Bilag 12 - Resultat af kvalitative undersøgelser ifm wiki. Indhold. Bilag 12 Punkt 11.5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 12 - Resultat af kvalitative undersøgelser ifm wiki. Indhold. Bilag 12 Punkt 11.5"

Transkript

1 Bilag 12 Punkt 11.5 Bilag 12 - Resultat af kvalitative undersøgelser ifm wiki Indhold Bilag til pkt. 10.6: Foreløbige resultater af kvalitative undersøgelser ifm. wiki om rammearkitektur... 1 Indhold... 1 "As-is": Status på gennemgang af rammearkitektur-wiki ( )... 1 Kvalitative undersøgelser af brugerbehov til udstilling af rammearkitekturens indhold... 3 De gennemførte undersøgelser... 3 Undersøgelsens resultater... 3 Videre læsning... 3 Minispørgeskemaundersøgelse telefoninterviews blandt kommunale it-arkitekter og digitaliseringskonsulenter... 5 Formål og mål... 5 Respondenter... 5 Sammenfatning... 5 Videre læsning... 5 Interview af Lars Vraa... 6 Sammenfatning... 6 Videre læsning... 6 Fokusgruppeinterview... 7 Program og omdrejningspunkt... 7 Sammenfatning... 8 Videre læsning... 8 Side 1 af 8 "As-is": Status på gennemgang af rammearkitektur-wiki ( ) Dette notat med status på wikien for den fælleskommunale rammearkitektur er udarbejdet af informationsarkitekt Joachim Eriksson, Kontoret for Arbejdsgange og It-arkitektur. Notatet afspejler, at Joachims gennemgang af wikien endnu ikke er fuldt afsluttet. Joachims gennemgang er en opgave, der udføres i regi af SAGERA, projekt 1.

2 Medlemmerne af Kommunernes It-arkitekturråd kan rekvirere Joachims datamateriale, hvis de ønsker det. Metode Undersøgende, eksplorativ pga. manglende viden om RA dvs. udvikle en metode hen ad vejen Leverancen har hele tiden været spørgsmål og bemærkninger, IKKE anbefalinger eller forslag Udgangspunkt i bruttolisten over sider på wikien Fokus Elementer på siderne, deres informationsværdi samt forklaringsværdi o EA reolen o Statusboksen o Tekstafsnit o Kategoribjælken (kategorier) Tekstafsnit på siderne o Opbygning (afsnit) o Formålet med forskellige afsnit o Eksisterende mængde af indhold o Formålet med indholdet o Afsender (flere tekster nævner et vi men hvem er det?) Referencer mellem sider o Links mellem sider, hvis tekst henviser til hinanden o Placering af referencer i tekstafsnit o Formulering af referencer (er links der refererer til samme type indhold formuleret ens?) Kategorier o Sammenligning af sider i samme kategori fx byggeblokke ift. opbygning og gensidige referencer o Formål med kategorier (fx Kort fortalt ) o Sammenhængen mellem kategorier (arkitektur for indholdet) Side 2 af 8 Kategorier af fejl og mangler Wikien giver mulighed for en fast opbygning af siderne, og faciliterer referencer mellem siderne, hvilket er godt. Men disse muligheder støder sammen med en tilsyneladende manglende redaktionel linje i teksterne, forskellig anvendelse af afsnittene og formentlig også på en mangel på egentlig indhold at putte i de forskellige afsnit. Desuden også et manglende redaktionelt eftersyn af tekster. I det hele taget fokus på bevidsthed om, ikke så meget det tekstuelle indhold, men på opbygning af det dvs. er der en metode til opbygning og udarbejdelse af indhold? Har man gjort sig klart, hvad de enkelte sider skal, hvad de enkelte tekstafsnit skal og hvad den overordnede sammenhæng er? Mulighed for generering af form for indholdsfortegnelse, evt. på sektionsniveau ( Du er her ).

3 Kvalitative undersøgelser af brugerbehov til udstilling af rammearkitekturens indhold De gennemførte undersøgelser De gennemførte empiriske, kvalitative undersøgelser omfatter: Wikiens "as-is" samlet i notat Spørgeskema blandt deltagerne på netværksdag for Kommunernes It-arkitekturnetværk i KL-huset den 20. september telefoninterviews blandt kommunale it-arkitekter og digitaliseringskonsulenter 1 interview af chefarkitekt Lars Vraa, KOMBIT 1 fokusgruppeinterview blandt kommunale it-folk, leverandører og konsulenthuse samt KL's egne it-arkitekter Side 3 af 8 Undersøgelsens resultater Sammenfattende kan undersøgelsernes resultater opregnes således: Behovet er tilstede: Undersøgelserne viser, at alle tre hovedmålgrupper (kommuner, leverandører og konsulenthuse) udtrykker behov for at have en samlet online løsning, hvor rammearkitekturen udstilles. Behovet dækkes ikke i dag: De adspurgte fremsætter en lang række behov, ønsker og ideer til form og indhold for en sådan online løsning. Det store behov modsvares dog ikke af en tilsvarende brug af wikien. Den bruges ikke meget, men kun en gang imellem, hvis overhovedet. Grunde til kløft mellem behov og oplevet leverance: Kløften skyldes dels manglende kendskab til rammearkitekturen, dels oplevelse af manglende relevans og dels af oplevet manglende kvalitet i indhold på wikien. Ønsker: Respondenterne udtrykker ønske om, at en relanceret online løsning i højere grad tager afsæt i de brugerbehov, cases, konkrete og praktiske aspekter, som de møder undervejs i deres arbejde, snarere end som nu, hvor indholdet er afsender- og emneorienteret efter rammearkitekturens egen indre logik. Bredere fundament rettet mod praksis: I dag er wikien kendetegnet ved en høj grad af envejskommunikation, statisk indhold, topdown-, afsender- og emneorienteret tilgang på et konceptuelt, logisk, abstrakt niveau i en kompleks og uoverskuelig form. Brugerne ønsker en højere grad af flervejskommunikation, dynamisk indhold, lokale eksempler, konkret handlingsanvisning, sammenhænge til fysisk, konkret og praktisk niveau i en enkel, brugerorienteret og overskuelig form gerne også i et samarbejde mellem KL og KOMBIT, og gerne også eksempelvis med DIGST, OS2 o.s.v. Videre læsning Ønsker rådsmedlemmerne adgang til de fulde transskriptioner af de gennemførte undersøgelser, er I velkomne til at sende en forespørgsel herom til Thomas Tim Jensen, thtm@kl.dk.

4 Minispørgeskemaundersøgelse Den 20. september 2017 blev der afholdt netværksdag i KL-huset, og i den forbindelse uddelte vi et spørgeskema til de 120 deltagere og indsamlede skemaerne straks efter. Respondenterne skulle svare ét enkelt spørgsmål: Bruger du wikien? KL driver wikien om rammearkitektur på Her får du adgang til specialistviden om fx byggeblokke og arkitekturprincipper. Bruger du wikien? (sæt ét kryds) Side 4 af 8 or mig 120 spørgeskemaer blev uddelt, 68 udfyldte spørgeskemaer blev indsamlet en svarprocent på 57 %. Blandt de deltagende respondenter fordelte svarene sig således: 0 bruger wikien meget (0 %) 40 bruger wikien en gang imellem (59 %) 24 af deltagende respondenter kender ikke wikien (35 %) 3 siger, at wikien ikke er relevant for dem (4 %) I øvrigt spurgte vi, om vi måtte inddrage respondenterne yderligere: 6 af de deltagende respondenter ville gerne deltage i fokusgruppe (8 %) 26 af de deltagende respondenter ville gerne ringes op (38 %)

5 6 telefoninterviews blandt kommunale it-arkitekter og digitaliseringskonsulenter Formål og mål Thomas Tim Jensen (THTM) gennemførte i dagene den oktober telefoniske interviews á 15 minutter om kommunale it-folks brug af den eksisterende wiki og om deres behov og ønsker efter relacering. Formålet var at teste hypoteser og egne iagttagelser med brugernes egne holdninger og oplevelser, så relancering bliver så brugerorienteret som muligt. Side 5 af 8 Målet var at indsamle temaer som forberedelse til fokusgruppeinterview den 25. oktober og give input til den samlede rapport for dette forprojekt forud for lanceringsprojekt for wikien. Respondenter Respondenterne blev udvalgt blandt deltagerne ved netværksdag i KL-huset for Kommunernes It-arkitekturnetværk. Af de 68 deltagende respondenter havde 26 indikeret, at KL måtte telefoninterviewe dem. Af disse 26 tog THTM kontakt til 12 respondenter, som var det maksimale, praktisk overkommelige antal interviewpersoner. De 12 blev udvalgt med henblik på spredning i kommunestørrelse, geografisk placering og deres svarfordeling i mini-spørgeskemaet angående kendskab til og brug af wikien. Af de 12 gav 6 tilsagn om interview via afkrydsning i Doodle. Sammenfatning De vigtigste hovedpointer fra de 6 interviews indgår i sammenfatningen allerførst i dette notat. Videre læsning Ønsker rådsmedlemmerne adgang til oversigt over interviewpersoner, lydoptagelser samt fyldige sammenfatninger af de gennemførte undersøgelser, er I velkomne til at sende en forespørgsel herom til Thomas Tim Jensen, thtm@kl.dk.

6 Interview af Lars Vraa Interview med Lars Vraa, chefarkitekt i KOMBIT, blev gennemført i KOMBIT den 24. oktober 2017 kl. 09:00 09:30 Interviewer: Thomas Tim Jensen, KL (THTM) Interviewperson: Lars Vraa, KOMBIT (LVR) Sammenfatning Interviewet af Lars Vraa kan sammenfattes i følgende stikord: wikien skal give indføring rettet imod bl.a. forretning og ledelsen understøtte og tage udgangspunkt i kommunernes forretning vi skal ikke lave arkitektur for arkitekturens/arkitektens skyld ikke lave arkitekturarbejde unødigt på forkant lave rammearkitektur i konkrete projekter og sikre ejerskab og påvise værdi / gevinst fremhæve det der allerede er bygget og tilgængeligt - pege ud på eksisterende vidensressourcer. (lavt hængende frugter) indhold skal kun ligge ét sted koordinere produktion, visning og link til indhold mellem KL og KOM- BIT og andre fx DIGST, OS2 mv. Side 6 af 8 Videre læsning Ønsker rådsmedlemmerne adgang til transkription af interviewet, er I velkomne til at sende en forespørgsel herom til Thomas Tim Jensen, thtm@kl.dk.

7 Fokusgruppeinterview Onsdag den 25. oktober 2017 kl. 09:30 11:30 blev afholdt fokusgruppeinterview i KL-huset om wikien. Der deltog følgende: Fra KL chefkonsulent og it-arkitekt Torben Mathisen og it-arkitekt Julie Kristoffersen Bendtsen begge med særlig viden om wikien og om rammearkitekturen. Specialkonsulent Thomas Tim Jensen var mødeleder og facilitator. It-arkitekt Niels Nordberg fra Ballerup Kommune og it-projektleder og proceskonsulent Birgitte Lund fra Albertslund Kommune Senior Partner Per Eeg fra Devoteam Senior Business Consultant Mikkel Winther fra EG (CS Business Development) Senior System Developer Anders Reinhardt Hansen, Knowledge Cube Founding Partner i Strand & Donslund - Morten Donslund Side 7 af 8 Program og omdrejningspunkt THTM indledte med at sætte rammen: Præsentationsrunde af alle fokusgruppedeltagere, kort intro til wikien, præsentation af omdrejningspunktet: kobling af governancemodel for rammearkitekturen med redaktion af wikien. Som ramme for at indhøste resultater fra fokusgruppeinterviewet blev der derefter stillet tre spørgsmål i rækkefølge: Spørgsmål 1 - formål og indhold? (Afsendervinkel) Spørgsmål 2 - målgrupper og behov? (Modtagervinkel) Spørgsmål 3 - platform og redaktion?

8 Sammenfatning De vigtigste hovedpointer fra fokusgruppeinterviewet indgår i sammenfatningen allerførst i dette notat. Videre læsning Ønsker rådsmedlemmerne adgang til lydoptagelse samt fuld transkription af interviewet, er I velkomne til at sende en forespørgsel herom til Thomas Tim Jensen, thtm@kl.dk. *** Side 8 af 8

Relancering af wikien for den fælleskommunale rammearkitektur

Relancering af wikien for den fælleskommunale rammearkitektur Bilag 5 Punkt 13 Projektbeskrivelse Relancering af wikien for den fælleskommunale rammearkitektur Sammenfatning Projektets første fase skal afdække grundlaget for og stille forslag til den efterfølgende

Læs mere

SAGERA PROJEKT 1 IT-ARKITEKTURRÅDET

SAGERA PROJEKT 1 IT-ARKITEKTURRÅDET SAGERA IT-ARKITEKTURRÅDET 06.12.18 Styringsmodel for indhold på INFO for rammearkitekturen INFO.rammearkitekur.dk Optaget i rammearkitekturen Forslag til nyt indhold På vej (overblik) Laboratorium / prototyper

Læs mere

It-Arkitekturrådets møde 28. februar Effektmåling af rammearkitektur

It-Arkitekturrådets møde 28. februar Effektmåling af rammearkitektur www.pwc.dk It-Arkitekturrådets møde 28. februar Effektmåling af rammearkitektur Revision. Skat. Rådgivning. Interviews og workshop har været primær input til udarbejdelsen af målepunkter, som har haft

Læs mere

EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER PLAN FOR KVALITATIVE MÅLEPUNKTER. Bilag 7 Punkt 13

EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER PLAN FOR KVALITATIVE MÅLEPUNKTER. Bilag 7 Punkt 13 Bilag 7 Punkt 13 DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER PLAN FOR KVALITATIVE MÅLEPUNKTER Den samlede målemetode Kvalitative Kvantitative Udarbejdelsen

Læs mere

KOMMUNERNES IT- ARKITEKTURNETVÆRK 2019

KOMMUNERNES IT- ARKITEKTURNETVÆRK 2019 KOMMUNERNES IT- ARKITEKTURNETVÆRK 2019 It-Arkitekturrådsmødet 6/12-2018 Agenda Evaluering hvad er godt, skidt og hvad skal ændres? Nøgleord for Kommunernes It-arkitekturnetværk 2019 Model for netværket

Læs mere

Evaluering af Kommunernes It-Arkitekturråd. Succeskriterier for arbejdet det første år Plan for evaluering

Evaluering af Kommunernes It-Arkitekturråd. Succeskriterier for arbejdet det første år Plan for evaluering Evaluering af Kommunernes It-Arkitekturråd Succeskriterier for arbejdet det første år Plan for evaluering Phn, 22. februar 2012 Baggrund Sekretariatet iværksætter i 2012 en evaluering af rådets arbejde

Læs mere

Dagsorden til 24. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd

Dagsorden til 24. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd Dagsorden til 24. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd Mødet afholdes den 7. december 2017 i lokale S-10 i KL-Huset, Weidekampsgade 10,. Side 1 af 26 'Rammearkitekturen er fundamentet for, at kommunerne

Læs mere

RACI-model for arkitekturprodukter i den fælleskommunale rammearkitektur

RACI-model for arkitekturprodukter i den fælleskommunale rammearkitektur Bilag 8 til pkt. 9 RACI-model for arkitekturprodukter i den fælleskommunale rammearkitektur INDHOLD Indledning... 2 Definitioner... 3 Fælleskommunale arkitekturmål:... 3 Forretningsprocesmønstre... 4 Fælleskommunale

Læs mere

Status for SAGERA-programmet

Status for SAGERA-programmet Status for SAGERA-programmet Godkendelse og organisation Information til leverandører og kommuner Projekt 1 vedr. governance, mål og indhold for rammearkitekturen Projekt 2 vedr. kommunal modning, kommunikation

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR

DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR KL S DIALOGFORUM FOR IT-LEVERANDØRER OG KONSULENTHUSE 10.OKT. 2014 DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR - en arkitektur for den kommunale digitalisering - v/ Peter Thrane,

Læs mere

Målepunkt 1: Bedre betingelser for datadeling

Målepunkt 1: Bedre betingelser for datadeling Bilag 9: Resultat af kvalitativ effektmåling af den fælleskommunale rammearkitektur blandt leverandører, januar 2018. Målepunkt 1: Bedre betingelser for datadeling Vurdér hvor enig/uenig du er i nedenstående

Læs mere

Den fælleskommunale Rammearkitektur. - en arkitektur for den kommunale digitalisering

Den fælleskommunale Rammearkitektur. - en arkitektur for den kommunale digitalisering Den fælleskommunale Rammearkitektur - en arkitektur for den kommunale digitalisering Fundament Vision & Strategi Logik Rammearkitektur Fysik Udvikling/Implementering 2 13.10.2014 Fælles it-arkitekturstyring

Læs mere

EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER EFFEKTMÅLING AF INITIATIVET SAMMENHÆNG OG GENBRUG MED RAMMEARKITEKTUREN

EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER EFFEKTMÅLING AF INITIATIVET SAMMENHÆNG OG GENBRUG MED RAMMEARKITEKTUREN DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER EFFEKTMÅLING AF INITIATIVET SAMMENHÆNG OG GENBRUG MED RAMMEARKITEKTUREN EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER Udarbejdelsen af denne drejebog Formål Tilgang

Læs mere

Peter Thrane Enterprisearkitekt KL+KOMBIT. Den fælleskommunale Rammearkitektur - Inspiration

Peter Thrane Enterprisearkitekt KL+KOMBIT. Den fælleskommunale Rammearkitektur - Inspiration Peter Thrane Enterprisearkitekt KL+KOMBIT Den fælleskommunale Rammearkitektur - Inspiration REGIONERNE Selvstyre Egen økonomi Konkurrence = bedre priser Samarbejde Koordinering Udveksling SAMMENHÆNG

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning i kommunal høring af kravmateriale, maj 2013

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning i kommunal høring af kravmateriale, maj 2013 Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning i kommunal høring af kravmateriale, maj 2013 Drejebogen kommer med input, ideer og forslag til, hvordan kommunerne kan gribe en lokal høringsproces an med indsamling

Læs mere

Arkitekturrapport: <PROJEKTNAVN>

Arkitekturrapport: <PROJEKTNAVN> Arkitekturrapport: Denne orienteringsrapport udarbejdes for it-projekter i henhold til brug af den fælleskommunale rammearkitektur. Rapport ejes af projektets it-arkitekt. Det er projektlederens

Læs mere

RAMMEARKITEKTUREN I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE

RAMMEARKITEKTUREN I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE RAMMEARKITEKTUREN I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE IT-arkitekturrådet, Den 1. dec. 2015 Kaare Pedersen, projektchef, KL Bevægelse 2010-15 Monopolbrud og strategi KOMBIT 15% af IT-markedet Arkitekturmål Principper

Læs mere

Referencedatamodelprojektet. Overblik over DDV Governance-modellen

Referencedatamodelprojektet. Overblik over DDV Governance-modellen Referencedatamodelprojektet Overblik over DDV Governance-modellen Version 1.0 23. oktober 2012 ISBN: --- Titel: Udgiver: Overblik over DDV Governance-modellen DANVA Vandhuset Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg

Læs mere

Kvalitative målepunkter til effektmåling af den fælleskommunale rammearkitektur

Kvalitative målepunkter til effektmåling af den fælleskommunale rammearkitektur Bilag 8 Punkt 13 Kvalitative målepunkter til effektmåling af den fælleskommunale rammearkitektur Juni 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Overblik over kvalitative målepunkter # Målepunkt 1 Bedre betingelser

Læs mere

BUDSKABSPAPIR om den fælleskommunale rammearkitektur for it og digitalisering ("rammearkitekturen")

BUDSKABSPAPIR om den fælleskommunale rammearkitektur for it og digitalisering (rammearkitekturen) 1 BUDSKABSPAPIR om den fælleskommunale rammearkitektur for it og digitalisering ("rammearkitekturen") BRUGSVEJLEDNING Budskabspapiret er en hjælp til at sætte ord og sætninger på, når du som kommunal chef

Læs mere

Bilag. Metodenotat til undersøgelse gennemført i forbindelse med hæftet Tilbud til stærke elever på erhvervsuddannelserne

Bilag. Metodenotat til undersøgelse gennemført i forbindelse med hæftet Tilbud til stærke elever på erhvervsuddannelserne Bilag Metodenotat til undersøgelse gennemført i forbindelse med hæftet Tilbud til stærke elever på erhvervsuddannelserne Dette er et bilag til hæftet Tilbud til stærke elever på erhvervsuddannelserne.

Læs mere

Gevinstrealisering. Arbejdsgruppe under Leverandørforum. KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 22. april 2015

Gevinstrealisering. Arbejdsgruppe under Leverandørforum. KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 22. april 2015 KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 22. april 2015 Gevinstrealisering Arbejdsgruppe under Leverandørforum Afrapportering fra arbejdsgruppe om gevinstrealisering v/kaare Pedersen, projektchef,

Læs mere

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 18. juni 2018 Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Læs mere

PROGRAMSTATUS FOR SAMMENHÆNG OG GENBRUG MED RAMMEARKITEKTUREN (SAGERA)

PROGRAMSTATUS FOR SAMMENHÆNG OG GENBRUG MED RAMMEARKITEKTUREN (SAGERA) PROGRAMSTATUS FOR SAMMENHÆNG OG GENBRUG MED RAMMEARKITEKTUREN (SAGERA) Programstatus Tværgående programstatus v. Jan Projekt 1: Governance, mål og indhold i rammearkitektur v. Vibeke Normann Projekt 3:

Læs mere

Programbeskrivelse. 7.1 Sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen. 1 Formål og baggrund. Maj 2016

Programbeskrivelse. 7.1 Sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen. 1 Formål og baggrund. Maj 2016 Programbeskrivelse 7.1 Sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen 1 Formål og baggrund Programmet Sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen udgør en del af den fælleskommunale digitaliseringshandleplan.

Læs mere

Bilag 10 - Forslag til struktur og principper (metamodel) for en forretningsdomænemodel

Bilag 10 - Forslag til struktur og principper (metamodel) for en forretningsdomænemodel Bilag 10 Punkt 11.3 Bilag 10 - Forslag til struktur og principper (metamodel) for en forretningsdomænemodel Viden om forretningsdomænerne sikrer en solid forståelse af forretningens problemstillinger,

Læs mere

Arkitekturrapport: Standard for indbetalinger

Arkitekturrapport: Standard for indbetalinger Arkitekturrapport: Standard for indbetalinger Denne orienteringsrapport udarbejdes for it-projekter med effekt på den fælleskommunale rammearkitektur. Rapporten ejes af projektets it-arkitekt. Det er projektlederens

Læs mere

Metoder og produktion af data

Metoder og produktion af data Metoder og produktion af data Kvalitative metoder Kvantitative metoder Ikke-empiriske metoder Data er fortolkninger og erfaringer indblik i behov og holdninger Feltundersøgelser Fokusgrupper Det kontrollerede

Læs mere

OS2Kravmotor v. Thomas Martinsen / It-arkitekt DIGIT

OS2Kravmotor v. Thomas Martinsen / It-arkitekt DIGIT OS2Kravmotor v. Thomas Martinsen / It-arkitekt DIGIT Agenda Hvad indeholder kravmotoren og hvordan er den bygget op? Overvejelser om at udbrede scope til funktionelle krav. Åbner OS2kravmotor muligheder

Læs mere

Møder med eksterne partnere den 11. januar Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og handlingsplaner for året.

Møder med eksterne partnere den 11. januar Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og handlingsplaner for året. Møder med eksterne partnere den 11. januar 2017 Tidspunkt: 11/1 2017 kl. 9:30-17:00 Mødested: Hotel Kristine, Næstved SBSYS, kl. 9:30 Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og

Læs mere

Noter fra temamøde om nye ydelsesbeskrivelser

Noter fra temamøde om nye ydelsesbeskrivelser Noter fra temamøde om nye ydelsesbeskrivelser for bygherrerådgivning 4. oktober 2011 I løbet af foråret har en arbejdsgruppe bestående af bygherrer og bygherrerådgivere fra foreningens medlemskreds udarbejdet

Læs mere

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN HVORFOR EN FÆLLESKOMMUNAL RAMME ARKITEKTUR? Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, fordi Borgerne skal møde en nær og sammenhængende

Læs mere

SAPA overblik på et øjeblik. Kenneth Møller Johansen, KOMBIT

SAPA overblik på et øjeblik. Kenneth Møller Johansen, KOMBIT SAPA overblik på et øjeblik Kenneth Møller Johansen, KOMBIT 1 Om forprojektet for SAPA Hvorfor? Del af Udbudsplanen for monopolområderne (ejes af KL, udføres af KOMBIT) Udbudsplanen skal iværksætte it-projekter,

Læs mere

Bilag: Resultat af spørgeskemaundersøgelse

Bilag: Resultat af spørgeskemaundersøgelse Bilag: Resultat af spørgeskemaundersøgelse Hvad er din titel? Student senior it-konsulent It-udviklings- og digitaliseringskonsulent Projektleder IKT-driftchef Projektleder enterprise architect Systemadministrator

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR KOMMUNERNES IT-ARKITEKTURRÅD REVIDERET VERSION, VEDTAGET AF KL S DIREKTION DEN 5. APRIL 2016

KOMMISSORIUM FOR KOMMUNERNES IT-ARKITEKTURRÅD REVIDERET VERSION, VEDTAGET AF KL S DIREKTION DEN 5. APRIL 2016 KOMMISSORIUM FOR KOMMUNERNES IT-ARKITEKTURRÅD REVIDERET KOMMISSORIUM, VEDTAGET AF KL S DIREKTION DEN 5. APRIL 2016 Indholdsfortegnelse Baggrund...3 Den fælleskommunale rammearkitektur...3 Formål...4 Mandat...4

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015]

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015] RAPPORT Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC 2015 [UDGAVE NOVEMBER 2015] Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og fokus... 3 1.2 Design og indhold... 3 1.3 Distribution af

Læs mere

ARKITEKTURRAPPORT 2.0

ARKITEKTURRAPPORT 2.0 VIDEREUDVIKLING OG STYRKELSE AF KONCEPT FOR ARKITEKTURRAPPORTER KL, 17-05-2017 Julie Kristoffersen Bendtsen Arkitekturrapport 2.0 Formål Optimere høringsprocessen for Arkitekturrapporter Opdatere den nuværende

Læs mere

Rammearkitektur.dk. Marius Hartmann

Rammearkitektur.dk. Marius Hartmann Rammearkitektur.dk Marius Hartmann 20150225 Hvad er en Wiki? Hvad er mange Wiki'er? interwiki Hvad driver en Wiki? Hvad vil vi med en wiki? vi vil have kommunerne med til at udvikle rammearkitekturen,

Læs mere

Spørgeskema. Undersøgelse af vaner og holdninger

Spørgeskema. Undersøgelse af vaner og holdninger Spørgeskema Undersøgelse af vaner og holdninger Målet med undersøgelsen er, at eleverne får indblik i andre personers trafikadfærd og de holdninger og vaner, der ligger til grund herfor. Med undersøgelsen

Læs mere

KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere af hjemmepleje, madservice og ældrebolig i Gladsaxe Kommune

KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere af hjemmepleje, madservice og ældrebolig i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune Center for Personale og Udvikling Udviklingssekretariatet CSFAMR/DOBJJE Januar 2009 KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere af hjemmepleje, madservice og ældrebolig

Læs mere

INFORMATIONSDAGE ARKITEKTUR ARKITEKTUR. Kaare Pedersen, Projektchef, KL,

INFORMATIONSDAGE ARKITEKTUR ARKITEKTUR. Kaare Pedersen, Projektchef, KL, ARKITEKTUR Kaare Pedersen, Projektchef, KL, kaa@kl.dk Agenda Rammearkitekturprogrammet Det fællesoffentligt arkitekturarbejde HVORFOR ARKITEKTUR? Mindst fire gode grunde 1. Monopolbrud og leverandør lock

Læs mere

K KOMBiT. ?),c, l I rt-{ Indhold. Projekt 1' Governance, mål og indhold for rammearkitekturen'

K KOMBiT. ?),c, l I rt-{ Indhold. Projekt 1' Governance, mål og indhold for rammearkitekturen' ?),c, l -. - +1 I rt-{.. 40 K KOMBiT L Kommunernes it-fællesskab 26-09-2016 Sammenhæng og Genbrug med Rammearkitekturen Projekt 1' Governance, mål og indhold for rammearkitekturen' Forslag til arkitektur-

Læs mere

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem OS2KITOS Kommunernes IT OverbliksSystem Dagsorden Formål og Status Udbudsproces OS2KITOS version 2 Vision for den enkelte kommune At skabe et grundlag for, at både IT og forretningen kan: Skabe overblik

Læs mere

KOMBITs arbejde med it-arkitektur

KOMBITs arbejde med it-arkitektur KOMBITs arbejde med it-arkitektur Fælleskommunal rammearkitektur Mette Kurland, KOMBIT 29.09.2011 KOMBIT/Fælleskommunal rammerarkitektur 1 Rammearkitektur ift. KOMBITs mission Forhandlingskraft Effektivisering

Læs mere

Proces for etablering af kommunale samarbejder

Proces for etablering af kommunale samarbejder Proces for etablering af kommunale samarbejder Fra idé til etableret samarbejde Version 1.0 Den 10. april 2016 1 Contents 1 Vejledning og anvendelse 3 2 Etablering af kommunale samarbejder 4 2.1 Sondering

Læs mere

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt

Læs mere

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Guide EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Det er rart at vide, om en aktivitet virker. Derfor følger der ofte et ønske om evaluering med, når I iværksætter nye aktiviteter. Denne guide er en hjælp til

Læs mere

Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd

Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd Godkendt 3. oktober 2011 Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd Baggrund En helt ny æra for it-understøttelsen af den kommunale sektor er indledt med salget af KMD og i forbindelse med den netop

Læs mere

DIGST arkitekturnetværk

DIGST arkitekturnetværk DIGST arkitekturnetværk Tværgående arkitekturdokumenter i grunddataprogrammet (GD1 og GD2) 20. september 2018 Strand & Donslund A/S Vesterbrogade 149 1620 København V www.s-d.dk Baggrund vigtigste grunddataopgaver

Læs mere

Hvad var barriererne for at deltage i tarmkræftscreeningen?

Hvad var barriererne for at deltage i tarmkræftscreeningen? Hvad var barriererne for at deltage i tarmkræftscreeningen? Indledning Deltagerprocenten er en af de vigtigste faktorer for et screeningsprograms effekt. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvilke barrierer

Læs mere

Metodekursus for ansatte i Region Hovedstaden. Konsulenter Karen Skjødt Hansen, Rikke Gut og Brian Rimdal

Metodekursus for ansatte i Region Hovedstaden. Konsulenter Karen Skjødt Hansen, Rikke Gut og Brian Rimdal Metodekursus for ansatte i Region Hovedstaden Konsulenter Karen Skjødt Hansen, Rikke Gut og Brian Rimdal Præsentation af Enheden for Brugerundersøgelser Hvem er vi Hvad laver vi 1 chefkonsulent 3 specialkonsulenter

Læs mere

Effektvurdering af MIA og minimaks

Effektvurdering af MIA og minimaks Effektvurdering af MIA og minimaks KORT & MATRIKELSTYRELSEN DECEMBER 2011 KORT & MATRIKELSTYRELSEN INTRODUKTION Rambøll har på vegne af Kort & Matrikelstyrelsen (KMS) i løbet af oktober-november 2011 gennemført

Læs mere

Fra specifikation til anskaffelse

Fra specifikation til anskaffelse 10. juni 2015 Fra specifikation til anskaffelse Ny løsning XX www.rammearkitektur.dk Hvordan kommer vi fra papir til den konkrete digitale løsning? Hvordan får kommunen værdi ved at bruge og bidrage til

Læs mere

Metoder til undersøgelse af læringsmålstyret undervisning

Metoder til undersøgelse af læringsmålstyret undervisning Metoder til undersøgelse af læringsmålstyret undervisning Uddannelse for læringsvejledere i Herlev Kommune 20. Marts 2015, kl. 09:00-15:00 Underviser: Leon Dalgas Jensen, Program for Læring og Didaktik,

Læs mere

SAMARBEJDE MAJKONFERENCEN 2016 SAMARBEJDE. Majkonferencen 2016, Herlev Medborgerhus, onsdag d. 18. maj 2016

SAMARBEJDE MAJKONFERENCEN 2016 SAMARBEJDE. Majkonferencen 2016, Herlev Medborgerhus, onsdag d. 18. maj 2016 Majkonferencen 2016, Herlev Medborgerhus, onsdag d. 18. maj 2016 Hvad er det fællesoffentlige niveau? Udfordringer, som vi deler på tværs, som alle parter har en fordel af eller hvor det er nødvendigt

Læs mere

Undersøgelse af udbredelsen af udeskole i 2014

Undersøgelse af udbredelsen af udeskole i 2014 Undersøgelse af udbredelsen af udeskole i 2014 Niels Ejbye-Ernst, VIAUC & Peter Bentsen, Steno Diabetes Center (2015) Udarbejdet i forbindelse med projekt Udvikling af udeskole Artiklen præsenterer kort

Læs mere

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse Notat Kontor/afdeling SEG Dato 3. juli 2018 Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse J nr. 2018-14137 /mra, hlm Resumé Videncenter for energibesparelser

Læs mere

BIBDOK Dag 2. Kursus i effekt og dokumentation

BIBDOK Dag 2. Kursus i effekt og dokumentation BIBDOK Dag 2 Kursus i effekt og dokumentation Baggrund Hvorfor Hvad Hvordan Program kl. 09:00-09:30: Kl. 09.30-11.00: Kl. 11.00-11.15: Kl. 11.15-11.45: Kl. 11.45-12.30: Kl. 12.30-13.15: Kl. 13.15-13.30:

Læs mere

Sindal Skolecenter. Skolebestyrelsesmøde - REFERAT. Der serveres lidt kaffe og kage

Sindal Skolecenter. Skolebestyrelsesmøde - REFERAT. Der serveres lidt kaffe og kage Skolebestyrelsesmøde - REFERAT Dato: Onsdag d. 10. oktober 2018 kl. 19.00-21.00 Deltagere udover bestyrelsen: Per Aaen Mødeleder: Anette Afbud fra: Niels (syg) Emne Ansvarlig Hvad skal vi udrette? Er punktet

Læs mere

EVALUERING AF SPEJDERHYTTER

EVALUERING AF SPEJDERHYTTER EVALUERING AF SPEJDERHYTTER Opstartsmøde, mandag d. 5. juli 2010 DAGSORDEN Præsentation af deltagere Baggrund for evalueringen, v. Jakob Færch, LOA Evalueringens formål Overblik over evalueringsaktiviteter

Læs mere

Rammearkitekturer der hænger sammen

Rammearkitekturer der hænger sammen FDA2018 FÆLLESOFFENTLIG DIGITAL ARKITEKTUR Rammearkitekturer der hænger sammen Erfaringer fra udrulning og implementering af rammearkitekturen i kommunerne Henrik Brix Formand for kommunernes it-arkitekturråd

Læs mere

Metoder til inddragelse af patienter Af Louise Nordentoft og Line Holm Jensen

Metoder til inddragelse af patienter Af Louise Nordentoft og Line Holm Jensen Metoder til inddragelse af patienter Af Louise Nordentoft og Line Holm Jensen 1. Innovativ patientinddragelse på to brystkirurgiske afdelinger Projektet Innovativ patientinddragelse skal være med til gøre

Læs mere

Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015

Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015 Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015 AFRAPPORTERING Baggrund Efter implementering af ny villaordning med øget affaldssortering i Brøndby Kommune i 2014 (plast, papir, glas,

Læs mere

Referat fra 23. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Indhold

Referat fra 23. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Indhold Referat fra 23. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd Mødet blev afholdt den 21. september 2017 i lokale S-10 i KL-Huset,,. Indhold Indhold... 1 1. Velkommen og siden sidst... 4 2. Afrapportering fra Arkitekturboardets

Læs mere

BeskæftigelsesIndikatorProjektet Introduktion

BeskæftigelsesIndikatorProjektet Introduktion BeskæftigelsesIndikatorProjektet Introduktion Indhold 1. Projektgruppe 2. Baggrund for projektet 3. Projektets målgruppe 4. Projektets formål Hvad kommer der ud af det? Tidsramme 5. Projektets indhold

Læs mere

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 RAPPORT Frederikssund Kommunes hjemmepleje Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Foto: Kenneth Jensen 2/22 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Sammenfatning... 5 Metode... 6 Spørgeskemaet... 7 Svarprocenter

Læs mere

OS2MO Kommunernes Organisationskomponent

OS2MO Kommunernes Organisationskomponent OS2MO Kommunernes Organisationskomponent Open Source, Projektet og Status 04/05/2016 Henriette Juul Riishøj, Projektleder OS2MO, hjri@silkeborg.dk 1 OPLÆGGET OS2MO Open Source løsning Projektet Aktiviteter

Læs mere

Projekt Samarbejdsplatform Vejledning til kommunalt review af udbudsmateriale Juni 2016 Input og forslag til kommunens lokale reviewproces Version 0.5 www.kombit.dk/samarbejdsplatformen Version 0.5 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ventetider i projekter

Ventetider i projekter Ventetider i projekter - en undersøgelse af 25 projekter og deres udfordringer Del I: Hvad venter vi på? Del II: Hvad er en ventetid? Del III: Hovsa! Hvorfor stopper vi her? Del IV: Spild ikke ventetiden!

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde Møde Skolebestyrelsesmøde Sofiendalskolen Skoleforvaltningen Lange Müllers Vej 18 9200 Aalborg SV Tid Sted Mødeleder: Referent: 27-08-2018, kl. 17.00-19.00 med

Læs mere

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT 2016-2018, BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN Tal om det frivillige Danmark Ref.: HDJ, MH 31. oktober 2017 Om undersøgelsens metode Dette bilag beskriver forskellige metodiske forhold

Læs mere

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem OS2KITOS Kommunernes IT OverbliksSystem Formål Leverancer Succeskriterier Moving target, men som de langt hen ad vejen er blevet kommunikeret indtil nu! Idé Fælles kommunal digitaliseringsstrategi Indsatsområde

Læs mere

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN. Tal om det frivillige Danmark. Om undersøgelsens metode. Spørgeskema.

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN. Tal om det frivillige Danmark. Om undersøgelsens metode. Spørgeskema. METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT 2016-2018, BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN Tal om det frivillige Danmark Ref.: HDJ, MH 15. august 2017 Om undersøgelsens metode Dataindsamlingen til Frivilligrapportens befolkningsundersøgelse

Læs mere

Projekt Byg og Miljø har netop færdiggjort første indledende runde af leverandørdialogen.

Projekt Byg og Miljø har netop færdiggjort første indledende runde af leverandørdialogen. OPSUMMERING AF TEKNISK DIALOG Byg og Miljø Projekt Byg og Miljø har netop færdiggjort første indledende runde af leverandørdialogen. 1. Indledning I uge 26 har KOMBIT holdt tekniske dialogmøder omkring

Læs mere

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden...

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden... N OT AT Kriterier for evaluering af indsatserne i Kommunernes It-Arkitekturråd det første år Introduktion... 2 Kendskab... 2 Kompetencer... 4 Succes sammen... 5 Politisk dagsorden... 7 Dagsorden i medierne...

Læs mere

Målepunkt 1: Bedre betingelser for datadeling

Målepunkt 1: Bedre betingelser for datadeling Bilag 8: Resultat af kvalitativ effektmåling af den fælleskommunale rammearkitektur blandt CIO's, januar 2018. Målepunkt 1: Bedre betingelser for datadeling Vurdér hvor enig/uenig du er i nedenstående

Læs mere

Dimittendundersøgelse Laborantuddannelsen

Dimittendundersøgelse Laborantuddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 Laborantuddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 4 5.0 Fastholdelse

Læs mere

Projekt Samarbejdsplatform Vejledning til kommunalt review af udbudsmateriale Juni 2016 Input og forslag til kommunens lokale reviewproces Version 0.5 www.kombit.dk/samarbejdsplatformen Version 0.5 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel.

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel. NY STRATEGI FOR AAU Analyse og vurdering af den nuværende, samlede administrative opgavevaretagelse Op g a v e / k o m m i s s o r i u m o g p r o c e s / p r o j e k t p l a n f o r a d m i n i s t r

Læs mere

GENNEMGANG AF FORSLAG TIL REVIDERET KOMMISSORIUM FOR IT- ARKITEKTURRÅDET

GENNEMGANG AF FORSLAG TIL REVIDERET KOMMISSORIUM FOR IT- ARKITEKTURRÅDET GENNEMGANG AF FORSLAG TIL REVIDERET KOMMISSORIUM FOR IT- ARKITEKTURRÅDET 17. Møde i Kommunernes It-Arkitekturråd, fredag d. 4. marts 2016 Vibeke Normann Oversigt over afsnit Baggrund Rammearkitekturen

Læs mere

Surveys. processer, muligheder og faldgruber

Surveys. processer, muligheder og faldgruber Surveys processer, muligheder og faldgruber >> >> Indhold 1. Undersøgelsestyper og metoder for dataindsamling 2. Kontakten med respondenten 3. Konsekvenser af valg af dataindsamlingstype og kontaktstrategi

Læs mere

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 20. august 2014 SUF 2014: Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 1 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 1.2. Baggrund... 3 Kort om undersøgelsens metode... 4 2. Hovedkonklusioner...

Læs mere

Oplæg om projekt Fjern barriererne resultater fra Dansk Handicap Forbund. v. Susanne Olsen, landsformand, og Katrine Ibsen Larsen, projektkoordinator

Oplæg om projekt Fjern barriererne resultater fra Dansk Handicap Forbund. v. Susanne Olsen, landsformand, og Katrine Ibsen Larsen, projektkoordinator Oplæg om projekt Fjern barriererne resultater fra Dansk Handicap Forbund v. Susanne Olsen, landsformand, og Katrine Ibsen Larsen, projektkoordinator Disposition Præsentation af Dansk Handicap Forbund Baggrund

Læs mere

Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd

Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd Besluttet 18. august 2014 Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd Baggrund Der investeres massivt i digitalisering af den kommunale sektor. Der er forventning og krav om, at digitaliseringen

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR

DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR FDA2017 DEN FÆLLESKOMMUNALE RAMMEARKITEKTUR - FRA VISION TIL PRAKSIS FDA 2017 Agenda Digitaliseringsstrategien og kommunernes udfordringer Rammearkitekturen som et fælles

Læs mere

SIKKERHEDS- PROGRAMMET

SIKKERHEDS- PROGRAMMET SIKKERHEDS- PROGRAMMET Programleder Beth Tranberg, KL 28. februar 2017 1 LOKAL OG DIGITAL et sammenhængende Danmark Den fælles handlingsplan 2016-2020 Et par af Resultatmålene Programmet skal understøtte

Læs mere

Styregruppen for data og arkitektur

Styregruppen for data og arkitektur Styregruppen for data og arkitektur Review-rapport for: Indhold Arkitekturreview af referencearkitektur for 2 Reviewgrundlag 2 Projektresume 2 Indstilling 3 Anbefalinger 3 Anbefalinger til det nuværende

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Sådan HÅNDTERER du forandringer

Sådan HÅNDTERER du forandringer Sådan HÅNDTERER du forandringer Værktøjskasse til forandringsledelse FOKUS: Simple værktøjer der understøttes af konkrete handlinger! Kort forklaring: GEVINSTDIAGRAM - metode Gevinstdiagrammet er et værktøj

Læs mere

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Projekt POESIMASKINEN KOMMER Projekttitel: Projektejer: Poesimaskinen Kommer Roskilde Bibliotekerne (Roskilde Centralbibliotek) CBV.2016-0008

Læs mere

Governanceproces for den fælleskommunale rammearkitektur

Governanceproces for den fælleskommunale rammearkitektur Bilag 7 til pkt. 9 Governanceproces for den fælleskommunale rammearkitektur INDHOLD Indledning...2 Elementer i den fælleskommunale rammearkitektur...3 Governancemodel aktører og processer...4 Scope af

Læs mere

Fra hvidbog til rammearkitektur FDA konferencen v Michael Bang Kjeldgaard

Fra hvidbog til rammearkitektur FDA konferencen v Michael Bang Kjeldgaard FDA2018 2 Fra hvidbog til rammearkitektur FDA konferencen 2018 v Michael Bang Kjeldgaard Agenda Strategi Begreber Indhold Anvendelse Styring 3 4 FDA Rammearkitekturs rolle Understøtte fælles forretningsmål

Læs mere

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 30. juni 2011 Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 1. Indledning I perioden fra 7. juni til 21. juni 2011 fik de personer der har modtaget sygedagpenge hos Silkeborg Kommune

Læs mere

BILAG 2: COWI DISPOSITION

BILAG 2: COWI DISPOSITION MARTS 2014 KL BILAG 2: COWI DISPOSITION (BILAG TIL DAGSORDENSPUNKT 5: OPERATIONALISERING AF FORSLAG VEDRØRENDE EN RESULTATORIENTERET FORRETNINGSARKITEKTUR PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET). ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

ca. 7 min. SURVEY- PROCESSEN

ca. 7 min. SURVEY- PROCESSEN ca. 7 min. SURVEY- PROCESSEN Forenklet består surveyprocessen af 5 dele, foruden den efterfølgende analyse af det data som du indsamler. Jeg har skåret det helt ind til benet, og udvalgt de allervigtigste

Læs mere

10 Undersøgelsesdesign

10 Undersøgelsesdesign 10 Undersøgelsesdesign I dette kapitel præsenteres undersøgelsens design og metodiske tilgang i mere uddybet form. Undersøgelsen er designet og gennemført i fire faser, vist i figuren nedenfor: Indholdet

Læs mere

BORGERBETJENING 3.0 NY FÆLLESKOMMUNAL HANDLINGSPLAN BORGERBETJENING. Temadag om ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi

BORGERBETJENING 3.0 NY FÆLLESKOMMUNAL HANDLINGSPLAN BORGERBETJENING. Temadag om ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi BORGERBETJENING 3.0 Temadag om ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi DEN KOMMENDE TIMES PROGRAM Hvor er vi i dag hvor skal vi hen Intro til indsatsområderne: Adgang til egne data Digital Post KOMHEN

Læs mere