Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E"

Transkript

1 Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E Side 1 af 17 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du forholde dig, hvis du har ansatte, der har grønlandske eller færøske indkomster - eller hvis du har ansat udenlandske forskere og specialister, der henhører under kildeskattelovens 48E. Indhold 1. Forskellige typer af beskatning Grønland... 3 Grønlandske indkomster 2 SE-numre... 3 Sådan indrapporterer du grønlandsk a-skat... 4 Manuel indberetning og betaling af dansk a-skat til eindkomst... 5 Sådan indberetter du dansk a-skat vedr. kombinationsbeskattede... 7 Sådan betaler du dansk skat vedr. kombinationsbeskattede Færøerne Færøske indkomster Sådan indrapporterer du færøsk samtidighedsskat Udenlandske forskere og specialister, Kildeskattelovens 48E Beskatning af udenlandske forskere og specialister Sådan indrapporterer du a-skat til udenlandske forskere og specialister... 17

2 Side 2 af Forskellige typer af beskatning Beskatning afhængig af indkomst Der er forskellige former for beskatning, som afhænger af indkomstens art - fx skal der trækkes A-skat af fratrædelsesgodtgørelse. Og der kan være forskellige beregningsregler - fx er der en skattefri del af fratrædelsesgodtgørelsen, der skal fratrækkes inden der beregnes A-skat. Beskatning afhængig af ansættelsesform eller sted Andre former for beskatning kan afhænge af hvor eller hvordan, medarbejderen er ansat. Hvis du har ansat udenlandske forskere eller specialister, hvis du aflønner medarbejdere på Færøerne eller Grønland, hvis du aflønner medarbejdere bosat i udlandet, eller du udbetaler løn for arbejde, der udføres i udlandet, er der er forskellige regler. For disse typer af beskatning, anbefaler vi at du opretter et nyt register, hvis du ændrer fra den ene type til en anden, hvis dette sker på en anden dag end ansættelsesdagen. Skift af register ikke nødvendig Skift register Grønlandsk skat A-skat Hvis du skal ændre beskatning fra ansættelsesdato 48E 26 pct. beskatning Indkomst B-skat Fritaget for beskatning Så Færøsk skat kan du ændre beskatning på eksisterende register beskatning på anden dato end oprettelsesdato skal du lukke det eksisterende register, og oprette et nyt register.

3 Side 3 af Grønland Grønlandske indkomster 2 SE-numre Hjemmehørende i Grønland, der er skattepligtige til Grønland, skal betale grønlandsk a-skat. Du skal bruge et specielt grønlandsk SE-nummer til den grønlandske a-skat. Danske ansatte, der arbejder i Grønland mellem 60 dage og 6 måneder skal betale a-skat til både Grønland og Danmark - de er kombinationsbeskattede, jf. dobbeltbeskatningsaftale med Grønland. Du skal bruge et grønlandsk SE-nummer til den grønlandske a-skat, og et andet SE-nummer til den danske a-skat. Det er forskellen mellem den grønlandske og den danske a-skat, skal betales til Danmark. Der skal dog maksimalt betales den højeste a-skat. Dansk a-skat Grønlandsk a-skat Beregnet beløb 5.700, ,00 Max a-skat = 5.700,00 Der skal betales 1.500, ,00 Dansk a-skat Grønlandsk a-skat Beregnet beløb 3.200, ,00 Max a-skat = 5.700,00 Der skal betales 0, ,00 Din institution skal derfor have 2 SE-numre, hvis du har ansatte både i Grønland og i Danmark, eller hvis du kun har ansatte i Grønland, hvoraf nogle er kombinationsbeskattede. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med grønlandske indkomster og beskatning, kan du rette henvendelse til: Grønlands Repræsentation Strandgade 91, København K Tlf.:

4 Side 4 af 17 Sådan indrapporterer du grønlandsk a-skat Du kan ikke indrapportere grønlandsk a-skat i HR-Løn. Indrapporteringen skal foregå i SLS. Vælg knappen Skatte i ansættelsesforhold Vælg Ny grønlandsk og indrapporter dato, enten ansættelsesdato eller den 1. januar samt skattekorttype, trækprocent og fradrag iht. det grønlandske skattekort.

5 Når du indrapporterer grønlandsk a-skat, skal du også indrapportere en kode for den grønlandske skattekommune. Værdierne finder du under knappen kommunekode : Side 5 af 17 Du skal også indrapportere en skattefritagelsesårsag. Hvis medarbejderen udelukkende skal betale grønlandsk a-skat, skal du vælge skattefritagelsesårsag 11, hvis medarbejderen er kombinationsbeskattet, skal du vælge skattefritagelsesårsag 12.

6 Manuel indberetning og betaling af dansk a-skat til eindkomst Side 6 af 17 SLS kan ikke afregne skat på 2 forskellige SE-numre på samme person, da der kun kan kun tilknyttes ét SE-nummer til et lønmodtagerregister. Du skal derfor indberette og betale dansk a-skat manuelt, hvis medarbejderen er kombinationsbeskattet. Personen skal oprettes på det grønlandske SE-nummer. Der beregnes grønlandsk og dansk a-skat som hidtil. Den grønlandske skat bliver betalt og indberettet som hidtil, den danske a- skat bliver beregnet, men ikke afregnet og ikke indberettet til SKAT, fordi den skal indberettes på det danske SE-nummer. Når den danske a-skat udgør mere end den grønlandske, opretter SLS automatisk løndel 8949, Aconto dansk skat, som udligner den danske a-skat. Dette beløb posteres på artskonto i institutionens regnskab i stedet for at blive betalt til SKAT. Beregnet dansk a-skat, som er posteret på artskonto og skal betales til SKAT og indberettes til eindkomst af institutionen. Du skal selv indberette den danske a-skat i eindkomst på det danske SEnummer og I skal selv betale den danske a-skat til SKAT. Betalingen skal modposteres på artskonto Bemærk, der skal indberettes pr. person, hvorimod betalingen skal ske pr. SE-nummer, altså for alle personer på en gang.

7 Der dannes advis RB7133, når en person står med skattefritagelsesindikator 12, grønlandsk og dansk a-skat, og der er beregnet dansk a-skat: Side 7 af 17 Når du skal finde de personer, du skal indberette og betale for, kan du enten søge på denne advarsel Du kan også vælge at fremsøge løndel 8949 i SUMDATA

8 Sådan indberetter du dansk a-skat vedr. kombinationsbeskattede Side 8 af 17 Moderniseringsstyrelsen tager forbehold for nedenstående vejledning, hvis der sker ændringer hos SKAT i forbindelse med TastSelv-indberetninger til SKAT. Gå ind på Følg log-in proceduren husk at vælge det SE-nummer der bliver brugt til dansk a-skat og som du bruger til de ansatte der er ansat med almindelig dansk beskatning. I TastSelv menuen skal du vælge Indberette/forespørge på eindkomst/letløn Vælg indberet lønoplysninger - online Indberet oplysninger jf. næste side Du skal foretage indberetningerne pr. medarbejder pr. lønperiode

9 Side 9 af 17 Her vil det være relevant at ændre indberetningsidenten til noget genkendeligt. F.eks. i stedet for online at skrive grl+initialer på den der har indberettet: grlmivr4wyseqapa

10 Udfyld følgende felter: Side 10 af 17 Lønperiode: den måned det vedrører: Den første til den sidste i måneden i formen åååå-mm-dd Dispositionsdato: Disp.dato i formen åååå-mm-dd Lønningsform: bagud eller forud Detailoplysninger: Udfyld kun felt 15 med beløbet fra løndel 8949 Bekræft indberetningen.

11 Side 11 af 17 Sådan betaler du dansk skat vedr. kombinationsbeskattede Du skal aftale med din skatteregion, hvordan betalingen skal foregå. Eller du kan, når du har indberettet til eindkomst evt. gå ind på og se betalingsidentifikation til betalingerne. Vælg Betaling vedrørende eindkomst, angiv den måned du har indberettet Se betalingsidentifikationen ud for det beløb, du har indberettet.

12 Side 12 af Færøerne Færøske indkomster Ansatte på Færøerne, der er skattepligtige til Færøerne, skal betale Færøsk samtidighedsskat. Som arbejdsgiver skal du ikke trække skat, idet skattetrækket skal foretages af Bank Nordik på Færøerne. Banken modtager bruttobeløbet fra lønsystemet, afregner skat m.v. til TAKS på Færøerne - og indsætter nettobeløbet på lønmodtagers bankkonto. For at anvisningerne kan fremsendes til den færøske bank, skal det udbetalte beløb minimum udgøre 75 % af A-grundlaget. Hvis det er mindre, sættes A- grundlaget ned, således at reglen opfyldes. Det sker ved en manuel rettelse, der foretages af Moderniseringsstyrelsen forinden fremsendelse til Bank Nordik, hvorefter der ved en senere anvisning sker en tilsvarende forhøjelse af A- grundlaget. Vær derfor meget opmærksom, hvis du trækker acontobeløb eller husleje eller andet, idet trækket ikke må overstige 25 % af A-grundlaget. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med færøske indkomster og beskatning, kan du rette henvendelse til: TAKS på Færøerne, tlf.: Pension af færøske indkomster Pensionsbidrag er på Færøerne skattepligtigt med 40%. I stedet for dannelse af arbejdsgivers pensionsbidrag på LKO 0701, dannes LKO 748 og kreditorkoden ændres til 5074, som er Moderniseringsstyrelsens konto i Bank Nordik. Eget frivilligt bidrag dannes under LKO Bruttobeløbet vedrørende pensionsbidraget sendes via banken til TAKS på Færøerne, der indeholder 40 % i skat, hvorefter nettobidraget fremsendes til relevant pensionskasse. Iflg. lagtingslov nr. 49 af 14. maj 2014 kan man ikke kan anvise løn til færøskattepligtige, der er omfattet af loven, uden at der samtidig afregnes pensionsbidrag på minimum 1 %. Lønmodtagere, der er født efter den 1. januar 1954 er ikke omfattet at loven. Det samme gælder for lønmodtagere under 21 år samt lønmodtagere, der er fyldt 67 år.

13 Det betyder, at SLS altid beregner 1 % pensionsbidrag, når der anvises indkomst, uanset at der er tale om løn og andre ydelser, der ikke er pensionsgivende. Pensionsbidraget beregnes automatisk på LKO 7149 og er udelukkende lønmodtagerens eget bidrag og udgift. Der er dog bortseelsesret for bidraget, hvilket betyder, at A-grundlaget nedsættes med bidraget. Side 13 af 17 Hvis man i SLS anviser over-og merarbejde, ulempeydelser og andre ikke pensionsgivende ydelser i 1. lønkørsel, bliver der normalt ikke beregnet pensionsbidrag, og i disse tilfælde beregnes der fremover 1 % i eget bidrag. Bidraget udgør p.t. 1%, men procentbidraget forhøjes hvert år med 1%, indtil det udgør 15% BEMÆRK: Vi anbefaler derfor, at man i videst muligt omfang kun anviser løn til færøskattepligtige i 2. lønkørsel sammen med den almindelige månedsløn. Der er i loven stillet krav om, at pensionsordningerne skal oprettes i et færøsk pensionsinstitut. Imidlertid er der i medfør af loven indgået aftale om en dispensation herfra for overenskomstansatte lønmodtagere, der er ansat inden 1. januar 2014, der betyder, at disse fortsætter med at indbetale til deres nuværende pensionskasse. For ansatte uden en dispensation, skal arbejdsgiveren indgå aftale med et færøsk pensionsinstitut på Færøerne. Indtil da fremsendes pensionsbidraget til LIV, kreditor Jf. cirkulære om aftale om indbetaling af pensionsbidrag for statsansatte på Færøerne skal pensionsbidrag for tjenestemænd til supplerende pensionsordninger udbetales som løn Dette gælder også for overenskomstmæssige pensionsbidrag, såfremt lønmodtageren har opnået folkepensionsalderen på Færøerne, som p.t. er 67 år.

14 Sådan indrapporterer du færøsk samtidighedsskat Side 14 af 17 BEMÆRK: Engangsregistre må IKKE anvendes til færinger. Du kan ikke indrapportere færøsk samtidighedsskat i HR-Løn. Indrapporteringen skal foregå i SLS. Du skal altid indrapportere medarbejderens egne bankoplysninger i personoplysninger. Vælg knappen Skatte i ansættelsesforhold Vælg Ny færøsk og indrapporter dato, enten ansættelsesdato eller den 1. januar samt færøsk løbenummer. Det færøske løbenummer kan oplyses fra lønmodtageren eller TAKS.

15 Hvis du efterfølgende skal ændre det færøske løbenr. (P-tallet), fx hvis du har indrapporteret et forkert P-tal i en tidligere lønkørsel, så skal du rette til det korrekte P-tal via Faste felter, Skatteindikatorer 1: Side 15 af 17

16 Side 16 af Udenlandske forskere og specialister, Kildeskattelovens 48E Beskatning af udenlandske forskere og specialister Der er forhold, som du skal være opmærksom på, når du har udenlandske forskere og specialister ansat iht. kildeskattelovens 48E. Ved ansættelsen: Ofte sker det at papirerne ikke er i orden fra starten, og at man derfor trækker normal skat, indtil alle formaliteter er i orden. I den situation skal du sørge for: først stoppe registret med det almindelige skattetræk i én måned, det tidligere udbetalte bliver så tilbageført uden 48E markering derefter i måneden efter oprette det nye register med løndel 9838, så der bliver indberettet med en 48E markering Når du indrapporterer løndel 9838 opsættes koden for 48E hos SKAT, som herefter ser al skat på personen som 48E. Idet SKAT kun opererer med cpr. numre og ikke med løbenumre (som i SLS), bliver de beløb du fører tilbage, som egentlig er en tilbageførsel af det almindelige skattetræk - også markeret med en 48 E markering. Derfor kan du kan ikke nøjes med at vente mellem en timelønskørsel og en månedslønskørsel, idet timelønskørslen afleveres til eindkomst sammen med månedslønskørslen, da der kun sker overmelding til eindkomst efter 2. lønkørsel. Når ansættelsen stopper: I nogle situationer kan udenlandske forskere og specialister vedblive med at være fuldt skattepligtige til Danmark efter udløbet af den periode hvor hhv. 25 %- og 33 %-beskatningen har været anvendt - uden at blive efterbeskattede. Også i denne situation er det vigtigt, at du adskiller de måneder/kørsler hvor ændringen træder i kraft. Anden indkomst end den der er omfattet af 48E: Det kan forekomme, at du skal udbetale andre indkomster end de ydelser, der er omfattet af 48E. Disse ydelser kan du umiddelbart indrapportere på 48E-registret, idet SKAT har oplyst, at de ser på arten af indkomst - og derudfra kan placere indkomsten og skattepligten.

17 Sådan indrapporterer du a-skat til udenlandske forskere og specialister Side 17 af 17 Vælg løbende løndele Opret ny løndel Vælg sats 2 for 26%- beskatning eller sats 0 for 25%-beskatning

I denne emnebeskrivelse kan du orientere dig om samspillet mellem SLS og eindkomst på www.skat.dk

I denne emnebeskrivelse kan du orientere dig om samspillet mellem SLS og eindkomst på www.skat.dk eindkomst Side 1 af 18 I denne emnebeskrivelse kan du orientere dig om samspillet mellem SLS og eindkomst på www.skat.dk Indhold 1. Lovgrundlag og formål... 1 2. eindkomst er institutionens ansvar... 2

Læs mere

Beskatning. Side 1 af 18

Beskatning. Side 1 af 18 Beskatning Side 1 af 18 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du skal indrapportere beskatning til lønsystemet og hvordan SLS beregner skat og arbejdsmarkedsbidrag. Indhold 1. Ansvar... 2 2.

Læs mere

Pensionsbidrag Rettelser mv.

Pensionsbidrag Rettelser mv. Pensionsbidrag Rettelser mv. Side 1 af 9 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du skal forholde dig, når der er: indbetalt for meget til en pensionskasse indbetalt for meget til en IA pension indbetalt

Læs mere

Fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale

Fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale Fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale Side 1 af 8 I denne vejledning kan du læse hvilke løndele, som du kan anvende i forbindelse med udbetaling af fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale.

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Løninformation nr. 5 af 7. marts 2014 (LG 04/14, 1.)

Løninformation nr. 5 af 7. marts 2014 (LG 04/14, 1.) Løninformation nr. 5 af 7. marts 2014 (LG 04/14, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 04/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. marts 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Feriepenge i eindkomst, for institutioner med egen feriefond

Feriepenge i eindkomst, for institutioner med egen feriefond Feriepenge i eindkomst, for institutioner med egen feriefond Side 1 af 12 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede

Læs mere

Fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale

Fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale Fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse hvilke løndele, som du kan anvende i forbindelse med udbetaling af fratrædelsesgodtgørelse og jubilæumsgratiale.

Læs mere

Løninformation nr. 22 af 22. november 2016 (LG 12/16, 2.)

Løninformation nr. 22 af 22. november 2016 (LG 12/16, 2.) Løninformation nr. 22 af 22. nov. 2016 (LG 12/16, 2.) Side 1 af 11 Løninformation om lønkørsel for LG 12/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. november 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.)

Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.) Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 08/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. juli 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 18 I denne vejledning kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst - og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst.

Læs mere

Bilag M, indrapportering og beregning i SLS

Bilag M, indrapportering og beregning i SLS Bilag M, indrapportering og beregning i SLS Side 1 af 14 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan pension iht. Bilag M indrapporteres og beregnes i SLS. Bilag M indeholder en aftale om pensionsforhold

Læs mere

I denne emnebeskrivelse kan du læse om Skyldige beløb i lønsystemet, og du kan

I denne emnebeskrivelse kan du læse om Skyldige beløb i lønsystemet, og du kan Skyldige beløb Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om Skyldige beløb i lønsystemet, og du kan se, hvordan du skal indrapportere i forskellige situationer. Indhold: 1. Indledning... 1 2. Skyldige

Læs mere

Løninformation nr. 16 af 23. juli 2015 (LG 08/15, 2.)

Løninformation nr. 16 af 23. juli 2015 (LG 08/15, 2.) Løninformation nr. 16 af 23. juli 2015 (LG 08/15, 2.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 08/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. juli 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 15 af 9. august 2017 (LG 09/17, 1.)

Løninformation nr. 15 af 9. august 2017 (LG 09/17, 1.) Løninformation nr. 15 af 9. august 2017 (LG 09/17, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 09/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. august 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.)

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.) Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Faste felter i SLS. Side 1 af 5

Faste felter i SLS. Side 1 af 5 Faste felter i SLS Side 1 af 5 I denne vejledning får du en overordnet beskrivelse af, hvad du kan se i de faste felter og hvordan du bruger de mest gængse af dem. Indhold 1. Faste felter... 2 2. Grupperinger...

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 20. september 2013 (LG 10/13, 2.)

Løninformation nr. 20 af 20. september 2013 (LG 10/13, 2.) Løninformation nr. 20 af 20. september 2013 (LG 10/13, 2.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 10/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. september 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 16 af 21. august 2014 (LG 09/14, 2.)

Løninformation nr. 16 af 21. august 2014 (LG 09/14, 2.) Løninformation nr. 16 af 21. august 2014 (LG 09/14, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. august 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.)

Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.) Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 04/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. marts 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Periodisering af indkomst mv.

Periodisering af indkomst mv. Periodisering af indkomst mv. Side 1 af 14 I denne emnebeskrivelse kan du se regler i lønsystemet i forbindelse med årsskiftet og periodisering af indkomst mv., og du kan se, hvordan du skal indrapportere

Læs mere

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.)

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Løninformation nr.18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger

Senior- og fratrædelsesordninger Senior- og fratrædelsesordninger Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du indrapporterer samt hvilke løndele, som du kan anvende i forbindelse med senior- og fratrædelsesordninger. Du

Læs mere

Feriepenge indrapportering og beregning

Feriepenge indrapportering og beregning Feriepenge indrapportering og beregning Side 1 af 11 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer og hvordan du kan beregne feriepenge manuelt. BEMÆRK: Denne emnebeskrivelse gælder

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 21. juli 2017 (LG 08/17, 2.)

Løninformation nr. 14 af 21. juli 2017 (LG 08/17, 2.) Løninformation nr. 14 af 21. juli 2017 (LG 08/17, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 08/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. juli 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 21 af 7. oktober 2013 (LG 11/13, 1.)

Løninformation nr. 21 af 7. oktober 2013 (LG 11/13, 1.) Løninformation nr. 21 af 7. oktober 2013 (LG 11/13, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/13, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. oktober 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 24 af 20. december 2017 (LG 01/18, 2.)

Løninformation nr. 24 af 20. december 2017 (LG 01/18, 2.) Løninformation nr. 24 af 20. dec. 2017 (LG 01/18, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 01/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. december 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 23 af 7. november 2013 (LG 12/13, 1.)

Løninformation nr. 23 af 7. november 2013 (LG 12/13, 1.) Løninformation nr. 23 af 7. november 2013 (LG 12/13, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 12/13, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. november 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold Uddata Side 1 af 20 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold 1. Indhold... 2 2. Uddata fra SLS... 2 - U 198, Kontroluddata... 2 - U 700,

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 21. februar 2018 (LG 03/18, 2.)

Løninformation nr. 4 af 21. februar 2018 (LG 03/18, 2.) Løninformation nr. 4 af 21. februar 2018 (LG 03/18, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 03/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. februar 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.)

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.) Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 03/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. februar 2019. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Funktioner i SLS, lbnr. 98 og 99

Funktioner i SLS, lbnr. 98 og 99 Funktioner i SLS, lbnr. 98 og 99 Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i SLS. Indhold 1. Generelt om funktioner... 2 2. Oprettelse af løbenummer 98 og

Læs mere

Engangsregistre anvendes til anvisninger af engangskarakter - dvs. fra én til fire anvisninger pr. kalenderår.

Engangsregistre anvendes til anvisninger af engangskarakter - dvs. fra én til fire anvisninger pr. kalenderår. Engangsregistre Side 1 af 7 Engangsregistre anvendes til anvisninger af engangskarakter - dvs. fra én til fire anvisninger pr. kalenderår. Fordelen ved at anvende engangsregistre er, at engangsregistre

Læs mere

Løninformation nr. 26 af 17. december 2013 (LG 01/14, 2.)

Løninformation nr. 26 af 17. december 2013 (LG 01/14, 2.) Løninformation nr. 26 af 17. december 2013 (LG 01/14, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 01/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. december 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Lønseddel. Side 1 af 9

Lønseddel. Side 1 af 9 Lønseddel Side 1 af 9 I denne emnebeskrivelse beskriver vi hver enkelt del af en lønseddel. I kapitel 1 vises en lønseddel, hvor alle elementer er nummereret. I kapitel 2 forklarer vi hvert enkelt element.

Læs mere

Løninformation nr. 7 af 7. april 2016 (LG 05/16, 1.)

Løninformation nr. 7 af 7. april 2016 (LG 05/16, 1.) Løninformation nr. 7 af 7. april 2016 (LG 05/16, 1.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 05/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. april 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

SLS-guide løndelsbeskrivelse

SLS-guide løndelsbeskrivelse SLS-guide løndelsbeskrivelse Side 1 af 8 I dette vejledning kan du se hvilke oplysninger du kan læse i SLS-guiden på beskrivelserne for de enkelte løndele. Indhold 1. Hoved på løndelsbeskrivelsen... 2

Læs mere

I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke overordnede regler der gælder for anvendelse af fiktive CPR numre i SLS/HR-Løn.

I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke overordnede regler der gælder for anvendelse af fiktive CPR numre i SLS/HR-Løn. Fiktive CPR numre Side 1 af 5 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke overordnede regler der gælder for anvendelse af fiktive CPR numre i SLS/HR-Løn. Indhold 1. Generelt om fiktive CPR numre...

Læs mere

Opslag Senior- og fratrædelsesordninger

Opslag Senior- og fratrædelsesordninger Opslag Senior- og fratrædelsesordninger Opslag Senior- og fratrædelsesordninger Overblik Introduktion I dette Opslag, kan du se hvilke overordnede regler der gælder, og hvornår og hvordan du bruger forskellige

Læs mere

Løninformation nr. 22 af 23. oktober 2013 (LG 11/13, 2.)

Løninformation nr. 22 af 23. oktober 2013 (LG 11/13, 2.) Løninformation nr. 22 af 23. oktober 2013 (LG 11/13, 2.) Side 1 af 11 Løninformation om lønkørsel for LG 11/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Funktioner i HR-Løn, lbnr. 98 og 99

Funktioner i HR-Løn, lbnr. 98 og 99 Funktioner i HR-Løn, lbnr. 98 og 99 Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i HR-Løn. Indhold 1. Generelt om funktioner... 2 2. Oprettelse af løbenummer

Læs mere

For ØSC-kunder udsendes nærmere beskrivelse af processen fra Statens Administration.

For ØSC-kunder udsendes nærmere beskrivelse af processen fra Statens Administration. Feriepenge i eindkomst Pr. 1. januar 2012 overgik indberetning af feriepenge til eindkomst. Moderniseringsstyrelsen har derfor udarbejdet denne vejledning som hjælp til behandling af sager om feriepenge.

Læs mere

ATP i SLS. Side 1 af 6. I denne brugervejledning kan du få hjælp til at håndtere ATP i lønadministrationen. Indhold

ATP i SLS. Side 1 af 6. I denne brugervejledning kan du få hjælp til at håndtere ATP i lønadministrationen. Indhold ATP i SLS Side 1 af 6 I denne brugervejledning kan du få hjælp til at håndtere ATP i lønadministrationen. Indhold 1. ATP-satser... 2 2. ATP og flere ansættelsesforhold... 3 3. Efterregulering af ATP-sats...

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 11. juli 2018 (LG 08/18, 1.)

Løninformation nr. 13 af 11. juli 2018 (LG 08/18, 1.) Løninformation nr. 13 af 11. juli 2018 (LG 08/18, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 08/18, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 16. juli 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 6 af 18. marts 2016 (LG 04/16, 2.)

Løninformation nr. 6 af 18. marts 2016 (LG 04/16, 2.) Løninformation nr. 6 af 18. marts 2016 (LG 04/16, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 04/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. marts 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Lønseddel. Side 1 af 11

Lønseddel. Side 1 af 11 Lønseddel Side 1 af 11 I denne emnebeskrivelse beskriver vi hver enkelt del af en lønseddel. I kapitel 1 vises en lønseddel, hvor alle elementer er nummereret. I kapitel 2 forklarer vi hvert enkelt element.

Læs mere

Løninformation nr. 16 af 24. august 2018 (LG 09/18, 2.)

Løninformation nr. 16 af 24. august 2018 (LG 09/18, 2.) Løninformation nr. 16 af 24. august 2018 (LG 09/18, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 09/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.)

Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.) Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 05/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. april 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Pr. 1. januar 2012 overgik indberetning af feriepenge til eindkomst. På baggrund af oplysningerne i eindkomst sender FerieKonto en opkrævning.

Pr. 1. januar 2012 overgik indberetning af feriepenge til eindkomst. På baggrund af oplysningerne i eindkomst sender FerieKonto en opkrævning. Feriepenge i eindkomst Pr. 1. januar 2012 overgik indberetning af feriepenge til eindkomst. På baggrund af oplysningerne i eindkomst sender FerieKonto en opkrævning. Indtil nu har Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.)

Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.) Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 25 af 6. december 2013 (LG 01/14, 1.)

Løninformation nr. 25 af 6. december 2013 (LG 01/14, 1.) Løninformation nr. 25 af 6. december 2013 (LG 01/14, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 01/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 12. december 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 6 af 9. marts 2015 (LG 04/15, 1.)

Løninformation nr. 6 af 9. marts 2015 (LG 04/15, 1.) Løninformation nr. 6 af 9. marts 2015 (LG 04/15, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 04/15, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. marts 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 21 af 7. november 2014 (LG 12/14, 1.)

Løninformation nr. 21 af 7. november 2014 (LG 12/14, 1.) Løninformation nr. 21 af 7. november 2014 (LG 12/14, 1.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 12/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. november 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.)

Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.) Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. juni 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 7 af 8. april 2014 (LG 05/14, 1.)

Løninformation nr. 7 af 8. april 2014 (LG 05/14, 1.) Løninformation nr. 7 af 8. april 2014 (LG 05/14, 1.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 05/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. april 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Tillægsvejledning for arbejdsgivere, der beskæftiger lønmodtagere i Grønland og på Færøerne

Tillægsvejledning for arbejdsgivere, der beskæftiger lønmodtagere i Grønland og på Færøerne Tillægsvejledning for arbejdsgivere, der beskæftiger lønmodtagere i Grønland og på Færøerne Indledning Denne vejledning er til arbejdsgivere med ansatte i Grønland eller på Færøerne. Vejledningen hjælper

Læs mere

Navn og adresse i SLS

Navn og adresse i SLS Navn og adresse i SLS Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du kan bruge navn og adresse i SLS, og hvilken automatik der knytter sig til disse begreber. Indhold 1. Generelt... 1 2.

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 24. juli 2018 (LG 08/18, 2.)

Løninformation nr. 14 af 24. juli 2018 (LG 08/18, 2.) Løninformation nr. 14 af 24. juli 2018 (LG 08/18, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 08/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. juli 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

1. Regler for efterindtægt i lønsystemet... 1 2. Eksempel på PKAT 026... 4 3. Eksempel på PKAT 027... 7

1. Regler for efterindtægt i lønsystemet... 1 2. Eksempel på PKAT 026... 4 3. Eksempel på PKAT 027... 7 Efterindtægt Side 1 af 8 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke overordnede regler der gælder for anvisning af efterindtægt i lønsystemet, samt hvordan du indrapporterer efterindtægt på PKAT 026

Læs mere

Løninformation nr. 25 af 8. december 2015 (LG 01/16, 1.)

Løninformation nr. 25 af 8. december 2015 (LG 01/16, 1.) Løninformation nr. 25 af 8. december 2015 (LG 01/16, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 01/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. december 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.)

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. juni 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv.

Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. I2 Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. SKATTESTYRELSEN Marts 2011 Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. 1. Baggrund for vejledningen

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.)

Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.) Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Feriepenge indrapportering og beregning

Feriepenge indrapportering og beregning Feriepenge indrapportering og beregning Side 1 af 12 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du indrapporterer og hvordan du kan beregne feriepenge manuelt. BEMÆRK: Denne vejledning gælder kun for medarbejdere,

Læs mere

Engangsregistre anvendes til anvisninger af engangskarakter - dvs. fra én til fire anvisninger pr. kalenderår.

Engangsregistre anvendes til anvisninger af engangskarakter - dvs. fra én til fire anvisninger pr. kalenderår. Engangsregistre Side 1 af 7 Engangsregistre anvendes til anvisninger af engangskarakter - dvs. fra én til fire anvisninger pr. kalenderår. Fordelen ved at anvende engangsregistre er, at engangsregistre

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 23. maj 2016 (LG 06/16, 2.)

Løninformation nr. 10 af 23. maj 2016 (LG 06/16, 2.) Løninformation nr. 10 af 23. maj 2016 (LG 06/16, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 06/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. maj 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 24 af 21. december 2016 (LG 01/17, 2.)

Løninformation nr. 24 af 21. december 2016 (LG 01/17, 2.) Løninformation nr. 24 af 21. dec. 2016 (LG 01/17, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 01/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. december 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2017 (LG 03/17, 1.)

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2017 (LG 03/17, 1.) Løninformation nr. 3 af 8. feb. 2017 (LG 03/17, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 03/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. februar 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 8 af 10. april 2019 (LG 05/19, 1.)

Løninformation nr. 8 af 10. april 2019 (LG 05/19, 1.) Løninformation nr. 8 af 9. april 2019 (LG 05/19, 1.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 05/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. april 2019. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Administrative tjenestesteder

Administrative tjenestesteder Administrative tjenestesteder Side 1 af 5 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvad administrative tjenestesteder kan anvendes til i SLS Indhold 1. Formål med administrative tjenestesteder... 1 2. Brugerstyret

Læs mere

Vejledning om obligatorisk indbetaling til pension

Vejledning om obligatorisk indbetaling til pension Vejledning om obligatorisk indbetaling til pension Sulisitsisut Grønlands Erhverv Generelt om pensionsordningen Inatsisartut har vedtaget en lov obligatorisk pensionsordning, som betyder, at både lønmodtagere

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.)

Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.) Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 02/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. januar 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 26 af 18. december 2015 (LG 01/16, 2.)

Løninformation nr. 26 af 18. december 2015 (LG 01/16, 2.) Løninformation nr. 26 af 18. dec. 2015 (LG 01/16, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 01/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. december 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Ferieafregning i HR-Løn

Ferieafregning i HR-Løn Ferieafregning i HR-Løn Side 1 af 9 I denne vejledning kan du læse, hvilke oplysninger du skal indberette i ferieafregningsbilledet i HR-Løn. Indhold 1. Brug af ferieafregningsbilledet i HR-Løn... 2 2.

Læs mere

1. Online fejl, advis og informationer Fejl og advis efter en lønkørsel Eksempler på advis Eksporter data til excel...

1. Online fejl, advis og informationer Fejl og advis efter en lønkørsel Eksempler på advis Eksporter data til excel... Fejl og advis i SLS Side 1 af 13 I denne brugervejledning får du en beskrivelse af Fejl og advis. Du kan skelne mellem fejl og advis, der dannes i forbindelse med online indrapportering i SLS - og de,

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017 Sabrina Mette Dagens agenda Rettelser i DataLøn Siden sidst Ny udskrift - Afstemningsliste Dataløn.dk Ny korrektion Tips og tricks til Dataløn Årsskiftet Rettelser

Læs mere

Visma Løn. Overgangsordning til ny ferielov

Visma Løn. Overgangsordning til ny ferielov Visma Løn Overgangsordning til ny ferielov Version 6. Opdateret 26.8.2019 Indledning 3 Medarbejdere som ikke er omfattet af overgangsordningen 4 Arbejdsgivere, som ændrer Lønseddel periode 4 Korrektionslønarter

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 25. januar 2018 (LG 02/18, 2.)

Løninformation nr. 2 af 25. januar 2018 (LG 02/18, 2.) Løninformation nr. 2 af 25. januar 2018 (LG 02/18, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 02/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. januar 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

På de følgende sider, finder du en alfabetisk oversigt inkl. beskrivelse.

På de følgende sider, finder du en alfabetisk oversigt inkl. beskrivelse. Koder og begreber Side 1 af 22 I denne emnebeskrivelse kan du læse om hvilke koder og begreber, der anvendes i lønsystemet, samt hvilken betydning de har. På de følgende sider, finder du en alfabetisk

Læs mere

Nr. 19 af 8. oktober 2008 (LG 11/08, 1.)

Nr. 19 af 8. oktober 2008 (LG 11/08, 1.) Nr. 19 af 8. oktober 2008 (LG 11/08, 1.) Nr. 19 af 8. oktober 2008 (LG 11/08, 1.) Indledning Denne SLS-information indeholder emner og beskrivelser, der knytter sig til løngeneration 11/08, 1. lønkørsel.

Læs mere

Løninformation nr. 17 af 7. september 2016 (LG 10/16, 1.)

Løninformation nr. 17 af 7. september 2016 (LG 10/16, 1.) Løninformation nr. 17 af 7. sept. 2016 (LG 10/16, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 10/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. september 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099

Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099 Økonomistyrelsen Funktioner Løbenummer 098 og 099 Overblik Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099 Introduktion I dette Opslag, kan du se; hvornår og hvordan du bruger funktioner (løbenummer 098 og 099),

Læs mere

I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage.

I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage. Særlige feriedage Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage. Regelsættet der ligger til grund for afregning af særlige feriedage er: Cirkulære om Ferieaftalen

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017 Sabrina Mette Dagens agenda Ændringer i Dataløn Nyt navn i opsætning Nye integrations muligheder Dataløn.dk Tips og tricks til Dataløn Årsskiftet Ændringer i

Læs mere

1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3. 3. Tidsfrister... 3

1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3. 3. Tidsfrister... 3 Ydelsesbeskrivelse for drift af lønadministration i Sverige Kunden Den 30. januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3 2.1. Beskrivelse af de overordnede driftsprocesser...

Læs mere

Tidsplan til årsafslutningen 2015

Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplanen til årsafslutning 2015 henvender sig til kunder og medarbejdere i. Planen indeholder en beskrivelse af hvilke opgaver, der skal løses i forbindelse med omtalte

Læs mere

Kontering i SLS og HR-Løn

Kontering i SLS og HR-Løn Kontering i SLS og HR-Løn Side 1 af 15 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer kontering i SLS og HR-Løn, samt hvilke regler der er gældende, hvis lønforbrug skal omposteres fra

Læs mere

Løninformation nr. 5 af 19. februar 2015 (LG 03/15, 2.)

Løninformation nr. 5 af 19. februar 2015 (LG 03/15, 2.) Løninformation nr. 5 af 19. februar 2015 (LG 03/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 03/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 27. februar 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 19. februar 2016 (LG 03/16, 2.)

Løninformation nr. 4 af 19. februar 2016 (LG 03/16, 2.) Løninformation nr. 4 af 19. februar 2016 (LG 03/16, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 03/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. februar 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Årstemamøde Dataløn 2012. Spor 1.

Årstemamøde Dataløn 2012. Spor 1. Årstemamøde Dataløn 2012 Spor 1. Program Årsafslutning Inden årets udløb Efter sidste lønkørsel Første lønkørsel 2013 Generelt SKAT Statistik Fravær & Refusion Hvad kan Bluegarden gøre for dig? Opdeling

Læs mere

Visma Løn. Overgangsordning til ny ferielov

Visma Løn. Overgangsordning til ny ferielov Visma Løn Overgangsordning til ny ferielov Version 9 Opdateret 7. oktober 2019 Indledning 4 Medarbejdere som ikke er omfattet af overgangsordningen 5 Arbejdsgivere, som ændrer Lønseddel periode 5 Korrektionslønarter

Læs mere

Løninformation nr. 18 af 21. september 2017 (LG 10/17, 2.)

Løninformation nr. 18 af 21. september 2017 (LG 10/17, 2.) Løninformation nr. 18 af 21. sept. 2017 (LG 10/17, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 10/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. september 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.)

Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.) Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.) Side 1 af 12 Løninformation om lønkørsel for LG 08/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 16. juli 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Nr. 24 af 21. december 2010 (LG 01/11, 2.)

Nr. 24 af 21. december 2010 (LG 01/11, 2.) Nr. 24 af 21. december 2010 (LG 01/11, 2.) SLS-information om lønkørsel for LG 01/11, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. december 2010. Til denne lønkørsel er der følgende informationer 1. Ændringer

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.)

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.) Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 11/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Rådighedsløn. Side 1 af 6

Rådighedsløn. Side 1 af 6 Rådighedsløn Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke overordnede regler der gælder for anvisning af rådighedsløn i lønsystemet, samt hvordan du indrapporterer rådighedsløn på PKAT 327.

Læs mere

Periodisering af indkomst mv.

Periodisering af indkomst mv. Periodisering af indkomst mv. Side 1 af 15 I denne vejledning kan du se regler i lønsystemet i forbindelse med årsskiftet og periodisering af indkomst mv., og du kan se, hvordan du skal indrapportere i

Læs mere

Administrative tjenestesteder

Administrative tjenestesteder Administrative tjenestesteder Side 1 af 5 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvad administrative tjenestesteder kan anvendes til i SLS Indhold 1. Formål med administrative tjenestesteder... 1 2. Brugerstyret

Læs mere

Løninformation nr. 17 af 9. september 2014 (LG 10/14, 1.)

Løninformation nr. 17 af 9. september 2014 (LG 10/14, 1.) Løninformation nr. 17 af 9. september 2014 (LG 10/14, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 10/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. september 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere