UNGDOMSSKOLEPLAN Jammerbugt Ungdomsskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UNGDOMSSKOLEPLAN Jammerbugt Ungdomsskole"

Transkript

1 UNGDOMSSKOLEPLAN Jammerbugt Ungdomsskole Jammerbugt Ungdomsskole er organiseret i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen hvor Ungdomsskolelederen har daglig reference til Skole- Dagtilbuds- og Ungdomsskolechefen. Ungdomsskolebestyrelsen har det overordnede ansvar for Ungdomsskolens virksomhed på baggrund af den økonomiske ramme Kommunalbestyrelsen årligt bevilger til Ungdomsskolens virksomhed. Ungdomsskolebestyrelsen udarbejder og vedtager hvert år i okt./nov. et driftsbudget for det kommende års ungdomsskolevirksomhed. Ungdomsskolens bestyrelse består af: 2 kommunalbestyrelsesmedlemmer Formand og Næstformand 1 repræsentant for arbejdsgiversiden 1 repræsentant for arbejdstagersiden 1 repræsentant for skolelederne 1 repræsentant for Folkeoplysningsudvalget 1 repræsentant for Ungerådet Typisk Ungerådsformanden 1 repræsentant for de unge i Jammerbugt valgt på Unge på Tinge i november ulige år 1 medarbejderrepræsentant fra Skoleområdet 1 medarbejderrepræsentant fra Fritidsområdet Ungdomsskoleinspektøren er ansvarlig embedsmand i forhold til bestyrelsen og udpeger relevante ledelsesrepræsentanter og sekretær, som tilforordnede til Bestyrelsesarbejdet. Kommunalbestyrelsen udpeger og godkender Ungdomsskolebestyrelsen efter hvert kommunalvalg. Der skal udarbejdes og vedtages nye vedtægter for Ungdomsskolebestyrelsen inden kommunalvalget 2017 da de findes i flere versioner og ikke passer på den nuværende organisering. Ungdomsskolen er styret gennem et styringssæt (Vision, Værdier, Mission og Strategi) som vedtages i Ungdomsskolebestyrelsen. Strategien er lig med Skoleudviklingsplanen og følger skolernes rytme for vedtagelse af ny strategi og udviklingsområder. Ungdomsskolens ledelsesteam er: 1 Ungdomsskoleinspektør 1 Administrativ Leder (Viceinspektør) + (Køreskolen) 2 Afdelingsledere (Henholdsvis Fritids- & Skoleafdelingen) 1 Sekretariatskoordinator (Tværkommunal Ungedemokrati, medborgerskab og Ungeråd)

2 Alle øvrige medlemmer af ledelsesteamet end Ungdomsskoleinspektøren er ansat som varme hænder med ansvar for pædagogiske områder og pædagogiske opgaver i området i henhold til job- og funktionsbeskrivelserne. Organiseringen af Ungdomsskolens ledelsesteam er vedtaget i Børne- og Familieudvalget med indstilling fra Ungdomsskolebestyrelsen. Den øvrige normering er vedtaget af Ungdomsskolebestyrelsen indenfor den økonomisk tildelte ramme og med afsæt i de gældende overenskomster. Organisering af arbejdet i Jammerbugt Ungdomsskole Jammerbugt Ungdomsskoles Skoleudviklingsplan skal anses som et værktøj, der indkredser og uddyber organisationen og dens virksomhed fremadrettet. Med andre ord er dens funktion at omsætte lovgrundlag og kommunale politikker til pædagogisk indhold og udvikling formuleret som indsatsområder med afsæt i værdierne og på vej mod visionen. Den skal samtidig betragtes som Ungdomsskolens bidrag til at synliggøre og operationalisere vores egen praksis på baggrund af de mål, som vi har sat os. Derved bliver Skoleudviklingsplanen også ledelsens redskab til styring af det pædagogiske arbejde i Ungdomsskolen. Skoleudviklingsplanen er udarbejdet i tæt samarbejde med Ungdomsskolens teams og nøglemedarbejdere, med teamledelsen som omdrejningspunkt. Dette er gjort for at gøre udviklingsplanen nærværende og aktuel for medarbejderne, som skal betragte udviklingsplanen som et aktivt og operationelt værktøj. Ungdomsskolebestyrelsen og MED-udvalget har desuden været inddraget aktivt undervejs i forløbet. Alle skoler i Jammerbugt Kommune arbejder desuden med et kompetenceudviklingsforløb, med fokus på den strategiske planlægning, styring og implementering samt dokumentation og læringskontrakter. I Ungdomsskolen har vi på den baggrund valgt at arbejde med at beskrive og skabe fælles forståelse for den nye Ungdomsskoles identitet og organisering. En identitet, der er fremkommet af de seneste års forandringer kombineret med lovgivning og kommunale opgaver og som i dag fremstår som Vores Ungdomsskole. Lovgrundlag og opgaver Ungdomsskolens lovgrundlag er Ungdomsskoleloven. Denne lov bestemmer en række kerneopgaver, som Jammerbugt Ungdomsskole bygger sin virksomhed op på baggrund af.

3 Ungdomsskoleloven er imidlertid også en rammelov, som giver kommunen mulighed for at placere en lang række relaterede opgaver i Ungdomsskolen for på den måde at skabe helhed og synergi på ungeområdet i kommunen. Tendensen er landsdækkende, og vi ser i mange kommuner, at store opgaver samles i Ungdomsskolen, der på den måde ofte betegnes som UngAalborg, UngÅrhus, UngSlagelse osv. Jammerbugt Ungdomsskole oplever også denne udvikling, som understøttes af lovgivning og reformer, og har de seneste år samlet en række ungeområder i vores regi. Vi vil her gennemgå en række centrale områder: Folkeskoleloven Folkeskolereformen har i høj grad indskrevet Ungdomsskolen som en aktiv partner i arbejdet omkring børn og unge i folkeskolen. Daværende undervisningsminister Christine Antorini underbyggede dette på efterårskonferencen i DGI-byen omkring skolereformen den 14. november 2013, hvor hun bl.a. sagde: Udnyt Ungdomsskolens erfaringer med at sætte flere fagligheder på spil, og dens tradition for at tænke andre måder at løse opgaverne på. Profillinjer, valgfagspakker, understøttende undervisning, særlige forløb, talentforløb og demokratiarbejde i praksis er alt sammen opgaver, det vil være naturligt at inddrage Ungdomsskolen i hjemme i jeres kommuner. Ungdomsskolens anvendelsesorienterede undervisningsforløb kan bruges til at forbedre udskolingen. Ungdomsskolen har i de første år efter skolereformen arbejdet med en række samarbejder med folkeskolerne i Jammerbugt Kommune. Nogle af de mest anvendte forløb Kickstart og Reboot arbejder med at understøtte og afklare de unge, som har problemer i Folkeskolens ældste klasser. Disse forløb er beskrevet overfor ministeriet og nu tidligere undervisningsminister Ellen Trane Nørby skriver i et brev til Jammerbugt Ungdomsskole den 1. december 2015 bl.a.: Du (Ungdomsskoleinspektøren) giver et godt eksempel på arbejdet med inklusion og åben skole i folkeskolens ældste klasser. Jeg har læst beskrivelserne af jeres projekter for unge med behov for lidt ekstra opmærksomhed. Det lyder spændende, og jeg er glad for at læse, at I har fundet en god måde at samarbejde på, som udnytter folkeskolereformens fleksibilitet i forhold til samarbejde mellem skoler og ungdomsskolen. ( ) En central del af det eftersyn af inklusionen i folkeskolen, som jeg offentliggjorde den 3. november 2015, er at få identificeret de gode eksempler på, hvor man har fået inklusionsindsatsen til at virke. ( )

4 Jeg sender jeres eksempler videre til ekspertgruppens sekretariat, så den eventuelt kan indgå i gruppens arbejde. I såvel Ungdomsskolen som på folkeskolerne har vi endog en opfattelse af, at vi kan udbygge samarbejdet endnu mere i de kommende år. Beskæftigelsesområdet I Beskæftigelsesforvaltningen/ungeenheden er det kommunale ansvar for de årige og deres uddannelses- eller beskæftigelsessituation placeret i forlængelse af en række reformer. Ungdomsskolen har i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen og Ungeenheden udarbejdet en række samarbejdsflader, hvor Ungdomsskolens pædagogiske ressourcer sættes i spil med det mål at sikre flest mulige unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Perspektiverne og opgaverne i de kommende år virker ret store på dette område, når vi ser på de socioøkonomiske og demografiske udfordringer, som er et vilkår i dele af Jammerbugt Kommune. Klublovgivningerne Klubområdet relaterer lovgivningsmæssigt til 4 områder nemlig Ungdomsskoleloven, Dagtilbudsloven, Lov om Social Service og Folkeoplysningen. Kommunalt er der tradition for at samle klubområdet, hvilket vi også har gjort i Jammerbugt Kommune i ungdomsskolens regi, med en fælles ledelse og alsidige klubtilbud mange steder i kommunen. Klubtilbuddene bliver i den nye organisering en bærende del af Ny Fritid, som beskrives senere. SSP - Politi SSP-indsatsen er i Jammerbugt Kommune ved at blive nybeskrevet gennem et udvalgsarbejde som blev afsluttet i sommeren Ungdomsskolen deltog aktivt i denne proces og afventer stadig en politisk beslutning på dette område. Asyl-området I takt med udviklingen i verden er der pres på asylområdet i Jammerbugt Kommune. Ungdomsskolen samarbejder og løser en række opgaver ad hoc for asylcentret i disse sammenhænge. Pt. arbejdes der med værkstedsforløb og klubaktiviteter. Organisation og Netværk Ungdomsskolen organiserer sin indsats i 2 teamområder + 2 mindre opgaveområder.

5 Skolegruppen er Ungdomsskolens skoletilbud. Teamets opgaver indbefatter forskellige forløb for unge i kommunens 7 overbygningsskoler + enkelte forløb på mellemtrinet på kommunens øvrige skoler, samt opgaver på tværs af ungdomsuddannelserne og beskæftigelsesområdet for unge, som har forladt Folkeskolen. Området er udviklet i lyset af Jammerbugt som inklusionskommune, hvor der på tværs af Skolesystemet og Ungdomsuddannelserne er behov for et fokus på de unge, som kan blive udfordret af inklusionen og en stor del af formålet er at understøtte de unge med en særlig indsats. De pædagogiske indsatser kredser i høj grad omkring det relationelle, hjælpe de unge med at målsætte og finde vej for efterfølgende at følge op og coache de unge i deres valg. Tilbuddene er udviklet i tæt samarbejde med skolerne, UU og PPR, og tilbuddene dækker over flere indsatser, som beskrives senere i Skoleudviklingsplanen. Fritidsgruppen er i Ungdomsskolen samlet udtryk for de 4 klublovgivninger og Ungdomsskolens fritidsundervisning, fag, events, ture/rejser og projekter. Den primære målgruppe for disse aktiviteter er større børn og unge mellem 10 og 18 år. Desuden skal Ungdomsskolen facilitere ungemiljøer for de årige koblet til kommunens uddannelsesmiljøer i forlængelse af erhvervsskolereformen. I løbet af efteråret 2015 er Fritidsgruppens område blevet samlet og nybeskrevet i en ny form og organisering benævnt Ny Fritid. Det betyder at de før fragmenterede indsatser er samlet i et nyt tilbud, som målrettet samarbejder med de lokale skoler i Jammerbugt om at opbygge helhed og synergier mellem skoleliv og fritidsliv i lyset af mulighederne i skolereformen. Ny Fritid er nærmere beskrevet i efterfølgende afsnit. Demokrati og ungeindflydelse er et område, der knytter an til såvel Ungdomsskolelov, Folkeskoleloven som klublovgivningerne. Desuden er driften af ungedemokrati, medborgerskab og kommunalt Ungeråd placeret under Ungdomsskolen. Ungdomsskolen skal gennem denne indsats desuden sikre at unge høres når eksempelvis laves nye kommunale helhedsplaner. Sammen med de unge er der vedtaget et kommunalt program for ungeinvolvering, som indsatsen tager sit udgangspunkt i. Køreskolen knallertundervisning og traktorundervisning er som i det meste af Danmark placeret i Ungdomsskolen. Helt konkret udbydes færdselsrelateret førstehjælp, knallertkørekort og traktorkørekort (kun teori). Hele området knytter sig til Ungdomsskoleloven.

6 Økonomi og administration Ungdomsskolen tildeles hvert år et rammebudget til Ungdomsskolens virksomhed, som administreres af Ungdomsskolens ledelse og godkendes af Ungdomsskolebestyrelsen. Da Ungdomsskolen med de senere års organisationsændringer er ved at finde den rigtige organisering, kalder tiden også på at få opbygget en ny kommunal kontoplan, der effektivt kan bruges som styringsværktøj for ledelsen i Ungdomsskolen. Dette arbejde er på det økonomiske område stadig et hovedmål og stort set på plads til budget Desuden har Ungdomsskolen gennem de seneste år arbejdet med at øge indtjeningen gennem den indtægtsdækkede side af virksomheden. Denne udvikling fortsættes også. Netværk Ungdomsskolens arbejde er kommunedækkende og foregår ofte i samarbejde med andre kommunale, frivillige eller private aktører. Det betyder, at Ungdomsskolen er meget opmærksomme på samarbejdet og at pleje og vedligeholde gode forbindelser til sine netværkspartnere. Ungdomsskolen tager i sit samarbejde afsæt i 3 væsentlige faktorer i valget af netværkspartnere. Det er: 1. Hvem er de? (Identifikation) 2. Hvad kan de? (Fælles eller supplerende fagligheder/opgaver) 3. Hvorfor (Hvordan kan samarbejdet øge trivsel og læring blandt unge i Jammerbugt) Ungdomsskolen vil i løbet af det kommende år opstille en grafisk og metodisk model for samarbejdet i netværk da dette fremstår helt centralt i den måde, Ungdomsskolen fremadrettet vil arbejde på. PR- og formidling Ungdomsskolen skal hvert år udgive et katalog med sin virksomhed til kommunens unge. Gennem en række år har Ungdomsskolen udgivet et blad med et overblik over virksomheden. Der er ingen tvivl om, at de fleste kommuner bevæger sig i retning af at udgive dette overblik i elektronisk form og med brug af de sociale medier. Jammerbugt Ungdomsskole er også i gang med denne proces og sigter mod en ny formidlingsstrategi til skoleåret 17/18. Ungdomsskolen vil efter skoleåret 2016/17 for første gang udgive en årsrapport. Formålet med denne er at give et overblik og en status over Ungdomsskolens mange aktiviteter i løbet af et skoleår. Årsrapportens form vil være både tal og fortællinger.

7 Kompetenceudvikling I forlængelse forårets MUS-samtaler og sammenholdt med resultaterne af forandringsprocessen fra dette skoleår vil teamledelsen efter sommerferien tilrettelægge vilkårene for det kommende års kompetenceudvikling. Dog fortsættes eksisterende beslutninger om at kompetenceudvikle ledelsen med Diplom i ledelse. Desuden efteruddannes lærerne i Skolegruppen og Fritidsgruppen samt på Demokratiområdet og Køreskolen løbende i tråd med udviklingen af opgaver på områderne. Evaluering Ungdomsskolen evaluerer løbende på en række niveauer. I forhold til de enkelte aktiviteter evaluerer de enkelte medarbejdergrupper og teams løbende på, hvordan det er gået, og hvad der kan forbedres. Lederteamet vil i det kommende år arbejde med at systematisere denne praksis. Overordnet evaluerer Ungdomsskolens ledelsesteam virksomheden i forbindelse med arbejdet omkring den årlige Skoleudviklingsplan. Denne cyklus og processen omkring denne involverer de enkelte medarbejdergrupper og MED-udvalget. Bestyrelsen har ligeledes mulighed for at deltage i evalueringen gennem arbejdet med Skoleudviklingsplanen. Fysiske rammer og faciliteter Ungdomsskolens virksomhed foregår overalt i kommunen. Det er derfor centralt at have en organisk måde at organisere arbejdet på, som betyder, at vi kan slå os ned og arbejde mange forskelligartede steder i kommunen. Dette betyder også, at bygninger ikke er det centrale omdrejningspunkt for Ungdomsskolens virke men mere at faciliteter og pædagogiske metoder ikke bliver udprægede stationære. Gode eksempler på dette er Ungdomsskolens grejbank af kasser og udstyr til pædagogiske øvelser og samarbejde som stort set er i brug hver eneste dag et sted i kommunen sammen med et af vores pædagogiske teams. Ungdomsskolens administration og mødelokaler er dog samlet i hovedkvarteret i Brovst, og desuden har Ungdomsskolen lejet sig ind hos VUC i Brovst, hvor grejbank, udstyr og køretøjer har base sammen med et velindrettet stort værksted, der rummer mulighed for mangeartede pædagogiske værkstedsaktiviteter og vores Køreskole. Desuden har Fritidsgruppen faste lokaler på - eller i tilknytning til - de fleste

8 overbygningsskoler. I Skoleudviklingsplanen dykkes der yderligere og mere specifikt ned i de forskellige dele af vores organisering og beskrives indsatser på de 2 overordnede områder, Skolegruppen og Fritidsgruppen + Ungedemokrati og Køreskole. Fokus er på at beskrive områdernes basisopgaver samt de pædagogiske overvejelser og metoder og Baseline. Hvert område beskriver desuden SMTTE-modeller på nye tiltag.

ISHØJUNGDOMSSKOLE UNGDOMSSKOLEPLAN

ISHØJUNGDOMSSKOLE UNGDOMSSKOLEPLAN ISHØJUNGDOMSSKOLE HVAD ER ET STYRINGSSÆT? VISIONEN VÆRDIER ISHØJUNGDOM UNGDOMSSKOLENS UDVIKLINGSPLAN MISSION ISHØJUNGDOMSSKOLE - Ungdomsskoleplan ISHØJUNGDOMSSKOLES MISSION Med afsæt i Ungdomsskoleloven

Læs mere

HVAD ER ET STYRINGSSÆT?

HVAD ER ET STYRINGSSÆT? STYRINGSSÆT OG FORRETNINGSGRUNDLAG FOR LU FORÅRET 2018 2 HVAD ER ET STYRINGSSÆT? Mission Vision Organisationsbeskrivelse & Strategi Værdier Styringssæt og forretningsgrundlag for LU - Foråret 2018 3 GRUNDLAGET

Læs mere

Ungdomsskoleleder Jammerbugt Kommune

Ungdomsskoleleder Jammerbugt Kommune Jesper Madsen/Camilla Sommer 06-10-2017 Executive Search Professional Recruitment Talent & Leadership Advisory Worldwide Ungdomsskoleleder Jammerbugt Kommune JOB- OG KRAVPROFIL Jammerbugt Kommune 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

Ny skole Nye skoledage

Ny skole Nye skoledage Skoleledelsesforløb 2013 KL og COK har i samarbejde med kommunale chefer og skoleledere tilrettelagt og udviklet et 3-dages udviklingsforløb for landets skoleledelser med henblik på at understøtte implementeringen

Læs mere

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017 Ungdomsskoleplan Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Indhold 1. Ungdomsskolens lovgrundlag...3 2. Formål med virksomheden...3 3. Favrskov Kommunes ungdomsskoleordning...3

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag 5/12/2015 Til kommunal forvaltning April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til kommunal forvaltning Redaktion:

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i Folkeskolereformen af 13. juni 2013. For at understøtte planlægningen

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Skovshoved Skole Maj 2015 Generelle oplysninger Adresse Stilling Reference Ansættelsesvilkår Skovshoved Skole Korsgårdsvej 1 2920 Charlottenlund Telefon: 39 98 55

Læs mere

Erfaringer fra samarbejdet mellem kommuner og læringskonsulenternes tosprogsteam om at løfte tosprogede børn og unges sprog og faglighed

Erfaringer fra samarbejdet mellem kommuner og læringskonsulenternes tosprogsteam om at løfte tosprogede børn og unges sprog og faglighed Erfaringer fra samarbejdet mellem kommuner og læringskonsulenternes tosprogsteam om at løfte tosprogede børn og unges sprog og faglighed Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings konference om

Læs mere

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik Vision Mål for Dragør skolevæsen Prioriteter for skolevæsenet Lokal sammenhængskraft

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere 5/12/2015 April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere Redaktion: Design: Fotografi:

Læs mere

Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning

Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning Generelle oplysninger vedr. indsatsen 1. Problemidentifikation Vollsmose er klassificeret som ghettoområde. På fritids- og foreningsområdet arbejder

Læs mere

Funktions- og stillingsbeskrivelse af skolelederstillingen på Ørebroskolen

Funktions- og stillingsbeskrivelse af skolelederstillingen på Ørebroskolen Funktions- og stillingsbeskrivelse af skolelederstillingen på Ørebroskolen I forbindelse med ansættelse af skoleleder ved Ørebroskolen er der udarbejdet et forventningsgrundlag og en funktions- og stillingsbeskrivelse

Læs mere

Ungdomsskoleleder Job- og Kravprofil

Ungdomsskoleleder Job- og Kravprofil Ungdomsskoleleder Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Ungdomsskoleleder

Læs mere

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 20-11-2013 Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform. Den har fokus

Læs mere

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN Københavns Kommunes Folkeoplysningspolitik FORMÅL Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag og debat sikrer de københavnske borgere

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik formål Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af UngAalborg

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af UngAalborg Punkt 5. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af UngAalborg 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN:

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN: NOTAT Uddrag Analyse af ungdomsskolen 2.0 I forbindelse med fritidsaktiviteter, heldagsskole og diverse projekter har Ungdomsskolen en del samarbejdspartnere. Nedenstående tabel lister de foreninger, klubber

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Indeværende notat er et bud på, hvordan en første udfoldelse af dette samarbejde og partnerskab kan se ud - set i lyset af folkeskolereformen.

Indeværende notat er et bud på, hvordan en første udfoldelse af dette samarbejde og partnerskab kan se ud - set i lyset af folkeskolereformen. Emne: Partnerskab og samarbejde ml. folkeskole og ungdomsskole i Vejle Kommune. Dato 03-03-2014 Sagsbehandler Erik Grønfeldt Direkte telefonnr. 76815068 Journalnr. 17.00.00-A00-1-13 1.0 Indledning Med

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Linjefagsstrategi 2014 2020 Hovedfokus i forbindelse med Vordingborg Kommunes kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 ligger i, at

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2014

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2014 REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2014 DATO: 29-01-2014 STED: THORSENSVEJ 11, 2., 4800 NYKØBING F TIDSPUNKT: KL. 19.00 FRAVÆRENDE: BRIAN KROG AFBUD: BENEDICTE DREJER, METTE MØLLER, GERD NIELSEN, CHRISTIAN

Læs mere

Bilag 3. Den fremtidige folkeskole i København - skolen i centrum

Bilag 3. Den fremtidige folkeskole i København - skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 07-02-2014 Sagsnr. 2014-0013853 Bilag 3. Den fremtidige folkeskole i København - skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform.

Læs mere

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål Projektbeskrivelse Baggrund og formål Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Dét er et af de nationale mål for folkeskolereformen. For at imødekomme det mål har vi i Norddjurs og Skanderborg kommuner

Læs mere

10. klasse, hvad nu? Ungeenhed 15-25 år. EUC Nord, Martec. 10. klasse i Ungdomsskolen. KL, konference,28.04. 2015 :

10. klasse, hvad nu? Ungeenhed 15-25 år. EUC Nord, Martec. 10. klasse i Ungdomsskolen. KL, konference,28.04. 2015 : KL, konference,28.04. 2015 : 10. klasse, hvad nu? Finn Lillelund Christensen Ungdomsskoleleder Ungeenhed 15-25 år Side 1 EUC Nord, Martec 75 m Historik og kontekst 2011 2012 5/9: 222 2013 5/9: 236 2014

Læs mere

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Til alle kommunalbestyrelser Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Folkeskolereformen

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole. Udviklingsplan

Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole. Udviklingsplan Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole Udviklingsplan 2014-2017 Ungdomsskolens formålsparagraf: Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre

Læs mere

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000 Nr. Overskrift Beskrivelse 1 Et attraktivt uddannelses- og Fagligt løft til ledere og medarbejdere. ungdomsmiljø. Visionen peger på at uddannelsesniveauet i kommunen skal styrkes. Nyere forskning peger

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Sag nr. 19/5116 Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune Center for Skole og Dagtilbud April 2019 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

HR- masterplan. Fra starten af sep. vil Byrådet stå i spidsen for en proces for at konkretisere reformen i Middelfart

HR- masterplan. Fra starten af sep. vil Byrådet stå i spidsen for en proces for at konkretisere reformen i Middelfart Løn og Økonomi - Team Løn Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5048 Fax +45 8888 5501 Dato 4. sep. 2013 Sagsnr.: 2013-009940-1 Mette.Jakobsen@middelfart.dk

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Job og personprofil for skolechef

Job og personprofil for skolechef Job og personprofil for skolechef 1. Stillingen Skolechefen refererer til Direktøren for Børn og Unge. Skoleområdet består af 27 skoler, 14 klubber, 10 SFO-klubber og 3 samdrevne institutioner, Naturskolen

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Hanebjerg Skole ligger naturskønt i Hillerød Kommune, har ca. 550 elever og har undervisning på tre matrikler i: Brødeskov, Gørløse og Uvelse. Skolen

Læs mere

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Notat 25. februar 2016 Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Udviklingsstrategien Folkeskolereformen er udpeget som et af strategisporerne i Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU GLADSAXE KOMMUNE GXU Pædagogisk grundlag GXU NOTAT Dato: 18. marts 2014 Af: Jette Blondin Pædagogisk grundlag GXU GXU vi uddanner til livet, og vi uddanner til uddannelse Indholdsfortegnelse GLADSAXE KOMMUNE...

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 15. januar 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

arbejde med at omsætte skolepolitikken i praksis dokumentere og evaluere indsatsen

arbejde med at omsætte skolepolitikken i praksis dokumentere og evaluere indsatsen Indledning Denne skolepolitik er 2. version af Jammerbugt Kommunes formulerede politik for folkeskolen. Denne anden version er udarbejdet på baggrund af en proces, hvor væsentlige aktører på skoleområdet

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

UNGDOMSSKOLEPLAN 2008 NORDFYNS UNGDOMSSKOLE

UNGDOMSSKOLEPLAN 2008 NORDFYNS UNGDOMSSKOLE NORDFYNS UNGDOMSSKOLE Side Forord. Hovedtanken i ungdomsskoleplanen er, at tilbuddene i ungdomsskolen skal tage udgangspunkt i unges ståsted og interesser og derfor tilrettelægges fleksibelt ud fra de

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE 2017-2019 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Afdeling for Skoler INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND... 4

Læs mere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere På Virupskolen ændrer vi skolens ledelsesstruktur pr. 1. august 2015. Vi søger derfor 2 pædagogiske ledere til at indgå i vores ledelsesteam. Vi søger en pædagogisk

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE FAVRSKOV KOMMUNE UNGDOMSSKOLEPLAN RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE: INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 UNGDOMSSKOLENS LOVGRUNDLAG... 3 FORMÅL MED VIRKSOMHEDEN... 3

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Holdningsnotat - Folkeskolen

Holdningsnotat - Folkeskolen Holdningsnotat - Folkeskolen På alle niveauer har der været arbejdet hårdt for Skolereformens start, og nu står vi overfor at samle op på erfaringerne fra år 1. Centralt for omkring folkeskolen står stadig,

Læs mere

Læring og Samarbejde

Læring og Samarbejde Kontrakter Børn og Unge 2015-17 Læring og Samarbejde Strategiområde A: Det gode børneliv. Mål Indsats Handling Ansvarlig Plan for proces og evaluering A.1. Læring og inklusion: Styrkelse og konsolidering

Læs mere

Fremtidig organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune

Fremtidig organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune Fremtidig organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune 1. Baggrund 2 2. Lovgivning 3 2.1 Frit skolevalg 3 3. Scenarier for organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune 4 3.1 Scenarie 1: 10. klasse organiseret

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen Indledning Herningsholmskolen søger afdelingsleder til en ny afdeling på Holtbjerg. Stilling er ledig til besættelse pr. 1. april 2019. Stillingen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: Ungdomsskolen, Lundbækvej 5, 2665 Vallensbæk Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen

Læs mere

Tilbud på konsulentbistand ved implementering af ledelsesprojektet: Offentlig Leadership Pipeline i Skoleforvaltningen UDKAST.

Tilbud på konsulentbistand ved implementering af ledelsesprojektet: Offentlig Leadership Pipeline i Skoleforvaltningen UDKAST. Til Kopi til Fra Sagsnr. Forvaltningsledelsen Indtast Kopi til Sekretariat, HR og Udvikling Indtast sagsnr. Sekretariat, HR og Udvikling Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Init.: LBS/KD

Læs mere

arbejde med at omsætte skolepolitikken i praksis dokumentere og evaluere indsatsen

arbejde med at omsætte skolepolitikken i praksis dokumentere og evaluere indsatsen Indledning Denne skolepolitik er 2. version af Jammerbugt Kommunes formulerede politik for folkeskolen. Denne anden version er udarbejdet på baggrund af en proces, hvor væsentlige aktører på skoleområdet

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune 2018 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg Kapitel 3 Mødevirksomhed

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

GRUNDLAG. for det fritids- og ungdomspædagogiske arbejde. Grundlaget indeholder konkrete mål, midler og metoder for det fritidsog ungdomspædagogiske

GRUNDLAG. for det fritids- og ungdomspædagogiske arbejde. Grundlaget indeholder konkrete mål, midler og metoder for det fritidsog ungdomspædagogiske Grundlaget indeholder konkrete mål, midler og metoder for det fritidsog ungdomspædagogiske arbejde i Fredericia kommune 2017 GRUNDLAG for det fritids- og ungdomspædagogiske arbejde www.fredericia.dk 2

Læs mere

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed. Fremover skal skolebestyrelsen også som del af den åbne skole fastsætte principper for samarbejder

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Chefteamet i Fagsekretariatet Børn

Læs mere

Vejen frem mod Skolestrategi 2021

Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Forslag til ny skolestruktur Sendt i høring pr. 29. sept. 2015 Silkeborg Byråd Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Børne- og Ungeudvalget har over en længere periode drøftet en strategi for folkeskolen på

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 < Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås

Læs mere

Randers Kommune Job- og personprofil for faglige skoleledere-

Randers Kommune Job- og personprofil for faglige skoleledere- Randers Kommune Job- og personprofil for faglige skoleledere- niveau 2.1 1. april 2015 1. Baggrund INDLEDNING. Udgangspunktet for Randers Kommunes arbejde med at ændre skolestrukturen er et ønske om at

Læs mere

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN Resultatkontrakt 2010-11 for RASMUS RASK-SKOLEN Odense Kommune - Forvaltning dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Rasmus Rask-skolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Udkast til: Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Den aktive ungdomsskole billede fra fremtidsdag med unge, marts 2010. Dagtilbud og Skole Assens Kommune 1 Indledning Sværme, netværk eller

Læs mere

Viby Skole. Lokal Udviklingsplan

Viby Skole. Lokal Udviklingsplan 2014-16 Lokal Udviklingsplan Viby Skole Viby Skole er en moderne og veldrevet folkeskole i Aarhus Kommune, der med sine ca. 80 medarbejdere, 27 klasser og ca. 530 elever formår at være en attraktiv skole,

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder for Heldagsskolen Munkgård en afdeling af Snejbjerg Skole

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder for Heldagsskolen Munkgård en afdeling af Snejbjerg Skole NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder for Heldagsskolen Munkgård en afdeling af Snejbjerg Skole 1. Indledning Da vores tidligere afdelingsleder har fået nyt job, er stillingen som afdelingsleder ledig

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune 2018 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg Kapitel 3 Mødevirksomhed

Læs mere

KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole

KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole Indledning KL inviterede i foråret 2014 alle kommuner til et samarbejde om at realisere en ny folkeskole. Formålet med samarbejdet er at udvikle politisk og

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelser

Ungdomsskolebestyrelser Ungdomsskolebestyrelser Bekendtgørelse nr. 790 af 20/11 1990 I henhold til 7, stk. 5, i lov nr. 411 af 13. juni 1990 om ungdomsskoler, produktionsskoler og daghøjskoler fastsættes: 1. Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015

Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015 Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015 Baggrund for projekt: Faglig Ledelse og vidensrejsen til Ontario, Canada I forbindelse med implementering af Folkeskolereformen

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftalen er indgået mellem Børne- og Ungeudvalget og afdelingschefen for bevilling 41 Skoler. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål.

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

UDKAST VEDTÆGT. for. Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelse

UDKAST VEDTÆGT. for. Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelse VEDTÆGT for Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelse I henhold til 7, stk. 1, i lovbekendtgørelse nr. 438 af 8. maj 2017 om ungdomsskoler, nedsætter Odense Byråd en ungdomsskolebestyrelse ved ungdomsskolen

Læs mere

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015/ /2017

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015/ /2017 2015/2016 2016/2017 SALTUM SKOLE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indledning 1 Vurdering af skolens resultater 3 Skoleudviklingsplan/indsatser 5 Indledning Skoleudviklingsplanen udgør

Læs mere