Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017"

Transkript

1 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 BORGERMÅLING PROMONITOR

2 Indhold - borgermåling BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR Indledning 2. Rapportafsnit borgernes vurdering 3. Resumé hovedkonklusioner 4. Tilknytning til spejderbevægelsen 5. Kendskab og besøg 6. Oplevelse af aktiviteter 7. Opbakning til spejderlejren 8. Spejderlejrens påvirkning og indtryk 9. Bilag åbne svar 10. Svarpersonernes baggrund

3 1. Indledning BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Undersøgelsens formål er at belyse borgernes oplevelse af den spejderlejr som fandt sted sidste uge i juli 2017 i Sønderborg Kommune. Lejren er danmarkshistoriens hidtil største. Undersøgelsen er udsendt som en elektronisk borgerpanelmåling, til de ca deltagere i kommunens borgerpanel. Borgene er spurgt på samme forudsætninger som kommunens øvrige borgere, dvs. uden yderligere oplysninger om eventen. Således er borgerne ikke eksplicit oplyst om kommunens bevæggrunde for eventen, eventens økonomi og forventede effekter. Oplægget til borgerne: Denne gang kan du hjælpe os ved at besvare en kort undersøgelse om en stor begivenhed i Sønderborg Kommune. Dine svar er vigtige for arbejdet med udviklingen af vores kommune. Besvarelsen tager cirka 5 minutter og vi skal bruge svarene senest den 31. august 2017.

4 Fakta Kunde: Sønderborg Kommune Leverandør: Promonitor Metode: Online borgerpanel Dataindsamling afsluttet: Antal svarpersoner inviteret (netto): Antal svarpersoner (netto): 918 Svarprocent gennemført: 72 % Stikprøveusikkerhed på totaler højst: +/- 3 % Datavejning: nej, da ingen fordele forbundet hermed Rapportdato:

5 Undersøgelsens sikkerhed Svarprocenten på 72% er meget høj og imødekommer målet for svarprocenter i forskningsmæssig sammenhæng. Den statistiske stikprøveusikkerhed er den værdi som svaret med 95% sikkerhed ville være inden for, hvis man havde spurgt alle personer i populationen. Med det afgivne antal svar er usikkerheden på totaler højst ca. 3% i midten af skalaen, mens den på underliggende svar vil være højere. Nedenstående figur kan bruges om guideline for den statistiske usikkerhed.

6 Læsning af indeks Omregning af svar-skala til ét indekstal benyttes for nem at kunne sammenligne resultater. En svarskala (f.eks. enighed på en 1-5 skala) omregnes til ét indekstal fra således: Helt uenig, skala 1 = indeks 0 Delvis uenig, skala 2 = indeks 25 Hverken-eller, skala 3 = indeks 50 Delvis enig, skala 4 = indeks 75 Helt enig, skala 5 = indeks 100 Eksempel på indeks figur: Indeks Antal svar, uden ved ikke

7 2. Rapportafsnit borgernes vurdering BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017

8 3. Resumé hovedkonklusioner BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Kendskab Deltagelse på Kær Halvø Kendskab og deltagelse tilknyttede aktiviteter Konklusion: massivt kendskab og høj deltagergrad. Hele 99 procent af svarpersonerne havde kendskab til, at spejderlejren har fundet sted. Af de svarpersoner der kendte til lejren, har 48 procent aflagt besøg på Kær Halvø, hvor lejren blev holdt. Dette må siges at være en meget høj deltagergrad. Konklusion: meget højt kendskab, men beskeden deltagergrad i tilknyttede aktiviteter. Af de svarpersoner der kendte til lejren, deltog eller besøgte ca. 11 procent i nogle af de tilknyttede aktiviteter rundt omkring i kommunen. Oplevelse af aktiviteter Konklusion: Blandt aktiviteter var det særligt naturen ; fællesskaber og foreningsliv, kulturen ; grøn teknologi ; lokale fødevarer, der dominerede. Opmærksomheden hos de 75 procent af borgerne, der deltog eller bemærkede aktiviteter, var fordelt på en bred række af tiltag. Mindst tiltrækningskraft og opmærksomhed havde aktiviteter over emnerne job og uddannelse. Forventningerne til tilknyttede aktiviteter blev i det store hele imødekommet, i forhold til forundersøgelsen om borgernes forventninger. Opbakning til lejren Konklusion: opbakningen til spejderlejren er overvældende. 95 procent af borgene mener værtskabet var en god idé. 90 procent af borgene mener, at kommunen bør forsøge at tiltrække lignende events til kommunen i fremtiden. Efterladte indtryk fra lejren Først og fremmest tilslutter borgerne sig at eventen styrker kommunen som godt sted at være turist, som godt sted at bo og som noget, der gør en stolt over at bo i kommunen, samt styrker erhvervslivet og kommunens profil som feriemål med mange facetter. Høj tilslutning finder også udsagn om, at eventen styrker kommunen profil på områderne grøn teknologi, fællesskaber og unik identitet. Mange, men dog knap så mange borgerne er enige i, at eventen har markeret kommunen som en international uddannelses-by og metropol, eller som spydspids for lokale fødevarer, eller som et sted med spændende jobmuligheder.

9 4. Tilknytning til spejderbevægelsen BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Har du eller nogen i din husstand tilknytning til spejderbevægelsen Hovedparten af svarpersoner har ikke nogen tilknytning til spejderbevægelsen, i det 79 procent hverken har nogen tilknytning selv eller gennem familiemedlemmer. Kun 7 procent har en nuværende tilknytning, hovedsageligt gennem deres børns deltagelse, mens 17 procent af svarpersonerne har børn, som tidligere har været med i spejderbevægelsen. Dette forhold, sammen med en høje svarprocent, er udtryk for at svarpersonerne i undersøgelsen ikke adskiller sig fra den almindelige befolkning i deres kendskab eller tilknytning til spejderbevægelsen.

10 5. Kendskab og besøg BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Ved du, at Sønderborg Kommune den juli var vært for Spejdernes Lejr 2017 Besøgte du Spejdernes Lejr 2017 på Kær Halvø Konklusion: massivt kendskab og høj deltagergrad. Hele 99 procent af svarpersonerne havde kendskab til, at spejderlejren har fundet sted. Dette tal kan dog være påvirket af den i april 2017 afviklende forundersøgelse om spejderlejren, men ikke desto mindre, må kendskabet konkluderes at være særdeles højt. Af de svarpersoner der kendte til lejren, har 48 procent aflagt besøg på Kær Halvø, hvor lejren blev holdt. Dette må siges at være en meget høj deltagergrad.

11 Spejderne har afholdt en række aktiviteter rundt omkring i kommunen. Har du besøgt eller deltaget i nogle af disse aktiviteter Konklusion: højt kendskab, men beskeden deltagelse i tilknyttede aktiviteter. Af de svarpersoner der kendte til lejren, deltog eller besøgte ca. 11 procent i nogle af de tilknyttede aktiviteter rundt omkring i kommunen. Ret mange havde dog kendskab til disse aktiviteter, uden af deltage: denne andel udgør ca. 64 procent. Sammenlagt havde således 75 procent enten kendskab til, eller deltog i nogle af de tilknyttede aktiviteter. Andelen der hverken deltog eller kendte noget til aktiviteterne, udgør ca. 25 procent.

12 6. Oplevelse af aktiviteter BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Oplevede eller så noget om disse ting, i forbindelse med Spejdernes Lejr 2017, deltog eller bemærkede Konklusion: Blandt aktiviteter var det særligt naturen ; fællesskaber og foreningsliv, kulturen ; grøn teknologi ; lokale fødevarer, der dominerede. Opmærksomheden hos de 75 procent af borgerne, der deltog eller bemærkede aktiviteter, var fordelt på en bred række af tiltag. Således har næsten hver anden af disse borgere bemærket de forhold som er nævnt ovenfor med natur samt fællesskaber & foreningsliv som de mest fremtrædende. Men også aktiviteter omhandlende kultur, grøn teknologi og lokale fødevarer blev bredt bemærket. Mindst opmærksomhed har der været omkring job og uddannelsestilbud, som kun hver tiende borger har bemærket noget om.

13 Oplevede eller så noget om disse ting, i forbindelse med Spejdernes Lejr 2017, deltog Konklusion: Blandt deltagerne var det særligt lokale fødevarer ; fællesskaber og foreningsliv ; natur og grøn teknologi, der kunne lokke til deltagelse. Deltagelsen hos de 11 procent af borgerne der deltog i tilknyttede aktiviteter, var fordelt over et bredt felt af emner, med de ovenfor nævnte som blev besøgt af omkring 7 ud af hver 10 aktivt deltagende. Ligeledes kultur, kulturarv, internationalt og bæredygtighed tiltrak mange af de aktive. Mindst tiltrækningskraft og opmærksomhed havde aktiviteter over emnerne job og uddannelse.

14 Oplevelser/bemærket i forhold til forventninger Oplevelser i forbindelse med Spejdernes Lejr 2017 Fællesskaber og foreningsliv -8% 65% 57% Naturen i vores kommune -16% 72% 56% Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed 48% 49% 1% Kulturlivet i vores kommune 45% 47% 3% Lokale fødevarer 44% 45% 1% Lokal kulturarv og historie -10% 47% 38% Vores kommune i internationalt perspektiv 30% 37% 6% Samfundsmæssig bæredygtighed -1% 32% 31% Lokal gastronomi 24% 28% 4% Grænselandets særkender -17% 36% 19% Lokale arbejdspladser/jobmuligheder 12% 12% Uddannelsestilbud i vores lokalområde -4% 13% 9% Forventer at opleve Oplevede eller bemærkede Forskel Konklusion: forventningerne til tilknyttede aktiviteter blev i det store hele imødekommet. I forundersøgelsen spurgte vi om, hvad borgerne ud over selve spejderlejren forventede at kunne oplevet noget om. Set i forhold til forventningerne, oplevede eller bemærkede lidt færre borgerne noget om grænselandet særkender, naturen, lokalhistorien og fællesskaber. Modsat oplevede lidt flere borgere end forventet noget om det internationale perspektiv, lokal gastronomi i kommunen. Samlet set synes forventningerne at være imødekommet, måske lige bortset fra grænselandets særkender, hvor kun omkring hver anden borgers forventninger blev mødt.

15 7. Opbakning til spejderlejren BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks Konklusion: opbakningen til spejderlejren er overvældende. Med en indeksværdi på omkring 90 på spørgsmålene om lejren var en god idé, hhv. om kommunen i fremtiden skulle forsøge at tiltrække lignende events til kommunen, er opbakningen meget høj. Niveauet svarer til, at borgerne i gennemsnit svarer mellem god idé og meget god idé, med pil opad. Det er sjældent man ser så stor opbakning til kommunale initiativer. Opbakningen må siges at være massiv: 95 procent af borgene mener værtskabet var en god idé. 90 procent af borgene mener, at kommunen bør forsøge at tiltrække lignende events til kommunen i fremtiden.

16 Var det en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren Er det en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommune Massiv opbakning: 95 procent af borgene mener værtskabet var en god idé. 90 procent af borgene mener, at kommunen bør forsøge at tiltrække lignende events til kommunen i fremtiden.

17 8. Spejderlejrens påvirkning og indtryk BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks Først og fremmest tilslutter borgerne sig at eventen styrker kommunen som godt sted at være turist, som godt sted at bo og som noget, der gør en stolt over at bo i kommunen, samt styrker erhvervslivet og kommunens profil som feriemål med mange facetter. Høj tilslutning finder også udsagn om, at eventen styrker kommunen profil på områderne grøn teknologi, fællesskaber og unik identitet. Mange, men dog knap så mange borgerne er enige i, at eventen har markeret kommunen som en international uddannelses-by og metropol, eller som spydspids for lokale fødevarer, eller som et sted med spændende jobmuligheder.

18 Hvilke indtryk har lejren efterladt rangordnet oversigt procent er enige eller delvis enige i, at lejeren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at være turist procent er enige eller delvis enige i, at lejeren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at bo procent er enige eller delvis enige i, at lejeren gør mig stolt over at bo i Sønderborg kommune procent er enige eller delvis enige i, at lejeren og lignende arrangementer styrker erhvervslivet i Sønderborg kommune procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet et indtryk af kommunen som et feriemål med mange facetter procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som et sted med stærke fællesskaber og opbakning til dem procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som en spydspids for grøn teknologi og bæredygtighed procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som bærer af en unik identitet procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som en uddannelses-by med internationalt fokus (mv.) procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som en spydspids for lokale fødevarer procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som et sted med spændende jobmuligheder

19 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at bo 84 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at bo

20 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at være turist BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker erhvervslivet i Sønderborg Kommune? 91 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at være turist 71 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren og lignende arrangementer styrker erhvervslivet i Sønderborg kommune

21 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer gør mig stolt over at bo i Sønderborg Kommune BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Spejderlejren har givet følgende indtryk af Sønderborg-området - Feriemål med mange facetter: natur, gastronomi, kulturarv og historie 79 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren gør mig stolt over at bo i Sønderborg kommune 69 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet et indtryk af kommunen som et feriemål med mange facetter

22 Spejderlejren har givet følgende indtryk af Sønderborg-området Uddannelses-by, med internationalt fokus og alternativ til de store byer Spejderlejren har givet følgende indtryk af Sønderborg-området - Område med spændende jobmuligheder 51 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som en uddannelses-by med internationalt fokus (mv.) 36 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som et sted med spændende jobmuligheder

23 Spejderlejren har givet følgende indtryk af Sønderborg-området - Spydspids for grøn teknologi og bæredygtighed BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Spejderlejren har givet følgende indtryk af Sønderborg-området - Spydspids for lokale fødevarer 63 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som en spydspids for grøn teknologi og bæredygtighed 45 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som en spydspids for lokale fødevarer

24 Spejderlejren har givet følgende indtryk af Sønderborg-området - Bærer af en unik identitet Spejderlejren har givet følgende indtryk af Sønderborg-området - Stærke fællesskaber og opbakning til dem 58 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som bærer af en unik identitet 64 procent er enige eller delvis enige i, at lejeren har givet indtryk af Sønderborg-området som et sted med stærke fællesskaber og opbakning til dem

25 9. Bilag åbne svar BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017

26 Kommentarer til aktiviteter Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Sønderjysk kaffebord i Nordborg. Fællesskaber og foreningsliv Vi har været det hele tiden på Sjælland. Grænselandets særkender På havnen og Slottet Næh, var helt ok Har været bort rejst i den periode hvor lejeren foregik Koncerten til afslutningen, aktiviterne på og ved Alssund, oprydningen til afslutningen og bagefter. Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Vores kommune i internationalt perspektiv Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Vores kommune i internationalt perspektiv Kulturlivet i vores kommune / Fællesskaber og foreningsliv Kulturlivet i vores kommune / Fællesskaber og foreningsliv år skejser systemet virkede hver anden gang - vi havde forventet flere på minigolfbanen Kulturlivet i vores kommune / Grænselandets særkender Så dem ved havnen og stranden. Imponerende hvad unge mennesker kan og vil! Cathrinesminde Kulturlivet i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Vores kommune i internationalt perspektiv Kulturlivet i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Uddannelsestilbud i vores lokalområde / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie Vi har kun hørt positive ting omkring aktiviteterne og spejderne Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Fællesskaber og foreningsliv

27 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Ja, så deres workshops ved Sønderborg Slot og Fluepapiret. Jeg var med som jobber hele ugen Ja, det var rigtig godt. Vi fik et godt indblik spejderbevægelsen samt deres aktiviteter især for unge mennesker. Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Fællesskaber og foreningsliv Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Kulturlivet i vores kommune / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Fællesskaber og foreningsliv Det var rigtigt sjovt, selvom det regnede for nogle dage. hyggeligt Livlig aktivitet rundt om slottet Som gammel spejder har jeg glædet mig over den opmærksomhed lejren har givet Sønderborg. I lokalaviser i Lejre, Virum og Allerød har lejren været nævnt. Min søn med svigerfamilie og vores børnebørn har med stor begejstring besøgt lejren. Borgmesterbesøget var også en god historie. "Een gang spejder altid spejder" Kulturlivet i vores kommune / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Kulturlivet i vores kommune / Samfundsmæssig bæredygtighed / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Kulturlivet i vores kommune / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Lokal gastronomi år Jeg var jobber på lejren vi var forbi og se på aktiviteten ved slottet hvor der skulle laves militærøvelser på en forhindringsbane. Lokal kulturarv og historie / Lokale fødevarer / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Lokal kulturarv og historie / Lokale fødevarer / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Fællesskaber og foreningsliv

28 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Bemærkede specielt aktivititerne i Gråsten Jeg var med på lejr som jobber hele ugen+før og efter Lokal kulturarv og historie / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Fællesskaber og foreningsliv Lokale fødevarer / Fællesskaber og foreningsliv Nej Naturen i vores kommune Alle bilerne der holdte ude på Kær Naturen i vores kommune / Fællesskaber og foreningsliv år Den dag var der ringridning i lejren, det var sjovt at se, hvordan spejderne fik lavet deres udgave af ringridning Naturen i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Fællesskaber og foreningsliv Nogle spejdere interviewede mig om vi kendte nogen der var med, det gjorde vi. Naturen i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Fællesskaber og foreningsliv åbningsbålet Naturen i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed Aktiviteten blev afholdt mens jeg var bortrejst på ferie Naturen i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokal gastronomi / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv jeg var selv jobber i 8 dage - i storkøkken i Ø lejren! Naturen i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Fællesskaber og foreningsliv Spejderne var meget velopdragne og de gik i små grupper. Det var et forfriskende syn. Børnene smilede, selv ved det regnfulde vejr. Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune Fantastisk, som een sådan lejr kan give een tro på fremtiden Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Vores kommune i internationalt perspektiv

29 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Det glædede mig at se så meget liv og så meget aktivitet overalt i byen. Spændende og inspirerende Synes at det har været nogle flotte og indbydende aktiviteter spredt rundt om i byen Mange virkelig gode aktiviteter Jeg var medhjælper på tømmerflåde teamet Fantastisk godt initiativ og fantastisk godt, at området fremover kan bruges til lignende arrangementer. Håber, at det sætter Sønderborg i mediebilledet noget oftere. Skønt at opleve de unges interesse og aktivitet. Dejlig stemning i kommunen. Jeg har mest oplevet stemningen og aktiviteterne i Sønderborg by og på Kær. :) Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokal gastronomi / Uddannelsestilbud i vores lokalområde / Vores kommune i internationalt perspektiv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Uddannelsestilbud i vores lokalområde / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv år

30 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Godt spor at sætte med stenene til støvlen :-) Ti km baglæns gang! Det er da meget underholdende, men nok ikke ligefrem egnet til TV dækning :) Var bortrejst på ferie i perioden. Ville meget gerne have besøgt lejren og Sønderborg by. Spejderne var ude og besøge Keglecentret på Damgade. Der var jeg med til at modtage og aktivere :-) Og det var en førnøjelse at møde de velopdragne, unge mennsesker! det var spændende at se hvad de kunne bygge og også at se de aktiviteter de kunne lære noget af De aktiviteter jeg har besøgt var meget interesante og der var stor opbakning. Mange borgerer / turister var forbi de forskellige aktiviteter og det gav anledning til at komme i snak med mange forskellige mennesker. det var en kanon oplevelse at være rundt i byen og omegn da der var spejder over alt og det var nogle fine aktivitere rund omkring Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv

31 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Der skabte en god stemning, fx i gågaden. Interessant at de også brugte Alssund, hvor jeg ror kajak. Super gode aktiviteter! Vi skal gøre af det vi er gode til. Binde vores lokal historie sammen med moderne aktivitet. Ikke skabe noget kunstigt udefra kommende Har besøgt selve lejren og prøvede forskellige aktiviteter der. Var forbi sønderborg centrum hvor der var nogle aktiviter, men kiggede kun. Jeg var med til at uddele mursten til gravering Ringridning var en sjov og god aktivitet. Også spejdernes flotte frembringelser var af høj kvalitet. Jeg var utroligt imponeret over de mange aktiviteter både udenfor lejren og især indenfor lejren, hvor især fabtovn med den mange grønne aktiviteter imponerede Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Grænselandets særkender / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Grænselandets særkender / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Vores kommune i internationalt perspektiv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer år år vi var tilskuere til at spejderne havde glidebane på bjerget i Ulkebøl, det samlede lidt tilskuere, og spejderne havde en fornøjelig aften. jeg lagde billeder på facebook af begivenheden.vi bor lige i nærheden. vi har fulgt med på TV-syd, så vi har bemærket det enorme arrangement. Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv

32 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din De har været meget besøgt Man så kun glade børn og unge, od der var ryddet efter dem Fremragende og mange glade unge mendesker Spændende og interessante. Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Grænselandets særkender / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Uddannelsestilbud i vores lokalområde Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Uddannelsestilbud i vores lokalområde / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Lokale fødevarer jeg har været med til at planlægge og udføre arrangementet for 200 spejder i Gråsten Super hyggeligt med alt den aktivitet. De må gerne komme igen Mange fantastiske tiltag rundt omkring i kommunen Rigtigt godt med sejlsport og brug af Sønderskoven til klatring Jeg synes det var en super god ide, at nogle af aktiviteterne var uden for lejren, så de unge mennesker fik set Sønderborg og omegn. Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Kulturlivet i vores kommune / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Lokale arbejdspladser/jobmuligheder / Fællesskaber og foreningsliv

33 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Godt at hele kommunen blev inddraget. Fantastiske aktiviteter ved slottet Ja - det var en fanstastisk og positiv oplevelse. Naturen i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Samfundsmæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv Naturen i vores kommune / Lokal kulturarv og historie / Grøn teknologi og miljømæssig bæredygtighed / Lokale fødevarer år Utrolig godt tilrettelagt Naturen i vores kommune / Lokale fødevarer Det var ikke mange byaktiviteter der var, men den ved slottet gav liv i hele byen. Naturen i vores kommune / Lokale fødevarer / Lokal gastronomi / Grænselandets særkender / Vores kommune i internationalt perspektiv / Fællesskaber og foreningsliv bemærkede den flotte oprydning Naturen i vores kommune / Vores kommune i internationalt perspektiv Rundvisning på Alsion var en god oplevelse. Uddannelsestilbud i vores lokalområde Syntes den hvor de gik 10 km baglæns var sjov Som nabo til lejren morede jeg mig meget i den uge Hvor var de dog flittige og rare at have forbi mit hus Kær bygade 59 Ved ikke/intet af ovenstående Undret mig over at der inden stævnet blev fortalt at man forventede gæster, som ville lægge mange penge i vores by. Som jeg har opfattet det, har der hverken været færre eller flere turister i byen. Ved ikke/intet af ovenstående Jeg har netop undret mig over at al eksponeret aktivitet, medier, FB osv, alene havde fokus på Byen Sønderborg og ikke kommunen Sønderborg. Ved ikke/intet af ovenstående Flot, at spejdere var i Lysabild til Sdj. kaffebord Ved ikke/intet af ovenstående Ville gerne have besøgt lejren, men var desværre på ferie i den uge Ved ikke/intet af ovenstående

34 Hvis ja, har du kommentarer til aktiviteten/aktiviteterne? Oplevede eller så noget om disse ting, Din Der stod et træ skilt på torvet i Nordborg Ved ikke/intet af ovenstående Jeg ville gerne have besøgt lejren, men var bortrejst i uge 30. Ved ikke/intet af ovenstående Spejderne deltager i fynshav havnefest eller æblefesten i Asserballe Ved ikke/intet af ovenstående Jeg var bortrejst fra Sønderborg i hele perioden (ferie) Ved ikke/intet af ovenstående Så spændende ud, men vi var på ferie i den periode Ved ikke/intet af ovenstående år En god oplevelse i form af udsendelserne der var omkring dagene. Har også mærket kø på grund af forældredagen Ved ikke/intet af ovenstående

35 Oplevede andet i forbindelse med lejren Oplevede andet i forbindelse med lejren Et fantastisk liv i Sønderborg by. Selv når det stod ned med regn, var der masser af liv i byens butikker og på gågaden. Ikke meget der er en grund til at vi er flyttet til Sønderborg En fantastisk indsats fra alle der har fået dette projekt op at stå. Sl2017, var med på lejre Mere liv i byen At området kan bære store aktiviteter. Meget flot sat op. Fantastisk med liv i byen. Mennesker i vores butikker og i vores gader Ja. Ved attraktionen Støvlen står der en fin tekst om at beskytte naturen hvor løvfrøerne er, men hvorfor er løvfrøerne her vigtige end de løvfrøer der er i Asserballe, hvor industriel dyredrift er prioriteret højere end beskyttelsen af løvfrøen i et paragraf 3 område? Og ja området ER hegnet ind til tagselvbuffet for de dyr der skal går der! STOP dette byggeri ny og beskyt vores løvfrøer!! Fantastisk stemning, liv og energi generelt i Sønderborg og omegn, jeg bor selv i Gråsten og også her kunne spejderbe både ses og mærkes som et frisk pust Jeg besøgte nogle spejdere, som havde været meget betaget af maleriet af hjorten på trappen ved et byggeri i Sønderborg og de insisterede på at forældrene skulle en tur rundt i Sønderborg til de steder de havde set. Ville også se life-boats igen da de kom til Gråsten. Jeg var meget imponeret over samarbejdet omkring lokale fødevarer, miljøhensynene i lejren og også den gode information om Grænselandet og sprogudvikling Spejdernes fantastiske evne til at tilpasse sig situationen... regn f.eks. ingen sure miner. Dejligt... Glimrende organisation, stor indsats fra manges sider. tænker de fine opslag på facebook havde stor værdi. Gode at dele. ved at besøge lejren flere gange oplevede vi at der var en god stemning og glade mennesker overalt selv om det regnede. fællesskabet over grænser og kultur Stort engagement og stolthed af at være spejder Gæstfrihed, spejdernes samarbejde, måden hvorpå de var også overfor hinanden og sprogmæssigt vi var heldige at levere kaffe og croissanter til Prinsesse Benedickte og politikkere Jeg oplevede udenlandske spejdere i bylivet og lejren under opbygning. Var derpå bortrejst. Fik senere mange begejstrede fortællinger af naboer, familie og venner, der havde besøgt lejren. Sønderborg by, som en livlig by, hvor var det dejligt med liv og mange mennesker i gågaden. En total opryddet og rengjort lejr efter ophør Vi synes, det var fantastisk at opleve den gode ånd på spejderlejren, og blandt spejderne, der færdedes rundt i kommunen. Dejlige mensker i byen Din

36 Oplevede andet i forbindelse med lejren Et usædvanligt flot og veltilrettelagt arrangement Jeg synes at det var dejligt at opleve at hele arrangementet gik op i højere enhed med fælles fællesnævner. Jeg har hygget mig og også været aktiv jobber i 2 dage ude på Kær. Trængsel og manglende P pladser for os som bor i gå afstand Et fantastisk arrangement, hvor det hele bare var godt tilrettelagt. AT sønderborg kan rumme en så stor begivenhed. Jeg er stolt over Sønderborg. Ja, men jeg mener at skoen er et fantastisk spor og vartegn for Sønderborg Din. Spejderne til Sønderjydsk kaffebord i Nordborg Alt var rigtigt godt tilrettelagt. Vi syntes det var fantastisk at besøge lejren. Tænk, at det kunne lade sig gøre. Vi er fulde af beundring over det lykkedes så godt. Aktiviteter på vandet hvor der var lagt meget vægt på sikkerhed på vandet. Jeg oplevede at f.eks. at tale med med nogle spejdere fra Nice som syntes vejret var lidt dårligt, men de havde en rigtig god lejr og havde fået nye venner En fantastisk oplevelse med børn og voksne, der kunne arbejde med hinanden og for hinanden. Lejrbålene var imponerende med spejdere, der kom ind fra alle verdenshjørner - stille og roligt. Oprydningen var perfekt og imponerende. Meget flot. Talte med flere spejdere i byen, der var vældig begejstrede for hele arrangementet. Ja - vi oplevede et godt foredrag med Bertel Haarder Der var ryddet op i lejren. trommer på sorte spande i gå gaden Byen og omegnen var - trods lidt blandet vejr - fyldt med en masse glade og positive unge. Bagefter var alt ryddet op og det hele lignede ikke bare en svinesti hvor de kom frem. Alt fungerede perfekt og der var stor opbakning fra borgerne i kommunen. Spejderne havde en stor og positiv oplevelse

37 Hvorfor god eller dårlig idé, at Sønderborg var vært Hvorfor var det en god eller dårlig idé at Sønderborg var vært for lejren Fordi vi skal have så meget fokus på Sønderborg kommune som muligt, efter vi har mistet så meget pga alt det politiske spil. såsom Sergentskolen, sygeplejerskeskolen. Var det en god eller dårlig Din idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren år Fordi det trak mennesker til området, og der var en flot pressedækning år Det sætter endnu engang Sønderborg på landekortet/europakortet, hvilket jo er en fantastisk ting! år Det giver god omtale og er gavnligt at vi gør os bemærket - det sikrer fremdrift og arbejdskraft udefra år Det har givet enorm synlighed på Sønderborg og omegn, og har sat gang i mange ting i og omkring byen år Det hele foregik enestående! Super muligheder for erhvervslivet i Sønderborg Kommune og så vidunderlig måde at sætte spejderbevægelsen og deres værdier i fokus! år Fokus på kommunen og det unikke landskab vi har år Vi greb bolden gav den gas og det gav pote. Vi fik branded Sønderborg endnu en gang på en fed måde år Fordi Denne egn, trænger til nye imput, frisk pust, energi, inspiration og nye kræfter fra det viurkelige liv. Det kan ikke passe at alt skal opleves gennem den elektroniske verden. Vi har stadig brug for mennesker, som uddannes i jorden, driften af denne og hvorledes vi passer på mden, udnytter de resourcxer den har genopbygger hvad der genopbygges kan. Det er Vanvittig vigtigt vi skabt en større balance mellem den gamle og den nye verden " Bedsteforældre & Oldebørn " sagt på en billedlig måde...ellers ender det med der ikke er at bruge af! :-) Det beviser bare at vi skal have flere store events til byen.. Det gik over al forventning. Kørte shuttle bus til spejder lejren og var også frivillig derude. Vi skal være syddanmarks fyrtårn i events Give en masse omtale, hvilket kun er godt for en udkantskommune. For at få andre borgere i Danmark til at bemærke Sønderborg og den flotte beliggenhed. Måske det kan sætte skub i turismen. Skaber dynamik og positivt image for kommunen over hele landet. Bliver stolt af min kommune... Det gav liv i byen

38 Hvorfor var det en god eller dårlig idé at Sønderborg var vært for lejren Var det en god eller dårlig Din idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren Det er et godt for kommunen og dens 'branding' udadtil. Burde blive permanent Godt for Sønderborg kommune at blive landskendt. Utrolig branding i medier. Mange spejdere vender tilbage med forældre og familie til området. For at vise omverden at Sønderborg kommune kan klare sådan et STORT arrangement. Det giver hele vores område et løft. Kommunen blev besøgt af rigtig mange mennesker som kunne se hvad Sønderborg kan. Det er godt at gøre reklame for vores kommune, og det blev gjort på bedste vis.jeg var meget stolt af vores kommune. Jeg synes arrangementet var meget gennemtænkt. Godt for hele befolkning, med lidt fokus på vores område. Selv om vi i vores familie ikke har set noget til det, så betyder det nok en hel del for ret mange andre mennesker i kommunen. PR Imponerende arrangement. Flot med støvlen. God stemning på pladsen, og dejligt med liv af glade mennesker på gågaden og havnen. Det giver positiv omtale af Sønderborg i DK og måske i andre lande God reklame for vores del af landet - tiltrækker turister senere = flere penge i landsdelens pengekasser - dejligt for deltagere her fra, at der sker noget stort lokalt. En MEGA god ide. Det er vigtigt for kommunen at byde ind på denne form for aktivitet. Det er et godt forbillede for kommunens børn og unge. Det skaber et positivt liv i byen. Det giver et positivt omtale i medierne. det styrker sammenholdet i byen. Byens ildsjæle får mulighed for at vise hvad de kan.

39 Hvorfor var det en god eller dårlig idé at Sønderborg var vært for lejren - Mulighed for at fremvise mangfoldigheden og mulighederne i kommunen. - Stor national og delvist international reklameværdi Var det en god eller dårlig Din idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren Sønderborg er virkelig kommet på danmarks kortet og det er noget de fleste indbygger i sønderborg,føler en vis stolthed over at SL2017 har været afholdt i deres kommune Surprise for Sønderborg Kommune fantastisk arrangement og det sætter Sønderborg på det internationale landkort. Skaber mange frivillige og lønnet arbejdsglæder og medvirker til fællesskab, sammenhold og fokus på alternative måder at anskue tingene på. SÅDAN Sønderbog Sønderborg blev virkelig sat på danmarks kortet. Fantastisk branding af kommunen Vi viste, at vi sagtens kan lave noget af den størrelse - uden problemer. Fordi det giver liv i kommunen og opmærksomhed om kommunen i resten af landet. Giver reklame for vores landsdel God omtale godt område god aktivitet i hele byen DEt er godt med positive aktiviteter i en tid hvor det ikke går i Sønderborgs retning. Sønderborg kom igen igen på landkortet og det er bare fantastisk. Det sætter Sønðrborg på landkortet, og skaber samtidig afveksling og nye aktiviteter her i området. Sætter kommunen på landkortet Fantastisk markedsføring af hele Als! De ville ikke have haft samme mulighed hvis de selv skulle stable lejren på benene

40 Hvorfor var det en god eller dårlig idé at Sønderborg var vært for lejren Var det en god eller dårlig Din idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren Det har givet meget positiv omtale vedrørende Sønderborg området og ført masser af aktivitet med sig i hele byen. Pga engagement i foreningslivet på globalt plan. Det har kostet kassen. vi kommer på landkortet og der er så meget opmærksomhed på spejderlejrene og Sønderborg kommune, før, under og efter Fantastisk at bo i en kommune hvor der er så højt et kulturelt aktivitetsniveau viser kommunen udaftil,og får god omdømme for senere tilflyttere Kommunen får gode erfaringer i forhold til at afvikle store events Tror på det har stor værdi både nu og fremadrettet. Sønderborg blev markedsført i allerbedste stil. jeg var helt stolt over at være borger her i kommunen. Det var så flot et arrangement. Det sætter Sønderborg på det store verdens kort - god reklame Arrangementet er et opgør med "Mig og min Ipad" trenden. Godt for kommunen at være med i store begivenheder. Fik sat Sønderborg på både Danmarks- og verdenskortet. God reklame for kommunen og fint med det kæmpe arbejde, både kommunen og frivillige lagde i lejren For at gøre Sønderborg kendt og håber på turisme. Profilerer Sønderborg Kommune. Sønderborg fik mulighed for at vise mulighederne i området og den flotte natur. Det var dog lidt ærgelidt at byen flere steder hvor der kom mange, ikke var vedligeholdt. Det havde der været tid til, siden byen fik tildelt lejren. Lige ledes kunne der havde været bedre info i byen, med info om hele kommunen.

41 Hvorfor var det en god eller dårlig idé at Sønderborg var vært for lejren Var det en god eller dårlig Din idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren Giver Sønderborg by et ansigt ud Sønderborg kom pludselig på landkortet for noget MEGET positivt, hvilket på sigt vil gavne vores (udkants) kommune. Mulighed for at de vender tilbage til Sønderborg som turist. Jeg er spejder (51 år). Gav meget god omtale af Sønderborg. Det er også vigtigt at Sønderborg viser hvilken fantastisk by det er, samt at vi tager del I kulturlivet Fantastisk præsentation af hvilken opgave kommunen er i stand til at løfte i samarbejde med andre. Endnu en anledning til mediernes positive omtale af Sø. Kommune. Mennesker i alle aldre har oplevet områdets kvaliteter og kan få lyst til at fortælle det til andre, evt, komme igen eller flytte til. Possitiv profilering af kommunen. God "reklame", og positivt at bruge "overskuds arealer" fra kaserne nedlæggelsen til at fremme gode aktiviteter for især unge mennesker Fordi værdisættet hos spejderne er så vigigt. Det øger chanchen for, at vi får flere boegere der er sig sit ansvar bevidst. Dejligt at se den aktivitet der er omkring en sådan lejer. Jeg er overbevist om at det har givet Sønderborg kommune opmærksomhed ude i landet Sætter Sønderborg i medierne og mange unge oplever byen Det har vist at Sønderborg kommune kan rigtig meget og står sammen. Det har givet SÅ meget positiv omtale. Der finders vel næppe et egnet område end Kær/vestermark til sådan et kæmpe arrangement. Desuden har kommunen fået meget positiv omtale i diverse medier. Som borger i Sønderborg kommune kunne det selvfølgelig også være interessant at høre om det økonomisk har kunnet betale sig at være vært. Promovering og markedsføring af vort område og vores kommune er af højeste vigtighed hvis vi skal trække kvalificeret arbejdskraft til området. spot på en sund og værdifuld livsstil, samt landsdækkende positivt fokus på kommunen som helhed Jeg syntes det er en god ide. Man bruger penge på så meget, her bruger man penge på noget som kommer mange tilgode, selv om de ikke er i spejderbevægelsen. Sønderborg er kommet på landkortet.

42 Hvorfor var det en god eller dårlig idé at Sønderborg var vært for lejren Var det en god eller dårlig Din idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren Brander Sønderborg godt God reklame for byen og området i det hele taget. De fleste deltagere har fået en masse information om Sønderborg og oplevet byen. Derudover har de oplevet Sønderjylland, snysk, kagebord og lært nogle sønderjyske ord. Fordi arrangementet var så godt arrangeret, mener jeg at Sønderborg har fået en positiv plads på kortet for deltagerne. Det er også dejligt at bo i en kommune der kan løfte sådan en stor opgave Det satte Sønderborg på landkortet Et fantastisk arrangement Det er med til at udbrede kendskabet til dette skønne område. Desuden havde vi et godt område at tilbyde Spejdernes Lejr, som jeg tror (uden at vide det) at de var ganske godt tilfredse med. Syntes at det er flot at der i en uge kommer flere end der bor i Sønderborg By, og at kommunen med flere kan byde ind og løfte opgaven Meget god reklame for sønderborg turisme God reklame for byen, men der var ikke taget højde for at der kom besøgende fra øen Als som ikke havde gå afstand Kommunen bliver omtalt af hele landet, og med alt det positive der deraf følger Spejderlejren har givet Sønderborg Kommune et kolossalt løft på alle tænkelige parametre. (Turisme, Organisering, Erhverv, Kulturelt o.s.v. o.s.v. Sønderborg blev sat på landkortet og jeg tror der kommer mange turister næste år Det virkede som kommunen havde styr på det store arrangement. Det var veltilrettelagt. Godt for byen med al den aktivitet og omtale i pressen. Selvom det var meget dyrt for skatteyderne. Sønderborg i mediebilledet regionalt og nationalt. Vi er ikke udkantsområde. Sætter byen på verdens landkort. God reklame som på sigt forhåbentlig vil være giv dig turist og erhervsmæssigt Sønderborg er kommet på landkortet

43 Hvorfor var det en god eller dårlig idé at Sønderborg var vært for lejren Var det en god eller dårlig Din idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren Håber lejren kommer igen om 5 år God omtale af kommunen, mange besøgende i kommunen, Sønderborg blev sat på landkortet, og fik vist hvad kommunen har at byde på. Helt klart en af de bedre ting, der kan være med til at sætte Sønderborg på landkortet i DK og en del andre lande. At samle så mange nationaliteter ind for spejder bevægelsen på sådan et lille plet jord på Kær er bare så fedt for Sønderborg kommune. I skal alle har et stort, stort tillykke med gennemførelse. Højeste karakter UG m. 10 pil op af. - Tilmed afslutter I med en så fantastisk rengjort spejderlejr, at det ikke er til at forstår, at et andet Festival må efterlade skidt og møje i så stor mængde og bekoste flere millioner for rengøring...! ET MEGET, MEGET STORT TILLYKKE TIL JER ALLE DER HAR ORGANISERET, TILRETTELAGT OG SERVICERET LEJREN!!!! DET MÅ GERNE GENTAGES OM NOGLE ÅR. var et samtale overalt. Positiv dækning i medierne. Man var lidt stolt af byen i disse dage. Det gør Sønderborg kendt og på en god måde. Det satte Sønderborg på landkortet og samtidig kan man nu bedre se muligheder for Kær halvø. Et værdimæssigt godt projekt. God pr for byen Samlingspkt for byen For at vise at vi også kunne og at Sønderborg er en aktiv kommune Giver byen meget positiv omtale. Det var et stort flot stykke arbejde som det kun kan give god omtale af Sønderborg komune Giver god omtale. Godt for forretningerne. Fik vist vores dejlige område frem. Fik vist at Sønderboeg kan klare store arranementer. Opmærksomhed på kommunen - Sønderborg bliver kendt i hele landet og endog uden for landets grænser, som en innovativ kommune, som gør fantastisk meget for de unge samt for at værne om vores miljø

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 ERHVERVSMÅLING PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold - erhvervsmåling ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 1. Indledning 2. Rapportafsnit

Læs mere

Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager

Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager 2017 Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager SØNDERBORG KOMMUNE RAPPORT OM AUGUSTENBORG OG BROAGER PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Rapport om Augustenborg & Broager. Side 1 Indledning...

Læs mere

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE RAPPORT - AUGUST 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 5 8 13 21 25 INTRODUKTION KONKLUSIONER ØKONOMISKE EFFEKTER INDTRYK OG BRUG AF OMRÅDET SPEJDERLEJRENS

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Indledning Om undersøgelsen Undersøgelsen er udsendt via e-mail, til Ringsted Kommunes Borgerpanel. Deltagernes

Læs mere

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER I forbindelse med modtagelse af Miljøstyrelsen har de fynske kommuner arrangeret en række bosætningsevents, som havde til formål at åbne op for potentialet i at flytte

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 Indhold Om 2017 undersøgelsen... 2 Undersøgelsens brug af indeks... 3 Læsning af grafik... 4 Overblik over kommunes image... 5 Udvikling af

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 INDHOLD 1 2 3 4 5 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Side 3 ØKONOMISKE EFFEKTER PÅ KORT SIGT Side 10 GÆSTERNES VURDERING AF HOLSTEBROEGNEN Side 18 BORGERNES

Læs mere

Evaluering Thomas C. Thulstrup

Evaluering Thomas C. Thulstrup Fredag den 1. august 2014 dannede de smukke omgivelser ved Koldinghus for første gang rammen om den elektroniske endags chill-out festival Stella Polaris. Evaluering Foreningen MusikKolding planlagde og

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune Skanderborg Kommune 1 Visionen Kulturlivet bæres af fællesskaber og er med til at danne os som mennesker. Kulturen skubber til os, og favner os. Den byder på fællesskab, identitet, dannelse, indsigt, sejre,

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls Sjæl Samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted

Læs mere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere Årsskrift Stafet For Livet sæson 2017 Sammen var vi stærkere Indhold Generelle fakta 3 Fightere 6 Lysceremoni 7 24 timer 8 Frivilliges trivsel 9 Håb 10 Sammen var vi stærkere! I år var overskriften for

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune 2015 Frederikssund Kommune RAPPORT OM KOMMUNIKATION OG KONTAKT BORGERUNDERSØGELSE 2015 PROMONITOR www.promonitor.net Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen... 4 Undersøgelsens sikkerhed... 5 Om indeks...

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om Formel 1

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om Formel 1 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om Formel 1 Konklusioner 61 % synes ikke, at Københavns Kommune skal godkende en plan om Formel 1-løb i København med en bane gennem Christianshavn fra Christmas

Læs mere

Kommunikation i Ringsted Kommune

Kommunikation i Ringsted Kommune 2019 Kommunikation i Ringsted Kommune RINGSTED KOMMUNE KOMMUNENS KOMMUNIKATION, JANUAR 2019 PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Ringsted Kommune. Kommunens kommunikation, kontakt og inddragelse 2018.

Læs mere

S2017 borgerundersøgelse, aug. 12

S2017 borgerundersøgelse, aug. 12 1 Sønderborg, aug. 12 Borgerpanelundersøgelse om S2017 Gennemført august 2012 overfor 1291 borgere 444 R Dataindsamling og analyse ved Promonitor www.promonitor.net telefon 4444 9100 2 Indhold Deltagelse...

Læs mere

Girls Day in Science. Evalueringsrapport

Girls Day in Science. Evalueringsrapport Girls Day in Science Evalueringsrapport 2017 Baggrund Girls Day in Science 2017 blev afholdt den 30. august på 30 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Derudover blev

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Besøgsrapport 2010. Indhold

Besøgsrapport 2010. Indhold Besøgsrapport 2010 Indhold 1. Indledning. 2. Hvem besøger Fur & hvorfor? 3. Fakta om Ja-gruppen 4. Fakta om Nej-gruppen 5. Hvorfor vælges Fur fra el. til? 6. Status & afrunding. 1. Indledning Projektgruppen

Læs mere

TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL AARHUS % 45 % af publikum har gennemført enten en mellemlang eller lang videregående uddannelse

TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL AARHUS % 45 % af publikum har gennemført enten en mellemlang eller lang videregående uddannelse TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL AARHUS 2017 Publikumsundersøgelse PUBLIKUMS SAMLEDE VURDERING AF TÆT PÅ MAGIEN OFF ROAD FESTIVAL Delvist positiv 30% Meget positiv 65% Delvist negativ Neutral 3% Meget negativ

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for:

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for: Et godt sted at leve I den nye politik er visionen for profilering og bosætning: Vi vil i samarbejde med borgere og virksomheder gøre Ringkøbing-Skjern Kommune, Naturens Rige, kendt som et godt sted at

Læs mere

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Indhold Indledning... 4 Om undersøgelsen... 4 Oplægget til borgerne... 5 Sådan læses grafikken... 6 Kommunens information...

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726 Sønderborg Kommune Hvad er en kommunal omdømmeanalyse? Et strategisk værktøj til kommunal branding Kommunal udvikling som en styret proces består grundlæggende i at politiske beslutningstagere vælger at

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Servicekorpset. Brugertilfredshedsundersøgelse af hovedrengøringen

Servicekorpset. Brugertilfredshedsundersøgelse af hovedrengøringen Servicekorpset Brugertilfredshedsundersøgelse af hovedrengøringen Servicekorpset 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Konklusion... 3 Tilfredshed med den indledende kontakt... 4 Tilfredshed med pjecen...

Læs mere

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Udarbejdet af Signe Sejbjerg Jensen, Lemvig Kommune. Evalueringsskemaerne blev udleveret i forbindelse med velkomstmaterialet på Geopark konferencen d.3.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune Slesvig/Holsten. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune Slesvig/Holsten. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726 Sønderborg Kommune Slesvig/Holsten Hvad er en kommunal omdømmeanalyse? Et strategisk værktøj til kommunal branding Kommunal udvikling som en styret proces består grundlæggende i at politiske beslutningstagere

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

FOKUSGRUPPER. Afrapportering. Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009. Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup

FOKUSGRUPPER. Afrapportering. Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009. Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009 FOKUSGRUPPER Afrapportering Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup Tel +45 39 16 27 00 www.bysted.dk Kontaktperson Adm.dir. Bo Søby Kristensen bsk@bysted.dk

Læs mere

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 1 Evaluanden Bestyrelsen for Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole har vedtaget, at årets evalueringsobjekt er som følgende:

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Tale Stenbjerg den

Tale Stenbjerg den 1 Tale Stenbjerg den 22.8 2008 Allerførst vil jeg gerne takke for invitationen til at tale her i Stenbjerg. Det er en stor ære at være med til at markere åbningen af Danmarks første nationalpark, og jeg

Læs mere

Get Moving Evaluering af kampagnen Rapport. Get Moving 2016 TNS

Get Moving Evaluering af kampagnen Rapport. Get Moving 2016 TNS Evaluering af kampagnen Rapport Indholdsfortegnelse 1 Konklusioner 8 2 Hovedresultater 16 3 Demografi 58 4 Bilag 64 2 Formål og målsætning Sundhedsstyrelsen har i ugerne 21 og 22, 2016 gennemført kampagnen

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen Observatørrappport Løbsnavn: BT Halvmarathon Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive

Læs mere

Kort historie om Nordborg Marathon

Kort historie om Nordborg Marathon Kort historie om Nordborg Marathon Løbstraditionen på Nordals, før Nordborg Marathon, var beskeden. Guderupløbet, et halvmarathon og Søløbet på 7 km rundt om byens sø forbi det flotte Nordborg Slot. I

Læs mere

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet Om undersøgelsen Det spørgeskema, du skal til at udfylde, indeholder spørgsmål om din brug af naturen og dine oplevelser med at være aktiv i naturen. Der er også nogle spørgsmål, som handler om, hvordan

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Stakeholderanalyse for Tønder Kommune

Stakeholderanalyse for Tønder Kommune 16 01 12 Stakeholderanalyse for Tønder Kommune Tønder Kommune/ 11CityDesign Steffen Gulmann, direktør, adj. professor CBS Analysen: Grundlag for Tønder Kommunes strategi - En del af analysesystemet: Tønder

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Forældre evaluering 2015

Forældre evaluering 2015 Forældre evaluering 2015 Hvordan har det været at have sin daglige gang i Børnehaven Toftebo. En glæde at se hvor glad ens barn er hver eneste dag i Toftebo. Alle voksne kender ens barn, det gør forældrene

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Svarprocent og fordeling

Svarprocent og fordeling 1 Svarprocent og fordeling 80% 60% 40% 20% 0% 64 % Svar 82,6 % 36 % Ikke svar 17,4 % 70 60 50 Serie1 Svar Serie2 Ikke svar 40 30 20 10 0 6. årgang 7. årgang 8. årgang 9. årgang 2 Spørgsmål til eleverne:

Læs mere

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Vi rigtig glade for, så mange af jer, har valgt at bruge en almindelig hverdagsaften på, at lytte til det netop

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Januar 2011 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Tidligere handlingsplaner fra Markedsføringsgruppen har kun været 1-årige. Denne handlingsplan

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Naturens Dag. 8. juni 2015. Naturens Dag. TNS Dato: 8. juni 2015 Projekt: 61974

Naturens Dag. 8. juni 2015. Naturens Dag. TNS Dato: 8. juni 2015 Projekt: 61974 8. juni 2015 Gallup om Sammenfatning: Kendskabet til ligger på 2 i målgruppen. Deltagelsen i ligger på Blandt dem der har hørt om, stammer deres kendskab primært fra landsdækkende (3) og lokale medier

Læs mere

Chris MacDonald: Den danske hemmelighed

Chris MacDonald: Den danske hemmelighed Chris MacDonald: Den danske hemmelighed Klumme 0: Hvad Danmark har lært mig om lykke. 1 Af Chris MacDonald Lørdag 0. oktober 0 Sidste år, da Oprah var i Danmark for at se, hvorfor danskerne var verdens

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering på Margrethe Reedtz Skolen 2014 Afviklet på Margrethe Reedtz Skolen i marts 2014 Spørgsmål af Anette Næsted Nielsen og Morten Mosgaard Tekst og grafik af Morten Mosgaard Ryde

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/ BYLIV I ALLERØD facebook.com/mitallerod/ BYEN MIDT I SKOVEN MENNESKER Med et støt stigende befolkningstal er Allerød en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune. Vi ligger i hjertet af Nordsjælland tæt

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS NYHEDSBREV Faglig udvikling I Støttekontaktgruppen har vi fokus på den faglige udvikling. I foråret har vi afholdt MUS for det faste personale, hvor de har haft mulighed

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 383 Offentligt Ferring, den 11.04.2017 Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Læs mere

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året.

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. #1, 2013/14 Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. I dette

Læs mere

Inspira(onsdag Familiespejd Lørdag d. 23. august 2014, Kerteminde

Inspira(onsdag Familiespejd Lørdag d. 23. august 2014, Kerteminde Inspira(onsdag Familiespejd Lørdag d. 23. august 2014, Kerteminde Dagens program Velkomst dagens team To grupper Familiespejd nye Familiespejd start august 2014 Frokost Familiespejd i praksis Halvårsplan

Læs mere

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Kære alle Tusind tak for invitationen til festligholdelsen af 100 års jubilæet for Skyum forsamlingshus i dag. Det er en festdag, som jeg er glad for at få

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

SØNDAGSAKTIVITETER 2017

SØNDAGSAKTIVITETER 2017 SØNDAGSAKTIVITETER 2017 Spørgeskemaundersøgelse Baggrund Søndagsaktiviteter er et tilbud målrettet kommunens borgere, der ønsker at komme i gang med let motion eller har lyst til at blive inspireret til

Læs mere

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017 Faaborg 1. feb. 2017 Status Outdoor Sydfyn 2017 Outdoor Sydfyn blev afviklet den 19.-21. august 2016. Umiddelbart efter festivalen blev der gennemfør en evaluering blandt deltagerne. Med afsæt i godt 200

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for den brede Københavnske befolkning. Vi har hidtil haft

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1 Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1. Projekt titel Grønne Hjerte 2. Ansøger Baptistspejderne i Holbæk og Regstrup v/jimmy Singerholm Olsen Adresse: Hovedgaden 24, 4440 Mørkøv. Mail: jimmysingerholm@gmail.com

Læs mere

Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere!

Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere! Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december 2015 Thisted Kommune Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere! Det er en stor glæde at kunne ønske jer alle tillykke med Kellpo s 20 års jubilæum.

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere