvor [domæne] er det domæne, hvor ITEM Course Manager er sat i drift, og [metode] er en af metoderne i nedenstående liste. Bemærk, at nogle metoder kræver parametre, typisk ID er på entiteter. Disse er noteret i krøllede parenteser og med information om datatypen, f.eks. {courseid:int} hvilket betyder et kursus-id af typen integer. Et spørgsmålstegn efter datatypen betyder, at parameteren er valgfri, f.eks. {daysahead:int?}. API et skal kaldes via en sikker forbindelse (https) og fra serverside det understøtter ikke AJAX CORS.

3 ITEM Course Manager API rev Metoderne er af typen GET, hvis ikke andet er oplyst. Ved POST eller DELETE metoder returneres et statusobjekt med oplysninger om status, evt. fejlkoder samt returværdi(er). Serier og kategorier /api/series Returnerer alle serier og tilhørende kategorier. /api/categories Returnerer alle kategorier. /api/series/{seriesid:int}/courses Returnerer alle kurser i serien med det angivne seriesid. /api/categories/{categoryid:int}/courses Returnerer alle kurser i kategorien med det angivne categoryid. /api/series/{seriesid:int}/instances/{daysahead:int?} Returnerer alle fremtidige kursusforløb i serien med det angivne seriesid. Hvis daysahead er angivet, vises der kun kursusforløb med start inden for det angivne antal dage og ellers for de kommende 60 dage. /api/categories/{categoryid:int}/instances/{daysahead:int?} Returnerer alle fremtidige kursusforløb i kategorien med det angivne categoryid. Hvis daysahead er angivet, vises der kun kursusforløb med start inden for det angivne antal dage og ellers for de kommende 60 dage. Lokationer /api/mainlocations Returnerer alle hovedlokationer (typisk byer), f.eks. København, Odense, Aarhus. /api/locations Returnerer alle lokationer (kursusadresser), f.eks. navn, adresse, kortkoordinater mv. på kursusfaciliteterne i København, Odense og Aarhus. /api/mainlocations/{mainlocationid:int}/instances/{daysahead:int?} Returnerer alle fremtidige kursusforløb på hovedlokationen med det angivne mainlocationid. Hvis daysahead er angivet, vises der kun kursusforløb med start inden for det angivne antal dage og ellers for de kommende 60 dage. /api/locations/{locationid:int}/instances/{daysahead:int?} Returnerer alle fremtidige kursusforløb på lokationen med det angivne locationid. Hvis daysahead er angivet, vises der kun kursusforløb med start inden for det angivne antal dage og ellers for de kommende 60 dage.

4 ITEM Course Manager API rev Kursusformer /api/coursetypes Returnerer alle kursusformer: 0=Fysisk fremmøde, 1=Online selvstudium, 2=Online med instruktør, 3=Fysisk fremmøde + Online selvstudium, 4=Fysisk fremmøde + Online med instruktør. Kurser /api/courses Returnerer alle kurser. /api/courses/{courseid:int}/instances/{daysahead:int?} Returnerer alle fremtidige kursusforløb tilhørende kurset med det angivne courseid. Hvis daysahead er angivet, vises der kun kursusforløb med start inden for det angivne antal dage og ellers for de kommende 60 dage. [POST] /api/courses/import Opretter kurser, kursusforløb og kursusdatoer ud fra en JSON-model. Alle entititer SKAL have en fremmednøgle, dvs. et unikt ID fra det system, de kommer fra. Allerede oprettede entiteter springes helt over og opdateres altså IKKE. Krævet felt model: Se bilag A: Importmodel Returnerer komplet statusinformation i JSON-format. [DELETE] /api/courses/{courseid:int} Sletter kurset med det angivne courseid. Kurset må IKKE have nogen fremtidige kursusforløb, ellers kan det ikke slettes. Kursusforløb /api/instances/{daysahead:int?} Returnerer alle fremtidige kursusforløb. Hvis daysahead er angivet, vises der kun kursusforløb med start inden for det angivne antal dage og ellers for de kommende 60 dage. /api/instances/{instanceidlist:string}/enrollments Returnerer alle tilmeldinger på hvert kursusforløb, der er angivet i instanceidlist, som er en kommasepareret liste med ID er (af typen int) på kursusforløb. [DELETE] /api/instances/{instanceid:int} Sletter kursusforløbet med det angivne courseinstanceid. Kursusforløbet må IKKE have nogen tilmeldinger, ellers kan det ikke slettes.

5 ITEM Course Manager API rev Pladser og reservationer /api/instances/{instanceidlist:string}/seats Returnerer antal ledige pladser for hvert kursusforløb, der er angivet i instanceidlist, som er en kommasepareret liste med ID er (af typen int) på kursusforløb. [POST] /api/instances/{instanceidlist:string}/reserve Reserverer en plads på hvert kursusforløb, der er angivet i instanceidlist, som er en kommasepareret liste med ID er (af typen int) på kursusforløb. Returnerer et reservationsnummer (GUID) for hvert kursusforløb til brug ved tilmelding. Gælder typisk 30 minutter (kan konfigureres). [DELETE] /api/reservations/{reservationidlist:string} Annullerer hver reservation, der er angivet i reservationidlist, som er en kommasepareret liste med reservationsnumre (af typen GUID). [POST] /api/reservations/{reservationidlist:string}/renew Forlænger hver reservation, der er angivet i reservationidlist, som er en kommasepareret liste med reservationsnumre (af typen GUID). Forlængelsen medfører, at gyldighedsperioden starter forfra. Tilmeldinger ÆNDRET NOVEMBER 2017 [POST] /api/instances/{instanceid:int}/enroll/form Opretter en tilmelding på kursusforløbet med det angivne instanceid. Krævede felter dateofbirth: Fødselsdato i formatet dd-mm-yy, f.eks firstnames: Fornavn(e) lastname: Efternavn address: Adresse postalcode: Postnr. city: By (anvendes også som brugernavn) phone: Telefon Valgfrie felter reservationid: Reservationsnummer (GUID) languagecode: Ønsket sprog (f.eks. da-dk eller en-gb bruges ved sprogvalg på kursusforløb) address2: Evt. sted (del af adresse) enrollmentdate: Dato og tid i en-us format (yyyy-mm-dd HH:mm:ss). Sæt kun, hvis tilmeldingstidspunktet IKKE skal være dags dato og det aktuelle tidspunkt. status: Evt. status på tilmeldingen (heltal - se statuskoder i bilag B: Status på tilmelding). Sæt kun, hvis status IKKE skal være 1: Ny. invoiced: Evt. flag (bool, dvs. true/false), der fortæller, om tilmeldingen er faktureret. templateid: ID på den skabelon, der skal bruges til at sende i forbindelse med tilmelding. ID slås op i Course Manager under Indstillinger. Sæt ID = 0 for IKKE at sende ved tilmelding.

6 ITEM Course Manager API rev Krævede felter ved tilmelding gennem virksomhed companyvat: Virksomhedens CVR-nr. companyname: Virksomhedens navn companycontact: Navn på kontaktperson i virksomheden companycontactphone: Kontaktpersonens telefonnr. Valgfrie felter ved tilmelding gennem virksomhed companyaddress: Virksomhedens adresse companyaddress2: Evt. sted (del af virksomhedsadressen) companypostalcode: Virksomhedens postnr. companycity: By, hvor virksomheden ligger companyaccountnumber: Virksomhedens kontonr. i ERP e.l. companycontact på kontaktperson i virksomheden companyvatcountrycode: Landekode på virksomhedens CVR-nr. Standard: DK /api/enrollments/{enrollmentidlist:string} Returnerer alle tilmeldinger, der er angivet i enrollmentidlist, som er en kommasepareret liste med ID er (af typen int) på tilmeldinger. /api/students/{studentid:int}/enrollments Returnerer alle tilmeldinger for den kursist, der er angivet i studentid. Leads [POST] /api/leads Opretter et nyt lead. Krævede felter leadname: Navn lead Valgfrie felter leadaddress: Adresse leadpostalcode: Postnr. leadcity: By leadphone: Telefon leadcourseid: ID på kursus leadlocation: ID på lokation leadcomment: Evt. kommentar Leads kan også med fordel anvendes til ventelistefunktionalitet på kurser, hvor der ikke er flere pladser.

7 ITEM Course Manager API rev Brugere /api/users/{userid:int} Returnerer den bruger, der er angivet i userid. Automatisering api/auto/{autotaskalias}(/?executenow=false) Afvikler automatiseringsopgaven med det alias, der er specificeret i autotaskalias. En automatiseringsopgave er en systemopgave, som man ønsker at afvikle automatisk, f.eks. en gang i døgnet, ved at kalde den udefra fra et såkaldt cronjob. Det vil typisk dreje sig om udsendelse af s og SMS er. Når metoden kaldes, oprettes et nyt job, og systemet tjekker, om der er brugere, der er omfattet af de regler, der er konfigureret for opgaven. Det kan f.eks. være find alle godkendte kursister på kurser, der starter om tre dage. Hvis der er omfattede brugere, oprettes der en handling for hver bruger nemlig den, som er valgt på opgaven. Det kan f.eks. være send med skabelonen Velkomstmail. Hvis den valgfri parameter?executenow=false anvendes, vil systemet oprette jobbet og de tilhørende handlinger, men uden at eksekvere dem. Det vil sige, at systemet nu ved, at det skal udsende X til bruger Y, men det har ikke gjort det endnu. Parameteren bruges typisk i forbindelse med test. Metoden returnerer information om det oprettede job, herunder et unikt ID. Se også næste metode. api/auto/{jobid:int}/execute Hvis en automatiseringsopgave er afviklet med parameteren?executenow=false, er jobbet og de tilhørende handlinger kun oprettet, og ikke eksekveret. Det kan efterfølgende eksekveres ved at kalde denne metode, hvor jobid er det unikke ID, som blev returneret ved oprettelsen (se forrige metode). Webhooks /api/webhooks/broadcast Kalder alle konfigurerede webhooks på baggrund af de hændelser, der er logget, siden de sidst blev kaldt. Course Manager samler normalt alle systemhændelser i f.eks. 5 eller 10 minutter ad gangen og udløser derefter alle relevante webhooks på baggrund af de samlede hændelser. Brug denne metode, hvis du vil udløse alle relevante webhooks lige nu uden ventetid. Det kan f.eks. være til testformål eller for at sikre, at kursusdata på et website bliver opdateret med det samme. Anbefalinger ved integration i et website Opret egen struktur på websitet Det er sjældent, at den måde, man organiserer tingene på i et internt system, også er den bedste måde at organisere dem på i markedsføringen. Derfor vil det som regel være en dårlig idé at oprette sider med f.eks. kursusserier og kategorier dynamisk ud fra data fra API et. ITEM Course Manager indeholder heller ikke anden information om hverken serier eller kategorier end navn og ID, da de kun anvendes til at skabe struktur i administrationssystemet.

8 ITEM Course Manager API rev Derfor: Skal der være oversigtssider på websitet, som f.eks. beskriver en kursusserie eller en kategori, så opret siden manuelt i det CMS e.l. der anvendes og brug de værktøjer, CMS et stiller til rådighed, til at oprette tekst, billeder, video osv. Brug kun API et til f.eks. at hente data til en kursuskalender e.l. Se eksempel på en sådan kursuskalender nederst på forsiden af Opret en side til hvert kursus Tilsvarende er det optimalt at oprette en side til hvert kursus i CMS et. Der vil typisk være behov for en længere beskrivelse af kursets indhold, deltagerforudsætninger, forventet udbytte, testimonials fra tidligere deltagere osv. alt sammen information, som ikke hører hjemme i kursusadministrationen, men i høj grad hører hjemme i markedsføringen, altså på websitet. Brug API et til at hente alle kommende kursusforløb ind på kursussiden. Brug CMS et til at præsentere de hentede data om lokationer, datoer osv. på en overskuelig måde. Skab selv det tilmeldingsflow, som er ideelt for netop dette website - og brug kun API et til at tjekke ledige pladser, reservere plads og til at gennemføre tilmeldingen, når den er bekræftet (og måske betalt) på websitet. Se eksempel på en kursusside på Anvend caching af data og forny via et webhook Alle kursusdata bør så vidt muligt caches, når de hentes gennem API et. I ITEM Course Manager kan man oprette et såkaldt webhook, dvs. at man specificerer en ekstern URL, som systemet skal kalde, hver gang data ændres. Brug det til at invalidere cachen og anvend gerne en form for delta, så der ikke reageres på mange, gentagne opdateringer inden for kort tid. Begrænset antal pladser? Hent pladsinfo og reservér en plads Hvis der er et begrænset antal pladser på kurserne, er det muligt at hente information om ledige pladser. Denne information skal IKKE caches, men derimod altid så vidt muligt være i realtid. Hent derfor gerne informationen lige før et kursusforløb præsenteres og igen lige før en tilmelding påbegyndes. Det er muligt at reservere en plads, når tilmeldingen påbegyndes. Reservationen gælder typisk i 30 minutter og sikrer, at pladsen er til rådighed, når tilmeldingen gennemføres. Hvis der er brug for længere tid, kan reservationen fornyes løbende, f.eks. for hvert trin, slutbrugeren skal igennem i forbindelse med tilmelding. Dataformatet for pladsinformation ser sådan ud: "seats": [{ "courseinstanceid": 2849, "total": 12, "reserved": 1, "taken": 5, "available": 6 } ] Dvs. at på kursusforløbet med det ID, der står i courseinstanceid, er der 12 pladser i alt, hvoraf 1 er reserveret og 5 er optagne og dermed er der 6 ledige pladser tilbage. NB: Hvis egenskaben total er null er der ingen pladsbegrænsning på forløbet, og så skal pladsinformationen helt ignoreres.

9 ITEM Course Manager API rev Priser Prisen på et kursus findes i egenskaben course.price på hvert forløb. Den er altid oplyst i DKK ekskl. moms. Offentlige noter En kursusadministrator kan oprette en offentlig note på et kursusforløb. Det er en note, der bør vises på websitet i forbindelse med forløbet. Det vil typisk være vigtig information om, at et bestemt forløb afviger fra de andre på en eller anden måde. Hvis der er en offentlig note på et forløb, vil den være tilgængelig i egenskaben publicnote. Byg evt. dine egne vælgere i CMS et Hvis CMS et gør det muligt, kan du anvende data fra API et til at bygge vælgere, som webredaktøren kan anvende til at vælge, hvilke data, der skal trækkes ind på forskellige sider. Lav f.eks. en kursusvælger, hvor redaktøren kan vælge, hvilket kursus en side skal hente data fra. Eksempel på en kursusvælger, der trækker på data fra API et - her i Umbraco CMS Sprogvalg på kurser I ITEM Course Manager er det muligt at oprette kursusforløb, hvor deltagerne selv kan vælge, hvilket sprog, det skal foregå på. En del af de data, der findes på et kursusforløb, ser sådan ud: "ismultilanguage": true, "languages": [{ "id": 1, "name": "Dansk", "languagecode": "da-dk" }, { "id": 2, "name": "Engelsk", "languagecode": "en-gb" } ] Hvis egenskaben ismultilanguage er true, betyder det, at der kan vælges mellem flere sprog på forløbet. De sprog, der kan vælges imellem, fremgår af arrayet languages og du kan bruge informationerne deri til at

10 ITEM Course Manager API rev bygge en sprogvælger, som kursister kan anvende ved tilmelding. Det er værdien i egenskaben languagecode, der i så fald skal sendes med i feltet af samme navn i forbindelse med tilmelding (se enroll metoden ovenfor). Hvis ismultilanguage er false, kan du helt se bort fra sprogvalg.

11 ITEM Course Manager API rev Bilag A: Importmodel Den JSON-model, der skal anvendes i forbindelse med metoden /api/courses/import har følgende format: { } 'mode': 'create', // pt. eneste understøttede 'courses': [{ 'foreignkey': '120015', // fremmednøgle fra andet system 'categoryid': 1, // id på kategori fra /api/categories 'name': 'Dataanalyse med SAP HANA', 'abbreviation': 'SAP-HANA', 'description': 'SAP HANA er softwaren, der giver virksomheder mulighed for at...', 'active': true, // false = skjult og uden tilmeldingsmuligheder 'typeid': 0, // id på kursusform fra /api/coursetypes 'courseinstances': [{ 'foreignkey': '567898', // fremmednøgle fra andet system 'startdate': ' ', // en-us dato 'enddate': ' ', // en-us dato 'mainlocationid': 1, // id på hovedlokation fra /api/mainlocations 'locationid': 1, // id på lokation fra /api/locations 'enableenrollment': true, // åbent for tilmelding 'hideonwebsite': false, 'dates': [{ 'foreignkey': '956578', // fremmednøgle fra andet system 'date': ' ', // en-us dato 'time': '9:00-16:00' // tidsrum som streng }, { 'foreignkey': '956579', 'date': ' ', 'time': '9:00-15:00' }] }] }]

12 ITEM Course Manager API rev Bilag B: Status på tilmeldinger En tilmelding (enrollment) kan have en af følgende statuskoder: 1 Ny 2 Afventer 3 Godkendt 4 Afvist 5 Annulleret 6 Flyttet til andet forløb 7 Midlertidigt godkendt Ny: Er lige kommet ind i systemet, og ingen har gennemset tilmeldingen endnu. Afventer: Er gennemset af en administrator, men den kan ikke umiddelbart godkendes. Godkendt: Tilmeldingen er godkendt og kursisten er klar til kursusstart Midlertidigt godkendt: Tilmeldingen er principielt godkendt, og vi lader kursisten starte på kurset - men der mangler stadig et eller andet, f.eks. dokumentation, betaling, kontrakt e.l., man skal være opmærksom på. Afvist: Tilmeldingen er helt afvist, f.eks. pga. manglende betaling, manglende godkendelse e.l. Annulleret: Ordren er annulleret og kursisten er afmeldt kurset igen. Flyttet til andet forløb: Kursisten tilmeldte sig oprindeligt det forløb, vi kigger på, men er efterfølgende blevet flyttet til et andet - til denne status hører altid en note om, hvilket forløb kursisten er overført til.

ITEM Course Manager API

ITEM Course Manager API ITEM Course Manager API rev. 1.125 1 ITEM Course Manager API ITEM Course Manager stiller systemets informationer om kurser og forløb til rådighed for andre systemer igennem et REST API. Samme API gør det

Læs mere

ITEM Course Manager API

ITEM Course Manager API ITEM Course Manager API rev. 1.130 1 ITEM Course Manager API ITEM Course Manager stiller systemets informationer om kurser og forløb til rådighed for andre systemer igennem et REST API. Samme API gør det

Læs mere

ITEM Course Manager API

ITEM Course Manager API ITEM Course Manager API rev. 1.150 1 ITEM Course Manager API ITEM Course Manager stiller systemets informationer om kurser og forløb til rådighed for andre systemer igennem et REST API. Samme API gør det

Læs mere

ITEM Course Manager API

ITEM Course Manager API ITEM Course Manager API rev. 1.155 1 ITEM Course Manager API ITEM Course Manager stiller systemets informationer om kurser og forløb til rådighed for andre systemer igennem et REST API. Samme API gør det

Læs mere

ITEM Course Manager API

ITEM Course Manager API ITEM Course Manager API rev. 1.156 1 ITEM Course Manager API ITEM Course Manager stiller systemets informationer om kurser og forløb til rådighed for andre systemer igennem et REST API. Samme API gør det

Læs mere

DATABASE Projekt 1-3. semester

DATABASE Projekt 1-3. semester DATABASE Projekt 1-3. semester Gruppe 2- CLmul-a12e Projekt URL http://www.lucasperch.dk/projekter/database.pdf Gruppe 2 Lucas Perch-Nielsen cph-lp14@cphbusiness.dk http://lucasperch.dk/skole.php Niclas

Læs mere

CONFERENCE MANAGER. For at logge på Conference Manager skal du åbne Google Chrome

CONFERENCE MANAGER. For at logge på Conference Manager skal du åbne Google Chrome VELKOMMEN TIL I CONFERENCE MANAGER For at logge på Conference Manager skal du åbne Google Chrome Åben www.conferencemanager.dk og klik på Log Ind oppe i højre hjørne. BENYT NEDENSTÅENDE LOGIN OPLYSNINGER

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

e-conomic modul til Magento

e-conomic modul til Magento Opsætningsguide til e-conomic modul til Magento Version 4.0.6 Magentomoduler ApS Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Opsætning af modulet kræver at du har adgang til

Læs mere

Automatisk kursustilmelding Mail tilmelding, venteliste, bekræftelse og påmindelses automatisering på SMS

Automatisk kursustilmelding Mail tilmelding, venteliste, bekræftelse og påmindelses automatisering på SMS Uddannelsesstyring Sags og dokumenthåndtering med opgavestyring til påmindelser. Kvalitet i kommunikation Skabeloner til brevfletning af breve, kursusbevis, deltager og fremmøde lister og labels. Automatisk

Læs mere

Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring

Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring Målgruppe: Campus katalogadministratorer Indhold: Denne vejledning giver dig et indblik i, hvordan du opretter en læringsaktivitet med læringsformen

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

DOtAB. Teknisk rapport

DOtAB. Teknisk rapport DOtAB Teknisk rapport Indholdsfortegnelse Introduktion... 1 Systemarkitektur... 1 Teknologier... 1 Platforme for mobile enheder... 1 Kommunikations interfacet... 2 Udviklingsmiljø... 2 IDOtAB (service

Læs mere

DKAL Snitflader REST Register

DKAL Snitflader REST Register DKAL Snitflader REST Register 1 Indholdsfortegnelse A2.1 INTRODUKTION 3 A2.1.1 HENVISNINGER 3 A2.1.2 LÆSEVEJLEDNING 4 A2.1.2.1 SÅDAN LÆSES EN REST GRAF 4 A2.1.2.2 SÅDAN LÆSES EN RESSOURCE OG EN TYPE 4

Læs mere

2.15 21/05/2013 Tilføjet dokumentation af bvn input for GetEngagementDetailed

2.15 21/05/2013 Tilføjet dokumentation af bvn input for GetEngagementDetailed APOS2 REST API Forord Dette dokument er en del af APOS version 2 manualerne. APOS version 2 (APOS2 herefter) er et organisation, klassifikation og personale system baseret på Sag & Dokument standarderne.

Læs mere

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse Kursistens side på Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Log ind... 3 Fanebladende Kommende- og afholdte kurser... 5 Kursustitel... 5 Startdato... 5 Dokumenter... 5 Erklæring... 5 Ansøgning... 5 Tilmeldingsoplysninger

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul TYPO3 CMS Ext:direct_mail Side 1 Indhold Tilmeldings / Afmeldings processen... 2 Manuel tilføjelse af e-mail adresser... 3 Oprettelse af nyhedsbreve... 4 Udsendelse

Læs mere

PHP 3 UGERS FORLØB PHP, MYSQL & SQL

PHP 3 UGERS FORLØB PHP, MYSQL & SQL PHP 3 UGERS FORLØB PHP, MYSQL & SQL Uge 1 & 2 Det basale: Det primære mål efter uge 1 og 2, er at få forståelse for hvordan AMP miljøet fungerer i praksis, og hvordan man bruger PHP kodesproget til at

Læs mere

TBL / 14.08.2012 v.0.3. Kurser... 3 Tilmeld kursister... 4. Side 2 af 8

TBL / 14.08.2012 v.0.3. Kurser... 3 Tilmeld kursister... 4. Side 2 af 8 HåndOffice Kurser Kurser... 3 Tilmeld kursister... 4 Side 2 af 8 Kurser Klik på Kursus.Kursus-Forening åbner søgningen på kurser. Udfyld kriterier og/eller klik på Start søgning. Dette åbner liste på kurser

Læs mere

Digital post Snitflader Bilag A2 - REST Register Version 6.3

Digital post Snitflader Bilag A2 - REST Register Version 6.3 Digital post Snitflader Bilag A2 - REST Register Version 6.3 1 Indholdsfortegnelse A2.1 INTRODUKTION 4 A2.1.1 HENVISNINGER 4 A2.2 OVERSIGT OVER FUNKTIONSOMRÅDE 5 A2.2.1 OPRET / HENT OPLYSNINGER OM SLUTBRUGER

Læs mere

Oprettelsen af en aktivitet foregår på følgende måde:

Oprettelsen af en aktivitet foregår på følgende måde: INDLEDNING Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en aktivitet består af. Eksemplet er baseret på, at formen på aktiviteten er et tilstedeværelseskursus.

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet)

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) I denne vejledning vil vi at guide myndigheder med et simpelt kontakthierarki (f.eks. blot en hovedpostkasse) der benytter snitfladen s/mime der

Læs mere

Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen

Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen Kære udbyder, Du er nu oprettet som udbyder på Åben Dagtilbudsportalen, og du kan nu lægge relevante tilbud for daginstitutioner på portalen. For at hjælpe dig bedst

Læs mere

Guide til medlemskartoteket

Guide til medlemskartoteket Guide til medlemskartoteket Bliv klogere på Í Redigerer af foreningens medlemmer Í Oprettelse af nye medlemmer Í Udtræk af medlemslister Í Registrering af ansvarsområder Í Indberetning Í Kontingentsatser

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem 1. Login... 2 2. Administrationens opbygning... 2 3. Kalendere... 3 3.1 Ret arbejdstid... 3 3.2 Kalender oversigt... 4 3.2.1 Månedskalender... 5 3.2.2 Uge kalender... 5 3.2.3 Dagskalender... 6 3.2.4. Bookning

Læs mere

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv HåndOffice Kurser Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv... 10 Side 2 af 11 Kursus Et klik på Kursus viser menu med følgende tre valgmuligheder.

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Version : v1.40

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Version : v1.40 Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Version : v1.40 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med dokumentet... 4 Oprettelse af sms-gruppe... 5 Tilføjelse af ekstra datafelter...

Læs mere

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side 7. udgave, revideret marts 2012 Vejledningen er opdateret i forbindelse med indførelse af ny side til masseredigering af tilmeldinger. Denne vejledning

Læs mere

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler.

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler. ANNONCER Proces Beskrivelse Handling Fremfind job Fremfind jobbet via boksen Jobs Klik på jobtitlen Start annonceringsproces Slå jobbet op Annoncer på Ekstern side (egen hjemmeside) Klik på fanen Annoncering

Læs mere

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG Side 1 af 15 Navision Stat 7.0 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG CVR Integration Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers data op imod Det Centrale

Læs mere

September 2012 VEJLEDNING. Kursustilmelding via BL.dk

September 2012 VEJLEDNING. Kursustilmelding via BL.dk September 2012 VEJLEDNING Kursustilmelding via BL.dk Indhold Indledning... 3 Login og find kursus... 4 Tilmeldingsbilledet... 9 Håndtering af kursusdeltagere... 11 Opret ny kursusdeltager... 11 Tilmelding

Læs mere

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side Virksomheder Standardindstillinger på virksomhedens side Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 7/1-2015 Som virksomhedsadministrator har du mulighed for at indstille EfterUddannelse.dk til

Læs mere

OPRETTELSE AF ET SIMPELT GRATIS ARRANGEMENT

OPRETTELSE AF ET SIMPELT GRATIS ARRANGEMENT OPRETTELSE AF ET SIMPELT GRATIS ARRANGEMENT Hvis du skal oprette et simpelt gratis arrangement, kan du følge vejledningen nedenfor. Den vil gennemgå de steder, der er obligatoriske for dig at udfylde samt

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE Dato: 7. januar 2015 Version: 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 A. Administrationsportal...3 2. Kom godt i gang...4 A. Minimumskrav...4 B.

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2. CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.2 Download udviklingssoftware... 6 2.2.1 Hent Visual Studio

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG Generel vejledning for uddannelsesansvarlige Introduktion Denne vejledning giver dig en kort gennemgang af nogle af de muligheder

Læs mere

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER I vejledningen bruger vi det gratis program Google kalender som eksempel til at vise, hvordan man bruger en online kalender. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og

Læs mere

Appendix C - Databeskrivelse

Appendix C - Databeskrivelse Appendix C - Databeskrivelse D1: Entitet: Person En Person repræsenterer en borger, som anvender systemet. En Person har ved oprettelsen ingen Barselsforløb og orlovsperioder, men kan generelt have flere

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Online marketing kursus

Online marketing kursus Online marketing kursus for fleksjobbere 6 uger - ny viden - nye jobmuligheder Opslag til sociale medier kan planlægges. Fleksjobberen kan tilføre virksomheden attraktiv arbejdskraft, selv med få ugentlige

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Dokumentation DFI API. Det danske Filminstitut DFI API. Brugermanual

Dokumentation DFI API. Det danske Filminstitut DFI API. Brugermanual Det danske Filminstitut DFI API Brugermanual V1.0 11-01-2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Server... 4 Login... 4 Sprog... 4 Faste søge kriterier... 4 Cached data... 4 Endpoints... 4 Parametre til

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Tredjepart webservices

Tredjepart webservices Tredjepart webservices 4. juni 2015 USS Dok. Klik her for at angive tekst. 1/12 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Miljøer... 3 Adgang... 3 API kald... 4 GET: /authorizations... 4 Input 4 Output 4 Output

Læs mere

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator Standardindstillinger - virksomhed Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 6/7-2017 Ved log ind som virksomhed

Læs mere

Vejledning til Klubadministratorer

Vejledning til Klubadministratorer Vejledning til Klubadministratorer til vedligeholdelse af klub- og medlemsinformationer Følgende vejledning er udarbejdet til med henblik på at informere klubadministratorer om de selvbetjeningsmuligheder

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet)

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) I denne vejledning vil vi at guide myndigheder med et udvidet kontakthierarki (dvs. flere postkasser) der benytter snitfladen s/mime der skal integrere

Læs mere

Varehusrapporter. Indhold

Varehusrapporter. Indhold Varehusrapporter Indhold Varehusrapporter... 1 Indledning... 3 Tilmeldinger... 3 Kursister... 3 Aktivitet ressourcer... 3 Lokale... 3 Udstyr... 3 Brugsmateriale... 3 Steder... 3 Region... 4 Indholdspakke...

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler Sådan opretter du kursusforløb Vejledning til virksomheder og skoler 2 Som bruger på amukurs.dk kan du skræddersy efteruddannelse til medarbejdere og kursister Med mere end 3.000 kurser, kan det være svært

Læs mere

Guide for Forsikring & Pensions REST API v2, version Indledning. 2. Forudsætninger før brug af Forsikring & Pensions REST API

Guide for Forsikring & Pensions REST API v2, version Indledning. 2. Forudsætninger før brug af Forsikring & Pensions REST API Guide for s REST API v2, version 2.0 1. Indledning Dette dokument beskriver REST API for de 3 services, som udstiller i forbindelse med selskabernes tjek på ubetalte gebyrer og præmierestance, som skal

Læs mere

OPRETTELSE AF ET SIMPELT BETALINGSARRANGEMENT

OPRETTELSE AF ET SIMPELT BETALINGSARRANGEMENT OPRETTELSE AF ET SIMPELT BETALINGSARRANGEMENT Hvis du skal oprette et simpelt betalingsarrangement, kan du følge vejledningen nedenfor. Den vil gennemgå de steder, der er obligatoriske for dig at udfylde

Læs mere

Sådan kommer du godt igang -guide

Sådan kommer du godt igang -guide Sådan kommer du godt igang -guide Log på: Åbn SDUs e-læringsplatform ved at åbne din internetbrowser og indtaste adressen: http://elearn.sdu.dk Klik på Login Indtast brugernavn (username) og adgangskode

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012 Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent!

Læs mere

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at:

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: - rette i stamdata og tilføje medarbejdere til institutionens/dagplejegruppens side - tilmelde medarbejdere til kurser

Læs mere

e-conomic integration

e-conomic integration ERP INTEGRATION - e-conomic Version 4.0 december 2011 Formålet med ERP integrationsmodulet er, at gøre det muligt for organisationer i webcrm at blive integreret med debitorer i e-conomic. Bemærk: ERP-integration

Læs mere

Fuld guide registrering af efteruddannelse og anmodning om kompensation

Fuld guide registrering af efteruddannelse og anmodning om kompensation Fuld guide registrering af efteruddannelse og anmodning om kompensation OBS! Du skal have en brugerprofil til nikkb.dk oprettet efter 1. januar 2018 og med tilknyttet NemID. Har du allerede det, så kan

Læs mere

Brugervejledning (BRUGER) Bookhus v.3+ Ver. 1.0

Brugervejledning (BRUGER) Bookhus v.3+ Ver. 1.0 Brugervejledning (BRUGER) Bookhus v.3+ Ver. 1.0 Bookhus Brugervejledning Side 1 af 11 Login For at kunne reservere og booke skal du være oprettet som bruger i systemet. Hvis ikke du allerede er oprettet

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system My Shop Online shop system Infusion name: My_Shop Ajax baseret, online SHOP system Vejledning til installation og brug -------------------------------------------------------- Author: Egon Jessen, webmaster@myphp.dk

Læs mere

Standard funktionerne i Webshop.io Content Management System (CMS) er mange, i skemaet nedenfor kan du se funktioner beskrevet kort.

Standard funktionerne i Webshop.io Content Management System (CMS) er mange, i skemaet nedenfor kan du se funktioner beskrevet kort. Webshop.io Standard funktioner Standard funktionerne i Webshop.io Content Management System (CMS) er mange, i skemaet nedenfor kan du se funktioner beskrevet kort. Produkter og dokumenter Menu-dokumenter

Læs mere

Integrationer. Praktikportal projektet Oktober 2014 Version 1.1

Integrationer. Praktikportal projektet Oktober 2014 Version 1.1 Integrationer Praktikportal projektet Oktober 2014 Version 1.1 Revisionshistorie Version Dato Ansvarlig Beskrivelse 1.0 23-10-2014 Lars Christensen Dokument oprettet 1.1 24-3-2015 Kasper Hansen Yderligere

Læs mere

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 1 EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Vejledning til regattaadmin.dk og regattaprogrammet

Vejledning til regattaadmin.dk og regattaprogrammet 17 Regattaprogrammet (Søren Madsens tilmeldingsprogram) Vejledning til regattaadmin.dk og regattaprogrammet regattaadmin.dk Langdistance - Vejledning Indhold regattaadmin.dk... 1 Vejledning i Hovedmenu...

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ADMIN

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ADMIN GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ADMIN DANSKE BEDEMÆND september 2014 v.1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overblik... 3 Sortering af ordrer... 3 Status... 4 Afventer fuldmagt...

Læs mere

Opret ny bruger Tilknyt medlemskab Ændre Mail-adresse Ændre password.

Opret ny bruger Tilknyt medlemskab Ændre Mail-adresse Ændre password. Opret ny bruger Tilknyt medlemskab Ændre Mail-adresse Ændre password. Min Side - Opret ny bruger Du opretter dig som bruger på hundeweb.dk ved at klikke på Min Side. Når du er oprettet som bruger på hundeweb.dk

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Sådan opretter du kursuspakker. Vejledning til virksomheder og skoler

Sådan opretter du kursuspakker. Vejledning til virksomheder og skoler Sådan opretter du kursuspakker Vejledning til virksomheder og skoler 2 Som bruger på amukurs.dk kan du skræddersy efteruddannelse til medarbejdere og kursister Med mere end 3.000 kurser, kan det være svært

Læs mere

Web Ansøger - DIBS integration Installationsvejledning

Web Ansøger - DIBS integration Installationsvejledning Web Ansøger - DIBS integration Installationsvejledning BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning...

Læs mere

NemHandel-registret. Hjælpeguide til oprettelse i NemHandel-registret og registrering af profiler. August 2012 Version 1.0

NemHandel-registret. Hjælpeguide til oprettelse i NemHandel-registret og registrering af profiler. August 2012 Version 1.0 NemHandel-registret Hjælpeguide til oprettelse i NemHandel-registret og registrering af profiler. August 2012 Version 1.0 Introduktion Hvis en virksomhed eller en offentlig myndighed ønsker at kunne modtage

Læs mere

Velkommen til Åben Skole portalen

Velkommen til Åben Skole portalen Velkommen til Åben Skole portalen Kære udbyder, Du er nu oprettet som udbyder på Åben Skole portalen, og du kan nu lægge relevante skole læringstilbud på portalen. For at hjælpe dig bedst mulig på vej,

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1 Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Velkommen til Klasseværelse Klasseværelse er en effektiv app til ipad, som gør det nemmere for dig at styre undervisningen,

Læs mere

Den digitale Underviser. DOF deltagernet

Den digitale Underviser. DOF deltagernet Den digitale Underviser DOF deltagernet Sabine Kramer juli 2014 Indhold Kursusindhold... 2 Log ind på Deltagernet, se og rediger dine aktuelle kurser... 3 Skift fra uge- til emneformat... 5 Redigér første

Læs mere

Gå-hjem møde. For administratorer

Gå-hjem møde. For administratorer Gå-hjem møde For administratorer DEN 4. DECEMBER 2016 13:00 13.15 Velkomst 13.15 13.30 Campus Online 13.30 14.00 E-læring 14.00 14.15 Pause 14.15 15.00 Datavarehus 15.00 15.30 Funktioner i pipeline 15.30

Læs mere

Klubmedlemskab. Online-portalen hvor medlemmerne kan bestille medlemskab til din DMU-klub - nemt og uden at skulle involvere klubben.

Klubmedlemskab. Online-portalen hvor medlemmerne kan bestille medlemskab til din DMU-klub - nemt og uden at skulle involvere klubben. DMU Vejledning: Til klubben Klubmedlemskab Online-portalen hvor medlemmerne kan bestille medlemskab til din DMU-klub - nemt og uden at skulle involvere klubben. Find den på: http://klubmedlemskab.dmusport.dk

Læs mere

UniLock System 10. Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806

UniLock System 10. Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806 UniLock System 10 Manual til Integration med Salto adgangskontrol (RW Pro) Projekt PCS125-20 Version 1.0 Revision 140806 Med integration til Salto adgangskontrol kan UniLock administrere personers adgang

Læs mere

KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE

KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE Kapitel 8: Oprettelse og administration af dokumentgodkendelse KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE Målsætninger Introduktion Målsætningerne er at: Oprette dokumentgodkendelsessystemets

Læs mere

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system.

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system. My Event Online tilmeldings system. Infusion name: My_Event Ajax baseret, online event system Filename: my_event_readme.html Vejledning til installation og brug Author: Egon Jessen, webmaster@ungsejl.dk

Læs mere

Sådan kommer du godt igang -guide

Sådan kommer du godt igang -guide Sådan kommer du godt igang -guide Log på: Åbn SDUs e-læringsplatform ved at åbne din internetbrowser og indtaste adressen: http://elearn.sdu.dk Klik på Login Indtast brugernavn (username) og adgangskode

Læs mere

Sådan fungerer onlinetilmeldingen

Sådan fungerer onlinetilmeldingen Sådan fungerer onlinetilmeldingen Onlinetilmeldingen gør brug af flere systemer: hjemmesiden, webbutikkens administration, betalingssystemet epay og LUDUS. LUDUS Afdelingerne fastlægger hvilke fag, der

Læs mere

Tips og Tricks til Blackboard

Tips og Tricks til Blackboard 16 Tips og Tricks til Blackboard OFTE ANVENDTE FUNKTIONER DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Indhold Indledning... 2 Praksis for notifikationer... 2 Tilmelding af flere brugere samtidig til ét kursusrum...

Læs mere

Brugervejledning Digital Post for administratorer

Brugervejledning Digital Post for administratorer Brugervejledning Digital Post for administratorer 1. Login Login til administrationsmodulet i Digital Post sker via Admin -knappen på forsiden. I login-billedet tastes det opgivne brugernavn og adgangskode

Læs mere

Teknisk guide til opsætning af SPF, DKIM og DMARC for at sikre optimale leveringsrater for s fra webcrm, ved brug af Mailjet.

Teknisk guide til opsætning af SPF, DKIM og DMARC for at sikre optimale leveringsrater for  s fra webcrm, ved brug af Mailjet. E-mail anti-spam Teknisk guide til opsætning af SPF, DKIM og DMARC for at sikre optimale leveringsrater for e-mails fra webcrm, ved brug af Mailjet. For at sikre jer optimal leveringssikkerhed for e-mails

Læs mere

Kursushåndtering. Brug af Eventmodulet. Invitation af personer der eksisterer i webcrm-løsningen

Kursushåndtering. Brug af Eventmodulet. Invitation af personer der eksisterer i webcrm-løsningen Kursushåndtering I webcrm-løsningen er der 2 velegnede metoder til håndtering af kurser, arrangementer og events; den ene er ved brug af Eventmodulet og den anden ved brug af Produkter. I denne guide beskrives

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

1.1.3 Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden

1.1.3 Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden .. Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden Klik på menuen Alle arrangementer. Nu vises knappen Opret arrangement og alle Aktuelle arrangementer og aktiviteter. Ændret den. juni 09 Ældre Sagens hjemmesidesystem:..

Læs mere

Digital post Snitflader Bilag A5 - REST HTTP returkoder Version 6.3

Digital post Snitflader Bilag A5 - REST HTTP returkoder Version 6.3 Digital post Snitflader Bilag A5 - REST HTTP returkoder Version 6.3 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 A5.1 INTRODUKTION 4 A5.2 HTTP RETURKODER 4 A5.3 DIGITAL POST FEJLKODER 7 A5.3.1 DIGITAL POST

Læs mere

SPORTI foreningsløsning. Foreningsadministration for klubber under DI 15. marts 2009 Tirsbæk Slot, Vejle

SPORTI foreningsløsning. Foreningsadministration for klubber under DI 15. marts 2009 Tirsbæk Slot, Vejle SPORTI foreningsløsning Foreningsadministration for klubber under DI 15. marts 2009 Tirsbæk Slot, Vejle Agenda 1. Medlemsregistrering 2. Kontingentopkrævninger 3. Tilmelding til stævner, kåringer, kurser

Læs mere