Generelt om detailhandelsplanlægning og -udvikling i Århus Kommune Bruuns Galleri og detailhandelsudviklingen i City

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt om detailhandelsplanlægning og -udvikling i Århus Kommune Bruuns Galleri og detailhandelsudviklingen i City"

Transkript

1 Detailhandelsplanlægning i Århus Kommune. Hvad har Bruuns Galleri betydet? Generelt om detailhandelsplanlægning og -udvikling i Århus Kommune Bruuns Galleri og detailhandelsudviklingen i City

2 Detailhandelsplanlægning i Århus Kommune. En stigende grad af satsning på Midtbyen 1992: Temaplan om erhvervsudvikling. Dagligvarehandel udelukkes fra erhvervsområderne bortset fra kiosker på servicestationer. 1993: I forbindelse med vedtagelse af plangrundlaget for kommunens 2. lavprisvarehus siger byrådet nej til flere eksterne storcentre. 1994: Temaplan om Midtbyen. Det besluttes, for at fastholde hovedcentret som det handelsmæssige centrum, at der ikke vil blive givet tilladelse til nye centerdannelser med et indhold af mange specialbutikker uden for ringgaden. 1998: Analyse af detailhandelen i Århus Kommune ICP og debatoplæg om butiksudviklingen. Det konkluderes, at Århus Kommune har en detailhandelsomsætning, der nogenlunde matcher befolkningen. 2000: Kommuneplantillæg om detailhandel. Århus City skal fastholdes og udvikles som kommunens, landsdelens og i visse henseender Vestdanmarks hovedcenter. 2006: Detailhandelsrapport: 16 Byer. Satsningen på bymidten har løftet detailhandelen i midtbyen og viser betydningen af, at bymidtens detailhandel udvikles og fornys.

3 Detailhandelsplanlægning i Århus Kommune. En stigende grad af satsning på Midtbyen 1992: Temaplan om erhvervsudvikling. Dagligvarehandel udelukkes fra erhvervsområderne bortset fra kiosker på servicestationer. 1993: I forbindelse med vedtagelse af plangrundlaget for kommunens 2. lavprisvarehus siger byrådet nej til flere eksterne storcentre. 1994: Temaplan om Midtbyen. Det besluttes, for at fastholde hovedcentret som det handelsmæssige centrum, at der ikke vil blive givet tilladelse til nye centerdannelser med et indhold af mange specialbutikker uden for ringgaden. 1998: Analyse af detailhandelen i Århus Kommune ICP og debatoplæg om butiksudviklingen. Det konkluderes, at Århus Kommune har en detailhandelsomsætning, der nogenlunde matcher befolkningen. 2000: Kommuneplantillæg om detailhandel. Århus City skal fastholdes og udvikles som kommunens, landsdelens og i visse henseender Vestdanmarks hovedcenter. 2006: Detailhandelsrapport: 16 Byer. Satsningen på bymidten har løftet detailhandelen i midtbyen og viser betydningen af, at bymidtens detailhandel udvikles og fornys.

4 Detailhandelsplanlægning i Århus Kommune. En stigende grad af satsning på Midtbyen 1992: Temaplan om erhvervsudvikling. Dagligvarehandel udelukkes fra erhvervsområderne bortset fra kiosker på servicestationer. 1993: I forbindelse med vedtagelse af plangrundlaget for kommunens 2. lavprisvarehus siger byrådet nej til flere eksterne storcentre. 1994: Temaplan om Midtbyen. Det besluttes, for at fastholde hovedcentret som det handelsmæssige centrum, at der ikke vil blive givet tilladelse til nye centerdannelser med et indhold af mange specialbutikker uden for ringgaden. 1998: Analyse af detailhandelen i Århus Kommune ICP og debatoplæg om butiksudviklingen. Det konkluderes, at Århus Kommune har en detailhandelsomsætning, der nogenlunde matcher befolkningen. 2000: Kommuneplantillæg om detailhandel. Århus City skal fastholdes og udvikles som kommunens, landsdelens og i visse henseender Vestdanmarks hovedcenter. 2006: Detailhandelsrapport: 16 Byer. Satsningen på bymidten har løftet detailhandelen i midtbyen og viser betydningen af, at bymidtens detailhandel udvikles og fornys.

5 Detailhandelsplanlægning i Århus Kommune. En stigende grad af satsning på Midtbyen 1992: Temaplan om erhvervsudvikling. Dagligvarehandel udelukkes fra erhvervsområderne bortset fra kiosker på servicestationer. 1993: I forbindelse med vedtagelse af plangrundlaget for kommunens 2. lavprisvarehus siger byrådet nej til flere eksterne storcentre. 1994: Temaplan om Midtbyen. Det besluttes, for at fastholde hovedcentret som det handelsmæssige centrum, at der ikke vil blive givet tilladelse til nye centerdannelser med et indhold af mange specialbutikker uden for ringgaden. 1998: Analyse af detailhandelen i Århus Kommune ICP og debatoplæg om butiksudviklingen. Det konkluderes, at Århus Kommune har en detailhandelsomsætning, der nogenlunde matcher befolkningen. 2000: Kommuneplantillæg om detailhandel. Århus City skal fastholdes og udvikles som kommunens, landsdelens og i visse henseender Vestdanmarks hovedcenter. 2006: Detailhandelsrapport: 16 Byer. Satsningen på bymidten har løftet detailhandelen i midtbyen og viser betydningen af, at bymidtens detailhandel udvikles og fornys.

6 Detailhandelsplanlægning i Århus Kommune. En stigende grad af satsning på Midtbyen 1992: Temaplan om erhvervsudvikling. Dagligvarehandel udelukkes fra erhvervsområderne bortset fra kiosker på servicestationer. 1993: I forbindelse med vedtagelse af plangrundlaget for kommunens 2. lavprisvarehus siger byrådet nej til flere eksterne storcentre. 1994: Temaplan om Midtbyen. Det besluttes, for at fastholde hovedcentret som det handelsmæssige centrum, at der ikke vil blive givet tilladelse til nye centerdannelser med et indhold af mange specialbutikker uden for ringgaden. 1998: Analyse af detailhandelen i Århus Kommune ICP og debatoplæg om butiksudviklingen. Det konkluderes, at Århus Kommune har en detailhandelsomsætning, der nogenlunde matcher befolkningen. 2000: Kommuneplantillæg om detailhandel. Århus City skal fastholdes og udvikles som kommunens, landsdelens og i visse henseender Vestdanmarks hovedcenter. 2006: Detailhandelsrapport: 16 Byer. Satsningen på bymidten har løftet detailhandelen i midtbyen og viser betydningen af, at bymidtens detailhandel udvikles og fornys.

7 Detailhandelsplanlægning i Århus Kommune. En stigende grad af satsning på Midtbyen 1992: Temaplan om erhvervsudvikling. Dagligvarehandel udelukkes fra erhvervsområderne bortset fra kiosker på servicestationer. 1993: I forbindelse med vedtagelse af plangrundlaget for kommunens 2. lavprisvarehus siger byrådet nej til flere eksterne storcentre. 1994: Temaplan om Midtbyen. Det besluttes, for at fastholde hovedcentret som det handelsmæssige centrum, at der ikke vil blive givet tilladelse til nye centerdannelser med et indhold af mange specialbutikker uden for ringgaden. 1998: Analyse af detailhandelen i Århus Kommune ICP og debatoplæg om butiksudviklingen. Det konkluderes, at Århus Kommune har en detailhandelsomsætning, der nogenlunde matcher befolkningen. 2000: Kommuneplantillæg om detailhandel. Århus City skal fastholdes og udvikles som kommunens, landsdelens og i visse henseender Vestdanmarks hovedcenter. 2006: Detailhandelsrapport: 16 Byer. Satsningen på bymidten har løftet detailhandelen i midtbyen og viser betydningen af, at bymidtens detailhandel udvikles og fornys.

8 Århus Kommune havde i 1998 en detailhandelsomsætning, der nogenlunde matchede befolkningen.

9 Detailhandelsstrukturen i Århus Kommune

10 Rammerne for butiksudbygning i det sammenhængende byområde

11 Rammerne for butiksudbygning i det sammenhængende byområde City med tilstødende butiksgader

12 Rammerne for butiksudbygning i det sammenhængende byområde De 4 storcentre. Begrænset udbygningsmulighed

13 Rammerne for butiksudbygning i det sammenhængende byområde Centrene med de 2 lavprisvarehuse. Klassificeret som mindre centre. Beskeden udbygningsmulighed.

14 Rammerne for butiksudbygning i det sammenhængende byområde

15 Afgrænsning af City Afgrænsning af City med tilstødende butiksgader på Frederiksbjerg og Vesterbro

16 Afgrænsning af City Eksisterende butikker jf. opgørelse 1998

17 Butiksudviklingen i Midtbyen Hvad er kvoten i City blevet brugt til?

18 Butiksudviklingen i Midtbyen Der er opført ca m 2 nyt butiksareal i City og tilstødende butiksgader.

19 Butiksudviklingen i Midtbyen Der er opført ca m 2 nyt butiksareal i City og tilstødende butiksgader. Samtidig er der nedrevet ca Tilvæksten svarer til 42% i forhold til 1998.

20 Butiksudviklingen i Midtbyen Der er opført ca m 2 nyt butiksareal i City og tilstødende butiksgader. Samtidig er der nedrevet ca m 2 Tilvæksten svarer til en tilvækst på 42% i forhold til Der er en restkvote på ca m 2 for City hvis man regner kvoterne for Frederiksbjerg og Vesterbro med.

21 Butiksudviklingen i Midtbyen Der er opført ca m 2 nyt butiksareal i City og tilstødende butiksgader. Samtidig er der nedrevet ca Tilvæksten svarer til en tilvækst på 42% i forhold til Der er en restkvote på ca m 2 for City hvis man regner kvoterne for Frederiksbjerg og Vesterbro med. Kvoten fra 2000 på i alt m 2 er primært anvendt til en række store og mellemstore projekter.

22 Bruuns Galleri: Forbrugt m 2

23 Bruuns Galleri: Forbrugt m 2

24 Udvidelse af Salling: Forbrugt m 2

25 Udvidelse af Salling: Forbrugt m 2

26 Omdannelse af Skt. Clemensborg: Ramme på m 2

27 Omdannelse af Skt. Clemensborg: Ramme på m 2

28 Butikker på Bruuns Bro: Nedlagt m 2. Opført m 2

29 Butikker på Bruuns Bro: Nedlagt m 2. Opført m 2

30 Ny bebyggelse på Telefontorvet: Anvendt m 2

31 Ny bebyggelse på Telefontorvet: Anvendt m 2

32 Ny bebyggelse i Guldsmedgade: Nedlagt 700 m 2. Opført m 2

33 Hvordan har udviklingen været i de øvrige centre? Storcentre: Storcenter Nord er udvidet. Ingen restkvote. Kvoten for Brabrand er gået til udvidelse af BazarVest. CityVest ønsker at udvide. P.t. ingen restkvote. Kvoter for VibyCentret og VERI-Centret uudnyttede. Centre med lavprisvarehuse og store udvalgsvarebutikker: Kvoterne udnyttede. Ønsker om udvidelser. Øvrige centre i det sammenhængende byområde: Differentieret udvikling. Plads til udvidelser i alle centre. Ingen centre har fået færre butikker i perioden.

34 Hvordan har udviklingen været i de øvrige centre? Storcentre: Storcenter Nord er udvidet. Ingen restkvote. Kvoten for Brabrand er gået til udvidelse af BazarVest. CityVest ønsker at udvide. P.t. ingen restkvote. Kvoter for VibyCentret og VERI-Centret uudnyttede. Centre med lavprisvarehuse og store udvalgsvarebutikker: Kvoterne udnyttede. Ønsker om udvidelser. Øvrige centre i det sammenhængende byområde: Differentieret udvikling. Plads til udvidelser i alle centre. Ingen centre har fået færre butikker i perioden.

35 Hvordan har udviklingen været i de øvrige centre? Storcentre: Storcenter Nord er udvidet. Ingen restkvote. Kvoten for Brabrand er gået til udvidelse af BazarVest. CityVest ønsker at udvide. P.t. ingen restkvote. Kvoter for VibyCentret og VERI-Centret uudnyttede. Centre med lavprisvarehuse og store udvalgsvarebutikker: Kvoterne udnyttede. Ønsker om udvidelser. Øvrige centre i det sammenhængende byområde: Differentieret udvikling. Plads til udvidelser i alle centre. Ingen centre har fået færre butikker i perioden.

36 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? Marginal omsætningreduktion for dagligvarehandelen i City Reduktion på 6-12% i omsætningen for øvrige udvalgsvarebutikker i City. De eksisterende storcentre forventedes ikke væsentligt berørt af Bruuns Galleri. 12 udvalgsvarebutikker i Århus Kommune i øvrigt forventedes lukket senest i 2005 i konsekvens af Bruuns Galleri. Almindelig strukturudvikling forventedes at lukke yderligere butikker. Konsekvenserne for de eksisterende butikker uden for Århus Kommune ville blive beskeden. Sammenfattende blev det vurderet, at reduktionen i antallet af udvalgsvarebutikker som følge af det ny butikscenter ville blive relativ beskeden.

37 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? Marginal omsætningreduktion for dagligvarehandelen i City Reduktion på 6-12% i omsætningen for øvrige udvalgsvarebutikker i City. De eksisterende storcentre forventedes ikke væsentligt berørt af Bruuns Galleri. 12 udvalgsvarebutikker i Århus Kommune i øvrigt forventedes lukket senest i 2005 i konsekvens af Bruuns Galleri. Almindelig strukturudvikling forventedes at lukke yderligere butikker. Konsekvenserne for de eksisterende butikker uden for Århus Kommune ville blive beskeden. Sammenfattende blev det vurderet, at reduktionen i antallet af udvalgsvarebutikker som følge af det ny butikscenter ville blive relativ beskeden.

38 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? Marginal omsætningreduktion for dagligvarehandelen i City Reduktion på 6-12% i omsætningen for øvrige udvalgsvarebutikker i City. De eksisterende storcentre forventedes ikke væsentligt berørt af Bruuns Galleri. 12 udvalgsvarebutikker i Århus Kommune i øvrigt forventedes lukket senest i 2005 i konsekvens af Bruuns Galleri. Almindelig strukturudvikling forventedes at lukke yderligere butikker. Konsekvenserne for de eksisterende butikker uden for Århus Kommune ville blive beskeden. Sammenfattende blev det vurderet, at reduktionen i antallet af udvalgsvarebutikker som følge af det ny butikscenter ville blive relativ beskeden.

39 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? Marginal omsætningreduktion for dagligvarehandelen i City Reduktion på 6-12% i omsætningen for øvrige udvalgsvarebutikker i City. De eksisterende storcentre forventedes ikke væsentligt berørt af Bruuns Galleri. 12 udvalgsvarebutikker i Århus Kommune i øvrigt forventedes lukket senest i 2005 i konsekvens af Bruuns Galleri. Almindelig strukturudvikling forventedes at lukke yderligere butikker. Konsekvenserne for de eksisterende butikker uden for Århus Kommune ville blive beskeden. Sammenfattende blev det vurderet, at reduktionen i antallet af udvalgsvarebutikker som følge af det ny butikscenter ville blive relativ beskeden.

40 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? Marginal omsætningreduktion for dagligvarehandelen i City Reduktion på 6-12% i omsætningen for øvrige udvalgsvarebutikker i City. De eksisterende storcentre forventedes ikke væsentligt berørt af Bruuns Galleri. 12 udvalgsvarebutikker i Århus Kommune i øvrigt forventedes lukket senest i 2005 i konsekvens af Bruuns Galleri. Almindelig strukturudvikling forventedes at lukke yderligere butikker. Konsekvenserne for de eksisterende butikker uden for Århus Kommune ville blive beskeden. Sammenfattende blev det vurderet, at reduktionen i antallet af udvalgsvarebutikker som følge af det ny butikscenter ville blive relativ beskeden.

41 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? Marginal omsætningreduktion for dagligvarehandelen i City Reduktion på 6-12% i omsætningen for øvrige udvalgsvarebutikker i City. De eksisterende storcentre forventedes ikke væsentligt berørt af Bruuns Galleri. 12 udvalgsvarebutikker i Århus Kommune i øvrigt forventedes lukket senest i 2005 i konsekvens af Bruuns Galleri. Almindelig strukturudvikling forventedes at lukke yderligere butikker. Konsekvenserne for de eksisterende butikker uden for Århus Kommune ville blive beskeden. Sammenfattende blev det vurderet, at reduktionen i antallet af udvalgsvarebutikker som følge af det ny butikscenter ville blive relativ beskeden.

42 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? Marginal omsætningreduktion for dagligvarehandelen i City Reduktion på 6-12% i omsætningen for øvrige udvalgsvarebutikker i City. De eksisterende storcentre forventedes ikke væsentligt berørt af Bruuns Galleri. 12 udvalgsvarebutikker i Århus Kommune i øvrigt forventedes lukket senest i 2005 i konsekvens af Bruuns Galleri. Almindelig strukturudvikling forventedes at lukke yderligere butikker. Konsekvenserne for de eksisterende butikker uden for Århus Kommune ville blive beskeden. Sammenfattende blev det vurderet, at reduktionen i antallet af udvalgsvarebutikker som følge af det ny butikscenter ville blive relativ beskeden.

43 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvordan er det gået? Ingen nye tal for den samlede omsætning, men. Flere dagligvarebutikker i Midtbyen. Ingen synlige negative konsekvenser for udvalgsvarehandelen i Midtbyen. Bruuns Galleri har udvidet City. Strøgets forlængelse Ryesgade er blevet en rigtig strøggade. Der er dog til en vis grad en ændret rollefordeling, også i konsekvens af den øvrige udvikling i Midtbyen, ååbning, torverenoveringer mv. Konsekvenserne af den omtalte almindelige strukturudvikling er ikke set endnu.

44 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvordan er det gået? Ingen nye tal for den samlede omsætning, men. Flere dagligvarebutikker i Midtbyen. Ingen synlige negative konsekvenser for udvalgsvarehandelen i Midtbyen. Bruuns Galleri har udvidet City. Strøgets forlængelse Ryesgade er blevet en rigtig strøggade. Der er dog til en vis grad en ændret rollefordeling, også i konsekvens af den øvrige udvikling i Midtbyen, ååbning, torverenoveringer mv. Konsekvenserne af den omtalte almindelige strukturudvikling er ikke set endnu.

45 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvordan er det gået? Ingen nye tal for den samlede omsætning, men. Flere dagligvarebutikker i Midtbyen. Ingen synlige negative konsekvenser for udvalgsvarehandelen i Midtbyen. Bruuns Galleri har udvidet City. Strøgets forlængelse Ryesgade er blevet en rigtig strøggade. Der er dog til en vis grad en ændret rollefordeling, også i konsekvens af den øvrige udvikling i Midtbyen, ååbning, torverenoveringer mv. Konsekvenserne af den omtalte almindelige strukturudvikling er ikke set endnu.

46 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvordan er det gået? Ingen nye tal for den samlede omsætning, men. Flere dagligvarebutikker i Midtbyen. Ingen synlige negative konsekvenser for udvalgsvarehandelen i Midtbyen. Bruuns Galleri har udvidet City. Strøgets forlængelse Ryesgade er blevet en rigtig strøggade. Der er dog til en vis grad en ændret rollefordeling, også i konsekvens af den øvrige udvikling i Midtbyen, ååbning, torverenoveringer mv. Konsekvenserne af den omtalte almindelige strukturudvikling er ikke set endnu.

47 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvordan er det gået? Ingen nye tal for den samlede omsætning, men. Flere dagligvarebutikker i Midtbyen. Ingen synlige negative konsekvenser for udvalgsvarehandelen i Midtbyen. Bruuns Galleri har udvidet City. Strøgets forlængelse Ryesgade er blevet en rigtig strøggade. Der er dog til en vis grad en ændret rollefordeling, også i konsekvens af den øvrige udvikling i Midtbyen, ååbning, torverenoveringer mv. Konsekvenserne af den omtalte almindelige strukturudvikling er ikke set endnu.

48 Hvad har Bruuns Galleri betydet for den øvrige detailhandel? Hvordan er det gået? Ingen nye tal for den samlede omsætning, men. Flere dagligvarebutikker i Midtbyen. Ingen synlige negative konsekvenser for udvalgsvarehandelen i Midtbyen. Bruuns Galleri har udvidet City. Strøgets forlængelse Ryesgade er blevet en rigtig strøggade. Der er dog til en vis grad en ændret rollefordeling, også i konsekvens af den øvrige udvikling i Midtbyen, ååbning, torverenoveringer mv. Konsekvenserne af den omtalte almindelige strukturudvikling er ikke set endnu.

49 Og hvordan var det med trafikken?

50 Og hvordan var det med trafikken? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? En tilvækst på biler i Bruuns Gade. Et trafiktal på biler i døgnet i den nye adgangsvej Værkmestergade fra Spanien. En stigning på biler i døgnet i Jægergårdsgade vest for Bruuns Gade. Et fald på 500 biler i døgnet i Jægergårdsgade øst for Bruuns Gade (i konsekvens af etableringen af Værkmestergade). Behov for en forbindelsesvej fra Frederiks Bro til Spanien for en tilfredsstillende afvikling af trafikken. Sammenfattende blev det vurderet, at der ville ske en betydelig reduktion af sericeniveauet, såfremt der ikke skete en afhjælpning ved forskellige tiltag.

51 Og hvordan var det med trafikken? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? En tilvækst på biler i Bruuns Gade. Et trafiktal på biler i døgnet i den nye adgangsvej Værkmestergade fra Spanien. En stigning på biler i døgnet i Jægergårdsgade vest for Bruuns Gade. Et fald på 500 biler i døgnet i Jægergårdsgade øst for Bruuns Gade (i konsekvens af etableringen af Værkmestergade). Behov for en forbindelsesvej fra Frederiks Bro til Spanien for en tilfredsstillende afvikling af trafikken. Sammenfattende blev det vurderet, at der ville ske en betydelig reduktion af sericeniveauet, såfremt der ikke skete en afhjælpning ved forskellige tiltag.

52 Og hvordan var det med trafikken? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? En tilvækst på biler i Bruuns Gade. Et trafiktal på biler i døgnet i den nye adgangsvej Værkmestergade fra Spanien. En stigning på biler i døgnet i Jægergårdsgade vest for Bruuns Gade. Et fald på 500 biler i døgnet i Jægergårdsgade øst for Bruuns Gade (i konsekvens af etableringen af Værkmestergade). Behov for en forbindelsesvej fra Frederiks Bro til Spanien for en tilfredsstillende afvikling af trafikken. Sammenfattende blev det vurderet, at der ville ske en betydelig reduktion af sericeniveauet, såfremt der ikke skete en afhjælpning ved forskellige tiltag.

53 Og hvordan var det med trafikken? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? En tilvækst på biler i Bruuns Gade. Et trafiktal på biler i døgnet i den nye adgangsvej Værkmestergade fra Spanien. En stigning på biler i døgnet i Jægergårdsgade vest for Bruuns Gade. Et fald på 500 biler i døgnet i Jægergårdsgade øst for Bruuns Gade (i konsekvens af etableringen af Værkmestergade). Behov for en forbindelsesvej fra Frederiks Bro til Spanien for en tilfredsstillende afvikling af trafikken. Sammenfattende blev det vurderet, at der ville ske en betydelig reduktion af sericeniveauet, såfremt der ikke skete en afhjælpning ved forskellige tiltag.

54 Og hvordan var det med trafikken? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? En tilvækst på biler i Bruuns Gade. Et trafiktal på biler i døgnet i den nye adgangsvej Værkmestergade fra Spanien. En stigning på biler i døgnet i Jægergårdsgade vest for Bruuns Gade. Et fald på 500 biler i døgnet i Jægergårdsgade øst for Bruuns Gade (i konsekvens af etableringen af Værkmestergade). Behov for en forbindelsesvej fra Frederiks Bro til Spanien for en tilfredsstillende afvikling af trafikken. Sammenfattende blev det vurderet, at der ville ske en betydelig reduktion af sericeniveauet, såfremt der ikke skete en afhjælpning ved forskellige tiltag.

55 Og hvordan var det med trafikken? Hvad blev forudsagt i VVM-rapporten? En tilvækst på biler i Bruuns Gade. Et trafiktal på biler i døgnet i den nye adgangsvej Værkmestergade fra Spanien. En stigning på biler i døgnet i Jægergårdsgade vest for Bruuns Gade. Et fald på 500 biler i døgnet i Jægergårdsgade øst for Bruuns Gade (i konsekvens af etableringen af Værkmestergade). Behov for en forbindelsesvej fra Frederiks Bro til Spanien for en tilfredsstillende afvikling af trafikken. Sammenfattende blev det vurderet, at der ville ske en betydelig reduktion af serviceniveauet, såfremt der ikke skete en afhjælpning ved forskellige tiltag.

56 Og hvordan var det med trafikken? Hvordan er det gået? Færre biler i Bruuns Gade. Trafikken i Værkmestergade er på i døgnet, altså ca færre end beregnet. I Jægergårdsgade er trafikmængden øget med 200 biler i døgnet vest for Bruuns Gade og med øst for Bruuns Gade. En midlertidig rampevej mellem Frederiks Bro og Spanien er nedlagt, da den kun blev benyttet i meget beskedent omfang. En ny forbindelse gennem banegraven er under anlæg. Serviceniveauet er i al væsentlighed ikke forringet som følge af Bruuns Galleri.

57 Og hvordan var det med trafikken? Hvordan er det gået? Færre biler i Bruuns Gade. Trafikken i Værkmestergade er på i døgnet, altså ca færre end beregnet. I Jægergårdsgade er trafikmængden øget med 200 biler i døgnet vest for Bruuns Gade og med øst for Bruuns Gade. En midlertidig rampevej mellem Frederiks Bro og Spanien er nedlagt, da den kun blev benyttet i meget beskedent omfang. En ny forbindelse gennem banegraven er under anlæg. Serviceniveauet er i al væsentlighed ikke forringet som følge af Bruuns Galleri.

58 Og hvordan var det med trafikken? Hvordan er det gået? Færre biler i Bruuns Gade. Trafikken i Værkmestergade er på i døgnet, altså ca færre end beregnet. I Jægergårdsgade er trafikmængden øget med 200 biler i døgnet vest for Bruuns Gade og med øst for Bruuns Gade. En midlertidig rampevej mellem Frederiks Bro og Spanien er nedlagt, da den kun blev benyttet i meget beskedent omfang. En ny forbindelse gennem banegraven er under anlæg. Serviceniveauet er i al væsentlighed ikke forringet som følge af Bruuns Galleri.

59 Og hvordan var det med trafikken? Hvordan er det gået? Færre biler i Bruuns Gade. Trafikken i Værkmestergade er på i døgnet, altså ca færre end beregnet. I Jægergårdsgade er trafikmængden øget med 200 biler i døgnet vest for Bruuns Gade og med øst for Bruuns Gade. En midlertidig rampevej mellem Frederiks Bro og Spanien er nedlagt, da den kun blev benyttet i meget beskedent omfang. En ny forbindelse gennem banegraven er under anlæg. Serviceniveauet er i al væsentlighed ikke forringet som følge af Bruuns Galleri.

60 Og hvordan var det med trafikken? Hvordan er det gået? Færre biler i Bruuns Gade. Trafikken i Værkmestergade er på i døgnet, altså ca færre end beregnet. I Jægergårdsgade er trafikmængden øget med 200 biler i døgnet vest for Bruuns Gade og med øst for Bruuns Gade. En midlertidig rampevej mellem Frederiks Bro og Spanien er nedlagt, da den kun blev benyttet i meget beskedent omfang. En ny forbindelse gennem banegraven er under anlæg. Serviceniveauet er i al væsentlighed ikke forringet som følge af Bruuns Galleri.

61 Og hvordan var det med trafikken? Hvordan er det gået? Færre biler i Bruuns Gade. Trafikken i Værkmestergade er på i døgnet, altså ca færre end beregnet. I Jægergårdsgade er trafikmængden øget med 200 biler i døgnet vest for Bruuns Gade og med øst for Bruuns Gade. En midlertidig rampevej mellem Frederiks Bro og Spanien er nedlagt, da den kun blev benyttet i meget beskedent omfang. En ny forbindelse gennem banegraven er under anlæg. Serviceniveauet er i al væsentlighed ikke forringet som følge af Bruuns Galleri.

62 Hvad har Bruuns Galleri betydet for nabomiljøet? Nabogaderne er opblomstret.

63 Hvad har Bruuns Galleri betydet for nabomiljøet? Nabogaderne er opblomstret.

64 Hvad har Bruuns Galleri betydet for nabomiljøet? Nabogaderne er opblomstret. Men. Det er umuligt at afgøre hvilken rolle Bruuns Galleri har spillet

65 Hvad har Bruuns Galleri betydet for nabomiljøet? Nabogaderne er opblomstret. Men. Det er umuligt at afgøre hvilken rolle Bruuns Galleri har spillet Det kan være en konskvens af højkonjuktur..

66 Hvad har Bruuns Galleri betydet for nabomiljøet? Nabogaderne er opblomstret. Men. Det er umuligt at afgøre hvilken rolle Bruuns Galleri har spillet Det kan være en konskvens af højkonjuktur.. Kvarterer opblomstrer på skift

67 Hvad har Bruuns Galleri betydet for nabomiljøet? Nabogaderne er opblomstret. Men. Det er umuligt at afgøre hvilken rolle Bruuns Galleri har spillet Det kan være en konsekvens af højkonjuktur.. Kvarterer opblomstrer på skift Men Bruuns Galleri har ikke medført en negativ udvikling for naboområdet

68 Ekskursion

Landsplandirektiv. Om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over 2.000 m 2

Landsplandirektiv. Om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over 2.000 m 2 Om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over 2.000 m 2 om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over

Læs mere

VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17

VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17 VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17 Baggrundsrapporter Teknisk Forvaltning Indhold Baggrundsrapporter til VVM-redegørelse og miljøvurdering for butikscenter på Herlev Hovedgade 17. 1. ICP

Læs mere

For at styrke eksisterende og allerede planlagte centerområder udlægges der ingen nye områder i forslag til Kommuneplan 2015.

For at styrke eksisterende og allerede planlagte centerområder udlægges der ingen nye områder i forslag til Kommuneplan 2015. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 9: Detailhandelsudviklingen i København 2008-2014 Udviklingen inden for den fysiske detailhandel har de seneste år været præget

Læs mere

J.nr. D Den 28. marts 2003

J.nr. D Den 28. marts 2003 DEPARTEMENTET LANDSPLANAFDELINGEN J.nr. D 212-0005 Den 28. marts 2003 Udviklingen i region-, kommune- og lokalplanlægningen for detailhandelsstrukturen Miljøministerens detailhandelsredegørelse 2003 til

Læs mere

Kapitel 3 - Centerstruktur, detailhandel og privat service

Kapitel 3 - Centerstruktur, detailhandel og privat service Kapitel 3 - Centerstruktur, detailhandel og privat service Centerstruktur Centerstruktur Detailhandelsplanlægningen baserer sig i forslag til Kommuneplan 2009 på indholdet i detailhandelstillæg nr. 89

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

Aarhus Kommune vil revidere kommuneplanens indhold om INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL ÆNDRING AF KOMMUNEPLANENS DETAILHANDELSBESTEMMELSER

Aarhus Kommune vil revidere kommuneplanens indhold om INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL ÆNDRING AF KOMMUNEPLANENS DETAILHANDELSBESTEMMELSER Aarhus Kommune vil revidere kommuneplanens indhold om detailhandel INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL ÆNDRING AF KOMMUNEPLANENS DETAILHANDELSBESTEMMELSER Debatoplæg PRINCIPIEL CENTERSTRUKTUR KOMMUNEPLAN

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan

Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2007-2018 For at muliggøre etablering af detailhandel i Tølløse by ved Industrivej udarbejdes et kommuneplantillæg, hvor centerområdet og detailhandelsrammen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet

TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Ledelsessekretariatet Rådhuset, 8100 Aarhus C Indkaldelse af idéer og forslag til temaplanlægning om detailhandel 28. november 2018 Side 1 af 1 Folketinget vedtog i 2017 en ændring af planloven, der indeholdt

Læs mere

Landsplandirektiv om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker

Landsplandirektiv om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker 1 Forslag til Landsplandirektiv om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over 2.000 m² Høringsfrist til 13. juni 2008 Forslag til Landsplandirektiv om

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2007-2018 for Holbæk Kommune 19.O02 19.B06 19.O01 TØLLØSE 19.B07 VEJ 19.O04 19.C01-T UDVIDELSE AF RAMMEOMRÅDE PV SØNDERSTRU 19.O05 19.B10 EJ 19.J01 19.B05 19.B04

Læs mere

Hovedstadsområdet Samlet detailhandelsstruktur

Hovedstadsområdet Samlet detailhandelsstruktur Samlet detailhandelsstruktur Ved nedlæggelsen af Hovedstadsrådet i 1989 blev Regionplan 1989 for hovedstadsområdet fastlagt som en fælles ramme for de 5 amters videre regionplanlægning. Den trafikale og

Læs mere

Solrød Center. Konsekvenser af etablering af discountbutik

Solrød Center. Konsekvenser af etablering af discountbutik Solrød Center Konsekvenser af etablering af discountbutik Juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vurderinger og konsekvenser 3 2. Detailhandelen i Solrød kommune 10 3. Befolknings- og forbrugsforhold i Solrød

Læs mere

Detailhandlen i byerne. Tal, Tendenser og Erfaringer. Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 18 JUNI 2015 DETAILHANDLEN I BYERNE

Detailhandlen i byerne. Tal, Tendenser og Erfaringer. Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 18 JUNI 2015 DETAILHANDLEN I BYERNE Detailhandlen i byerne Tal, Tendenser og Erfaringer Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 1 1. Bymidterne er udfordet Detailhandlens udvikling 130 Siden 2007 er omsætningen i detailhandlen

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01 BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-27.01 Aflastningsområde, Jernaldervej, Brønderslev Øst Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december 2018. Indholdsfortegnelse Fordebat

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 9 TIL KOMMUNEPLAN FOR NÆSTVED KOMMUNE. FORSLAG høringsperiode: 28. juni september 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 9 TIL KOMMUNEPLAN FOR NÆSTVED KOMMUNE. FORSLAG høringsperiode: 28. juni september 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 9 TIL KOMMUNEPLAN 2017-29 FOR NÆSTVED KOMMUNE FORSLAG høringsperiode: 28. juni 2018-05. september 2018 FORSLAG ØK - 18. juni 2018 BYRÅD - 26. juni 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 9 Indhold:

Læs mere

Vurdering af konsekvenserne af etablering af en dagligvarebutik på ca m 2 i Fårevejle Kirkeby

Vurdering af konsekvenserne af etablering af en dagligvarebutik på ca m 2 i Fårevejle Kirkeby Rødovre, den 16. januar 2017 Vurdering af konsekvenserne af etablering af en dagligvarebutik på ca. 1.000 m 2 i Fårevejle Kirkeby Odsherred Kommune har bedt ICP gennemføre en vurdering af hvilke konsekvenser

Læs mere

Århus kommune. Analysegrundlag til planstrategi

Århus kommune. Analysegrundlag til planstrategi Århus kommune Analysegrundlag til planstrategi August 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Sammendrag og konklusion 3 2. Detailhandelen i Århus kommune 7 3. Befolknings- og forbrugsforhold i Århus kommune 14 4.

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Teknik & Miljø, juni 2013 1 DEBATOPLÆG - Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Baggrund Bornholms

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

Stor udvalgsvarebutik i aflastningscenter Skejby

Stor udvalgsvarebutik i aflastningscenter Skejby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. maj 2014 Valg af placering af stor udvalgsvarebutik i aflastningscenter Skejby i henhold til Kommuneplan 2013. 1. Resumé I forbindelse

Læs mere

Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012

Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012 Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012 ICP A/S Eksempler påp investorer og entreprenører rer Aareal Bank Cargill Carlsberg Grontmij Carl Bro Ceraco DADES/DATEA Dan-Ejendomme DSB ECE Projektmanagement

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.041 for udvalgsvarebutikker, Friis Citycenter Aalborg Byråd godkendte den 8.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

Fredericia Kommune - detailhandelstendenser mv. Opstartsmøde 14/5 2014. Projektleder Torsten Bo Jørgensen, COWI

Fredericia Kommune - detailhandelstendenser mv. Opstartsmøde 14/5 2014. Projektleder Torsten Bo Jørgensen, COWI Fredericia Kommune - detailhandelstendenser mv Opstartsmøde 14/5 2014 Projektleder Torsten Bo Jørgensen, COWI 1 Detailhandelstendenser Nethandel på vej frem Storcentre på vej frem (vinder fortsat markedsandele

Læs mere

Udvalget for Planlægning og Detailhandel

Udvalget for Planlægning og Detailhandel Udvalget for Planlægning og Detailhandel Til drøftelse på udvalgets 4. møde den 31. januar 2006 Pkt. 5 Sekretariatet J. nr. 014-00133 Ref. BVP/MCH Den 23. januar 2006 Oplæg til debat om byer og bykvalitet

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Tillæg 4 Kommuneplan 2005, revideret maj Forslag

Tillæg 4 Kommuneplan 2005, revideret maj Forslag Tillæg 4 Kommuneplan 2005, revideret maj 2006 Forslag Hvad er en rammeændring? Gladsaxe Kommuneplan 2005 blev endeligt vedtaget i juni 2005. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur for kommunen,

Læs mere

STRUER KOMMUNE MAJ 2009

STRUER KOMMUNE MAJ 2009 STRUER KOMMUNE MAJ 2009 UDDRAG AF TEMAPLAN DETAILHANDEL EN FOR STRUER KOMMUNE FØR KOMMUNESAMMENLÆGNINGEN REDUCERET UDGAVE SOM FØLGE AF INDARBEJDELSE I STRUER KOMMUNEPLAN 2009-2020 HVAD BETYDER DET? DEFINITION

Læs mere

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Indhold Centrene i dag... 1 Gennemgang af centrene... 2 Strategi for detailhandlen... 8 Udarbejdet af Center for Miljø og Plan, godkendt i kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013-2025 - Udvidelse af Butiksområde i Viborg Bymidte

Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013-2025 - Udvidelse af Butiksområde i Viborg Bymidte Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013-2025 - Udvidelse af Butiksområde i Viborg Bymidte Forslag til tillæg nr. 24 har været i offentlig høring

Læs mere

HVIDBOG OFFENTLIG HØRING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 AFLASTNINGSOMRÅDE SLAGELSE MEGACENTER SLAGELSE KOMMUNE PLAN OKTOBER 2018 APRIL 2017

HVIDBOG OFFENTLIG HØRING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 AFLASTNINGSOMRÅDE SLAGELSE MEGACENTER SLAGELSE KOMMUNE PLAN OKTOBER 2018 APRIL 2017 HVIDBOG OFFENTLIG HØRING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 AFLASTNINGSOMRÅDE SLAGELSE MEGACENTER SLAGELSE KOMMUNE PLAN OKTOBER 2018 APRIL 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver planforslag,

Læs mere

DETAILHANDEL. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER I Århus Kommune lægges der vægt på, at detailhandelsstrukturen

DETAILHANDEL. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER I Århus Kommune lægges der vægt på, at detailhandelsstrukturen DETAILHANDEL GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER I Århus Kommune lægges der vægt på, at detailhandelsstrukturen er afbalanceret og bæredygtig både på kort sigt og set i et længere perspektiv og såvel i eksisterende

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Bilag nr. 1 til Økonomiudvalgets møde den 15. maj 2013 Som frikommuneforsøg godkendes, at Viborg Byråd ved afgrænsning af bydelscentre i Viborg by kan fravige planlovens

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplanrevision Justering af detailhandelsrammer og -struktur

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplanrevision Justering af detailhandelsrammer og -struktur Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplanrevision 213 Justering af detailhandelsrammer og -struktur Dragør Kommune - Februar 217 1 Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplanrevision 213, er vedtaget af Dragør

Læs mere

Redegørelse. Planlægning for udvidelse af aflastningscenter ved Holstebrovej i Viborg og for udvalgsvarebutikker over m² jf. lov om frikommuner

Redegørelse. Planlægning for udvidelse af aflastningscenter ved Holstebrovej i Viborg og for udvalgsvarebutikker over m² jf. lov om frikommuner Redegørelse Planlægning for udvidelse af aflastningscenter ved Holstebrovej i Viborg og for udvalgsvarebutikker over 2.000 m² jf. lov om frikommuner 1 2 Redegørelse Planlægning af udvidelse af aflastningscenter

Læs mere

1. Udkast til helhedsplan for den østlige del af Ry. Skitse til disponering Skitse til aflastningsområde

1. Udkast til helhedsplan for den østlige del af Ry. Skitse til disponering Skitse til aflastningsområde 1. Udkast til helhedsplan for den østlige del af Ry Skitse til disponering Skitse til aflastningsområde Emner Infrastruktur Anvendelse Detailhandel Ejerforhold inden for området Gældende kommuneplanrammer

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Sorgenfri bymidte. Konsekvenser ved etablering af to nye discountbutikker

Sorgenfri bymidte. Konsekvenser ved etablering af to nye discountbutikker Sorgenfri bymidte Konsekvenser ved etablering af to nye discountbutikker Februar 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vurderinger og konsekvenser 3 2. Konkurrencesituationen 11 3. Befolknings- og forbrugsforhold

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides?

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Indkaldelse af ideer og forslag Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Høringsfrist 29. august Teknik & Miljø, 1. juli 2011 1 Indkaldelse af ideer og forslag Baggrund Bornholms

Læs mere

Byplanlægning. Indhold

Byplanlægning. Indhold Byplanlægning Planlægningen af vore byer er med til at skabe de rammer, der gives for trafikken. Virkningerne af byplanlægning på cykeltrafikkens omfang er imidlertid små, hvis ikke cykeltrafikkens vilkår

Læs mere

UDVIDELSE AF LOKALCENTER VED KALUNDBORGVEJ I HOLBÆK INDHOLD. 1 Baggrund og formål 2. 2 Sammenfatning 3. 3 Dagligvarehandlen i det vestlige Holbæk 5

UDVIDELSE AF LOKALCENTER VED KALUNDBORGVEJ I HOLBÆK INDHOLD. 1 Baggrund og formål 2. 2 Sammenfatning 3. 3 Dagligvarehandlen i det vestlige Holbæk 5 REMA BUTIKSUDVIKLING A/S UDVIDELSE AF LOKALCENTER VED KALUNDBORGVEJ I HOLBÆK ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DETAILHANDELSREDEGØRELSE INDHOLD

Læs mere

Vedr. Detailhandelsanalyse 2016, metodebeskrivelse, analyseresultater samt notat om konsekvenser af etablering af dagligvarebutik i Fårevejle Kirkeby

Vedr. Detailhandelsanalyse 2016, metodebeskrivelse, analyseresultater samt notat om konsekvenser af etablering af dagligvarebutik i Fårevejle Kirkeby Rødovre, den 10. marts 2017 Vedr. Detailhandelsanalyse 2016, metodebeskrivelse, analyseresultater samt notat om konsekvenser af etablering af dagligvarebutik i Fårevejle Kirkeby Odsherred Kommune har bedt

Læs mere

Tillæg nr. 89 til Kommuneplan 2005 Detailhandel

Tillæg nr. 89 til Kommuneplan 2005 Detailhandel Hovedstruktur og retningslinjer Tillæg nr. 89 til Kommuneplan 2005 Detailhandel Randers Kommune ønsker med dette kommuneplantillæg at fastsætte rammerne for detailhandel i hele kommunen, primært Paderup

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

DETAILHANDELSREDEGØRELSE FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

DETAILHANDELSREDEGØRELSE FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE DETAILHANDELSREDEGØRELSE FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE NOVEMBER 2009 DETAILHANDELSREDEGØRELSE Detailhandelsredegørelsen er udarbejdet med udgangspunkt i Planlovens bestemmelser om detailhandel. Planloven

Læs mere

Taastrup, Kuldysssen. Konsekvensvurderinger af etablering af Lidl-dagligvarebutik i Taastrup

Taastrup, Kuldysssen. Konsekvensvurderinger af etablering af Lidl-dagligvarebutik i Taastrup Taastrup, Kuldysssen Konsekvensvurderinger af etablering af Lidl-dagligvarebutik i Taastrup November 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Konsekvenser ved etablering af en Lidl dagligvarebutik ved Kuldyssen i Taastrup

Læs mere

Ejendomsbeskrivelse Frederiks Allé 75, 8000 Aarhus C

Ejendomsbeskrivelse Frederiks Allé 75, 8000 Aarhus C Ejendomsbeskrivelse Frederiks Allé 75, 8000 Aarhus C Ejendommen er beliggende på Frederiksbjerg, der er kendetegnet ved hyggelige caféer og spændende specialbutikker Ejendommen Frederiks Allé 75 ligger

Læs mere

Viborg Midtby Bydelen

Viborg Midtby Bydelen Viborg Midtby Bydelen Viborg midtby er kendetegnet ved sin placering ved Nørresø og Søndersø og en velbevaret middelalderbykerne omkring Domkirken, Nytorv og Sct. Mogens Gade. Midtbyen ligger på skrænterne

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013 BYUDVIKLING VED KANALSTRÆDE OG HAVNEVEJ VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING Holbæk Byråd har den 15. juni 2016 vedtaget Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08.

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan 2007 2018 Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08. 1 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplantillæg: Kommuneplanen

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser.

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser. Mål At skabe levende handelscentre med et varieret udbud af butikker i kommunens bycentre. At alle har en nem, hurtig og kort vej til dagligvarebutikker, så afhængigheden af bil nedbringes. At der er mulighed

Læs mere

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F:

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F: Notat Dragør Kommune SYDSTRANDSCENTERET 15. november 2011 Udarbejdet af MST Kontrolleret af Godkendt af 1 BAGGRUND FOR OPGAVEN På Kommunalbestyrelsens møde den 27. oktober blev det besluttet at opfordre

Læs mere

4.10 Detailhandel HOVEDSTRUKTUR KOMMUNEPLAN 2009-2021 63. pladskrævende varegrupper

4.10 Detailhandel HOVEDSTRUKTUR KOMMUNEPLAN 2009-2021 63. pladskrævende varegrupper 4.10 Detailhandel pladskrævende varegrupper Kortbilag nr. 4.10.1 Beliggenhed af detailhandel i Sønderborg Kommune Analyse af detailhandlen Der er i forbindelse med kommuneplanen foretaget en analyse af

Læs mere

Gladsaxe Kommune 4. september 2014

Gladsaxe Kommune 4. september 2014 Jens Chr. Petersen Gladsaxe Kommune 4. september 2014 Udviklingstendenser Udviklingen i antal butikker i DK 1969 til 2010 Mængdemæssig udvikling i udvalgsvareomsætningen i DK E-handel mangler i denne statistik

Læs mere

Centerstruktur og detailhandel

Centerstruktur og detailhandel Centerstruktur og detailhandel Redegørelse - Centerstruktur og detailhandel Detailhandelsstrukturen i Vallensbæk skal fremme en velfungerende bymidte med et varieret butiksudbud, der dækker de lokale behov.

Læs mere

gladsaxe.dk Justering af detailhandelsstrukturen Har du forslag og idéer?

gladsaxe.dk Justering af detailhandelsstrukturen Har du forslag og idéer? gladsaxe.dk Justering af detailhandelsstrukturen Har du forslag og idéer? Detailhandel i Gladsaxe Kommune Det er Byrådets ønske at styrke detailhandlen inden for kommunen, så flere borgere vælger at handle

Læs mere

Landsplanafdelingen, Miljøministeriet

Landsplanafdelingen, Miljøministeriet Landsplanafdelingen, Miljøministeriet Synergieffekter mellem bymidter og eksterne centre December 2005 1. Interviewanalyser For at belyse i hvor stort et omfang, der er synergieffekter imellem større

Læs mere

Hvidbog - intern høring om butiksstørrelser i detailhandelscentre

Hvidbog - intern høring om butiksstørrelser i detailhandelscentre KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 4 11. april 2018 Hvidbog - intern høring om butiksstørrelser i detailhandelscentre I forbindelse med forarbejde med planforslag

Læs mere

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at;

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; NOTAT Byrådscentret 09-04-2014 Redaktionel justering af detailhandelstabeller til Kommuneplan 2014 Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; Den samlede eksisterende

Læs mere

Landsplandirektiv. Om beliggenheden af bymidter, bydels- Centre og aflastningsområder mv. til detailhandel i hovedstadsområdet

Landsplandirektiv. Om beliggenheden af bymidter, bydels- Centre og aflastningsområder mv. til detailhandel i hovedstadsområdet Om beliggenheden af bymidter, bydels- Centre og aflastningsområder mv. til detailhandel i hovedstadsområdet om beliggenheden af bymidter, bydelscentre og aflastningsområder mv. til detailhandel i hovedstadsområdet

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Rema 1000, Farum Hovedgade 50. Konsekvenser ved etablering af en discountbutik

Rema 1000, Farum Hovedgade 50. Konsekvenser ved etablering af en discountbutik Rema 1000, Farum Hovedgade 50 Konsekvenser ved etablering af en discountbutik August 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vurderinger og konsekvenser 3 2. Konkurrencesituationen 9 3. Befolknings- og forbrugsforhold

Læs mere

Ørestad City Center: Indsigelse mod VVM-redegørelse for et regionalt detailhandelscenter. 258473

Ørestad City Center: Indsigelse mod VVM-redegørelse for et regionalt detailhandelscenter. 258473 Pkt.nr. 3 Ørestad City Center: Indsigelse mod VVMredegørelse for et regionalt detailhandelscenter. 258473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen at principgodkende

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR UDVALGSVAREBUTIKKER OVER 2.000 M 2

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR UDVALGSVAREBUTIKKER OVER 2.000 M 2 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR UDVALGSVAREBUTIKKER OVER 2.000 M 2 Borgerrepræsentationen har den 14. april 2011 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2009 i offentlig høring i 8 uger.

Læs mere

Foretræde for Folketingets Miljøudvalg 14. marts 2013

Foretræde for Folketingets Miljøudvalg 14. marts 2013 Miljøudvalget 2012-13 L 147 Bilag 11 Offentligt Foretræde for Folketingets Miljøudvalg 14. marts 2013 Vedr. L147 (Forslag til lov om ændring af lov om planlægning underpunkt: ændring af regler om planlægning

Læs mere

3. Baggrund. 4. Relationer til mål. 5. Sagsfremstilling

3. Baggrund. 4. Relationer til mål. 5. Sagsfremstilling Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 12. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Denne indstilling er en opfølgning på muligheden for at etablere

Læs mere

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering Hvorfor lokalplan? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres,

Læs mere

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG 2 Kommuneplanens rammer for detailhandel skal revideres Kommuneplanen er byrådets redskab til at tænke udviklingen

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

detailhandel planlov Koncentrationstendenserne er blevet bremset, men de er ikke blevet afgørende ændret. Per Nyborg

detailhandel planlov Koncentrationstendenserne er blevet bremset, men de er ikke blevet afgørende ændret. Per Nyborg & detailhandel planlov Koncentrationstendenserne er blevet bremset, men de er ikke blevet afgørende ændret. Per Nyborg Produktivitetskommissionen har iværksat et frontalt angreb på planlovens restriktioner

Læs mere

Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21

Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21 xx.xx.bxx xx.xx.cxx Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21 RAMMEOMRÅDE xx.xx.bxx og xx.xx.cxx KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21B til Kommuneplan

Læs mere

Landsplandirektiv om beliggenheden af bymidter, bydelscentre og aflastningsområder mv. til detailhandel for hovedstadsområdet

Landsplandirektiv om beliggenheden af bymidter, bydelscentre og aflastningsområder mv. til detailhandel for hovedstadsområdet 1 Forslag til Landsplandirektiv om beliggenheden af bymidter, bydelscentre og aflastningsområder mv. til detailhandel for hovedstadsområdet Høringsfrist til 25. april 2008 Forslag til landsplandirektiv

Læs mere

Innovater A/S. Omsætningsvurdering af to dagligvarebutikker i Haderslev

Innovater A/S. Omsætningsvurdering af to dagligvarebutikker i Haderslev Innovater A/S Omsætningsvurdering af to dagligvarebutikker i Haderslev 23. maj 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Omsætningsmuligheder for to dagligvarebutikker i Haderslev 3 2. Dagligvarehandelen i den nordlige

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8. Detailhandel DETAILHANDEL. Kommuneplantillæg nr. 8 EBELTOFT KOMMUNE

Kommuneplantillæg nr. 8. Detailhandel DETAILHANDEL. Kommuneplantillæg nr. 8 EBELTOFT KOMMUNE DETAILHANDEL Kommuneplantillæg nr. 8 EBELTOFT KOMMUNE 1 Forord Byrådet vedtog i møde den 22. februar 2001 nærværende kommuneplantillæg om detailhandel endeligt. Med planen fastlægges retningslinier for

Læs mere

Sporbyen Scandia. VVM Kommuneplantillæg uden VVM. Plannavn Sporbyen Scandia. Plannummer 1. Høring start 14. juni Høring slut 23.

Sporbyen Scandia. VVM Kommuneplantillæg uden VVM. Plannavn Sporbyen Scandia. Plannummer 1. Høring start 14. juni Høring slut 23. Sporbyen Scandia VVM Kommuneplantillæg uden VVM Plannavn Sporbyen Scandia Plannummer 1 Høring start 14. juni 2017 Høring slut 23. august 2017 PDF sporbyen_scandia.pdf (1865 KB) Baggrund og formål Der udarbejdes

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

ØST MIDT VEST. Detailhandel i Blåvand TILLÆG 07 RAMMEOMRÅDE C01-C06

ØST MIDT VEST. Detailhandel i Blåvand TILLÆG 07 RAMMEOMRÅDE C01-C06 ØST MIDT VEST Detailhandel i Blåvand TILLÆG 07 RAMMEOMRÅDE 05.01.C01-C06 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra

Læs mere

KP udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør

KP udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør KP17-2-009 udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør Dato for offentliggørelse af forslag: 27. maj 2019 Dato for vedtagelse: Dato for ikrafttrædelse: Høring starter: 27. maj 2019 Høringen slutter:

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

SUNDBY SOLBJERG OVTRUP RAKKEBY VILS REDSTED TISSINGHUSE ØRDING ØSTER ASSELS

SUNDBY SOLBJERG OVTRUP RAKKEBY VILS REDSTED TISSINGHUSE ØRDING ØSTER ASSELS HESSELBJERG SEJERSLEV EJERSLEV FLADE SØNDER DRÅBY SUNDBY BJERGBY SOLBJERG ØSTER JØLBY ERSLEV TØDSØ DRAGSTRUP ERSLEV INDUSTRI VODSTRUP FRØSLEV ELSØ TÆBRING OVTRUP MOLLERUP LØDDERUP NYKØBING FREDSØ RAKKEBY

Læs mere

forslag til kommuneplan 2013

forslag til kommuneplan 2013 forslag til kommuneplan 2013 fornyet offentlig høring fornyet offentlig fremlæggelse af fire ændringer til det offentligt fremlagte forslag juli 2013 Ændring 1 kulturmiljøet; Skovvejen 21-51 På grund af

Læs mere

Kommuneplan 2009 Udvidelse af bymidteafgrænsningen i Ringe med kolonihavegrunden

Kommuneplan 2009 Udvidelse af bymidteafgrænsningen i Ringe med kolonihavegrunden Kommuneplan 2009 Udvidelse af bymidteafgrænsningen i Ringe med kolonihavegrunden I forbindelse med revision af kommuneplanen i Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker kommunen at udvide bymidten med et område,

Læs mere

Forslag til Kommuneplan 2013

Forslag til Kommuneplan 2013 Bilag 4 Forslag til Kommuneplan 2013 Udkast til høringsmateriale. Fornyet offentlig høring. Bilag til indstilling: Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplan 2013 Endelig vedtagelse og fornyet offentlig

Læs mere

Detailhandelsplanlægningens

Detailhandelsplanlægningens Detailhandelsplanlægningens Hvad er meningen med reglerne? Del 1 Mia Christiernson, arkitekt Rasmus Hee Haastrup, byplanlægger By- og Landskabsstyrelsen, november 2010 Hvad vil vi med vore bymidter? Fremme

Læs mere

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG 29. januar 2018 Har du idéer eller forslag til detailhandelsplanlægningen? Næstved Kommune skal i gang med at udarbejde en detailhandelsplan, som er et tillæg til Kommuneplan

Læs mere

Detailhandelsstruktur; Odense Kommunes forslag til kommuneplantillæg 2009-2021 for detailhandel i høring

Detailhandelsstruktur; Odense Kommunes forslag til kommuneplantillæg 2009-2021 for detailhandel i høring Detailhandelsstruktur; Odense Kommunes forslag til kommuneplantillæg 2009-2021 for detailhandel i høring Odense Kommune har fremlagt forslag til temaplantillæg om detailhandel i offentlig høring i perioden

Læs mere

Nyt butikscenter i Frederikssund

Nyt butikscenter i Frederikssund Nyt butikscenter i Frederikssund Det ny shoppingscenter i Frederikssund Der findes næppe en bedre mulighed for at placere et nyt center langs Frederikssund-banen, end her i Frederikssund, lige ved S-tognettes

Læs mere

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan Tillæg 4 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 22. september 2014 Tillæg 4 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 22. september 2014 vedtaget tillæg 4 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Bilag 3: Baggrundsnotat til Kommuneplan 2011 Udvikling i detailhandelsstrukturen. Sagsnr

Bilag 3: Baggrundsnotat til Kommuneplan 2011 Udvikling i detailhandelsstrukturen. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 3: Baggrundsnotat til Kommuneplan 2011 Udvikling i detailhandelsstrukturen Borgerrepræsentationen vedtog den 27. januar 2011 medlemsforslaget

Læs mere

Marselisborg Allé 24, 8000 Aarhus

Marselisborg Allé 24, 8000 Aarhus Marselisborg Allé 24, 8000 Aarhus Klassisk Frederiksbjergejendom på hjørnet af Marselisborg Allé og Skt. Pauls Gade Hermed et nyt ejendomsprojekt med en meget flot beboelsesejendom. Ejendommen er beliggende

Læs mere

4. april 2006 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Afgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 - Varehus i Horsens i Horsens Kommune

4. april 2006 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Afgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 - Varehus i Horsens i Horsens Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 4. april 2006 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI Afgørelse i sagen om

Læs mere

NOTAT. Etablering af nyt bydelscenter på Nordens areal. Projektet. Bydelscenter. Befolkningsgrundlag

NOTAT. Etablering af nyt bydelscenter på Nordens areal. Projektet. Bydelscenter. Befolkningsgrundlag 1 Etablering af nyt bydelscenter på Nordens areal Projektet I nærværende notat undersøges mulighederne for at etablere et bydelscenter til detailhandel på maskinfabrikken Nordens areal nord for Mølholmvej

Læs mere

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Plan og Byg Januar 2015 Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Redegørelse for udlæg af nyt bydelscenter ved Ndr. Ringgade/Valbyvej i Slagelse Kommuneplantillæg nr. 16 omfatter

Læs mere