Akkreditering i SOF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akkreditering i SOF"

Transkript

1 Akkreditering i SOF

2

3 Hvorfor Akkreditering i SOF? IDÉ OG BESLUTNING I 2010 fik vores Socialudvalg den idé, at vi skal arbejde med akkreditering i Socialforvaltningen. Det blev besluttet, at Socialforvaltningen skulle udvikle og pilotteste en kvalitet- og akkrediteringsmodel, der omfatter alle botilbud for voksne. Efterfølgende blev det besluttet, at implementere akkreditering på alle voksentilbud, og i gennemførte tilbud og centre første akkrediteringsrunde. LÆRING og UDVIKLING Vi arbejder med akkreditering, fordi vi har en ambition om at være en organisation, hvor vi sammen udvikler tilbud af høj kvalitet. EVALUERING Gentagne evalueringer af arbejdet med akkreditering viser, at akkreditering, som det foregår i Socialforvaltningen, igangsætter faglig refleksion og videndeling på tværs af forvaltningen, der styrker kvalitetsudviklingen af kerneydelsen.

4 Hvad får vi ud af Akkreditering i SOF? OVERBLIK Kvalitetsmodellen skal være med til at formidle og give overblik over de rammer og den lovgivning Københavns Kommune og Socialudvalget opstiller for det sociale arbejde i bo- og dagtilbud. LÆRING og UDVIKLING Arbejdet med kvalitetsmodellen og audit skal bidrage til kvalificerede, faglige refleksioner, som kan fremme læring og udvikling på tværs af organisationen. SAMMENHÆNG og VIDENDELING Akkrediteringsprocessen skal endvidere fremme videndeling og sammenhæng i Socialforvaltningen, og understøtte at tillidsreformen og Vision 2017 tænkes sammen med det borgernære arbejde.

5 Akkreditering i SOF, hvad er det? AKKREDITERING BESTÅR AF: 1. En kvalitetsmodel med kvalitets- og udviklingskrav til det borgernære arbejde samt henvisninger til rammer og regler for arbejdet 2. En lokal udviklingsproces, understøttet af workshops og videndeling på tværs 3. Udarbejdelsen af en kvalitetsbeskrivelse på tilbudsniveau 4. Audit: Et læringsbesøg hvor tilbuddene får stillet refleksionsspørgsmål til egen praksis 5. En auditrapport med feedback på praksis og kvalitetsbeskrivelsen 6. Opsamling og læring, hvor viden og erfaringer deles i akkrediteringsdatabasen og diverse arrangementer

6 Akkreditering i SOF, hvad er det? Akkreditering er et redskab, der skal understøtte og systematisere arbejdet med kvalitetsudvikling på tilbuddene. Akkreditering er udviklet af medarbejdere og ledere i Socialforvaltningen. Pr. 1. januar 2014 integreres dagtilbudsområdet i akkrediteringen, der erstatter det driftsorienterede tilsyn på dagtilbudsområdet. På døgnområdet er akkreditering fortsat først og fremmest et kvalitetsudviklingsredskab. Samtidig er akkreditering et godt redskab til at forberede sig til Socialtilsynet. Akkreditering har fokus på det faglige indhold i opgaven.

7

8 Kvalitetsmodel Socialforvaltningens Kvalitetsmodel version 2.0 er udviklet af os selv til os selv. Modellen formidler de krav lovgivningen stiller for arbejdet i bo- og dagtilbud, de politisk besluttede krav og rammer for det sociale arbejde i Københavns Kommune, det vi i Socialforvaltningen har valgt at sætte fokus på, og de krav medarbejdere og ledere stiller til sig selv og hinanden. Kvalitetsmodellen indeholder desuden råd og vejledning til arbejdet, inspirationsspørgsmål og information om, hvor akkreditering og socialtilsyn gensidigt kan understøtte hinanden.

9 Kvalitetsmodel Kvalitetsmodellen består af 9 kriterier, der dækker det borgernære arbejde: 1. Værdier 2. Ledelse 3. Viden og kompetence 4. Målgruppe, metoder, tilgange og ydelser 5. Planer og dokumentation 6. Sundhed 7. Samarbejde med borgere og pårørende 8. Samarbejde med andre parter 9. Fysiske rammer

10 Forberedelse For at få et stort udbytte af akkreditering, er det afgørende, at borgere (hvor muligt) og medarbejdere sammen reflekterer over praksis. Fælles refleksioner danner grundlag for en velfunderet praksis og faglig udvikling. Akkrediteringssekretariatet står til rådighed med vejledning og inviterer til workshops om de forskellige kriterier i modellen fra november 2014 til marts 2015.

11 Kvalitetsbeskrivelse Tilbuddene beskriver, hvordan de arbejder med og efterlever kvalitetsmodellens krav i overensstemmelse med egen målgruppe og organisation. I arbejdet med kvalitetsbeskrivelsen kan tilbud og centre til enhver tid få vejledning fra Akkrediteringssekretariatet. Kvalitetsbeskrivelsen udfyldes i akkrediteringsdatabasen. Man kan benytte links eller henvisninger i sin beskrivelse, hvis man allerede har - eller hellere vil have beskrivelsen et andet sted. Fx på sin hjemmeside eller på tilbudsportalen.

12 Audit Audit er et besøg i tilbuddet. Før besøget har auditorerne læst tilbuddets kvalitetsbeskrivelse. Audit er faglig feedback fra to medlemmer af Socialforvaltningens auditorkorps. Under audit interviewer auditorerne lederen, nogle af medarbejderne og om muligt enkelte beboere og pårørende. Auditorerne undersøger, om den beskrevne praksis synes velfunderet og om medarbejdere og borgerne oplever, at praksis virker, som den er tiltænkt. For at sikre udbytte og læring af audit vil auditorerne få hjælp fra en række fagkonsulenter. Fagkonsulenterne sikrer, at tilbuddene får relevant feedback på de problemstillinger tilbuddene aktuelt arbejder med.

13 Audit på døgn- og dagtilbud Alle kriterier er gældende for alle tilbud på voksen- og børnehandicapområdet. Dagtilbud skal have audit på alle kriterier, da Socialforvaltningen via arbejdet med akkreditering varetager tilsynsforpligtelsen på dagtilbudsområdet. Der er enighed om, at døgntilbud skal have audit på K1 Værdier, K4 Fagligt grundlag/målgruppe, metoder, tilgange og ydelser, K6 Sundhed og K7 Samarbejde med borgere og pårørende, herunder brugertilfredshedsundersøgelser. Da døgntilbud og misbrugsbehandlingstilbud er underlagt Socialtilsynet, har direktionen besluttet at indstille til Socialudvalget, at den enkelte centerchef og DU-chef sammen aftaler, om et tilbud eller hele centre skal fritages for akkreditering på nogle af de 5 øvrige kriterier. Socialudvalgets forventes at træffe en beslutning herom den 12. november.

14 Auditrapport Efter audit udarbejder auditorerne en auditrapport med feedback og en bedømmelse af, om tilbuddet lever op til kvalitetsmodellen. Auditrapporten sendes i høring i tilbuddet. Når rapporten er endelig, offentliggøres den på kommunens hjemmeside. Når auditorerne har gennemført audit på de enkelte tilbud i et center, giver de en fælles tilbagemelding til centerledelsen. Auditorerne vil desuden sparre med centerledelsen omkring et arbejdsområde, som centeret vælger at sætte særlig fokus på. Dette vil ske i samarbejde med en konsulent med særlig viden indenfor det udvalgte arbejdsområde. DU kontoret har ansvaret for at sikre, at der følges op på rapporten. Akkrediteringssekretariatet bidrager med oplysninger om, hvor og hvordan man kan finde inspiration til det videre arbejde.

15 Opfølgning og læring I akkrediteringsdatabasen findes resultaterne af audit i første akkrediteringsrunde. Databasen har dannet grundlag for udvikling af temamøder med deling af viden og erfaringer inden for arbejdsområder, der har været udfordrende i forbindelse med første akkrediteringsrunde. Som eksempler på opfølgning og læring kan ud over det lokale arbejde og samarbejdet på tværs nævnes Akkrediteringsbazaren i marts 2014, Procesdagen i november 2014 og Metodebazaren i december 2014.

16 Akkreditering, baggrund for nyt fokus Ændringerne i kvalitetsmodellen og akkrediteringsprocessen skal understøtte arbejdets bidrag til realisering af tillidsreformen og Vision Ændringerne tager desuden afsæt i: Evaluering af første akkrediteringsrunde, Feedback fra auditorkorpset Arbejdsgrupper og fokusgrupper Høring af kvalitetsmodel 2.0, der blev fortaget i forsommeren 2014 Forslag til ændringer af kvalitetsmodel og akkreditering, som centercheferne fra handicapområdet har frembragt i løbet af sommeren 2014.

17 Ny kvalitetsmodel og kvalitetsbeskrivelse Kvalitetsmodel 2.0 indeholder stadig ni kriterier, men modellens opbygning er langt enklere en model 1.2. Der er større fokus på formålet med at arbejde med de forskellige kriterier, og der er ikke længere krav til bestemte processer eller dokumenter. Modellen indeholder stadig rammer og inspiration Der er tilføjet et felt, der synliggør synergieffekten mellem akkrediteringsprocessen og Socialtilsynet. Kvalitetsbeskrivelsen er også blevet forenklet. Kvalitetsbeskrivelsen består til forskel fra tidligere af én sammenhængende tekst. Den kan således bedre anvendes i det daglige, som lokal vejledning i opgaverne og eller som information om tilbuddets praksis.

18 Vejen fra hvordan til hvad og hvorfor Fokus på: kvalitetsudvikling kvalitetssikring overblik sammenhængskraft forenkling Akkreditering Krav til: strategier, planer, procedurer, processer, formidling, inddragelse, kendskab, genfindelse, revision og opfølgning Audit: Gennemgang af dokumentation for at man lever op til hele KVM. Feedback på processer, produkter og genfindelse. Tillidsprincipper hvad > hvordan lokalt ledelsesrum feedback og læring tæt på borgeren risiko og regler Vision og ledelsesgrundlag Viden Ambition Sammenhæng Sammen med borgeren Tillid og resultater Socialtilsyn Baggrund for udvikling Akkreditering Fokus på: kvalitetsudvikling overblik sammenhængskraft forenkling synergi med socialtilsynet Krav til: refleksion over egen praksis og genfindelse under audit Audit: Fokus på udvalgte kriterier. Fagkonsulenter og auditorer sparer og giver feedback på refleksioner og praskis.

19 Tidsplan Akkreditering okt nov dec jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec KVM Udsendelse 24. Workshop K Metodebazar 8. Temadag Brugertilfredshed 17. Forbered Workshop K3+K4 7. Workshop K5 + K6 20. Workshop K2+K9 2. Workshop K7+K8 18. Lokale processer Vejledning KVB Databasen klar Frist for aflevering Audit Rapport Opfølgning Læring Rapport i høring Møde i centeret Endelig rapport Lokal opfølgning Opfølgning med DU Arrangementer

20 Ann-Sofie Bech von Hielmcrone Telefon Sekretariatsleder Stine G. Page Telefon: Handicap Karin Holst Kristensen Telefon: Kommunikation Pernille Hviid Telefon : Proces og koordinering Robin Vickery bh18@sof.kk.dk Telefon: Udsatte Britta Krog ta46@sof.kk.dk Telefon: Psykiatri Fælles mail akkreditering@sof.kk.dk Læs mere på:

Akkreditering i SOF

Akkreditering i SOF Akkreditering i SOF 2014-2015 Akkreditering i SOF - baggrund I 2010 fik Socialudvalget den idé, at vi skal arbejde med akkreditering i Socialforvaltningen. Det blev besluttet, at Socialforvaltningen skulle

Læs mere

Akkreditering i SOF 2015

Akkreditering i SOF 2015 Akkreditering i SOF 2015 Akkreditering i SOF - formål Vi arbejder med akkreditering i SOF, fordi vi har en ambition om at være en organisation, hvor vi sammen udvikler tilbud af høj kvalitet. Kvalitetsmodellen

Læs mere

Akkreditering i Socialforvaltningen i Københavns Kommune

Akkreditering i Socialforvaltningen i Københavns Kommune Akkreditering i Socialforvaltningen i Københavns Kommune Hvorfor kommunal akkreditering Pilotprojekt Beslutning om akkreditering i Socialforvaltningen i KK Formålet med akkreditering i Socialforvaltningen

Læs mere

AKKREDITERINGSSEKRETARIATET Årsrapport 2014-15 April 2016 2

AKKREDITERINGSSEKRETARIATET Årsrapport 2014-15 April 2016 2 1 KØBENHAVNS KOMMUNES SOCIALFORVALTNING Stabscenter SOF - Kvalitetsudvikling og Resultater AKKREDITERINGSSEKRETARIATET Årsrapport 2014-15 April 2016 2 Indhold Akkreditering et redskab til kvalitetsudvikling

Læs mere

AKKREDITERING Kvalitetsmodel 2.0 Akkreditering. Kvalitetsmodel 2.0

AKKREDITERING Kvalitetsmodel 2.0 Akkreditering. Kvalitetsmodel 2.0 AKKREDITERING Kvalitetsmodel 2.0 Akkreditering Kvalitetsmodel 2.0 Københavns Kommunes Socialforvaltning Kontoret for Resultater Akkrediteringssekretariatet Kvalitetsmodel 2.0 - Oktober 2014 Indhold Forord

Læs mere

KVALITETSMODEL 3.0 Kvalitet i SOF

KVALITETSMODEL 3.0 Kvalitet i SOF KVALITETSMODEL 3.0 Kvalitet i SOF 1 Kvalitetsmodel 3.0 November 2016 Socialforvaltningen Københavns Kommune Stabscenter SOF Kvalitetsudvikling & Resultater 2 KVALITETSMODEL 3.0 I socialforvaltningen arbejder

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads

Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads 1. Baggrund Delprojektet Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads udspringer af det oprindelige projekt 11 om attraktive arbejdspladser.

Læs mere

årsrapport 2014 Sundhedsfagligt læringsbesøg

årsrapport 2014 Sundhedsfagligt læringsbesøg Københavns kommune årsrapport 2014 Sundhedsfagligt læringsbesøg Stabscenter SOF - Kvalitetsudvikling og resultater Udarbejdet i april 2015 af Stabscenter SOF- Kvalitetsudvikling og Resultater Socialforvaltningen

Læs mere

Forenkling og effektivisering af CSC Social

Forenkling og effektivisering af CSC Social KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Resultater BILAG Til Socialudvalget 02-06-2016 Sagsnr. 2016-0035139 Uddybende beskrivelse af forslag Neden for uddybes indstillingens forsalg vedrørende:

Læs mere

1. Formål... 2. 2. Tilbud omfattet af forretningsgangen... 2

1. Formål... 2. 2. Tilbud omfattet af forretningsgangen... 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Forretningsgang for håndtering af indberetning af magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten på voksenområdet (herunder nødret/nødværge). 21-11-2014

Læs mere

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec.

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. Faxe, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 SSJÆ, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Danmark, indbrud 7 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Faxe, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 SSJÆ, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 Danmark, vold 1 9 8

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015 Id tilstand navn Varighed Startdato Slutdato apr 15 maj 15 jun 15 jul 15 aug 15 sep 15 okt 15 nov 15 06 13 20 27 04 11 18 25 01 08 15 22 29 06 13 20 27 03 10 17 24 31 07 14 21 28 05 12 19 26 02 09 16 1

Læs mere

07-01-2016. Til Sundheds- og Omsorgsudvalget. Sagsnr. 2015-0289116 Dokumentnr. 2015-0289116-1

07-01-2016. Til Sundheds- og Omsorgsudvalget. Sagsnr. 2015-0289116 Dokumentnr. 2015-0289116-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Til Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds og Omsorgsforvaltningens kommentarer til medlemsforslag om Akkreditering

Læs mere

Kvalitet i SOF 2017 Skriftlig Feedback. Marianelund, Snekken Besøg den 19. juni 2018

Kvalitet i SOF 2017 Skriftlig Feedback. Marianelund, Snekken Besøg den 19. juni 2018 Kvalitet i SOF 2017 Skriftlig Feedback Marianelund, Snekken Besøg den 19. juni 2018 Indledning Metode og læsevejledning Oplysninger om besøget Metode Socialforvaltningens Kvalitetsmodel 3.0 danner rammen

Læs mere

Socialtilsyn Midt. Dokumentationskonferencen 27. Maj v. Ulla B. Andersen

Socialtilsyn Midt. Dokumentationskonferencen 27. Maj v. Ulla B. Andersen Socialtilsyn Midt Dokumentationskonferencen 27. Maj 2015 v. Ulla B. Andersen Hvorfor resultatdokumentation på det specialiserede område? For at sikre, at tilbuddene og plejefamilierne skaber udvikling

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden blev som følge af Lov om Socialtilsyn etableret og sat i drift i 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender og fører det driftsorienterede tilsyn med generelt godkendte plejefamilier

Læs mere

Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen

Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen - vandkvalitet i forbindelse med regnvandshåndtering Vand i Byer Innovationsnetværk for klimatilpasning 2014-2018 Baggrund: De seneste år er kommuner og forsyninger

Læs mere

Politisk tidsplan regnskab 2014, budgetopfølgning 2015 og Budget 2016-2019 pr. 6. feb. 2015

Politisk tidsplan regnskab 2014, budgetopfølgning 2015 og Budget 2016-2019 pr. 6. feb. 2015 Godkendelse af tidsplan og budgetprocedure for budget 2016-19. (Offentligheden orienteres efterfølgende om reduktionsplan, herunder at BDO's forslag til besparelses-potentialer bliver foreløbigt og kan

Læs mere

Certificering af sociale organisationer

Certificering af sociale organisationer Certificering af sociale organisationer Bureau Veritas og Foreningen Akkreditering Danmark Den organisatoriske standard Certificering af sociale organisationer Ønsker I mere tid til det, der virkeligt

Læs mere

15. december Faglige kvalitetsoplysninger

15. december Faglige kvalitetsoplysninger 15. december 2009 Faglige kvalitetsoplysninger Program 12.00-12.30 Introduktion til projektets formål, rammer og roller i udviklings- og afprøvningsforløbet 12.30-13.15 Præsentation af og spørgsmål til

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre Kalenderen Vejledning til denne kalender findes i Slægtsforskning fra A til Z af Ulrich Alster Klug.. Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre * markerer skudår. 0 02 0 0 * 0 0 0 0 * 0 2 * *

Læs mere

Opsamling på Socialudvalgets besøgsrunde i myndighedscentre, hjemmeplejen og Bernstorffsgade

Opsamling på Socialudvalgets besøgsrunde i myndighedscentre, hjemmeplejen og Bernstorffsgade KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer 20-03-2013 Opsamling på Socialudvalgets besøgsrunde i myndighedscentre, hjemmeplejen og Bernstorffsgade Dette notat opridser emner

Læs mere

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Etablere og formulere bedredskab / politik for sorg og krise i forbindelse med dødsfald, alvorlig sygdom samt ulykker. Målgruppe:... Børn og unge anbragt i Børnehusene.

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Status for projekt akkreditering på dagtilbudsområdet i Faaborg - Midtfyn Kommune september Status

Status for projekt akkreditering på dagtilbudsområdet i Faaborg - Midtfyn Kommune september Status Status for projekt akkreditering på dagtilbudsområdet i Faaborg - Midtfyn Kommune september 2009 1. Status Der har nu været afholdt de fem planlagte temadage for de 14 frivilligt medvirkende institutioner

Læs mere

Sammenhæng? Sammenlignelig Brugerinformation. Kommunalbestyrelsens. mål og resultatkrav. Faglige kvalitetsindikatorer

Sammenhæng? Sammenlignelig Brugerinformation. Kommunalbestyrelsens. mål og resultatkrav. Faglige kvalitetsindikatorer Sammenhæng? Faglige kvalitetsindikatorer Brugerundersøgelser Kommunalbestyrelsens mål og resultatkrav Sammenlignelig Brugerinformation Institutionens egne mål og resultatkrav Akkreditering light Fælles

Læs mere

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 NOTAT Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft

Læs mere

Fagudvalg. Materiale udsendes. Direktion. 19. jan 23. jan 30. jan 5. feb. 6. feb. 19. jan 23. jan 30. jan. 19. jan 23. jan 30. jan 5. feb. 6.

Fagudvalg. Materiale udsendes. Direktion. 19. jan 23. jan 30. jan 5. feb. 6. feb. 19. jan 23. jan 30. jan. 19. jan 23. jan 30. jan 5. feb. 6. Godkendelse af tidsplan og budgetprocedure budget 2019-22. 19. jan 23. jan 30. jan 5. feb Offentliggørelse af procedure og tidsplan på hjemmesidens budgetsider. Beslutning om deling af de samlede driftsbesparelser

Læs mere

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommune dit liv, din fremtid, dit job Kurs Koordinering Engagement Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommunes Ledelsesgrundlag Faxe Kommunes ledelsesgrundlag er en fælles beskrivelse

Læs mere

Effektiv eksekvering og implementering af strategi

Effektiv eksekvering og implementering af strategi Strategisk Ledelse Effektiv eksekvering og implementering af strategi Store tanker bliver ikke til virkelighed af sig selv det kræver strategisk ledelse. Din succes som leder afhænger af, at du kan skabe

Læs mere

Katalog. Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Socialtilsyn Øst Side 1 af 9

Katalog. Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Socialtilsyn Øst Side 1 af 9 2019 Tilkøbsmuligheder Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn Katalog Socialtilsyn Øst 01-01-2019 Side 1 af 9 Indledning I henhold til Lov om Socialtilsyn er hovedparten af de generelle faglige,

Læs mere

FUS - Lederforum onsdag d. 24 september 2008

FUS - Lederforum onsdag d. 24 september 2008 FUS - Lederforum onsdag d. 24 september 2008 Præsentation af Akkreditering Danmark og arbejdet med at lave en akkrediteringsstandard for erhvervsskoler, dagtilbud og erhvervsafklaring - Oplæg v/ Jan Alder,

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 FORORD

ÅRSBERETNING 2017 FORORD Forord / 2 Afgørelser om akkreditering i 2017 / 3 Sådan bliver en rådgivning akkrediteret / 5 Året der er gået / 6 Om RådgivningsDanmark / 8 2 FORORD I 2017 GIK fra at være et projekt under udvikling hos

Læs mere

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane - - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Hverdage, ikke 24/12, 31/12 og 5/6 4.33 4.35 4.36 4.38 4.40 4.41 4.42 4.44 4.46 4.47 4.50 4.52 4.53 4.54 4.56 4.57 4.59 5.01 5.04 4.49 4.51 4.52 4.54 4.56

Læs mere

Dokumentation på sundhedsområdet

Dokumentation på sundhedsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 06-05-2013 Sagsnr. 2013-51280 Dokumentation på sundhedsområdet Sagen om dokumentation på sundhedsområdet blev af Socialudvalget

Læs mere

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 NOTAT Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft fokus

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro REFERAT Møde nr. 02-2019 Torsdag den 14. marts 2019 kl. 17.00 19.30, Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Jørgen Ahler, Vita Hagelskjær, Jan Schmidt Nielsen, Mona Engmark, Ellen Margrethe

Læs mere

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Ledelsesgrundlag KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Udgivet af: Faxe Kommune 2013 Redaktion: Center for Udvikling Layout: Rune Brandt Hermannsson Foto: Colourbox.com, Faxe Kommune Tryk: HellasGrafisk www.faxekommune.dk

Læs mere

Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Katalog Foreløbige priser. Socialtilsyn Øst Side 1 af 10

Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Katalog Foreløbige priser. Socialtilsyn Øst Side 1 af 10 2019 Tilkøbsmuligheder Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn Katalog Foreløbige priser Socialtilsyn Øst 01-01-2019 Side 1 af 10 Indledning I henhold til Lov om Socialtilsyn er hovedparten

Læs mere

Brugertilfredshed i SOF 2016

Brugertilfredshed i SOF 2016 Brugertilfredshed i SOF 2016 Bilag Den 15. juni 2016 Socialforvaltningen KØBENHAVNS www.kk.dk KOMMUNE Side Kort om undersøgelsen Socialudvalget har besluttet, at Socialforvaltningen skal arbejde systematisk

Læs mere

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Resultatdokumentation Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Dagens oplæg roller, tilsyn og produkter Opgaven er klar men der er mange veje til målet Resultatdokumentation en væsentlig del af socialtilsynets

Læs mere

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bilag 2 - MeningsSamlingen

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bilag 2 - MeningsSamlingen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Tillidssekretariatet NOTAT Til Socialudvalget Bilag 2 - MeningsSamlingen MeningsSamlingen er etableret i forbindelse med arbejdet med tillidsreformen i SOF. Det er

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen Projektaftale Fremtidens medarbejder Fase 2 Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) Version af projektaftalen 00.01.10.10-P20-11-13 Version 1: Indstilling til politisk behandling godkendelse november 2014.

Læs mere

Analyserapport. inden sommerferien

Analyserapport. inden sommerferien 1/6 Analyserapport Denne analyserapport er den systemansvarliges analyse af kvalitetsstyringssystemet i Teknik og Miljø i Sønderborg Kommune. Rapporten danner grundlag for ledelsens evaluering. I 2012

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik Statistik Denne statistik viser hovedtal fra den grønlandske varmestue Naapiffik Statistikken er udarbejdet ud fra anonyme besøgslister, der føres hver dag af de medarbejdere der er på arbejde Statistikken

Læs mere

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite april 2015 april 2015 14 1 2 3 4 5 15 6 7 8 9 10 11 12 16 13 14 15 16 17 18 19 17 20 21 22 23 24 25 26 18 27 28 29 30 maj 2015 18 1 2 3 19 4 5 6 7 8 9 10 20 11 12 13 14 15 16 17 21 18 19 20 21 22 23 24

Læs mere

Rammer for kvalitet. - SUFs nye kvalitetsorganisation

Rammer for kvalitet. - SUFs nye kvalitetsorganisation KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Til Sundheds- og Omsorgsudvalget Bilag 1: SUF s kvalitetsarbejde Sundheds- og Omsorgsforvaltningens nuværende

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI

CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Om projekt Faglige Kvalitetsoplysninger på dagtilbudsområdet 9. november 2009

Om projekt Faglige Kvalitetsoplysninger på dagtilbudsområdet 9. november 2009 Om projekt Faglige Kvalitetsoplysninger på dagtilbudsområdet 9. november 2009 Projektet er et tilbud til kommunerne om at være med til at udvikle og afprøve redskaber, som alle kommuner og dagtilbud frivilligt

Læs mere

Kvalitetsudvikling i alkoholbehandlingen Alkoholbehandlingslederkursus d april 2012

Kvalitetsudvikling i alkoholbehandlingen Alkoholbehandlingslederkursus d april 2012 Kvalitetsudvikling i alkoholbehandlingen Alkoholbehandlingslederkursus d. 24.- 27. april 2012 Anette Søgård Nielsen, områdechef, Behandlingscenter Odense Hvad er kvalitet i alkoholbehandlingen? Videnskabelig

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Antal anbefalede ressourceforløb i rehabiliteringsteamet

Antal anbefalede ressourceforløb i rehabiliteringsteamet Antal KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse NOTAT Bilag 1. Status på reformen om førtidspension og fleksjob 1. halvår 2014 Udviklingen i ressourceforløb

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-14 feb-14 mar-14 Kommerciel el (fpligt) 36,68 36,68 36,68 Abonnement (fpligt) 2,77 2,77 2,77 Nettarif lokal

Læs mere

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn Notat 28. marts 2017 Ledelsestilsynskoncept for Beskæftigelse og Sundhed Koncept for ledelsestilsyn 1. Ledelsestilsyn I henhold til regnskabsbekendtgørelsen (BEK nr. 1509 af 13.12.2013) skal kommunen sikre

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temamøde Socialstyrelsen, Odense 15. juni 2016 Mikkel Møldrup-Lakjer, Center for Data, Analyse og Metode Dagens program 1. Håndbogen i (videns-)kontekst

Læs mere

Tværgående indsatser 2009

Tværgående indsatser 2009 Tværgående indsatser 2009 Brugerundersøgelser og medlemsindflydelse Mål: Indsatsområdets overordnede mål er at øge brugerindflydelsen på Levuk. Tilfredshedsundersøgelsen fra 2008 viste at 48% ikke oplever

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 17.1 Januar Marts 2017 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Akkreditering i Kriminalforsorgen - En vejledning til ansøger

Akkreditering i Kriminalforsorgen - En vejledning til ansøger Akkreditering i Kriminalforsorgen - En vejledning til ansøger 2 Akkreditering i Kriminalforsorgen en vejledning til ansøger Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Evalueringsenheden

Læs mere

Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Og Opfølgning på MTU

Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Og Opfølgning på MTU Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Og Opfølgning på MTU Temamøde Torsdag den 26. maj 2016 kl. 10.00-14.00 Nis Kjær tlf. 60 17 62 17 - Niskjær.dk Sammen gør vi godt arbejdsmiljø endnu bedre! Program for dagen

Læs mere

Center for tilsyn og godk. af plejefamilier og opholdssteder Status-opfølgning d. 1. september 2008

Center for tilsyn og godk. af plejefamilier og opholdssteder Status-opfølgning d. 1. september 2008 Center for tilsyn og godk. af plejefamilier Status-opfølgning d. 1. september 2008 Opfølgning på aftalen for 2008 foregår af 2 gange. Faaborg-Midtfyn Kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

ANALYSENOTAT Stor og voksende rekrutteringsudfordring i erhvervslivet

ANALYSENOTAT Stor og voksende rekrutteringsudfordring i erhvervslivet ANALYSENOTAT Stor og voksende rekrutteringsudfordring i erhvervslivet AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE OG ØKONOM KRISTIAN SKRIVER Arbejdskraftmanglen er blevet et stort problem i erhvervslivet Det bliver

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Helhedsorienteret selvevaluering -Fra dokumentation til organisationsudvikling

Helhedsorienteret selvevaluering -Fra dokumentation til organisationsudvikling Helhedsorienteret selvevaluering -Fra dokumentation til organisationsudvikling Dansk Evalueringsselskabs årskonference Lørdag 13. september 2008, Hanne Dorthe Sørensen Direktør for Statens Center for Kompetence-

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dias 1 Formålet med i dag Klæde jer på til at varetage opgaven som ressourcepersoner i forbindelse med kvalitetsovervågning

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

IT og Data Data og Ledelsesinformation

IT og Data Data og Ledelsesinformation Opfølgning på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet I følgende notat præsenteres de væsentligste pointer fra Beskæftigelsesministeriets opfølgninger på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

Årsrapport 2012 Sundhedsfagligt tilsyn i Socialforvaltningen

Årsrapport 2012 Sundhedsfagligt tilsyn i Socialforvaltningen Årsrapport 2012 Sundhedsfagligt tilsyn i Socialforvaltningen Udarbejdet af Kontoret for Resultater, april 2013 1 Indhold Baggrund... 3 Overordnet observationer på tilsynene... 4 I. Forebyggelse og sundhedsfremme...

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016 Dagens program 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation af håndbogen 3. Spørgsmål

Læs mere

Job- og kompetenceprofil. Botilbuds- og hjemmevejlederleder Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest

Job- og kompetenceprofil. Botilbuds- og hjemmevejlederleder Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest Job- og kompetenceprofil Botilbuds- og hjemmevejlederleder Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest Hovedopgave : overordnet ansvarlig for at Center Nord-Vest s og SOF`s strategier og politikker udvikles og

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

121 | Aarhus - Rønde - Ryomgård | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

121 | Aarhus - Rønde - Ryomgård | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK C Køres rute 122. 6.34 6.50 6.45 D6.20 6.21 6.24 6.28 6.34 6.38 6.45 6.51 6.56 D 7.10 6.53 6.57 7.07 7.29 7.31 7.04 7.08 7.14 7.23 7.25 7.28 7.33 7.40 7.51 8.51 7.38 7.40 7.44 7.48 7.54 7.58 8.03 8.16

Læs mere

Psykiatri og social Kortlægningsgruppe

Psykiatri og social Kortlægningsgruppe Psykiatri og social Kortlægningsgruppe 7. december 2016 Lone Høiberg, lho@medcom.dk Kirsten Ravn Christensen, krc@medcom.dk Dagsorden 1. Velkomst og præsentationsrunde 2. Baggrund og formål for kortlægningsgruppen

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Følgegruppen for forebyggelse Arbejdsgruppen: Arbejdet med udvikling af Nye rammer for nye rammer for kronisk kronisk sygdom sygdom og udviklingen af

Læs mere

Ny Takststruktur. Orientering til Kommuner. 28. april og 8. maj 2014

Ny Takststruktur. Orientering til Kommuner. 28. april og 8. maj 2014 Ny Takststruktur Orientering til Kommuner 1 28. april og 8. maj 2014 Dagens program Velkommen Introduktion til den nye takststruktur Tidsplan og proces, herunder for indplacering af borgere i den nye takststruktur

Læs mere

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 NOTAT Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 Status på plejeboligsituationen Der er fortsat stor overskudskapacitet på

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater 1.juli 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Brugertilfredsheds undersøgelsen Center for Socialpolitik og Udvikling januar 2019

Brugertilfredsheds undersøgelsen Center for Socialpolitik og Udvikling januar 2019 Brugertilfredsheds undersøgelsen 2018 Center for Socialpolitik og Udvikling januar 2019 Kort om brugertilfredshedsundersøgelsen Brugertilfredshedsundersøgelsen gennemføres én gang årligt i alle forvaltningens

Læs mere

Evalueringsstrategi. Pædagogisk Udvikling

Evalueringsstrategi. Pædagogisk Udvikling Evalueringsstrategi Pædagogisk Udvikling Formål Formålet med denne evalueringsstrategi er at sikre at PU evaluerer og dokumenter sit arbejde med henblik på at kvalificere og synliggøre det. Det vil sige

Læs mere

Bruger-, patient- og pårørendepolitik Juni Bruger-, patient- og pårørendepolitik

Bruger-, patient- og pårørendepolitik Juni Bruger-, patient- og pårørendepolitik Bruger-, patient- og pårørendepolitik Juni 2008 Bruger-, patient- og pårørendepolitik Hvorfor en bruger-, patient- og pårørendepolitik? Inddragelse af brugere, patienter og pårørende er vigtig. Samarbejdet

Læs mere

Styringsredskaber for Dagtilbud til børn til understøttelse af kvalitetsudviklingen i dagtilbuddene

Styringsredskaber for Dagtilbud til børn til understøttelse af kvalitetsudviklingen i dagtilbuddene Bilag 8.7.2010 Styringsredskaber for Dagtilbud til børn til understøttelse af kvalitetsudviklingen i dagtilbuddene 1. Indledning Dagtilbuddene på 0 til 5 års området har gennem de senere år oplevet et

Læs mere

Driftsorienteret tilsyn 2017

Driftsorienteret tilsyn 2017 Driftsorienteret tilsyn 2017 Aktivitets, samværs- og beskæftigelsestilbud samt friplejeboliger Marts 2018 Foto: 2/10 Resumé Socialtilsyn Hovedstaden har i 2017, på vegne af Frederikssund Kommune, gennemført

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 17.2 Januar Marts 2017 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 9-12 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger i årsrapporten

Læs mere

Center for ophold, botilbud, familiepleje

Center for ophold, botilbud, familiepleje Center for ophold, botilbud, familiepleje Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Opstartsnotat implementering af beredskab i enheder

Opstartsnotat implementering af beredskab i enheder Opstartsnotat implementering af beredskab i enheder Indhold Baggrund... 1 Ansvar for beredskabet... 1 Implementering i enhederne... 2 Implementering i de offentlige områder... 2 Bilag 1 Det enkelte implementeringsforløb...

Læs mere

Kommunikationsplan: Kvalitetsstandarder på handicapområdet

Kommunikationsplan: Kvalitetsstandarder på handicapområdet Kommunikationsplan: Kvalitetsstandarder på handicapområdet På baggrund af den politiske beslutning om at indføre handicapområdet, jf. effektiviseringsforslaget HA01 Serviceniveauer på handicapområdet,

Læs mere

Fælles regional retningslinje for ledelse

Fælles regional retningslinje for ledelse Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato januar 2013 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for ledelse Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde med

Læs mere

Rubrik. Tilsynspolitik Hjemmepleje Job og Velfærd. Godkendt af Byrådet den 25. april 2018

Rubrik. Tilsynspolitik Hjemmepleje Job og Velfærd. Godkendt af Byrådet den 25. april 2018 Rubrik Tilsynspolitik Hjemmepleje Job og Velfærd Godkendt af Byrådet den 25. april 2018 Baggrund Kommunalbestyrelsen skal efter servicelovens 151 c udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for alle

Læs mere