Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Børge Bech Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ugiltvej 20, Sindal - Udvidelse af produktionen på Sindal Bioenergi 2 2 Ålborgvej, Hjørring - Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for 7 ny dagligvarebutik 3 Industrivej, Løkken - Vedtagelse af lokalplan for Lokalcenter 12 4 Grøn ordning - konsekvenser af mulig lovændring 17 5 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 21

2 Side P Ugiltvej 20, Sindal - Udvidelse af produktionen på Sindal Bioenergi Resumé Sindal Bioenergi har ansøgt om udvidelse af kapaciteten på biogasanlægget, Ugiltvej 20, Sindal. Der er udarbejdet en VVM-redegørelse for det ansøgte, der har været i offentlig høring. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende tillæg til eksisterende miljøgodkendelse. Sagsfremstilling Biogasanlægget på Ugiltvej 20 er første gang godkendt i oktober 2016 til en kapacitet på tons biomasse. Umiddelbart efter godkendelsen var meddelt, ansøgte Sindal Bioenergi om at udvide indtaget af biomasse fra til tons. Dette med begrundelse i støttemuligheder til drift af anlægget. På daværende tidspunkt vurderede administrationen, at projektet var omfattet af VVM-pligt, og en foroffentlighed af projektet blev i værksat. Foroffentligheden foranledigede ikke nogen bemærkninger. I ansøgers VVM-redegørelse for anlægget er der blandt andet redegjort for landskabelige forhold, lugtgener og trafikale forhold. Det er administrationens vurdering, at VVM-redegørelsen er fyldestgørende. Udkast til VVM-redegørelsen har nu sammen med udkast til miljøgodkendelse været ude i offentlig høring i 8 uger. Følgende bemærkninger er indkommet Ejerne af naboejendommene Ugiltvej 21, Lendumvej 14 og Hørmestedvej 2, har indgivet et skriftligt høringssvar. Der redegøres for en øget lugt- og støjgene i forbindelse med transport til og fra biogasanlægget, samt lugt fra selve anlægget. Lugten fra anlægget betegnes som rådden og dårlig, og ikke som lugten fra en traditionel landbrugsproduktion. Desuden beskrives der to konkrete datoer, hvor der har været særlige lugtgener, og hvor administrationen blev kontaktet. Ejendommen Ugiltvej 21 ligger lige vest for anlægget, og ejerne mener, at boligen allerede er værdiforringet, og kan bliver usælgelig, da den ligger i vindretningen fra biogasanlægget. Der stilles som forslag, at ensilage mm. skal håndteres indendørs.

3 Side 3. Sidste bekymring i høringssvaret er slitagen på vejnettet i området. Der beskrives, at Ugiltvej og Lendumvej allerede har lidt skade af de tunge transporter, herunder særligt vejkanterne. Høringssvaret er vedlagt som bilag. Ejeren af biogasanlægget har efterfølgende indsendt en redegørelse, med svar til de forskellige kritikpunkter. Trafik til biogasanlægget via Lendumvej giver ikke praktisk mening for de leverandører, der er tilknyttet anlægget. Med hensyn til trafik i det hele taget, gør ansøger opmærksom på, at trafikken i anlægsfasen på ingen måde kan sammenlignes med et almindeligt driftsår. Det vil derimod give et fald i trafikken ved den ansøgte drift, kontra anlægsfasen. Vedrørende ejendommen Ugiltvej 21, beskriver ansøger, at han tidligere forgæves har forsøgt at kontakte eventuelle beboere. Ligeledes beskriver ansøger, at huset set udefra fremstår som ubeboeligt, og har gjort sådan i flere år. Ansøger beskriver, at han er meget opmærksom på lugt fra anlægget, og at der i opstartsfasen har været enkelte episoder med lugt, i form af bl.a. udslip af gas og lugt fra en opsamlingstank. Dagen hvor administrationen var på tilsyn, på grund af henvendelse fra ejeren af Ugiltvej 21, blev der ikke konstateret lugtproblemer. Ansøgers redegørelse er vedlagt som bilag. Administrationen har efterfølgende vurderet de forskellige kritikpunkter, på baggrund af høringssvaret, ansøgers redegørelse, samt nye og allerede foretagne vurderinger, og de giver ikke anledning til ændringer i projektet. Der har været en række indkøringsproblemer, som ansøger har udbedret, og der er sikret procedurer, der skal hindre gentagelser. Som en konsekvens af udvidelsen af biomasseindtaget fra til tons, vil antallet af tunge transporter til og fra anlægget stige fra ca. 9 til ca. 32 pr. hverdagsdøgn. En transport til anlægget og en returtransport regnes for to transporter. Biogasanlægget er placeret ved en stikvej til Ugiltvej. Stikvejen er en privat fællesvej, der også benyttes af beboere på 4 andre ejendomme. Ansøger har for egen regning asfalteret den private fællesvej, for blandt andet at imødekomme naboernes ønskes om at få reduceret generne ved tranport til og fra anlægget.

4 Ugiltvej er klassificeret som en overordnet trafikvej, og er i god og forsvarlig stand i forhold til den øgede mængde af tunge transporter. Der er i 2017 gennemført en trafiktælling på Ugiltvej, der viser en årsdøgntrafik på køretøjer om dagen, hvoraf 339 (16 %) er lastbiler. Side 4. Gennemsnitshastigheden på Ugiltvej er 81,3 km/t, og 85 %-fraktilen er 92,67 km/t. 85 %-fraktilen er den hastighed, som 85 % af de registrerede køretøjer kører. Hastighedsgrænsen på strækningen er 80 km/t. På strækningen fra Sindal til Ilbro, er der over de sidste 5 år, indtil maj 2017 registreret 5 uheld (4 personskade, 1 materieluheld). Ingen af disse uheld har involveret tunge transporter. Administrationen er bekendt med de seneste to dødsulykker på Ugiltvej (juni). Disse kan dog ikke henføres til trafik med tunge transporter, og kan ikke umiddelbart henføres til vejens udformning eller vedligeholdelsesmæssige stand. Ud fra ovenstående betragtninger vurderer administrationen, at vejnettet uden væsentlige gener for trafikken vil kunne afvikle det øgede antal transporter i forbindelse med biogasanlægget. Det skal dog bemærkes, at det vurderes uhensigtsmæssigt, såfremt de tunge transporter kører nordpå gennem Sindal, da dette vil betyde en større andel tung trafik gennem boligområder. På miljøtilsyn har administrationen vurderet, at lugten fra biogasanlægget ikke gav anledning til unødig gene, ligesom der ikke var sluppet gas ud af de forskellige systemer, der kunne have givet anledning til lugt. Den generelle håndtering af ensilage og fast gødning på biogasanlægget vurderes ok, og er/vil desuden fortsat være en tilsynsopgave, der varetages i forbindelse med de regelmæssige miljøtilsyn, samt ekstraordinære tilsyn ved fx borgerhenvendelser. Omkring de landskabelige forhold blev der tilbage i 2016 meddelt en landzonetilladelse til anlægget. Her blev der stillet vilkår til beplantning rundt om anlægget for at sløre indblikket til biogasanlægget, specielt fra nord hvor Sindal by ligger. Udvidelsen af produktionen på anlægget giver ingen bygningsmæssige forandringer. Derfor er det vurderet, at anlægget ikke kræver lokalplan og tillæg til kommuneplanen. Denne vurdering er foretaget ved modtagelse af ansøgningen i 2016, og derfor inden administrationen ændrede praksis i disse typer af sager.

5 Vedrørende ejendommen Ugiltvej 21 Her frygter ejeren en værdiforringelse af ejendommen, mens ansøger beskriver bygningen som ubeboelig. Administrationen har ikke via CPR-Registeret kunne registrere beboere siden slutningen af Side 5. Lovgrundlag Nr af 23. november 2016 Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) (Ophævet 16. maj 2017 ved bekendtgørelse nr. 447 af 10. maj 2017) Nr. 725 af 6. juni 2017 Bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed (miljøgodkendelse). Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Produktionen af biogas er en grøn energikilde og understøtter kommunens energipakke, hvor det er en målsætning, at 75 % af husdyrgødningen skal udnyttes til biogas. Gener som følge af tunge transporter til anlægget kan være støj, rystelser og usikkerhed for især bløde trafikanter. Dette kan have negativ indflydelse på de nærboendes livskvalitet. Bilag 1. VVM-redegørelse af Sindal Bioenergi, Ugiltvej 20, Sindal. 2. s bemærkninger til VVM-redegørelsen. 3. Udkast til tillæg til miljøgodkendelse af Sindal Bioenergi, Ugiltvej 20, Sindal. 4. Fotos af Ugiltvej og omegn. 5. Bemærkninger til VVM-redegørelse og miljøgodkendelse. 6. Svar på bemærkninger fra ansøger.

6 Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til, om det vil anbefale Byrådet, at tillæg til eksisterende miljøgodkendelse med indarbejdet VVM-tilladelse godkendes. Side 6. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Børge Bech deltog ikke i mødet.

7 Side P Ålborgvej, Hjørring - Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for ny dagligvarebutik Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 53 til Kommuneplan 2013 (nu kommuneplantillæg nr. 1 til Kommuneplan 2016) og forslag til lokalplan nr L01 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 2 bemærkninger til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Ansøger har meddelt, at Dansk Supermarked har overtaget den kommende butik med henblik på at etablere en Netto-butik med et butiksareal på m². Det er samtidig meddelt, at der ikke er behov for ændring af lokalplanens bestemmelser på denne baggrund. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 3. februar til 4. april Kommunen har modtaget 2 bemærkninger, som omhandler bekymring for trafiksikkerheden i krydset ved Hjørring Sydøstskole (Bagterp Skole) og ønske om, at naboerne involveres, når hegn i lokalplanområdets nordskel skal etableres. Kommuneplantillægget har været offentligt fremlagt som tillæg nr. 53 til Kommuneplan Efterfølgende har Byrådet vedtaget Kommuneplan 2016 og ophævet Kommuneplan Derfor er dette tillæg nu tillæg nr. 1 til Kommuneplan Der er i offentlighedsperioden afholdt naboorienteringsmøde, hvor administrationen og ansøger på stedet har orienteret om det kommende projekt, bl.a. placering af ny bygning og parkeringsplads, samt hvad der sker langs naboskel. Bekymring for trafiksikkerhed Hjørring Sydøstskole er bekymret for, at trafikafviklingen i krydset Ålborgvej Halvorsmindevej-Fuglsigvej vil opleves som usikker og utryg med den yderligere trafik, som en butik vil give i området. Skolen foreslår en række tiltag, der efter deres vurdering kan afhjælpe forholdene.

8 Administrationen har netop udarbejdet en skolevejsanalyse for folkeskolerne. Der er peget på tiltag, der kan iværksættes med henblik på at forbedre trafikforholdene ved den enkelte skole. Det foreslås, at der på denne baggrund sættes gang i forbedringer ved krydset ved Ålborgvej, der kan gøre skolevejen mere sikker for de svage trafikanter. Herudover vil administrationen løbende følge trafikudviklingen i området med trafik- og krydstællinger. Side 8. Ønske om at naboer involveres. Nabo ønsker, at naboerne bliver involveret, når der skal etableres hegn i det fælles skel langs lokalplanområdets nordside. Herudover ønskes der etableret et støjhegn langs Ålborgvej, umiddelbart nord for lokalplanområdet. Administrationen oplyser, at lokalplanen forudsætter, at der langs områdets nordog vestskel skal etableres et tæt hegn med en højde på 1,5 til 2,0 m (se lokalplanens bilag 2). Den vestlige del af hegnet er allerede etableret som et ca. 2 m højt støjhegn, og det er planen at bevare det hegn. En lokalplan kan ikke fastsætte bestemmelse om, at en nabo skal involveres i et fremtidigt arbejde. Men jf. Hegnsloven er der tale om et fælles hegn, når hegnet placeres inden for en afstand til skel på 1,75 m, og etablering af et fælleshegn skal aftales de to naboer imellem. Det er aftalt med ansøger, at de involverer ejer af ejendommene mod nord, når der skal etableres hegn i overensstemmelse med lokalplan, og at eventuel ændring af hegnet mod vest sker efter aftale med grundejerne mod vest. Det ønskede støjhegn i skel mod Ålborgvej, der har til formål at reducere trafikstøjen i haverne til ejendommene på Bjarkesvej, har ingen sammenhæng med etableringen af en ny butik og ønskes placeret uden for lokalplanområdet. Ejendommene er ejet af Boligselskabet Nordjylland, og etablering af et støjhegn skal aftales mellem selskabet og de pågældende beboere. Der er fra Hjørring Kro fremsat ønske om at genåbne for udkørsel fra kroen til Ålborgvej. Det er administrationens vurdering, at det ikke er muligt at lave en Trafiksikkerhedsmæssig forsvarlig løsning. Det er administrationens vurdering, at modtagne bemærkninger ikke giver anledning til ændring af de to planforslag.

9 Forslag til ændring af lokalplanforslaget. Sideløbende med den offentlige høring af de to planforslag har ansøger og kommunen arbejdet videre med en løsning for trafikafviklingen på Ålborgvej ved adgangen til den nye butik. Ålborgvej er på denne strækning en af kommunens mest trafikerede veje med ca daglige bilister. Der er udarbejdet en løsning (se bilag 4), hvor der etableres en fælles ind- og udkørsel til ejendommen via svingbaner, så trafikanter fra såvel nord som syd, der ønsker at svinge ind til butikken, ikke er til gene for den gennemkørende trafik på Ålborgvej. Samtidig etableres et helleanlæg, så gående lettere kan krydse Ålborgvej. Det overvejes endvidere om hastigheden på denne del af strækningen skal nedsættes til 60 km/t. Side 9. På denne baggrund foreslås lokalplanforslagets 8.1 og kortbilag 2 tilrettet i overensstemmelse med den udarbejdede trafikløsning, så vejadgang til lokalplanområdet sker ad den eksisterende overkørsel til Ålborgvej som en fælles indog udkørsel, og ikke som vist i forslaget via separat ind- og udkørsel. Endvidere bør det præciseres i 5.7 vedr. pylon, at en pylon skal placeres bag oversigtslinje langs Ålborgvej. I bilag 2 er de foreslåede tilretninger indarbejdet. Arealet er under udstykning, og lokalplanen skal tilrettes i overensstemmelse hermed, hvis udstykningen er godkendt inden lokalplanen offentliggøres endeligt. Ny planlov. Folketinget har 1. juni 2017 vedtaget en ny Planlov, der trådte i kraft 15. juni Bl.a. er størrelsen på en enkeltstående butik ændret, så en butik kan etableres med et areal på max m² inkl. personalefaciliteter. Hidtil har planloven fastsat en butiksstørrelse på max m² + max. 200 m² til personalefaciliteter. Dansk Supermarked ønsker at etablere en butik på max m² inkl. personalefaciliteter. Dispensation, når der søges om byggetilladelse. Det er ikke muligt at tilrette lokalplan og kommuneplantillæg til den ny planlovs butiksstørrelse uden fornyet høring af planerne. Men der kan, når der søges om byggetilladelse, samtidig søges om dispensation til en butik med et samlet areal på m². Denne fremgangsmåde er beskrevet i det offentliggjorte forslag til lokalplan og den endelige lokalplan. Dispensationen meddeles administrativt som en del af byggetilladelsen.

10 Side 10. Lovgrundlag Den nye planlov 5q stk. 2 vedr. at enkeltstående dagligvarebutikker kan etableres med en butiksstørrelse på max m² inkl. personalefaciliteter. Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Den skitserede ændring af Ålborgvej vurderes til en samlet udgift på ca. 0,600 mio. kr. Det er aftalt, at udgiften deles med 50% til ansøger og 50% til Hjørring Kommune, og at ansøger står for projektstyring i forhold til en entreprenør. Kommunens andel finansieres via de afsatte midler til trafiksikkerhedsprojekter. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 1 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring. 2. Tilrettet lokalplan nr L01 Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring. 3. Kopi af modtagne bemærkninger. 4. Skitse til fremtidige forhold bl.a. ændring af Ålborgvej ved indkørslen til ny butik.

11 Side 11. Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende principiel adgang fra Ålborgvej og oversigtsforhold samt konsekvensretning i øvrigt indarbejdes i lokalplanen, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 1 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L01 Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Børge Bech deltog ikke i mødet.

12 Side P Industrivej, Løkken - Vedtagelse af lokalplan for Lokalcenter Resumé Forslag til lokalplan nr L10 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 3 indsigelser til planforslaget. Der skal tages stilling til, om planen skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Lokalplanforslaget er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om at udnytte lokalplancenterets restrummelighed op til m 2. Det betyder, at der kan komme en ny dagligvarebutik på m 2 og en mindre butik på 284 m 2, eller restrummeligheden kan anvendes til udvidelse af eksisterende butikker. Forinden udarbejdelse af lokalplanforslaget har været afholdt en forudgående offentlighed fra 2. marts 2017 til 17. marts Der kom ingen idéer eller forslag til planlægningen. Udnyttelsen af restrummeligheden er siden indarbejdet i Kommuneplan Lokalplanforslaget, jf. bilag 1, har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 2. maj 2017 til 27. juni I den periode har kommunen modtaget 3 indsigelser/bemærkninger, som omhandler spørgsmål om lokalplanens gyldighed, herunder disponering af rummeligheden til detailhandel, trafikafvikling, skiltning mm. Indsigelserne, jf. bilag 2, er behandlet detaljeret i bilag 3. Herunder er indsigelserne behandlet emnevis. Lokalplanens gyldighed, lokalcenterets rummelighed og bebyggelse Der gøres indsigelse mod lokalplanforslaget, så lokalplanen enten annulleres eller i størst mulig omfang tager hensyn til bestående butikker. Indsiger mener, at der er et akut behov for at udvide de to eksisterende butikker, og på den baggrund vil der ikke være rummelighed til en ny butik, som lokalplanen giver mulighed for. Indsiger mener heller ikke, at der er grundlag for at drive en butik mere i området. Der ønskes mulighed for at udvide eksisterende butikker med op til 10 m mod vest.

13 Administrationens vurdering er, at lokalplanen giver mulighed for at udnytte rammen på m 2 til butikker. Det er ikke et planlægningsmæssigt spørgsmål i denne sammenhæng, at vurdere om der er grundlag for at drive tre eller flere butikker i lokalcenteret. Med lokalplanen er søgt at sikre forholdene for alle butikker. Side 13. Det skal bemærkes, at restrummeligheden ikke er øremærket til en bestemt butik, men princippet er at lade den konkrete ansøger udfylde restrummeligheden efter først til mølle princippet. Der er kun begrænset mulighed for at udvide eksisterende butikker mod vest, og en udvidelse på 10 m vil være i konflikt med naboskel, herunder skal de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser overholdes. Derfor anbefales det at fastholde byggefeltet i lokalplanforslaget, og at der ved en ansøgning om udvidelse af eksisterende butikker må tages konkret stilling til udvidelsesmulighederne. Trafik og parkering Der ønskes ikke en indkørsel syd for eksisterende overkørsel. Ellers skal en indkørsel fra syd være forbeholdt til varetransport, for dynamikken i området opretholdes kun ved brug af den nuværende indkørsel. Der kan opstå trafikale problemer fra rundkørslen til overkørslen til lokalcenteret, og indsiger foreslår, at der laves svingbaner, og at undersøger forholdene nærmere, inden lokalplanen vedtages. Der gøres indsigelse mod antallet af parkeringspladser til den planlagte butik, og parkeringsarealet er forkert disponeret, når der desuden skal være areal til at manøvre lastbiler til de to varegårde. Der gøres opmærksom på, at der i henhold til grundejerforeningens vedtægter skal etableres det antal p-pladser, som kræves af myndigheden. Administrationen vurderer, at der er behov for en ny overkørsel for vareindlevering til en ny dagligvarebutik og for et planlagt erhverv. En ny overkørsel syd for den eksisterende overkørsel kan også afhjælpe presset på den nordlige overkørsel. Der ses ikke at være grundlag for at begrænse anvendelsen af en ny overkørsel, men administrationen vil følge trafikafviklingen med henblik på eventuelle reguleringer.

14 Administrationen har vurderet, at der kan etableres det nødvendige antal parkeringspladser. Lokalcenteret er omfattet af flere matrikler med flere ejere, og som udgangspunkt skal den enkelte ejendoms aktiviteter foregå på egen grund, men en intern aftale kan forbedre udnyttelsen af området. Side 14. Indsigelsen giver ikke anledning til at ændre lokalplanen. Skiltning Der gøres indsigelse mod en skiltepylon ved den sydlige indkørsel, og det bemærkes, at en vejbyggelinje som nævnt i lokalplanens 8.2 også bør fremgå af 5 om bebyggelsens placering og omfang. Desuden bør lokalplanen i både 5, 8.2 og på kortbilag også oplyse om højdegrænsetillæg og et passagetillæg. Det bør fremgå af lokalplanens 6.4, at Vejdirektoratet skal meddele tilladelse til en ny skiltepylon. Vejdirektoratet stiller vilkår ved opsætning af skiltning. Administrationens vurderer, at det er kommunens skiltepolitik at tillade en skiltepylon ved overkørsler, og der ses ikke at være grund til at fjerne denne mulighed. Administrationen anbefaler at følge Vejdirektoratets bemærkninger således, at lokalplanen indeholder bestemmelser om vejbyggelinjen i både 5 og i 8.2, og at kortbilaget indeholder oplysninger om højdegrænsetillæg og passagetillæg. Endelig anbefales i 6.4 at tilføje en note om, at Vejdirektoratet skal meddele tilladelse til en ny skiltepylon mod Løkkensvej. På baggrund af bemærkningerne fra Vejdirektoratet anbefales at tilføje en note til 5.7 Langs Løkkensvej er fastlagt en vejbyggelinje på 35,75 m med et tillæg på 2 x højdeforskellen samt 1 m passagetillæg, jf I 8.2 ændres første sætning til: Langs Løkkensvej er der tinglyst en vejbyggelinje på 35,75 m fra vejmidten med et tillæg på 2 x højdeforskellen samt 1 m passagetillæg som vist på bilag 2. På Bilag 2 tilføjes, at vejbyggelinjen på 35,75 er vist uden højdeforskels- og passagetillæg. Indsigelserne i øvrigt giver ikke anledning til at ændre lokalplanen. Administrationen vil følge op på eventuelle trafikale problemer i forbindelse med overkørslerne. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring.

15 Lovgrundlag Planloven 27. Side 15. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 8. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planen mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslaget. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Lokalplan nr L10 2. Kopi af indsigelser / bemærkninger. 3. Notat med behandling af indsigelser.

16 Direktionen indstiller: at de anbefalede ændringer vedrørende byggelinje mm indarbejdes i lokalplanen, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L10 Lokalcenter ved Industrivej, Løkken til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Side 16. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Børge Bech deltog ikke i mødet.

17 Side P Grøn ordning - konsekvenser af mulig lovændring Resumé På grund af forslag om lovændring har Energistyrelsen meldt ud, at Grøn Ordning ophører pr. 20. februar Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til igangsætning af proces for anvendelse af kommunens midler i ordningen inden denne tidsfrist. Sagsfremstilling Energistyrelsen har 30. juni 2017 sendt et forslag til "ændring af lov om fremme af vedvarende energi" i høring. Ændringen berører den nuværende Grøn Ordning, og såfremt forslaget vedtages, så bortfalder Grøn Ordning pr. 20. februar Dog kan igangværende projekter, der har fået tilsagn senest 20. februar 2018, færdiggøres med en frist for regnskab 20. februar har aktuelt 2,429 mio. kr. i Grøn Ordning pulje fra møllerne i Gårestrup og Høgsted. Medio november kommer der, forventeligt, yderligere ca. 1,700 mio. kr. fra de 6 møller mellem Sønderskov og Ugilt. Såfremt loven træder i kraft med den aktuelle tekst, betyder det, at der ikke er penge til Grøn Ordning fra møllerne på Hirtshals Havn, da møllerne ikke forventes nettilsluttet inden 20. februar 2018, og den del af kommunens aktuelle beløb til Grøn Ordning, der ikke senest 20. februar 2018 er uddelt til konkrete projekter, vil være tabt. Ændring af fordelingsprincipper Teknik- og Miljøudvalget besluttede 21. juni 2017, at principperne for fordeling af midlerne ændres således, at 2/3 af midlerne reserveres til lokalområdet inden for en afstand på 4,5 km omkring møllerne. Byrådet forventes at behandle dette på mødet 30. august Hvis ordningen udløber pr. 20. februar 2018 er det ikke muligt at efterleve alle intentionerne for disse principperne, bl.a. er det ikke muligt, at lokalområderne kan planlægge anvendelsen af midlerne over en 5-årig tidshorisont.

18 Lovforslaget Forslaget er i høring frem til 17. august Der er p.t. ikke offentliggjort en tidsplan for forslagets vedtagelse, men da loven forventes at træde i kraft 1. januar 2018, skal den vedtages senest i december Det er blandt andet formålet med lovændringen at følge op på den politiske aftale om udfasning af PSO-afgiften. Side 18. Energinet.dk har fastsat tidsfrist Den Grønne Ordning administreres af Energinet.dk bl.a. i forhold til at meddele tilsagn til de konkrete projekter og udbetale støttebeløb. Energinet.dk har i forlængelse af offentliggørelse af lovforslaget meldt ud, at for at alle projekter kan få tilsagn senest 20. februar 2018, så anbefales det, at kommunernes ansøgninger foreligger senest 1. december Tidsplan for ansøgning til Hjørring kommune For at kommunen kan fremsende til Energinet.dk senest 1. december 2017 igangsættes ansøgningsproces med følgende tidsplan: August Annoncering af muligheden for at søge om tilskud samt etablering af hjemmeside med relevant materiale, bl.a. ansøgningsmateriale. August Direkte brev til lokale foreninger. August og september 2017 eventuelt informationsmøder med lokalområderne om ansøgningsmulighederne. 23. oktober Ansøgningsfrist til. 23. oktober til 7. november 2017 gennemgang af ansøgninger inkl. eventuel afklaring med Energinet.dk om enkelte ansøgningen falder inden for rammerne, og om de er fyldestgørende. 15. november Prioritering af ansøgninger i Teknik- og Miljøudvalget. Samtidig udarbejder administrationen ansøgninger, for øvrige projekter, der kan indgå i prioriteringen, hvis der ikke modtages ansøgninger fra foreninger m.fl. til det fulde beløb. Disse vil ligeledes indgå i Teknik- og Miljøudvalgets prioritering af ansøgningerne. Der er i sommerperioden sendt mail til medlemmerne af Landsby Forum og Det grønne Råd, hvor der informeres om ordningens ophør, og med opfordring til, at de orienterer deres bagland ved at videresende mailen.

19 Side 19. Lovgrundlag VE-loven om bl.a. grøn Ordning. Økonomi Kommunen skal fungere som mellemmand mellem ansøger og Energinet.dk i forhold til ansøgning og eventuel mellemfinansiering, indtil der foreligger et anlægsregnskab og støttebeløbet udbetales. Når projektet er afsluttet, udarbejder kommunen, i samarbejde med ansøger, et anlægsregnskab, som kommunen fremsender til Energinet.dk, hvorefter Energinet.dk udbetaler støttebeløbet til kommunen. Kommunen får momsrefusion. Når kommunen har modtaget tilsagn fra Energinet.dk sendes dette tilsagn vedlagt et kommunalt tilsagn til den pågældende forening. Kommunens tilsagn svarer til en kommunegaranti for gennemførelse af det ansøgte projekt inden for en fastsat økonomisk ramme og tidsfrist. Hvis projektet har en økonomi over 0,500 mio. kr., kan der ske a'conto udbetaling af støtte fra Energinet.dk. Teknik- og Miljøudvalget besluttede 21. juni 2017 at der ønskes fremlagt en sag, hvor der afdækkes principper og muligheder for at kommunen kan udstede kommunegaranti/stå i forskud med et max. beløb - svarende til 4,129 mio. kr. - for de ønskede projekter, hvis der er behov for det. Det kan f.eks. opstå, hvis entreprenør kræver sikkerhed/forudbetaling forud for igangsætning af anlægsarbejde. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der skal anvendes personaletimer i forhold til annoncering, afklaring af ansøgninger og efterfølgende administration af de projekter, der opnår tilskud. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

20 Bilag Ingen. Side 20. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget igangsætter ansøgning om tilskud fra Grøn Ordning som beskrevet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Børge Bech deltog ikke i mødet.

21 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter Orientering fra formanden Om mobilmast, Løkken. Om buskørsel i forbindelse med DanaCup. Om møde angående vindmøller mv. ved Høgsted. Om høring i forbindelse med byggeansøgning på Hængebrovej. Om henvendelse vedrørende ønske om foretræde for udvalget om kystsikring. Om henvendelse til udvalget vedrørende sandfodring og renholdelse af Lønstrup Strand. Orientering fra medlemmerne Jørgen Bing Om henvendelse vedrørende Bindslev Fisketrappe. Svenning Christensen Om Frøstjernevej - byggesag. Søren Smalbro Om ældreboliger i Bjergby. Om afmærkning/skiltning ved "den grønne kile" i Vrå. Per Møller Om henvendelse vedrørende asfalt og parkering på Frilandsvej. Om henvendelse vedrørende Halvorsmindevej. Jette Kirkeby Om henvendelse vedrørende skilt ved Rema i Hirtshals. Om renholdelse omkring Sømandskirken, Hirtshals.

22 Orientering fra Teknik- & Miljøforvaltningen Om Bindslev Fisketrappe. Om toilethus i Kjul. Om dispensation i byggesag på Vrejlev Klostervej 310. Side 22. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Børge Bech deltog ikke i mødet.

23 Side 23. Underskrifter Ole Ørnbøl Per Møller Søren Smalbro Jette Kirkeby Svenning Christensen Børge Bech Jørgen Bing

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Vedr.: Offentlig høring af forslag til lokalplan nr L10 og sagsnummer P

Vedr.: Offentlig høring af forslag til lokalplan nr L10 og sagsnummer P K/S Løkken Ejendomme afs.: K/S Løkken Ejendomme, Jernbanegade 2, 1, 7900 Nykøbing Mors tmplan@hjoerring.dk Hjørring Kommune, Teknik og Miløområdet, Springvandspladsen 5, 26. juni 2017 1382/sls Vedr.: Offentlig

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT Side 1 af 10 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til nr. 317.3, Fasanvej HØRINGSNOTAT Maj 2017 Forslag til Tillæg nr. 1 til 317.3, Fasanvej har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse.

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse. Ole Bang Ølgod Bioenergi Dansk Gasdistribution Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 VVM-tilladelse til etablering af et biogasanlæg syd for Hjeddingvej 8, 6870 Ølgod 28-02-2018 meddeler hermed

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune Grøngas Hjørring Gårestrupvej 179 Produktion 50.000 t/år Ønsker udvidelse til 100.000 t/år Anlægget har lokalplan. Skal have;

Læs mere

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en samling detaljerede bestemmelser, der gælder for et lokalområde i kommunen. Det kan typisk

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Borgermøde om Biogas AU-Foulum

Borgermøde om Biogas AU-Foulum Borgermøde om Biogas AU-Foulum Onsdag den 13. juni 2018 Baggrund for borgermøde 2016: AU-Foulum søger om tilladelse til udvidelse af biogasanlæg og tilhørende forsknings- og demonstrationsfaciliteter på

Læs mere

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Program 19:00 Velkomst, præsentation af aftenens program ved udvalgsformand Søren Smalbro 19:05 Oplæg ved administrationen om de statslige mål, kommunens

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

Resumenotat. Resume af høringssvaret Teknik og Miljøs bemærkninger Indstilling

Resumenotat. Resume af høringssvaret Teknik og Miljøs bemærkninger Indstilling Side 1/5 Til: Sagsnr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-3-16 Resumenotat Vedr.: Kommentering af høringssvar Forslag til Lokalplan nr. 1126, dagligvarebutik og boliger ved Halgård Vest Dato: 27-04-2017 Dette

Læs mere

Indsigelsesnotat kommuneplantillæg nr. 66 med tilhørende VVM-redegørelse og miljørapport for DNV-Gødstrup

Indsigelsesnotat kommuneplantillæg nr. 66 med tilhørende VVM-redegørelse og miljørapport for DNV-Gødstrup Bilag 2 Indsigelsesnotat kommuneplantillæg nr. 66 med tilhørende VVM-redegørelse og miljørapport for DNV-Gødstrup Indsigelsernes hovedpunkter og Forvaltningens kommentarer til dem er beskrevet i nedenstående

Læs mere

125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse

125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse 125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse 01.00G00-2016/14287 Sagsfremstilling Plan- og Miljøudvalget behandler sagen for at træffe beslutning om igangsættelse af

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. Juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Vedtagelse af Lokalplan 921 for dagligvarebutik i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. juni 2018 Bilag 5 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 24 henvendelser, jf. bilag 4. På baggrund af

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018 Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune 5. September 2018 Husdyrgødning og energiafgrøder i Hjørring Kommune (opsamling) Produktion af husdyrgødning Forudsætning mindst 1970 tons svarende til et

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 21.50 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat TEKNISK FORVALTNING Ipa HVIDOVRE KOMMUNE Referat af Teknisk og Miljøudvalgets møde den 5. maj 2010, kl. 17.30 i mødelokale Kystagerparken, lokal nr. 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset. Mødet slut kl.

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens.

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens. 12. oktober 2017 Sags id: 17/17046 og 17/17047 Offentlig høring af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg samt miljørapport (bestående af miljøvurdering af planforslagene og VVM-redegørelse) for etablering

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup Februar 2018 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning

Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning Januar 2019 1 INDLEDNING Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgik i juni 2016 en politisk aftale om Danmark

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12.30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Tegnestuen Øglen Yderikvej 35 6862 Tistrup Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Adresse: Nr. Lydumvej 110, 6830 Nørre Nebel Matr.nr. 8a Lydum By,

Læs mere

Skiltet langs Østergade placeres i en vejbyggelinje, som Vejdirektoratet har dispenseret

Skiltet langs Østergade placeres i en vejbyggelinje, som Vejdirektoratet har dispenseret GODIK ApS Terndrupvej 100 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk 01-08-2014

Læs mere

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Dato: 20. januar 2014 Sagsbeh.: jen Sagsnr.: 10/7600 Byrådet

Læs mere

Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia

Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia Vibeke Jakobsen Vestre Kobbelvej 11 7000 Fredericia Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia Du har ansøgt om landzonetilladelse

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 Udskrift fra Glostrup Kommunes hjemmeside - www.glostrup.dk/aktuelt/hoeringer/lokalplanforslag Revideret forslag til

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Torvet 3, Grenaa Mødelokale 3 Dato: Torsdag den 23. juni 2016 Start kl.: 11:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Jens Meilvang (I) Tom Bytoft (A) Niels Basballe

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 15-009 for et biogasanlæg Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2017-05304 Resume Behandling af høringssvar til forslag

Læs mere

HVIDBOG - LOKALPLAN 145

HVIDBOG - LOKALPLAN 145 HVIDBOG - LOKALPLAN 145 INDKOMMEN BEMÆRKNING LOKALPLANENS TEKST INDSTILLING Der er kommet 34 bemærkninger både fra borgere i og uden for lokalplanområdet angående højden af byggeriet på Stevnsvej 3 (Vallø

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling

Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling Dagsordenpunkt Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling Beslutning Ad 1. at: Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag til 2. at: At muligheden

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Høring af ændringsforslag til forslag til Lokalplan 332 Sønder Voldgadekvarteret og Tillæg 11 til Kommuneplan

Høring af ændringsforslag til forslag til Lokalplan 332 Sønder Voldgadekvarteret og Tillæg 11 til Kommuneplan 13-12-2016 Sags id.: 16/5535 Sagsbehandler: Tove Krogh Stockmarr Høring af ændringsforslag til forslag til Lokalplan 332 Sønder Voldgadekvarteret og Tillæg 11 til Kommuneplan 2013-2025 Fredericia Kommune

Læs mere